O
reteta delicioasa de cornulete din nuci din: oua, albusuri, zahar,
nuci, lapte, faina, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 6
ouă mari 4 albuşuri 250g zahăr 400g nuci 1 lingură lapte 1 lingură
făină 1 linguriţă zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie Mod de
preparare: Amestecaţi zahărul cu 150g…
21 September 2011

O
reteta simpla de Cocktail Sangrita Mary din: votca, sangrita si o felie
de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 12 cl Sangrita o felie de lamaie
Mod de preparare: Se pun cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi. Se adauga votca si Sangrita, apoi se amesteca cu o lingura de
bar. Se aseaza…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de supa mediteraneana de peste din: chefal, dorada,
biban, calamari, calcan, rosii, ceapa alba, paste, ulei de masline
extravirgin, oregano, frunze de fenicul, busuioc, ardei iute, vin rosu,
sare, morcovi, telina, vin alb si piper negru. Ingrediente: 1 chefal (1
kg) 1 doradă (750 g) 1 biban mic 3 calamari 1 calcan…
Read more »
21 September 2011

O
reteta de sos chutney de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, sare,
otet alb, zahar, seminte de mustar, faina, boia, curcuma si apa.Chutney
denumeste un sos (pasta) picant ce acompaniaza un fel principal de
mancare. Se potriveste foarte bine cu legume ori carne de porc, vita sau
pui, dar si cu branza. Are gust…
Read more »
21 September 2011

O
reteta de prajitura cu nuci din: faina, zahar, unt, galbenusuri, praf
de copt, coaja de lamaie, nuci, lapte, zahar vanilat, cacao, gem de
caise, zahar pudra, unt si esenta de rom. Ingrediente: 500 g făină 150 g
zahăr 175 g unt 3 gălbenuşuri 1 praf de copt coajă de lămâie crema: 200
g nuci…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de Tarta cu rosii si rondele de ceapa din: faina,
unt, smantana, ou, sare, rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline,
rozmarin si vin alb. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt rece 50 ml
smântână 1 ou sare 400 g roşii cherry 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2
linguri ulei…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de negresa cu prune din: oua, zahar, lapte, ulei,
faina, nuci, cacao, afine, praf de copt, zeama de lamaie si prune.
Ingrediente: 4 oua 14 linguri zahar 14 linguri lapte 14 linguri ulei 10
linguri faina 4 linguri nuci macinate 2 linguri cacao 4 linguri afine,
mure, zmeura, coacaze de munte etc.…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de supa de rosii cu busuioc din: rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, oregano, rosii
cherry si busuioc. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 3
linguri ulei de măsline 1 l supă de legume sare, piper 2 linguri oregano
uscat 150 g roşii…
Read more »
21 September 2011

O
reteta de tarta cu mere din: oua, unt, zahar pudra, mere, faina, praf
de copt, lapte, zahar praf, scortisoara si sare. Ingrediente: 2 oua 100 g
unt 4 linguri zahar pudra 4 mere mari 5 linguri faina 1 lingura praf de
copt 2-3 linguri lapte 50 g zahar praf 1 lingura scortisoara sare …
Read more »
21 September 2011

O
reteta de Tabouleh de conopida cu crab din: conopida, crabi, ardei
gras, ceapa, lamaie, ghimbir, coriandru, ulei de masline si sare.
Ingrediente: 1 conopidă mică 2 crabi fierţi 1 ardei gras roşu sau galben
4 cepe albe, nu prea mari 1 lămâie 10 g ghimbir proaspăt 1 legătură de
coriandru 100 ml ulei de…
Read more »
21 September 2011

Se
frământă un aluat din 150 g făină, 1 linguriţă cacao, 100 g unt, 50 g
zahăr; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge
cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă
de tort (0 24 cm) unsă şi pudrată cu făină.…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de supa de varza dulce din: varza dulce, cartofi,
morcov, pastarnac, ceapa, ardei grasi, orez, rosii, smantana, ulei,
faina, marar verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varza
dulce proaspata 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de pastarnac 2 cepe 2
ardei grasi 2 linguri orez 3 rosii mari 200 ml smantana…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de frigarui de creveti cu ananas din: creveti,
ananas, ridiche neagra, miere lichida, boia iute, usturoi, ghimbir,
lamaie verde, ulei de masline, otet de cidru, sare si piper.
Ingrediente: 18 creveti cruzi 1 ananas mic 1 ridiche neagra 3 linguri
miere lichida 1 lingurita boia iute 1 catel de usturoi 1 bucata…
Read more »
21 September 2011

O
reteta simpla de Cocktail Time Bomb din: votca, aquavit, zeama de
lamaie si limeta. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Aquavit 2 cl zeama de
lamaie o bucata mica de limeta Mod de preparare: Mixam bine
ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky
peste si mai multa gheata. Decoram…
Read more »
21 September 2011

O
reteta de placinta cu cartofi si ceapa din: faina de grau, drojdie,
zahar, ulei, apa calduta, ceapa, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 1
kg făină de grâu 40g drojdie 1 linguriţă zahăr 200ml ulei 300 400ml apă
călduţă 500g ceapă 50bg cartofi sare piper Mod de preparare: Puneţi
cartofii spălaţi la fiert în…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de ciorba cu galuste si caviar din: supa de homar,
frisca, whisky, albusuri, otet alb, caviar si sare. Ingrediente: 2 cutii
mici supă de homar 4 linguri frişca lichidă 1 lingură whisky 3
albuşuri 2 linguri oţet alb 4 linguriţe caviar sare Mod de preparare:
Turnaţi supa de homar într-o cratiţă…
Read more »
21 September 2011

Se
prepară spuma de ciocolată: se topesc la bain-marie 100 g ciocolată
amăruie. Se bat 100 ml frişcă cu 1 lingură zahăr pudră, respectiv ş 1
albuş cu 1 lingură zahăr pudră. Se înglobează în o ciocolată şi se dă la
frigider 3 ore. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt,…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de lecio din: ceapa, ardei gras, rosii, ulei, ardei
iute si sare. Ingrediente: 8 cepe 8 ardei grasi 8 rosii 4 linguri ulei 1
ardei iute sare Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în
rondele. Curăţaţi ardeii, eliminaţi cotorul şi seminţele şi tăiaţi-i în
cubuleţe. Decojiţi sau nu, după plac,…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de placinta cu stilon din: stilon, aluat, stafide,
smochine, caise, vin porto rosu, smantana, galbenus si piper.
Ingrediente: 300 g stilton (brânză albastră, englezească) 400 g aluat
pentru tarte 50 g stafide 6 smochine uscate 6 caise semi- uscate 200
ml porto roşu 150 ml smântână groasă 1 gălbenuş piper Mod…
Read more »
21 September 2011

O
reteta de carnati cu legume la gratar din: carnati afumati, ardei
grasi, rosii, cartofi, usturoi, ulei, otet, sare si piper. Ingrediente: 4
cârnati afumaţi 4 ardei graşi 4 roşii mari 8 cartofi 4 căţei de usturoi
2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper Mod de preparare: Această
mâncare se prepară pe un…
Read more »
21 September 2011

O
reteta de pasca cu branza si stafide din: faina, lapte, unt, oua,
zahar, drojdie, sare, branza de vaci, stafide, zahar si coaja de lamaie.
Ingrediente: 700 g faină 1 cană lapte 50 g unt 3-4 ouă 200 g zahăr 1
cub de drojdie sau 1 plic de drojdie uscată sare pentru umplutură: 1 kg…
Read more »
21 September 2011

Se
fierbe un sirop din 75 g zahăr, 2 linguri apă, coaja şi sucul de la 2
lămâi. Se lasă să se răcească şi se amestecă împreună cu 500 ml lapte
bătut, eventual şi 2 linguri lichior Limoncello (lichior italian de
lămâie). Se înglobează 200 g frişcă; se aşază într-un vas plat şi se dă…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de Tarta de cartofi cu foie gras din: foie gras,
foitaj, cartofi, supa de gaina, bouqet garni, grasime de gasca, sare si
piper. Ingrediente: 200 g foie gras semipreparat 1 sul foitaj 8 cartofi
mari, cu pulpa tare 2 cubulete de supa de gaina 1 bouqet garni 4 linguri
de grasime de…
Read more »
21 September 2011

O
reteta de varza umpluta murata din: varza, ceapa alba, castraveti,
ardei kapia, morcovi, marar, cimbru verde, boabe de mustar, boabe de
piper, otet si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 verze mai mari cu foile de
culoare verde închis 8 cepe albe mari 1 kgcastraveţi 4 ardei kapia 4
morcovi 1 leg. mare mărar 1 leg.…
Read more »
21 September 2011

Se
amestecă în shaker 125 ml lapte de vacă, 100 ml lapte de cocos, 1
linguriţă suc de lămâie, 6 cl Blue Curacao şi cuburi de gheaţă pisate.
Se toarnă în pahar, printr-o strecurătoare.
Read more »
21 September 2011

Se
frământă un aluat din 200 g făină, 50 g unt, 25 g smântână, 1 gălbenuş
şi 1 linguriţă sare. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30
min. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se taie mărunt 150 g surimi. Se bat 3
ouă cu 200 g smântână, sare, piper, nucşoară…
Read more »
21 September 2011

O
reteta de friptura din muschi de vita cu sos de vita asiatic din:
muschi de vita, condimente, zahar, ulei de floarea soarelui, coriandru,
supa de pui, ghimbir, sos de stridii si ceapa verde. Ingrediente: 2 kg
de muschi de vita 2 lingurite de “cinci condimente chinezesti 2
lingurite de zahar 2 linguri de ulei…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de ghebe murate din: ghebe, otet, sare grunjoasa,
boabe de piper, boabe de mustar, boabe de enibahar si foi de dafin.
Ingrediente: 5 kg ghebe 500 ml otet 2 linguri sare grunjoasă neiodâ 1
lingură boabe de piper 1 lingură boabe de muştar 1 lingură boabe de
enibahar 4 foi de dafin…
Read more »
21 September 2011

O
reteta delicioasa de supa picanta cu sepii si frunze de sfecla din:
sepii, pulpa de rosii, frunze de sfecla, ulei de masline extravirgin,
usturoi, ardei iute rosu, vin rosu, concentrat de rosii, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 300 g sepii mici 3 linguri pulpă de roşii 7
frunze de sfeclă 3 linguri ulei de…
Read more »
21 September 2011

Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se spală şi se şterg 4 dorade (curăţate, a
cca 300 g). Se toacă 3 cepe şi 10 căţei de usturoi. Se lasă să se
scurgă 100 g roşii uscate conservate în ulei; se taie mărunt. Se rup
acele de la 6 fire de rozmarin. Se curăţă şi se…
Read more »
21 September 2011

Retete
de borsuri si ciorbe delicioase Bors de curcan O reteta delicioasa de
bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare,
pastarnac, leustean verde, sare, unt. Ciorba de oaie O reteta
delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov,
patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce,…
Read more »
20 September 2011

Se
taie fâşii subţiri 500 g muşchi file de viţel. Se toacă 2 căţei de
usturoi şi se amestecă împreună cu 2 linguri ulei, 200 g iaurt, sare şi
piper. Se ung fâşiile de carne cu acest amestec şi se lasă să se
marineze la frigider peste noapte. Pentru sos, se prăjesc 50 g susan…
Read more »
20 September 2011

O
reteta de rosii in saramura din: rosii, apa, frunze de visin, de
loboda, de menta, macris, busuioc, cimbru, vita de vie, sare frunjoasa,
piper boabe si frunze de dafin. Ingrediente: 3 kg roşii 3 – 4 l apă
frunze de vişin, de lobodă, de mentă măcriş busuioc cimbru viţă de vie
sare grunjoasă piper…
Read more »
20 September 2011

O
reteta de cod pane cu susan pe salata de varza din: file de cod, ansoa,
usturoi, pesmet, seminte de susan, ou, ulei de floarea soarelui, piper,
varza, otet rosu, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 350 g file de cod 20 g anşoa în ulei (conservă) 1/2
căţel de usturoi 70…
20 September 2011

Se
decojeşte 1/2 pepene galben, se curăţă de seminţe, iar pulpa se taie
cuburi. Se taie jumătăţi 2 fructe de avocado, se golesc de sâmburi, iar
pulpa se taie cuburi. Se lasă să se scurgă 1 conservă porumb (cca 340 g)
şi se amestecă împreună cu pulpa de pepene şi de avocado. Se taie
rondele…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de castraveti taiati in otet din: castraveti, hrean,
marar verde, seminte de mustar, otet, sare grunjoasa, piper boabe si foi
de dafin. Ingrediente: 3 kg castraveţi proaspăt culeşi 3 rădăcini de
hrean 1 leg. mare de mărar verde sau uscat 1 lingură seminţe de muştar
200 ml otet sare grunjoasă piper boabe…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de cozonac din: faina, galbenusuri, lapte dulce,
sare, drojdie, zahar, grasime, zahar, nuca macinata, stafide, cacao,
rom, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, coaja rasa de portocala si ou.
Ingrediente: 1 kg faină 5 gălbenuşuri 3/4 lapte dulce 1 linguriţă sare
50 g drojdie (2 cuburi) proaspătă 2 linguri zahăr 300 g…
Read more »
20 September 2011

O
reteta de zacusca din: rosii, gogosari, ardei kapia, morcovi, ceapa,
usturoi, ulei, zahar, miere, sare si piper macinat. Ingediente: 4 kg
rosii 1 kg gogosari 1 kg ardei kapia 500 g morocvi 500 g ceapa 2
capatani de usturoi 500 ml ulei 2 linguri zahar 2 linguri miere sare
piper proaspat macinat Mod…
Read more »
20 September 2011

Se
spală 500 g cartofi roşii şi se fierb în apă cu sare, cca 20 min. între
timp se spală 250 g roşii cherry şi se taie căpăcelele. Se scoate
miezul cu o linguriţă. Pentru umplutură, se amestecă 100 g brânză de
vaci, 1 linguriţă suc de lămâie, 1 lingură mărar tocat, sare şi piper;…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de ciperci in otet din: ciuperci de padure, saramura
cu otet, cimbru, sare, piper boabe si enibahar. Ingrediente: 3 kg
ciuperci de pădure: hribi, oiţe, gălbiori 2 litri lichid de saramură cu
oţet cimbru verde sau uscat frunze de ţelină sare piper boabe enibahar
Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, lăsaţi-le…
Read more »
20 September 2011

O
reteta de tocanita turceasca din: vinete, dovlecei, telina verde,
castraveti, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, rosii, sare, piper de
cayenne, sare, cimbru, maghiran si crema de iaurt. Ingrediente: 450 g
vinete 500 g dovlecei 250 g ţelină verde 500 g castraveţi 100 g ceapă 2
căţei de usturoi 3 linguri ulei 750 g carne…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ceapa din: ficatei
de pui, zahar, ceapa, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: ficatei de
pui zahar ceapa un strop de piper, eventual si sare cateva frunze de
patrunjel/busuioc/ leustean Mod de preparare: Spalati ficateii de pui in
apa rece si cura ta. Se acopera fundul unei…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de sardele umplute cu ricotta si verdeata din:
sardele, ricotta, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, busuioc, cimbru,
oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardele
proaspete 250 g ricotta 30 g caşcaval de oaie 150 g pesmet 1 lingură
pătrunjel 1 linguriţă busuioc 1 linguriţă cimbru 2 ouă…
Read more »
20 September 2011

O
reteta de praz cu masline din: praz, masline, ulei, bulion de rosii,
rosii, zahar, lamaie, faina si sare. Ingrediente: 1 kg praz 200 g
măsline 3 linguri ulei 1 lingură bulion de roşii sau 1 cană suc de roşii
2-3 roşii 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 1 linguriţă faină sare Mod de
preparare:…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de ficatei de pui cu carne tocata din: ceapa rosie,
usturoi, ficatei de pasare, ulei, carne tocata, bulion, sare, piper, vin
rosu, verdeata tocata, supa, unt, otet aromat, zahar si ceapa verde.
Ingrediente: 2 cepe roşii 2 căţei de usturoi 500 g ficăţei de pasăre 2
linguri ulei 500 g carne tocată…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de chiftelute din creveti si cartofi din: creveti
decorticati, unt, cartofi, ceapa, patrunjel, faina, lapte, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, ardei gras galbens si salata creata.
Ingrediente: 450 g creveţi decorticaţi 120 g unt 3 cartofi medii 1 ceapă
mică 1 lingură pătrunjel faină albă 150 ml lapte ulei de
floarea-soarelui…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de rulada cu piureu de cartofi si rosii din: ardei
capia, crema de branza cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, oua,
sare, piper si amestec de verdeturi. Ingrediente: 3 ardei capia roşii
250 g cremă de brânză de vaci cu verdeaţă 10 linguri pesmet 2 linguri
smântână 1 kg carne tocată 2…
Read more »
20 September 2011

O
reteta simpal de concentrat de ardei, gogosari si rosii din: ardei gras
rosu, gogosari, rosii si sare. Ingrediente: 3 kg ardei gras roşu 1 kg
gogoşari 3 kg roşii sare Mod de preparare: Spălaţi roşiile, ardeii şi
gogoşarii, lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile
şi ardeii. Puneţi-le la fiert,…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci din: rasol
vita, morcov, ceapa, ardei gras, cartofi, rosii, oua, ciuperci, faina,
gris, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol vita – 500 g 1
morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2 cartofi 2 rosii 2 oua 300 g ciuperci albe
de cultura…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de chiftelute in stil oriental din: chifla, lapte,
stafide, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, zahar, boia,
mustar, migdale, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 1 chifla
veche de-o zi 100 ml lapte 50 g stafide 1/2 ceapa 3 linguri ulei 500 g
carne tocata 1 ou sare piper zahar boia…
Read more »
20 September 2011

O
reteta simpla de Cocktail Wolga Clipper din: votca, apricot brandy, suc
de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Apricot Brandy 3
cl suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Amestecam
bine ingredientele cu gheata in paharul de mixare, apoi turnam bautura
intr-un pahar pentru bere. Decoram cu…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de ghiveci calugaresc din: ceapa, varza, sfecla,
morcovi, masline, pastai de fasole, mazare boabe, vanata, dovlecei,
rosii, ulei, patrunjel, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: 2-3
cepe 1 varză (crudă sau murată) 2-3 sfecle 2-4 morcovi 10-15 măsline
întregi 10-12 păstăi de fasole 1 cană mazăre boabe 1 vânătă 2…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de caracatita prajita cu sos verde din: caracatita,
ulei de masline extravirgin, foi de dafin, sare, piper, patrunjel,
rosie, usturoi si ardei gras. Ingrediente: 1 caracatiţă (circa 500 g) 3
linguri ulei de măsline extravirgin 3 foi de dafin sare şi piper pentru
sos: 3 legături de pătrunjel 1 roşie 2 căţei…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi din:
ceapa, carne tocata, oua, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, rosii
cherry, ceapa verde, smantana dulce, smantana fermentata, boia si
cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 600 g carne tocată 4 ouă 50 g pesmet sare
piper 2 linguri ulei 500 g cartofi mici fierţi în…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de ciorba de ciuperci cu orez din: ciuperci, morcov,
telina, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, smantana, ulei si bors.
Ingrediente: ciuperci de pădure sau champignoane albe de cultură 1
morcov 1/2 telină 2 linguri orez 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 leg.
pătrunjel verde 100 ml smântână 1 lingură ulei borş …
Read more »
20 September 2011

O
reteta simpla de Cocktail Moscow Apple din: votca, limeta si suc de
mere. Ingrediente: 4 cl votca 1 limeta suc de mere Mod de preparare:
Se pun cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi.
Limeta se taie in patru bucati, zeama se preseaza in pahar, apoi se pun
bucatile ramase. Se…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de chiftelute umplute cu ou din: oua, carne tocata,
pesmet, patrunjel tocat, sare, piper si grasime. Ingrediente: 10 ouă 500
g carne tocată 100 g pesmet 1 lingură pătrunjel tocat sare piper
grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Se pun la fiert 8 ouă în apă
clocotită; se fierb tari, cca…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de kapunata cu masline din: rosii, ardei grasi verzi,
vinete, telina verde, usturoi, ceapa, cimbru, busuioc, ulei de masline,
otet, zahar, sare, piper, capere si masline negre. Ingrediente: 3 rosii
2 ardei graşi verzi 2 vinete 2 fire ţelină verde 3 căţei de usturoi 2
cepe 1 fir cimbru 1 fir busuioc…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de pui cu ciuperci in sos gorgonzola din: piept de
pui, ciuperci, gorgonzola, smantana, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 500 g ciuperci pleurotus
150 g gorgonzola 150 ml smantana de gatit 1 ceapa 50 ml ulei 1 catel de
usturoi 1 legatura patrunjel sare…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de rosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci,
ulei, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10-12 roşii
mijlocii 6-8 ciuperci de cultură sau hribi 3 linguri ulei 1 ceapă 4-5
căţei usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Spală
roşiile, taie-le capacul şi goleşte-le de miez. Inlătură seminţele…
Read more »
20 September 2011

O
reteta delicioasa de file de calcan aromat cu vanilie din: fileuri de
calcan, oua, faina, pastati de vanilie, cartof, ceapa, ulei de masline
extravirgin, ulei de floarea soarelui, sare, piper alb si maioneza.
Ingrediente: 4 fileuri de calcan 4 ouă 100 g faină albă păstăi de
vanilie 1 cartof fiert 1 ceapă linguri ulei…
Read more »
20 September 2011

Sistemul
imunitar slăbit, problemele digestive, dar şi cancerul pot fi
ameliorate şi chiar tratate cu ajutorul fructelor de pădure. Încălzirea
la 40 de grade C le scade însă din beneficii. Gustoase, colorate şi
parfumate, fructele de pădure aduc un plus de savoare deserturilor, dar
şi foarte multe beneficii pentru sănătate. Specialiştii oferă o listă
cu…
Read more »
19 September 2011

O
reteta delicioasa de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi,
ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare,
piper, zahar, busuioc si smantana. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 5
ardei graşi (portocalii sau roşii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire
cimbru 250 g roşii decojite (conservă) 1 foaie…
Read more »
19 September 2011

O
reteta de hribi picanti din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde,
zahar, otet, ulei, usturoi, sare si piper, frunze de busuioc verde si
sare. Ingrediente: 10-12 hribi mari sau mici 2 rosii 1 ardei gras 1
salata verde 1 lingura zahar 2 linguri otet 2 linguri ulei 4-5 catei
usturoi sare si piper macinat…
Read more »
19 September 2011

O
reteta delicioasa de bulete mediteraneene cu ton din: ton in ulei,
masline, paine toast, lapte, fileuri de ansoa, capere, rosii cherry,
oua, pesmet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, ulei de floarea
soarelui si sare. Ingrediente: 180 g ton în ulei (conservă) 1 lingură
măsline fără sâmburi 3 felii de pâine toast 1/2 pahar lapte…
Read more »
19 September 2011

O
reteta delicioasa de tocanita de vacuta cu ardei gras asortat din: file
de vita, ardei grasi, usturoi, ardei iute, ulei de masline, vin alb
sec, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 500 g file de vită 4 ardei
graşi asortaţi (roşii şi galbeni) 250 g roşii cherry 4 căţei de usturoi 1
ardei iute 2…
Read more »
19 September 2011

O
reteta de sufleu de crab din: carne de cran, clesti de crab, oua, unt,
faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 120 g carne de crab
(din conservă sau congelată) 150 g carne prăjită de crab (la borcan sau
vrac) 2 cleşti de crab fierţi (proaspeţi sau decongelaţi) 6 ouă 50 g
unt 50…
19 September 2011

O
reteta delicioasa de ardei umpluti la cuptor din: cartofi, ulei de
masline, sare, boabe de piper negru, ardei grasi rosii, busuioc, ceapa,
carne tocata, pesmet, ou, mustar, piper, vin si foi de dafin.
Ingrediente: 800 g cartofi mici 4 linguri ulei de măsline sare 1 lingură
boabe de piper negru 4 ardei graşi roşii…
Read more »
18 September 2011

Se
decojesc 2 ouă fierte tari şi se toacă mărunt. Se amestecă împreună cu 4
linguri smântână, 4 linguri iaurt, 2 linguri muştar, sare, piper, 1
praf zahăr şi 1 lingură suc de lămâie. Ideal pentru salate.
Read more »
17 September 2011

Se
amestecă 6 linguri smântână cu 4 linguri suc de portocale, 4 linguri
suc de lămâie, 2 linguri hrean (din borcan), sare, piper şi 1 praf de
sare. Ideal pentru salate.
Read more »
16 September 2011

O
reteta de chiftelute de dovlecei din: cartofi rosii, morcovi, dovlecei,
marar, ceapa verde, oua, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei si
cascaval. Ingrediente: 250 g cartofi roşii 250 g morcovi 450 g dovlecei 3
fire mărar 1/2 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g făină 2 linguri amidon
sare piper 1/2 linguriţă nucşoară 3…
Read more »
16 September 2011

O
reteta simpla de cocktail Vodkatini din: votca, vermut si masline.
Ingrediente: 1 cl votca 6 cl vermut masline Mod de preparare:
Amestecam votca racita in gheata cu vermut si cu cuburi de gehata
intr-un pahar de mixare. Apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail
racit in prealabil si adaugam o masline.
Read more »
16 September 2011

O
reteta de file de pangasius in manta de dovlecei din: cartofi, unt,
boia, vin alb sec, supa de legume, dovlecei, ulei de masline, pangasius,
sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 2 linguri unt 1 linguriţă
boia 100 ml vin alb sec 150 ml supă de legume 4 dovlecei (cca 150 g
fiecare) 3…
Read more »
16 September 2011

Secretul
consta in a sti cu exactitate cat timp trebuie preparat si gatit
pieptul de rata. Avem nevoie de o tigaie, putin unt, sare, piper, un
strop de ulei de masline si bineinteles pieptul de rata. Punem la incins
tigaia, adaugam untul si uleiul de masline in acelasi timp, in acest
fel untul nu se…
Read more »
16 September 2011

O
reteta de muschi de vita cu cartofi si galbiori din: muschid e vita,
cartofi, galbiori, ulei, usturoi, patrunjel verde, vin alb, miere,
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 muschi de vita 500 g cartofi 500
g galbiori 4 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde
100 ml vin alb aromat 1…
Read more »
16 September 2011

O
reteta de pilaf de orez cu legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa,
rosii, ulei, orez, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2
ardei graşi 1 ceapă mare 2 roşii 1 ceaşcă mare ulei 1 cană orez sare
piper 2-3 linguri pătrunjel tocat fin Mod de preparare: Curăţă ardeii
graşi, ceapa şi dovleceii.…
Read more »
16 September 2011

O
reteta delicioasa de sendvis de foie gras si mere din: foie gras de
rata, mere, ridichi negre, miere, faina, ulei, unt, otet balsamic, sare
si piper. Ingrediente: 600 g foie gras de rata crud 4 mere 2 ridichi
negre 3 linguri de miere 1 lingura de faina ulei pentru prajit 50 g unt
1…
Read more »
16 September 2011

O
reteta delicioasa de Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant din:
creveti, taitei de orez, ulei de floarea soarelui, sare, rosii, ulei de
masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 16 cozi de creveţi mari, proaspeţi 150 g tăieţei de orez
ulei de floarea-soarelui pentru prăjit sare pentru sos: 4…
Read more »
16 September 2011

O
reteta de sarmale de post in foi de vita din: frunze de vita, orez,
hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi si sare. Ingrediente:
60 frunze de viţă 300 g orez 300 g hribi uscaţi (sau ciuperci) 4 cepe
mijlocii 1 lingură mentă uscată, bine mărunţită 2 linguri bulion 2-3
roşii 1 cană ulei…
Read more »
16 September 2011

O
reteta de papardelle cu hribi si bacon din: papardelle, hribi, bacon,
usturoi, vin alb, ulei, smantana, parmezan, sare si piper. Ingrediente:
500 g papardelle 400 g hribi proaspeti 200 g bacon 2 catei de usturoi
100 ml vin alb 2 linguri ulei 4 linguri smantana 1 lingura parmezan ras
sare piper Mod de…
Read more »
16 September 2011

O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, carne tocata, orez fiert, frunzulite de
cimbru, sare, piper, cascaval, supa si smantana. Ingrediente: 4 dovlecei
400 g roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 lingiri ulei de măsline 400 g
carne tocată 125 g orez fiert (respectiv 50 g…
Read more »
16 September 2011

O
reteta de bulete de cod sarat din: cod sarat, cartofi, oua, lapte,
ceapa, smantana, parmezan, pesmet, faina alba, ulei de floarea soarelui,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g cod sărat 3 cartofi medii
(spre mari) 2 ouă 400 ml lapte 600 ml apă 2 cepe mici 2 linguri smântână
1 lingură parmezan ras…
Read more »
16 September 2011

O
reteta de ciuperci cu cartofi taranesti din: ciuperci, cartofi, ceapa,
costita afumata, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g
ciuperci proaspete 500g cartofi 2 cepe mari 150g costiţă afumată 50ml
ulei 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii,
spălaţi-i, tăiaţi-i în felii de circa 1 cm grosime şi puneţi-i la…
Read more »
16 September 2011

Se
spală 8 roşii cherry. Se curăţă 8 cepe franţuzeşti şi se taie jumătăţi.
Se aşază pe grătarul încins al cuptorului, acoperit cu hârtie de copt,
legumele şi 8 felii de brânză de capră (rulouri) şi se lasă cca 5 min.
Se adaugă apoi 8 felii subţiri de pâine-baghetă şi se mai lasă pe
grătar…
Read more »
16 September 2011

O
reteta delicioasa de curry de pui cu dovlecel si ardei gras din:
dovlecel, ardei gras, ardei iute, file de piept de pui, lapte de cocos,
ceapa, usturoi, orez, sare, ulei, piper, curcuma, coriandru, chimen si
supa. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 600 g file
de piept de pui 200…
Read more »
16 September 2011

O
reteta delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci, cartof,
morcov, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci
champignon proaspete 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă mare 50ml unt 1 leg.
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile,
scurgeţi-le de apă şi treceţi-le prin maşina de tocat. Curăţaţi…
Read more »
16 September 2011

O
reteta delicioasa de fasole batuta cu garnitura de ceapa calita din:
fasole boabe, pastarnac, ceapa, morcovi, ulei, usturoi, bulion de rosii
si boabe de piper. Ingrediente: 1 kg fasole boabe (albă sau pestriţă) 1
păstârnac 1 ceapă 2 morcovi pentru garnitură: 2 cepe mari 1 ceaşcă mare
ulei 1 căpăţână de usturoi 2 linguri…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de galbiori cu oua jumari din: galbiori, oua, ulei de
masline, usturoi, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250g
gălbiori 4 ouă 3-4 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 50g
caşcaval 3-4 fire de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
şi spălati bine gălbiorii, scurgeţi-i de apă şi…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ardei iute din:
ficatei de pui, zahar, ardei iute, piper, sare si frunze de patrunjel.
Ingrediente: ficatei de pui zahar ardei iute un strop de piper, eventual
si sare cateva frunze de patrunjel/busuioc/ leustean Mod de
preparare: Spalati ficateii de pui in apa rece si…
Read more »
15 September 2011

O
reteta de cartofi la cuptor cu praz si rosii din: cartofi, praz, rosii,
smantana, sare, ou, parmezan, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g
cartofi 1 fir praz 5 rosii 300 ml smantana sare 1 ou 4 linguri parmezan
ras piper nucsoara Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb in
apa cu…
Read more »
15 September 2011

O
reteta de post de chiftelute de legume din: varza, cartofi, dovlecei,
morcovi, frunze de sfecla, ceapa, faina, ulei, cimbru, bulion de rosii,
pesmet, marar, piper si frunze de salata. Ingrediente: 1 varză mică 4
cartofi mijlocii 2 dovlecei 2 morcovi 3-4 frunze de sfeclă 2 cepe 2
linguri faină 1 cană ulei 1 linguriţă…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de creveti in crusta crocanta cu andive si portocala
din: creveti, faina, faina de grau integral, seminte de dovleac, ulei de
floarea soarelui, apa minerala, andive, portocala, ulei de masline
extravirgin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 creveţi mari 100 g
faină albă 20 g faină de grâu integral 2 linguri seminţe…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de tocinei moldovenesti din: cartofi, oua, faina,
zahar, sare, coaja rasa de lamaie, ulei, smantana si zahar pudra.
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 3-4 linguri făină 2 linguri zahăr 1
linguriţă sare 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 1 cană ulei pentru
decor: 1 pahar smântână 4 linguri zahăr…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de merluciu cu salata de cruditati din: merluciu,
lapte, maioneza, apa, ou, faina, pesmet, ulei de floarea soarelui,
rosii, ardei, telina, morcov, dovlecei, ceapa rosie, fenicul, ulei de
masline extravirgin, otet si sare. Ingrediente: 300 g merluciu 500 ml
lapte 500 ml apă 2 linguri maioneză 1 ou 2 linguri faină albă…
Read more »
15 September 2011

O
reteta de pui fript cu guacamole din: rosii, avocado, piept de pui,
lipii, ceapa, ulei de masline, sare, piper si suc de lamaie.
Ingrediente: 3 rosii 2 fructe avocado 4 fileuri de piept de pui 4 lipii 1
ceapa 4 linguri ulei de masline sare piper 2 linguri suc de lamaie
Mod de…
Read more »
15 September 2011

O
reteta video despre cum se prepara biban de mare gatit la aburi cu bere
si ghimbir. Ingrediente: Pentru biban: 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat
si taiat in fasii lungi si subtiri 1 ceapa verde, taiata in fasii 1
biban de mare intreg (550g) curatat 1 lingura vin de orez Shaoxing
Pentru sosul de ghimbir…
Read more »
15 September 2011

O
reteta de paste mantignac din: paste montignac, ciuperci, rosii, fasole
rosie, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, busuioc, rozmarin, pasta de
ardei iute, ulei de masline si bulion. Un preparat simplu care poate fi
mancat atat in faza I, cat si in faza a II-a a Dietei Montignac.
Ingrediente: 1 punga paste montignac 1 cutie…
Read more »
15 September 2011

O
reteta simpla si delicioasa de ciuperci cu orez si parmezan din:
ciuperci, orez, sofran, parmezan, ceapa, morcov, pastarnac, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete 300g orez
cu bob lung un vârf de cuţit şofran 100g parmezan 1 ceapă 1 morcov 1
rădăcină de păstârnac 50ml ulei de măsline sare piper…
Read more »
15 September 2011

O
reteta simpla de Cocktail Ice Land din: votca, suc de grepfrut, tonic,
grepfrut si cirese. Ingrediente: 4 cl votca 10 cl suc de grepfrut tonic o
felie de grepfrut cirese Mod de preparare: Amestecam votca cu sucul
de fructe si cu cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi luni si
completam cu tonic.…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de poale-n brau din: faina, lapte, zahar, drojdie,
sare, branza de burduf, coaja rasa de lamaie, oua, malai, zahar tos si
ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 1 lingură zahăr 30-40 g
drojdie 1/2 linguriţă sare pentru umplutură: 1/2 kg brânză de burduf 2
linguri coajă rasă de lămâie 4…
15 September 2011

O
reteta de chiftelute de ciuperci din: ciuperci, piept de pui, ceapa,
oua, pesmet, faina, sos worchester, ulei, sare si piper. Ingrediente:
500 g ciuperci 300 g piept de pui 1 ceapa 2 oua 2 linguri pesmet 3
linguri faina 1 lingurita sos Worchester 1 legatura patrunjel 200 ml
ulei sare piper Mod de…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de lipie cu chili si carne din: ceapa, ceapa verde,
ulei de masline, carne tocata, rosii, boabe de fasole, sare, piper,
salata verde, lipii si ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă franţuzească 4
cepe verzi 3 linguri ulei de măsline 500 g carne tocată 100 g roşii
decojite (conservă) 400 g boabe de…
Read more »
15 September 2011

O
reteta de supa crema de melci cu unt asezonat din: melci, usturoi, unt
moale, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb, ceapa, morcov,
hasme, cuisoare, verdeata asortata, sorici de porc, sare si piper.
Ingrediente: 4 duzini de melci la cutie 30 de catei de usturoi 200 g unt
moale 1 lingura ulei de masline…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de alivenci din: branza dulce de vaci, lapte, oua,
faina, malai, smantana, unt, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g
brânză dulce de vaci 1 cană lapte rece 4 ouă 5 linguri făină 4
linguri mălai 4 linguri smântână 1 lingură unt 1/2 linguriţă sare 1 plic
zahăr vanilat (facultativ) Mod…
Read more »
15 September 2011

O
reteta de langustine prajite cu sos dulce acrisor din: langustine,
faina alba, faina din grau integral, apa minerala, ulei de floarea
soarelui, vermut alb, zahar, otet si portocala. Ingrediente: 30
langustine 150 g faină albă 1 lingură faină de grâu integral 1 pahar apă
minerală ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru sos: 1 pahar…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de chec cu banane, nuca si curmale din: faina, praf
de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, scortisoara, zahar alba si zahar
brun, oua, ulei, esenta de vanilie, esenta de rom, esenta de portocale,
banane, nuca, smochine, curmale, stafide si coaja de portocala.
Ingrediente: 400g faina o lingurita praf de copt o lingurita bicarbonat…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de salata de pui cu taitei si piersici din: paste,
sare, file de piept de pui, ulei de masline, piersici, telina, ardei
gras verde, ceapa verde, patrunjel verde, maioneza, branza de vaci,
piper si praf de curry. Ingrediente: 200 g paste (de ex. farfalle) sare
500 g file de piept de pui…
Read more »
15 September 2011

O
reteta simpla si delicioasa de snitele din piept de pui din: piept de
pui dezosat, oua, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2.5 kg piept
de pui dezosat 10 oua 100 g faina sare piper ulei Mod de preparare: Se
spala si se portioneaza pieptul de pui. Oualele se bat ca pentru omleta
si…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de cornulete cu nuca si magiun din: margarina, zeama
de lamaie, apa calda, faina, coaja de lamaie, sare, nuci macinate,
magiun si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina (sau unt) 3 linguri
zeamă de lămâie 5 linguri apă caldă 400 g făină coajă rasă de lămâie
(sau 1 pliculeţ zahăr vanilat) 1/2…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de ciuperci umplute cu urda din: ciuperci, urda,
ceapa verde, chimen macinat, marar, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 16 ciuperci champignon mari 300 g urda 1 leg. ceapa verde 1
lingurita rasa de chimen macinat 1 leg. marar 2-3 linguri ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Scoateti…
Read more »
15 September 2011

O
reteta simpla de Los Angeles Cocktail din:votca, grand marnier, suc de
portocale, suc de ananas, sirop de grenadine, suc de maracuja, suc de
grepfrut, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl votca 2
cl Grand Marnier 3 cl suc de portocale 3 cl suc de ananas 1 strop de
sirop de grenadine…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de strudel cu anghinare si cod sarat din: foitaj,
anghinare, file de cod sarat, mozzarella, ou, rosii, supa concentrata de
legume, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare
si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 200 g anghinare fiartă 250 g file de
cod sărat 100 g mozzarella 1 ou pentru…
Read more »
15 September 2011

O
reteta de piept de pui cu topping de pizza din: broccoli, boabe de
porumb, ananas, usturoi, rosii, bulion, sare, piper, zahar, oregano,
rosii cherry, sunca de praga, piept de pui si cascaval. Ingrediente: 80 g
broccoli congelat 4 linguri boabe de porumb din conservă 2 felii ananas
(conservă) 1 căţel de usturoi 150 g…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de gravlax cu cartofi din: gravlax, cartofi dulci,
faina, oua, iaurt natur, lapte, smantana, unt, sare si piper. Gravlax
(specialitate scandinavă): somon marinat – în suc propriu – cu sare,
zahăr, piper măcinat şi mărar proaspăt. Preparatul se ţine mai multe
zile Ia rece, întorcând peştele o dată la 12 h şi…
Read more »
15 September 2011

Există
aproape 200.000 de specii de ciuperci, din care doar câteva mii sunt
comestibile. Unele dintre aceste specii, întâlnite în pădurile
tropicale, au proprietatea de a fi fosforescente, luminând în mod
straniu pădurile în timpul nopţilor de vară, ceea ce ie-a atras şi
epitetul de diabolice. Ciupercile sunt numite adesea şi carne vegetală
făcând parte…
Read more »
15 September 2011

O
reteta delicioasa de clatite cu dulceata de visine din: faina, lapte,
sare, coaja de lamaie sau de portocala, unt sau ulei, smantana si
dulceata de visine. Ingrediente: 2 linguri cu vârf faină (albă, neagră,
integrală) 750 ml de lapte (apă minerală, sifon sau bere) 1/2 linguriţă
sare 1 lingură coajă rasă de lămâie sau…
Read more »
15 September 2011

Se
curăţă şi se toacă 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel şi 1 legătură
busuioc. Se curăţă şi se toacă 2 cepe de apă şi 1 căţel de usturoi. Se
amestecă ceapa şi usturoiul cu 3 linguri suc de lămâie, 300 g iaurt
natur şi 3 linguri ulei de măsline. Se înglobează verdeaţa, iar
dressingul…
Read more »
15 September 2011

O
reteta de toast cu doua feluri de foaie gras si caramel din: foaie gras
de rata, smochine uscate, paine de tara, sare, sare de mare, piper,
zahar pudra si ulei. Ingrediente: 4 felii foie gras de raţă, proaspăt 4
felii foie gras de raţă, semipreparat 4 smochine uscate 4 felii pâine de
ţară sare…
Read more »
14 September 2011

O
reteta delicioasa de ciuperci pane cu mujdei din: ciuperci, faina,
pesmet, oua, ulei, usturoi, smantana, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete (champignon, hribi, bureti de
padure) 100 g faina 150 g pesmet 2-3 oua 250 ml ulei 1 capatana de
usturoi 250 g smantana 1 legatura patrunjel sare piper Mod…
Read more »
14 September 2011

O
reteta delicioasa de tortellini philadelphia din: paste tortellini,
branza philadelphia, usturoi, sare, piper si verdeata. Este o reteta
sigura pentru o cina rapida si delicioasa! Ingrediente: o cana de paste
tortellini; o cutie 200 g branza Philadelphia; doi catei de usturoi;
sare, piper si verdeata dupa gust. Mod de preparare: Se fierb
tortellini…
Read more »
14 September 2011

O
reteta de gogosi din aluat de paine din: faina, apa, sare, zahar tos,
drojdie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faină 1 cană apă (sau
lapte, iaurt, zer) 1/2 linguriţă sare 2 linguri zahăr tos 1 cub
drojdie 1 cană ulei pentru decor: zahar pudra Mod de preparare: Cerne
faina, încălzeşte apa…
Read more »
14 September 2011

Amestecă
230 g de felii de castraveţi cu 3/4 cană de iaurt natural cu 2%
grăsimi, 2 linguri de mărar proaspăt tocat şi 1 linguriţă de usturoi
pisat. Pune pe grill 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele, la
temperatură medie, aproximativ 15-18 minute, întoarce-i o singură dată
pe fiecare parte. Apoi rumeneşte 4…
Read more »
14 September 2011

O
reteta delicioasa de terina de somon si anghila cu caviar din: somon
afumat, fileuri de anghila, caviar, lamaie, foi de gelatina, smantana,
seminte germinate si piper. Ingrediente: 200 g somon afumat (felii
subţiri) 200 g fileuri de anghilă afumată (fără piele) 50 g caviar 1
lămâie 6 foi de gelatină (6 x 2 g)…
Read more »
14 September 2011

O
reteta delicioasa de Papardelle cu ciuperci şi dovlecel din:
papardelle, ciuperci, dovlecel, ulei de masline, parmezan, frunze de
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g papardelle 500 g ciuperci
proaspete 1 dovlecel 50ml ulei de măsline 50 g parmezan 2-3 frunze de
busuioc sare piper Mod de preparare: Fierbeţi pastele în…
Read more »
14 September 2011

O
reteta de salata de ardei cu tortilla chips din: ceapa rosie, ulei de
masline, carne tocata, pudra de chili, boia dulce, fulgi de ardei iute,
maghiran, sare, piper, amidon, chimen, salsa de rosii, suc de rosii,
boabe de porumb, salata, rosii, tortilla chips, smantana si cascaval.
Ingrediente: 3 cepe roşii 1 lingură ulei de…
Read more »
14 September 2011

O
reteta delicioasa de ciuperci cu piept de rata si sfecla rosie din:
ciuperci, piept de rata, sfecla rosie, ulei de masline, coriandru,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 500 g
piept de rata 300 g sfecla rosie 50 ml ulei de masline 1 lingurita
coriandru macinat 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
14 September 2011

O
reteta simpla de scovergi din: faina, sare, ulei, zahar tos si apa
calda. Ingrediente: 1/2 kg faină drojdie cât o nucă 1/2linguriţă de sare
1 ceaşcă de ulei 2 linguri cu zahăr tos 1 cană cu apă caldă Mod de
preparare: Cerne faina, pune drojdia frecată cu o linguriţă de zahăr
şi sarea,…
Read more »
14 September 2011

O
reteta deosebita de stridii, tartar de alge si caviar din: stridii,
caviar, avocado, alge, hasma, capere, vin alb sec, lamaie, smantana, foi
de gelatina, ulei de alune de padure si piper. Ingrediente: 24 stridii
50 g caviar 1 avocado 100 g salată de mare (alge) 1 haşmă 1 lingură
capere mici 100 ml vin…
Read more »
14 September 2011

O
reteta simpla de Cocktail Slaty Dog din: votca, suc de grepfrut si
sare. Ingrediente: 5 cl votca 5 cl suc de grepfrut putina sare Mod de
preparare: Mixam votca si sucul de fructe cu cuburi de gheata in shaker,
apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail, racit mai devreme. In
final presaram cu…
Read more »
14 September 2011

O
reteta delicioasa de Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă din:
masline negre, rosii, ardei rgas verde, ardei gras galben, lamai,
cuscus, ulei de masline, sare, piper, tabasco, patrunjel, ceapa si
menta. Ingrediente: borcan măsline negre fără sâmburi 3 roşii 1 ardei
gras verde 1 ardei gras galben 2 lămâi 250 g cuşcuş (instant)…
Read more »
14 September 2011

O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu ciuperci din: ardei grasi,
ciuperci, ceapa, orez, rosii, ulei, supa de legume, sare si piper.
Ingrediente: 12 ardei graşi 500g ciuperci proaspete 1 ceapă mare 250 g
orez 6 roşii bine coapte 50 ml ulei 500ml supă de legume sare piper
Mod de preparare: Taiaţi-le ardeilor partea…
Read more »
14 September 2011

O
reteta delicioasa de peste in stil mediteranean din: peste spada,
usturoi, masline negre, muguri de pin, vin alb, pesmet, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (150 g
fiecare) 1 căţel de usturoi 12 măsline negre fară sâmburi 30 g muguri de
pin 1/2pahar vin alb 80 g pesmet…
Read more »
14 September 2011

O
reteta delicioasa de papanasi brasoveni din: branza dulce de vaci, oua,
praf de copt, faina, sare, zahar tos, ulei, dulceata de fructe,
smantana si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce de vaci 2 ouă 1
pliculeţ praf de copt 4-5 linguri făină (sau griş) 1/2 linguriţă sare 2
linguri zahăr tos 1 cană…