Paine
umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri,
sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper
si salata verde. Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie
200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g
pulpa de miel 200 g maioneza 5…
25 April 2013

Placinta
cu zahar din: faina, smantana, oua, zahar pudra, unt si sare.
Ingrediente: 300 g faina 150 ml smantana 4 oua 100 g zahar pudra unt un
praf sare Mod de preparare: Făina cernută se aşază pe masă sub formă
de movilă. în mijloc se pun două ouă, smântână, jumătate din cantitatea
de zahăr…
Read more »
25 April 2013

Reteta
de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi,
cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei
de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curatam legumele si…
Read more »
25 April 2013

Ciorbă
de cartofi cu ouă întregi din: cartofi, ceapa, oua, orez, morcov, ardei
gras, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, patrunjel verde,
leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4 oua 3 linguri
de orez 1 morcov 1 ardei gras 1 radacina patrunjel 3 linguri pasta de
tomate bors, dupa gust…
Read more »
25 April 2013

Carne
de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor din: costite de miel,
ceapa, lamai, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin.
Ingrediente: 800 g costiţe de miel 1 ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri
ulei sare piper cimbru busuioc 600 g cartofi 1 cana vin alb dulce Mod de
preparare: Costiţele de miel se condimentează cu sare, piper,…
Read more »
25 April 2013

Pâine
albă cu lapte din: faina, amidon, sare, drojdie, zahar tos, unt, lapte.
Ingrediente: 500 g făină 30 g amidon 2 lingurițe sare 1 linguriță
drojdie uscată 1 linguriță zahăr tos 30 g unt moale lapte unt pentru uns
forma Mod de preparare: Se amestecă într-un castron făina cu sarea și
amidon și se…
Read more »
25 April 2013

Medalion
de gaina din: gaina, sos alb, conic, condimente, aspic, castron de
maioneza, salata a la russe, ceapa, morcov, telina, rondele de masline,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina 1 castron potrivit, plin
cu sos alb 1 paharel coniac condimente, dupa preferinta aspic 1 castron
de maioneza 1 castron de salata a la russe…
Read more »
25 April 2013

Salata
cu mazare si capsuni din: salata verde, mazare, capsuni, fulgi de
dovleac si suc de rosie. Ingrediente: 1 salata verde 1 cana de mazare ½
kg capșuni proaspete ⅓ ceașca fulgi de dovleac Suc de rodie Mod de
preparare: Spalati si uscati frunzele de salata. Rupeti frunzele si
puneti intr-un bol mare. Adaugati…
Read more »
25 April 2013

Salata
de vinete si rosii cherry cu dressing de menta si ardei iute din:
vinete, ulei de masline extravirgin, lipie, rosii cherry, salata,
salote, branza de capra, otet balsamic, frunze de menta si ardei iute.
Ingrediente: 2 vinete 1 lingura ulei de masline extravirgin 2 bucati de
lipie sau pita 175 g de rosii cherry,…
Read more »
25 April 2013

Papricaş
de pui cu mămăliguţă din: pui, slanina afumata, ceapa, ulei, boai
dulce, vin, smantana, lamaie, boabe de cuisoare, condimente, cartofi.
Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 kg 100 g slanina afumata 2 cepe 2
linguri ulei 50 g boia dulce 1 pahar vin alb 3 linguri smantana 1/2
lamaie 2 boabe de cuisoare condimente,…
Read more »
25 April 2013

Sufleu
de caşcaval cu castraveti murati din: unt, pesmet, cascaval, castarveti
murati, ceapa, zeama de la castarveti, sare, piper si maioneza.
Inrgediente: 70 g unt moale 110 g pesmet 400 g cascaval 2 castraveti
murati 1 ceapa 2 lingurite zeama de la castarveti sare piper 180 g
maioneza Mod de preparare: Se unge o…
Read more »
25 April 2013

Drob
de pui cu ciuperci si verdeata din: pui, franzela inmuiata in lapte,
oua, ciuperci, unt, ceapa, vin, verdeata, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 pui mare (1,500 kg) 3 felii franzela inmuiata in lapte 5
oua 300 g ciuperci 100 g unt 2 cepe 200 ml vin verdeata sare piper 100
ml ulei …
Read more »
25 April 2013

Bors
de cocos cu taitei de casa din: carne de cocos, morcovi, telina,
patrunjel, telina, ceapa, ardei, suc de rosii, bors, patrunjel,
leustean, sare, ou, faina. Ingrediente: carne de cocos (maruntaie:
aripi, spata cu gat) 2 morcovi 1 bucatica telina 1 raadcina patrunjel 1
ceapa 2 ardei 200 ml suc de rosii 1 l bors…
Read more »
25 April 2013

Tartă
cu merisoare, nuci si scortisoara din: unt, zahar vanilinat, zahar
pudra, oua, sare, faina, pesmet, praf de copt, lapte, mar, scortisoara,
merisoare, nuci, suc de lamaie, compot de merisoare si zahar pudra.
Ingrediente: 150 g unt moale 1 plic zahar vanilinat 100 g zahar pudra 2
oua 1 praf de sare 200 g faina…
Read more »
25 April 2013

Ciabatta
cu legume coapte din: vanata, ardei rosu, dovlecel, ceapa rosie, rosii
cherry, usturoi, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si
paine ciabatta. Ingrediente: 1 vanata, taiata bucati 1 ardei rosu,
taiat bucati 1 zuchini, taiat bucati 1 dovlecel, taiat bucati 1/2 ceapa
rosie, taiata felii subtiri 1/2 cana rosii cherry 6…
Read more »
25 April 2013

Salata
cu telina si mere din: telina, mere, morcovi, suc de lamaie, zahar si
sare. Ingredinete: 1 telina mare 2 mere 3 morcovi suc de la o lamaie 1
lingura zahar 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Spalam si curatam
merele si legumele. Le dam pe razatoarea mare. Preparam sosul: amestecam
sucul de lamaie…
Read more »
25 April 2013

Pizza
cu blat de mălai din: malai, faina, apa, drojdie, ulei de masline,
zahar, ceapa verde, masline, branza de vaci, rosii, oua, busuioc, sare
si piper. Ingrediente: 1/4 kg malai 400 g faina 350 ml apa 30 g drojdie
2-3 linguri ulei de masline putin zahar 1 legatura ceapa verde 200 g
masline taiate feliute…
Read more »
25 April 2013

Pui
pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi din: pui, ulei, condimente,
cartofi, ulei, smantana, usturoi, sare, mustar, ulei si piper.
Ingrediente: 1 pui de 1-1,5 kg ulei pentru uns condimente, dupa
preferinta 1 kg cartofi 300 ml ulei pentru sos: 1 cutie cu smantana sau
150 g sos de rosii cativa catei de…
Read more »
25 April 2013

Costite
de miel la cuptor cu garnitura de legume din: costite de miel, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, morcovi,
telina, pastarnac, unt si vin rosu. Ingrediente: 8 costiţe miel
1-2 legaturi ceapă 1 legatura usturoi 3-4 lingurite ulei de măsline sare
piper rozmarin 1 praf cimbru Pentru garnitură 2-3 morcovi 1 ţelină
1 păstârnac 1 cubuleţ unt 1 cana vin roşu…
Read more »
25 April 2013

Salată
cu peşte si ardei capia din: ton in ulei, ardei capia, ceapa, usturoi,
rosii, ardei iute, otet balsamic, sos de soia, salata verde, cimbru si
bagheta. Ingrediente: doua conserva de ton in ulei 3 ardei capia o ceapa
2 catei de usturoi doua rosii un ardei iute mic o lingura cu otet
balsamic o…
Read more »
25 April 2013

Chiftelute
cu spanac din: spanac, unt, ceapa, oua, faina, lapte, ceapa verde,
sare, piper, pesmet si ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat 50 g unt
1 ceapă 2 ouă 140 g făină 120 ml lapte 1 legătură ceapă verde sare
piper pesmet ulei Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze spanacul
și se…
Read more »
25 April 2013

Cotlete
de porc cu piure de cartofi din: cotlet de porc, pulpa de porc, mazare,
morcovi, piper, patrunjel, cartofi, unt, lapte, sare si ulei.
Ingrediente: 500 g cotlet de porc 250 g pulpa de porc 100 g mazare din
conserva 100 g morcovi piper 1 legatura patrunjel 750 g cartofi 30 g unt
100 ml…
Read more »
25 April 2013

Ruladă
de pasăre din: pui, sare, piper, oua, fasole verde, morcov, chimen
macinat, ulei, unt, supa de pui si verdeata. Ingrediente: 1 pui (circa
1,3 kg) sare piper 4 oua fierte 100 g fasole verde 1 morcov 1 praf
chimen macinat 2 linguri ulei 180 g unt 250 – 300 ml supa de pui
verdeata…
Read more »
25 April 2013

Supa
de legume cu paste integrale din: ulei de masline, ceapa, telina,
morcovi, usturoi, ierburi, condimente, fenicul, fulgi de ardei iute,
fasole rosie, sos de rosii, supa de legume, sare, piper, parmezan, paste
de grau integral, otet balsamic, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina felii…
Read more »
25 April 2013

Salata
de portocale cu menta din: portocale, miere, frunze de menta.
Inrgediente: 2 portocale 100g miere frunze de menta proaspate Mod de
preparare: Incalzim mierea pe baie de aburi. Curatam portocalele si le
taiem rondele. Le asezam intr-un vas si turnam mierea calduta. Ornam cu
frunze de menta. Salata de portocale cu menta…
Read more »
25 April 2013

Tocana
de miel cu legume si smantana din: carne de miel, morcovi, ardei rgas,
radacina de pastarnac, ceapa, cartofi, orez, rosii, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (gat, cap, coaste, rosol) 2
morcovi 1 ardei gras 1 radacina pastarnac 1 ceapa 500 g cartofi 100 g
orez 2-3 rosii (100 ml…
Read more »
25 April 2013

Salata
cu linte verde, telina si mere din: linte verde, supa de pui, mar,
ceapa, nuci, patrunjel, frunze mixte de salata, branza cu mucegai, ulei
de masline extravirgin, otet de vin rosu, mustar dijon si usturoi.
Ingrediente: 250 g linte verde 1 l supa de pui sau apa 1 tulpina de
telina Apio, tocata fin…
Read more »
25 April 2013

Miel
cu fasole si rozmarin din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru,
usturoi, ulei de masline, vin rosu, fasole alba uscata, morcovi, ceapa,
rozmarin si boia dulce. Ingrediente: 800 g pulpă de miel sare piper
cimbru 5-6 căţei de usturoi 5-6 linguri ulei de măsline 100 ml vin roşu
dulce pentru garnitură: 400 g fasole albă uscată cu bobul mediu…
Read more »
25 April 2013

Ciorbă
ardelenească cu perişoare de pasăre din: pasare, ceapa, morcov,
patrunjel, telina, orez, ou, faina, smantana, sare, patrunjel si bors.
Ingrediente: 1 pasare mijlocie 2 cepe 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 2
linguri orez 2 ou 1 lingurita rasa faina 2 linguri smantana sare 1
legatura patrunjel bors dupa gust Mod de preparare:…
Read more »
24 April 2013

Ciorba
de miel cu bors si smantana din: apa, bors, carne de miel, morcov,
radacina de patrunjel, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, piper, orez,
galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 2 litri apa 1 litru borş
1 kg carne miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verdeaţă cozi
de ceapă verde sare piper 3 linguri orez 1 gălbenuş 4 linguri
smântână 1 legatura…
Read more »
24 April 2013

Limonadă
cu mentă si lamaie din: lamaie, zahar, frunze proaspete de menta si
apa. Este o limonada racoritoare si delicioasa. Ingrediente: 3 lamai
potrivite zahar dupa gust frunze proaspete de menta 1 l apa Mod de
preparare: Menta se spala bine si se rup frunzulitele. Coditele se
arunca. Lamaile se storc. Se pastreaza 2-3…
Read more »
24 April 2013

Cele
mai multe dintre noi visam sa scapam de kilogramele in plus in timp
record. Daca azi le-am vazut in oglinda cabinei de proba, pana la
sfarsitul saptamanii vrem sa dispara. Imposibil, striga la unison
expertii din intreaga lume. Si mai ales, periculos! Cel mai important
aspect de care ar trebui sa tinem cont atunci…
Read more »
24 April 2013

Retete
pentru Paşti: Retete traditionale pentru Paşte Retete pentru Paşti:
Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel cu garnitură de
anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde,
anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si
piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea…
Read more »
24 April 2013

Retete
pentru Paşti: Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel
cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin,
cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar
dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil
partea de pe abdomen 500 g bucati din…
Read more »
24 April 2013

Retete pentru Paşte: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos
de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata,
boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper
cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de
masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »
24 April 2013

Retete
pentru Paşte: Drob de miel cu usturoi verde Drob de miel cu usturoi
verde din: oua, patrunjel verde, sare, piper, ficat de miel, marar
verde, usturoi verde, rinichi de miel, spina de miel, organe de miel.
Ingrediente: 6 oua 4 legatura patrunjel verde 1 lingura sare si piper
macinat 2 buc. ficat de…
Read more »
24 April 2013

Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos
de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata,
boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper
cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de
masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »
24 April 2013

Retete pentru Pasti: Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel,
cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper,
rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi
300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui
1 căpăţână…
Read more »
24 April 2013

Retete
pentru Pasti: Reteta zilei: Piersici umplute Cu siguranta va sunt dragi
piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va
amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru
noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de
ciocolata care daca le incercati o data, in mod…
Read more »
24 April 2013

Retete pentru Paste: Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet
si fistic Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc
de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic,
fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline. Ingrediente
pentru marinata: 1/2 cana…
Read more »
24 April 2013

Dietele-fulger,
adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile
ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea,
sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit
bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de
detoxifiere precum cel cu artar, cu…
Read more »
24 April 2013

Sufleu
de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de
ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac. Ingrediente: 160g
albus de ou 60g zahar pudra 20g unt, la temperatura camerei 225ml lapte 3
galbenusuri de ou 40g zahar pudra 25g faina 25g cacao 35g chips-uri de
ciocolata 1 lingura coniac…
Read more »
24 April 2013

Peste
gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare,
piper, boia, unt, pesmet si busuioc. Ingrediente: 4 rosii 1 lingura
verdeata 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius) sare piper boia
30 g unt moale 6 linguri pesmet 1 legatura busuioc Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C.…
Read more »
24 April 2013

Orez
cu legume şi sos din: orez basmati, morcovi, telina, ciuperci, germeni
de soia, ardei gras, praz, smantana, porumb boabe, vin, sare, piper,
ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 120 g orez basmati doi morcovi o
tija de telina 200 g ciuperci o telina mica germeni de soia un ardei
gras un fir de praz…
Read more »
24 April 2013

Pui
cu legume şi conopidă din: pulpe de pui, conopida, spanac, ardei capia,
ceapa, usturoi, lapte, cascaval, boia dulce, sare, piper, ulei de
masline, cimbru si salata. Ingrediente: patru pulpe de pui un kilogram
de conopida 500 g spanac congelat doi ardei capia doua cepe 4 catei de
usturoi 200 ml lapte dulce 100 g…
Read more »
24 April 2013

Minitarte
cu glazura picanta din: unt, zahar pudra, oua, mandarine, faina,
migdale, praf de copt, boai iute, lamaie, sare, scortisoara, banuti de
ciocolata alba si ardei iute. Ingrediente: 125 g unt 225 g zahar pudra 3
oua 4 mandarine 180 g faina 100 g migdale jumatate de pliculet praf de
copt un varf cutit boia…
Read more »
24 April 2013

Tarta
cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi,
fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei,
sare, piper, busuioc si rosii. Ingrediente: 200 g mazare 500 g fileuri
de peste doi morcovi doi ardei grasi o bucata de fenicul 200 g salata
rucola 100 g porumb din…
Read more »
24 April 2013

Supă
de ştevie şi urzici cu omletă din: stevie, urzici, ceapa, ulei de
masline, morcov, praz, usturoi, oua, sare, piper, nucsoara, smantana si
marar. Ingrediente: 300 g stevie 300 g urzici 2 cepe uscate sau verzi 3
linguri ulei de masline 1 morcov 1 fir de praz 1 catel de usturoi 4 oua
sare piper…
Read more »
24 April 2013

File
de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de
piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin,
suc de lamaie, busuioc si unt. Ingrediente: 300 g file de doradă sare
amestec de piper cu coajă rasă de lămâie 1 roşie 2 bulbi de fenicul 3
linguri…
Read more »
24 April 2013

Rulade
de pui în manta de bacon din: piept de pui, sare, crema de branza,
piper, cimbru, frunze de spanata, bacon afumat, unt, ulei, rosii, ulei
de masline, miere si suc de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de piept de
pui sare 150 g cremă de brânză piper asortat pisat 4 fire cimbru 300 g
frunze…
Read more »
24 April 2013

Aperitive
pentru masa de Paşte: Oua umplute cu unt si mustar din: oua, unt, sare,
piper, mustar, zeama de lamaie, smantana, frunze de patrunjel, frunze
de salata verde si rosii. Ingrediente: 6 oua fierte 1 lingura de unt
sare piper 3-4 lingurite de mustar 1 lingura zeama de lamaie pentru
decor: 4 linguri smantana grasa…
Read more »
24 April 2013

Pulpa
de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi,
broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si
vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli
200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi
sare piper boabe şi măcinat 2-3 crengute rozmarin 50 ml vin rose
Mod…
Read more »
24 April 2013

Ciorba
de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii,
coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou,
sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
masline 2 3/4 cesti…
Read more »
24 April 2013

Aportul
de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi
pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi
este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este
subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini sunt cei care ştiu că un
consum redus de fibre…
Read more »
24 April 2013

Retete
de post: Paine cu usturoi si rozmarin din: bagheta, usturoi, ulei de
masline, rozmarin verde si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 capatana de
usturoi ulei de masline rozmarin verde sare Mod de preparare: Curatam
usturoiul, îl pisam si îl presaram cu sare. Frecam cu ulei, turnand cate
putin pana cand obtinem o pasta.…
Read more »
24 April 2013

File
de peşte cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, sare, fileuri
de peste alb, amestec de mirodenii pentru peste, unt, ulei, otet
balsamic alb, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg varza de
Bruxelles sare 4 fileuri de peste alb (a 150 g) piper amestec de
mirodenii pentru peste 160 g unt 1…
Read more »
24 April 2013

Cozonac
cu mărar din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar
verde, untura, zahar si branza telemea. Ingrediente: 500 g faina 1 cub
drojdie putin ulei 1 dl lapte 3 linguri zahar putina sare 2 oua 2
legaturi de marar verde tocat marunt putina untura 2-3 linguri zahar 250
g branza telemea Mod…
Read more »
24 April 2013

Bors
de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa
verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez. Ingrediente: 4-5
bucati salata proaspata 150 g ccostita afumata 1 1/2 l apa bors dupa
gust cateva fire de ceapa verde 2-3 fire de usturoi 3 oua 60-70 g unt
sau ulei 2-3 linguri smantana cate…
Read more »
24 April 2013

Musaca
de loboda cu carne din: loboda, unt, cartofi, carne tocata, lapte,
cascaval, ceapa, ou, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg loboda 100 g
unt sau margarina 300 g cartofi 250 g carne tocata de porc sau de vita
150 ml lapte 100 g cascaval 1 ceapa 1 ou 50 g faina sare piper…
Read more »
24 April 2013

Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel
100 g praz 2…
Read more »
24 April 2013

Sandwich
cu branza feta din: unt, ulei de masline, paine, sare, branza, rosii,
branza feta si condimente. Ingrediente: 1/2 lingura unt topit 1/2
lingura ulei de masline 2 felii de paine 1 varf de cutit de sare 2 felii
cascaval 4-5 felii de rosii coapte branza feta, taiata felii subtiri
1/2 lingurita condimente aromate…
Read more »
24 April 2013

Supă
din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie,
ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana,
otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g
spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa verde 350 g castraveti
verzi 2 legaturi de marar sare…
Read more »
24 April 2013

Sarmalute
in foi de stevie din: carne tocata, stevie, ceapa verde, marar,
patrunjel, orez, bulion, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne tocată 6 legături de ștevie 2 legături ceapă verde 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 200 g orez 3 linguri bulion 2 linguri ulei 1
lingură făină sare piper Mod…
Read more »
24 April 2013

Ciorba
cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei,
cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si
sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g
morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei 1 kg cartofi 75 g faina
250 g smantana 2…
Read more »
24 April 2013

Omleta
cu leurda si cascaval din: oua, ardei capia rosii, cascaval, frunze de
leurda, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 oua 2 ardei capia rosii 200 g
cascaval ras 200 g frunze de leurda sare piper 30 g unt Mod de
preparare: Se curăţă ardeiul gras de cotoare şi seminţe şi se taie pipa…
Read more »
24 April 2013

Friptura
de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel,
usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi,
morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg
pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati cateva fire de rozmarin cateva
fire de cimbru, plus extra pentru servit 50…
Read more »
24 April 2013

Ciorba
de loboda cu iaurt si hrean din: loboda, ceapa, morcov, bors, ou, supa,
iaurt, hrean, usturoi, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g
loboda 1 ceapa 1 morcov 500 ml bors 1 ou 2 l supa 100 ml iaurt 1/2
lingurita hrean ras 6 catei de usturoi 1 legatura leustean sare piper
Mod…
Read more »
24 April 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, esenta de vanilie, praf de copt,
iaurt, ulei, zahar tos, faina, prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă
vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3- 3
1/2 căni de făină 1/2 kg prune Mod de preparare: Baţi ouăle cu…
Read more »
24 April 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, galbenusuri, sare,
struguri, zahar, apa rece. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt
100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare 1/2 kg struguri 200 g zahăr
(pentru sirop) 1 lingură apă rece Mod de preparare: Pe o planşetă pui
făina cernută, la…
Read more »
24 April 2013

Pulpa
de miel la cuptor cu oregano si usturoi din: pulpa de miel, ulei de
masline, usturoi, mustar, oregano, suc de lamaie, sare, piper si hartie
de copt. Ingrediente: 1200gr pulpa de miel, taiata in 4 bucati 80gr
ulei de masline 4 catei de usturoi 2 linguri de muștar oregano proaspat 4
linguri suc…
Read more »
24 April 2013

O
reteta delicioasa de piept de pui cu:prune, miere, bere, ulei, sos de
soia, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 400 g prune 50 g
miere 50 ml bere 50 ml ulei 30 g sos de soia sare piper Mod de
preparare: Cureţi pieptul de pui de pieliţă şi îl tranşezi în bucăţi…
Read more »
24 April 2013

O
reteta delicioasa de zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei
iute, usturoi, ulei, otet, zahar, aspirina, sare. Ingrediente: 2,5 kg
roşii 1 kg morcovi 1 kg mere curăţate 1 kg gogoşari 3-4 ardei iuţi 2
căpăţâni de usturoi 1 pahar ulei 1 pahar oţet 1 pahar zahăr 4-5 aspirine
sare Mod de preparare: Dai…
Read more »
24 April 2013

O
reteta delicioasa de mere cu: zahar pudra, oua, zahar vanilat.
Ingrediente: 10 mere 250 g zahăr pudră 3 albuşuri 2 plicuri zahar
vanilat Mod de preparare: Cureţi merele şi le scoţi miezul (cel mai
uşor faci acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Dai 2 mere pe
râzătoare şi le amesteci cu 30…
Read more »
24 April 2013

O
reteta delicioasa de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb,
sare, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (sau 1 kg ciocănele) 1/2 kg prune
1/2 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 pahar apă 1/2 pahar vin
alb sare ulei Mod de preparare: Speli puiul (ciocănelele), îl sărezi
şi îl căleşti…
Read more »
24 April 2013

O
reteta delicioasa de mancare de vinete cu: piept de pui, usturoi, ardei
gras, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 2 bucăţi de
piept de pui dezosat 2 căpăţâni de usturoi 2 ardei graşi 5-6 roşii ulei
sare piper Mod de preparare: Tai ardeiul mărunt, ca la ciorbă, apoi
tai carnea de…
Read more »
23 April 2013

Tort
cu crema de branza din: faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare,
pudra de cacao, zahar, ulei vegetal, oua, lapte batut, esenta de
vanilie, colorant alimentar, cafea fierbinte si crema de branza.
Ingrediente: 2 cani de faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita
praf de copt 1 lingurița de sare 3…
Read more »
23 April 2013

Tocanita
cu carne afumata si cir din: carne macra afumata, untura de porc, sare,
piper si cir de mamaliga. Ingrediente: 500 g costita afumata sau carne
macra afumata 5 linguri untura de porc sare piper cir de mamaliga
(terci) Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la
prăjit într-o cratiţă…
Read more »
23 April 2013

Mâncare
de morcovi şi ciuperci din: morcovi, ciuperci, faina, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosii, cartofi, lamaie, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: un kilogram morcovi 300 g ciuperci deshidratate 50 g faina
100 ml ulei de masline o ceapa doi catei de usturoi doua rosii doi
cartofi un sfert de lamaie o lingurita cu cimbru…
Read more »
23 April 2013

Gulas
cu carne de vita si cartofi din: carne de vita, cartofi, ceapa,
morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, chimen, patrunjel, boabe de
piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: 600 g carne de vita 400 g
cartofi 2 cepe 3 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 3 linguri pasta de tomate
1/2 lingurita chimen…
Read more »
23 April 2013

Placinta
cu carne tocata de pui si cascaval din: foi de placinta, carne tocata
de pui, cascaval, unt, suc de rosii, marar, patrunjel, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 4 fire ceapa verde 400g
carne tocata de pui 100g cascaval 100g unt 50ml suc de rosii marar
patrunjel ulei sare piper…
Read more »
23 April 2013

Ciorbă
de curcan cu telina din: aripi de curcan, piept de curcan, pulpa de
curcan, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, oua, sare, otet
si tarhon. Ingrediente: aripi, putin piept si pulpa de curcan 2-3
morcovi 2-3 patrunjel radacina 1 ceapa mare 1 telina potrivita 2 oua
sare 1 lingura de otet tarhon Mod…
Read more »
23 April 2013

Budincă
din franzelă cu sunca si smantana din: ulei, sunca, usturoi, oua,
smantana, lapte gras, cascaval, sare, piper, franzela, ceapa verde,
marar verde, unt si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei 250 g sunca 4
catei de usturoi 7 oua mari 250 ml smantana 500 ml lapte gras 150 g
cascaval sare piper 1 franzela veche…
Read more »
23 April 2013

Cartofi
cu oua si carnat, la cuptor din: cartofi, oua, suc de rosii, smantana,
sare, piper, patrunjel, ulei si carnat afumat. Ingrediente: 1 kg cartofi
5 oua 150 ml suc de rosii 150 g smantana sare piper 1 legatura
patrunjel 100 ml ulei 5 bucati mici de carnat afumat sau 4 bucati mari
Mod…
Read more »
23 April 2013

Plăcintă
de mălai cu şuncă din: oua, porumb, unt, malai, mazare, ceapa, usturoi,
lapte, ardei rgasi, morcov, alune, cascaval, sunca, praf de copt,
piper, salata rucola si ardei copt. Ingrediente: 3 oua 300 g porumb din
conserva 100 g unt 250 g malai 100 g mazare o ceapa 3 catei de usturoi
450 ml lapte…
Read more »
23 April 2013

Turte
cu somon afumat si mascarpone din: blat de pizza, mascarpone, somon
afumat, ceapa rosie, marar si capere. Ingrediente: 2 blaturi subtiri de
pizza a cate 150 g, gata facute 100 g mascarpone 120 g somon afumat,
rupt fasii 1 ceapa rosie mica, tocata marunt cateva fire de marar,
maruntite 2 linguri de capere mici…
Read more »
23 April 2013

Budinca
de urzici din: urzici, usturoi, saleuri, cascaval, ulei, oua, lapte,
amidon alimetar, curry, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 3 catei
de usturoi 300 g saleuri (facute in casa) 300 g cascaval 50 ml ulei 5
oua 500 ml lapte 1 lingura amidon alimentar 1 lingurita curry sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
23 April 2013

Cotlete
de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga din: cotlete de porc, unt,
boia de ardei, cimbru, oregano, praf de ceapa, praf de usturoi, cayenne,
ceapa, ardei, telina, cimbru, boia de ardei, vin, rosii, smantana, unt,
malai si branza cheddar. Ingrediente pentru cotlete: 2 cotlete cu os 4
linguri unt, topit…
Read more »
23 April 2013

Bors
de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana din: apa, gaina,
ciuperci, morcov, patrunjel, ceapa, unt, bors acru, sare, piper, foid e
dafin, verdeata, smantana, faina, oua si sare. Ingrediente: 6 pahare apă
½ găină sau o gaina mai mica 400 g ciuperci proaspete 1 morcov ½
rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 linguri…
Read more »
23 April 2013

Tocana
de berbec cu ardei si ceapa din: carne de oaie, ulei, usturoi, apa,
ceapa, ardei, cimbru, boia dulce, foi de dafin, piper, codimente, vin,
patrunjel si sare. Ingrediente: 600 g carne de oaie sau berbec slaba 100
ml ulei 20 g usturoi 60 ml apa 400 g ceapa 300 g ardei rosii cimbru
boia…
Read more »
23 April 2013

Bulete
umplute cu peşte din: cascaval, branza telemea, cartofi, oua, faina,
fileuri de peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, uleid e floarea
soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 100 g cascaval 100 g
branza telemea 500 g cartofi doua oua 150 g faina 500 g fileuri de peste
600 g rosii un ardei capia o…
Read more »
23 April 2013

Tarta
cu spanac si branza feta din: faina, sare, unt, galbenus, apa, praf de
copt, branza feta, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, crenvursti, sare si
piper. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de cutit cu sare 200 g unt 1
galbenus 6 linguri apa rece 1 plic praf de copt pentru umplutura: 250 g
branza…
Read more »
23 April 2013

Placinta
din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, oua, ciuperci,
smantana, ulei, apa, faina, drojdie, sare, piper, boia si lapte.
Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 3 legaturi ceapa verde 3 oua 350
g ciuperci 5 linguri smantana 1 ceasca ulei 2 cesti apa faina cat
cuprinde 5 g drojdie…
Read more »
23 April 2013

Tocanita
cu slanina si maruntaie de porc din: ficat de porc, plamani de porc,
inima de porc, ceapa, slanina, ulei, usturoi, sare, piper, foi de dafin
si verdeata. Ingrediente: 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă)
2 cepe 100 g slănină de la burtă afumată ½ pahar ulei 3-4 căţei de
usturoi sare piper…
Read more »
23 April 2013

Cotlete
de miel la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de
coriandru, boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara,
cardamom verde, ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si
lamaie. Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte de chimen
1 lingurita seminte de coriandru 3/4 lingurita boabe…
Read more »
23 April 2013

Ciorbita
gustoasa de miel din: carne de miel, bors, ceapa, morcovi, pastarnac,
telina, dovlecel, ardei gras, cartof, bulion, loboda, spanac, stevie,
leustean, ulei, smantana, otet, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 kg
carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa 1-2
morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina 20 g…
Read more »
23 April 2013

Crostini
cu sfecla rosie si branza din: sfecla rosie, paine integrala, ulei de
masline, usturoi, apa, otet de vin, branza cremoasa, sare si piper.
Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 felii de paine integrala 2 linguri de ulei
de masline 3 catei de usturoi 2 linguri de apa 1 lingura de otet de vin
putina branza…
Read more »
23 April 2013

Prajiturele
cu ciocolata din: biscuiti digestivi, unt, ricott, oua, extract de
vanilie, ciocolata neagra, zahar pudra si oua de ciocolata. Ingrediente:
14 biscuiti digestivi, faramitati marunt 100 g de unt, topit pentru
umplutura: 500 g ricotta 3 oua, batute 1 lingurita extract de vanilie
200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati si topita 125…
Read more »
23 April 2013

Tocană
de miel cu lamaie si smântână din: carne de miel, ulei, marar,
patrunjel, ceapa, smantana, faina, lamaie si condimente. Ingrediente:
800 g carne de miel 100 ml ulei marar patrunjel 150 g ceapa 200-300 ml
smantana 50 g faina lamaie condimente de legume Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, apoi o tai…
Read more »
23 April 2013

Rulouri
cu crema de vanilie din: ulei, zahar, lapte, oua, amoniac, zeama de
lamaie, faina, ou, lapte, budinca de vnailie, zahar, margarina, frisca,
banane, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 8 linguri ulei 8
linguri zahar 8 linguri lapte 2 oua 1 plic amoniac (bicarbonat de
amoniu) zeama de lamaie 500-600 g faina 1 ou…
Read more »
23 April 2013

Pulpa
de miel cu lamaie, usturoi si cimbru din: pulpa de miel, lamai, cimbru,
usturoi, vin rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg
pulpă de miel 2 lămâi mari 1 buchet cimbru proaspăt 1 căpăţână usturoi
1 cana vin roșu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Pulpa
de miel se lasă în apă rece,…
Read more »