marți, 19 februarie 2013

Retete de top #88


Retete de top:

Clătite americane cu fructe

3 February 2011
Clătite americane cu fructeO reteta de clatite americane cu oua, zahar tos, galbenus, praf de copt, unt, faina, lapte, visine in sirop sau dulceata de visine si frisca. Un desert minunat, dar şi o variantă grozavă pentru micul dejun. Ingrediente: 3 ouă 1 gălbenuş 25 g zahăr tos 1/2 linguriţă praf de copt 85 g unt, topit şi…
Read more »

Pui cu susan şi sos de soia

3 February 2011
Pui cu susan şi sos de soiaO reteta de pui cu susan cu susan, seminte de susan, five spice, ou, broccoli, sos de soia, lamaie, lime si sahar tos. Ingrediente: 140 g pesmet 3 linguri seminţe de susan 1 linguriţă Five-spice 4 piepţi de pui fără piele, dezosaţi 1 ou, uşor bătut 300 g broccoli 3 linguri sos de soia sucul…
Read more »

Budincă de cartofi cu păstrăv afumat

3 February 2011
Budincă de cartofi cu păstrăv afumatO reteta de budinca de cartofi fainosi cu pastrav afumat si spanac, lamaie, capere, marar, pesmet, ulei de floarea soarelui si sos tarta pentru servit. Ingrediente: 500g cartofi făinoşi, tăiaţi cubuleţe l00 g spanac fraged 1 lămâie, suc şi coajă 140 g file de păstrăv efumat, mărunţit 1 lingură capere 1 lingură mărar tocat 140…
Read more »

Tarta cu căpşuni si mascarpone

3 February 2011
Tarta cu căpşuni si mascarponeO reteta simpla de tarta cu capsuni, mascarpone, fulgi de ciocolata sau pulbere de migdale, zahar pudra si coaja de portocala rasa fin. Ingrediente: 20g fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă fin (85% cacao) sau pulbere de migdale pentru crema: 700g mascarpone 60g zahăr pudră 3 linguriţe coajă de portocală rasă fin pentru topping: 1,25…
Read more »

Sos Mole poblano

3 February 2011
Sos Mole poblanoO reteta de sos Mole poblano cu rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei iute, banana, tortilla de porumb, ciocolata neagra, scortisoara, zahar si sare dupa gust. Pentru prepararea acestui sos se pot folosi chiar şi 40 de ingrediente. preparat specific mexican Ingrediente: 6 roşii 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei 3…
Read more »

Jamie Oliver in America 3 (video)

3 February 2011

Friganele cu stafide

3 February 2011
Friganele cu stafideO reteta de friganele cu oua, lapte, margarina, zahar pudra, stafide si o cescuta de rom. Ingrediente: 400 g franzela 3 oua 100 ml lapte 100 g margarina 100 g zahar pudra 140 g stafide 1 cescuta rom   Mod de preparare: Pune stafidele la înmuiat în rom. între timp, taie franzela în felii ceva…
Read more »

Orez cu dovleac, fasole verde si frunze de coriandru

3 February 2011
Orez cu dovleac, fasole verde si frunze de coriandruO reteta vegetariana foarte simpla cu orez, dovleac, ulei vehetarian, ghimbir, usturoi, sos de soia, zahar brun, fasole verde, supa de legume si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguriţe ulei vegetarian 1 rădăcină de ghimbir de mărimea degetului mare, răzuită 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 1/2 dovleac plăcintar mare, decojit şi tăiat cubuleţe 2 linguriţe…
Read more »

Musli tropical

3 February 2011
Musli tropicalO reteta de musli tropical cu unt, miere de salcam, fulgi de oav, amestec de nuci si alune, fulgi de cocos, esenta de vanilie, amestec de fructe confiate, ghimbir confiat, iaurt natural, mango si afine. Acest amestec este perfect pentru a vă da energie dimineaţa Ingrediente: 50g unt, plus extra pentru uns 125 ml miere…
Read more »

Aripioare cu bame

3 February 2011
Aripioare cu bameO reteta de aripioare cu bame si ceapa, morcovi, rosii, vin alb, otet, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg aripioare 500 g bame 1 ceapa 2 morcovi 3 rosii 100 ml vin alb 50 ml otet ulei de masline patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se spala bamele, după care…
Read more »

Mamaliguta cu ceapa

3 February 2011
Mamaliguta cu ceapaO reteta de mamaliguta cu ceapa si rosii, usturoi, morcovi, patrunjel, sare, piper, ulei, unt si ceapa verde. Ingrediente: 500 g rosii mici 2 cepe 3-4 catei de usturoi 2 morcovi 1 legatura patrunjel sare piper ulei pentru mamaliga: 2 cesti pline cu malai 4-5 cesti cu apa 1 lingurita cu sare 1 lingura cu…
Read more »

Salată cu surprize

3 February 2011
Salată cu surprizeO reteta de salata cu paste, sunca de praga, castravete, masline, ulei de masline, sare, piper, cascaval, ridichi sau o gulie si un cubulet de unt. Ingrediente: un pachet de paste de diferite forme 4 felii subţiri şuncă de Praga un castravete proaspăt 50 g măsline o linguriţă ulei de măsline sare piper 50 g…
Read more »

Minitarte cu nuci

3 February 2011
Minitarte cu nuciO reteta de minitarte cu nuci, dulceata de nuci, faina, miere, zahar pudra, scortisoara, margarina, marmelda, biscuiti si o lingura de coniac. Ingrediente: 200 g nuci dulceata de nuci pentru aluat: 200 g faina 100 g miere 50 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara pentru crema: 250 g margarina 250 g marmelada 50 g nuci…
Read more »

Salsa de molcajete

3 February 2011
Salsa de molcajeteO reteta de salsa cu rosii, ardei iuti, usturoi, ceapa alba, coriandru verde,  sare si zeama de la o limeta. Ingrediente: 2 roşii mari coapte (dacă sînt prunişoare, ai nevoie de 6-8 bucăţi) 2-4 ardei iuţi, preferabil verzi 3 căţei de usturoi necurăţaţi de coajă 1/4 cană de ceapă albă tăiată mărunt 1/3 cană de…
Read more »

Crema Custard

3 February 2011
Crema CustardO reteta de crema custard cu baton de vanilie, smantana, galbenusuri, zahar tos si o lingurita de faina. Ingrediente: 1 baton de vanilie 250ml lapte 250 ml smântână dulce grasă 5 gălbenuşuri 120g zahăr tos 1 linguriţă făină (pentru custard gros)   Mod de preparare: Se despică batonul de vanilie şi se curăţă seminţele cu…
Read more »

Sufleu picant cu spaghete

3 February 2011
Sufleu picant cu spagheteO reteta de sufleu picant cu spaghete, mozzarella, parmezan, sunca, smantana, ceapa alba, usturoi, masline, ardei iute, ulei de masline, piper, nucsoara, oregano si frunze de busuioc Ingrediente: 300g spaghete 200g mozzarella felii 50g parmezan ras fin 250g şuncă tăiată în felii subţiri 200 ml smântână integrală l00 g ceapă albă tăiată fin 50g măsline…
Read more »

Portocale umplute

3 February 2011
Portocale umpluteO reteta foarte simpla de portocale umplute cu zahar tos, coaja rasa de portocala sau lamaie, faina, galbenusuri si esenta de rom. Ingrediente: 8 portocale mici sau 4 mari cu frunze 2 pahare cu zahar tos 1 lingurita cu coaja rasa de portocale sau lamaie 8 linguri faina 3 galbenusuri 2 pahare apa esenta de…
Read more »

Budinca cu carne tocata de porc

2 February 2011
Budinca cu carne tocata de porcO reteta foarte simpla de budinca cu carne tocata de porc, paste integrale de porc, ceapa, oua, cascaval, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 1, 1.5 kg carne tocata porc 1-2 cepe 5 oua cascaval sare piper alte condimente smantana Mod de preparare: Se spala si se toaca carnea de porc…
Read more »

Tacos pastor

2 February 2011
Tacos pastorO reteta de tacos specific mexicana cu pasta de ardei achiote, ardei uscati, ulei de masline, carne de porc, ceapa rosie, sare, ananas, torttillas de porumb si salsa. preparat specific mexican Ingrediente: 100 g pasta de achiote 3 ardei uscati din conserva + 4 linguri din sucul in care au stat 1/4 cana de ulei…
Read more »

Aripi de pui cu struguri si hribi

2 February 2011
Aripi de pui cu struguri si hribiO reteta de aripi de pui dezosate boabe de struguri albi, hribi, fetica, otet de vin, ulei de nuci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 3 mâini de fetică 12 hribi mici 24 de aripioare de pui dezosate 350 g boabe de struguri albi 2 linguri de oţet de vin 5 linguri de…
Read more »

Profiterol

2 February 2011
ProfiterolO reteta foarte simpla de profiterol cu gogosi, inghetata de vanilie, ciocolata de mesaj, unt si 150 ml de lapte. Ingrediente: 18 gogoşele mici 1/2 kg de îngheţată de vanilie 250 g de ciocolată de menaj 40 g unt 150 ml lapte   Mod de preparare: Se topeşte ciocolata într-o cratiţă. Se adaugă untul bucăţele…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Coke Float

2 February 2011
Cum se prepara Cocktail Coke FloatO reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocke Float. Un cockteil fara alcool, perfect pentru petreceri.
Read more »

Supă din lapte de cocos

2 February 2011
Supă din lapte de cocosO reteta de supa din lapte de cocos cu creveti, mazare, supa de pasare, ardei iute rosu, boia iute, suc de lamaie, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte de cocos 300 ml supă de pasăre 18 creveţi roz 150 g de mazăre fiartă 1 ardei iute roşu 1 vârf de boia iute…
Read more »

Tarte cu dovlecel şi carne tocată

2 February 2011
Tarte cu dovlecel şi carne tocatăO reteta de tarte cu dovlecel, carne tocatade porc, faina, drojdie, lapte, ou, sare, galbenus de ou, zahar, morcov, ceapa, usturoi, unt, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 220 g faina 10 g drojdie 70 ml lapte 1 ou 1 varf de sare 1 galbenus de ou 1 varf de zahar umplutura: 1 dovlecel mic 1…
Read more »

Frunze de sfeclă cu carne tocată

2 February 2011
Frunze de sfeclă cu carne tocatăO reteta de frunze de sfecla mangold cu carne tocata si chifla, ceapa, patrunjel, orez, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si unt. Ingrediente: frunzele de la 1 sfeclă mangold 1 chiflă 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 300 g carne tocată 200 g orez 1 ou sare piper măcinat boia de ardei dulce…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu orez si carne

2 February 2011
Dovlecei umpluţi cu orez si carneO reteta de dovlecei umplutu cu orez, carne,tocata ceapa, ulei de masline, piper, sare, usturoi, cimbru, branza rasa, unt, supa de legume si rosii. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe ulei de măsline sare piper măcinat 2 căţei de usturoi 400 g carne tocată 120 g orez 1 lingură cimbru tocat 100 g brânză rasă 100…
Read more »

Supă cu perişoare si sos de peste

2 February 2011
Supă cu perişoare si sos de pesteO reteta de supa de perisoare cu orez, usturoi, ulei, ceapa verde, sos de rosii, carne de porc tocata, sare, piper, supa de pui, sos de peste si patrunjel tocat. Ingrediente: 100 g orez fiert 1 căţel de us­turoi 4 linguri de ulei 2 cepe verzi 100 g sos de roşii 150 g carne de…
Read more »

Felii de dovleac cu umplutura din carne tocata

2 February 2011
Felii de dovleac cu umplutura din carne tocataO retete de felii de dovleac umplute cu carne tocata si paine integrala, ghimbir, ulei, ceapa verde, ou, parmezan, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 dovleac 1 felie de pâine inte­grală ghimbir 1 căţel de usturoi 200 g carne tocată 2 linguri de ulei 2 cepe verzi 1 ou 50 g parmezan ras sare piper…
Read more »

Supă-cremă cu inimioare

2 February 2011
Supă-cremă cu inimioareO reteta de supa-crema cu telina, morcovi, ardei, pastarnac, patrunjel, sare, ceapa, praz, ulei de masline si un cubulet de unt. Ingrediente: o ţelină mare 2 morcovi 1-2 ardei un păstârnac 2-3 rădăcini de pătrunjel sare o ceapă un praz 2 linguriţe ulei de măsline un cubuleţ unt   Mod de preparare: Se curăţă legumele,…
Read more »

Spaghete cu ton si sos tomat

2 February 2011
Spaghete cu ton si sos tomatO reteta de spaghete cu ton in suc propriu si sare, piper, ceapa rosie, zeama de lamaie, rosii in bulion, ulei de masline, usturoi, cimbru, busuioc si capere. Ingrediente: 200 g spaghete subtiri 2 conserve ton in suc propriu sare piper o ceapa rosie zeama de lamaie o cutie rosii in bulion 2 linguri ulei…
Read more »

Pulpe de pui cu ou

2 February 2011
Pulpe de pui cu ouO reteta foarte simpla de pulpe de pui cu sare, piper alb, crema de branza, cimrbu si oua. Ingrediente: 6 pulpe de pui sare piper alb ulei crema de branza cimbru un ou   Mod de preparare: Se spală pulpele şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se crestează cu…
Read more »

Salată de ton cu crutoane

2 February 2011
Salată de ton cu crutoaneO reteta simpla de salata cu ton in ulei vegetal, sare, piper, zeama de lamaie, oua, cascaval, ciuperci, rosii cherry, masline, salata verde si fasole verde. Ingrediente: 2 cutii ton bucati in ulei vegetal sare piper zeama de la o lamaie 2 oua 150 g cascaval 150 g ciuperci 200 g rosii cherry 100 g…
Read more »

Vita cu ardei si praz

2 February 2011
Vita cu ardei si prazO reteta de pulpa de vitel cu praz, sare, piper, boia de ardei, pasta de rosii, ulei de masline si ardei gras. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 fire praz sare piper boia de ardei 3 lingurite de pasta de rosii 3-4 linguri ulei de masline 200 g ardei gras congelat sau proaspat  …

Platou cald

2 February 2011
Platou caldO reteta de platou cald cu ceafa de porc, cartofi, dovlecei, vinete, ciuperci, sare, piper, cimbru, uleid e masline si 2-3 fire de rozmarin. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 6 cartofi un dovlecel o vanata o ceapa 200 g ciuperci sare piper cimbru ulei de masline 2-3 fire de rozmarin   Mod de preparare:…
Read more »

Salata de salau cu cartofi

2 February 2011
Salata de salau cu cartofiO reteta de salata de file de salau cu sare, cartofi, piper, boia, lamaie, unt, cascaval, lapte, foaie de dafin, patrunjel si ciuperci. Ingrediente: 800 g file de salau sare 600 g cartofi piper boia 2 lamai 30 g unt cascaval ras o canita de lapte o foaie de dafin patrunjel 100 g ciuperci fierte…
Read more »

Cum se prepara Punch de fructe (video)

2 February 2011
Cum se prepara Punch de fructe (video)  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Punch de fructe Vezi mai multe video din cum-sa
Read more »

Piept de curcan pe pat de orez

2 February 2011
Piept de curcan pe pat de orezO reteta de piept de curcan pe pat de orez cu sare, cimbru, rozmarin, lamaie, piper, boia duce, ulei de masline, orez si marar. Ingrediente: 1 kilogram piept de curcan sare cimbru rozmarin o lamaie piper praf si boabe un praf de boia dulce 2-3 linguri ulei de masline 250 g orez 1-2 fire marar…
Read more »

File de salau pane cu salata

2 February 2011
File de salau pane cu salataO retete de file de salau cu sare, piper, oua, faina, ceapa, pesmet, ulei, salata verde, otet aromatic, zahar, usturoi, zeama de lamaie, castravete, rosii si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati mari de file de salau sare piper 3 oua 3 linguri faina ceapa 3-4 linguri pesmet ulei pentru prajit salata verde otet aromatic…
Read more »

Salata de fasole uscata

2 February 2011
Salata de fasole uscataO reteta de salata de fasole uscata cu ceapa, usturoi, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel verde si busuioc verde. Ingrediente: 400 g fasole alba 1 ceapa mare 2-3 catei usturoi sare zeama de la 2 lamai 2 linguri ulei de masline 3-4 fire de patrunjel verde 1 fir busuioc verde   Mod…
Read more »

Ciulama cu ciuperci

2 February 2011
Ciulama cu ciuperciO reteta de ciulama cu ciuperci si lapte, ulei, sare, faina, piper, paturnjel si un cubulet de unt. Ingrediente: un kilogram ciuperci 800 g lapte 3-4 linguri ulei sare 3-4 linguri faina piper 2-3 legaturi patrunjel un cubulet unt   Mod de preparare: Se curata ciupercile de pielite se spala bine in cateva ape. Se…
Read more »

Cannelloni cu legume şi carne

2 February 2011
Cannelloni cu legume şi carneO reteta de cannelloni cu amestec de carne tocata, ardeo rosii, rosii, porumb, suc de rosii, piper alb si negru, ulei de masline, cascaval, unt, cimbru si pesmet Ingrediente: 400 g carne tocata (amestec vita si porc) 4 ardei rosii 3 rosii o cutie de porumb 200 ml suc de rosii piper alb si negru…
Read more »

Frigarui din carne de vita si carne macra de porc

2 February 2011
O reteta de frigarui din carne de vita, carne macra de porc, ficat, rinichi de porc, sare, ulei si piper. Ingrediente: 300 g carne macră de porc 200 g ficat 300 g carne de vită 200 g rinichi de porc sare ulei piper   Mod de preparare: Se cu­răţă carnea, se spală, se taie în…
Read more »

Perişoare cu smântână şi mărar

1 February 2011
Perişoare cu smântână şi mărarO reteta de perisoare cu smatana, marar, carne de vitel, oua, paine alba, faina, unt, carne slaba de porc, lapte, ceapa, sare, piper si praf de ciuperci uscate. Ingrediente: 500 g carne de viţel 300 g miez pâine albă două ouă 3 legături de mărar făină 100 g unt 500 g carne slabă de porc…
Read more »

Muşchi de porc la grătar

1 February 2011
  Ingrediente: un kg de muşchi de porc o felie de slănină o lingură de sare o lingură de cimbrişor amestecat cu chimion (măcinate împreună)     Mod de preparare: Se curăţă muşchiul de porc şi se taie în felii mai groase (aproximativ cât un deget). Se pregăteşte jarul (din lemn de esenţă tare, bine…
Read more »

Chiftele condimentate

1 February 2011
Chiftele condimentateO reteta de chiftele condimentate cu piept de pui, oua, ceapa, paine, boia dulce, boia iute, scortisoara, delikat, usturoi, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 oua 3 cepe 3 felii de paine 1 lingurita boia iute 1 lingurita boia dulce 1 lingurita cu scortisoara 1 lingurita cu delikat 5 catei…
Read more »

Tocana razeseasca

1 February 2011
Tocana razeseascaO reteta de tocana cu carne de vitel, inima, untura, vin dulce, smantana, bulion de rosii, pasta de arde, ciuperci murate, afumatura, ficat, ceapa, unt, supa de oase si sare dupa gust. Ingrediente: 500 g carne de viţel 200 g inimă două linguri de untură o ceaşcă de vin dulce o ceaşcă de smântână un…
Read more »

Clatite cu urda si marar

1 February 2011
Clatite cu urda si mararO reteta de clatite cu urda, faina, ulei, oua, sare, lapte, marar tocat fin si sare. Ingrediente: 100 g făină ulei 3 ouă sare 300 ml lapte pentru umplutură 250 g urdă o legătură de mărar tocat fin sare   Mod de preparare: Se bate aluatul. Se freacă urda cu mărarul. Se prăjesc clătitele mai…
Read more »

File de cod cu polenta

1 February 2011
File de cod cu polentaO reteta de file de cod cu stafide, mamaliga, ghimbir murat, salata verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui si seminte de chimen. Ingrediente: 4 fileuri de cod 30 g stafide un litru apă 200 g mălai o lingură de ghimbir murat o salată verde sare piper ulei de floarea-soarelui seminţe de chimen   Mod…
Read more »

Caise umplute cu brânză

1 February 2011
Caise umplute cu brânzăO reteta de caise umplute cu branza de vaci si branza cu mucegasi, migdale, seminte de pin, zahar tos, lamaie, fistic, anason, sare, salata verde, piper, ricotta si mascarpone. Ingrediente: 400 g caise uscate 100 g brânză de vaci 100 g brânză cu mucegai 50 g migdale 50 g seminţe de pin 750 ml apă…
Read more »

Pui umplut cu nuci

1 February 2011
Pui umplut cu nuciO reteta de pui umplut cu nuc, mar, stafide, boia de ardei dulce, sare, piper, ulei cimbru, varza, marar si otet. Ingrediente: un pui un măr o mână de nuci 50 g stafide boia de ardei dulce sare piper ulei cimbru o jumătate de varză o legătură de mărar oţet   Mod de preparare: Puiul…
Read more »

Purcel umplut

1 February 2011
Purcel umplutO reteta de purcel umplu cu maruntaie de purcel, miez de nuca, oua, condimente, ciuperci, unt, untura, vin si boia. Ingrediente: un purcel de 10-12 kg măruntaiele de la purcel miez de nucă ceapă două ouă condimentele ciuperci unt untură vin boia   Mod de preparare: Purcelul se pârleşte, se şterge cu un burete de…
Read more »

Orez cu suc de rosii si cascaval

1 February 2011
Orez cu suc de rosii si cascavalO reteta de orez cu bobul lung si suc de rosii, ulei de masline, patrunjel, cimbru, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 100 ml suc de rosii 2 linguri ulei de masline o legatura de patrunjel cimbru piper sare 200 g cascaval   Mod de preparare: Se spală orezul şi…
Read more »

Sos de nuci cu usturoi

1 February 2011
Sos de nuci cu usturoi  O reteta de sos de nuci cu usturoi si paine neagra, ulei, otet, sare dupa gust, un varf de cutiti de pulbere de cimbrisor sau de salvie. Ingrediente: 200 g nuci o felie de pâine neagră două ceşcuţe de ulei 40 ml oţet 6 căţei de usturoi sare (după gust) un vârf de cuţit…
Read more »

Tocanita de curcan cu mazare

1 February 2011
O reteta de tocanita cu piept de curcan si ceapa, ulei, sare, piper, mazare, vin alb sec, smantana, mustar cu hrean si patrunjel. Ingrediente: 400 g piept de curcan 3 cepe două linguri ulei sare piper 250 g mazăre congelată 200 ml vin alb sec două linguri smântână o lingură muştar cu hrean 3 fire…
Read more »

Tarta cu ananas si salata

1 February 2011
Tarta cu ananas si salataO reteta de tarta cu anans si oua, zahar tos, faina, praf de copt, ulei de floarea soarelui, conserva de ananas, carambola, kiwi, zahar pudra, sare, esenta de migdale si menta. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr tos 300 g făină praf de copt două pliculeţe zahăr vaiilinat 50 g ulei de floarea-soarelui o conservă…
Read more »

Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi

31 January 2011
Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturiO reteta de gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si unt, sare, piper, condimente si muraturi asortate. Ingrediente: 4 bucati pulpa de curcan dezosata 5-6 ciuperci unt sare piper condimente muraturi asortate   Mod de preparare: Se spala si se condimenteaza pulpa de curcan. Se incinge gratarul si se pune carnea la fript. Intre…
Read more »

Legume cu bacon

31 January 2011
Legume cu baconO reteta de legume cu bason si morcovi baby, mazare, varza bruxelles, seminte de chimen, ulei de masline, unt, cimbru, sare, piper, lamaie, smantana si mustar. Ingrediente: 200 g morcovi baby 250 g mazăre 500 g varză de Bruxelles o linguriţă de seminţe de chimen 8 felii bacon 50 ml ulei de măsline 50 g…
Read more »

Paste orzo cu ton si telină

31 January 2011
Paste orzo cu ton si telinăO reteta de paste orzo cu ton, telina, rosii cherry, ciuperci murate, alune crude, cimbru, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 250 g paste orzo 250 g roşii cherry 200 g ciuperci murate două conserve ton în ulei două tije de ţelină 75 g alune crude cimbru sare piper ulei de măsline roşii  …
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bamboo (video)

31 January 2011
Cum se prepara Cocktail Bamboo (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Bamboo
Read more »

Paste cu sos de roşii si ardei iute

31 January 2011
Paste cu sos de roşii si ardei iuteO reteta de paste tagliatele cu sos de rosii, ardei capia, usturoi, capere, ceapa verde, masline, vin alb demisec, pudra de curry, uleid e masline, sare, piper, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 400 g tagliatele 5 roşii un ardei capia doi căţei de usturoi o lingură de capere o legătură de ceapă verde 100 g…
Read more »

Rulouri cu scortisoară

31 January 2011
Rulouri cu scortisoarăO reteta de rulouri cu sortisoara si unt, zahar tos, oua, smantana, zahar vanilinat, faina, praf de copt, esenta de migdale, physalis si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g unt 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat două ouă 100 ml smântână 500 g făină un pliculeţ cu praf de copt o linguriţă…
Read more »

Pizza cu carne tocată de pui

31 January 2011
Pizza cu carne tocată de puiO reteta de pizza cu faina, drojdie, carne de pui, rosii, parmezan, zahar tos, pasta de tomate, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 25 g drojdie 500 g carne de pui 5 roşii 100 g parmezan o linguriţă de zahăr tos o lingură de…
Read more »

Curry de orez cu creveţi

31 January 2011
Curry de orez cu creveţiO retete de curry de orez cu creveti decorticati si mazare, ceapa, ardei capia, sos de soia, ulei de floarea soarelui, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez o linguriţă de pudră de curry 500 g creveţi decorticaţi 200 g mazăre o ceapă un ardei capia 250 g midii o lingură de…
Read more »

Blinii cu salată de legume

31 January 2011
Blinii cu salată de legumeO reteta de blinii cu salata de legume si faina alba, unt, drojdie, lapte, oua, zahar, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 420 g făină albă 150 g unt 15 g drojdie 500 ml lapte două ouă zahăr 4 roşii doi castraveţi verzi un…
Read more »

Prăjitură cu ciocolată albă

31 January 2011
Prăjitură cu ciocolată albăO reteta de prajitura cu ciocolata alba, oua, zahar tos faina, praf de copt, sare, frisca, fructe confiate, fistic, jeleu, zahar vanilinat si esenta de migdale. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină un sfert de linguriţă de praf de copt sare 300 ml frişcă 200 g ciocolată albă 10 g gelatină…
Read more »

Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc

31 January 2011
Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porcO reteta de ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc si morcovi baby, telina, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 200 g fasole roşie boabe 200 g fasole albă boabe 200 g morcovi baby un sfert de telină o ceapă doi căţei…

Foitaj cu surimi şi tăiţei

31 January 2011
Foitaj cu surimi şi tăiţeiO reteta de foitaj cu taitei cu spanac, spanac proaspat, salata verde, surimi, pudra de curry, unt, pudra de nucsoara, nuca de cacas, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pachet de foitaj 200 g tăiţei cu spanac 500 g spanac proaspăt o salata verde un pachet cu surimi pudră de curry 50 g unt pudră…
Read more »

Minichecuri din paste

31 January 2011
Minichecuri din pasteO reteta de minichecuri din taitei, boabe de porumb, oua, salata verde, alune crude, unt, sare, piper, patrunjel si smantana. Ingrediente: 300 g tăiţei 100 g boabe de porumb 3 ouă două salate verzi 200 g brânză telemea 50 g alune crude 100 g unt sare piper pătrunjel smântână   Mod de preparare: Tăiţeii se…
Read more »

Prăjitură cu lămmaie, nuca de cocos si mentă

31 January 2011
Prăjitură cu lămmaie, nuca de cocos si mentăO reteta de prajitura cu lamaie si oua, zahar tos, faina, ulei, praf de copt, frisca, gelatina, lamai, menta, nuca de cocos si un varf de lingurita de sare. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină două linguri de ulei un vârf de lingura de praf de copt 500 ml frişcă 10…
Read more »

Paste cu carne şi legume

31 January 2011
Paste cu carne şi legumeO reteta de paste cu piept de pui, conopida, stafide, nuci, morcovi baby, oua, salata verde, busuioc uscat, pudra de nucsoara, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 300 g paste 300 g conopidă 25 g stafide 200 g morcovi baby 100 g nuci 100 g parmezan un piept de pui 3 ouă o salată…
Read more »

Parjoale din legume

31 January 2011
Parjoale din legumeO retete de parjoale din legume cu morcovi, dovlecei, telina, marar, patrunjel, usturoi, faina, pesmet, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 dovlecei 4 cartofi 1 telina mica 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 5-6 catei de usturoi 4 linguri faina 2 linguri pesmet 2 oua ulei sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Chiftele umplute

31 January 2011
Chiftele umpluteO reteta de chiftele umplute cu orez, oua, ceapa, morcov, pesmet, piept de curcan, branza de burduf, sare si ulei. Ingrediente: 1 cescuta cu orez 2 oua 1 ceapa 1 morcov 1 lingura pesmet 1 piept de curcan 200 g branza de burduf ulei sare   Mod de preparare: Fierbe carnea în apă cu sare.…
Read more »

Chiftelute in sos de rosii cu orez

31 January 2011
Chiftelute in sos de rosii cu orezO reteta de chiftelute in sos de rosii cu carne de vita tocata, usturoi, ou, ceapa, seminte de chimen macinate, sos de rosii, orez, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 catei de usturoi 1 ou 1 ceapa 1 lingura cu seminte de chimen macinate pentru sos: 500 ml sos…
Read more »

Piept de pasare marinat cu lamaie

31 January 2011
Piept de pasare marinat cu lamaieO reteta de piept de pasare marinat cu lamaie si ghimbir uscat, vin alb sau sherry, sos oyster, sos de soia si zahar brun. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui dezosat, tăiat în bucăţele un vârf de linguriţă de ghimbir uscat 4 linguri de suc de lămâie proaspăt stors pentru marinată: 1 lingură de vin…
Read more »

Muschi de vitel cu ciuperci

31 January 2011
Muschi de vitel cu ciuperciO reteta de muschi de vitel cu ciuperci uscate si smantana, vin alb, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si faina de grau. Ingrediente: 600 g felii de viţel 300g ciuperci uscate 1 pahar smântână proaspătă 1 pahar vin alb pătrunjel tocat 1 ceapă 1 căţel de usturoi sare piper negru boabe 1 lingură ulei…
Read more »

Legume la abur

31 January 2011
Legume la aburO reteta de legume la abur cu morcovi, gulie, visinata, castravete, sos de soia, sparanghel, ciuperci, unt, ceaa, branza tofu, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 1 linguriţă vişinată 1 castra­vete 2 linguri sos de soia 6 fire sparanghel 3 ciuperci proas­pete 20 g unt 1 ceapă mare 100 g brânză Tofu sare…
Read more »

Ciorba de fasole boabe cu cimbru

31 January 2011
Ciorba de fasole boabe cu cimbruO reteta de ciorba de fasole boabe cu cimbru, ceapa, morcov, frunze de telina, pulpa de rosii si sare. Se serveste atat calda cat si rece. Ingrediente: 300 g boabe de fasole o ceapă 2 morcovi două frunze de ţe­lină o ramură de cimbru 200 ml pulpă de roşii sare   Mod de preparare: Fasolea…
Read more »

Spaghete cu sos verde

31 January 2011
Spaghete cu sos verdeO reteta de spaghete cu sos verde si miez de nuca, busuioc, usturoi, sare, ulei de rapita si cascaval. Ingrediente: 50 g miez de nucă 2 legături busuioc 4 căţei de usturoi sare 8 linguri ulei (eventual de rapiţă) 125 g caşcaval 400 g spaghete   Mod de preparare: Se toacă mare miezul de nucă.…
Read more »

Sos de salvie

31 January 2011
O reteta de sos de salvie cu unt, usturoi, ceapa, morcov, zahar, telina, busuioc, sare si putin vin. Pentru paste fainoase Ingrediente: o lingură de unt 6 căţei de usturoi o ceapă un morcov mic o ceaşcă suc de roşii o linguriţă de zahăr 3 frunze de ţelină o rămurică de busuioc 4 frunze de…
Read more »

Carne de miel cu tarhon

31 January 2011
Carne de miel cu tarhonO reteta de carne de miel cu o lingurita de tarhon, o ceapa mare, ulei, otet, bulion de rosii si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel o lingura de tarhon o ceapa mare o ceasca ulei o lingura otet o lingurita bulion de rosii sare   Mod de preparare: Carnea se taie bucati si…
Read more »

Galuste de mere cu spuma de vin rosu

31 January 2011
Galuste de mere cu spuma de vin rosuO reteta de galuste de mere cu unt, zahar, scortisoara, sare, lamaie, piscoturi, oua, vin rosu, cuisoare, ulei si un baton de vanilie Ingrediente: 130 g unt moale 160 g zahar 1 lingura zahar vanilat o priza scortisoara o priza sare 4 mere 1 lamaie 100 g pesmeti 6 oua 80 g piscoturi 150 g…
Read more »

Cotlet de porc cu ficatei

31 January 2011
O reteta de cotlet de porc cu ficatei si salam uscat, cas, pastai, carofi, ciuperci, morcovi, gogosari, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 100 g salam uscat, feliat subţire 100 g caş 400 g ficăţei 300 g păstăi 4 cartofi 300 g ciuperci 400 g morcovi 100 g gogoşari roşii 150…
Read more »

Cremă de capuccino cu friscă si cacao

31 January 2011
Cremă de capuccino cu friscă si cacaoO reteta de capucciono cu frisca, cacao, gelatina alba, cafea, zahar, smantana, biscuiti cu migdale si cacao pentru pudrat. Ingrediente: 4 foi de gelatină albă 1 baton de vanilie 1/4 1 cafea tare (espresso) 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 200 g smântână pentru garnisit, frişcă biscuiţi cu migdale (Amaretti) cacao pentru pudrat   Mod de…
Read more »

Parfe de cafea cu ciocolată, fistic si smantana

31 January 2011
Parfe de cafea cu ciocolată, fistic si smantanaO reteta de parfe de cafea cu ciocolata, fistic, smantana, oua, zahar, amidon, gelatina alba, ciocolata menajera alba, ciocolata menajera amaruie si zahar vanilat. Ingrediente: 350 g smântână 100 g cafea măcinată grosier 7 gălbenuşuri şi 3 albuşuri 75 g zahăr 50 g făină 1 lingură amidon 3 foi de gelatină albă 100 g ciocolată…
Read more »

Crema de vanilie cu morcovi

31 January 2011
Crema de vanilie cu morcoviO reteta de crema de vanilie cu lapte, oua, zahar, praf de sare, zeama de lamaie, unt, zahar vanilat, faina, morcovi si felii de portocale. Ingrediente: 800 ml lapte 4 oua 250 g zahar un praf de sare zeama de la o lamaie 50 g unt un pliculet zahar vanilat 6 linguri faina 3-4 morcovi…
Read more »

Tarte cu roşii si sardele

31 January 2011
O reteta de tarte cu rosii, fileuri de sardele in ulei, unt, faina, sare, masline negre, ulei de masline, rozmarin, bulion, zahar, otet balsamic, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 100 g unt rece 250 g făină un praf de sare pentru garnitura: 500 g roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 100 g fileuri de…
Read more »

Viţel cu ton în sos

30 January 2011
Viţel cu ton în sosO reteta de vitel cu ton in ulei si ceapa, morcov, radacina de fenicul, vin alb, otet balsamic, piper, foi de dafin, cuisoare, lamai, usturoi, , capere, ulei de masline, sare, piper si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1/2 rădăcină de fenicul 500 ml vin alb 5 linguri oţet balsamic 1 linguriţă…
Read more »

Roşii gratinate cu mozzarella şi busuioc

30 January 2011
Roşii gratinate cu mozzarella şi busuiocO reteta de rosii gratinate cu mozzarella, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper, usturoi si o lingura de ulei. Ingrediente: 5 roşii mari 500 g mozzarella 200 ml smântână 150 ml supă de legume 1 legătură de busuioc sare piper 2 căţel de usturoi zdrobit 1 lingură de ulei   Mod de preparare: Roşiile…
Read more »

Rondele de parmezan umplute cu legume

30 January 2011
Rondele de parmezan umplute cu legumeO reteta de rondele de parmezan umplute cu ardei, ceapa verde, masline verzi, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare, piper alb si otet alb. Ingrediente: 150 g parmezan 1 ardei mic, galben 1 ceapă verde 100 g măsline verzi, fără sâmburi 50 g roşii uscate la soare, în ulei 1 roşie 1 căţel de…
Read more »

Inimioare cu branza de vaci

30 January 2011
Inimioare cu branza de vaciO reteta de inimioare cu branza de vaci, smantana, verdeata proaspata, sare, piper, seminte de chimen, morcov, ceapa verde, sunca si cascaval feliat. Ingrediente: 4 felii de pâine albă pentru toast 100 g brânză de vaci o lingură smântână verdeaţă proaspătă sare piper seminţe de chimen un morcov mic o ceapă verde două felii şuncă…
Read more »

Crostini cu anghinare si busuioc

30 January 2011
Crostini cu anghinare si busuiocO reteta simpla de crostini cu anghinare, busuioc verde, ulei de masline xtravirgin, parmezan, sa, piper, branza de capra si rosii cherry. Ingrediente: 8 felii de baghetă tăiate pe diagonală ulei de măsline extravirgin un borcănel de anghinare marinată frunze de busuioc verde 50 g parmezan ras 50 g brânză de capră sare piper 4…
Read more »

Piept de pui marinat cu vanilie

30 January 2011
Piept de pui marinat cu vanilieO reteta de piept de pui marinat cu vanilie si lamaie verde, miere, ulei de masline, piper macinat, smochine si sare. Ingrediente: 1 baton de vanilie sucul de la 1 lămâie verde 3 linguri de miere 1,5 linguri de ulei de măsline 6 bucăţi de piept de pui piper măcinat 6 smochine sare   Mod…
Read more »

Negrese cu nuca

30 January 2011
Negrese cu nucaO reteta de negrese cu faina, unt, ciocolata, zahar, oua, nuci maruntite si sare. Ingrediente: 60 g făină 125 g unt 120 g ciocolată 180 g zahăr 3 ouă 150 g nuci mărunţite sare   Mod de preparare: Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Se cerne zahărul…
Read more »

Frigărui din pui cu lămâie

30 January 2011
Frigărui din pui cu lămâieO reteta de frigarui din pui cu lamaie si ardei rosii, ardei verzi, dafin, ardei iute, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 5 bucăţi piept de pui 2 lămâi 2 ardei roşii 2 ar­dei verzi 3 rămurele de dafin proaspăt 1 ardei iute mic 1 ceapă 1 căţel de usturoi 4 linguri de ulei sare  …
Read more »

Cremă de creson cu scoici

30 January 2011
Cremă de creson cu scoiciO reteta de crema de creson cu scoici si ceapa, foaie de dafin, ulei de masline, unt, smantana, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: 2 ramuri de creson 1 kg de scoici 2 cepe 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei de măsline 50 g unt 250 g smântână 1 gălbenuş de ou…
Read more »

Chec sarat cu fructe uscate

30 January 2011
Chec sarat cu fructe uscateO reteta de chec sarat cu smochine uscate, grasime vegetala, faina, drojdie, delikat, sare, piper, busuioc si carnati. Ingrediente: 150 g smochine uscate 120 g grăsime vegetală de gătit 3 ouă 250 g făină 1 pachet drojdie (Dr. Oetker) 1 lingură Delikat sare piper 1 lingură busuioc uscat 150 g cârnat tocat mărunt grăsime pentru…
Read more »

Paine cu măsline verzi sau negre

30 January 2011
Paine cu măsline verzi sau negreO reteta de paine cu masline verde, masline negre, sare, branza rasa, unt, oua, praf de copt, ulei de masline, faina, vin all si grasime pentru uns tava. Ingrediente: 200 g măsline verzi, tăiate 200 g măsline negre, tăiate sare 400 g brânză rasă 600 g unt 6 ouă 2 pa­chete praf de copt 300…
Read more »

Chec cu cacao si curmale

30 January 2011
Chec cu cacao si curmaleO reteta de chec cu cacao, curmale, zahar, faina, praf de copt, lapte, unt, ou, cacao, rom, alune macinate, fructe zaharisite, scortisoara, cuisoare si coaja roasa de lamaie. Ingrediente: 140 g zahăr 140 g făină 1/2 pachet praf de copt 125 ml lapte 40 g unt 1 ou 20 g cacao 2 linguri rom 40…
Read more »

Tarta cu banane si ciocolata

30 January 2011
Tarta cu banane si ciocolataO reteta de tarte cu banane si ciocolata, albusuri, zahar, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilat, esenta de vanilie, lichior de oua, fulgi de ciocolata si pesmet. Ingrediente: 6 albuşuri 300 ml ulei de floarea-soarelui 350 g zahăr 200 g făină 200 g amidon 3 banane mari 1 plic praf de copt 2 plicuri…

Cum se prepara Cocktail Algonquin (video)

30 January 2011
Cum se prepara Cocktail Algonquin (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Alogonquin
Read more »

Mancare cu ardei capia

30 January 2011
Mancare cu ardei capiaO reteta de mancare cu ardei capia, pulpa de porc, ulei, ceapa rosie, rosii in bulion, paprika, busuioc, cimbru, zahar, patrunjel verde si 2-4 catei de usturoi. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 2-3 linguri ulei 3-4 ardei capia 2-3 cepe rosii un borcan rosii in bulion 4 lingurite paprika picant busuioc cimbru o lingurita…
Read more »

Clatite umplute cu sos picant

30 January 2011
Clatite umplute cu sos picantO reteta de clatite umplu cu sos picant si porumb, sos de rosii, delikat picant, carnati picanti si o lingurita de zahar. Ingrediente: pentru aluatul de clatite: 2 oua 2-3 linguri de ulei 200 ml lapte 100 ml apa minerala 200 g faina pentru umplutura: 2 cutii porumb in conserva o cutie sos de rosii…
Read more »

Mancare ardeleneasca

30 January 2011
Mancare ardeleneascaO reteta de mancare ardeleneasca cu pulpa de porc, boia dulce de ardei, ceapa, cartofi, zahar, ulei, sare, piper, rosii in bulion si gogosari congelati. Ingrediente: 800 g pulpa de porc boia dulce de ardei paprika 2-3 cepe 5-6 cartofi 2 lingurite zahar 3-4 linguri ulei sare piper rosii in bulion 3 ardei rosii sau…
Read more »

Crema de vanilie cu piscoturi

30 January 2011
Crema de vanilie cu piscoturiO reteta de crema de vanilie cu lapte, zahar, oua, vanilie, sare, piscoturi, kiwi, faina, cirese confiate sau dulceata si unt. Ingrediente: 800 ml lapte 250 g zahar 4 oua un baton de vanilie un praf de sare piscoturi 2 kiwi 5 linguri faina cirese confiate sau dulceata 75 g unt   Mod de preparare:…
Read more »

Supă orientală de legume si alune tocate

30 January 2011
Supă orientală de legume si alune tocateO reteta de supa cu ceapa, praz, chimen, ulei, cartofi albi, morcovi, alune tocate, sare, piper si o legatura de patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă 1 tulpină de praz 1 linguriţă chimen 2 linguri ulei 600 g cartofi albi, făinoşi 450 g morcovi 100 g alune tocate, nesărate 1 l supă sare piper 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Paste cu vinete coapte

30 January 2011
Paste cu vinete coapteO reteta de paste cu sare, piper, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, masline tocata si vinete coapte. Ingrediente: un pachet paste sare piper patrunjel usturoi ceapa 1-2 vinete 50 m ulei de masline 100 g masline tocate   Mod de preparare: Pastele se pun intr-o oală cu apă, sare şi puţin ulei conform instrucţiu­nilor…
Read more »

Lasagana cu piept de pui, cimbru si busuioc

30 January 2011
Lasagana cu piept de pui, cimbru si busuiocO retete de lasagna cu piept de pui cu cascava, sare, piper, suc de rosii, lapte, unt, faina, ulei de masline, cimbru si busuioc. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g cascaval sare piper suc de rosii 300 ml lapte 50 g unt 3-4 linguri faina 1-2 linguri ulei de masline foi de lasagna…
Read more »

Paste cu carne de porc si salvie

30 January 2011
Paste cu carne de porc si salvieO reteta de paste cu carne de porc, rosii, ceapa, usturoi, vin alb, apa, sare, piper, ulei de floarea soarelui si frunze de salvie. Ingrediente: un kilogram muşchi de porc 500 g macaroane 6 roşii o ceapă 5 căţei de usturoi 5 frunze de salvie 300 ml vin alb 500 ml apă sare piper ulei…
Read more »

Crema caramel cu crant

30 January 2011
Crema caramel cu crantO reteta de crema caramel cu lapte, zahar, praf de sare, galbenusuri, unt, zahar vanilat, nuci si faina. Ingrediente: un litru lapte 300 g zahar un praf de sare 4 galbenusuri 100 g unt 2 plicuri zahar vanilat 100 g nuci 7-8 linguri faina   Mod de preprare: Pe o tavă de aragaz se aranjează…
Read more »

Frigarui asortate cu garnitura

30 January 2011
Frigarui asortate cu garnituraO reteta de frigarui asorate cu carne de pui, piper, cotlet de pui, sare, slaninuta, ceapa alba, boia dulce de arde. Se servesc cu garnitura. Ingrediente: 300 g carne de pui piper 300 g cotlet de porc sare 100 g slaninuta o ceapa alba boia dulce de ardei garnitura: salata verde ceapa sare 1-2 rosii…
Read more »

Muschiulet de vita pe pat de legume

30 January 2011
Muschiulet de vita pe pat de legumeO reteta de muschiulet de vita cu sare, unt, piper, zahar, ulei de masline, busuioc, rozmarin, cimbru, usturoi, amestec mexican de legume, paprika si vin rosu. Ingrediente: 800 g muschi de vita sare unt piper zahar ulei de masline busuioc rozmarin cimbru usturoi amestec mexican de legume paprika vin rosu   Mod de preparare: Se…
Read more »

Pui la cuptor cu stafide

30 January 2011
Pui la cuptor cu stafideO reteta de pui la cuptor cu unt, lapte, faina, cascaval, stafide, rozmarin, sare si 2-3 catei de usturoi.  Ingrediente: 800 g carne de pui 50 g unt lapte faina cascaval stafide rozmarin sare 2-3 catei de usturoi   Mod de preparare: Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală şi se con­dimentează cu…
Read more »

Ceafa de porc cu legume si cimbru

30 January 2011
Ceafa de porc cu legume si cimbruO retete de ceafa ce porc cu sare, piper alb, piper negru, boia dulce, vin, ulei de masline, ardei grasi, fasole verde, cimbru si o ceapa rosie. Ingrediente: 400 g ceafa de porc sare piper alb si negru boia dulce 2 lingurite vin o lingurita ulei cu masline 4-5 ardei grasi verzi si galbeni 200…
Read more »

Salata de pui cu porumb

30 January 2011
Salata de pui cu porumbO reteta de salata piept de pui cu porumb, cascava, sare, piper, unt, patrunjel verde si 2-3 feliute de rosii. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cutii mici cu porumb cascaval ras si felii sare piper 50 g unt patrunjel verde   Mod de preparare: Se spală şi se şterg bucăţile de pui cu…
Read more »

Salata de ciuperci marinate cu masline

30 January 2011
Salata de ciuperci marinate cu masline  Ingrediente: un kilogram de ciuperci sare ulei de masline 1-2 lingurite zahar otet aomatic piper masline verzi 2-3 catei de usturoi cascaval ras patrunjel verde tocat marunt   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine ciupercile şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare. Se lasă să…
Read more »

Friptura de vitel cu legume

30 January 2011
Friptura de vitel cu legumeO retete de friptura de vitel cu unt, sare, piper, pasta de rosii, ceapa rosie, morcovi, cimbru, conopida, broccoli, zahar, vin rosu. Ingrediente: 800 g carne de vitel 50 g unt sare piper pasta de rosii ceapa rosie morcovi cimbru conopida broccoli 1-2 lingurite zahar 50 ml vin rosu   Mod de preparare: Se spală…
Read more »

Legume de iarnă

30 January 2011
O reteta foarte simpla de legume de iarna cu sparanghel verde, morcovi, varza de bruxelles, fasole galbena, unt, coaja de portocala, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: două legături de sparanghel verde 800 g morcovi 450 g varză de Bruxelles 450 g fasole gal­benă lungă 50 g unt coaja de la o por­tocală 100…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Brooklyn (video)

29 January 2011
Cum se prepara Cocktail Brooklyn (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Brooklyn
Read more »

Curcan cu tocana de ardei

29 January 2011
Curcan cu tocana de ardeiO reteta de piept de curcan cu ceapa, sare, piper, rozmarin, boia de ardei dulce, ardei gras, patrunjel si ulei. Ingrediente: un piept de curcan 2 cepe sare piper rozmarin boia de ardei dulce 2 linguri pasta de rosii un kilogram de ardei gras 2-3 fire de patrunjel ulei   Mod de preparare: Se dezosează…
Read more »

Crochete de salau

29 January 2011
Crochete de salauO reteta foarte simpla de crochete de salau cu sare, piper alb, pesmet, oua si legume fierte pentru garnitura. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare piper alb 150 g pesmet 2-3 oua legume fierte pentru garnitura   Mod de preparare: Se spală feliile de peşte, se şterg bine cu un prosop absorbant, iar apoi…
Read more »

Branzoaice cu sos de rosii si praz

29 January 2011
Branzoaice cu sos de rosii si prazO reteta de branzoaice cu sos de rosii, praz, boia dulce, cimbru, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, telemea de vaca, oua, pesmet si migdale sau nuci prajite. Ingrediente: 2-3 fire de praz boia dulce cimbru sare piper patrunjel un kilogram de rosii 2-3 linguri ulei de masline pentru aluat: 400 g telemea de vaca…
Read more »

Gustari cu varza

29 January 2011
Gustari cu varzaO reteta de gustari cu varza cu lipie, piper pudra, piept de pui, cascaval ras, masline, ulei de masline si o lingurita de otet aromatic. Ingrediente: 4 bucati lipie 2 verze crude piper pudra 3-4 bucati de piept de pui 100 g cascaval ras 50 g masline feliate ulei de masline o lingurita de otet…
Read more »

File de căprioară în pâine picantă

29 January 2011
O reteta de file de caprioara in paine picanta cu, cartofi, cartofi rosii, unt, smantana, ciocolata, sos negru, piept de pui, oua, coniac, unt de arahide, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de căprioară 200 g aluat de pâine cu condimente 100 g cartofi 100 g cartofi roşii 50 g unt 50 g smântână…
Read more »

Cappuccino cu sparanghel

29 January 2011
Cappuccino cu sparanghelO reteta de capuccino cu sparanghel si ficat de rata, trufe, bulion de pui, smantana, frisca, felii subtiri de bacon, sare si piper.  Ingrediente: 100 g ficat de raţă 100 g sparanghel 5 g trufe 150 ml bulion de pui 200 ml smântână 100 ml frişcă 4 felii subţiri de bacon sare piper   Mod…
Read more »

Păstrăv in crustă de mălai

29 January 2011
Păstrăv in crustă de mălaiO retete de peste, pastrav in crusta de malai cu cartofi, dovlecei, rozmarin, faina, usturoi, boia dulce sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 păstrăvi 800 g cartofi mici doi dovlecei două fire de rozmarin 3 linguri de mălai 3 linguri de făină o căpăţănă usturoi o lingură de boia dulce sare piper…
Read more »

Salată caldă de spanac

29 January 2011
Salată caldă de spanacO reteta de salata calda cu spanac, dovlecei, nuci caju, ciuperci, otet balsamic, usturoi, unt, seminte de mustar, ulei de masline, busuic verde si parmezan. Ingrediente: 500 g spanac proaspăt doi dovlecei 200 g nuci caju 200 g ciuperci 50 ml oţet balsamic 8 căţei de usturoi o baghetă 50 g unt două linguriţe de…
Read more »

Ciorbă de porc ţărănească

29 January 2011
Ciorbă de porc ţărăneascăO reteta de ciorba de porc taraneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, cartofi, ardei gras, varza alba, rosii, mazare sau fasole verde, sare si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 60 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g cartofi 150 g varză albă 150 g…
Read more »

Ardei umplut cu orez, bucăţele de pui şi cârnăciori

29 January 2011
Ardei umplut cu orez, bucăţele de pui şi cârnăcioriO reteta de ardei umplut cu file de pui, orez, carnati cabanos, telina, boia cu ardei, cimbru, oregano, supa si rosii. Ingrediente: 200 g file de pui 100 g carnati cabanos 4 tulpini de telina 1 lingura ulei cate 1/2 lingurita de boia cu ardei cimbru oregano 175 orez cu bobul lung 600 ml supa…
Read more »

Prăjitură cu ananas, migdale si miere

29 January 2011
Prăjitură cu ananas, migdale si miereO reteta de prajitura cu ananas, lapte, cacao, unt, oua, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilinat, migdale, esenta de rom, sare si miere. Ingrediente: 400 g zahăr tos 180 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 200 g unt 4 ouă 150 g făină 50 g amidon un pliculeţ praf de copt două pliculeţe…
Read more »

Supă-cremă de roşii cu smantana si arpagic

29 January 2011
Supă-cremă de roşii cu smantana si arpagicO retete de supa crema de rosii cu smatana si ceapa, unt, faina, pasta de tomate, zeama de carne, frisca, peste prajit, oregano, busuioc, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: o ceapă mică 3 linguri de unt un sfert de cană de făina o treime de cană de pastă de tomate un litru de zeamă…
Read more »

Friptură de vita cu legume la tigaie

29 January 2011
Friptură de vita cu legume la tigaieO reteta de friptura de vita, morcovi, ardei gras, ceapa, usturoi, piper, ulei de masline, sare si zahar pudra Ingrediente: 400 g morcovi 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 4 căţei de usturoi 4 buc. carne de vită pentru friptură (a 150 g) piper 2 linguri ulei de măsline sare 2 linguri zahăr pudră  …
Read more »

Budinca in foi

29 January 2011
Budinca in foiO reteta de budinca cu piept de pui, ceapa, smantana, unt, faina, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg piept de pui 3 cepe 300 g smantana 200 g unt 2-1/2 pahare cu faina 1/2 bicarbonat de sodium 2 legaturi marar sare piper ulei   Mod de preparare: freaca untul cu un praf de…

Paste cu vinete şi creveţi

29 January 2011
Paste cu vinete şi creveţiO reteta de paste cu vinete, ardei capia, capere, creveti decorticati, usturoi, vin alb demisec, cimbru, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 3 ouă 300 g făină o vânătă doi ardei capia o lingură de capere 500 g creveţi decorticaţi 4 căţei de usturoi 200 ml vin alb demisec cimbru sare piper ulei…
Read more »

Supă de fasole cu carnaţi afumaţi

29 January 2011
Supă de fasole cu carnaţi afumaţiO reteta de supa de fasole cu carnati afumati si ceapa, ulei, boia de ardei dulce, morcov, telina, albitura, cimbru sau tarhon, sare si patrunjel verde. Ingrediente: fasole albă (sau pestriţă) 300 g ceapă 60 g ulei 50 ml un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce morcov 60 g ţelină şi albitură 100…
Read more »

Ruladă de pui cu salata de rosii

29 January 2011
Ruladă de pui cu salata de rosiiO reteta de rulada de pui cu, cascaval, ficatei de pui, rozmarin, lapte, vin alb demisec, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 4 piepturi de pui 300 g caşcaval 500 g ficăţei de pui două crenguţe de roz­marin 500 ml lapte dulce 250 g roşii cherry 500 ml vin alb demisec…
Read more »

Mancare de orez cu legume

29 January 2011
Mancare de orez cu legumeO retete de mancare de orez cu ciuperci, rosii cherry, ardei capia, ardei gras, telina, lamaie, ceapa, usturoi, vin alb demisec, cimbru, ulei de masline, sare, piper si telina Ingrediente: 250 g orez 300 g ciuperci 250 g roşii cherry roşii şi galbene un ardei capia un ardei gras două tije de ţelină o jumătate…
Read more »

Salată de spanac cu somon

29 January 2011
Salată de spanac cu somonO reteta de salata de spaca cu fileuri de somon si capere, porumb baby murat, mustar dulce, miez de nuca, miere, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac două fileuri de somon două linguri de capere 200 g porumb baby murat 75 g muştar dulce 100 g miez de…
Read more »

Gutui umplute

29 January 2011
Gutui umpluteO reteta simpla de gutui umplute cu mere, pere, seminte de pin, miere, rozmarin, branza cu mucegai, zahar vanilinat, scortisoara, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 4 gutui două mere două pere 100 g seminţe de pin 5 linguri de miere două fire de rozmarin 200 g brânză cu mucegai două pliculeţe zahăr vanilinat un beţişor scorţişoară…
Read more »

Muşchi de porc cu portocale

29 January 2011
Muşchi de porc cu portocaleO reteta de muschi de porc cu portocale si unt, lichior de portocale, seminte de mustar, ceapa, usturoi, smantana, miez de nuca, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un kg muşchi de porc 100 g unt 5 portocale 180 ml lichior de portocale 500 ml apă seminţe de muştar două cepe 4 căţei de usturoi 100…
Read more »

Chifteluţe cu peşte si cimbru

29 January 2011
Chifteluţe cu peşte si cimbruO reteta de chiftelute cu peste, mazare congelata, cimbru, ceapa, usturoi, oua, pesmet, smantana, mutar, sare, piper, ulei de floarea soarelui si salata verde. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 100 g mazăre congelată o felie de pâine albă o ceapă 4 căţei de usturoi două ouă 100 g pesmet 150 g smântână o lingură…
Read more »

Supă cremă de ardei

29 January 2011
Supă cremă de ardeiO reteta de supa crema de ardei cu arpagic, ulei de masline, rosii, cimbru uscat, foaie de dafin, sare, piper, smantana si patrunjel tocat. Se mai poate adauga si fulgi de branza. Ingediente: 6 bucati arpagic 5 ardei graşi galbeni 2 linguri ulei de măsline 250 g roşii bucăţi 1 linguriţă cimbru uscat 1 foaie…
Read more »

Paste cu sos de roşii, parmezan si branza de capra

29 January 2011
Paste cu sos de roşii, parmezan si branza de capraO reteta de paste cu sos de rosii, sare, rucola, ceapa, usturoi, ciuperci champignon, unt, o cutir rosii, piper, branza telemea si parmezan ras. Ingrediente: 350 g rigatoni sare 100 g rucola 1 ceapă 1 căţel de usturoi 250 g ciuperci champignon 1 lingură unt 1 cutie roşii pentru pizza (850 ml) piper 50 g…
Read more »

Budinca crocanta

29 January 2011
Budinca crocantaO reteta simpla de budinca crocanta cu unt, lapte, oua, smantana, cascaval, zahar si sare. Ingrediente: 8-10 felii de paine 100 g unt 500 ml lapte 4 oua 200 g smantana 100 g cascaval 3 linguri cu zahar sare   Mod de preparare: Freaca galbenusurile cu zaharul. Adauga albusuirle batute spuma cu un praf de…
Read more »

Plăcintă cu iaurt

29 January 2011
Plăcintă cu iaurt  Ingrediente: Aluat fraged: 150 g făină 150 g migdale măcinate 1 pacheţel zahăr vanilinat 1 gălbenuş 1 praf de sare 150 g unt Umplutură şi topping: 100 ml frişcă 500 g iaurt slab sucul de la 1 portocală 2 linguri amidon 4 albuşuri 100 g zahăr pudra 5 portocale 2 linguri fistic tocat  …
Read more »

Supa – crema

29 January 2011
O reteta simpla de supa-crema cu cartofi, morcov, telina, radacina de pastarnac, lapte, smantana, ou si sare. Ingrediente: 4 cartofi 1/2 morcov 1/2 telina 1/2 radacina de pastarnac 1/2 ceapa 1 cescuta cu lapte 50 g smantana 1 ou sare   Mod de preparare: Curăţă legumele, spală-le bine, taie-le mărunt şi pune-le la fiert în…
Read more »

Antricoate de vită în sos

29 January 2011
O reteta simpla de antricoate de vita in sos cu, usturoi, sare de mare, piper macinat, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: un antricot de vită de 5 kilograme 4 căţei de usturoi o lin­guriţă de sare de mare o linguriţă de piper măcinat o jumătate de cană de vin roşu o jumătate de…
Read more »

Supă de varză cu costiţă afumată

29 January 2011
Supă de varză cu costiţă afumatăO reteta de supa de varza cu costita afumata si ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, smantana, sare, knorr si marar sau patrunjel. Ingrediente: varză albă 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină sau albitură 100 g costiţă afumată 100 g ulei 50 ml supă  2 1 smântână 100 g sare şi knorr după…
Read more »

Sos de franzela

29 January 2011
O reteta de sos de franzela cu pesmet alba, ceapa, cuisoare, lapte si sare. Ingrediente: 120 g pesmet alb din miez de franzela sau cruton o ceapa mica 5 buc cuisoare 250 ml lapte sare   Mod de preparare: Laptele se pune la fiert si spre sfarsit se adauga ceapa intreaga si cuisoarele. Dupa 5…
Read more »

Foitaj cu cremă de brânză

28 January 2011
Foitaj cu cremă de brânzăO reteta simpla de foitaj cu crema de branza de vaci si oua, boia dulce, sare, piper, cimbru ceapa si usturoi. Ingrediente: un pachet de foitaj 5 ouă 200 g brânză de vaci 50 g miezuri de nucă o jumătate de linguriţă de boia dulce sare piper cimbru ceapă usturoi   Mod de preparare: Se…
Read more »

Prăjituri cu mandarine

28 January 2011
Prăjituri cu mandarineO reteta de prajitura cu mandarine si oua, zahar tos, faina, unt, lapte, praf de copt, cafea instant, nuca macinata, mandarine, esenta de rom, pudra de scortisoara si un varf de sare. Ingrediente: 4 ouă 400 g zahăr tos 500 g făină 250 g unt 400 ml lapte dulce un plic praf de copt două…
Read more »

Rondele cu mazăre şi pui

28 January 2011
Rondele cu mazăre şi puiO reteta de rondele de mazare si piept de pui cu faina, oua, unt, branza telemea, smantana, usturoi, praf de copt, ceapa verde, lapte, seminte de susan, pui, sare, ulei si ardei iute. Ingrediente: un piept de pui 100 g mazăre 225 g făină două ouă 50 g unt 130 g brânză telemea 200 ml…
Read more »

Ciorba de miel cu legume si patrunjel

28 January 2011
O reteta de ciorba de miel cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, tarhon, ceapa verde, smantana, galbenus de ou, sare, sare de lamaie si patrunjel Ingrediente: carne de miel 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml orez 50 g tarhon 25 g ceapă verde 100…
Read more »

Peşte afumat cu salată si seminte de mustar

28 January 2011
Peşte afumat cu salată si seminte de mustarO reteta de peste afumat cu cartofi, ceapa rosie, miez de nuca, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper, ulei otet si seminte de mustar. Ingrediente: 4 bucăţi peşte afumat 6 cartofi o ceapă roşie 100 g miez de nucă 4 fire de cimbru o legătură ceapă verde două fire de usturoi verde salată verde sare…
Read more »

Paste cu legume şi roquefort

28 January 2011
Paste cu legume şi roquefortO reteta simpla de paste cu boabe de porumb, ardei capia, rosii, branza cu mucegai, patrunjel, salata verde, sare, piper, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: două ouă 200 g făină 100 g boabe de porumb doi ardei capia 4 roşii 200 g brânză cu mucegai pătrunjel salată verde sare piper ulei de măsline…
Read more »

Lacrimi cu gem de măceşe

28 January 2011
Lacrimi cu gem de măceşeO reteta de desert cu rocotta, coji de napolitana, migdale, fostic, zahar tos, frisca, gem de caise, pasta de macese, pudra de scortisoara, unt si ulei. Ingrediente: 300 g coji de napolitană din comerţ 250 g ricotta 80 g migdale 30 g fistic 50 g zahăr tos 100 ml frişcă 100 g gem de caise…
Read more »

Pui cu susan şi mango

28 January 2011
Pui cu susan şi mangoO reteta de pui cu seminte de susan, morcovi baby, usturoi, stafide, orez, ciuperci, oua, faina, mango, sos de soia, sare, piper, ulei si menta. Ingrediente: două piepturi de pui seminţe de susan 300 g morcovi baby 4 căţei de ustu­roi 50 g stafide 200 g orez 200 g ciuperci două ouă două linguri de…
Read more »

Fasole verde cu migdale

28 January 2011
Fasole verde cu migdaleO reteta foarte simpla de fasole verde cu migdale si ulei de masline, sare, piper si o lamaie. Ingrediente: 650 g fasole verde o lin­gură de ulei de măsline o jumătate de cană de migdale tăiate felii subţiri sare piper o lămâie   Mod de preparare: Se pune la fiert o oală cu apă. Când…
Read more »

Supă cu găluşte de ficat

28 January 2011
O reteta simpla de supa cu galuste de ficat cu pesmet, ou, ceapa, unt, sare si o legatura de patrunjel. Ingrediente: ficat 150 g pâine albă uscată (sau pesmet) 50 g un ou o ceapă mică unt (sau ulei) 30 g sare supă 2 l o legătură mică de pătrunjel   Mod de preparare: Ficatul…
Read more »

Roşii prăjite cu parmezan si busuioc

28 January 2011
Roşii prăjite cu parmezan si busuiocO reteta simpla de rosii prajite cu sare, condimente, parmezan, unt, sare, busuioc sau oregano si putin patrunjel tocat. Ingrediente: roşii sare condimente pentru sosul de pesmet o lingură de parmezan ras un sfert de cană de pesmet cu unt un vârf de cuţit de sare un sfert de linguriţă de busuioc sau oregano o…
Read more »

Beef a la mode

28 January 2011
Beef a la modeO reteta cu pulpa de vita, unt, bulion de vita, sos de rosii, sare, cimbru uscat, piper, morcov, telina, ceapa, usturoi zdrobit si doua cani de vin rosu sec. Ingrediente: două kilograme pulpă de vită o lingură de unt bulion de vită un sfert de cană de sos de roşii o lin­guriţă şi jumătate de…
Read more »

Supă cu ciuperci şi cambulă

28 January 2011
Supă cu ciuperci şi cambulăO retete de supa cu ciuperci, cartofi, arpagic, maghiran, unt, sare, piper, file de cambula sau salau, suc de lamaie, smantana si un mar mic. Ingrediente: 175 g cartofi 1 arpagic 70 g mânătărci sau ciuperci champignon 1 crenguţă maghiran 3 linguri unt topit 250 ml supă sare piper 125 g file de cambulă sau…
Read more »

Piept de pui în stil asiatic

28 January 2011
Piept de pui în stil asiaticO reteta de piept de pui in stil asiatic cu rosii, castravete, ceapa rosie, coriandru, sos chili dulce, ulei de masline si boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g roşii 1 castravete mic 1 ceapă roşie 4 crenguţe de coriandru 4 linguri sos chili dulce sare piper 4 file de pui (a 150 g) 1…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Carbonated (video)

28 January 2011
Cum se prepara Cocktail Carbonated (video)  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Carbonated
Read more »

Somon pe pat de legume

28 January 2011
Somon pe pat de legumeO reteta de somon pe pat de legume (praz, dovlecel, ardei gras, rosii, unt cu verdeata, sare, piper, lamaie si patrunjel tocat). Ingrediente: 2 tulpini de praz 1 dovlecel 2 ardei graşi roşii 8 linguriţe unt cu verdeaţă sare piper 4 file de somon (a 150 g) 1 lămâie 1 lingură pătrunjel tocat   Mod…
Read more »

Sos saint bernard

28 January 2011
  Ingrediente: o felie de franzela 20 g migdale dulci curatate 60 g ulei o lingura de sos alb suprem un varf de cutit de cacao 1/2 portocala praf de sare putin zahar   Mod de preparare: Acest sos se recomanda a fi servit cu anghinara fierta rece si peste alb fiert.

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro