joi, 7 februarie 2013

Retete de top #56


Retete de top:

Cornulete delicioase

22 September 2011
Cornulete delicioaseO reteta simpla de cornulete delicioase din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, sare, zahar vanilat si struguri. Ingrediente: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar pudra 2 galbenusuri un varf cutit sare 1 lingurita zahar vanilat ornare: 1 lingura zahar praf 200 g struguri   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul, câteva…
Read more »

Cocktail Northpole

22 September 2011
Cocktail NorthpoleO reteta simpla de Cocktail Northpole din: votca, drambuie, zahar, campari si coaja de limeta. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl Drambuie zahar 1 cl Campari coaja de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail ornata cu crusta de zahar. Se…
Read more »

Farfalle cu spanac si telemea

22 September 2011
Farfalle cu spanac si telemeaO reteta simpla si delicioasa de le cu spanac si telemea din: ceapa, bacon, ardei iute, spanac, branza telemea, paste, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 150 g bacon 1 ardei iute roşu 300 g spanac 150 brânză telemea sau feta 400 g paste scurte (de ex. farfalle) 2 linguri ulei de…
Read more »

Reteta zilei: Chec cu pere

22 September 2011
Reteta zilei: Chec cu pereO reteta delicioasa de chec cu pere din: oua, unt, faina, zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si pere. Ingrediente: 6 oua 200 g unt 400 g faina 500 g zahar 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingura zahar vanilat 1 lingura coaja rasa de lamaie 4…
Read more »

Sos Chutney de dovleac şi ghimbir

22 September 2011
Sos Chutney de dovleac şi ghimbirO reteta delicioasa de Sos Chutney de dovleac şi ghimbir din: dovleac, seminte de mustar, cuisoare, ardei iute rosu, ghimbir, vin alb, zahar brun, gem de caise si sare de mare. Ingrediente: 1 kg dovleac 1 linguriţă cu seminţe de muştar 3 cuişoare 1 ardei iute roşu 2  linguri cu ghimbir proaspăt ras 300 ml…
Read more »

Peşte la grătar pe pat de mămăligă

22 September 2011
Peşte la grătar pe pat de mămăligăO reteta de peste la gratar pe pat de mamaliga din: malai, sare, piper, supa de pui, verdeturi, ceapa, zahar brun, vin rosu, unt, fileuri de peste si ulei de masline. Ingrediente: 200 g mălai sare piper 800 ml supă de pui 1 lingură verdeţuri tocate (busuioc, ma­ghiran, pătrunjel) 2 cepe fran­ţuzeşti 2 bucăţi zahăr…
Read more »

Porc dulce-acrisor

22 September 2011
Porc dulce-acrisorO reteta simpla si delicioasa de porc dulce acrisor din: carne de porc, ceapa verde, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de arahide, ghimbir, supa de legume, otet, zahar brun, sos de soia, amidon si sos de chili. Ingrediente: 400 g carne de porc tăiată fâşii 1 legătură ceapă verde 2 cepe 1 căţel de usturoi…
Read more »

Spaghetti cu sos de rosii si vinete

22 September 2011
Spaghetti cu sos de rosii si vineteO reteta de spaghetti cu sos de rosii si vinete din: vanata, ceapa, usturoi, telina verde, ulei de masline, supa de legume, rosii, spaghetti, sare, busuioc, masline negre, piper si zahar. Ingrediente: 1 vânătă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g ţelină verde 3 linguri ulei de măsline 50 ml supă de legume 400…
Read more »

Deserturi delicioase: Tarta cu struguri

22 September 2011
Deserturi delicioase: Tarta cu struguriO reteta delicioasa de tarta cu struguri din: unt, faina, smantana, boabe de struguri si zahar. Ingrediente: 200 g unt 500 g faina 100 ml smantana garnitura: 800 g – 1 kg boabe de struguri 250 g zahar   Mod de preparare: Amestecati untul cu smantana si faina pana cand obtineti un aluat mai tare,…
Read more »

Retete delicioase: Piftie de cocoş

22 September 2011
Retete delicioase: Piftie de cocoşO reteta delicioasa de piftie de cocos din: cocos, malai, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, patrunjel, gogosar murat si usturoi. Piftia este un aperitiv gustos, care se serveşte la mese festive lângă pâine albă sau mămăligă. Ingrediente: 1 cocoş 3- 4 linguri mălai 4- 5 morcovi 1 păstârnac 1  ceapă 2  ţeline 4-6 tije de pătrunjel…
Read more »

Cocktail Aviation

22 September 2011
Cocktail AviationO reteta simpla de Cocktail Aviation din: votca, apricot brandy, zeama de lamaie, suc de ananas, limeta si zahar. Ingrediente: 3 cl votca 0,5 cl Apricot Brandy 1,5 cl zeama de lamaie 1,5 cl suc de ananas 2 felii de limeta zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata in shaker, apoi turnam…
Read more »

Ruladă cu nuci si alune

22 September 2011
Ruladă cu nuci si aluneO reteta de rulada cu nuci si alune din: oua, zahar, faina, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, lapte, alune, nuci, cafea, pesmet si coaja de lamaie. Ingrediente: 6 ouă 160 g zahăr 140 g făină 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă zahăr vanilat crema: 250ml lapte 60 g nuci 60 g alune…
Read more »

Paste cu mazare si bacon

22 September 2011
Paste cu mazare si baconO reteta simpla de paste cu mazare si bacon din: paste, sare, mazare, bacon, usturoi, ulei de masline, supa de legume, smantana, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g paste scurte (de ex. penne) sare 150 g mazăre congelată 150 g bacon 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 150 ml supă de legume…
Read more »

Frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata

22 September 2011
Frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolataO reteta de frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata din: suc de maracuja, suc de portocale, suc de limette, zahar, miere, ardei iute, ciocolata amaruie, frisca, ananas, papaya, banane, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: 100 ml suc de maracuja suc de la 2 portocale 2 linguri suc de limette 100 g…
Read more »

Cum se prepara: Fish and Chips in stil chinezesc (video)

22 September 2011
Cum se prepara: Fish and Chips in stil chinezesc (video)O reteta video delicioasa despre cum se prepara: Fish and Chips Pentru stripsurile de egrefin: 1 lingura vin de orez Shaoxing 1 lingura ghimbir proaspat, ras 1 ceapa verde, tocata 340g file de egrefin, taiat fasii 1 lingura fulgi de ardei iute 1 lingurita sare de mare 1 lingurita piper alb 100g pesmet 100g faina…
Read more »

Rosii umplute cu carne tocata

22 September 2011
Rosii umplute cu carne tocataO reteta de rosii umplute cu carne tocata din: rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, ulei de masline, carne tocata, ou, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 6 roşii mari 2 cepe 1 căţel de usturoi 1/2 legătură pătrunjel 2 fire cimbru 3 linguri ulei de măsline 400 g carne tocată 1 ou 1 lingură pesmet sare…
Read more »

Salata caprese cu oregano

22 September 2011
Salata caprese cu oreganoO reteta de salata caprese cu oregano din: rosii, rosii cherry, mozzarella, oregano, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g tomate roşii şi galbene 200 g roşii cherry 250 g mozzarella 4 fire oregano 4 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se spală toate tomatele; cele galbe­ne şi roşii…
Read more »

Retete delicioase: Pui cu legume

22 September 2011
Retete delicioase: Pui cu legumeO reteta delicioasa de pui cu legume din: pui, zarzavat de supa, foaie de dafin, boabe piper, smantana, vin alb, sos waorcester, suc de lamaie, morcovi, dovlecei, ulei de masline, otet de vin rosu si sare. Ingrediente: 2 pui (a 450 g) 1 legătură zarza­vat de supă 1 foaie de dafin 5 boabe piper 400…
Read more »

Cotlete cu piper si salsa de rosii

22 September 2011
Cotlete cu piper si salsa de rosiiO reteta de cotlete cu piper si salsa de rosii din: tomate, piersici, limetta, menta, ulei de masline, sare, piper, zahar, cotlete de porc si boabe de piper. Ingrediente: 300 g tomate cherry galbene şi roşii 2 piersici 1 limettă 1 lingură mentă tocată 6 linguri ulei de măsline sare piper zahăr 4 cotlete de…
Read more »

Supă picantă de creveţi şi fasole albă

22 September 2011
Supă picantă de creveţi şi fasole albăO reteta de supa picanta de creveti si fasole alba din: cozi de creveti, fasole alba, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute rosu, patrunjel, rosii cherry, paine, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g cozi de creveţi 250 g fasole albă cu bobul mic 1 ceapă mică 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »

Terina de rosii cu mozzarella

22 September 2011
Terina de rosii cu mozzarellaO reteta delicioasa de terina de rosii cu mozzarella din: rosii, sare, piper, mozzarella, busuioc, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 12-14 roşii sare piper 500 g mozzarella 1 legătu­ră busuioc ulei de măsline oţet balsamic   Mod de preparare: Se ţin roşiile vertical şi se taie cotorul spre partea de sus şi din…
Read more »

Rosii umplute in stil oriental

22 September 2011
Rosii umplute in stil orientalO reteta delicioasa de rosii umplute in stil oriental din: cuscus, morcovi, patrunjel, rosii, branza de vaci, stafide, suc de lamaie, chimen, sare si piper. Ingrediente: 200 g cuşcuş instant 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 8 roşii cărnoase 250 g brânză de vaci 100 g stafide sucul de la 1 lămâie chimen sare piper  …
Read more »

Prajitura cu nuci si caramel

22 September 2011
Prajitura cu nuci si caramelO reteta de prajitura cu nuci si caramel din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, nuci, unt, zahar, galbenusuri, faina, lapte, unt si ciocolata neagra de menaj. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri cacao 1 linguriţă praf de copt 250 g nuci zdrobite 150g unt sau margarină 200 g…
Read more »

Sos Chutney de mere si merisoare

22 September 2011
Sos Chutney de mere si merisoareO reteta de Chutney de mere si merisoare din: mere ionatane, merisoare, ceapa, ghimbir, piper, zahar si otet de mere. Ingrediente: 1,5 kg mere ionatane 500 g merişoare 450 g ceapă 50 g rădăcină de ghimbir 1 linguriţă cu piper 500 g zahăr 250 ml oţet de mere   Mod de preparare: Spala si curata…
Read more »

Supa de rosii cu avocado si ardei iute

22 September 2011
Supa de rosii cu avocado si ardei iuteO reteta delicioasa de supa de rosii cu avocado si ardei iute din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa, sare, piper, zahar, oregano, ardei iute, avocado si suc de limetta. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 5 linguri ulei de măsline 1  supă sare piper zahăr 2 linguri oregano uscat…
Read more »

Mucenici munteneşti

22 September 2011
Mucenici munteneştiO reteta delicioasa de mucenici muntenesti din: faina, apa calda, sare, zahar, nuca si scortisoara. Ingrediente: 1 kg faină 1/2 l apă caldă 1 linguriţă cu sare pentru fierbere: 300 g zahăr 300 g nucă 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 linguriţă sare 1-1/2 l apă   Mod de preparare: Framanta un aluat din faină, apă…
Read more »

Sarmale în foi de varză

22 September 2011
Sarmale în foi de varzăO reteta de sarmale in foi de varza din: carne grasa de porc, carne de vita sau de curcan, costita afumata, cartofi, ceapa, bulion, sorici, orez, sare si piper, foi de dafin, varza murata si untura. Ingrediente: 1  kg carne grasă de porc 1/2 kg carne de vită sau de curcan 300 g costiţă afumată…
Read more »

Retete de post: Rosii uscate la cuptor cu usturoi

22 September 2011
Retete de post: Rosii uscate la cuptor cu usturoiO reteta de rosii uscate la cuptor din: rosii, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g roşii cărnoase sau prunişoare 4 fire cimbru 5 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se spală roşiile, se taie în două pe lung şi se golesc de…
Read more »

Imunitatea pentru iarnă se pregăteşte din toamnă

22 September 2011
Imunitatea pentru iarnă se pregăteşte din toamnă  Puneţi în cămară multe fructe de pădure uscate, murături şi magiunuri pe care să le consumaţi constant în sezonul rece.A rămas mai puţin de o lună până la sezonul virozelor obişnuite, iar pericolul gripei porcine nu a dispărut nici el, aşa că nu strică să fiţi prevăzători şi să vă puneţi imunitatea la punct.…
Read more »

Ardei iuţi muraţi

22 September 2011
Ardei iuţi muraţiO reteta de ardei iuti murati din: ardei iuti rosii, ardei iuti verzi, otet de vin, sare, zahar si piper boabe. Ingrediente: 1 kg ardei iuti rosii 1 kg ardei iuti verzi 500 ml otet de vin 2 lingurite rase cu sare 2 lingurite cu zahar piper boabe apa   Mod de preparare: Spala ardeii,…
Read more »

Reteta zilei: Chutney de ceapa

21 September 2011
Reteta zilei: Chutney de ceapaO reteta delicioasa de Chutney de ceapa din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara. Ingrediente: 8 cepe mari roşii 100 g zahăr tos 100 ml oţet de vin roşu 100 ml vin roşu 1 pliculeţ cu scorţişoară   Mod de preparare: Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un tigaie…
Read more »

Supă-cremă de mazăre cu sepie călită

21 September 2011
Supă-cremă de mazăre cu sepie călităO reteta de supa crema de mazare cu sepie calita din: ceapa, pastai de mazare, cartof, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare, piper, sepii, si ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă 300 g păstăi de mazăre 1 cartof mic 1 căţel de usturoi 2  linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper 4 sepii medii 2…
Read more »

Cornuleţe din nuci

21 September 2011
Cornuleţe din nuciO reteta delicioasa de cornulete din nuci din: oua, albusuri, zahar, nuci, lapte, faina, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 6 ouă mari 4 albuşuri 250g zahăr 400g nuci 1 lingură lapte 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Amestecaţi zahărul cu 150g…

Cocktail Sangrita Mary

21 September 2011
Cocktail Sangrita MaryO reteta simpla de Cocktail Sangrita Mary din: votca, sangrita si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 12 cl Sangrita o felie de lamaie   Mod de preparare: Se pun cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Se adauga votca si Sangrita, apoi se amesteca cu o lingura de bar. Se aseaza…
Read more »

Supă mediteraneană de peşte

21 September 2011
Supă mediteraneană de peşteO reteta delicioasa de supa mediteraneana de peste din: chefal, dorada, biban, calamari, calcan, rosii, ceapa alba, paste, ulei de masline extravirgin, oregano, frunze de fenicul, busuioc, ardei iute, vin rosu, sare, morcovi, telina, vin alb si piper negru. Ingrediente: 1 chefal (1 kg) 1 doradă (750 g) 1 biban mic 3  calamari 1 calcan…
Read more »

Reteta zilei: Sos Chutney de rosii

21 September 2011
Reteta zilei: Sos Chutney de rosiiO reteta de sos chutney de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, sare, otet alb, zahar, seminte de mustar, faina, boia, curcuma si apa.Chutney denumeste un sos (pasta) picant ce acompaniaza un fel principal de mancare. Se potriveste foarte bine cu legume ori carne de porc, vita sau pui, dar si cu branza. Are gust…
Read more »

Prăjitură cu nuci

21 September 2011
Prăjitură cu nuciO reteta de prajitura cu nuci din: faina, zahar, unt, galbenusuri, praf de copt, coaja de lamaie, nuci, lapte, zahar vanilat, cacao, gem de caise, zahar pudra, unt si esenta de rom. Ingrediente: 500 g făină 150 g zahăr 175 g unt 3 gălbenuşuri 1 praf de copt coajă de lămâie crema: 200 g nuci…
Read more »

Tarta cu rosii si rondele de ceapa

21 September 2011
Tarta cu rosii si rondele de ceapaO reteta delicioasa de Tarta cu rosii si rondele de ceapa din: faina, unt, smantana, ou, sare, rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline, rozmarin si vin alb. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt rece 50 ml smântână 1 ou sare 400 g roşii cherry 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei…
Read more »

Negresa cu prune

21 September 2011
Negresa cu pruneO reteta delicioasa de negresa cu prune din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, nuci, cacao, afine, praf de copt, zeama de lamaie si prune. Ingrediente: 4 oua 14 linguri zahar 14 linguri lapte 14 linguri ulei 10 linguri faina 4 linguri nuci macinate 2 linguri cacao 4 linguri afine, mure, zmeura, coacaze de munte etc.…
Read more »

Supă de roşii cu busuioc

21 September 2011
Supă de roşii cu busuiocO reteta delicioasa de supa de rosii cu busuioc din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, oregano, rosii cherry si busuioc. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 1 l supă de legume sare, piper 2 linguri oregano uscat 150 g roşii…
Read more »

Retete delicioase: Tarta cu mere

21 September 2011
Retete delicioase: Tarta cu mereO reteta de tarta cu mere din: oua, unt, zahar pudra, mere, faina, praf de copt, lapte, zahar praf, scortisoara si sare. Ingrediente: 2 oua 100 g unt 4 linguri zahar pudra 4 mere mari 5 linguri faina 1 lingura praf de copt 2-3 linguri lapte 50 g zahar praf 1 lingura scortisoara sare  …
Read more »

Tabouleh de conopida cu crab

21 September 2011
Tabouleh de conopida cu crabO reteta de Tabouleh de conopida cu crab din: conopida, crabi, ardei gras, ceapa, lamaie, ghimbir, coriandru, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 conopidă mică 2 crabi fierţi 1 ardei gras roşu sau galben 4 cepe albe, nu prea mari 1 lămâie 10 g ghimbir proaspăt 1 legătură de coriandru 100 ml ulei de…
Read more »

Cheese cake blues

21 September 2011
Cheese cake bluesSe frământă un aluat din 150 g făină, 1 linguriţă cacao, 100 g unt, 50 g zahăr; se înfăşoară în folie şi se dă la frigi­der 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tort (0 24 cm) unsă şi pudra­tă cu făină.…
Read more »

Supe si ciorbe: Supa de varza dulce cu smantana

21 September 2011
Supe si ciorbe: Supa de varza dulce cu smantanaO reteta delicioasa de supa de varza dulce din: varza dulce, cartofi, morcov, pastarnac, ceapa, ardei grasi, orez, rosii, smantana, ulei, faina, marar verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varza dulce proaspata 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de pastarnac 2 cepe 2 ardei grasi 2 linguri orez 3 rosii mari 200 ml smantana…
Read more »

Frigarui de creveti cu ananas

21 September 2011
Frigarui de creveti cu ananasO reteta delicioasa de frigarui de creveti cu ananas din: creveti, ananas, ridiche neagra, miere lichida, boia iute, usturoi, ghimbir, lamaie verde, ulei de masline, otet de cidru, sare si piper. Ingrediente: 18 creveti cruzi 1 ananas mic 1 ridiche neagra 3 linguri miere lichida 1 lingurita boia iute 1 catel de usturoi 1 bucata…
Read more »

Cocktail Time Bomb

21 September 2011
Cocktail Time BombO reteta simpla de Cocktail Time Bomb din: votca, aquavit, zeama de lamaie si limeta. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Aquavit 2 cl zeama de lamaie o bucata mica de limeta   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky peste si mai multa gheata. Decoram…
Read more »

Plăcintă cu cartofi si ceapa

21 September 2011
Plăcintă cu cartofi si ceapaO reteta de placinta cu cartofi si ceapa din: faina de grau, drojdie, zahar, ulei, apa calduta, ceapa, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg făină de grâu 40g drojdie 1 linguriţă zahăr 200ml ulei 300 400ml apă călduţă 500g ceapă 50bg cartofi sare piper   Mod de preparare: Puneţi cartofii spălaţi la fiert în…
Read more »

Ciorba cu galuste si caviar

21 September 2011
Ciorba cu galuste si caviarO reteta delicioasa de ciorba cu galuste si caviar din: supa de homar, frisca, whisky, albusuri, otet alb, caviar si sare. Ingrediente: 2 cutii mici supă de homar 4 linguri frişca lichidă 1 lin­gură whisky 3 albuşuri 2 lin­guri oţet alb 4 linguriţe caviar sare   Mod de preparare: Turnaţi supa de homar într-o cratiţă…
Read more »

Minitarte cu ciocolata

21 September 2011
Minitarte cu ciocolataSe prepară spuma de ciocolată: se to­pesc la bain-marie 100 g ciocolată amăruie. Se bat 100 ml frişcă cu 1 lingură zahăr pudră, respectiv ş 1 albuş cu 1 lingură zahăr pudră. Se înglobează în o ciocolată şi se dă la frigider 3 ore. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt,…
Read more »

Lecio

21 September 2011
LecioO reteta delicioasa de lecio din: ceapa, ardei gras, rosii, ulei, ardei iute si sare. Ingrediente: 8 cepe 8 ardei grasi 8 rosii 4 linguri ulei 1 ardei iute sare   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele. Curăţaţi ardeii, eliminaţi cotorul şi seminţele şi tăiaţi-i în cubuleţe. Decojiţi sau nu, după plac,…
Read more »

Placinta cu stilon

21 September 2011
Placinta cu stilonO reteta delicioasa de placinta cu stilon din: stilon, aluat, stafide, smochine, caise, vin porto rosu, smantana, galbenus si piper. Ingrediente: 300 g stilton (brânză albastră, englezească) 400 g aluat pen­tru tarte 50 g stafide 6 smo­chine uscate 6 caise semi- uscate 200 ml porto roşu 150 ml smântână groasă 1 găl­benuş piper   Mod…
Read more »

Carnati cu legume la gratar

21 September 2011
Carnati cu legume la gratarO reteta de carnati cu legume la gratar din: carnati afumati, ardei grasi, rosii, cartofi, usturoi, ulei, otet, sare si piper. Ingrediente: 4 cârnati afumaţi 4 ardei graşi 4 roşii mari 8 cartofi 4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper   Mod de preparare: Această mâncare se prepară pe un…
Read more »

Pască cu brânză dulce şi stafide

21 September 2011
Pască cu brânză dulce şi stafideO reteta de pasca cu branza si stafide din: faina, lapte, unt, oua, zahar, drojdie, sare, branza de vaci, stafide, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 700 g faină 1 cană lapte 50 g unt 3-4 ouă 200 g zahăr 1 cub de drojdie sau 1 plic de drojdie uscată sare pentru umplutură: 1 kg…
Read more »

Tort de îngheţată cu pepene galben

21 September 2011
Tort de îngheţată cu pepene galbenSe fierbe un sirop din 75 g zahăr, 2 linguri apă, coaja şi sucul de la 2 lămâi. Se lasă să se răcească şi se amestecă împreună cu 500 ml lapte bătut, eventual şi 2 linguri lichior Limoncello (lichior italian de lămâie). Se înglobează 200 g frişcă; se aşază într-un vas plat şi se dă…
Read more »

Tarta de cartofi cu foie gras

21 September 2011
Tarta de cartofi cu foie grasO reteta delicioasa de Tarta de cartofi cu foie gras din: foie gras, foitaj, cartofi, supa de gaina, bouqet garni, grasime de gasca, sare si piper. Ingrediente: 200 g foie gras semipreparat 1 sul foitaj 8 cartofi mari, cu pulpa tare 2 cubulete de supa de gaina 1 bouqet garni 4 linguri de grasime de…
Read more »

Varză umplută murată

21 September 2011
Varză umplută muratăO reteta de varza umpluta murata din: varza, ceapa alba, castraveti, ardei kapia, morcovi, marar, cimbru verde, boabe de mustar, boabe de piper, otet si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 verze mai mari cu foile de culoare verde închis 8 cepe albe mari 1 kgcastraveţi 4 ardei kapia 4 morcovi 1 leg. mare mărar 1 leg.…
Read more »

Cocktail racoritor

21 September 2011
Cocktail racoritorSe amestecă în shaker 125 ml lap­te de vacă, 100 ml lapte de co­cos, 1 linguriţă suc de lămâie, 6 cl Blue Curacao şi cuburi de gheaţă pisate. Se toarnă în pa­har, printr-o strecurătoare.
Read more »

Tarte cu surimi

21 September 2011
Tarte cu surimiSe frământă un aluat din 200 g făină, 50 g unt, 25 g smântână, 1 gălbenuş şi 1 linguriţă sare. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se taie mărunt 150 g surimi. Se bat 3 ouă cu 200 g smântână, sare, piper, nucşoară…
Read more »

Friptura din muschi de vita cu sos asiatic

21 September 2011
Friptura din muschi de vita cu sos asiaticO reteta de friptura din muschi de vita cu sos de vita asiatic din: muschi de vita, condimente, zahar, ulei de floarea soarelui, coriandru, supa de pui, ghimbir, sos de stridii si ceapa verde. Ingrediente: 2 kg de muschi de vita 2 lingurite de “cinci condimente chinezesti 2 lingurite de zahar 2 linguri de ulei…
Read more »

Ghebe murate

21 September 2011
Ghebe murateO reteta delicioasa de ghebe murate din: ghebe, otet, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, boabe de enibahar si foi de dafin. Ingrediente: 5 kg ghebe 500 ml otet 2 linguri sare grunjoasă neiodâ 1 lingură boabe de piper 1 lingură boabe de muştar 1 lingură boabe de enibahar 4 foi de dafin…
Read more »

Supă picantă cu sepii si frunze de sfeclă

21 September 2011
Supă picantă cu sepii si frunze de sfeclăO reteta delicioasa de supa picanta cu sepii si frunze de sfecla din: sepii, pulpa de rosii, frunze de sfecla, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute rosu, vin rosu, concentrat de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g sepii mici 3 linguri pulpă de roşii 7 frunze de sfeclă 3 linguri ulei de…
Read more »

Doradă umplută

21 September 2011
Doradă umplutăSe încinge cupto­rul la 180 °C. Se spală şi se şterg 4 dorade (curăţate, a cca 300 g). Se toacă 3 cepe şi 10 căţei de usturoi. Se lasă să se scurgă 100 g roşii uscate conservate în ulei; se taie mărunt. Se rup acele de la 6 fire de rozma­rin. Se curăţă şi se…
Read more »

Borsuri si ciorbe delicioase

21 September 2011
Borsuri si ciorbe delicioaseRetete de borsuri si ciorbe delicioase Bors de curcan O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt.   Ciorba de oaie O reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce,…
Read more »

Frigărui cu sos de susan

20 September 2011
Frigărui cu sos de susanSe taie fâşii subţiri 500 g muşchi file de viţel. Se toacă 2 căţei de usturoi şi se amestecă împreună cu 2 linguri ulei, 200 g iaurt, sare şi pi­per. Se ung fâşiile de carne cu acest amestec şi se lasă să se marineze la frigider peste noapte. Pen­tru sos, se prăjesc 50 g susan…
Read more »

Roşii în saramură

20 September 2011
Roşii în saramurăO reteta de rosii in saramura din: rosii, apa, frunze de visin, de loboda, de menta, macris, busuioc, cimbru, vita de vie, sare frunjoasa, piper boabe si frunze de dafin. Ingrediente: 3 kg roşii 3 – 4 l apă frunze de vişin, de lobodă, de mentă măcriş busuioc cimbru viţă de vie sare grunjoasă piper…
Read more »

Cod pane cu susan pe salată de varză

20 September 2011
Cod pane cu susan pe salată de varzăO reteta de cod pane cu susan pe salata de varza din: file de cod, ansoa, usturoi, pesmet, seminte de susan, ou, ulei de floarea soarelui, piper, varza, otet rosu, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 350 g file de cod 20 g anşoa în ulei (conservă) 1/2 căţel de usturoi 70…

Salata de avocado cu pepene galben

20 September 2011
Salata de avocado cu pepene galbenSe decojeşte 1/2 pepene galben, se curăţă de seminţe, iar pulpa se taie cuburi. Se taie jumătăţi 2 fructe de avocado, se golesc de sâmburi, iar pulpa se taie cuburi. Se lasă să se scurgă 1 conservă porumb (cca 340 g) şi se amestecă împreună cu pulpa de pepene şi de avocado. Se taie rondele…
Read more »

Castraveti taiati in otet

20 September 2011
Castraveti taiati in otetO reteta delicioasa de castraveti taiati in otet din: castraveti, hrean, marar verde, seminte de mustar, otet, sare grunjoasa, piper boabe si foi de dafin. Ingrediente: 3 kg castraveţi proaspăt culeşi 3 rădăcini de hrean 1 leg. mare de mărar verde sau uscat 1 lingură seminţe de muştar 200 ml otet sare grunjoasă piper boabe…
Read more »

Retete de sarbatoare: Cozonac

20 September 2011
Retete de sarbatoare: CozonacO reteta delicioasa de cozonac din: faina, galbenusuri, lapte dulce, sare, drojdie, zahar, grasime, zahar, nuca macinata, stafide, cacao, rom, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, coaja rasa de portocala si ou. Ingrediente: 1 kg faină 5 gălbenuşuri 3/4 lapte dulce 1  linguriţă sare 50 g drojdie (2 cuburi) proaspătă 2   linguri zahăr 300 g…
Read more »

Retete delicioase: Zacusca

20 September 2011
Retete delicioase: ZacuscaO reteta de zacusca din: rosii, gogosari, ardei kapia, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, zahar, miere, sare si piper macinat. Ingediente: 4 kg rosii 1 kg gogosari 1 kg ardei kapia 500 g morocvi 500 g ceapa 2 capatani de usturoi 500 ml ulei 2 linguri zahar 2 linguri miere sare piper proaspat macinat   Mod…
Read more »

Salata Atlantic

20 September 2011
Salata AtlanticSe spală 500 g cartofi roşii şi se fierb în apă cu sare, cca 20 min. între timp se spală 250 g roşii cherry şi se taie căpăcelele. Se scoate mie­zul cu o linguriţă. Pentru umplutură, se amestecă 100 g brânză de vaci, 1 linguriţă suc de lămâie, 1 lingură mărar tocat, sare şi piper;…
Read more »

Ciuperci in otet

20 September 2011
Ciuperci in otetO reteta delicioasa de ciperci in otet din: ciuperci de padure, saramura cu otet, cimbru, sare, piper boabe si enibahar. Ingrediente: 3 kg ciuperci de pădure: hribi, oiţe, gălbiori 2 litri lichid de saramură cu oţet cimbru verde sau uscat frunze de ţelină sare piper boabe enibahar   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, lăsaţi-le…
Read more »

Tocăniţă turcească

20 September 2011
Tocăniţă turceascăO reteta de tocanita turceasca din: vinete, dovlecei, telina verde, castraveti, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, rosii, sare, piper de cayenne, sare, cimbru, maghiran si crema de iaurt. Ingrediente: 450 g vinete 500 g dovlecei 250 g ţelină verde 500 g castraveţi 100 g ceapă 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 750 g carne…
Read more »

Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ceapa

20 September 2011
Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ceapaO reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ceapa din: ficatei de pui, zahar, ceapa, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: ficatei de pui zahar ceapa un strop de piper, eventual si sare cateva frunze de patrunjel/busuioc/ leustean Mod de preparare: Spalati ficateii de pui in apa rece si cura ta. Se acopera fundul unei…
Read more »

Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă

20 September 2011
Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţăO reteta delicioasa de sardele umplute cu ricotta si verdeata din: sardele, ricotta, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, busuioc, cimbru, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardele proaspete 250 g ricotta 30 g caşcaval de oaie 150 g pesmet 1 lingură pătrunjel 1 linguriţă busuioc 1  linguriţă cimbru 2  ouă…
Read more »

Retete de post: Praz cu masline

20 September 2011
Retete de post: Praz cu maslineO reteta de praz cu masline din: praz, masline, ulei, bulion de rosii, rosii, zahar, lamaie, faina si sare. Ingrediente: 1 kg praz 200 g măsline 3 linguri ulei 1 lingură bulion de roşii sau 1 cană suc de roşii 2-3 roşii 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 1 linguriţă faină sare   Mod de preparare:…
Read more »

Ficăţei de pui cu carne tocată

20 September 2011
Ficăţei de pui cu carne tocatăO reteta delicioasa de ficatei de pui cu carne tocata din: ceapa rosie, usturoi, ficatei de pasare, ulei, carne tocata, bulion, sare, piper, vin rosu, verdeata tocata, supa, unt, otet aromat, zahar si ceapa verde. Ingrediente: 2 cepe roşii 2 căţei de usturoi 500 g ficăţei de pasăre 2 linguri ulei 500 g carne tocată…
Read more »

Chifteluţe din creveţi şi cartofi

20 September 2011
Chifteluţe din creveţi şi cartofiO reteta delicioasa de chiftelute din creveti si cartofi din: creveti decorticati, unt, cartofi, ceapa, patrunjel, faina, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, piper, ardei gras galbens si salata creata. Ingrediente: 450 g creveţi decorticaţi 120 g unt 3 cartofi medii 1 ceapă mică 1 lingură pătrunjel faină albă 150 ml lapte ulei de floarea-soarelui…
Read more »

Rulada cu piureu de cartofi cu roşii

20 September 2011
Rulada cu piureu de cartofi cu roşiiO reteta delicioasa de rulada cu piureu de cartofi si rosii din: ardei capia, crema de branza cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, oua, sare, piper si amestec de verdeturi. Ingrediente: 3 ardei capia roşii 250 g cremă de brânză de vaci cu verdeaţă 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg carne tocată 2…
Read more »

Concentrat de ardei, gogoşari şi roşii

20 September 2011
Concentrat de ardei, gogoşari şi roşiiO reteta simpal de concentrat de ardei, gogosari si rosii din: ardei gras rosu, gogosari, rosii si sare. Ingrediente: 3 kg ardei gras roşu 1 kg gogoşari 3 kg roşii sare   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, ardeii şi gogoşarii, lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile şi arde­ii. Puneţi-le la fiert,…
Read more »

Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci

20 September 2011
Ciorba de vita cu perisoare de ciuperciO reteta delicioasa de Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci din: rasol vita, morcov, ceapa, ardei gras, cartofi, rosii, oua, ciuperci, faina, gris, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol vita – 500 g 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2 cartofi 2 rosii 2 oua 300 g ciuperci albe de cultura…
Read more »

Chifteluţe în stil oriental

20 September 2011
Chifteluţe în stil orientalO reteta delicioasa de chiftelute in stil oriental din: chifla, lapte, stafide, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, zahar, boia, mustar, migdale, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 100 ml lapte 50 g stafide 1/2 ceapa 3 linguri ulei 500 g carne tocata 1 ou sare piper zahar boia…
Read more »

Cocktail Wolga Clipper

20 September 2011
Cocktail Wolga ClipperO reteta simpla de Cocktail Wolga Clipper din: votca, apricot brandy, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Apricot Brandy 3 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele cu gheata in paharul de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bere. Decoram cu…
Read more »

Retete de post: Ghiveci calugaresc

20 September 2011
Retete de post: Ghiveci calugarescO reteta delicioasa de ghiveci calugaresc din: ceapa, varza, sfecla, morcovi, masline, pastai de fasole, mazare boabe, vanata, dovlecei, rosii, ulei, patrunjel, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: 2-3 cepe 1 varză (crudă sau murată) 2-3 sfecle 2-4 morcovi 10-15 măsline întregi 10-12 păstăi de fasole 1 cană mazăre boabe 1 vânătă 2…
Read more »

Caracatiţă prăjită cu sos verde

20 September 2011
Caracatiţă prăjită cu sos verdeO reteta delicioasa de caracatita prajita cu sos verde din: caracatita, ulei de masline extravirgin, foi de dafin, sare, piper, patrunjel, rosie, usturoi si ardei gras. Ingrediente: 1 caracatiţă (circa 500 g) 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 foi de dafin sare şi piper pentru sos: 3 legături de pătrunjel 1 roşie 2 căţei…
Read more »

Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi

20 September 2011
Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofiO reteta delicioasa de Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi din: ceapa, carne tocata, oua, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, rosii cherry, ceapa verde, smantana dulce, smantana fermentata, boia si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 600 g carne tocată 4 ouă 50 g pesmet sare piper 2 linguri ulei 500 g cartofi mici fierţi în…
Read more »

Ciorbă de ciuperci cu orez

20 September 2011
Ciorbă de ciuperci cu orezO reteta delicioasa de ciorba de ciuperci cu orez din: ciuperci, morcov, telina, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, smantana, ulei si bors. Ingrediente: ciuperci de pădure sau champignoane albe de cultură 1 morcov 1/2 telină 2 linguri orez 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 leg. pătrunjel verde 100 ml smântână 1 lingură ulei borş …
Read more »

Cocktail Moscow Apple

20 September 2011
Cocktail Moscow AppleO reteta simpla de Cocktail Moscow Apple din: votca, limeta si suc de mere. Ingrediente: 4 cl votca 1 limeta suc de mere   Mod de preparare: Se pun cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Limeta se taie in patru bucati, zeama se preseaza in pahar, apoi se pun bucatile ramase. Se…
Read more »

Chiftelute umplute cu ou (Scotch Eggs)

20 September 2011
Chiftelute umplute cu ou (Scotch Eggs)O reteta delicioasa de chiftelute umplute cu ou din: oua, carne tocata, pesmet, patrunjel tocat, sare, piper si grasime. Ingrediente: 10 ouă 500 g carne tocată 100 g pesmet 1 lingură pătrunjel tocat sare piper grăsime pentru prăjit   Mod de preparare: Se pun la fiert 8 ouă în apă clo­cotită; se fierb tari, cca…
Read more »

Kapunata cu masline

20 September 2011
Kapunata cu maslineO reteta delicioasa de kapunata cu masline din: rosii, ardei grasi verzi, vinete, telina verde, usturoi, ceapa, cimbru, busuioc, ulei de masline, otet, zahar, sare, piper, capere si masline negre. Ingrediente: 3 rosii 2 ardei graşi verzi 2 vinete 2 fire ţelină verde 3 căţei de usturoi 2 cepe 1 fir cimbru 1 fir busuioc…
Read more »

Reteta zilei: Pui cu ciuperci în sos gorgonzola

20 September 2011
Reteta zilei: Pui cu ciuperci în sos gorgonzolaO reteta delicioasa de pui cu ciuperci in sos gorgonzola din: piept de pui, ciuperci, gorgonzola, smantana, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 500 g ciuperci pleurotus 150 g gorgonzola 150 ml smantana de gatit 1 ceapa 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel sare…
Read more »

Retete de post: Roşii umplute cu ciuperci

20 September 2011
Retete de post: Roşii umplute cu ciuperciO reteta delicioasa de rosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ulei, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10-12 roşii mijlocii 6-8 ciuperci de cultură sau hribi 3 linguri ulei 1 ceapă 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală roşiile, taie-le capacul şi goleşte-le de miez. Inlătură seminţele…
Read more »

File de calcan aromat cu vanilie

20 September 2011
File de calcan aromat cu vanilieO reteta delicioasa de file de calcan aromat cu vanilie din: fileuri de calcan, oua, faina, pastati de vanilie, cartof, ceapa, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, sare, piper alb si maioneza. Ingrediente: 4 fileuri de calcan 4 ouă 100 g faină albă păstăi de vanilie 1 cartof fiert 1 ceapă linguri ulei…
Read more »

Fructele de pădure pregătesc imunitatea pentru vreme rece

20 September 2011
Fructele de pădure pregătesc imunitatea pentru vreme receSistemul imunitar slăbit, problemele digestive, dar şi cancerul pot fi ameliorate şi chiar tratate cu ajutorul fructelor de pădure. Încălzirea la 40 de grade C le scade însă din beneficii. Gustoase, colorate şi parfumate, fructele de pădure aduc un plus de savoare deserturilor, dar şi foarte multe beneficii pentru sănătate. Specialiştii oferă o listă cu…
Read more »

Supa crema de ardei gras

19 September 2011
Supa crema de ardei grasO reteta delicioasa de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper, zahar, busuioc si smantana. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 5 ardei graşi (portocalii sau roşii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru 250 g roşii decojite (conservă) 1 foaie…
Read more »

Retete de post: Hribi picanti

19 September 2011
Retete de post: Hribi picantiO reteta de hribi picanti din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde, zahar, otet, ulei, usturoi, sare si piper, frunze de busuioc verde si sare. Ingrediente: 10-12 hribi mari sau mici 2 rosii 1 ardei gras 1 salata verde 1 lingura zahar 2 linguri otet 2 linguri ulei 4-5 catei usturoi sare si piper macinat…
Read more »

Bulete mediteraneene cu ton

19 September 2011
Bulete mediteraneene cu tonO reteta delicioasa de bulete mediteraneene cu ton din: ton in ulei, masline, paine toast, lapte, fileuri de ansoa, capere, rosii cherry, oua, pesmet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 180 g ton în ulei (conservă) 1 lingură măsline fără sâmburi 3  felii de pâine toast 1/2 pahar lapte…
Read more »

Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat

19 September 2011
Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortatO reteta delicioasa de tocanita de vacuta cu ardei gras asortat din: file de vita, ardei grasi, usturoi, ardei iute, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 500 g file de vită 4 ardei graşi asortaţi (roşii şi galbeni) 250 g roşii cherry 4 căţei de usturoi 1 ardei iute 2…
Read more »

Sufleu de crab

19 September 2011
Sufleu de crabO reteta de sufleu de crab din: carne de cran, clesti de crab, oua, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 120 g carne de crab (din con­servă sau congelată) 150 g carne prăjită de crab (la borcan sau vrac) 2 cleşti de crab fierţi (proaspeţi sau decongelaţi) 6 ouă 50 g unt 50…

Ardei umpluţi la cuptor

19 September 2011
Ardei umpluţi la cuptorO reteta delicioasa de ardei umpluti la cuptor din: cartofi, ulei de masline, sare, boabe de piper negru, ardei grasi rosii, busuioc, ceapa, carne tocata, pesmet, ou, mustar, piper, vin si foi de dafin. Ingrediente: 800 g cartofi mici 4 linguri ulei de măsline sare 1 lingură boabe de piper negru 4 ardei graşi roşii…
Read more »

Dressing cu muştar şi ou

18 September 2011
Dressing cu muştar şi ouSe decojesc 2 ouă fierte tari şi se toacă mărunt. Se amestecă împreună cu 4 linguri smântână, 4 linguri iaurt, 2 linguri muştar, sare, piper, 1 praf zahăr şi 1 lingură suc de lămâie. Ideal pentru salate.
Read more »

Dressing de hrean

17 September 2011
Dressing de hreanSe amestecă 6 linguri smântână cu 4 linguri suc de portocale, 4 linguri suc de lămâie, 2 linguri hrean (din borcan), sare, piper şi 1 praf de sare. Ideal pentru salate.
Read more »

Retete delicioase: Chiftelute de dovlecei

16 September 2011
Retete delicioase: Chiftelute de dovleceiO reteta de chiftelute de dovlecei din: cartofi rosii, morcovi, dovlecei, marar, ceapa verde, oua, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei si cascaval. Ingrediente: 250 g cartofi roşii 250 g morcovi 450 g dovlecei 3 fire mărar 1/2 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g făină 2 linguri amidon sare piper 1/2 linguriţă nucşoară 3…
Read more »

Cocktail Vodkatini

16 September 2011
Cocktail VodkatiniO reteta simpla de cocktail Vodkatini din: votca, vermut si masline. Ingrediente: 1 cl votca 6 cl vermut masline   Mod de preparare: Amestecam votca racita in gheata cu vermut si cu cuburi de gehata intr-un pahar de mixare. Apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail racit in prealabil si adaugam o masline.  
Read more »

File de pangasius în manta de dovlecei

16 September 2011
File de pangasius în manta de dovleceiO reteta de file de pangasius in manta de dovlecei din: cartofi, unt, boia, vin alb sec, supa de legume, dovlecei, ulei de masline, pangasius, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 2 linguri unt 1 linguriţă boia 100 ml vin alb sec 150 ml supă de legume 4 dovlecei (cca 150 g fiecare) 3…
Read more »

Cum se prepara pieptul de rata (video)

16 September 2011
Cum se prepara pieptul de rata (video)Secretul consta in a sti cu exactitate cat timp trebuie preparat si gatit pieptul de rata. Avem nevoie de o tigaie, putin unt, sare, piper, un strop de ulei de masline si bineinteles pieptul de rata. Punem la incins tigaia, adaugam untul si uleiul de masline in acelasi timp, in acest fel untul nu se…
Read more »

Muşchi de vită cu cartofi şi gălbiori

16 September 2011
Muşchi de vită cu cartofi şi gălbioriO reteta de muschi de vita cu cartofi si galbiori din: muschid e vita, cartofi, galbiori, ulei, usturoi, patrunjel verde, vin alb, miere, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 muschi de vita 500 g cartofi 500 g galbiori 4 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 100 ml vin alb aromat 1…
Read more »

Retete de post: Pilaf de orez cu legume

16 September 2011
Retete de post: Pilaf de orez cu legumeO reteta de pilaf de orez cu legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, orez, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei graşi 1 ceapă mare 2 roşii 1 ceaşcă mare ulei 1 cană orez sare piper 2-3 linguri pătrunjel tocat fin   Mod de preparare: Curăţă ardeii graşi, ceapa şi dovleceii.…
Read more »

Sendvis de foie gras si mere

16 September 2011
Sendvis de foie gras si mereO reteta delicioasa de sendvis de foie gras si mere din: foie gras de rata, mere, ridichi negre, miere, faina, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 600 g foie gras de rata crud 4 mere 2 ridichi negre 3 linguri de miere 1 lingura de faina ulei pentru prajit 50 g unt 1…
Read more »

Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant

16 September 2011
Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picantO reteta delicioasa de Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant din: creveti, taitei de orez, ulei de floarea soarelui, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 cozi de creveţi mari, proaspeţi 150 g tăieţei de orez ulei de floarea-soarelui pentru prăjit sare pentru sos: 4…
Read more »

Retete de post: Sarmale de post în foi de viţă

16 September 2011
Retete de post: Sarmale de post în foi de viţăO reteta de sarmale de post in foi de vita din: frunze de vita, orez, hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi si sare. Ingrediente: 60 frunze de viţă 300 g orez 300 g hribi uscaţi (sau ciuperci) 4 cepe mijlocii 1 lingură mentă uscată, bine mărunţită 2  linguri bulion 2-3 roşii 1 cană ulei…
Read more »

Papardelle cu hribi si bacon

16 September 2011
Papardelle cu hribi si baconO reteta de papardelle cu hribi si bacon din: papardelle, hribi, bacon, usturoi, vin alb, ulei, smantana, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g papardelle 400 g hribi proaspeti 200 g bacon 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 2 linguri ulei 4 linguri smantana 1 lingura parmezan ras sare piper   Mod de…
Read more »

Retete delicioase: Dovlecei umpluţi

16 September 2011
Retete delicioase: Dovlecei umpluţiO reteta delicioasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, orez fiert, frunzulite de cimbru, sare, piper, cascaval, supa si smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 400 g roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 lingiri ulei de măsline 400 g carne tocată 125 g orez fiert (respectiv 50 g…
Read more »

Bulete de cod sărat şi cartofi

16 September 2011
Bulete de cod sărat şi cartofiO reteta de bulete de cod sarat din: cod sarat, cartofi, oua, lapte, ceapa, smantana, parmezan, pesmet, faina alba, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g cod sărat 3 cartofi medii (spre mari) 2 ouă 400 ml lapte 600 ml apă 2 cepe mici 2 linguri smântână 1 lingură parmezan ras…
Read more »

Ciuperci cu cartofi tărănesti

16 September 2011
Ciuperci cu cartofi tărănestiO reteta de ciuperci cu cartofi taranesti din: ciuperci, cartofi, ceapa, costita afumata, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete 500g cartofi 2 cepe mari 150g costiţă afumată 50ml ulei 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i în felii de circa 1 cm grosime şi puneţi-i la…
Read more »

Salata de ruccola cu branza de capra

16 September 2011
Salata de ruccola cu branza de capraSe spală 8 roşii cherry. Se curăţă 8 cepe franţuzeşti şi se taie jumătăţi. Se aşază pe grătarul încins al cuptorului, acoperit cu hârtie de copt, legumele şi 8 felii de brânză de capră (rulouri) şi se lasă cca 5 min. Se adaugă apoi 8 felii subţiri de pâine-baghetă şi se mai lasă pe grătar…
Read more »

Curry de pui cu dovlecel si ardei gras

16 September 2011
Curry de pui cu dovlecel si ardei grasO reteta delicioasa de curry de pui cu dovlecel si ardei gras din: dovlecel, ardei gras, ardei iute, file de piept de pui, lapte de cocos, ceapa, usturoi, orez, sare, ulei, piper, curcuma, coriandru, chimen si supa. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 600 g file de piept de pui 200…
Read more »

Retete delicioase: Supa crema de ciuperci

16 September 2011
Retete delicioase: Supa crema de ciuperciO reteta delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci, cartof, morcov, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci champignon proaspete 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă mare 50ml unt 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, scurgeţi-le de apă şi treceţi-le prin maşina de tocat. Curăţaţi…
Read more »

Retete de post: Fasole bătută cu garnitură de ceapă călită

16 September 2011
Retete de post: Fasole bătută cu garnitură de ceapă călităO reteta delicioasa de fasole batuta cu garnitura de ceapa calita din: fasole boabe, pastarnac, ceapa, morcovi, ulei, usturoi, bulion de rosii si boabe de piper. Ingrediente: 1 kg fasole boabe (albă sau pestriţă) 1 păstârnac 1 ceapă 2 morcovi pentru garnitură: 2 cepe mari 1 ceaşcă mare ulei 1 căpăţână de usturoi 2 linguri…
Read more »

Gălbiori cu ouă jumări

15 September 2011
Gălbiori cu ouă jumăriO reteta delicioasa de galbiori cu oua jumari din: galbiori, oua, ulei de masline, usturoi, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250g gălbiori 4 ouă 3-4 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 50g caşcaval 3-4 fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălati bine gălbiorii, scurgeţi-i de apă şi…
Read more »

Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ardei iute

15 September 2011
Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ardei iuteO reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ardei iute din: ficatei de pui, zahar, ardei iute, piper, sare si frunze de patrunjel. Ingrediente: ficatei de pui zahar ardei iute un strop de piper, eventual si sare cateva frunze de patrunjel/busuioc/ leustean   Mod de preparare: Spalati ficateii de pui in apa rece si…
Read more »

Cartofi la cuptor cu praz si rosii

15 September 2011
Cartofi la cuptor cu praz si rosiiO reteta de cartofi la cuptor cu praz si rosii din: cartofi, praz, rosii, smantana, sare, ou, parmezan, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g cartofi 1 fir praz 5 rosii 300 ml smantana sare 1 ou 4 linguri parmezan ras piper nucsoara   Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb in apa cu…
Read more »

Retete de post: Chiftelute de legume

15 September 2011
Retete de post: Chiftelute de legumeO reteta de post de chiftelute de legume din: varza, cartofi, dovlecei, morcovi, frunze de sfecla, ceapa, faina, ulei, cimbru, bulion de rosii, pesmet, marar, piper si frunze de salata. Ingrediente: 1 varză mică 4 cartofi mijlocii 2 dovlecei 2 morcovi 3-4 frunze de sfeclă 2 cepe 2 linguri faină 1 cană ulei 1 linguriţă…
Read more »

Creveţi in crustă crocantă cu andive şi portocală

15 September 2011
Creveţi in crustă crocantă cu andive şi portocalăO reteta delicioasa de creveti in crusta crocanta cu andive si portocala din: creveti, faina, faina de grau integral, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui, apa minerala, andive, portocala, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 creveţi mari 100 g faină albă 20 g faină de grâu integral 2 linguri seminţe…
Read more »

Tocinei moldoveneşti

15 September 2011
Tocinei moldoveneştiO reteta delicioasa de tocinei moldovenesti din: cartofi, oua, faina, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, ulei, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 1  kg cartofi 2  ouă 3-4 linguri făină 2 linguri zahăr 1 linguriţă sare 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 1 cană ulei pentru decor: 1 pahar smântână 4 linguri zahăr…
Read more »

Merluciu cu salata de cruditati

15 September 2011
Merluciu cu salata de cruditatiO reteta delicioasa de merluciu cu salata de cruditati din: merluciu, lapte, maioneza, apa, ou, faina, pesmet, ulei de floarea soarelui, rosii, ardei, telina, morcov, dovlecei, ceapa rosie, fenicul, ulei de masline extravirgin, otet si sare. Ingrediente: 300 g merluciu 500 ml lapte 500 ml apă 2 linguri maioneză 1 ou 2  linguri faină albă…
Read more »

Pui fript cu guacamole

15 September 2011
Pui fript cu guacamoleO reteta de pui fript cu guacamole din: rosii, avocado, piept de pui, lipii, ceapa, ulei de masline, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 3 rosii 2 fructe avocado 4 fileuri de piept de pui 4 lipii 1 ceapa 4 linguri ulei de masline sare piper 2 linguri suc de lamaie   Mod de…
Read more »

Cum se prepara: Biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir (video)

15 September 2011
Cum se prepara: Biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir (video)O reteta video despre cum se prepara biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir. Ingrediente: Pentru biban: 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat si taiat in fasii lungi si subtiri 1 ceapa verde, taiata in fasii 1 biban de mare intreg (550g) curatat 1 lingura vin de orez Shaoxing Pentru sosul de ghimbir…
Read more »

Reteta zilei:Paste montignac

15 September 2011
Reteta zilei:Paste montignacO reteta de paste mantignac din: paste montignac, ciuperci, rosii, fasole rosie, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, busuioc, rozmarin, pasta de ardei iute, ulei de masline si bulion. Un preparat simplu care poate fi mancat atat in faza I, cat si in faza a II-a a Dietei Montignac. Ingrediente: 1 punga paste montignac 1 cutie…
Read more »

Ciuperci cu orez şi parmezan

15 September 2011
Ciuperci cu orez şi parmezanO reteta simpla si delicioasa de ciuperci cu orez si parmezan din: ciuperci, orez, sofran, parmezan, ceapa, morcov, pastarnac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete 300g orez cu bob lung un vârf de cuţit şofran 100g parmezan 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 50ml ulei de măsline sare piper…
Read more »

Cocktail Ice Land

15 September 2011
Cocktail Ice LandO reteta simpla de Cocktail Ice Land din: votca, suc de grepfrut, tonic, grepfrut si cirese. Ingrediente: 4 cl votca 10 cl suc de grepfrut tonic o felie de grepfrut cirese   Mod de preparare: Amestecam votca cu sucul de fructe si cu cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi luni si completam cu tonic.…
Read more »

Retete delicioase: Poale-n brâu

15 September 2011
Retete delicioase: Poale-n brâuO reteta delicioasa de poale-n brau din: faina, lapte, zahar, drojdie, sare, branza de burduf, coaja rasa de lamaie, oua, malai, zahar tos si ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 1 lingură zahăr 30-40 g drojdie 1/2 linguriţă sare pentru umplutură: 1/2 kg brânză de burduf 2 linguri coajă rasă de lămâie 4…

Chifteluţe de ciuperci

15 September 2011
Chifteluţe de ciuperciO reteta de chiftelute de ciuperci din: ciuperci, piept de pui, ceapa, oua, pesmet, faina, sos worchester, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g piept de pui 1 ceapa 2 oua 2 linguri pesmet 3 linguri faina 1 lingurita sos Worchester 1 legatura patrunjel 200 ml ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Lipie cu chili şi carne

15 September 2011
Lipie cu chili şi carneO reteta delicioasa de lipie cu chili si carne din: ceapa, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata, rosii, boabe de fasole, sare, piper, salata verde, lipii si ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă franţuzească 4 cepe verzi 3 linguri ulei de măsline 500 g carne tocată 100 g roşii decojite (conservă) 400 g boabe de…
Read more »

Supa crema de melci cu unt asezonat

15 September 2011
Supa crema de melci cu unt asezonatO reteta de supa crema de melci cu unt asezonat din: melci, usturoi, unt moale, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb, ceapa, morcov, hasme, cuisoare, verdeata asortata, sorici de porc, sare si piper. Ingrediente: 4 duzini de melci la cutie 30 de catei de usturoi 200 g unt moale 1 lingura ulei de masline…
Read more »

Retete delicioase: Alivenci

15 September 2011
Retete delicioase: AlivenciO reteta delicioasa de alivenci din: branza dulce de vaci, lapte, oua, faina, malai, smantana, unt, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g brânză dulce de vaci 1 cană lapte rece 4   ouă 5   linguri făină 4 linguri mălai 4 linguri smântână 1 lingură unt 1/2 linguriţă sare 1 plic zahăr vanilat (facultativ)   Mod…
Read more »

Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

15 September 2011
Langustine prăjite cu sos dulce-acrişorO reteta de langustine prajite cu sos dulce acrisor din: langustine, faina alba, faina din grau integral, apa minerala, ulei de floarea soarelui, vermut alb, zahar, otet si portocala. Ingrediente: 30 langustine 150 g faină albă 1 lingură faină de grâu integral 1 pahar apă minerală ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru sos: 1  pahar…
Read more »

Chec cu banane, nuca si curmale

15 September 2011
Chec cu banane, nuca si curmaleO reteta delicioasa de chec cu banane, nuca si curmale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, scortisoara, zahar alba si zahar brun, oua, ulei, esenta de vanilie, esenta de rom, esenta de portocale, banane, nuca, smochine, curmale, stafide si coaja de portocala. Ingrediente: 400g faina o lingurita praf de copt o lingurita bicarbonat…
Read more »

Salata de pui cu taitei si piersici

15 September 2011
Salata de pui cu taitei si piersiciO reteta delicioasa de salata de pui cu taitei si piersici din: paste, sare, file de piept de pui, ulei de masline, piersici, telina, ardei gras verde, ceapa verde, patrunjel verde, maioneza, branza de vaci, piper si praf de curry. Ingrediente: 200 g paste (de ex. farfalle) sare 500 g file de piept de pui…
Read more »

Reteta zilei: Snitele din piept de pui

15 September 2011
Reteta zilei: Snitele din piept de puiO reteta simpla si delicioasa de snitele din piept de pui din: piept de pui dezosat, oua, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2.5 kg piept de pui dezosat 10 oua 100 g faina sare piper ulei Mod de preparare: Se spala si se portioneaza pieptul de pui. Oualele se bat ca pentru omleta si…
Read more »

Cornuleţe cu nucă şi magiun

15 September 2011
Cornuleţe cu nucă şi magiunO reteta delicioasa de cornulete cu nuca si magiun din: margarina, zeama de lamaie, apa calda, faina, coaja de lamaie, sare, nuci macinate, magiun si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina (sau unt) 3 linguri zeamă de lămâie 5 linguri apă caldă 400 g făină coajă rasă de lămâie (sau 1 pliculeţ zahăr vanilat) 1/2…
Read more »

Ciuperci umplute cu urdă

15 September 2011
Ciuperci umplute cu urdăO reteta delicioasa de ciuperci umplute cu urda din: ciuperci, urda, ceapa verde, chimen macinat, marar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 16 ciuperci champignon mari 300 g urda 1 leg. ceapa verde 1 lingurita rasa de chimen macinat 1 leg. marar 2-3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Scoateti…
Read more »

Los Angeles Cocktail

15 September 2011
Los Angeles CocktailO reteta simpla de Los Angeles Cocktail din:votca, grand marnier, suc de portocale, suc de ananas, sirop de grenadine, suc de maracuja, suc de grepfrut, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Grand Marnier 3 cl suc de portocale 3 cl suc de ananas 1 strop de sirop de grenadine…
Read more »

Ştrudel cu anghinare si cod sarat

15 September 2011
Ştrudel cu anghinare si cod saratO reteta delicioasa de strudel cu anghinare si cod sarat din: foitaj, anghinare, file de cod sarat, mozzarella, ou, rosii, supa concentrata de legume, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 200 g anghinare fiartă 250 g file de cod sărat 100 g mozzarella 1 ou pentru…
Read more »

Piept de pui cu topping de pizza

15 September 2011
Piept de pui cu topping de pizzaO reteta de piept de pui cu topping de pizza din: broccoli, boabe de porumb, ananas, usturoi, rosii, bulion, sare, piper, zahar, oregano, rosii cherry, sunca de praga, piept de pui si cascaval. Ingrediente: 80 g broccoli congelat 4 linguri boabe de porumb din conservă 2 felii ananas (conservă) 1 căţel de usturoi 150 g…
Read more »

Gravlax cu cartofi

15 September 2011
Gravlax cu cartofiO reteta delicioasa de gravlax cu cartofi din: gravlax, cartofi dulci, faina, oua, iaurt natur, lapte, smantana, unt, sare si piper. Gravlax (specialitate scandi­navă): somon marinat – în suc propriu – cu sare, zahăr, piper măcinat şi mărar proaspăt. Preparatul se ţine mai multe zile Ia rece, întorcând peştele o dată la 12 h şi…
Read more »

Totul despre ciuperci

15 September 2011
Totul despre ciuperciExistă aproape 200.000 de specii de ciuperci, din care doar câteva mii sunt co­mestibile. Unele dintre aceste specii, întâlnite în pădurile tropicale, au proprietatea de a fi fosforescente, luminând în mod straniu pădurile în timpul nopţilor de vară, ceea ce ie-a atras şi epitetul de diaboli­ce. Ciupercile sunt numite adesea şi carne vegetală făcând parte…
Read more »

Clătite cu dulceaţă de vişine

15 September 2011
Clătite cu dulceaţă de vişineO reteta delicioasa de clatite cu dulceata de visine din: faina, lapte, sare, coaja de lamaie sau de portocala, unt sau ulei, smantana si dulceata de visine. Ingrediente: 2 linguri cu vârf faină (albă, neagră, integrală) 750 ml de lapte (apă minerală, sifon sau bere) 1/2 linguriţă sare 1 lingură coajă rasă de lămâie sau…
Read more »

Dressing de iaurt si verdeaţă

15 September 2011
Dressing de iaurt si verdeaţăSe curăţă şi se toacă 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel şi 1 legătură busuioc. Se curăţă şi se toacă 2 cepe de apă şi 1 căţel de usturoi. Se amestecă ceapa şi usturoiul cu 3 linguri suc de lămâie, 300 g iaurt natur şi 3 linguri ulei de măsline. Se înglobează verdeaţa, iar dressingul…
Read more »

Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel

15 September 2011
Toast cu doua feluri de foaie gras si caramelO reteta de toast cu doua feluri de foaie gras si caramel din: foaie gras de rata, smochine uscate, paine de tara, sare, sare de mare, piper, zahar pudra si ulei. Ingrediente: 4 felii foie gras de raţă, proaspăt 4 felii foie gras de raţă, semipreparat 4 smochine uscate 4 felii pâine de ţară sare…
Read more »

Ciuperci pane cu mujdei

14 September 2011
Ciuperci pane cu mujdeiO reteta delicioasa de ciuperci pane cu mujdei din: ciuperci, faina, pesmet, oua, ulei, usturoi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete (champignon, hribi, bureti de padure) 100 g faina 150 g pesmet 2-3 oua 250 ml ulei 1 capatana de usturoi 250 g smantana 1 legatura patrunjel sare piper   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Tortellini Philadelphia

14 September 2011
Reteta zilei: Tortellini PhiladelphiaO reteta delicioasa de tortellini philadelphia din: paste tortellini, branza philadelphia, usturoi, sare, piper si verdeata. Este o reteta sigura pentru o cina rapida si delicioasa! Ingrediente: o cana de paste tortellini; o cutie 200 g branza Philadelphia; doi catei de usturoi; sare, piper si verdeata dupa gust.   Mod de preparare: Se fierb tortellini…
Read more »

Gogoşi din aluat de paine

14 September 2011
Gogoşi din aluat de paineO reteta de gogosi din aluat de paine din: faina, apa, sare, zahar tos, drojdie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faină 1  cană apă (sau lapte, iaurt, zer) 1/2 linguriţă sare 2  linguri zahăr tos 1 cub drojdie 1 cană ulei pentru decor: zahar pudra   Mod de preparare: Cerne faina, încălzeşte apa…
Read more »

Pui la grătar cu sos de castraveţi şi iaurt

14 September 2011
Pui la grătar cu sos de castraveţi şi iaurtAmestecă 230 g de felii de castraveţi cu 3/4 cană de iaurt natural cu 2% grăsimi, 2 linguri de mărar proaspăt tocat şi 1 linguriţă de usturoi pisat. Pune pe grill 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele, la tempe­ratură medie, aproxi­mativ 15-18 minute, întoarce-i o singură dată pe fiecare parte. Apoi rumeneşte 4…
Read more »

Terina de somon si anghila cu caviar

14 September 2011
Terina de somon si anghila cu caviarO reteta delicioasa de terina de somon si anghila cu caviar din: somon afumat, fileuri de anghila, caviar, lamaie, foi de gelatina, smantana, seminte germinate si piper. Ingrediente: 200 g somon afumat (felii subţiri) 200 g fileuri de anghilă afu­mată (fără piele) 50 g caviar 1 lămâie 6 foi de gelatină (6 x 2 g)…
Read more »

Papardelle cu ciuperci şi dovlecel

14 September 2011
Papardelle cu ciuperci şi dovlecelO reteta delicioasa de Papardelle cu ciuperci şi dovlecel din: papardelle, ciuperci, dovlecel, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper.   Ingrediente:   500 g papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50ml ulei de măsline 50 g parmezan 2-3 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pastele în…
Read more »

Salată cu ardei şi tortilla chips

14 September 2011
Salată cu ardei şi tortilla chipsO reteta de salata de ardei cu tortilla chips din: ceapa rosie, ulei de masline, carne tocata, pudra de chili, boia dulce, fulgi de ardei iute, maghiran, sare, piper, amidon, chimen, salsa de rosii, suc de rosii, boabe de porumb, salata, rosii, tortilla chips, smantana si cascaval. Ingrediente: 3 cepe roşii 1 lingură ulei de…
Read more »

Ciuperci cu piept de rată si sfeclă roşie

14 September 2011
Ciuperci cu piept de rată si sfeclă roşieO reteta delicioasa de ciuperci cu piept de rata si sfecla rosie din: ciuperci, piept de rata, sfecla rosie, ulei de masline, coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 500 g piept de rata 300 g sfecla rosie 50 ml ulei de masline 1 lingurita coriandru macinat 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »

Retete delicioase: Scovergi

14 September 2011
Retete delicioase: ScovergiO reteta simpla de scovergi din: faina, sare, ulei, zahar tos si apa calda. Ingrediente: 1/2 kg faină drojdie cât o nucă 1/2linguriţă de sare 1  ceaşcă de ulei 2   linguri cu zahăr tos 1 cană cu apă caldă   Mod de preparare: Cerne faina, pune drojdia frecată cu o linguriţă de za­hăr şi sarea,…
Read more »

Antreuri: Stridii, tartar de alge si caviar

14 September 2011
Antreuri: Stridii, tartar de alge si caviarO reteta deosebita de stridii, tartar de alge si caviar din: stridii, caviar, avocado, alge, hasma, capere, vin alb sec, lamaie, smantana, foi de gelatina, ulei de alune de padure si piper. Ingrediente: 24 stridii 50 g caviar 1 avocado 100 g salată de mare (alge) 1 haşmă 1 lingură capere mici 100 ml vin…
Read more »

Cocktail Salty Dog

14 September 2011
Cocktail Salty DogO reteta simpla de Cocktail Slaty Dog din: votca, suc de grepfrut si sare. Ingrediente: 5 cl votca 5 cl suc de grepfrut putina sare   Mod de preparare: Mixam votca si sucul de fructe cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail, racit mai devreme. In final presaram cu…
Read more »

Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă

14 September 2011
Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentăO reteta delicioasa de Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă din: masline negre, rosii, ardei rgas verde, ardei gras galben, lamai, cuscus, ulei de masline, sare, piper, tabasco, patrunjel, ceapa si menta. Ingrediente: borcan măsline negre fără sâmburi 3 roşii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 2 lămâi 250 g cuşcuş (instant)…
Read more »

Retete delicioase: Ardei umpluţi cu ciuperci

14 September 2011
Retete delicioase: Ardei umpluţi cu ciuperciO reteta delicioasa de ardei umpluti cu ciuperci din: ardei grasi, ciuperci, ceapa, orez, rosii, ulei, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 12 ardei graşi 500g ciuperci proaspete 1 ceapă mare 250 g orez 6 roşii bine coapte 50 ml ulei 500ml supă de legume sare piper   Mod de preparare: Taiaţi-le ardeilor partea…
Read more »

Peşte în stil mediteranean

14 September 2011
Peşte în stil mediteraneanO reteta delicioasa de peste in stil mediteranean din: peste spada, usturoi, masline negre, muguri de pin, vin alb, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (150 g fiecare) 1 căţel de usturoi 12 măsline negre fară sâmburi 30 g muguri de pin 1/2pahar vin alb 80 g pesmet…
Read more »

Papanaşi braşoveni

14 September 2011
Papanaşi braşoveniO reteta delicioasa de papanasi brasoveni din: branza dulce de vaci, oua, praf de copt, faina, sare, zahar tos, ulei, dulceata de fructe, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce de vaci 2 ouă 1 pliculeţ praf de copt 4-5 linguri făină (sau griş) 1/2 linguriţă sare 2 linguri zahăr tos 1 cană…