Retete usoare si rapide
Reteta zilei: Salata cu crutoane si ou posat
Salata
cu crutoane si ou posat din: paine, ulei cu chilli, oua, salata, ulei
de masline, usturoi, otet balsamic, parmezan, piper. Ingrediente: 1
paine rotunda 3 ulei cu chilli 2 oua 115g salata mixta 3 linguri ulei de
măsline 2 căței de usturoi, zdrobit 1 lingura de otet balsamic 50g
parmezan, ras piper negru Mod […]
Limba cu smantana
Limba
cu smantana din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare,
smantana, faina, verdeata, ulei sau unt. Ingrediente: 1 kg limbă (de
porc sau vită) 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel piper boabe sare 1/2 kg
smântână 1/2 lingură făină 1 legătură verdeaţă (mărar sau pătrunjel) 2
linguri ulei sau unt Mod de preparare: Limba […]
Salata cu parmezan
Salata
cu parmezan din: varza, ceapa, morcovi, ulei, rosii, otet, sare, piper,
parmezan, lamaie, usturoi. Ingrediente: l cană varză 1 cană ceapă 1/2
cană morcovi 1/4 cană ulei de măsline 1 cană roşii 2 linguriţe oţet 1
linguriţă sare 1/4 linguriţă piper negru 1/4 cană parmezan ras 1/4 cană
suc de lămâie 1 căţel usturoi […]
Piept de pui cu oregano si lamaie
Piept
de pui cu oregano si lamaie din: piept de pui, lamaie, ulei, oregano,
sare, piper, usturoi. Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui, fără piele
şi os 5 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 1/2
linguriţe oregano 3/4 linguriţă sare proaspăt râşnită 1/2 linguriţă
piper măcinat 1/4 linguriţă apă 2 […]
Tarta racoritoare cu fructe
Tarta
racoritoare cu fructe din: faina, unt, zahar, lapte, mere, nectarine,
struguri, kiwi. Ingrediente: Pentru aluat: 225 g făină 150 g unt 75 g
zahăr brun unt, pentru uns tava un albuş Pentru umplutură: un plic
budincă de vanilie 500 ml lapte felii de mere verzi felii de mere roşii
felii de nectarine feliuţe de […]
Cele mai Gustoase Retete (2016)
Cele
mai Gustoase Retete: Reteta zilei: Briose cu afine si topping cu coaja
de lamaie Briose cu afine si topping cu coaja de lamaie din: faina,
zahar, praf de copt, sare, ou, ulei de canola, lapte, afine, zahar brun,
unt, coaja de lamaie. Ingrediente pentru briose: 1 3/4 cani faina ½
cana de zahar […]
Musaca de varza cruda
Musaca
de varza cruda din: carne, varza cruda, ceapa, ulei sau untura, pesmet,
smantana, sare. Ingrediente: 1 kg carne (1/2 vită, 1/2 porc – mai
grasă) 1-2 verze crude 2 cepe 4 linguri ulei sau untură pesmet 3-4
linguri smântână piper măcinat sare Mod de preparare: Carnea se
curătă, se spală, apoi se toacă. Dacă […]
Frigarui picante de peste
Frigarui
picante de peste din: peste, ceapa, rosii, ardei, ulei, lamaie, sare,
piper, sos de rosii. Ingrediente: 350 g peşte, după preferinţă o ceapă
roşie 4-5 roşii mici un ardei gras Pentru marinată: 2 linguri ulei sucul
unei jumătăţi de lămâie o linguriţă fulgi de ardei iute sare piper sos
de roşii picant Mod […]
Retete arabesti simple: Salata de andive
Salata
de andive din:andive, ulei de susan, otet, sare, piper, mustar.
Ingrediente: 500 g andive 3 linguri ulei de susan (tahina) 2 linguri
oţet sare piper muştar iute Mod de preparare: Se prepară un sos din
ulei, oţet, piper, muştar şi sare, perfect omogenizat (ca o maioneză).
In el se amestecă andivele, spălate bine […]
Supa limpede de peste
Supa
limpede de peste din: crap, morcov, telina, ceapa, gulie, ciuperci,
unt, zarzavat, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 2-3 capete de crap
sau 1 cap de somn mijlociu 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă 1 gulie 6 ciuperci 1
lingură cu unt 1 l supă de zarzavat 10 boabe de piper sare verdeaţă
felii de franzelă […]
Ardei grasi umpluti cu orez
Ardei
grasi umpluti cu orez din: ardei, ceapa, orez, verdeata, ulei, rosii,
faina, zahar, sare. Ingrediente: 10-12 ardei graşi 3 cepe 1 cană orez 1
legătură verdeaţă 3-4 linguri ulei 8-10 roşii 1 lingură făină 1
linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Ardeii se pregătesc în
prealabil, tăindu-li-se căpăcelele de la codiţă şi curăţându-se […]
Cartofi cu branza rasa la cuptor
Cartofi
cu branza rasa la cuptor din: cartofi, ulei, oua, branza, smantana.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură ulei (sau unt) 2-4 ouă 150 g brânză
rasă 4-5 linguri smântână Mod de preparare: Cartofii se fierb în
coajă, apoi se curătă şi se taie în rondele subfiji (4-5 mm). Ouăle se
coc în cuptor […]
Ciuperci cu smantana si verdeata
Ciuperci
cu smantana si verdeata din: ciuperci, ulei sau unt, smantana, marar
sau patrunjel, faina, sare, piper, branza. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 2
linguri ulei (unt) 1 cană smântână 1 legătură mărar sau pătrunjel 1/2
lingură făină sare opţional: piper măcinat eventual: 1-2 linguri brânză
rasă Mod de preparare: Ciupercile se spală, se curăţă […]
Eclere cu crema de ciocolata
Eclere
cu crema de ciocolata din: apa, unt, zahar, oua, sare, faina, lapte,
frisca, vanilie, amaretto, ciocolta, amidon, ciocolata, lamaie.
Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 2 linguri zahăr 4 ouă un praf sare
fină 300 g făină 500 ml fapte 125 ml frişcă lichidă 6 gălbenuşuri o
linguriţă extract de vanilie o lingură […]
Conopida cu unt si sos de rosii
Conopida
cu unt si sos de rosii din: conopida, unt, pesmet, sare. Ingrediente: 1
kg conopidă 3-4 linguri unt 1-2 linguri pesmet sare Mod de preparare:
Conopida (una sau mai multe) se curăţă bine de frunzele laterale şi de
coada (mai tare), apoi se pune la fiert într-o oală (de 2-3 l)cu apă şi
[…]
Chicken kebabs with cous cous
Chicken
kebabs with cous cous of: chicken breast, figs, olive oil, salt,
pepper, lemon, pine nuts, cous cous. Ingredients: 4 chicken breasts,
skinned and cut into chunks 8 ripe figs, halved 2 tbsp olive oil salt
and pepper 250 g cous cous 250 ml chicken or vegetable stock 1/2 lemon,
juiced 1 bunch chervil, roughly chopped […]
Grilled chicken
Grilled
chicken of: chicken breast, oil, salt, pepper, beans, peas, asparagus,
tomatoes, lemon. Ingredients: 2 chicken breasts, skin on 1 tbsp olive
oil salt and pepper 100 g broad beans, podded 100 g peas 1 bunch
asparagus, trimmed 2 ripe tomatoes, cored and cut into wedges 3 tbsp
extra virgin olive oil 1/2 lemon, juiced […]
Chicken breast fondants
Chicken
breast fondants of: chicken breast, tarragon, cheese, flour, butter,
milk. Ingredients: 1 chicken breasts, skinned and finely diced 1 sprigs
tarragon, chopped 100 g Mimolette cheese, grated 100 ml double (heavy)
cream salt and pepper 500 g self-raising flour 80 g butter, melted 1
egg, beaten 250 ml milk 30 g butter How […]
Tabasco chicken wings
Tabasco
chicken wings of: chicken wings, butter, tabasco sauce, cheese,
mayonnaise, salt, pepper. Ingredients: 16 chicken wings 100 g butter 1
tsp cayenne pepper 1 tsp Tabasco sauce salt and pepper 200 g blue
cheese, crumbled 200 g sour cream 200 g mayonnaise worcestershire sauce
How to prepare: Melt the butter in a pan […]
Chicken with onion and garlic
Chicken
with onion and garlic of: oil, chicken legs, onion, garlic, bacon,
potatoes, wine, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 4 chicken
legs 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of garlic, finely sliced
4 rashers smoked streaky bacon, diced 200 g broad beans 1 bulb fennel,
cored and thickly sliced 8 waxy […]
Coconut lentil soup
Coconut
lentil soup of: lentils, vegetable stock, oil, onion, garlic, chicken
thighs, cumin, paprika, chili, coconut milk, salt, pepper, coriander.
Ingredients: 400 g puy or red lentils 750 ml vegetable stock 2 tbsp
olive oil 1 onion, peeled and finely chopped 2 cloves of garlic, finely
chopped 1 yellow pepper, deseeded and finely chopped 4 […]
Carrot cake with riccota
Carrot
cake with riccota of: eggs, sugar, flour, salt, oil, riccota, carrots.
Ingredients: 3 eggs 1 tsp sugar 235 g plain flour 60 g potato flour 2
tsp baking powder 1/2 tsp salt 6 tbsp olive oil 2 tbsp ricotta 200 g
cooked chicken, finely chopped 2 large carrots, peeled and grated How
to […]
Chicken with herbs
Chicken
with herbs of: oil, chicken breast, asparagus, mange tout, garlic,
tomatoes, wine, salt, pepper, chives. Ingredients: 2 tbsp olive oil 4
chicken breasts, sliced 1 bunch asparagus, trimmed and cut into short
lengths 200 g mange tout 4 whole garlic cloves, peeled 4 tomatoes,
quartered 150 ml dry white wine few sprigs thyme or […]
Preparate gourmet: Scoici Saint-Jacques
Scoici
Saint-Jacques din: scoici, ceapa, bulion, ciuperci, sos Bechamel, unt,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg scoici 1 ceapă 2 linguri cu
bulion 1/2 kg ciuperci 1 cană cu sos Bechamel 1 lingură cu unt sare
piper măcinat pătrunjel tocat Mod de preparare: Spălaţi scoicile şi le
scurgeţi în strecurătoare, apoi le puneţi pe […]
Paste cu sunca si mazare
Paste
cu sunca si mazare din: parmezan, smantana, sare, piper, nucsoara,
paste, mazare, sunca. Ingrediente: 100 g parmezan 250 ml smântână sare
piper nucşoară rasă 400 g paste scurte (penne, fundiţe, spirale) 200 g
boabe de mazăre 300 g felii de şuncă de Praga Mod de preparare:
Fierbeţi pastele al dente, conform indicaţiilor de […]
Muschiulet de porc cu cartofi noi
Muschiulet
de porc cu cartofi noi din: muschiulet de porc, ulei, usturoi,
rozmarin, cimbru, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de
porc 2-3 linguri ulei 3 căţei de usturoi 1 linguriţă rozmarin proaspăt
tocat 2 linguriţe cimbru proaspăt tocat 2 kg cartofi noi sare piper
Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 5. Zdrobiţi […]
Muschi de vitel la gratar
Muschi
de vitel la gratar din: muschi de vitel sau manzat, unt, sare.
Ingrediente: 1 kg muşchi de viţel sau mânzat 2-3 linguri unt sare Mod
de preparare: Muşchiul se taie perpendicular pe fibră, în felii de 1-2
cm grosime. Feliile se bat bine cu ciocanul de şniţele sau cu gâtul unei
sticle, apoi […]
Pulpa de miel cu lamaie
Pulpa
de miel cu lamaie din: pulpa de miel, usturoi, cimbru, lamai, cartofi,
ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 1 pulpă de miel (din spate) 6
căţei de usturoi 1 lingură cimbru 2 lămâi zemoase 1 kg cartofi noi ulei
sare piper 1 fir de rozmarin Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la
treapta 3. Curăţaţi […]
Bors de miel cu verdeturi
Bors
de miel cu verdeturi din: miel, ceapa, morcovi, bors, leustean, orez,
sare, galbenus. Ingrediente: 1/2 cap de miel 1 gât de miel 400 g coaste
de miel 15 fire ceapă verde 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1
legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri Mod de
preparare: […]
Ciuperci umplute cu creier si usturoi
Ciuperci
umplute cu creier si usturoi din: ciuperci, creier, usturoi, ulei,
pesmet, piper, sare. Ingrediente: 25 ciuperci mai mari de crescătorie
(fără codiţe) 200 g creier de vită (sau de oaie) 10 căţei de usturoi 6-7
linguri ulei pesmet pisat piper măcinat sare Mod de preparare: Se
folosesc ciuperci mai mari, care permit o umplutură […]
Cele mai Gustoase Retete
Cele
mai Gustoase Retete: Reteta zilei: Fructe de mare cu paste si sos de
rosii Fructe de mare cu paste si sos de rosii din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, patrunjel, scoici, midii, vin alb,
spaghete, busuioc, creveti, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 3 linguri
ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 […]
Salata de paste cu ton si verdeturi
Salata
de paste cu ton si verdeturi din: paste, salata, oua, rosii, ton,
patrunjel, ceapa, ardei, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 cană
paste scurte (fundiţe, spirale etc.) 1 salată creaţă 4 ouă 2 cutii ton
în suc propriu 8-10 roşii chercy 1 legătură pătrunjel 2 legături ceapă
verde 1/2 ardei gras 3 linguri ulei […]
Salata de castraveti cu menta
Salata
de castraveti cu menta din: castraveti, iaurt, menta. Ingrediente:
castraveţi iaurt mentă Mod de preparare: In cantităţile dorite, se
amestecă castraveţii tăiati cubulete cu mentă verde tăiată mărunt si
iaurt. Pofta buna!
Creier de vita pane
Creier
de vita pane din: creier, otet, piper, sare, faina, oua, pesmet, ulei.
Ingrediente: 2- 3 creieri (preferabil de vită) 1 lingură otet piper
măcinat sare 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri ulei (unt
sau untură) Mod de preparare: Creierul se fierbe. După ce a fiert, se
taie în felii […]
Prajitura din aluat frantuzesc
Prajitura
din aluat frantuzesc din: faina, unt, apa, sare, gem. Ingrediente: 250 g
faină 200 g unt 1 ceaşcă mare cu apă sare gem de caise Mod de
preparare: Cerneţi faina într-un castron adânc, faceţi o adâncitură în
care puneţi apa caldă, un praf de sare şi puţină vanilie. Frământaţi
împreună cu jumătate […]
Mancarica de limba cu masline
Mancarica
de limba cu masline din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper,
bulion, masline, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg limbă (1-2
bucăţi) 2 morcovi 3 cepe 1 pătrunjel piper boabe 2-3 linguri bulion 250 g
măsline 2 linguri ulei 1 lămâie sare Mod de preparare: Pentru
început, limba se fierbe. Separat, într-o cratita de […]
Ficatei de pui la tigaie
Ficatei
de pui la tigaie din: ficatei de pui, ulei sau unt, verdeata, piper,
sare, cimbru, coriandru, tarhon. Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pui
(pasăre) 4 linguri ulei (sau unt) 1 legătură verdeaţă (preferabil mărar)
piper măcinat sare opţional: cimbru, coriandru sau tarhon Mod de
preparare: Ficăteii se spală bine, se curătă, apoi se pun la […]
Salata de paste cu peste alb
Salata
de paste cu peste alb din: paste, peste, rosii, busuioc, mustar, ceapa,
ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 căni paste fundiţe 300 g file
de peşte alb (şalău, merluciu etc.) 10 roşii cherry 1 cană frunze mici
de busuioc 2 linguri muştar franţuzesc (cu bobiţe) 4-5 fire ceapă verde 1
lingură oţet 3 linguri […]
Limba rasol cu sos de hrean
Limba
rasol cu sos de hrean din: limba, morcovi, patrunjel, ceapa, piper,
sare. Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăti) 2 morcovi 1 rădăcină
pătrunjel 2 cepe piper boabe sare Mod de preparare: Limba se curătă şi
se spală bine. Se fine apoi în apă rece cel putin o jumătate de oră. Se
ia o […]
Salata de varza cu mere
Salata
de varza cu mere din: varza, mere, morcov, stafide, lamaie, otet,
iaurt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză mică roşie 1/2 varză
mică nouă 1/2 cană morcov ras mare 2 mere verzi Granny Smith 3 linguri
stafide 2 linguriţe suc de lămâie 2-3 linguriţe oţet de mere 1 măr
ionatan 1/2 cană iaurt 2 […]
Salata arabeasca de castraveti cu rosii
Salata
arabeasca de castraveti cu rosii din: castraveti, rosii, ardei iute,
ardei, ridichi, sare, patrunjel. Ingrediente: castraveţi roşii ardei
iute ardei gras ridichi ulei de măsline sare pătrunjel verde Mod de
preparare: In cantităţile dorite, se amestecă bine într-un bol
castraveţii, ridichile si roşiile tăiate cubulete, ardeii tăiaţi
fideluţă şi pătrunjelul proaspăt tăiat, cu […]
Reteta zilei: Salata picanta de cruditati cu creveti
Salata
picanta de cruditati cu creveti din: creveti, coaja de lime, chilii,
ulei de masline, mango, morcovi, castravete, ceapa rosie, coriandru,
menta, arahide, ceapa prajita, alune, sare, piper, usturoi, zahar, suc
de lime, sos de peste, otet de orez. Ingrediente: 675g creveți,
decojite și decorticati coaja de la 1 lime 1/2 chilii, curatat de
seminte […]
Pui marinat cu ghimbir
Pui
marinat cu ghimbir din: pui, ulei, piper, ghimbir, usturoi.
Ingrediente: 6 bucăţi de pui Marinată: 3 linguri ulei 1 linguriţă piper
alb măcinat 1 lingură piper de cayenne 1 linguriţă ghimbir ras 1 căţel
de usturoi, bine zdrobit sare Mod de preparare: Amestecaţi foarte bine
ingredientele de marinată. Frecaţi carnea cu amestecul şi […]
Salata arabeasca de ciuperci
Salata
arabeasca de ciuperci din: ciuperci, ulei, lamaie, ardei, ardei iute,
sare, piper, sos tomat iute, rosii, boabe de mustar. Ingrediente: 1,5 kg
ciuperci proaspete 2 linguri ulei de măsline sucul de la 2 lămâi 1
ardei roşu 1 ardei iute 1 ardei verde 1 ardei galben sare piper alb sos
tomat iute 200 g […]
Ciocanele cu mustar si caise
Ciocanele
cu mustar si caise din: ciocanele, caise, mustar, zahar, brandy, sos,
lamaie. Ingrediente: 4-6 ciocănele 8 caise bine coapte 1 lingură zeamă
de lămâie 1/4 ceaşcă muştar de Dijon 3 linguriţe zahăr brun 1/4 ceaşcă
brandy 1 linguriţă sos Worcestershire Mod de preparare: Presăraţi sare
şi piper pe carne. Opăriţi caisele şi jupuiţi pielea, […]
Rulada cu frisca si cirese
Rulada
cu frisca si cirese din: zahar, cacao, oua, faina, cirese, frisca, praf
de copt, esenta de vanilie. Ingrediente: 150 g zahăr tos o lingură
cacao 4 ouă 200 g făină 250 g cireşe fără sâmburi 400 ml frişcă lichidă
50 g zahăr pudră un plic de praf copt esenţă de vanilie Mod de […]
Sarmalute in foi de varza dulce (cruda)
Sarmalute
in foi de varza dulce (cruda) din: carne, varza, ceapa, ulei, orez,
piper, sare, bors, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne (raport optim:
1/4 porc, 3/4 vită) 40-50 bucăţi foi de varză crudă 6 cepe 3-4 linguri
ulei (sau unt) 3 linguri orez piper pisat sare 1 -2 căni borş 1- 2
linguri bulion […]
Ardei – pilaf
Ardei
– pilaf din: ardei, ceapa, orez, ulei, rosii, piper, sare. Ingrediente:
6-8 ardei graşi (sau capia) 2 cepe 1 cană orez 2-3 linguri ulei 3-4
roşii (sau I -2 linguri bulion) piper măcinat sare Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt se prăjeşte într-o lingură de ulei. Când ceapa s-a
muiat (şi a început să […]
Salata arabeasca de conopida
Salata
arabeasca de conopida din: conopida, morcovi, telina, nuca, maioneza,
smantana, lamaie, mustar, capere, piper, rosii, salata verde.
Ingrediente: 1 kg conopidă 400 g morcovi 300 g telină 200 g miez de nucă
200 g maioneză 175 g smântână 10 ml suc lămâie 50 g muştar 15 capere
sare piper alb roşii câteva foi de […]
Salata de cartofi cu ficatei
Salata
de cartofi cu ficatei din: cartofi, ficatei, ceapa, usturoi, ulei,
salata, lamaie, sare, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi noi foarte mici
500 g ficăţei de pui 4-6 fire de ceapă verde 4-6 fire de usturoi verde
2-3 linguri cu ulei de salată 1 salată verde 1 lămâie sare 6-8 tije de
mărar Mod […]
Vinete prajite cu usturoi si patrunjel
Vinete
prajite cu usturoi si patrunjel din: vanata, usturoi, patrunjel, otet,
ulei, sare. Ingrediente: o vânătă mare sau 2 mici 10 căţei usturoi 1/2
legătură pătrunjel o linguriţă oţet sare ulei pentru prăjit Mod de
preparare: Vinetele, spălate şi uscate, se taie rondele fără a le curăţa
de coajă. Se presară cu sare şi se […]
Cartofi noi cu marar la cuptor
Cartofi
noi cu marar la cuptor din: cartofi noi, ulei, marar verde, sare.
Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi (mai mici) 1-2 linguri ulei (untură sau
unt) mărar verde sare Mod de preparare: Cartofii se fin în apă, apoi
se rad uşor cu cutitul sau, mai bine se freacă cu sare grunjoasă sau
mălai puse […]
Gulas din ciuperci
Gulas
din ciuperci din: ciuperci, ceapa, ulei, ardei, rosii sau bulion,
patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperc 4-5 cepe 3 linguri
ulei 1 ardei gras 4 roşii sau 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel
piper pisat sare Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală,
apoi se taie în bucăţi mai mici şi […]
Eclere cu crema de zmeura
Eclere
cu crema de zmeura din: apa, unt, zaha, oua, sare, faina, ou, zmeura,
lamaie, sirop de zmeura. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 5 linguri
zahăr 5 ouă 4 g sare fină 350 g făină 25 ml apă 115 g unt 85 g zahăr tos
un ou 200 g zmeură Pentru glazura: 200 […]
Conopida la cuptor cu branza rasa
Conopida
la cuptor cu branza rasa din: conopida, unt, faina, lapte, smantana,
branza, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg conopidă 3 linguri unt 1 lingură
făină 1 cană lapte 1-2 linguri smântână 3 linguri brânză rasă 1 lingură
pesmet sare Mod de preparare: Conopida se curăţă bine, se spală şi
apoi se desface în bucheţele. […]
Chicken and prawn open sandwiches
Chicken
and prawn open sandwiches of: chicken breast, prawns, mayonnaise, salt,
pepper, baguette. Ingredients: 16 slices baguette, about 2 cm thick 2
chicken breasts, cooked and diced 200 g cooked king prawns 100 g
mayonnaise 1/2 lemon, juiced salt and pepper How to prepare: Place the
baguette slices on a baking sheet and grill […]
Liver terrine with garlic
Liver
terrine with garlic of: chicken liver, butter, garlic, salt, pepper.
Ingredients: 225 g chicken livers, trimmed 225 g butter, softened 75 ml
madeira or marsala 1/2 tsp ground mace 1 tsp thyme leaves 1 clove of
garlic, crushed salt and pepper How to prepare: Heat a tbsp of butter
in a frying pan and […]
Stuffed mushrooms with chicken meatballs
Stuffed
mushrooms with chicken meatballs of: mushrooms, butter, salt, pepper,
chicken, garlic, lemon, oil, yoghurt. Ingredients: 4 large flat field
mushrooms 40 g butter salt and pepper 300 g minced chicken 1 tbsp thyme
leaves, finely chopped 1 clove of garlic, crushed 1/2 lemon, zested 3
tbsp olive oil 200 g plain yoghurt 2 tbsp […]
Chicken sauce
Chicken
sauce of: butter, shallot, garlic, chicken thighs, wine, chervil, salt,
pepper. Ingredients: 30 g /1 oz butter 1 shallot, finely chopped 1
clove of garlic, finely chopped 2 chicken thighs, skinned, deboned and
chopped 100 ml white wine 200 ml creme fraîche few sprigs chervil salt
and pepper How to prepare: Make the […]
Coconut chicken fondue
Coconut
chicken fondue of: oil, onion, garlic, lemongrass, lime, fish sauce,
sugar, peanuts, salt, pepper, coconut milk, chicken breast. Ingredients:
1 tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of
garlic, finely chopped 1 stalks lemongrass, bruised 1 kaffir lime leaves
1 red chilii (chili), finely chopped 2 tsp tamarind paste 1 […]
Chicken and tomato terrine
Chicken
and tomato terrine of: chicken breast, basil, tomatoes, ginger, garlic,
vinegar, salt, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts, steamed and
finely sliced 1 bunch basil For the jelly: 1 bunch basil 2 kg tomatoes
ginger 1 clove garlic 50 ml wine vinegar 25 g gelatine salt and pepper
How to prepare: Blend the basil, tomatoes, […]
Chicken salad with dried fruit
Chicken
salad with dried fruit of: chicken breast, oil, salt, pepper, nuts,
apricots, lemon, pomegranate. Ingredients: 4 chicken breasts, skin on 2
tbsp olive oil salt and pepper 250 g mixed nuts, such as walnuts,
cashews, hazelnuts 200 g dried apricots and figs 150 g rocket leaves 50
ml extra virgin olive oil 1/2 lemon, zested […]
Chicken with oatmeal crust
Chicken
with oatmeal crust of: chicken breast, salt, pepper, flour, eggs,
oatmeal, oil, lemon. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned salt and
pepper 3 tbsp flour 2 eggs, beaten 200 g coarse oatmeal olive oil lemon,
sliced How to prepare: Place the chicken between 2 pieces of
clingfilm and bat out until a bit thinner […]
Morun cu ciuperci
Morun
cu ciuperci din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina,
patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin. Ingrediente: 1-2 kg morun
1/2 kg ciuperci 3 linguri cu unt 4 linguri cu faină 1 ceapă 3 morcovi 1
telină 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 2 foi de dafin 2
cuişoare 1 pahar cu vin […]
Simplu si gustos: Antricot de vita la gratar
Antricot
de vita la gratar din: antricot de vita, untura sau ulei, sare.
Ingrediente: 6 bucăţi antricot untură (ulei) sare Mod de preparare:
Antricoatele (de preferat mai grase), se bat foarte bine cu ciocanul de
şniţele sau cu o sticlă (cu gura ei), apoi se sărează şi se lasă cam o
oră la aer. […]
Fasole boabe cu carne de vita
Fasole
boabe cu carne de vita din: carne de vita, fasole, ulei, ceapa, bulion,
dafin, piper, sare. Poate iti place si: Friptura de vita cu fasole
frecata Reteta zilei: Tocanita de vita cu fasole si ardei copt
Ingrediente: 1/2 kg carne de vită (de preferat vitel sau mânzat) 2 câni
fasole boabe 2 linguri ulei (untură) […]
Lasagna rapida cu pui
Lasagna
rapida cu pui din: carne de pui, spanac, mozarella, cascaval, unt,
rosii, ceapa, vin, usturoi, nucsoara, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 200 g foi lasagna (sau 250 g foi proaspete) 500 g carne
tocată de pui 500 g spanac 300 g mozarella 100 g caşcaval 2 linguri unt 1
cutie cuburi de roşii (400 g) 1 […]
Salata de paste cu carne de vita
Salata
de paste cu carne de vita din: paste, carne de vita, ceapa, ardei,
ketchup, mustar, salata verde, rosii, ulei, otet, sare, piper.
Ingrediente: 3 căni paste scurte 700-750 g carne de vită (preferabil
rasol alb) fiartă 3 fire ceapă verde 3 fire usturoi verde 1 ardei gras
1/2 cană ketchup 1/4 cană muştar de […]
Reteta miel cu spanac
Reteta
miel cu spanac din: pulpa de miel, faina, spanac, lamaie, sare, piper,
ulei, ceapa, bulion. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cca 1,5 kg) 1
linguriţă făină 1,5 kg spanac lămâie piper sare 4 linguri ulei 2 cepe
medii 4 cepe verzi 2 linguri bulion Mod de preparare: Dezosaţi pulpa,
spălaţi şi tăiaţi carnea […]
Ciorba de salata verde cu costita
Ciorba
de salata verde cu costita din: salata verde, costita, ceapa, morcovi,
iaurt, faina, ulei, oua, sare. Ingrediente: 1 salată verde mare 1 ceapă
medie 5-6 fire ceapă verde 6 morcovi noi (8 dacă sunt mici) 75-100 g
costiţă 500 g iaurt simplu 1 linguriţă făină 3 linguri ulei 2 ouă sare
oţet Mod […]
Zece Retete gustoase pentru masa de Craciun
Retete
gustoase pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Coaste de porc la gratar
cu sos iute Coaste de porc la gratar cu sos iute din: sare, praf de
chili, zahar brun, boia de ardei, praf de usturoi, praf de mustar,
piper, coaste de porc, ketchup, apa, melasa, otet, sos worcestershire.
Poate te intereseaza si […]
Paste orzo cu verdeturi
Paste
orzo cu verdeturi din: paste, spanac, stevie, salvie, busuioc,
rozmarin, oregano, cimbru, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 căni
paste orzo 1 cană frunze mici de spanac 2 frunze de ştevie 2 linguri
busuioc proaspăt, tocat 1 linguriţă rozmarin proaspăt, tocat 1 linguriţă
oregano proaspăt, tocat 1/2 linguriţă cimbru proaspăt, tocat 1/2
linguriţă salvie […]
Retete arabesti: Salata de conopida
Salata
de conopida din: conopida, morcovi, ulei de masline, lamaie, portocala,
patrunjel, sare, zahar. Ingrediente: 1 conopidă mai mare 4 morcovi 8
linguri ulei de măsline sucul de la 1 lămâie mai mare sucul de la 1/2 de
portocală pătrunjel proaspăt, tocat fin un vârf de linguriţă de sare un
vârf de linguriţă de zahăr […]
Vitel cu ciuperci si vin
Vitel
cu ciuperci si vin din: carne vitel, ciuperci, ulei sau unt, faina,
vin, ceapa, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne vitel 1/2 kg ciuperci 1
lingură ulei (unt) 1 lingură făină 1 pahar vin alb 2 cepe 1 lingură
bulion sare Mod de preparare: Carnea se curăţă de pieliţe şi se taie
bucăţi mai […]
Prajitura cu dovleac, scortisoara si nuca
Prajitura
cu dovleac, scortisoara si nuca din: dovleac, faina, zahar, oua, ule,
unt, nuca, scortisoara. Ingrediente: 1 kg dovleac 350 g făină 1 cană cu
zahăr tos 4 ouă 2 linguri cu ulei 1 lingură cu unt 200 g miez de nucă
scorţişoară Mod de preparare: Spălaţi dovleacul, tăiaţi-1 felii mici
şi puneţi-le să […]
Creier prajit
Creier
prajit din: creier, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2- 3 creieri
(preferabil de vită) 2 linguri ulei piper măcinat sare Mod de
preparare: Creierul se ţine în apă rece minimum 30 de minute. Se curătă
apoi de vasele de sânge şi (dacă există îndemânarea necesară) de
pieliţă. Se fierbe, se lasă apoi câteva minute […]
Ficatei de pui cu afumatura
Ficatei
de pui cu afumatura din: ficatei de pui, piept de porc sau slanina
afumata, verdeata, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de
pui 200g piept de porc sau slănină afumată 1 legătură verdeaţă (mărar)
piper măcinat cimbru sare Mod de preparare: Ficăţeii de pui se spală
bine, se curăţă şi se pun la […]
Limba cu orez
Limba
cu orez din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, faina, ulei,
branza, orez. Ingrediente: 1 kg limbă (de porc sau vită – 1-2 bucăţi) 2
morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 3-4
linguri ulei (sau unt) 150 g brânză rasă 1 cană orez Mod de
preparare: Pentru început, […]
Salata de spanac cu feta si nuci
Salata
de spanac cu feta si nuci din: spanac, feta, bacon, nuca, ulei, mustar,
otet, tarhon, zahar, sare, piper. Ingrediente: 600 g frunze de spanac
150 g feta 6 felii de bacon, lungi şi subţiri 1/2 cană miez de nucă
tocat mare 2-3 linguri ulei de măsline 3 linguri muştar de Dijon 1
lingură oţet […]
Maduvioara pane
Maduvioara
pane din: maduvioara, otet, malai, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg
măduvioară 2 linguri otet 1-2 linguri mălai (sau pesmet) 2-3 linguri
ulei (sau unt) sare Mod de preparare: Măduvioara se spală bine în mai
multe ape, cu apă rece. Se opăreşte apoi cu apă fiartă în care s-au pus
otetul şi sarea (se tine […]
Preparate arabesti: Salata de conopida
Salata
de conopida din: conopida, morcovi, patrunjel, sare, zahar, iaurt sau
smantana. Ingrediente: 1 conopidă mai mare 4 morcovi pătrunjel proaspăt,
tocat foarte fin un vârf de linguriţă de sare un vârf de linguriţă
zahăr o cană de iaurt sau smântână Mod de preparare: Conopida, fiartă în
apă cu foarte puţină sare, se desface buchetele […]
Reteta zilei: Salata de creveti cu rosii si avocado
Salata
de creveti cu rosii si avocado din: creveti, suc de lime, rosii,
avocado, sos chilii, zahar, smantana, salata, busuioc. Ingrediente:
450g creveți fierti, decorticați sucul de la 1 lime 3 roșii 1 avocado 2
linguri de sos chilii 1 lingurita zahăr 150ml smântână 1 salata sare și
piper negru măcinat frunze proaspete de busuioc […]
Mancare de pipote
Mancare
de pipote din: pipote, rosii, ardei, ceapa, cartofi, patrunjel, marar,
ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg pipote 5 roşii (sau două linguri bulion)
1 ardei gras 2 cepe 2 cartofi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2
linguri ulei sare Mod de preparare: Pipotele se spală bine, se curătă
de părţile neaspectuoase şi se taie […]
Salata arabeasca de fasole
Salata
arabeasca de fasole din: fasole, ceapa, ulei, lamaie, patrunjel.
Ingrediente: 400 g fasole albă boabe l ceapă (mijlocie) tocată fin 5
linguri ulei sucul de la 1 lămâie pătrunjel verde tocat fin Mod de
preparare: Fasolea, bine spălată de impurităţi, se lasă de cu seară la
înmuiat, în apă, cu un vârf de linguriţă […]
Zacusca mediteraneana
Zacusca
mediteraneana din: vinete, ceapa, usturoi, masline, rosii, capere,
chili, otet, zahar, pasta de rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg de
vinete 1 ceapă mare 1 tulpină apio 2 căţei de usturoi 6 roşii prunişoare
100 g măsline verzi tăiate 25 g seminţe de pin 1 lingură de capere 1
linguriţă de fulgi de chili […]
Pui cu sos de tequila
Pui
cu sos de tequila din: piept de pui, ulei, tequila, lime, sos, ghimbir,
fulgi de ardei, sare, frisca. Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui fără
os 1/2 ceaşcă ulei cu aromă de ustuiroi 2 linguri tequila 2 linguri
zeamă de lime 1 1/2 linguriţe hot sauce 1 linguriţă sos Worcestershire 1
linguriţă ghimbir proaspăt […]
Frittata cu mazare si feta
Frittata
cu mazare si feta din: mazare, feta, morcovi, oua, ceapa, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 500 g mazăre 2-3 morcovi medii o ceapă mare 100 g
brânză feta 5 ouă mari sare piper ulei sau unt, pentru uns vasul Mod
de preparare: Se fierb al dente (la steamer sau în cratiţă) mazărea,
ceapa tocată […]
Sapte retete gustoase pentru masa de Craciun
Sapte
retete gustoase pentru masa de Craciun: Ciorba de porc cu smantana si
patrunjel Ciorba de porc cu smantana si patrunjel din: carne de
porc, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ţelină, cepe, ulei, orez, oua,
lamaie, smantana, pătrunjel sau leuştean, sare, piper. Ingrediente: 500 g
carne de porc 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 50 ml
[…]
Chiftelute marinate cu tarhon
Chiftelute
marinate cu tarhon Se pregătesc exact ca şi chiftelele marinate
clasice, însă în loc de foi de dafin se utilizează o legătură de tarhon.
Evident că în functie de aroma principală se pot pregăti o serie de
„chiftele marinate cu …” (cimbru, mărar etc.). Pofta buna!
Reteta ghiveci de legume cu verdeata
Reteta
ghiveci de legume cu verdeata din: vanata, dovlecel, ardei, ceapa,
fasole, cartofi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: o vânătă un
dovlecel 2 ardei graşi o ceapă 100 g fasole verde 2 cartofi 2-3 linguri
ulei o legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ardeii se pun
la copt, fasolea se dă într-un clocot […]
Salata de laptuci cu marar
Salata
de laptuci cu marar din: laptuci, ulei, lamaie, mustar, marar, oua,
sare. Ingrediente: 5 lăptuci 4 linguri ulei 1 lămâie mică 2 linguri
muştar 1 legătură mărar proaspăt 3 ouă sare după gust Mod de preparare:
Lăptucile se spală bine cu apă rece şi se lasă la scurs. Intr-o
salatieră se amestecă bine muştarul […]
Sfaturi despre pregatirea carnatilor de porc
Cârnaţii sunt preparate culinare de cursă lungă. Se pot face şi se pot
consuma tot timpul anului. Cârnaţii de vară sunt, de regulă, afumaţi sau
uscaţi, pentru a rezista la temperaturi mai mari decât cele de iarnă. –
După modul de preparare cârnaţii pot fi: opăriţi sau fierţi. – După
felul umpluturii sunt: din […]
Sparanghel Pompadour
Sparanghel
Pompadour din: sparanghel, unt, faina, otet, oua, sare, nucsoara.
Ingrediente: 1/2 kg sparanghel alb 2 linguri cu unt 4 linguri cu faină 2
linguri cu oţet de vin 2 gălbenuşuri sare nucşoară praf Mod de
preparare: Incălziţi untul într-o cratiţă mică şi uşor de mânuit, până
la punctul de topire. Turnaţi în cratiţă […]
Cartofi copti si umpluti
Cartofi
copti si umpluti din: cartofi, unt, oua, branza, sunca, piper, sare,
ciuperci, smantana. Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari Pentru umplutura
1: 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 1 lingură brânză rasă 50-100 g şuncă
piper măcinat sare Pentru umplutura 2: 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 100 g
ciupercuţe fierte 1 lingură smântână piper măcinat sare […]
Tocana de vita cu vinete
Tocana
de vita cu vinete din: carne de vita, ceapa, vanata, ardei, morcovi,
rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 2
cepe o vânătă 2 ardei graşi 2 morcovi 3 roşii de gătit 2 linguri ulei o
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se
spală şi […]
Supa crema de fasole verde cu crutoane
Supa
crema de fasole verde cu crutoane din: fasole verde, cartofi, broccoli,
ceapa, unt, patrunjel, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole
verde 4 cartofi o căpăţână mică broccoli o ceapă 100 g unt o legătură
pătrunjel crutoane sare piper Mod de preparare: In oala de fiert se
topeşte untul şi se călesc toate […]
Supa crema de mazare si cartofi
Supa
crema de mazare si cartofi din: mazare, ceapa, cartofi, smantana, sare,
sunca, salata. Ingrediente: 250 g mazăre o ceapă 2 cartofi 3 linguri
smântână un praf sare Pentru servit: şuncă frunze de salată Mod de
preparare: Se pun la fiert cartofii şi ceapa în apă cu un praf ele
sare. Se iasă 10 minute […]
Dovlecei – chiftele
Dovlecei
– chiftele din: dovlecei, ou, ulei, faina, verdeata, piper, sare.
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 ou crud 2 linguri ulei 2 linguri făină 1-2
legături verdeaţă (mărar şi/sau pătrunjel) piper sare Mod de
preparare: Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi seminţe (dacă esje
cazul) şi se fierb (jumătăţi) în apă cu sare. Când […]
Fried breaded chicken
Fried
breaded chicken of: chicken breast, buttermilk, flour, eggs,
breadcrumbs, mustard, pepper, salt, oil. Ingredients: 4 chicken breasts
or thighs, skinned 300 ml buttermilk plain (all-purpose) flour 2 eggs,
beaten 250 g breadcrumbs 1 tsp mustard powder 1/2 tsp cayenne pepper
salt and pepper vegetable oil for deep frying How to prepare: Place
the chicken […]
Sweet and sour chicken
Sweet
and sour chicken of: soy sauce, chicken meat, pineapple, sherry,
ketchup, vinegar, cornflour. Ingredients: 1 tbsp soy sauce 500 g chicken
thigh meat, sliced 2 tsp Chinese 5 spice powder 50 g pineapple chunks
For the sauce: 60 ml pineapple juice splash dry sherry or Shaoxing rice
wine 1 tbsp ketchup 1 tbsp soy sauce […]
Most tasty chicken breast
Most
tasty chicken breast of: chicken breasts, olive oil, salt, pepper,
salsify, butter, wine, basil, parmesan, zucchini. Ingredients: 2 chicken
breasts, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 200 g salsify
(scorzonera) peeled, scrubbed and tossed with lemon juice 1 tbsp butter
75 ml dry white wine 2 large courgettes (zucchini), sliced into […]
Tomato and chicken salad
Tomato
and chicken salad of: chicken breast, tomatoes, salt, pepper, oil,
cream cheese, lemon, parsley, shallot. Ingredients: 2 chicken breast 4
tomatoes salt and pepper olive oil 200 g cream cheese 1/2 lemon 1/4
bunch of parsley 1 shallot How to prepare: Preheat the oven to 200°C
(180° fan) / 400F / gas 6. […]
How to make Vegan chocolate cupcakes (VIDEO)
Vegan chocolate cupcakes How to make Vegan chocolate cupcakes Enjoy!
Chicken and mushroom croustade
Chicken
and mushroom croustade of: butter, oil, shallot, garlic, mushrooms,
wine, salt, pepper, lemon, parsley. Ingredients: 40 g butter 1 tbsp
olive oil 1 shallot, finely chopped 1 clove of garlic, crushed 2 chicken
thighs, skinned and deboned, cut into chunks 150 g chestnut mushrooms
100 ml white wine 150 ml double (heavy) cream salt and […]
How to Make Delicious Quesadilla (VIDEO)
Delicious Quesadilla How to Make Delicious Quesadilla Enjoy!
Chicken with lime and mint
Chicken
with lime and mint of: chicken breast, turmeric, lime, mint, oil, salt,
pepper, lime, basil. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and
chopped 1/2 tsp turmeric 2 limes, juiced and zested bunch mint leaves,
finely chopped 60 ml olive oil salt and pepper lime wedges, to serve
basil, to garnish How to prepare: Toss the […]
How to make Vegan salad dressing (VIDEO)
Vegan salad dressing How to make Vegan salad dressing Enjoy!
Chicken with sesame seeds
Chicken
with sesame seeds of: oil, shallot, oranges, soy sauce, sesame seeds,
salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp vegetable oil 1 shallot 2 oranges 200
ml chicken stock 1 tbsp soy sauce 2 tbsp sesame seeds salt and pepper
How to prepare: Heat the oil in a wok and fry the shallot and chicken
briskly […]
Chicken breast with rose wine
Chicken
breast with rose wine of: chicken escalopes, oil, red pepper, garlic,
cream cheese, chorizo, salt, pepper, butter, wine, lemon. Ingredients: 4
chicken escalopes 2 tbsp olive oil 1 red pepper, deseeded and very
finely diced 1 clove of garlic, crushed 200 g cream cheese 8 slices
chorizo salt and pepper 1 onion, peeled and […]
Curry chicken sandwich
Curry
chicken sandwich of: chicken breast, yoghurt, salt, pepper, mint,
lemon, tomatoes, onion, bread rolls. Ingredients: 4 chicken breasts,
skinned 4 tbsp tikka maşala paste 100 ml plain yoghurt salt and pepper
1/2 lemon, juiced 1/2 bunch mint, finely chopped 2 tomatoes, thickly
sliced 1 red onion, peeled and finely sliced 2 bread rolls How […]
Reteta zilei: Salata de peste afumat
Salata
de peste afumat din: peste afumat, telina, ceapa, maioneza, smantana,
iaurt suc de lamaie, piper, salata verde, patrunjel. Ingrediente: 1
peste afumat, fara oase 2 radacini de telina, tocata 2 cepe albe sau
rosii 3 linguri de maioneza 3 linguri de smantana sau iaurt sucul de la
1/2 lamaie piper negru 1 salata verde […]
Stufat de miel cu ceapa verde si marar
Stufat
de miel cu ceapa verde si marar din: carne de miel, ceapa, faina,
marar, ulei, usturoi, bulion, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne
de miel 1 ceapă uscată medie 1 linguriţă făină 1 legătură mărar 4-5
linguri ulei 4 legături ceapă verde 4 legături usturoi verde 1 lingură
bulion 2 linguri oţet din […]
Varza cu carne de vita
Varza
cu carne de vita din: carne de vita, varza alba, bulion, ardei, untura,
bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită (viţel sau mânzat) 1-2
bucăţi varză albă (peste 1 kg) 1 lingură bulion (sau 3-4 roşii) 1 ardei
gras 3-4 linguri untură (ulei) 1 cană borş sare Mod de preparare: Se
alege […]
Conopida cu sos de branza
Conopida
cu sos de branza din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, branza,
parmezan, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă medie, desfăcută în
bucheţele (cca 3 căni) 2 linguri unt 1 lingură făină 1 cană lapte 1/4
cană caşcaval ras 2 linguri brânză de vaci 2 linguriţe parmezan 1
linguriţă boia iute sare piper Mod […]
Ciorba de miel cu verdeturi
Ciorba
de miel cu verdeturi din: cap de miel, coaste, ceapa, morcovi,
leustean, orez, bors, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cap de miel 400 g
coaste de miel 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2
linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Tăiaţi
bucăţi cât mai mici […]
Crochete de varza noua
Crochete
de varza noua din: varza, ceapa, usturoi, paine, oua, ulei, cascaval,
faina, pesmet, lapte, marar, chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 varză,
nouă 5-6 fire ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 felii pâine 3 ouă 5
linguri ulei 50 g caşcaval făină pesmet lapte 1 legătură mărar 1/4
linguriţă chimen măcinat sare piper […]
Ficat de porc prajit cu ceapa
Ficat
de porc prajit cu ceapa din: ficat, ceapa, patrunjel, marar, ulei,
piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 3 cepe 1 legătură
pătrunjel verde 1 legătură mărar verde 2 linguri ulei piper măcinat sare
Mod de preparare: Ficatul se curăta bine de vase şi de părţile mai
tari (noduli – mai ales cel […]
Cinci retete gustoase pentru masa de Craciun
Cinci
retete gustoase pentru masa de Craciun: Supa de legume cu piept de porc
Supa de legume cu piept de porc din: paste fainoase, fasole, sfecla
rosie, piept de porc afumat, varza creata, varza rosie, rosii, praz,
morcovi, ceapa, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper si
busuioc. Ingrediente: 300 g paste făinoase de […]
Salata de spanac si sfecla
Salata
de spanac si sfecla din: spanac, sfecla, portocala, nuci, ulei, otet,
mustar, sare, piper, boia, zahar. Ingrediente: 300 g frunze de spanac
200 g frunze mici de sfeclă roşie 1 portocală mare 1/4 cană nuci 3
linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 2 linguriţă muştar de Dijon boia
iute sare piper 2 linguri […]
Inima cu sos de vin
Inima
cu sos de vin din: inima, ulei, vin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg
inimă (de porc sau de vită) 1 lingură ulei 1 pahar vin (roşu) piper
boabe sare Mod de preparare: Inima se taie în jumătate (sau sferturi),
se curăţă de cheagurile de sânge, apoi se taie în bucăţele mici
(cubuleţe de […]
Limba pane
Limba
pane din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, oua,
pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1
pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2
linguri ulei Mod de preparare: Limba se curătă şi se fierbe. Cînd s-a
răcit, limba fiartă şi curătată […]
Salata calda de fidea
Salata
calda de fidea din: mazare, fidea, otet, ulei, sare, piper, marar,
tarhon. Ingrediente: 600 g boabe mazăre nouă 400 g păstăi de mazăre
mange tout 400 g fidea de orez 2 cuburi supă de vită 1 cub supă de
legume 2 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline sare piper 1/2
legătură mărar […]
Ciulama cu rinichi
Ciulama
cu rinichi din: rinichi, otet, morcov, ceapa, patrunjel, faina, lapte,
ulei, piper, marar, sare. Ingrediente: 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi
de vită) 1 lingură oţet 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1/4 l lapte
3 linguri făină 2 linguri ulei piper măcinat 1 legătură mărar (sau
pătrunjel) sare Mod de preparare: Rinichii […]
Reteta pui tandoori
Pui
tandoori din: pui, iaurt, lamaie, usturoi, ghimbir, cardamom, chimen,
boia, piper, cuisoare. Ingrediente: 1 pui (sau 4 pulpe întregi, fără
spate) 1/2 cană iaurt simplu 2 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă
usturoi granulat 1 lingură de ghimbir măcinat 1/4 linguriţă cardamom
măcinat 1 lingură chimen măcinat 1 linguriţă boabe de coriandru măcinate
1/2 […]
Rulou de creier
Rulou
de creier din: pulpa de porc, creier de vita, morcovi, patrunjel,
mazare, oua, pesmet, faina, untura, ceapa, piper, sare. Ingrediente:
0,750 kg pulpă de porc 300 g creier de vită 3 morcovi de mărime medie 1
legătură pătrunjel 1/4 cană boabe de mazăre (eventual de la conservă) 3
ouă 1/2 cană pesmet 2 linguri […]
Tort delicios cu dulceata de zmeura
Tort
delicios cu dulceata de zmeura din: faina, unt, zahar, oua, lapte,
sare, praf de copt, frisca, fructe, dulceata. Ingrediente: 200 g făină
200 g unt 200 g zahăr 4 ouă 50 ml lapte un vârf de cuţit sare un plic
praf de copt frişcă lichidă 300 g fructe, pentru ornat dulceaţă de
zmeură zahăr […]
Chiftele prajite
Chiftele
prajite din: carne, ceapa, paine, verdeata, oua, ulei, piper, sare,
faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec viţel şi porc, carne mai grasă) 2
cepe 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă crude 4-6
linguri ulei (unt sau untură) piper sare 2 linguri făină Mod de
preparare: Carnea se toacă (eventual de […]
Retete romanesti: Perisoare cu smantana
Perisoare
cu smantana din: carne, paine, verdeata, oua, unt, piper, cartof, sare,
smantana, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de viţel şi porc) 1-2
felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă 1 lingură unt de casă
(sau ulei, sau untură) piper 1 cartof sare 1 /2 l smântână 1 lingură
făină Mod de […]
Preparate culinare pentru masa de Craciun
Preparate
culinare pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Porc cu cinci arome
Porc cu cinci arome din: porc, praf de chili, boia, piper cayenne, praf
de usturoi, praf de ceapa, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de porc
2 linguri praf de chili 1 lingura boia de ardei afumat ¼ linguriță
piper cayenne ½ […]
Salata cu masline si piept de pui
Salata
cu masline si piept de pui din: piept de pui, suc de mere, rozmarin,
boia, suc de lamaie, ulei, sare, piper, rosii, castravete, salata,
masline, crutoane. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 300 ml suc de
mere o linguriţă rozmarin uscat o linguriţă boia dulce o lingură suc de
lămâie 4 linguri ulei […]
Desert: spuma de ciocolata
Spuma
de ciocolata din: ciocolata, oua, unt, sare, frisca, fructe.
Ingrediente: 250 g ciocolată de menaj 4 galbenuşuri şi 5 albuşuri 100 g
unt un praf sare Pentru servit: 100 g ciocolata 150 ml frisca fructe
Mod de preparare: Se topeste ciocolata la bain-marie si apoi, dupa ce se
racoreste putin, se adauga untul […]
Fasole cu piept de porc
Fasole
cu piept de porc din: fasole, piept de porc, ceapa, rosii, bulion,
ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole păstăi 350 g piept de porc 2 cepe
2-3 roşii bine coapte o lingură bulion 2 linguri ulei sare Mod de
preparare: In ulei se pune ceapa tocată la călit. Se presară cu sare. Se
[…]
Retete delicioase de cartofi: Piure
Piure
din: cartofi, unt, margarina sau ulei, lapte dulce, sare. Ingrediente:
1/2 kg cartofi 2 linguri unt margarină sau ulei 1 pahar lapte dulce sare
Mod de preparare: Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se taie în
sferturi. Se pun apoi la fiert într-o oală cu apă, cât să-i acopere, şi
sare. […]
Ketchup cu usturoi si chimen
Ketchup
cu usturoi si chimen din: rosii, ceapa, usturoi, otet, zahar, mustar,
chimen, piper, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg roşii 4 cepe
albe 4 căţei usturoi 100 ml oţet 150 g zahăr brun 4 linguriţe muştar 1/2
linguriţă chimen măcinat 1/2 linguriţă piper 2 cuişoare 3 linguri ulei
un praf sare Mod de […]
Crema de ciocolata amaruie cu fructe
Crema
de ciocolata amaruie cu fructe din: ciocolata, vanilie, lapte, frisca,
fructe, unt. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 2 linguri lapte 250 ml
frişcă lichidă 75 g unt esenţă de vanilie fructe pentru servit, după
gust Mod de preparare: Ciocolata se pune la topit la bain-marie. După
ce s-a topit, se adaugă frişca lichidă […]
Ciulama de dovlecei cu branza
Ciulama
de dovlecei cu branza din: dovlecei, faina, ulei, lapte, branza, sare.
Ingrediente: 6-8 dovlecei 1 lingură făină 1 lingură ulei (unt) 1 cană
lapte dulce 2 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Dovleceii se
spală şi se curăţă de coajă, apoi sunt tăiaţi în cubuleţe mici. Dacă
sunt mai maturi, se elimină şi […]
How to Make Pulled Chicken Sandwiches (VIDEO)
Pulled Chicken Sandwiches How to Make Pulled Chicken Sandwiches Enjoy!
Spanish chicken with risotto
Spanish
chicken with risotto of: chicken breast, wine, coriander, salt, pepper,
olive oil, vinegar. Ingredients: 4 chicken breasts 100 ml rose wine 4
sprigs thyme leaves 1 tbsp coriander seeds, lightly crushed salt and
pepper 2 tbsp olive oil 1 cos lettuce 1 tbsp red wine vinegar 2 tbsp
extra virgin olive oil How […]
Chicken and vegetable salad
Chicken
and vegetable salad of: chicken breast, cauliflower, sweetcorn, beans,
oil, red pepper, lime, salt, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts,
cooked 1/2 head cauliflower, separated into florets 250 g sweetcorn 150 g
green beans, diced 1 red pepper, deseeded and finely chopped 2 tbsp
extra virgin olive oil 1 lime, juiced salt and pepper […]
Thai chicken and pear noodles
Thai
chicken and pear noodles of: vegetable oil, sesame oil, chicken thighs,
pears, noodles, soy sauce, lime, chili, sugar. Ingredients: 1 tbsp
vegetable oil 1 tsp sesame oil 2 chicken thighs, skinned, deboned and
chopped 2 ripe pears, peeled, cored and chopped 200 grice noodles For
the dressing: 60 ml soy sauce juice and zest […]
Chicken and galagal soup
Chicken
and galagal soup of: oil, onion, garlic, galangal, lemongrass, chili,
coconut milk, chicken breast, fish sauce, lime, coriander. Ingredients: 1
tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of
garlic, finely sliced 2 cm piece galangal, finely sliced 1 stalk
lemongrass, bruised 3 curry leaves 1 red chilii (chili), finely sliced
[…]
How to make Chilled mocha frappe (VIDEO)
Chilled mocha frappe How to make Chilled mocha frappe Enjoy!
How to make Banana coconut cream parfait (VIDEO)
Banana coconut cream parfait How to make Banana coconut cream parfait Enjoy!
Chicken and feta pitas
Chicken
and feta pitas of: oil, chicken breast, pita, tomatoes, lettuce, feta,
yoghurt, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2 chicken breasts,
cut into chunks 4 pita breads 2 ripe tomatoes, cut into chunks 1 lettuce
leaves 100 g feta cheese 1 tbsp plain yoghurt 1/2 bunch dill, finely
chopped salt and pepper […]
How to make Vegan cheesecake with berries (VIDEO)
Vegan cheesecake with berries How to make Vegan cheesecake with berries Enjoy!
How to make Chicken Enchilada Cake (VIDEO)
Chicken Enchilada Cake How to make Chicken Enchilada Cake Enjoy!
Chicken quiche
Chicken
quiche of: chicken breast, butter, tarragon, cheese, eggs, salt,
pepper, flour, butter. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned and diced
30 g butter 1/2 bunch tarragon, finely chopped 100 g Gruyere cheese,
grated 1 eggs + 1 egg yolk 300 ml double (heavy) cream salt and pepper
For the quiche pastry: 110 g plain (all […]
Chicken and bacon pancakes
Chicken
and bacon pancakes of: olive oil, chicken breast, bacon, spinach,
pancakes, coriander, coconut milk, soy sauce. Ingredients: 2 tbsp olive
oil 2 chicken breasts, skinned and cubed 4 rashers streaky bacon,
chopped handful baby spinach leaves 2 pancakes, ready-made 3 spring
onions, finely chopped 1/2 bunch fresh coriander (cilantro) chopped 150
ml coconut milk […]
Chicken mimolette fondants
Chicken
mimolette fondants of: chicken breast, tarragon, cheese, salt, pepper,
flour, butter, milk. Ingredients: 1 chicken breasts, skinned and finely
diced 1 sprigs tarragon, chopped 100 g Mimolette cheese, grated 100 ml
double (heavy) cream salt and pepper 500 g self-raising flour 80 g
butter, melted 1 egg, beaten 250 ml milk 30 g butter […]
How to make Roast Lamb with Honey Mustard Glaze (VIDEO)
Roast Lamb with Honey Mustard Glaze How to make Roast Lamb with Honey Mustard Glaze Enjoy!
Pulpa de vita la tava
Pulpa
de vita la tava din: carne de vitel, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei,
mirodenii, sare. Ingrediente: 1.5 kg carne de vitel (pulpă) 10 catei de
usturoi 1 ceapă 20 boabe piper 1 pahar vin 4-5 linguri ulei (untură)
mirodenii sare Mod de preparare: Carnea (macră – pulpă) se spală, se
curătă de pieliţe […]
Budinca de clatite cu spanac
Budinca
de clatite cu spanac din: clatite, spanac, smantana, unt, faina, lapte,
cascaval, nucsoara, oua, sare, piper. Ingrediente: 12 clătite nedulci
(cu diametrul de cca 20 cm) 500 g spanac 200 g smântână 2 linguri făină
unt 1/2 pahar lapte 200 g caşcaval 1 praf nucşoară măcinată 2 ouă sare
piper Mod de preparare: […]
Ficat in sos de rosii
Ficat
in sos de rosii din: ficat, slanina, rosii, ceapa, ulei, piper, dafin,
sare, cimbru. Ingrediente: 1- 2 lobi întregi de ficat 50-100 g slănină 4
roşii coapte sau 1-2 linguri bulion 1- 2 cepe 2 linguri ulei piper
măcinat foi de dafin sare opţional: cimbru Mod de preparare: Ficatul
întreg se curătă şi […]
Salata coreana de morcovi
Salata
coreana de morcovi din: morcovi, usturoi, ceapa, ulei, otet, patrunjel,
zahar, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 kg morcovi noi 4 căţei mari de
usturoi 2 fire usturoi verde 1 ceapă medie 2 linguri seminţe de
coriandru măcinate 4 linguri ulei 3 linguri oţet 1/2 legătură pătrunjel
sare piper boia iute 1 lingură miere sau […]
Inima cu sos de rosii
Inima
cu sos de rosii din: inima, rosii, ulei, piper, sare, cimbru, maghiran,
coriandru, seminte de marar. Ingrediente: 1 kg inimă (de vită sau porc)
5 roşii (sau 2 linguri bulion) 2 linguri ulei piper boabe sare
opţional: cimbru, maghiran, coriandru, seminţe de mărar etc. Mod de
preparare: Inima se taie iniţial în jumătate (sau […]
Vinegreta cu sparanghel
Vinegreta
cu sparanghel din: sparanghel, otet, ulei, mustar, patrunjel, tarhon,
ceapa. Ingrediente: 800 g sparanghel proaspăt 1/3 cană oţet balsamic 2
linguri supă de pui sau apă călduţă 2 linguri ulei de măsline 2 linguri
muştar de Dijon 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguriţe tarhon tocat 1
lingură ceapă de tuns tocată Mod de […]
Prajituri cu Mere
Prajituri
cu Mere: Prajitura cu nuci, mere si stafide Prajitura cu nuci, mere
si stafide din: mere, nuci, stafide, zahar, faina, oua, ulei, praf de
copt, unt, cacao, rom, ciocolata, marmelada, frisca. Ingrediente: Pentru
blat: 1 kg mere curăţate 70 g nuci 50 g stafide 600 g făină 200 g zahăr
6 ouă 200 […]
Limba prajita
Limba
prajita din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, ulei
Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină
pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 2 linguri ulei Mod de
preparare: Limba se curătă şi se spală bine. Se fine apoi în apă rece
cel putin o jumătate de […]
Gem de ananas si pepene
Gem
de ananas si pepene din: pepene, ananas, indulcitor, gelifiant, rom.
Ingrediente: 600 g pepene galben 500 g îndulcitor 400 g ananas gelifiant
2:1 pentru 1.000 g fruct 4 cl rom negru sau rachiu Mod de preparare:
Pepenele galben trebuie să fie bine copt pentru ca să fie aromat. Se
curăţă de coajă, apoi […]
Pilaf de pipote
Pilaf
de pipote din: orez, pipote, ulei, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 1
cană orez 1/2 kg pipote 2-3 linguri ulei (sau, dacă este posibil, untură
de pasăre) 1 ceapă piper boabe sare Mod de preparare: Pipotele se
curătă, se spală în două-trei ape (apă rece) şi se pun la fiert într-o
oală de 3 I, […]
Salata de spanac cu stafide si seminte de pin
Salata
de spanac cu stafide si seminte de pin din: stafide, ulei, usturoi,
spanac, seminte de pin, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cană
stafide albe 1/3 cană ulei de măsline 5 căţei de usturoi 1 kg spanac cu
frunze mici 1/3 cană seminţe de pin 1 lămâie sare piper Mod de
preparare: Puneţi stafidele într-un […]