luni, 28 mai 2012

Sosuri


Cateva retete de sosuri pentru a innobila si adauga savoare oricarei mancari!

Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti!

Sosuri

Sos de capere

Sosuri

O reteta de sos de capere din: unt fara sare, faina, supa de miel, galbenusuri, smantana si capere. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml supă fierbinte de miel 2 gălbenuşuri 50 ml smântână grasă 60 g capere, scurse şi tăiate Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu…

Read more »

Sos Supreme

Sosuri

O reteta de sos supreme din: unt fara sare, supa de pui, faina si smantana. Acest sos alb, cremos, este o garnitură perfectă la puiul înăbuşit clasic. Este delicios şi cu pieptul de pui la grătar. Ingrediente: 40 g unt fără sare 40 g făină simplă 450 ml supă de pui fierbinte 400 ml…

Read more »

Sirop caramel cu portocale

Sosuri

Puneţi zahărul nerafinat într-o tigaie uscată antiaderentă, cu fundul gros, şi daţi-l la foc mare. învârtiţi tigaia, pentru a vă asigura că zahărul se topeşte uniform. Când s-a topit tot şi a format un caramel maroniu-auriu, turnaţi cu grijă sucul de portocale – fiţi atenţi, amestecul va împroşca. Nu vă îngrijoraţi dacă acest caramel…

Read more »

Sos Mornay

Sosuri

O reteta de sos Mornay din: unt fara sare, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere si nucosara. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte 2 gălbenuşuri 100 g brânză gruyere, rasă un vârf de cuţit de nucşoară măcinată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu,…

Read more »

Sos de piersici cu votcă

Sosuri

O reteta de sos de piersici cu votca din: piersici, votca, lamaie, zahar brun si frunze de menta. Ingrediente: 3 pierisici 2 linguri votca 1 lamaie 2 linguri zahar brun 4-5 frunze mici de menta   Mod de preparare: Curăţă piersicile de sâmburi şi de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-le într-un castron cu zahărul…

Read more »

Sos de mere verzi, banane şi rom

Sosuri

O reteta de sos de mere verzi, banane si rom din: mar verde, crema de iaurt, banane, rom alb, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 mar verde 150 g crema de iaurt dulce 1/2 banane (nu foarte dulce) 3 linguri rom alb 1 lingura zahar 1/2 zeama de lamaie   Mod de preparare:…

Read more »

Cremă englezească cu alune de pădure

Sosuri

O reteta de crema englezeasca cu alune de padure din: lapte, galbenusuri, zahar, crema de alune de padure, sare si alune de padure. Ingrediente: 500 ml lapte integral 4 galbenusuri 120 g zahar 1 lingurita crema de alune de padure sare 50 g alune de padure curate   Mod de preparare: Incălzeşte laptele, pune…

Read more »

Sos Pesto

Sosuri

Când vine vorba de amestecul delicat de busuioc proaspăt, ulei de măsline şi usturoi care formează sosul pesto, amatorii de paste devin de-a dreptul poetici. Busuiocul creşte din abundenţă în toate grădinile şi pe toate câmpurile de pe dealurile din provincia Liguria, aflată în nordul Italiei. Cu savoarea lui uşoară, el se potriveşte cu…

Read more »

Sos picant de ciocolata

Sosuri

O reteta de sos picant de ciocolata din: lapte, smantana, ciocolata, zahar, ardei iute, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 100 ml lapte 100 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 lingura zahar 1 ardei iute rosu uscat 1 baton de scortisoara 1 cuisor   Mod de preparare: Incălzeşte laptele puţin şi adaugă zahărul, un…

Read more »

Sos de zmeură şi vanilie

Sosuri

O reteta de sos de zmeura si vanilie din: zmeura, pastaie de vanilie, apa si zahar. Ingrediente: 250 g zmeura 1 pastaie de vanilie 100 ml apa 2 linguri zahar   Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi păstaia de vanilie într-o crăticioară şi fierbe-le, la foc mic, timp de 5 minute din momentul…

Read more »

Fondue valdostan

Sosuri

O reteta de fondue valdostan din: emmentaler, lapte, galbenusuri, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g Emmentaler 200 ml lapte 4 galbensuri 35 g unt sare si piper alb   Mod de preparare: Taie brânza cubuleţe foarte mici şi ţine-o în lapte circa 3 ore ca să se înmoaie, apoi strecoar-o, păstrând şi…

Read more »

Ketchup

Sosuri

O reteta de ketchup din: rosii, ceapa, telina, morcov, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet, mustar, scortisoara, coniac, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 350 g rosii 1 ceapa 1 tija de telina 1 morcov 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 pahar otet 1 lingurita mustar 1 lingurita…

Read more »

Supă de crustacee

Sosuri

O reteta de supa de crustacee din: creveti, telina, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei de masline extravirgin, ulei de masline extravirgin, vin alb, rosie, piper si sare. Ingrediente: 300 g capete si carapace de creveti (sau alte crustacee) 2 tije de telina 2 morcovi 1 ceapa cateva fire de patrunjel 3 linguri ulei de masline…

Read more »

Sos pentru paste

Sosuri

O reteta de sos pentru paste din: ciuperci, sepie, scoici, midii, cozi de creveti, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci mixte 1 sepie medie 10 scoici 10 midii 6-8 cozi de creveti 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 1/2 ardei…

Read more »

Slănină cu sparanghel şi şofran

Sosuri

O reteta de slanina cu sparanghel si sofran din: slanina, sparanghel, sofran, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, amidon de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 60 g slanina 6-7 fire de sparanghel 1 varf cutit sofran 1 ceapa mica 30 g unt 2 linguri ulei de masline extravirgin supa concentrata de…

Read more »

Sos guacamole

Sosuri

O reteta de sos gucamole din: avocado, lamaie, ceapa verde, usturoi, rosie, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 1 lamaie zemoasa 2 fire de ceapa verde 1/2 catel de usturoi 1 rosie 3 picaturi de tabasco sare piper   Mod de preparare: Infige cuţitul până la sâmbure şi roteşte fructul de avoca­do…

Read more »

Sos de pere şi gorgonzola

Sosuri

O reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte, ceapa, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 2 pere rosii 150 g gorgonzola 1/2 pahar lapte integral 1 ceapa mica 30 g unt nucsoara sare piper   Mod de preparare: Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie neaderentă cu unt şi cu puţină…

Read more »

Sos aromat de fazan

Sosuri

O reteta de sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan de dimensiune medie, curatat 200 g pulpa de rosii 50 g telina 50 g morcovi…

Read more »

Sos brun

Sosuri

O reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si sare. Ingrediente: 1 kg oase de vita sparte, fara grasime 100 g telina 100 g morcovi 100 g ceapa 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 l supa concentrata…

Read more »

Sos de ciuperci cu pătrunjel

Sosuri

O reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon 1 catel de usturoi 1/2 zeama de lamaie 3 linguri ulei de masline extravirgin 5 fire civeta (sau cozi de ceapa verde) 1 legatura patrunjel sare…

Read more »

Sos spumos cu lămâie

Sosuri

O reteta de sos spumos cu lamaie din: lamaie, unt, boabe de piper negru, foaie de dafin, lapte, smantana, amidon si sare. Ingrediente: 1 lamaie 50 g unt 4 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 100 ml lapte integral 50 ml smantana dulce 1 varf de lingurita amidon de cartofi sare  …

Read more »

Sos bechamel cu caşcaval

Sosuri

O reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina, cascaval, emmentaler, nucsoara si sare. Ingrediente: 500 ml lapte integral 50 g unt 35 g faina alba 100 g cascaval din lapte de vaca, mai tare 100 g Emmentaler nucsoara sare   Mod de preparare: Incălzeşte laptele cu nucşoara. Topeşte untul într-o…

Read more »

Sos de somon şi dovlecei

Sosuri

O reteta de sos de somon si dovlecei din: somon afumat, dovlecei, ceapa, seminte de susan, ulei de masline extravirgin, patrunjel si piper alb. Ingrediente: 150 g somon afumat 3 dovlecei in floare 1 ceapa mica 1 lingurita seminte de susan 2 linguri ulei de masline extravirgin patrunjel sare piper alb   Mod de…

Read more »

Sos de ardei iute

Sosuri

O reteta delicioasa de sos de ardei iute cu: usturoi, otet, ulei, sare. Ingrediente: 24 de ardei iuţi un căţel de usturoi o cană cu oţet trei sferturi de cană cu ulei o linguriţă cu sare Mod de preparare: Ardeii iuţi se curăţă de seminţe şi vinişoare, apoi se taie în fâşii. Se aşază…

Read more »

Sos de rosii cu busuioc

Sosuri

O reteta delicioasa de sos de rosii cu: ardei gras rosu, ardei capia, ceapa, piper macinat, telina, busuioc, foi de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 5 kg roşii 1 kg ardei graşi roşii 1 kg ardei capia roşii 1/2 kg ceapă 1/2 linguriţă cu piper măcinat 1 frunză de ţelină 100 g busuioc 3 foi…

Read more »

Sos de peşte

Sosuri

O reteta de sos de peste din: cod, usturoi, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g cod 2 catei de usturoi 250 g pulpa de rosii 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1 ardei iute rosu patrunjel sare piper…

Read more »

Sos de nuci

Sosuri

O reteta de sos de nuci din: nuci, unt, ricotta, smantana, salvie, sare si piper. Ingrediente: 200 g nuci curatate 50 g unt 100 g ricotta proaspata 1 lingura smantana dulce 3 frunze de salvie sare piper   Mod de preparare: Macină nucile prin maşina de tocat nuci sau în râşniţă (acţionată cu pauze),…

Read more »

Sos de lamaie (Citronette)

Sosuri

O reteta de sos de lamaie din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie (zeama) 9 linguri ulei de masline extravirgin ierburi aromatice, dupa gust (cimbru, salvie, dafin, maghiran) sare piper   Mod de preparare: Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o sita fina. Adauga 1/2 lingurita…

Read more »

Sos de ton

Sosuri

O reteta de sos de ton din: ton in ulei, maioneza, lamaie si piper alb. Ingrediente: 180 g ton in ulei 4 linguri maioneza light 1 lamaie piper alb   Mod de preparare: Scurge bine tonul de uleiul din conservă şi pune-l în vasul mixerului împreună cu maioneza. Freacă-le bine până când obţii o…

Read more »

Sos picant cu cârnaţi

Sosuri

O reteta de sos picant cu carnati din: carnat picant de porc, pulpa de rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, busuioc, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 carnat picant de porc proaspat (circa 150 g) 200 g pulpa de rosii 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de…

Read more »

Supa Snert

Sosuri

Snert nu e greu de făcut, dar prepararea ei ia destul de mult timp. Mai întâi, mazărea uscată se pune într-un vas cu apă, împreună cu o bucată de carne afumată cu os şi unul sau două picioare de porc. Se lasă sâ fiarbă împreună la foc mic. Intre timp bucătarul toacă ceapă, morcovi,…

Read more »

Sos mediteraneean

Sosuri

O reteta de sos mediteraneean din: rosii, busuioc, capere, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1 legatura de busuioc 5-6 capere din conserva 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Spală roşiile, înţeapă-le în câteva locuri şi opăreşte-le 20 de…

Read more »

Sos de usturoi (aioli)

Sosuri

O reteta de sos de usturoi din: usturoi, lapte, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 catei de usturoi 200 ml lapte 5 linguri ulei de masline extravirgin sare grunjoasa   Mod de preparare: Curata căţeii de usturoi şi scoate-le germenele. Incălzeşte laptele, pune usturoiul şi fierbe-le împre­ună circa 10 minute. Scoate…

Read more »

Sos de usturoi cu nuca

Sosuri

O reteta de sos de usturoi cu nuca din: usturoi, nuca, ulei si sare. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 200 g nuca macinata 3 linguri cu ulei sare   Mod de preparare: Curata si piseaza usturoiul. Freaca-l cu ulei pana se albeste, adauga sare si nuca macinata. Adauga apa peste pasta obtinuta pana cand…

Read more »

Sos de branza

Sosuri

O reteta de sos de branza din: ardei gras, ardei iute, usturoi, cascaval, lapte, amidon, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei iute verde 2-3 catei de usturoi 2 cani cascaval ras 2 cani lapte 4-5 linguri amidon alimentar sare piper   Mod de preparare: Tai ardeiul gras, căţeii de usturoi…

Read more »

Sos de ceapa

Sosuri

O reteta de sos de ceapa din: smantana, praf de ceapa, praf de usturoi si sare. Ingrediente: 450 gr smantana 1 1/2 lingurita praf de ceapa 1 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Amesteca praful de ceapa cu cel de usturoi si adauga smantana. Amesteca din nou, apoi asezoneaza…

Read more »

Muştar făcut în casă

Sosuri

O reteta de mustar facut in casa din: boabe de mustar, otet de mere, apa, miere, sare si turmeric. Ingrediente: 1 cană boabe de muştar 1/2 cană oţet de mere 1/4 cană apă 1 lingură miere de albine 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă turmeric   Mod de preparare: Amestecă apa cu oţetul de mere…

Read more »

Sos de mango

Sosuri

O reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa verde, coriandru, mango, suc de lamaie, sos picant si sare. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa taiata fin 2 lingurite usturoi, taiat fin + 1 lingurita 3 cepe verzi (frunzele), taiate 2 lingurite ghimbir proaspat 1/4 lingura coriandru taiat…

Read more »

Cum se prepara sos de sofran (video)

Sosuri

O reteta video despre cum se prepara sos de sofran, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos care poate fi servit cu orice fel de peste sau cu scoici. Cum se prepara sos de sofran Pofta buna!

Read more »

Sos picant pentru barbecue

Sosuri

O reteta de sos picant pentru barbecue din: piper, sare, oregano, usturoi, piper alb, boai iute, bacon, ceapa, supa de pui, sos de rosii, nuci, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie, unt si praf de curry. Ingrediente: 1 1/2 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu sare 1 lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Sos tartar

Sosuri

Tartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara “la rece”.  Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite. Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin presare sub saua calului. În prezent, Tartar…

Read more »

Sos de branza pentru chipsuri

Sosuri

O reteta de sos de branza pentru chipsuri din: branza, rosii si ardei iute. Ingrediente: 450 gr branza moale 1 cana amestec de rosii cu putin ardei iute   Mod de preparare: Pune branza si amestecul de sos si branza intr-o tigaie, la foc mediu. Tine pe foc compozitia si amesteca pana cand branza…

Read more »

Salsa cruda

Sosuri

O reteta de salsa cruda din: ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, coriandru, zahar, suc de lamaie verde si sare. Ingrediente: 85 g ceapa rosie 3 catei de usturoi 750 g rosii 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte si tocati 3 linguri coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita zahar sucul de la 3 lamai verzi…

Read more »

Sos de mentă uşor

Sosuri

Se mixează în robotul de bucătărie 50g de zahăr, 150ml de oţet şi frunzele de la 1 legătură mare de mentă. Se răstoarnă într-un castronel şi se lasă deoparte 10 minute pentru ca zahărul să se dizolve complet. Sos de mentă uşor Pofta buna!

Read more »

Sos aromat cu fructe de padure

Sosuri

O reteta de sos aromat cu fructe de padure din: suc de lamaie, zahar, fructe de padure, burbon si apa. Ingrediente: 1 lingurita de suc proaspat de lamaie 2 lingurite de zahar o cana cu fructe de padure o lingura de bourbon 5 linguri de apa   Mod de preparare: Zdrobeste fructele de padure…

Read more »

Sos de branza feta cu spanac

Sosuri

O reteta de sos de branza feta cu spanac din: frunze de spanac, unt, faina, lapte, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 20 frunze de spanac 2 lingurita de unt 2 lingurite de faina 1 cana de lapte caldut (nedegresat) 200 grame de branza feta maruntita sare si piper dupa gust   Mod de…

Read more »

Sos marinara pentru paste

Sosuri

O reteta de sos marinara pentru paste din: rosii, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper negru, busuioc si branza pecorino. Ingrediente: 90 grame rosii la conserva 12 catei usturoi ulei de masline 1 lingura sare de mare 1/2 lingurita piper negru macinat 1 legatura busuioc tocat branza Pecorino Romano   Mod de…

Read more »

Sos Sugo

Sosuri

O reteta de sos sugo din: ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, rosii, sare, piper si ierburi italienesti. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 2 linguri bulion 1 conserva (425 ml) rosii sare piper ierburi italienesti uscate   Mod de preparare: Se toaca usturoiul si ceapa; se prajesc…

Read more »

Cum se prepara sos Tempura (video)

Sosuri

O reteta video despre cum se prepara sos tempura, un preparat japonez deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos Tempura Pofta buna!

Read more »

Marinadă de lămâie cu rozmarin

rasă şi zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 3 căţei de usturoi striviţi, 1 lingură de rozmarin tocat fin, sare şi piper. Se foloseşte ca marinadă pentru carnea de pui, porc, miel, peşte sau pentru brânză halloumi.   Pofta buna!

Read more »

Dressing cu lămâie, miere şi muştar

Se combină 3 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri ulei de măsline extravirgin, 1 lingură de miere, 2 linguriţe de muştar Dijon, sare şi piper. Se foloseşte la condimentarea salatelor sau legumelor fierte, precum broccoli sau morcovi. Pofta buna!

Read more »

Sos cu marar si ceapa rosie

Sosuri

Amesteca o ceapa rosie mica, tocata marunt, cu zeama de la 1/2 lamaie si 1/2 lingurita sare. Lasa deoparte 10 minute. Clateste si apoi adauga cateva fire de marar tocat marunt si 200 g iaurt integral. Serveste sau pastreaza la rece maxim 2 zile. Sos cu marar si ceapa rosie Pofta buna!

Read more »

Sos de lamaie cu tahini

Sosuri

O reteta de sos de lamaie cu tahini din: tahini, zeama de lamaie, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 150 g tahini (pasta de susan) 300 ml zeama de lamaie 2 catei de usturoi 2 lingurite de zahar sare piper   Mod de preparare: Pune într-un castron zeama de lămâie, zahărul şi tahini şi…

Read more »

Cum se prepara sos Tofee (video)

Sosuri

O reteta video despre cum se prepara sos Tofee, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara sos Tofee

Read more »

Cum se prepara sos pentru friptura (video)

Sosuri

O reteta video despre cum se prepara sos pentru friptura, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos pentru friptura

Read more »

Salsa

Sosuri

Salsa este denumirea generica pentru orice sos facut din legume proaspete, tocate sau zdrobite impreuna, in special cele cu rosii. Desi acest termen inseamna pur si simplu sos, in acceptia generala cuvantul salsa a ajuns sa se foloseasca pentru a denumi un anumit fel de sos, de obicei unul iute de rosii in care…

Read more »

Stridiile

Sosuri

Unele dintre cele mai apreciate fructe de mare, stridiile sunt cultivate in climate foarte variate, in intreaga lume. In Anglia secolului XIX, sa mananci stridii era un semn sigur de saracie lucie. In Londra descrisa de Charles Dickens, daca ajungeai sa mananci la batranete stridii, insemna ca intr-adevar ai ajuns la sapa de lemn….

Read more »

Sos Nam prik

Sosuri

Nam prik, una dintre aromele sud-asiatice clasice, este un sos extrem de condimentat, originar din Thailanda. Intr-o casa thailandeza, este de neconceput ca la masa, alaturi de celelalte feluri de mancare, sa nu pui si un bol de nam prik, la fel cum fac americanii cu ketchupul. Nam prik se foloseste pentru a cufunda…

Read more »

Cum se prepara sos de branza pentru broccoli (video)

Sosuri

O reteta video despre cum se prepara sos de branza pentru broccoli, un dressing perfect pentru broccoli, foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos de branza pentru broccoli

Read more »

Tapenade

Sosuri

Cele mai multe dintre maslinele cultivate in bazinul Mediteranei sunt folosite pentru fabricarea uleiului, dar unele ajung si in aceasta pasta puternic condimentata. Tapenade isi are originea in regiunea Provence. Numele vine de la tapeno, capere in dialectul provensal. De altfel, aproape intotdeauna tapenade contine si capere, dar nu ele sunt ingredientul de baza….

Read more »

Cum se prepara sos din vin rosu (video)

Sosuri

O reteta video despre cum se prepara sos din vin rosu; un preparat nemaipomenit de gustos care poate fi folosit in prepararea carnii de vita si nu numai. Este foarte delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara sos din vin rosu Pofta buna!

Read more »

Cum se prepara sos Indian (video)

Sosuri

O reteta video despre cum se prepara sos Indian; un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si delicios in predomina aroma de coriandru si chutney, un ingredient specific Indian. Cum se prepara sos Indian Pofta buna!

Read more »

Sos proaspăt de ierburi

Sosuri

O reteta simpla de sos proaspat de ierburi din: nasturel, patrunjel, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 85 g de năsturel 50 g de pătrunjel 50 g de nuci 150ml ulei de măsline 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Se pun năsturelul, pătrunjelul…

Read more »

Cum se prepara Sos Pesto (video)

Sosuri

O reteta video despre cum se prepara sos pesto, un preparat deosebit de gustos si delicios din busuioc proaspat, ulei de masline, usturoi, piper, parmesan, sare si suc de lamaie. Cum se prepara Sos Pesto

Read more »

Sos de merişoare şi rodii

Sosuri

O reteta delicioasa de sos de merisoare si rodii din: merisoare, zahar si suc de rodii. Ingrediente: 250 g de merişoare proaspete sau congelate 85 g de zahăr 100 ml suc de rodii   Mod de preparare: Se răstoarnă toate ingredientele într-o tigaie şi se amestecă bine. Se aduce la punctul fierbere, apoi se…

Read more »

Sos de visine si visinata

Sosuri

Incălzeste 250 g visine congelate, fără sâmburi, 2 linguri zahăr (sau mai mult dacă doresti) si zeama si coaja rasă de la 1 portocală, la foc mic 10-15 minute, amestecând continuu, până când vişinele se strivesc. Lasă vasul deoparte si adaugă 4 linguri vişinata înainte de a servi. Dacă doresti, poţi înlocui vişmata cu…

Read more »

Sos de pâine şi smântână

Sosuri

Pune la foc 500 ml lapte integral, 1 ceapă tăiată în două, în care infigi 8 cuiţoare si 1 foaie de dafin. Incâlzeste bine, acoperă si lasă la infuzat 30 de minute. Strecoară si pune din nou pe foc cu 150 g pesmet proaspăt din focaccia cu ulei de măsline. Reîncălzeşte, amestecând 3-4 minute,…

Read more »

Sos de friptura

Intr-un vas, toarnă zeama din tavă şi adaugă 600 ml supă de legume si 2 linguri bulion. Fierbe 2-3 minute ţi apoi strecoară prin sită fină. Pune din nou pe foc. Amestecă 1 lingură de unt cu 1 lingură făină si dizolvă în sos, pe foc, amestecând până când se îngroasă.

Read more »

Cum se prepara Sos de afine cu mango uscat si piper (video)

Sosuri

O reteta video delicioasa si gustoasa despre cum se prepara sos de afine cu mango uscat si piper. Un preparat deosebit si  rapid cu care ii puteti impresiona pe cei dragi.   Cum se prepara Sos de afine cu mango uscat si piper

Read more »

Sos bolognez pentru paste

Sosuri

O reteta delicioasa de sos bolognez pentru paste din: ceapa, usturoi, morcov, ulei, carne tocata, sare, piper, rosii, vin rosu, supa de carne, oregano si cimbru. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei 500 g carne tocată (400 g carne de vită, 100 g carne de porc) sare piper…

Read more »

Sos de ardei iute cu nuci

Sosuri

O reteta simpla si delicioasa de sos de ardei iute cu nuci din: ardei iute, chimen, nuci, pesmet, ulei de masline, zeama de lamaie, zahar, suc de rosii, ienibahar, ardei grasi sau capia si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura feliute de ardei iute 1 lingurita chimen macinat 300 g nuci macinate 300 g pesmet 2…

Read more »

Sos de roşii coapte cu usturoi

Sosuri

O reteta delicioasa de sos de rosii coapte cu usturoi din: rosii, usturoi, cimbru, menta si busuioc. Ingrediente: 2-3 roşii 1 căpăţână de usturoi cimbru mentă busuioc   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi. Roşiile le coci pe grătar, după care le cureţi de pieliţe şi le toci mărunt. Amesteci roşiile cu…

Read more »

Sos de roşii şi coriandru

Sosuri

O reteta delicioasa de sos de rosii cu coriandru din: passata de rosii, ghimbir, zahar, ardei iuti, chimion, iaurt grecesc, unt si coriandru. Acest sos se poate servi la carne de pui, dar pentru ca este pregatit separat si vegetarienii se pot bucura de el. Ingrediente: 700 ml passata de rosii 1 bucata mare…

Read more »

Fond de miel

Sosuri

Ca bază pentru sosuri şi supe, se poate folosi aşa-numitul fond de miel, o supă concentrată preparată din oase de miel, legume, bulion, mirodenii şi vin roşu. Prin fierbere, fondul capătă o intensitate specială.

Read more »

Sos de paine

Sosuri

O reteta simpla si delicioasa de sos de paine din: lapte integral, ceapa, boabe de piper, frunza de dafin, paine alba, unt sarat si nucsoara. Ingrediente: 600 ml lapte integral 1 ceapa curatata, intreaga, in care s-au infipt 3 cuisoare 6 boabe de piper 1 frunza de dafin 8 felii de paine alba veche,…

Read more »

Cum se prepara Sos Mornay (video)

Sosuri

O reteta video usoara si rapida, deliciosa si gustoasa despre cum se prepara sosul mornay. Acest preparat il puteti pregati usor acasa si il puteti folosi mai multe zile daca il tineti la frigider. Cum se prepara Sos Mornay

Read more »

Cum se prepara sos de rosii cu busuioc (video)

Sosuri

O reteta video despre cum se prepara sos de rosii cu busuioc, un preparat authentic Italian usor si gustos. Cum se prepara sos de rosii cu busuioc

Read more »

Sosuri: Sos mexican

Sosuri

O reteta delicioasa de sos mexican din: rosii, ceapa, zeama de lamaie, ardei iuti si coriandru. Ingrediente: 4 roşii medii 1 ceapă medie 1 lămâie (zeama) 4 ardei iuţi proaspeţi 4-5 fire de coriandru proaspăt   Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le cubuleţe. Spală şi toacă mărunt coriandrul şi ceapa. Taie ardeii iuţi…

Read more »

Guacamole (sos mexican de avocado)

Sosuri

O reteta delicioasa de sos guacamole din: fructe de avocado, rosii, ardei iute, ceapa, zeama de lamaie, coriandru, sare si piper. Ingrediente:  4 fructe de avocado 2 roşii mici 1 ardei iute, mediu picant 1 ceapă mică 1/2 lămâie (zeama) 4-5 fire de coriandru proaspăt sare piper negru   Mod de preparare: Decojeşte fructele,…

Read more »

Sos aromat de rosii

Sosuri

O reteta delicioasa de sos aromat de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei, otet, patrunjel verde, seminte de coriandru, busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 kg rosii bine coapte 1 kg ardei grasi rosii 4 cepe 4 catei de usturoi 6-7 linguri ulei 2 linguri otet 1 legatura…

Read more »

Sos chutney cu piersici şi ardei gras

Sosuri

O reteta delicioasa de sos chutney cu piersici si ardei gras din: piersici, ardei gras, ceapa, stafide, zahar brun, ghimbir, nucsoara, sare de mare si piper. Ingrediente: 3 piersici decojite, tăiate în cubuleţe 1 ar­dei gras verde sau galben, tăiat 1 ceapă tocată mărunt 1 lingură stafide 1 cană oţet de mere 2 linguri…

Read more »

Cum se prepara sos de ciuperci (video)

Sosuri

O reteta video usor de preparat despre cum se prepara sosul de ciuperci. Un sos gustos si diferit care completeaza de minune un preparat vegetarian. Ingrediente: 40 g dried mushrooms 250 ml red wine 250 ml vegetable stock 1 tbsp corn flour salt and pepper 1 wooden spoon 1 saucepan 1 small bowl 1…

Read more »

Chutney din ceapă cu lămâie

Sosuri

O reteta delicioasa Chutney din ceapă cu lămâie din: lamaie, zahar, stafide, struguri, ceapa, sare, ardei iute, frunze de menta si otet de mere. Ingrediente: 450 g lămâie 450 g zahăr 125 g stafide 125 g struguri 4 cepe mari 50 g sare 25 g ardei iute câteva frunze de mentă 850 ml oţet…

Read more »

Chutney din sfeclă, ceapă şi mere

Sosuri

O reteta delicioasa de chutney din sfecla, ceapa si mere din: sfecle, lamaie, ceapa, apa, seminte de marar, zahar, mere, mustar de dijon, otet de vin rosu, seminte de chimen si sare. Ingrediente: 6 sfecle mai mici 1 lămâie 3 cepe mari 300ml apă 2 linguri seminţe de mărar 300g zahăr 450g mere coapte…

Read more »

Chutney din mere şi roşii

Sosuri

O reteta delicioasa de chutney din mere si rosii din: ceapa, stafide, mere, rosii, otet de mere, ghimbir ras, piper, frunze de busuioc, zahar. Ingrediente: 1 ceapă 450g stafide 450g mere 450g roşii 600ml oţet de mere 1 linguriţă ghimbir ras 1/2 linguriţă piper zdrobit 1 leg. frunze de busuioc 450g zahăr   Mod…

Read more »

Sos de rosii uscate cu usturoi

Sosuri

O reteta de sos de rosii uscate cu usturoi din: rosii uscate, usturoi, boabe de piper rosu si negru, frunze de rozmarin, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 20 roşii uscate 8 căţei de usturoi boabe de piper roşu şi negru frunze de rozmarin 1 linguriţă cu rozmarin 4 linguri cu ulei de măsline…

Read more »

Chutney de mere si mango

Sosuri

Se decojesc 4 mere verzi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se toacă 2 cepe. Se taie bucăţi 100 g mango uscat. 1 bucăţică ghimbir (cca 2 cm) se decojeşte şi se rade. Se aşază toate într-o cratiţă, cu 375 ml oţet de mere, 320 g zahăr brun, 100…

Read more »

Chutney de rosii cu mere

Sosuri

O reteta de Chutney de rosii cu mere din: rosii, mere, ceapa, usturoi, otet de vin, zahar brun, scortisoara, sare, ulei de masline, ghimbir si boia de ardei iute. Ingrediente: 1 kg roşii 3 mere 2 cepe 2 căţei de usturoi 350 ml oţet de vin roşu 100 g zahăr brun 1/2 linguriţă cu…

Read more »

Reteta zilei: Suc de rosii

Sosuri

O reteta simpla de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, aspirina. Este un preparat sanatos, nu contine conservanti, practic pentru perioada iernii si ideal pentru orice mancare. Ingrediente: 25 kg rosii sare grunjoasa aspirina   Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in sferturi. Se toaca la robot sau la masina…

Read more »

Sos Chutney de dovleac si rosii

Sosuri

O reteta de Sos Chutney de dovleac si rosii din: dovleac, rosii, ceapa, usturoi, zahar brun, zahar alb, sare, ghimbir, piper alb, ienibahar, otet de vin si stafide. Ingrediente: 2,3 kg dovleac 1  kg roşii 0,5 kg ceapă 2  căţei de usturoi 400 g zahăr brun 400 g zahăr alb 2 linguri cu sare…

Read more »

Sos Chutney de mere si ceapa

Sosuri

O reteta simpla de Sos Chutney de mere si ceapa din: mere, ceapa alba, stafide, ghimbir, zahar, zahar candel, otet de vin, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg mere 500 g ceapă albă 100 g stafide 1 linguriţă cu ghimbir ras 100 g zahăr 300 g zahăr candel 250 ml oţet de vin…

Read more »

Sos Chutney de dovleac şi ghimbir

Sosuri

O reteta delicioasa de Sos Chutney de dovleac şi ghimbir din: dovleac, seminte de mustar, cuisoare, ardei iute rosu, ghimbir, vin alb, zahar brun, gem de caise si sare de mare. Ingrediente: 1 kg dovleac 1 linguriţă cu seminţe de muştar 3 cuişoare 1 ardei iute roşu 2  linguri cu ghimbir proaspăt ras 300…

Read more »

Sos Chutney de mere si merisoare

Sosuri

O reteta de Chutney de mere si merisoare din: mere ionatane, merisoare, ceapa, ghimbir, piper, zahar si otet de mere. Ingrediente: 1,5 kg mere ionatane 500 g merişoare 450 g ceapă 50 g rădăcină de ghimbir 1 linguriţă cu piper 500 g zahăr 250 ml oţet de mere   Mod de preparare: Spala si…

Read more »

Reteta zilei: Chutney de ceapa

Sosuri

O reteta delicioasa de Chutney de ceapa din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara. Ingrediente: 8 cepe mari roşii 100 g zahăr tos 100 ml oţet de vin roşu 100 ml vin roşu 1 pliculeţ cu scorţişoară   Mod de preparare: Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un…

Read more »

Reteta zilei: Sos Chutney de rosii

Sosuri

O reteta de sos chutney de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, sare, otet alb, zahar, seminte de mustar, faina, boia, curcuma si apa.Chutney denumeste un sos (pasta) picant ce acompaniaza un fel principal de mancare. Se potriveste foarte bine cu legume ori carne de porc, vita sau pui, dar si cu branza. Are…

Read more »

Dressing cu muştar şi ou

Sosuri

Se decojesc 2 ouă fierte tari şi se toacă mărunt. Se amestecă împreună cu 4 linguri smântână, 4 linguri iaurt, 2 linguri muştar, sare, piper, 1 praf zahăr şi 1 lingură suc de lămâie. Ideal pentru salate.

Read more »

Dressing de hrean

Sosuri

Se amestecă 6 linguri smântână cu 4 linguri suc de portocale, 4 linguri suc de lămâie, 2 linguri hrean (din borcan), sare, piper şi 1 praf de sare. Ideal pentru salate.

Read more »

Dressing de iaurt si verdeaţă

Sosuri

Se curăţă şi se toacă 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel şi 1 legătură busuioc. Se curăţă şi se toacă 2 cepe de apă şi 1 căţel de usturoi. Se amestecă ceapa şi usturoiul cu 3 linguri suc de lămâie, 300 g iaurt natur şi 3 linguri ulei de măsline. Se înglobează verdeaţa, iar…

Read more »

Dressing picant de mere

Sosuri

Se fierbe 1 măr tăiat cuburi în 100 ml supă fierbinte timp de cca 5 min. Se pasează merele cu 3 linguri oţet de mere, 1 lingură zahăr, 2 linguri ulei de sâmburi de stru­guri, sare, piper şi 1 lingură ulei cu chili. Ideal pentru salate.

Read more »