joi, 25 iulie 2013

Retete SUPE #32

Retete Supe:

Supă de cartofi dulci şi quinoa

 
Supa_de_cartofi_dulci_si_quinoaSupă de cartofi dulci şi quinoa din: boabe de quinoa, apa, sare, piper, ulei de masline, sunca, ceapa, usturoi, cartofi, ardei iute, supa de legume, frunze de spanac, patrunjel. Ingrediente: 150 g boabe de quinoa 250 ml apa sare piper 1 lingura ulei de masline 125 g sunca 1 ceapa 2 catei de usturoi decojiti…
Read more »





Lasagna de pui cu legume crocante

 
Lasagna_de_pui_cu_legume_crocanteLasagna de pui cu legume crocante din: morcovi, ceapa, unt, mazare, supa, fasole congelata, sare, file de piept de pui, oregano, piper, faina, lapte, smantana, cascaval si foi de lasagna. Ingrediente: 300 g morcovi 1 ceapa 70 g unt 150 g mazare congelata 250 ml supa 350 g fasole congelata sare 400 g file de…
Read more »





Supa de rosii cu paine

 
Supa_de_rosii_cu_paineSupa de rosii cu paine din: rosii, ceapa, usturoi, busuioc, oregano, ulei, supa de legume, sare, piper, seminte de dovleac, unt, sare. Inrgediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 1/2 lingurita busuioc 1/2 lingurita oregano 3 linguri ulei 500 ml supa de legume sare piper pentru crema de seminte: 200 g seminte…
Read more »





Supa de sfecla cu ou

 
Supa_de_sfecla_cu_ouSupa de sfecla cu ou din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, zeama de lamaie, smantana, chimen, apa, sare, piper, marar, ridichi, castravete, oua, frunze de sfecla. Ingrediente: 600 g sfecla 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 500 g cartofi 1 legatura marar zeama de la o lamaie 500 g smantana 2 lingurite rase chimen…
Read more »





Supa crema de salata cu branza de capra

 
Supa_crema_de_salata_cu_branza_de_capraSupa crema de salata cu branza de capra din: ceapa, usturoi, unt, cartof, supa de legume, frunze de spanac, bagheta, branza roquefort, smantana. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 25 g unt 1 cartof mare 1 l supa de legume 250 g frunze de fetica sau de spanac 1 minibagheta 100 g Roquefort 4…
Read more »





Supa alba cu galuste de gris

 
Supa si ciorbeSupa alba cu galuste de gris din: pui, oua, gris, ceapa, morcovi, telina, cartofi, sare, piper, verdeata, branza telemea. Ingrediente: 1 pui sau 1/2 pasare mare 2 oua 6 linguri cu gris 1 ceapa 4 morcovi 1 telina 4 cartofi sare piper verdeata 6 felii de branza telemea   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, o…
Read more »





Musaca de dovlecei cu carne de berbecut

 
Musaca_de_dovlecei_cu_carne_de_berbecutMusaca de dovlecei cu carne de berbecut din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata de berbecut, scortisoara, oregano, sare, piper, orez, supa, unt, faina, lapte, oua, nucsoara, cascaval. Ingrediente: 850 g dovlecei 1 ceapa 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline 400 g carne tocata de berbecut  (pulpe de berbecut sau…
Read more »





Reteta zilei: Supa rece de castraveti

 
Supa_rece_de_castraveti_05Supa rece de castraveti din: iaurt, apa, castarvete, marar, usturoi, ulei de masline, sare, nuci.   Ingrediente: 2 cani de iaurt 2 cani de apa 1/2 castravete, tocat 1/2 cana marar proaspat, tocat 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura de ulei de masline Sare, dupa gust nuci, tocate (optional)   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »





Supa de ciuperci sau de hribi

 
Supa_de_ciuperci_sau_de_hribiSupa de ciuperci sau de hribi din: ciuperci, ceapa, lapte, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci sau 6-7 hribi mari 1 ceapa 1 pahar lapte nefiert 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, spălaţi în mai multe ape, înlăturaţi codiţele…
Read more »





Supa cu piept de pui si lemongrass

 
Supa_cu_piept_de_pui_si_lemongrassSupa cu piept de pui si lemongrass din: ardei curry, usturoi, seminte de coriandru, ghimbir, lamaie, lemongrass, ceapa rosie, supa de pui, piept de pui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei curry 6 catei de usturoi 1/2 lingurita seminte de coriandru 2 linguri ghimbir ras 1 lamaie 2 fire lemongrass 2 cepe rosii…
Read more »





Supa Tom Yum Goong

 
Supa_Tom_Yum_GoongSupa Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci. La toate acestea, se adaugă frunze de coriandru,…
Read more »





Mini tarte cu carne de pui

 
Mini_tarte_cu_carne_de_puiMini tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina, mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de foi. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 300 ml supa 3 cepe verzi 1 lingura unt 1 lingura faina 250 g mazare congelata 200 g smantana sare piper…
Read more »





Supa aromata de morcov

 
Supa_aromata_de_morcovSupa aromata de morcov din: morcov, fenicul, ulei, cartofi, sare, lamaie, patrunjel. Ingrediente: un kg morcov 1/2 bulb fenicul o lingura ulei 3 cartofi sare pentru servit: cateva felii de lamaie patrunjel   Mod de preparare: Morcovii se taie rondele fine, feniculul se feliază subţire, iar cartofii se taie cuburi. In oala de fiert supa…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu paste si morcovi

 
Supa_de_pui_cu_paste_si_morcovi_22Supa de pui cu paste si morcovi din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi, telina, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline, patrunjel.   Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (gaturi, spate si aripi) 1 ceapa, taiata bucati mari 2-3 morcovi taiati bucati 1 telina, taiata bucati mari 1 capatana usturoi, taiat in jumatate…
Read more »





Supa rece de patrunjel

 
Supa_rece_de_patrunjelSupa rece de patrunjel din: iaurt, patrunjel, paine, lapte, suc de lamaie, sare. Ingrediente: un kg iaurt 2 legaturi patrunjel 3-4 felii de paine cu miez 100 ml lapte sucul unei jumatati de lamaie sare pentru servit: crutoane   Mod de preparare: Iaurtul se pune la scurs într-un tifon pentru a elimina apa în exces.…
Read more »





Supa de bere cu ou si carnat

 
Supa_de_bere_cu_ou_si_carnatSupa de bere cu ou si carnat din: bere neagra, castarvete, ridichi, marar, ceapa verde, oua, carnat de casa, sare. Ingrediente: 2 l bere neagra cu 5% alcool un castravete mare o legatura ridichi 2 legaturi marar o legatura ceapa verde 2 oua fierte tari un carnat de casa sare   Mod de preparare: Se…
Read more »





Gazpacho cu rosii, castraveti si ardei

 
Gazpacho_cu_rosii_castraveti_si_ardeiGazpacho cu rosii, castraveti si ardei din: rosii, castravete, ardei gras, ceapa, miez de paine, supa din concentrat de vita, usturoi, otet, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: un kg rosii bine coapte un castravete un ardei gras rosu o ceapa 200 g miez de paine 250 ml supa din concentrat de vita 3 catei de…
Read more »





Supa de rosii cu smantana si busuioc

 
Supa_de_rosii_cu_smantana_si_busuiocSupa de rosii cu smantana si busuioc din: morcovi, rosii, smantana, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 kg rosii bine coapte 100 g smantana busuioc proaspat sare piper   Mod de preparare: Curăţăm morcovii şi îi tăiem rondele. Fierbem 30 minute în apă cu sare. Spălăm roşiile şi le fierbem 10 minute în apă.…
Read more »





Reteta zilei: Supa de linte

 
Supa_de_linte_07Supa de linte din: linte rosie, supa de legume, rosii, sare, ulei de masline, seminte de mustar, seminte de chimen, ardei iute, ghimbir, usturoi, ceapa, coriandru, turmeric, chili, scortisoara, cuisoare, lamaie verde, coriandru, sare.   Ingrediente: 1 ½ cani linte rosie, clatita 4 cani supa de legume 2 rosii, cuburi 1 lingurita de sare 1…
Read more »





Supa cu fidea si fasole verde

 
Supa_cu_fidea_si_fasole_verdeSupa cu fidea si fasole verde din: fasole verde, morcov, ceapa, telina, patrunjel, fidea, ulei de floarea soarelui, usturoi, marar, sare, piper, smantana. Ingrediente: 450 g fasole verde un morcov doua cepe un sfert de telina o radacina de patrunjel 3 rotocoale de fidea 75ml ulei de floarea soarelui doi catei de usturoi marar sare…
Read more »

Supă de sfeclă şi cartofi

 
Supă de sfeclă şi cartofi  Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de cuţit de zahăr pătrunjel   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »





Friptura cu sos de mango

 
Friptura cu sos de mango  Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri oţet 150 ml supă   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C. Tocaţi mărunt boabele de…
Read more »





Mancare scazuta de linte si orez

 
Mancare scazuta de linte si orez  Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5 căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două linguri de ulei două linguri de margarina 200 ml supă de legume două linguri de boia de ardei dulce o lingură de chimem o lingură de coriandru măcinat…
Read more »





Supa de ciuperci cu ghimbir

 
Supa de ciuperci cu ghimbir  Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva seminţe de chimen   Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în 1,2 litri apă cu sare.…
Read more »





Friptură spaniolă de porc cu orez

 
Friptură spaniolă de porc cu orezIngrediente: 2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr roşii, decojite şi tăiate cuburi 175 ml vin roşu o lingură busuioc proaspăt, tocat fin un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri 50 gr măsline umplute cu…
Read more »





Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat

 
Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumatIngrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1 linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi şi îi pui la fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în unt,…
Read more »





Ciorba de fasole cu costita si smantana

 
Ciorba de fasole cu costita si smantana  Ingrediente: 300 g fasole 250 g costiţă afu­mată 1 lingură făină 100 g ceapă 150 ml smân­tână sare 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu apă rece. Când este fiartă pe jumătate, o scurgi, o pui pe foc…
Read more »





Bors cu sfecla si slanina

 
Bors cu sfecla si slaninaIngrediente: 500 g carne 400 g varză 4 cartofi 1 sfeclă roşie 172 pahar bulion de roşii 1/2 pahar smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 felie slănină 1 cană borş 1 lingură unt 1 lingură făină 3 roşii din conservă sare piper 2 foi de dafin ienibahar 1 legătură pătrunjel   Mod…
Read more »





Aspic cu legume si tacamuri de curcan

 
Aspic cu legume si tacamuri de curcan  Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt  20 ml coniac 10 boabe piper sare   Mod de preparare: Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte ori este nevoie. Adaugă sare şi piper. După ce supa a scăzut la jumătate, strecoar-o uşor, pentru a se…
Read more »





Supă ardelenească cu pâine şi brânză

 
Ingrediente:  5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l de apă caldă şi pui supa la fiert. Cureţi şi tai mărunt ceapa, tai…
Read more »





Supă de hrean cu smântână

 
  Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2 bucăţi hrean 1 lin­gură unt 2 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 felii şunculiţă afu­mată 1/2 pâine 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu zeamă de lămâie ca să…
Read more »





Supă Harira

 
Supă HariraPreparat specific marocan  Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole fava uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de pastă de tomate 450 g roşii prunişoare o ceapă medie o legătură de coriandru proaspăt o legătură mică de pătrunjel două tije de ţelină 4…
Read more »





Supă cu cube

 
Supă cu cubeO retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne de porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 ou 2 lin­guri ulei 3 linguri lapte 3 linguri griş 100 g carne de porc 100 g brânză de oaie 4-5 linguri făină…
Read more »





Aperitiv cu creveţi

 
Aperitiv cu creveţi  Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel gelatină boabe de piper sare   Mod de preparare: Fierbe creveţii congelaţi nu mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de sare şi câteva boabe…
Read more »





Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat

 
Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat  Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smân­tână sare piper tarhon   Mod de preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaiaugi în oală întregi…
Read more »





Somon in aspic

 
Somon in aspic  Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel câteva boabe de enibahar sare   Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina şi morcovii tăiaţi după cum doreşti, steluţe, rondele sau cubuleţe. Adaugă un praf de sare şi câteva boabe de…
Read more »





Supa-crema de salata verde

 
Supa-crema de salata verde  Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci salata, o speli, o pui la fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se înmoaie. Stre­cori apoi zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele clo­cotit si…
Read more »





Aspic cu portocale

 
  Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1 pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare   Mod de preparare: Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul şi…
Read more »





Friptură mediteraneană de peşte

 
Friptură mediteraneană de peşteIngrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja şi sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de peşte 3…
Read more »





Supă italiană de fasole

 
Supă italiană de fasoleIngrediente:  2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe, fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii pitice sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte fin…
Read more »

Supă de coadă de vacă – Sop Ekor lembu

 
Supă de coadă de vacă – Sop Ekor lembuO retete de supa de coada de vaca cu telina, ceapa verde, morcov, cartofi, hasme, seminte de coriandru, usturoi, ghimbir, chili, betisor de scortisoara si seminte de chiminon. preparat specific malaezian Ingrediente: 30 g ţelină 5 g ceapă verde 30 g morcov tăiat în bucăţi mări 30 g cartofi tăiaţi în cuburi 5 g haşme…
Read more »





Supă de varză alba cu smantana

 
Supă de varză alba cu smantanaO reteta de supa de varza cu ceapa, morcov, telina, albitura, unt sau margarina, paste fainoase, sare, tarhon sau chimen, patrunjel si smantana. Ingrediente: varză albă 500 g ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g unt sau margarină 75 g supă 2 litri paste fainoase 100 g smântână 200 g sare…
Read more »





Tăiţei de orez în sos iute – Laksa Penang

 
Tăiţei de orez în sos iute – Laksa PenangO reteta de taitei de orez cu peste, tamarind, coriandru vietnamez, pasta de tamarind, ceapa rosie, ardei iute, pasta de crevete, flori de ghimbir, galangal, hasme, varza chinezeasca, frunze de menta si ananas. preparat specific malaiezian Ingrediente: 800 g paste Laksa (tăiţei de orez) 600 g peşte lup de mare sau macrou 1.500 ml apă…
Read more »





Supă de ţelină cu iaurt

 
Supă de ţelină cu iaurtO retete de supa de telina cu morcov, iaurt, rosii uscate, ceapa verde, cimbru, marar, sare si piper. Se serveste cu crutoane sin paine integrala. Ingrediente: două ţeline potrivite o rădăcină de pătrunjel un morcov doi cartofi 300 ml iaurt 50 g roşii uscate o legătură de ceapă verde o jumătate de pâine integrală o…
Read more »





Supă de iaurt cu castravete si nuci

 
Supă de iaurt cu castravete si nuciO reteta de supa de iaurt foarte simpla cu castravete, nuci, lapte, sare, ulei si marar. Ingrediente: 750 g iaurt o jumătate de ceaşcă de lapte un castravete crud 10 nuci sare 3 linguri de ulei mărar   Mod de preparare: Se diluează iaurtul cu laptele într-un castron. Se taie castravetele în cubuleţe foarte mici…
Read more »





Supă de fazan cu găluşte de griş

 
Supă de fazan cu găluşte de grişO reteta de supa de fazan cu ceapa, morcov, telina, patrunjel, sare servita cu galuste de fris si mujdei de usturoi. Ingrediente: un fazan o ceapă un morcov o jumătate de ţelină o legătură de pătrunjel sare griş 3 căţei de usturoi puţin mălai   Mod de preparare: Fazanul se ţine într-un loc răcoros cîteva…
Read more »





Supă rusească de peşte, cu lămaie şi mărar – Uha

 
Supă rusească de peşte, cu lămaie şi mărar – UhaO reteta de supa ruseasca de peste din: supe de peste, file de peste alb, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: doi liitri supă de peşte (strecurată după fierbere, adică lim­pede) 500 g file de peşte alb (tranşat în 6 bucăţi) 6 felii subţiri de lămîie o lin­gură de mărar tocat fin sare şi piper…
Read more »





Supă de pui cu paste

 
Supă de pui cu pasteIngrediente: un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in suc propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon sare piper pătrunjel mărar   Mod de preparare: Puiul se taie în bucăţi mai mici, se spală şi se pune într-un cas­tron. într-o oală se…
Read more »





Arroz con Pollo

 
Arroz con Pollo  preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui mici doi căţei de usturoi o ceapă tocată mărunt o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline 3 ceşti de orez 5 ceşti de supă de pui o ceaşcă de coriandru 400 g mazăre fiartă doi ardei iuţi tocaţi foarte mărunt sare şi piper   Mod…
Read more »





Sos de muştar Dijon

 
Sos de muştar Dijon  Ingrediente:    20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin alb 300 ml supă brună 50 g smântână grasă o linguriţă şi jumătate de muştar de Dijon   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă, la foc mic, adăugaţi haşma şi prăjiţi-o uşor, fără a o lăsa să se coloreze,…
Read more »





Orez cu sos de mango şi fasole neagră

 
Orez cu sos de mango şi fasole neagră  Ingrediente: o lingură de ulei de măs­line două cepe mari tocate un morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de chi­mion un sfert de linguriţă de coriandru măcinat un sfert de linguriţă de pudră de chilii o legătură de pătrunjel (140 g) o lingură de ghimber…
Read more »





Supa Francine

 
Supa Francine  Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lin­gură de ulei de rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre piper negru sare 1/4 cană de pătrunjel proaspăt 1/2 linguriţă de curry pudră două linguriţe de amestec de verdeaţă două căni de supă vegetală o cană…
Read more »





Sos cremă de ciuperci

 
Sos cremă de ciuperci  Ingrediente:  60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă brună de vită 2 linguri smântână sau smântână fermentată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o tigaie, la foc mic. Adăugaţi haşmele şi prăjiţi-le două…
Read more »





Sos de piper verde

 
Sos de piper verdeIngrediente: 30 g boabe de piper verde 100 ml coniac 300 ml sos brun sau supă de miel 100 ml smântână grasă   Mod de preparare: Aşezaţi boabele de piper într-o cratiţă cu fundul dublu şi încingeţi-le timp de 1-2 minute la foc foarte mic, până când se usucă, având grijă să nu le ardeţi.…
Read more »





Sos de vin alb

 
Sos de vin albIngrediente: 15 g unt fără sare 3 haşme, tocate fin 300 ml vin alb 300 ml supă de pui sau peşte 400 ml smântână grasă   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic. Prăjiţi uşor haşmele, fără să se coloreze, până când devin moi şi transparente. Turnaţi vinul alb,…
Read more »





Supă italiană de iarnă

 
Ingrediente: 3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă fiartă ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei dacă se poate din sâmburi de măsline   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi pe foc cu ulei şi puţină apă. Când s-a înmuiat, adaugi…
Read more »





Supa de gris rumenit

 
  Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în  apă clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie rumeneşti grişul, fără…
Read more »





Risotto milanez

 
Risotto milanez  Ingrediente: un litru de supă un sfert de linguriţă de pudră de şofran 75 g de unt o ceapă de mărime medie foarte fin tocată 300 g orez arborio 120 ml vin alb sec 115 g brânză parmigiano reggiano foarte fin rasă   Mod de preparare: Se pune mai întâi supa la fiert. Şofranul…
Read more »





Orez cu legume, carnati si pasta de curry

 
Orez cu legume, carnati si pasta de curry  Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov mare 2 linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel supa 300 g carnati zeama de la 1 lamaie 1 cub de condimente   Mod de preparare: Orezul se spala si se fierbe in supa facuta dintr-un cub…
Read more »





Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz

 
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La PazO reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi, rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari, tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »

Supă-cremă de roşii cu smantana si arpagic

 
Supă-cremă de roşii cu smantana si arpagicO retete de supa crema de rosii cu smatana si ceapa, unt, faina, pasta de tomate, zeama de carne, frisca, peste prajit, oregano, busuioc, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: o ceapă mică 3 linguri de unt un sfert de cană de făina o treime de cană de pastă de tomate un litru de zeamă…
Read more »





Supă de fasole cu carnaţi afumaţi

 
Supă de fasole cu carnaţi afumaţiO reteta de supa de fasole cu carnati afumati si ceapa, ulei, boia de ardei dulce, morcov, telina, albitura, cimbru sau tarhon, sare si patrunjel verde. Ingrediente: fasole albă (sau pestriţă) 300 g ceapă 60 g ulei 50 ml un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce morcov 60 g ţelină şi albitură 100…
Read more »





Supă cremă de ardei

 
Supă cremă de ardeiO reteta de supa crema de ardei cu arpagic, ulei de masline, rosii, cimbru uscat, foaie de dafin, sare, piper, smantana si patrunjel tocat. Se mai poate adauga si fulgi de branza. Ingediente: 6 bucati arpagic 5 ardei graşi galbeni 2 linguri ulei de măsline 250 g roşii bucăţi 1 linguriţă cimbru uscat 1 foaie…
Read more »





Supa – crema

 
O reteta simpla de supa-crema cu cartofi, morcov, telina, radacina de pastarnac, lapte, smantana, ou si sare. Ingrediente: 4 cartofi 1/2 morcov 1/2 telina 1/2 radacina de pastarnac 1/2 ceapa 1 cescuta cu lapte 50 g smantana 1 ou sare   Mod de preparare: Curăţă legumele, spală-le bine, taie-le mărunt şi pune-le la fiert în…
Read more »





Antricoate de vită în sos

 
O reteta simpla de antricoate de vita in sos cu, usturoi, sare de mare, piper macinat, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: un antricot de vită de 5 kilograme 4 căţei de usturoi o lin­guriţă de sare de mare o linguriţă de piper măcinat o jumătate de cană de vin roşu o jumătate de…
Read more »





Supă de varză cu costiţă afumată

 
Supă de varză cu costiţă afumatăO reteta de supa de varza cu costita afumata si ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, smantana, sare, knorr si marar sau patrunjel. Ingrediente: varză albă 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină sau albitură 100 g costiţă afumată 100 g ulei 50 ml supă  2 1 smântână 100 g sare şi knorr după…
Read more »





Supă cu găluşte de ficat

 
O reteta simpla de supa cu galuste de ficat cu pesmet, ou, ceapa, unt, sare si o legatura de patrunjel. Ingrediente: ficat 150 g pâine albă uscată (sau pesmet) 50 g un ou o ceapă mică unt (sau ulei) 30 g sare supă 2 l o legătură mică de pătrunjel   Mod de preparare: Ficatul…
Read more »





Supă cu ciuperci şi cambulă

 
Supă cu ciuperci şi cambulăO retete de supa cu ciuperci, cartofi, arpagic, maghiran, unt, sare, piper, file de cambula sau salau, suc de lamaie, smantana si un mar mic. Ingrediente: 175 g cartofi 1 arpagic 70 g mânătărci sau ciuperci champignon 1 crenguţă maghiran 3 linguri unt topit 250 ml supă sare piper 125 g file de cambulă sau…
Read more »





Chifteluţe picante pe pat de legume în stil oriental

 
Chifteluţe picante pe pat de legume în stil orientalO reteta de chiftelute picanta cu morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, carne tocata de vita, ou, putin coriandru si chimen pe pat de legume in stil oriental. Ingrediente:  chifteluţe: 1 chiflă veche de 1 zi 1 morcov 1 ceapă 1 căţel de ustu­roi 1/2 legătură pătunjel 500 g carne tocată, de vită 1 ou câte 1…
Read more »





Supa de fasole verde

 
Supa de fasole verdeO retete de supa de fasole verde cu ceapa, morcov, faina, rosii, sare, knorr, smantana si o legatura de paturnjel. Ingrediente: fasole verde 400 g ceapă 60 g morcov şi albitură 100 g ulei 30 ml o lingură de faină roşii proaspete sau în bulion 200 g sare  knorr smântână 100 g o legă­tură mică…
Read more »





Supa cu paste si sunca

 
Supa cu paste si suncaO reteta de supa cu paste si fasole boabe, morcov, tulpina de telina, ulei de masline, ceapa, cuisoare, foaie de dafin, sare si kaizer afumat. Ingrediente: 250 g fa­sole boabe 1 morcov 1 tulpi­nă de ţelină 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 4 cuişoare 1 foaie de dafin sare 100 g paste mici 8…
Read more »





Portofele cu ciuperci

 
Portofele cu ciuperciO reteta simpla de pui cu ciuperci, ceapa, branza topita, supa de legume, unt, patrunjel si putina sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui 6-7 ciuperci 1 ceapa mica 2 felii de branza topita 200 ml supa de legume 1 lingura unt patrunjel sare   Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt împreună cu ciupercile curăţate…
Read more »





Supă Gulaş

 
O reteta de supa gulas cu carne de vaca, ulei, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de tomate, chimen macinat, cartofi, ardei gras, sare si patrunjel. Ingrediente: carne de vacă 500 g ulei 70 ml ceapă 100 g un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce o lingură de pastă de tomate un vârf…
Read more »





Sos chaud-froid alb

 
O reteta simpla de sos chaud-froid alb cu unt, faina, zeama de supa de pui sau supa de curcan, smantana si gelatina Ingrediente: 60 g unt 50 g faina zeama de la supa de pui sau curcan o lingura smantana 10 g gelatina   Mod de preparare: Cu acest sos se imbraca bucati de pui,…
Read more »





Supa simpla de perisoare

 
Supa simpla de perisoareO retete simpla de supa de perisoare cu ceapa, cartof, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, carne tocata de pui, carne tocata de vita, ceapa, ou, faina, si orez. Ingrediente: 2 litri apa sare o ceapa un cartof un morcov o telina mica o radacina de pastarnac si una de patrunjel carne tocata de pui si vita…
Read more »





Ciorbă de dovlecei umpluţi

 
Ciorbă de dovlecei umpluţi  O reteta de ciorba de dovlecei umpluti, piept de pui, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, pastarnac, lamaie, ou, patrunjel si piper. Ingrediente:  1 piept de pui 4 dovlecei 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1/4 păstârnac 1/2 ţelină 1/2 lămâie 1 ou 1 gălbenuş 1 lingură orez 1 felie de pâine 1 lingură…
Read more »





Gartene cu sos de vinete

 
Gartene cu sos de vinete  O reteta de gartene cu sos de vinete, ceapa, usturoi, morcovi, rosii, ciuperci, vin rosu, foi de dafin si cascaval. Ingrediente: 4 vinete 3 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 10 roşii o mână de ciuperci albe 1 pahar de vin roşu 1 pahar supă de pui 1 foaie de dafin 100 g…
Read more »





Supă de Gris cu unt si patrunjel tocat

 
O reteta foarte simpla de supa de gris cu unt, sare si patrunjel verde tocat. Ingrediente: supă 2 1 4-5 linguri de gris unt 25 g sare pătrunjel   Mod de preparare: Se pune supa la fiert. Când începe să fiarbă, se toarnă grisul sub formă de ploaie, se amesteca continuu şi se fierbe 5-6…
Read more »





Tăiţei de orez proaspeţi in sos bogat – Mee rebus

 
Tăiţei de orez proaspeţi in sos bogat – Mee rebusO reteta de taitei galbeni de grau cu mugurid e fasole, coriandru macinat, pasta de soia, supa de vita, cartof, rosii, ulei, ardei iute, hasme, usturoi, galangal, branza tofu, usturoi chinezesc si doua limete mici. preparat specific malaiezian Ingrediente: 500 g tăiţei galbeni de grâu 200 g muguri de fasole, două lin­guri de coriandru măcinat…
Read more »





Supă de Chimen

 
Supă de ChimenO reteta de supa de chimen cu unt, ulei sau margarina, faina, boia de ardei dulce, sare si crutoane de paine. Ingrediente: unt ulei sau margarină 50 g ceapă 60 g două linguri de făină supă 2 1 un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce un vârf de linguriţă de chimen măcinat sare…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Sursa:www.restaurantedelux.ro