16 March 2013

Mancarica
de linte cu sfecla din: linte rosie, ceapa, morcov, sfecla rosie, supa
de carne, faina, sare, foaie de dafin, ulei si patrunjel verde.
Ingrediente: 500 g linte rosie 2 cepe 1 morcov 1 sfecla rosie 1 cana cu
supa de carne (sau apa daca vrei de post) 1 lingura cu faina sare 1
foaie…
Read more »
16 March 2013

Sarmale
de post cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, morcov, ulei, bulion,
suc de rosii, sare, piper, marar, foaie de dafin si varza murata.
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 cana de orez 3 cepe 1 morcov 100 ml ulei 2
linguri bulion 150 ml suc de rosii sare piper marar o foaie de dafin 1…
Read more »
16 March 2013

Cornuleţe
cu ceapă roşie învelite în bacon din: faina, ulei, lapte, zahar,
drojdie, unt, cascaval, bacon afumat si ceapa rosie. Ingrediente: 900 g
faina 200 ml ulei 500 ml lapte caldut 2 linguri zahar drojdie unt 50 g
cascaval 150 – 200 g felii subtiri de bacon afumat 1 ceapa rosie Mod
de preparare:…
Read more »
16 March 2013

Chec
cu ton din: praz, ceapa, ton in ulei, oua, faina, ulei de masline, praf
de copt, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 ceapa 200 g
ton in ulei 4 oua 250 g faina 100 ml ulei de masline + 2 linguri 1
pliculet cu praf de copt 30 g unt…
Read more »
16 March 2013

Gogoşi
de cartofi din: faina, drojdie, zahar, cartofi, sare si ulei.
Ingrediente: 500 g faina drojdie cat o nuca 4 linguri rase cu zahar 2
cartofi mari bine fierti sare ulei de prajit Mod de preparare: Prepară
o maia: freacă drojdia cu o linguriţă cu zahăr, făină cât iei între
degete şi un pic…
Read more »
16 March 2013

Piept
de pui cu sos picant din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, ardei
gras, boia iute, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui cu os
2 cepe mici 2-3 catei de usturoi 1 ardei gras 1 cutie cu rosii tocate
in bulion 2 linguri cu bulion 1 lingurita rasa cu boai iute…
Read more »
16 March 2013

Supă
de pui cu praz, morcovi si frunze de dafin din: ulei, pui, bacon,
morcovi, telina apio, praz, vin, frunze de dafin, prune uscate si paine.
Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 pui mediu, taiat in bucati 180 g de
bacon, taiat cubulete 2 morcovi, tocati 2 tulpini de telina Apio 1-2
fire de praz,…
Read more »
16 March 2013

Gulas
cu carne de vita si macaroane din: ulei de masline, carne tocata de
vita, ceapa, usturoi, sos de rosii, rosii, condimente italiene, frunze
de dafin, sos de soia, praf de usturoi, condimente pentru friptura,
macaroane si smantana. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 500 g
carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 2 lingurite…
Read more »
16 March 2013

Pastă
de linte cu legume coapte din: linte, smantana, seminte de casa,
morcovi, pastarnaci, ardei kapia, ceapa rosie, ceapa albe, usturoi,
dovlecel, ierburi de provence, cimbru verde, ulei de masline, sare de
mare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu linte 100 g smantana de casa 10 g
seminte de dovleac 7 morcovi mici 5 pastarnaci…
Read more »
16 March 2013

Prajitura
cu ciocolata si cafea din: oua, zahar tos, cafea macinata, apa rece,
faina, praf de copt, cacao, lapte, esenta de rom, margarina, crema de
ciocolata, esenta de rom si frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 200 g
zahar tos 6 linguri cafea fin macinata 6 linguri apa rece 200 g faina
un pachet praf…
Read more »
16 March 2013

Burgeri
cu naut, ceapa rosie si chimion din: naut, coaja de lamaie, suc de
lamaie, chimion, coriandru, ou, pesmet, ceapa rosie, ulei de masline,
chifle integrale, rosie, castravete si sos de chilli. Ingrediente: 400g
năut de la conservă, scurs coaja rasă de la 1 lămâie, plus sucul de la ½
lămâie 1 linguriţă de chimion…
Read more »
16 March 2013

Friptura
de vita cu legume si pesto din: telina, morcovi, salote, telina apio,
ulei de masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, alune caju,
usturoi, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie si parmezan.
Ingrediente: 250 g telina, curatata si taiata cubulete 300 g de morcovi,
taiati in sferturi pe lungime 3 salote mari, taiate in…
Read more »
16 March 2013

Macaroane
cu branza si curry din: macaroane, unt, ou, branza telemea, branza de
burduf si curry. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 1 ou 200 g
branza telemea 100 g branza de burduf 1/2 lingurita de curry Mod de
preparare: Pune macaroanele la fiert în apă clocotită, cu un praf de
sare.Lasă-le 8-10…
Read more »
16 March 2013

Gulaş
cu ciuperci si galusti din: ciuperci, ceapa, ulei, slanina afumata,
carne de porc, bulion, sare si piper. Ingrediente: 450 g ciuperci 4 cepe
50 ml ulei 4 felii slanina afumata 800 g carne de porc (pulpa) 2
linguri bulion sare piper Mod de preparare: Ceapa, curăţată şi tăiată
solzişori, o căleşti în uleiul…
Read more »
16 March 2013

Quiche
cu oua de prepelita din: faina, unt, oua, praf de copt, sare, spanac,
usturoi, branza de burduf, oua de prepelita, smantana, busuioc,
parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 cana faina 50 g unt 1 ou 1
lingurita cu praf de copt 1 praf de sare pentru umplutura: 450 g spanac
congelat 3-4 catei…
Read more »
16 March 2013

Cochilii
cu ficat de pui din: chochilii, ceapa, costita, ficat de pui, unt, ulei
de masline, faina, supa si smantana. Ingrediente: 1 pachet cochilii
(sau orice tip de paste) 2 cepe 3 felii de costita (bacon) 500 g ficat
de pui 50 g unt ulei de masline 1 lingura faina 1 cana supa 2 lingurita…
Read more »
16 March 2013

Taitei
cu legume si chiftele din: carne tocata de vita, pesmet, sos, sos dulce
de ardei iute, ketchup, amestec chinezesc de cinci condimente, ulei de
floarea soarelui, taitei cu ou, legume, sos de soia, seminte de susan si
menta. Ingrediente: 300 g carne tocata de vita 200 g de pesmet 12o g
sos pentru wok…
Read more »
16 March 2013

Coroniţă
cu stafide si vanilie din: margarina, ulei de floarea soarelui, sare,
coaja de lamaie, esenta de vanilie, miere de salcam, stafide, faina,
drojdie, lapte de soia, zahar pudra. Ingrediente: 100 g margarina 65 ml
ulei de floarea soarelui un praf sare coaja de la doua lamai 2-3
picaturi esenta de vanilie 3 linguri miere…
Read more »
16 March 2013

Salata
calda de cartofi cu sos de ansoa din: cartofi, rosii uscate, usturoi,
lamaie, pasta de ansoa, patrunjel verde, masline, ulei de masline si
sare. Ingrediente: 4 cartofi 2-3 rosii uscate 4-5 catei de usturoi 1
lamaie 1/2 lingurita cu pasta de ansoa patrunjel verde 1 lingura cu varf
de masline fara samburi 1 lingura…
Read more »
16 March 2013

Margarita
cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb,
tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca
de suc de portocale rosii 2 linguri de suc proaspat de limeta 3
linguri vin sec alb 7 linguri Tequila felii de portocale rosii/limeta
pentru servire gheata Mod de…
Read more »
16 March 2013

Mâncare
ungurească cu varză acră din: varza acra, supa instant, cabanos, unt,
pasta de rosii, praz, gogosar rosu si boia dulce. Ingrediente: 500 g
varza acra 500 ml supa instant 200 g cabanos 20 g unt sau margarina 50 g
pasta de rosii 1 legatura de praz 1 gogosar rosu boia dulce Mod de…
Read more »
16 March 2013

Pui
la cuptor cu salata din: piept de pui, ulei de masline, boia, avocado,
otet de vin rosu, patrunjel, rosie si ceapa rosie. Ingrediente: 1 piept
de pui fără piele 2 linguriţe ulei de măsline (dintre care una pentru
salată) 1 linguriţă cu vârf de boia pentru salata: ½ avocado mic, tăiat
cubuleţe 1 linguriţă…
Read more »
16 March 2013

Prăjitură
cu morcov şi nucă din: oua, zahar, ulei, faina, nuca, morcov, praf de
copt si unt. Ingrediente: 5 oua 10 lingura cu zahar 6 linguri cu ulei 9
linguri cu faina 150 g nuca 1 morcov ras 1 praf de copt 1 cub de unt
Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până…
Read more »
16 March 2013

Sufleu
de ficat de pasăre din: ficat de pasare, faina, oua, unt, lapte, sare
si piper. Ingrediente: 300 g ficat pasare 100 g faina 6 oua 150 g unt
300 ml lapte sare si piper dupa gust Mod de preparare: Cureţi ficatul,
îl speli, îl zvânţi bine cu un prosop şi îl înăbuşi în…
Read more »
16 March 2013

Strudel
cu mere si scortisoara din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala,
mere, scortisoara, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar
pudra, menta si cuisoare. Ingrediente: pentru aluat: 175 g margarina 2
linguri otet un praf sare 300 g faina 75 ml apa minerala pentru
umplutura: 500 g mere o lingurita scortisoara 4 linguri…
Read more »
16 March 2013

Supa
de rosii cu chifle din: faina, unt, oregano, mozzarella, ulei, ceapa,
morcov, rosii, supa de legume, smantana si zahar. Ingrediente: 500 g
faina pentru paine 100 g de unt cu usturoi, moale 2 lingurite de oregano
uscat 175 g cheddar, moazzarella sau un amestec, dat pe razatoare ulei,
pentru uns 1 ceapa tocata 1…
Read more »
16 March 2013

Legume
la cuptor cu piept de pui din: piept de pui, mazare, rosii, ceapa,
ardei gras, morcov, ulei, sare si busuioc. Ingrediente: 2 bucati de
piept de pui dezosat 300 g mazare 500 g rosii proaspete (sau 1 conserva)
1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 morcov ulei sare busuioc Mod de
preparare: Taie…
Read more »
16 March 2013

Ciolan
afumat cu varză murată din: ciolan afumat, varza murata, bacon, piper,
marar uscat, ulei de masline, supa de carne si smantana. Ingrediente: 1
ciolan afumat mai mare, de peste 1 kg 1 kg varza murata 200 g bacon
piper marar uscat ulei de masline 200 ml supa de carne sau de zarzavat
circa 200…
Read more »
15 March 2013

Un
desert delicios, melcisorii cu stafide sunt perfecti pentru o
dupa-amiaza racoroasa. Puteti servi alaturi de o ceasca de ceai
fierbinte. Ingrediente pentru aluat: 500g faina 260g lapte 1 ou 10g
drojdie 5g de sare 50g unt 40g zahar pudra Ingrediente pentru crema: 3
galbenusuri de ou 25g faina 30g zahar pudra 15g de esenta…
Read more »
15 March 2013

Gulas
de vita cu ardei gras din: carne de vita, ceapa, untura, boia dulce,
boia iute, supa, vin rosu, foi de dafin, sare, piper alb, cartofi, ardei
gras si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de vita pentru gulas 250 g
ceapa 2 linguri untura 1 lingura boia dulce 1 lingurita boia iute 400 ml
supa…
Read more »
15 March 2013

Salata
cu fasole, porumb si ardei iute din: fasole alba, fasole rosie, porumb
dulce, ardei verzi, ardei iute, ardei capia, patrunjel, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, miere, piper, sare grunjoasa, ulei de masline, otet
balsamic, crutoane aromate cu usturoi. Ingrediente: 300 g faole alba 200
g fasole rosie 150 g porumb dulce 2 ardei…
Read more »
15 March 2013

Chifteluţe
de păstrăv din: file de pastrav, ceapa verde, marar, usturoi, paine,
pesmet, ulei, iaurt de soia, usturoi, ulei de floarea soarelui, marar,
frunze de menta si zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g file de pastrav 6
fire ceapa verde 2 legatura marar 1-2 fire usturoi 200 g paine alba
inmuiata in lapte de soia…
Read more »
15 March 2013

Pulpe
cu sos de rosii si masline din: pulpe de pui, rosii, ceapa, usturoi,
masline verzi, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de
pui 1 cutie cu rosii intregi 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 100 g
masline verzi ulei sare piper patrunjel Mod de preparare: Curăţă
pulpele, spală-le şi tamponează-le…
Read more »
15 March 2013

Paste
cu ton si rosii cherry din: tagliatelle, ton, rosii cherry, patrunjel
verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 3 conserve de ton
bucati (in ulei) 300 g rosii cherry patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Pune apa la fiert într-un vas mare. Când stă să fiarbă,
adaugă sare şi amestecă. Toarnă…
Read more »
15 March 2013

Portofele
cu carne tocata din: aluat foitaj, carne tocata, ceapa, galbenusuri,
vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj 300 g
carne tocata 1 ceapa alba 2 galbenusuri 100 ml vin alb ulei sare piper
Mod de preparare: Lasă aluatul să se decongeleze la temperatura
camerei. Toacă mărunt ceapa şi…
Read more »
15 March 2013

Peste
la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde din: sos de soia,
mirin, zahar, lamaie, orez basmati, fileuri de tilapia, ghimbir, ardei
iute si ceapa verde. Ingrediente: 3 linguri sos de soia 75ml de mirin
(vin de orez) 2 linguri de zahăr 1 lămâie, ½ stoarsă, ½ feliată 250g de
orez basmati,…
Read more »
15 March 2013

Ardei
umpluţi şi gratinaţi din: ardei, vanata, rosii, dovlecei, ceapa rosie,
praz, cimbru verde, piper, pesmet, ulei de masline, pasta de masline,
pasta de ardei si cascaval de post. Ingrediente: 4 ardei rosii o vanata
6-8 rosii 2-3 dovlecei o ceapa rosie un fir praz cimbru verde sare
grunjoasa piper negru macinat 2-3 linguri pesmet…
Read more »
15 March 2013

Curry
cu fasole verde si peste din: orez basmati, pasta de curry, ceapa,
lapte de cocos, supa de pui, fasole verde, cod si ceapa verde.
Ingrediente: 250 g orez basmati 3 linguri cu varf de pasta de curry 1
ceapa, taiata in felii subtiri 400 g lapte de cocos 1 cub condimente
supa de pui…
Read more »
15 March 2013

Cartofi
cu roşii şi brânză sărată din: cartofi, rosii, branza sarata, smantana
si ulei. Ingrediente: 3 cartofi mari 3 rosii 150 g branza sarata 75 g
smantana ulei Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, în apă cu
sare, 20 de minute. Verifică-i din când în când, să nu crape. Nu-i
fierbe mai mult…
Read more »
15 March 2013

Chec
cu ghimbir şi curmale din: unt, curmale, lapte condensat, zahar brun,
faina, lapte praf, ghimbir, bicarbonat de sodiu, oua, sirop si zahar
pudra. Ingrediente: 200 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns
140 g curmale, fara samburi 400 ml de lapte condensat neindulcit (cel de
cafea) 100 g de zahar brun 225…
Read more »
15 March 2013

Tarta
cu branza de capra și cartofi dulci din: faina, sare, ulei de canola,
lapte, cartofi, frunze de salvie, ceapa rosie, piper, ulei de masline,
branza, branza de capra, oua, lapte, smantana si nucsoara. Ingrediente
pentru aluat: 1 1/2 cani faina 1/2 lingurița de sare 1/2 ceasca ulei de
canola 2 linguri de lapte Ingrediente…
Read more »
15 March 2013

Paste
cu spanac din: paste, spanac, ceapa verde, ulei de masline, sare,
piper, cimbru, piure de rosii, busuioc si miere. Ingrediente: un pachet
paste un kg spanac 2 legaturi ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline
sare piper negru macinat 300 g piure de rosii cimbru uscat busuioc uscat
o lingurita miere Mod de…
Read more »
15 March 2013

Graten
de ciuperci cu ceapa verde din: ciuperci champignon, cartofi, usturoi,
ulei, cascaval, ceapa verde, smantana, lapte si sare. Ingrediente: 250 g
ciuperci champignon 3 cartofi 1 catel de usturoi 3 linguri cu ulei 50 g
cascaval ceapa verde pentru ornat 3 linguri cu smantana pentru gatit 3
linguri cu lapte sare Mod de…
Read more »
15 March 2013

Paste
cu jambon şi pesto de mazăre din: paste, mazare, menta, parmezan,
smantana si jambon afumat. Ingrediente: 400 g de paste 400 g de mazare,
decongelata 1/2 legatura de menta 50 g parmezan sau pecorino, ras, plus
extra pentru servit 100 g de creme fraiche sau samntana 175 g de jambon
afumat, rupt in fasii…
Read more »
15 March 2013

Ciorba
de conopida din: conopida, telina, morcovi, ardei gras, ardei capia,
praz, ceapa rosie, rosii, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o conopida medie o telina mare
2-3 morcovi un ardei gras un ardei capia un fir de praz o ceapa rosie
600 g rosii o legatura patrunjel 3-4…
Read more »
15 March 2013

Paste
mediteraneene cu dovlecei si cascaval din: paste, ardei, dovlecei,
rosii, unt, cascaval, parmezan, patrunjel, sare grunjoasa si otet
balsamic. Ingrediente: un pachet paste 4 ardei 2-3 dovlecei 2 rosii 50 g
unt 100 g cascaval Cedar 50 g parmezan o legatura patrunjel sare
grunjoasa 1-2 lingurite otet balsamic Mod de preparare: Se pune…
Read more »
15 March 2013

Se
amestecă într-un bol 250g de roşii cherry tăiate jumătăţi, 1/2 ceapă
roşie feliată subţire, 1/2 căţel de usturoi strivit, sucul de la 1/2
lămâie şi 1 lingură ulei de măsline. Se fierb 150g de linte Puy până
devine fragedă, se scurg şi se adaugă în bol. Se asezonează şi se
amestecă. Se taie cuburi…
Read more »
15 March 2013

Feliază
1 sfeclă mare, fiartă sau coaptă. Pune sfecla într-un castron împreună
cu 25g de smântână, 1 ceapă mică feliată subţire, zeama şi coaja rasă de
la 1/2 lămâie. Aşază amestecul format pe 2 felii de pâine prăjită şi
adaugă fâşii de macrou afumat, apoi presară mărar proaspăt tocat. Pofta
buna!
Read more »
15 March 2013

Stir-fry
de vită cu ardei iute si coriandru din: pulpa de manzat, pudra de ardei
iute, chimion, usturoi, ulei de floarea soarelui, ardei gras, ceapa
rosie, rosii, fasole rosie, coriandru si lipii tortilla. Ingrediente:
150 g pulpa de manzat, taiata in fasii foarte subtiri 1 lingurita pudra
de ardei iute 1/2 lingurita de chimion macinat…
Read more »
15 March 2013

Pui
cu legume in aluat din: aluat, piept de pui, amestec de legume,
smantana, amidon, supa de carne, sare, piper si ulei. Ingrediente: 350 g
aluat fraged 1 piept mare de pui 1 punga cu amestec de legume congelate
1 lingura cu smantana de gatit 1 lingurita cu amidon 1 ceasca de supa
de carne…
Read more »
15 March 2013

Salata
cu naut si banane din: naut, banane, dovleac, ceapa verde, usturoi,
ulei de masline, rosii cherry, sare, curry si zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 cutii cu natu prefiert (600 g) 3-4 banane 1/2 dovleac
placintar 3-4 fire de ceapa verde 4-5 catei de usturoi 2-3 linguri cu
ulei de masline 3-4 rosii cherry sare…
Read more »
15 March 2013

Tochitura
de porc din: costita de porc, ceapa verde, spanac, ardei capia, ulei,
vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g costita de porc 1 legatura de
ceapa verde (sau praz) 100 g spanac (optional) 2 ardei capia 5 linguri
cu ulei 1 pahar cu vin alb sare piper Mod de preparare: Cumpără
costiţa…
Read more »
15 March 2013

Punch
de mere si capsuni din: mere, capsuni, vin rosu, suc de afine, apa
minerala si busuioc. Ingrediente: 2 mere, feliate 2 cupe capșuni,
feliate 1 sticla vin rosu 1 cana suc de afine 1 ceasca de 7up sau apa
minerala Frunze de busuioc proaspat Mod de preparare: Intr-un bol
mare…
Read more »
15 March 2013

Cocktail
Pear Tea din: armagnac, cold black tea, pear syrup si fresh lime juice.
Ingrediente: 40 ml armagnac 100 ml cold black tea 25 ml pear syrup 15
ml fresh lime juice Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rad in
pahar peste cuburi de gheata si amestecati puternic continutul cu
lingurita de bar.
Read more »
15 March 2013

Se
oparesc 200 de fasole verde, apoi se scurg si se taie felii. Se combina
cu 180 g felii de sfecla fiarta. Se presara branza de capra sfaramata
si se stropeste cu otet. Pofta buna!
Read more »
15 March 2013

Cremsnit
cu vanilie din: aluat, fulgi de migdale, zahar pudra, foid e gelatina,
lapte integral, smantana, pastaie de vanilie, amidon, galbenusuri si
zahar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g fulgi de migdale 3
linguri de zahar pudra, pesntru presarat, plus extra pentru servit
pentru crema: 8 foi de gelatina 750 ml de lapte…
Read more »
15 March 2013

Cuscus
cu ardei din: cuscus, sofran, sare, piper, ulei de masline, dovlecei,
ardei capia, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet cuscus un praf
sofran sare piper alb si rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 2
dovlecei 2-3 ardei capia 300 g mazare prefiarta o legatura patrunjel
Mod de preparare: Se pune apă într-o…
Read more »
15 March 2013

Tort
cu ananas si cirese din: unt, zahar praf, ananas, cirese, faina, praf
de copt, extract de vanilie, oua, zahar pudra, gem de cirese, smantana
si extract de vanilie. Ingrediente: 250 g unt topit, plus extra pentru
uns 250 g de zahar, plus 2 linguri 1 conserva de ananas 3 cirese
confiate, taiate pe jumatate…
Read more »
15 March 2013

Salată
de legume cu caşcaval din: cascaval, rosii cherry, masline, ardei gras,
morcovi, ceapa verde, paste, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 100 g
cascaval 250 g rosii cherry 75 g masline 1 ardei gras 1 morcov 1
legatura de ceapa verde 100 g paste (tagliatelle) patrunjel ulei sare
Mod de preparare: Pune pastele la…
Read more »
15 March 2013

Pui
cu orez picant si ceapa verde din: pulpe de pui, ciocanele de pui,
condiment piri piri, ulei de floarea soarelui, ardei, ceapa verde, pasta
de tomate, paprika fumata, orez, salata. Ingrediente: 4 pulpe
superioare si 4 ciocanele de pui 6 lingurite de condiment piri piri 1
lingura ulei de floarea soarelui 2 ardei, curatati…
Read more »
15 March 2013

Cannelloni
umpluţi cu brânză din: cannelloni, praz, dovlecel, ricotta, rosii
decojite, branza de casa, cascaval, ulei vegetal, sare, piper si menta.
Ingrediente: 1 pachet cannelloni (250 g) 1 fir praz 1 dovlecel 250 g
ricotta 1/2 cutie cu rosii decojite 1 cutie de branza de casa 100 g
cascaval (ras) 4 linguri cu ulei vegetal…
Read more »
14 March 2013

O
reteta video despre cum se dezoseaza pulpa de miel. Pentru cei care au
nevoie de ajutor pentru dezosarea pulpei de miel va invitam sa vizionati
acest video, astfel incat munca dumneavoastra sa fie usurata. Cum se
dezoseaza pulpa de miel
Read more »
14 March 2013

Un
desert delicios si gustos, tortul cu morcovi si crema de branza este
foarte usor de preparat, iar invitatii cu siguranta vor fi placut
surprinsi. Ingrediente pentru blat: 250ml ulei vegetal 175g zahar pudra
50g de zahar brun 4 oua 140g morcovi 1 lingurita de esenta de vanilie
225g faina 1 lingurita praf de copt…
Read more »
14 March 2013

Papanasi
de branza de vaci din: rosii, usturoi, busuioc, sare, piper, ulei de
masline, branza de vaci, ou, gris, radacina de telina, pesmet, parmezan,
unt si untura. Ingrediente: 4 rosii 1 catel de usturoi 1 legatura
busuioc sare piper 1 lingura ulei de masline 200 g branza de vaci 1 ou
75 g gris 350…
Read more »
14 March 2013

Muschi
de vita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa alba, pasta de
rosii, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de
floarea soarelui si zeama de lamaie. Ingrediente: un kg muschi de vita 5
morcovi 300-400 ceapa alba mica 300 g pasta de rosii o lingura pasta de
ardei capia…
Read more »
14 March 2013

Crema
de zahăr ars din: lapte, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1 l
lapte 8 oua 200 g zahar + 150 g zahar pentru tapetat 1 plic cu zahar
vanilat Mod de preparare: Pune pe foc, într-o cratiţă smălţuită, 150 g
de zahăr la flacără mică. Amestecă-I cu o lingură de lemn până…
Read more »
14 March 2013

Terină
cu bacon si carne de vită din: ulei de floarea soarelui, frunze de
salvie, ceapa, concentrat pentru supa, bacon si carne tocata de vita.
Ingrediente: ulei de floarea soarelui, pentru uns 2 frunze de salvie,
tocata marunt 1/2 ceapa, tocata marunt 1 cub concentrat pentru supa 8
felii de bacon 500 g carne tocata…
Read more »
14 March 2013

Se
pun 125 g taitei de orez medii intr-un bol mare cu apa fiarta. Se lasa
pana se fragezesc, se scurg si se clatesc bine cu apa rece. Se incinge o
tigaie. Se unge cu ulei 1 bucata muschi de vita (aproximativ 300 g,
curatata de grasime), se condimenteaza cu sare si piper si se…
Read more »
14 March 2013

O
reteta delicioasa de biban cu:ceapa alba, ceapa verde, smantana,
usturoi, castraveti, lamaie, marar, alune, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 4 bibani mai mari două cepe albe o legătură ceapă verde
300 ml smântână 6 căţei de usturoi doi castraveţi o lămâie o legătură de
mărar 100 g alune sare piper ulei de măsline…
Read more »
14 March 2013

O
reteta delicioasa de chiftelute de legume cu:cartofi, morcovi, telina,
dovlecel, ceapa, paine, fasole boabe, fasole rosie boabe, oua, ardei
iute, otet mere, marar, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: doi
cartofi doi morcovi un sfert de ţelină un dovlecel două cepe două felii
de pâine o conservă de fasole albă boabe o conservă de fasole…
Read more »
14 March 2013

O
reteta delicioasa de ciolan de porc cu: varza, morcov, telina, ceapa,
ulei, boia dulce, boia iute, mustar boabe, sare, piper, oregano.
Ingrediente: 4 bucăţi de ciolan de porc două verze albe doi morcovi o
ţelină mică două cepe 300 ml ulei de floarea-soarelui două linguri cu
boia dulce o linguriţă cu boia iute 3…
Read more »
14 March 2013

O
reteta delicioasa de salata cu:cartofi, conopida, porumb, castraveti,
hering, smantana, nuca, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper,
busuioc, maioneza. Ingrediente: 4 cartofi o conopidă mică o conservă de
porumb doi castraveţi 300 g hering marinat 150 ml maioneză două linguri
cu smântână 100 g miez de nucă 100 g ciuperci un morcov 75…
Read more »
14 March 2013

Tarta
cu legume din: margarina, faina, apa mienrala, sare, piper, chimen,
ardei, ceapa verde, praz, ciuperci, marar, rosii, pesmet si ulei.
Ingrediente: 200 g margarina 400 g faina 100 ml apa minerala o lingurita
sare piper o lingurita chimen pentru umplutura: 4 ardei o legatura
ceapa verde un fir praz 400 g ciuperci 1-2 legatura…
Read more »
14 March 2013

Un
preparat gustos si delicios, tartele cu chorizo si ardei rosu sunt
ideale pentru un pranz sau o cina impreuna cu cei dragi. Ingrediente
pentru aluat: 250g faina 125g unt nesarat 1 lingurita de sare 2 linguri
de apa rece Ingrediente pentru umplutura: 65g chorizo 130g ardei rosu
55g ceapa 1 cațel de usturoi 75g…
Read more »
14 March 2013

Cocktail
cu lichior de cacao din: esenta de cafea, galbenus, lichior de cacao,
zahar pudra, apa plata, coaja de portocala si ciocolata. Ingrediente: 1
cescuta esenta de cafea 1 galbenus 1/2 cescuta lichior de cacao 30 g
zahar pudra apa plata pentru decorat: coaja de portocala taiata suvite
subtiri ciocolata rasa Mod de preparare:…
Read more »
14 March 2013

Meringue
cu cremă de lămâie din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, cafea
instant, mascarpone, frisca batuta, lamaie, coacaze si frunze de
lamaita. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 5 linguri cu zahar pudra 1
lingura cu otet 1 lingura cu amidon 1 lingurita de cafea instant pentru
crema: 1 cutie cu mascarpone 200 g zahar pudra…
Read more »
14 March 2013

O
reteta delicioasa de suflecu cu:macaroane, oua, smantana, dovleac de
placinta, nuca, parmezan, ghimbir, nucsoara, unt, pesmet, piper, sare,
cimbru, salata verde, rosii. Ingrediente: 500 g macaroane 4 ouă 250 ml
smântână 600 g dovleac de plăcintă 100 g miez de nucă 100 g parmezan o
linguriţă cu ghimbir ras un vârf de linguriţă cu…
Read more »
14 March 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, faina, cacao, zahar tos, praf de
copt, unt, lamaie, frisca, cafea, pere, migdale, sare, sos de
ciocolata, nuca de cocos, soc. Ingrediente: 8 ouă 180 g făină 100 g
cacao 250 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt 100 unt o lămâie 500 ml
frişca două linguri cu…
Read more »
14 March 2013

Se
incinge o tigaie de teflon. Se cresteaza cu un cutit pielea de pe 1
piept de rata. Se prajeste carnea, cu pielea in jos, 8 minute, la foc
mediu. Se intoarce pieptul pe partea cealalta si se prajeste inca 4
minute. Se scoate din tigaie, se asaza pe un servet de hartie 5 minute…
Read more »
14 March 2013

O
reteta delicioasa de rulouri cu:piept de pui, sunca, cartofi, dovlecei,
boia dulce, boia iute, usturoi, smantana, sare, piper, ulei, cimbru.
Ingrediente: doi piepţi de pui 400 g şuncă de porc feliată 500 g cartofi
mici doi dovlecei o lingură cu boia dulce un sfert de linguriţă cu
boia iute o căpăţână de usturoi 300…
Read more »
14 March 2013

Sendviş
de mămăligă din: mamaliga, dovlecel, friptura, rosii si unt.
Ingrediente: mamaliga rece 1 dovlecel friptura rece 1-2 rosii unt Mod
de preparare: Ţi-a rămas mămăligă şi nu te înduri s-o arunci. Poţi face
nişte sendvişuri cu totul surprinzătoare. Taie mămăliga în felii şi
prăjeşte-le un pic în unt. Taie roşiile şi dovleceii în…
Read more »
14 March 2013

Piept
de curcan in crusta cu cartofi crocanti din: ou, parmezan, usturoi,
piept de curcan, cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, paprika
afumata si salata. Ingrediente: 1 ou 3 linguri de parmezan ras 3 catei
de usturoi, 1 zdrobit si 2 tocati marunt 500 g piept de curcan, taiat in
fasii (trebuie sa obtii 16…
Read more »
14 March 2013

Cocktail
Grapefruit Cooler din: gin, cold lemon tea, fresh grepfruit si green
apple syrup. pahar: Collins decor: grapfruit wedge Ingrediente: 40 ml
gin 100 ml cold lemon tea 15 ml fresh grapefruit 15 ml green apple syrup
Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rand in pahar peste gheata
cuburi si amestecati puternic continutul cu…
Read more »
14 March 2013

Pulpa
de miel la cuptor si cartofi cu rozmarin din: pulpa de miel, cartofi,
usturoi, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: pulpa de miel 1,2 kg
cartofi mici 500 g usturoi 2,5 catei ulei sare piper rozmarin Mod de
preparare: Se dezosează parţial pulpa de miel. Se împănează cu usturoi
şi se dă la cuptorul…
Read more »
14 March 2013

Chifle
cu fructe uscate si coaja de portocala din: fructe uscate, coaja de
portocala, ceai, lapte integral, unt, faina, condimente pentru
prajituri, drojdie, ou si gem de caise. Ingrediente: 200 g de fructe
uscate, bucatile mari tocate (stafide, curmale, caise) coaja rasa de la
1/2 portocale 200 g de ceai 250 ml de lapte integral…
Read more »
14 March 2013

O
supa delicioasa si gustoasa, supa gazpacho, deoarece se serveste rece,
este ideala pentru o zi torida de vara. Ingrediente: 300g Castravete
340g roșii mari 50g Ceapa 250g ardei rosu fara seminte 1 legatura
patrunjel 1 Buchet mic de menta 3 crengute de busuioc 1 cațel de usturoi
5g de ghimbir 1 lingura de pasta…
Read more »
14 March 2013

Rulada
de miel cu oua de prepelita din: pulpa de miel, organe de miel, oua de
prepelita, morcov, ardei gras si oua de gaina. Ingrediente: pulpa de
miel o bucata de circa 1,2 kg organe de miel (inima, rinichi, ficat,
splina) cate o bucata oua de prepelita 15 bucati morcov 150 g ardei gras
150…
Read more »
14 March 2013

Lasagna
cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi din: ulei de masline, ceapa,
chorizo, ardei grasi, suc de rosii, branzica de casa, ou, mozzarella,
foi de lasagna si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 2 cepe, feliate 200 g de chorizo, taiati in jumatati pe lungime
si feliati 4 ardei grasi de diferite…
Read more »
14 March 2013

Paste
cu sos de carne din: carne de vita, morcov, ceapa, oregano, cimbru,
parmzan, vin, suc de rosii, ulei, busuioc verde, rosii cherry, sare si
piper. Ingrediente: 500 g paste (penne, spaghete, rigatoni) pentru sos:
500 g carne de vita tocata 1 morcov 2 cepe 1/2 lingurita cu oregano 1/2
lingurita cu cimbru 2 linguri…
Read more »
14 March 2013

Bautura
aromata cu mere din: miere, miere, scortisoara, cuisoare si lamaie.
Ingrediente: 10 mere 4 linguri miere 1 lingura scortisoara macinata 5-6
cuisoare parfumate 1 lamaie Mod de preparare: Speli merele, le cureti
de coaja, le tai felii sau cuburi, apoi le treci prin storcator. Opresti
jumatate din mar pentru decor. Il tai felii…
Read more »
14 March 2013

Rechin
în sos de vin din: fileuri de rechin, masline, rosii cherry, capere,
vin alb, zeama de lamaie, busuioc si sare. Ingrediente: 4 fileuri de
rechin 200 g masline 10 rosii cherry 1 lingurita de capere 250 ml vin
alb zeama de la o lamaie busuioc sare Mod de preparare: încinge o
tigaie de…
Read more »
14 March 2013

Chiftele
din carne de curcan cu linte si fenicul din: carnati de curcan,
seminte de fenicul, ulei de masline, ceapa, morcovi, bulb de fenicul,
usuturoi, vin rosu, linte verde, supa de vita, zeama de lamaie si
patrunjel. Ingrediente: 450 g carnati proaspeti din carne de curcan 1
lingura seminte de fenicul 1 lingura ulei de…
Read more »
14 March 2013

Sniţele
cu caşcaval din: carne de porc, oua, cascaval, faina, parmezan, sunca,
fulgi de porumb, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 felii de
carne de porc 2 oua 200 g cascaval 4 linguri cu faina 4 linguri cu
parmezan 8 felii de sunca fulgi de porumb cimbru sare piper ulei Mod
de preparare:…
Read more »
14 March 2013

Calamar
umplut cu ceapa si morcov din: calamari, morcov, ton, ceapa, pesmet,
vin, ou, unt, usturoi, sare si ulei. Ingrediente: 4 calamari congelati 1
morcov 1 cutie de ton 1 ceapa 2 linguri cu pesmet 100 ml vin 1 ou 2
linguri cu unt 2 catei de usturoi sare ulei Mod de preparare: Spală…
Read more »
14 March 2013

O
reteta delicioasa de fursecuri cu:faina, unt, cacao, oua, zahar tos,
praf de copt, lapte dulce, esenta de lamaie, cafea macinata, sare,
ciocolata alba. Ingrediente: 250 g făină 115 g unt două linguri cu cacao
două ouă 150 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt 100 ml lapte dulce o
linguriţă cu esenţă de…
Read more »
13 March 2013

O
reteta video despre cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si
salata creata, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si
sanatos. Inrgediente: 300 g live clams, cleaned 400 g tin of white
cannellini beans, drained 1 banana shallot, finely chopped 1 clove of
garlic, peeled and chopped 100 g curly…
Read more »
13 March 2013

Supa
crema de carote din: morcov, ceapa, apa, oua, sare, unt, faina si
lapte. Ingrediente: morcov (1/2 kg.) ceapa (2 buc.) apa (2 l) oua (1
buc.) sare unt (100gr.) faina (1-1 1/2 lingura) lapte (1/2 pahar) Mod
de preparare: Se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la
fiert.…
Read more »
13 March 2013

Un
desert delicios, prajitura cu fructe poate fi servita fie cu o ceasca
de ceai intr-o dupa amiaza innorata, fie simpla in orice moment al zilei
Ingrediente: 420g amestec de fructe uscate 115g zahar brun 130g faina 1
lingurita de scortisoara 115 g cirese 115g unt nesarat 2 oua 2 linguri
de zahar 1 varf…
Read more »
13 March 2013

Clatite
cu umplutura picanta din: faina, lapte, oua, sare, piper, cascaval,
file de porc, boia iute, unt, sunca, frunze de busuioc si pesmet.
Ingrediente: 125 g faina 100 ml lapte 6 oua sare piper 200 g cascaval
moale 300 g file de porc boia iute 4 linguri unt 75 g sunca feliata 16
frunze de…
Read more »
13 March 2013

Chec
cu fructe si caise confiate din: oua, unt, sare, zahar, faina, zahar
vanilat, coaja de lamaie, nuci, migdale, stafide, caise confiate si
hartie de copt. Ingrediente: 5 oua 200 g unt un praf sare 14 linguri
zahar 275 g faina 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la 1-2 lamai
100 g nuci 30…
Read more »
13 March 2013

Se
combina intr-un bol 4 linguri sos de peste, sucul de la 2 lime si 1
lingura zahar brun, apoi se adauga 1 ceapa mica rosie, taiata in
jumatate si feliata fin. Se amesteca si se lasa deoparte 10 minute. Se
taie fasii 2 piepti de pui fierti, fara piele, 1/2 varza alba, 2
morcovi…
Read more »
13 March 2013

Chiftelute
de curcan cu sos alb din: carne de curcan tocata, ceapa, sare, piper,
ou, unt, nucsoara, lapte, marar, faina, morcovi si fasole. Ingrediente:
500 g carne de curcan tocata o legatura ceapa sare piper un ou pentru
sos: 75 g unt un praf nucsoara 400 ml lapte o legatura marar 2 linguri
faina pentru…
Read more »
13 March 2013

Bors
de miel cu smantana, tarhon si leustean din: miel, legume, leustean,
tarhon, smantana, galbenus de ou, bors si suc de rosii. Ingrediente: un
miel (intre 10-15 kg) cap de miel, ficat, rinichi, splina, burta, mate,
gat, rasoale legume – ceapa verde, morcov, telina, pastarnac – cate 100
de grame din fiecare leustean o legatura…
Read more »
13 March 2013

Juice
de portocale din: ananas, portocale, lamaie, apa plata, miere si frunze
de menta. Ingrediente: 1/2 ananas proaspat 2 portocale 1 lamaie 1 l apa
plata 3 linguri miere (sau zahar brun) frunze de menta proaspata Mod
de preparare: Cureti ananasul de coaja, il tai cuburi, il pasezi in
blender, apoi il asezi intr-o…
Read more »
13 March 2013

Musaca
de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa rosie, sare grunjoasa,
piper negru, ulei de masline, cimbru, busuioc, usturoi, pasta de rosii
si patrunjel. Ingrediente: 4 vinete medii 3 dovlecei 8-10 rosii mari 2-3
cepe rosii sare grunjoasa piper negru macinat ulei de masline cimbru si
busuioc macinat o capatana de usturoi 300 g pasta…
Read more »
13 March 2013

Friptura
de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi din: miel, pulpe
de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru,
rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu. Ingrediente: un
miel pulpe spate spate coaste untura porc 200 g sare, piper, cimbru,
rozmarin, usturoi – dupa gust pat…
Read more »
13 March 2013

Pizza
cu ton, măsline si rucola din: faina, pasta de rosii, ton in ulei,
capere, mozzarella, masline, ceapa rosie si rucola. Ingrediente: 145 g
de faina pentru paine, plus extra pentru presarat 2 linguri pasta de
rosii 185 g de ton in ulei, scurs 1 lingura de capere 125 g mozzarella
10 masline, fara samburi…
Read more »
13 March 2013

Minichifle
cu ton din: faina, ton, ceapa, drojdie, lapte, ulei, zahar, ou, marar,
piper si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g ton maruntit in suc
propriu 1 ceapa 25 g drojdie proaspata 300 ml lapte 3 linguri cu ulei 1
varf de lingurita cu zahar 1 ou 1 legatura de marar piper sare …
Read more »
13 March 2013

Salata
vegetariana din: orz, ulei de masline, usturoi, sparanghel, rucola,
ardei, naut, rosii deschidratate, suc de lamaie, piper rosu si
patrunjel. Ingrediente: 1 cana de orz nefiert 4 linguri ulei de masline
2-3 catei de usturoi, tocati 1/2 buchet sparanghel, taiat bucati 3 cesti
rucola 2 ardei rosii, fara seminte, taiati cuburi 2 ardei portocalii,…
Read more »
13 March 2013

Gratin
cu peste si cartofi din: cartofi, oua, spanac, cheddar, nucsoara,
peste, ceapa, cuisoare, frunze de dafin, lapte, supa de peste, unt, ulei
de masline extravirgin si mustar cu boabe. Ingrediente: 1 kg de
cartofi, taiati cuburi 2 oua mari, galbenusuri separate de albusuri 400 g
de spanac, decongelat si scurs bine 85 g de…
Read more »
13 March 2013

Măr
copt cu fructe deshidratate din: mere, dulceata de visine, dulceata de
gutui, prune uscate, unt, scortisoara, rom, ulei si sare. Ingrediente: 4
mere 1 lingura cu dulceata de visine 2 linguri cu dulceata de gutui 4
prune uscate 2 linguri cu unt scortisoara 1 fiola cu rom ulei sare Mod
de preparare: Spala…
Read more »
13 March 2013

Sos
picant de roşii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei
iute, zahar, chilli, oregano, frunze de salvie, vin rosu, sare piper.
Ingrediente: 7 rosii bine coapte 3 linguri ulei de masline 1 ceapa mare
3-4 catei de usturoi 1 ardei iute 1 lingurita zahar 1 pra de chilli 1/2
lingurita oregano uscat 2-3…
Read more »
13 March 2013

Vinete
coapte cu parmezan din: ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc,
rosii, rosii uscate, miere, cimbru, vinete, mozzarella, pesmet, parmeza
si paine cu crusta crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
extravirgin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 legatura mica de busuioc,
coditele tocate marunt 2 conserva de 400 g rosii 1 lingura de rosii…
Read more »
13 March 2013

Budinca
de branza din: telemea, smantana, rosii cherry, ceapa, oua, sare,
piper, patrunel verde, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 120 g
telemea 175 g smantana 300 g rosii cherry 1 ceapa 6 oua 1/2 lingurita cu
sare 1/4 lingurita cu piper patrunjel verde ulei de masline pesmet
Mod de preparare: Incinge două linguri…
Read more »
13 March 2013

Cheesecake
cu cafea si ciocolata amaruie din: biscuiti cu cacao, apa, unt, esenta
de vanilie, ciocolata amaruie, zahar, cafea instant, sare, branza de
vaci cremoasa, oua, pudra de cacao. Ingrediente: 175 g biscuiti de cacao
4 linguri apa 75 g unt topit esenta de vanilie 60 g ciocolata amaruie
130 g zahar 1 lingura cafea…
Read more »
13 March 2013

Un
sos gustos si delicios, sosul bechamel este foarte simplu de preparat
si, de asemenea, are o varietate de intrebuintari. Ingrediente: 20g
faina 20g unt nesărat 400ml lapte sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Se topeste untul intr-o cratita. Adaugati faina si amestecati
pana se formează o pasta. Se adauga…
Read more »
13 March 2013

Paste
cu somon afumat si ardei iute din: spaghete, ulei de masline, ardei
iute, somon afumat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 300 g spaghete 1 lingura ulei de masline 1 ardei iute, fara
seminte si tocat marunt 120 g somon afumat, rupt in bucatele coaja rasa
de la 1 lamaie…
Read more »
13 March 2013

Muschi
de porc cu orez din: orez, pesmet, turmeric, ulei, albus, file de porc,
coriandru, ulei, ceapa, morcov, usturoi, pudra de curry, ghimbir, pasta
de rosii, miere, sos de soia, amidon, supa de pui si ulei de susan.
Ingrediente: 200 g orez cu bob scurt 100 g de pesmet proaspat, maruntit
grosier 1 lingurita de…
Read more »
13 March 2013

Orez
cu ciuperci uscate din: orez, ceapa, ciuperci, masline, curry, sofran,
unt si sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 200 g ciuperci uscate
50 g masline feliate 1 lingurita de curry 1 varf de cutit de sofran 50 g
unt sare Mod de preparare: Spală orezul în câteva ape şi pune-l la…
Read more »
13 March 2013

Tort
de cafea cu crema si nuca din: zahar, faina, cafea instant, oua, praf
de copt, esenta de vanilie, oua, frisca, gelatina, smantana, gem
acrisor, cafea slaba, pudra de cacao, miez de nuca si boabe de cafea.
Ingrediente: pentru blatul de cafea: 250 g zahar 150 g faina 2 linguri
cafea instant 6 oua 1…
Read more »
13 March 2013

Piept
de pui cu mere si nucă din: piept de pui, amestec de salata, mere,
nuci, branza, cimbru, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 pungi amestec de salata 1-2 mere
100 g nuci 50 g branza cimbru oregano otet balsamic ulei de masline sare
piper …
Read more »
13 March 2013

Biscuiti
deliciosi din: faina, zahar, praf de copt, sare, bicarbonat de sodiu,
unt si lapte. Ingrediente: 280 grame faina 10-20 de gr zahar 15 g praf
de copt 3/4 lingurita sare de masa 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 9
linguri unt nesarat 175 ml lapte batut Mod de preparare: Incalziti
cuptorul la 200 °…
Read more »
13 March 2013

Tortulete
cu ciocolata din: ciocolata cu lapte, margarina, zahar pudra, zahar
vanilat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, martipan, suc de
portocale, perle de zahar. Ingrediente: aluat: 250 g ciocolata cu lapte
80 g margarina 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 2
lingurite rase praf de copt…
Read more »
13 March 2013

Tocana
de pui cu legume din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de
pui, cartof, frunze de cimbru, frunze de rozmarin, pulpe d epui,
morcovi si praz. Ingrediente: 1 linguri ulei de floarea soarelui 1
ceapa, feliata subtire 4 catei de usturoi, feliati 1,4 l supa de pui
fierbinte 1 cartof mare, dat pe…
Read more »
13 March 2013

Sos
Tzatziki din: castraveti, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar verde,
zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti 500 ml iaurt
gros (preferabil de capra) 3-4 catei de usturoi 4 linguri ulei de
masline 1 lingurita marar verde tocat 1 lingura zeama de lamaie sare
piper Mod de preparare: Cureţi castraveţii de…
Read more »
13 March 2013

Pizza
cu creveti, rosii cherry si masline din: faina, drojdie, ulei de
masline extravirgin, apa calda, zahar, rosii, pasta de rosii, usturoi,
zahar, mascarpone, parmezan, rosii cherry, creveti, rozmarin, fulgi de
ardei iute, masline si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru
aluat: 250 g faina pentru paine, plus extra pentru rpesarat 1 plic de
drojdie…
Read more »
13 March 2013

Chec
marmorat cu cacao din: iaurt, zahar, unt, faina, oua, esenta de
vanilie, cacao si praf de copt. Ingrediente: o masura iaurt 2 masuri
zahar o masura unt 3 masuri faina 2 oua o fiola esenta de vanilie 2
linguri cu varf de cacao un plic praf de copt Mod de preparare: La
mixer,…
Read more »
13 March 2013

Bruschete
cu sote de ciuperci din: paine toast, ghebe, crema de branza, smantana,
unt, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, vin alb, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 1 paine toast 300 g ghebe deshidratate
(galbiori) 200 g crema de branza 1-2 linguri cu smantana 50 g unt 1
ceapa 5-6 catei de usturoi patrunjel…
Read more »
13 March 2013

Quesadilla
cu piure de morcov şi portocale din: lipii, morcovi, portocale, crema
de branza, ceapa, patrunjel, unt, seminte de susan, salata, zeama de
lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 4 lipii 1 kg morcovi 2 portocale 200 g
crema de branza 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 100 g unt 1/2 lingurita
seminte de susan 1…
Read more »
13 March 2013

Cocktail
cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de cocos,
frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de maracuja 50
ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa maraschino
Mod de preparare: In shakerul cu gheata se pun toate ingredientele si se
agita. Se strecoara…
Read more »
12 March 2013

Un
desert simplu si delicios, negresele sunt foarte potrivite pentru o
dupa-amiaza in familie, iar cei mici le vor indragi! Ingrediente: 4 oua
300g zahar pudra 200g unt nesarat 150g ciocolata neagra 150g faina 3 ½ g
praf de copt 250g fulgi de ciocolata neagra Mod de preparare: Se
incalzește cuptorul la 170 °…
Read more »
12 March 2013

Salata
de ton cu cartofi si fasole verde din: ton, fasole verde, rosii, ulei
de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi,
piper negru, marar si salata verde. Ingrediente: 300 g ton conserva 400 g
fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet
balsamic zeama de la 1-2 lamai…
Read more »