marți, 26 februarie 2013

Retete de top #100


Retete de top:

Pui umplut cu bucaţi de pere si castane

10 December 2010
Pui umplut cu bucaţi de pere si castane  Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei culori Mod de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi exterior cu sare, piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei încins. Ai grijă să-l întorci pe…
Read more »

Barcuţe de dovlecei umpluţi

10 December 2010
Barcuţe de dovlecei umpluţi  Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte 1/2 lingură pătrunjel 1/2  lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură cimbru sare piper   Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade. Dovleceii…
Read more »

Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri

10 December 2010
Ingrediente: 250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50 g untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina, marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se infierbinta…
Read more »

Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă

10 December 2010
  Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet ceapă sare piper   Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după care se pune într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se prepară sosul de smîntînă ameste­cat cui ceapa tocată julienne, şunca tăiată cubuleţe, se lasă să clocotească, după…
Read more »

Lapte de pasăre

10 December 2010
Lapte de pasăre  Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură de esenţă de vanilie   Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o caserolă cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I lapte fiert, în care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de vanilie.…
Read more »

Brioşe cu dulceaţă de struguri

10 December 2010
  Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14 linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri   Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle, Separat se omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf de cuţit). Se…
Read more »

Peşte (păstrav) indopat cu nuci

10 December 2010
Peşte (păstrav) indopat cu nuci  Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua 1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de preparare: Curăţă peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi cu puţină zeamă de lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu pâinea înmuiată în…
Read more »

Zacusca de cod

10 December 2010
Zacusca de codIngrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare potrivite   1 legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline 250 gr rosii in bulion 2-3 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel taiat fin   Mod de preparare: Legumele se inabusa 5-10…
Read more »

Salată din multe legume

10 December 2010
Salată din multe legume  Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare piper   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe un grătar. Mor­covii se fierb şi se taie fiddeluţă. într-un castron se rup frunzele de salată, se…
Read more »

File de cod cu telina gratinata

10 December 2010
File de cod cu telina gratinataIngrediente: 600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare: Telina se spala si se taie felii subtiri, se fierbe inabusit 20 minute in putina apa si sare. Dupa fierbere se scoate se aseaza intr-un vas rezistent…
Read more »

Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume

9 December 2010
Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume  Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu ulei şi se pun fiecare în câte o folie de alu­miniu. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi, strângeţi uşor unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin ulei…
Read more »

Dovlecei şi vinete cu sos de usturoi

9 December 2010
  Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa zeama şi amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu un şervet curat sau cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei. (Pentru cei care…
Read more »

Ceapă cu sos la cuptor

9 December 2010
Ceapă cu sos la cuptor  Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă cu sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa   Mod de preparare: Se pune deoparte o rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează zeama. Se dizolvă două linguri de făină de grâu în zeama de zarzavat, se…
Read more »

Friptură de raţă

9 December 2010
Friptură de raţă  Ingrediente:  două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt sare şi piper 10 eşalote   Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper cele două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă. Aripile de raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge. După prăjire, puneţi…
Read more »

Cocktail Royal Temptation

9 December 2010
Cocktail Royal Temptation  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks Decoraţiune – o coaja de portocală, frunzuliţe de mentă, un praf de cacao   Se serveşte dupâ-amiaza. seara şi noaptea   Ingrediente: 4/10 Amaretto di Saronno 3/10 Kahlua 2/10 Midori 1/10 frişca…
Read more »

Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale

9 December 2010
Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale  Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr tos 6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3 ouă 500 g brânză de vaci esenţă de vanilie coajă de portocală jeleu de portocale   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina cu…
Read more »

Knodel

9 December 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă (tăiată bucăţele) doi litri apă   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se împarte în 12 bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele de…
Read more »

Găluşte de cartofi cu sos de smantana

9 December 2010
Găluşte de cartofi cu sos de smantana  Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă verde făină ou pesmet sare piper   Mod de preparare: Cartofii se dau pe râzătoare, ceapa se toacă mărunt, la fel şi şunca, se amestecă bine şi se formează găluşte care se dau prin făină, ou şi apoi pesmet, după care…
Read more »

Pulpa de porc cu mere si ceapa

9 December 2010
Pulpa de porc cu mere si ceapaIngrediente: 800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1 lingura margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita, maghiran Mod de preparare: Carnea se imparte cite doua bucati la portie, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 7-8 minute, apoi se adauga ceapa…
Read more »

Pulpa de porc cu legume

9 December 2010
  Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper tarhon usturoi 100 ml ulei 200 gr smantana Mod de preparare: Carnea se va taia in bucati potrivite, se condimenteaza cu sare,…
Read more »

Prajitura frageda cu prune

9 December 2010
Prajitura frageda cu pruneIngrediente: 750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4 oua 1/2 plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g stifturi de migdale 1 plic zahar vanilat 3 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Se spala prunele, se rup in…
Read more »

File de porc cu dovlecei

9 December 2010
File de porc cu dovleceiIngrediente: 700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi 50 gr pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru prajit boia dulce Mod de preparare: Carnea se taie in felii, apoi se trece prin faina ce a fost amestecata cu sare, piper, boia. Carnea…
Read more »

Tort cu prune si frisca

9 December 2010
Tort cu prune si friscaIngrediente aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar vanilat 150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate marunt 1 lingurita cu varf praf de copt Ingrediente umplutura :750 g prune, 6 linguri zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu …
Read more »

Cotlet de porc cu smantana

9 December 2010
Cotlet de porc cu smantanaIngrediente: 4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr smantana 1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde 1 legatura   Mod de preparare: Se spala, se zvanta si se sareaza cotletele, dupa care se pun in ulei bine incins sa se prajeasca…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 20 (video)

9 December 2010

Salată de morcovi cu portocale

9 December 2010
Salată de morcovi cu portocale  Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12 măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de praf de chimen o jumătate de lămîie 4 linguri de ulei de măsline sare piper măcinat   Mod de preparare: Puneţi într-un castron sucul de lămîie, uleiul, praful de…
Read more »

Cocktail Rossini

9 December 2010
Cocktail Rossini  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 6/10 şampanie sau vin spumos 4/10 suc de căpşune   Apărut acum circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino (Căpşunică) datorită ingredientului respectiv.…
Read more »

Pizza Cele patru anotimpuri

9 December 2010
Pizza Cele patru anotimpuri. . Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti 100 g carne de pasare sau de scoica 100 g sunca fiarta taiata fasii 100 g salam 1 conserva mica de ciuperci (Champignons) cate o jumatate de ardei rosu si…
Read more »

Placinta cu branza

9 December 2010
Placinta cu branzaIngrediente aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza semigrasa de vaci 150 g unt 150g zahar 100 g miez de nuca 200g mere 30g gris 3 galbenusi de oua 1 coaja de lamaie Mod de…
Read more »

Placinta cu ceapa, marar si ciuperci

9 December 2010
Placinta cu ceapa, marar si ciuperciIngrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingrediente umplutura: 2 cepe sare piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul,…
Read more »

Pizza de legume

9 December 2010
Pizza de legume  Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cite un ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli (sau conopida) 1 catel de usturoi 100 g pasta de tomate 200 g rosii in bulion (conserva) piper macinat proaspat boia de ardei dulce oregano sfaramat 200 g cascaval…
Read more »

Prajitura cu prune si biscuiti

9 December 2010
Prajitura cu prune si biscuitiIngrediente aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar 150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2 plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6 oua, 100 g biscuiti, 2-3 linguri zahar. Mod de preparare:…
Read more »

Supă Waterzooi

9 December 2010
Supă Waterzooi  Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar, şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o legătură de pătrunjel cimbru foaie de dafin piper sare doi litri de bulion (zeamă) de peşte pregătit dinainte   Mod de preparare: Peştii se taie în bucăţele şi se pun…

Carne de porc cu ananas si sos de soia

9 December 2010
Carne de porc cu ananas si sos de soiaIngrediente: 400 g carne de porc (taiata fasii) 1cutie de ananas (bucati) 5-6 linguri sos de soia 2 linguri vin alb (dulce) 1 varf de cutit pasta de chili 3 lingurite amidon 2 gogosari (sau ardei grasi rosii) 2 linguri ulei 2 linguri ketchup 1 lingura otet alb zahar sare Mod de preparare: Se pun…
Read more »

Pizza cu anghinare

9 December 2010
Pizza cu anghinareIngrediente: 2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare) 4 linguri pesto (sos italienesc cu busuioc) 600 g rosii sare piper 200 g anghinare 200 g cascaval 20 g masline negre busuioc Mod de preparare: Se asaza aluaturile de pizza pe cate o tava, se ung cu doua linguri de pesto fiecare si…
Read more »

Prajitura cu stafide

9 December 2010
Prajitura cu stafideIngrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt 80 ml de rom   Mod de preparare: Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile sub un jet de apa calda.Ungeti cu unt o…
Read more »

Placinta cu mere din Taban

9 December 2010
Placinta cu mere din TabanIngrediente: 1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150 g migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte 1,2 kg mere  50 g pesmet 120 g zahar 2 oua   Mod de preparare: Din faina cu oua, sare, laptele caldut si unt se prepara un…
Read more »

Crostata di mele

9 December 2010
Crostata di meleIngrediente aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale 50 g zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra. Mod de preparare: Se…
Read more »

Cotlet de porc

9 December 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2 cepe taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien (betisoare fine) Mod de preparare: Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt si se topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc mic…
Read more »

Pulpa de miel a la Tino

9 December 2010
Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura faina Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. –…
Read more »

Quiche cu ceapa si vin

9 December 2010
Quiche cu ceapa si vinIngrediente aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns tava Ingrediente umplutura:300 g ceapa, 1 vanata, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 2 linguri otet rosu, 150 ml vin, 2 rosii mari,…
Read more »

Pateuri cu sunca si broccoli

9 December 2010
Pateuri cu sunca si broccoli  Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g mozzarella sau telemea de vaca nesarata. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia uscata, se adauga…
Read more »

Appeltarta

9 December 2010
Ingrediente aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1 lingura rom 250 g faina Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri, coaja rasa de la o lamaie. Mod de preparare: Se-ncinge…
Read more »

Painisoare cu masline si migdale

9 December 2010
Ingrediente aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente pentru pizza faina pentru planseta Ingrediente umplutura: 80 g masline negre fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g salata verde creata, 1 lingura…
Read more »

Turtiţe

9 December 2010
Turtiţe  Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g droj­die o linguriţă de sare 500 ml apă călduţă (nu fierbinte!) Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină, mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine alu­atul şi se lasă să crească la căldură timp de aproape o oră. După ce alu­atul…
Read more »

Prajitura Rigo Jancsi

9 December 2010
Ingrediente: 100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g ciocolata menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 g glazura de ciocolata   Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul si cu galbenusurile de oua. Se bat albusurile de oua…
Read more »

Salată de legume coapte cu capere

9 December 2010
Salată de legume coapte cu capere  Ingrediente: două vinete un ardei roşu şi unul galben 200 g de mînătărci în ulei 250 g mozzarella 60 g roşii deshidratate 3 fileuri de sardele în ulei doi căţei de usturoi 3 linguri de capere o jumătate de linguriţă de maghiran 4 fire de busuioc 5 linguri de ulei de măsline două linguri…
Read more »

Pizza Capricciosa

9 December 2010
Pizza CapricciosaIngrediente: 1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 4 fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei 4 linguri ulei de masline 150 g masline negre sare piper negru macinat 1 lingura ulei de masline pentru a unge tava Mod de preparare: Se prepara aluatul…
Read more »

Prajitura cu branza de vaci si visine

9 December 2010
Prajitura cu branza de vaci si visineIngrediente aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit sare 1 ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de vaci, 350 g visine fara samburi, 100 g zahar, 125 g frisca batuta, 1 lingurita rasa zeamil, sare, 30 g migdale taiate. Mod de preparare:…
Read more »

Tofu umplut cu carne de porc

9 December 2010
  Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei jin sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins până capată culoarea aurie. Carnea tocată se amestecă împreună cu sare, sos de soia şi wei jin. Se face o gaură în brânză şi se umple cai carnea tocată, apoi…
Read more »

Piept de curcan cu salata de telina

9 December 2010
Piept de curcan cu salata de telinaIngrediente: 600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina 100 g miez nuca  2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper alb 200 g morcovi 100 g patrunjel radacina 150 g ceapa 50 ml ulei 2-3 fire frunze de telin 20 ml ulei de masline Mod…
Read more »

Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise

9 December 2010
Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise  Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară (pudră) 8 pere 100 g lămîi şi porto­cale zaharisite (tăiate în bucăţele) 100 g stafide, 100 ml vin alb sec 25 ml ulei de nuci 40 g zahăr brun 100 g smîntînă Mod de preparare: Tapetează o formă de tartă cu diametrul…
Read more »

Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde

9 December 2010
Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde  Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfaramata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper   Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in tava…
Read more »

Paine cu ierburi aromate

9 December 2010
Paine cu ierburi aromateIngrediente: 500 g faina + 50 g faina pentru planseta 20 g drojdie 1 lingura busuioc taiat 1 lingura rozmarin tocat 2 lingurite frunzulite de cimbru 3 linguri ulei de masline 2 lingurite rase de sare Mod de preparare: Se sfarma drojdia si se inmoaie in 100 ml de apa. Se adauga 125 g faina,…
Read more »

Frunze de salvie in aluat

9 December 2010
Frunze de salvie in aluatIngrediente: 20 frunze de salvie 100 g faina 2 oua + 1 albus 80 ml bere 1 lingura ulei de masline sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se spala frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta. Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se toarna…
Read more »

Peste cu sos de soia si oţet alb

8 December 2010
  Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos de soia oţet alb   Mod de preparare: Se fac, cu ajutorul unui cuţit, câteva crestături de o parte şi de alta a peştelui, apoi se pune la prăjit în ulei încins şi se ţine până când capătă o culoare aurie. Separat se…
Read more »

Macaroane cu fasole verde si branza

8 December 2010
Macaroane cu fasole verde si branzaIngrediente: 500 g fasole verde sare 400 g tortiglioni (macaroane scurte) 500 g rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde tocat 1/8 l concentrat de legume piper 200 g telemea putin sarata   Mod de preparare: Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe circa 5 minute…
Read more »

Snitele de miel

8 December 2010
Snitele de mielIngrediente: 2 pulpe din spate 250 g untura sau 300 ml ulei 50 g faina 2 oua 100 g pesmet fin putina sare 200 ml lapte   Mod de preparare: Se spala bine carnea, se zvanta cu un stergar si se desprinde de pe oase. Se taie bucati mai mici, se bate fiecare bucata, se…
Read more »

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

8 December 2010
Friptura de vita cu morcovi si suc de portocaleIngrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare) 3 linguri ulei Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa…
Read more »

Tarta cu mere,pere si miere

8 December 2010
Tarta cu mere,pere si miereIngrediente: 250 g faina 250 g unt moale 100 g zahar 1 ou 750 g mere 4 linguri miere 750 g pere sare Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti un…
Read more »

Clafoutis cu fructe de toamna

8 December 2010
Clafoutis cu fructe de toamnaIngrediente: 250 g struguri albi 4 mere 80 g samburi de nuca zeama de la o lamaie 1 plic zahar vanilat 100 g zahar 3 oua 200 ml frisca nebatuta 2 linguri faina 50 g unt (sarat) 2 linguri rachiu de cirese Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Alegeti boabele de struguri (spalate) si curatati-le…
Read more »

Tatin de pui cu mere

8 December 2010
Tatin de pui cu mereIngrediente: 1 pachet aluat de foietaj (275 g) 4 mere 250 g piept de pui afumat 2 linguri rachiu de mere 1 crenguta de rozmarin 60 g unt sare piper Mod de preparare: Taiati bastonase trei sferturi din pieptul de pui si puneti restul deoparte. Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si…
Read more »

Tarta de ciocolata

8 December 2010
Tarta de ciocolata  Ingrediente aluat: 175 g faina 125 g unt 2 pachete de zahar vanilat 50 g zahar un galbenus de ou Ingrediente umplutura:150 g ciocolata de menaj, 50 g ciocolata alba, 20 g unt, 2 oua, un galbenus, 50 g zahar. Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru aluat si se pun la loc rece…
Read more »

Tarta cu spanac si mere

8 December 2010
Tarta cu spanac si mereIngrediente: 1 pachet aluat fraged 4 mere 500 g spanac 1 catel de usturoi 2 oua intregi + 2 galbenusuri 150 g frisca nebatuta (sau smantana) 30 g unt 2 linguri seminte de pin 3 prize nucsoara rasa 1 varf de cutit cuisoare pisate sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Imbracati cu aluat…
Read more »

Fileuri de peste cu sos de mere

8 December 2010
Fileuri de peste cu sos de mereIngrediente: 400 g fileuri de peste (cod sau salau, fara piele si oase) 5 foi de dafin 2 lingurite boabe de coriandru 3 linguri de untdelemn 2 linguri suc de lamaie 2 oua sare 60 g praf de copt Ingrediente sos de mere: un mar mare si bine copt, 1/2 legatura de menta proaspata sau…
Read more »

Mancare de miel cu vinete

8 December 2010
Mancare de miel cu vineteIngrediente: 1 kg spata de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lunguiete 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod de preparare:  Se spala vinetele…

Supă Caldo verde

8 December 2010
Supă Caldo verde  Ingrediente: un sfert de cană de ulei de măsline o ceapă spaniolă mare tocată doi căţei de usturoi foarte fin tocaţi 280 g cârnaţi chorizo feliuţe 6 cartofi de mărime medie fără coajă şi tăiaţi cubuleţe 8 căni de apă rece 450 g frunze de varză tăiate julien sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon

8 December 2010
Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon  Ingrediente: fasole piept de pui sau de vita ceapa morcov telina pastarnac patrunjel sare verdeata tarhon   Mod de preparare: Se alege fasolea, se lasa peste noapte intr-un vas cu apa rece. Se scurge, se inlocuieste apa si se mai pune un vas cu apa la fiert pe aragaz. Se fierbe fasolea 20 min,…
Read more »

Tort cu alune

8 December 2010
Tort cu aluneIngrediente aluat fraged: 280 g faina 180 g zahar un varf de cutit de sare 1 ou 180 g unt sau margarina 200 g miez de alune faina pentru intins coca Ingrediente  umplutura:500 g frisca batuta, un pachetel zahar vanilat, zahar pudra. Mod de preparare: Se framanta mai intai cu mixerul, apoi cu mana, un aluat…
Read more »

Cocktail Rock & Rye

8 December 2010
Cocktail Rock & RyeO reteta simpla de Cocktail Rock Rye din: votca, rock & rye si suc de lamaie verde.   Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Familie – Cooler Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi un ştir   Se serveşte la orice oră   Ingrediente:…
Read more »

Oua cu sparanghel

8 December 2010
Oua cu sparanghelIngrediente: 4 oua mari 1 conserva de sparanghel 4 linguri smantana groasa 30 g unt 1 legatura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C, scurgeti bine sparanghelul, taiati fiecare bucata in doua si puneti deoparte jumatatea dinspre varf. Pe celelalte, caliti-le 5 minute in untul incins, lasati-le sa se scurga…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 19 (video)

8 December 2010

Muschi de vaca Welington

8 December 2010
Muschi de vaca WelingtonIngrediente: 800 g muschi de vaca 500 g faina 500 g unt 10g otet 300 g Champinion 4 oua 5 g sare 5 piper 50 g mustar 300 g ceapa  200 ml ulei 3 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Muschiul de vaca se curata de tendoane si se unge cu mustar,piper si se aseaza in…
Read more »

Merluciu cu mere

8 December 2010
Merluciu cu mereIngrediente: 600 g trunchi de merluciu (fara cap) 4 mere 8 cepe mici 1 lingura miere de salcam zeama de la o portocala 2 linguri ulei 40 g unt sare piper Mod de preparare: Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti la coloana vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar. Curatati ceapa, tocati-o marunt si…
Read more »

Cocktail Rose

8 December 2010
Cocktail Rose  Calitate – alcoolic      Bază alcoolică – Kirsch Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – cireaşă roşie   Se serveşte după-amiaza   Ingrediente: 6/10 vermouth dry 2/10 kirsch 2/10 cherry brandy   Este clasica băutură Short din anii ’30 apreciată mai ales de consumatorii femei. Preparare: Ingredientele se pun în…
Read more »

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

8 December 2010
Cotlete de miel cu sos de rosii si mentaIngrediente: 12 cotlete de miel (a circa 75 g) 1-2 linguri ulei de masline Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite menta proaspata taiata marunt.   Mod de preparare: Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete. Se-ncinge uleiul si se prajesc…
Read more »

Paste cu rosii si busuioc

8 December 2010
Paste cu rosii si busuiocIngrediente: 4 rosii 2 catei de usturoi 1 cana busuioc proaspat 1/4 cana ulei de masline sare piper aproximativ 300 g paste 150 g parmezan Mod de preparare: Fierbeti pastele in acord cu instructiunile de pe ambalaj. In timp ce pastele fierb, taiati marunt rosiile si usturoiul, tocati busuiocul. Puneti aceste ingrediente intr-un castron, adaugati…
Read more »

Supă Bouillabaisse

8 December 2010
Supă Bouillabaisse  Ingrediente: un kg de peşte oceanic proaspăt (cât mai variat: cegă, ţipar, lin, caracudă, scrumbie de mare, barbun, chefal) 6 linguri de ulei 6-8 căţei de usturoi 3-4 roşii o ceapă o lingură de şofran sare piper   Mod de peparare: Peştele se alege, cel mare se taie în bucăţi şi se lasă să…
Read more »

Prăjitură cu gutui

8 December 2010
Prăjitură cu gutui  Ingrediente: 4 gutui 350 g miere 140 g zahăr tos 270 g făină praf de copt 3 ouă pudră de anason pudră de ghimbir o linguriţă de pudră de scorţişoară 75 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat sare o lămâie frişcă   Mod de preparare: Intr-o oală se pun la topit mierea şi 40…
Read more »

Mingi din carne tocată cu condimente

8 December 2010
  Ingrediente: 75 g orez cu un conţinut mare de glutină 450 g carne tocată de porc o ceapă verde două castane de apă un albuş o lingură de sos de soia o lingură de sherry o linguriţă de amidon sare piper   Mod de preparare: Orezul se lasă la înmuiat în apă timp de…
Read more »

Pască clasică cu branza de vaci

8 December 2010
O reteta de pasca clasica cu branza de vaci din: faina, zahar, unt, ou, sare si unt. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 80 g unt 1 ou 1 galbenus 1 varf de cutit de sare faina pentru framantat Ingrediente umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci nu prea grasa, 50 g unt,…
Read more »

Mere la cuptor

8 December 2010
Mere la cuptor  Ingrediente: 5 mere 1 lingura pudra de migdale 2 linguri zahar 1 lingura miere lichida 1 lingura rom 40 g unt   Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C si puneti zaharul intr-o farfurie adanca.Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le lasandu-le intregi  pentru a indeparta semintele si partea lemnoasa. Puneti untul sa se topeasca,…
Read more »

Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar

8 December 2010
Ingrediente: 6 oua 8 felii subtiri de costita afumata 4 cartofi mijlocii 1 mar 50 g unt 8 fire de patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Prajiti costita circa 5 minute intr-o tigaie fara grasime, pana ce se rumeneste si devine crocanta, si lasati-o sa se scurga pe hartie absorbanta. Curatati cartofii si marul,…
Read more »

Oua fierte cu somon afumat si paine prajita

8 December 2010
Oua fierte cu somon afumat si paine prajitaIngrediente: 6 oua 4 felii de somon afumat 4 felii de paine de secara 50 g unt sare piper Mod de preparare:  Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati sare si piper si bateti-le usor cu o furculita. Preparati ouale fierte cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute. Intre timp,…
Read more »

Alune foarte aromate

8 December 2010
Alune foarte aromate  Ingrediente: 200 g alune nesărate decojite două linguri de unt 50 g zahăr brun o lingură de sos de soia o jumătate de linguriţă de cinci condi­mente chinezeşti (scorţişoară, ghimbir, cuişoare, anason stelat măcinat şi seminţe de anason)   Mod de preparare: Intr-o tigaie se topeşte untul, apoi se adaugă zahărul şi sosul de…
Read more »

Peste cu patrunjel verde

8 December 2010
Peste cu patrunjel verdeIngrediente : 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 500 g rosii taiate bucatele sare piper circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu) 2 linguri capere 1 legatura de patrunjel verde 1 lingura mustar Mod de preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si…
Read more »

Cirese jubileu

8 December 2010
Cirese jubileuIngrediente : 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g cirese proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca de coniac Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se ingroasa,…
Read more »

Tort Caprese

8 December 2010
Tort CapreseO reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente: 250 g migdale taiate marunt 150 g ciocolata amaruie 6 oua mijlocii 200 g unt moale 150 g zahar sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 3 linguri zahar pudra grasime pentru uns…
Read more »

Pulpa de miel cu ierburi aromate

8 December 2010
Pulpa de miel cu ierburi aromateIngrediente: 2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o legatura de patrunjel 10 frunze de salvie 1/2 legatura de marar ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se taie marunt ierburile, se amesteca cu sase…
Read more »

Sfecla rosie umpluta

8 December 2010
Sfecla rosie umplutaIngrediente: 4 sfecle mici (a 200 g bucata) sare Ingrediente umplutura:2 felii de paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano, cimbru, 200 g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de oi. Mod de…
Read more »

Dafinul

8 December 2010
Dafinul  Dafinul este socotit copac al soarelui si simbol al pacii. În Evul Mediu, dafinul era recomandat împotriva tuturor relelor satanice ce pot salaslui asupra omului. Renumitul botanist Parkinson, din secolul al XVII-lea, lauda foarte mult calitatile frunzelor de dafin: frunzele de dafin nu trebuie sa lipseasca din nici o gospodarie sau gradina, ele servesc…
Read more »

Costiţe vegetariene

8 December 2010
  Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei gal­ben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce- acrişor un morcov ulei   Mod de preparare: Nucile se pun la fiert într-o oală în care s-au adăugat 1.500 ml apă şi 4 linguriţe de…
Read more »

Drob frantuzesc

8 December 2010
Ingrediente aluat: 270 g faina 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma) 2 galbenusuri sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita), 100 g piept de porc (tocat), 6 oua, 125 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri coniac, patrunjel, codite de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Intr-un castron, se…
Read more »

Reţete de post: Cremă de mazăre verde

8 December 2010
Reţete de post: Cremă de mazăre verde  Ingrediente: 500 g mazăre (congelată sau din conservă) 80 ml ulei 15 g făină două kilograme de spanac (conge­lat) 5 g zahăr sare mărar pătrunjel   Mod de preparare: Mazărea se pune la fiert împreună cu spanacul în doi litri de apă. După ce s-au înmuiat se trece totul prin sită. Separat se pune…
Read more »

Miel

8 December 2010
Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina 45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1 pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 ceasca supa concentrata de pui 200 g ciuperci taiate felii 1/2 lingurita piper alb sare 2…
Read more »

Tort de clatite cu lebar

8 December 2010
Ingrediente clatite : 100 g faina sare un ou 100 ml lapte 50 g unt 2 lingurite de pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert) untdelemn pentru copt Ingrediente crema lebar:500 g ficat de vitel (vita), 150 g slaninuta afumata, o crenguta de rozmarin, o lingurita de pulbere de salvie, 2 linguri de…
Read more »

Oua florentine

8 December 2010
Ingrediente: 2 pumni de spanac 30 g unt sare nucsoara pisata 2 oua cascaval ras Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si nucsoara si se pune in doua forme mici de iena. Din oua…
Read more »

Cârnaţi de Pleşcoi

8 December 2010
  Ingrediente: carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime carne de vită) usturoi ardei iute cimbru maţ subţire de oaie   Mod de preparare: In mod normal, cârnatul de Pleşcoi se pregăteşte numai din carne de oaie, dar, în cazul în care aceasta este prea grasă, adică are mai mult…
Read more »

Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel

7 December 2010
Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjelIngrediente : 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg) 50 g unt topit sare piper pisat 1/2 legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi Mod de preparare: Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se…

Crema-spuma din branza de vaci

7 December 2010
Ingrediente: 3 oua 200 g branza de vaci bine scursa 100 g frisca nebatuta (smantana) 4 linguri zahar 1 lingura rom Mod de preparare: Separati albusurile de galbenusuri si bateti spuma albusurile (spuma sa fie tare).Amestecati (cu mixerul) galbenusurile si zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugati branza de vaci, frisca (smantana) si romul si…
Read more »

Spaghete cu broccoli

7 December 2010
Spaghete cu broccoli  Ingrediente: 160 g spaghete sare 600 g broccoli desfacute in buchetele 4 lingurite ulei 2 ardei iuti mici 400 ml concentrat de legume piper 4 lingurite seminte de susan    Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare. Se prajeste putin broccoli (conopida) in uleiul incins si se adauga ardeii…
Read more »

Salata de telina cu cascaval si ciuperci

7 December 2010
Salata de telina cu cascaval si ciuperciIngrediente : 250 g cascaval 3 linguri smantana dulce 1 salata verde 150 g ciuperci din conserva 1 tulpina de telina 1 para coapta 1 mar rosu 50 g nuci 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri otet alb 4 linguri untdelemn sare piper alb Mod de preparare: Se taie cascavalul in bastonase subtiri. Se…
Read more »

Spaghete cu sos de sunca si verdeata

7 December 2010
Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 cepe rosii (150 g) 1 catel de usturoi 100 g sunca 20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana subtire 2 galbenusuri 2 linguri cascaval ras piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt,…
Read more »

Salata de orez cu ton si dovleac

7 December 2010
Salata de orez cu ton si dovleacIngrediente : 1 conserva ton in ulei (125 g) 100 g boabe porumb (din conserva) 1 felie dovleac (curatat de seminte si coaja si taiat in bucati de 1 cm) 1 lingura unt 2 portocale 1/2 lamaie sare piper 50 g orez fiert Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja si se taie in…
Read more »

Branza de vaci cu lamaie si cafea

7 December 2010
Branza de vaci cu lamaie si cafeaIngrediente: zeama de la o lamaie 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie 800 g branza de vaci 5 linguri zahar pudra 2 lingurite ness   Mod de preparare: Lasati branza de vaci sa se scurga circa o ora intr-un tifon pus in strecuratoare si amestecati-o apoi, intr-un castron, cu zeama de lamaie si…
Read more »

Friptura de porc cu vinete si cartofi

7 December 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 1 vanata 1 crenguta de rozmarin 5 linguri ulei de masline sare piper 1 lingurita cimbru uscat 2 rosii 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare:  Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si zvantat, se alege si…
Read more »

Supa de pui cu lamaie

7 December 2010
Supa de pui cu lamaieIngrediente: 750 g pui 1 morcov 1/4 radacina de telina 2 cepe 1 lingurita boabe de piper 1 foaie de dafin sare 1/2 ceasca orez cu bobul lung 1 lamaie 2 oua 2 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se spala carnea si se pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4 l…
Read more »

Rulada cu ceapa

7 December 2010
Rulada cu ceapaIngrediente: 1/2 kg faina drojdie cat o nuca 1 ceasca de apa 3 cepe albe   ulei sare piper Mod de preparare: Din faina, drojdie si apa se framanta un aluat de paine si se lasa sa dospeasca. Separat, se prepara umplutura: se curata ceapa, se taie pestisori, se caleste in putin ulei, se gusta de…
Read more »

Pui cu gogosari si rozmarin

7 December 2010
Pui cu gogosari si rozmarinIngrediente : 4 pulpe de pui 2 lingurite boia 1 lingurita rozmarin pisat 500 g rosii 1 catel de usturoi 3 gogosari 1/8 l vin rosu 3 linguri untdelemn 1/8 l apa 4 linguri smantana subtire 1 lingurita de vegeta sare Mod de preparare:  Se freaca bine pulpele de pui cu putina sare, boia si…
Read more »

Turtite cu rozmarin si masline

7 December 2010
Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 200 ml apa calda 2 3/4 cesti faina 1 lingurita sare 5 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin uscat 1/3 ceasca masline negre (fara samburi) taiate rondele Mod de preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera cu un capac…
Read more »

Cantuccini cu ciocolata

7 December 2010
Cantuccini cu ciocolataIngrediente : 300 g faina 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 170 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua intregi 1 galbenus 1 varf de cutit de sare 150 g migdale intregi 1 galbenus de ou 2 linguri lapte cald Mod de preparare: Se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat, in…
Read more »

Supă Kloesse

7 December 2010
Supă KloesseIngrediente: 125 g unt 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 3 pahare de lapte 5 linguri de făină sare piper un litru şi jumăta­te de supă de carne sau de oase (după preferinţă)   Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic, apoi se adaugă, bătând mereu, găbenuşurile, unul câte unul. Se pun făina, sarea, piperul,…
Read more »

Porumb cu alune şi caju

7 December 2010
  Ingrediente: porumb boabe alune decojite caju şi orez fiert pe baie de abur puţin ulei de susan sare vin de cereale wei jin   Mod de preparare: Se încinge uleiul din tigaie şi se pun boabele de porumb, alunele, orezul fiert şi caju, se ţin un minut şi se amestecă. Se adaugă apoi sare,…
Read more »

Colţunaşi cu carne de porc, praz, sos de soia si wei jin

7 December 2010
  Ingrediente: carne de porc făină praz sos de soia wei jin ulei de susan   Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină şi apă rece, după frământare se lasă să stea o jumătate de oră. Se frământă bine, se întinde o foaie cu ajutorul unul sucitor şi se taie pătrăţele de 5-10…
Read more »

Salata cu branza si nuci

7 December 2010
Salata cu branza si nuciIngrediente: 2 felii paine alba sau integrala 50 g unt 3 felii costita afumata (kaiserfleisch, bacon etc.) 1 capatana salata verde 100 g branza Bucegi (Roquefort) sau branza proaspata de burduf (faramitate) 50 g nuci zdrobite sau taiate felii subtiri Mod de preparare: Feliile de paine se taie in bucatele de circa 1 cm (coaja…
Read more »

Pizza din mamaliga

7 December 2010
Pizza din mamaligaIngrediente: 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g faina de malai 8 fire de patrunjel 10 codite de ceapa verde 125 g rosii decojite 150 g Mozzarella sare Mod de preparare: Se prepara mamaliga din 1/2 l de apa, 1 lingura de ulei de masline, usturoiul presat si faina de malai…
Read more »

Tarta de dovleac cu branza

7 December 2010
Tarta de dovleac cu branzaIngrediente aluat: 150 g faina 1/2 plic praf de copt 75 g branza de vaci slaba 3 linguri ulei de masline 3 linguri lapte sare grasime pentru uns forma Ingrediente umplutura: 500 g miez de dovleac, 1 gogosar copt curatat si taiat fasii, 2-3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei iute…
Read more »

Salata calda de linte cu orez

7 December 2010
Salata calda de linte cu orezIngrediente : 1 ceasca de linte 1 ceasca de orez 4 cepe (mari) rosii taiate pestisori 4 catei de usturoi zdrobiti 1 ceasca ulei de masline 45 g margarina 2 lingurite scortisoara pisata 2 lingurite boia dulce 2 lingurite chimen macinat 2 lingurite coriandru macinat 3 cepe verzi taiate rondele piper sare Mod de preparare: …
Read more »

Cocktail Rob Roy

7 December 2010
Cocktail Rob Roy  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie   Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea   Ingrediente: 6/10 scotch whisky 4/10 vermut roşu o picătură de Angostura Bitter   Apărut în anii ’30, în Anglia, a fost…
Read more »

Peste cu salata de fasole alba

7 December 2010
Peste cu salata de fasole albaIngrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu (mare) 1 ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de la o lamaie sos iute (Tabasco) 4 linguri ulei de masline 600 g peste alb (cod, salau, merluciu) sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 250C.…
Read more »

Salau cu sos tomat si busuioc

7 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei de masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri. Se spala busuiocul,…
Read more »

Scrumbie afumata cu sos verde

7 December 2010
Scrumbie afumata cu sos verdeIngrediente: 800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un borcan de iaurt piper alb o lingura zeama de lamaie un varf de cutit coaja rasa de lamaie 8 fileuri de scrumbie afumata. Mod de preparare: Se spala bine cartofii si…
Read more »

Mancarica de verdeata cu orez

7 December 2010
Mancarica de verdeata cu orezIngrediente: 4 legaturi de patrunjel 4 legaturi de marar 2 cepe mijlocii 200 ml untdelemn 1 lingura de faina piper sare 1 lingura de bulion 1 pahar de orez Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in untdelemnul incins. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga faina, care se rumeneste usor…
Read more »

Supa de fasole boabe

7 December 2010
Supa de fasole boabeIngrediente: 300 g fasole alba uscata 1 ceapa 4 catel de usturoi 1 morcov 2 tulpini de telina 2 fire de praz 1 crenguta rozmarin 3 crengute cimbru 2 linguri ulei 2 litri concentrat de legume 8-12 felii de franzela sare piper macinat   Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu…
Read more »

Cotlet de porc în crustă de ierburi

7 December 2010
  Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună cu apă şi puţin ulei. Se bagă în cuptor. După ce se pătrunde puţin, se toarnă vin peste el, se întoarce, se mai lasă pană când este aproape. Se iau cinci…
Read more »

Cocktail Chi-Chi

7 December 2010
Cocktail Chi-Chi  Ingrediente: 30 ml votca 15 ml Blue curacao 15 ml cremă de nucă de cocos 150 g ananas proaspăt sau din conservă o cupă de îngheţată de vanilie 125 g gheaţă câteva cubuleţe de ananas pentru decor   Mod de preparare: Toate ingredientele (în afară de cubuleţele de ananas pentru decor) se pun într-un…
Read more »

Painisoare cu fructe uscate

7 December 2010
Painisoare cu fructe uscate  Ingrediente: 200 g fructe uscate (mere, prune – fara samburi, smochine, stafide, alune) 1 kg faina 2 linguri ulei 40 g drojdie 3 linguri zahar 1 lingura scortisoara vanilie esenta de rom 2 linguri ulei pentru uns tava coaja de lamaie si de portocala Mod de preparare: Se pun la inmuiat, in apa rece,…
Read more »

Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry

7 December 2010
Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry  Ingrediente: o conopidă o ceapă albă o legătură ceapă verde un ardei gras verde un morcov 4 roşii 200 ml vin alb demidulce ghimbir ras pudră de curry sos de soia pastă de tomate sare piper pătrunjel boia de ardei iute   Mod de preparare: Conopida se spală, se scurge de apă şi se…
Read more »

Brioşe cu glazură de ciocolată

7 December 2010
Brioşe cu glazură de ciocolată  Ingrediente: 550 g făină 150 g zahăr 135 g unt 75 ml ulei 150 ml lapte 3 ouă sare praf de copt 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată neagră 30 g nucă de cocos rom zahăr vanilinat decor de zahăr colorat fructe confiate compot de ananas   Mod de preparare: Intr-un castron se…
Read more »

Scoici in sos negru

7 December 2010
  Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două linguriţe de sos de soia două lin­guriţe de sos de soia negru o linguriţă de zahăr brun un sfert de linguriţă de pastă de chilii…
Read more »

Supa de cartofi cu praz

7 December 2010
Supa de cartofi cu prazIngrediente: 1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand legumele se inmoaie, se…
Read more »

Salata gurmanda cu piept de pui

7 December 2010
Salata gurmanda cu piept de puiIngrediente: 2 piepti mari dezosati de pui 1 salata verde 1 conserva mica creveti 1 lingura unt 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Se spala salata, se zvanta si se taie fasii. Se amesteca uniform cu sosul de mustar cu tarhon. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri si se rumeneste…

Supa de usturoi

7 December 2010
Supa de usturoiIngrediente: 3 capatani mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingura faina 1,5 l apa sare piper dupa gust boia sau suc de rosii cimbru patrunjel   Mod de preparare: Usturoiul se curata, se zdrobesc cateii si se freaca bine cu ulei pana se obtine o pasta fina la care se adauga faina, boia sau…
Read more »

Somon în sos cu ghimbir

7 December 2010
  Ingrediente: o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi mor­covi un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr   Mod de preparare: Peştele se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se pre­sară sare şi piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se scoate şi se…
Read more »

Orez cu ananas si creveti decorticati

7 December 2010
Orez cu ananas si creveti decorticati  Ingrediente: 100 g creveţi decorticaţi 8 felii de ananas un ardei gras roşu o jumătate de morcov o jumătate de ceapă o ceapă verde un ardei iute Jalapeno o linguriţă de usturoi tocat o linguriţă de ghimbir 200 g orez două linguri de sos de soia o lin­guriţă de curry zahăr ulei Mod de…
Read more »

Salata asiatica de legume cu macaroane

7 December 2010
Ingrediente: 6 cepe verzi 500 g macaroane scurte 4 rosii 1 morcov mijlociu o jumatate conserva de fasole verde o conserva mica de boabe de porumb 50 g alune prajite Ingrediente sos: 6 linguri untdelemn fin (masline sau floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar (facultativ), sare, piper macinat,…
Read more »

Cvas din lămâi

7 December 2010
Cvas din lămâi  Ingrediente:  2-3 lămâi 3 l apă 300 g zahăr 3 g drojdie   Mod de preparare: Se fierbe apa, se adaugă zahărul şi se mai dă un clocot. Se adaugă lămâile tăiate felii. Se pune capac şi se lasă să se răcească. Se scoate puţin suc într-o cană, se dizolvă drojdia şi se toarnă…
Read more »

Ciuperci cu usturoi si patrunjel

7 December 2010
Ciuperci cu usturoi si patrunjel  Ingrediente: 300 g ciuperci 3 linguri de ulei pătrunjel 5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Ciupercile şi picioruşele lor se spală bine, se taie în feliuţe şi se pun într-o cratiţă în care s-a pus ulei în prealabil, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în zeama lor împreună…
Read more »

Piept de pui cu castraveciori murati

7 December 2010
Piept de pui cu castraveciori muratiIngrediente : 2 oua 600 g piept de pui (4 fileuri) sare piper 2 linguri faina 1 lingura ulei 2 castraveciori murati (100 g) 150 g smantana 2 pahare iaurt (a 150 g)   Mod de preparare:  Se fierb ouale tari (circa 10 minute), se baga sub un jet de apa rece, se curata de…
Read more »

Pulpă de porc în crustă de miere

7 December 2010
Pulpă de porc în crustă de miereSe ia o pulpă de porc, se condi­mentează, se ţine la baiţ două zile. Baiţul trebuie să fie mai mult cu condimente, fără apă, un baiţ uscat. După două zile se împănează cu usturoi, cu şunculiţă şi se pune la cuptor. După două ore şi jumătate, timp în care fierbe uşor, se stropeşte cu vin.…
Read more »

Mâncare de gutui cu pui si sos

7 December 2010
Mâncare de gutui cu pui si sos  Se prăjeşte puiul, tăiat bucăţi, în puţin unt sau ulei, după preferinţă. Gutuile se taie (întâi în sferturi, apoi în feliuţe subţiri), se curăţă, se călesc şi ele la rândul lor. Se pun gutuile călite peste pui, apoi se face un sos din patru lin­guri de zahăr, se toarnă vin (vin dulce). Se pune…
Read more »

Covrigei cu rahat si fructe confiate

7 December 2010
Covrigei cu rahat si fructe confiate  Ingrediente: 800 g făină 150 g unt 150 g zahăr 30 g drojdie 500 ml lapte 4 gălbenuşuri sare 100 g rahat 200 g fructe confiate un ou   Mod de preparare: Laptele se încălzeşte. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se lasă la topit. Când s-a omogenizat se ia vasul de pe foc…
Read more »

Pui marinat în muştar

7 December 2010
  Ingrediente: 12 pulpe inferioare de pui muştar ulei de măsline cimbru maghiran oregano   Mod de preparare: Se ung pulpele de pui cu ulei de măsline şi se presară condi­mentele, care, în prealabil, au fost amestecate între ele. Se ung bine pulpele cu muştar şi se lasă la macerat aproximativ 12 ore. Se coc…
Read more »

Rulou din pulpă de pui

7 December 2010
  Ingrediente: pulpă de pui dezosată vin de orez sare vegeta chinezească (wei jin)   Mod de preparare: Pulpa de pui se ţine într-un sos de usturoi (mujdei) si restul condimentelor timp de o jumă­tate de oră, după care se rulează în folie alimentară şi se fierbe în baie de aburi o jumătate de oră.…
Read more »

Salată de cartofi cu midii

7 December 2010
Salată de cartofi cu midii  Ingrediente: 500 g cartofi 500 g midii un ardei gras verde un ardei gras roşu două cepe doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec o frunză de dafin o crenguţă de cimbru o lămâie ulei de măsline sare piper roşii   Mod de preparare: Intr-o oală se pun vinul, un litru de…
Read more »

Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb

7 December 2010
Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb  Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc cu grăsime 200 g orez o ceapă un ardei gras roşu 250 g mazăre 250 g fasole verde 4 roşii 150 g boabe de porumb 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală, se taie în…
Read more »

Reţete de post: Supă-cremă de linte

7 December 2010
Reţete de post: Supă-cremă de linte  Ingrediente: 300 g linte doi morcovi o ceapă o ţelină un cartof un păstârnac doi căţei de usturoi ulei sare cimbru piper pătrunjel   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru şi jumătate de apă caldă. După ce începe să clo­cotească se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina…
Read more »

Clatite picante umplute cu dovleac

7 December 2010
Ingrediente aluat: 3 oua 6 linguri de lapte 75 g faina 50 g unt sare 1 lingura unt pentru prajit Ingrediente umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g miez de dovleac, 2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 2 fire salvie, 125 g branza de vaci, 1 galbenus, sare, piper, 200 g smantana acrisoara,…
Read more »

Placintele cu dovleac

7 December 2010
Placintele cu dovleacIngrediente : 500 g miez de dovleac sare 50 g bacon 1 ceapa 2 oua 60 g faina 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute (rosu) 50 g cascaval piper proaspat macinat 4 linguri ulei pentru prajit Mod de preparare: Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de sare…
Read more »

Cârnaţi din mistreţ

7 December 2010
  Ingrediente: un kg carne de mistreţ o căpăţână de usturoi trei grame de piper măcinat sare doi metri de maţe   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţele şi se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sare, piper şi usturoi pisat. Se frământă bine. Maţele se spală cu apă şi oţet, apoi…
Read more »

Cârnaţi de căprioară

7 December 2010
  Ingrediente: 500 g carne de căprioară două căpăţâni de usturoi piper măcinat sare un metru de maţe   Mod de preparare: Se feliază carnea, apoi se dă prin maşina de tocat, pe sita măruntă. Se adaugă sarea, piperul şi usturoiul care a fost în prealabil pisat. Separat se spală maţele, apoi se umplu cu…
Read more »

Ciorbă de năut cu coriandru verde

7 December 2010
Ciorbă de năut cu coriandru verde  Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un sfert de ţelină o rădăcină de pă­trunjel două cepe 4 roşii 250 g cos­tiţă afumată sare piper 4 linguri de ulei pătrunjel coriandru verde   Mod de preparare: Faso­lea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte, se…
Read more »

Ruladă cu ghebe şi caşcaval

7 December 2010
  Ghebele se spală şi se sotează în puţin ulei, apoi se amestecă bine cu ou, cu condimente şi cu caşcaval. (Pentru a putea fi folosite de câte ori este nevoie, ciuper­cile se conservă la congelator, apoi se dezgheaţă şi se utilizează la momentul respectiv). Se întinde foaia de aluat fraged, se pune pe ea…
Read more »

Mamaliga cu carne de porc si legume

7 December 2010
Ingrediente : 150 g malai (grisat) sare 1/8 l lapte 30 g unt 200 g spanac 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras galben 150 g ciuperci 1 ceapa mica 250 g carne de porc 1 lingura ulei 50 ml zeama concentrata de legume piper proaspat macinat sare Mod de preparare: Mamaliga se pune la…
Read more »

Sote de miel cu curry si stafide

6 December 2010
Sote de miel cu curry si stafideIngrediente: 2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina de telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura praf de curry 2 ardei iuti rosii 1/2 legatura hasmatuchi (sau patrunjel) 100 ml ulei de masline sare Mod de preparare: Puneti stafidele intr-o craticioara,…
Read more »

Tocana de miel cu vinete

6 December 2010
Ingrediente : 1 kg carne de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lungi 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri untdelemn 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod de preparare: Se spala vinetele, se…
Read more »

Salata mediteraneana cu vinete

6 December 2010
Salata mediteraneana cu vineteIngrediente : 1 vanata mare 1 lingura sare 250 g rosii mici 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua 1 ardei gras verde (mic) taiat in doua 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat 2 dovlecei mijlocii taiati felii 90 g ciuperci taiate in doua 2 linguri maghiran verde tocat…
Read more »

Clatite cu morcovi si compot de mere

6 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri zahar 500 g morcovi 8 oua 1/4 l lapte 250 g faina sare 2 plicuri zahar vanilat 60 g unt topit Mod de preparare: Se curata merele, se taie in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa, se taie din nou in spalturi…
Read more »

Clatite cu iaurt si icre Tarama

6 December 2010
Ingrediente : 125 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 3 iaurturi 100 ml lapte 150 g icre piper Mod de preparare: Se amesteca faina cu oul, sarea si doua iaurturi si se adauga laptele putin cate putin, pana ce se obtine un aluat neted, nu prea gros, care se lasa apoi sa…
Read more »

Rondele de dovleac

6 December 2010
Rondele de dovleacIngrediente : 30 g unt 2 linguri zahar 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert in aburi si zdrobit) 1 ou batut usor 1/2 ceasca lapte 2 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se freaca untul cu zaharul si se incorporeaza usor dovleacul, oul batut si…
Read more »

Ratatouille cu dovleac

6 December 2010
Ratatouille cu dovleacIngrediente: 600 g dovleac 2 cepe (circa 100 g) 2 ardei grasi (circa 400 g) 4 rosii (circa 450 g) 3 linguri ulei 1 lingura busuioc uscat 1 lingura rozmarin 1 lingura cimbru 1 ardei iute uscat sare piper Mod de preparare: Se spala dovleacul, se curata de coaja si seminte si se taie in…
Read more »

Salata verde cu ansoa

6 December 2010
Salata verde cu ansoaIngrediente : 200 g salata verde 125 g rosii mici 2 cepe verzi 100 g fileuri de ansoa in ulei 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura coriandru 2 linguri capere 1 lingura zahar sare piper macinat Ingrediente sos: 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita miere, sare, piper.…
Read more »

Cuiburi de castraveti cu unt de sardele

6 December 2010
Ingrediente: 2 castraveti mai mici 25 g sardele (scoase din conserva si scurse bine) 300 g unt 1/2 lamaie cateva felii de ridiche pentru garnisit sare piper alb Mod de preparare: Taiati castravetii (cu coaja) in bucati de circa 3 cm si indepartati usor miezul.Amestecati sardelele scurse cu untul (eventual cu mixerul) si adaugati putina…
Read more »

Spaghete de castraveti gratinate

6 December 2010
Spaghete de castraveti gratinateIngrediente: 2 castraveti 3 cepe mici (de arpagic) 1 lamaie 4 galbenusuri 150 ml vin alb sec 50 ml smantana 125 g unt 50 g cascaval ras 1 legatura codite de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Taiati castravetii la ambele capete si scobiti-i cu o lingurita ingusta, indepartand miezul de sus in…
Read more »

Tortilla cu dovleac

6 December 2010
Tortilla cu dovleacIngrediente : 1 kg dovleac 2 tulpini de praz 400 g cartofi fainosi 4 oua sare piper 40 g unt topit 12 felii foarte subtiri de sunca   Mod de preparare: Se taie dovleacul felii, se curata de coaja si de seminte, iar miezul (circa 700 g) se da pe razatoarea mare sau se taie…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro