duminică, 10 februarie 2013

Retete de top #67


Retete de top:

Bocconcini

30 June 2011
BocconciniO reteta de Bocconcini din: bagheta, dovlecei, bacon, ceapa verde, parmezan, ulei de masline extravirgin, sare, piper, fasole boabe, ardei gras, branza fontina, praz, nuci, gorgonzola si patrunjel tocat. Ingrediente: pentru bocconcini: 250 g pâinici franţuzeşti (tip baghetă) pentru prima compoziţie: 150 g dovlecei 80 g bacon 1 legătură ceapă verde (frunze) 20 g parmezan…
Read more »

Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscate

30 June 2011
Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscateO reteta simpla de rulouri de dovlecei la gratar, cu paine si rosii uscate din: dovlecei, paine taraneasca, feta, rosii uscat, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Feta este o brânză produsă la origine în Grecia, acum fabricată şi în alte ţări. La origine, brânza era obţinută din lapte de capră, de oaie…
Read more »

Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşune

30 June 2011
Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşuneO reteta de budinca de ciocolata cu frisca si capsune din: ciocolata amaruie, unt, zahar, lapte, faina, frisca, capsune, rom si frunze de menta. Ingrediente: 160 g ciocolată amăruie 160 g unt 160 g zahăr 8 dl lapte 80 g făină 2 dl frişca proaspătă 150g căpşune 1 lingură de rom câteva frunze de mentă…
Read more »

Hurricane Cocktail

30 June 2011
Hurricane CocktailO reteta simpla de  Hurricane Cocktail din: bourbon, lichior de menta, gin si cirese. Ingrediente: 1,5 cl Bourbon 1,5 lichior de menta 1,5 cl gin cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca aproximativ 20 de secunde intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail si se decoreaza cu cirese.
Read more »

Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză

30 June 2011
Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânzăO reteta de Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză din: hribi, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, branza montasio, unt, rozmarin, salvie, paine toast si parmezan. Ingrediente: pentru ciuperci: 8 hribi (mari) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 1 foaie de dafin pentru chipsuri: 190 g brânză Montasio…
Read more »

Berbec delicios cu dovlecei

30 June 2011
Berbec delicios cu dovleceiO reteta simpla de berbec delicios cu dovlecei din: carne de berbec, untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei si rosii. Ingrediente 1 Kg carne de berbec 1 lingura untura 2 cepe 1 lingura faina 1 lingura bulion de rosii 25 dovlecei mici 6 rosii Mod de Preparare Taiem carnea in bucati de marime potrivita…
Read more »

Cannelloni cu ricotta şi praz

30 June 2011
Cannelloni cu ricotta şi prazO reteta delicioasa cu ricotta si praz din: faina alba, faina de castane, unt, oua, galbenus, ulei de masline extravirgine, praz, ricotta, parmezan, nucsoara, nuci, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă  50 g faină de castane 40 g unt 2 ouă 1 gălbenuş 2 linguri ulei de măsline extravirgin pentru…
Read more »

Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscate

30 June 2011
Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscateo reteta de romburi de pizza cu dovleac si fructe uscate din: gris, faina alba, drojdie, apa, ulei de masline extravirgin, dovleac, unt, frunze de salvie, caise uscate, stafide, rbanza brie si sare. Ingrediente: pentru aluat: 150 g gris 100 g faină albă  15 g drojdie 150 ml apă 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sos

30 June 2011
Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sosPentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin O reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente: 600…
Read more »

Mancarea uşoară de berbec

30 June 2011
O reteta simpla si delicioasa de mancare usoare de berbec din: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne sare si piper. Ingrediente 750g carne de berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeama de carne sare piper Mod de Preparare Alegem carne de berbec: piept sau spinare (partea de la rinichi).…
Read more »

Zabaione cu limbi de pisică

30 June 2011
Zabaione cu limbi de pisicăO reteta delicioasa de Zabaione cu limbi de pisică din: galbenusuri, marsala, zahar, praf de cacao amara, albusuri, faina, unt, zahar pudra si vanilina. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 6 linguri de Marsala sec 2 linguri de zahăr 1 linguriţă de praf de cacao amară pentru limbile de pisică: 4 albuşuri 100 g făină 100 g unt…
Read more »

Rulouri de dovlecei şi conopidă

30 June 2011
Rulouri de dovlecei şi conopidăO reteta simpla si delicioasa de rulouri de dovlecei si conopida din: dovlecei, conopida, otet alb, ulei extravirgin de masline, capere si frunze de cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari (zucchini) 1/2 conopidă 1 lingură oţet alb 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură capere din conservă, desărate 4-5 frunze de cimbru   Mod de…
Read more »

Cocktail Double Apple

30 June 2011
Cocktail Double AppleO reteta simpla de Cocktail Double Apple din: whisy scotian, calvados, zeama de lamaie, zahar si scortisoara. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Calvados 4 stropi de zeama de lamaie 2 lingurite de zahar putina scortisoara   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in paharul de mixare, apoi se toarna intr-un…
Read more »

Mancarică de miel

30 June 2011
Mancarică de mielO reteta simpla de mancarica de miel din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, galbenusuri si lapte, patrunjel verde. Ingrediente 1 Kg carne 1 lingura unt 2 cepe cateva boabe piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina putina zeama de lamaie 2 galbenusuri 1 lingura lapte putin patrunjel…
Read more »

Profiterol picant cu fondue de parmezan

30 June 2011
Profiterol picant cu fondue de parmezanO reteta de Profiterol picant cu fondue de parmezan din: unt, faina alba, oua, patrunjel tocat, parmezan, sare, unt, lapte, praz, parmezan, ou, nucsoara, sare, piper si smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 80 g unt 150 g faină albă 4 ouă 1 lingură pătrunjel tocat 10 linguri parmezan ras 250 ml apă sare pentru umplutură: 40…
Read more »

Ravioli cu peşte şi portocale

30 June 2011
Ravioli cu peşte şi portocaleO reteta de ravioli cu peste si portocale din: faina alba, oua, file de biban, ansoa in ulei, unt, vin alb, ou, usturoi, unt, portocale si patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 300 g file de biban 4 bucăţi anşoa în ulei 25 g unt 1 pahar vin…
Read more »

Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano

30 June 2011
Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oreganoO reteta de Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano din: faina alba, apa, margarina, sare, rosii cherry, parmezan, mozzarella, oregano, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 60 g faină albă 30 ml apă 75 g margarina sare pentru umplutură: 200 g roşii cherry 4 linguri parmezan ras 2 biluţe…
Read more »

Tiramisu cu crema Mascarpone

30 June 2011
Tiramisu cu crema MascarponeO reteta de tiramisu cu crema mascarpone din: cafea, esenta de rom, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, praf de frisca si cacao. Ingrediente: 6 lingurite cu virf de cafea o sticluta cu esenta de rom 400 gr. piscoturi Savoyardi 4 oua 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina…
Read more »

Tortelli cu homar în supă de tarhon

29 June 2011
Tortelli cu homar în supă de tarhonO reteta de tortelli cu homar in supa de tarhon din: faina alba, oua, praf de sare, homar, cartofi, ceapa, civeta, ulei de masline extravirgin, tarhon, sare, rosii, usturoi, maghiran, cimbru, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 1 homar 200 g cartofi 1…
Read more »

Sărăţele crocante cu pastă de ton

29 June 2011
Sărăţele crocante cu pastă de tonO reteta de saratele crocante cu pasta de ton din: foi aluat, unt, sare, piper, ton in ulei, fasole alba boabe, supa de legume, ulei de masline extravirgin, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2 foi aluat foitaj 20 g unt sare şi piper pentru umplutură: 200 g ton în ulei (din conservă) 150 g fasole albă…
Read more »

Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit

29 June 2011
Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topitO reteta de minipizza cu cicoare rosie si cascaval topit din: faina alba, drojdie, ulei de masline, apa, sare, ulei de masline extravirgin, cicoare rosie, cascaval, frunze de civeta, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă  15 g drojdie 2 linguri ulei de măsline extravirgin 130 ml apă sare pentru topping: 3…
Read more »

Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată

29 June 2011
Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiatăO reteta delicioasa de spuma de piersici cu portocale si coaja confiata din: piersici, nectarina, zahar tos, zeama de lamaie, portocale si lichior de portocale. Ingrediente: 4 piersici coapte 1 nectarină tare 2,5 dl smântână 3 linguri de zahăr tos zeama de la 1/2 lămâie 2 portocale 1 lingură de lichior de portocale   Mod…
Read more »

Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci

29 June 2011
Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuciO reteta de frigarui de pecorino si pere, cu miere si nuci din: pecorino, pere, miere de salcam, mieji de nuca si piper. Pecorino este un caşcaval produs din lapte de oaie, cu diverse caracteristici în funcţie de zona în care este fabricat. Tipurile principale sunt pecorino romano, cel toscan şi cel sicilian. In anumite…
Read more »

Cocktail Highball

29 June 2011
Cocktail HighballO reteta simpla de Cocktail Highball din: bourbon, ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 6 cl Bourbon Ginger Ale coaja de lamaie   Mod de preparare: Turnam Bourbon si cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu ginger Ale si agatam pe marginea paharului o coaja subtire de lamaie.
Read more »

Paste delicioase cu ciuperci

29 June 2011
Paste delicioase cu ciuperciO reteta de Paste delicioase cu ciuperci din: paste, ciuperci, morcovi, usturoi, vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si parmezan sau cascaval. Ingrediente: 250 gr. paste 400 gr. ciuperci 2 morcovi 4 catei usturoi 50 ml vin alb ulei de masline patrunjel sare piper parmezan sau cascaval ras   Mod de preparare: Se…
Read more »

Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor

29 June 2011
Spumă de pere cu vafe cu cimbrişorO reteta delicioasa de Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor din: foi de gelatina, compot de pere, galbenusuri, zahar, menta, frisca, para, unt, zahar pudra, faina, galbenusuri, migdale si  cimbrisor. Ingrediente: pentru spumă: 2 foi de gelatină 800 g compot de pere 3 gălbenuşuri 70 g zahăr 3 fire de mentă 2 dl frişca…
Read more »

Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline

29 June 2011
Ravioli cu broccoli, creveţi si măslineO reteta delicioasa de Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si foi de dafin. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faină albă 400 g faină integrală 6 ouă 7 gălbenuşuri pentru umplutură: 600 g broccoli…
Read more »

Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcaval

29 June 2011
Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcavalPentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive: Bruschete cu branza si spanac   O reteta simpla de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac curatat…
Read more »

Crochete de ricotta şi spanac

29 June 2011
Crochete de ricotta şi spanacO reteta simpla si delicioasa de crochete de ricotta si spanac din: spanac, ricotta, nuci caju, parmezan, pesmet, ou, nucsoara, sare si piper. Nucile caju sunt produse de un arbore originar din Brazilia, fiind înrudite cu fisticul. Fructele acestui arbore sunt compuse dintr-un peduncul îngroşat foarte mult (fruc­tul fals), sub care se formează fructul propriu-zis,…
Read more »

Spaghete cu sos condimentat

29 June 2011
Spaghete cu sos condimentatO reteta de spaghete cu sos condimentat din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, masline verzi, carne tocata, condimente, zahar, bulion, suc de rosii, unt, ou si spaghete Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3-4 catei usturoi o cutie ciuperci 7-10 masline verzi 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin, busuioc…
Read more »

Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate

29 June 2011
Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiateO reteta de spuma de ciocolata cu ghimbir si violete confiate din: ciocolata amaruie, smantana, zahar tos, galbenusuri, ghimbir, praf de cacao si violete confiate. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 2,5 dl smântână proaspătă 40 g zahăr tos 2 gălbenuşuri 1 bucăţică de ghimbir confiat 1 lingură de praf de cacao amară 8 violete confiate…
Read more »

Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratar

29 June 2011
Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratarPentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute O reteta de rata la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf de cinci arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa, usturoi,…
Read more »

Ciocolată fină cu gelatina de portocala

29 June 2011
Ciocolată fină cu gelatina de portocalaO reteta de ciocolata fina cu gelatina de portocala din: portocale, foi de gelatina, zahar de trestie, ciocolata fina si smantana. Ingrediente: 2 portocale 2 foi de gelatină 1 lingură de zahăr de trestie 400 g ciocolată fină 4 dl smântână proaspătă   Mod de preparare: Puneţi la înmuiat gelatina, în apă rece, câte­va minute.…

Mancarea uşoară de berbec

30 June 2011
O reteta simpla si delicioasa de mancare usoare de berbec din: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne sare si piper. Ingrediente 750g carne de berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeama de carne sare piper Mod de Preparare Alegem carne de berbec: piept sau spinare (partea de la rinichi).…
Read more »

Zabaione cu limbi de pisică

30 June 2011
Zabaione cu limbi de pisicăO reteta delicioasa de Zabaione cu limbi de pisică din: galbenusuri, marsala, zahar, praf de cacao amara, albusuri, faina, unt, zahar pudra si vanilina. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 6 linguri de Marsala sec 2 linguri de zahăr 1 linguriţă de praf de cacao amară pentru limbile de pisică: 4 albuşuri 100 g făină 100 g unt…
Read more »

Rulouri de dovlecei şi conopidă

30 June 2011
Rulouri de dovlecei şi conopidăO reteta simpla si delicioasa de rulouri de dovlecei si conopida din: dovlecei, conopida, otet alb, ulei extravirgin de masline, capere si frunze de cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari (zucchini) 1/2 conopidă 1 lingură oţet alb 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură capere din conservă, desărate 4-5 frunze de cimbru   Mod de…
Read more »

Cocktail Double Apple

30 June 2011
Cocktail Double AppleO reteta simpla de Cocktail Double Apple din: whisy scotian, calvados, zeama de lamaie, zahar si scortisoara. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Calvados 4 stropi de zeama de lamaie 2 lingurite de zahar putina scortisoara   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in paharul de mixare, apoi se toarna intr-un…
Read more »

Mancarică de miel

30 June 2011
Mancarică de mielO reteta simpla de mancarica de miel din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, galbenusuri si lapte, patrunjel verde. Ingrediente 1 Kg carne 1 lingura unt 2 cepe cateva boabe piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina putina zeama de lamaie 2 galbenusuri 1 lingura lapte putin patrunjel…
Read more »

Profiterol picant cu fondue de parmezan

30 June 2011
Profiterol picant cu fondue de parmezanO reteta de Profiterol picant cu fondue de parmezan din: unt, faina alba, oua, patrunjel tocat, parmezan, sare, unt, lapte, praz, parmezan, ou, nucsoara, sare, piper si smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 80 g unt 150 g faină albă 4 ouă 1 lingură pătrunjel tocat 10 linguri parmezan ras 250 ml apă sare pentru umplutură: 40…
Read more »

Ravioli cu peşte şi portocale

30 June 2011
Ravioli cu peşte şi portocaleO reteta de ravioli cu peste si portocale din: faina alba, oua, file de biban, ansoa in ulei, unt, vin alb, ou, usturoi, unt, portocale si patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 300 g file de biban 4 bucăţi anşoa în ulei 25 g unt 1 pahar vin…
Read more »

Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano

30 June 2011
Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oreganoO reteta de Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano din: faina alba, apa, margarina, sare, rosii cherry, parmezan, mozzarella, oregano, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 60 g faină albă 30 ml apă 75 g margarina sare pentru umplutură: 200 g roşii cherry 4 linguri parmezan ras 2 biluţe…
Read more »

Tiramisu cu crema Mascarpone

30 June 2011
Tiramisu cu crema MascarponeO reteta de tiramisu cu crema mascarpone din: cafea, esenta de rom, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, praf de frisca si cacao. Ingrediente: 6 lingurite cu virf de cafea o sticluta cu esenta de rom 400 gr. piscoturi Savoyardi 4 oua 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina…
Read more »

Tortelli cu homar în supă de tarhon

29 June 2011
Tortelli cu homar în supă de tarhonO reteta de tortelli cu homar in supa de tarhon din: faina alba, oua, praf de sare, homar, cartofi, ceapa, civeta, ulei de masline extravirgin, tarhon, sare, rosii, usturoi, maghiran, cimbru, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 1 homar 200 g cartofi 1…
Read more »

Sărăţele crocante cu pastă de ton

29 June 2011
Sărăţele crocante cu pastă de tonO reteta de saratele crocante cu pasta de ton din: foi aluat, unt, sare, piper, ton in ulei, fasole alba boabe, supa de legume, ulei de masline extravirgin, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2 foi aluat foitaj 20 g unt sare şi piper pentru umplutură: 200 g ton în ulei (din conservă) 150 g fasole albă…
Read more »

Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit

29 June 2011
Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topitO reteta de minipizza cu cicoare rosie si cascaval topit din: faina alba, drojdie, ulei de masline, apa, sare, ulei de masline extravirgin, cicoare rosie, cascaval, frunze de civeta, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă  15 g drojdie 2 linguri ulei de măsline extravirgin 130 ml apă sare pentru topping: 3…
Read more »

Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată

29 June 2011
Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiatăO reteta delicioasa de spuma de piersici cu portocale si coaja confiata din: piersici, nectarina, zahar tos, zeama de lamaie, portocale si lichior de portocale. Ingrediente: 4 piersici coapte 1 nectarină tare 2,5 dl smântână 3 linguri de zahăr tos zeama de la 1/2 lămâie 2 portocale 1 lingură de lichior de portocale   Mod…
Read more »

Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci

29 June 2011
Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuciO reteta de frigarui de pecorino si pere, cu miere si nuci din: pecorino, pere, miere de salcam, mieji de nuca si piper. Pecorino este un caşcaval produs din lapte de oaie, cu diverse caracteristici în funcţie de zona în care este fabricat. Tipurile principale sunt pecorino romano, cel toscan şi cel sicilian. In anumite…
Read more »

Cocktail Highball

29 June 2011
Cocktail HighballO reteta simpla de Cocktail Highball din: bourbon, ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 6 cl Bourbon Ginger Ale coaja de lamaie   Mod de preparare: Turnam Bourbon si cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu ginger Ale si agatam pe marginea paharului o coaja subtire de lamaie.
Read more »

Paste delicioase cu ciuperci

29 June 2011
Paste delicioase cu ciuperciO reteta de Paste delicioase cu ciuperci din: paste, ciuperci, morcovi, usturoi, vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si parmezan sau cascaval. Ingrediente: 250 gr. paste 400 gr. ciuperci 2 morcovi 4 catei usturoi 50 ml vin alb ulei de masline patrunjel sare piper parmezan sau cascaval ras   Mod de preparare: Se…
Read more »

Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor

29 June 2011
Spumă de pere cu vafe cu cimbrişorO reteta delicioasa de Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor din: foi de gelatina, compot de pere, galbenusuri, zahar, menta, frisca, para, unt, zahar pudra, faina, galbenusuri, migdale si  cimbrisor. Ingrediente: pentru spumă: 2 foi de gelatină 800 g compot de pere 3 gălbenuşuri 70 g zahăr 3 fire de mentă 2 dl frişca…
Read more »

Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline

29 June 2011
Ravioli cu broccoli, creveţi si măslineO reteta delicioasa de Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si foi de dafin. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faină albă 400 g faină integrală 6 ouă 7 gălbenuşuri pentru umplutură: 600 g broccoli…
Read more »

Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcaval

29 June 2011
Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcavalPentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive: Bruschete cu branza si spanac   O reteta simpla de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac curatat…
Read more »

Crochete de ricotta şi spanac

29 June 2011
Crochete de ricotta şi spanacO reteta simpla si delicioasa de crochete de ricotta si spanac din: spanac, ricotta, nuci caju, parmezan, pesmet, ou, nucsoara, sare si piper. Nucile caju sunt produse de un arbore originar din Brazilia, fiind înrudite cu fisticul. Fructele acestui arbore sunt compuse dintr-un peduncul îngroşat foarte mult (fruc­tul fals), sub care se formează fructul propriu-zis,…
Read more »

Spaghete cu sos condimentat

29 June 2011
Spaghete cu sos condimentatO reteta de spaghete cu sos condimentat din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, masline verzi, carne tocata, condimente, zahar, bulion, suc de rosii, unt, ou si spaghete Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3-4 catei usturoi o cutie ciuperci 7-10 masline verzi 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin, busuioc…
Read more »

Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate

29 June 2011
Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiateO reteta de spuma de ciocolata cu ghimbir si violete confiate din: ciocolata amaruie, smantana, zahar tos, galbenusuri, ghimbir, praf de cacao si violete confiate. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 2,5 dl smântână proaspătă 40 g zahăr tos 2 gălbenuşuri 1 bucăţică de ghimbir confiat 1 lingură de praf de cacao amară 8 violete confiate…
Read more »

Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratar

29 June 2011
Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratarPentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute O reteta de rata la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf de cinci arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa, usturoi,…
Read more »

Ciocolată fină cu gelatina de portocala

29 June 2011
Ciocolată fină cu gelatina de portocalaO reteta de ciocolata fina cu gelatina de portocala din: portocale, foi de gelatina, zahar de trestie, ciocolata fina si smantana. Ingrediente: 2 portocale 2 foi de gelatină 1 lingură de zahăr de trestie 400 g ciocolată fină 4 dl smântână proaspătă   Mod de preparare: Puneţi la înmuiat gelatina, în apă rece, câte­va minute.…
Read more »

Lista alimentelor care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masă atunci când eşti la cură de slăbire

29 June 2011
Lista alimentelor care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masă atunci când eşti la cură de slăbireConsumul de alimente sănătoase în cantităţi mari este estenţial atunci când vine vorba de menţinerea în formă. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Harvard School of Public Health, informează bbc.co.uk. Echipa de cercetători americani a constatat că persoanele care au mâncat alimente bogate în fibre, precum alunele, fructele, iaurtul şi legumele, au pierdut…
Read more »

Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie

29 June 2011
O reteta de Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie din: carne de miel, foi de vita, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, bors si smantana sau iaurt. Ingrediente 750 g carne de miel 250 g foi de vita 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingura untura sare,…
Read more »

Miel inabusit cu sos

29 June 2011
Miel inabusit cu sosO reteta de miel inabusit cu sos din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, ulei de masline, chimen, ginger, lamaie, coriandru, masline negre, lamaie, sare, piper, ardei iute, usturoi, coriandru si chimen. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1/2 kg morcovi 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita chimen pudra 1 bucata mica ginger sau…
Read more »

Spaghete cu usturoi, ulei si ardei

29 June 2011
Spaghete cu usturoi, ulei si ardeiO reteta simpla de spaghete cu usturoi, ulei si ardei din: usturoi, ulei dublu rafinat de masline, ardei iute, spaghete, apa si sare grunjoasa. Ingrediente: 5 catei de usturoi mari ulei dublu rafinat de masline un ardei iute sau boia spaghete (80 g/persoana) apa sare grunjoasa Mod de preparare: Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul…
Read more »

Friptura de miel la cuptor

29 June 2011
Friptura de miel la cuptorO reteta de friptura de miel la cuptor din: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn sau untura de porc, sare, usturoi, cartofi, salata verde si ceapa. Ingrediente carne de miel piper boia dulce de ardei untdelemn sau untura de porc sare 3-4 catei de usturoi cartofi salata verde ceapa Mod de preparare…
Read more »

Spaghete delicioase bologneze

29 June 2011
Spaghete delicioase bolognezeO reteta simpla de spaghete delicioase bolognese din: spaghete, carne tocata, ceapa, usturoi, ardei gras, morcov, bulion, vegeta, dafin, frunze de busuioc, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr. spaghete 300 gr. carne tocata o ceapa 2 catei usturoi 1 ardei gras un morcov 400 gr. bulion vegeta dafin frunze de busuioc tocate…
Read more »

Andive la grătar cu ulei şi arahide

28 June 2011
Andive la grătar cu ulei şi arahideO reteta simpla si gustoasa de andive la gratar cu ulei si arahide din: andive, arahide, masline verzi, ulei de arahide si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 3 andive 10 arahide 5-6 măsline verzi fară sâmburi 2 linguri ulei de arahide 4 linguri ulei de măsline extravirgin   Mod de preparare: Indepărtează primele două frunze…
Read more »

Ravioli cu fazan şi trufe negre

28 June 2011
Ravioli cu fazan şi trufe negreO reteta de ravioli cu fazan si trufe negre din: faina alba, oua, spanac, fazan, pulpa de vitel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cuisoare, ulei de masline extravirgin, scortisoara, cimbru, legume, vin rosu, sare, piper, praz, trufe negre, unt si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  2 ouă 50 g spanac pentru umplutură:…
Read more »

Desert Chantilly cu fructe de pădure

28 June 2011
Desert Chantilly cu fructe de pădureO reteta simpla de Desert Chantilly cu fructe de pădure din: frisca, galbenusuri, lapte, zahar de trestie, zahar tos, zahar pudra, faina, lamaie, afine, zmeura, coacaze rosii si ulei de arahide. Ingrediente: 2 dl frişcă 5 gălbenuşuri 1/2 l lapte 3 linguri de zahăr de trestie 5 linguri de zahăr tos 1 lingură de zahăr…

Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar

28 June 2011
Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătarO reteta delicioasa de Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar din: mozzarella afumata, vanata, rosii, masline, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g mozzarella afumată 1 vânătă lungă 2 roşii 10 măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 3 frunze de…
Read more »

Smochine şi ricotta cu coulis de mure

28 June 2011
Smochine şi ricotta cu coulis de mureO reteta delicioasa de Smochine şi ricotta cu coulis de mure din: smochine, ricotta, miere de salcam, mure, lamaie, vanilina, zahar de trestie, praf de scortisoara si smochina neagra. Ingrediente: 8 smochine verzi, coapte 200 g ricotta (brânză de vacă) 2 linguri de miere de salcâm 200 g mure coapte 1 lămâie 1 pliculeţ de…
Read more »

Supă cu legume şi varietăţi de fasole

28 June 2011
Supă cu legume şi varietăţi de fasoleo reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare de mare integrala si piper. Ingrediente: 70 g bob proaspăt, decorticat 40 g mazăre, decorticată 40 g…
Read more »

Pateuri cu roşii şi vinete

28 June 2011
Pateuri cu roşii şi vineteO reteta simpla de pateuri cu rosii si vinete din: faina alba, margarina, apa, sare, ou, vinete, rosii, mozzarella, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 100 g faină albă 50 ml apă 125 g margarină sare 1 ou pentru umplutură: 300 g vinete 250 g roşii 120…
Read more »

Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic

28 June 2011
Dovleac la grătar cu piept de porc şi fisticO reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de porc (pancetta) 50 g fistic nesărat 1 crenguţă de rozmarin   Mod de preparare: Curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi taie pulpa felii groase de…
Read more »

Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide

28 June 2011
Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafideO reteta de Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide din: faina alba, oua, spanac, ulei de masline extravirgin, sare, bibilica, praz, morcov, tija de telina, unt, marsala, cimbru, sare, piper, stafide, unt si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 220 g faină albă 2 ouă 2 linguri spanac (piure) 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Rusty Nail Cocktail

28 June 2011
Rusty Nail CocktailO reteta simpla de Rusty Nail Cocktail din: whisky scotian, drambuie si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl Drambuie coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul cu Drambuie si cu multa gheata intr-un pahar de whisky. Adaugam in final coaja de lamaie. Proportiile de mixare pot fi schimbate dupa…
Read more »

Creme caramel

28 June 2011
Creme caramelO reteta de creme caramel din: zahar, oua, lamaie, lapte si batond e vanilie. Ingrediente: 230 g zahăr 4 ouă 1 lămâie netratată 5 dl lapte 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Topiţi 100 g de zahăr într-un ibric cu 30 g de apă. Adăugaţi patru sau cinci picături de zeamă strecurată de…
Read more »

Pulpa de miel la cuptor

28 June 2011
Pulpa de miel la cuptorO reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulap de miel, ulei, usturoi, patrunjel, telina, foi de dafin, otet, rozmarin, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper si condimente. Ingrediente: 1 pulpa de miel 200ml.ulei 2 catei de usturoi 1 radacina mica de patrunjel 1 telina mica 2 foi de dafin 50ml.otet 2 fire…
Read more »

Tagliatelle di consomme alia carbonara

28 June 2011
Tagliatelle di consomme alia carbonaraO reteta de Tagliatelle di consomme alia carbonara din: consomme, morcov, praz, rosii, carne de vitel, albus, gehata, prad de agar-agar, bacon, unt, parmezan, smantana, ou pasteurizat, ulei de tartufo si sare. Ingrediente: 750 g consomme 20 g morcov 10 g praz 50 g roşii coapte 100 g carne de vitel, tocată 100 g albuş…
Read more »

Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola

28 June 2011
Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzolaO reteta de frigarui de cartofi noi si sos de gorgonzola din: cartofi noi, ceapa, gorgonzola, lapte, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 20 cartofi noi potriviţi 1 ceapă 150 g gorgonzola picantă 50 ml lapte 30 g unt nucşoară sare şi piper   Mod de preparare: Spală foarte bine cartofii noi şi zvântă-i într-un…
Read more »

Creme brulee

28 June 2011
Creme bruleeO reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, galbenusuri, vanilie si zahar. Ingrediente: 4 dl smântână proaspătă 4 gălbenuşuri 20 g unt 1 baton de vanilie 80 g zahăr   Mod de preparare: Cu un cuţit, tăiaţi batonul de vanilie pe lun­gime şi puneţi-l într-o crăticioară împreună cu smântână. Lăsaţi-le să fiarbă la foc mic…
Read more »

Terină de roşii în sos de busuioc

28 June 2011
Terină de roşii în sos de busuiocO reteta delicioasa de terina de rosii in sos de busuic din: rosii, mozzarella, masline negre, gelatina, verdeata, supa de legume, busuioc, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: pentru terină: 800 g roşii 200 g mozzarella 60 g măsline negre 15 g gelatină 2 linguri verdeaţă tocată (pă­trunjel, busuioc şi…
Read more »

Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac

28 June 2011
Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de macO reteta de ravioli cu pere, pecorino si seminte de mac din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, para, parmezan, galbenusuri, pecorino, unt si seminte de mac. Există mai multe tipuri de brânză pecorino. Cele mai cunoscute sunt pecorino romano, pecorino sardo (fabricată în Sardinia), peco­rino toscano (fabricată în Toscana), numită şi…
Read more »

Pateuri cu ciuperci si ardei iute

28 June 2011
Pateuri cu ciuperci si ardei iuteO reteta de pateuri cu ciuperci din: faina alba, apa, margarina, hribi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, ardei iute si usturoi. Ingrediente: pentru foitaj: 320 g faină albă 160 ml apă 400 g margarină pentru umplutură: 600 g hribi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 gălbenuş 2 linguri pătrunjel tocat ardei iute căţei de…
Read more »

Cremă cu migdale

28 June 2011
Cremă cu migdaleO reteta simpla si gustoasa de crema cu migdale din: galbenusuri, zahar, migdale, apa de flori de portocala si scortisoara praf. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 120 g zahăr 40 g migdale decojite câteva picături de apă de flori de portocală scorţişoară praf   Mod de preparare: Prăjiţi migdalele într-o tigăiţă termorezisten- tă, fără a adăuga ulei,…
Read more »

Cocktail After Dinner Drink

28 June 2011
Cocktail After Dinner DrinkO reteta simpla de Cocktail After Dinner Drink din: whisky irlandez, lichior de migdale, frisca si nucsoara macinata. Ingrediente: 3 cl whisky irlandez 3 cl lichior de migdale 5 cl frisca nucsoara macinata   Mod de preparare: Agitam whisky-ul, lichiorul si frisca pana cand marginea shakerului se abureste. Trunam bautura intr-un pahar de cocktail sau…
Read more »

Tocană de miel cu bacon

28 June 2011
Tocană de miel cu baconO reteta simpla de tocana de miel cu bacon din: ceafa de miel sau cotlet, bacon, faina, morcovi, cartofi, varza, praz, ceapa, supa de vita, ulei de rapita, unt si patrunjel. Ingrediente: 8 bucăţi de ceafă de miel sau de cotlet 4 felii de bacon, tăiate în bucăţele înguste 1 lingură de făină 3 morcovi…
Read more »

Supă cu passatelli

28 June 2011
Supă cu passatelliO reteta simpla si delicioasa de supa cu passatelli  din: parmezan, paine veche, oua, nucsoara, coaja de lamaie si supa de carne. Ingrediente: 200 g parmezan ras 200 g pâine veche (nu uscată), măcinată pe moment 3 ouă mari 1 vârf de cuţit de nucşoară coaja rasă de la 1/2 lămâie 2 1 de supă…
Read more »

Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin

28 June 2011
Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarinO reteta de ceapa rosie si alba la gratar, cu salvie si rozmarin din: ceapa rosie, ceapa alba, unt, salvie, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe roşii 4 cepe albe 80 g unt 5 frunzuliţe de salvie 1 crenguţă de rozmarin sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă cepele şi opăreşte-le circa 5…
Read more »

Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta

28 June 2011
Ravioli umpluţi cu vinete şi ricottaO reteta delicioasa de ravioli umpluti cu vinete si ricotta din: aluat cu ou, ricotta, parmezan, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, vinete, usturoi, frunze de busuioc, usturoi, menta, cimbru, busuioc si ardei iute. Ingrediente: pentru aluat: 400 g aluat cu ou, proaspăt pentru umplutură şi sos: 250 g ricotta 8 linguri parmezan ras 8…
Read more »

Sosuri pentru preparate la gratar

28 June 2011
Sosuri pentru preparate la gratarIn continuare sunt prezentate câteva reţete de sosuri ce pot însoţi preparatele la grătar. Sosul aioli (sosul de usturoi) – Este un sos provensal de usturoi, ideal în special pentru preparatele din carne la grătar. Ingrediente: 4 căţei de usturoi; 200 ml lapte 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă   Mod de preparare:…
Read more »

Chifteluţe din legume cu parmezan

28 June 2011
Chifteluţe din legume cu parmezanO reteta simpla de chiftelute din legume cu parmezan din: cartofi, morcovi, usturoi, patrunjel, parmezan, oua, pesmet, sare, iaurt slab, maioneza, cicoare rosie, frunze de spanac si frunze de salata verde. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g morcovi 1 căţel de usturoi 1 legătură mică de pătrunjel 200 g parmezan ras 2-3 ouă pesmet sare…
Read more »

Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey

28 June 2011
Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, AbbeyPentru cei pasionati de cocktailuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de cocktailuri. Perfecte pentru orice zi din an.   Cocktail Old Fashioned   O reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon, sirop de zahar, angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon 1 lingurita de…
Read more »

Deserturi delicioase: cremă de ciocolată, cremă de lămaie, cremă de zahăr ars

28 June 2011
Deserturi delicioase: cremă de ciocolată, cremă de lămaie, cremă de zahăr arsPentru cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de desert. Cremă de ciocolată cu ciocolată albă O reteta gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte, galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4 gălbenuşuri…
Read more »

Rulada de miel cu spanac

28 June 2011
Rulada de miel cu spanacO reteta delicioasa de rulada de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, unt, parmezan, ulei de masline, vin alb, rosie, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 pulpa de miel aproximativ 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat 30 de grame de unt 3 linguri cu varf de parmezan ras…
Read more »

Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de mac

27 June 2011
Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de macO reteta de ravioli cu sfecla rosie in sos de unt si seminte de mac din: faina alba, oua, sare, sfecla rosie, parmezan, ou, sare, piper, unt, pesmet si seminte de mac. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 500 g sfeclă roşie 3 linguri parmezan ras…
Read more »

Punguţe umplute cu varză şi jambon afumat

27 June 2011
Punguţe umplute cu varză şi jambon afumatO reteta de pungute umplute cu varza si jambon afumat din: faina alba, faina de grau dur, ou, sare, varza, jambon afumat picant, smantana, ceapa, parmezan, unt, nucsoara si verdeata. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 250 g făină de grâu dur 1 ou 1 praf de sare pentru umplutură: 250 g varză 100…
Read more »

Cremă de rubarbă şi zmeură

27 June 2011
Cremă de rubarbă şi zmeurăO reteta de crema de rubarba si zmeura din: oua, zahar, smantana, faina, vanilina, rubarba, zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 180 g zahăr 2 dl smântână proaspătă 45 g făină tip 1 pliculeţ de vanilină 200 g rubarbă 100 g zmeură 1 lingură de zahăr pudră   Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi…
Read more »

Cocktail Colonel Collins

27 June 2011
Cocktail Colonel CollinsO reteta simpla de Cocktail Colonel Collins din: bourbon, zeama de lamaie, sirop de zahar, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 5 cl bourbon 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar sifon o felie de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata in shaker Bourbon-ul, zeama de lamaie si siropul,…
Read more »

Branză cu fistic şi miere aromatizată

27 June 2011
Branză cu fistic şi miere aromatizatăO reteta simpla de branza cu fistic si miere aromatizata din: rbanza robiola, smantana, foaie de gelatina, lapte, zahar pudra, fistic, miere de salcam, stafide si amestec aromat. Ingrediente: 350 g brânză Robiola proaspătă (sau altă brânză proaspătă de capră) 150 ml smântână 1 foaie de gelatină 2 linguri lapte 40 g zahăr pudră 40…
Read more »

Pui curry cu spanac

27 June 2011
Pui curry cu spanacO reteta de pui curry cu spanac din: piept de pui, supa de pui, usturoi, ghimbir, praf curcuma, ardei gras rosu, lapte de cocos, spanac, sare si piper. Ingrediente: trei piepti de pui, taiati cubulete o cana de supa de pui trei catei de usturoi o lingura de ghimbir tocat marunt o lingurita praf curcuma…
Read more »

Miel la cuptor in sos de vin rosu

27 June 2011
Miel la cuptor in sos de vin rosuO reteta de miel la cuptor in sos de vin din: pulpa de miel, vin rosu, morcovi, ceapa, rozmarin, usturoi, pudra de ghimbir, pudra de coriandru, ulei de masline, pasta de ardei iute, sare marina si piper negru. Ingrediente: o pulpa de miel (de 1,5 kg) 500 ml de vin rosu 3 morcovi o ceapa…

Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoa

27 June 2011
Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoaPentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive: Mini-rulouri cu salată de pui O reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta verde si arahide.  Aceste aperitive…
Read more »

Supă de praz cu tartufo

27 June 2011
Supă de praz cu tartufoO reteta de supa de praz cu tartufo din: praz, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, faina de porumb, smantana, tartufo negru, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 500 g praz (partea albă, cu pufin din partea verde) 80 g unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi 9 dl supă de pui 10 g făină de…
Read more »

Cremă imbracată in ciocolata

27 June 2011
Cremă imbracată in ciocolataO reteta delicioasa de crema imbracata in ciocolata din: oua, zahar, migdale, esenta de migdale, lapte, ciocolata amaruie si coacaze rosii. Ingrediente: 2 ouă 60 g zahăr 60 g migdale decojite câteva picături de esenţă de migdale 4 dl lapte 50 g ciocolată amăruie 4 rămurele cu coacăze roşii   Mod de preparare: Cu robotul…
Read more »

Cocktail Manhattan Sweet

27 June 2011
Cocktail Manhattan SweetO reteta simpla de Cocktail Manhattan Sweet din: whisky canadian, vermut rosu, vermut all, angostura si cirese. Ingrediente: 4 cl whisky canadian 1,5 cl vermut rosu 1,5 vermut alb 1 strop de Angostura 1 cireasa maraschino   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gehata in paharul de mixare, apoi se toarna intr-un pahar de…
Read more »

File de miel cu legume

27 June 2011
File de miel cu legumeO reteta simpla de file de miel cu legume din: file de miel, otet de mere, ulei de susan, miere, condiment, ulei de masline, ceapa verde, germeni de soia, ardei rgas rosu, chilli, ananas, pasta de tomate, sare si piper schuan. Ingrediente: 250 g file de miel, taiat fidelute 1 lingura de otet de mere…
Read more »

Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere în supă de ceapă

27 June 2011
Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere în supă de ceapăO reteta simpla de tortelli umpluti cu ficatd e rata si mere in supa de ceapa din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, foie gras de rata, mere, unt, coniac, ceapa, usturoi, unt, supa, parmezan si hasmatuchi. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 7 ouă 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »

Vinete cu banza de capră si oţet de mere

27 June 2011
Vinete cu banza de capră si oţet de mereO reteta de vinete cu branza de capra si otet de mere din: vinete, branza de capra, ulei, sare, piper, otet de mere, miere de salcam, ardei iute, maghiran, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 vinete micuţe, lungi şi subţiri 2 bucăţi brânză veche de capră 1 l ulei pentru prăjit sare şi piper…
Read more »

Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci

27 June 2011
Tortelloni cu dovleac şi sos de nuciO reteta de tortelloni cu dovleac si sos de nuci din: faina alba, oua, sare, dovleac, parmezan, miere, mustar, nucsoara, miez de nuca, unt, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 4 ouă sare pentru umplutură: 2 kg dovleac dulce 5 linguri parmezan ras 1 lingură miere 1 linguriţă muştar…
Read more »

Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de brânză

27 June 2011
Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de brânzăO reteta de sufleud e parmezan si trufe negre cu sos cremos si branza din: lapte, faina alba, unt, trufa neagra, oua, parmezan, sare, piper, smantana, branza teleggio si tarhon. Rântaşul este un preparat pe bază de faină şi unt folosit de obicei pentru îngroşarea sosurilor. Ingrediente: 1/2 l lapte 50 g faină albă 50…
Read more »

Rob Roy Cocktail

27 June 2011
Rob Roy CocktailO reteta simpla de Rob Roy Cocktail din: bourbon, vermut sec, curacao, angostura amaruie, cirese si lamaita. Ingrediente: 2 cl Bourbon 2 cl vermut sec 1 lingurita de Curacao 3 stropi de Angostura amaruie o legatura de cirese lamaita   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine in paharuld e mixare. Bautura se toarna intr-un…
Read more »

Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul

27 June 2011
Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi feniculO reteta de clatite din faina de quinoa cu masline si fenicul din: quinoa, fenicul, masline verzi, faina alba, ou, ulei de masline extravirgin, marar, patrunjel, sare si piper. Quinoa este o graminee cu aspectul unor boabe mici, ase­mănătoare celor de linte, iar planta îşi are originea în Anzi, fiind cultivată încă de acum 5.000…
Read more »

Tocana cu cotlete de berbecuţ

27 June 2011
O reteta de tocana cu cotlete de berbecut din: cotlet de berbecut, cartofi, patrunjel, cimbru, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg cotlet de berbecut 900 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 1 legatura mica cimbru (10-12 crengute) 450 g ceapa sare si piper   Mod de preparare: Curatati ceapa si taiati-o inele. Curatati…
Read more »

Cremă şi foietaj cu salvie roşie

27 June 2011
Cremă şi foietaj cu salvie roşieO reteta delicioasa de crema de foietaj si salvie rosie din: lapte, salvie rosie, oua, albus si coca de foietaj. Ingrediente: 5 dl lapte 2 rămurele de salvie roşie 150 g zahăr tos 4 ouă 1 albuş 150 g cocă de foietaj, gata făcută   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi salvia, mărunţiţi cinci, şase…
Read more »

Supă de bere cu hamei

27 June 2011
Supă de bere cu hameiO reteta delicioasa de supa de bere cu hamei din: bere neagra, hamei, ceapa, cartofi, crutoane, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 cl bere neagră tare şi densă 300 g lăstari de hamei proaspeţi, curăţaţi şi spălaţi 65 g ceapă 100 g cartofi 6 linguri de crutoane 50 g unt sare piper proaspăt măcinat  …
Read more »

Turtă cu rozmarin şi seminţe de pin

27 June 2011
Turtă cu rozmarin şi seminţe de pinO reteta de turta cu rozmarin si seminte de pin din: alac, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de pin, lapte, supa de legume, morcovi, ceapa, rozmarin, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 250 g alac zdrobit 4 linguri parmezan ras 5 linguri ulei de măsline extravirgin 30 g seminţe de pin 300 ml lapte 500…
Read more »

Reţete pentru gratar: vinete la grătar, marinate cu pătrunjel, caşcaval pane cu alune prăjite, vinete la grătar cu susan

27 June 2011
Reţete pentru gratar: vinete la grătar, marinate cu pătrunjel, caşcaval pane cu alune prăjite, vinete la grătar cu susanPentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar din legume: Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel O reteta de vinete la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei…
Read more »

Coaste la gratar in sos picant

27 June 2011
O reteta de coaste la gratar in sos picant din: coaste de porc sau miel, ceapa, foaie de dafin, cimbru, otet, shrry, coaja de lamaie, cuisoare, bulion, miere, mustar dijon, sos de soia, ceapa, usturoi, boia de ardei iute si ulei. pentru coaste: 1 kg de coaste (porc sau miel) 1 ceapa 2 graunte de…
Read more »

Medalioane de mei cu şofran şi rucola

26 June 2011
Medalioane de mei cu şofran şi rucolaO reteta de medalioane de mei cu sofran si rucola din: mei, sofran, galbenusuri, ricotta din lapte de capra, ulei de masline extravirgin, sos de soia, ceapa si usturoi. Ingrediente: 200 g mei 1 pliculeţ şofran (0,15 g) 3 gălbenuşuri 1 legătură de rucola 300 g ricotta din lapte de capră 2 linguri ulei de…
Read more »

Cum se prepara Căpşune marinate (video)

26 June 2011
Cum se prepara Căpşune marinate (video)O reteta video delicioasa despre cum se prepara căpşune marinate din: capsuni, ghimbir, miere, vin rosu si frisca. Ingrediente: capsuni ghimbir miere vin rosu frisca   Mod de preparare: Capsunele spalate se taie in 2 sau in 4. Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare. Se adauga putina miere si vin rosu…
Read more »

Clătite cu pui şi alune caju

26 June 2011
Clătite cu pui şi alune cajuO reteta de clatite cu pui si alune caju din: faina, piper, ou, lapte degresat, ulei de masline, alune caju, piept de pui, usturoi, ghimbir, ardei iute rosu, morcovi, telina, coaja de portocala, varza, sos de soia si ulei de susan. Puiul prăjit cu morcovi, telină si varză, apoi aromat uşor cu portocală si susan…
Read more »

Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci

26 June 2011
Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperciO reteta de minipizza din foitaj, cu ardei gras si ciuperci din: faina alba, apa, margarina, sare, foitaj, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, ciuperci champignon, ulei extravirgin de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 100 g faină albă 50 ml apă 125 g margarină sare pentru minipizza: 250 g…
Read more »

Cocktail Whisper

26 June 2011
Cocktail WhisperO reteta simpla de Cocktail Whisper din: whisky scotian, vermut sec si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 2 cirese   Mod de preparare: Punem cuburi de gehata intr-un pahar de Martini, turnam whisky si vermut, amestecam si in final adaugam ciresele.
Read more »

Cremă de ciocolată cu orez expandat

26 June 2011
Cremă de ciocolată cu orez expandatO reteta de crema de ciocolata cu orez expandat din: lapte de orez, praf de budinca, orez expandat, stafide, siropd e artar, capsune coape, piersica si caisa. Ingrediente: 1 l lapte de orez 1 pungă cu preparat praf pentru budincă de ciocolată 250 g orez expandat (pufarine de orez) 50 g stafide 4 linguri de…
Read more »

Ravioli cu brânză, ardei gras şi dovlecei

26 June 2011
Ravioli cu brânză, ardei gras şi dovleceiO reteta de ravioli cu branza, ardei gras si dovlecei din: oua, galbenusuri, faina alba, gris, sare, mozzarella, cimbru, sare, piper, ardei rgas rosu, ardei gras galben, dvlecei, ceapa si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 2 ouă 2 gălbenuşuri 300 g faină albă  2 linguri griş 1 praf de sare pentru umplutură: 1…
Read more »

Tartine cu pastă de măsline şi brânză de capră

26 June 2011
Tartine cu pastă de măsline şi brânză de caprăO reteta delicioasa de tartine cu pasta de masline si branza de capra din: paine integrala, pasta de masline verde, branza de capra, ulei de masline extravirgin, piper si masline verzi umplute. Ingrediente: 8 felii de pâine integrală pentru tartine 200 g pastă de măsline negre 200 g pastă de măsline verzi 300 g brânză…
Read more »

Tortillas la grătar umplute cu legume, avocado şi feta

26 June 2011
Tortillas la grătar umplute cu legume, avocado şi fetaO reteta simpla de tortillas la gratar umplute cu legume, avocado si feta din: tortillas din faina de porumb, ceapa verde, rosii cherry, avocado, feta, morcov, ulei de masline extravirgin, lamaie, salata creata, sare si piper. Ingrediente: 4 tortillas din faină de porumb 2 fire de ceapă verde mai mare 8 roşii cherry 1 avocado…
Read more »

Supă de sălăţele umplute cu scoici de mare

26 June 2011
Supă de sălăţele umplute cu scoici de mareSupă de sălăţele umplute cu scoici de mareSupă de sălăţele umplute cu scoici de mareO reteta de supa de salatele umplute cu scoici de mare din: salatele, salate verzi, maghiran, miez de paine, midii, scoici, tartufo de mare, hasma, ierburi aromatice, vin alb sec, usturoi, patrunjel, busuioc rosi, ulei extravirgin de masline, sare si piper.…
Read more »

Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice

26 June 2011
Ravioli reci cu legume şi ierburi aromaticeO reteta simpla de ravioli reci cu legume si ierburi aromatice din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, riccota din lapte de vaca, parmezan, galbenus, busuioc, cimbru, oregano, ghimbir, sare, piper, morcovi, dovlecei, mazare, mozzarella si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 230 g faină albă  2 ouă; 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline…
Read more »

Old Fashioned Cocktail

26 June 2011
Old Fashioned CocktailO reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon, sirop de zahar, angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon 1 lingurita de sirop de zahar 4 stropi de Angostura amaruie 1 strop de zeama de lamaie o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Ingredientele se toarna intr-un pahar…
Read more »

Deserturi delicioase: tartă cu mere, budincă cu vişine, choux cu frişcă

26 June 2011
Deserturi delicioase: tartă cu mere, budincă cu vişine, choux cu frişcăPentru cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de desert. Tarta cu mere O reteta delicioasa de tarta cu mere, migdale, faina, sare, unt, galbenusuri, migdale, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 175 g faină 1 vârf cuţit sare 100 g unt 2 gălbenuşuri 4 mere 100 g migdale…
Read more »

Berbecut cu caise

26 June 2011
O reteta de berbecut cu caise din: carne de berbecut, caise deshidratate, curmale, ceapa, menta verde, coriandru verde, usturoi, suc de portocale, condiment, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de berbecut, taiata cuburi 250 g caise deshidratate 6 curmale proaspete, taiate in doua, fara samburi 1 ceapa, tocata julien 1 lingura…
Read more »

Salată racoritoare de kiwi, căpşuni si ananas

26 June 2011
Salată racoritoare de kiwi, căpşuni si ananasO reteta de salata racoritoare de kiwi, capsuni si ananas din: kiwi, capsuni, ananas, zeama de lamaie si miere. Ingrediente: 6 kiwi, curatate de coaja si feliate 200 grame capsuni taiate pe din doua 200 grame ananas cubulete o lingura zeama de lamaie o lingurita miere   Mod de preparare: Dupa ce se curata de…
Read more »

Bors din cap de miel

26 June 2011
Bors din cap de mielO reteta de bors din cap de miel din: cap de miel, costita de miel, ceapa, morcov, orez, bors, leustean, smantana, bulion si sare. Ingrediente: un cap de miel trei bucati de costita de miel o ceapa mare un morcov mare o ceasca de orez un litru de bors o legatura de leustean tocat un…

Brânză cu legume şi crostini

25 June 2011
Brânză cu legume şi crostiniO reteta de branza cu legume si crostini din: branza burrata, morcov, telina, dovlecei, ulei de masline extravirgin, chifla, fasole verde, cimbru, sare si piper. Brânza Burrata este o specialitate din Italia meridională, foarte asemănătoare mozzarellei. Compoziţia de bază este aceeaşi, doar că aceasta este laminată şi amestecată cu smân­tână. Are un gust dulce şi…
Read more »

Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel

25 June 2011
Vinete la grătar, marinate cu pătrunjelO reteta de vinete la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1 legătură hasmaţuchi sare şi piper   Mod de preparare: Spală vinetele, îndepărtează-le vârful şi partea…
Read more »

Colţunaşi cu carne de iepure în sos de praz

25 June 2011
Colţunaşi cu carne de iepure în sos de prazO reteta delicioasa de coltunasi cu carne de iepure in sos de praz din: faina alba, ulei de masline extravirgin, oua, sare, pulpa de iepure, ulei de masline extravirgin, legume, bobite de ienupar, ricotta, sare, piper, praz, cartofi, vin, ceapa, amidon de cartofi si cimbru. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 3 linguri ulei…
Read more »

Despre Hasmaţuchi

25 June 2011
Despre HasmaţuchiHasmaţuchi este o plantă erbacee originară din zona Mediteranei orientale, cultivată în prezent în toată lumea. De la ea se consumă frunzele, asemănătoare cu ale pătrunje­lului, având însă un gust mai delicat. De obicei, se foloseşte crud, pentru a nu-şi pierde din proprietăţile aromatice. In Italia se mai foloseşte şi uscat, acesta având o aromă…
Read more »

Cremă de morcovi cu cardamon şi stafide

25 June 2011
Cremă de morcovi cu cardamon şi stafideO reteta de crema de morcovi cu cardamon si stafide din: morcovi, lapte, zahar tos, migdale, stafide, cardamon, unt, smantana si menta. Ingrediente: 500 g morcovi 1/2 l lapte 2 linguri de zahăr tos 2 linguri de migdale, tăiate fâşioare subţiri 2 linguri de stafide 4 fructe de cardamon 60 g unt 2 dl smântână…
Read more »

Tăieţei în sos de creveţi şi midii

25 June 2011
Tăieţei în sos de creveţi şi midiiO reteta de taitei in sos de creveti si midii din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, sare, creveti, midii, usturoi, rosii cherry, vin alb, morcovi, telina, ceapa verde, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline…
Read more »

Pate din năut şi vinete

25 June 2011
Pate din năut şi vineteO reteta de pate din naut si vinete din: vinete, boabe de naut, ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei de susan, ulei de masline extravirgin, paine, usturoi, foaie de dafin, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 200 g boabe uscate de năut 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben…
Read more »

Cocktail Racing Cup

25 June 2011
Cocktail Racing CupO reteta simpla de Cocktail Racing Cup din: whisky scotian, ginger ale, creme de menthe, coaja de lamaie si frunze proaspete de menta. Ingrediente: 5 cl whisky scotian Ginger Ale 0,5 Creme de Menthe (lichior de menta) coaja de lamaie frunze proaspete de menta   Mod de preparare: Turnam whisky-ul peste gheata in paharul pentru…
Read more »

Berbecut cu prune si gutui

25 June 2011
O reteta simpla si delicioasa de berbecut cu prune si gutui din: plupa de berbecut, prune, gutui, suc de lamaie, miere, ceapa, usturoi, scortisoara, condimente, zahar brun, seminte de susan si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa berbecut, taiata cuburi 250 g prune uscate 300 g gutui, taiate felii sucul de la 1 lamaie…
Read more »

Minilasagne cu legume

25 June 2011
Minilasagne cu legumeO reteta de minilasagne cu legume din: lasagne, ardei grasi, florid e dovlecel, dovlecei, branza brie, parmezan, frunze de busuioc, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, sos bechamel, sare si piper. Ingrediente: 200 g lasagne pentru asezonare: 200 g ardei graşi (roşii şi galbeni) 70 g flori de dovlecei 200 g dovlecei 200 g brânză…
Read more »

Caşcaval pane cu alune prăjite

25 June 2011
Caşcaval pane cu alune prăjiteO reteta de cascaval pane cu alune prajite din: cascaval, alune de padure, salata verde, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 300 g caşcaval din lapte de vacă, mai tare 60 g alune de pădure 1 salată verde 10 roşii cherry 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare   Mod de preparare:…
Read more »

Cremă Chantilly cu fistic

25 June 2011
Cremă Chantilly cu fisticO reteta simpla si delicioasa de crema chantilly cu fistic din: smantana, zahar pudra si fistic decojit. Ingrediente: 5 dl smântână proaspătă 50 g zahăr pudră 70 g fistic decojit, pentru ornat    Mod de preparare: Scoateţi din frigider smântână şi băgaţi-oîn congelator circa 10 minute. Scoateţi-o când va fi foarte rece, însă încă lichidă,…
Read more »

Vinete la grătar cu susan

25 June 2011
Vinete la grătar cu susanO reteta simpla de vinete la gratar cu susan din: vinete, ulei aromat cu ardei iute, sos de soia, sos de peste, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, ulei de susan, zeama de lamaie, zahar brun, menta si seminte de susan. Ingrediente: 4 vinete mici, mai rotunde 3 linguri ulei aromat cu ardei iute…
Read more »

Jeleu de roşii

25 June 2011
Jeleu de roşiiO reteta simpal de jeleu de rosii din: paine, rosii, busuioc verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, gelatina si busuioc uscat. Ingrediente: 360 g pâine de casă (sau pâine fară sare, cu coaja groa­să) mai veche 220 g roşii decojite 2 roşii bine coapte 1 legătură busuioc verde 1 căţel de usturoi 8 linguri ulei…
Read more »

Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras

25 June 2011
Tăieţei cu sos de miel şi ardei grasO reteta gustoasa de taitei cu sos de miel si ardei gras din: faina alba, faina din grau, oua, galbenusuri, ulei de masline extravirgin, sare, fripura din pulpa de miel, parmezan, unt, usturoi, ardei gras rosu, ardei gras galben, vin alb sec, rozmarin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g faină…
Read more »

Cremă cu mascarpone

25 June 2011
Cremă cu mascarponeO reteta simpla si delicioasa de crema cu mascarpone din: galbenusuri, mascarpone, zahar, rom alb si cacao amara. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 250 g mascarpone 120 g zahăr 1/2 dl rom alb 1 lingură de cacao amară   Mod de preparare: Puneţi într-un castron gălbenuşurile, bate- ţi-le uşor cu o furculiţă şi adăugaţi zahărul, amestecând cu…
Read more »

Punguţe cu vinete în sos de roşii

25 June 2011
Punguţe cu vinete în sos de roşiiO reteta de pungute cu vinete in sos de rosii din: vanata, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, lapte, oua, faina alba, sare, piper, pulpa de rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1/2 ardei iute 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lapte 2…
Read more »

Pui sote cu ceapă caramelizată

25 June 2011
Pui sote cu ceapă caramelizatăO reteta de pui sote cu ceapa caramelizata din: ceapa, piept de pui, piper, unt, zahar pudra, supa de pui, rozmarin, cimbru si otet de vin rosu. Caramelizarea face ca ceapa să fie foarte aromată şi mult mai plăcută la gust. Acelaşi procedeu se poate aplica şi altor legume, cum ar fi ardei graşi şi…
Read more »

Manhattan Dry Cocktail

25 June 2011
Manhattan Dry CocktailO reteta simpla de Manhattan Dry Cocktail din: whisky canadian, vermut sec, angostura, masline si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky canadian 2 cl vermut sec 1 strop de Angostura masline coaja de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mixare. Apoi bautura se toarna intr-un pahar de…
Read more »

Tocana de berbecut

25 June 2011
O reteta absolut delicioasa de tocana de berbecut din: pulpa de berbecut, cartofi, ceapa, morcovi, ardei grasi, zahar brun, amidon de porumb, supa de legume, coaja rasa de lamaie, pulpa de rosii, condimente, ulei vegetal, pasta de tomate si sos worcestershire. Ingrediente: 500 g pulpa de berbecut, taiata cuburi 3 cartofi mari, taiati cuburi mici…
Read more »

Passatelli cu sparanghel în supă de carne

25 June 2011
Passatelli cu sparanghel în supă de carneO reteta de passetelli cu sparanghel in supa de carne din: pesmet, parmezan, unt, sparanghel, oua, supa de carne, praf de nucsoara, sare si piper negru. Ingrediente: 120 g pesmet 8 linguri parmezan ras 20 g unt 12 fire sparanghel 3 ouă 1 1 supă de carne 1 praf de nucşoară sare şi piper negru…
Read more »

Cremă de migdale cu sos condimentat

25 June 2011
Cremă de migdale cu sos condimentatO reteta de crema de migdale cu sos condimentat din: migdale, lapte, baton de vanilie, fecula, smantana, galbenusuri, ardei iute, zahar de trestie, rom, piper de jamaica si baton de scortisoara. Ingrediente: 120 g migdale decojite 4 dl lapte 1 baton de vanilie 3 linguri de feculă 1,5 dl smântână proaspătă pentru sos: 2 gălbenuşuri…
Read more »

Friptura de miel cu garnitura de salata verde si cartofi prajiti

25 June 2011
O reteta de friptura de miel cu garnitura de salata verde si cartofi prajiti din: pulpa de miel, unt, sare, lamaie, boia dulce, piper boabe si apa calda. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceasca de unt sare 1/2 lamaie 1/2 lingurita de boia dulce piper boabe apa calda Mod de preparare: Pulpa de miel…
Read more »

Salata rece de orez cu creveti

25 June 2011
Salata rece de orez cu crevetiO reteta de salata rece de orez cu creveti din: orez cu bob lung, creveti decorticati, morcov, ceapa verde, ceapa, oua, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung   200 g creveti decorticati   1 morcov ras 2 cepe verzi 1 ceapa mica 2 oua   ulei sare Mod de preparare Spala bine orezul si…
Read more »

Sandvici arăbesc cu pui

25 June 2011
Se pleaca de la reteta asta. Se pun fâşiile de piept de pui în folie de plastic si se bat cu un făcăleţ până la o grosime de 1 cm. Se bate un ou si se pune pe o farfurie. Se pun 100 g de pesmet pe o altă farfurie. Se presară piper pe fiecare…
Read more »

Grapefruit cu miere

25 June 2011
Grapefruit cu miereO reteta simpla si delicioasa de grapefruit cu miere din: fructe de grapefruit, miere si cuisoare. Ingrediente: 2 fructe de grapefruit 50 g miere cuisoare Mod de preparare: Taiem fructele pe jumatate si le asezam intr-un vas termorezistent. Turnam mierea si coacem 10 minute la foc moderat. Presaram cuisoare. Grapefruit cu miere Poftă bună!
Read more »

Salata de vara de dovlecei

25 June 2011
Salata de vara de dovleceiO reteta de salata de vara de dovlecei din: dovlecel, supa de legume sau de pui, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: un dovlecel mediu, feliat subtire trei linguri supa de legume sau de pui doi catei usturoi tocati marunt doua lingurite zeama de lamaie 3 linguri…
Read more »

Supa persana de miel

25 June 2011
Supa persana de mielO reteta din supa persana de miel din: carne dezosata de miel, oase de miel, apa, ceapa, morcov, unt, faina, galbenusuri de ou, zeama de lamaie, unt, boia dulce si sare. Ingrediente: 500 g carne dezosata de miel 500 g oase de miel 1,5 litru apa 1 ceapa 1 morcov 5 linguri unt 100 g…
Read more »

Ardei fripţi marinaţi cu mentă

24 June 2011
Ardei fripţi marinaţi cu mentăO reteta de ardei fripti marinati cu menta din: ardei rgas rosu, ardei gras galben, frunze de menta, ulei de masline extravirgin, lamaie, usturoi, sare, piper si creingute de cimbru proaspat. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 10 frunze de mentă 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie 1 căţel de…
Read more »

Paste cu calamari şi aromă de ghimbir

24 June 2011
Paste cu calamari şi aromă de ghimbiro reteta de paste cu calamari si aroma de ghimbir din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, calamari, ghimbir, rosii cherry, usturoi, civeta, vin alb, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare pentru asezonare:…
Read more »

Frigărui de ardei şi vinete

24 June 2011
Frigărui de ardei şi vineteO reteta de frigarui de ardei si vinete din: ardei gras rosu, vanata, ceapa verde, paine cu malai, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice si sare grunjoasa. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 vânătă 4 fire ceapă verde mai mari 2 felii de pâine cu mălai 3 linguri ulei de măsline extravirgin ierburi aromatice mixte…
Read more »

Despre Ciocolata albă

24 June 2011
Despre Ciocolata albăCiocolata albă este făcută din unt de cacao (cel puţin 20%), zahăr şi lapte integral parţial degresat. Nu conţine pastă de cacao, deci e crocantă ca o ciocolată cu lapte, însă tinde să se topească repede în gură, datorită procen­tului mare de unt. O ciocolată albă de bună calitate trebuie să dezvolte gradat gustul de…
Read more »

Cremă de ciocolată cu ciocolată albă

24 June 2011
Cremă de ciocolată cu ciocolată albăO reteta gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte, galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4 gălbenuşuri 4 linguri de zahăr tos 4 linguri de făină 80 g praf de cacao amară coaja de la 1 lămâie 70 g ciocolată…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro