Rulouri
de hering cu dovlecei din: file de hering marinat, piper maicnat,
dovlecei, lamaie, unt, pepene galben, miere, vin, zeama de lamaie, coaja
de lamaie, smantana, sare, ceapa, ardei capia, lamaie. Ingrediente: 200
g file de hering marinat piper macinat grosier 2 dov
18 July 2013

Limonada
cu miere si menta din: apa, miere, lamai, menta, gheata. Ingrediente:
1 ceasca de apa calda 2 cani de apa rece 3 linguri de miere 4 lamai (3
pentru suci, 1 pentru garnitura) menta gheata Mod de preparare:
Stoarceti lamaile si pastrati sucul deoparte. Intr-un recipient, se
amesteca mierea in apa calda pana…
Read more »
18 July 2013

Crap
pe pat de cartofi si sos Bechamel din: crap, cartofi, rozmarin, apa,
ulei, sare, ceapa, ulei, unt, faina, lapte, smantana, branza, sare,
piper, cimbru, cuisoare. Ingrediente: 500 g crap 2 cartofi mari rozmarin
uscat si maruntit 100 ml apa ulei sare 2 cepe pentru sosul bechamel: 1
ceapa 1/2 lingura ulei 2 linguri unt…
Read more »
18 July 2013

Supa
cu piept de pui si lemongrass din: ardei curry, usturoi, seminte de
coriandru, ghimbir, lamaie, lemongrass, ceapa rosie, supa de pui, piept
de pui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei curry 6
catei de usturoi 1/2 lingurita seminte de coriandru 2 linguri ghimbir
ras 1 lamaie 2 fire lemongrass 2 cepe rosii…
Read more »
18 July 2013

Nectarine
cu crema de migdale din: nectarine, migdale, miere, zahar brun, vin,
frisca, zahar brun, lichior cu aroma de lamaie, migdale. Ingrediente: 6
nectarine bine coapte 50 g migdale zdrobite 2 linguri miere 2 linguri
zahar brun 4 linguri vin pentru crema de migdale: 300 ml frisca lichida 1
lingura zahar brun 1 lingura lichior…
Read more »
18 July 2013

Coaste
de vita la cuptor din: ceapa, pasta de ardei iute, paprika, fulgi de
ardei iute, rosii, ketchup, sos barbeque, otet de mere, zahar brun,
wisky, coaste de vita, supa de vita, cartofi prajiti, mere, ceapa verde,
coriandru, ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata grosier 4
linguri pasta de ardei iute 2 lingurite…
Read more »
18 July 2013

Mancare
cu pui, ceapa si smantana din: ceapa, ardei grasi, copane de pui, piept
d epui, ulei, boai dulce, sare, piper, condiment vegetal, lapte,
smantana, cartofi, patrunjel. Ingrediente: 500 g ceapa 3 ardei grasi
rosii 4 copane de pui 1 piept de pui 3-5 linguri ulei 1 lingurita boia
dulce sare piper 1 lingura condiment…
Read more »
18 July 2013

Fileuri
de macrou la gratar cu sos delicios din: fileuri de macrou, coaja de
lime, unt, sos de soia, ardei iute, zeama de lime, ghimbir, zahar brun.
Ingrediente: 4 fileuri de macrou coaja rasa si zeama de la 1 lime, plus
felii, pentru servit unt, pentru uns pentru sos: 2 linguri sos de soia 1
ardei…
Read more »
18 July 2013

Budincă
de paste făinoase cu brânză de vaci din: paste, branza de vaci, sare,
ou, zahar, smantana, unt. Ingrediente: 200 g paste 500 g branza de vaci
sare 1 ou zahar smantana unt Mod de preparare: Fierbeţi pastele 10
min, acoperiţi vasul 5 min, spălaţi cu apă rece, scurgeţi, apoi puneţi
în formă unsă…
Read more »
18 July 2013

Inghetata
aromata de nectarine din: nectarine, zahar pudra, smantana, lapte dulce
pasteurizat, esenta de migdale, galbenusuri, frunze de menta,
ciocolata. Ingrediente: 500 g nectarine bine coapte 150 g zahar pudra
300 ml smantana dulce pentru frisca 150 g lapte dulce pasteurizat 2
linguri esenta de migdale 4 galbenusuri proaspete frunze de menta si
bete de…
Read more »
18 July 2013

Shake
cu portocale, banane si lichior de cacao din: portocale, banane, zahar
pudra, cacao, frisca, lapte, lichior de cacao, galbenus, ciocolata rasa.
Inrgediente: 700 g portocale 300 g banane 150 g zahar pudra 20 g cacao
400 ml frisca 60 ml lapte 100 ml lichior de cacao 1 galbenus 50 g
ciocolata rasa Mod…
Read more »
18 July 2013

Rulou
cu avocado si creveti din: ardei rgas, avocado, creveti, unt, sos
picant de soia, frunze de rucola, sare, lipii. Ingrediente: 1 ardei gras
1 avocado 300 g creveti mici semipreparati 50 g unt sos picant de soia
frunze de rucola sare lipii Mod de preparare: Decojim creveţii.
încingem untul într-o tigaie şi adăugăm…
Read more »
18 July 2013

Salata
picanta de rosii cu ceapa si coriandru din: rosii, ceapa, ardei iute,
coriandru, sare, piper, limeta. Ingrediente: 3 rosii, cubulete 1
ceasca ceapa, tocata 2 ardei iuti, tocati ½ cana coriandru, tocat ½
lingurita de sare ½ lingurita piper negru ½ de limeta Mod de
preparare: Intr-un bol se adauga rosiile, ceapa,…
Read more »
18 July 2013

Somon
cu usturoi si iaurt la gratar din: usturoi, paprika afumata, zahar,
fileu de somon, sos de ardei iute, zeama de lime, ulei de masline,
lipii, varza alba, coriandru, ardei iute. Ingrediente: 1 lingurita de
usturoi macinat (pudra) 2 linguri paprika afumata 1/2 lingurita de zahar
1 fileu de somon de 500 g 200 ml…
Read more »
18 July 2013

Briose
aromate cu fructe din: caise, migdale, faina, malai grisat, praf de
copt, sare, unt, zahar, sirop de artar, oua, lapte, zahar pudra.
Ingrediente: 300 g caise 50 g migdale rase 200 g faina 50 g malai grisat
2 lingurite praf de copt sare 75 g unt 50 g zahar 125 g sirop de artar…
Read more »
18 July 2013

Mazăre
cu frigănele de pâine din: mazare, sare, unt, zahar, marar, paine, ou,
lapte, ulei. Ingrediente: 1 kg mazare tanara 1 lingurita cu sare unt 1
lingura cu zahar marar tocat 10-12 felii de paine 1 ou 1 cana cu lapte 1
pahar cu ulei – pentru friganele Mod de preparare: Curăţaţi mazărea
din…
Read more »
18 July 2013

Parfe
cu mango din: oua, zahar, turta dulce, frisca, rom, zahar vanilinat,
mango, rodie, turta dulce. Ingrediente: 2 oua 80 g zahar 75 g turta
dulce 250 g frisca 1 lingura rom 1 plic zahar vanilinat 1 mango 1 rodie
turta dulce pentru decor Mod de preparare: Topeşti la foc mic 60 g
zahăr,…
Read more »
18 July 2013

Frigarui
de creveti cu sferturi de lime din: ulei de masline extravirgin,
usturoi, frunze de menta, creveti, pesmet, lamaie. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 12-16 frunze de
menta, tocate 450 g creveti proaspeti, decorticati 50 g pesmet sferturi
de lamaie, pentru servit Mod de preparare: Inmoaie în apă…
Read more »
18 July 2013

Salata
de rosii picanta din: rosii, arde gras, usturoi, sare, ulei, marar,
piper. Ingrediente: 1 kg rosii 1 ardei gras 4-5 catei de usturoi sare 3
linguri cu ulei 2 crengute marar piper macinat Mod de preparare:
Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi în două, apoi le tăiaţi felii pe
latul jumătăţilor. Feliile sunt…
Read more »
18 July 2013

Tocanita
de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa, sare, supa de pui,
cidru de mere, usturoi, frunza de dafin, scortisoara, morcovi, telina,
ceapa, gemd e caise, frunze de cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 1/2
carne de porc taiata cubulete ulei 4 linguri de apa sare 2 cani de supa
de pui 3…
Read more »
18 July 2013

Frigarui
Satay de pui din: pulpe de pui, ulei de masline, sos de soia, praf de
chilly, sare. Ingrediente: 8 pulpe de pui superioare dezosate ulei de
masline sos de soia praf de chilly sare Mod de preparare: Ungem cu
ulei pulpele dezosate şi le înfigem pe fiecare în câte o frigăruie. Le
frecăm…
Read more »
18 July 2013

Prajitura
cu caise si esenta de vanilie din: zahar, unt, faina, oua, caise, praf
de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, sare.
Ingrediente: 200 g zahar 200 g unt 200 g faina 4 oua 500 g caise 1/2
plic praf de copt 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingurita esenta
de…
Read more »
18 July 2013

Supa
Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de
pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom
Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o
supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci. La
toate acestea, se adaugă frunze de coriandru,…
Read more »
18 July 2013

Salata
de vinete din: vinete, usturoi, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, sare.
Ingrediente: 4 vinete 4 catei de usturoi – optional 1 ceapa 100 ml ulei
ardei grasi rosii sare Mod de preparare: Coacem vinetele în coajă,
direct pe flacăra aragazului sau pe grătar. Decojim vinetele cât sunt
încă fierbinţi şi le punem pe…
Read more »
18 July 2013

Prăjitură
pentru diabetici din: mere, coacaze, pesmet, oua, branza fina, praf de
copt, indulcitor, ulei, oua, branza, zeama de lamaie. Ingrediente:
pentru blat: 4 mere + coacaze 200 g pesmet 2 oua 250 g branza fina 1
praf de copt 40 g indulcitor 4 linguri ulei pentru crema: 2 oua 200 g
branza fina 40…
Read more »
18 July 2013

Salata
de varza cu piept de pui din: varza dulce, piept de pui, suc de lamaie,
ulei de masline, masline dietetica, sare. Ingrediente: 500 g varza
dulce 250 g piept de pui sucul de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline
5-6 masline dietetice sare Mod de preparare: Se curata varza, se
toaca…
Read more »
18 July 2013

Tartă
la tavă asezonata cu cimbru din: faina, zahar, ulei de masline,
galbenus, sare, boabe de fasole, caise, cimbru, smantana, oua, zahar
vanilat, coaja de lamaie, zahar, unt. Ingrediente: aluat: 250 g faina 50
g zahar 50 ml ulei de masline 1 galbenus 1 praf sare boabe de fasole
pentru ingreunat in plus: 1 kg…
Read more »
18 July 2013

Shake
de gutui din: gutui, portocale, zahar pudra, lichior de cirese, lapte.
Ingrediente: 800 g gutui 200 g portocale 150 g zahar pudra 100 ml
lichior de cirese 1 l lapte Mod de preparare: Gutuile se curata de
coaja si de cotor si se taie felii. Impreuna cu feliile de portocale si
100 ml…
Read more »
18 July 2013

Piept
de pui in sos de turmeric din: piept de pui, ghimbir, ceapa, lapte de
cocos, ardei iute, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, turmeric.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat cuburi 1 bucata ghimbir ras 1
ceapa, tocata marunt 1 cutie lapte de cocos 1 ardei iute, tocat marunt 3
linguri…
Read more »
18 July 2013

Pateu
vegetarian de măsline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte,
apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare.
Ingrediente: 20 g masline (o cana) desarate si taiate felii 1 cana de
orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2
lamaie (1 lingura) 5-6 catei de usturoi 1…
Read more »
18 July 2013

Crema
cu mac si cirese din: cirese, branza dulce, zahar, smantana, seminte de
mac, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, frunze de menta. Ingrediente:
400 g cirese 200 g branza dulce cremoasa ori branzica de casa 100 g
zahar 100 g smantana gasa 1 lingurita seminte de mac 2 oua 50 g zahar
pudra 1 plic…
Read more »
18 July 2013

Mini
tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina,
mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de
foi. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 300 ml supa 3 cepe verzi 1
lingura unt 1 lingura faina 250 g mazare congelata 200 g smantana sare
piper…
Read more »
18 July 2013

Chec
glasat cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina,
praf de copt, coaja de portocala, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente:
4 oua 200 g zahar 1/4 pahar ulei 200 ml suc proaspat de portocale 450 g
faina 1/2 pliculet praf de copt coaja unei portocale pentru glazura:
100 g ciocolata neagra 100 ml…
Read more »
18 July 2013

Varza
cu vin si carne din: varza, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru,
boabe piper, carne de casa afumat, carnati de porc, ciolan de porc, vin
alb sec, cartofi, apa, concentrat de pui, unt. Ingrediente: o varza
alba, dulce 4 cepe un catel usturoi o foaie dafin 1/2 lingurita cimbru 5
boabe piper un carnat…
Read more »
17 July 2013

Milkshake
de capsuni cu inghetata de vanilie din: capsuni, lapte, inghetata de
vanilie, esenta de vanilie, gheata, zahar. Ingrediente: 2 pahare
capsuni, feliate c 1 cana de lapte 3 cupe inghetata de vanilie esenta de
vanilie 4 cuburi de gheata 2 linguri zahar Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele in blender…
Read more »
17 July 2013

Fructe
de mare cu orez din: ardei gras, ananas, fructe de mare, orez, unt,
praf de curry, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ananas 300 g fructe de
mare semipreparate 100 g orez prefiert 50 g unt praf de curry sare Mod
de preparare: Punem orezul la fiert în apă cu sare. După ce…
Read more »
17 July 2013

Salata
picanta de vita din: ardei gras, ardei iute, ceapa, muschiulet de vita,
frunze de telina, ulei de nuci, piper, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1
ardei iute 1 ceapa 500 g muschiulet de vita frunze de telina ulei de
nuci sau alune piper boabe sare Mod de preparare: Ungem cu ulei
muşchiul de…
Read more »
17 July 2013

Ciorba
de fasole verde cu ceapa si morcov din: fasole verde, ceapa, morcov,
ardei gras, rosii, patrunjel, cimbru, sare, piper, boia dulce de ardei,
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapa 1
morcov 1 ardei rgas 3 rosii 1 legatura mica de patrunjel 1 lingurita
cimbru sare piper boia dulce de…
Read more »
17 July 2013

Frigarui
de somon cu ananas din: somon, ananas, usturoi, rozmarin, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 300 g somon 2 linguri cubulete ananas din compot 2
catei usturoi o lingura rozmarin 2 lingurite seminte de fenicul 2
lingurite ulei 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru pentru
gratar: putin ulei Mod de preparare: Somonul se taie…
Read more »
17 July 2013

Desert
de brânză de vaci si fructe din: zmeura, zahar, afine, lamaie, branza
de vaci, frisca. Ingrediente: 125 g zmeura 4 linguri zahar 125 g afine 1
lamaie 500 g branza de vaci 100 g frisca Mod de preparare: Se pisează
zmeura cu furculiţa, se adaugă 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se…
Read more »
17 July 2013

Curry
vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos din: ceapa,
turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry,
pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala,
coriandru, orez, lipii. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4
lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si
tocat…
Read more »
17 July 2013

Lipii
cu branza de vaci din: ridichi, branza de vaci, usturoi, sare, piper,
frunze de salata creata, ardei gras, lipii. Ingrediente: 1 legatura
ridichi 200 g branza de vaci 1 catel de usturoi sare piper cateva frunze
de salata creata 1 ardei rgas rosu 4 lipii sau tortillas (de cumparat)
sos de iaurt Mod…
Read more »
17 July 2013

Granita
de zmeură cu vin spumos din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra,
vin spumos, frunze de menta. Ingrediente: 200 g zmeura 2 linguri lichior
de zmeura 1 lingura zahar pudra 500 ml vin spumos sec cateva frunze de
menta pentu decor Mod de preparare: Speli fructele şi le cureţi de
codiţe. Păstrezi câteva…
Read more »
17 July 2013

Fasole
verde cu carnati din: fasole verde, ceapa, carnati, ulei, cimbru,
verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 3 carnati 3
linguri ulei cimbru dupa gust 1 legatura verdeata (patrunjel verde,
marar) sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi fasolea verde,
apoi le speli. Tai ceapa mărunt, rupi fasolea în…
Read more »
17 July 2013

Cuscus
cu legume din: ardei grasi, vanata, dovlecel, cuscus, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi 1 vanata 1 dovlecel 200 g cuscus
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Punem cuş-cuşul într-o
strecurătoare şi ţinem 20 minute pe baie de abur, până se umflă. Spălăm
legumele. Tăiem vânata şi dovlecelul…
Read more »
17 July 2013

Rasol
de porc aromat din: rasol de porc, usturoi, sare, rozmarin, ulei de
masline, patrunjel, piper. Ingrediente: 1 rasol de porc 8-10 catei de
usturoi, pisat 1 lingurita sare 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 3
linguri ulei de masline 1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat piper
negru proaspat macinat Mod de preparare: Dezosati…
Read more »
17 July 2013

Spuma
dulce acrisoara din: mascarpone, gelatina, zahar vanilinat, oua,
maracuja, fructe, biscuiti. Ingrediente: 250 g mascarpone 2,5 foi
gelatina 4 pliculete zahar vanilinat 2 oua pentru capacul de fructe: 4
maracuja (fructul pasiunii) 12 g zahar pentru decor: fructe, la alegere
biscuiti dulci cu susan Mod de preparare: Foile de gelatină se
hidratează în…
Read more »
17 July 2013

Pui
acrisor cu legume din: pulpe de pui, cartofi noi, rosii cherry, suc de
lamaie, rozmarin, unt, ulei, patrunel, sare. Ingrediente: 2 pulpe pui 6
cartofi noi 10 rosii cherry suc de lamaie o crenguta rozmarin 50 g unt
100 ml ulei 1/2 legatura patrunjel sare Mod de preparare: Cartofii
bine spălaţi se pun…
Read more »
17 July 2013

Croasant
cu sunca din: aluat de foi, ceapa, sunca de praga, ciuperci champignon,
unt, smantana, amidon, sare, piper, nucsoara, patrunjel, ou.
Ingrediente: 200 g aluat de foi congelat 1 ceapa frantuzeasca 100 g
sunca de Praga 100 g ciuperci champignon 1 lingura unt 150 g smantana 1
lingurita amidon sare piper nucsoara 2 linguri patrunjel…
Read more »
17 July 2013

Ingheţată
cu vanilie şi coajă confiată de portocală din: galbenusuri, zahar
pudra, lapte, smantana degresata, vanilie, coaja de portocala confiata.
Inrgediente: 2 galbenusuri 60 g zahar pudra 200 ml lapte 250 g smantana
degresata sau 250 ml frisca lichida 1 baton de vanilie sau 1 fiola
esenta de vanilie 2 linguri coaja de portocala confiata…
Read more »
17 July 2013

Ciocanele
cu masline din: ciocanele de pui, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir,
masline, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8-10 ciocanele 2
cepe 100 ml ulei 4 catei usturoi 1/2 lingurita ghimbir 200 g masline
fara samburi o lamaie cateva fire de patrunjel sare piper Mod de
preparare: Se parlesc ciocanelele la flacara aragazului, se spala…
Read more »
17 July 2013

Stavrid
la cuptor din: stavrid, patrunjel, usturoi, suc de lamaie, ulei, sare.
Ingrediente: un kg stavrid marunt 2 legaturi patrunjel 8 catei de
usturoi sucul unei lamai 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Se
curăţă peştele, se spală foarte bine în două-trei ape, apoi se înlătură
capetele. Se asază peştii unul lângă celălalt…
Read more »
17 July 2013

Coaste
de vita cu sos picant de coacaze din: coaste de vita, jeleu de coacaze,
sos de soia, sos sriracha, fulgi de chili. Ingrediente: 5-6 coaste de
vita 1/2 cana jeleu de coacaze 1 lingura sos de soia 1 lingurita sos
sriracha 1 lingura fulgi chili Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul la…
Read more »
17 July 2013

Mancare
de marar din: marar, pasta de tomate, ceapa, iaurt, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g marar 6 linguri pasta de tomate 2 cepe iaurt ulei
sare Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt şi căleşti ceapa. Adaugi o
ceaşcă cu apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Pui apoi mărarul tocat,
torni apă cât să-l…
Read more »
17 July 2013

Chiftelute
cu verdeata din: verdeturi asortate, ceapa, usturoi, foaie de dafin,
ulei, pesmet, carne tocata mixta, galbenus, mustar, sare, piper,
rozmarin. Ingrediente: 1 mana verdeturi asortate 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1 foie de dafin 4 linguri ulei 3-4 linguri pesmet 500 g carne
tocata mixta 1 galbenus 1 lingurita mustar sare piper fire…
Read more »
17 July 2013

Inghetata
de ciocolata cu sos si fistic din: smantana, zahar pudra, oua, zahar
tos, ciocolata amaruie, cacao, sos de ciocolata, fistic, fursecuri.
Ingrediente: 500 ml smantana grasa 110 g zahar pudra 3 oua 75 g zahar
tos 200 g ciocolata amaruie 4 linguri cacao pentru servit: sos de
ciocolata fistic fursecuri Mod de preparare:…
Read more »
17 July 2013

Salată
de paste cu crenvurşti si rosii cherry din: paste, sare, crenvursti,
ceapa rosie, ulei de masline, piper, zahar, rosii cherry, hasmatuchi.
Ingrediente: 200 g paste scurte (fusilli) sare 150 g crenvursti 1 ceapa
rosie 3 linguri suc de lamaie 6 linguri ulei de masline piper zahar 200 g
rosii cherry 1 legatura hasmatuchi …
Read more »
17 July 2013

Ingheţată
de cocos din: galbenusuri, lapte, frisca, zahar, zahar vanilinat,
esenta de vanilie, pastaie de vanilie, sos de ciocolata. Ingrediente: 6
galbenusuri 150 ml lapte 200 ml frisca lichida 80 g zahar un pliculet
zahar vanilinat 5 ml esenta de vanilie o pastaie vanilie pentru servit:
sos de ciocolata Mod de preparare: Laptele se…
Read more »
17 July 2013

Salata
de pui la gratar cu quinoa si rosii din: fileuri de pui, quinoa, unt,
ardei iute, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa
rosie, branza feta, menta, zeama de lamaie, coaja de lamaie.
Ingrediente: 400 g fileuri mici de pui pentru salata: 225 g de quinoa 25
g de unt 1 ardei iute…
Read more »
17 July 2013

O
reteta delicioasa de pere cu: vin rosu dulce, zahar tos, ciocolata
neagra, frisca, zahar vanilat, coniac, nuca, stafide, seminte de
fenicul, menta, migdale, fistic. Ingrediente: un kilogram de pere un
litru vin roşu dulce 200 g zahăr tos 300 g ciocolată neagră 400 ml
frişcă zahăr vanilinat 100 ml coniac 100 g miez de…
Read more »
17 July 2013

Iaurt
cu afine din: afine, iaurt, miere. Ingrediente: 200 g afine 300 g iaurt
simplu miere Mod de preparare: Spălăm bine fructele. Păstrăm câteva
pentru ornarea desertului. Restul de fructe le pasăm în blender,
împreună cu două linguri de miere. Adăugăm piureul obţinut peste iaurt
şi amestecăm uşor. Punem iaurtul in boluri si ornam…
Read more »
17 July 2013

Salata
de quinoa cu dressing de maioneza si busuioc din: quinoa, rosii,
avocado, nuci de pin, patrunjel, salata verde, sare, piper, busuioc, suc
de lamaie, maioneza, miere. Ingrediente salata: 2 cesti quinoa 3
rosii, cuburi 1 avocado, decojit si taiat cubulete 1 castravete, curatat
si ras 1/4 ceasca nuci de pin, prajite 1/4 ceasca…
Read more »
17 July 2013

Fasole
verde cu rucola, miez de nuca şi parmezan din: ulei de masline
extravirgin, zeama de lamaie, fasole verde, miez de nuca, parmezan.
Ingrediente: 50 ml ulei de masline extravirgin zeama de la 1 lamaie 300 g
fasole verde, curatata si feliata 50 g miez de nuca, tocat mare 50 g
rucola 25 g parmezan, taiat…
Read more »
17 July 2013

O
reteta delicioasa de paste cu: paste, andive, ceapa, capere, boia
dulce, unt, coniac, oregano, cimbru, ulei de masline, sare, piper,
smantana, iaurt gras. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 300 g paste
colorate 4 andive ceapă două linguri cu capere boia dulce 50 g unt 80 ml
coniac o lingură amestec de oregano şi cimbru…
Read more »
17 July 2013

Desert
cu zmeura si fulgi de nuca de cocos din: albusuri, galbenusuri, rom,
lichior de menta, zahar, frisca, zmeura, fulgi de nuca de cocos.
Ingrediente: 6 albusuri 2 galbenusuri 2 linguri rom 2 linguri lichior de
menta 200 g zahar 400 ml frisca 500 g zmeura fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:…
Read more »
17 July 2013

O
reteteta delicioasa de mere glazurate cu: sunca, piper negru, paprika,
zahar brun, telina, mustar, cayenne, sos de mere, zeama de portocale,
ghimbir, mustar uscat, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 5 kg de
şuncă gata preparată 2 linguri piper negru măcinat două linguri paprika
două linguri zahăr brun o lingură sare de ţelină o linguriţă muştar…
Read more »
17 July 2013

Inghetata
cu caise din: oua, lamaie, caise, zahar, frisca. Ingrediente: 4 oua 1
lamaie 10 caise 100 g zahar 300 ml frisca Mod de preparare: Decojim
fructele, scoatem sâmburii şi le pasăm în blender. Batem albuşurile
spumă. Adăugăm zahărul şi sucul de lămâie şi continuăm să batem, până se
întăreşte. Punem gălbenuşurile pe rând,…
Read more »
16 July 2013

Retete video: Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofi
Read more »
16 July 2013

Retete video: Cum se prepara Tarta de ciuperci cu sos olandez cu tarhon si castraveti cu menta
Read more »
16 July 2013

Retete video: Cum se prepara Salata de radacina de planta cameleon
Read more »
16 July 2013

Retete video: Cum se prepara Bezea de migdale cu sos de caise
Read more »
16 July 2013

Retete video: Cum se prepara Salata cu sparanghel
Read more »
16 July 2013

Retete video: Cum se prepara Peste unditar cu salsa de rosii si alune
Read more »
16 July 2013

Inghetata
de capsuni din: crema de branza, smantana, capsuni, miere, esenta de
vanilie, sare. Ingrediente: 1 pachet crema de branza 1 jumatate de
ceasca smantana 4 Cupe capsuni ½ ceasca de miere 2 lingurite esenta de
vanilie 1 varf de cutit de sare Mod de preparare: Intr-un blender
puneti crema de branza…
Read more »
16 July 2013

Doradă
la grătar cu ghimbir si usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt,
ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion.
Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe
razatoare sau zdrobiti 2 dorade (ni jur de 900 g fiecare sau 4 dorade de
400 g), curatate si eviscerate…
Read more »
16 July 2013

Pui
cu salata din: piepti de pui, ulei de susan, fulgi de arde iute,
seminte de chimion, piper sichuan, zahar brun, sos de soia, zeama de
lamaie, varza, ceapa rosie, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 4 piepti
de pui dezosati si fara piele 2 linguri ulei de susan cate 1 lingurita
fulgi de ardei iute, seminte…
Read more »
16 July 2013

Ciorba
de peste cu legume dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa,
albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare.
Ingrediente: 2 kg peste 100 ml ulei 150 g morcovi 250 g ceapa 100 g
albitura 400 g cartofi 300 g smantana 3 oua 2 rosii 2 linguri bulion 1
lamaie sare Mod…
Read more »
16 July 2013

Frigarui
cu carne de pui si salsa din: mix de condimente, ulei de masline, zeama
de lime, ardei galben, rucola, miez de mango, ardei rosu, ceapa verde,
ardei iute. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de
pui 1 lingura ulei de masline zeama de la 1 lime 4 piepti de pui fara
piele,…
Read more »
16 July 2013

Salata
cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde din: cartofi noi, fasole
verde, ceapa verde, patrunjel, pastrav afumat, ulei de masline, zeama de
lamaie, otet din vin rosu, mustar cu seminte, sos de hrean.
Ingrediente: 500 g cartofi noi, spalati foarte bine si taiati in
jumatate 300 g fasole verde, curata si feliata 4 cepe…
Read more »
16 July 2013

Tort
de inghetata cu fructe de padure din: albusuri, fructe de padure,
zahar, lapte, amidon, esenta de vanilie, alune, nuci. Ingrediente: 5
albusuri 500 g fructe de padure 300 g zahar 800 ml lapte 100 g amidon
esenta de vanilie alune nuci Mod de preparare: Spălăm fructele. Le
pasăm în blender, păstrând câteva întregi…
Read more »
16 July 2013

O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu: dovlecei, piept de pui, ,
orez, ceapa, morcov, telina, rosii, faina, ulei, sare, piper, busuioc,
malai, smantana, ardei iute. Ingrediente: două piepturi de pui un
kilogram dovlecei 200 g orez o ceapă un morcov o felie de ţelină două
conserve de roşii 4 roşii două linguri cu făină…
Read more »
16 July 2013

O
reteta delicioasa de prosciutto cu: peste spada afumat, salvie,
cus-cus, usturoi, crema de cocos, unt. Ingrediente: 2 x 200 g peşte
spadă fript 6 felii de prosciutto 10 frunze de salvie 300 g cuş-cuş
gătit 2 căţei de usturoi o jumătate cană de cremă de cocos un cub de unt
Mod de preparare:…
Read more »
16 July 2013

Desert
cu inghetata din: albusuri, lapte, zahar, amidon, esenta de migdale,
alune, migdale, biscuiti. Ingrediente: 3 albusuri 500 ml lapte 150 g
zahar 50 g amidon esenta de migdale alune migdale biscuiti de diferite
forme Mod de preparare: Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi
esenţa de migdale şi continuă să batem până se întăreşte.…
Read more »
16 July 2013

Salata
cu parizer, castraveti si ardei iute din: limeta, mustar, zahar, sare,
piper, ulei, ceapa, parizer, castarvete, ardei gras, ceapa verde.
Ingrediente: 1 limeta 1 lingurita mustar 1 praf zahar sare piper 3
linguri ulei 1 ceapa 500 g parizer 1 castravete 1 ardei gras rosu 2 fire
ceapa verde Mod de preparare: Se…
Read more »
16 July 2013

Pui
cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert din: piept de pui,
bacon, piper cayenne, praf de usturoi, patrunjel, cuisoare, piper alb,
faina, sirop de artar, whisky, ceapa verde, orez. Ingrediente: 1 piept
de pui, taiat bucati 6 bucati bacon, taiat 1/2 lingurita piper cayenne 1
lingurita praf de usturoi…
Read more »
16 July 2013

Tarta
cu fructe de padure din: aluat martipan, smantana, zahar pudra, apa de
trandafiri, bezele, zmeura, mure, afine, cirese, fulgi de migdale.
Ingrediente: 1 crusta de aluat fraged cu diametru de 23 cm 500 g
martipan 600 ml de smantana pentru frisca 2 linguri de zahar pudra 2
lingurite apa de trandafiri 5 bezele, zdrobite…
Read more »
16 July 2013

Omletă
cu mărar şi roşii din: oua, rosii, cascaval, marar, sare, piper.
Ingrediente: 6 oua 2 rosii 150 g cascaval 1 legatura marar sare piper
macinat Mod de preparare: Faci două omlete din cele 6 ouă, puţină sare
şi piper măcinat, pe care le aşezi într-o tigaie mai mare. Tai roşiile
felii subţiri şi…
Read more »
16 July 2013

Sandvis
cu pui si pasta de avocado din: morcovi, avocado, suc de limeta,
smantana, sare, piper, curry, piept de pui, ulei, ardei iute, chifle
ciabatta. Ingrediente: 2 morcovi 3 avocado 3 linguri suc de limeta 2
linguri smantana sare piper curry 300 g file de piept de pui 2 linguri
ulei 4 ardie iuti de…
Read more »
16 July 2013

Tocanita
de pui cu legume si patrunjel verde din: pui, vin, ulei, ceapa, ardei
gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare,
piper. Ingrediente: 1 pui (1-1,2 kg) 100 ml vin 100 ml ulei 5 cepe 4
ardei grasi 750 g rosii proaspete sau rosii in bulion 1 foaie de dafin
marar patrunjel…
Read more »
16 July 2013

Cornete
cu inghetata de ciocolata din: albusuri, zahar, frisca, ciocolata,
lapte, esenta de rom, cornete din napolitana. Ingrediente: 4 albusuri
150 g zahar 250 ml frisca 100 g ciocolata 10 ml lapte esenta de rom
cornete din napolitana Mod de preparare: Batem albuşurile spumă.
Adăugăm zahărul şi esenţă de rom şi continuăm să batem…
Read more »
16 July 2013

Tigaie
picanta cu piept de pui din: piept de pui, ulei de masline, dovlecei,
ardei iute, supa de legume, sare, piper, frunzulite de salvie, ghimbir,
praz. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara piele 2 lingurite ulei
de masline 2 dovlecei mici 1 arde iute 300 ml supa de legume sare piper
2-3 frunzulite de…
Read more »
16 July 2013

Cotlete
de miel cu ierburi proaspete in sos de unt din: cotlete de miel, sare,
ulei de masline, oregano, tahon, patrunjel, unt, coniac, piper.
Ingrediente: 3-4 cotlete de miel sare 1 lingura ulei de masline 2
lingurite oregano proaspat, tocat 2 lingurite tarhon proaspat, tocat 2
lingurite patrunjel proaspat, tocat 2 linguri unt 1/4…
Read more »
16 July 2013

Sarlota
de capsuni cu frisca si piscoturi din: piscoturi, gelatina, capsune,
albusuri, zahar, branza dulce degresata, frisca, capsune, zahar pudra.
Ingrediente: 18 piscoturi 7 foi gelatina alba 500 g capsune 2 albusuri
50 g zahar 400 g branza dulce degresata 125 g frisca pentru decor: 100 g
capsune 125 g frisca 1 plic intaritor de…
Read more »
16 July 2013

Pina
Colada Cocktail din: nectar de anans, sirop de cocos, rom alb, frisca
lichida. Ingrediente: 200 ml nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml
rom alb 20 ml frisca lichida Mod de preparare: Folosim un shaker in
care punem romul alb, nectarul de ananas, siropul de cocos si frisca
lichida. Agitam…
Read more »
16 July 2013

Pui
cu legume, ceapa si ou din: piept de pui, ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, oua, gris, marar, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2
morcovi 1 radacina de patrunjel 3 oua 3 linguri gris 1 legatura marar
sare Mod de preparare: Speli pieptul şi îl fierbi. Cureţi legumele, le
fierbi şi…
Read more »
16 July 2013

Ingheţată
de pepene galben cu frisca si zmeura din: miez de pepene galben,
frisca, miere, esenta de vanilie. Ingrediente: 600 g miez de pepene
galben 200 ml frisca nebatuta 100 g miere 1 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în bucăţi mici şi puneţi-le într-un
bol. Adăugaţi frişca, mierea şi vanilia.…
Read more »
16 July 2013

Piept
de pui cu mere si rosii din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie,
rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru, sos olandez.
Ingrediente: 800g piept de pui 1 fir de praz 250 g mere 1 lingura zeama
de lamaie 250 g rosii mici sare piper 6 linguri ulei 350 ml supa…
Read more »
16 July 2013

Ingheţată
cu migdale şi topping de vişine din: lapte, zahar, galbenusuri, sare,
migdale, frisca, zahar vanilinat, amidon, compot de visine. Ingrediente:
175 ml lapte 120 g zahar 4 galbenusuri 1 praf de sare 75 g migdale 200 g
frisca 2 plicuri zahar vanilinat pentru topping: 1 lingura amidon 2
linguri zahar 200 ml zeama de…
Read more »
16 July 2013

Burgeri
cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde din: piept de pui, pulpe de
pui, usturoi, ghimbir, ceapa verde, coriandru, sos de peste, ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 2 piepti de pui si 4 pulpe superioare de
pui, fara piele, dezosate si taiate in cuburi mari 3 catei de usturoi 1
bucata de ghimbir…
Read more »
16 July 2013

Ingheţată
cu frişcă şi alune de pădure din: oua, zahar, frisca, alune de padure,
cacao. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 500 ml frisca lichida sau
smantana dulce pentru frisca 100 g alune de padure prajite 1 lingurita
cacao 10 alune intregi, pentru decor Mod de preparare: Separi
albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu…
Read more »