Salata
cu telemea de vaca si castraveti din: porumb, telemea de vaca, rosii,
castraveti, salata verde, sare, ulei de floarea soarelui, ulei de
masline. Ingrediente: 250 g porumb din conservă 500 g telemea de vacă 3
roşii 3 castraveţi 3 cepe roşii 1 salată verde…
29 July 2013

Sandwich
cu carne de curcan si salata din: ulei de masline, ceapa rosie,
usturoi, carne tocata de curcan, chimion, paprika afumata, zahar brun,
otet din cidru, pasta de rosii, maioneza light, zahar, telina, morcovi,
chifle. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe rosii mici, tocate
2 catei de usturoi, tocati 500 g carne tocata…
Read more »
29 July 2013

Piept
de curcan in glazura de miere din: piept de curcan dezosat, unt, praf
de usturoi, praf de ceapa, piper alb, boia iute, sare, patrunjel, unt,
miere. Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat cu piele 8 linguri unt 1
lingurita praf de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita piper
alb 1 lingurita…
Read more »
29 July 2013

Placintele
cu branza din: faina, ulei, lapte, drojdie de bere, zahar, sare,
branza, stafide, zahar tos, razatura de lamaie, zahar farin.
Ingrediente: 400 g faina plus 1 cana 1/2 pahar cu ulei 1 pahar cu lapte
30-40 g drojdie de bere 2 linguri cu zahar 1/2 lingurita cu sare –
pentru aluat 250 g branza…
Read more »
29 July 2013

Ciorba
de potroace cu zeama de varza si carne de curcan din: zeama de varza,
aripi de curcan, gaturi de curcan, telina, morcovi, ardei grasi,
cartofi, leustean, patrunjel, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 1 l
zeamă de varză 3 aripi de curcan 3 gâturi de curcan 1 țelină medie 2
morcovi 2 ardei grași 2…
Read more »
29 July 2013

Kebap
de vita din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi, coriandru, boabe de
piper, chimen, ienibahar, boia, sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de
vita 1 ceapa 2 catei de usturoi coriandru proaspat boabe de piper negru
si rosu chimen ienibahar boia sare Mod de preparare: Pune într-un
mojar boabe de piper negru şi…
Read more »
29 July 2013

Jeleu
picant de caise cu ardei iute din: caise, portocale, lamaie, ardei
iute, zahar gelifiat. Ingrediente: 500 g caise 6 portocale 1 lamaie 1
ardei iute rosu 500 g zahar gelifiat (3:1) Mod de preparare: Se golesc
de samburi caisele si pulpa se taie marunt. Se storc portocalele si 1
lamaie; sucul lor se…
Read more »
29 July 2013

Sos
delicios de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare,
piper, otet din vin alb. Ingrediente: 500 g rosii 1 ceapa 2 catei de
usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper otet din vin alb Mod de
preparare: Se spală roşiile şi se crestează pielea cu un cuţit ascuţit.
Se în…
Read more »
29 July 2013

Briose
cu afine din: faina, zahar, bircarbonat de sodiu, sare, oua, unt,
lapte, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, afine. Ingrediente: 180 g
faina 60 g zahar 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare 2
oua 60 g unt 175 ml lapte 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita
coaja de lamaie rasa…
Read more »
29 July 2013

Salau
in sos picant din: salau, unt, telina, ceapa, morcov, foaie de dafin,
vin alb, sare, piper boabe, verdeata, lamaie, rosie. Ingrediente: 1 kg
salau 2 linguri cu unt 1 telina 1 ceapa 1 morcov 1 foaie de dafin 1
pahar cu vin alb sare piper boabe verdeata 1/2 lamaie 1 rosie Mod de…
Read more »
29 July 2013

Frigarui
de pui cu legume din: piept de pui, ardei, ceapa rosie, ulei de
masline, suc de lamaie, piper, condimente, usturoi, busuioc, oregano,
salvie, praf de ceapa. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat,
fara piele 1 ardei rosu 1 ceapa rosie Ingrediente Marinata: 1/2 cana
ulei de masline 3 linguri suc proaspat de…
Read more »
29 July 2013

Pandispan
cu visine din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, coaja de lamaie,
praf de copt, ulei, fructe, sare. Ingrediente: 7 oua 7 linguri zahar 7
linguri faina 1 fiola esenta de vanilie 1/2 lingurita coaja de lamaie
rasa fin 1 lingurita praf de copt 3 linguri ulei 600-700 g fructe sare
Mod de…
Read more »
29 July 2013

Friptura
de vita cu usturoi la gratar din: carne de vita, vin, usturoi, ceapa,
ardei iute, ulei de masline, miere, zeama de lamaie, sare, piper,
busuioc, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 700 g carne de vita 100 ml
vin rosu 6 catei de usturoi 1 ceapa 1/2 ardei iute 2 linguri cu ulei de
masline 1 lingura…
Read more »
29 July 2013

Aperitiv
cu oua din: oua, patrunjel, sare, piper, albusuri, unt, pesmet, rosii.
Ingrediente: 6 oua fierte patrunjel tocat sare piper macinat 2 albusuri
crude 2 linguri cu unt 3 linguri cu pesmet 3 rosii Mod de preparare:
Curăţaţi ouăle, le tăiaţi în două pe lung, separaţi gălbenuşul şi-1
frecaţi cu 1 lin – gură…
Read more »
29 July 2013

Cheeseburgeri
cu carne de vita, cheddar si ardei iute din: carne tocata de vita,
ceapa, pesmet, cheddar, patrunjel, sos worcestershire, ou, pudra de
ardei iute, ulei de masline, frunze de salata, chifle, ceapa rosie,
rosii, castarveti murati, sos. Ingrediente: 1,25 kg carne tocata de vita
1 ceapa, tocata marunt 140 g de pesmet 100 g…
Read more »
29 July 2013

Prajitura
cu caramel si nuca din: unt, zahar, galbenusuri, lapte, faina, sare,
esenta de vanilie, zahar pudra, frisca, unt, nuca. Ingrediente: 225 g
unt 300 g zahar 8 galbenusuri 180 ml lapte 275 g faina un praf sare o
fiola subtire esenta de vanilie pentru caramel: 400 g zahar pudra 400 ml
frisca lichida 40…
Read more »
29 July 2013

Vinete
cu mozzarella si pesto din: vinete, ulei de masline, mozzarella, rosii,
busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline.
Ingrediente: 3 vinete putin ulei de masline 2 bucati a cate 125 g de
mozzarella, scurse si feliate 2 rosii pruna, fiecare dintre ele taiata
in 4 felii groase 8 frunze de busuioc pentru…
Read more »
29 July 2013

Ketchup
de casă din: rosii, ardei capia, usturoi, ceapa, telina verde, foi de
dafin, tarhon, oregano, busuioc, praf de ghimbir, scortisoara, otet de
mere, zahar. Ingrediente: 3 kg rosii 1,5 ardei capia usor iuti 6 catei
de usturoi 6 cepe 1 snop de telina verde 4 foi de dafin 1 lingura tarhon
uscat 1 lingura…
Read more »
29 July 2013

Castraveciori
murati cu hrean din: castraveti, sare grunjoasa, hrean, usturoi,
tarhon, marar, otet. Ingrediente: 4 kg castraveti 8 linguri sare
grunjoasa 4 radacini hrean 4 catei de usturoi 1 legatura mare tarhon 8
fire marar uscat 250 ml otet Mod de preparare: Se prepara o saramura:
se amesteca 4 linguri de sare cu 4…
Read more »
29 July 2013

Sandwich
cu ciuperci, branza si rosii din: ciuperci, sos de rosii, pasta de
usturoi, branza mozzarella, rosie, busuioc, pasta de ardei, ardei copt,
ulei de masline. Ingrediente: 2 ciuperci mari 2 linguri sos de rosii 1
lingurita pasta de usturoi 1/2 cana branza mozzarella 1/2 rosie feliata
4-6 busuioc frunze busuioc 1/4 ceasca pasta…
Read more »
29 July 2013

Prajitura
cu spuma de iaurt din: galbenusuri, lapte, zahar, ulei, faina, zahar
vanilinat, praf de copt, iaurt, gelatina, frisca, zahar pudra, migdale.
Ingrediente: pentru blat: 3 galbenusuri 200 ml lapte 400 g zahar 200 ml
ulei 500 g faina un plic zahar vanilinat un pliculet praf de copt pentru
spuma de iaurt: 400 g iaurt…
Read more »
29 July 2013

Biban
de mare cu salata din: portocale, coaja de lamaie, ulei de masline,
bibani de mare, portocale, zeama de lamaie, ulei de masline, nasturel,
capere, masline verzi. Ingrediente: 2-3 portocale mari coaja rasa de la 1
lamaie 1 lingurai ulei de masline 4 bibani de mare intregi a cate 300
g., eviscerati si taiati de…
Read more »
29 July 2013

Ciorba
cu carne de porc si smantana din: smanta, ciolan de porc, cartof,
morcov, telina, usturoi, sare. Ingrediente: 200 g smântână 1 ciolan de
porc 1 cartof 1 morcov ½ ţelină 4-5 căţei de usturoi sare Mod de
preparare: Ciolanul de porc afumat se pune în apă la fiert. Se poate
fierbe și în…
Read more »
29 July 2013

Mazare
cu carne de pui din: mazare, pui, ulei, ceapa, marar, sare, zahar.
Ingrediente: 1 kg mazare 1 pui intreg 3 linguri cu ulei 1 ceapa 3
linguri cu marar tocat 1/2 lingurita cu sare 1 lingura cu zahar Mod de
preparare: Curăţaţi mazărea, o spălaţi, o puneţi la fiert în apă caldă
cu…
Read more »
29 July 2013

Prajitura
cu crema si alune de padure din: oua, zahar, faina, cacao, esenta,
zahar, faina, alune de padure. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri
zahar 6 linguri faina 2 linguri cacao esenta, dupa gust pentru crema:
300 g zahar 300 g unt 100 g faina 1/2 l apa pentru decor: 150 g alune
de…
Read more »
28 July 2013

Salata
de fasole pastai cu bacon din: fasole pastai, bacon neafumat, ceapa,
usturoi, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg fasole
pastai 300 g bacon neafumat o ceapa mica 2 catei de usturoi sucul unei
jumatati de lamaie 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fasolea
se fierbe în apă cu…
Read more »
28 July 2013

Somon
la gratar cu ceapa verde si nuca din: somon, ulei de masline
extravirgin, ardei iute, lamaie, patrunjel, ceapa verde, vanata, pesmet,
nuca, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon (100-150 g/portie)
100 ml ulei de masline extravirgin 1 ardei iute (facultativ) 4 catei de
usturoi 1 lamaie 3 linguri cu patrunjel tocat 2 fire…
Read more »
28 July 2013

Mancarica
de mazare cu rosii si caju din: mazare, rosie, legume uscate, ulei de
masline, sare, chilli, ceapa, boabe de caju, marar. Ingrediente: 2 cani
mazare (doar bobele) 1 rosie mare 1 lingura legume uscate maruntite 2
linguri ulei de masline putina sare putin chilli (sau piper) 1/4 ceapa
mica 4-5 boabe de caju 4-5…
Read more »
28 July 2013

Placinta
cu lapte de nuca de cocos si afine din: migdale, scortisoara, miere,
ulei de nuca de cocos, coaja de lamaie, esenta de migdale, sare,
gelatina, suc de lamaie, miere, lapte de nuca de cocos, afine.
Ingrediente aluat: 3 cesti de migdale ½ lingurita de scortisoara ½
ceasca de miere 2 linguri de ulei…
Read more »
28 July 2013

Ciorba
de perisoare cu legume din: ulei, morcovi, telina, patrunjel, ceapa,
ardei verde, lamaie, sare, carne de vita, orez, ceapa, faina, patrunjel,
oua, sare. Ingrediente: 30 ml ulei 3 morcovi ½ țelină 1 rădăcină
pătrunjel 1 ceapă mică 1 ardei verde 1 lămâie sare Amestec perișoare:
700 g carne de vită, tocată de două ori…
Read more »
28 July 2013

Salata
cu ciuperci, castraveti si ceapa rosie din: ciuperci, castraveti,
rosii, ceapa rosie, frunze varza alba, frunze varza rosie, otet de mere,
sare, piper. Ingrediente: 100 g ciuperci 2 castraveţi 2 roşii 1 ceapă
roşie 2 frunze varză albă 2 frunze varză roşie ulei de măsline oţet de
mere sare piper Mod de preparare:…
Read more »
28 July 2013

Hamburger
de vita la gratar din: carne tocata de vita, ou, usturoi, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 1 ou 4
căței de usturoi ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se pune
carnea tocată într-un bol. Se adaugă sare și piper și se stropește cu
câteva…
Read more »
28 July 2013

Banane
delicioase in aluat din: faina, lapte, praf de copt, banane, ou, suc de
lamaie, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 60 g făină ¼ cană lapte ¼
linguriță praf de copt 2 banane mari 1 ou suc de lămâie ulei zahăr pudră
Mod de preparare: Se pun într-un castronel făina, praful de copt și
sarea.…
Read more »
28 July 2013

Pulpa
de vitel cu mere din: pulpa de vitel, vin, mere, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 400 g pulpă de vițel 100 ml vin alb 3 mere ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Se taie carnea în cubulețe mici.
Se încing 4 linguri de ulei de măsline și se pune carnea.…
Read more »
28 July 2013

Salata
cu fasole, mazare si rucola din: fasole verde pastai, mazare, rucola,
unt, sparanghel, ceapa verde, dovlecel, suc de lamaie, sare.
Ingrediente: 100 g fasole verde păstăi congelată 100 g mazăre congelată
100 g rucola 50 g unt 6 fire sparanghel 4 fire ceapă verde 1 dovlecel
sucul de la ½ lămâie sare Mod…
Read more »
28 July 2013

Ciorba
de burta cu suc de rosii si leustean din: burta de vita, suc de rosii,
morcovi, telina, ceapa, ardei gras, leustean, sare. Ingrediente: 400 g
burtă de vită 400 ml suc de roșii 2 morcovi 1 țelină 2 cepe 1 ardei gras
leuștean proaspăt sare Mod de preparare: Se curăță burta, se taie…
Read more »
28 July 2013

Chiftelute
de spanac cu ricotta din: spanac, branza ricotta, parmezan, faina, oua,
sare, piper, nucsoara, sos marinara, unt. Ingrediente: 1 pachet de
spanac tocat 1 1/2 cesti branza ricotta 1 cana de parmezan ras 6 linguri
de faina 2 oua sare si piper 1 varf de cutit de nucsoara 2 cesti sos
marinara 2…
Read more »
28 July 2013

Frigarui
de creveti cu unt si busuioc din: unt, creveti, busuioc, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 12 creveți semipreparați
busuioc uscat boia de ardei dulce ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Se curăță creveții, se spală și se tamponează cu un șervet.
Se ung cu ulei de măsline…
Read more »
28 July 2013

Carnaciori
cu cartofi din: unt, carnaciori, cartofi, morcov, sare, piper.
Ingrediente: 100 g unt 400 g cârnăciori mici 500 g cartofi 1 morcov sare
piper Mod de preparare: Se curăță cartofii și se taie felii. Morcovul
se curăță și se taie rondele. Se pun grămăjoare de unt într-o tavă
întinsă și se pun cartofii,…
Read more »
28 July 2013

Salata
cu morcovi si castraveti din: morcovi, castraveti, lamaie, salata
creata, ulei de masline, sare. Ingrediente: 2 morcovi 2 castraveți 1
lămâie salată creață ulei de măsline sare Mod de preparare: Se
decojesc morcovii și castraveții. Morcovii se rad pe răzătoarea mare,
iar castraveții se taie rondele. Se spălă frunzele de salată și se…
Read more »
28 July 2013

O
reteta delicioasa de orez cu: porumb baby, mazare, ceapa rosie,
stafide, kaizer, curry, verdeata, nuca, ardei iute, porumb, sare, piper,
ulei, rosii, castraveti, morcovi. Ingrediente: 150 g orez 150 g porumb
baby 200 g mazăre două cepe roşii 50 g stafide 300 g kaizer 5 g curry 5 g
amestec de verdeaţă 100 g…
Read more »
28 July 2013

Ciorbă
de fasole boabe cu rozmarin şi afumătură din: suc de rosii, fasole
boabe, afumatura cu os, ceapa rosie, morcovi, pastarnac, telina,
radacina de patrunjel, usturoi, foi de dafin, rozmarin, cimbru, sare,
piper, otet de mere. Ingrediente: 400 ml suc de roșii 400 g fasole boabe
400 g afumătură cu os cu tot (ciolan, jambon…
Read more »
28 July 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, praf de copt, oua, zahar
pudra, zahar vanilat, iaurt, fructe confiate, rahat, unt, zahar tos,
sare, lamie, zahar colorat. Ingrediente: 250 g făină o jumătaite de
pliculeţ praf de copt 3 ouă 120 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr
vanilinat 175 ml iaurt 100 g fructe confiate 100g…
Read more »
28 July 2013

Omleta
cu albus de ou si ciuperci din: albusuri de ou, ciuperci, sare, piper,
praf de usturoi, praf de ceapa, ulei de masline. Ingediente: 2-3
albusuri de ou 100 g ciuperci sare piper praf de usturoi praf de ceapa
ulei de masline Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati ulei de
masline si ciupercile…
Read more »
28 July 2013

Cocktail
Exotic din: avocado, banana, lapte de canepa, spirulina, lapte de
cocos, portocale, scortisoara. Ingrediente: 1/2 avocado 1 banana lapte
de canepa spirulina lapte de cocos portocale scortisoara Mod de
preparare: Se stoarce portocala folosind storcatorul de citrice. Se
amesteca sucul in blender cu restul de ingrediente.
Read more »
28 July 2013

Frigarui
de miel cu salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel,
corinadru, lipii, morcov, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei
de masline, boabe de mustar. Ingrediente: 3 linguri de iaurt grecesc
sau alt iaurt gras 1 lingura de pasta tandorii 175 g pulpa de miel sau
de berbecut, fara grasime,…
Read more »
28 July 2013

Ciorba
de cartofi si bacon din: supa de pui, bacon, smantana, faina, ceapa,
usturoi, busuioc, piper, cartofi, sos de ardei iute, branza cheddar,
patrunjel. Ingrediente: 750 ml supă de pui 100 g bacon 200 g smântână 50
g făină 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 linguriţă busuioc uscat ½
linguriţă piper 2 cartofi ½…
Read more »
28 July 2013

O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, lapte, ceapa, usturoi, curry,
rosii cherry, mazare, cascaval, salata verde, castraveti verzi, ceapa
rosie, oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 6 ouă 100 ml lapte dulce
o ceapă albă 6 căţei de usturoi un sfert de linguriţă cu pudră de curry
100 g roşii cherry 100 g mazăre 100…
Read more »
28 July 2013

O
reteta delicioasa de rulada cu: oua, zahar, faina, sare, lapte, limete,
ciocolata cu cafea, cacao, frisca, zahar vanilat, compot de pere.
Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr tos 100 g făină un vârf de linguriţă cu
sare 400 ml lapte dulce un plic budincă de vanilie din comerţ două
limete 200 g ciocolată cu…
Read more »
28 July 2013

Dovlecei
la grătar cu patrunjel din: dovlecei, patrunjel verde, ulei, sare.
Ingrediente: 4 dovlecei pătrunjel verde ulei sare Mod de preparare:
Se taie dovleceii felii, pe lung. Se stropesc cu ulei de măsline și se
frig pe grătar, câte 5 minute pe fiecare parte. Se scot pe platou și se
presară cu sare…
Read more »
28 July 2013

O
reteta delicioasa de fileuri de somon cu: cartofi, praz, fasole
mangetout, rosii cherry, smantana, marar, usturoi, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 cartofi mai mari un fir
de praz 200 g fasole mangetout 200 g roşii cherry 300 ml smântână o
legătură de mărar doi căţei de usturoi ulei…
Read more »
28 July 2013

Ingheţată
de fructe de pădure cu avocado din: avocado, banana, fructe de padure.
Ingrediente: 1/2 cana caju (sau avocado) 1 banana (sau 3-4 curmale
inmuiate) 1/2 cana capsune sau fructe de padure Mod de preparare:
Se mixează totul la blender. Apoi se dă la congelator. Se scoate din
congelator cu 10-15 minute…
Read more »
28 July 2013

Supa
de sfecla cu legume si lamaie din: morcovi, sfecla, cartofi, telina,
mazare, usturoi, ceapa, ulei de masline, ghimbir, lamaie, supa de
legume, piper, iaurt. Ingrediente: 3-4 morcovi, cuburi 1/2 kg sfecla,
cuburi 2-3 cartofi, cuburi 3 tulpini de telina, cuburi 1 mana de mazare
pastai 1 ceapa, feliata 4 catei de usturoi, tocati…
Read more »
28 July 2013

O
reteta delicioasa de orez cu: sofran, ciuperci, morcovi baby, ceapa,
ardei gras, telina, radacina de patrunjel, ulei de masline, sare, piper,
rozmarin, parmezan. Ingrediente: 50 g orez o jumătate de linguriţă cu
şofran 200 g ciuperci 200 g morcovi baby o ceapă un ardei gras o ţelină
mică o rădăcină de pătrunjel 100 ml…
Read more »
28 July 2013

Prajitura
cu frisca si capsune din: faina, zahar, oua, sare, frisca, capsune,
colorant, fructe. Ingrediente: pentru blat: 120 g faina 120 g zahar 4
oua un praf sare pentru umplutura: 400 ml frisca lichida 100 g capsune
bine coapte 100 g zahar pudra cateva picaturi colorant rosu pentru
decor: un pliculet gelatina rosie frisca fructe…
Read more »
28 July 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu: faina, boabe de porumb, oua, lapte,
unt, zahar, sare. Ingrediente: 125 g făină 400 g boabe de porumb fierte 4
ouă 800 ml lapte 3 linguri de unt 4 linguri de zahăr o linguriţă de
sare Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina cernută, sarea,
zahărul,…
Read more »
28 July 2013

Calamar
cu usturoi si lamaie la gratar din: calamar, usturoi, ulei de masline,
ghimbir, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 250 g calamar 2 catei de
usturoi 30 ml ulei de masline 5 g ghimbir 10 g patrunjel 50 g lamaie
Mod de preparare: Se taie calamarul felii.Se prepară sosul de usturoi.
Se curăţă şi se toacă…
Read more »
28 July 2013

Ciorba
de burta cu telina din: smantana, burta prefiarta, oase de vita, ceapa,
morcovi, radacina de patrunjel, telina, oua, usturoi, sare, piper, foi
de dafin, otet. Inrgediente: 500 g smântână 2 kg burtă prefiartă 1 kg
oase de vită 3 cepe 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 țelină 4 ouă 1
căpățână usturoi sare…
Read more »
27 July 2013

Serbet
de afine din: afine, zahar, lapte, smantana, suc de fructul pasiunii.
Ingrediente: 2 cani afine 2/3 cana de zahar 1 cana de lapte 1 lingura
smantana 2 linguri de suc de fructul pasiunii/suc de mango Mod de
preparare: Combinati afinele si zaharul intr-o cratita mica. Se lasa la
fiert la foc…
Read more »
27 July 2013

Ciorba
de crap cu cartofi si leustean din: crap, cartofi, bors, oua, morcovi,
telina, hrean, leustean. Ingrediente: 2 kg crap 2 kg cartofi 1 l borş 2
ouă 3 morcovi 2 ţelină 1 hrean 1 legătură leuştean Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele şi crapul. Cartofii se taie cubuleţe,
morcovii şi…
Read more »
27 July 2013

Salata
cu ou si fasole din: fasole pastai, rucola, rosii, oua, sare, piper,
ulei, otet de vin rosu, ulei de masline, sare, piper, maghiran,
patrunjel, busuioc, ceapa. Ingrediente: 1/2 kg fasole pastai 200 g
frunze rucola 10 rosii mici 4 oua sare piper 2 linguri ulei pentru
prajit pentru sos: 2 linguri otet de vin…
Read more »
27 July 2013

Inghetata
cu caise si vanilie din: lapte, zahar, oua, baton de vanilie, cognac,
coaja de lamaie, caise. Ingrediente: 500 ml lapte de capra sau un alt
lapte mai gras 150 g zahar 3 oua 1 baton de vanilie, taiat in doua,
longitudinal 1 lingura rom sau cognac 1 lingura coaja rasa de lamaie 400
g…
Read more »
27 July 2013

Ciorba
cu carnati si legume din: smantana, carnati de casa, ceapa, ardei gras,
radacina de patrunjel, ou, sare, piper, verdeata, otet. Ingrediente:
400 g smântână 2 cârnaţi de casă 2 cepe 1 ardei gras 2 rădăcini de
pătrunjel 1 ou sare piper verdeaţă oţet Mod de preparare: Cârnaţii de
casă se taie rondele şi…
Read more »
27 July 2013

Friptura
de vita la gratar cu cartofi din: cartofi rosii, ulei de masline,
usturoi, patrunjel, antricoate de vita, piper negru boabe, unt,
nasturel. Ingrediente: 3 cartofi rosii mari, decojiti si taiati in
cuburi mari 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 catel
de usturoi, tocat marunt 1 legatura mica de patrunjel, tocat…
Read more »
27 July 2013

Ingheţată
de ciocolată cu frişcă din: galbenusuri, zahar, lapte, ciocolata
amaruie, frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 300 g zahar 600 ml lapte 150
g ciocolata amaruie 300 g frisca Mod de preparare: Puneţi la fiert
într-un vas laptele, apoi după ce a dat în fiert luaţi-l de pe foc şi
lăsaţi-l să se răcească 10…
Read more »
27 July 2013

Budincă
de orez cu lapte din: lapte, miez de baton de vanilie, anason stelat,
boabe de cardamom, zahar brun, orez, unt. Ingrediente: 800 ml lapte
miezul de la 1/2 baton de vanilie 1 anason stelat cateva boabe de
cardamom 3 linguri zahar brun 200 g orez in plus: 40 g unt rece taiat
bucatele 2…
Read more »
27 July 2013

O
reteta delicioasa de boeuf Bourguignon cu:bacon, ulei de masline, carne
de vita, morcov, ceapa, piper, faina, vin rosu, zeama de vita, pasta
de tomate, usturoi, frunza de dafin, ciuperci, patrunjel. Ingrediente:
100 g bacon o lingură ulei de măsline sau floarea-soarelui 1.350 g carne
de vită macră, tăiată cubuleţe un morcov tocat mărunt o…
Read more »
27 July 2013

O
reteta delicioasa de placinta cu: kaizer, cartofi, oua, usturoi, ceapa
rosie, marar, unt, apa, faina, drojdie, ulei, sare, piper, legume de
sezon, gogonele. Ingrediente: 400 g kaizer 5 cartofi 4 ouă 3 căţei de
usturoi două cepe roşii o legătură de mărar 30 g unt 125 ml apă 300 g
făină 10 g drojdie…
Read more »
27 July 2013

O
reteta delicioasa de piure cu: cartofi, broccoli, praz, ansoa, usturoi,
ardei iute, frunza de dafin, ulei de masline, sare, piper, patrunjel,
sos de rosii, capere. Ingrediente: 3 cartofi 500 g broccoli un fir de
praz mic un borcănel anşoa în ulei doi căţei de usturoi un ardei iute o
frunză de dafin 75 ml…
Read more »
27 July 2013

Salata
de orez brun cu legume din: orez brun, masline negre, ardei grasi,
mazare, parmezan ras, sare, piper, sos vinegreta, busuioc.
Ingrediente: 1 1/2 cani de orez brun 1 cutie masline negre, feliate 6
ardei grasi, taiati rondele 1/2 kg mazare 1/4 ceasca parmezan ras sare
si piper proaspat macinat Igrediente Dressing: 2/3 cana…
Read more »
27 July 2013

Rulada
cu inghetata de fructe din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de
copt, fructe, zahar, smantana, coniac. Ingrediente: 5 oua 100 g zahar 1
lingurita zahar vanilat 125 g faina 1/2 lingurita praf de copt inghetata
de fructe: 500 g fructe 150 g zahar 500 ml smantana 500 ml apa 50 ml
coniac sau…
Read more »
27 July 2013

Supa
cu mere si crutoane de paine prajita din: mere acrisoare, zahar, sare,
oua, crutoane de paine prajita. Ingrediente: 1 kg mere acrisoare 2
linguri cu zahar 1 lingurita cu sare 2 oua crutoane de paine prajita
Mod de preparare: Spălaţi merele, le curăţaţi de coajă şi cotoare,
tăiaţi felii subţiri, pe care…
Read more »
27 July 2013

Salata
de quinoa si fasole din: boabe de quinoa, fasole verde, morcovi, ulei,
sare. Ingrediente: 500 g boabe de quinoa 500 g fasole verde 2 morcovi 3
linguri ulei sare Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert
în apă cu un praf de sare morcovii, fasolea si boabele de quinoa.
Quinoa…
Read more »
27 July 2013

Kebab
din miel din: seminte de chimion, seminte de coriandru, seminte de
fenicul, boia de ardei, harissa, usturoi, scortisoara, carne macra de
miel, coriandru, morcovi, iaurt. Ingrediente: cate 2 linguri seminte de
chimion, coriandru si fenicul 1 lingura boia de ardei 2 linguri de
harissa, plus extra pentru servit 4 catei de usturoi, tocati fin…
Read more »
27 July 2013

Orez
indian cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, ulei,
ceapa, orez, curcuma, supa de pasare, foaie de dafin, vin, morcovi,
dovlecei, fasole verde, unt, lapte de cocos, smantana, garam masala.
Ingrediente: 300 g piept de curcan taiat fasii sare piper 3 linguri ulei
1 ceapa 2 cesti orez 1 lingurita curcuma…
Read more »
27 July 2013

Jeleu
de căpşuni cu piper din: capsuni, zahar gelifiant, suc de lamaie, boabe
de piper verde murat. Ingrediente: 1 kg capsuni 500 g zahar gelifiant
2:1 1 lingura suc de lamaie 1 lingura boabe de piper verde murat (de la
borcan) Mod de preparare: Se curăţă căpşunile şi se dau în fiert cca
10…
Read more »
27 July 2013

Ratatouille
delicios din: rosii, dovlecei, vinete, ardei, ceapa, pasta de tomate,
cimbru, busuioc, foaie de dafin, zahar brun, sare, piper, patrunjel,
usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 4 rosii 2 dovlecei, cuburi 2
vinete, cuburi 1 ardei rosu, cuburi 1 ardei galben, cuburi 1 ceapa mare,
tocata 1 lingura pasta de tomate 3 crengute de…
Read more »
27 July 2013

Cotlete
de miel cu busuioc si cimbru la gratar din: cotlete de miel, busuioc,
cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlete busuioc uscat
cimbru uscat ulei sare piper Mod de preparare: Se ung cotletele cu
ulei și se presară cu busuioc, cimbru, sare și piper. Se frig pe gătarul
bine încins, câte 10-15…
Read more »
27 July 2013

Inghetata
de ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte, frunze de menta,
frisca, ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua mari 150 g zahar praf 300
ml lapte un pumn frunze de menta bine spalate 150 ml frisca batute din
smantana 60 g ciocolata neagra rupta in bucatele Mod de preparare:
Puneţi ouăle şi zahărul…
Read more »
27 July 2013

Legume
de sezon umplute cu ciuperci din: cartofi, rosii, ardei, ciuperci,
smantana, cascaval, unt, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi
fierti 4 rosii 4 ardei mari 200 g ciuperci 1 pahar cu smantana 100 g
cascaval ras 30 g unt 1 ceapa sare piper Mod de preparare: Curăţaţi de
coajă cartofii, îi goliţi de…
Read more »
27 July 2013

Tarta
la tava cu visine din: drojdie, lapte, unt, faina, zahar, sare, visine,
oua, branza de vaci, lichior de migdale, migdale, fulgi de migdale.
Ingrediente: 21 g drojdie 150 ml lapte caldut 325 g unt 550 g faina 330 g
zahar sare 1,2 kg visine 4 oua 250 g branza de vaci 2 linguri lichior…
Read more »
27 July 2013

Ciocanele
de pui la gratar din: ciocanele, cimbru, boia de ardei dulce, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 10 ciocănele cimbru uscat boia de
ardei dulce ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se spală
ciocănelele și se șterg de apă. Se ung cu ulei și se presară cu sare,
piper, boia de…
Read more »
27 July 2013

Omleta
cu ciuperci si ceapa din: oua, ulei, ciuperci, ceapa, sare, piper,
rosii, ardei gras. Inrgediente: 4-6 oua 2 linguri ulei 6-8 ciuperci mari
1 ceapa sare piper macinat 4-6 rosii 2 ardei grasi Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile de resturile de frunze şi nisip sau de pământ,
desprindeţi codiţele pe care le spălaţi şi…
Read more »
27 July 2013

Tarta
cu visine si orez din: lapte, sare, zahar, coaja de lamaie,
scortisoara, orez, oua, crema de branza de vaci, faina, zahar vanilat,
zahar tos, unt, visine, suc de visine, gelatina. Ingrediente: umplutura:
1 l lapte 1 praf sare 150 g zahar coaja de la 1 lamaie, scoasa sub
forma de spirala 1 baton de…
Read more »
27 July 2013

Burgeri
din piept de pui cu chutney si salata din: piept de pui, chifle, pasta
de rosii, iaurt, ghimbir, usturoi, garam masala, chimion, pudra de ardei
cayenne, zeama de lamaie, ceapa rosie, pulpa de tamarind, castravete,
salata verde, menta. Ingrediente: 6 bucati mici de piept de pui 6 chifle
de burger (sau ciabatta) pentru marinata:…
Read more »
27 July 2013

Iaurt
de casa din: lapte, iaurt. Ingrediente: 4 litri de lapte 1.5 cesti de
iaurt Mod de preparare: Se toarna laptele intr-o oala mare.
Puneti la fiert la foc mic, amestecand frecvent pentru a evita lipirea.
Dupa preferinta puteti acoperi oala cu un capac. Intre timp Pastrati
iaurtul la temperatura camerei.…
Read more »
27 July 2013

Inghetata
de ceai verde din: galbenusuri, ceai verde, zahar, baton de vanilie,
frisca, zahar praf, lapte, apa fierbinte. Ingrediente: 2 galbenusuri 2
linguri pulbere de ceai verde 1 lingura zahar 1 baton de vanilie 350 ml
frisca batuta din smantana proaspata 50 g zahar praf 300 ml lapte 4
linguri apa fierbinte Mod de…
Read more »
27 July 2013

Galuste
de orez cu peste fript din: orez brun, apa, piper, ceapa rosie,
usturoi, ulei, radacina de pastarnac, broccoli, porumb, file de peste
alb, suc de lamaie, ulei de masline sare de mare. Ingrediente: 200 g
orez brun 400 ml apa sare piper 1 ceapa rosie tocata 1 catel de usturoi
pisat ulei pentru prajit…
Read more »
27 July 2013

Friptura
de miel cu salsa din: antricoate de miel, usturoi, rozmarin, ardei
copti, usturoi, menta, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente:
12-18 antricoate de miel, depinde de marime 2 catei de usturoi taiati in
felii subtiri fire de rozmarin pentru salsa: 300 g de ardei copti, de
la borcan 1 catel de usturoi, tocat…
Read more »
27 July 2013

Piersici
in sirop din: piersici, zahar, apa, lamaie, vanilie, piscoturi.
Ingrediente: 6 piersici 6 linguri cu zahar 6 linguri cu apa 1/2 lamaie
vanilie 200 g piscoturi sau fursecuri Mod de preparare: Curăţaţi
piersicile de coajă, le puneţi în tifon curat, le puneţi astfel ambalate
să fiarbă în siropul de zahăr doar 3 min.…
Read more »
27 July 2013

Tocană
picantă din legume şi carne din: carne fiarta, ciuperci, ceapa, vinete,
ardei grasi, rosii, ulei, verdeata, sare, piper, usutroi, boia de ardei
iute. Ingrediente: 300 g carne fiarta 5-6 ciuperci mari sau hribi 2
cepe 2 vinete 2 ardei grasi 3 rosii decojite ulei verdeata tocata sare
piper usturoi boia de ardei iute …
Read more »
26 July 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
26 July 2013

Retete video: Cum se prepara File de somon cu garnitura de broccoli si sos de tarhon
Read more »
26 July 2013

Retete video: Cum se prepara Vita Bourguignon
Read more »
26 July 2013

Coaste
de porc la gratar din: vin rosu, ulei de masline, coaste de porc, ardei
grasi, rosii, boia de ardei iute, sare, piper. Inrgediente: 300 ml vin
roșu 50 ml ulei de măsline 1 kg coaste de porc 3 ardei grași 3 roșii
boia de ardei iute sare piper Mod de preparare: Se porționează…
Read more »
26 July 2013

Retete
pentru gratar: Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca O
reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din:
fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri mari de pui 3 linguri
ulei de masline 100 ml…
Read more »
26 July 2013

Retete
pentru gratar: Frigarui cu lipie in sos Frigarui cu lipie in sos din:
piept de pui, ceapa rosie, ardei, rosii cherry, sare, piper, cimbru,
lipie, margarina si rosii. Ingrediente: pentru frigarui: 1 piept de pui 1
ceapa rosie 2 ardei verzi 4 rosii cherry sare piper cimbru pentru sos: 1
lipie 4 linguri margarina…
Read more »
26 July 2013

Retete
pentru gratar: Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar Coaste de
miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin, ulei
de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.
Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin
ulei de masline Ingrediente pentru sos:…
Read more »
26 July 2013

Retete
pentru gratar: Sandvis cu piept de pui Sandvis cu piept de pui din:
piept de pui, zeama de lamaie, boia, ulei de masline, ciabatta, usturoi,
maioneza, frunze de salata. Ingrediente: 4 piepti de pui, fara piele
zeama de la 1 lamaie 1 lingura de boia ulei de masline, pentru stropit 1
paine ciabatta 1…
Read more »
26 July 2013

Retete pentru GRATAR: Burgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de
salata Burgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de salata din:
cartofi, ulei, ceapa rosie, ardei iute, chimion, coriandru, porumb
dulce, malai, chifle, salsa, frunze de salata. Ingrediente: 6 cartofi
dulci mari (circa 1,5 kg) 2 linguri de ulei, plus…
Read more »