Retete usoare si rapide
Grilled halibut with green sauce
Grilled
halibut with green sauce of: herbs, olive oil, vinegar, garlic, salt,
pepper, halibut fillet, lemon. Ingredients: 1 cup packed mixed herbs
(parsley, chives, mint, tarragon, and chervil) 1/2 cup olive oil 1 tbsp
tarragon vinegar 2 garlic cloves salt and freshly ground black pepper
sugar (optional) 6 thick halibut fillets, about 5oz (140g) each […]
Ciorba din icre si lapti de peste
Ciorba
din icre si lapti de peste din: peste, lapti, icre nematurate, ceapa,
ardei, morcov, pastarnac, rosii, sare, concentrat de legume, fidea,
bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 6 peşti (capete şi cozi) 250 g
lapţi şi icre nematurate 1 ceapă 1 ardei roşu 1 morcov 1 păstârnac 2-3
roşii 1 linguriţă sare 1 linguriţă concentrat de […]
Prajitura cu mascarpone si menta
Prajitura
cu mascarpone si menta din: biscuiti, fulgi de ovaz, cacao, unt,
ciocolata, merisoare, menta, mascarpone, frisca, zahar, gelatina.
Ingrediente: 100 g biscuiţi populari 2 linguri cu fulgi de ovăz 2
linguri cu cacao 100 g unt la temperatura camerei Pentru decor:
ciocolată albă merişoare mentă proaspătă Pentru crema: 150 g brânză
mascarpone 150 ml […]
Macrouri umplute
Macrouri
umplute din: macrouri, unt, pesmet, vin, patrunjel, boia, busuioc,
nuca, lamai, sare, piper, apa. Ingrediente: 4 macrouri 100 g unt 4
linguri pesmet 1/2 l vin alb sec 2 legături de pătrunjel 1 lingură boia
dulce 1 linguriţă frunze de busuioc 1 lingură nucă fin măcinată sucul de
la 2 lămâi 1 lămâie sare […]
Pasta with pancetta
Pasta
with pancetta of: pasta, oil, pancetta, zucchini, garlic, red pepper,
peas, parmesan, salt, pepper, parsley. Ingredients: 450 g dried
orecchiette pasta 2 tbsp olive oil 175 g pancetta, chopped 2 zucchini,
diced 3 garlic cloves, chopped 1/2 crushed hot red pepper 1 cup thawed
frozen peas 6 tbsp freshly grated parmesan 3 tbsp chopped […]
Frigarui cu piept si ficat de pui
Frigarui
cu piept si ficat de pui din: piept de pui, ficat, ardei, ciuperci,
dovlecei, ceapa, miere, sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300
g piept de pui 150 g ficat de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras
galben 1 ardei gras roşu 8 ciuperci champignon 2 dovlecei 2 cepe mici 1
[…]
Salata de macrou cu fasole, naut si arpacas
Salata
de macrou cu fasole, naut si arpacas din: macrou, arpacas, conserva de
fasole si naut, lamai, ulei, patrunjel, mustar. Ingrediente: 4 fileuri
de macrou 250 g arpacaş 1 conservă amestec de fasole şi năut 2 lămâi 2
linguri ulei de măsline pătrunjel verde muştar dulce Mod de preparare:
Se fierbe arpacaşul în apă […]
Ciuperci in untdelemn
Ciuperci
in untdelemn din: ciuperci, sare, lamaie, ceapa, orez, untdelemn.
Ingrediente: 300-400 g ciuperci sare zeama de lamaie o ceapa untdelemn
orez Mod de preparare: Se aleg 300-400 g ciuperci nu prea mari, foarte
proaspete, albe şi tari. Se curăţă de pieliţe, li se scot codiţele, se
spală în apă rece în care se […]
Cocktail cu pepene rosu
Cocktail
cu pepene rosu din: suc de merisor, rodie, pepene, vodca, menta.
Ingrediente: suc de merişor acidulat câteva boabe de rodie 1/2 pepene
roşu 1 ceaşcă cu vodkă frunze proaspete de mentă Mod de preparare:
Pune sucul de merişor într-o formă de îngheţată. Adaugă câteva boabe de
rodie şi congelează peste noapte. Taie […]
Aperitiv cu somon si branza de vaci
Aperitiv
cu somon si branza de vaci din: fulgi de ovaz, seminte de dovleac,
seminte de chia, unt, oua, file de somon afumat, branza de vaci, marar,
sare. Ingrediente: 100 g fulgi de ovăz 10 g seminţe crude de dovleac 10 g
seminţe de chia 25 g unt 2 ouă 100 g file de somon […]
Vodca cu sirop de trandafiri
Vodca
cu sirop de trandafiri din: vodka, sirop de trandafir, rubarba, lapte.
Ingrediente: 40 ml vodkă 20 ml sirop de trandafir 2 bucati rubarbă
caramelizată 80 ml lapte proaspăt Mod de preparare: Pune toate
ingredientele împreună cu gheaţa într-un blender şi amestecă bine până
când toată compoziţia este bine omogenizată. Strecoară tot conţinutul
[…]
Rasol de macrou cu sos de hrean
Rasol
de macrou cu sos de hrean din: macrou, condimente pentru peste, dafin,
piper, lamaie, iaurt, hrean, miere, patrunjel. Ingrediente: 1 kg macrou
(congelat sau proaspăt) 1 lingură condimente pentru peşte 1 foaie de
dafin 5-6 boabe de piper 1 lămâie 150 g iaurt 2-3 rădăcini de hrean 1
linguriţă miere sare câteva frunze de […]
Coaste de porc cu legume si bere
Coaste
de porc cu legume si bere din: coaste de porc, bere, ceapa, ardei,
masline, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg coaste de porc
500 ml bere brună 2 cepe 1 ardei gras roşu 2 ardei graşi verzi 100 g
măsline 3 căţei de usturoi salată verde zeamă de lămâie ulei sare Mod
[…]
3 Retete de Zacusca
Retete
de Zacusca: Zacusca de legume cu untdelemn Zacusca de legume cu
untdelemn din: vinete, gogosari, ardei, rosii, ceapa, ulei, sare, dafin,
piper. Ingrediente: 20 vinete mari, tinere şi proapete 60 gogoşari
roşii 20 ardei graşi 6 kg roşii 2,5 kg ceapă un litru untdelemn sare foi
de dafin boabe de piper Mod […]
Ciuperci in otet
Ciuperci
in otet din: ciuperci, sare, piper, otet. Ingrediente: ciuperci sare
otet piper Mod de preparare: Ciupercile să fie mici şi foarte
proaspete, de preferinţă cele de cuiltură, cumpărate de la magazinele de
specialitate. Li se scot codiţele, se curăţă, se freacă uşor cu puţină
sare (20 g la 1 kg ciuperci) şi se […]
How to make tasty Gingerbread Pancakes (VIDEO)
Gingerbread Pancakes How to make tasty Gingerbread Pancakes Enjoy!
Ciuperci la borcan
Ciuperci
la borcan din: ciuperci, lamaie, sare, otet, mustar, untdelemn.
Ingrediente: ciuperci lamaie sare otet mustar untdelemn Mod de
preparare: Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală la fel ca în reţeta
anterioară, apoi se trec prin puţină zeamă de lămâie ca să rămână albe.
Se opăresc apoi în apă clocotită cu sare (2% […]
How to make delicious Twice-Baked Potatoes (VIDEO)
Twice-Baked Potatoes How to make delicious Twice-Baked Potatoes Enjoy!
How to make Apple Oatmeal Cookies (VIDEO)
Apple Oatmeal Cookies How to make Apple Oatmeal Cookies Enjoy!
Ciuperci in saramura
Ciuperci
in saramura din: ciuperci, sare. Ingrediente: ciuperci sare Mod de
preparare: Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală şi apoi se opăresc
cinci-şase minute, după care se scot şi se aşează pe o sită să se scurgă
bine. Se bagă apoi în borcane şi se toarnă deasupra apa în care au fost
[…]
How to make delicious Pumpkin Penne Pasta (VIDEO)
Pumpkin Penne Pasta How to make delicious Pumpkin Penne Pasta Enjoy!
Cele mai gustoase Muraturi
Cele
mai gustoase Muraturi: Castraveti murati bulgaresti Castraveti murati
bulgaresti Ingrediente: 6 kg castraveţi 2 l oţet 8 l apă 2 cepe 10
linguri sare piper boabe de muştar Preparare: Se amestecă oţetul, apa,
sarea şi se adaugă ceapa tăiată julien, piper şi boabe de muştar.
Amestecul se pune în borcane şi se adaugă […]
Supa de fasole cu ciabatta
Supa
de fasole cu ciabatta din: ulei, telina, cartofi, ardei, fasole,
ciabatta, ceddar, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de
măsline 3 tulpini de ţelină, tăiate mărunt 2 cartofi dulci, curăţaţi,
tăiaţi în cubuleţe 1 ardei galben, curăţat de seminţe şi feliat 100 g
fasole verde 600 ml supă de legume 400 g […]
Pastrav cu solzi de migdale
Pastrav
cu solzi de migdale din: pastraci eviscerati, migdale fulgi, lamaie,
unt, ulei, sare, piper alb, oua, mustar, lamaie, apa, smantana.
Ingrediente: 2 păstrăvi evisctraţi 50 g migdale fulgi 1 lămâie făină 2
linguri unt 3-4 linguri ulei (pentru prăjit) sare piper alb Pentru sosul
de mustar: 2 gălbenuşuri 2 linguri muştar 1 linguri zeamă […]
Piept de porc cu sos de portocale
Piept
de porc cu sos de portocale din: piept de porc, ceapa, usturoi,
slanina, vin, ulei, portocale, lamaie, unt, busuioc, rozmarin, salvie,
boia, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de porc(1 kg) 2 cepe 1 căpăţână
mică de usturoi 50 g slănină afumată 1 pahar cu vin alb sec 4 linguri cu
ulei de măsline sare […]
Rulouri de somotei cu sparanghel
Rulouri
de somotei cu sparanghel din: somotei, bacon, ulei, vin, usturoi,
ierburi de Provence, sparanghel. Ingrediente: 4 fileuri de somotei 100 g
bacon feliat 4 linguri ulei de măsline 1 păhărel vin alb 1 căţel de
usturoi ierburi de Provence 400 g sparanghel vârfuri Mod de preparare:
Fileurile se pun între 2 straturi de […]
Pui in foi de placinta
Pui
in foi de placinta din: pulpe de pui, foi de placinta, ciuperci,
cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 1 pachet
cu foi de plăcinta 8-10 ciuperci 8-10 felii de caşcaval afumat 50 g unt
ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Spală bine pulpele de
pui, şterge-le cu un […]
Ciorba de somn cu legume
Ciorba
de somn cu legume din: somn, ceapa verde, ardei, rosie, morcovi,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg somn 2 fire ceapă verde 1
ardei gras roşu 1 roşie 1 legătură morcovi noi frunze de pătrunjel şi
leuştean sare piper 1 lămâie 2 linguri ulei 1 varză mică 3 litri apă
Mod de preparare: […]
French salad
French
salad of: beans, tuna, olive oil, salt, pepper, vinegar, lemon juice,
mustard, garlic, lettuce, basil, tomatoes, eggs, onion, olives, anchovy.
Ingredients: 250 g green beans, trimmed 4 tuna steaks, 140 g each 3/4
cup extra-virgin olive oil salt and freshly ground pepper 3 tbsp white
wine vinegar 1 1/2 tbsp fresh lemon juice 2 […]
Trufe cu mascarpone si coniac
Trufe
cu mascarpone si coniac din: ciocolata, cacao, mascarpone, coniac,
galbenus. Ingrediente: 300 g ciocolată 250 g mascarpone 2 gălbenuşuri 2
linguri cu coniac cacao Mod de preparare: Rupe ciocolata în bucăţi
într-un castron pe care îl pui în altul cu apă fierbinte. Amestecă din
când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din […]
Conopida si morcov murate
Conopida
si morcov murate din: conopida, morcovi, sare, boabe de muştar, foi de
viţă, frunze de ţelină, mărar. Ingrediente: conopida morcovi sare boabe
de muştar foi de viţă frunze de ţelină mărar uscat Mod de preparare:
Se iau trei părţi conopidă şi o parte morcovi. Se curăţă conopida şi se
desface în bucheţele, se înlătură […]
Chiftele de dovleac cu somon
Chiftele
de dovleac cu somon din: cartofi, ceapa, pulpa de dovleac patrunjel,
oua, faina, sare, piper, nucsoara, ulei, smantana, somon afumat.
Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă mică 200 g pulpă de dovleac 1/2
legătură pătrunjel 2 ouă 2-3 linguri făină sare piper nucşoară măcinată 2
linguri ulei 150 g smântână 4 felii de somon […]
Sushi cu somon si avocado
Sushi
cu somon si avocado din: orez pentru sushi, otet de orez, foite de
alge, file de somon, avocado, castravete, sos de soia. Ingrediente: 250 g
orez special pentru sushi 1 lingură oţet de orez 4-6 foide alge pentru
sushi 200 g file de somon crud sau afumat avocado castravete sos de soia
Mod […]
Shake delicios de piersici
Shake
delicios de piersici din: lpate, piersici, mar, banane. Ingrediente:
200 ml lapte 2-3 piersici 1 măr 1-2 banane Mod de preparare: Spală
fructele şi curăţă-le de coajă, după care taie-le în bucăţi. Pune-le în
blender (mixerul vertical) şi adaugă treptat laptele fiert separat şi
răcit. Amestecă totul până se formează o pastă omogenă, […]
Terina cu branza si somon (varianta)
Terina
cu branza si somon din: paina, file de somon afumat, patrunjel, praz
sau ceapa verde, marar, capere, urda, branza topita, lapte, gelatina,
ou, lamaie, boia, busuioc, gogosar in otet, ardei, sare, piper.
Ingrediente: 1 pâine albă toast 350 g file de somon afumat 1 legătură
pătrunjel 1 praz mic sau 2 fire de ceapă […]
Supa delicioasa de peste
Supa delicioasa de peste din: rosii, spanac, unt, lapte, faina, vin, ulei, praz, patrunjel, curry, sare
Cheesecake de piersici si zmeura
Cheesecake
de piersici si zmeura din: biscuiti, unt, gelatina, lamaie, branza,
zahar, zmeura, piersici. Ingrediente: 150 g biscuiţi de ovăz cu
ciocolată neagră, zdrobiţi 60 g unt Pentru umplutura: 10 g gelatină
coaja şi sucul de la 1 lămâie 2×200 g cremă de brânză, la tub 250 g
ricotta 4 linguri cu zahăr pudră Pentru […]
Reteta conopida murata
Reteta
conopida murata din: conopida. Ingrediente: conopida Mod de
preparare: Conopida proaspătă, bine îndesată, se desface în bucheţele,
se curăţă de frunzuliţe şi i se taie cotoarele. Se spală bine şi se
aşează pe o sită să se scurgă de apă, după care se opăreste cinci-şase
minute în apă sărată. Se scot, se răcesc, se […]
Reteta zilei: Burgeri de curcan cu cimbru
Burgeri
de curcan cu cimbru din: carne de curcan, ceapa rosie, lime, cimbru,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 675 gr carne tocată de
curcan 1 ceapa rosie mica, tocata marunt coaja si sucul de la 1 lime
frunze proaspete de cimbru 1-2 linguri ulei de masline sare si piper
negru macinat Mod de […]
Salata de peste in cupe de portocale
Salata
de peste in cupe de portocale din: portocale, peste afumat, ciuperci,
porumb, ceapa, rosie, masline, maioneza, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 4 portocale 400 g peşte afumat 4-5 ciuperci din conservă
150 g boabe de porumb din conservă 1 ceapă roşie mică 50 g rondele
masline negre 50 g rondele masline verzi 150 g maioneză sare piper […]
Lobster salad
Lobster
salad of: onion, vinegar, lobster, watercress, fennel, tomatoes, egg,
mustard, lemon, oil, salt, pepper. Ingredients: 1/2 red onion, very
thinly sliced 1 tsp red wine vinegar 4 cooked lobster tails 1 large
bunch of watercress, tough stalks removed 1/2 fennel bulb, very thinly
sliced 8 sun-dried tomatoes in oil, drained and chopped chervil, dill,
[…]
Aperitiv testoasa
Aperitiv
testoasa din: fileuri de cod argintiu, ciabatta cu masline, cascaval,
ceapa rosie, ceapa verde, ton in ulei, maioneza, faina, pesmet, oua,
paine, lamaie, sare, piper, marar, masline, ulei. Ingrediente: 4 fileuri
de cod argintiu 4 chifle ciabatta cu măsline 4 felii caşcaval 1 ceapă
roşie 2 fire de ceapă verde 1 conservă ton în […]
Briose cu somon
Briose
cu somon din: faina, oua, ulei, lapte, lamaie, somon afumat, mazare,
sare, piper, marar, parmezan, avocado, praf de copt. Ingrediente: 210 g
făină integrală 3 ouă 120 ml ulei 90 ml lapte zeama de la 1 lămâie 180 g
somon afumat 75 g mazăre fiartă înainte sare ţi piper măcinat mărar 90 g
parmezan […]
Fried fish
Fried
fish of: arugula leaves, garlic, mayonnaise, lemon juice, salt, pepper,
eggs, fish fillet, shrimps, oil. Ingredients: 1 cup packed arugula
leaves 1/2 cup mayonnaise 1 garlic clove, minced 1 tsp fresh lemon juice
salt and freshly ground black pepper 1/2 cup all-purpose flour salt and
freshly ground black pepper 2 large eggs, beaten 1 […]
Lime cooler
Lime
cooler din: lime, suc de lime, zahar, limonada, apa minerala, menta.
Ingrediente: 4 lime sucul de la 2 lime, 2 feliate foarte subţire 3
linguri cu zahăr pudră 350 ml limonadă apă minerală sau vin spumant
mentă, pentru decor Mod de preparare: Pune sucul de lime, feliile de
lime şi zahărul într-un vas […]
Chiftelute de peste cu bacon
Chiftelute
de peste cu bacon din: fileuri de peste, ceapa, bacon, usturoi, paine,
lapte, ou, sare, piper, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: 500 g fileuri de
peşte congelat 1 ceapă 2 linguri cubuleţe de bacon 2 căţei de usturoi 2
felii pâine 100 ml lapte 1 ou sare şi piper Pentru prăjit: 1 ou pesmet
ulei […]
Conopida in suc de rosii
Conopida
in suc de rosii din: conopida. Ingrediente: conopida Mod de
preparare: Se alege, se spala în apă rece, după care se opăreşte în apă
clocotită patru-cinci minute. Se lasă să se scurgă, se aşează în borcane
şi se toarnă deasupra sucul de roşii proaspăt pregătit. Se fierbe în
bain-marie, în prima […]
Bautura racoritoare cu fructe
Bautura
racoritoare cu fructe din: lime, kiwi, suc de struguri, limonada.
Ingrediente: coaja şi sucul de la 2 lime 4 kiwi, curăţate şi tăiate
mărunt 400 ml suc de struguri albi, pere şi mere un strop de limonadă
Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuţit special taie coaja de lime în
fâşii subţiri. […]
Crusta cu dovlecei
Crusta
cu dovlecei din: unt, cereale, ulei, dovlecei, branza, chives, sare,
piper, oua, smantana. Ingrediente: 100 g unt, topit 250 g cereale cu
ovăz, zdrobite Pentru umplutura: 2 linguri cu ulei 2 dovlecei
mari, tăiaţi în felii foarte subţiri 100 g brânză Ceddar, rasă 2 linguri
cu chives, tăiat mărunt sare şi piper negru măcinat 3 […]
Suc delicios de grepfrut
Suc
delicios de grepfrut din: grepfrut, zahar, gheata. Ingrediente: 300 g
coajă rasă de grepfrut 500 g zahăr pudră 500 ml suc de grepfrut,
proaspăt stors gheaţă felii de grepfrut Mod de preparare: Mixează
zahărul şi coaja rasă de grepfrut într-un robot de bucătărie şi
lasă deoparte, peste noapte, dacă ai timp. Intr-o cratiţă pune […]
Mancare de mazare cu carne de vita
Mancare
de mazare cu carne de vita din: muschi de vita, mazare, ceapa, ulei,
sos de soia, faina, ardei, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente:
400 g muşchi de vită feliat subţire 200 g mazăre 1 ceapă 3 linguri cu
ulei de măsline 3 linguri cu sos de soia 25 g făină 2 căţei de usturoi,
[…]
Prajitura cu visine si vanilie
Prajitura
cu visine si vanilie din: oua, zahar, faina, cacao, visine, praf de
copt, unt, vanilie. Ingrediente: Pentru foaia 1: 4 ouă 4 linguri zahăr 3
linguri făină 2 linguri cacao 1/2 plic praf de copt Pentru foaia 2: 6
albuşuri 1 cană zahăr 1 cană făină 1 cană vişine, fără sâmburi 1/2 plic
praf […]
How to make BBQ Chicken Sandwich (VIDEO)
BBQ Chicken Sandwich How to make BBQ Chicken Sandwich Enjoy!
Cele mai bune Muraturi
Cele
mai bune Muraturi: Retete de ardei la otet Pentru a avea un meniu
variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa
gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am
ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume
organismului nostru. Gogosari murati […]
Reteta conopida marinata
Reteta
conopida marinata din: conopida, otet, sare. Ingrediente: conopida otet
sare Mod de preparare: Se alege, se spală, se curăţă si se desface.
Apoi bucheţelele se pun într-un vas cu apă şi sare, unde se lasă o
jumătate de oră. Se scoate, se spală bine şi se lasă să se zvânte. Se
opăreşte […]
Tot ce trebuie sa stii despre Aftele Bucale
Deşi
dimensiunile lor sunt reduse, aftele bucale creează o serie de efecte
negative greu de suportat atunci când îşi fac apariţia în cavitatea
noastră bucala. Mestecatul alimentelor este o adevărată provocare atunci
când ai afte care te forţează să mesteci cu mare grijă, cu gura pe
jumătate deschisă pentru a nu atinge acele zone şi, […]
How to make Pork Stew with Apples (VIDEO)
Pork Stew with Apples How to make Pork Stew with Apples Enjoy!
Conopida murata cu marar
Conopida
murata cu marar din: conopida, sare, telina, marar, boabe de mustar.
Ingrediente: conopida câteva frunze de ţelină un pachet boabe de muştar
mărar uscat cu floare sare Mod de preparare: Se alege, se spală, se
curăţă, se desface apoi se pune într-un vas cu apă şi sare, unde se ţine
o jumătate de […]
How to make Vegetarian Minestrone Soup (VIDEO)
Vegetarian Minestrone Soup How to make Vegetarian Minestrone Soup Enjoy!
Dovlecei cu floare in saramura
Dovlecei
cu floare in saramura din: dovlecei. Ingrediente: dovlecei Mod de
preparare: Dovleceii să fie foarte tineri, sănătoşi şi mici. Se rad
uşor îndepărtând numai pieliţa şi se opăresc trei-cinci minute. Se scot,
se lasă să se scurgă, se aşează în borcane, unul lângă altul şi se
tcoarnă deasupra apa în care […]
Tocanita de legume cu patrunjel
Tocanita
de legume cu patrunjel din: ulei, ceapa, usturoi, cartofi, pastarnac,
sfecla, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri cu ulei 1 ceapă,
curăţată şi tăiată inele 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi 300 g
cartofi şi păstârnac, fierţi 300 g sfeclă roşie fiartă, tăiată în felii
sare piper negru proaspăt măcinat o mână plină […]
Corabioare napoletane
Corabioare
napoletane din: faina, unt, branza, busuioc, ardei, ceapa, masline,
dovlecei, ulei, cimbru, rosii, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 250
g unt 250 g brânză de vaci 1 linguriţă cu busuioc uscat ardei iute
roşu, uscat şi pisat sare Pentru umplutura: 2 cepe 2 ardei graşi verzi
25 g măsline fără sâmburi 1 dovlecel […]
Supa de pui cu orez si curry
Supa
de pui cu orez si curry din: piept de pui, ceapa, cartof, orez, ulei,
curry, chimion, sare, piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 ceapă roşie 1
cartof 3 linguri cu orez 2 linguri cu ulei de măsline sare şi piper un
praf de curry şi chimion Mod de preparare: Curăţă cartoful şi […]
Budinca de vara
Budinca
de vara din: ceapa, dovlecei, rosii, ardei, cascaval, oregano, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 2 dovlecei 2 ardei graşi galbeni 5
roşii 200 g caşcaval oregano ulei sare piper Pentru sos: 100 ml lapte 50
ml smântână pentru gătit 1 lingură cu făină 1 lingură cu unt nucşoară
sare piper Mod de […]
Tarta cu mere si fulgi de migdale
Tarta
cu mere si fulgi de migdale din: faina, unt, indulcitor, lapte, sare,
mere, scortisoara, fulgi de migdale. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g
făină 2 gălbenuşuri 100 g unt 1 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri lapte 1
praf sare Pentru umplutură: 8-10 mere zeamă de lămâie 50 g unt
scorţişoară, după gust 50 g îndulcitor sau […]
Musaca de rosii cu kaizer
Musaca
de rosii cu kaizer din: kaizer, ficatei, rosii, ceapa, oua, smantana,
cascaval, cimbru, pesmet, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g
kaizer 500 g ficăţei de pui 500 g roşii 1 legătură de ceapă verde 4 ouă
100 g smântână 200 g caşcaval cimbru 2 linguri cu pesmet 5 căţei de
usturoi ulei piper sare […]
Linguine with scallops
Linguine
with scallops of: linguine, lime, olive oil, salt, pepper, red chili,
scallops, cilantro. Ingredients: 450 g dried linguine 2 limes 1/3 cup
olive oil, plus extra for brushing salt and freshly ground black pepper 1
fresh, hot red chili, seeds lemoved, and finely chopped 12 large sea
scallops 3 tbsp chopped cilantro How […]
Jeleu de merisoare
Jeleu
de merisoare din: merisoare, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg menşoare 1
cană zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Cureţi merişoarele, le speli
şi le pui la fiert într-un vas cu apă atât cât să le acopere. Le ţii
10-15 minute, le scurgi şi le pasezi. Le treci prin sită sau prin tifon
[…]
Dovlecei in suc de rosii
Dovlecei
in suc de rosii din: dovlecei, suc de rosii. Ingrediente: dovlecei suc
de rosii Mod de preparare: Dovlecii se aleg şi se pregătesc ca mai
sus; dacă sunt mai mari se taie în patru, pe lungime şi apoi pe lăţime,
în bucăţi potrivit de mari (3-4 cm). Se spală, se scurg de […]
Green ice age
Green
ice age din: suc de mere, frisca, menta, suc de lime, sirop de menta,
kiwi. Ingrediente: 50 ml suc de mere verzi frişcă proaspătă 4 frunze de
mentă 20 ml suc proaspăt de lime 20 ml sirop de mentă 1 kiwi proaspăt
Mod de preparare: Pune toate ingredientele alături de gheaţă, într-un
blender […]
Clafoutis de piersici
Clafoutis
de piersici din: piersici, lapte, faina, oua, zahar, unt. Ingrediente:
500 g piersici 200 ml lapte 90 g făină 3 ouă 125 g zahăr 1 plic cu zahăr
vanilat 1 vârf de cuţit cu sare 10 g unt 1 lingură cu zahăr brun zahăr
pudră Mod de preparare: Spală piersicile, şterge-le şi taie-le […]
Suc de ananas si ghimbir
Suc
de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, lime, apa minerala, zahar,
menta. Ingrediente: 2 ananaşi, curăţaţi o rădăcină de ghimbir de 2,5 cm,
curăţată şi tăiată mărunt sucul de la lime 500 ml apă minerală 30 ml
zahăr pudră cuburi de gheaţă rondele de ananas, tăiate în jumătate
frunze proaspete de mentă Mod de […]
Butoiase cu ciuperci
Butoiase
cu ciuperci din: dovlecei, kaizer, ciuperci, ceapa, vin, usturoi,
piper, ulei, marar, sare. Ingrediente: 4 dovlecei potriviţi 100 g kaizer
5-6 ciuperci potrivite 1 ceapă mare 1 pahar cu vin alb 3 căţei de
usturoi sare piper ulei mărar verde şi ardei capia (pentru decor) Mod
de preparare: Căleşte puţin kaizerul, usturoiul şi […]
Orez cu rosii si busuioc
Orez
cu rosii si busuioc din: orez, rosii, ceapa, ardei, usturoi, busuioc,
oregano, unt, ulei, chili, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 1,5 kg
roşii 4 cepe mari 1 ardei gras 1 ardei iute 4 căţei de usturoi busuioc
oregano unt ulei chili piper sare Mod de preparare: Taie ceapa şi
căleşte-o în ulei. […]
Pulpa de porc cu mere si legume
Pulpa
de porc cu mere si legume din: pulpa de porc, salvie, ceapa, ulei,
cartofi, pastarnac, mere, lamaie, zahar, afine, unt. Ingrediente: o
pulpă de porc crestată în 4 şi sărată 4 frunze proaspete de salvie 2
cepe mici, necurăţate, tăiate în sferturi 2 linguri cu ulei 500 g
cartofi mici 4 morcovi mici, curăţaţi şi […]
Dovlecei in untdelemn
Dovlecei
in untdelemn din: dovlecei, sare, piper, suc e rosii, ceapa, verdeata.
Ingrediente: 2 kg dovlecei sare piper suc de rosii 3-4 cepe verdeata
untdelemn Mod de preparare: Se aleg 2 kg dovlecei tineri, proaspeţi şi
nu prea mari şi se curăţă răzând uşor pieliţa de deasupra. Când
dovleceii sunt mici, în floare, se […]
Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos picant
Cotlete
de porc la gratar cu sos picant din: ulei, suc de lamaie, chimion,
oregano, cotlete de porc, ardei iute, ardei gras, rosie, ceapa, ceapa
verde, ardei iute murat, otet. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 lingura
de suc proaspat de lamaie 2 lingurite chimion 1 linguriță de oregano
uscat 8 cotlete de porc sare […]
Supa ardeleneasca de rosii
Supa
ardeleneasca de rosii din: rosii, oua, ceapa, morcovi, cartof, usturoi,
paine, branza, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 8 ouă de
prepeliţă 1 ceapă morcovi 1 ţelină mică 1 cartof 1 căţel de usturoi
felii de pâine ardelenească 150 g brânză telemea 1 legătură de pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Pune […]
Zucchini and goat cheese omelet
Zucchini
and goat cheese omelet of: eggs, zucchini, butter, cheese, salt,
pepper. Ingredients: 3 large eggs, lightly beaten 1 small zucchini,
coarsely grated 1 tbsp butter 1/2 cup crumbled soft goat cheese salt and
freshly ground black pepper small handful of thyme sprigs leaves only,
for garnish (optional) How to prepare: Combine the egg […]
Ficatei de pasare cu orez si legume
Ficatei
de pasare cu orez si legume din: ficatei, orez, ulei, ceapa, telina,
morcov, pasta de tomate, vin, cascaval, sare, faina, piper. Ingrediente:
500 g ficăţei de pasăre 1 l supă de legume 1 cană cu orez 100 ml ulei 2
cepe 1 ţelină 1 morcov 100 g pastă de tomate 100 ml vin alb […]
Reteta cosulete cu legume
Reteta
cosulete cu legume din: galbenusuri, faina, margarina, iaurt, sare,
cimbru, vanata, dovlecei, ardei, ciuperci. Ingrediente: Pentru aluat: 2
gălbenuşuri 430 g făină 175 g margarină 125 ml iaurt sare cimbru măcinat
Pentru umplutura: 1 vânătă 2 dovlecei 200 g roşii cherry 1 ardei gras
roşu 3-4 ciuperci champignon Mod de preparare: Amestecă margarina cu
[…]
Lemon-soy skewered chicken
Lemon-soy
skewered chicken of: lemongrass, lemon juice, soy sauce, sugar, salt,
pepper, chicken breast, oil, noodles, garlic, red chili, vinegar.
Ingredients: 1 stalk lemon grass, tough outer leaves removed, finely
chopped juice of 1 lemon 1 tbsp soy sauce 1 tsp granulated sugar salt
and freshly ground black pepper 4 skinless, boneless chicken breast
halves […]
Chiftelute cu dovlecei si busuioc
Chiftelute
cu dovlecei si busuioc din: smantana, maioneza, sos de hrean, busuioc,
faina, oua, lapte, dovlecei, ulei, ardei. Ingrediente: Pentru sos: 150
ml smântână dulce 2 linguri cu maioneză 1-2 linguriţe cu sos de hrean 2
linguri cu busuioc proaspăt, tăiat mărunt Pentru chiftelute: 100 g făină
2 ouă mari, bătute 4 linguri cu lapte 2 […]
Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie
Budinca
de vanilie cu ciocolata amaruie din: lapte, indulcitor, faina, vanilie,
ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 6 gălbenuşuri 50 g îndulcitor 2
linguri făină 1 baton de vanilie ciocolată amăruie Mod de preparare:
Aşezi la foc mic un vas cu lapte în care ai pus batonul de vanilie. Ai
grijă să nu clocotească! Dai […]
Fasole pastai in saramura
Fasole
pastai in saramura din: fasole, sare. Ingrediente: fasole sare Mod
de preparare: Păstăile tinere, proaspete, se curăţă de capete şi de aţe
şi se rup în două, pe lungime. Se pun într-un vas cu apă clocotită şi
puţin sărată (1-2%) şi, după câteva clocote, se scot şi se lasă să se
răcească. […]
Saleuri cu mac
Saleuri
cu mac din: untura, apa minerala, drojdie, branza, faina, mac, sare.
Ingrediente: 500 g untură 1 1/2 căni cu apă minerală sau sifon drojdie
(cât o nucă) 500 g brânză sărată făină cât cuprinde (pentru un aluat
tare) 1 ou mac sare Mod de preparare: Frământă bine un aluat din
untură, ou, drojdie […]
Pandispan delicios cu visine
Pandispan
delicios cu visine din: oua, faina, zahar, ulei, visine. Ingrediente: 8
ouă 10 linguri făină 8 linguri zahăr 2 linguri ulei 300 g vişine Mod
de preparare: Speli vişinele şi le scoţi sâmburii, apoi le dai prin 2
linguri de făină. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Separat, freci
gălbenuşurile cu uleiul, apoi le […]
Briose cu sunca si masline
Briose
cu sunca si masline din: oua, faina, cascaval, sunca, ciuperci,
masline, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 4 linguri făină
cu vârf 150 g caşcaval 150 g şuncă presată 150 g ciuperci 150 g măsline
negre, fără sâmburi 1 linguriţă praf de copt sare piper Mod de
preparare: Dai caşcavalul prin […]
Rulada in doua culori
Rulada
in doua culori din: oua, zahar, faina, sare, unt, nuca de cocos,
vanilie. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 praf sare
Pentru cremă: 200 g unt 50 g zahăr pudră 50 g nucă de cocos 1 esenţă
vanilie Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu sarea, apoi adaugi
zahărul […]
Fasole verde in sare
Fasole
verde in sare din: fasole verde, sare, zahar. Ingrediente: 3 kg fasole
verde 100 g sare 300 g zahar Mod de preparare: Se curăţă 3 kg de
fasole, se spală, se lasă să se scurgă de apă şi se adaugă la ea 300 g
zahăr şi 100 g sare. Se pune într-un […]
Fasole verde in suc de rosii
Fasole
verde in suc de rosii din: fasole, sare, suc de rosii. Ingrediente:
fasole verde suc de rosii sare Mod de preparare: Fasolea se alege,
se curăţă şi se spală la fel ca şi pentru reţetele anterioare de
conserve de fasole. Se opăreşte apoi în apă clocotită patru-cinci
minute, sau se abureşte 15-20 minute, […]
How to make tasty Spatchcock Chicken (VIDEO)
Spatchcock Chicken How to make tasty Spatchcock Chicken Enjoy!
How to make Homemade Indian Tacos (VIDEO)
Homemade Indian Tacos How to make Homemade Indian Tacos Enjoy!
Frunze de vita-de-vie in saramura
Frunze
de vita-de-vie in saramura din: frunze de vita-de-vie. Ingrediente:
frunze de vita-de-vie Mod de preparare: Se aleg frunze tinere, se
rup codiţele, se spală bine şi se aşează pe o strecurătoare să se
scurgă. Se opăresc apoi timp de două-trei minuute, după care se scot, se
scurg şi se aşează una peste […]
Reteta zilei: Carnati la gratar cu piure de cartofi si sos de ceapa
Carnati
la gratar cu piure de cartofi si sos de ceapa din: carnati de porc,
sare, piper, ulei de masline, unt, ceapa, zahar pudra, faina, supa,
cartofi, smantana, mustar. Ingrediente: 12 carnati de porc sare și
piper negru măcinat Ingrediente pentru sosul de ceapa: 2 linguri ulei de
masline 2 linguri unt 8 cepe feliate […]
Piept de rata cu porumb
Piept
de rata cu porumb din: piept de rata, condimente, cartofi, porumb,
chili, otet, salata, mazare, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de piept
de raţă (200 g fiecare) 2 linguri rase cu condiment chinezesc (5
condimente) 850 g cartofi 2 ştiuleţi de porumb 2 linguri cu sos de chili
dulce 1 lingură cu oţet balsamic […]
Chiftele de cartofi cu cascaval
Chiftele
de cartofi cu cascaval din: cascaval, cartofi, oua, ceapa, faina, ulei,
marar, sare, ridichi, rosii, branza. Ingrediente: 100 g caşcaval ras 1
kg cartofi 1 ou 1 gălbenuş 1 ceapă medie 6 linguri făină 6-7 linguri
ulei 1/2 legătură mărar sare ridichi roşii brânză piper Mod de
preparare: Speli cartofii şi îi fierbi […]
Paste gratinate cu masline
Paste
gratinate cu masline din: piept de pui, rosii, penne, masline,
ciuperci, usturoi, dafin, zahar, sare, piper, cascaval, ulei, coriandru,
cardamom. Ingrediente: 2 piepţi de pui 400 g roşii descojite, tăiate
mărunt 200 g penne rigate 200 g măsline fără sâmburi, feliate 1 conservă
ciuperci feliate 3 căţei usturoi 2 frunze dafin 1-2 linguriţe zahăr […]
Tarta gustoasa cu capsuni
Tarta
gustoasa cu capsuni din: faina, unt, smantana, sare, zahar, lapte,
vanilie, capsuni. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 g unt 82%
grăsime, foarte rece 100 g zahăr pudră 1 gălbenuş 1 lingură smântână 2
plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare Pentru cremă: 600 ml lapte 100 g
unt 4 gălbenuşuri zahăr, după […]
Ciorba de perisoare de pui
Ciorba
de perisoare de pui din: carne de pui, ceapa, orez, paprika, morcovi,
ardei, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, marar, rosie, gulie,
smantana. Ingrediente: 600 g carne tocată de pui 2 cepe 6 linguri orez 2
albuşuri 1 linguriţă rasă paprika dulce 3 morcovi 1 ardei 1 păstârnac 1
ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 1 gulie […]
Prajitura cu dulceata si alune
Prajitura
cu dulceata si alune din: unt, zahar, lamaie, oua, faina, amidon, praf
de copt, lapte, alune, dulceata. Ingrediente: Pentru blat: 200 g unt 200
g zahăr 1 lămâie 3 pliculeţe zahăr vanilat 3 ouă 2 albuşuri 125 g făină
125 g amidon 1 praf de copt Pentru cremă: 300 g unt 500 ml lapte […]
Branza de vaca dulce
Branza
de vaca dulce din: lapte. Ingrediente: 2 l lapte de casă gras
nepasteurizat Mod de preparare: Laptele se toarnă într-un vas şi
se pune la loc rece. A doua zi se ia cu lingura smântână de deasupra, se
acoperă cu un tifon sau cu capac şi se pune la loc călduţ […]
Ghiveci la borcan
Ghiveci
la borcan din: bame, fasole, ardei, rosii, vinete, conopida, dovlecei,
verdeata, suc de rosii. Ingrediente: bame fasole verde dovlecei tineri
ardei graşi conopidă pătlăgele roşii pătlăgele vinete verdeţuri suc de
rosii Mod de preparare: După ce toate legumele au fost curăţate,
spălate şi opărite, se aşează în borcane, în proporţii egale, având
grijă […]
Crema de branza cu chimen
Crema
de branza cu chimen din: branza, unt, smantana, ceapa, sare, boia,
chimen, patrunjel. Ingrediente: 200 g brânză de vacă 150 g brânză de
oaie 100 g unt 2-3 linguri smântână grasă 1 ceapă sare boia dulce chimen
frunze de pătrunjel Mod de preparare: Untul, păstrat în prealabil la
temperatura camerei se freacă cu […]
Budinca de branza cu mazare
Budinca
de branza cu mazare din: branza, smantana, mazare, ceapa, oua, faina,
unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză de vacă 250 g brânză
de vacă afumată 250 g brânză de oaie 2-3 linguri smântână 250 g mazăre
congelată sau proaspătă 1 ceapă 7 ouă 2-3 linguri faină sare piper ulei
20 g unt […]
Ciorba de post cu cartofi
Ciorba
de post cu cartofi din: cartofi, rosii, ardei, ceapa, ulei, maghiran,
sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 3 roşii 1 felie
ardei sau 1 lingură paştă de ardei 1 ceapă puţin ulei sare piper
maghiran zeamă de lămâie sau zeamă de varză acră Mod de preparare: Se
înăbuşe ceapa mărunţită […]
Paste cu sos de rosii si busuioc
Paste
cu sos de rosii si busuioc din: paste, rosii, ceapa, usturoi, zahar,
sare, busuioc, ulei. Ingrediente: 300 g paste fară ouă 400 g conservă de
roşii mărunţite sau întregi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi sare zahăr
busuioc puţin ulei Mod de preparare: Ceapa mărunţită se căleşte în
ulei, se adaugă usturoiul pisat, […]
Placinta cu branza de vaci sau telemea
Placinta
cu branza de vaci sau telemea din: faina, ulei, sare, branza de vaci
sau telemea, unt sau margarina, oua, sare, lapte. Ingrediente: Pentru
aluat: 500 g făină 3 linguri ulei 1/2 linguriţă sare (sau foi de
plăcintă gata preparate) Pentru umplutură: 300 g brânză vaci (sau
amestec cu telemea) 2 linguri unt (sau margarină) 2 ouă […]
Fasole frecata cu usturoi
Fasole
frecata cu usturoi din: fasole, dafin, usturoi, ceapa, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g fasole uscată 3-4 foi de dafin 2 căţei usturoi 4 cepe
ulei sare Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la
înmuiat în apă rece pentru o noapte. In ziua preparării se pune la fiert
în […]
Pastravi inveliti in bacon
Pastravi
inveliti in bacon din: pastravi, bacon, lamaie, ustuoi, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 4 păstrăvi 12 felii bacon 1 lămâie 4 căţei usturoi
sare piper ulei Mod de preparare: Păstrăvul se curăţă, se spală şi se
usucă. Se asezonează cu sare, piper şi se umple cu usturoi feliat şi
lămâie. Fiecare păstrăv se înfaşoară în […]
Patlagele murate
Patlagele
murate din: patlagele, boabe de mustar, marar, usturoi, sare, morcovi.
Ingrediente: patlagele boabe de muştar crenguţe de mărar uscat cu floare
morcovi usturoi sare Mod de preparare: Pătlăgele verzi se spală bine,
li se rup codiţele şi se lasă să se scurgă de apă. In borcane se
presară mai întâi un pachet cu […]
Ragout de ciuperci
Ragout
de ciuperci din: ciuperci, fasole, ceapa, usturoi, pasta de tomate,
dafin, boia, sare, piper, zahar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 300 g
ciuperci 200 g fasole boabe 1 ceapă 2 căţei de usturoi 200 ml pastă de
tomate 1-2 foi de dafin sare piper boia de ardei zahăr frunze de
pătrunjel verde ulei Mod de […]
Pastrav inabusit la cuptor
Pastrav
inabusit la cuptor din: pastrav, usturoi, lamaie, ulei, ciuperci,
mazare, ceapa, cimbrisor, sare, piper. Ingrediente: 2 păstrăvi 6 căţei
de usturoi 1 lămâie ulei de măsline sare piper colorat Pentru garnitură:
300 g ciuperci Champignon 200 g mazăre congelată 1 ceapă 1-2 căţei de
usturoi 1 linguriţă cimbrişor uscat 1 lingură ulei zeamă de […]
Lichior de ciocolata alba
Lichior
de ciocolata alba din: ciocolata, frisca, zahar, vanilie, vodca.
Ingrediente: 100 g ciocolată albă 400 ml frişcă 1 lingură zahăr pudră 10
ml esenţă de vanilie 400 ml vodcă sau ţuică de fructe Mod de
preparare: Se pune la încălzit frişca, se adaugă ciocolata ruptă în
bucăţi mai mici şi se lasă până […]
Reteta gogosi glazurate
Reteta
gogosi glazurate din: faina, zahar, lapte, ou, unt, drojdie, ciocolata,
ulei, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300 g faină 60 g zahăr 130-150
ml lapte călduţ 1 ou 2 linguri unt topit 5 g drojdie uscată sare Pentru
glazură: 50 g ciocolată de lapte 50 g ciocolată albă 2 linguri ulei
fulgi de ciocolată sau […]
Mancare de vinete cu ceapa si usturoi
Mancare
de vinete cu ceapa si usturoi din: vinete, ceapa, patrunjel, suc de
rosii, usturoi, untdelemn. Ingrediente: 4 vinete 2 cepe pătrunjel verde
suc de roşii 4 căţei de usturoi untdelemn Mod de preparare: Se spală
vinetele, se taie felii groase de un deget, se presară sare şi se lasă
câteva minute. Apoi se […]
Reteta gogosari in otet
Reteta
gogosari in otet din: gogosari, boabe de mustar, otet, sare, piper,
miere, zahar, dafin. Ingrediente: gogosari boabe de muştar frunze de
vişin şi de ţelină otet o lingură de sare o lingură de miere o lingură
de zahăr una-două foi de dafin câteva boabe de piper Mod de preparare:
Se aleg, se spală, iar […]
Placinta cu mac
Placinta
cu mac din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, ulei, mac, scortisoara,
lamaie. Ingrediente: 600 g faina 370 ml lapte 1 linguriţă zahăr 1
linguriţă sare 25 g drojdie 100 g unt 5 linguri ulei Pentru umplutură:
250 g mac 200 g zahăr 100 ml lapte 60 g stafide 3 mere 1 linguriţa
scortisoara 1 lingura coaja […]
Mancare rece de dovlecei
Mancare
rece de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, patrunjel, rosii, suc de
rosii, usturoi, cimbru. Ingrediente: 5 dovlecei potriviţi ca mărime o
ceapă 2 ardei igraşi pătrunjel verde 3 roşii 100 ml suc de roşii 2 căţei
usituroi cimbru Mod de preparare: Se rad dovleceii, se taie sferturi,
se pun cu untdeleimn şi ceapă […]
Falci de porc confiate
Falci
de porc confiate din: falci de porc, vin, usturoi, cimbrisor, untutra,
sare, piper. Ingrediente: 2 falci de porc 100 ml vin alb 4 căţei usturoi
2 crenguţe rozmarin cimbrişor 1 kg untură sare piper Mod de
preparare: Fălcile se pun într-un vas, se adaugă usturoiul curăţat,
rozmarinul şi cimbrişorul, se toarnă vinul şi […]
Salam de toba
Salam
de toba din: cap de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, maghiran,
ienibahar, maghiran. Ingrediente: 1 cap de porc 1 ceapă 1 căpăţână de
usturoi sare piper boia dulce ienibahar maghiran maţe groase de porc
Mod de preparare: Capul de porc tăiat în patru sau în bucăţi potrivite
cât să încapă în oală […]
Rulada de ciolan afumat
Rulada
de ciolan afumat din: ciolan, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper.
Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 ceapă 6+3 căţei usturoi 2-3 foi de dafin
sare piper boabe Mod de preparare: Se spală ciolanul, se pune în oală,
se toarnă peste el apă atât cât să îl acopere bine, apoi se adaugă
ceapa şi usturoiul […]
How to make Chick-Fil-A Sandwich (VIDEO)
Chick-Fil-A Sandwich How to make Chick-Fil-A Sandwich Enjoy!
Gogosari in otet cu dafin
Gogosari
in otet cu dafin din: gogosari, sare, untdelemn, otet, dafin, piper,
hrean, conopida, boabe de mustar, zahar. Ingrediente: gogosari 3 linguri
sare 20 ml untdelemn 25 bucăţi zahăr 2-3 foi de dafin câteva boabe de
piper hrean conopida boabe de muştar frunze de vişin Mod de preparare:
Se prepară oţetul adăugând, la un […]
How to make delicious Banana Pudding (VIDEO)
Banana Pudding How to make delicious Banana Pudding Enjoy!
Gogosari murati in otet
Gogosari
murati in otet din: gogosari, otet, zahar, untdelemn, sare, dafin,
piper, mustar. Ingrediente: 50-60 gogoşari un litru oţet de 9° 250 g
zahăr 260 ml untdelemn 2 linguri sare 2-3 foi de dafin câteva boabe de
piper boabe de muştar câteva frunze de vişin Mod de preparare:
Gogoşarii rămaşi, pătaţi sau loviţi, nu […]
How to make a Grilled Cheese Sandwich (VIDEO)
Grilled Cheese Sandwich How to make a Grilled Cheese Sandwich Enjoy!
How to make tasty Crispy Fried Chicken (VIDEO)
Crispy Fried Chicken How to make tasty Crispy Fried Chicken Enjoy!
Gulii in suc de rosii
Gulii
in suc de rosii din: gulii, sare, suc de rosii. Ingrediente: gulii sare
suc de rosii Mod de preparare: Se aleg guliile sănătoase şi
proaspete, se curăţă de coajă, se spală şi se opăresc în apă clocotită
cu sare, 10-15 minute. Guliile mici se pot opări întregi, iar cele mai
mari se […]
How to make Chicken Fajita Salad (VIDEO)
Chicken Fajita Salad How to make Chicken Fajita Salad Enjoy!
Fursecuri sarate cu rozmarin
Fursecuri
sarate cu rozmarin din: faina, unt, cascaval, rozmarin, sare, piper.
Ingrediente: 400 g faină 120 g unt rece 100 g caşcaval uscat 100 ml apă
rece 1 linguriţă rozmarin uscat 1 linguriţă cu vârf sare 1/2 linguriţă
piper măcinat sare grunjoasă Mod de preparare: Caşcavalul se dă pe
răzătoarea mică, se amestecă cu […]
Clatite cu carne tocata si patrunjel
Clatite
cu carne tocata si patrunjel din: faina, lapte, oua, unt, carne,
smantana, branza, sfecla, ceapa, zahar, otet, ulei, sare, piper.
Ingrediente: Pentru clătite: 150 g faină 300 ml lapte 4 ouă 50 g unt
sare Pentru umplutură: 250 g came tocată de porc (pulpă) 250 g smântână
200 g brânză de capră 200 g […]
Graten de cartofi cu carne tocata
Graten
de cartofi cu carne tocata din: carne de vita, ceapa, bulion, usturoi,
ulei, sare, piper, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, smantana,
cascaval, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 3
cepe 100 ml bulion de roşii 3 căţei de usturoi ulei sare piper Pentru
stratul de legume: 250 g morcovi 80 g […]
Branza de vaca cu ou
Branza
de vaca cu ou din: branza, lapte, oua, marar, sare, paine. Ingrediente:
150 g brânză de vacă 200 ml lapte 2 ouă mărar proaspăt sare pâine Mod
de preparare: Se pune la fiert laptele. Când a dat în clocot, se adaugă
brânza de vacă şi cele două ouă şi se fierbe amestecând energic […]
Supa de rosii cu galuste de branza
Supa
de rosii cu galuste de branza din: ceapa, telina, rosii, bulion, zeama
de lamaie, patrunjel, ulei, branza, fulgi de ovaz, ou, sare, piper.
Ingrediente: Pentru supă: 1 ceapă 2 tulpini de ţelină 1 conservă de
roşii 200-300 ml bulion de roşii sare zeamă de lămâie 1/2 legătură
pătrunjel verde 2 linguri ulei de măsline […]
Gogosele cu branza si sos de citrice
Gogosele
cu branza si sos de citrice din: branza, gris, zahar, oua, lamaie,
vanilie, pesmet, unt, grapefruit, portocale, amidon, cardamom.
Ingrediente: 500 g brânză de vacă 150 g gris 50 g zahăr 2 ouă coaja rasă
de la 1/2 lămâie 1/2 linguriţă aromă de vanilie sare 100 g pesmet 25 g
unt zahăr pudră Pentru […]
Placinta de post cu cartofi
Placinta
de post cu cartofi din: faina, drojdie, apa, ulei, cartofi, sare.
Ingrediente: 250 g faină 25 g drojdie apă 120 ml apă călduţă 3-4 linguri
ulei 5 cartofi de mărime medie sare Mod de preparare: Se cerne faina
şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfarâmiţează drojdia, se toarnă 50
ml apa […]
Conserve cu mazare
Conserve
cu mazare din: mazare. Ingrediente: mazare Mod de preparare: Se
alege mazăre cu boabele mici. Se scot boabele din păstăi, se spală şi se
opăresc în apa sărată timp de patru-cinci minute, în timp ce fierbe
apa, se curăţă spuma ce s-a format la suprafaţă. Bobul de mazăre se
consideră suficient de […]
Reteta mamaliga cu magiun
Reteta
mamaliga cu magiun din: apa, faina, ulei, sare, magiun. Ingrediente: 1 l
apă 250 g faină de mălai 2 linguri ulei sare magiun de prune Mod de
preparare: Se pune apă cu sare la fiert, când a dat în clocot se adaugă
faina de mălai în ploaie şi se amestecă energic. Se fierbe circa 10
minute, o mămăligă […]
Pastrav prajit cu sofran
Pastrav
prajit cu sofran din: pastravi, chimen, nucsoara, faina, ulei, orez,
sofran, unt, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 păstrăvi
evisceraţi (250-300 g/bucata) 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper 1/2
linguriţă chimen măcinat 1 vârf cuţit nucşoară 5-6 linguri faină 150 ml
ulei Pentru garnitură: 2 linguri ulei 250 g orez 6-7 firicele şofran
sare […]
Vin rosu fiert cu compot de visine
Vin
rosu fiert cu compot de visine din: compot, lichior, vin rosu, zahar,
lamaie, scortisoara, anason. Ingrediente: 1 compot de vişine (800 g) 4
linguri lichior de migdale sau extract de migdale 700 ml vin roşu 100 g
zahăr 1 lămâie baton de scorţişoară anason stelat cuişoare Mod de
preparare: Vişinele se strecoară din […]
Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura
cu foi si crema caramel din: faina, unt, praf de copt, oua, zahar,
sare, lapte, ciocolata, smantana. Ingrediente: Pentru blat: 500 g faină
150-200 g unt sau untură 1 plic praf de copt 2 ouă 200 g zahăr 1 praf de
sare lapte Pentru umplutură: 200 g zahăr 600 ml lapte 5 linguri faină
[…]
Tocanita de ceapa cu mamaliga
Tocanita
de ceapa cu mamaliga din: ceapa, usturoi, bulion, faina, pasta de
ardei, boia, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe 2 căţei
usturoi 100 ml bulion 2 linguri faină 1 lingură pastă de ardei sare
piper boia dulce frunze de pătrunjel verde ulei Mod de preparare:
Ceapa curăţată se mărunţeşte şi se adaugă […]
Supa de post cu legume
Supa
de post cu legume din: orez, morcov, patrunjel, telina, ceapa,
zarzavat, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 1 ceapă 1 lingură zarzavat cu
sare la borcan frunze de pătrunjel verde ulei sare piper Mod de
preparare: Ceapa mărunţită se înăbuşe în […]
Mazare in sare
Mazare
in sare din: mazare, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 20 g
sare 100 g zahar Mod de preparare: Boabele se curăţă fără a le
spăla. Intr-un vas foarte curat se aşează 1 kg mazăre boabe, la care se
adaugă 250 g sare şi 100 g zahăr tos. Se amestecă împreună […]
Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos picant de nectarine
Cotlete
de porc la gratar cu sos picant de nectarine din: suc de portocale,
ulei de masline, usturoi, chimen, piper, cotlete de porc ardei iute,
nectarine, miere, suc de lamaie, supa de pui, usturoi, ceapa, ghimbir,
sare, coriandru. Ingrediente: 250ml suc de portocale 3 linguri ulei de
masline 2 catei de usturoi 1 linguriță de […]
Tort cu portocale si dovleac
Tort
cu portocale si dovleac din: oua, zahar, faina, dovleac, mascarpone,
frisca, portocala, gelatina. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri zahăr 2
linguri faină sare Pentru cremă: 250 g dovleac copt 250 g cremă
mascarpone 130 g zahăr 300 ml frişca 1 portocală 1 lingură gelatină
Mod de preparare: Se separă ouăle, albuşurile se bat […]
Gulii pane cu patrunjel
Gulii
pane cu patrunjel din: gulii, patrunjel, unt, oua, pesmet. Ingrediente:
3 gulii 50 g unt 2 ouă pesmet pătrunjel verde Mod de preparare: Se
curăţă guliile, se taie în felii groase şi se pun să fiarbă cu unt, la
foc mic. Se dau apoi prin ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în […]
Spirale cu mere
Spirale
cu mere din: faina, oua, zahar, lapte, smantana, drojdie, ulei, sare,
mere, stafide, amidon, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg
faină 2 ouă 150 g zahăr 400 ml amestec de lapte+smântână 14 g drojdie
uscată 100 ml ulei un praf de sare Pentru umplutură: 4 mere 2 linguri de
stafide 3 linguri zahăr 1 lingură […]
Macaroane cu sunca sau ciuperci
Macaroane
cu sunca sau ciuperci din: macaroane, unt, sunca sau ciuperci,
cascaval, oua. Ingrediente: 500 g macaroane 3 linguri unt 200 g şuncă
sau ciuperci 200 g caşcaval ras 4 ouă Mod de preparare: Se fierb
macaroanele 20 de minute, în apă multă, clo-cotindă, cu puţină sare, la
foc mic. Se scurg imediat şi […]
Mancare de gulii cu ceapa
Mancare
de gulii cu ceapa din: gulii, ceapa, faina, sos de rosii, sare, zahar.
Ingrediente: 4 gulii o ceapă o linguriţă faină sos de roşii sare zahăr
Mod de preparare: Se curăţă guliile, se taie bucăţele, se pun la foc
mic, într-o cratţţă, cu ceapa tocată şi untdelemnul, şi se lasă,
aicoperite, să se […]
Manatarci in untdelemn
Manatarci
in untdelemn din: manatarci, rosii, ceapa, untdelemn, sare, piper,
verdeata. Ingrediente: 1 kg mânătărci 5 cepe 500 ml untdelemn 2 kg roşii
sare piper suc de rosii verdeata Mod de preparare: Se aleg mânătărci
proaspete, se curăţă de codiţe, se spală şi se lasă pe o sită să se
scurgă bine de apă. […]
Morcovi sote cu friganele de paine
Morcovi
sote cu friganele de paine din: morcovi, zahar, unt, sare, franzela,
lapte, oua, untdelemn. Ingrediente: 500 g morcovi o linguriţă zahăr unt
sare Pentru friganele: 5-6 felii de franzelă o ceaşcă lapte 2 ouă
untdelemn Mod de preparare: Se călesc morcovii în unt cu puţină sare
şi zahăr, adăugând câte puţină apă şi […]
Caltabos cu orez
Caltabos
cu orez din: ficat de porc, plamani de porc, orez, untura, ceapa, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1 kg plămâni de porc 500 g guşă
de porc 300 g orez 1 lingură untură 2 cepe mari sare piper maţe de porc
Mod de preparare: Ficatul se pune în apă fierbinte […]
Rulada de porc cu usturoi si boia
Rulada
de porc cu usturoi si boia din: pulpa de porc, fleica, usturoi, sare,
piper, boia. Ingrediente: 1-1,2 kg pulpă de porc 700 g fleică 5 căţei
usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Usturoiul pisat se
freacă cu aproximativ 18-20 g sare, se adaugă 100 ml apa rece şi se lasa
sa […]
Ciorba de varza murata cu afumatura
Ciorba
de varza murata cu afumatura din: varza, ceapa, usturoi, carne de porc,
carnati, dafin, faina, ulei, sare, boia. Ingrediente: 500 g varză
murată 1 ceapă roşie 2 căţei usturoi carne afumată crudă de porc 1 fir
de cârnaţi afumat 2 foi de dafin sare boia 2 linguri faină 4 linguri de
ulei Mod […]
Reteta piftie de porc
Piftie
de porc cu usturoi din: ciolan, picioare de porc, cap de porc, sorici,
sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 ciolan crud 4 picioruşe de porc 1/4
de cap de porc cu ureche 500 g şoric de porc sare 1 lingură piper boabe
1 căpăţână de usturoi Mod de preparare: Se curăţă, se spală bine […]
Morcovi in saramura
Morcovi
in saramura din: morcovi, sare. Ingrediente: morcovi sare Mod de
preparare: Morcovii tineri, nu prea mari, proaspeţi, foarte sănătoşi, se
spală bine, se curăţă şi, dacă sunt mai mici se lasă întregi, când sunt
însă mai mari, se taie în două. Se spală, se scurg de apă şi se opăresc
15 minute. […]
How to make Vinaigrette Coleslaw (VIDEO)
Vinaigrette Coleslaw How to make Vinaigrette Coleslaw Enjoy!
Morcovi uscati
Morcovi
uscati din: morcovi, apa, sare. Ingrediente: morcovi apa sare Mod
de preparare: Pentru uscat se aleg morcovii cu rădăcinile mai mici şi
mai intens colorate, întrucât sunt mai fragezi şi mai gustoşi. Se curăţă
de pieliţe, se spală şi se taie în felii subţiri, după care se opăresc
în apa clocotită, sărată […]
How to make Whole Roasted Cauliflower (VIDEO)
Whole Roasted Cauliflower How to make Whole Roasted Cauliflower Enjoy!
How to make Chicken with Mango Salsa (VIDEO)
Chicken with Mango Salsa How to make Chicken with Mango Salsa Enjoy!
Reteta muraturi asortate
Reteta
muraturi asortate din: gogonele, castraveti, ardei, conopida, morcovi,
pepeni, usturoi, hrean, boabe de mustar, marar. Ingrediente: pătlăgele
verzi gogonele verzi castraveţi ardei graşi lungi doi-trei pepenaşi
micii morcovi conopidă usturoi hrean boabe de muştar câteva frunze de
vişin şi ţelină mărar uscat Mod de preparare: Se aleg, în proporţiile
dorite (de regulă, trei […]
How to make Strawberry Shortcake (VIDEO)
Strawberry Shortcake How to make Strawberry Shortcake Enjoy!
Hot dog rustic
Hot
dog rustic din: cornuri, crenvursti, morcovi, lamaie, ulei, usturoi,
coriandru, boia, patrunjel, menta, iaurt, ceapa, sare, piper.
Ingrediente: 4 cornuri rustice 4 crenvurşti 2 morcovi 1/2 lămâie 30 ml
ulei de măsline 1 căţel de usturoi seminţe de coriandru pisate boia de
ardei sare 1 mână de frunze de pătrunjel verde 1 mână de […]
Pastrav cu sos de nuci
Pastrav
cu sos de nuci din: pastravi, lamaie, tarhon, nuca, miere, otet,
coriandru, sare. Ingrediente: 2 păstrăvi 1/2 lămâie tarhon în oţet sare
Pentru sos: 100 g nucă 200 ml apă 1 lingură miere sare 2-3 linguri oţet
de vin frunze de coriandru Mod de preparare: Peştele se spală, se
usucă, apoi se asezonează […]
Prajitura de dovleac cu scortisoara
Prajitura
de dovleac cu scortisoara din: piure de dovleac, faina, zahar, ulei,
praf de copt, oua, ciocolata, scortisoara. Ingrediente: 450 g piure de
dovleac copt 300 g faină 300 g zahăr 4 ouă 200 ml ulei 1 plic praf de
copt 2 linguriţe scorţişoară 60 g ciocolată de lapte 1 lingură ulei sare
Mod […]
Coniac de casa
Coniac
de casa din: struguri, prune, ceai, vanilie, zahar, cafea. Ingrediente:
5 l ţuică de struguri 1 kg prune uscate 3 plicuri ceai rusesc 2 batoane
de vanilie 2 linguri zahăr 10 boabe cafea prăjite Mod de preparare:
Zahărul se caramelizează până ce devine închis la culoare, se adaugă 200
ml apă, se fierbe, apoi se […]
Pogacele cu seminte asortate
Pogacele
cu seminte asortate din: faina, unt, galbenus, smantana, sare, seminte.
Ingrediente: Pentru aluat: 480 g faină 250 g unt rece 2 gălbenuşuri 130
ml smântână pentru gătit (lichidă) 20 g sare Alte ingrediente: 2
albuşuri seminţe de susan, mac, chimen, in Mod de preparare: Făina se
amestecă cu sarea si cu untul tăiat […]
Inimioare cu ciocolata si nuca
Inimioare
cu ciocolata si nuca din: faina, unt, zahar, nuca, ou, ciocolata,
frisca, rom, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 400 g faină 250 g unt 150 g
zahăr pudră 150 g nucă măcinată 1 gălbenuş de ou 1 praf de sare Pentru
cremă: 200 g unt 100 g zahăr pudră 100 g ciocolată 50% conţinut de […]
Despre hamei
Hameiul
(HumulusiupulusL) Creşte în zavoaie, lunci, tufişuri, în zonele de
câmpie şi deal, până la 800- 1000 m. Conţine ulei volatil format din
mircen, humulen, farnesen, izovalerianat de bornil. Rezina este
constituită din lululona – principiu amar de natură cetonică, humuluna,
tricetone cu ciclu pentagonal humulinona şi hulupona, tanin,
trimetilamina, colina, substanţe estrogene şi săruri […]
Cuscus cu legume si sos de soia
Cuscus
cu legume si sos de soia din: varza, cuscus, morcov, usturoi, sos de
soia, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 300 g varză 1 morcov 3 căţei
de usturoi 1/2 ceapă 180 g cuşcuş 200 ml apă fierbinte 1 lingură sos de
soia frunze de pătrunjel verde sare ulei de măsline Mod de preparare:
Se […]
Pasta de bulion
Pasta
de bulion din: rosii, sare, untdelemn. Ingrediente: rosii sare
untdelemn Mod de preparare: Bulionul se poate prepara şi mai gros,
sub formă de pastă, care se păstrează în borcane. Pentru obţinerea lui,
se foloseşte acceeaşi cantitate de roşii ca şi pentru bulionul la
sticle, şi se prrepară după acelaşi tipic, cu deosebire […]
Halva armeneasca cu susan
Halva
armeneasca cu susan din: unt, faina, miere, seminte de susan, cacao.
Ingrediente: 100 g unt de 82% grăsime 250 g faină +1-2 linguri 200 g
seminţe de susan 250 g miere polifloră cacao Mod de preparare: Mierea
se pune la încălzit pe foc mic. Intr-o tigaie cu pereţii mai înalţi se
topeşte untul, […]
Musaca de vinete si cartofi
Musaca
de vinete si cartofi din: carne, ceapa, orez, ulei, vinete, cartofi,
rosii, bulion, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne
tocată de vită 1 ceapă 50 g orez ulei 2 vinete 4-5 cartofi medii 200 g
roşii 200 ml bulion sare piper frunze de pătrunjel mărar Mod de
preparare: Orezul se fierbe […]
Desert cu crema de dovleac
Desert
cu crema de dovleac din: oua, zahar, cacao, faina, ulei, praf de copt,
mascarpone, dovleac, vanilie. Ingrediente: 4 ouă 8 linguri zahăr 2
linguri cacao 8 linguri faină 2 linguri ulei 1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă: 250 g cremă mascarpone 250 g dovleac copt 120 g zahăr
pudră 1/2 baton de vanilie […]
Jumari cu ceapa verde
Jumari
cu ceapa verde din: oua, unt, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 4
ouă 25 g unt cozi de ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se pune
untul cu codiţele de ceapă verde tăiate mărunt, la foc şi, când s-a
înfierbântat bine untul, se toarnă ouăle bătute şi se amestecă mereu. Se
servesc […]
Cozonac cu dovleac si ciocolata
Cozonac
cu dovleac si ciocolata din: faina, drojdie, piure de dovleac, ou,
zahar, ulei, lapte, sare, unt, ciocolata. Ingrediente: 600 g faină 20 g
drojdie 250 g piure de dovleac 1 ou 100 g zahăr 100 ml ulei 50 ml lapte
1,5 linguriţe amestec de condimente pentru turtă dulce sare 100 g
pastile de ciocolată […]
Pepene murat
Pepene
murat din: pepeni, usturoi, sare, telina, marar. Ingrediente: pepenasi
usturoi telina marar apa sare Mod de preparare: Se recomandă să se
folosească numai pepeni din soiuri târzii. Se aleg pepeni mici,
proaspeţi, întregi, cu miezul înroşit. Se spală şi se lasă să se scurgă
bine de apă. Deoarece coaja pepenelui este foarte groasă, este […]
Reteta zilei: Frigarui de miel cu patrunjel
Frigarui
de miel cu patrunjel din: miel, condimente, scortisoara, piper ,
cardamom, patrunjel, ceapa, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline,
nuci de pic, sare, lipii, salata. Ingrediente: 800gr carne de miel
cuburi 1/4 lingurita mix de condimente 1/4 lingurita scortisoara 1/4
lingurita piper negru 1/4 lingurita cardamom 3-4 linguri patrunjel tocat
2 cepe, tocate […]
Cornulete cu nuca si zahar
Cornulete
cu nuca si zahar din: faina, osanza, drojdie, lapte, ou, zahar, nuca.
Ingrediente: 250 g faină 15 g osânză 20 g drojdie 150 ml lapte 1
gălbenuş de ou 1 lingură zahăr Pentru umplutură: 50 g nucă măcinată 3/4
linguri zahăr 1 ou zahăr pudră Mod de preparare: Zahărul se pune în
laptele […]
Despre gutui
Gutuiul
(Cydoniaoblonga Mill) Descriere Gutuiul este originar din Asia, creşte
prin gradini si i se mai spune si lămâior. Utilizare Gutuile coapte se
recomandă celor care au stări de lenevire a stomacului, ajutând la
digestie, au proprietăţi sedative. Siropul, gemul şi marmelada de gutui
ameliorează diareele, hemoragiile uterine şi hemoroizii. Din sâmburi se
prepară un […]
Macaroane picante
Macaroane
picante din: macaroane, carne tocata, ceapa, verdeata, sare, piper,
bulion, unt, cascaval ras, unt sau untura. Ingrediente: 350 g macaroane
350 g carne tocată o ceapă verdeaţă sare piper o lingură bulion 100 gunt
200 g caşcaval ras o lingură unt sau untură Mod de preparare: Se
fierb macaroanele 20 de minute, în […]
Mancare de morcovi (sote)
Mancare
de morcovi (sote) din: morcovi, sare, unt. Ingrediente: 500 g morcovi o
lingură zahăr sare unt Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se taie
felii şi se pun cu apă şi unt să fiarbă. In timp ce fierb se prepară un
sos cu zahăr ars şi se toarnă peste ei. Se adaugă puţină […]
Mancare rece de telina cu masline
Mancare
rece de telina cu masline din: telina, masline, suc de rosii, sos de
zahar ars, vin. Ingrediente: 3 teline mari untdelemn 7-8 măsline suc de
roşii sos de zahăr ars din 2 linguriţe 100 ml vin Mod de preparare: Se
curăţă ţelina, se taie felii şi se pune, cu untdelemn, într-o cratiţă
acoperită, […]
Despre guarana
Guarana
(Paullinia cupana) Descriere Această viţă-de-vie de pădure este
originară din Bazinul Amazonului, unde băştinaşii mestecau seminţele de
guarana. Acţiune Acţionează ca tonic al întregului organism şi ca
tratament pentru multe boli. Suplimentele nutriţionale conţinând guarana
sunt adesea promovate ca dătătoare de energie şi ca ajutor în curele de
slăbire. Guarana vă poate înviora, dar […]
Omleta romaneasca cu branza de oi
Omleta
romaneasca cu branza de oi din: oua, smantana, branza de oi, sare,
patrunjel, marar, unt. Ingrediente: 4 ouă 2 linguri smâmtână 200 g
brânză de oi sare pătrunjel mărar 50 g unt Mod de preparare: Se bat
ouăle, dar nu prea tare, se adaugă sare, verdeaţă şi smântână. Se pune,
într-o tigaie, unt, […]
Porumb in saramura
Porumb
in saramura din: porumb, sare. Ingrediente: porumb sare Mod de
preparare: Se recoltează ştiuleţii neajunşi la maturitate, cu bobul în
lapte. Se taie vârful şi cotorul şi se spală bine, înlăturând toate
firele die mătase. Ştiuleţii astfel pregătiţi se opăresc 50-55 minute,
după care se scot, se scurg de apă pe o […]
Pilaf cu hribi
Pilaf
cu hribi din: orez, hribi, zeama de carne, ceapa, untdelemn, sare,
piper. Ingrediente: 200 g orez 200 g hribi 3 ceşti zeamă de carne o
ceapă 3 linguri untdelemn sare piper Mod de preparare: Se curăţă
codiţele şi se spală hribii. Se taie felii şi se pun în untdelemnul
încins împreună cu ceapa […]
Praz cu masline negre
Praz
cu masline din: praz, masline, untdelemn, suc de rosii, zahar, sare.
Ingrediente: 4-5 fire de praz 10 măsline 3 linguri untdelemn suc de
roşii eventual o lingură zahăr pentru sos sare Mod de preparare: Se
curăţă prazul de primele foi, se spală, se taie bucăţi lungi de 5-6 cm.
Se opăresc, se scurg […]
Rosii umplute cu branza de vaci sau urda
Rosii
umplute cu branza de vaci sau urda din: rosii, branza de vaci sau urda,
gris, smantana, ou, marar, sare, smantana sau iaurt. Ingrediente: 5-6
roşii tari, proaspete 500 g brânză de vaci sau urdă o lingură griş 2
linguri smântână un ou mărar verde sare 100 ml smântână sau iaurt Mod
de preparare: […]
Sarmalute cu orez in frunze de varza
Sarmalute
cu orez in frunze de varza din: varza, orez, ceapa, aardei, gogosari,
rosii, morcov, sare, piper, dafin, untdelemn. Ingrediente: o varză mai
mare, dulce sau acră 300 g orez 2 cepe 2 ardei graşi 2 gogoşari 5-6
roşii morcov sare eventual piper dafin 3-4 linguri untdelemn Mod de
preparare: Se curăţă varza, se […]