Retete simple si gustoase:
Mâncare de bame cu pui
O reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii, ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare, piper, patrunjel, orez, paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două piepturi de pui două cepe 4 roşii doi ardei capia doi cartofi mai mari o lingură cu pastă de tomate…Read more »
Mechouia
O reteta delicioasa de mechouia cu: ardei gras, ardei chili, ansoa, vinete, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, capere, menta, chimen. Ingrediente: 700 g ardei graşi 3 ardei chili 25 g anşoa marinate 450 g vinete doi căţei de usturoi 60 ml ulei de măsline sare piper suc de lămâie o…Read more »
O reteta de sos de usturoi din: usturoi, lapte, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 catei de usturoi 200 ml lapte 5 linguri ulei de masline extravirgin sare grunjoasa Mod de preparare: Curata căţeii de usturoi şi scoate-le germenele. Incălzeşte laptele, pune usturoiul şi fierbe-le împreună circa 10 minute. Scoate…
Read more »
Punch cu corcoduse
O reteta de Punch cu corcoduse din: corcoduse, sirop de grenadine, zeama de portocale, vin alb si sampanie. Ingrediente: 750 g corcoduse 1-2 linguri de sirop de grenadine zeama a 4 portocale 2 sticle de vin alb sec 1 sticla de sampanie Mod de preparare: Spalam corcodusele, le scoatem samburii si le taiem…Read more »
Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză
O reteta de tocana de pui cu sos pesto si galuste cu branza din: ulei de masline, pulpe de pui, bacon, ceapa, telina, praz, faina, vin alb, supa de pui, frunze de dafin, mazare, rosii, pesto, busuioc, unt, faina, parmezan si seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 12-15 pulpe de pui,…Read more »
Ciorbă de cartofi cu pui
O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui 2 cepe 5 cartofi 4 roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură cu pastă de tomate 500 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui…Read more »
Sopa de picadillo
Regiunea Andaluzia, din sudul Spaniei, este renumită pentru supele ei reci: ajo blanco, salmorejo şi marea vedetă internaţională, supa gazpacho. Acestea sunt foarte răcoritoare în timpul verii, dar când vremea se răceşte, andaluzii se grăbesc să treacă la sopa de picadillo. Sopa de picadillo înseamnă supă de mărunţişuri şi, în fond, din asta şi…Read more »
Mousse cu capsune
O reteta de mousse cu capsune din: ciocolata, alune de padure, miere, frisca si capsune. Ingrediente: 200 g ciocolata 60 g alune de padure macinate 1 lingura miere 250 ml frisca lichida 200 g capsune Mod de preparare: Bateţi frişca într-un castron până când se întăreşte apoi acoperiţi castronul cu folie de plastic…Read more »
Blintzer
O reteta de blintzer din: oua, faina, ulei, lapte, unt, sare, ciuperci, grasime de gasca, ceapa, usturoi, ardei gras, faina, lapte, mozzarella, busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: aluat: 2 oua 250 g faina 2-3 linguri ulei 250 ml lapte 125 g unt sare umplutura: 800 g ciuperci 3-4 linguri grasime de gasca 1…Read more »
Vinete cu brânză la cuptor
O reteta de vinete cu branza la cuptor din: vinete, oua, usturoi, rosii, branza de oaie, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 3 căţei de usturoi 2 roşii 150 g de brânză grasă de oaie 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde sare şi…Read more »
Somon cu salată de ţelină
O reteta de somon cu salata de telina din: telina, maioneza, mustar, somon, piper, lamaie, vin, sare si ulei. Ingrediente: 1 ţelină mare 200 grame de maioneză 1 linguriţă de muştar 4 felii de somon proaspăt piper boabe roşu şi pudră alb/negru 1 lămâie 1 pahar de vin alb sare ulei Mod de…Read more »
Piept de pui cu sos de ciuperci si salvie
O reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si salvie din: unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin alb, smantana, salvie, ulei de masline, piept de pui, sare si piper. Ingrediente: 30 grame unt 3 cepe tocate 300 grame ciuperci feliate patrunjel tocat 200 ml vin alb sec 130 grame smantana 30 grame salvie…Read more »
Creveti la cuptor cu sos de tomate si feta
O reteta de creveti la cuptor cu sos de tomate si feta din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, marar, creveti, feta, sare si piper. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 600 grame rosii tocate 1 legatura patrunjel tocat marar tocat 500 grame creveti 150 grame…Read more »
Salată cu sparanghel şi cartofi
O reteta de salata cu sparanghel si cartofi din: cartofi, sparanghel, maioneza, suc de lamaie, ceapa verde, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kilogram de cartofi, curăţati de coajă şi tăiaţi pe jumătate 2 buchete de sparanghel 1/2 ceaşcă (1450 de grame) cu maioneză 2 linguri cu suc de lămâie 2 cepe verzi, tocate…Read more »
Supă cremă de cartofi cu şuncă
O reteta de supa crema de cartofi cu sunca din: cartofi, telina, ceapa, patrunjel, lapte, branza, sunca, sare si piper. Ingrediente: 3, 4 cartofi tăiaţi mărunt 100 g ţelină tocată o ceapă mare tocată 1 linguriţă de pătrunjel uscat 400 g cani de lapte 250 g brânză rasă 200 g şuncă tăiată în cubuleţe…Read more »
Spirală cu brânză
O reteta de spirala cu branza din: oua, zahar tos, faina, cacao, praf de copt, lapte, budinca de vanilie si branza de vaci. Ingrediente: blat: 6 oua 6 linguri zahar tos 3 linguri faina 3 linguri cacao 1 lingurita praf de copt crema: 350 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 3…Read more »
Punch Burgund
O reteta simpla de Punch Burgund din: lamaie, portocale, lichior de portocale si sampanie roz. Ingrediente: 1 lamaie 1 portocala 8 cl lichior de portocale 1 sticla de sampanie roz Mod de preparare: Curatam de coaja lamaie si portocala in forma de spirala. Punem coaja lor in bol si adaugam zeama fructelor si…Read more »
Calcan prajit cu capere si crevete
O reteta de calcan prajit cu capere si crevete din: unt, capere, patrunjel, fileuri de calcan, faina, piper rosu, crevete, piper alb, lamaie si cartofi fierti. Ingrediente: 50 g unt, plus pentru prajit 2 linguri capere, tocate 1 lingura patrunjel, tocat 4 fileuri de calcan 2 linguri faina un praf piper rosu 50 g…Read more »
Strudel cu piersici
O reteta de studel cu piersici din: drojdie, zahar, faina, lapte, unt, galbenus, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat, migdale, biscuiti si lapte. Ingrediente: aluat: 20 g drojdie 60 g zahar 400 g faina 200 ml lapte caldut 80 g unt topit 1 galbenus coaja de lamaie rasa 1 praf sare…Read more »
Shakshuka
O reteta de Shakshuka din: rosii, ceapa, oua, ardei iute, grasime de gasca, chimen, busuioc, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 300 g ceapa 4 oua 1 ardei iute 2 linguri grasime de gasca 1 lingurita chimen frunze de busuioc si de cimbru proaspete sare piper Mod de preparare: Tocaţi ceapa…Read more »
Pateuri cu fructe
O reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina, ou, pesmet, mure, dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra. Ingrediente: 450 g aluat de foi faina pentru planseta 1 ou 3 linguri pesmet 150 g mure congelate 2 lingurite dulceata de zmeura 4 linguri zahar brun 20 g biscuiti mici…Read more »
Ciorbă scoţiană
Ciorba scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea trebuie să…Read more »
Punch Costa Rica
O reteta simpla de Punch Costa Rica din: mandarine, cafea, zahar, rachiu, sampanie si inghetata de vanilie. Ingrediente: 3 cutii de mandarine curatate 1 l cafea rece 100 g zahar 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 sticla de sampanie 500 g inghetata de vanilie Mod de preparare: Punem mandarina in bol si turnam deasupra…Read more »
Supa crema de morcovi si fasole boabe
O reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: ulei de floarea soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi, fasole boabe, supa de legume, lapte si chives. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 2 cepe, tocate 1 lingurita de turmeric 1 lingurita de ghimbir pudra 1 lingura pudra de curry…Read more »
Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară
O reteta de pere in aluat cu fulgi de scortisoara din: aluat de foi, pere, smantana, ou, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: 1 foaie intinsa din 400 g aluat de foi 2 pere 4 linguri smantana 1 ou 1 lingurita scortisoara 2 linguri zahar 1 lingura unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul…Read more »
Kugel cu mere
O reteta de kugel cu mere din: orez, apa, unt, oua, zahar, stafide si mere acrisoare. Ingrediente: 400 g orez 1,2 l apa 50 g unt 5 oua 150 g zahar 100 g stafide 300 g mere acrisoare Mod de preparare: Puneţi la fiert orezul spălat, în apă cu puţină sare. Curăţaţi merele…Read more »
Traistute cu gem
O reteta de traistute cu gem din: branza de vaci, faina, unt, gem de capsuni, ou, unt, zahar si faina. Ingrediente: 100 g branza de vaci 100 g faina 100 g unt 150 g gem de capsuni 1 ou crusta de aluat: 50 g unt 50 g zahar 50 g faina Mod de…Read more »
Ruladă cu legume şi feta
O reteta gustoasa de rulada cu: faina, oua, unt, drojdie, lapte dulce, laboda, broccoli, branza feta, ardei capia, ardei iute, ceapa verde, sare, piper, marar. Ingrediente: 420 g făină două ouă 80 g unt 7 g drojdie uscată 150 ml lapte dulce două legături de lobodă 500 g broccoli 400 g brânză feta un…Read more »
Tarte cu caise
O reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua, faina, sare, zahar vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de caise, compot de caise. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahăr tos două ouă 650 g făină un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu esenţă de…Read more »
Pui cu legume si sos
O reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia, dovlecei, morcovi, rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 2 buc. piept de pui doi ardei capia doi dovlecei doi morcovi 4 roşii o conopidă mică 200 ml ulei de măsline 100 g făină 200 ml…Read more »
Plăcintă cu ciocolată
O reteta gustoasa de placinta cu: oua, unt, drojdie, zahar tos, lapte dulce, faina, sare, cacao, zahar vanilat, ciocolata neagra, nuca, branza dulce. Ingrediente: 4 ouă 100 g unt 50 g drojdie 130 g zahăr tos 400 ml lapte dulce 680 g făină un sfert de linguriţă de sare 100 g cacao două pliculeţe…Read more »
Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar
O reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare, piper alb boabe, gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar. Ingrediente: 1,2 kg somon 50 g zahăr sare după gust 15 boabe de piper alb 20 ml gin cetină de brad Ingrediente sos: 10 g muştar 50 g zahăr două linguri de oţet 200…Read more »
Reteta zilei: Orez cu sofran
O reteta de orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Ingrediente: 2 fire de sofran 1 lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de pui 1 linguriţă…Read more »
Prajitura cu branza de vaci si piersici
O reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, zahar, praf de copt, cacao, unt, galbenusuri, coaja rasa de lamaie, albus, lapte, branza de vaci, zahar pudra, budinca de canilie, lapte, ou si piersici. Ingrediente: 600 g faina 200 g zahar 3/4 plic praf de copt 2 linguri cacao 250 g…Read more »
Lekah
O reteta de lekah din: miere, iaurt, zahar, oua, faina, bicarbonat si otet. Ingrediente: 150 ml miere 250 ml iaurt 250 ml zahar 3 oua 3-4 cani de faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita otet Mod de preparare: Frecaţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi adăugaţi mierea, iaurtul, bicarbonatul şi…Read more »
Punch cu vin rosu si rachiu
O reteta de punch cu vin rosu si rachiu din: zahar, lamai, vin rosu, rachiu, ceai si sampanie rose. Ingrediente: 500 g zahar 2 lamai 3 sticle de vin rosu 1 sticla de vin alb 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 l ceai tare 2 sticle de sampanie rose Mod de preparare: Punem intr-un…Read more »
Midii in stil italian
O reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3 linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi, taiati marunt 2 foi de dafin…Read more »
Tort spaniol cu portocale
O reteta de tort spaniol de portocale din: portocala, oua, unt, zahar tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata neagra, unt, coaja de portocale si portocale. Ingrediente: pentru blat: 1 portocala 3 oua 70 g unt 150 g zahar tos 150 g faina 1/2 plic praf de copt 2 linguri lichior de…Read more »
Supă de somon fume
O reteta delicioasa de supa cu: somon fume, nap, morcov, ceapa, supa de legume, supa de peste, marar, sare, piper, alb, piper rosu, ulei de masline. Ingrediente: 600 g somon fume un nap 3 morcovi două cepe un litru de supă de legume un litru de supă de peşte o legătură de mărar sare…Read more »
Briosa cu crema de cafea
O reteta delicioasa de briosa cu: ou, unt, zahar, crema de cafea, migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar pudra, suc de lamaie, zmeura. Ingrediente: un ou 150 g zahăr 100 ml cremă de cafea 80 grame pudră de migdale 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată un cubuleţ de unt 500 g făină…Read more »
Ciorba de vara
O reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina patrunjel, telina, mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei, sare, piper, patrunjel, santana. Ingrediente: 200 g morcovi baby o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină 200 g mazăre 5 roşii doi ardei graşi două cepe 200 ml suc de roşii 200 g…Read more »
Paste cu sardine
O reteta delicioasa de paste cu: penne, sardine, fasole, capere, seminte susan, nuca, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g paste penne 400 g sardine o conservă fasole o lingură cu capere 30 g seminţe de susan 100 g miez de nucă 500 g roşii…Read more »
Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni
O reteta de tarte de bezea cu migdale si capsuni din: migdale, coaja de lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si frunze de lamaita. Ingrediente: blat: 100 g migdale fin macinate coaja rasa de la 1 lamaie 150 g zahar 3 albusuri umplutura: 400 g capsuni 500 ml frisca 100 g ciocolata alba…Read more »
Aperitive cu şuncă
O reteta delicioasa de aperitive cu: branza telemea, masline feliate, rosii, sunca, faina, oua, lapte, sare, piper, mustar, suc de rosii, marar, ulei. Ingrediente: 300 g brânză telemea 200 g măsline feliate 4 roşii 300 g şuncă feliată 280 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce un vârf de linguriţă cu sare piper…Read more »
Sparanghel cu unt, oţet balsamic şi capere
O reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet balsamic, capere, paine, parmezan. Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g), fără tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură capere 4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de preparare: Fierbe sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă…Read more »
Tarte cu hering
O reteta delicioasa de tarte cu: hering, faina, drojdie, zahar tos, oua, unt, morcov, ardei capia, porumb, mango, mere, otet de mere, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 360 g făină 10 g drojdie uscată 150 g zahăr tos 4 ouă 170 g unt 400 g fileuri de hering marinate un morcov 4 ardei capia copţi…Read more »
Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi
O reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4 fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos unt: o lingură oţet de vin alb 3 linguri…Read more »
Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon
O reteta de Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon din: cartofi, ulei de masline, somon afumat, mazare, ceapa verde, otet de vin alb si menta. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati in jumatati 2 lingurite ulei de masline 150 g fasii de somon afumat 1 fileu de somon, fara piele, de aprooximativ…Read more »
Tort de capsuni cu iaurt si mac
O reteta de tort de capsuni cu iaurt si mac din: unt, zahar pudra, galbenus, faina, coaja de portocala, zahar vanilat, gem de capsuni, gelatina, galbenusuri, zahar, lapte, suc de lamaie, iaurt, mac, frisca si capsuni. Ingrediente: 120 g unt rece 60 g zahar pudra 1 galbenus 180 g faina 1 lingura coaja de…Read more »
Fettucine cu broccoli
O reteta de Fettucine cu broccoli din: fettucine, apa, ulei de masline, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, branza de vaci, piper si broccoli. Ingrediente: 200 g fettucine (taitei italienesti refriferati) 2 cani de apa 1 lingura ulei de masline 1/2 linguri unt 1 lingura faina 750 ml lapte 1 lingura smantana 200 g parmezan…Read more »
Sangria Rose
O reteta de Sangria Rose din: vin rose, portocala, lamai, ananas, cointreau si apa minerala. Ingrediente: 1 l vin rose 1 portocala 2 lamai 1 ananas copt 1 strop de Cointreau 1 sticla de apa minerala carbogazoasa sau plata Mod de preparare: Curatam portocala in forma de spirala. Curatam si stratul alb si…Read more »
Urda cu verdeturi
O reteta de urda cu verdeturi din: verdeturi, urda, unt, smantana, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 kg verdeturi: leurda, spanac, macris, stevie, frunze de ceapa verde, loboda verde, usturoi verde etc) 300 g urda 2 linguri unt sau ulei 150 ml smantana sau iaurt 4 oua sare piper Mod de preparare: Fierbeti…Read more »
Tort de căpşuni cu blat de nuci crocant
O reteta de tort de capsuni cu blat de nuci crocant din: nuci, nuga de nuci, foi de gelatina, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc si coaja de lamaie, zahar, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 600 g nuci prajite si tocate 500 g nuga de nuci 10 foi de gelatina 500 g capsuni 400…Read more »
Prăjeală de cartofi
O reteta de prajeala de cartofi din: cartofi, branza de vaci, telemea, cimbru, oua ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 100 g branza de vaci sau urda sarata 150 g telemea 1 legatura cimbru verde 2 oua 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţati cartofii, tăiaţi-i în rondele subţiri sau…Read more »
Brioşe cu fructe de pădure
O reteta de briose cu fructe de padure din: faina cu praf de copt, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, fructe de padure, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui, ou, zahar si frisca. Ingrediente: 250 g faina amesteca cu 2 lingurite de praf de copt 1 lingurita pudra de cacao 1 lingurita de scortisoara…Read more »
Lasagna cu spanac şi ricotta
O reteta de lasagna cu spanac si ricotta din: sos de paste marinara, busuioc, spanac, oregano, usturoi, foid e lasagna, branza ricotta, ou, branza cheddar si mozzarella. Ingrediente: 700 ml sos de paste marinara sau napoletana (de cumparat) 1 mana de busuioc tocat 300 g spanac proaspat curatat 1 lingurita oregano uscat 1 catel…Read more »
Tocanita din muschi de porc in sos de smantana
O reteta de tocanita din muschi de porc in sos de smantana din: muschi file de porc, piper, boia dulce, ceapa, ciuperci, ulei, unt, vin, smantana, sare, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 600 g muschi file de porc piper 1 lingurita boia dulce 2 cepe 500 g ciuperci Champignon 4 linguri ulei 1…Read more »
Taitei cu somon
O reteta de taitei cu somon din: somon, taitei, sare, spanac, ulei, smantana, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g somon congelat 500 g taitei lati sare 300 g spanac congelat 3 linguri de ulei 250 g smantana piper 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze…Read more »
Supă din aripioare de rechin
Aripioarele de rechin se numără printre cele mai costisitoare ingrediente din bucătăria chinezească. Ca şi din cuiburile de pasăre, din ele se prepară o supă foarte scumpă. Aripioarele pot fi atât cele dorsale, cât şi cele pectorale sau coada de rechin, care se găsesc gata uscate în magazine. Inainte de a se transforma într-o…Read more »
Ciorba olteneasca de loboda
O reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda, morcov, ceapa, usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper. Loboda conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât kiwi şi lămâia în această vitamină. Pentru…Read more »
Supa Rasam
Mâncărurile care au dus faima bucătăriei indiene în lume sunt carnea făcută la cuptor şi sosurile curry foarte iuţi, dar supele nu se numără printre specialităţile indienilor. O excepţie o constituie o supă de linte foarte condimentată, numită rasam. După cum se ştie, lintea joacă un rol foarte important in bucătăria indiană, in special…Read more »
Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi
O reteta de Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi din: ciuperci, bacon, oua, verdeata, sare, piper, ulei si galuste de cartofi. Ingrediente: 500 g Champignon 100 g bacon afumat imparat 4 oua 2 linguri verdeata asortata, tocata sare piper nucsoara rasa 2 linguri ulei 500 g galuste de cartofi congelate …Read more »
Salate gustoase si savuroase
Salate gustoase si savuroase Salată de avocado cu creveţi O reteta delicioasa de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra, porumb, coriandru verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de masline, limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră porumb coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de măsline…Read more »
Macrou la cuptor umplut cu ceapa
O reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din: cartofi, macrouri, hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 4 macrouri mici, eviscerante 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean 4 cepe rosii mari, taiate julien zeama si coaja…Read more »
Friptură de porc condimentată
O reteta friptura de porc condimentata din: cimbru, usturoi, fulgi uscati, boia afumata, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si spata de porc. Ingrediente: 5 fire de cimbru, frunzele indepartate si tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite fulgi de chilli uscati 1 lingurita de boia afumata coaja rasa si zeama…Read more »
Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperci
O reteta de medalioane de porc in sos picant de smantana cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1 legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb…Read more »
Retete internationale: Salata Nicoise
După cum arată şi numele, salata este originară din oraşul francez Nisa, aflat în regiunea Provence. Reţeta iniţială includea miez de anghinare, ardei, roşii, măsline şi hamsii, toate amestecate cu un sos vinegretă aromatizat cu diferite plante. Astăzi, salata Nicoise este mult mai consistentă, având în compoziţie şi cartofi fierţi, fasole verde, ouă fierte…Read more »
Punch de mure si coacaze
O reteta de punch de mure si coacaze din: coacaze rosii, mure, limeta, zahar pudra, coacaze rosii, lichior de mure, vin rose, sampanie si lamaita. Ingrediente: 500 g coacaze rosii 250 g mure 2 limeta 1 lingura de zahar pudra 1/4 suc de coacaze rosii 4 cl lichior de mure 2 sticle de vin…Read more »
Cotlete cu găluşte de spanac
O reteta de cotlete cu galuste de spanac din: spanac, branza de vaci, pesmet, oua, faina, nucsoara, sare, unt, cotlete de porc, faina, ulei, unt, ciuperci si rozmarin. Ingrediente: galuste: 400 g spanac proaspat 200 g branza de vaci 150 g pesmet 2 oua 3 linguri faina 1 praf nucsoara sare 1 bucatica unt…Read more »
Tortilla de cartofi
O reteta de tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa, usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara, ulei de masline si verdeata. Ingrediente: 700 g cartofi roşii sare 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 ouă 100 g smântână 200 ml lapte 75 g parmezan ras piper nucşoară…Read more »
Supă de chimen cu mei
O reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina, ceapa, smantana, mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper. Ingrediente: 1 lingura chimen 1 lingura faina 1 ceapa 100 ml smantana 50 g mei 2 linguri ulei 1 legatura frunze de telina 50 g parmezan sau cascaval mai tare sare…Read more »
Spaghetti cu creveţi
O reteta de spaghetti cu creveti din: spaghetti, creveti, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, busuioc, peperoncino, sare si piper. Ingrediente: 120 g spaghetti 80 g creveţi Blue Tiger 60 g creveţi decorticaţi 100 g roşii cherry 10 g usturoi 15 ml ulei de măsline 15 g pătrunjel 10 g busuioc peperoncino sare…Read more »
Biban crocant
O reteta de biban crocant din: file de biban, malai, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde, usturoi, salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez. Ingrediente: 4×175 g file de biban malai pentru tavalit 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura ulei de susan 30 g ghimbir,…Read more »
Supa Ramen
Ramen reprezintă pentru japonezi un adevărat mit culinar. Este o supă cu tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele mâncăruri despre care este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă despre un şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare micul restaurant. Supa ramen instant a uzurpat de…Read more »
Stir-fry de legume în sos de stridii
Se prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de legume în sos de stridii Pofta buna!Read more »
Clătite cu soia
O reteta de clatite cu soia din: lapte de soia, sare, zahar, oua, faina, ulei si gem. Ingrediente: 400 ml lapte de soia 1 praf de sare 1 lingurita zahar 2 oua 300 g faina ulei gem Mod de preparare: Se separă ouăle. într-un castron se toarnă laptele de soia şi se sărează;…Read more »
Cocktail Bordeaux
O reteta simpla de Cocktail Bordeaux din: vin Bordeaux, rom, zeama de lamaie, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 1/8 l vin Bordeaux 2-3 cl rom zeama unei jumatati de lamaie 50 g zahar pudra 3/8 l apa minerala sau plata Mod de preparare: Mixam vinul, romul si zeama de lamaie intr-o cana,…Read more »
Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata
O reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata din: lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara. Ingrediente: aluat de clatite: circa 275 ml lapte 150 g faina de naut 1 praf sare 2 oua in plus: 2…Read more »
Baclava cu nucă si fistic
O reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou, unt, sare, vin alb, nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină albă un ou o lingură unt un praf sare 125 ml apă 50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată…Read more »