skip to main |
skip to sidebar
Retete simple si savuroase
O reteta de costite de porc cu legume la cuptor din: piept de porc cu
coaste, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, rosii, cimbru verde, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste (bucata intreaga) 2 cepe 2
morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4-5 rosii 5-6 fire de
cimbru...
Se amestecă 4 morcovi daţi pe răzătoarea mare, 1 ardei gras roşu curăţat şi
tocat fin, 1 ceapă roşie mică tocată fin şi 100 g germeni de fasole. Se toacă
fin 1 ardei iute roşu mic şi se amestecă cu 3 linguri sos de peşte, 3 linguri
zeamă de lime şi 2 linguriţe de...
O reteta de timbale de somon din: praf de gelatina, apa, branza de vaci, unt
cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat. Ingrediente: 1 lingurita
praf de gelatina 5 linguri apa 100 g branza de vaci 200 g unt cu hrean 150 g
iaurt sare piper 2 fire marar 150 g somon...
Amesteca 300 g crevete curatate de cochilie, 2 linguri pasta de rosii, 2
linguri iaurt integral, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita condiment garam
masala, 1 lingurita chimen macinat, 2 lingurite coriandru zdrobit si lasa la
marinat 2 ore sau peste noapte, la rece. Lasa la inmuiat in apa tepusele din
lemn 30 de...
O reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in
bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 felii
groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura faina 100 ml
smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru uscat...
O reteta de tocanita de legume picante din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ghimbir, ardei iute, garam masala, turmeric, legume, mazare, supa de legume,
iaurt si patrunjel. Ingrediente: ulei de masline, pentru uns 1 ceapa mare,
tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 20 g ghimbir, razuit 1 ardei iute, tocat
2 linguri condiment...
O reteta de crumble cu pere, rubarba si alune de padure din: unt, pere,
rubarba, zahar brun, scortisoara, cuisoare, inghetata de vanilie, alune de
padure si faina. Ingrediente: 25 g unt 3 pere, fara seminte si taiate pe
jumatate 500 g rubarba, taiate in bucatele 2 linguri de zahar brun 1/2 lingurita
de scortisoara...
O reteta de pui cu dovlecei din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline,
usturoi verde, pasta de rosii, vin alb, seminte de coriandru, patrunjel, sare si
piper. Coriandrul este bogat în calciu, magneziu, fosfor, vitaminele K şi C, dar
şi în provitamina A. Datorită compoziţiei sale chimice şi a proprietăţilor pe
care le...
O reteta de tunel de sunca cu umplutura picanta din: branza de vaci, unt cu
hrean, urda, sare, piper, gelatina, sunca, castraveti, gogosari murati, branza
cheddar si patrunjel. Ingrediente: 400 g branza de vaci 250 g unt cu hrean 200 g
urda sare piper 5 linguri gelatina dizolvata 10 felii sunca 4 castraveti
4...
O reteta de salata de cartofi cu mustar din: cartofi noi, maioneza, mustar
de dijon, salote si chives. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi mici, tăiaţi pe
jumătate dacă e nevoie 4 linguri de maioneză 2 linguri muştar de Dijon 4 şalote,
tocate mărunt 1 legătură mică de chives, tocat mărunt Mod de...
O reteta de rulouri de vitel in sos rece de iaurt din: vrabioara de vitel,
iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si
piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos de rosii
1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire...
Toată lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi mâncăruri din vânat
excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte integrantă a
gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi tocăniţe, vânatul
se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală. Ca multe alte mâncăruri
scoţiene, supa regală de vânat este foarte consistentă,...
O reteta de punch cu vin si sampanie din: vin alb, sampanie si lamaie.
Ingrediente: 2 sticle de vin alb 1-2 sticle de sampanie 1 lamaie Mod de
preparare: Curatam de coaja lamaie in forma de spirala si o asezam intr-un vas
pentru bol. Turnam foarte incet vinul alb si lasam sa stea...
Bizarre Foods
O reteta de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, cascaval, vin alb, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 6-7 cartofi mijlocii 6-7 felii de sunca, bacon sau
kaizer 100 g cascaval 1 pahar vin alb sare piper 2 linguri ulei pentru vas Mod
de preparare: Se taie cartofii rondele si se pun la fiert...
O reteta de ciuperci invelite in kaiser din: ciuperci, bacon, nasturel si
frigarui de lemn. Ingrediente: 12 pălării de ciuperci 12 felii de bacon năsturel
(sau altă salată), pentru servit frigărui de lemn înmuiate în apă 20 de minute
Mod de preparare: Se înveleşte în bacon fiecare pălărie de ciupercă şi se
prinde...
O reteta de orez cu lapte din: lapte, orez, zahar, coaja de lamaie, esenta
de vanilie si scortisoara. Ingrediente: lapte orez zahăr Coaja de lamaie esenta
de vanilie scortisoara Mod de preparare: Se pune laptele la fiert intr-o
cratita potrivita, se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.Cand incepe sa
fiarba adaugam...
O reteta de punch de struguri din: struguri, zahar, zeama de lamaie, rachiu,
vin alb si apa minerala. Ingrediente: 500 g struguri deschisi la culoare 2
lingurite de zahar zeama unei lamai 2 linguri de rachiu (Weinbrand) 1 sticla de
vin alb demisec 2 sticle de apa minerala carbogazoasa sau plata Mod de...
Pozole este o supă tradiţională, originară din statul mexican Jalisco şi se
face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi. Popularitatea acestui
fel de mâncare se întinde din America Centrală până în partea de sud-vest a
Statelor Unite. Ingredientul principal îl constituie uruiala de porumb, care se
face din boabe uscate...
O reteta de sarlota cu afine din: gelatina, piscoturi, suc de afine, afine,
zahar pudra, mascarpone si frisca. Ingrediente: 1 plic de gelatina 100 ml apa 28
de piscoturi 50 ml suc de afine 100 g afine decongelate 4 linguri zahar pudra
300 g mascarpone 200 ml frisca pentru ornat: 4 linguri frisca 3...