skip to main |
skip to sidebar
Retete culinare
Retete culinare:
Se prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate,
ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie.
Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de
stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de legume în sos de
stridii Pofta buna!Read
more »
O reteta de clatite cu soia din: lapte de soia, sare,
zahar, oua, faina, ulei si gem. Ingrediente: 400 ml lapte de soia 1 praf de sare
1 lingurita zahar 2 oua 300 g faina ulei gem Mod de preparare: Se separă
ouăle. într-un castron se toarnă laptele de soia şi se sărează;…Read more
»
O reteta simpla de Cocktail Bordeaux din: vin Bordeaux,
rom, zeama de lamaie, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 1/8 l vin
Bordeaux 2-3 cl rom zeama unei jumatati de lamaie 50 g zahar pudra 3/8 l apa
minerala sau plata Mod de preparare: Mixam vinul, romul si zeama de lamaie
intr-o cana,…Read more
»
O reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si
verdeata din: lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa
verde, salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara. Ingrediente: aluat de
clatite: circa 275 ml lapte 150 g faina de naut 1 praf sare 2 oua in plus: 2…Read
more »
O reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou,
unt, sare, vin alb, nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic.
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină albă un ou o lingură unt un praf sare
125 ml apă 50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată…Read
more »
O reteta de salata cu spanac, mozzarella si muguri de
pin din: otet de vin rosu, mustar de dijon, ulei de masline, spanac, sfecla
rosie, mozzarella si muguri de pin. Ingrediente: 2 linguri otet de vin rosu 1
lingura mustar de Dijon 4 linguri ulei de masline 200 g spanac tanar, proaspat 4
radacini…Read
more »
O reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata
din: foi de dafin, vin alb, supa de legume, lamaie, piper, file de somon,
sparanghel, galbenusuri, zeama si coaja de lamaie, piper alb si patrunjel.
Ingrediente: 2 foi de dafin 200 ml vin alb sec sau vermut alb 1 litru supa
limpede de legume,…Read
more »
O reteta video despre cum se prepara salata de spanac
cu mandarine, un preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si
nemaipomenit de sanatos. Ingrediente: Olive Oil – 2 Tbsp Red Wine Vinegar – 1
Tbsp Apple Sauce – 3 Tbsp Onion – 1 Tbsp, minced Garlic Powder – 1/2 tsp Dry
Mustard Powder…Read
more »
O reteta de covrigei cu stafide si nuci din: stafide,
suc de mere, zahar, nuci, sirop de artar, unt, foitaj si ou. Ingrediente: 100 g
stafide 3 linguri suc de mere 2 linguri zahar 75 g nuci 3 linguri sirop de artar
50 g unt inmuiat la temperatura camerei 400 g foitaj 1 ou,…Read
more »
O reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei
grasi, ardei capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de
masline, usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi
verzi 3 ardei capia rosii 300 g vrabioara de vitel 50 g unt 250 g rosii in
bulion 2 cepe…Read
more »
O reteta de mini tarte cu mere si migdale din: unt,
miere, sare, coaja de lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar vanilat, fulgi de
migdale si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 2 linguri miere un
praf sare 2 gălbenuşuri coaja de la o lămâie 100 ml lapte bătut 350 g făină
pentru…Read
more »
O reteta de Friptură de pui cu castravete, ceapă si
coriandru din: limes, pui, usturoi, ardei iute, ghimbir, coriandru, zahar brun,
sos de peste, castravete si ceapa. Ingrediente: 4 limes, taiate in jumatati 1
pui de 2 kg 8 catei de usturoi, 4 taiati si 4 intregi 1 ardei iute, curatat de
seminte si…Read
more »
Se amestecă 2 limes tăiate, 1 bucată de 2 cm de
ghimbir, tocată, 1 şalotă tăiată fin, 1/2 ardei iute tocat, 1 lingură frunze de
coriandru şi 2 linguri de alune. Se adaugă puţin sos de peşte şi se presară
puţin zahăr. Se pun 8-12 frunze de spanac pe un platou. Se aşază câte…Read
more »
O reteta de Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în
tigaie din: pui, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, faina,
ulei de masline, samburi de pin si vin alb. Ingrediente: 1 pui (cca 1,4 kg) 200
g ciuperci Champignon 4 roşii 1 ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi 1/2
legătură pătrunjel sare piper…Read
more »
O reteta de ineluse cu miere din: oua, lapte, ulei,
unt, miere, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, drojdie, miere si ulei.
Ingrediente: 2 ouă 275 ml lapte 3 linguri ulei 30 g unt topit 2 linguri miere
coaja de la 2 lămâi un plic zahăr vanilat un praf sare 500 g făină…Read more
»
O reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui,
morcovi, ceapa verde, usturoi, ardei verde, ardei capia, patrunjel, pastarnac,
patrunjel, unt si taitei. Ingrediente: 300 g piept de pui 3 morcovi o legătură
ceapă verde 2 fire usturoi un ardei verde un ardei capia o ţelină rădăcină o
rădăcină pătrunjel un…Read
more »
Salata rusească a fost inventată la Moscova in jurul
anului 1860 de maestrul bucătar Lucien Olivier, de la renumitul restaurant
Hermitage şi continuă să fie extrem de populară în întreaga Europă. Reţeta
originală era o combinaţie elegantă: carne de vânat, limbă, raci, caviar,
murături şi ouă, legate cu un sos a cărui reţetă era…Read
more »
O reteta de punch cu fructe din: litchi, curmale,
mango, stafide, zahar, rachiu, ceai negru, ceai de mango, ceai de portocala si
angostura. Ingrediente: 1 cutie litchi 1 cutie curmale 1 cutie de mango 250 g
stafide 20 g zahar candel alb 1 sticla de rachiu (Weinbrand) sau coniac 3 l apa
4 l…Read
more »
O reteta de frigarui de pui cu sos iute din: carne de
pui, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, piure de ardei, sos de chilii, suc de
rosii, ulei de masline, vin alb si zahar. Ingrediente: 800 g carne de pui sare
piper o ceapă mare roşie cimbru verde Pentru sos: 200 ml piure de…Read
more »
O reteta de paste cu sos de branza din: paste,
broccoli, morcovi, cascaval, sare grunjoasa, piper, crema de branza, oua, unt si
parmezan. Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 2 morcovi 100 g caşcaval sare
grunjoasă piper negru măcinat 100 g cremă de brânză 3-4 ouă 50 g unt 2 linguri
parmezan …Read more
»
O reteta de musaca de varza din: varza, carne tocata de
vita, cascaval, rosii, busuioc verde, pasta de masline, ulei de masline, pasta
de ardei capia, piure de rosii, cimbru, busuioc, sare de mare, foi de dafin,
piper si vin rose. Ingrediente: o varza mare 300 g carne tocata de vita 100 g
cascaval…Read more
»
O retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de
soomon, sare, piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de
lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri de somon sare piper
cimbru verde Pentru sos: 100g unt 3 linguri făină nucşoară 400 ml lapte o
legătură ceapă verde…Read
more »
O reteta de limba de vita cu legume din: limba de vita,
sare, otet, piper, ceapa, rosii, fasole verde, ardei, ulei de masline, cartofi,
usturoi si frunze de salvie. Ingrediente: un kg limbă de vită sare oţet piper
negru măcinat o legătură ceapă 4 roşii 400 g fasole verde fideluţă 2 ardei 3
linguri…Read more
»
O reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt,
ulei de masline, sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare,
piper, pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus.
Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 2-3 linguri ulei de masline un praf sare 2
linguri…Read more
»
O reteta de chiftelute cu creveti si porumb din: faina,
praf de copt, oua, lapte, pasta de curry, porumb, ceapa verde, frunze de
coriandru, creveti, ulei si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g faina 1
lingurita praf de copt 2 oua 125 ml de lapte 2 linguri pasta de curry rosu
thailandez 140…Read
more »
O reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili,
usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma
1/2 lingurita chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb
ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron mare,
mirodeniile şi usturoiul pisat. Se adaugă oul şi…Read more
»
O reteta de punch cu pepene galben din: pepene galben,
votca, zeama de lamaie, vin alb sec, sampanie si coaja de lamaie. Ingrediente: 1
pepene galben 10 cl votca 1 cl zeama de lamaie 3 sticle de vin alb sec 1 sticla
sampanie alba, seaca spirala din coaja de lamaie Mod de preparare:…Read
more »
O reteta de aperitiv cald cu branza si legume din:
telemea de capra, rosii, busuioc, ceapa, pasta de masline verzi, ulei de masline
si piper. Ingrediente: 800 g telemea de capra 8 rosii prunisoare busuioc verde
1-2 cepe 1-2 linguri pasta de masline verzi ulei de masline piper negru Mod de
preparare: Se…Read
more »
O reteta de pachetele din vinete din: mozzarella,
vanata, ardei iute, usturoi, ulei de masline, rozmarin, ceapa verde si sare.
Ingrediente: 300 g mozzarella 1 vânătă 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 500 ml
ulei de măsline rozmarin câteva fide de ceapă verde sare Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă uleiul cu…Read
more »
O reteta de frigarui crocante din: mozzarella, carne
tocata de vita, usturoi, ou, ceapa, vin alb, paine, pesmet, boia dulce, sare,
piper si marar. Ingrediente: 200 g biluţe de mozzarella 400 g carne tocată de
vită 3 căţei de usturoi 1 ou 1/2 ceapă 1 lingură cu vin alb 2 felii de pâine
100…Read more
»
O reteta de salata panzanella din: ulei de masline,
usturoi, paine, parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin
alb, mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole. Ingrediente: Pentru crutoane:
1/4 ceasca ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati fin 1 paine feliata taiata
cubulete, dar inlaturata coaja 6 linguri…Read
more »
Mancarea japoneză shabu-shabu seamănă cu un fondue
franţuzesc; şi aici, mesenii sunt invitaţi să îşi prepare singuri mancarea.
Acesta nu este doar un obicei sănătos, ci şi o experienţă culinară inedită şi
foarte amuzantă. Shabu-shabu, cunoscut şi sub denumirea de oală clocotind, se
aseamănă cu sukiyaki, cu excepţia faptului că aici bucăţelele de carne…Read more »
O reteta de fulgi de cereale cu miere din: ulei de
floarea soarelui, miere, sirop de artar, scortisoara, nuci, alune, cajun, fulgi
de cereale si stafide. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri
miere 4 linguri sirop de artar 1 lingurita scortisoara 200 g nuci, alune, cajun,
zdrobite 300 g fulgi de…Read
more »
O reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt,
mere, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente:
600 g vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1
catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper …Read more »
O reteta de cartofi cu macaroane la cuptor din:
cartofi, macaroane, branza, unt, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 400 g
cartofi 200 g macaroane 2 linguri brânză rasă 2 linguri unt 500 ml sos de roşii
bacon sare piper Mod de preparare: Se unge cu unt o tavă pentru cuptor. Se…Read
more »
O reteta simpla de suc de morcovi din: frunze de menta,
morcovi si lamaie. Ingrediente: 2 frunze de menta 5 bucati de morcov 1 lamaie
Mod de preparare: Morcovii se spala si se curata de coaja, apoi se pun in
storcator impreuna cu doua frunze de menta. La sfarsit se adauga zeama de…Read more »
O reteta de orez cu lapte din: lapte, orez, zahar,
coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara. Ingrediente: lapte orez zahăr
Coaja de lamaie esenta de vanilie scortisoara Mod de preparare: Se pune
laptele la fiert intr-o cratita potrivita, se adauga coaja de lamaie si esenta
de vanilie.Cand incepe sa fiarba adaugam…Read
more »
O reteta de punch de struguri din: struguri, zahar,
zeama de lamaie, rachiu, vin alb si apa minerala. Ingrediente: 500 g struguri
deschisi la culoare 2 lingurite de zahar zeama unei lamai 2 linguri de rachiu
(Weinbrand) 1 sticla de vin alb demisec 2 sticle de apa minerala carbogazoasa
sau plata Mod de…Read more
»
Pozole este o supă tradiţională, originară din statul
mexican Jalisco şi se face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi.
Popularitatea acestui fel de mâncare se întinde din America Centrală până în
partea de sud-vest a Statelor Unite. Ingredientul principal îl constituie
uruiala de porumb, care se face din boabe uscate…Read more »
O reteta de sarlota cu afine din: gelatina, piscoturi,
suc de afine, afine, zahar pudra, mascarpone si frisca. Ingrediente: 1 plic de
gelatina 100 ml apa 28 de piscoturi 50 ml suc de afine 100 g afine decongelate 4
linguri zahar pudra 300 g mascarpone 200 ml frisca pentru ornat: 4 linguri
frisca 3…Read more
»
O reteta de costite de porc cu legume la cuptor din:
piept de porc cu coaste, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, rosii, cimbru
verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste (bucata
intreaga) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4-5 rosii 5-6
fire de cimbru…Read
more »
Se amestecă 4 morcovi daţi pe răzătoarea mare, 1 ardei
gras roşu curăţat şi tocat fin, 1 ceapă roşie mică tocată fin şi 100 g germeni
de fasole. Se toacă fin 1 ardei iute roşu mic şi se amestecă cu 3 linguri sos de
peşte, 3 linguri zeamă de lime şi 2 linguriţe de…Read
more »
O reteta de timbale de somon din: praf de gelatina,
apa, branza de vaci, unt cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat.
Ingrediente: 1 lingurita praf de gelatina 5 linguri apa 100 g branza de vaci 200
g unt cu hrean 150 g iaurt sare piper 2 fire marar 150 g somon…Read more
»
Amesteca 300 g crevete curatate de cochilie, 2 linguri
pasta de rosii, 2 linguri iaurt integral, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita
condiment garam masala, 1 lingurita chimen macinat, 2 lingurite coriandru
zdrobit si lasa la marinat 2 ore sau peste noapte, la rece. Lasa la inmuiat in
apa tepusele din lemn 30 de…Read more
»
O reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de
porc, rosii in bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1
lingura faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru
uscat…Read
more »
O reteta de tocanita de legume picante din: ulei de
masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, garam masala, turmeric, legume,
mazare, supa de legume, iaurt si patrunjel. Ingrediente: ulei de masline, pentru
uns 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 20 g ghimbir, razuit 1
ardei iute, tocat 2 linguri condiment…Read
more »
O reteta de crumble cu pere, rubarba si alune de padure
din: unt, pere, rubarba, zahar brun, scortisoara, cuisoare, inghetata de
vanilie, alune de padure si faina. Ingrediente: 25 g unt 3 pere, fara seminte si
taiate pe jumatate 500 g rubarba, taiate in bucatele 2 linguri de zahar brun 1/2
lingurita de scortisoara…Read
more »
O reteta de pui cu dovlecei din: piept de pui,
dovlecei, ulei de masline, usturoi verde, pasta de rosii, vin alb, seminte de
coriandru, patrunjel, sare si piper. Coriandrul este bogat în calciu, magneziu,
fosfor, vitaminele K şi C, dar şi în provitamina A. Datorită compoziţiei sale
chimice şi a proprietăţilor pe care le…Read more
»
O reteta de tunel de sunca cu umplutura picanta din:
branza de vaci, unt cu hrean, urda, sare, piper, gelatina, sunca, castraveti,
gogosari murati, branza cheddar si patrunjel. Ingrediente: 400 g branza de vaci
250 g unt cu hrean 200 g urda sare piper 5 linguri gelatina dizolvata 10 felii
sunca 4 castraveti 4…Read
more »
O reteta de salata de cartofi cu mustar din: cartofi
noi, maioneza, mustar de dijon, salote si chives. Ingrediente: 1 kg de cartofi
noi mici, tăiaţi pe jumătate dacă e nevoie 4 linguri de maioneză 2 linguri
muştar de Dijon 4 şalote, tocate mărunt 1 legătură mică de chives, tocat
mărunt Mod de…Read
more »
O reteta de rulouri de vitel in sos rece de iaurt din:
vrabioara de vitel, iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi
verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2
linguri sos de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire…Read
more »
Toată lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi
mâncăruri din vânat excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte
integrantă a gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi
tocăniţe, vânatul se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală. Ca multe
alte mâncăruri scoţiene, supa regală de vânat este foarte consistentă,…Read more
»
O reteta de punch cu vin si sampanie din: vin alb,
sampanie si lamaie. Ingrediente: 2 sticle de vin alb 1-2 sticle de sampanie 1
lamaie Mod de preparare: Curatam de coaja lamaie in forma de spirala si o
asezam intr-un vas pentru bol. Turnam foarte incet vinul alb si lasam sa stea…Read more
»
O reteta de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca,
cascaval, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 6-7 cartofi mijlocii 6-7
felii de sunca, bacon sau kaizer 100 g cascaval 1 pahar vin alb sare piper 2
linguri ulei pentru vas Mod de preparare: Se taie cartofii rondele si se pun
la fiert…Read more
»
O reteta de ciuperci invelite in kaiser din: ciuperci,
bacon, nasturel si frigarui de lemn. Ingrediente: 12 pălării de ciuperci 12
felii de bacon năsturel (sau altă salată), pentru servit frigărui de lemn
înmuiate în apă 20 de minute Mod de preparare: Se înveleşte în bacon fiecare
pălărie de ciupercă şi se prinde…Read
more »
O reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir din:
morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, ghimbir, sare, piper si iaurt.
Ingrediente: 5 morcovi un cartof 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 1 lingură de
ghimbir proaspăt răzuit sare piper apă (în funcţie de consistenţa dorită) iaurt
sau smântână slabă (opţional) Mod…Read
more »
O reteta de sos de usturoi cu nuca din: usturoi, nuca,
ulei si sare. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 200 g nuca macinata 3 linguri
cu ulei sare Mod de preparare: Curata si piseaza usturoiul. Freaca-l cu ulei
pana se albeste, adauga sare si nuca macinata. Adauga apa peste pasta obtinuta
pana cand…Read more
»
O reteta de punch cu visine din: zahar, apa, visine,
vin alb bordeaux, vin rose, sampanie si frunze de menta. Ingrediente: 5 linguri
de zahar 5 linguri de apa 500 g visine fara samburi (proaspete sau congelate)
1/8 l vin alb Bordeaux 2 sticle de vin rose 1 sticla de sampanie frunze de
menta…Read
more »
O reteta de budinca de cartofi si conopida din:
cartofi, conopida, oua, unt, smantana, cas, pesmet si sare. Ingrediente: 12
cartofi 1 conopida (circa 70 g) 8-9 oua 75 g unt 200 ml smantana 200 g cas 4
linguri pesmet sare Mod de preparare: Se fierb 6 ou tari. Se spala cartofii
si…Read
more »
O reteta de desert cu rubarba si ghimbir din: rubarba,
ghimbir, zahar tos, vin alb, mascarpone, smantana, zahar pudra si ghimbir
confiat. Ingrediente: 400 g rubarba, taiata cubulete mici 1 bucata de ghimbir
cat degetul mare, decojita si tocata fin 75 g de zahar tos 100 ml de vin alb 100
g mascarpone 300…Read
more »
O reteta de salata orientala cu crenvursti din:
cartofi, morcovi, oua, mazare, boabe de porumb, gogosar murat, castraveti murat,
masline negre, crenvursti, ceapa, ulei, otet si mustar. Ingrediente: 5-6 cartofi
2-3 morcovi 3 oua 200 g mazare (conserva) 200 g boabe de porumb (coserva) 1
gogosar murat 2 castraveti murati 20-25 masline negre 3…Read
more »
O reteta de somon usor afumat cu portocale din: boabe
de ienupar, boabe de piper, fileuri de somon, ulei de masline, rubarba, nasturel
si ulei de masline. Ingrediente: 1 lingura boabe de ienupar 1 lingura boabe de
piper negr 2 fileuri de somon usor afumate 2 lingurite ulei de masline pentru
salata: 1 portocaa…Read
more »
O reteta de pui cu sos condimentat din: pulpe, zeama de
lamaie, boia dulce, chimen, ghimbir, usturoi, ceapa, iaurt, garam masala, ceapa
rosie, iaurt, ulei de masline, pasta de rosii, ghimbir, zahar, supa de pui,
smantana si patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate, taiate bucati mari
zeama de la 1 lamaie 1/2 lingurita boia…Read
more »
O reteta de cartofi cu somon si marar din: cartofi,
ulei de masline, unt, file de somon afumat, suc de lamaie, cas de vaca, capere,
marar, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi 20 ml ulei de masline 25 g unt 125
g file de somon afumat 1 lingura suc de lamaie 150 g cas…Read
more »
O reteta de Punch cu fructe exotice din; kiwi, ananas,
mango, papaya, zahar, zahar vanilat, suc de portocala, vin alb, apa minerala si
lamaita. Ingrediente: 4 kiwi 1 ananas mai mic 1 mango 1 papaya 200 g zahar 2
pliculete de zahar vanilat 1 sticla de suc de portocale 2 sticle de vin alb…Read
more »
O reteta video despre cum se prepara supa de butternut,
un preparat bsolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Butternut-ul seamana
foarte bine la gust cu dovleacul. Cum se prepara supa de butternutRead
more »
O reteta delicioasa de frittata cu: sunca, ulei de
masline, dovlecel, porumb, spanac, oua, branza. Ingrediente: 100g cubuleţe de
şuncă sau de bacon 1 lingură ulei de măsline 2 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi 350g
de porumb dulce, congelat 400g de spanac congelat, dezgheţat şi scurs 8 ouă 150g
de brânză proaspătă cu usturoi şi…Read
more »
O reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii
uscate, feta, oua, foi de placinta. Ingrediente: 200g frunze de spanac 175g de
roşii uscate la soare în ulei la borcan 100g de feta, bucăţele 2 ouă jumătate de
pachet de 250g de foi pentru plăcintă Mod de preparare: Aşezaţi spanacul
într-o cratiţă mare. Adăugaţi…Read
more »
O reteta de salata calda cu sos dulce acrisor din:
tofu, telina, morcov, alune, ulei, usturoi, ardei iute, ghimbir, miere, otet
balsamic, sos de soia, ulei de nuca si ulei de masline. Ingrediente: 150 g tofu
1 ţelină apio 1 morcov 100 g alune 1 lingură cu ulei pentru sos: 4 căţei de
usturoi…Read
more »
O reteta delicioasa de sendvis cu: ansoa, cascaval,
spanac, ceapa rosie, drojdie uscata, faina, lapte dulce, unt, sare, piper, ou,
marar. Ingrediente: un borcănel fileuri de anşoa în ulei 300 g caşcaval feliat
200 g spanac baby o ceapă roşie 8 g drojdie uscată 500 g făină 240 ml lapte
dulce 100 g unt…Read
more »
O reteta delicioasa de nachos cu: sos salsa, guacamole.
Ingrediente: nachos sos salsa guacamole Mod de preparare: Se face nachos din
felii de tortillia prăjite într-o baie de ulei. Din avocado, spălat şi curăţat,
se prepară guacamole cu ceapă, ulei şi usturoi. Sosul salsa se face din roşii,
ardei gras, ceapă, coriandru, piper, ardei…Read
more »
O reteta delicioasa de paine din: faina, malai, praf de
copt, sare, oua, lapte, ulei de masline, patrunjel tocat, boia de ardei dulce,
piper, unt. Ingrediente: 200 g făină 340 g mălai un pliculeţ praf de copt o
linguriţă de sare 3 ouă 400 ml lapte dulce 70 ml ulei de măsline două
linguri…Read more
»
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Diablo, o
bautura deosebit de delicioasa, savuroasa si usor de preparat. Cum se prepara
Cocktail Diablo Vezi mai multe video din blogRead
more »
O reteta de beef Wellington din: muschi file de vita,
ulei de rapita, hribi, salote, usturoi, ciuperci, patrunjel, tarhon, nasturel,
spanac, rucola, foi de placinta, faina, vin rosu, supa de pui si mustar dijon.
Ingrediente: 1 kg muschi file de vita 3 linguri ulei de rapita 1 mana de hribi
uscati 2 salote, tocate…Read more
»
Se taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează
sâmburele, apoi se scoate pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la
1/2 lime, se asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3
felii mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază
deasupra 100g felii…Read
more »
O reteta de sos de branza din: ardei gras, ardei iute,
usturoi, cascaval, lapte, amidon, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ardei gras
rosu 1/2 ardei iute verde 2-3 catei de usturoi 2 cani cascaval ras 2 cani lapte
4-5 linguri amidon alimentar sare piper Mod de preparare: Tai ardeiul gras,
căţeii de usturoi…Read more »
O reteta de salata de cod din: fileuri de cod,
dovlecel, morcovi, cartofi, fasole verde, ciuperci, ardei gras, portocala, unt,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri cod 1 dovlecel 2 morcovi 2
cartofi 100 g fasole verde 2 ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 2 felii
portocala pentru decor 50 g unt sare…Read more »
Se toarnă 250ml suc de struguri într-un blender şi se
adaugă 1 banană, 150g bucăţi de mango, 200g bucăţi de ananas, sucul şi seminţele
de la 2 fructe ale pasiunii şi sucul de la 1 lime. Se mixează şi se toarnă în
pahare. Se serveşte imediat.Read more
»
O reteta de risotto din quinoa cu sofran din: quinoa,
ceapa, ulei de masline, vin alb, supa de legume, sofran, rosii cherry, tarhon,
mascarpone si parmezan. Quinoa este o cereala din America de Sud. Nu contine
gluten, in schimb are un continut foarte mare de proteine si este foarte usor
digerabile. In plus, este…Read
more »
O reteta de supa cu usturoi si conopida din: praz,
usturoi, conopida, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, supa de legume,
frunze de dafin, lapte, busuioc si apa fierbinte. Ingrediente: 2 bucăţi de praz
(doar partea albă), tăiate felii o jumătate de căţel de usturoi o conopidă 1-2
linguriţe cu ulei de măsline 1/4…Read
more »
O reteta de smochine in vin rosu din: vin rosu, zahar,
baton de scortisoara, cuisoare, suc de lamaie, smochine si portocale.
Ingrediente: 1 l vin rosu 250 g zahar 1 baton de scortisoara 4-5 cuisoare sucul
stors de la 1 lamaie 12 smochine proaspete 1 portocala Mod de preparare: Se dă
în fiert…Read more
»
O reteta de pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si
sfecla din: fenicul, mar, ceapa verde, sfecla in oet, fileuri de pastrav, marar,
iaurt si sos de hrean. Ingrediente: 1/2 fenicul, curatat si feliat fin 1 mar
verde, fara samburi, feliat 4 cepe verzi, taiate pe diagonala 100 g sfecla in
otet, scursa…Read
more »
O reteta de Punch de caise si pepene din: caise, pepene
verde, sirop de grenadine, zeama de lamaie, zeama de portocale, vin alb si
sampanie. Ingrediente: 250 g caise 1 pepene verde 2 cl sirop de grenadine zeama
unei lamai zeama a 2 portocale 2 sticle de vin alb demidulce 1 sticla de
sampanie…Read more
»
O reteta de orez mexican cu usturoi si sos de rosii
din: rosii, apa, orez cu bob lung, ulei, seminte de chimen, usturoi, ceapa si
supa de pui. Ingrediente: 1 conservă de roşii decojite 3 căni şi jumătate de apă
(se cumulează apa de la robinet cu sucul de roşii rămas în conservă) 1…Read
more »
O reteta de purcel de lapte in manta de miere din:
spinare de porc, mere, banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de
carne, ulei de samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi,
pesmet, piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir
si supa. Ingrediente: 3 kg spinare de porc 2 mere…Read
more »
O reteta delicioasa de peste cu: cod, avocado, rosii,
ceapa rosie, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru frunze. Ingrediente: 1
avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1ceapă roşie
mică, feliată fin 3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de
la o jumătate de lămâie sau …Read
more »
O reteta de paste cu rosii picante si spanac din: ulei
de masline, ceapa, usturoi fulgi de chilli, paste penne integrale, rosii, vin
rosu, oregano, spanac si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1
ceapa, taiata fin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1/2 lingurita fulgi de chilli 200
g de paste penne integrale…Read
more »
O reteta video despre cum se prepara mancare de
porumbel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se
prepara mancare de porumbelRead
more »
O reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan,
busuioc, ulei de masline, branza de capra, rosii. Ingrediente: 4 ouă 1 lingură
de parmezan ras o mână frunze de busuioc, tocate fin 1 lingură ulei de măsline
50g de brânză moale de capră, bucăţele 4 roşii-cireaşă, înjumătăţite Mod de
preparare: Incingeţi cuptorul la putere maximă….Read
more »
O reteta de pastrav pe pat de legume din: pastravi,
rosii, dovlecel, morcov, lamai, rozmarin, ceapa rosie, sparanghel, vin alb,
cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi 4 rosii mari 1
dovlecel 1 morcov mare 2 lamai cateva fire de rozmarin 1 ceapa rosie 2 fire de
sparanghel 100 ml vin…Read
more »
O reteta de taitei Singapore din: sos teriyaki, mix
chinezesc de cinci condimente, pudra de curry, muschi de porc, taitei cu ou,
ulei de floarea soarelui, amestec de legume si creveti. Ingrediente: 3 linguri
sos teriyaki 1/2 lingurita mix chinezesc de cinci condimente 2 lingurite pudra
de curry 300 g muschi de porc, fara…Read more
»
O reteta simpla de cocktail palmyra din: votca, sirop
de menta, suc de lime, frunze de menta, lime si gheata. Ingrediente: 70 ml votca
28 ml sirop de menta 28 ml suc de lime frunze de menta felie de lime gheata
Mod de preparare: Pune intr-un shaker votca, siropul si sucul de lime….Read more
»
O reteta de ceai de afine si scortisoara din: afine,
apa, miere, lamaie, cuisoare si scortisoara. Ingrediente: 1 cana mare afine
proaspete 8 cani de apa 2 linguri miere 1 lamaie stoarsa 10 cuisoare intregi 1
bat de scortisoara Mod de preparare: Pune afinele si apa intr-o oala si lasa
la fiert. Dupa ce da…Read
more »
O reteta delicioasa de clatite cu: faina, ou, lapte,
ulei, magiun de prune, bicarbonat, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g
făină un ou 200 ml lapte dulce 60 ml ulei de floarea-soarelui un borcan magiun
de prune Topoloveni un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu un vârf de cuţit cu
sare coajă…Read
more »
O reteta delicioasa de salata cu: tagliatelle,
mozzarella, ardei gras galben, ardei capia, ceapa rosie, nuca, portocale,
smantana, iaurt, salata verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g
tagliatelle colorate 300 g brânză mozzarella biluţe un ardei gras galben un
ardei gras roşu un ardei capia o ceapă roşie 200 g miez de nucă două…Read
more »
O reteta delicioasa de tarta cu: zahar tos, zahar
vanilat, banane, faina, unt, oua, migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 g
zahăr tos 3 pliculeţe zahăr vanilat 5 banane 250 g făină 125 g unt 3 ouă 100 g
migdale un vârf de linguriţă cu sare zahăr pudră Mod de preparare: Untul
moale…Read
more »
O reteta de salata cu somon din: somon afumat, cartofi,
ceapa verde, rucola, capere, sare, boia dulce, iaurt, usturoi, ulei de masline,
coriandru si sare. Ingrediente 50 g somon afumat 500 g cartofi 2 fire de ceapă
verde 50 g rucola 1 lingură cu capere sare boia dulce pentru sos: 250 g iaurt
2…Read more
»
O reteta delicioasa de gogosi cu: faina, drojdie, zahar
pudra, zahar vanilat, oua, unt, lapte, sare, bacon, zahar pudra, scortisoara,
ulei. Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr pudră două pliculeţe
zahăr vanilat 3 ouă 50 g unt 200 ml lapte dulce un sfert de linguriţă de sare in
borcan cu…Read
more »