joi, 10 mai 2012

Retete culinare

Retete culinare:

Retete culinare

Stir-fry de legume în sos de stridii

Retete culinare Se prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de legume în sos de stridii Pofta buna!Read more »

Clătite cu soia

Retete culinare O reteta de clatite cu soia din: lapte de soia, sare, zahar, oua, faina, ulei si gem. Ingrediente: 400 ml lapte de soia 1 praf de sare 1 lingurita zahar 2 oua 300 g faina ulei gem   Mod de preparare: Se separă ouăle. într-un cas­tron se toarnă laptele de soia şi se sărează;…Read more »

Cocktail Bordeaux

Retete culinare O reteta simpla de Cocktail Bordeaux din: vin Bordeaux, rom, zeama de lamaie, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 1/8 l vin Bordeaux 2-3 cl rom zeama unei jumatati de lamaie 50 g zahar pudra 3/8 l apa minerala sau plata   Mod de preparare: Mixam vinul, romul si zeama de lamaie intr-o cana,…Read more »

Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata

Retete culinare O reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata din: lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara. Ingrediente: aluat de clatite: circa 275 ml lapte 150 g faina de naut 1 praf sare 2 oua in plus: 2…Read more »

Baclava cu nucă si fistic

Retete culinare O reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou, unt, sare, vin alb, nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic. Ingrediente: Pentru aluat:  500 g făină albă un ou o lingură unt un praf sare 125 ml apă 50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată…Read more »

Salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin

Retete culinare O reteta de salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin din: otet de vin rosu, mustar de dijon, ulei de masline, spanac, sfecla rosie, mozzarella si muguri de pin. Ingrediente: 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura mustar de Dijon 4 linguri ulei de masline 200 g spanac tanar, proaspat 4 radacini…Read more »

Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata

Retete culinare O reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin, vin alb, supa de legume, lamaie, piper, file de somon, sparanghel, galbenusuri, zeama si coaja de lamaie, piper alb si patrunjel. Ingrediente: 2 foi de dafin 200 ml vin alb sec sau vermut alb 1 litru supa limpede de legume,…Read more »

Cum se prepara salata de spanac cu mandarine (video)

Retete culinare O reteta video despre cum se prepara salata de spanac cu mandarine, un preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si nemaipomenit de sanatos. Ingrediente: Olive Oil – 2 Tbsp Red Wine Vinegar – 1 Tbsp Apple Sauce – 3 Tbsp Onion – 1 Tbsp, minced Garlic Powder – 1/2 tsp Dry Mustard Powder…Read more »

Covrigei cu stafide si nuci

Retete culinare O reteta de covrigei cu stafide si nuci din: stafide, suc de mere, zahar, nuci, sirop de artar, unt, foitaj si ou. Ingrediente: 100 g stafide 3 linguri suc de mere 2 linguri zahar 75 g nuci 3 linguri sirop de artar 50 g unt inmuiat la temperatura camerei 400 g foitaj 1 ou,…Read more »

Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitel

Retete culinare O reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi verzi 3 ardei capia rosii 300 g vrabioara de vitel 50 g unt 250 g rosii in bulion 2 cepe…Read more »

Mini-tarte cu mere şi migdale

Retete culinare O reteta de mini tarte cu mere si migdale din: unt, miere, sare, coaja de lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar vanilat, fulgi de migdale si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 2 linguri miere un praf sare 2 gălbenuşuri coaja de la o lămâie 100 ml lapte bătut 350 g făină pentru…Read more »

Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru

Retete culinare O reteta de Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru din: limes, pui, usturoi, ardei iute, ghimbir, coriandru, zahar brun, sos de peste, castravete si ceapa. Ingrediente: 4 limes, taiate in jumatati 1 pui de 2 kg 8 catei de usturoi, 4 taiati si 4 intregi 1 ardei iute, curatat de seminte si…Read more »

Gustări thailandeze cu spanac

Retete culinare Se amestecă 2 limes tăiate, 1 bucată de 2 cm de ghimbir, tocată, 1 şalotă tăiată fin, 1/2 ardei iute tocat, 1 lingură frunze de coriandru şi 2 linguri de alune. Se adaugă puţin sos de peşte şi se presară puţin zahăr. Se pun 8-12 frunze de spanac pe un platou. Se aşază câte…Read more »

Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie

Retete culinare O reteta de Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie din: pui, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, faina, ulei de masline, samburi de pin si vin alb. Ingrediente: 1 pui (cca 1,4 kg) 200 g ciuperci Champignon 4 roşii 1 ceapă franţuzeas­că 2 căţei de usturoi 1/2 legătură pătrunjel sare piper…Read more »

Ineluse cu miere

Retete culinare O reteta de ineluse cu miere din: oua, lapte, ulei, unt, miere, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, drojdie, miere si ulei. Ingrediente: 2 ouă 275 ml lapte 3 linguri ulei 30 g unt topit 2 linguri miere coaja de la 2 lămâi un plic zahăr vanilat un praf sare 500 g făină…Read more »

Supa de pui cu taitei

Retete culinare O reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ceapa verde, usturoi, ardei verde, ardei capia, patrunjel, pastarnac, patrunjel, unt si taitei. Ingrediente: 300 g piept de pui 3 morcovi o legătură ceapă verde 2 fire usturoi un ardei verde un ardei capia o ţelină rădăcină o rădăcină pătrunjel un…Read more »

Retete internationale: Salată rusească

Retete culinare Salata rusească a fost inventată la Moscova in jurul anului 1860 de maestrul bucătar Lucien Olivier, de la renumitul restaurant Hermitage şi continuă să fie extrem de populară în întreaga Europă. Reţeta originală era o combinaţie elegantă: carne de vânat, limbă, raci, caviar, murături şi ouă, legate cu un sos a cărui reţetă era…Read more »

Punch cu fructe

Retete culinare O reteta de punch cu fructe din: litchi, curmale, mango, stafide, zahar, rachiu, ceai negru, ceai de mango, ceai de portocala si angostura. Ingrediente: 1 cutie litchi 1 cutie curmale 1 cutie de mango 250 g stafide 20 g zahar candel alb 1 sticla de rachiu (Weinbrand) sau coniac 3 l apa 4 l…Read more »

Frigarui de pui cu sos iute

Retete culinare O reteta de frigarui de pui cu sos iute din: carne de pui, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, piure de ardei, sos de chilii, suc de rosii, ulei de masline, vin alb si zahar. Ingrediente: 800 g carne de pui sare piper o ceapă mare roşie cimbru verde Pentru sos: 200 ml piure de…Read more »

Paste cu sos de branza

Retete culinare O reteta de paste cu sos de branza din: paste, broccoli, morcovi, cascaval, sare grunjoasa, piper, crema de branza, oua, unt si parmezan. Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 2 morcovi 100 g caşcaval sare grunjoasă piper negru măcinat 100 g cremă de brânză 3-4 ouă 50 g unt 2 linguri parmezan  …Read more »

Musaca de varză

Retete culinare O reteta de musaca de varza din: varza, carne tocata de vita, cascaval, rosii, busuioc verde, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei capia, piure de rosii, cimbru, busuioc, sare de mare, foi de dafin, piper si vin rose. Ingrediente: o varza mare 300 g carne tocata de vita 100 g cascaval…Read more »

Somon cu sos alb si spanac

Retete culinare O retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de soomon, sare, piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri de somon sare piper cimbru verde Pentru sos: 100g unt 3 linguri făină nucşoară 400 ml lapte o legătură ceapă verde…Read more »

Limba de vita cu legume

Retete culinare O reteta de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, otet, piper, ceapa, rosii, fasole verde, ardei, ulei de masline, cartofi, usturoi si frunze de salvie. Ingrediente: un kg limbă de vită sare oţet piper negru măcinat o legătură ceapă 4 roşii 400 g fasole verde fideluţă 2 ardei 3 linguri…Read more »

Plăcintă cu carne

Retete culinare O reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt, ulei de masline, sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare, piper, pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 2-3 linguri ulei de masline un praf sare 2 linguri…Read more »

Chifteluţe cu creveţi şi porumb

Retete culinare O reteta de chiftelute cu creveti si porumb din: faina, praf de copt, oua, lapte, pasta de curry, porumb, ceapa verde, frunze de coriandru, creveti, ulei si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 125 ml de lapte 2 linguri pasta de curry rosu thailandez 140…Read more »

Crevete crocant

Retete culinare O reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se amestecă, într-un cas­tron mare, mirodeniile şi ustu­roiul pisat. Se adaugă oul şi…Read more »

Punch cu pepene galben

Retete culinare O reteta de punch cu pepene galben din: pepene galben, votca, zeama de lamaie, vin alb sec, sampanie si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 pepene galben 10 cl votca 1 cl zeama de lamaie 3 sticle de vin alb sec 1 sticla sampanie alba, seaca spirala din coaja de lamaie   Mod de preparare:…Read more »

Aperitiv cald cu brânză şi legume

Retete culinare O reteta de aperitiv cald cu branza si legume din: telemea de capra, rosii, busuioc, ceapa, pasta de masline verzi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 800 g telemea de capra 8 rosii prunisoare busuioc verde 1-2 cepe 1-2 linguri pasta de masline verzi ulei de masline piper negru   Mod de preparare: Se…Read more »

Pachetele din vinete

Retete culinare O reteta de pachetele din vinete din: mozzarella, vanata, ardei iute, usturoi, ulei de masline, rozmarin, ceapa verde si sare. Ingrediente: 300 g mozzarella 1 vânătă 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 500 ml ulei de măsline rozmarin câteva fide de ceapă verde sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă uleiul cu…Read more »

Frigărui crocante

Retete culinare O reteta de frigarui crocante din: mozzarella, carne tocata de vita, usturoi, ou, ceapa, vin alb, paine, pesmet, boia dulce, sare, piper si marar. Ingrediente: 200 g biluţe de mozzarella 400 g carne tocată de vită 3 căţei de usturoi 1 ou 1/2 ceapă 1 lingură cu vin alb 2 felii de pâine 100…Read more »

Reteta zilei: Panzanella

Retete culinare O reteta de salata panzanella din: ulei de masline, usturoi, paine, parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin alb, mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole. Ingrediente: Pentru crutoane: 1/4 ceasca ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati fin 1 paine feliata taiata cubulete, dar inlaturata coaja 6 linguri…Read more »

Shabu-shabu

Retete culinare Mancarea japoneză shabu-shabu seamănă cu un fondue franţuzesc; şi aici, mesenii sunt invitaţi să îşi prepare singuri mancarea. Acesta nu este doar un obicei sănătos, ci şi o experienţă culinară inedită şi foarte amuzantă. Shabu-shabu, cunoscut şi sub denumirea de oală clocotind, se aseamănă cu sukiyaki, cu excepţia faptului că aici bucăţelele de carne…Read more »

Fulgi de cereale cu miere

Retete culinare O reteta de fulgi de cereale cu miere din: ulei de floarea soarelui, miere, sirop de artar, scortisoara, nuci, alune, cajun, fulgi de cereale si stafide. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri miere 4 linguri sirop de artar 1 lingurita scortisoara 200 g nuci, alune, cajun, zdrobite 300 g fulgi de…Read more »

Vitel cu mere

Retete culinare O reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper  …Read more »

Cartofi cu macaroane la cuptor

Retete culinare O reteta de cartofi cu macaroane la cuptor din: cartofi, macaroane, branza, unt, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g macaroane 2 linguri brânză rasă 2 linguri unt 500 ml sos de roşii bacon sare piper   Mod de preparare: Se unge cu unt o tavă pentru cuptor. Se…Read more »

Suc de morcovi

Retete culinare O reteta simpla de suc de morcovi din: frunze de menta, morcovi si lamaie. Ingrediente: 2 frunze de menta 5 bucati de morcov 1 lamaie   Mod de preparare: Morcovii se spala si se curata de coaja, apoi se pun in storcator impreuna cu doua frunze de menta. La sfarsit se adauga zeama de…Read more »

Reteta zilei: Orez cu lapte

Retete culinare O reteta de orez cu lapte din: lapte, orez, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara. Ingrediente: lapte orez zahăr Coaja de lamaie esenta de vanilie scortisoara   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert intr-o cratita potrivita, se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.Cand incepe sa fiarba adaugam…Read more »

Punch de struguri

Retete culinare O reteta de punch de struguri din: struguri, zahar, zeama de lamaie, rachiu, vin alb si apa minerala. Ingrediente: 500 g struguri deschisi la culoare 2 lingurite de zahar zeama unei lamai 2 linguri de rachiu (Weinbrand) 1 sticla de vin alb demisec 2 sticle de apa minerala carbogazoasa sau plata   Mod de…Read more »

Supa Pozole

Retete culinare Pozole este o supă tradiţională, originară din statul mexican Jalisco şi se face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi. Popularitatea acestui fel de mâncare se întinde din America Centrală până în partea de sud-vest a Statelor Unite. Ingredientul principal îl constituie uruiala de porumb, care se face din boabe uscate…Read more »

Şarlotă cu afine

Retete culinare O reteta de sarlota cu afine din: gelatina, piscoturi, suc de afine, afine, zahar pudra, mascarpone si frisca. Ingrediente: 1 plic de gelatina 100 ml apa 28 de piscoturi 50 ml suc de afine 100 g afine decongelate 4 linguri zahar pudra 300 g mascarpone 200 ml frisca pentru ornat: 4 linguri frisca 3…Read more »

Costite de porc cu legume la cuptor

Retete culinare O reteta de costite de porc cu legume la cuptor din: piept de porc cu coaste, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, rosii, cimbru verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4-5 rosii 5-6 fire de cimbru…Read more »

Salată de morcovi thailandeză

Retete culinare Se amestecă 4 morcovi daţi pe răzătoarea mare, 1 ardei gras roşu curăţat şi tocat fin, 1 ceapă roşie mică tocată fin şi 100 g germeni de fasole. Se toacă fin 1 ardei iute roşu mic şi se amestecă cu 3 linguri sos de peşte, 3 linguri zeamă de lime şi 2 linguriţe de…Read more »

Timbale de somon

Retete culinare O reteta de timbale de somon din: praf de gelatina, apa, branza de vaci, unt cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat. Ingrediente: 1 lingurita praf de gelatina 5 linguri apa 100 g branza de vaci 200 g unt cu hrean 150 g iaurt sare piper 2 fire marar 150 g somon…Read more »

Frigarui de crevete

Retete culinare Amesteca 300 g crevete curatate de cochilie, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri iaurt integral, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita condiment garam masala, 1 lingurita chimen macinat, 2 lingurite coriandru zdrobit si lasa la marinat 2 ore sau peste noapte, la rece. Lasa la inmuiat in apa tepusele din lemn 30 de…Read more »

Ceafă de porc cu sos de roşii

Retete culinare O reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru uscat…Read more »

Tocanita de legume picante

Retete culinare O reteta de tocanita de legume picante din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, garam masala, turmeric, legume, mazare, supa de legume, iaurt si patrunjel. Ingrediente: ulei de masline, pentru uns 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 20 g ghimbir, razuit 1 ardei iute, tocat 2 linguri condiment…Read more »

Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădure

Retete culinare O reteta de crumble cu pere, rubarba si alune de padure din: unt, pere, rubarba, zahar brun, scortisoara, cuisoare, inghetata de vanilie, alune de padure si faina. Ingrediente: 25 g unt 3 pere, fara seminte si taiate pe jumatate 500 g rubarba, taiate in bucatele 2 linguri de zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara…Read more »

Pui cu dovlecei

Retete culinare O reteta de pui cu dovlecei din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline, usturoi verde, pasta de rosii, vin alb, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Coriandrul este bogat în calciu, magneziu, fosfor, vitaminele K şi C, dar şi în provitamina A. Datorită compoziţiei sale chi­mice şi a proprietăţilor pe care le…Read more »

Tunel de sunca cu umplutura picanta

Retete culinare O reteta de tunel de sunca cu umplutura picanta din: branza de vaci, unt cu hrean, urda, sare, piper, gelatina, sunca, castraveti, gogosari murati, branza cheddar si patrunjel. Ingrediente: 400 g branza de vaci 250 g unt cu hrean 200 g urda sare piper 5 linguri gelatina dizolvata 10 felii sunca 4 castraveti 4…Read more »

Salată de cartofi cu muştar

Retete culinare O reteta de salata de cartofi cu mustar din: cartofi noi, maioneza, mustar de dijon, salote si chives. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi mici, tăiaţi pe jumătate dacă e nevoie 4 linguri de maioneză 2 linguri muştar de Dijon 4 şalote, tocate mărunt 1 legătură mică de chives, tocat mărunt   Mod de…Read more »

Rulouri de vitel in sos rece de iaurt

Retete culinare O reteta de rulouri de vitel in sos rece de iaurt din: vrabioara de vitel, iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire…Read more »

Supă regală de vânat

Retete culinare Toată lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi mâncăruri din vânat excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte integrantă a gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi tocăniţe, vânatul se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală. Ca multe alte mâncăruri scoţiene, supa regală de vânat este foarte consistentă,…Read more »

Punch cu vin si sampanie

Retete culinare O reteta de punch cu vin si sampanie din: vin alb, sampanie si lamaie. Ingrediente: 2 sticle de vin alb 1-2 sticle de sampanie 1 lamaie   Mod de preparare: Curatam de coaja lamaie in forma de spirala si o asezam intr-un vas pentru bol. Turnam foarte incet vinul alb si lasam sa stea…Read more »

Bizarre Foods – Korea 3

Retete culinare Bizarre FoodsRead more »

Cartofi cu şuncă

Retete culinare O reteta de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, cascaval, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 6-7 cartofi mijlocii 6-7 felii de sunca, bacon sau kaizer 100 g cascaval 1 pahar vin alb sare piper 2 linguri ulei pentru vas   Mod de preparare: Se taie cartofii rondele si se pun la fiert…Read more »

Ciuperci învelite în kaiser

Retete culinare O reteta de ciuperci invelite in kaiser din: ciuperci, bacon, nasturel si frigarui de lemn. Ingrediente: 12 pălării de ciuperci 12 felii de bacon năsturel (sau altă salată), pentru servit frigărui de lemn înmuiate în apă 20 de minute   Mod de preparare: Se înveleşte în bacon fiecare pălărie de ciupercă şi se prinde…Read more »

Supă-cremă de morcovi şi ghimbir

Retete culinare O reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, ghimbir, sare, piper si iaurt. Ingrediente: 5 morcovi un cartof 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 1 lingură de ghimbir proaspăt răzuit sare piper apă (în funcţie de consistenţa dorită) iaurt sau smântână slabă (opţional)   Mod…Read more »

Sos de usturoi cu nuca

Retete culinare O reteta de sos de usturoi cu nuca din: usturoi, nuca, ulei si sare. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 200 g nuca macinata 3 linguri cu ulei sare   Mod de preparare: Curata si piseaza usturoiul. Freaca-l cu ulei pana se albeste, adauga sare si nuca macinata. Adauga apa peste pasta obtinuta pana cand…Read more »

Punch cu visine

Retete culinare O reteta de punch cu visine din: zahar, apa, visine, vin alb bordeaux, vin rose, sampanie si frunze de menta. Ingrediente: 5 linguri de zahar 5 linguri de apa 500 g visine fara samburi (proaspete sau congelate) 1/8 l vin alb Bordeaux 2 sticle de vin rose 1 sticla de sampanie frunze de menta…Read more »

Budinca de cartofi si conopida

Retete culinare O reteta de budinca de cartofi si conopida din: cartofi, conopida, oua, unt, smantana, cas, pesmet si sare. Ingrediente: 12 cartofi 1 conopida (circa 70 g) 8-9 oua 75 g unt 200 ml smantana 200 g cas 4 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Se fierb 6 ou tari. Se spala cartofii si…Read more »

Desert cu rubarba si ghimbir

Retete culinare O reteta de desert cu rubarba si ghimbir din: rubarba, ghimbir, zahar tos, vin alb, mascarpone, smantana, zahar pudra si ghimbir confiat. Ingrediente: 400 g rubarba, taiata cubulete mici 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, decojita si tocata fin 75 g de zahar tos 100 ml de vin alb 100 g mascarpone 300…Read more »

Salata orientala cu crenvursti

Retete culinare O reteta de salata orientala cu crenvursti din: cartofi, morcovi, oua, mazare, boabe de porumb, gogosar murat, castraveti murat, masline negre, crenvursti, ceapa, ulei, otet si mustar. Ingrediente: 5-6 cartofi 2-3 morcovi 3 oua 200 g mazare (conserva) 200 g boabe de porumb (coserva) 1 gogosar murat 2 castraveti murati 20-25 masline negre 3…Read more »

Somon uşor afumat cu portocale

Retete culinare O reteta de somon usor afumat cu portocale din: boabe de ienupar, boabe de piper, fileuri de somon, ulei de masline, rubarba, nasturel si ulei de masline. Ingrediente: 1 lingura boabe de ienupar 1 lingura boabe de piper negr 2 fileuri de somon usor afumate 2 lingurite ulei de masline pentru salata: 1 portocaa…Read more »

Pui cu sos condimentat

Retete culinare O reteta de pui cu sos condimentat din: pulpe, zeama de lamaie, boia dulce, chimen, ghimbir, usturoi, ceapa, iaurt, garam masala, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, pasta de rosii, ghimbir, zahar, supa de pui, smantana si patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate, taiate bucati mari zeama de la 1 lamaie 1/2 lingurita boia…Read more »

Cartofi cu somon si marar

Retete culinare O reteta de cartofi cu somon si marar din: cartofi, ulei de masline, unt, file de somon afumat, suc de lamaie, cas de vaca, capere, marar, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi 20 ml ulei de masline 25 g unt 125 g file de somon afumat 1 lingura suc de lamaie 150 g cas…Read more »

Punch cu fructe exotice

Retete culinare O reteta de Punch cu fructe exotice din; kiwi, ananas, mango, papaya, zahar, zahar vanilat, suc de portocala, vin alb, apa minerala si lamaita. Ingrediente: 4 kiwi 1 ananas mai mic 1 mango 1 papaya 200 g zahar 2 pliculete de zahar vanilat 1 sticla de suc de portocale 2 sticle de vin alb…Read more »

Cum se prepara supa de butternut (video)

Retete culinare O reteta video despre cum se prepara supa de butternut, un preparat bsolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Butternut-ul seamana foarte bine la gust cu dovleacul. Cum se prepara supa de butternutRead more »

Frittata rapidă cu brânză proaspătă şi legume

Retete culinare O reteta delicioasa de frittata cu: sunca, ulei de masline, dovlecel, porumb, spanac, oua, branza. Ingrediente: 100g cubuleţe de şuncă sau de bacon 1 lingură ulei de măsline 2 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi 350g de porumb dulce, congelat 400g de spanac congelat, dezgheţat şi scurs 8 ouă 150g de brânză proaspătă cu usturoi şi…Read more »

Placinta crocanta in stil grecesc

Retete culinare O reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii uscate, feta, oua, foi de placinta. Ingrediente: 200g frunze de spanac 175g de roşii uscate la soare în ulei la borcan 100g de feta, bucăţele 2 ouă jumătate de pachet de 250g de foi pentru plăcintă   Mod de preparare: Aşezaţi spanacul într-o cratiţă mare. Adăugaţi…Read more »

Salată caldă cu sos dulce-acrisor

Retete culinare O reteta de salata calda cu sos dulce acrisor din: tofu, telina, morcov, alune, ulei, usturoi, ardei iute, ghimbir, miere, otet balsamic, sos de soia, ulei de nuca si ulei de masline. Ingrediente: 150 g tofu 1 ţelină apio 1 morcov 100 g alune 1 lingură cu ulei pentru sos: 4 căţei de usturoi…Read more »

Sendviş cu anşoa şi caşcaval

Retete culinare O reteta delicioasa de sendvis cu: ansoa, cascaval, spanac, ceapa rosie, drojdie uscata, faina, lapte dulce, unt, sare, piper, ou, marar. Ingrediente: un borcănel fileuri de anşoa în ulei 300 g caşcaval feliat 200 g spanac baby o ceapă roşie 8 g drojdie uscată 500 g făină 240 ml lapte dulce 100 g unt…Read more »

Nachos, salsa şi guacamole

Retete culinare O reteta delicioasa de nachos cu: sos salsa, guacamole. Ingrediente: nachos sos salsa guacamole Mod de preparare: Se face nachos din felii de tortillia prăjite într-o baie de ulei. Din avo­cado, spălat şi curăţat, se prepară gua­camole cu ceapă, ulei şi usturoi. Sosul salsa se face din roşii, ardei gras, ceapă, coriandru, piper, ardei…Read more »

Paine de mălai

Retete culinare O reteta delicioasa de paine din: faina, malai, praf de copt, sare, oua, lapte, ulei de masline, patrunjel tocat, boia de ardei dulce, piper, unt. Ingrediente: 200 g făină 340 g mălai un pliculeţ praf de copt o lin­guriţă de sare 3 ouă 400 ml lapte dulce 70 ml ulei de măsline două linguri…Read more »

Cum se prepara Cocktail Diablo (video)

Retete culinare O reteta video despre cum se prepara Cocktail Diablo, o bautura deosebit de delicioasa, savuroasa si usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Diablo Vezi mai multe video din blogRead more »

Beef Wellington

Retete culinare O reteta de beef Wellington din: muschi file de vita, ulei de rapita, hribi, salote, usturoi, ciuperci, patrunjel, tarhon, nasturel, spanac, rucola, foi de placinta, faina, vin rosu, supa de pui si mustar dijon. Ingrediente: 1 kg muschi file de vita 3 linguri ulei de rapita 1 mana de hribi uscati 2 salote, tocate…Read more »

Toast cu avocado şi curcan

Retete culinare Se taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază deasupra 100g felii…Read more »

Sos de branza

Retete culinare O reteta de sos de branza din: ardei gras, ardei iute, usturoi, cascaval, lapte, amidon, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei iute verde 2-3 catei de usturoi 2 cani cascaval ras 2 cani lapte 4-5 linguri amidon alimentar sare piper   Mod de preparare: Tai ardeiul gras, căţeii de usturoi…Read more »

Salată de cod

Retete culinare O reteta de salata de cod din: fileuri de cod, dovlecel, morcovi, cartofi, fasole verde, ciuperci, ardei gras, portocala, unt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri cod 1 dovlecel 2 morcovi 2 cartofi 100 g fasole verde 2 ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 2 felii portocala pentru decor 50 g unt sare…Read more »

Super-smoothie

Retete culinare Se toarnă 250ml suc de struguri într-un blender şi se adaugă 1 banană, 150g bucăţi de mango, 200g bucăţi de ananas, sucul şi seminţele de la 2 fructe ale pasiunii şi sucul de la 1 lime. Se mixează şi se toarnă în pahare. Se serveşte imediat.Read more »

Risotto din quinoa cu sofran

Retete culinare O reteta de risotto din quinoa cu sofran din: quinoa, ceapa, ulei de masline, vin alb, supa de legume, sofran, rosii cherry, tarhon, mascarpone si parmezan. Quinoa este o cereala din America de Sud. Nu contine gluten, in schimb are un continut foarte mare de proteine si este foarte usor digerabile. In plus, este…Read more »

Supă cu usturoi şi conopidă

Retete culinare O reteta de supa cu usturoi si conopida din: praz, usturoi, conopida, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, supa de legume, frunze de dafin, lapte, busuioc si apa fierbinte. Ingrediente: 2 bucăţi de praz (doar partea albă), tăiate felii o jumătate de căţel de usturoi o conopidă 1-2 linguriţe cu ulei de măsline 1/4…Read more »

Smochine in vin rosu

Retete culinare O reteta de smochine in vin rosu din: vin rosu, zahar, baton de scortisoara, cuisoare, suc de lamaie, smochine si portocale. Ingrediente: 1 l vin rosu 250 g zahar 1 baton de scortisoara 4-5 cuisoare sucul stors de la 1 lamaie 12 smochine proaspete 1 portocala   Mod de preparare: Se dă în fiert…Read more »

Pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla

Retete culinare O reteta de pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla din: fenicul, mar, ceapa verde, sfecla in oet, fileuri de pastrav, marar, iaurt si sos de hrean. Ingrediente: 1/2 fenicul, curatat si feliat fin 1 mar verde, fara samburi, feliat 4 cepe verzi, taiate pe diagonala 100 g sfecla in otet, scursa…Read more »

Punch de caise si pepene

Retete culinare O reteta de Punch de caise si pepene din: caise, pepene verde, sirop de grenadine, zeama de lamaie, zeama de portocale, vin alb si sampanie. Ingrediente: 250 g caise 1 pepene verde 2 cl sirop de grenadine zeama unei lamai zeama a 2 portocale 2 sticle de vin alb demidulce 1 sticla de sampanie…Read more »

Orez mexican cu usturoi şi sos de roşii

Retete culinare O reteta de orez mexican cu usturoi si sos de rosii din: rosii, apa, orez cu bob lung, ulei, seminte de chimen, usturoi, ceapa si supa de pui. Ingrediente: 1 conservă de roşii decojite 3 căni şi jumătate de apă (se cumulează apa de la robinet cu sucul de roşii rămas în conservă) 1…Read more »

Purcel de lapte în manta de miere

Retete culinare O reteta de purcel de lapte in manta de miere din: spinare de porc, mere, banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de carne, ulei de samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi, pesmet, piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir si supa. Ingrediente: 3 kg spinare de porc 2 mere…Read more »

Peşte fript cu bucăţi de avocado şi salsa

Retete culinare O reteta delicioasa de peste cu: cod, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru frunze. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1ceapă roşie mică, feliată fin 3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau …Read more »

Paste cu roşii picante şi spanac

Retete culinare O reteta de paste cu rosii picante si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi fulgi de chilli, paste penne integrale, rosii, vin rosu, oregano, spanac si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa, taiata fin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1/2 lingurita fulgi de chilli 200 g de paste penne integrale…Read more »

Cum se prepara mancare de porumbel (video)

Retete culinare O reteta video despre cum se prepara mancare de porumbel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara mancare de porumbelRead more »

Omletă-sufleu de vară

Retete culinare O reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan, busuioc, ulei de masline, branza de capra, rosii. Ingrediente: 4 ouă 1 lingură de parmezan ras o mână frunze de busuioc, tocate fin 1 lingură ulei de măsline 50g de brânză moale de capră, bucăţele 4 roşii-cireaşă, înjumătăţite Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la putere maximă….Read more »

Păstrăv pe pat de legume

Retete culinare O reteta de pastrav pe pat de legume din: pastravi, rosii, dovlecel, morcov, lamai, rozmarin, ceapa rosie, sparanghel, vin alb, cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi 4 rosii mari 1 dovlecel 1 morcov mare 2 lamai cateva fire de rozmarin 1 ceapa rosie 2 fire de sparanghel 100 ml vin…Read more »

Taitei Singapore

Retete culinare O reteta de taitei Singapore din: sos teriyaki, mix chinezesc de cinci condimente, pudra de curry, muschi de porc, taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, amestec de legume si creveti. Ingrediente: 3 linguri sos teriyaki 1/2 lingurita mix chinezesc de cinci condimente 2 lingurite pudra de curry 300 g muschi de porc, fara…Read more »

Cocktail Palmyra

Retete culinare O reteta simpla de cocktail palmyra din: votca, sirop de menta, suc de lime, frunze de menta, lime si gheata. Ingrediente: 70 ml votca 28 ml sirop de menta 28 ml suc de lime frunze de menta felie de lime gheata   Mod de preparare: Pune intr-un shaker votca, siropul si sucul de lime….Read more »

Ceai de afine si scortisoara

Retete culinare O reteta de ceai de afine si scortisoara din: afine, apa, miere, lamaie, cuisoare si scortisoara. Ingrediente: 1 cana mare afine proaspete 8 cani de apa 2 linguri miere 1 lamaie stoarsa 10 cuisoare intregi 1 bat de scortisoara   Mod de preparare: Pune afinele si apa intr-o oala si lasa la fiert. Dupa ce da…Read more »

Clătite cu magiun de Topoloveni

Retete culinare O reteta delicioasa de clatite cu: faina, ou, lapte, ulei, magiun de prune, bicarbonat, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g făină un ou 200 ml lapte dulce 60 ml ulei de floarea-soarelui un borcan magiun de prune Topoloveni un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu un vârf de cuţit cu sare coajă…Read more »

Salată de paste cu nuci

Retete culinare O reteta delicioasa de salata cu: tagliatelle, mozzarella, ardei gras galben, ardei capia, ceapa rosie, nuca, portocale, smantana, iaurt, salata verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle colorate 300 g brânză mozzarella biluţe un ardei gras galben un ardei gras roşu un ardei capia o ceapă roşie 200 g miez de nucă două…Read more »

Tartă cu banane si migdale

Retete culinare O reteta delicioasa de tarta cu: zahar tos, zahar vanilat, banane, faina, unt, oua, migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 g zahăr tos 3 pliculeţe zahăr vanilat 5 banane 250 g făină 125 g unt 3 ouă 100 g migdale un vârf de linguriţă cu sare zahăr pudră   Mod de preparare: Untul moale…Read more »

Salata cu somon

Retete culinare O reteta de salata cu somon din: somon afumat, cartofi, ceapa verde, rucola, capere, sare, boia dulce, iaurt, usturoi, ulei de masline, coriandru si sare. Ingrediente  50 g somon afumat 500 g cartofi 2 fire de ceapă verde 50 g rucola 1 lingură cu capere sare boia dulce pentru sos: 250 g iaurt 2…Read more »

Gogoşi cu gem de rubarbă

Retete culinare O reteta delicioasa de gogosi cu: faina, drojdie, zahar pudra, zahar vanilat, oua, unt, lapte, sare, bacon, zahar pudra, scortisoara, ulei. Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilat 3 ouă 50 g unt 200 ml lapte dulce un sfert de linguriţă de sare in borcan cu…Read more »