Omleta
cu cartofi si rozmarin din: cartof, usturoi, unt, ou, smantnaa,
rozmarin, parmezan, piper alb, sare. Ingrediente: 1 cartof, curatat 1
catel de usturoi, tocat 1 lingura unt 1 ou 1 lingura smantana 1
lingurita rozmarin parmezan ras piper alb sare Mod de…
15 July 2013

Pui
cu spanac si rosii din: piept de pui, spanac, rosii, ulei de masline,
sare, piper, oregano, otet balsamic. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara
piele si os 500 g spanac 2-3 rosii ulei de masline sare piper oregano
otet balsamic Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai în două şi
condimentezi fiecare…
Read more »
15 July 2013

Tartă
pufoasă cu piersici caramelizate din: piersici, unt, zahar, oua, faina,
lapte, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 1 kg piersici 150 g unt
300 g zahar 6 oua 6 linguri faina 4 linguri lapte 1 fiola esenta de
vanilie sare Mod de preparare: Curăţaţi piersicile de coajă şi
tăiaţi-le în jumătăţi, scoateţi cu grijă…
Read more »
15 July 2013

Ratatouille
aromat din: ulei de masline extravirgin, dovlecei, ardei, ceapa, rosii,
usturoi, cimbru, pasta de rosii, otet din vin alb, coaja de lamaie.
Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 3 dovlecei, taiati in
felii mai groase 1 ardei rosu si 1 ardei galben, taiati in bucati mari 1
ceapa mare, tocata 4 rosii pruna…
Read more »
15 July 2013

Cartofi
cu sunca din: cartofi, sunca de porc, iaurt, mustar iute, busuioc,
miere, salvie, rosii cherry, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 cartofi
300 g sunca de porc 200 ml iaurt o lingura de mustar iute o lingurita
de busuioc uscat o lingura de miere 6 frunze de salvie 250 g rosii
cherry sare piper o…
Read more »
15 July 2013

Pui
cu sos de branza din: pui, morcovi, telina, branza de vaci, cascaval,
oua, broccoli, ciuperci, sare, piper, vin, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 2
morcovi 1/2 telina 100 g branza de vaci 100 g cascaval 2 oua 1 buchet
broccoli 4 ciuperci mari sare piper 100 ml vin ulei Mod de preparare:
Cureţi şi…
Read more »
15 July 2013

Shake
aromat de banane din: banane, miere, mere, chefir, lamaie, lapte.
Ingrediente: 400 g banane 100 ml miere 200 g mere 400 ml chefir 1 lamaie
1 l lapte Mod de preparare: Bananele si mere curatate se taie felii
si se mixeaza in blender. Se adauga mierea, chefirul, zeama de lamaie si
la urma…
Read more »
15 July 2013

Jeleu
aromat de caise din: caise, zahar fin, gelatina, frisca, zahar vanilat,
fulgi de ciocolata. Ingrediente: 1 kg caise 200 g zahar fin 8 foi de
gelatina sau 15 g gelatina granule 250 ml frisca lichida 1 plic zahar
vanilat 50 g fulgi de ciocolata pentru decor Mod de preparare:
Opăreşti caisele pentru 4-5…
Read more »
15 July 2013

Coaste
de porc in sos de zmeura si soia din: coaste de porc, sos de zmeura,
sos de soia, usturoi, pudra de ghimbir, sos picant, frunze de cimbru.
Ingrediente: 5-6 coaste de porc 1/2 ceasca sos de zmeura 1/3 cana sos de
soia 2 lingurite usturoi, pisat 2 lingurite pudra de ghimbir sos
picant…
Read more »
15 July 2013

Chec
cu afine si mere din: faina, unt, oua, ciocolata neagra, praf de copt,
zahar tos, miere, pudra de cacao, esenta de rom, sare, afine, iaurt.
Ingrediente: 125 g faina 125 g unt 250 g faina 4 oua 200 g ciocolata
neagra praf de copt 200 ml zahar tos 175 ml miere o lingura pudra…
Read more »
15 July 2013

Ciorbă
cu hamsii afumate din: hamsii afumate, morcovi, telina, ceapa, fenicul,
cartofi, ardei grasi, rosii, faina, frunze de dafin, pasta de tomate,
ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g
hamsii afumate doi morcovi o telina mica o ceapa un fenicul 4 cartofi
doi ardei grasi 5 rosii o lingura de faina doua…
Read more »
15 July 2013

Ingheţată
cu afine si ciocolată din: afine, zahar, iaurt, ciocolata amaruie,
sare, frisca lichida, esenta de vanilie, frunze de menta. Ingrediente:
500 g afine 150 g zahar 150 g iaurt 100 g ciocolata amaruie 1 praf de
sare 200 ml frisca lichida 1/2 fiola esenta de vanilie frunze de menta
pentru decor Mod de…
Read more »
15 July 2013

Salata
cu bulgur, spanac si branza feta din: dovleac, pasta de ardei iute,
bulgur, zeama de lime, ceapa rosie, branza feta, coriandru, spanac,
seminte de dovleac, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 dovleac,
curatat de coaja si de seminte, apoi taiat in cuburi 2 linguri de pasta
de ardei iute 100 g de bulgur zeama…
Read more »
15 July 2013

Rulada
cu visine din: oua, zahar pudra, miere de albine, nuca macinata, faina,
bicarbonat, suc de lamaie, visine, zahar praf, margarina, zahar pudra,
cacao, ulei, nuca de cocos. Ingrediente: 6 oua 180 g zahar pudra 3
linguri miere de albine 50 g nuca macinata 200 g faina 1 lingurita
bicarbonat suc de lamaie pentru crema:…
Read more »
14 July 2013

Bruschete
calde cu crema de branza si patrunjel din: bagheta, unt, praf de
usturoi, boia de ardei iute, parmezan, patrunjel, crema de branza.
Ingrediente: 1 bagheta 8 linguri de unt 2 lingurite praf de usturoi 2
lingurite boia de ardei 2 lingurite parmezan ras 6 linguri de patrunjel
tocat crema de branza Mod…
Read more »
14 July 2013

Smoothie
de banane din: banane, miere, lapte dulce. Ingrediente: 2 banane bine
coapte 2 linguri de miere 300 ml lapte dulce Mod de preparare:
Amestecăm laptele cu mierea. în momentul în care mierea s-a dizolvat,
turnăm laptele în blender şi adăugăm bananele tăiate rondele. Amestecăm
bine 2-3 minute şi turnăm în pahare. Servim rece,…
Read more »
14 July 2013

Tocanita
aromata de peste din: caras, dorada, biban, rosii, ceapa, ardei capia,
usturoi, vin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel, boia de ardei
dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 pesti medii (caras, dorada, biban) 8
rosii 2 cepe 4 ardei capia 4 catei de usturoi 100 ml vin alb 100 ml suc
de rosii ulei…
Read more »
14 July 2013

Salata
cu piept de pui, porumb si castravete din: piept de pui, usturi, boia,
zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, inimi de salata, castravete.
Ingrediente: 4 piepti mici de pui 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura
de boia zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 2 stiuleti de
porumb 4…
Read more »
14 July 2013

Somon
fript din: file de somon, dovlecel, rosii cherry, lamaie, patrunjel,
ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de somon 1
dovlecel 4-6 rosii cherry 1 lamaie patrunjel proaspat ulei de masline
busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Spălăm bine fileurile de
peşte şi le tamponăm cu un şerveţel. Le…
Read more »
14 July 2013

Sarlota
cu fructe din: budinca de vanilie, zahar vanilinat, lapte dulce
pasteurizat, zahar, gelatina, frisca, piscoturi, lichior de cirese,
visine, caise, capsune, ananas, piersici. Ingrediente: 1 plic praf
pentru budinca de vanilie 1 plic zahar vanilinat 400 ml lapte dulce
pasteurizat 300 g zahar 25 g gelatina 400 g frisca 200 g piscoturi
pentru sampanie…
Read more »
14 July 2013

Pui
cu broccoli, cartofi si fasole verde din: pui, broccoli, cartofi,
morcovi, fasole verde, ulei, mazare, porumb, ardei gras, ceapa, unt,
scortisoara, mar, sare, piper, miere, busuioc. Ingrediente: 1 pui 500 g
broccoli 500 g cartofi mici 2 morcovi 300 g fasole verde ulei 250 g
mazare 1 conserva porumb boabe 1 ardei gras rosu…
Read more »
14 July 2013

Piept
de pui la gratar cu lipii si guacamole din: piept de pui, zeama de
lime, coaja de lime, piper negru, ulei de floarea soarelui, lipii
tortilla, guacamole, salata verde, iaurt. Ingrediente: 4 piepti de pui
dezosati, fiecare taiat in cate 6 felii zeama si coaja rasa de la 2 lime
2 lingurite de piper…
Read more »
14 July 2013

Parfe
de coacăze şi căpşune din: zahar, galbenusuri, lapte, zahar vanilinat,
capsune, coacaze, frisca, amidon. Ingrediente: 150 g zahar 3 galbenusuri
150 ml lapte 1 plic zahar vanilinat cate 1 pahar capsune si coacaze 500
g frisca pentru topping: 1 pahar coacaze 100 g zahar 1 lingurita amidon
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu…
Read more »
14 July 2013

Pui
cu ciuperci, usturoi si rosii din: piept de pui, pulpe de pui, ulei,
ciuperci, vin, rosii, ceapa, usturoi, sare, piper, oregano, cimbru.
Ingrediente: pulpele si pieptul de la un pui tanar 70 ml ulei 200 g
ciuperci 100 ml vin alb 100 g rosii 100 g ceapa 3-4 catei de usturoi
sare piper oregano…
Read more »
14 July 2013

Placinta
cu varza creata din: faina, drodjie, ulei, lapte, ou, sare, varza
creata, sunca, ceapa, ulei, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 350 g
faina 20 g drojdie 4 linguri ulei 100 ml lapte un ou un varf de
lingurita sare pentru umplutura: o varza creata mica 300 g sunca 2 cepe 2
linguri ulei pentru uns:…
Read more »
14 July 2013

Supa
de pui cu paste si morcovi din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi,
telina, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (gaturi, spate si aripi)
1 ceapa, taiata bucati mari 2-3 morcovi taiati bucati 1 telina, taiata
bucati mari 1 capatana usturoi, taiat in jumatate…
Read more »
14 July 2013

Burgeri
cu pui si verdeţuri din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere,
salvie, cimbru, sare, piper, miere, mustar, chifle. Ingrediente: 340 g
carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin 2 linguri pesmet 2 mere cu
coaja verde 1 lingura salvie tocata 2 lingurite de cimbru proaspat tocat
sare si piper 2 linguri…
Read more »
14 July 2013

Frigarui
de vinete cu salata din: vanata, sos de soia, ulei, turmeric, sos dulce
de ardei iute, unt de arahide, sos hoisin, lapte de cocos, otet din vin
de orez, castravete, ceapa rosie, frunze de menta, frunze de coriandru.
Ingrediente: 1 vanata mare, curatata de coaja si taiata in cuburi cu
latura de 3 cm…
Read more »
14 July 2013

Supa
rece de patrunjel din: iaurt, patrunjel, paine, lapte, suc de lamaie,
sare. Ingrediente: un kg iaurt 2 legaturi patrunjel 3-4 felii de paine
cu miez 100 ml lapte sucul unei jumatati de lamaie sare pentru servit:
crutoane Mod de preparare: Iaurtul se pune la scurs într-un tifon
pentru a elimina apa în exces.…
Read more »
14 July 2013

Ingheţată
cu morcovi si stafide din: morcovi, mascarpone, stafide, portocala,
ghimbir, nucsoara, lapte condensat, zahar vanilinat, coaja de portocala.
Ingrediente: 400 g morcovi tineri 200 g mascarpone 2 linguri stafide
sau merisoare confiate 1 portocala 1 varf de cutit ghimbir uscat macinat
1 praf nucoara 100 ml lapte condensat indulcit 1 plic zahar vanilinat
1…
Read more »
14 July 2013

Frigarui
de creveti cu dovlecei si ardei gras din: creveti, dovlecei, ardei
gras, ceapa rosie, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, boai de ardei
iute, sare, piper. Ingrediente: 1 kg creveti mici semipreparati 2
dovlecei 2 ardei grasi (unul rosu si unul galben) 2 cepe rosii 10-12
rosii cherry 1 lamaie ulei de masline boia…
Read more »
14 July 2013

Burger
de curcan, cu salată de zucchini din: carne de curcan tocata, pesmet,
ceapa, albus, usturoi, sare, piper, zucchini, rosii, rucola, salata
creata, salata rosie, ulei de masline, suc de lamaie, otet balsamic,
usturoi, sare, piper. Ingrediente: burgeri: 600 g carne de curcan tocata
1 lingura pesmet 1 lingura ceapa rasa 1 labus 1 catel…
Read more »
14 July 2013

Coaste
de porc in crusta din: coaste de porc, pudra de cacao, praf de chili,
cuisoare, ghimbir, usturoi, sare, ulei de masline, fulgi de chili,
patrunjel. Ingrediente: 7-8 coaste de porc 1/4 ceasca pudra de cacao 1
lingura praf de chili 1/4 lingurita cuisoare macinate 1 lingurita
ghimbir 1 lingura usturoi pisat 1 lingura…
Read more »
14 July 2013

Budincă
de vanilie cu fructe din: oua, lapte, zmeura, mure, afine, zahar,
esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 4 oua 400 ml lapte 500 g fructe de
padure (zmeura, mure, afine) 450 g zahar 1 lingurita esenta de vanilie
sare Mod de preparare: Frecaţi bine ouăle cu 200 g zahăr, apoi
încorporaţi laptele, esenţa de…
Read more »
14 July 2013

Supa
de bere cu ou si carnat din: bere neagra, castarvete, ridichi, marar,
ceapa verde, oua, carnat de casa, sare. Ingrediente: 2 l bere neagra cu
5% alcool un castravete mare o legatura ridichi 2 legaturi marar o
legatura ceapa verde 2 oua fierte tari un carnat de casa sare Mod de
preparare: Se…
Read more »
14 July 2013

Muşchi
file în sos haiducesc cu fructe de pădure din: muschi file, ceapa
rosie, ulei, fructe de padure, zahar, boabe de mustar, vin rosu demisec,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi file 1 ceapa rosie medie ulei 500
g fructe de padure 2 linguri zahar 50 g boabe de mustar 200 ml vin rosu
demisec…
Read more »
14 July 2013

Burgeri
cu fileuri de somon si spanac din: fileuri de somon, pasta de hrean,
zeama de lamaie, coaja de lamaie, marar, ulei, maioneza, chifle, spanac,
castravete, ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara piele sau 1
bucata mare (aproximativ 600-700 g) 1 lingura pasta de hrean coaja rasa
si 2 linguri de zeama de la…
Read more »
14 July 2013

Aripioare
picante cu sos de branza din: aripioare d epui, faina, oua, pesmet,
boai iute, praf de usturoi, piper pisat, sare iodata, praf de ceapa,
ulei, smantana,branza fermentata, usturoi, sos worcershire, zeama de
lamaie. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 1/2 cana faina 2 oua batute
usor 1/2 cana pesmet nu foarte fin 1 lingura…
Read more »
14 July 2013

Intr-un
bol mare, amestecă 3 ardei roşii copţi, tăiaţi în fâşii, 70 g de rucola
şi 2 conserve a câte 400g de năut, clătit şi scurs. Transferă salata pe
un platou mare şi pune deasupra 200 g de chorizo gătit, feliat.
Amestecă zeama de la 1/2 lămâie cu 3 linguri ulei de măsline, asezonează
dressingul,…
Read more »
14 July 2013

Pui
cu lamaie la gratar din: pui, bere, lamai, ulei de masline, boia,
usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1,3 kg de pui,
transat pentru a fi pregatit intreg putina apa sau bere, pentru stropit 2
lamai taiate pe sfert, pentru servit pentru marinada: 3 linguri de ulei
de masline, plus extra pentru…
Read more »
14 July 2013

Inghetata
cu frisca si cappuccino din: frisca, oua, zahar, cappucino.
Ingrediente: 1 l frisca lichida 8 oua 10 linguri zahar 5 plicuri
cappucino Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, pe baia de
aburi, apoi adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până când obţii o
spumă cu aspect lucios, în care nu se…
Read more »
14 July 2013

Omleta
din albus de ou cu legume si ierburi aromate din: ceapa verde, salvie,
cimbru, masline negre, ulei de masline, albusuri de ou, ricotta, branza
de capra, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe verzi, tocate 1 1/2 linguri
salvie si cimbru, tocate 4 rosii uscate, tocate 4-5 masline negre,
tocate 2 linguri ulei de măsline…
Read more »
14 July 2013

Tarta
cu file de peste din: maioneza, smantana, faina, oua, praf de copt,
file de peste, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g maioneza
200 g smantana 200 g faina 2 oua 1 plic praf de copt pentru umplutura:
500-700 file de peste sare piper Mod de preparare: Faci un aluat din
ingredientele de…
Read more »
14 July 2013

Carne
de vita cu bame din: carne de vita, bame, rosii, sare, ceapa, faina,
otet, patrunjel, ulei, vin. Ingrediente: 700 g carne de vita 800 g bame
300 g rosii sare 1 ceapa 1 lingura faina 1 lingura otet patrunjel 120 ml
ulei 1 pahar vin alb Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi,…
Read more »
14 July 2013

Desert
cu branza si fructe de sezon din: branza dulce, smantana, piscoturi,
capsuni, visine, caise, zmeura, zahar, afine, zahar vanilinat, miez de
nuca, ciocolata amaruie. Ingrediente: 500 g branza dulce 150 g smantana
12 piscoturi 500 g capsuni, visine, caise, zmeura sau afine 150 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar…
Read more »
14 July 2013

Frigarui
de pui aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui,
rosii cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama
de lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta
de curry 4 piepti de pui dezosati, fara piele si taiati cubulete 250 g
de rosii cherry 4 lipii,…
Read more »
14 July 2013

Cartofi
gratinaţi cu ficăţei de pui şi salam din: cartofi, ficat de pui, salam,
smantana, ulei de masline,c ascaval, unt, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 1 1/2 cartofi 500 g ficat de pui 200 g salam 100 g smantana
5 linguri ulei de masline 150 g cascaval 50 g unt 1 legatura patrunjel
sare si piper…
Read more »
13 July 2013

Cocktail
cu whiski si bitter din: whisky, bitter angostura, zahar, apa minerala,
gheata, coaja de lamaie. Ingrediente: whisky de secara bitter
angostura 1 cub de zahar apa minerala cuburi de gheata coaja de lamaie
pentru garnitura Mod de preparare: Intr-un recipient adugati cubul
de zahar, bitter si apa minerala. Amestecati usor. Apoi,…
Read more »
13 July 2013

Retete video: Cum se prepara tocanita de fasole si peste unditar
Read more »
13 July 2013

Retete video: Cum se prepara Fasole Boabe Borlotti cu scalop
Read more »
13 July 2013

Retete video: Cum se prepara Tocanita de carnati
Read more »
13 July 2013

Retete video: Cum se prepara Salata cu branza si ceapa
Read more »
13 July 2013

Retete video: Cum se prepara Pate de ficat de rata
Read more »
13 July 2013

Smoothie
de mar verde si caju din: caju, apa rece, mar verde, banana, spanac,
gheata, scortisoara, nucsoara, nectar de agave. Ingrediente: 1/3 cana
caju 1 cana de apa rece 1 mar verde taiat bucati 1/2 banana, taiata
bucati 2 cesti de spanac proaspat 16 cuburi de gheata 1 lingurita
scortisoara 1/4 lingurita de nucsoara 1…
Read more »
13 July 2013

Sandvis
cu piept de pui din: piept de pui, zeama de lamaie, boia, ulei de
masline, ciabatta, usturoi, maioneza, frunze de salata. Ingrediente: 4
piepti de pui, fara piele zeama de la 1 lamaie 1 lingura de boia ulei de
masline, pentru stropit 1 paine ciabatta 1 catel de usturoi, zdrobit 4
linguri de maioneza…
Read more »
13 July 2013

Muşchi
de viţel cu sos de piper din: muschiulet de vitel, smantana, boabe de
piper rosu, boabe de piper verde, coniac, unt, ulei de masline, mustar
de dijon, sare, piper. Ingrediente: 400 g muschiulet de vitel 150 g
smantana 3 linguri boabe de piper rosu si verde 40 ml coniac de buna
calitate 1 lingura…
Read more »
13 July 2013

Prajitura
cu visine si smantana din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana,
zahar pudra, gelatina, visine, fulgi de migdale. Ingrediente: pentru
blat: 4 oua 120-130 g zahar 120-130 g faina 2 lingurite praf de copt
pentru crema alba: 400 ml smantana 4 linguri zahar pudra 2 pliculete
gelatina pentru stratul de fructe: 500 g…
Read more »
13 July 2013

Gazpacho
cu rosii, castraveti si ardei din: rosii, castravete, ardei gras,
ceapa, miez de paine, supa din concentrat de vita, usturoi, otet, ulei,
boia, sare, piper. Ingrediente: un kg rosii bine coapte un castravete un
ardei gras rosu o ceapa 200 g miez de paine 250 ml supa din concentrat
de vita 3 catei de…
Read more »
13 July 2013

Varza
cu carnati de casa afumati din: varza, carnati de casa afumati,
morcovi, ulei, piper, frunze de dafin. Ingrediente: o varza medie 2
carnati de casa afumati 2 morcovi ulei piper 2 frunze de dafin Mod de
preparare: Intr-un borcan de doi litri se pune varza tăiată în patru şi,
peste ea, se toarnă…
Read more »
13 July 2013

Sufleu
de salau din: praz, ceapa, usturoi, rosii, file de salau, sare, piper,
unt, vin, smantana, lapte, suc de lamaie, branza cu mucegai.
Ingrediente: 500 g praz 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 rosii 800 g file de
salau sare piper alb macinat 2 linguri unt 150 ml vin alb 200 ml
smantana 200…
Read more »
13 July 2013

Tarta
cu piersici si mere din: foietaj, mere, piersici, galbenusuri, miez de
nuca, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 pachet foietaj 4 mere 4
piersici 2 galbenusuri 100 g miez de nuca 100 g unt 50 g zahar
scortisoara Mod de preparare: Decojim fructele, scoatel cotorul,
respectiv samburele si taie felii. Intindem foietajul si il…
Read more »
13 July 2013

Dovlecei
cu branza telemea si morcovi din: dovlecei, morcovi, ceapa verde,
patrunjel, marar, branza telemea, oua, pesmet, faina, sare, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei medii 2 morcovi 2 cepe verzi patrunjel si marar
150 g branza telemea 2 oua mari 7-8 linguri pesmet 2 linguri faina sare
piper Mod de preparare: Cureţi morcovul şi îl…
Read more »
13 July 2013

Salată
de mere, citrice si merisoare din: mere, para, merisoare, portocala,
kiwi, zmeura, scortisoara, zeama de lamaie, coniac. Ingrediente: 2 mere 1
para 1 lingura merisoare deshidratate 1 portocala 1 kiwi cateva boabe
de zmeura scortisoara fin macinata zeama de la 1/2 lamaie optional, 1-2
linguri coniac Mod de preparare: Alegi fructe bine coapte.…
Read more »
13 July 2013

Frigarui
de pui cu salata din: piept de pui, iaurt, garam masala, coriandru,
coaja de lime, lipii, rosii cherry, ceapa rosie, castravete.
Ingrediente: 4 piepti dezosati de pui, fara piele, fiecare taiat in 6
bucati 150 ml de iaurt gras 2 linguri de garam masala 1 mana de
coriandru proaspat, tocat, pluc cateva frunze pentru…
Read more »
13 July 2013

Curcan
in sos de soia si whiski din: piept de curcan, ulei de masline,
usturoi, lamaie, cuisoare, sare, scortisoara, piper alb, praf de ceapa,
ardei iute, condimente pentru carne de curcan, boia de ardei, unt,
whisky, sirop de artar, anason, sos tabasco, sos de soia, lamai.
Ingrediente pentru curcan: 1 piept de curcan intreg…
Read more »
13 July 2013

Amestecă
zeama de la 1 lămâie cu 4 linguri ulei de măsline extravirgin şi un
praf de fulgi de ardei iuţi. Adaugă 1 ceapă roşie feliată şi 1 bulb de
fenicul feliat. Lasă-le deoparte 7-8 minute, să se înmoaie puţin.
încorporează 1 mână mare de rucola şi 200g de creveţi gătiţi. Asezonează
şi serveşte cu…
Read more »
13 July 2013

Mazăre
cu morcovi si cartofi noi din: mazare, cartofi noi, costita afumata,
morcovi, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
mazare 1/2 kg cartofi noi 300 g costita afumata 1/2 kg morcovi 4 cepe
100 ml ulei marar patrunjel sare piper Mod de preparare: Toci ceapa
marunt si o calesti. Adaugi costita,…
Read more »
13 July 2013

Ruladă
cu mascarpone şi piersici din: albusuri, sare, zahar, alune de padure,
mascarpone, smantana, frisca, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat,
frunze de menta. Ingrediente: pentru blat: 6 albusuri 1 praf de sare 10
linguri zahar 120 g alune de padure fin macinate pentru crema si decor:
250 g mascarpone 100 ml smantana pentru frisca 250…
Read more »
13 July 2013

Grătar
de porc cu legume coapte din: cotlete de porc, cimbru, ceapa rosie,
ardei gras, zucchini, ciuperci, ulei de masline, oregano, otet balsamic,
sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cimbru 2 cepe rosii medii 1
arde gras rosu 1 ardei gras galben 1 zucchini 4 ciuperci maricele 4
rosii cherry 4 linguri ulei de…
Read more »
13 July 2013

Terina
de ficatei de pui cu ciuperci din: piept de pui, oua, ciuperci, ficatei
de pui, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 oua 300 g
ciuperci 800 g ficatei de pui 150 g unt sare piper Mod de preparare:
Fierbem ficateii 30 de minute. Pieptul de pui il fierbem 60 de…
Read more »
13 July 2013

Burgeri
cu carne de pui si salata din: carne tocata de pui, cimbru, lamaie,
sfecla, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, mustar cu boabe, salata
verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 1/2 lingurita de cimbru
uscat sau 2 lingurite de cimbru proaspat 1 lamaie pentru salata: 250 g
de sfecla fiarta, taiata cubulete…
Read more »
13 July 2013

Salata
de paste cu rucola si iaurt din: rucola, iaurt, parmezan, nuci de pin,
usturoi, sare, piper, nucsoara, paste, prosciutto, ulei de masline,
parmezan. Ingrediente: 170 g de rucola 210 g de iaurt 1/2 ceasca
parmezan proaspat ras 3 linguri nuci de pin, prajite 3 catei de usturoi 1
lingurita de sare 1/2 lingurita…
Read more »
13 July 2013

Dovlecei
cu branza si smantana din: dovlecei, branza de vaci, telemea, smantana,
sare, piper, oua, marar, pesmet, unt, smantana, ardei gras, sare,
piper, verdeata. Ingrediente: 6 dovlecei 100 g branza de vaci 200 g
telemea rasa 200 g smantana sare piper 2 oua marar tocat marunt 1-2
linguri pesmet pentru tapetat tava 50 g unt…
Read more »
13 July 2013

Pandispan
de scortisoara cu capsune din: migdale, unt, zahar dieteic, faina, praf
de copt, scortisoara, ou, galbenus, esenta de rom, capsune.
Ingrediente: 175 g migdale macinate 175 unt topit 175 g zahar dietetic
75 g faina 1 lingurita praf de copt 20 g scortisoara 1 ou 1 galbenus 1/2
fiola esenta de rom 500 g…
Read more »
13 July 2013

Salată
cu mozzarella, roşii şi rucola din: mozzarella, parmezan, rucola,
patrunjel, anghinare, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, otet
balsamic. Ingrediente: 100 g mozzarella 50 g parmezan 200 g rucola 1
legatura de patrunjel 1 conserva de anghinare 200 g de rosii cherry 2
linguri ulei de masline extravirgin 2 lingurite de otet balsamic …
Read more »
13 July 2013

Desert
cu mere si nuci din: mere, nuci, unt, pastile de zaharina, oua, sare.
Ingrediente: 2 mere mari 60 g nuci 120 g unt 3 pastile de zaharina 6 oua
1 praf de sare Mod de preparare: Fierbi 4 ouă timp de 5 minute, ca să
aibă gălbenuşurile tari. După ce s-au răcit, cureţi…
Read more »
13 July 2013

Pui
cu sos curry si legume din: piept de pui, ardei gras, dovlecel,
ghimbir, usturoi, ulei, pasta de curry verde, pasta de curyy rosu, lapte
de cocos, amidon, sare, sos de soia. Ingrediente: 1 piept de pui 1
ardei gras rosu 1 dovlecel sau zicchini mic 1 lingura ghimbir ras 1
lingura usturoi tocat marunt…
Read more »
13 July 2013

Sufleu
de mazăre cu orez si ciuperci din: orez, mazare, oua, cascaval, morcov,
radacina de patrunjel, ciuperci, sare, piper, ulei, unt, verdeata,
faina, lapte. Ingrediente: 1 cana orez 1/2 kg mazare boabe, noua 2 oua
100 g cascaval 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 ciuperci
sare piper ulei unt verdeata pentru sos:…
Read more »
13 July 2013

Fettuccini
cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, unt, ulei de masline,
ciuperci, sare, vin, piper, patrunjel, coaja de lamaie, parmezan,
smantana, fettuccini. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 1 ceapa,
cuburi 2 catei de usturoi, tocat 3 linguri de unt 2 linguri de ulei de
masline 2 lingurite ciuperci uscate 1 lingurita de sare ½ ceasca…
Read more »
13 July 2013

Iaurt
cu dovlecei si busuioc din: iaurt, lamaie, salata, usturoi, dovlecei,
busuioc, marar, sare, piper, ardei. Ingrediente: 3 borcane de iaurt 1
lamaie 1 salata 2 catei de usturoi 2 dovlecei 3-4 fire de busuioc sau
1/2 pachet de busuioc uscat 1/2 legatura marar sare piper 1 ardei rosu
Mod de preparare: Intr-un bol…
Read more »
13 July 2013

Pizza
cu mozzarella si busuioc din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei
vegetal, apa calduta, mozzarella, busuioc, rosii, usturoi, ulei de
masline. Ingrediente: pentru blat: 350 g faina pentru plaine, plus o
rezerva pentru framantat 1 plic de drojdie uscata 1 lingura de zahar 1
lingurita de sare 2 linguri de ulei vegetal 1 cana de…
Read more »
13 July 2013

Biscuiti
din albus din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 ou 1
lingura zahar 20 g faina 2 picaturi esenta de vanilie sau 1 varf de
cutit de zahar vanilinat Mod de preparare: Baţi albuşul spumă tare,
până se ţine de tel. Pui zahărul şi continui să baţi până când se
întăreşte…
Read more »
13 July 2013

Mazare
cu rozmarin din: mazare, bacon, oua, ceapa, unt, rozmarin, sare, piper.
Ingrediente: 300 g mazare 100 g bacon 3 oua 2 cepe mari 30 g unt 1
legatura rozmarin sare piper Mod de preparare: prajesti ceapa tocata
marunt, adaugi mazarea, acoperi cu apa si dai in 3-4 clocote. Adaugi
sare si piper dupa…
Read more »
13 July 2013

Somon
pe pat de spanac din: file de somon, spanac, lapte, unt, sare, piper,
smantana, menta, ierburi de provence, usturoi, sare, piper. Ingrediente:
5 bucati file de somon 400 g spanac congelat 300 ml lapte 50 g unt sare
piper pentru sos: 300 ml smantana menta uscata ierburi de Provence un
praf de usturoi sare…
Read more »
12 July 2013

Desert
cu prune si nectarine coapte cu topping de inghetata de lamaie din:
prune, nectarine, zahar vanilat, esenta de rom, menta, inghetata de
lamaie. Ingrediente: 3 prune 3 nectarine 2 1/2 linguri de zahar
vanilat 1 1/2 linguri esenta de rom 1 lingurita menta tocata inghetata
de lamaie Mod de preparare: Taiati…
Read more »
12 July 2013

Piept
de pui învelit în şuncă din: piept de pui, sunca cruda, ceapa, morcovi,
telina, arde gras, broccoli, pasta de rosii, vin alb, sare, piper,
patrunjel, ulei, rozmarin. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 8 felii
subtiri de sunca cruda 1 ceapa 2 morcovi 1/2 telina 1/2 ardei gras 200 g
broccoli 100 g pasta…
Read more »
12 July 2013

Supa
de rosii cu smantana si busuioc din: morcovi, rosii, smantana, busuioc,
sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 kg rosii bine coapte 100 g
smantana busuioc proaspat sare piper Mod de preparare: Curăţăm
morcovii şi îi tăiem rondele. Fierbem 30 minute în apă cu sare. Spălăm
roşiile şi le fierbem 10 minute în apă.…
Read more »
12 July 2013

Tartar
de somon cu sparanghel si rucola din: sparanghel, lamaie, somon afumat,
ulei de masline, frunze de rucola, piper. Ingrediente: 4 fire
sparanghel 1 lamaie 400 g somon afumat ulei de masline frunze de rucola
piper Mod de preparare: Punem la fiert 1/2 l de apă cu sare. Când
clocoteşte, punem firele de sparanghel.…
Read more »
12 July 2013

Aripioare
de pasăre, în vin din: aripioare, ciuperci, ceapa, bacon, ulei, vin,
margarina, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg aripioare 200-300 g ciuperci 1
ceapa 100 g bacon 150 ml ulei 250 ml vin alb 1 lingura margarina 1
legatura patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa,
apoi o căleşti în ulei încins.…
Read more »
12 July 2013

Spuma
aromata de mere din: mere, lapte, faina de orez. Ingrediente: 3 mere
600 ml lapte dulce pasteurizat si degresat 60 g faina de orez Mod de
preparare: Speli merele, le decojeşti şi le cureţi de caseta seminţelor,
după care le tai în felii subţiri. Intr-o crăticioară, pui la fiert
feliile de măr împreună…
Read more »
12 July 2013

Tarta
cu broccoli si branza telemea din: aluat de foitaj, morcovi, boabe de
porumb, porumb baby, branza de vaci, branza telemea, oua, faina, seminte
de in, sare, piper, patrunjel, legume. Ingrediente: un pachet aluat de
foitaj doi morcovi 100 g boabe d eporumb 100 g porumb baby 250 g branza
de vaci 100 g branza…
Read more »
12 July 2013

Paste
cu carnati si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati,
rosii, tagliatella, busuioc, ricotta. Ingrediente: 1 linguri ulei de
masline 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati fin 400 g
carnati, curatati de piele si rupti in bucati mici 400 g de rosii din
conserva 400 g tagliatelle 1 mana de…
Read more »
12 July 2013

Spaghete
cu scoici, usturoi si rosii din: rosii, usturoi, spaghete, scoici, vin,
patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 3 rosii 6 catei
de usturoi 100 g spaghete 500 g scoici 50 ml vin alb patrunjel proaspat
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Fierbem scoicile în apă
cu sare, până se desfac.…
Read more »
12 July 2013

Scrumbie
tocată din: scrumbie, ceapa, franzela, oua, ulei, unt, mere, frunze de
patrunjel. Ingrediente: 1 scrumbie sarata, de circa 350 g 1 ceapa mare 2
felii franzela alba (150 g) 2 oua 2 linguri ulei 50 g unt 2-3 mere
frunze de patrunjel Mod de preparare: Speli scrumbia, o cureţi de
piele şi de…
Read more »
12 July 2013

Salata
de rosii cu ceapa din: rosii, ceapa, lamaie, patrunjel, ulei de
masline, sare. Ingrediente: 6 rosii 2 cepe 1 lamaie patrunjel proaspat
ulei de masline sare Mod de preparare: Tăiem roşiile felii şi cepele
fideluţă. Le punem în două boiuri, presărăm sare şi pătrunjel tocat şi
stropim cu ulei de măsline şi suc…
Read more »
12 July 2013

Tartine
cu avocado, ansoa si busuioc din: avocado, rosii, usturoi, ansoa
marinat, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 1 fructe avocado 2 rosii
4 catei de usturoi 1 bagheta 200 g ansoa marinat ulei de masline
busuioc proaspat Mod de preparare: Decojim fructul de avocado, îl
tăiem pe jumătate şi scoatem sâmburele. Zdrobim fructul cu…
Read more »
12 July 2013

Pulpe
de pui cu sos de usturoi la cuptor din: usturoi, sare, ulei de susan,
condimente pentru pui, otet de vin de orez, pulpe de pui, fulgi de
chili, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: 4 catei de usturoi, tocat 1
lingura sare 2 linguri ulei de susan 1 lingurita condimente pentru pui 1
lingura otet…
Read more »
12 July 2013

Salau
cu usturoi si ceapa din: salau, ceapa, ulei, bulion, usturoi, faina,
vin, rosii, verdeata, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 1 kg salau 100 g
ceapa uscata sau verde 150 ml ulei 50 g bulion 25 g usturoi uscat sau
usturoi verde 60 g faina 150 ml vin alb 1 kg rosii mici 1 legatura
verdeata…
Read more »
12 July 2013

O
reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, lapte, oua, faina, carne
de curcan, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei gras, amidon alimentar,
nuca, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 ml apă minerală 250
ml lapte dulce 3 ouă 400 g făină 400 g carne de curcan două cepe o
căpăţână de usturoi un ardei iute un…
Read more »