Shake
usor, de vara din: banane, capsune, apa plata, iaurt degresat, extract
de stevie. Ingrediente: 2 banane 300 g caspune proaspete 150 ml apa
plata 250 g iaurt degresat 1 lingurita extract de stevie Mod de
preparare: Speli căpşunele, le cureţi şi le laşi să…
23 July 2013

Fajitas
cu vita din: avocado, zeama de lime, lime, porumb, rosie, coriandru,
ulei de masline, ceapa rosie, cotlet de vita, boia, chimion, usturoi
pudra, lipii, salata iceberg, ardei iute. Ingrediente: 1 avocado foarte
copt zeama de la 1 lime 1 lime taiata in sferturi 100 g porumb din
conserva 1 rosie curatata de semitne, taiata…
Read more »
23 July 2013

Salata
de porumb copt din: porumb copt, rosii cherry, ceapa rosie, ulei de
masline, otet balsamic, usturoi, busuioc, parmezan. Ingrediente: 4
bucati porumb copt 1 ceasca rosii cherry, injumatatite ¼ cana ceapa
rosie, tocata ¼ cana ulei de masline ¼ cana de otet balsamic 2 catei de
usturoi, zdrobit 2 linguri de busuioc proaspat,…
Read more »
23 July 2013

Chiftelute
cu mazare din: mazare, ceapa, usturoi, branza de capra, orez, supa de
legume, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 cana de mazare
boabe 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, zdrobiti si maruntiti 100 g
branza de capra, faramitata 300 g orez 500 ml supa de legume 2 oua 3
linguri faina…
Read more »
23 July 2013

Vinete
umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen,
marar verde, ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3 capatani
de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen zdrobite
1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline Mod de preparare:
Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un castron,…
Read more »
23 July 2013

Bruschete
cu friptura de vita din: antricoate de vita, ulei de masline, ciabatta,
mustar de dijon, nasturel, gorgonzola, otet balsamic. Ingrediente: 2
antricoate de vita 1 lingurita ulei de masline 1 chifla ciabatta, taiata
pe jumatate 1 lingurita de mustar dijon 1 mana de nasturel 50 g
gorgonzola putin otet balsamic Mod de preparare:…
Read more »
23 July 2013

Carne
de pasăre cu măsline din: carne fiarta, masline, rosii, ardei, ceapa,
sare, otet, zahar, verdeata, ulei. Ingrediente: carne fiarta de la supa
100 g masline 2 rosii 1 ardei 1 ceapa sare 1 lingurita cu otet 1 lingura
cu zahar verdeata 4 linguri cu ulei Mod de preparare: Tocaţi mărunt
ceapa, o căliţi…
Read more »
23 July 2013

Limonada
cu fructe din: lamai, lamaie verde, otet din mere, miere, frunze de
menta, apa plata, corcoduse, afine. Ingrediente: 2 lamai 1 lamaie verde
3-4 linguri otet din mere si miere 2 linguri miere frunze de menta 250
ml apa plata 10-12 corcoduse bine coapte 1 cewcuta de afine Mod de
preparare: Speli fructele…
Read more »
22 July 2013

Granita
de ceai din: ceai de iasomie, ceai verde, apa, zahar tos, lapte.
Ingrediente: 2 linguri frunze ceai iasomie 2 linguri frunze de ceai
verde 4 cani de apă 2/3 ceasca de zahar tos 1 cana de lapte Mod de
preparare: Combinati frunzele de iasomie si frunzele de ceai verde
intr-un blender…
Read more »
22 July 2013

Retete video: Cum se prepara Salata cu morcovi si avocado
Read more »
22 July 2013

Retete video: Cum se prepara salata de legume gratinate cu sos de mozzarella
Read more »
22 July 2013

Retete video: Cum se prepara chiftelute de branza cu sos de miere
Read more »
22 July 2013

Dacă
vă plac fripturile de vită la grătar, atunci ştiţi deja că în acest caz
calitatea cărnii este de importanţă maximă. Pentru a fi fragedă,
zemoasă şi gustoasă, carnea de vită trebuie lăsată să se marineze timp
îndelungat în amestecuri speciale. Carnea pe care o găsim de obicei la
supermarket este marinată doar câteva zile,…
Read more »
22 July 2013

Retete video: Cum se prepara napi la cuptor
Read more »
22 July 2013

Retete video: Cum se prepara sandvisuri cu vinete prajite
Read more »
22 July 2013

Crema
de lamaie din: lamai, zahar, unt, galbenusuri de ou, suc de lamaie,
sare. Ingrediente: 3 lamai 1 ½ cesti de zahar 1/2 cana unt nesarat, la
temperatura camerei 5 galbenusuri de ou ½ ceasca suc de lamaie 1 varf
de cutit de sare Mod de preparare: Stoarceti lamaile si radeti cojile.
Puneti…
Read more »
22 July 2013

Pastrav
umplut cu salata de ciuperci din: pastravi, ciuperci, ceapa verde,
ulei, patrunjel, tarhon, lamaie, faina, malai, oua, sare, piper.
Inrgediente: 4 pastravi mai mari sau 8 mai mici 400 g ciuperci albe de
cultura 1 legatura ceapa verde 4 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde
1 legatura marar verde 1 legatura tarhon verde 1…
Read more »
22 July 2013

Salata
cu vinete si branza fripta din: vinete, branza, coaja de lamaie, ulei
de masline, otet balsamic alb, suc de lamaie, frunze de salata verde,
piper. Ingrediente: 3 vinete lunguiete 250 g branza taiata in felii
groase de 5 mm 2 linguri coaja de lamaie rasa 150 ml ulei de masline 1
lingura otet balsamic…
Read more »
22 July 2013

Foi
cu cremă de vanilie si cremă cu mac din: foaie de cremsnit,
galbenusuri, zahar, lapte, amidon, unt, esenta de vanilie, lapte, nuca
de cocos, mac, unt, gris, zahar, ciocolata, frisca. Ingrediente: pentru
baza: o foaie cremsnit din comert pentru crema de vanilie: 8 galbenusuri
200 g zahar 700 ml lapte 100 g amidon 300…
Read more »
22 July 2013

Tarta
cu mazare, sunca si branza de capra din: foi de placinta, mazare, sunca
de praga, branza de capra, oua, cascaval, smantana, sare, piper, ulei,
supa de legume. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 g mazare 100 g
sunca Praga, taiata cubulete 100 g branza de capra 4 oua 150 g cascaval
ras 50…
Read more »
22 July 2013

Frigarui
de pui cu caise din: carne de pui, alune, ulei de masline, caise
uscate, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 100 g alune 4
linguri ulei de masline 200 g caise uscate sare piper Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de pui în bucăţi potrivite. Puneţi bucăţile într-un
castron. Condimentaţi cu sare şi…
Read more »
22 July 2013

Fasole
verde in sos picant din: fasole verde, patrunjel verde, usturoi, ardei
iute, ulei de masline, sare. Ingrediente: 400 g fasole verde 1 legatura
patrunjel verde 2 catei de usturoi 1 ardei iute rosu 4 linguri ulei de
masline sare Mod de preparare: Fierbeţi fasolea verde în apă cu sare,
apoi strecuraţi-o şi lăsaţi-o…
Read more »
22 July 2013

Punch
de fructe si mentă din: zeama de portocale, suc de mere, suc de
pierisici, ceai de menta, lamai, zeama de lamaie, scortisoara, zahar
vanilinat, rondele de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 500 ml zeama
de portocale 300 ml suc proaspat de mere 300 ml suc proaspat de
piersici 300 ml ceai de menta 2…
Read more »
22 July 2013

Supa
alba cu galuste de gris din: pui, oua, gris, ceapa, morcovi, telina,
cartofi, sare, piper, verdeata, branza telemea. Ingrediente: 1 pui sau
1/2 pasare mare 2 oua 6 linguri cu gris 1 ceapa 4 morcovi 1 telina 4
cartofi sare piper verdeata 6 felii de branza telemea Mod de
preparare: Curăţaţi carnea, o…
Read more »
22 July 2013

Orez
cu capsuni din: orez, lapte, capsune, zahar, sare, apa. Ingrediente: 1
cana cu orez 500 ml lapte 500 g capsune 4 linguri cu zahar 1 lingurita
cu sare apa Mod de preparare: Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în
două ape, puneţi la fiert cu 1 cană cu apă. Când nu mai are…
Read more »
22 July 2013

Sardine
cu portocale din: sardine, portocale, stafide, muguri de pin, mustar
iute, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 600 g sardine proaspete
sau conservate 2 portocale 1 lingura stafide 1 lingura muguri de pin 2
linguri mustar iute 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi sardinele, tăiaţi- le aripioarele, capul…
Read more »
22 July 2013

Pulpe
de pui in crusta de condimente aromate din: apa, sare, zahar, otet alb,
zahar brun, boia de ardei, praf de chili, fulgi de ardei rosu, praf de
usturoi, chimen, nucsoara, sare, piper, pulpe de pui, miere.
Ingrediente saramura: 4 cani de apa 1/3 cana de sare 1/3 ceasca zahar
alb sau brun 1/3…
Read more »
22 July 2013

Piept
de curcan la gratar cu mamaliga din: piept de curcan, mustar cu hrean,
zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de
porumb, mascarpone, parmezan, sahar, sare, piper. Ingrediente: 700 g
piept de curcan 2 linguri mustar cu hrean 2 catei de usturoi 1 lingura
zeama de lamaie 1 legatura ceapa…
Read more »
22 July 2013

Salsa
de porumb si avocado din: porumb, ardei, ceapa verde, rosii, avocado,
zeama, coriandru. Ingrediente: 2 stiuleti mari de porumb 1 ardei rosu
mare si 1 portocaliu 1 legatura ceapa verde, feliata 3 rosii, curatate
de seminte si tocate marunt 1 avocado copt, taiat in cubulete zeama de
la 1 lime 1 legatura mica de…
Read more »
22 July 2013

Sarmalute
cu piept de pui in foi de vita din: piept de pui, orez, patrunjel,
marar, bulion, ceapa, oregano, frunze murate de vita de vie, bors, ulei,
rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati si tocati
80 g orez 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 5 linguri bulion 3 cepe
oregano uscat frunze…
Read more »
22 July 2013

Smoothie
vitaminizat din: fruct de avocado, banana, capsune, fulgi de nuca de
cocos, apa plata. Ingrediente: 1/2 fruct de avocado 1 banana bine coapta
6 capsune 1 lingurita fulgi de nuca de cocos 100 ml apa plata Mod de
preparare: Cu ajutorul unei linguriţe, scoţi miezul de avocado din
coajă. Decojeşti bananele şi cureţi…
Read more »
22 July 2013

Rulouri
de vitel cu cascaval si jambon din: muschi de vitel, jambon, ulei,
cascaval, sare, piper. Ingrediente: 4 felii muschi de vitel 4 felii
jambon crud uscat 100 g cascaval 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Bateţi carnea de viţel (învelită într-o folie) cu ciocanul de
şniţele pentru a o întinde şi…
Read more »
22 July 2013

Prajitura
aromata cu morcovi din: oua, zahar, morcovi, faina, praf de copt, zahar
vanilinat, scortisoara, ghimbir, ulei, smantana, zahar pudra, gelatina,
esenta de vanilie, fulgi de ciocolata. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua
150 g zahar 4 morcovi mari 275 g faina un plic praf de copt un plic
zahar vanilinat 3 lingurite scortisoara 2 lingurite…
Read more »
22 July 2013

Dovlecei
cu branza ricotta din: dovlecei, lamaie, patrunjel, marar, arpagic,
ricotta, sare, ulei de masline. Ingrediente: 3 dovlecei, felii foarte
subtiri 1 1/2 lamai patrunjel, tocat marar, tocat arpagic, tocat ricotta
sare ulei de masline Mod de preparare: Aranjați dovlecei pe o
farfurie mare. Stoarceti sucul de lamaie si presarati sare. Acoperiti
cu…
Read more »
22 July 2013

Ciuperci
fripte cu baghete umplute din: ulei de masline extravirgin, usturoi,
cimbru, rozmarin, sare, piper, ciuperci, suc de lamaie, baghete, unt,
piper, patrunjel, ceapa verde, oregano, busuioc, usturoi. Ingrediente:
ciuperci fripte: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de
usturoi pisati 2 lingurite cimbru tocat 2 lingurite ace de rozmarin
tocate sare piper 500…
Read more »
22 July 2013

Prajitura
cremoasa din: oua, zahar, amidon, praf de copt, cafea solubila, zahar
pudra, unt, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata. Ingrediente: pentru
blat: 8 oua 10 lingura zahar 14 linguri amidon o lingurita praf de copt 2
lingurite cafea solubila pentru crema de unt: 4 oua 440 g zahar pudra 2
pachete unt esenta de…
Read more »
22 July 2013

Pune
in blender 1 kg fructe de padure proaspete, cu 500 ml de apa rece.
Mixeaza pana obtii un piure fin. Strecoara ca sa elimini semintele si
amesteca cu mierea si zeama de lime pana ajungi la un echilibirul
dulce-acriosr dorit. Serveste imediat. Daca vrei poti adauga si vodca.
Read more »
22 July 2013

Coaste
de porc la gratar cu sos de ardei iute din: coaste de porc, chimion,
paprika, coriandru, oregano, zahar brun, lime, ulei de masline, usturoi,
pasta de rosii, otet de vin rosu, pasta de ardei iute, zeama de lime.
Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc condimente: 1 lingura chimion macinat
1 lingurita paprika 1 lingura…
Read more »
22 July 2013

Ghiveci
cu legume si verdeata din: dovlecel, vanata, cartofi noi, ardei gras,
rosii, piper rosu, usturoi, praz, patrunjel, apa busuioc, sare, ulei.
Ingrediente: 1 dovlecel mare 1 vanata potrivita 500 g cartofi noi 1
ardei gras rosu mare 2 rosii piper rosu piper negru 5 catei de usturoi 2
tije de praz sau 1 legatura…
Read more »
22 July 2013

Prajitura
cu sirop de cafea din: oua, zahar, faina, amidon, cacao, praf de copt,
apa, zahar, zahar vanilinat, cafea, lapte, amidon, frisca, cacao, sirop
de ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 g zahar 100 g faina 50
g amidon 20 g cacao 1/2 pliculet praf de copt pentru siropul de cafea:
80 ml apa…
Read more »
22 July 2013

Shake
de banane si caise din: iaurt natural, caise, banane, miere, menta.
Ingrediente: 500 ml iaurt natural 300 g caise coapte 2 banane 1 lingura
miere cateva frunze proaspete de menta sau de lamaita Mod de
preparare: Alegi caise bine coapte, pe care le speli, le cureti de coaja
si de samburi si le…
Read more »
22 July 2013

Frigarui
cu carne de miel din: pulpe de miel, harissa, ulei de masline, caise,
cuscus, ceapa verde, seminte de pin, supa de legume, menta, zeama de
lamaie, iaurt. Inrgediente: 750 g de pulpa sau spata de miel (sau
berbecut), dezosata, taiata in cubulete 1 lingura de harissa (pasta de
ardei iute) 6 linguri ulei de…
Read more »
22 July 2013

File
de vita si unt cu ierburi aromate din: fileuri de vita, ulei de
masline, praf de ciuperci, sare, piper, unt cu ierburi aromate.
Ingrediente: 2 fileuri de vita ulei de măsline praf de ciuperci porcini
sare piper negru proaspat macinat Unt cu ierburi aromate pentru servire
Mod de preparare: Se stropeste…
Read more »
22 July 2013

Ceafa
de porc la gratar cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei grasi,
lamaie, ulei, sos worcestershire, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 800 g
ceafa de porc 1 ananas mare 2 ardei grasi 1 lamaie 50 ml ulei 2 linguri
sos Worcestershire 1 lingurita rasa piper proaspat macinat 1 lingurita
rasa cimbru uscat sare …
Read more »
22 July 2013

Desert
cu coacaze din: praf de copt, sare, fulgi de unt rece, smantana,
scortisoara, amidon, coacaze rosii, coacaze albe, coacaze negre, zahar
fin. Ingrediente: aluat: 1 1/2 lingurita praf de copt 1 praf de sare 100
g fulgi de unt rece 150 ml smantana dulce pentru frisca (40% grasime) 1
praf scortisoara macinata in plus:…
Read more »
22 July 2013

Cocktail
de pepene cu gin din: miez de pepene galben, zeama de lamaie, gin,
gheata. Ingrediente: 2 kg miez de pepene galben 100 ml zeama de lamaie
100 ml gin 4 cesti cuburi de gheata Mod de preparare: Ca să obţii cât
mai multă zeamă de pepene, ideal e să foloseşti un storcător de…
Read more »
22 July 2013

Cartofi
noi cu mărar şi ochiuri din: cartofi, ulei, sare, marar, ou, piper
macinat, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 3 linguri cu ulei sare
(cimbru) marar 1 ou/pesroana piper macinat usturoi Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, îi spălaţi, îi ţineţi în apă rece cu sare 5 min, îi
spălaţi şi-i puneţi în formă de…
Read more »
22 July 2013

Tartă
cu zmeură si afine din: unt, faina, apa, zeama de lamaie, zahar,
vanilie, praf de copt, sare, galbenus, afine, zmeura, zahar tos, pesmet,
zahar vanilat. Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt 250 -300 g faina 80
ml apa 1 lingurita zeama de lamaie 3 linguri zahar 1/2 fiola anilie 1
lingurita praf de copt…
Read more »
21 July 2013

Musli
din: mix de cereale integrale, apa, suc de lamaie, iaurt, mar, nuci.
Ingrediente: 2-3 linguri mix de cereale integrale apa Sucul de la o
jumatate de lamaie 2-3 linguri de iaurt 1 mar, tocat 2 linguri de nuci,
tocate Mod de preparare: Intr-un bol puneti cerealele si acoperiti cu
apa. Lasati peste…
Read more »
21 July 2013

Rosii
in bacon din: rosii cherry, bacon, ulei, frunze de busuioc, sare,
piper. Ingrediente: 12 rosii cherry 12 felii de bacon 50 ml ulei 12
frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Spălaţi roşiile,
scurgeţi-le de apă şi presărati-le cu sare şi piper. Puneţi pe fiecare
felie de bacon câte o frunză de…
Read more »
21 July 2013

Bors
pescaresc cu perisoare din: peste, morcovi, radacina de patrunjel,
telina, pastarnac, varza, rosii, ardei grasi, leustean verde, bors,
sare, piper, carne de peste dezosata, franzela, oua, marar verde, faina,
sare, piper. Ingrediente: 1-2 kg peste 2 morcovi 2 radacini de
patrunjel 1 telina mai mare 1 radacina de pastarnac 1/2 varza proaspata 2
ardei…
Read more »
21 July 2013

Salata
cu taitei si castravete din: suc de limette, zahar, otet de orez, ulei
de floarea soarelui, ulei de susan, ardei grasi, castravete, taitei de
hrisca, frunze de busuioc, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 2
linguri suc de limette 1 lingurita zahar 2 linguri otet de orez 2
linguri ulei de floarea soarelui 1…
Read more »
21 July 2013

Friptura
de vita cu susan si rondele de ceapa verde din: mar, morcovi, ceapa,
zahar fin, ghimbir, sos de soia, curmale, usturoi, ardei iute, kiwi, vin
de orez, pulpa de vita, ceapa verde, ulei de arahide, seminte de susan,
salata verde. Ingrediente: marinata: 1 mar 2 morcovi 2 cepe decojite 60
g zahar fin o…
Read more »
21 July 2013

Rulouri
de hering cu cimbru, busuioc si branza din: fileuri de hering, marar,
patrunjel, cimbru verde, coriandru, maghiran, busuioc, ulei de masline,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de hering (circa
150g/bucata) 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 fire de cimbru
verde 2-3 fire de coriandru 2-3 fire de maghiran 2-3 fire busuioc 50…
Read more »
21 July 2013

Kebap
de pui cu salata din: sofran, suc de lamaie, unt, piept de pui, ceapa,
unt, spanac, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare,
zahar, piper. Ingrediente: marinata: 1/4 lingurita sofran 50 ml suc de
lamaie 50 g unt topit in plus: 4 piepti de pui salata: 1 ceapa 2
lingurite unt 300…
Read more »
21 July 2013

Inghetata
cu petale de trandafiri din: lapte, pastaie de vanilie, galbenusuri,
zahar, petale de trandafir, frisca, siropd e zmeura, ulei eteric de
trandafir, petale de trandafir. Ingrediente: 100 ml lapte 1 pastaie de
vanilie 3 galbenusuri 70 g zahar 4 petale de trandafir 500 ml frisca 100
ml sirop de zmeura 2 picaturi de ulei…
Read more »
21 July 2013

Hamburger
din carne de vita din: carne de vita, ceapa, usturoi, mustar cu hrean,
sos worcestershire, patrunjel, galbenus de ou, zahar, sare, piper,
chifle, salata verde, maioneza, mustar, ketchup, ceapa rosie, mustar.
Ingrediente: 500 g carne de vita 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 1
lingurita mustar cu hrean 1 lingurita sos Worcestershire 1…
Read more »
21 July 2013

Cod
cu legume si smantana din: cartofi rosii, ardei grasi, ceapa, ulei de
masline, sare, piper, supa de legume, lamaie, foaie dafin, boabe piper,
fileurid e cod, marar, smantana. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 2
ardei grasi rosii 1 ceapa 2 linguri ulei de masline sare piper 500 ml
supa de legume 1 lamaie 1…
Read more »
21 July 2013

Salata
cu rosii si avocado din: rosii, ceapa, coriandru, suc de lamaie, sare,
piper, avocado. Ingrediente: 1/2 cana rosii, cuburi 1/4 ceasca ceapa,
tocata 1/4 ceasca coriandru, tocat 1 lingura suc de lamaie sare piper 1
ceaca avocado, cubulete Mod de preparare: Se amesteca toate
ingredientele, mai putin avocado. Adaugati avocado si amestecati…
Read more »
21 July 2013

Pepene
cu telemea si ruccola din: cimbru, suc de lamaie, otet de mere, ulei de
masline, pepene verde, salata verde, ruccola, telemea de vaca, masline,
seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 3 fire
cimbru 2 linguri suc de lamaie 1 lingura otet de mere 3 linguri ulei de
masline 1/2 pepene verde de…
Read more »
21 July 2013

Carnaciori
cu dovlecei la gratar din: carnaciori, dovlecei, ulei de masline,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 carnaciori egali ca marime 4
dovlecei 2 linguri ulei de masline 1 linguri cimbru uscat sare piper
Mod de preparare: Amestecaţi uleiul cu sare, cimbru şi piper. Tăiaţi
dovleceii în felii, pe lungime şi ungeţi fiecare felie, pe…
Read more »
21 July 2013

Tarta
cu coacaze si bezea din: faina, budinca de vanilie, sare, unt,
smantana, albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, coacaze rosii.
Ingrediente: 200 g faina 55 g praf de budinca de vanilie 1 praf de sare
170 g unt 130 ml smantana 3 albusuri cateva picaturi suc de lamaie 80 g
zahar pudra 350 g…
Read more »
21 July 2013

Medalion
de vita cu porumb si cartofi copti din: cartofi, medalion de vita,
porumb, unt, ulei de masline, vin, cuisoare, foi de dafin, ceapa, ardei
iute, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 4 medalioane de vita 4
stiuleti de porumb 4 lingurita unt 2 lingurite ulei de masline 500 ml
vin alb 2 cuisoare 2 foi…
Read more »
21 July 2013

Sos
de coacaze cu vin de porto din: coacaze rosii, coacaze negre, zahar
fin, apa, otet de vin rosu, vin de port. Coacăzele sunt fructele roşii
sau negre ale arbustului Ribes, originar din nordul Europei şi Asia.
Proprietăţile medicinale ale plantei au fost descrise în numeroase
tratate, de-a lungul timpului. Sucul fiert cu zahăr ameliorează…
Read more »
21 July 2013

Pui
cu ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute,
usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras verde 1 ardei iute rosu 2
catei de usturoi 1 lamaie 150 ml vin alb de Porto 50 ml coniac 50 ml…
Read more »
21 July 2013

Scoici
invelite in prosciutto din: scoici, prosciutto, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 1/2 kg scoici Prosciutto feliat Sare Piper negru
proaspat macinat Ulei de masline Mod de preparare: Puneti scoicile
intr-un castron. Stropiti cu ulei de masline, apoi se presara cu sare si
piper negru. Amestecati bine. Inveliti scoicile in prosciutto.…
Read more »
21 July 2013

Corabioare
de dovlecei cu legume si sunca din: dovlecei, ciuperci, praz, telina,
morcovi, sunca, unt, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 6 dovlecei
mici (a circa 125 g) 180 g ciuperci champignon 200 g praz 150 g telina
200 g morcovi 200 g sunca 3 linguri unt 6 fire de patrunjel 3 linguri
ulei de masline…
Read more »
21 July 2013

Frigarui
de oaie cu legume din: pulpa de oaie, ceapa, telina, morcov, rosii,
fasole verde, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa de
oaie 2 cepe mici 1 telina mica 1 morcov 3 rosii 200 g fasole verde 100
ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
carnea de pieliţe…
Read more »
21 July 2013

Musaca
de dovlecei cu carne de berbecut din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de
masline, carne tocata de berbecut, scortisoara, oregano, sare, piper,
orez, supa, unt, faina, lapte, oua, nucsoara, cascaval. Ingrediente: 850
g dovlecei 1 ceapa 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline 400 g
carne tocata de berbecut (pulpe de berbecut sau…
Read more »
21 July 2013

Muschiulet
de porc cu salata verde din: muschiulet de porc, usturoi, slaninuta,
morcov, salata verde, ceapa, rosii, patrunjel verde. Ingrediente: 1
muschiulet de porc mai mare-bucata intreaga 2 catei de usturoi 50 g
slaninuta 1 morcov 1 salata verde mai mare 2 cepe 2 rosii 1 legatura
patrunjel verde Mod de preparare: Cureti muschiuletul…
Read more »
21 July 2013

Rulouri
de dovlecei din: orez integral, sare, dovlecei, ardei gras, patrunjel,
smantana, pesmet, ou, parmezan, piper, ceapa, supa de legume, maghiran.
Ingrediente: 80 g orez integral sare 4 dovlecei 2 ardei grasi galbeni 2
ardei rgasi rosii 1/2 legatura patrunjel 100 ml smantana 2 linguri
pesmet 1 ou 4 linguri parmezan ras piper 4 cepe…
Read more »
21 July 2013

Suc
de lamaie si portocale din: lamai, portocale, zahar, apa plata, apa
minerala, frunze de menta. Ingrediente: 3 lamai 2 portocale 250 g zahar
500 ml apa plata 1 l apa minerala cateva frunze de menta Mod de
preparare: Cureti coaja de la 1 lamaie si de la 1 portocala si le tai
in…
Read more »
21 July 2013

Costiţe
glasate cu miere din: costite de porc, miere, vin rosu, nucsoara,
cuisor, boia dulce, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 8 costite
de porc cu lungime de 8-10 cm 4 linguri miere de albine 150 ml vin rosu
1 lingura nucsoara rasa 1 cuisor zdrobit 1 lingurita boia dulce 1
lingurita pasta de tomate…
Read more »
21 July 2013

Tiramisu
cu nectarine din: nectarine, piscoturi, lichior de cafea, cafea,
mascarpone, crema de vanilie, ciocolata, cacao. Ingrediente: 3 nectarine
sau piersici 150 g piscoturi 5 linguri lichior de cafea 3 linguri cafea
concentrat neindulcita 250 g mascarpone 450 ml crema de vanilie (din
plic) 200 g ciocolata menaj 2 linguri cacao cernuta Mod de…
Read more »
21 July 2013

Coaste
de porc in crusta picanta din: coaste de porc, ulei, nuci, sare
grunjoasa, ghimbir, usturoi, cuisoare, soia, siropd e artar, sos
tabasco, sos iute, seminte de susan, praf de ceapa, praf de usturoi,
sare, piper alb, pudra de ghimbir, fulgi de patrunjel, anason, oregano,
cuisoare, chilii, boia de ardei, ardei iute. Ingrediente: 5-6…
Read more »
21 July 2013

Tarta
cu coacaze din: faina, zahar pudra, unt, ou, coacaze, amidon, sare.
Ingrediente: 250 g faina 200 g zahar pudra 200 g unt moale 1 ou 2 cani
coacaze proaspete 2 lingurite amidon sare Mod de preparare: Intr-un
castron, frecaţi untul cu oul, un praf de sare şi zahărul, până ce
zahărul s-a topit.…
Read more »
21 July 2013

Pui
piri-piri la gratar din: pui, ardei iute, usturoi, boia de ardei dulce,
otet din vin rosu, patrunjel, ulei de masline, sferturi de lamaie, sos
tabasco. Ingrediente: 1 pui (circa 1,5 kg) 4 ardei rosii iuti 3 catei de
usturoi, zdrobiti 2 lingurite boia de ardei dulce 2 linguri de otet din
vin rosu 2…
Read more »
21 July 2013

Smoothie
cu capsune si ciocolata din: capsune, iaurt, miere de salcam, lapte,
ciocolata amaruie, lapte, cardamom, frisca. Ingrediente: 200 g capsune
150 g iaurt gras grecesc 3 linguri miere de salcam 50 g ciocolata
amaruie 50 ml lapte 3-4 pastai de cardamom 50 g frisca 4-5 capsune
pentru decor Mod de preparare: Speli şi…
Read more »
21 July 2013

Antricot
de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde din: antricot de vita,
lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper. Nu folosiţi
grătar electric, grătar pe gaz, cu rocă vulcanică sau alt tip de grătar,
pentru că veţi obţine altceva. Se face numai pe grătar cu cărbune de
lemn. Inainte de a fi…
Read more »
21 July 2013

Spanac
cu rosii umplute din: rosii, supa de carne, parmezan, mascarpone,
spanac, orez, untura de porc, samburi de pin, usturoi, vin, ceapa, sare,
piper. Ingrediente: 4 rosii mari 250 ml supa de carne instant 100 g
parmezan ras 3 linguri mascarpone 400 g spanac 125 g orez 50 g unt 50 g
untura de porc…
Read more »
21 July 2013

Vinete
si cartofi gratin din: cartofi, vinete, oua, branza, cascaval,
smantana, sare, piper. Ingrediente: 2-3 cartofi mari 2 vinete potrivite 4
oua 150 g banza 200 g cascaval 2 linguri smantana sare piper Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii potrivit de groase şi
îi pui la fiert. Ii scurgi şi…
Read more »
20 July 2013

Salata
de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac din: seminte de mac, lapte,
iaurt, miere, banana, portocala, afine, capsuni, struguri, suc de
lamaie. Ingrediente: 2 linguri seminte de mac 1/2 cana lapte 1 cana
iaurt 1 lingurita miere sau sirop de artar 1 banana feliata 1 portocale,
felii 1/2 ceasca de…
Read more »
20 July 2013

Burgeri
cu rosii si avocado din: carne, ceapa rosie, pudra de ardei cayenne,
oregano, chifle, rosii, avocado, ketchup, sos barbecue. Ingrediente: 500
g carne tocata de vita, de porc sau de curcan 1 ceapa rosie taiata fin 1
lingurita de pudra de ardei cayenne 1 lingurita de oregano uscat 4
chifle 4 felii de rosii…
Read more »
20 July 2013

Lasagna
de rosii din: ulei de masline, ricotta, galbenusuri, sare, piper,
busuioc, foi de lasagna, sos de rosii, sunca, rosii, cascaval.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 400 g ricotta sau urda 2
galbenusuri sare piper 5 fire de busuioc 15 foi de lasagna (refigerate)
300 g sos de rosii 150 g sunca taiata fasii…
Read more »
20 July 2013

Shake
cu suc de morcovi şi portocale din: suc de morcovi, iaurt, portocale,
lamaie, miere, gheata. Ingrediente: 1 1/2 pahar suc de morcovi 1 1/2
pahar iaurt natural 2 portocale 1 lamaie 4 linguri miere 4 cuburi de
gheata Mod de preparare: Intr-un bol, torni sucul de morcovi, mierea,
precum şi zeama de lămâie…
Read more »
20 July 2013

O
reteta delicioasa de melci cu:faina, otet, apa, sare, ulei, lapte, oua,
branza de vaci, zahar tos, budinca de vanilie, zahar vanilat, amidon,
coacaze, menta, frisca, sare. Ingrediente: 600 g făina o lingură cu oţet
200 ml apă sare 100 ml ulei 600 ml lapte 6 ouă 500 g brânză de vaci 60 g
zahăr…
Read more »
20 July 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: morcovi, fasole verde, praz, ceapa,
mazare, porumb, frunze de dafin, ardei gras, bors, pasta de tomate,
rosii, ulei, sare, marar, smantana. Ingrediente: doi morcovi 200 g
fasole verde un fir de praz două cepe 200 g mazăre 100 g porumb din
conservă două frunze de dafin doi ardei graşi…
Read more »
20 July 2013

O
reteta deliciosa de lufar cu: orez salbatic, morcov, ceapa, ardei gras,
telina, scortisoara, pudra curry, boia iute, ulei, sare, piper,
busuioc. Ingrediente: 800 g lufar 150 g orez sălbatic un morcov o ceapă
un ardei gras o ţelină mică un vârf de linguriţă cu scorţişoară o
jumătate de linguriţă cu pudră de curry un…
Read more »
20 July 2013

O
reteta delicioasa de chiftele cu: cartofi, carne de pui, ceapa,
usturoi, morcov, ardei capia, hrean, patrunjel, paine, oua, ciuperci,
mazare, sare, piper, ulei, sos de rosii. Ingrediente: un kg cartofi 500 g
piept de pui două cepe 6 căţei de usturoi un morcov doi ardei capia o
linguriţă cu hrean ras o legătură de…
Read more »
20 July 2013

Burgeri
din porumb cu salsa, ceapa si frunze de salata din: cartofi, ulei,
ceapa rosie, ardei iute, chimion, coriandru, porumb dulce, malai,
chifle, salsa, frunze de salata. Ingrediente: 6 cartofi dulci mari
(circa 1,5 kg) 2 linguri de ulei, plus extra pentru tavi 2 cepe rosii,
tocate fin 2 ardei iuti, tocati fin 1 lingura…
Read more »
20 July 2013

Shake
de kiwi si banane din: kiwi, banane, iaurt natural, miere, gheata.
Ingrediente: 4 kiwi 3 banane 1 cana iaurt natural 3 linguri miere 1 cana
gheata sfaramata Mod de preparare: Decojesti bananele si fructele de
kiwi, dupa care le tai in cubulete, dar pastrezi cateva rondele subtiri
de kiwi, pentru a decora paharele.…
Read more »
20 July 2013

O
reteta delicioasa de piept de pui cu: carne de pui, morcov, conopida,
ciuperci, mazare, pudra de curry, seminte de mustar, oregano, busuioc,
boia dulce, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: două piepturi de pui
doi morcovi o conopidă mijlocie 200 g ciuperci 200 g mazăre 5 g pudră de
curry 10 g seminţe de muştar…
Read more »
20 July 2013

Supa
rece de castraveti din: iaurt, apa, castarvete, marar, usturoi, ulei de
masline, sare, nuci. Ingrediente: 2 cani de iaurt 2 cani de apa 1/2
castravete, tocat 1/2 cana marar proaspat, tocat 2 catei de usturoi,
tocati 1 lingura de ulei de masline Sare, dupa gust nuci, tocate
(optional) Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
20 July 2013

Dorada
la gratar cu orez, salsa si fasole verde din: dorada, condimente, ulei,
mango, ardei iute, avocado, ceapa verde, coriandru, fasole verde, orez.
Ingrediente: 4 dorade, curatate si eviscerate 2 linguri mix de
condimente Cajun coaja rasa si zeama de la 1 lime 1 lingura de ulei 1
mango copt, decojit, fara sambure si tocat…
Read more »
20 July 2013

Pui
cu rosii si branza din: piept de pui, sare, piper, ceapa, ulei de
masline, cimbru, rosii cherry, vin alb, supa de pui, gorgonzola.
Ingrediente: jumatate de pipet de pui cu piele (fara oase) sare piper 2
cepe mici 4 linguri ulei de masline 4 fire de cimbru 500 g rosii cherry
100 ml vin…
Read more »
20 July 2013

Borş
de dovlecei umpluţi cu smantana din: carne tocata, ceapa, rosii, orez,
marar, patrunjel, sare, ou, piper, bors, dovlecei, smantana.
Ingrediente: 500 g carne tocata 1 ceapa 2 rosii 3 linguri cu orez
verdeata tocata (marar, patrunjel) sare 1 ou piper 1 l bors 6 dovlecei
smantana Mod de preparare: Amestecaţi carnea cu ceapă…
Read more »
20 July 2013

Budinca
cu sos de zmeura din: lapte, zahar tos, amidon, foi de gelatina,
zmeura, zahar pudra. Ingrediente: 500 ml lapte 150 g zahar tos 50 g
amidon 2 foi de gelatina 500 g zmeura 150 g zahar pudra Mod de
preparare: Intr-o crăticioară, amestecaţi bine laptele rece cu amidonul
şi cu zahărul. Puneţi vasul…
Read more »
20 July 2013

Tarta
cu rosii si salata din: parmezan, oua, faina, unt, sare, piper, rosii,
smantana, nucsoara, ruccola, otet balsamic, ulei de masline, suc de
portocale. Ingrediente: tarta: 100 g parmezan 4 oua 200 g faina 100 g
unt sare piper alb 8 rosii 150 ml smantana dulce 100 ml smantana
fermentata nucsoara rasa salata: 2 legaturi…
Read more »