Prajitura
cu fistic si migdale din: faina de migdale, zahar, oua, zahar brun,
coaja de lamaie, ulei de masline extravirgin, cafea, esenta de vanilie,
esenta de migdale, sare, fistic, zahar, cacao. Ingrediente: pentru blat:
200 g faina de migdale 80 g zahar 6 oua 100…
6 August 2013

Supa
crema de spanac cu ou si busuioc din: smantana, ulei, spanac, faina,
morcov, ceapa, oua, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 100ml smântâna
lichidă/lapte 50 ml ulei/unt 500 g spanac 20 g făină 1 morcov 1 ceapă 2
ouă sare piper busuioc uscat Mod de preparare: Se curăță legumele și
se pun la fiert cu…
Read more »
6 August 2013

Hamburgeri
de vita cu branza si ananas din: sos teriyaki, burrgeri din carne de
vita, sare, piper, rosie, ananas, branza cheddar, salata verde,
maioneza, chifle. Ingrediente: 1 ceasca sos teriyaki 2 burgeri de
carne de vita Sare și piper 1 rosie, taiata felii 4 felii de ananas 2
felii de branza cheddar salata verde…
Read more »
6 August 2013

Creveti
cu rosii si branza la cuptor din: creveti, branza telemea, rosii
cherry, unt, vin, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g
creveți semipreparați 100 g brânză telemea 10 roșii cherry 50 g unt 50
ml vin alb 3 căței de usturoi pătrunjel proaspăt sare piper Mod de
preparare: Se curăță creveții și se…
Read more »
6 August 2013

Cotlete
la gratar cu sos din: cotlete, bagheta, smantana, iaurt, mustar,
tarhon, busuioc verde, ceapa verde, patrunjel, lamaita, untdelemn, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 6 cotlete fara os 1 bagheta 150 g
smantana 50 g iaurt gras 2 linguri mustar 1/2 legatura tarhon 1 legatura
busuioc verde 2 linguri cozi de ceapa verde 1/2 legatura…
Read more »
6 August 2013

Prajitura
cu suc de rosii si crema din: faina, suc de rosii, ulei, zahar pudra,
ou, bicarbonat de sodiu, sare, mascarpone, zahar, nuci. Ingrediente:
pentru foi: 500 g faina 12 linguri suc de rosii 12 linguri ulei 10
linguri zahar pudra un ou un pliculet bicarbonat de sodiu un praf sare
pentru crema: 500 g…
Read more »
6 August 2013

Supă
cremă de broccoli cu dovlecei din: broccoli, dovlecei, ceapa, smantana,
marar, unt, sare. Ingrediente: 1 broccoli potrivit 2 dovlecei 2 cepe
100 ml smantana dulce 1 legatura marar 2 linguri unt sare Mod de
preparare: tai ceapa marunt si o calesti in putin unt topit. Adaugi
broccoli desfacut buchetele si dovleceii. Lasi sa…
Read more »
6 August 2013

Crap
prăjit, cu sos de ardei şi varză din: file de crap, varza creata, ardei
gras, ardei iute, zahar, sos de stridii, suc de lamaie, coaja de
lamaie, lamaie, ou, faina, sare, piper. Puteţi prăji şi câţiva creveţi,
pe care să-i serviţi alături de peşte. Puteţi folosi bucăţi de orice alt
fel de peşte. Ingrediente: 4…
Read more »
6 August 2013

Mic
dejun delicios cu oua, cartofi si bacon din: ulei de masline, ceapa,
ardei gras, carnati, cartofi, spanac, oua, bacon. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1/2 ceapa, taiata felii subtiri 1/2 ardei gras rosu,
fara semințe și taiat 2-3 carnati 3-4 cartofi 3 cesti spanac 4 – 6 oua
prajite 8-12 felii de bacon…
Read more »
6 August 2013

Prajitura
cu mac si caise uscate din: mac, zahar, faina, oua, caise uscate,
stafide, zahar vanilinat, praf de copt, faina de migdale, scortisoara,
albusuri, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de
vanilie, caise uscate. Ingrediente: 200 g mac 110 g zahar 50 g faina 5
oua 6 caise uscate 2 linguri stafide…
Read more »
6 August 2013

Bruschete
cu pesto rosu din: bagheta, ricotta, lamaie, ulei de masline, sare,
piper, rosii uscate, rosii, busuioc verde, migdale, seminte de pin,
parmezan, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 bagheta
mica sau 2 chifle 100 g ricotta sau crema de branza 1/2 lamaie 2-3
linguri ulei de masline sare piper negru pentru pesto:…
Read more »
6 August 2013

Tort
de morcovi si nuci din: morcovi, miez de nuca, unt, zahar, smantana,
suc de lamaie, oua, esenta de vanilie, fiana, bicarbonat, sare, ananas,
scortisoara, crema de branza, unt, vanilie, zahar pudra. Ingrediente:
pentru blat: 250 g morcovi 250 g miez de nuca 180 g unt 375 g zahar 250
ml smantana o lingurita suc…
Read more »
6 August 2013

Supa
crema de rosii si ardei cu busuioc si crutoane cu usturoi din: ulei de
masline, rosii, ceapa, morcovi, ardei capia, telina, usturoi, foi de
dafin, miere, crutoane cu usturoi, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 30 ml ulei de măsline 2 kg roșii 1 ceapă 2-3 morcovi 5
ardei capia 1 bucată de țelină 1 cățel…
Read more »
6 August 2013

Pateu
din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar galben, ceapa, ficatei de pui,
rachiu de mere, cimbru uscat, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g
unt 1 mar galben aromat 50 g ceapa 450 g ficatei de pui 50 ml rachiu de
mere, coniac sau whisky 1 lingurita cimbru uscat 50 ml smantana sare…
Read more »
6 August 2013

Somn
cu sos de fructe din: somn, nectar de mango, gem de caise, zeama de
lime, miere, ardei iute, ghimbir, chimen, scortisoara, sare, piper.
Ingrediente: 4 bucati de somn 1 cana nectar de mango 1/4 cana gem de
caise 3 linguri zeama de lime 3 linguri miere 1 ardei iute rosu, curatat
de seminte, tocat…
Read more »
6 August 2013

Supa
crema de dovlecei cu busuioc din: dovlecei, cartofi, ceapa, frunze de
busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg dovlecei 300 g cartofi 1
ceapa 20-25 frunze de busuioc ulei de masline Mod de preparare: Alegi
dovlecei tineri, care nu au prea multe seminţe. Le îndepărtezi capetele
şi îi tai în cubuleţe. Cureţi car¬tofii,…
Read more »
6 August 2013

Cotlete
de porc cu jambon si dovlecei din: ulei, cotlete de porc, jamboon,
dovlecei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 50 ml ulei 8 cotlete de
porc 16 felii șuncă sau jambon 4 dovlecei busuioc sare piper Mod de
preparare: Se spală bine cotletele de porc, se condimentează cu sare și
piper și se pun într-un…
Read more »
6 August 2013

Cocktail
Sangria cu fructe si menta din: vin, lichior de portocale, apa
minerala, piersica, mar, portocala, lamaie, capsuni, afine, mure, frunze
de menta. Ingrediente: 750 ml vin alb 1/2 ceasca lichior de portocale
1 litru apa mineral 1 piersica, feliata 1 mar, feliat 1 portocala,
tăiata 1 lamaie mica, necurățate și tăiate 8-10 căpșuni mijlocii,…
Read more »
6 August 2013

Supa
crema de rosii cu carnati si telina din: carnati, ulei, morcov, ceapa,
ardei rosu, telina, rosii, sare, piper, oregano. Ingrediente: 150 g
cârnaţi 50 ml ulei 1 morcov 1 ceapă 1 ardei roşu 1 ţelină ½ kg roşii
sare piper oregano Mod de preparare: Se curăță și se spală toate
legumele. Morcovul se…
Read more »
6 August 2013

Pateu
de ciuperci, ouă şi nuci din: ceapa, usturoi, ciuperci, unt, oua, nuci,
migdale, sos worcestershire, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa mare 1
catel de usturoi 150 g ciuperci 100 g unt 6 oua fierte tari 200 g nuci
50 g migdale 1 lingura sos Worcestershire sare piper Mod de preparare:
Puneţi într-o tigaie…
Read more »
6 August 2013

Bauturi
racoritoare: Reteta zilei: Suc de legume Suc de legume din: ardei
rosii, rosii, morcovi, salata verde, telina, patrunjel, castravete,
lamai si radacina de ghimbir. 1-2 ardei roșii, fara semințe și feliati 4
rosii, feliate 3 morcovi medii, curatati si taiati felii 2 capete de
salata verde 1 legatură de țelina patrunjel coriandru 1 castravete,…
Read more »
6 August 2013

Peste
în crustă de maioneză şi parmezan din: fileuri de tilapia, parmezan,
unt, maioneza, suc de lamaie, busuioc, pudra de ceapa, sare, piper. Se
poate prepara şi cu fileuri de alt peşte – şalău, păstrăv, calcan,
doradă etc. Ingrediente: 4 fileuri de tilapia 2 linguri parmezan ras
70-80 g unt moale 1 1/2 linguri maioneza 1…
Read more »
6 August 2013

Tort
cu crema si lichior de cafea din: nuci, cacao, miere, faina, oua, unt,
praf de copt, rom alb, miez de nuca, miere, scortisoara, zahar, unt,
lapte, lichior de nuci, frisca, ciocolata, lichior de cafea.
Ingrediente: pentru blat: 100 g nuci coapte 25 g cacao 200 g miere 250 g
faina 4 oua 200 g…
Read more »
6 August 2013

Ciorba
de salata cu corcoduse si legume din: salata, ceapa, morcov, corcoduse,
apa, unt, ou, faina, lamaie, marar, leustean, smantana, sare.
Ingrediente: 2 salate 2 cepe 1 morcov 200 g corcodușe 1 ½ l apă 80 g unt
1 ou 1 linguriță făină 1 lămâie câte 1 legătură mărar și leuștean 100 g
smântână sare…
Read more »
5 August 2013

Bauturi
racoritoare: Reteta zilei: Limonada cu miere si menta Limonada cu
miere si menta din: apa, miere, lamai, menta, gheata. Ingrediente: 1
ceasca de apa calda 2 cani de apa rece 3 linguri de miere 4 lamai (3
pentru suci, 1 pentru garnitura) menta gheata Mod de preparare:
Stoarceti lamaile si pastrati sucul…
Read more »
5 August 2013

Bauturi
racoritoare: Shake de capsuni Shake de capsuni din: capsuni, lapte,
inghetata de vanilie, gheata, zahar. Inrgediente: 600 g capsuni 450 ml
lapte 450 g inghetata de vanilie cuburi de gheata zahar Mod de
preparare: Spălaţi bine căpşunile şi îndepărtaţi frunzele şi codiţele.
Procesaţi în blender căpşunile cu jumătate din cantitatea de lapte,
până…
Read more »
5 August 2013

Retete
de salate: Salata italieneasca cu crutoane Salata italieneasca cu
crutoane din: usturoi, ciabatta, rosii, castraveti, dovlecei, frunze de
busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 2 catei de
usturoi cateva felii de ciabatta taiate cubulete 3 rosii cubulete 2
castraveti cubulete o ceapa de apa tocata un dovlecei cubulete o mana de
frunze…
Read more »
5 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
5 August 2013

Retete
de salate: Salata de fasole boabe asortata Salata de fasole boabe
asortata din: fasole tarcata, otet, zahar, ulei, ceapa rosie, apa, foaie
de dafin, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole tarcata (din conserva)
50 ml otet 20 g zahar 30 ml ulei o ceapa rosie 100 ml apa 1 foaie de
dafin sare piper…
Read more »
5 August 2013

Inghetata:
Reteta zilei: Inghetata de cartofi dulci Inghetata de cartofi dulci
din: cartofi dulci, lapte, ghimbir, nucsoara, rom, zahar brun, zahar,
amidon de porumb, smantana. Ingrediente: 260 gr cartofi dulci,
curatati si feliati 1 1/2 cana de lapte 3-4 felii de ghimbir 2 linguri
de rom nucsoara rasa 1/2 cana de zahar brun 1/4…
Read more »
5 August 2013

Gratar:
Sparanghel la grătar Sparanghel la grătar din: sparanghel, ulei de
masline, sare, piper. Este o reţetă extrem de simplă, dar rezultatul
este delicios, o garnitură perfectă pentru piept de pui sau peşte alb la
grătar. Puteţi pune sparanghelul pe o folie de aluminiu, aşezată pe
grătar, sau îi puteţi frige împachetat în folie, împreună…
Read more »
5 August 2013

Salate:
Salata de vinete fripte Salata de vinete fripte din: vinete,
mozzarella, rosii uscat, ceapa, patrunjel, seminte de susan, nuci,
mustar, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de arahide.
Ingrediente: 200 g vinete 150 g cas sau mozzarella 30 g rosii uscate sau
2 rosii proaspete 1 ceapa rosie sau 1 legatura ceapa verde…
Read more »
5 August 2013

Retete
de inghetata: Inghetata de kiwi Inghetata de kiwi din: oua, kiwi,
zahar, frisca, sirop de ciocolata. Ingrediente: 3 oua 4 kiwi 200 g zahar
200 ml frisca sirop de ciocolata Mod de preparare: Curăţăm fructele
şi le pasăm bine în blender. Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi
continuăm să batem până se întăresc…
Read more »
5 August 2013

Retete
de salate: Salata de telina cu maioneza vegetala Salata de telina cu
maioneza vegetala din: telina, mar, morcovi, maioneza vegetala, sare,
piper. Ingrediente: 1 telina medie 1 mar 2 morcovi mari 200 g maioneza
vegetala sare si piper Mod de preparare: Legumele se spală şi se dau
pe râzătoare. Se amestecă într-un castron…
Read more »
5 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
5 August 2013

Retete
de salate: Reteta zilei: Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru
Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru din: rosii, ceapa, ardei
iute, coriandru, sare, piper, limeta. Ingrediente: 3 rosii, cubulete 1
ceasca ceapa, tocata 2 ardei iuti, tocati ½ cana coriandru, tocat ½
lingurita de sare ½ lingurita piper negru…
Read more »
5 August 2013

Retete
de inghetata: Cum se prepara Inghetata de vanilie cu cirese (video)
Retete video: Cum se prepara Inghetata de vanilie cu cirese Read more »
Inghetata cu petale de trandafiri Inghetata cu petale de trandafiri din:
lapte, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar, petale de trandafir,
frisca, siropd e zmeura, ulei eteric de trandafir, petale de…
Read more »
5 August 2013

Retete
de gratar: Burgeri cu carne de pui si salata Burgeri cu carne de pui si
salata din: carne tocata de pui, cimbru, lamaie, sfecla, ceapa rosie,
patrunjel, ulei de masline, mustar cu boabe, salata verde. Ingrediente:
500 g carne tocata de pui 1/2 lingurita de cimbru uscat sau 2 lingurite
de cimbru proaspat 1…
Read more »
5 August 2013
Salate
delicioase: Salată de fructe roşii Salată de fructe roşii din: capsuni,
zmeura, visine, coacaze, zahar pudra, frisca, visinata. Ingrediente:
250 g capsuni 250 g zmeura 250 g visine 250 g coacaze 150 g zahar pudra
250 g frisca 100 ml visinata Mod de preparare: Spălaţi fructele,
scoateţi sâmburii vişinelor, aşezaţi toate fructele într-o…
Read more »
5 August 2013

Retete
de inghetata: Ingheţată de fructe de pădure cu avocado Ingheţată de
fructe de pădure cu avocado din: avocado, banana, fructe de padure.
Ingrediente: 1/2 cana caju (sau avocado) 1 banana (sau 3-4 curmale
inmuiate) 1/2 cana capsune sau fructe de padure Mod de preparare:
Se mixează totul la blender. Apoi…
Read more »
5 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
5 August 2013

Salate:
Salata cu dovlecei, ricotta si menta Salata cu dovlecei, ricotta si
menta din: dovlecei, ulei de masline, otet de vin rosu, ardei iute,
menta, unt, seminte de pin, rucola, ricotta. Inrgediente: 4 dovlecei,
taiati e lungime in felii groase de 2-3 mm 3 linguri ulei de masline 1/2
lingura otet de vin rosu 1…
Read more »
5 August 2013

Gratar:
Legume pe gratar cu rozmarin Legume pe gratar cu rozmarin din: vanata,
dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei de masline, rozmarin, sare.
Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 1 ardei gras roșu 1 ardei gras galben 2
cepe 1 lămâie ulei de măsline rozmarin proaspăt sare Mod de
preparare: Se curăță și se spală…
Read more »
5 August 2013

Salate:
Salată de legume cu busuioc Salată de legume cu busuioc din: morcovi,
conopida, broccoli, mazare, cartofi, ceapa rosie, oua, mustar, ulei,
sare, lamaie, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 morcovi cate 200 g
conopida si broccoli 150 g mazare 250 g cartofi 1 ceapa rosie 2 oua 1
lingurita mustar 100 ml ulei sare…
Read more »
5 August 2013

Aduceti-va
aminte iarna trecuta cat de dor v-a fost de gustul parfumat al caiselor
si cat de mult ati asteptat sa se coaca. Ca sa nu mai patiti ca anul
trecut, faceti-va o rezerva serioasa de borcane cu dulceata de caise, la
care adaugati miezul samburilor de caise. Ingrediente: 2kg caise cu
samburii scosi…
Read more »
5 August 2013

Cotlete
de berbecut la cuptor din: cuscus, rosii, castravete, cotlete de
berbecut, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g cușcuș 6
roșii 1 castravete 8 cotlete de berbecuț ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se ung cotletele cu ulei și se presară cu sare și
piper. Se coc 60 minute în…
Read more »
5 August 2013

Salată
de legume cu busuioc din: morcovi, conopida, broccoli, mazare, cartofi,
ceapa rosie, oua, mustar, ulei, sare, lamaie, piper, frunze de busuioc.
Ingrediente: 2 morcovi cate 200 g conopida si broccoli 150 g mazare 250
g cartofi 1 ceapa rosie 2 oua 1 lingurita mustar 100 ml ulei sare 1/2
lamaie piper cateva frunze de…
Read more »
5 August 2013

Supa
crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea din: rosii, branza
telemea, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg roșii 100 g
brânză telemea 1 ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se opăresc
roșiile în apă clocotită. Se decojesc, se scoate cotorul și se pasează
în blender. Se pune piureul în…
Read more »
5 August 2013

Burgeri
cu carne de porc, pasta de curry si ceapa rosie din: carne tocata de
porc, ceapa rosie, pasta de curry, coriandru, iaurt, rosii, ceapa verde,
lipii, frunze de salata. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 1
ceapa rosie, tocata marunt 2 linguri pasta de curry 1 legatura mica de
coriandru, tocat 150 ml…
Read more »
5 August 2013

Salată
de fasole boabe, cu ton si roşii din: fasole boabe, ton, ceapa rosie,
frunze de patrunjel, busuioc, coaja de lamaie, ruccola, rosii cherry,
zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper.
Ingrediente: 400 g fasole boabe din conserva 200 g ton in ulei 1 ceapa
rosie 1 lingura frunze de patrunjel 1…
Read more »
5 August 2013

Copanele
de pui cu gnocchi si verdeata din: gnocchi, copanele de pui, cartofi,
rosii, ceapa, ardei capia, patrunjel, cimbru, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 100 g gnocchi 8 copănele 4 cartofi 2 roșii 2 cepe 1 ardei
capia pătrunjel proaspăt cimbru uscat ulei sare piper Mod de
preparare: Ceapa și ardeiul se toacă mărunt și…
Read more »
5 August 2013

Sandvis
cu friptura de porc din: usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, cimbru, cotlete de porc, bagheta, frunze de salata verde,
ardei gras, ardei iute, ceapa rosie, rosie, zeama de lime, ulei de
masline extravirgin, seminte de chimion. Ingrediente: 3 catei de
usturoi, zdrobiti zeama de la 1 lamaie 1 lingura ulei de…
Read more »
5 August 2013

Crap
în crustă aromată din: crap, boia dulce, busuioc, ceapa, ulei de
masline, coaja de lamaie, cimbru, piper alb, sare, ardei iute.
Ingrediente: 4 bucati de crap, circa 250 g fiecare 1 lingura boia dulce
20 frunze busuioc 2 cepe mai mici, tocate 4 linguri ulei de masline 1
lingurita coaja de lamaie rasa marunt…
Read more »
5 August 2013

Salata
de dovlecei cu seminte de chia din: dovlecei, frunze de busuioc,
usturoi, patrunjel, seminte de chia, sare, piper, maioneza. Ingrediente:
2 dovlecei de dimensiune medie 5-6 frunze mare de busuioc verde sau 1
lingurita busuioc uscat 4 catei de usturoi 2 fire de patrunjel 1
lingurita seminte de chia sare piper 2 linguri maioneza…
Read more »
5 August 2013

Coaste
de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi din: coaste de miel,
ulei de masline, iaurt, otet balsamic, ceapa verde, usturoi verde,
cimbru, rozmarin, patrunjel, vin, sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel
3 linguri ulei de măsline 3 linguri iaurt 1 lingură oțet balsamic 2
fire ceapă verde 2 fire usturoi…
Read more »
5 August 2013

Ciorba
de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune
ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este
alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi. Ingrediente: 2
morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa rosie 2 ardei rosii 1
cana bulion de rosii patrunjel…
Read more »
5 August 2013

Ciolan
afumat cu varza si cartofi din: cartofi, varza acra, morcovi, ciolan
afumat, ceapa, usturoi, maghiran, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 200 g cartofi 500 g varză acră 100 g morcovi 1 ciolan
afumat 1 ceapă 4 căței de usturoi 1 linguriță măghiran uscat 1 lingură
pătrunjel verde tăiat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
5 August 2013

Tartine
cu fasole din: suc de rosii, zahar brun, otet balsamic, boia iute,
piper, fasole alba, paine crocanta, unt, patrunjel, usturoi, oua,
chorizo. Ingrediente: 500 ml suc de rosii gros – passata 30 g zahar brun
– de preferinta 1 lingurita otet balsamic 1-2 lingurite boia iute 1/2
lingurita piper 2×400 g conserva de fasole…
Read more »
5 August 2013

Turtiţe
de peşte în stil thailandez din: fileuri de salau, creveti, frunze de
lamai, ceapa verde, usturoi, lapte de cocos, sos de stridii, boia dulce,
chimen, seminte de coriandru, zahar brun, radacina de ghimbir, ardei
iute, ulei, oua, pesmet, sos de ardei dulce, maioneza, suc de lamaie,
hot sauce. Ingrediente: 500 g fileuri de salau…
Read more »
5 August 2013

Supă-cremă
de roşii coapte din: rosii, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa,
verde, usturoi, cimbru verde, sare de mare, ulei de masline, zahar brun,
piper. Ingrediente: 1 kg rosii 5 morcovi 1 radacina de patrunjel cu tot
cu frunze 1 legatura ceapa verde 3 catei de usturoi 2-3 fire cimbru
verde sare de mare ulei de…
Read more »
5 August 2013

Oua
in sos de iaurt din: oua, otet din vin, iaurt grecesc, mustar,
castraveciori murati, ardei capia, ceapa verde, marar, busuioc, piper,
zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 5 oua 2-3 linguri otet din vin 300 g
iaurt grecesc 2 linguri mustar 2 castraveciori murati 1 gogosar sau
ardei capia 1 legatura ceapa verde 1 legatura…
Read more »
5 August 2013

Coaste
de porc in sos din: coaste de porc, lamaie, cimbru, sare, piper, pasta
de tomate, usturoi verde, ceapa verde, miere, rondele de ananas, otet
balsamic, ulei de masline, limes, mustar iute, sare. Ingrediente: 12
coaste de porc Pentru marinare: 1 lămâie cimbru sare piper Sos: 150 ml
pastă de tomate 1 legătură usturoi verde…
Read more »
5 August 2013

Taitei
prajiti cu legume crocante din: ulei, fidea de orez, usturoi, ghimbir,
ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, arpagic, sos de
fasole, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, supa,
faina de porumb. Ingrediente: ulei 150 g de fidea de orez 2 catei de
usturoi, tocat 1 bucatica ghimbir, tocat…
Read more »
5 August 2013

Pateu
cu peşte afumat din: peste afumat, crema de branza, unt, vin rosu, suc
de lamaie, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ceapa verde, sare, piper.
Ingrediente: 250 g peste afumat (somon, macrou, pastrav) 200 g crema de
branza 100 g unt 50 ml vin rosu 1 lingura suc de lamaie 1 ceapa 1 catel
de usturoi…
Read more »
5 August 2013

Păstrăv
cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare, piper alb,
marar, patrunjel, lamai, unt. Ingrediente: 2-4 pastravi curatati ulei
de masline sare si piper alb, dupa gust 3-4 linguri marar si patrunjel
tocat 3-4 lamai unt Mod de preparare: Ungeţi bine cu ulei păstrăvii,
condimentaţi cu sare şi piper. Tăiaţi 3…
Read more »
5 August 2013

Blinis
cu branza de capra din: faina, bicarbonat, ou, lapte batut, rosii
deshidratate, oregano, ulei de floarea soarelui, busuioc, ulei de
masline, zeama de lamaie, branza de capra. Ingrediente: 175 g faina
integrala 1 1/2 lingurite bicarbonat 1 ou, batut 285 ml lapte batut 75 g
rosii deshidratate, tocate 1 lingura oregano 1 lingura ulei…
Read more »
5 August 2013

Ficat
la gratar cu garnitura de cartofi noi din: ficat, ulei, mustar, sare,
piper, cartofi, smantana. Ingrediente: 1 kg ficat 2 linguri cu ulei 1
lingura cu mustar sare piper macinat 1 kg cartofi 1 cana cu smantana
Mod de preparare: Spălaţi ficatul, îl ştergeţi cu prosop curat, îl
tăiaţi felii groase, pe care…
Read more »
5 August 2013

Supa
de fasole verde cu verdeata din: fasole, ceapa, morcov, ou, verdeata,
sare, faina, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 ceapa 1 morcov 1 ou fiert
tare verdeata tocata sare 1 lingura cu faina 1 lingura cu ulei Mod de
preparare: Curăţaţi fasolea, o spălaţi în apă călduţă, o rupeţi bucăţi
de 3-4 cm.…
Read more »
5 August 2013

Ciocanele
de pui glazurate cu legume din: fasole verde, mazare, ciocanele de pui,
ceapa rosie, ardei capia, cartofi noi, ulei de masline, miere,
portocala, rosii, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole verde
congelată 200 g mazăre congelată 4 ciocănele 1 ceapă roșie 4-6 cartofi
noi 2 ardei capia 4 linguri ulei măsline 1 lingură…
Read more »
5 August 2013

Salata
de rosii cu mozzarella din: rosii, mozzarella, prosciutto, ulei
extravirgin de masline, cimbru, verde, grisine, piper, sare.
Ingrediente: 2 rosii 150 g mozzarella 50 g felii subtiri de prosciutto
sau sunca presata 10 ml ulei extravirgin de masline 1 crenguta cimbru
verde 1 lingurita cimbru uscat macinat 200 g grisine 1 praf de piper…
Read more »
5 August 2013

Supa
crema de pui cu muguri de pin din: piept de pui, morcovi, telina,
cartof, dovlecel, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 2
morcovi 1 țelină 1 cartof 1 dovlecel mărar sare piper Mod de
preparare: Se pune pieptul de pui la fiert în apă cu sare. Se adaugă
după 10…
Read more »
5 August 2013

Musaca
de dovlecei cu branza feta si sos tahini din: dovlecel, ovaz, branza
feta, oua, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline, marar,
nucsoara, piper, iaurt, pasta tahini, suc de lamaie, ulei de masline,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente musaca: 3 cesti dovlecel ras 2 cesti
de ovaz 1 cana branza feta maruntita 3 oua,…
Read more »
5 August 2013

Paste
umplute cu carne de pasare din: paste, carne tocata de pasare, ceapa,
suc de rosii, bulion, ou, ulei, sare, piper, patrunjel verde, cimbru
verde. Ingrediente: 25-30 de bucati de paste conchiglie 250 g carne
tocata de pasare 2 cepe 200 ml suc de rosii 1 lingura bulion 1 ou 3
linguri ulei sare piper…
Read more »
5 August 2013

Tarta
cu cartofi si kaizer din: aluat, ceapa, ardei capia, cartofi, kaizer,
oua, smantana, cascaval, sare, piper, cimbru, patrunjel, ulei,
margarina. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 1 ceapa 1 ardei capia 3
cartofi 200 g kaizer sau sunculita taraneasca 3 oua 150 g smantana 200 g
cascaval sare piper 1 lingurita cimbru uscat maruntit…
Read more »
5 August 2013

Chiftelute
de cartofi cu telemea din: cartofi, branza telemea, smantana, ou,
faina, ulei, piper. Ingrediente: 600 g cartofi 200 g brânză telemea tare
200 g smântână 1 ou 1 lingură făină ulei piper Mod de preparare: Se
fierb cartofii în coajă. Se decojesc și se rad pe răzătoarea mare. Se
pun într-un bol…
Read more »
5 August 2013

Salată
de dovlecei cu stafide si busuioc din: dovlecei, ceapa, arpagic,
usturoi, ulei de masline, stafide, bobe de ienupar, boabe de coriandru,
lamaie, vin, pasta de tomate, piper, busuioc, foaie de dafin, sare.
Ingrediente: 1 kg dovlecei 300 g ceapa 300 g arpagic 4 catei de usturoi 3
linguri ulei de masline 70 g stafide…
Read more »
5 August 2013

Supa
crema de porumb cu spanac din: frunze de spanac, unt, smanana, porumb,
sare, piper. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g unt 100 g
smântână 3 porumbi sare piper Mod de preparare: Se fierbe porumbul. Se
desfac boabele după știulete și se pasează în blender. Se amestecă cu
smântână și se adaugă…
Read more »
4 August 2013

Salata
de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de masline,
sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.
Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat macinat Ingrediente
salata: 3 bucati porumb 1 cana rosii, injumatatite 2…
Read more »
4 August 2013

Cod
umplut cu spanac si ceapa din: spanac, cod, ceapa, ulei de masline, suc
de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 bucăți cod 2 cepe
ulei de măsline suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Se spală
frunzele de spanac. Se toacă ceapa mărunt și se prăjește timp de 1
minut…
Read more »
4 August 2013

Copanele
de pui cu cartofi prajiti din: copanele de pui, cartofi, boia dulce,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 copănele 6 cartofi boia de ardei dulce
ulei sare piper Mod de preparare: Se curăță cartofii, se feliază și
se pun la prăjit în ulei bine încins. Se spală ciocănelele, se ung cu
ulei și se…
Read more »
4 August 2013

Peste
cu rosii si masline din: peste, lamai, ulei, ceapa rosie, masline,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 700 g peste marunt, zis
chilca 2 lamai 4 linguri ulei 3 cepe rosii 100 g masline 1 legatura
patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştişorii,
tăiaţi-le capetele, spălati-i şi scurgeţi-i de apă în şerveţele.…
Read more »
4 August 2013

Chiftele
de vita cu verdeata din: carne de vita, cartofi, ou, usturoi,
patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vită 2
cartofi 1 ou 5 căței de usturoi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt sare
piper ulei Mod de preparare: Se toacă toată carnea. Se curăță
cartofii, se fierb și se pasează. Se…
Read more »
4 August 2013

Supa
crema de mazare cu prosciutto si smantana din: mazare, prosciutto,
cartofi, ceapa verde, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre
boabe 50 g prosciutto 2 cartofi 1 ceapă verde smântână sare piper Mod
de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se adaugă mazărea
și cartofii tăiați cuburi. Se…
Read more »
4 August 2013

Salata
cu ierburi si legume din: rosii, salata verde, frunze de ruccola, ceapa
verde, usturoi verde, mustar de dijon, urda, marar verde, tarhon verde,
seminte de floarea soarelui, ulei de masline, lamai, sare, piper.
Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura frunze de ruccola 1
legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri…
Read more »
4 August 2013

Burritos
cu oua jumari din: ardei gras, ulei, boia, sos iute de chilli,
coriandru, zeama de lamaie, oua, lapte, unt, lipii, avocado, cascaval.
Ingrediente: 2 bucati ardei gras, taiat bucati 1 lingura ulei 1/2
lingurita boia 3 linguri sos iute de chilli cateva fire de coriandru sau
patrunjel, tocat zeama de la 1/2 lamaie 8…
Read more »
4 August 2013

Scoici
cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi,
vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii
mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon
sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper Mod de
preparare: Spălaţi…
Read more »
4 August 2013

Chiftelute
marinate din: chiftelute, suc de rosii, apa, ulei, otet, frunza de
dafin, faina, sare. Ingrediente: 20 chifteluțe prăjite Sosul: 250 ml suc
de roșii 250 ml apă 50 ml ulei 5 ml oțet 1 frunză de dafin 1 lingură
făină sare Mod de preparare: Se încinge uleiul și se prăjește făina
timp de…
Read more »
4 August 2013

Supa
de gaina cu taitei si legume din: tacam de gaina, morcovi, ceapa,
telina, albitura, paste, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 tacam de
gaina 2 morcovi, tocati cubulete 1 ceapa, tocata 1 telina, tocata
cubulete 1 albitura, taiata marunt 1 mana de paste 1 legatura de
patrunjel, tocata fin sare piper Mod de preparare:…
Read more »
4 August 2013

Vita
cu legume in: ulei, friptura de vita, ceapa, mazare, morcov, ardei
gras, coaja de portocala, suc de portocala, sos de soia, ulei de susan,
ghimbir, usturoi, zahar brun, susan, ceapa verde, orez. Ingrediente: 1
½ linguri ulei 1 ½ kg friptura de vita 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ½
cani mazare dulce…
Read more »
4 August 2013

Placinta
cu caise si chefir din: caise, chefir, faina, ou, bicarbonat, zeama de
lamaie, esenta de rom, sare, ulei. Ingrediente: 500 g caise 500 ml
chefir 650 g faina 1 ou 1/2 lingurita bicarbonat 1 lingura cu zeama de
lamaie 1 fiola esenta de rom sare ulei Mod de preparare: Intr-un
castron, bati oul…
Read more »
4 August 2013

Frigarui
de pui cu legume si garnitua de cartofi din: pulpe superioare de pui,
ceapa, ciupercute, vinete, ardei rgasi, dovlecei, cartofi, sare,
usturoi, piper, chilli, ulei. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 2
cepe 20 ciupercute Champignon 2 vinete 4 ardei grasi 2 dovlecei 500 g
cartofi, curatati si taiati cuburi sare 2 catei de…
Read more »
4 August 2013

Mămăliguţă
cu brânză si cimbru din: malai, apa, sare, ceapa, cimbru, ulei de
masline, otet din vin si branza de burduf. Ingrediente: 300 g malai 1 l
apa 1 lingurita sare 3 cepe 3 crengute de cimbru 30 ml ulei de masline
20 ml otet din otet 200 g branza de burduf Mod de…
Read more »
4 August 2013

Tartine
rumenite din: cas, cimbru, sunca de praga, ulei de floarea soarelui
sparanghel, rosii cherry, paine crocanta, usturoi, ulei de masline, otet
balsamic. Ingrediente: 200 g cas proaspat 1 lingura cimbru, maruntit 8
felii sunca de Praga 2 linguri ulei de floarea soarelui 350 g sparanghel
o mana de rosii cherry 4 felii de paine…
Read more »
4 August 2013

Păstrăvi
pe grătar din: unt, pastravi, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 100 g unt 6 păstrăvi proaspeți ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se curăță păstrăvii și se spală bine. În interiorul
fiecărui pește se pune un cubuleț de unt și se presară sare și piper. Pe
exterior se ung cu…
Read more »
4 August 2013

Supa
rece de castraveti cruzi din: morcovi, telina, ceapa, albitura,
castarveti, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 morcovi 1
telina 1 ceapa albitura 2 castraveti mari 1 cana cu smantana sare piper
marar Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, ţelina şi ceapa, le tăiaţi
în două, le spălaţi. Puneţi la fiert morcovii şi ţelina în…
Read more »
4 August 2013

Rosii
cu ierburi aromatice in aluat din: paine, oua, lapte, piper, busuioc,
rozmarin, patrunjel, ceapa verde, usturoi, rosii cherry, branza cheddar.
Ingrediente: 3 cupe resturi de paine sau chifle, cuburi 3 oua, batute
1 cana de lapte ½ lingurita piper negru 1 lingura busuioc proaspat,
tocat 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1 lingura patrunjel…
Read more »
4 August 2013

Limonada
alcoolizata din: frunze de menta, zahar tos, whisky, limonada, lamaie.
Ingrediente: 8 frunze de menta plus 1 pentru servit 1 lingurita zahar
tos 50 ml whisky limonada felii de lamaie pentru ornat Mod de
preparare: Zdrobeşte frunzele de mentă cu zahărul şi nişte gheaţă
zdrobită – cu ajutorul unei linguri de lemn sau…
Read more »
4 August 2013

Salata
acrisoara cu varza rosie si morcovi din: zeama de lamaie, coaja de
lamaie, zahar tos, sos tabasco, sos pentru gratar, maioneza, varza
rosie, ceapa rosie, morcovi, patrunjel. Ingrediente: zeama si coaja de
la 2 lamai 2 linguite zahar tos 1 lingura piure de rosii cateva picaturi
de sos tabasco 2 linguri sos pentru gratar…
Read more »
4 August 2013

Legume
rumenite cu salsa si guacamole din: cartofi, boia iute, ardei iute,
telemea, vinegreta, salsa, guacamole, patrunjel. Ingrediente: 1 kg
cartofi sau cartofi dulci – dupa preferinta un praf generos de boia iute
2 ardie iuti, tocati 150 g telemea razuita 100 ml vinegreta cu mustar
200 g salsa proaspata 200 g guacamole 2 linguri…
Read more »
4 August 2013

Supă
răcoritoare din: castraveciori, smantana, chimen, usturoi, marar verde,
ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 8 castraveciori proaspeti 500 ml
smantana rece 1 lingurita chimen macinat 2 catei de usturoi 1 legatura
marar verde 1 ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Spălaţi
legumele şi scurgeţi-le de apă. Cu ajutorul unui blender mărunţiţi
castraveciorii,…
Read more »