30 March 2013

Friptura
de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel din: piper,
broccoli, lamaie, ulei de masline, sare, vin, condimente, carne de miel,
usturoi, ardei, dovlecel, ciuperci, morcovi si ceapa rosie.
Ingrediente: 4 gr piper negru 1 buc. broccoli 1 buc. lamaie 50 ml ulei
de masline 5 gr sare 100 ml vin alb 5…
Read more »
30 March 2013

Tofu
cu curry, wasabi si legume din: pasta miso, pasta wasabi, zahar, supa
de legume, patrunjel, busuioc, tofu, ulei de floarea soarelui, mazare
verde, ceapa verde, fasole verde si porumb. Ingrediente: 2 linguri pasta
miso (optional) 1 lingurita praf sau pasta wasabi 1 lingurita cu varf
de zahar 200 ml supa limpede de legume patrunjel…
Read more »
30 March 2013

Cartofi
cu ceapa si peste din: cartofi, ceapa, peste, smantana, unt, pesmet,
sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 500 g ceapa 400 g sprot in
ulei, ansoa sau somon fume 600 ml smantana 4 linguri unt 5 linguri
pesmet sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în
felii foarte subţiri, în…
Read more »
30 March 2013

Pulpa
de miel cu rosii cu cartofi din: rosii cherry, ulei, vin rosu, sare,
cimbru, piper, morcov, patrunjel, pulpa de miel, maghiran, busuioc,
rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 300 gr rosii cherry 100 ml
ulei 100 ml vin rosu 5 gr sare 1 lingurita cimbru 5 gr piper 1 buc.
morcov 1 legatura patrunjel 1…
Read more »
30 March 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:castane, unt, faina, sare, zahar pudra,
oua, lapte dulce, smantana dulce, zahar brun, scortisoara, menta,
frisca. Ingrediente: 130 g unt 250 g făină un vârf de linturiţă cu sare
100 g zahăr pudră un ou 50 ml lapte dulce un kilogram castane 75 ml
smântână dulce două linguri cu zahăr…
Read more »
30 March 2013

O
reteta delicioasa de naut cu:eapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb
baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de
masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut o ceapă doi căţei de
usturoi 300 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby 50 ml sos de soia un
ardei iute mic 100 ml ulei…
Read more »
30 March 2013

O
reteta delicioasa de tort cu:branza de vaci, gris, piscoturi, praf de
copt, zahar tos, unt, oua, lamaie, stafide, nuca, zahar vanilat, sare,
sos de lamaie, sos de cirese. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 50 g
gris 100 g pişcoturi un pliculeţ praf de copt 100 g zahăr tos 75 g unt…
Read more »
30 March 2013

Somon
pe pat de sos pesto cu migdale din: migdale, fileuri de somon, frunze
de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 cana migdale feliate 4 fileuri dezosate de somon 2 cani
de frunze de busuioc 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita usturoi
tocat 6 linguri de…
Read more »
30 March 2013

O
reteta delicioasa de piept de pui cu:cartofi, morcovi, telina, rosii,
ardei iute, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper,
busuioc, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 buc. piept de pui mai
mari 500 g cartofi doi morcovi o ţelină 700 g roşii un ardei iute un
ardei capia o ceapă doi căţei…
Read more »
30 March 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu: cartofi, unt, lapte dulce, file de
peste, ansoa, rosii uscate, capere, oua, parmezan, cascaval, faina,
sare, piper, patrunjel, sos de usturoi. Ingrediente: un kg de cartofi
150 g unt 750 ml lapte dulce 700 g fileuri de peşte două borcănele cu
fileuri de anşoa 100 g roşii uscate…
Read more »
30 March 2013

O
reteta delicioasa de mamaliga cu:apa, malai, ciuperci, arde iute,
rosii, branza telemea, branza de vaci, marar, masline, iaurt, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 1,71 apă 500 g mălai 300 g ciuperci un ardei
iute 4 roşii 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci o legătură de
mărar 100 g măsline feliate 200 ml…
Read more »
30 March 2013

O
reteta delicioasa de biscuiti cu:unt, zahar pudra, faina, ou, cartofi
dulci, castane, sare, lapte, ciocolata, praf de copt, sos de ciocolata,
menta, scortisoara. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr pudră 400 g făină
un ou un cartof dulce 100 g castane un vârf de cuţit cu sare 120 ml
lapte dulce 75 g…
Read more »
30 March 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu:conopida, ceapa,kaizer, unt, branza
telemea, branza de vaci, faina, lapte dulce, oua, fidea, sare, piper,
patrunjel, unt, salata, sos rosii picant. Ingrediente: 500 g conopidă o
ceapă 300 g kaizer 100 g unt 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci
50 g făină 500 ml lapte dulce…
Read more »
29 March 2013

Retete
culinare de Paste: Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor O reteta de
picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie,
cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa,
praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin
proaspăt 150 g unt rece 15 frunze…
Read more »
29 March 2013

Bombonele
cu nuca de cocos si ciocolata din: nuca de cocos, amidon, zahar, sare,
albusuri de ou, esenta de vanilie si ciocolata neagra. Ingrediente: 2
1/2 cani de nuca de cocos marunțita 1 1/2 lingura de amidon 1/2 cana de
zahar 1/4 lingurița de sare 4 albușuri de ou 1 lingurita esenta de
vanilie…
Read more »
29 March 2013
Piata
Taraneasca organizeaza weekendul acesta “Targul de Primavara“ in
curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3,
unde va asteapta, de vineri 29 martie pana duminica 31 martie, intre
orele 10-18, zeci de producatori, mesteri si artizani, negustori si
tineri artisti. Intrarea este libera Meter(Esc)! pentru domniile
voastre mesteri populari si artisti hand made din toate zonele…
Read more »
29 March 2013

Funduri
de anghinare umplute cu legume din: anghinare, lamaie, salote, ciuperci
champignon, praz, tije de telina, ulei de masline, cimbru, patrunjel,
supa de pasare, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati mari de
anghinare proaspata (sau 4 funduri de anghinare congelate) 1 lamaie 2
salote 250 g ciuperci champignon 100 g praz 100 g tije…
Read more »
29 March 2013

Ciorba
delicioasa de legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel,
cartofi, ceapa, telina, ulei, suc de rosii, patrunjel verde, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 2 sfecla potrivite ca marime 3 morcovi 3
radacina de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri ulei 250 ml
suc de rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie…
Read more »
29 March 2013

Paste
de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cata este necesara pentru
un aluat tare 400 g pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar
sare Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot
în apă cu…
Read more »
29 March 2013

O
reteta delicioasa de snitel cu:carne de porc, conopida, ciuperci,
morcov, dovlecel, ardei gras, ardei iute, usturoi, doua, faina, apa,
ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, malai. Ingrediente: 8 bucăţi de
şniţel de porc 500 g conopidă 200 g ciuperci un morcov un dovlecel un
ardei gras un ardei iute 4 căţei de usturoi două ouă…
Read more »
29 March 2013

Carne
de miel cu cimbru si busuioc la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin,
miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute. Ingrediente: 4
linguri busuioc 30 ml ulei 4 linguri cimbru 1 ceasca vin alb 1/4 sfert
de miel 2 lingura praf de usturoi 4 linguri sos soia 1/4 lingurita
sare,usturoi…
Read more »
29 March 2013

Salata
cu varza alba si fasole verde din: varza alba, fasole verde, ceapa
verde, castravete, zeama de lamaie, unt de arahide, zahar tos, sos de
soia, ardei iute si piper alb. Ingrediente: 1/2 varza alba, tocata 250 g
fasole verde – din conserva, scursa de lichid 6 fire ceapa verde,
sfasiate 1 castravete, taiat felii…
Read more »
29 March 2013

Friptura
de miel cu menta, rozmarin si usturoi din: menta, boia de ardei,
rozmarin, piper, vin, pulpa de miel si usturoi. Ingrediente: 1 varf
menta 1 lingurita boia de ardei 1 lingurita rozmarin 1 lingurita de
piper vin 1 pulpa de miel 1 buc. capatana de usturoi Mod de preparare:
Se face un bait…
Read more »
29 March 2013

Tagliatelle
cu pui si spanac din: tagliatelle, piept de pui, spanac, smantana,
ceapa verde, morcov, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: 400 g tagliatelle 500 g piept de pui 700 g spanac proaspat
200 ml smantana de gatit 1 legatura ceapa verde 1 morcov mic 4 linguri
ulei de masline 1 catel…
Read more »
29 March 2013

Pulpa
de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru din: busuioc,
coriandru, mustar, ulei, piper, concentrat de legume, maghiran, boia de
ardei dulce, vin si pulpa de miel. Ingrediente: 1 lingurita busuioc 1
lingurita coriandru 1 lingura mustar 100 ml ulei 1 lingurita piper 1
lingurita concentrat de legume 1 lingurita maghiran 1 lingurita…
Read more »
29 March 2013

Tartine
cu crema de branza, usturoi si avocado din: bagheta, unt, crema de
branza, marar, ceapa verde, usturoi, avocado, lamaie si piper negru.
Ingrediente: 1 bagheta 2 linguri de unt topit crema de branza ¼ cana de
marar tocat 2 fire ceapa verde, tocata 1 cațel de usturoi, pisat 1
avocado 1 lamaie Piper…
Read more »
29 March 2013

Retete
de Paste: Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel Rulouri cu carne de
miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si fasole boabe. 2
randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal Sare si piper
dupa gust Fasole boabe pentru servire Mod de preparare: Folosind…
Read more »
29 March 2013

Plăcintele
cu zacuscă din: zacusca, paste, faina, margarina, drojdie si sare.
Ingrediente: pentru umplutura: 1 borcan cu zacusca 150 g paste melcisori
pentru blat: 300 g faina 2 linguri margarina 100 ml apa calda 10 g
drojdie sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apă caldă şi o pui
peste făina amestecată cu margarina…
Read more »
29 March 2013

Piure
de linte cu ridichi din: linte rosie, ridichi de luna, ulei, cimbru,
marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte
rosie 8 ridichi de luna 4 linguri ulei 1 lingura cimbru 1 legatura marar
2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper Mod de
preparare: Alegeti lintea,…
Read more »
29 March 2013

Vitel
la tava cu gremolata de portocale din: piept de vitel, ceapa,
portocala, suc de frpfrut, rosii, supa de legume, verdeturi asortate,
usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel
dezosat 2 cepe 1 portocala sucul de la 1 grepfrut roz 3 rosii mari 40 cl
supa de legume 1 legatura de…
Read more »
29 March 2013

Salata
cu paste si ciuperci din: paste scurte, salata verde, ciuperci, ulei,
otet de mere, usturoi, gogosar acru, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 500 g paste scurte 1 salata verde mare 300 g ciuperci 4
linguri ulei 2 lingurite otet de mere sau zeama de lamaie 3 catei de
usturoi 1 gogosar acru 1…
Read more »
29 March 2013

Supa
de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel
verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol sau 800 g piept de
vaca 1 ceapa 2 morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1 radacina de
patrunjel 1 radacina de telina potrivita 200…
Read more »
29 March 2013

Rulouri
din piept de pui cu salata din: piept de pui, ardei capia, oua,
masline, oregano, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 3 bucati
piept de pui dezosat 4-5 ardei capia copti 2 oua fierte cateva masline
oregano rozmarin 1/2 pahar vin alb sare piper Mod de preparare: Speli
pieptul de pui şi îl…
Read more »
29 March 2013

Daca
aveti pofta de o salata prospata si delicioasa nu cautati mai departe
de aceasta salata asiatica din carne de vita cu menta, coriandru si
busuioc. Cei care adora aromele puternice sunt invitati sa incerce
combinatia de suc de lamaie cu carne de vita care este pe cat de
gustoasa, pe atat de usor de…
Read more »
29 March 2013

Salata
de pui cu susan din: supa de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi,
frunze de salata, seminte de susan, sare, piper sichuan, uleid e
arahide, sos de soia, otet de orez, fructoza, usturoi, ceapa verde si
pasta de ardei iute. Ingrediente: 50 cl supa de pasare 10 g ghimbir
proaspat, ras 2 piepturi de…
Read more »
29 March 2013

Ton
cu crusta de susan din: miere, ghimbir, seminte de susan, medalion de
ton, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri miere 25 g ghimbir
proaspat, razuit 4 linguri seminte de susan 2×250 g medalion de ton, la
temperatura camerei 1 lingura ulei de floarea soarelui Mod de
preparare: Combină mierea şi ghimbirul într-o…
Read more »
29 March 2013

Spaghete
carbonara cu bacon si parmezan din: spaghete, bacon, parmezan, oua,
usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g spaghete subtiri 150 g
bacon 50 g parmezan sau cascaval uscat 3 oua 2 catei de usturoi 1
lingura ulei sare piper Mod de preparare: Se taie usturoiul felii
subţiri şi se căleşte cu o…
Read more »
29 March 2013

Verdeturi
cu jambon si sos de iaurt din: stevie, ceapa verde, leurda, jambon crud
uscat, ulei, iaurt gras, seminte de coriandru, pudra de usturoi, sare
si piper. Ingrediente: 2 legaturi stevie 2 legaturi ceapa verde 2
legturi leurda 200 g jambon crud uscat (feliute subtiri) 6 linguri ulei
200 g iaurt gras 1 lingurita seminte…
Read more »
29 March 2013

Drob
de miel cu ceapa si usturoi verde din: piper negru, oua, lapte, sare,
patrunjel, paine, marar, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde si
prapure de miel. Ingrediente: 1 varf piper negru 7 buc. oua 1 ceasca
lapte 1 lingurita sare 1 buc. legatura patrunjel 2 buc. felie paine 1
buc. legatura marar 1…
Read more »
29 March 2013

Sos
enchilada din: ulei de canola, amidon de porumb, praf de chilli,
chimen, supa de pui, sos de rosii, oregano, sare si gust. Ingrediente: 3
linguri ulei de canola 1/3 ceasca amidon de porumb 1/3 ceasca praf de
chili 2 lingurite de chimen 4 cesti supa de pui 1 ceasca sos de roșii 2
lingurite…
Read more »
29 March 2013

Pui
fript cu ghimbir si coriandru din: ceapa, usturoi, iaurt, ghimbir,
coriandru, paprica, chimen, ardei iute cayenne, colorant alimenta, pui,
zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2
iaurturi natur ghimbir pisat coriandru pisat paprica chimen pisat ardei
iute de Cayenne colorant alimentar rosu 1 pui zeama de la…
Read more »
29 March 2013

Taitei
Singapore cu sos delicios din: curry, amidon, oua, ardei iute, taitei
de orez, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, jeleu de coacaze,
amestec cinci condimente, apa, usturoi si sos de soia. Ingrediente: 1
lingura curry 3 linguri amidon, combinat cu 1 lingura apa rece 3 oua,
batute 1 ardei iute, tocat marunt 300 g…
Read more »
29 March 2013

Cotlete
de porc cu usturoi verde din: cotlet de porc, usturoi verde, ulei de
masline, cartofi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
cotlet de porc cu os 3 legaturi usturoi verde 3 linguri ulei de masline 4
cartofi mari 400 g smantana de gatit 1 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
29 March 2013

Ciuperci
cu bacon afumat si nuci din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci
champignon, ficatei de pui, coniac, pesmet, patrunjel, nuci si bacon
afumat. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate
mărunt 250g de ciuperci champignon, tocate 1 căţel de usturoi, zdrobit
400g ficăţei de pui, curăţaţi de tendoane 3 linguri de coniac…
Read more »
29 March 2013

Prajitura
cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza
dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de
vanilie. Ingrediente: pentru pandispan: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri
faina 1 esenta de vanilie pentru crema: 1 kg branza dulce 1 pachet unt 1
cana zahar 1 esenta de…
Read more »
29 March 2013

Aripioare
de pui in crusta de verdeturi din: aripioare de pui, faina, leurda,
ceapa verde, loboda, leustean, cascaval, ou, pesmet, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 5 linguri faina 1 legatura
leurda 1 legatura ceapa verde 1 legatura loboda 1 legatura leustean 200 g
cascaval 1 ou 2 linguri pesmet 100 ml…
Read more »
29 March 2013

Varza
de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan din: varza de bruxelles,
sare, unt, sunca, seminte de pin, piper, smantana, otet balsamic, pesmet
si parmezan. Ingrediente: 750 g verzișoare de Bruxelles curățate sare
30 g unt 200 g șuncă feliată 2 linguri semințe de pin piper 250 ml
smântână dulce 1–3 lingurițe oțet balsamic alb…
Read more »
29 March 2013

Drob
de miel cu marar si patrunjel din: marar, oua, sare, organe de miel,
ceapa verde, patrunjel, si piper negru. Ingrediente: 1 buc. marar 4 oua
1 varf sare 4 buc. organe de miel 5 buc. ceapa verde 1 buc. parunjel 1
varf piper negru macinat Mod de preparare: Spala organele foarte bine,
le…
Read more »
28 March 2013

Prajitura
cu crema de migdale din: aluat, unt, zahar pudra, oua, galbenus de ou,
migdale, faina, coniac si lapte. Ingrediente: 1 kg aluat pentru
prajituri (am folosit aluat cumparat) Ingrediente crema de migdale 125g
unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale
maruntite 25g faina 4 linguri de coniac…
Read more »
28 March 2013

Pulpe
de pui inabusite in sos de telina din: telina, ceapa, lamai, pulpe d
epui, radacina de telina, patrunjel, ulei de porumb, sare si piper.
Ingrediente: 3 tije de telina 1 ceapa 2 lamai 2 pulpe de pui 500 g
radacina de telina 1 legatura de patrunjel ulei de porumb sare si piper
macinat …
Read more »
28 March 2013

Jeleu
de caise si afine cu orez din: gelatina, afine, vin, zahar, caise,
lapte, orez, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si frisca. Ingrediente:
8 foi gelatina 250 g afine 375 ml vin alb 2 linguri zahar 250 g caise
200 ml lapte 30 g orez 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la 1/2…
Read more »
28 March 2013

Crap
cu broccoli şi legume din: crap, broccoli, ceapa rosie, ardei capia
copti, praz, usturoi, morcovi, ardei iute, cimbru, patrunjel, otet,
sare, piper, ulei, telina, conopida si cartofi. Ingrediente: 2 crapi
mari 600 g broccoli 3 cepe rosii 6 ardei capia copti un fir de praz 4
catei de usturoi doi morcovi un ardei iute…
Read more »
28 March 2013

Blinii
cu verdeaţă şi sos de smantana din: cartofi, dovlecel, faina, oua,
smantana, branza de vaci, ceapa verde, rozmarin, seminte de in, seminte
de susan, bicarbonat de sodiu, sare, piper si ulei. Ingrediente: doi
cartofi un dovlecel 115 g faina doua oua 300 g smantana 280 g branza de
vaci o legatura ceapa verde o…
Read more »
28 March 2013

Felii
de carne cu legume din: carne de pui, orez, migdale, usturoi, ceapa
alba, oua, dovlecei, morcovi, ceapa verde, pesmet, rosii, smantana,
mustar cu seminte, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g
carne de pui 100 g orez 100 g migdale 4 catei de usturoi o ceapa alba 4
oua 3 dovlecei 3 morcovi…
Read more »
28 March 2013

Budinca
de varza cu ciuperci si smantana din: varza alba, unt, oua, ciuperci,
smantana, sare, piper, marar, ulei si pesmet. Ingrediente: 1 kg varza
alba 100 g unt 6 oua 250 g ciuperci 2-3 linguri smantana sare piper 1
legatura marar ulei pentru uns forma 1 lingura de pesmet Mod de
preparare: Iei un…
Read more »
28 March 2013

Prepelite
cu mere si pere din: prepelite, mere, pere, lamaie, ciuperci, stafide,
unt, vin, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite fara
intestine si curatate 2 mere 2 pere 1 lamaie 250 g ciuperci 1 lingura
stafide galbene 10 g unt 10 cl vin alb sec ulei de porumb sare si piper
macinat…
Read more »
28 March 2013

Placinta
cu bacon afumat, carne de porc si castane din: ulei de floarea
soarelui, ceapa, bacon afumat, castane, carne de porc, cimbru, ou si
unt. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate
mărunt 8 felii de bacon afumat, tăiate bucăţi 200g de castane vidate
(sau fierte şi decojite), tocate grosier, plus încă 100g, tăiate…
Read more »
28 March 2013

Pulpe
de pui cu stevie si sos de tarhon din: pulpe de pui, stevie, tarhon,
ceapa verde, ulei, unt, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 4
pulpe de pui 5 legaturi stevie 1 legatura tarhon 2 legaturi ceapa verde
70 ml ulei 50 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte sare piper Mod…
Read more »
28 March 2013

Desert
de ciocolata cu rozmarin din: ciocolata menaj, albusuri, rozmarin,
smantana, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 90 g ciocolata
menaj cu 70% cacao 3 albusuri o lingura rozmarin proaspat 5 linguri
smantana 3 lingurite zahar pudra cateva picaturi suc de lamaie Mod de
preparare: Rozmarinul şi smântână se pun pe foc şi…
Read more »
28 March 2013

Carnati
la tigaie cu legume coapte din: ceapa rosie, ardei gras, ulei de
masline, condimente, carnati, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roșii,
taiate julienne 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat felii 1 ardei
gras galben, fara seminte, taiat felii Ulei de masline 2 lingurite
condimente italiene 4-5 carnati sare si piper dupa gust…
Read more »
28 March 2013

Ciuperci
umplute cu urzici si bacon din: ciuperci, urzici, bacon, ceapa, usturoi
verde, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:28 12 ciuperci
mari 600 g urzici 150 g bacon 1 legatura ceapa 1 legatura usturoi verde
50 g unt 3 linguri zeama de lamaie sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi…
Read more »
28 March 2013

File
de crap cu crusta de arahide din: fileuri de crap, sare, piper, zahar,
faina, ulei, castravete, otet, branza de vaci, crema de arahide, arahide
si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de crap (circa 200 g fiecare) sare
piper zahar 2 linguri faina 4 linguri ulei 1 castravete 1 lingura otet
100 g branza de vaci…
Read more »
28 March 2013

Spuma
de fructe cu ciocolata alba din: suc de fructe, frisca, albusuri,
zahar, suc de lamaie, sare, ciocolata alba, albusuri si sare.
Ingrediente: pentru spuma de fructe rosii: 450 g suc de fructe un tub
frisca 3 albusuri 80 g zahar sucul unei jumatati de lamaie un praf sare
pentru spuma de ciocolata alba: 200…
Read more »
28 March 2013

Tarta
de primavara din: faina, unt, spanac, leurda, ceapa verde, morcov,
ulei, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt
300 g spanac 1 legatura leurda 1 legatura ceapa verde 1 morcov 3 linguri
ulei 150 g cascaval 2 oua sare piper Mod de preparare: Intr-un
castron făina cu untul…
Read more »
28 March 2013

Rulouri
de pui din: foi de orez, friptura de pui, morcov, fasole verde, frunze
de menta, frunze de patrunjel, piper alb, sos dulce de chilli, sos de
soia, zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 12-14 foi de orez de 16 cm 200 g friptura de pui, sfasiata 1
morcov,…
Read more »
28 March 2013

Mamaliga
cu mere din: apa, malai, mere, margarina, sare, miere, stafide,
scortisoara si nuci. Ingrediente: 1 l apă 250 g mălai instant 500 g mere
20 g margarină sare 100 g miere (sau sirop de arțar sau de agave)
stafide scorțișoară nuci Mod de preparare: Se pune la fiert 1 l de apă
cu…
Read more »
28 March 2013

Uneori
cele mai simple ingrediente combinate in cele mai simple moduri au
puterea de a opri timpul, de a sterge problemele si de a aduce
fericirea. Aceasta este puterea pe care o detine o pizza Margarita
facuta cu drag. Sosul de rosii, mozzarella, putin busuioc pe o coaja
crocanta fac ca pizza Margarita sa fie…
Read more »
28 March 2013

Spuma
de mango din: pulpa de mango, gelatina, apa, frisca, zahar, suc de
lamaie verde, frisca si fistic. Ingrediente: 700 g pulpa de mango 3 foi
gelatina 2 linguri apa 200 ml frisca lichida 3 linguri zahar sucul unei
lamaie verzi pentru servit: frisca 100 g fistic macinat grosier Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
28 March 2013

Supă
cremă de cartofi cu andive din: cartofi, ceapa, ulei, supa de legume,
ardei iute, andive, smantana, sare, piper, sunca si ceapa ciorii.
Ingrediente: 250 g cartofi albi 2 cepe 1 lingura ulei 500 ml supa de
legume 1 ardei iute 200 g andive 200 ml smantana sare piper 50 g sunca 2
linguri rondele…
Read more »
28 March 2013

Mere
cu nuca din: mere, miez de nuca, zahar pudra, zeama de portocale, gem
de piersici, stafide, rom, scortisoara, unt si inghetata de vanilie.
Ingrediente: 8 mere mari 100 g miez de nuca zdrobit 50 g zahar pudra 2
linguri zeama de portocale 2 linguri gem de piersici 2 linguri stafide 2
linguri rom 1…
Read more »
28 March 2013

Muschi
de vita cu piper din: muschi de vita, ceapa, ulei, vin sec, unt, piper
negru boabe si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o ceapa mica 2
linguri ulei de buna calitate 150 ml vin sec o lingura unt o lingurita
piper negru boabe sare Mod de preparare: In tigaie, fără grăsime,…
Read more »
28 March 2013

Rulouri
de curcan cu leurdă din: piept de curcan, leurda, morcov, radacina de
pastarnac, ulei, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 860 g piept de
curcan 3 legatura leurda 1 morcov 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei
100 g cascaval sare piper Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de curcan
în 12 feliuţe subţiri de…
Read more »
28 March 2013

Scoici
in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de
pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.
Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de
usturoi, tocati 1 cana de bere 1 ceasca supa de pui 1/2 cana coriandru
proaspat, tocat Sucul…
Read more »
28 March 2013

Ardei
umpluti din: ardei grasi, orez, ceapa, margarina, concentrat de legume,
verdeata si sare. Ingrediente: 8 ardei grasi 8 linguri orez cu bob
rotund 2 cepe mici 2 linguri margarina 1/2 cub concentrat de legume
verdeata, dupa gust sare Mod de preparare: Se curata ardeii grasi de
seminte si nervuri şi se taie în…
Read more »
28 March 2013

Creveti
picanti cu sare si piper din: creveti, piper rosu, piper negru, ulei de
floarea soarelui, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 g creveti
uriasi, curatati de cochilii 1 lingurita piper rosu, zdrobit 1 lingurita
piper negru, zdrobit 1 lingura ulei de floarea soarelui zeama de la 1/2
lamaie sare Mod de preparare:…
Read more »
28 March 2013

Cotlet
de miel cu spanac si cartofi din: ulei de masline, cartofi, spanac,
usturoi, zeama de lamaie, carne de miel, sare, piper, praf de sofran,
mazare si maioneza. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 500 gr cartofi 1
kg spanac proaspat 3 catei de usturoi zeama de la o lamaie 500 gr
cotlet de miel…
Read more »
28 March 2013

Muşchi
de vită pe pat de cartofi şi spanac din: muschi de vita, cartofi,
spanac, ceapa verde, unt, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g
muschi de vita 2 cartofi mari 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 50 g
unt 1 ou 8 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
spanacul,…
Read more »
28 March 2013

Cornuri
calde din: cornuri simple, crenvursti, cascaval si unt. Ingrediente: 8
cornuri simple 8 crenvursti 8 linguri cascaval ras 100 g unt topit Mod
de preparare: In apă clocotită se pun crenvurştii să fiarbă 3 minute şi
apoi se scot şi se scurg. Se taie crenvurştii rondele. Untul se topeşte
la foc mic într-o…
Read more »
28 March 2013

Crap
cu sos de muştar din: peste, faina, ulei, smantana, vin alb, marar,
sare si piper. Inrgediente: 1 peste de 1,5 kg 3 linguri faina 100 ml
ulei pentru sos: 3 linguri smantana 2 linguri mustar fin 750 ml vin alb
cateva fire marar sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă şi
se…
Read more »
28 March 2013

Piept
de pui cu verdeturi si cuscus din: stevie, spanac, loboda, ceapa verde,
cuscus, piept de pui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
legatura stevie 200 g spanac 2 legaturi loboda 1 legatura ceapa verde
200 g cuscus 400 g piept de pui 50 ml ulei de masline sare piper Mod
de…
Read more »
28 March 2013

Legume
cu taitei de orez si carne de porc din: pulpa de porc, amidon, ulei de
rahide, taitei de orez, sare, morcovi, ghimbir, usturoi, varza
chinezeasca, piper, sos de soia dulce si frunze de ceapa verde.
Ingrediente: 300 g pulpă de porc amidon 4 linguri ulei de arahide 250 g
tăiței de orez lați sare…
Read more »
27 March 2013

Prajitura
cu fistic si nuci pecan din: ulei de canola, oua, suc de limeta,
smantana, budinca de fistic, nuci pecan, nuca de cocos, zahar pudra,
lapte si esenta de migdale. Ingrediente: 3/4 ceasca ulei de canola 3
oua 1 ceasca suc de limeta 1 ceasca smantana budinca de fistic 1 ceasca
nuci pecan, tocate…
Read more »
27 March 2013

Crap
cu migdale din: peste, ou, faina, parmezan, coaja de lamaie, apa
minerala, sare, piper, ulei si migdale feliate. Ingrediente: 1 peste de 1
kg u ou 150 g faina 2 linguri parmezan ras coaja rasa a unei lamai 50
ml apa minerala sare piper ulei pentru prajit pentru servit: 100 g
migdale feliate …
Read more »
27 March 2013

Banana
in aluat fraged din: faina, unt, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie,
sare, banane, zahar, scortisoara, miez de nuca, ou, fructe confiate si
zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 250 g unt 120 ml apa
15 ml zeama de lamaie 1 ou coaja rasa de lamaie 1 lingurita sare pentru
umplutura:…
Read more »
27 March 2013

Supa
de legume din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, paste, ulei,
verdeata si sare. Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 cepe 2 ardei grasi
100 g paste fara ou 2 linguri ulei verdeata sare Mod de preparare:
Toate legumele se spală, se curăţă si se taie cât mai mărunt. O oală cu
doi litri…
Read more »
27 March 2013

Calcan
cu legume si sos din: calcan, morcovi, ceapa rosie, telina cu frunze,
ardei iute, seminte de in, lamai, cimbru, patrunjel, vin alb, unt, apa,
galbenusuri, sare, piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: un calcan
mare 3 morcovi 3 cepe rosii o telina cu frunze un ardei iute o lingura
cu seminte de in doua…
Read more »
27 March 2013

Cordon
bleu din vinete cu salata din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina,
pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata medie 100-150 g
cascaval mai tare 100 g bacon 2 oua faina pesmet ulei sare piper Mod
de preparare: Speli vânătă şi o tai felii subţiri, în număr cu soţ.
Presari cu sare feliile…
Read more »
27 March 2013

Iepure
inabusit cu lamaie si usturoi din: iepure, usturoi, lamai, ulei de
masline, vin alb sec, foaie de dafin, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 iepure de circa 1,5 kg 20 catei de usturoi 2 lamai 1
lingura cu ulei de masline 15 cl vin alb sec 1 foaie de dafin 1 crenguta
de cimbru…
Read more »
27 March 2013

Friptura
cu sos de branza din: piept de pui, sare, smantana, crema de branza,
ceapa ciorii si piper. Ingrediente: 4 fleii piept de pui sare pentru
sos: un pahar mare smantana 2 cutii crema simpla de branza cateva fire
ceapa ciorii un praf piper Mod de preparare: Se spală carnea şi se
pune pe…
Read more »
27 March 2013

Mini
pizza cu cascaval si carnati chorizo din: aluat de pizza, cascaval,
chorizo si ardei iute. Ingrediente: foaie de aluat de pizza 75 g
cascaval 75g de chorizo tăiat bucăţi mici ½ de ardei iute roşu Mod de
preparare: Cu o formă rotundă se decupează 20 de cercuri de câte 6 cm
diametru dintr-o…
Read more »
27 March 2013

Mazare
cu ciuperci din: mazare, ciuperci, ceapa, cub concentrat de legume,
usturoi, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g mazare din conserva 200 g
ciuperci conservate o ceapa un cub concentrat de legume 3 catei de
usturoi 2 linguri ulei verdeata Mod de preparare: In ulei bine încins,
se pune ceapa tăiată mărunt să se…
Read more »
27 March 2013

Supa
de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion,
ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada
si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un
cub concentrat de legume verdeata dupa gust Mod de preparare: In apă
clocotită se…
Read more »
27 March 2013

Salata
iceberg cu pui si sos picant din: ulei de masline, ulei de susan,
ceapa, ciuperci, ardei jalapeno, usturoi, piept de pui, castane de apa,
lamaie, mustar, sos sriracha, sos de peste, otet de orez, nectar de
agave, sos de soia, salata iceberg, migdale, felii de lamaie verde,
menta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura…
Read more »
27 March 2013

Pere
umplute cu nuci si gem din: pere, zeama de lamaie, miez de nuca, miere,
gem, stafide, rom, fistic, fulgi de cocos si frunze de menta.
Ingrediente: 4 pere mari 2 linguri zeama de lamaie 50 g miez de nuca
sfaramat 3 linguri miere de albine 100 g gem de coacaze sau de gutui 60…
Read more »
27 March 2013

Crap
cu bere prajit din: peste, ulei, faina, bere blonda, ulei si sare.
Ingrediente: un peste de 1 kg ulei pentru prajit pentru aluat: 200 g
faina 2 oua 200 ml bere blonda 2 linguri ulei sare Mod de preparare:
Intr-un vas, se amestecă ingredientele pentru aluat, făina, ouăle,
uleiul, sarea şi berea. Se…
Read more »
27 March 2013

Ciorba
cu polonezi din: polonezi, ceapa, pastarnac, morcov, telina, ou,
smantana, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 250 g
polonezi 1 ceapa mare 1 pastarnac 1 morcov mare 1 bucata de telina 1 ou 1
cutie mare smantana 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper
Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele şi…
Read more »
27 March 2013

Budinca
cu tagliatelle din: paste tagliatelle, ciocolata menaj, zahar pudra,
esenta de rom, oua, smantana dulce, unt, cirese glasate si zahar pudra.
Ingrediente: 800 g foi paste tagliatelle 200 g ciocolata menaj 100 g
zahar pudra 4 lingurite esenta de rom 5 oua 200 ml smantana dulce 50 g
unt pentru decor: cirese glasate zahar…
Read more »
27 March 2013

Rulade
de curcan cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, lamaie, salota,
paine alba, ulei de masline, ierburi, ou, supa de pasare, dovlecei, sare
si piper. Ingrediente: 4 felii de carne de curcan de 125 g fiecare 200 g
ciuperci 1 lamaie 1 salota 1 felie de paine alba 2 linguri cu ulei de
masline…
Read more »
27 March 2013

Ton
pe gratar cu banane din: mango, apa, banane, stafide, ulei de masline,
file de ton, sare si piper. Ingrediente: 1 mango foarte copt 1/2 ceasca
apa 2 banane taiate felii 1/4 ceasca stafide o lingura ulei de masline
500 g file de ton sare piper Mod de preparare: într-o tigaie, puneţi
apa la…
Read more »
27 March 2013

Cele
mai mari doua placeri culinare ale lumii: pizza si clatitele s-au unit
in sfarsit formand o pizza cu blat de clatite. Cu un blat din compozitie
de clatite si cu ingredientele favorite de pizza veti gasi modul ideal
de a va bucura de o gustare speciala. Ingrediente: 120 g plain flour
pinch of salt…
Read more »
27 March 2013

Crostini
cu salata de ridiche alba din: ridiche alba, sare, paine, usturoi, ulei
de masline, otet aromat, piper, rosii, branza de capra si frunze de
busuioc. Ingrediente: 1 ridiche alba sare 2 baghete de paine 1 catel de
usturoi 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromat piper 6 rosii
mici 120 g branza…
Read more »
27 March 2013

Cartofi
cu smantana si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare, piper,
smantana si caviar. Ingrediente: 20 de cartofi noi, mici ulei de măsline
sare şi piper smântână caviar Mod de preparare: Se pun 20 de cartofi
noi, mici, într-o tavă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se asezonează
cu sare şi piper.…
Read more »
27 March 2013

Mere
cu nuci si sos de vanilie din: mere, musli, lapte, nuci, migdale,
stafide, rom, scortisoara, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie
si zahar. Ingrediente: 4 mere mai mari 4 linguri cu musli 200 ml lapte
100 g nuci 100 g migdale 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite scortisoara
pentru sosul de vanilie:…
Read more »
27 March 2013

File
de ton cu ardei iute din: file de ton, apa, ardei iute, lamaie, ulei de
nuci, ulei de susan, sare de mare si radacina de telina. Ingrediente:
500 g file de ton 100 ml apă 50 g ardei iute galben şi roşu o lămâie o
lingură ulei de nuci o lingură ulei de susan…
Read more »
27 March 2013

O
reteta delicioasa de ton cu: rosii cherry, ciuperci, ardei iute,
dovlecei, rozmarin, oregano, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, ulei,
sare, piper. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 400 g roşii
cherry 300 g ciuperci un ardei iute doi dovlecei rozmarin uscat o
linguriţă cu oregano tocat două cepe un căţel de usturoi o lămâie…
Read more »
27 March 2013

Pulpe
de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui, miere, ulei de
masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper cayenne, vin, amidon,
apa, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 -5 pulpe de pui 1/3 ceasca de
miere 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar brun 1 lingura usturoi
pisat…
Read more »
27 March 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, drojdie, lapte dulce, unt, sare,
zahar tos, vanata, broccoli, masline, ceapa verde, usturoi, oua, piper,
patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 300 ml lapte
dulce 150 g unt o linguriţă sare o linguriţă cu zahăr tos o vânătă 250 g
broccoli 100 g măsline feliate…
Read more »
27 March 2013

Ton
Hawaian din: suc de portocale, suc de grapefruit, sos de soia, suc de
lamaie, ceapa, ton, felii de portocale, lamaie, lime, grapefruit, nuci,
ghimbir, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca suc de
portocale 1/2 ceasca suc de grapefruit 1 ceasca sos de soia 1/2 ceasca
de suc de lamaie 2 linguri…
Read more »
27 March 2013

Escalop
de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan,
curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 2 mango putin coapte sucul de la 1 lamaie verde 1
salota 4 felii de piept de curcan 1 lingurita de curcuma pudra 30 g unt
ulei de floarea…
Read more »
27 March 2013

Praz
umplut cu surimi si ricotta din: praz, surimi, ricotta, unt, coaja de
lamaie, suc de lamaie, sare, piper, unt, smantana, oua, parmezan, pesmet
si frunze de ruccola. Ingrediente: 6 fire praz 300 g surimi 250 g urdă
sau ricotta 1 lingură unt 1 linguriță coajă de lămâie rasă 3 lingurițe
suc de lămâie sare…
Read more »
27 March 2013

Baclava
cu mere şi coacăze din: foi de palcinta, mere, coacaze rosii, lamaie,
portocala, zahar, migdale, fistic, miere, unt, scortisoara, cardamon,
cuisoare si zahar vanilat. Ingrediente: un pachet foi de placinta doua
mere 400 g coacaze rosii o lamaie o portocala 60 g zahar 200 g migdale
100 g fistic 120 g miere 130 g…
Read more »
27 March 2013

Sufleu
de telina cu broccoli si bresaola din: lapte, bresaola, unt, parmezan,
telina, faina gris, oua, broccoli, sare si piper. Ingrediente: 1/4 l
lapte 200 g bresaola 50 g unt 50 g parmezan ras 1 telina 1 lingura faina
1 lingura gris 2 oua 1 buchetele broccoli sare piper Mod de
preparare: Broccoli se…
Read more »
27 March 2013

Ton
cu portocala din: ulei de palmier, ceapa, portocala, sos de rosii, suc
de portocale, radacina de ghimbir, curry, ton, ulei de masline si felii
de portocala. Inrgediente: 2 linguri ulei de palmier o ceapă o
portocală 2 linguri de sos de roşii 2 linguri suc de portocale o
rădăcină de ghimbir o linguriţă curry…
Read more »
27 March 2013

Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, telina,
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foid ed afin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita.
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel
100 g praz 2 linguri…
Read more »
26 March 2013

Prajiturele
cu fulgi de ciocolata din: faina, zahar pudra, oua, unt, praf de copt,
sare si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300g faina 160g zahar pudra 2
oua 250g unt nesarat 5g praf de copt 5g de sare 200g fulgi de ciocolata
Mod de preparare: Puneti toate ingredientele, cu excepția fulgilor de
ciocolata intr-un…
Read more »
26 March 2013

Cotlete
de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de
miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
1 lamaie 2 fire de menta 1/4 lingurita cu coriandru tocat 5 dovlecei cu
pielita subtire 4 cotlete de miel de 120 g fiecare 2 varfuri de cutit
de ierburi de Provence…
Read more »
26 March 2013

Iepure
cu ciuperci şi portocale din: carne de iepure, sos pesto, portocale,
ciuperci, usturoi, telina, morcov, ceapa, cuisoare, vin, scortisoara,
sare, piper, ulei, rozmairn, cimbru si merisoare. Ingrediente: 800 g
carne de iepure 30 g sos pesto 3 portocale 400 g ciuperci usturoi o
felie de telina un morcov o ceapa doua cuisoare 300 ml…
Read more »
26 March 2013

Cataif
cu miez de nuca din: fidea, unt, zahar, zeama de lamaie si miez de
nuca. Ingrediente: 500 g fidea subtire (speciala de cataif sau de orez)
150 g unt 80 g zahar 1 l apa zeama de la o jumatate de lamaie pentru
decor: miez de nuca tocat Mod de preparare: Pentru sirop,…
Read more »
26 March 2013

Tartine
cu ton şi guacamole din: baghete, avocado, lamaie, usturoi, boia dulce,
chimen, smantana, ardei iute, ton in ulei, ulei de masline, patrunjel,
sare, piper, masline, fistic si migdale. Ingrediente: doua baghete un
avocado o lamaie 3 catei de usturoi 2 g boia dulce 4 g chimen 50 g
smantana un ardei iute mic 5…
Read more »
26 March 2013

Mâncare
de gogoşari cu fasole boabe si costită din: ulei, ceapa, fasole boabe,
costita, bulion, sare, piper, foi de dafin si frunze de telina.
Ingrediente: 100 ml ulei 2-3 cepe potrivite 300 g fasole boabe noua 500 g
costita 200 ml bulion sare piper foi de dafin frunze de telina Mod de
preparare: Toci…
Read more »
26 March 2013

Mâncare
de dovlecei cu ouă din: dovlecel, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de
masline, cimbru, marar, rosii, oua, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 dovlecel mai mare 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei gras
1 lingura ulei de masline 1 legatura combinata de cimbru si marar 2
rosii 5 oua 1 legatura patrunjel…
Read more »
26 March 2013

Friptura
de vitel cu unt de salvie din: rasol de vitel, unt, frunze de salvie,
faina, lamaie, sare si piper macinat. Ingrediente: 600 g rasol de vitel
120 g unt 8 frunze de salvie faina 1 lamaie sare si piper macinat Mod
de preparare: Tăiaţi rasolul de viţel în felii foarte subţiri, de circa…
Read more »
26 March 2013

Prajitura
gustoasa cu nuci din: zahar, oua, faina, praf de copt, ulei si nuci.
Ingrediente: 200 g de zahar 4 oua 125 g faina 1/2 de plic de praf de
copt 4 linguri de ulei 150 g nuci Mod de preparare: Se pun ouale
intregi intr-un castron, se adauga zahar si se bate totul…
Read more »
26 March 2013

Tocăniţă
din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei de
masline, bulion, sare, piper, condiment pentru carne de pui si patrunjel
verde. Ingrediente: 750 g piept de curcan 600 g cartofi 1 ceapa 2-3
linguri ulei de masline 2 linguri bulion sare si piper dupa gust 1
lingurita condiment pentru carne de…
Read more »
26 March 2013

Gogosi
glazurate din: drojdie, zahar pudra, faina, apa calduta, margarina,
zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra, esenta de vanilie, zeama de
lamaie, cacao si coaja zaharisita de portocala. Ingrediente: pentru
aluat: 40 g drojdie proaspata 60 g zahar pudra 500 g faina 300 ml apa
calduta 50 g margarina 2 pliculete zahar vanilat sare ulei…
Read more »
26 March 2013

Piept
de curcan cu arahide si orez din: piept de curcan, sare, zahar vanilat,
ardei iute, usturoi, ulei, arahide, pesmet, miere, curry iute, orez,
suc de lamaie, portocala, compot de piersici, vin si gin. Ingrediente:
pentru friptura: 1 piept de curcan dezosat (800 g) sare 1 zahar vanilat 2
ardei iuti 2 catei de usturoi…
Read more »
26 March 2013

Coaste
de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel din: coaste de miel,
rozmarin, usturoi, patrunjel, piper, sare si ulei de masline.
Ingrediente: ½ kg carne de miel (coaste de miel) 2 crengute de rozmarin
proaspat 2 catei de usturoi, tocati 2 linguri patrunjel tocat Piper sare
ulei de masline Mod de preparare: Crestati…
Read more »
26 March 2013

Rata
cu portocale si sos de portocale din: rata, sare grunjoasa, piper
negru, piper rosu, portocale, ulei de floarea soarelui, unt, salata
verde, zahar si vin alb. Ingrediente: 1 rata sare grunjoasa piper negru
si rosu boabe, dar si macinat 3-4 portocale 20 ml ulei de floarea
soarelui 50 g unt 1 salata verde 1…
Read more »
26 March 2013

Carnati
de casa cu cartofi copti din: carnati, cartofi, marar, sare, boai,
cimbru, piper si ulei. Ingrediente: 2 carnati 800 g cartofi mici sau
taiati rondele 1 legatura marar verde sare boia cimbru piper 1-2 linguri
ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, apoi îi aşezi în
tavă. îi condimentezi cu sare, piper,…
Read more »
26 March 2013

Mancare
de legume cu carne din: vrabioara de vitel, cartofi, morcovi, ceapa,
mazare, sare, piper, ulei, cimbru si pasta de rosii. Ingrediente: 500 g
vrabioara de vitel 6 cartofi 4 morcovi 2-3 cepe 400 g mazare sare piper
50 ml ulei cimbru 50 g pasta de rosii Mod de preparare: Se curăţă
cartofii, morcovii,…
Read more »
26 March 2013

Bruschete
aromate cu usturoi si cimbru din: paine, rosii, unt, usturoi, cimbru,
branza, sare, marar, ulei si patrunjel. Ingrediente: o paine 6 rosii 50 g
unt o capatana usturoi cimbru 150 g branza sare marar 2-3 linguri ulei
patrunjel Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se
pisează. Se amestecă cu untul…
Read more »
26 March 2013

Copane
de curcan in vin din: copane de curcan, ulei, usturoi, rozmarin, sare,
piper, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 4 copane de curcan 50 ml
ulei o capatana usturoi 3-4 frunzulite rozmarin sare piper 200 g piure
de rosii 200 ml vin rosu dulce Mod de preparare: Se curăţă copanele şi
se…
Read more »