skip to main |
skip to sidebar
Retete # 1
O reteta de dovleac copt cu pesto si mozzarella din: dovleac, ulei de
masline, ardei iuti, ceapa rosie, ardei grasi, rucola, zeama de lamaie,
mozzarella si pesto. Ingrediente: 1 dovleac placintar mic, taiat pe jumatate si
in cubulete cu latura de 2 cm 3 lingurite ulei de masline 1 lingurita de ardei
iuti uscati...
O reteta de pizza calzone din: faina, praf de copt, apa, ulei de masline,
sare, sos de rosii, salam, mozzarella, masline, oregano si piper. Ingrediente
pentru blat: 230 de grame de făină 1 varf de cutit de praf de copt 230 ml de apă
caldă 1 lingura de ulei de măsline 1 lingurita de...
Yakisoba sunt nişte taiţei japonezi care se prăjesc în puţin ulei,
amestecând mereu. Ei îşi au originea în mâncarea chinezească chow mein. In
japoneză, yaki înseamnă „prăjit”, iar soba se referă la nişte tâiţei din făină
de grau. Ingredientul principal al acestui preparat este sosul. Yakisoba este
varianta japoneză a unui hot dog. De...
O reteta simpla de Cocktail de capsuni si portocale din: capsuni, portocale,
limeta, sampanie, zeama de lamaie si bitter orange. Ingrediente: 400 g capsuni 8
felii de portocale 8 felii de limeta 1 sticla de sampanie 4 cl zeama de lamaie
0,5 cl de Bitter Orange Mod de preparare: Lasam o ora in...
O reteta de sos gucamole din: avocado, lamaie, ceapa verde, usturoi, rosie,
tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 1 lamaie zemoasa 2 fire de
ceapa verde 1/2 catel de usturoi 1 rosie 3 picaturi de tabasco sare piper Mod
de preparare: Infige cuţitul până la sâmbure şi roteşte fructul de
avocado...
O reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez, supa
de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod, creveti, pak
choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de orez brun 500 ml supa
de pui sau de peste 1 lingura pasta de...
O reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste,
sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez, creveti,
caracatita, coaja de lamaie, sare de mare si frunze de patrunjel. Ingrediente:
300 g de midii vii, curatate si fara barbi 200 ml de apa 300 ml de...
O reteta video despre cum se prepara punch de fructe, o bautura non
alcoolica, deosebit de delicioasa, rapida si foarte sanatoasa. Cum se prepara
Punch de fructe Pofta buna!
O reteta de dovlecei umpluti in stil italian din: dovlecei, ulei de masline
extravirgin, frunze de salata, pesmet, seminte de pin, ceapa verde, usturoi,
rosii uscate, frunze de cimbru si parmezan. Ingrediente: 4 dovlecei, taiati in
jumatati pe lungime 3 lingurite ulei de masline extravirgin ameste frunze de
salata, pentru servit pentru umplutura: 50...
Aluat de pizza Cu un mixer pentru aluat, amestecaţi 500 g de făină albă cu 7
g de drojdie uscată, 1 linguriţă de sare de mare fină şi 100 ml de apă caldă.
Adăugaţi treptat mai multă apă (până la 150 ml), până când aluatul devine
omogen. Amestecaţi-l în mixer 1 minut, apoi frământaţi-l...
O reteta de salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado din:
portocale, salata, creveti, ceapa rosie, coriandru, sos dulce de chilli si zeama
de lime. Ingrediente: 2 portocale 1 salata verde mica, cu frunzele separate 140
g creveti mari, fierti 1 ceapa rosie mica, tocata fin frunzele de la 1 legatura
mica...
O reteta de ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie
din: sofran, faina, sare de mare, oua, galbenusuri, ulei de masline, usturoi,
frunze de spanac, unt, nucsoara, branza ricotta, parmezan, mugurid e pin, zeama
de lamaie, unt, smantana, salvie si parmezan. Ingrediente: Aluat de paste:
câteva fire de şofran...
O reteta de parfe de caise din: caise, zahar pudra si frisca. Ingrediente:
250 g caise 100 g zahar pudra 200 ml frisca lichida sau 200 g smantana Mod de
preparare: Speli caisele, iar ca să le decojeşti mai uşor, le opăreşti. Cureţi
fructele de coajă şi sâmburi, apoi le treci printr-o strecurătoare,...
Aşezaţi o foaie de aluat pe o suprafaţă curată, cu partea mai lată înspre
dumneavoastră. Puneţi grămăjoarele de umplutură cu linguriţa de-a lungul unei
jumătăţi a foii (cea mai apropiată de dumneavoastră), lăsând aproximativ 21 cm
între ele şi o margine de 3 cm. Ungeţi cu puţin ou zona din jurul umpluturii şi
restul...
O reteta de piure de vinete cu cimbru din: vanata, ulei de masline
extravirgin, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare (sau 2
medii) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa alba 2 crengute de cimbru
sare piper Mod de preparare: Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi
măricele;...
O reteta de friptura de vita cu salata de orez din: friptura de vita, rosii
uscate, ceapa verde, orez basmati, telina, morcov, dovlecel, ciuperci,
patrunjel, radicchio, praf de mustar, zahar pudra, otet de mere, ulei de masline
si piper. Ingrediente: 450 g friptura de vita slaba taiata in cubulete de 1 cm
55 g...
Aceşti taiţei foarte subţiri, gelatinoşi, care se fac din boabe de fasole
mung măcinate sau din făină de fasole mung, se folosesc adesea pentru prepararea
supelor chinezeşti, dar şi la mâncăruri, la salate, deserturi şi chiar la
băuturi. Inainte de a-i folosi, aceşti taiţei trebuie ţineţi în apâ fierbinte
aproximativ 7 minute, astfel încât...
O reteta de salata italieneasca cu legume si paste din: broccoli, ardei,
dovlecel, ceapa rosie, paste, rosii, otet de mere, ulei de masline extravirgin,
patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 350 g buchetele de broccoli 1 ardei mare
rosu taiat in fasii 1 dovlecel galben taiat in felii subtiri 1 ceapa rosie mica
tocata 280...
O reteta simpla de Punch Calvados din: calvados, suc de portocale, sirop de
grenadine, cidru, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 8 cl Calvados 0,5 l
suc de portocale 2 cl sirop de grenadine 0,5 l cidru 2 picaturi de zeama de
lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam bine cu...
O reteta de Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino din:
malai, sare de mare, ulei de masline, ciuperci de padure, usturoi, unt, oregano,
faina si branza pecorino. Ingrediente: 200 g de malai 1,2 l de apa sare de mare
si piper negru 2 linguri de ulei de masline, plus o...
O reteta de tarta cu bacon si sparanghel din: aluat, faina, ou, ulei de
masline, bacon, mascarpone, coaja de lamaie, chives, patrunjel, menta, parmezan
si sparanghel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj putina faina, pentru tapetat
tava 1 ou, batut 2 lingurite ulei de masline 100 g de bacon, taiat bucatele 85 g
de...
O reteta de salata cu carne de porc, pere si nuci pecan din: nuci, cartofi,
ridichi, pere, frunze de salata, nasturel, muschi de porc, ghimbir, mustar cu
boabe, otet de vin alb, ulei de masline, ulei de alune si piper. Ingrediente: 55
g nuci pecan 900 g cartofi noi cu coaja rasa 115 g...
O reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte,
ceapa, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 2 pere rosii 150 g gorgonzola
1/2 pahar lapte integral 1 ceapa mica 30 g unt nucsoara sare piper Mod de
preparare: Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie neaderentă cu unt şi cu
puţină...
O reteta de cartofi dulci cu pasta harissa din: cartofi, pasta harissa,
smantana si chives. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati felii 1
lingura de pasta harissa smantana si chives, pentru servit Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă într-un bol mare bucăţile de
cartofi şi...
O reteta parfe de ciocolata din: cacao, zahar, oua, ciocolata, stafide,
dulceata de portocale si frisca. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 1/2 linguri
zahar 2 linguri apa 4 oua 20 g (4 cuburi) ciocolata 50 g stafide 2 linguri
dulceata de portocale 350 g frisca Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu pereţii
groşi,...
O reteta de Crostino toscan din: ficatei de pui, ceapa, fileuri de ansoa,
capere, otet alb, supa, ulei de masline extravirgin, vin rosu, salvie, sare si
piper. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa alba 5 fileuri de ansoa in ulei
(conserva) 10-15 capere desarata 100 ml otet alb 300 ml supa 4...
O sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, a fost vândută cu suma de
46.000 de franci elveţieni (38.300 de euro) la o licitaţie organizată, marţi, la
Geneva, de casa Christie’s. “Persoana care a câştigat a licitat prin internet”,
a precizat purtătorul de cuvânt al casei organizatoare. Înainte de licitaţie,
casa Christie’s...
O reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei de
masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de patrunjel,
otet de vin rosu, miere, zeama de lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari
2 linguri de ulei de masline sare de mare si piper negru 200 g prosciutto
de...
O reteta de orez indian din: orez basmati, garam masala, mazare si fulgi de
migdale. Ingrediente: 200 g de orez basmati 1 lingura de garam masala 100 g de
mazare, decongelata 50 g fulgi de migdale, prajiti Mod de preparare: Se fierbe
orezul conform instructiunilor de pe pachet. Se scurge si se rastoarna...
O reteta de salata de spanac, nuci si branza cu mucegai din: branza cu
mucegai albastru, smantana, frunze de spanac si nuci. Ingrediente: 75 g de
branza cu mucegai albastru 4 linguri de smantana 100 g frunze de spanac tanar 50
g de nuci Mod de preparare: Se face dressingul zdrobind brânza şi...
O reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de
masline extravirgin, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g ricotta
sarata maturata 2 buchete mici de broccoli 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de
masline extravirgin 1 ardei iute sare piper negru Mod de preparare: Sesfă
broccoli în...
In ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind
specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne de porc
tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul în care luaţi tâiţeii cu
beţişoare, par sa urce pe nişte „ramuri”. Carnea de porc este marinată şi fiartă
într-un sos de ardei iute,...
O reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar
vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 175 g visine
200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahar 1 lingura zahar vanilat 1 lingura
suc de portocale 2 linguri suc de lamaie 5 g (1/2 plic) gelatina 4...
O reteta simpla de Cocktail High Hat din: brandy, suc de grepfrut, zahar si
limeta. Ingrediente: 12 cl brandy 1 l suc de grepfrut zahar limeta Mod de
preparare: Punem multa gheata intr-o cana turnam peste ea brandy-ul si completam
cu suc de grepfrut rece. Servim in pahar de whisky cu crusta de...
O reteta de mancare cu fructe de mare din: calamari, midii, creveti, ceapa,
morcovi, ardei iute, sos de rosii, vin alb, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: calamari midii creveţi ceapă morcovi ardei iuti Sos de roşii Vin
alb ulei de masline Sare si piper dupa gust Mod de preparare: Se taie...
O reteta de sos pentru paste din: ciuperci, sepie, scoici, midii, cozi de
creveti, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, unt, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci mixte 1 sepie medie 10 scoici 10 midii 6-8
cozi de creveti 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 1/2
ardei...
Gustul foarte iute, specific preparatelor culinare din Sichuan este dat de
boabele de piper din această provincie chineză. Aceste boabe mici, uscate, de
culoare maro-roşcat, au un gust diferit fata de cel al ardeilor iuţi sau al
piperului negru obişnuit. De asemenea, tehnicile de pregătire a alimentelor sunt
diferite de cele din alte provincii...
O reteta de piersici caramelizate in vin din: zahar granulat, apa, batond e
vanilie, vin, unt, piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: 100 g de zahăr
granulat sau tos 3 linguri de apă 1 baton de vanilie despicat 100 ml de vin 50 g
de unt nesărat, moale 8 piersici tari, dar coapte, fără...
O reteta de risotto primavera din: sparanghel, ulei de masline, ceapa verde,
mazare, bob, busuioc, menta, coaja de lamaie, supa de legume, salote, usturoi,
orez, vin alb, parmezan si rucola. Ingrediente: 350 g de sparanghel 2 linguri
ulei de masline 9 fire de ceapa verde, curatata si tocata 175 g de mazare,
decongelata sau...
O reteta de salata de anghinare si crab din: anghinare, lamai, zeama de
lamaie, ulei de masline, piper, patrunjel, ceapa verde, iaurt, maioneza, coaja
de lamaie, zeama de lamaie, crab si salata pentru ornat. Această salată este cea
mai potrivită alegere pentru perioada în care se găsesc anghinare. Nu se vor
folosi frunzele din...
O reteta de Smoothy de zmeură cu îngheţată din: zmeura, inghetata, lapte
batut, coaja de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 300 g zmeura 1 cutie de
inghetata 250 ml lapte batut, bine racit 1 lingurita coaja de lamaie rasa frunze
de menta Mod de preparare: Speli bine zmeura. Pui câteva fructe
deoparte,...
O reteta de slanina cu sparanghel si sofran din: slanina, sparanghel,
sofran, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, amidon de
cartofi, sare si piper. Ingrediente: 60 g slanina 6-7 fire de sparanghel 1 varf
cutit sofran 1 ceapa mica 30 g unt 2 linguri ulei de masline extravirgin supa
concentrata de...
O reteta de Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale din: carne de vitel,
faina, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru,
rozmarin, frunza de dafin, pasta de tomate, supa de pui, frunze de patrunjel,
dovleac, ulei de masline, usturoi, malai, unt, parmezan, mascarpone si zeama de
lamaie....
O reteta de curry de spanac si naut din: pasta de curry, ceapa, rosii, naut,
spanac, zeama de lamaie si orez. Ingrediente: 2 linguri pasta de curry 1 ceapa,
tocata 400 g de rosii din conserva 800 g naut din conserva, scurs si calit 250 g
spanac tanar 1 strop zeama de lamaie orez...
O reteta de parfe de capsune cu fistic din: zahar, fistic, apa, ulei,
capsune, zahar pudra, frisca, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 100 g
zahar tos 100 ml apa 50 g fistic decojit si prajit 1 lingura ulei 500 g capsune
100 g zahar pudra 400 ml frisca lichida 5 galbenusuri 1 plic zahar...
Turiştii din Bangkok se înghesuie la numeroasele tarabe ce umplu străzile,
pentru a încerca diferitele variante ale acestei veritabile mâncări naţionale.
Pad thai înseamnă „prăjit în stil thailandez”. Atunci când este bine făcută, Pad
thai este uscată şi uşoară, având o aromă complexă şi bine echilibrată. Deşi
este o mâncare simplă, prepararea ei cere...
O reteta de salata de curcan cu varza rosie din: alune, seminte de chimion,
friptura de curcan, varza rosie, telina, morcovi, stafide, sos de coacaze, ulei
de masline extravirgin, ulei de nuca, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 55 g
alune pecan tocate grosier 0.5 lingurita seminte de chimion 300 g friptura de
curcan...
O reteta simpla de Punch de zmeura si caise din: caise, lichior de piersici,
vin rose, sirop de zmeura, zeama de limeta si vin spumant. Ingrediente: 4 cl
caise 4 cl lichior de piersici 1 sticla de vin rose 4 cl sirop de zmeura 5 cl
zeama de limeta 1 sticla de vin spumant...
O reteta de salata de linte aromata cu lamaie si legume din: linte verde,
usturoi, cumin, lamaie, ceapa rosie, caise, ardei, broccoli, branza de capra,
seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, ulei de masline, coriandru si
piper. Ingrediente: 250 g linte verde spalata 1 catel de usturoi curatat un varf
de cutit de...
O reteta de paste cu ragu de iepure din: ulei de masline, iepure, usturoi,
ceapa, fenicul, morcovi, pancetta, ienibahar, rozmarin, cimbru, vin rosu, pasta
de tomate, supa de pui, mustar, pappardelle, patrunjel si parmezan. Ingrediente:
3 linguri de ulei de măsline 1 iepure de casă, tăiat în 8 bucăţi sare de mare
şi piper...
O reteta de carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla din: carnati de
porc, otet balsamic, zahar brun, seminte de chimion, fructe uscate, varza rosie,
sfecla, mustar si paine. Ingrediente: 8 carnati de porc 100 ml de otet balsamic
100 g zahar brun 1 lingura seminte de chimion 140 g amestec de...
O reteta de crema de lapte din: lapte, unt, faina, dovlecei, sunca, ulei de
masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 50 g unt
40 g faina alba 2 dovlecei (zucchini) 100 g sunca feliata 1 lingura ulei de
masline extravirgin 1 catel de usturoi sare piper Mod de preparare:...
O reteta de salata tropicala cu carne de vita si orez din: steak de vita,
orez, papaya, ceapa verde, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper, otet
balsamic, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, portocala, zahar brun, suc
de portocale, otet de vin rosu, miere, ghimbir si ardei. Ghimbirul, mierea,
portocala si ardeiul...
O reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar,
galbenusuri, frisca, portocale si amidon. Ingrediente: 500 g capsune 200 g zahar
4 galbenusuri 400 ml frisca lichida 2 portocale 1 lingura rasa amidon Mod de
preparare: Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Speli fructele, le cureţi, le
pasezi...
O reteta de toast integral cu banane si miere din: toast, banane, miere si
suc de portocale. Ingrediente: 4 felii de toast integral 4 banane, feliate miere
lichida, pentru servit 500 ml suc de portocale proaspat, pentru servit Mod de
preparare: Se prăjesc feliile de toast, până devin crocante. Se aşază peste
ele...
O reteta de Sandwich cu oua si spanac din: unt, oua, lapte, spanac,
parmezan, sare, piper si chifla. Ingrediente: 10 grame unt 2 oua batute 20 ml
lapte 30 grame spanac fiert 20 grame parmezan ras sare piper 1 chifla Mod de
preparare: Intr-o tigaie topeste untul. Adauga ouale, laptele si spanacul.
Amesteca...
O reteta de supa marocana cu naut din: ulei de masline, ceapa, telina,
curcuma, supa de legume, rosii, naut, zeama si coaja de lamaie si coriandru.
Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 2 tulpini telina 2
lingurite curcuma 600 ml supa de legume (apa) 400 g rosii tocate 200 g...
Istoria seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale
oraşului Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason
stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub forma unui
mic cuib pe fundul unor boluri largi. La acest amestec se adaugă şi câteva
bucăţele subţiri...
Retete culinare savuroase: Cartofi noi copţi cu barbun umplut O reteta de
cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de ansoa,
rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, cartofi, lamaie,
rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati, fiecare de aproximativ
500 g 200 g de masline negre...
O reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline,
fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper,
cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati, fiecare
de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara samburi 4 fileuri de ansoa
scurse de ulei 60...
Cei care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa
guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar
în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de mâncare foarte popular în
rândul tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să ia masa împreună,
savurând...
O reteta de Tabbouleh cu brânză de capră din: bulgur, ardei, rosii cherry,
castravete, morcov, patrunjel, coriandru, menta, ardei iute, piper, frunze de
salata, branza de capra, ridichi, cumin, usturoi, zeama de lamaie si ulei de
masline. Ingrediente: 280 g bulgur 1 ardei galben curatat de seminte si tocat
200 g rosii Cherry taiate...
O reteta de parfe de zmeura cu bezele din: albusuri, zmeura, zahar, frisca,
bezele si biscuiti glazurati. Ingrediente: 6 albusuri 1 cana zmeura 300 g zahar
500 ml frisca lichida 5-6 bezele cativa biscuiti glazurati si tigarete pentru
decor Mod de preparare: Dacă foloseşti zmeură congelată, o laşi să se
dezgheţe, apoi o...
O reteta simple de Punch de ananas si mere din: suc de mere, suc de ananas,
rom brun, ananas si frunze de menta. Ingrediente: 0,7 l suc de mere 10 cl suc de
ananas 10 cl rom brun 100 g ananas proaspat frunze de menta Mod de preparare:
Mixam intr-o cana sucurile de...
O reteta de Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper din: carne de porc, branza
de vaci, mascarpone si piper. Ingrediente: 1 carnat afumat de porc, picant 150 g
branza proaspata de vaci 1 lingura mascarpone piper negru Mod de preparare:
Crestează cârnatul, curăţă-1 de membrană şi pune umplutura într-un castron.
Adaugă mascarpone...