14 May 2013

Ciorbă
cu macrou si ciuperci din: macrou, ciuperci, dovlecel, morcovi, ardei
rgas, ceapa, rosii, orez, ulei, bors, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente: 800 g macrou 300 g ciuperci un dovlecel doi morcovi un
ardei gras o ceapa 3 rosii 50 g orez 100 ml ulei 500 ml bors sare piper
rozmarin Mod de preparare:…
Read more »
14 May 2013

Cupe
cu fructe din: fructe de sezon, smantana, zahar praf, sampanie, frunze
de menta si zahar vanilat. Ingrediente: 600 g fructe de sezon: fragi,
coacaze, agrise, cirese 250 ml smantana grasa 100 g zahar praf 8
piscoturi de sampanie 4 frunze verzi de menta 2 linguri zahar vanilat
Mod de preparare: Spălaţi fructele,…
Read more »
14 May 2013

Salata
cu portocale, stafide si nuci din: otet de vin rosu, suc de portocale,
portocala, stafide, mere, nuca prajita, ulei de masline extravirgin,
sare, piper. Ingrediente: 2 linguri otet din vin rosu 2 1/2 linguri suc
de portocale 1 portocala, decojita 1/2 cana stafide 4 mere, preferabil
din 2-3 soiuri diferite 2/3 cana cu nuca,…
Read more »
14 May 2013

Porc
inabusit cu verdeturi din: pulpa de porc, ulei, stevie, loboda, ceapa
verde, leurda, morcov, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 500
ml ulei 3 legaturi stevie 4 legaturi loboda 2 legaturi ceapa verde 2
legaturi leurda 1 morcov sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea
de pieliţe, spălaţi- o, ştergeţi-o şi…
Read more »
14 May 2013

Cocktail
Margarita cu mango si chili din: mango, ardei chili, tequila, triple
sec, nectar de agave, gheata si limeta. Ingrediente: 1/2 mango, taiat
cuburi 1 ardei chili , fara semitse, taiat cuburi) tequila triple sec
nectar de agave 1/2 ceasca de gheata limeta pentru servire Mod de
preparare: Intr-un shaker amestecati…
Read more »
14 May 2013

Supa
cu galuste si legume din: morcovi, ceapa, radacina de pastarnac,
telina, cartofi, ficat de vita, gris, rosii in bulion, oua, ulei,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 radacina
de pastarnac 1/2 telina 4 cartofi 300 g ficat de vita 4 linguri gris 400
g rosii in bulion 2 oua 3…
Read more »
14 May 2013

Fajitas
cu pui fript din: piept si pulpe de pui, ceapa, ardei gras, tortillas,
ulei de masline, otet de mere, miere, apa, zeama de lamaie, sos
worcestershire, usturoi, oregano. Ingrediente: 600-700 g piept si pulpe
de pui, fara piele, oase si grasime 2 cepe galbene medii, taiate
pestisori de circa 6 mm grosime 1 ardei…
Read more »
14 May 2013

Gratin
de paste cu ciolan afumat de porc si branza din: paste, mazare, mustar,
branza, ciolan afumat de porc, pesmet. Ingrediente: 400 g paste scurte
140 g de mazare decongelata 1 lingura de mustar, incalzit 200 g branza
Gruyere sau Cheddar, rasa 180 g ciolan afumat de porc, carnea rupta in
fasii sau sunca 4-6…
Read more »
14 May 2013

Friganele
cu fragi din: franzela, sirop de fructe, zahar, oua, zahar vanilat,
ulei de masline si fragi. Ingrediente: 8 felii de franzela 200 ml zeama
din compot sau sirop de fructe 3 linguri zahar 2 oua 1 lingurita zahar
vanilat 2 linguri ulei de masline 250 g fragi sau coacaze, cirese,
visine, capsune – proaspete…
Read more »
14 May 2013

Ciuperci
cu mozzarella la cuptor din: ulei de masline, ceapa, ciuperci
champignon, mascarpone, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mozzarella,
pesmet, rucola, rosii cherry, usturoi. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline, plus extra pentru uns 1 ceapa, tocata 4 ciuperci champignon
mari, cozile tocate marunt 100 g de mascarpone coaja rasa si zeama de
la…
Read more »
13 May 2013

Desert
cu fructe de padure, capsuni si frisca din: smantana, blat de tort,
lapte rece, budinca de vanilie, lapte condinsat, fructe de padure si
capsuni. Ingrediente: 2 cani smantana, foarte rece 1 blat tort sau 2
mai mici 1 cana de lapte rece 1 pachet budinca de vanilie 1 cutie lapte
condensat 1 punga…
Read more »
13 May 2013

Ciorba
de crap cu legume din: crapi, morcovi, telina, cartofi, lamaie,
oregano, ulei de floarea soarelui, sare, piper. doi crapi mari doi
morcovi o telina doi cartofi o ceapa o lamaie o lingura oregano uscat
100 ml ulei de floarea soarelui sare piper Mod de preparare: Morcovii
şi ţelina se curăţă de coajă, se…
Read more »
13 May 2013

Bruschete
cu sardine din: sardine, morcov, ceapa, seminte de fenicul, vin, otet
de vin, sare, piper, lamaie, paine de casa si hasmatuchi. Ingrediente: 4
sardine foarte mici 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita cu seminte de fenicul
sau de anason verde 1 lingurita cu pastis (sau alcool cu anason) 10 cl
vin alb sec 5…
Read more »
13 May 2013

Vită
cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort,
frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, orez, cartofi. Ingrediente: 8 antricoate de vita 8
felii de bacon 300 g branza Roquefort 8 frunze de salvie 100 g miez de
nuca 250 ml bere blonda sare…
Read more »
13 May 2013

Orez
cu carne de porc din: orez, muschi de porc, sos pesto, parmezan, ulei
de floarea soarelui, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 150
g orez 600 g muschi de porc o lingura cu sos pesto 50 g parmezan 150 ml
ulei de floarea soarelui 100 ml vin alb sec sare piper patrunjel …
Read more »
13 May 2013

Peste
gratinat cu gulii din: file de peste, gulii, ceapa rosie, lamaie, ulei,
morcovi, oua, smantana, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 700 g
file de peste 4 gulii 1 lamaie 1 ceapa rosie 100 ml ulei 4 morcovi 2
oua 50 g smantana 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
13 May 2013

Aripioare
în stil indian din: aripioare, lemon grass, coriandru, usturoi, sare,
turmeric si piper. Ingrediente: 12 aripioare 2 linguri lemon grass
tocata sau 1 lingura coaja de lamaie (numai partea galbena) tocata 3/4
ceasca coriandru proaspat, tocat 8 catei de usturoi 1 lingurita sare 1
lingurita sofran indian (turmeric) 1/2 lingurita piper Mod de…
Read more »
13 May 2013

Bors
de curcan cu legume si taitei din: tacamuri de curcan, ceapa, morcov,
telina, radacina de patrunjel, ardei gras, taitei, bors, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg tacam (gaturi) de curcan 2 cepe 2
morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g
taitei 1 litru bors 1 legatura patrunjel…
Read more »
13 May 2013

Coaste
de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel,
usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 kg cotlete de miel 2 linguri cu mustar 75 g unt 6 rosii 1
dovlecel 200 ml vin sec 1 legatura cu usturoi verde patrunjel rozmarin
ulei de masline sare…
Read more »
13 May 2013

Placinta
cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea
soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat
de vita, jeleu de coacaze. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj pentru
umplutura: 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi 3 linguri faina 3
linguri ulei de floarea soarelui 2…
Read more »
13 May 2013

Piept
de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei
de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc,
cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1
ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2 linguri ulei de măsline
frunze de busuioc sare piper Pentru…
Read more »
13 May 2013

Friptura
de porc cu struguri copti din: ulei de masline, cotlete de porc,
struguri rosii, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 linguri
ulei de masline 4 cotlete de porc, dezosate 2 – 3 cani struguri rosii
fara samburi 2 crengute de cimbru 2 linguri oregano proaspat Sare si
piper Mod de…
Read more »
13 May 2013

File
de somon cu branza si parmezan din: file de somon, branza, suc de
lamaie, paine de secara, patrunjel, marar, sare, piper si parmezan.
Ingrediente: 200 gr. file de somon 100 gr branza grasa 1 lingura suc de
lamaie 200 gr paine de secara patrunjel marar proaspat sare piper 30 gr
parmezan Mod de…
Read more »
13 May 2013

Supa
cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de
grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1
morcov ½ rădăcină de pătrunjel foi de dafin sare piper negru pisat 1
lingură verdeaţă…
Read more »
13 May 2013

Pui
piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi,
sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod
tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi
aplatizat. Ingrediente: 6 bucati de pui marinata: 3 linguri ulei 1
lingurita piper alb macinat 1 lingura piper cayenne sau paprika…
Read more »
13 May 2013

Salata
cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry,
sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei
de masline suc de lamaie sare piper Mod de preparare: Taiem pieptul de
pui fasii.…
Read more »
13 May 2013

Tort
cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar,
faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni,
ciocolata alba, crema de ciocolata si alune. Ingrediente: blat: 3 oua
180 g margarina (la temperatura camerei) 60 ml melasa 120 g zahar 180 g
faina 1 lingurita praf de copt sare…
Read more »
13 May 2013

Piept
de pui pane cu sos picant si spaghete din: piept de pui, oua, faina,
sare, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, ardei iute, sare, piper si
spaghete. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 ouă 100 g făină sare piper
Pentru sosul picant: 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 500 ml sos de roşii 2…
Read more »
13 May 2013

Legume
la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute,
porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si
bagheta prajita. Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei
gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz 1 ardei iute,
taiat pe jumatate, fara seminte 1 ceasca…
Read more »
13 May 2013

Zabaglione
din: oua, galbenusuri, zahar pudra, vin vin alb. Ingrediente: un ou 4
galbenusuri 150 g zahar pudra 5 linguri vin alb de desert Mod de
preparare: Intr-un castron mare se pun oul si galbenusurile, se adauga
zaharul pudra. Se bate pana creste volumul amestecului. Se pune
castronul pe o cratita cu apa care…
Read more »
13 May 2013

Cannelloni
umplute cu branza din: cannelloni, ulei de masline, ardei dulci,
branza, mozzarella, ou, frunze de busuioc, piper, sare, ceapa verde,
rosii, usturoi. Ingrediente: 500 g cannelloni fierte 2 linguri ulei de
masline 2 ardei dulci 500 g branza 200 g mozzarella un ou 2,5 frunze de
busuioc piper negru macinat sare pentru sos: 400…
Read more »
13 May 2013

Cocktail
de piersici cu sampanie din: piersici, zahar pudra, vin alb, sampanie
si lichior de piersici. Ingrediente: 600 g piersici 150 g zahar pudra
500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de piersici
Mod de preparare: Se curăţă piersicile de coajă şi sâmburi, apoi se
îndepărtează pieliţele rămase în…
Read more »
13 May 2013

Rata
umpluta din: rata, portocale, mere, prune uscate, ananas, vin rosu,
praz, ulei de masline, ierburi de provence si sare. Ingrediente: 1 rata
de 2 kg 2 portocale 2 mere 200 g prune uscate 2 felii de anans 250 ml
vin rosu 1 fir de praz ulei de masline ierburi de Provence sare Mod…
Read more »
13 May 2013

Tartine
calde cu mere si branza din: rondele de branza, mere, unt, paine de
casa, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 2 rondele de branza de
capra semiuscate 2 mere 20 g unt 4 felii de paine de casa 2 linguri de
seminte de pin sare piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la…
Read more »
13 May 2013

Cozonac
dulce cu mac din: faina, drojdie, oua, lapte, ulei, zahar, seminte de
mac, coaja de lamaie, esenta de rom si sare. Ingrediente: 500 g faina 25
g drojdie 4 oua 250 ml lapte 100 ml ulei 150 g zahar 100 g seminte de
mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingura esenta de…
Read more »
13 May 2013

Mâncărică
de cartofi cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, ceapa, bulion,
smantana si sare. Ingrediente: 4-5 bucati carnati afmati 2 cepe 2
linguri de bulion diluat intr-o cana si jumatate de apa 2-3 linguri de
smantana sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui
la călit împreună cu cârnaţii tăiaţi…
Read more »
13 May 2013

Pilaf
cu carne de rata din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez,
sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi
200g orez sare piper Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata
impreuna cu legumele intregi. Dupa ce carnea este bine fiarta, strecuram
supa. Amestecam orezul cu 1…
Read more »
13 May 2013

Quinoa
cu legume si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ciuperci, sare, dovlecei, quinoa, supa de pui, fulgi de ardei rosu, oua,
lapte, sare, piper, branza cheddar, pesmet, unt, patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, tocati 300g ciuperci, feliate 1/4 lingurița de sare 2 cani…
Read more »
13 May 2013

Cocktail
de zmeura cu sampanie din: zmeura, zahar pudra, vin rosu demisec,
sampanie rose, sirop de zmeura. Ingrediente: 400 g zmeura 120 g zahar
pudra 700 ml vin rosu demisec si 700 ml sampanie rose demisec 500 ml
sirop de zmeura Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se scurge de
apă. într-un…
Read more »
13 May 2013

Ciorba
taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba,
cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei,
ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de
dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână de varză
albă 6 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini de…
Read more »
13 May 2013

Iepure
cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin,
ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper.
Ingrediente: 1 iepure potrivit de mare 100 g masline verzi 100 g masline
negre 6 catei de usturoi 2 crengute de rozmarin pentru marinata: 200 ml
vin alb 3 cepe 4…
Read more »
13 May 2013

Turtite
din malai cu fructe din: mere, malai, lapte, smantana, muguri de pin,
stafide, unt, zahar, rachiu de mere, zahar vanilat, smantana.
Ingrediente: 4 mere 50 g malai 200 ml lapte 50 ml smantana 50 g muguri
de pin 50 g stafide 30 g unt 150 g zahar 50 ml rachiu (de mere) 1
lingurita…
Read more »
13 May 2013

Oua
umplute cu drob din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, marar,
sare, piper, oua, smantana, castraveti acri, usturoi si frunze de salata
verde. Ingrediente: maruntaie de miel 1 ceapa uscata 3 linguri de ceapa
verde 2 legaturi marar sare piper 10 oua 150 g smantana 2-3 castraveti
acri 2-3 catei de usturoi frunze de…
Read more »
12 May 2013

Salata
Caprese cu vinegreta de otet balsamic din: mozzarella, rosii cherry,
salam, ulei de masline, capa rosie, busuioc, paste, otet balsamic, zahar
brun, praf de usturoi, piper si sare. Ingrediente: 200g mozzarella 1 ½
cani rosii cherry, taiate jumatati 16 felii de salam 2 linguri de ulei
de masline ¾ cana ceapa rosie tocata…
Read more »
12 May 2013

Fasole
cu carne tocata de curcan si costita din: ulei de masline, costita,
ceapa, fenicul, carne tocata de curcan, boia iute, coriandru, chimen,
pasta de rosii, fasole rosie, rosii in suc si zahar. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 150 g costita taiata cuburi 2 cepe, tocate
marunt 1 bulb de fenicul, taiat bucati –…
Read more »
12 May 2013

Pui
fript în folie cu legume din: pui, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei,
sos barbecue, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de
pui (pulpe fara spate, jumatati de piept) 1 ceapa medie 1 ardei gras
rosu, mare 1 ardei gras portocali 4 cartofi medii 1 lingura ulei sos
barbecue pudra de usturoi sare…
Read more »
12 May 2013

Ciorba
de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei
de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou,
smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau.
Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar
tăieţei de casă 4-5 ciuperci uscate sau…
Read more »
12 May 2013

Budinca
cu branza de oaie si telemea din: faina, telemea, branza de vaci, oua,
unt, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 100 g faina 150 g telemea 100 g
branza de vaci 4 oua 100 g unt 500 ml lapte 4 linguri pesmet sare Mod
de preparare: Topiţi untul într-o crăticioară şi adăugaţi făina.
Amestecaţi bine…
Read more »
12 May 2013

Oua
pane din: oua, faina, pesmet, cascaval, ulei. Ingrediente: 8 oua fierte
tari 7 linguri faina 3 oua crude 7 linguri pesmet 100 g cascaval ras
sau parmezan ulei pentru prajit Mod de preparare: Cureţi de coajă
ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite făina, ouăle bătute spumă
şi pesmetul amestecat cu parmezanul ori…
Read more »
12 May 2013

Cockteil
de căpşune din: capsune, zahar pudra, sampanie si vin alb dulce.
Ingrediente: 500 g capsune 150 g zahar pudra 700 ml sampanie dulce si
700 ml vin alb dulce Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe
şi se spală. Se scurg de apă, apoi se taie în două sau în patru, dacă…
Read more »
12 May 2013

Desert
cu sos de lamaie din: albusuri, zahar, sare, amidon, galbenusuri, unt,
coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: bezea: 4 albusuri 1 cana
zahar un varf cutit sare fina sos de lamaie: 1 1/3 cana zahar 1/2 cana
amidon 1/2 lingurita sare 2 2/3 cani apa 4 galbenusuri 4 linguri cu varf
unt…
Read more »
12 May 2013

Gratin
de pui din: pulpe de pui, faina, ulei, pastarnac, cartofi, vin,
concentrat de pui, mustar, smantana, parmezan, si chipsuri de pastarnac.
Ingrediente: 450 g pulpe de pui dezosate, taiat cuburi de 3 cm 2
linguri faina 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g pastarnac,
curatat si taiat felii de 1 cm 700 g…
Read more »
12 May 2013

Cosulete
de avcado din: avocado, oua, carne fripta de miel, castarvete, telemea
de vaca, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3
avocado 4 oua fierte tari resturi de carne fripta de miel, maruntita 1
castravete 200 g telemea de vaca sau cascaval 6 linguri maioneza zeama
de la o lamaie sare piper …
Read more »
12 May 2013

Piept
şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos
jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda,
ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru,
ceapa verde, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 4 jumatati de piept de
pui cu os, fara piele 4 ciocanele, fara piele 1/2 ceasca sos jamaican…
Read more »
12 May 2013

Salata
cu fasole verde si ardei copt din: fasole verde, ardei gras, ulei de
masline, otet balsamic, mustar, piper, sare si patrunjel. Ingrediente:
500g fasole verde, spalata si taiata bucati 1 ardei gras rosu, copt,
curatat de coaja si fara seminte 1/4 ceasca de ulei masline 1/4 ceasca
otet balsamic 1 lingura mustar 1/2…
Read more »
12 May 2013

Salată
de leurdă cu ouă din: ceapa verde, leurda, oua, galbenus, sare, piper,
zeama de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 legaturi
leurda 5 oua fierte 1 galbenus fiert sare piper 1 galbenus crud zeama de
lamaie ulei Mod de preparare: Cureti si speli leurda si ceapa verde.
Le toci si…
Read more »
12 May 2013

Cocktail
de lamaie cu sampanie din: lamai, zahar cubic, sampanie, vin alb.
Ingrediente: 4 lamai 120 g zahar cubic 700 ml sampanie si 700 ml vin alb
sec Mod de prepare: Lămâile se spală bine şi se taie felii subţiri.
Cu jumătate din feliile de lămâie se tapează un vas de sticlă.
Deasupra…
Read more »
12 May 2013

Ciorba
de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez,
ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare,
piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g
frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de
pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2…
Read more »
12 May 2013

Gris
cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat,
dulceata de visine. Ingrediente: 500ml de lapte 50g de griş 2-3 linguri
de zahăr 1 linguriţă de zahăr vanilat dulceaţă de vişine sau de zmeură,
pentru ornat şi servit Mod de preparare: Se toarnă laptele într-un
vas nonaderent, se adaugă zahărul…
Read more »
12 May 2013

Prajiturele
de ciocolata din: lapte condensat, unt, ciocolata amaruie. Ingrediente:
400 ml lapte condensat 50 g unt, taiat cuburi 400 g ciocolata amaruie,
rupta bucati Mod de preparare: Pune laptele condensat şi untul
într-un bol la microunde 2 min la temeratură maximă. Adaugă ciocolata şi
amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o…
Read more »
12 May 2013

Gustare
cu cascaval si sunca din: cascaval, iaurt, varza, sunca, portocale,
ceapa rosie, frunze de spanac, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 100 g
cascaval 300 g iaurt 100 g varza proaspata 300 g sunca presata 2
portocale 1 ceapa mica rosie frunze tinere de spanac sau salata verde
nucsoara sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
12 May 2013

Pachetele
de primavera cu legume verzi din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi,
tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de
orez, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente pentru umplutura: 4
cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde) 1 lingura
de ulei 3/4 cana praz taiat felii subțiri 1…
Read more »
12 May 2013

Rulada
cu ierburi aromatice din: pulpa de porc, vin alb, unt, usturoi,
rozmarin, piper, cimbru, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de
porc 250 ml vin alb 100 g unt 8 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1
lingurita cu piper cimbru nucsoara sare Mod de preparare: Taie pulpa
de porc pe…
Read more »
12 May 2013

Aripi
in sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet de vin rosu, mustar
de dijon, miere, pasta de ardei iute, ulei, unt si boia. Ingrediente: 30
g aripi de pui ulei sare piper proaspat macinat sos: 1 cana otet de vin
rosu 3 linguri mustar de Dijon 3 linguri miere 2-3 lingurite pasta de…
Read more »
12 May 2013

Coroniţă
umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat,
drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda,
zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta.
Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6
oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2…
Read more »
12 May 2013

Tocană
din carne de vită cu bere neagră din: carne de vita, slanina, ceapa,
morcovi, bere neagra, apa, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
900 g carne de vita 2 felii de slanina 2 cepe 2 morcovi 150 ml bere
neagra 50 ml apa 2 linguri faina 1 lingura patrunjel sare piper Mod
de…
Read more »
12 May 2013

Ciorba
cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina,
ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin,
piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină
ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½
pahar lapte…
Read more »
12 May 2013

Pastrav
la cuptor cu sos de rosii si usturoi din: pastravi, usturoi, ceapa, sos
de rosii, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 1
capatana de usturoi 1 ceapa 300ml sos de rosii 200ml vin alb 100g unt
sare piper Mod de preparare: Spalam pastravii si ii curatam. Ii
presaram apoi cu…
Read more »
12 May 2013

Cocktail
de caise din: caise, zahar pudra, vin alb, sampanie, lichior de caise.
Ingrediente: 400 g caise coapte 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700
ml sampanie demisec 50 ml lichior de caise Mod de preparare: Se
curăţă caiselese de sâmburi şi se taie felii subţiri. Acestea se presară
cu zahăr…
Read more »
12 May 2013

Cozonac
la tava din: drojdie proaspata, zahar pudra, lapte, faina, unt, ou,
migdale, stafide, rom. Ingrediente: 70 g drojdie proaspata 110 g zahar
pudra 375 ml lapte caldut 750 g faina 80 g unt topit 1 ou 40 g migdale
decojite si tocate 200 g stafide 100 ml rom Mod de preparare: Se lasă…
Read more »
12 May 2013

Cartofi
cu branza la cuptor din: cartofi, branza cheddar, ceapa, lapte, supa de
vita, usturoi, praf de chilli, marar, sare, piper si unt. Ingrediente
1 pachet cartofi congelati (dati pe razatoare, prajiti si congelati) 2
cani branza cheddar maruntita 1/4 ceapa, tocata 1 cana lapte 1/2 cana
supa de vita 1 lingurita praf de…
Read more »
12 May 2013

Satay
de pui din: piept de pui, pudra de coriandru, lemon grass, usturoi,
ceapa, ulei, boia iute, pudra de turmeric, sos de soia dulce, sos de
stridii si tepuse. Satay sunt frigăruile asiatice, servite deseori cu
castraveţi cruzi şi sosuri picante. In mod tradiţional, în loc de
ţepuşele metalice sau de bambus, se folosesc nervurile…
Read more »
12 May 2013

Aperitive
cu roquefort si nuci din: paine, nuci, roquefort, unt, coniac si
mustar. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri nuci tocate pentru untul
de roquefort: 50 g roquefort 100 g unt moale 1 lingurita coniac 1
lingurita rasa de mustar Mod de preparare: Preparaţi untul de
roquefort. într-un castronaş, zdrobiţi brânza roquefort cu coniacul…
Read more »
12 May 2013

Chutney
de rubarbă din: otet de vin rosu, zahar, ceapa, caise uscate, ghimbir,
boabe de piper verde murat, curry, sare, piper de cayenne si rubarba.
Ingrediente: 125 ml otet de vin rosu 125 g zahar 100 g ceapa tocata 100 g
caise uscate (taiate cuburi) 5 g ghimbir tocat 10 g boabe de piper
verde…
Read more »
12 May 2013

Plăcintă
cu mure din: mure, oua, zahar pudra, sare, faina, lapte, zahar vanilat
si margarina. Ingrediente: 500 g mure 4 oua 125 g zahar pudra 1 praf
sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g margarina + 20 g
pentru uns forma Mod de preparare: Speli murele şi le…
Read more »
12 May 2013

O
reteta delicioasa de piure cu: broccoli, smantana, unt,usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 1 broccoli 200 g smântână 1 lingură cu unt 2-3 căţei
de usturoi sare piper Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele,
spală-l în apă rece, după care fierbe-l în apă cu sare. După ce a fiert,
trece-l printr-o sită, dar păstrează…
Read more »
11 May 2013

Parjitura
cu migdale si glazura de ceai verde din: unt, zahar, migdale,
galbenusuri de ou, crema de tartar, esenta de migdale, faina, praf de
copt, ceai verde si miere. Ingrediente ½ cana unt, la temperatura
camerei ¾ cana zahar ¾ cana migdale 3 galbenusuri de ou 3 albusuri de ou
½ lingurita crema de…
Read more »
11 May 2013

Somon
cu crema de branza si verdeata din: somon afumat, crema de branza,
castravete, ceapa verde, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12
felii somon afumat 250 crema de branza 150 g castravete 3 fire ceapa
verde 4-5 fire de marar 1 lamaie sare piper Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron crema de brânză…
Read more »
11 May 2013

Cosulete
cu capsuni din: unt, zahar pudra, faina, albus, capsuni, zahar, otet
balsamic, menta si frisca. Ingrediente: 50 g unt topit 50 g zahar pudra
50 g faina 1 albus 250 g capsuni 4 linguri zahar 1 lingura otet balsamic
4 fire menta 250 g frisca vegetala Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la…
Read more »
11 May 2013

Pui
cu ciuperci, la cuptor din: pui, busuioc, condimente, ciuperci, ceapa,
cartofi, ulei, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mediu busuioc
condimente, dupa preferinta 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi 50 ml ulei
1 lamaie patrunjel sau marar verde Mod de preparare: Tranşezi puiul
în bucăţi şi îl condimentezi cu busuioc şi condimente, după…
Read more »
11 May 2013

O
reteta delicioasa de conopida cu:conopida, unt, pesmet, patrunjel,
faina, lapte, mustar, cascaval, sare. Ingrediente: 1 conopidă 25 g unt 2
linguri cu pesmet pătrunjel Ingrediente sos: 45 g unt 45 g făină 300 ml
lapte 1 linguriţă cu muştar fin 150 g caşcaval ras sare Mod de
preparare: Desfă conopida în bucheţele mai mari…
Read more »
11 May 2013

Salată
cu orez, porumb si nucsoara din: orez, apa, mazare, porumb, ciuperci,
usturoi, apa, smantana, otet balsamic, verdeata, nucsoara, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie
porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel
smantana slaba (150-200 g) 1 lingura…
Read more »
11 May 2013

Plăcinte
cu cartofi şi mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar,
cartofi, ulei, piper, usturoi, boia, ulei, marar verde. Ingrediente: 300
ml apa calduta 1 cub drojdie 1 lingurita de sare 1 lingurita zahar 1 kg
cartofi 350 ml ulei piper usturoi 1 lingurita boia ulei pentru prajit 1
legatura marar verde Mod…
Read more »
11 May 2013

Vafe
cu frisca si capsuni din: unt, zahar pudra, lapte, faina, praf de copt,
zahar vanilat, capsuni, frisca si ciocolata. Ingrediente: vafe: 30 g
unt topit 60 g zahar pudra 100 ml lapte 75 g faina 1 varf de cutit praf
de copt 1 lingurita zahar vanilat umplutura: 300 g capsuni 200 g frisca
40…
Read more »
11 May 2013

O
reteta delicioasa de piure cu: spanac, lapte, faina, ulei, usturoi.
Ingrediente: 1 kg spanac congelat sau proaspăt 1 cană cu lapte 2 linguri
cu făină 3 linguri cu ulei 2-3 fire de usturoi verde sau 4-5 căţei de
usturoi Mod de preparare: Decongelează spanacul, după care
opăreşte-lîn apă cu sare. Apoi scurge-l bine…
Read more »
11 May 2013

Pui
cu ceapa si fasole verde din: pui, ceapa, faina, ulei, fasole verde,
rosii, bulion, condimente si marar verde. Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe
1 lingura faina 100 ml ulei 1,5 kg fasole verde 4-5 rosii 1 lingura
bulion condimente, dupa preferinta marar verde tocat Mod de preparare:
Puiul, curăţat şi spălat, îl…
Read more »
11 May 2013

Ciulama
de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, unt, faina, lapte, usturoi si
sare. Ingrediente: 4 gramezi urzici 1 ceapa mica 150 g unt 4 linguri
faina 300-500 ml lapte 1 capatana de usturoi sare Mod de preparare:
După ce le-ai curăţat bine şi le-ai spălat în mai multe ape, fierbi
urzicile în apă…
Read more »
11 May 2013

O
reteta delicioasa de piure cu: dovleac, morcov, cartofi, unt, lapte,
sare. Ingrediente: 1 felie de dovleac 3-4 morcovi 2 cartofi 100 g unt 1
cană cu lapte sare Mod de preparare: Unge dovleacul cu puţin unt şi
aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la cuptor mai
bine de o oră.…
Read more »
11 May 2013

Salata
Caesar cu tortilla din: piept de pui, ulei de masline, oregano, piper,
sare, salata verde, masline negre, ardei iute, parmezan, sos caesar,
tortilla. Ingrediente: 1 bucata piept de pui dezosat, fara piele 2
linguri de ulei de masline ½ lingurita oregano uscat ¼ lingurita piper
negru 3 lingurite de sare 4 cesti salata…
Read more »
11 May 2013

Ciorbă
cu fasole albă si ciolan afumat din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa,
morcovi, ardei grasi, chimen, cartofi, cimbru, untura, pasta de ardei
dulce, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 500 g fasole alba 1 ciolan afumat sau costita afumata 2
cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 lingurita…
Read more »
11 May 2013

Salata
mexicana cu ardei iute si crutoane din: fasole alba, fasole rosie,
porumb, ardei, ardei iute, ardei capia, patrunjel, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, zahar, miere, piper, sare grunjoasa, otet balsamic si
crutoane aromate cu usturoi, Ingrediente: 300 g fasole albă 200 g fasole
roşie 150 g porumb dulce 2 bucata ardei verzi 1 bucata ardei iute
2 bucata ardei…
Read more »
11 May 2013

Ciulama
cu carne de porumbel si ciuperci din: porumbel, ceapa, ciuperci,
condimente, ulei, faina si marar. Ingrediente: 1 porumbel 2 cepe 6-7
ciuperci proaspete 1 lingură condimente, uscate de legume 3 linguri ulei
2 linguri făină mărar Mod de preparare: Pui la fiert într-un litru de
apă porumbelul şi cepele pentru 30 de minute.…
Read more »
11 May 2013

O
reteta delicioasa de tort cu:cafea, unt, zahar brun, frisca, oua,
faina, coniac, zahar pudra, ciocolata, cacao, lapte. Ingrediente blat: 1
ceşcuţă cu cafea 100 g unt 125 g zahăr brun 125 ml frişcă Ingrediente
cremă: 3 ouă 100 g făină 150 ml coniac 4 linguri cu zahăr pudră 50 g
ciocolată 50 g unt…
Read more »
11 May 2013

O
reteta delicioasa de piure cu: varza de Bruxelles, cartofi, branza de
vaci, unt, lapte, sare. Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles 1 kg
cartofi 200 g brânză de vaci 50 g unt 1/2 cană cu lapte sare Mod de
preparare: Curăţă varza, opăreşte-o în apă cu sare aproximativ 20 de
minute, după care…
Read more »
11 May 2013

Salata
cu broccoli si conopida din: orez, ciuperci, broccoli, conopida,
porumb, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 100 g orez cu bobul mare 1
cutie de ciuperci întregi 300 g broccoli congelat 300 g conopidă
congelată 1 cutie porumb 2 morcovi mici 2 linguri ulei sare piper Mod
de preparare: Fierbi orezul în apă cu…
Read more »
11 May 2013

Mic
dejun cu cereale caramelizate si fructe uscate din: ovaz, nuca de
cocos, migdale, seminte de floarea soarelui, semine de in, seminte de
susan, miere, ulei de cocos, esenta de migdale, fructe uscate, lapte,
fructe de padure. Ingrediente: 4 cani ovaz ¾ cana de nuca de cocos ⅓
ceasca migdale taiate 3 linguri de…
Read more »
11 May 2013

O
reteta delicioasa de prajiturele cu: faina, oua, amidon, praf de copt,
unt, zahar, esenta de rom, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, frisca
lichida, nuca. Ingrediente: 100 g făină 2 gălbenuşuri 140 g amidon
alimentar 1 linguriţă cu praf de copt 100 g unt 100 g zahăr esenţă de
rom şi vanilie 100 g ciocolată…
Read more »
11 May 2013

O
reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: carne de porc afumata,
slanina afumata, ceapa, morcov, telina, cartofi, patrunjel, leustean,
untura, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc afumată 100 g
slănină afumată 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 2-3 cartofi 1 legătură de
pătrunjel 1 legătură de leuştean 1 lingură cu untură de porc…
Read more »
11 May 2013

O
reteta delicioasa de musaca cu: cartofi, carne de porc, mazare, oua,
ceapa, morcov, smantana, lapte, pasta de tomate, margarina, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g carne tocată de porc 2 linguri cu
mazăre 2 ouă 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 1 ceşcuţă cu lapte 1
lingură cu pastă de…
Read more »
11 May 2013

Briose
cu capsuni din: capsuni, ciocolata alba, margarina, zahar, zahar
vanilat, oua, faina, praf de copt, sare, branza de vaci si frisca
vegetala. Ingrediente: 550 g capsuni 80 g ciocolata alba 125 g margarina
150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 2 oua 200 g faina 2 lingurite praf
de copt sare 200 g branza…
Read more »
11 May 2013

Pui
în crustă, la cuptor din: pesmet, fulgi de pesmet, seminte de susan,
usturoi, albusuri, iaurt degresat, mustar, condimente, piept de pui si
pulpe de pui. Ingrediente: 1/2 cana pesmet 2 1/2 cana fulgi de porumb
zdrobiti marunt 2 linguri de seminte de susan 2-3 catei de usturoi
tocati marunt 2 albusuri 1 cana iaurt…
Read more »
11 May 2013

Desert
cu drajeuri din: unt, miere, zahar pudra, cacao, faina, praf de copt,
scortisoara, nucsoara, cuisoare, ou, zahar pudra, albus, suc de lamaie
si drajeuri colorate. Ingrediente: aluat: 80 g unt 3 linguri miere 125 g
zahar pudra 1 lingura cacao 300 g faina 1 lingurita praf de copt 1
lingurita scortisoara 1 praf de…
Read more »
11 May 2013

Alimente
permise in Dieta South Beach Faza II La dieta South Beach faza II se
pot manca toate alimentele permise in faza I, plus cele de mai jos. Poti
manca toate alimentele permise in faza 1 cat si cele de mai jos: FRUCTE
Se incepe cu o portie pe zi, apoi treptat se mareste la 3 portii pe…
Read more »
11 May 2013

Ciorbă
de potroace cu maruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa,
morcov, pastarnac, ou, orez, bos, rosii si leustean. Ingrediente: 1 kg
maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou
1/2 lingura orez bors, dupa gust 150 g rosii din conserva o legatura
leustean Mod de preparare:…
Read more »
11 May 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu: penne, piept de pui, porumb, mazare,
margarina, pesmet, cascaval, branza telemea, smantana, galbenusuri,
sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tip penne 1 piept de pui 1 lingură
cu boabe de porumb 1 ceşcuţă cu mazăre fiartă 1 lingură cu margarină 1
lingură cu pesmet 200 g caşcaval 100 g…
Read more »
11 May 2013

Mamaliga
la cuptor cu ciuperci si bacon din: bacon, ceapa, usturoi, ciuperci,
frunze de salata, ciuperci, sare, piper, supa de pui, malai, unt, ulei
de masline, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 3 felii de bacon 1
ceapa, taiata felii subtiri 1 catel de usturoi, tocat 1 ceasca ciuperci,
feliate 2 cani frunze tocate de salata…
Read more »
11 May 2013

Tocanita
cu ficat de pui si carne de cerb din: pulpa de cerb, coriandru,
cimbrisor, rozmarin, ulei, ficat de pui, maghiran, salvie, slanina
afumata, ceapa rosie, sare, pier, ciuperci, vin rosu, mazare alba si
fasole alba. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de cerb coriandru măcinat,
cimbrişor, rozmarin ulei 200 g ficat de pui măghiran, salvie 200…
Read more »
11 May 2013

Prajiturele
cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea din: aluat de foi,
budinca de vanilie instant, lapte, margarina, galbenusuri, esenta de
rom, dulceata de trandafiri, zahar pudra, suc de lamaie, ulei, suc de
rodii si cafea. Ingrediente: 400 g aluat de foi refrigerat 1 plic praf
de budinca de vanilie instant 200 ml…
Read more »
11 May 2013

Creveti
in sos de portocale din: creveti, gem de portocale, suc de portocale,
otet, sare, piper, boia iute, usturoi, busuioc, portocale si suc de
lamaie. Ingrediente: 500 g creveti 50 g gem de portocale 100 ml suc de
portocale 1 lingurita otet sare piper boia iute 1 catel de usturoi 2
fire busuioc 2 portocale…
Read more »
11 May 2013

O
reteta delicioasa de rizoto cu:orez, carne de vita, supa de legume,
ceapa, morcov, patrunjel, piper, boia, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană
cu orez cu bob lung 600 g de carne de vită 3 căni cu supă de legume sau
carne de vită 2 cepe 1 morcov 1 legătură de pătrunjel piper boia ulei
sare…
Read more »
11 May 2013

Ciorbă
de măruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov,
pastarnac, ou, orez, rosii, zeama de varza. Ingrediente: 1 kg maruntaie
de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1 1/2
lingura orez 100 g rosii din conserva 600 ml zeama de varza Mod de
preparare: Speli măruntaiele…
Read more »
10 May 2013

Alimente
permise in Dieta South Beach Faza I CARNE Vita- parti slabe, cum ar fi
pulpa, muschi, muschiulet, spata Pasare (fara piele) – piept de curcan
si de pui, sunca de curcan si de pui Por – sunca/jambon fiert, bacon
(sunca) fara gasime, muschi, muschiulet Vitel – cotlet, antricot, pulpa
Miel – se indeparteza orice…
Read more »
10 May 2013

Desert
cu capsuni si frisca din: capsuni, frisca si fulgi de porumb.
Ingrediente: 10 capsuni 2 cani de frisca 1-1/2 cesti fulgi de porumb
neîndulcit Mod de preparare: Feliati capsunile. Se adauga
aproximativ o treime din capșuni in fundul paharului. Apoi, adaugati
jumatate din cantitatea de frisca. Presarati fulgi de porumb. Adaugati…
Read more »
10 May 2013

Salata
de cartofi cu branza si rosii din: cartofi, ulei, salata romana, rosii
cherry, castravete, branza feta, otet balsamic, sare, mustar iute, sare,
piper si creson. Ingrediente: 400 g cartofi fierti in coaja 4 linguri
ulei neutru 1 miez de salata romana 125 g rosii cherry 1/2 castravete 75
g branza feta 3 linguri otet…
Read more »
10 May 2013

Prajitura
cu nuca macinata din: faina, oua, zahar, unt, lapte, esenta de rom,
zahar vanilat, coaja de lamaie, seminte de susan, drojdie, nuci, gem.
Ingrediente: 500 g faina 3 oua 100 g zahar 200 g unt topit 300 ml lapte 1
lingurita esenta de rom 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura coaja rasa
de lamaie…
Read more »
10 May 2013

Ardei
umpluţi cu sărmăluţe din: ardei grasi, sare, piper, foi de dafin, ulei,
carne tocata, orez, ceapa, foi vita de vie, smantana, marar.
Ingrediente: 4-5 ardei grasi mari, diferiti la culoare sare piper boabe
piper macinat foi de dafin 2-3 linguri ulei 400 g carne tocata amestec
(sau de pui, porc, vita, simpla) 2 linguri…
Read more »
10 May 2013

Borş
de fasole uscată cu legume din: fasole uscata, ceapa, morcovi,
pastarnac, radacina de patrunjel, telina, apa, bors, piper, rosii,
cimbru, untdelemn, patrunjel si leustean. Ingrediente: 250 g fasole
uscata 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2
1/2 apa bors, dupa gust piper 2 rosii sau 1/2 pahar suc de…
Read more »
10 May 2013

Salata
de paste cu creveti si migdale din: taitei cu ou, varza rosie, varza
chinezeasca, ardei iute, sos de soia, ulei de susan, otet, miere, sare,
piper, creveti decorticati, coriandru si migdale. Ingrediente: 350 g
taitei cu ou 300 g varza rosie 250 g varza chinezeasca 1 morcov 1 ardei
iute rosu 6 linguri ulei…
Read more »
10 May 2013

Pui
prajit cu legume din: pui, ceapa, ardei, ciuperci, rosii, dovlecel,
vanata, usturoi, ulei, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1
pui întreg 2 cepe 2 ardei dulci 6-8 ciuperci 2 roşii 1 dovlecel 1 vînătă
2-3 căţei de usturoi 4 linguri ulei ½ pahar vin alb sec 2 linguri
verdeaţă sare piper negru…
Read more »
10 May 2013

Mousse
de ciocolata cu fructe din: ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra
de menaj, oua, rom, fructe de sezon si zahar. Ingrediente: 100 g
ciocolata alba de menaj 100 g ciocolata neagra de menaj 6 oua 30 ml rom
500 g fructe de sezon 100 g zahar Mod de preparare: Radeţi ciocolata
într-un vas,…
Read more »
10 May 2013

Bors
de urzici cu orez din: urzici, zarzavat pentru ciorba, bors, ceapa,
orez, sare, leustean. Ingrediente: 1/2 urzici 2 linguri de zarzavat
pentru ciorba 1 l bors 1 ceapa 1/2 ceasca de orez sare 1 legatura
leustean Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape,
apoi le toci şi le pui…
Read more »
10 May 2013

Salata
cu ou fiert si ton din: fasole verde, sare, rosii, ceapa rosie, salata,
ton, oua, otet de vin alb, suc de lamaie, mustar iute, ulei de masline,
zahar, piper, masline negre, capere. Ingrediente: 250 g fasole verde
sare 4 rosii 1 ceapa rosie 100 g salata 350 g ton in suc propriu
(conserva) 4…
Read more »
10 May 2013

Frigarui
de pui cu sos din: piept de pui, boia dulce, curry, ghimbir, ulei de
masline, sare, sos de soia, ardei iute, boia dulce, otet balsamic si
sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita
curry 1/2 lingurita ghimbir 1 lingura ulei de masline sare sosul: 5-6
linguri ulei de masline…
Read more »
10 May 2013

Salata
de paste cu bacon din: paste, telina, muraturi, ceapa verde, ardei,
bacon, marar, patrunjel, piper, sare, mustar si maioneza. Ingrediente:
1 ceasca paste 2 cani de telina, tocata ¾ cana muraturi, tocate 2 fire
ceapa verde, tocata 1 ardei roșu, tocat ¼ ceasca bacon, taiat bucatele 1
legatura de marar proaspat, tocat 2…
Read more »
10 May 2013

Ciolan
afumat cu varza acra din: ciolan afumat, ceapa, cartofi, varza acra,
morcovi, usturoi, chimion, maghiran, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 1 ciolan afumat (1 kg) 1 ceapa 200g cartofi 500g varza acra
100g morcovi 4 catei de usturoi 1 varf de cutit chimion macinat 1
lingurita maghiran uscat 1 lingura patrunjel verde taiat…
Read more »
10 May 2013

Sarmalute
vegetariene cu cuscus din: usturoi, ulei de masline, rosii pasate, otet
de vin rosu, apa calda, zahar, sare, piper, cuscus integral, menta,
telemea, frunze de varza si menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi 2
linguri ulei de masline 400 ml rosii pasate 2 lingurite otet de vin rosu
1 ceasca apa calda 1 lingurita…
Read more »
10 May 2013

Salata
de curcan cu ghimbir si sos de soia din: ghimbir, coaja de limeta, suc
de limeta, piept de curcan, ulei, sare, piper, castravete, salata verde
si germeni de soia. Ingrediente: 20 g ghimbir sucul si coaja rasa de la o
limeta 5 linguri sos de soia 500 g piept de curcan 4 linguri ulei…
Read more »
10 May 2013

Banane
cu ciocolata si nuci din: banane, ciocolata neagra de menaj, nuci si
unt. Ingrediente: 4 banane 300 g ciocolata neagra de menaj 100 g nuci
pisate 100 g unt Mod de preparare: Curăţaţi bananele şi tăiaţi-le în
segmente de 5 – 6cm lungime. Topiţi ciocolata la bain-marie şi înmuiaţi
un capăt al…
Read more »
10 May 2013

Ciorba
cu fasole verde si smantana din: apa, fasole verde, rosii, ardei grasi,
ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, smantana, oua, bors, sare,
piper, ardei iute, leustean verde, marar si patrunjel. Ingrediente: 6
pahare apă 3 pahare fasole verde tăiate 4 roşii 2 ardei graşi 2 cepe 1
morcov 1 rădăcină pătrunjel (ţelină) ½ pahar smântână…
Read more »
10 May 2013

Radiaţiile
UVA distrug cuticula firului de păr şi, în timp, părul tău va căpăta un
aspect tern, uscat şi lipsit de viaţă. De altfel, şi scalpul poate fi
afectat de radiaţiile solare care activează radicalii liberi şi
accelerează procesul de îmbătrânire, iar arsurile solare repetate pot
determina căderea părului şi, în cazurile nefericite, cancerul de…
Read more »
10 May 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: sfecla rosie, usturoi, marar, ulei de
maslina, otet, sare, piper, oregano, maghiran. Ingrediente: 1
sfeclă-roşie 5 căţei de usturoi mârar ulei de măsline oţet sare piper
oregano maghiran Mod de preparare: Curăţă sfecla şi tai-o în bucăţi
potrivite. Aşază-le pe o foaie de aluminiu şi stropeşte-le cu puţin…
Read more »
10 May 2013

Cocktail
cu capsuni si vin rosu din: capsuni, zahar, lichior de capsuni, suc de
lamaie, vin rosu. Ingrediente: capșuni, taiate in jumatate 1/4 cana de
zahar 1 lingura lichior de capșuni sau vodka 1 lingurita suc de lamaie
proaspat stors 750 ml vin rosu Mod de preparare: Intr-un blender
puneti capșunile, zaharul, lichiorul…
Read more »