Mancarica
de ciuperci cu ceapa si masline din: ciuperci, ulei, vin, ceapa,
bulion, masline, lamaie, patrunjel, foaie de dafin, mustar, piper, sare.
Ingrediente: 50 g ciuperci 150 ml ulei 100 ml vin 200 g ceapa 50 g
bulion 100 g masline 1 lamaie 2 lega
8 August 2013

Friptura
de vita cu fasole boabe din: muschi de vita, fasole boabe neagra,
morcovi, ceapa, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g mușchi de
vită 200 g fasole boabe-neagră 2 morcovi 2 cepe cimbru uscat ulei sare
piper Mod de preparare: Se spală fasolea și se lasă peste noapte la
înmuiat. A doua zi…
Read more »
8 August 2013

Humus
cu coriandru si nuci prajite din: naut, usturoi, pasta tahini, ulei de
masline, suc de lamaie, apa, sare, ulei de masline, frunze de coriandru,
nuci de pin. Ingrediente hummus: 1 conserva de naut 2 catei de
usturoi 1/3 cana pasta tahini 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc
proaspat de lamaie 1/4…
Read more »
8 August 2013

Jeleu
cu menta si mar din: menta proaspata, cidru, mere acrisoare, zahar
gelifiant, suc de lamaie. Ingrediente: 60 g menta proaspata 250 g cidru
300 g mere acrisoare 1 kg zahar gelifiant sucul de la 1 lamaie Mod de
preparare: Speli bine menta, o opăreşti cu 500 ml apă clocotită şi o
laşi acoperită…
Read more »
8 August 2013

Dovlecei
umpluţi cu ciuperci si smantana din: dovlecei, ciuperci, ceapa,
patrunjel, marar verde, paine, galbenus, lapte, smantana, orez, unt,
sare, piper. Inrgediente: 5 dovlecei 300 g ciuperci 2 cepe patrunjel si
marar verde 1 felie paine 1 galbenus 1/2 pahar lapte 200 g smantana 2
linguri orez 50 g unt sau 3-4 linguri ulei sare…
Read more »
8 August 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, smantana, morcovi, ceapa,
usturoi, telina, radacina de patrunjel, patrunjel, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui 500g smântână 1 morcovi 2 cepe 2 căţei de usturoi 1
ţelina 2 rădăcini de pătrunjel 1 leg. pătrunjel verde 2 lămăi sare piper
măcinat Mod de preparare: Puneţi la…
Read more »
8 August 2013

Frigarui
de vita cu ardei gras, dovlecei si ceapa rosie din: muschi de vita,
ardei gras, ardei capia, dovlecel, ridichii, rosii cherry, ceapa rosie,
ulei, otet balsamic, sos worchershire, cimbru, sare, piper. Ingrediente:
750 g mușchi vită 2 ardei grași galbeni 2 ardei capia 1 dovlecel 4
ridichii 10 roșii cherry 2 cepe roșii Pentru…
Read more »
8 August 2013

O
reteta delicioasa de piept de pui cu:oua, faina, susan, ulei, sare,
piper, boia. Ingrediente: 1 piept de pui 2 ouă 2 linguri faina 150g
susari 100 ml ulei sare piper boia Mod de preparare: Taiati pieptul de
pui in 4 felii, care se bat cu ciocanul de snitelepana ajing la
grosimea de 5mm.…
Read more »
8 August 2013

Rulouri
de peşte cu sparanghel din: fileuri de salau, sparanghel, ciuperci,
telina, ceapa, vin alb, usturoi, menta, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 4 fileuri de salau (sau alt peste) 400 g sparanghel 2 rosii
medii 1/2 cana felii de ciuperci 1 lingura cu varf de telina rasa mare 2
linguri ceapa tocata marunt 100 ml vin…
Read more »
8 August 2013

Piept
de pui umplut cu ceapa verde, masline si usturoi din: piept de pui,
ulei, supa de pui, rozmarin, ceapa rosie, dovlecel, ciuperci, morcov,
cartof, rosii, ceapa verde, usturoi, masline verzi, ou, sare, piper.
Ingrediente: 1 piept de pui mare 4 linguri ulei 100 ml supa de pui 1
crenguta rozmarin 1 ceapa rosie 1…
Read more »
8 August 2013

Borş
din corcoduşe din: corcoduse, apa, aspirina. Ingrediente: 4 kg
corcoduse crude 4 l apa 1 conservant (1 aspirina) la 500 ml bors Mod
de preparare: Corcodusele spalate bine le fierbi in apa pana se desfac
de pe samburi. Le lasi apoi sa se raceasca si le strecori printr-un
tifon. Torni borsul obtinut in…
Read more »
8 August 2013

Zacusca
de gogosari cu ardei gras si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa,
ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogoșari 2 kg
ardei gras 1 ½ kg ceapă 400 ml ulei 250 g măsline mici 3 linguri bulion
sare piper Mod de preparare: Coci ardeii și gogoșarii pe flacără sau
în cuptor,…
Read more »
8 August 2013

O
reteta delicioasa de bomboane cu:gutui, zahar, nuci, alune, lamaie.
Ingrediente: 5 gutui mari 500g zahar 200g nuci macinate 50g alune zeama
de la 1 lamaie Mod de preparare: Spălaţi bine gutuile de puful care
le acoperă, tăiaţi-le în patru şi înlăturaţi partea lemnoasă şi
seminţele. Puneţi-le la fiert în apă, cât să…
Read more »
7 August 2013

Retete
de salate: Salată de legume cu busuioc Salată de legume cu busuioc
din: morcovi, conopida, broccoli, mazare, cartofi, ceapa rosie, oua,
mustar, ulei, sare, lamaie, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 2
morcovi cate 200 g conopida si broccoli 150 g mazare 250 g cartofi 1
ceapa rosie 2 oua 1 lingurita mustar 100…
Read more »
7 August 2013

In
medicina tradiţională chineză, se consideră că-gustul acru aduce pace
corpului, el fiind asociat cu ficatul, organ considerat un centru al
emoţiilor. Bucătăria românească are doar câteva ingrediente care aduc
în atenţie gustul acru şi niciunul nu este condiment, în schimb, în
bucătăria din Orientul Mijlociu, un praf roşiatic, provenit din fructele
arbustului Rhus coraria,…
Read more »
7 August 2013

Idei pentru gratar: Reteta zilei: Cotlete de miel cu condimente
chinezesti Cotlete de miel cu condimente chinezesti din: zahar brun,
usturoi, coriandru, cinci condimente chinezesti, piper cayenne, sos de
soia, cotlete de miel si orez fiert. Ingrediente: 1 cana de zahar brun
1/4 ceasca usturoi, tocat 1/4 ceasca coriandru, tocat 1/2 lingurita…
Read more »
7 August 2013

Inghetata:
Ingheţată de cocos Ingheţată de cocos din: galbenusuri, lapte, frisca,
zahar, zahar vanilinat, esenta de vanilie, pastaie de vanilie, sos de
ciocolata. Ingrediente: 6 galbenusuri 150 ml lapte 200 ml frisca lichida
80 g zahar un pliculet zahar vanilinat 5 ml esenta de vanilie o pastaie
vanilie pentru servit: sos de ciocolata Mod…
Read more »
7 August 2013

Bauturi
racoritoare: Ceai racoritor cu gheata Ceai racoritor cu gheata din:
apa, flori de salcam, miere, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 400
ml apă 2 linguri flori de salcâm-uscate 2 linguri miere 1 lămâie frunze
de mentă Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Când clocotește se
adaugă florile de salcâm uscate.…
Read more »
7 August 2013

Idei pentru gratar: Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar
Coaste de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper,
rozmarin, ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare
si piper. Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de
rozmarin ulei de masline Ingrediente…
Read more »
7 August 2013

Retete
de inghetata: Inghetata de ciocolata alba Inghetata de ciocolata alba
din: zahar praf, apa, ciocolata alba, oua, frisca, zmeura, coacaze,
capsuni, zahar tos. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5 linguri apa
fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca obtinuta din
smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon:…
Read more »
7 August 2013

Bauturi racoritoare: Limonada cu fructe Limonada cu fructe din:
lamai, lamaie verde, otet din mere, miere, frunze de menta, apa plata,
corcoduse, afine. Ingrediente: 2 lamai 1 lamaie verde 3-4 linguri otet
din mere si miere 2 linguri miere frunze de menta 250 ml apa plata 10-12
corcoduse bine coapte 1 cewcuta de…
Read more »
7 August 2013

Idei pentru gratar: Muschi de vita pe gratar Muschi de vita pe gratar
din: rosii, muschi de vita, vin rosu, apa minerala, ulei de masline,
rozmarin, boabe piper rosu, sare si piper. Ingrediente: 6 rosii 400 g
muschi de vita 200 ml vin rosu 200 ml apa minerala 50 ml ulei de
masline…
Read more »
7 August 2013

Prajitura
cu mure si piersici din: unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de
vanilie, praf de copt, sare, faina, mure, piersici, zahar bourbon, nuci
pecan. Ingrediente: 1 ceasca de unt 1 ceasca zahar brun 1 1/2 cani de
zahar 4 oua 1 lingura de esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt 3/4
lingurița…
Read more »
7 August 2013

Frigarui
din carne de vita cu ceapa si rosii din: muschi de vita, ceapa, rosii,
boia de ardei dulce, sare, piper, mustar, smantana, ketchup.
Ingrediente: 400 g mușchi de vită 3 cepe 2 roșii boia de ardei dulce
sare piper muștar smântână ketchup Mod de preparare: Se taie mușchiul
de vită cubulețe. Se presară…
Read more »
7 August 2013

Dovlecei
cu rosii si mozzarella din: smantana, mozzarella, dovlecel, rosii, oua,
frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 250 g
mozzarella 1 dovlecel 2 roșii 2 ouă 1 crenguță frunze de busuioc sare
piper Mod de preparare: Dovlecelul se spală, se curăță și se taie
rondele. Roșiile se spală și se taie…
Read more »
7 August 2013

Macrou
cu rosii, masline si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere,
zahar, otet, tarhon, patrunjel verde, marar verde, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg macrou 2 linguri faina 3-4 rosii 50 g masline 50 g
capere 20 g zahar 10 ml otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel
verde 1 legatura marar verde sare piper…
Read more »
7 August 2013

Pulpe
la gratar cu sos barbeque din: rosii, usturoi, pulpe, ulei de masline,
boia de ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 6 roșii 4 căței de usturoi
6 pulpe ulei de măsline boia de ardei iute sare piper Mod de
preparare: Se opăresc roșiile în apă clocotită. Se decojesc și se
pasează. Se încing 5…
Read more »
7 August 2013

Aperitiv
cu ceapa si hering marinat din: hering marinat, ceapa rosie, ceapa
verde, oua, lamaie, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 100 g hering
marinat 2 cepe roșii 2 cepe verzi 2 ouă 1 lămâie unt mărar proaspăt sare
piper Mod de preparare: Se bat ouăle cu sare și piper. Se prăjesc în
unt încins.…
Read more »
7 August 2013

Şalău
meuniere din: file de salau, unt gras, vin alb sec, suc de lamaie,
patrunjel, faina, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati file de salau 4-5
linguri unt gras (80-85%) 1//4 cana vin alb sec sucul de la 1/2 lamaie 1
lingura patrunjel tocat faina sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Pudraţi peştele…
Read more »
7 August 2013

Ceai
de ghimbir cu miere si scortisoara din: apa, ghimbir, miere, lamaie,
scortisoara. Inrgediente: 500 ml apă 1 rădăcină ghimbir 4 lingurițe
miere 1 lămâie batoane de scorțișoară Mod de preparare: Se curăță
ghimbirul și se dă pe răzătoarea mică. Se pune apa la fiert. Când
clocotește se adaugă 2 lingurițe de ghimbir ras.…
Read more »
7 August 2013

Mancare
cu legume si branza din: cartofi, ardei grasi, rosii, dovlecei, branza
brie, mozzarella, masline, smantana, oua, busuioc, ulei de masline,
sare, piper, unt. Ingrediente: 2 cartofi fierti 2 arde grasi colorati 2
rosii 1 dovlecel 100 g branza brie 100 g branza mozzarella 50 g masline
feliate 200 g smantana 2 oua 1 mana…
Read more »
7 August 2013

Supa
crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane din: lapte, ulei,
smantana, ciuperci, faina, telina, pastarnac, sare. Ingrediente: 200 ml
lapte 50 ml ulei 100 g smântână 500 g ciuperci 25 g făină 1 ţelină 1
păstârnac sare Mod de preparare: Se curăță ciupercile de codițe și de
coajă. Se curăţă ţelina…
Read more »
7 August 2013

File
de porc cu broccoli si morcovi din: broccoli, unt, file de porc,
morcovi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g broccoli 100 g
unt 2 bucăți file de porc 2 morcovi ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Se pune la fiert apă cu sare. Se fierb morcovii tăiați
rondele, maxim…
Read more »
7 August 2013

V-ati
plictisit sa gatiti ceafa de porc ca pe-o simpla friptura la cuptor?
Ne-am gandit sa va oferim o reteta delicioasa de ceafa de porc la cuptor
cu sos de mustar si iaurt care cu siguranta va deveni preferata
familiei. Ingrediente: 6 bucati ceafa de porc 1 ceapa 150g iaurt gras 3
linguri mustar…
Read more »
7 August 2013

Pui
la gratar cu boia iute din: piept de pui, ulei de masline, boia de
ardei iute, sare. Ingrediente: 3 bucăți piept de pui dezosat ulei de
măsline boia de ardei iute sare Mod de preparare: Se spală carnea, se
tamponează cu un șervet și se taie în jumătăți. Se presară cu sare,
piper…
Read more »
7 August 2013

Apertiv
cu branza telemea si dovlecel din: branza telemea, dovlecel, rosii,
patrunjel, seminte de susan, ulei de masline. Ingrediente: 100 g brânză
telemea 1 dovlecel 2 roșii pătrunjel proaspăt semințe de susan ulei de
măsline Mod de preparare: Se spală legumele și se taie rondele. Se
frig câteva secunde pe grătarul bine încins. Se…
Read more »
7 August 2013

Fasole
verde in straturi din: fasole verde, unt, pesmet, smantana, oua, marar,
sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri cu unt 2 linguri cu
pesmet 1 pahar cu smantana 2 oua marar tocat sare Mod de preparare:
Curăţaţi păsătile de vârfuri şi codiţe, rupeţi în bucăţi de 3-4 cm,
spălaţi în 2 ape…
Read more »
7 August 2013

Tort
cu banane si frisca din: oua, zahar, faina, unt, sare, coaja de lamaie,
sifon, frisca, banane, mere, fructe de sezon. Ingrediente: 4 oua 1 cana
cu zahar 1 cana si 3 linguri cu faina 1 lingura cu unt sare coaja de
lamaie 1 ceasca mare cu sifon 200 g frisca 2 banane 3-4 mere…
Read more »
7 August 2013

Fileuri
de peşte cu legume şi sos picant din: file de peste alb, boabe de
piper, foaie de dafin, broccoli, cononpida, varza de bruxelles, morcovi,
maioneza, iaurt, mustar de dijon, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper
alb. Ingrediente: 4 bucati file de peste alb (salau, pastrav, tilapia) 1
lingurita boabe de piper de diferite culori…
Read more »
7 August 2013

Cidru
aromat de mere din: zahar, mere golden, scortisoara. Ingrediente: 500 g
zahăr 4 kg mere golden scorțișoară Mod de preparare: Se spală bine
merele și se scoate cotorul. Se storc în storcător. Ce se obține se
strecoară printr-un tifon des. Sucul obținut se amestecă cu zahărul și
se pune într-un borcan mare…
Read more »
7 August 2013

Salata
de porumb cu afine, rosii si vinegreta cu suc de lamaie din: afine,
boabe de porumb, rosii cherry, bacon, ulei de la bacon, suc de lamaie,
ceapa, coriandru, piper. Ingrediente: 1 cana afine proaspete, taiate
jumatati 1 cana de boabe de porumb 6 rosii cherry, taiate sferturi 5
felii de bacon 2 linguri…
Read more »
7 August 2013

Rosii
umplute cu ficatei de pui din: rosii, ficatei de pui, ou, paine, lapte
dulce, ceapa, unt, sare, piper, smantana, ulei, busuioc verde, piper.
Ingrediente: 6 rosii 130 g ficatei de pui 1 ou 2 felii de paine 150 ml
lapte dulce pasteurizat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper negru macinat
2-3 linguri smantana…
Read more »
7 August 2013

Supa
crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate din: ulei de masline,
unt, telina, patrunjel, cartofi, ceapa, frunze de telina, sare, piper,
crutoane aromate. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 50 g unt 1 ţelină
mare 1 rădăcină de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă albă 1 legătură pătrunjel
verde 1 legătură frunze de ţelină…
Read more »
7 August 2013

Cartofi
cu ciuperci si oua din: cartofi, ciuperci, faina, ulei, unt, oua,
mustar, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 400 g
ciuperci 30 g făină 50 ml ulei 100 g unt 3 ouă muștar ulei pentru prăjit
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii în
coajă. Se decojesc fierbinți…
Read more »
7 August 2013

Salau
cu ciuperci si sos din: file de salau, ceapa, ciuperci, vin, unt,
faina, foaie de dafin, sare, piper, lapte, smantana, patrunjel.
Ingrediente: 900 g file de salau 2 lingurite ceapa tocata foarte marunt
100 g ciuperci albe mici 3 linguri vin alb sec 15 ml apa 40 g unt 2
linguri faina 1 foaie…
Read more »
7 August 2013

Tort
de inghetata cu vanilie si ciocolata din: unt, zahar fin, extract de
vanilie, oua, faina, sare, sorbet de zmuera, inghetata de vanilie,
biscuiti cu ciocolata. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar fin 1
lingurita extract de vanilie 5 oua 350 g faina 1 praf de sare 500 g
sorbet de zmeura 250 g…
Read more »
7 August 2013

Supa
de spanac cu iaurt si usturoi din: spanac, ceapa verde, unt, usturoi
verde, faina, piper, iaurt, mustar. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 1
ceapa verde 2 linguri unt 1 fir usturoi verde 1-2 linguri faina piper
150 g iaurt 1 lingura mustar Mod de preparare: Cureţi şi speli
spanacul, îl scurgi şi-l tai…
Read more »
7 August 2013

Ceai
racoritor cu gheata din: apa, flori de salcam, miere, lamaie, frunze de
menta. Ingrediente: 400 ml apă 2 linguri flori de salcâm-uscate 2
linguri miere 1 lămâie frunze de mentă Mod de preparare: Se pune apa
la fiert. Când clocotește se adaugă florile de salcâm uscate. Se oprește
focul, se acoperă ibricul cu…
Read more »
7 August 2013

Melcişori
cu legume şi sos din: paste, kaizer, carne tocata, morcovi, broccoli,
conopida, ceapa, usturoi, ardei gras, telina, rosii, busuioc, oregano,
patrunjel, untdelemn, ulei extravirgin de masline, vin rosu, piper,
sare. Ingrediente: 500 g paste fainoase melcisori 200 g kaizer 1/2 kg
carne tocata amestec porc si vita 500 g amestec de legume (morcovi,
broccoli,…
Read more »
7 August 2013

Focaccia
cu masline si ceapa rosie din: ulei de masline, faina, sare, drojdie,
apa, masline, ceapa rosie, sare de mare, verdeata. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 2 1/2 cani de faina 1/2 lingurita de sare 2 1/4
lingurita de drojdie 1 cana cu apa 1/2 ceasca masline 1 ceapa rosie sare
de mare…
Read more »
7 August 2013

Supa
crema de sparanghel cu smantana si miere din: supa de pui, unt, ceapa
rosie, ulei de masline, cartofi, spranghel, smantana, miere, sare,
piper. Ingrediente: 1,5 l supă de pui degresată 25 g unt 1 ceapă roșie 1
lingură de ulei de măsline 2 cartofi medii 25 fire de sparanghel verde
3-4 linguri de smântâna…
Read more »
7 August 2013

Fasole
verde cu ceapa si cartofi din: fasole verde, cartofi, ceapa, patrunjel,
ulei de masline, sare, piper. Ingediente: 400 g fasole verde 400 g
cartofi 2 cepe pătrunjel proaspăt ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Se pune la fiert apă cu sare în două cratițe. În prima se
fierbe fasolea verde 25…
Read more »
7 August 2013

Gumbo
cu peşte din: somn, ulei de masline, ceapa, ardei gras, cozi de telina,
usturoi, rosii in bulion, supa de vita, boabe de porumb, foaie de
dafin, cimbru, sare, boia iute, piper. Gumbo este un tip de tocană sau
ciorbă deasă, originară din Louisiana şi foarte populară în bucătăria
din sudul SUA. Se prepară cu…
Read more »
7 August 2013

Tort
cu arahide din: ciocolata neagra, unt, zahar, faina, arahide, oua,
frisca. Ingrediente: pentru blat: 250 g ciocolata neagra 150 g unt 200 g
zahar 100 g faina 150 g arahide 4 oua pentru umplutura si decor: 400 g
ciocolata neagra 200 ml frisca 200 g arahide pentru garnisit: 150 g
arahide prajite Mod…
Read more »
7 August 2013

Supă
de vişine cu carne din: zeama de carne, visine, smantana, glabenusuri,
zahar pudra, sare. Ingrediente: 3/4 l zeama de carne curatata de grasime
1 kg visine 2 galbenusuri 250 g smantana 1 lingurita de zahar pudra
sare Mod de preparare: Speli visinele, le pui intr-un tifon si le
storci bine. Amesteci sucul de…
Read more »
6 August 2013

Idei
pentru gratar: Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de menta
Cotlete de miel la gratar cu sos de menta din: cotlete de miel, ulei de
masline, condimente pentru carnea de miel, sare, menta, patrunjel, coaja
de lamaie, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei, ulei de masline, suc
de lamaie, sare…
Read more »
6 August 2013

Idei
si retete pentru gratar: Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta
prajita Legume la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras,
praz, ardei iute, porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie,
sare, piper si bagheta prajita. Ingrediente: 1 ananas, decojit si
taiat felii 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate…
Read more »
6 August 2013

Idei
si retete pentru gratar: Jumatati de pui cu rozmarin si usturoi
Jumatati de pui cu rozmarin si usturoi din: pui, lapte, rozmarin, sare,
hot sauce, usturoi. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 ceasca lapte batut 1
lingura rozmarin proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita hot
sauce 2 catei de usturoi tocati marunt Mod…
Read more »
6 August 2013

Idei
pentru gratar: Mititei romanesti Mititei romanesti din: carne, slanina,
usturoi, bicarbonat de sodiu, apa, sare, piper. Ingrediente: 800 g
carne 30 g slănină 4-5 căţei de usturoi ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
4-5 linguri apă sare piper negru și roșu măcinat Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se sărează,…
Read more »
6 August 2013

Retete de inghetata: Îngheţată de caise cu mascarpone O reteta de
ingheatata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar
vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g zahăr 100
ml lapte 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilinat 400 g mascarpone Mod de
preparare: Într-o cratiţă asezată…
Read more »
6 August 2013

Cocktailuri:
Cocktail cu lichior de cacao Cocktail cu lichior de cacao din: esenta
de cafea, galbenus, lichior de cacao, zahar pudra, apa plata, coaja de
portocala si ciocolata. Ingrediente: 1 cescuta esenta de cafea 1
galbenus 1/2 cescuta lichior de cacao 30 g zahar pudra apa plata pentru
decorat: coaja de portocala taiata suvite subtiri…
Read more »
6 August 2013

Salate:
Reteta zilei: Salata aromata cu ceapa si varza Salata aromata cu ceapa
si varza din: varza chinezeasca, sare de mare, ceapa verde, usturoi,
ghimbir, pasta de chili, otet de orez si zahar. Ingrediente: 1 varza
chinezeasca 4 linguri sare de mare 2 fire cepaa verde, tocate 2 caței de
usturoi, tocat 1 lingurita de…
Read more »
6 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
6 August 2013

Inghetata:
Inghetata de ciocolata O reteta de inghetata de ciocolata din:
galbenusuri, zahar, lapte, ciocolata alba, ciocolata neagra si frisca.
Ingrediente: 6 galbenusuri 300 g zahar 600 ml lapte 100 g ciocolata alba
30 g ciocolata neagra 300 ml frisca Mod de preparare: Puneţi la fiert
într-un vas laptele, apoi, după cc a dat…
Read more »
6 August 2013

Cocktailuri:
Cocktail cu grapefruit si rom alb Cocktail cu grapefruti si rom alb
din: rom alb, grapfruit roz. Ingrediente: 750 ml rom alb 1 fructe mare
de grapefruit roz Mod de preparare: Decojeşte grapefruit-ul şi
îndepărtează-i membrana albă care protejează pulpa, apoi taie fructul în
felii rotunde şi aşază-le într-un borcan de 1…
Read more »
6 August 2013

Retete
de salate: Salata cu spanac, porumb si migdale Salata cu spanac, porumb
si migdale din: lamai, spanac, ulei de masline, mazare, porumb, boabe
de fasole rosie, migdale, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 2
lamai 2 legaturi spanac proaspat 4 linguri ulei masline 200g mazare
200g porumb (din conserva) 100g boabe de fasole…
Read more »
6 August 2013

Retete
pentru gratar: Reteta zilei: Hamburgeri de vita cu branza si ananas
Hamburgeri de vita cu branza si ananas din: sos teriyaki, burrgeri din
carne de vita, sare, piper, rosie, ananas, branza cheddar, salata verde,
maioneza, chifle. Ingrediente: 1 ceasca sos teriyaki 2 burgeri de
carne de vita Sare și piper 1 rosie, taiata…
Read more »
6 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
6 August 2013

Retete
de inghetata: Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete Tort
de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspetedin: oua, zahar, zahar
vanilinat, faina, ciocolata alba, lichior de portocale, frisca si fructe
de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 70 g zahar 1 plic zahar vanilinat
80 g faina in plus: 300 g ciocolata alba 2…
Read more »
6 August 2013

Bauturi
racoritoare: Reteta zilei: Limonada cu zahar brun si menta Limonada
cu zahar brun si menta din: apa, zahar brun, limete, frunze de menta si
gheata. Ingrediente: 6 cani de apa 1 cana de zahar brun 6 limete 12
frunze proaspete de menta 2 cesti cuburi de gheata Mod de
preparare:…
Read more »
6 August 2013

Retete
salate: Reteta zilei: Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de
citrice Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice din: nuci,
zahar, sare, spanac, branza feta, afine, ceapa verde, nectarine, nuci
confiate, suc de grapefruit, suc de portocala, zahar, otet de vin, ulei
de masline si sare. Ingrediente pentru salata: ½…
Read more »
6 August 2013

Inghetata:
Ingheţată de iaurt cu ceai verde Ingheţată de iaurt cu ceai verde din:
iaurt, zahar, pudra de ceai verde, zahar si seminte de susan prajite.
Ingrediente: 1 kg iaurt grecesc 20 g de zahar 2 linguri pudra de ceai
verde 200 g de zahar 4 linguri seminte de susan prajite Mod de
preparare:…
Read more »
6 August 2013

Bauturi
racoritoare: Cocktail de morcovi cu portocale Cocktail de morcovi cu
portocale din: morcovi, suc de lamaie, ghimbir, suc de portocale si
miere. Ingrediente: 3 morcovi sucul de la 1/2 lamaie 1/2 lingurita
ghimbir decojit si ras 100 ml suc de portocale 1-2 lingurite miere Mod
de preparare: Se curăţă morcovul, se taie mărunt…
Read more »
6 August 2013

Retete
de salate: Salata de dovleac copt cu linte Salata de dovleac copt cu
linte din: linte, dovleac, ulei de masline, chimion, paprika, sare,
patrunjel, branza de capra, oet de vin. Ingrediente: 3 sferturi de cana
de linte 6 cani de dovleac taiat cubulete 3 linguri de ulei de masline o
lingurita de chimion pisat…
Read more »
6 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
6 August 2013

Retete
de inghetata: Inghetata cu stafide Inghetata cu stafide din: stafide,
vin dulce, sare, galbenusuri, zahar, zahar vaniinat, zahar pudra, frisca
si zahar ars. Ingrediente: 80 g stafide 70 ml vin dulce 400 ml lapte
sare 4 galbenusuri 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 1 lingura zahar
pudra 200 ml frisca batuta 2 lingurite…
Read more »
6 August 2013

Bauturi
racoritoare: Reteta zilei: Limonada cu miere si menta Limonada cu miere
si menta din: apa, miere, lamai, menta, gheata. Ingrediente: 1 ceasca
de apa calda 2 cani de apa rece 3 linguri de miere 4 lamai (3 pentru
suci, 1 pentru garnitura) menta gheata Mod de preparare: Stoarceti
lamaile si pastrati sucul deoparte.…
Read more »
6 August 2013

Salate:
Salata cu piept de pui si taitei Salata cu piept de pui si taitei din:
piept de pui, morcovi, rosii cherry, sparanghel, taitei, suc de lamaie,
sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire
de sparanghel 200g taitei 40ml ulei de masline suc de lamaie sare piper
…
Read more »
6 August 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
6 August 2013

Retete
de inghetata: Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si avocado
Inghetata cu fistic, spanac si avocado din: fistic, spanac, avocado,
banana, iaurt, vanilie si miere. Ingrediente: 1/2 ceasca fistic 2
cesti de spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana 1/2 cana iaurt 1
lingurita vanilie 2 linguri miere Mod de…
Read more »
6 August 2013

Bauturi racoritoare: Reteta zilei: Smoothie de mar verde si caju
Smoothie de mar verde si caju din: caju, apa rece, mar verde, banana,
spanac, gheata, scortisoara, nucsoara, nectar de agave. Ingrediente: 1/3
cana caju 1 cana de apa rece 1 mar verde taiat bucati 1/2 banana,
taiata bucati 2 cesti de spanac…
Read more »
6 August 2013

Retete
de salate: Salată de caracatită şi cartofi O reteta delicioasa de
salata cu: caracatita, ceapa, cartofi rosii, usturoi, otet de vin, suc
de lamaie, supa, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:
10 caracatiţe mici, gata pregătite 2 cepe albe 1 1/2 kg cartofi roşii 2
căţei de usturoi 50 ml oţet de vin…
Read more »
6 August 2013

Ne
aflam in plin sezon al caiselor si piersicilor, asa ca o dulceata
delicioasa din aceste fructe parfumate si pline de savoare este la
indemana oricui.Dulceata de caise si piersici va da un gust deosebit
deserturilor dumneavoastra si la micul dejun va fi de asemenea apreciata
de catre toti membrii familiei. Ingrediente: 1,5 kg…
Read more »
6 August 2013

Vita
cu smantana si ciuperci din: vin, supa de vita, ulei de masline, pulpa
de vita, ciuperci, unt, usturoi, smantana, faina, sare, piper, cimbru.
Ingrediente: 100 ml vin alb 200 ml supă de vită 50 ml ulei de măsline
500 g pulpă de vită dezosată 250 g ciuperci feliate 50 g unt 3 căței de…
Read more »
6 August 2013

Dorada
cu cimbru si arpagic din: vin, ulei de masline, unt, dorada, bulbi de
arpagic, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 ml vin alb 20 ml ulei de
măsline 50 g unt 3 dorade 8-10 bulbi de arpagic 1 crenguță de cimbru
sare piper Mod de preparare: Peștii se condimentează cu sare, piper și
cimbru.…
Read more »
6 August 2013

Piept
de curcan cu piure din: cartofi, unt, lapte, piept de curcan, telina,
paine, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi
100 g unt 200 ml lapte 1 piept de curcan 2 tije de țelină felii de
pâine veche busuioc uscat ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Se pun…
Read more »
6 August 2013

Carne
tocata de vita cu dovleac si ardei gras din: carne tocata de vita,
pasta de tomate, ceapa, ardei gras, ardei capia, dovleac, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne tocată de vita 200 g pastă de tomate 1 ceapă 1
ardei gras 1 ardei capia 1 dovleac sare piper Mod de preparare:
Dovleacul se…
Read more »
6 August 2013

Tort
cu halva şi fistic din: faina, zahar, oua, unt, halva, suc de
portocale, vanilie, praf de copt, sare, miere, fistic, ciocolata neagra,
frisca lichida, fulgi de migdale. Ingrediente: pentru blat: 375 g faina
225 g zahar 4 oua 250 g unt 150 halva 100 ml suc de portocale o fiola
vanilie un plic praf…
Read more »
6 August 2013

Ciorba
de varza dulce cu smantana si marar din: varza dulce, morcovi, radacina
de patrunjel, crenvursti de pui, smantana, bors, ulei de masline, sare,
piper, marar. Ingrediente: 1 varză dulce mijlocie 2 morcovi noi 1
rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 3 crenvurști de pui 200 g smântână 500 ml
borș 2 linguri ulei de măsline…
Read more »
6 August 2013

Peste
cu branza din: fileuri de salau, oua, faina, cascaval, unt, otet, hot
sauce, lamaie, nucsoara, marar, sare, piper alb. Ingrediente: 800 g
fileuri de salau (sau orice alt peste alb) 4 oua 2 linguri faina 125 g
cascaval 50 g unt 20 ml otet 1 lingurita hot sauce 1/2 lamaie nucsoara
rasa 1 legatura…
Read more »
6 August 2013

Piept
de pui cu nuca si gorgonzola din: piept de pui, smantana, gorgonzola,
miez d enuca, ou, faina, pesmet, busuioc, frunze de menta, sare, piper.
Ingrediente: 400 g piept de pui cate 200 g smantana si gorgonzola 40 g
miez de nuca maruntit 1 ou cate 2 linguri faina si pesmet 2 fire de
busuioc…
Read more »
6 August 2013

Prajitura
cu fistic si migdale din: faina de migdale, zahar, oua, zahar brun,
coaja de lamaie, ulei de masline extravirgin, cafea, esenta de vanilie,
esenta de migdale, sare, fistic, zahar, cacao. Ingrediente: pentru blat:
200 g faina de migdale 80 g zahar 6 oua 100 g zahar brun coaja unei
lamai 55 ml ulei de…
Read more »
6 August 2013

Supa
crema de spanac cu ou si busuioc din: smantana, ulei, spanac, faina,
morcov, ceapa, oua, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 100ml smântâna
lichidă/lapte 50 ml ulei/unt 500 g spanac 20 g făină 1 morcov 1 ceapă 2
ouă sare piper busuioc uscat Mod de preparare: Se curăță legumele și
se pun la fiert cu…
Read more »
6 August 2013

Hamburgeri
de vita cu branza si ananas din: sos teriyaki, burrgeri din carne de
vita, sare, piper, rosie, ananas, branza cheddar, salata verde,
maioneza, chifle. Ingrediente: 1 ceasca sos teriyaki 2 burgeri de
carne de vita Sare și piper 1 rosie, taiata felii 4 felii de ananas 2
felii de branza cheddar salata verde…
Read more »
6 August 2013

Creveti
cu rosii si branza la cuptor din: creveti, branza telemea, rosii
cherry, unt, vin, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g
creveți semipreparați 100 g brânză telemea 10 roșii cherry 50 g unt 50
ml vin alb 3 căței de usturoi pătrunjel proaspăt sare piper Mod de
preparare: Se curăță creveții și se…
Read more »
6 August 2013

Cotlete
la gratar cu sos din: cotlete, bagheta, smantana, iaurt, mustar,
tarhon, busuioc verde, ceapa verde, patrunjel, lamaita, untdelemn, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 6 cotlete fara os 1 bagheta 150 g
smantana 50 g iaurt gras 2 linguri mustar 1/2 legatura tarhon 1 legatura
busuioc verde 2 linguri cozi de ceapa verde 1/2 legatura…
Read more »
6 August 2013

Prajitura
cu suc de rosii si crema din: faina, suc de rosii, ulei, zahar pudra,
ou, bicarbonat de sodiu, sare, mascarpone, zahar, nuci. Ingrediente:
pentru foi: 500 g faina 12 linguri suc de rosii 12 linguri ulei 10
linguri zahar pudra un ou un pliculet bicarbonat de sodiu un praf sare
pentru crema: 500 g…
Read more »
6 August 2013

Supă
cremă de broccoli cu dovlecei din: broccoli, dovlecei, ceapa, smantana,
marar, unt, sare. Ingrediente: 1 broccoli potrivit 2 dovlecei 2 cepe
100 ml smantana dulce 1 legatura marar 2 linguri unt sare Mod de
preparare: tai ceapa marunt si o calesti in putin unt topit. Adaugi
broccoli desfacut buchetele si dovleceii. Lasi sa…
Read more »
6 August 2013

Crap
prăjit, cu sos de ardei şi varză din: file de crap, varza creata, ardei
gras, ardei iute, zahar, sos de stridii, suc de lamaie, coaja de
lamaie, lamaie, ou, faina, sare, piper. Puteţi prăji şi câţiva creveţi,
pe care să-i serviţi alături de peşte. Puteţi folosi bucăţi de orice alt
fel de peşte. Ingrediente: 4…
Read more »
6 August 2013

Mic
dejun delicios cu oua, cartofi si bacon din: ulei de masline, ceapa,
ardei gras, carnati, cartofi, spanac, oua, bacon. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1/2 ceapa, taiata felii subtiri 1/2 ardei gras rosu,
fara semințe și taiat 2-3 carnati 3-4 cartofi 3 cesti spanac 4 – 6 oua
prajite 8-12 felii de bacon…
Read more »