skip to main |
skip to sidebar
Retete #2
Retete:
O reteta simpla si delicioasa de turnedos cu sfecla din: muschiulet de
vitel, sare, piper, ulei, ceapa, coaja de lamaie, sfecla rosie, zahar, vin rosu
si unt. Ingrediente: 4 felii de muşchiuleţ de viţel (cca 100-125 g) sare piper
ulei 1 ceapă coaja rasă de la 1 lămâie 400 g sfeclă roşie fiartă 1-2...
O reteta de cioarba scotiana cu ceafa de miel din: ceafa de miel, ceapa
verde, arpacas, patrunjel, morcov, praz, varza alba si sare. Ingrediente: 900 g
ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva frunze de patrunjel 1
morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz tocat 1/2 varza...
O reteta de paste cu sparanghel si prepelite din: faina cu tarate, faina,
ulei de masline extravirgin, galbenusuri, oua, prepelite dezosate, costita, vin
alb, sos de friptura, sparanghel salbatic, rozmarin, sare si piper.
Sparanghelul sălbatic şi zbârciogii deshidrataţi sunt ingrediente apreciate
pentru savoarea lor, dar greu de găsit pe piaţă. Inlocuieşte-i cu sparanghel
de...
O reteta de fructe, nuci si seminte cu mirodenii din: nucsoara, scortisoara,
cuisoare, boabe de piper negru, seminte de cumin, boabe de coriandru, ghimbir,
albus, faina de orez, migdale, nuci pecan, nuci de brazilia, seminte de dovleac,
stafide, seminte de floarea soarelui si fructe de merisor uscate. Migdalele sunt
o sursă foarte bună de...
O reteta de peste spada si mamaliga la gratar din: peste spada, malai, rosii
uscate, capere, masline negre, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc,
sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă, bucăţi 150 g mălai 6 felii roşii
uscate, în ulei 10 capere din conservă, desărate 10 măsline negre fără sâmburi 3
linguri ulei...
O reteta simpla de Cocktail Coconut Fizz din: rom alb, sirop de cocos, suc
de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sirop de cocos 1 cl suc de
limeta sifon Mod de preparare: Se mixeaza romul, siropul de cocos si zeama de
lamaie cu gheata in shaker. Apoi se...
O reteta de bors de miel cu smantana din: carne de miel, morcovi, telina,
ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, galbenus si frunze de patrunjel.
Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 morcovi 1 telina 2 legaturi de ceapa verde 3
linguri orez 2 linguri bulion 1 litru de bors 4 linguri de smantana...
O reteta de file de peste impletit din: fileuri de peste, sare, piper,
ceapa, unt, coaja de portocala, marar, vin alb, supa de legume si morcovi.
Ingrediente: 4 fileuri de peşte fără piele (păstrăv, şalău sau pangasius) sare
piper 1 ceapă 1 lingură unt coaja rasă de la 1 portocală 2 linguri mărar
tocat...
O reteta de rosii crocante la cuptor din: rosii, sare, piper, slanina,
ceapa, paine, oregano, cascaval si unt. Ingrediente: 8 roşii sare piper 150 g
slănină tăiată cubuleţe 1 ceapă tocată 4 felii de pâine tăiate cubuleţe 1-2
linguriţe oregano 1-2 linguri caşcaval ras unt Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la 220...
O reteta de lassi cu menta din: lapte degresat, iaurt degresat, menta, sare
si gheata pisata. Lassi rece este o băutură servită tradiţional alături de un
curry picant indian. Ingrediente: 150 ml lapte degresat 75 g iaurt degresat 4
linguri mentă proaspătă, tocată sare gheaţă pisată Mod de preparare: Se pun
laptele, iaurtul,...
O reteta delicioasa de pitta crocanta cu humus din: naut, cumin, usturoi,
zeama de lamaie, ulei de masline, crema de branza, piper, boia, pitta si susan.
Această gustare uşor de preparat are neaşteptat de multe substanţe benefice
pentru sănătate. Bucăţile de pitta sunt transformate în bastonase de pâine
crocantă. Se potrivesc de minune cu...
O reteta de foie gras la gratar cu cirese si caise din: foie gras, caise in
sirop, cirese in sirop si sare Ingrediente: 300 g foie gras 10 jumătăţi de caise
în sirop 24 cireşe în sirop sare Mod de preparare: Taie bucata de foie gras în
8 feliuţe. Pune într-o crăticioară caisele...
O reteta simpla de crema de mazare cu arpagic verde din: mazare, cepsoare,
praz, salata verde, iaurt natural, supa de pui, arpagic verde, zahar, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Arpagicul verde are frunzfe filiforme,
cilindrice, goale în interior, culese mănunchiuri care primăvara fac floricele
caracteristice, rozalii. Este apreciat pentru izul uşor de...
O reteta simpla de Cocktail Rum Alexander din: rom alb, crema de cacao si
frisca lichida. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Creme de Cacao 3 cl frisca
lichida Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker si
se toarna bautura intr-un pahar de aperitiv.
O reteta de file de vitel cu dovlecel si trufe din: fileuri de vitel,
dovlecei, trufa neagra, faina alba, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si
piper. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pământ, existând mai mult de
treizeci de specii? Din punct de vedere gastronomic, trufele se împart în albe
şi negre. Trufele...
O reteta de radacinoase picante cu sos cremos de mustar din: morcov,
pastarnac, zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, corinadru,
scortisoara, piper, cartofi, mustar de dijon, zahar pudra, coaja de lamaie
verde, iaurt si marar verde. Ingrediente: 2 morcovi mari 2 păstârnaci zeama de
la 1 lămâie verde 2 linguri ulei de...
Dintre cele autuhtone, cel mai preţuit în magazine e un Cabernet Sauvignon
din 1937, un vin roşu demisec, care costă 800 de euro. În topul celor de import
conduc podgoriile franţuzeşti. În cramele restaurantelor de lux şi la câteva
magazine sunt sticle de vin cărora, dacă vrei să le scoţi dopul, trebuie să
dai...
O reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare,
piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana, oua,
cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 300 g conchiglie (paste-scoici umplute)
sare piper 2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri ulei 500 g carne tocată 1 lingură
bulion 1 conservă mică...
O reteta simpla de racoritoare cu rubarba din: rubarba, zahar, suc de lamaie
si apa minerala. Ingrediente: 450 g rubarbă, tăiată în bucăţi de 5 cm lungime
7-8 linguri zahăr 2 linguri suc de lămâie 600 ml apă minerală Mod de
preparare: Se pun rubarba, zahărul, sucul de lămâie şi 350 ml de...
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu macris din: carne de
miel, frunze de macris, ceapa, galbenus, smantana, orez, tarhon, leustean,
patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg. carne de miel 300g. frunze de macris o
ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smintina 25g. orez (1 lingura) tarhon,
leustean, patrunjel sare Mod...
O reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac, oua,
faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata, parmezan,
nucsoara, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac 3 ouă 300 g făină 3
linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi 250 g...
O reteta simpla de Cocktail Rum Royale din: rom alb, vin alb sec, zahar si
angostura. Ingrediente: 2 cl rom alb 6 cl vin alb sec 1 cl zahar 2 stropi de
Angostura Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de
mizare, apoi se toarna bautura intr-un pahar inalt de...
O reteta de ciorba de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, albitura,
telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie, verdeata, ulei si
sare. Ingrediente: 800 g carne de miel 2,5 l apa 200 g morcovi 200 g albitura
100 g telina 200 g ceapa 100 g orez 250 g...
O reteta de crema de linte cu scoici din: midii, linte rosie, vin alb sec,
patrunjel, cimbrisor, ceapa, curry, supa de legume, unt, ulei extravirgin de
masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1,2 kg midii 150 g linte roşie 2
pahare de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel 3 rămurele de cimbrişor 2...
O reteta de tonic de mere si scortisoara din: scortisoara, cuisoare, suc de
mere, miere, stafide, mar si suc de lamaie. Ingrediente: 10 cm dintr-un baton de
scorţişoară 6 cuişoare 1 litru suc de mere neîndulcit 2 linguri miere limpede 25
g stafide 1 măr de desert, mic 2 linguri suc de lămâie ...
O reteta de cruditati cu trei sosuri din: busuioc verde, usturoi, seminte de
pin, iaurt degresat, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet aromat cu
tarhon, rosii uscate, branza de vaci, piper, morcovi, dovlecei, fasole verde,
ardei si broccoli. Broccoli este una dintre cele mai studiate legume, şi aceasta
pe bună dreptate deorece conţine...
O reteta simpla de Cocktail Rum Bloody Mary din: rom alb, suc de rosii,
zeama de lamaie, sos warchestershire, tabasco, sare, piper si sare de salina.
Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de rosii 3 stropi de zeama de lamaie 3
stropi de sos Worchestershire Tabasco sare piper sare de salina ...
O reteta de supa de miel cu orez salbatic din: supa de pui, carne de miel,
orez salbatic, ceapa, morcovi, telina, cimbru si sare. Ingrediente: 10 cani supa
pui 1 kg carne de miel fara grasime 1-1/2 cana orez salbatic 2 cepe 4 morcovi 2
tije telina 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita sare...
O reteta de mix grill aromat cu cimbru din: costite de porc, carnati, coaste
de miel, usturoi, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras,
dovlecei, si patrunjel. Ingrediente: 350 g costiţe de porc 200 g cârnaţi 260 g
coaste de miel 1 căţel de usturoi 3 crenguţe de cimbru proaspăt 4
linguri...
O reteta de ravioli cu ricotta si lamaie din: faina, oua, galbenusuri, ulei
de masline, ricotta, parmezan, pesmet, coaja de lamaie, nucsoara, pesto si sare.
Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 lingură ulei de măsline 300 g
ricotta 60 g parmezan ras 2 linguri pesmet alb coaja rasă de la o...
O pasta calda de crabi din: carne de crab, branza, ceapa, hran, sos
worcestershire, pesmet, boia, busicuiti. In general, fructele de mare sunt
alimente cu continut mic de grăsimi şi bogate în proteine. Ingrediente: 350 g
carne de crab proaspătă sau carne albă de crab de la conservă, scursă 225 g
orice fel de...
O reteta de tortellini umplute cu mortadela si ricotta din: faina, sare,
piper, oua, ulei de masline, urda sau ricotta, mortadella sau sunca, galbenus,
parmezan, albus si supa. Ingrediente: 300 g făină sare, piper 3 ouă 2 linguri
ulei de măsline 300 g urdă sau ricotta 100 g salam tip mortadella sau şuncă
1...
Culingioni – Sunt varianta din Sardinia a binecunoscuţilor ravioli.
Umplutura clasică se prepară din cartofi şi brânză de oaie, aromatizată cu
mentă. Se servesc îni sos de roşii. Cannelloni – Tuburile mari se umplu de
obicei cu un amestec de carne tocată şi se pregătesc la cuptor, sub o crustă
cro¬cantă de brânză. Se...