luni, 12 decembrie 2016

Retete usoare si rapide # 30

Retete usoare si rapide 

Must de mere

Must de mere

Must de mere din: mere, lapte sau sifon. Ingrediente: 2 kg mere foarte bine coapte lapte sau sifon   Mod de preparare: Se spală merele şi se taie în bucăţi mici, apoi se tescuiesc cu presa specială sau cu mixerul. Sucul astfel obţinut se filtrează, după două-trei ore, prin tifon. Se poate servi cu lapte […]
Suc de sfecla rosie cu mere

Suc de sfecla rosie cu mere

Suc de sfecla rosie cu mere din: suc de sfecla rosie, suc de mere, patrunjel, marar, nucsoara, smantana, sare. Ingrediente: 300 ml suc de sfeclă roşie 200 ml suc de mere 2 linguriţe pătrunjel verde tocat 2 linguriţe mărar tocat o nucşoară 4 linguriţe smântână sare după gust   Mod de preparare: Se pun sucurile […]
 
Pulpa de miel la frigare

Iepure la frigare

Iepure la frigare din: carne de iepure, slanina afumata, usturoi, unt, zeama de lamaie, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 200 g de slănină afumată o căpăţână de usturoi 100 g de unt sau zeamă de lămâie amestecată cu ulei   Mod de preparare: Spinarea şi pulpele din spate ale iepurelui, marinate sau proaspete, […]
Jeleu de vin cu suc de portocala

Reteta jeleu de merisoare

Reteta jeleu de merisoare din: merisoare, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 1 kg merişoare proaspete 500 g zahăr 1 lămâie 250 ml apă   Mod de preparare: Merişoarele curăţate şi spălate le pui într-un vas cu fund gros, împreună cu zahărul. Peste 2-3 ore, după ce fructele şi-au lăsat sucul, pui vasul pe foc. Amesteci până […]
 
Muschi de caprioara cu ceapa

Muschi de caprioara cu ceapa

Muschi de caprioara cu ceapa din: muschi de caprioara, slanina, ceapa, morcovi, zeama de carne. Ingrediente: muşchi de căprioară 200 g de slănină o ceapă 2 morcovi 500 ml de zeamă de carne   Mod de preparare: Muşchiul de căprioară se împănează cu slănină şi se pune la fiert înăbuşit, în cratiţă, împreună cu o […]
Briose simple din dovleac

Briose simple din dovleac

Briose simple din dovleac din: faina integrala, Sucanat, praf de copt, bicarbonat, scortisora, ghimbir, nucsoara, cuisoare englezesti, sare, piure de dovleac, apa, piure de mere, nuci pecan. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 1/2 de cană de Sucanat 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 linguriţă de […]
 
Terci de ovaz G-Mom!

Terci de ovaz

Terci de ovaz din: apa, ovaz, stafide, sirop de artar, capsune, kiwi, scortisoara, seminte de in, nuci. Ingrediente: 2 căni de apă 1 cană de ovăz traditional 1/2 de cană de stafide 1/2 de cană de afine 2 lingurite de sirop de artar, împărtit 1/2 de cană de căpşune feliate 1-2 kiwi, curătate de coajă […]
Sos de inmuiat din castraveti cu marar

Sos de inmuiat din castraveti cu marar

Sos de inmuiat din castraveti cu marar din: castraveti, tofu, lamaie, usturoi, sare, patrunjel, marar, ceapa. Ingrediente: 2 castraveţi mici 1/2 kilogram de tofu moale 3 1/2 linguri de suc de lămâie 2 căţei de usturoi, curăţaţi 1/2 de linguriţă de sare de mare 1 lingură de pâtrunjel proaspăt tocat 1 lingură de mărar 1/4 […]
 
Salata de castraveti cu usturoi si iaurt

Salata de castraveti verzi cu usturoi

Salata de castraveti verzi cu usturoi din: castraveti proaspeti, usturoi, sare grunjoasa. Ingrediente: 4-5 castraveţi verzi, proaspeţi 10-15 căţei de usturoi sare grunjoasă   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie rondele cât mai fine. Separat, usturoiul curăţat se pisează într-o piuliţă din lemn sau din ceramică, în care s-a pus […]
 
 

Potato Cutlet (Alu Tikka)

Potato Cutlet (Alu Tikka) of: mashed potatoes, onion, coriander, butter, salt, pepper. Ingredients:  2 cups mashed potatoes 1 small onion, chopped Chopped cilantro/coriander 2 tbsp. butter Salt and Pepper     How to: Mix the mashed potatoes with half the butter, onion, salt, pepper and cilantro/coriander. Shape into round flat cutlets and fry on medium […]

Mashed Potatoes (Alu Bhate)

Mashed Potatoes (Alu Bhate) of: mashed potatoes, onion, mustard oil, salt, red chilli. Ingredients:   2 cups mashed potatoes 1 small onion, chopped 1 tbsp. mustard oil Salt 1 roasted red chilli, powdered     How to: Mix the mashed potatoes with mustard oil, onions, salt, and red chilli. Serve hot immediately. Mashed Potatoes (Alu […]
 

Fried Potatoes (Alu Bhaji)

Fried Potatoes (Alu Bhaji) of: potatoes, oil, turmeric powder, salt, pepper. Ingredients:  1 lb. shoestring potatoes/shredded potatoes Oil for deep frying 1/2 tsp. turmeric powder Salt and pepper to taste       How to: Heat oil in a frying pan and add the potatoes. Sprinkle turmeric powders, salt and pepper and allow to sizzle […]
 

Potatoes with Tomatoes (Alu Tamatar)

Potatoes with Tomatoes (Alu Tamatar) of: potatoes, tomatoes, cumin seeds, turmeric powder, salt, chilli powder, coriander, oil. Ingredients:  1/2 lbs. cooked potato cubes 1/2 lbs. tomatoes, diced 1/2 teaspoon cumin seeds 1/4 teaspoon turmeric powder 1 tsp. salt or to taste, rock salt preferable 1 tsp. chilli powder (optional) Cilantro/coriander leaves 1 tablespoon oil   […]
 

Potato Tomato Curry (Alu Tamatar)

Potato Tomato Curry (Alu Tamatar) of: potatoes, tomatoes, ginger paste, coriander powder, salt, chilli powder, coriander. Ingredients:  1/2 lbs. potatoes, peeled, cooked and cubed 1/2 lbs. tomatoes, cubed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. coriander powder 1 tsp. salt or to taste, rock salt preferable 1 tsp. chilli powder (optional) Cilantro/coriander leaves 1 tablespoon oil […]
How to make Pumpkin Spice Cookies, Autumn Quinoa Salad, Butternut Squash Soup

How to make Pumpkin Spice Cookies, Autumn Quinoa Salad, Butternut Squash Soup (VIDEO)

Pumpkin Spice Cookies, Autumn Quinoa Salad, Butternut Squash Soup                 How to make Pumpkin Spice Cookies, Autumn Quinoa Salad, Butternut Squash Soup   Enjoy! Chilli And Onion Omelet   Chilli And Onion Omelet of: egggs, onion, chilli powder, salt, pepper, coriander, oil. Ingredients:  2 large eggs, beaten 1 […]
 

Potato Curry

Potato Curry of: potatoes, cumin, asafetida, ginger paste, garlic paste, turmeric, chilli powder, salt, pepper, oil, chillies coriander. Ingredients:  3 large boiled potatoes, two cubed and the other mashed 1 tsp. cumin a pinch of asafetida (optional) 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1 tsp. turmeric 1 tsp. chili powder 1/2 tsp. salt […]
 

Cottage Cheese And Spinach (Palak Paneer)

Cottage Cheese And Spinach (Palak Paneer) of: spinach, ginger paste garlic paste, tomato, turmeric powder, chilli powder, cumin powder, coriander powder, cottage cheese, salt, oil. Ingredients:  1 lb. chopped spinach 1 onion, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1 large tomato, pureed 1 tsp. turmeric powder 1 tsp. chilli powder 1 tsp. […]
 

Cottage Cheese And Peas (Paneer Matar)

Cottage Cheese And Peas (Paneer Matar) of: peas, onion, ginger paste, garlic paste, tomato, turmeric, chilli powder, cumin powder, cottage cheese, salt, coriander, oil. Ingredients:  1 lb. shelled green peas 1 onion, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1 tomato, pureed 1 tsp. turmeric 1 tsp. chilli powder 1 tsp. cumin powder […]
 

Reteta zilei: Snitele de curcan

Snitele de curcan din: piept de curcan, lamaie, usturoi, faina, oua, apa, boia, ulei, sare, piper, legume. Ingrediente:  4 fileuri de piept de curcan sucul de la 1 lamaie 2 catei de usturoi tocat făină 1-2 ouă 1 lingura apă boia de ardei ulei sare si piper legume, pentru servire Mod de preparare: Bateti fiecare […]
 
Cotlete de caprioara marinate

Cotlete de caprioara cu sos

Cotlete de caprioara cu sos din: cotlete, ulei, unt, sare. Ingrediente: 4 cotlete o lingură de ulei o lingură de unt sare   Mod de preparare: Cotletele proaspete de căprioară se bat uşor cu bătătorul de carne şi se sărează. Separat, într-o tigaie se încing uleiul şi untul, apoi se frig cotletele pe ambele părţi. […]
Salata de ciuperci si patru noi variante ale acesteia

Salata de ciuperci si patru noi variante ale acesteia

Salata de ciuperci din: ciuperci, ulei, otet, patrunjel, ceapa verde sau ceapa de apa. Ingrediente: 10-15 ciuperci de mărime mijlocie 3 linguri ulei 1 lingură oţet pătrunjel verde opţional: 4-5 fire ceapă verde sau 1 ceapă de apă mai mare   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se pun la fiert în apă […]
 
Friptura rece cu mustar Dijon

Friptura de vita cu mustar

Friptura de vita cu mustar din: carne, gem, mustar, otet, cimbrisor, ceapa, morcov, telina, vin, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de pe ceafă sare piper 4 linguri gem de portocale 4 linguri muştar 2 linguri oţet de mere 1 linguriţă cimbrişor 1 legătură pătrun­jel verde 2 cepe roşii 1 morcov 100 g ţelină 150 […]
Suc de sfecla cu morcovi si hrean

Suc de sfecla cu morcovi si hrean

Suc de sfecla cu morcovi si hrean din: suc de sfecla rosie, suc de morcovi, suc de hrean, lamaie, smantana, apa, sare, zahar, morcovi. Ingrediente: 100 ml suc de sfeclă roşie 100 ml suc de morcovi 2 linguri suc de hrean 2 linguri zeamă de lămâie 100 ml smântână 300 ml apă fiartă şi răcită […]
Friptura de mistret

Friptura de mistret (varianta)

Friptura de mistret din: pulpa de mistret, vin negru, morcov, patrunjel, ceapa, dafin, piper, ienibahar, lamaie, otet, untura. Ingrediente: 1 kg pulpă de mistreţ 1 pahar de vin negru un morcov un pătrunjel o ceapă 3 foi dei dafin boabe de piper ienibahar coajă rasă de lămâie 4 lingurri de oţet o lingură de untură […]
Pulpa de caprioara cu os

Pulpa de caprioara cu os

Pulpa de caprioara cu os din: pulpa de caprioara, slanina, patrunjel, vin, ciuperci, faina, piper, sare, unt. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 100 g de slănină 2-3 cepe mari o rădăcină de pătrunjel un pahar de vin alb 200 g de ciuperci o lingură de făină piper sare unt   Mod de preparare: Carnea […]
 
Fazan sau rata salbatica in vin dulce

Fazan copt la ceaun

Fazan copt la ceaun din: fazan, slanina, zeama de carne de pasare, coniac, untura, unt, sare. Ingrediente: un fazan 250 g de slănină 4 linguri de zeamă de carne de pasăre 2 linguri de coniac untură sau unt sare   Mod de preparare: Fazanul, curăţat, se sărează înăuntru şi se umple cu o lingură plină […]
Reteta_supa_italiana_de_fasole

Reteta supa italiana de fasole

Reteta supa italiana de fasole din: ulei, praz, usturoi, oregano, fasole, paste, rosii, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline un fir de praz un căţel de usturoi, zdrobit 2 linguriţe oregano uscat 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe, fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase un […]
 
Scordolea

Scordolea

Scordolea din: nuci, usturoi, paine, ulei, otet, sare. Ingrediente: 50-60 nuci 10-12 căţei de usturoi 2 felii pâine albă mai veche 50-100 ml ulei 1 lingură oţet sare   Mod de preparare: Sâmburii nucilor sunt fie zdrobiţi bine pentru a fi fărâmiţaţi mărunt, într-o piuliţă de lemn, porţelan sau bronz, fie sunt trecuţi printr-o maşină […]
Salata arabeasca de conopida

Salata de conopida cu sos aromat

Salata de conopida cu sos aromat din: conopida, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă mare 1 lingură oţet 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Conopida se desface în bucheţele, se spală bine şi se fierbe în apă cu sare. Se dă numai în două-trei clocote, pentru a nu se sfărâma. Se […]
 
Marinata pentru vanat

Marinata pentru vanat

Marinata pentru vanat: vin alb, otet, ulei, dafin, sare, boabe de piper. Ingrediente: 200 ml de vin alb 4 linguri de oţet 3 linguri de ulei 3-4 foi de dafin o linguriţă de sare o linguriţă de boabe de piper   Mod de preparare: Se curăţă carnea de piele, se spală foarte bine în mai […]
Ciorba de caprioara

Ciorba de caprioara

Ciorba de caprioara din: carne de caprioara, ceapa, morcov, orez, ou, untura, lapte, faina, lamaie, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g carne de căprioară o ceapă un morcov un pătrunjel 2 linguri de orez un ou 2 linguri de untură puţin lapte o linguriţă de făină o lămâie sau sare de lămâie pătrunjel verde sare   […]
 
Snitel de mistret

Snitel de mistret

Snitel de mistret din: pulpa de mistret, faina, vin, untura. Ingrediente: pulpă de mistreţ făină 3-4 linguri de vin untură   Mod de preparare: Carnea de mistreţ tânăr se prepară ca cea de porc, însă carnea bătrână trebuie să fie marinată. Pentru şniţele, se taie felii carne de la pulpă şi se bate cu bătătorul […]
Iepure cu ciuperci, vin si usturoi

Iepure cu ciuperci, vin si usturoi

Iepure cu ciuperci, vin si usturoi din: carne de iepure, ciuperci, ceapa, faina, unt, usturoi, vin, sare. Ingrediente: 800 g carne de iepure 300 g de ciuperci proaspete sau uscate o ceapă 2 linguri de făină o lingură de unt sau untură usturoi 200 ml de vin sare   Mod de preparare: Carnea de iepure, […]
 
Creveti inabusiti cu sos

Muschiulet cu creveti

Muschiulet cu creveti din: muschiulet de vita, creveti, sare, piper, busuioc, dafin, ceapa, morcov, pastarnac, telina, usturoi, ulei, capere. Ingrediente: 400 g muşchiuleţ 200 g creveţi sare 1 lingu­riţă piper măcinat 1 linguriţă busuioc 1 foaie da­fin 1 ceapă roşie 1 morcov 1 păstârnac 100 g ţelină 2 căţei de usturoi 200 ml ulei de […]
Frigarui de mistret

Frigarui de mistret

Frigarui de mistret din: carne de mistret, sare, piper. Ingrediente: carne de mistret sare piper   Mod de preparare: Pentru a pregăti frigărui, se pot folosi frigări din metal sau de lemn, în care se înfig cubuleţele de carne, fie singure, fie alternativ cu rondele sau feliuţe de legume. Carnea moale de mistreţ se taie […]
 
Ficat de purcel cu pilaf

Ficat de caprioara

Ficat de caprioara din: ficat de caprioara, faina, unt, ceapa, lapte, otet, sare, piper. Ingrediente: un ficat de căprioară făină unt (ulei sau untură) o ceapă 4-5 linguri de lapte o lingură de oţet sare piper măcinat   Mod de preparare: Ficatul se taie felii groase de un deget. Feliile se trec prin făină, se […]
Spanac la cuptor cu usturoi

Spanac la cuptor cu cascaval

Spanac la cuptor cu cascaval din: spanac, unt, vegeta, faina, lapte, cascaval, pesmet. Ingrediente: 1 kg de spanac 2 linguri de unt 2 linguri de făină 1 pahar de lapte 150 g de caşcaval vegeta unt pesmet   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se fierbe în apă clocotită cu […]
 
Potarnichi cu sos picant

Potarnichi cu sos picant

Potarnichi cu sos picant din: potarnichi, slanina, morcovi, ceapa, unt, vin, faina, piper, sare. Ingrediente: 2 potârnichi 2 lămâi 200 g de slănină 2 morcovi o ceapă 2 linguri de unt 250 ml de vin alb o linguriţă rasă de făină piper sare   Mod de preparare: Potârnichile, curăţate, se umplu cu o lingură de […]
Smoothie din banane si afine

Smoothie din banane si afine

Smoothie din banane si afine din: banana, afine, lapte vegetal, suc de mere concentrat. Ingrediente: 1 cană de bucăti de banană congelată 1 cană de afine congelate 3/4 de cană de lapte vegetal 2 linguri de suc de mere concentrat   Mod de preparare: Se pun într-un blender toate ingredientele pe care le-ai ales pentru […]
 
Ratatouille gustos

Ratatouille gustos

Ratatouille gustos din: ardei, dovlecei, vanata, ceapa, rosii, ciuperci, suc de rosii, busuioc, sare, piper. Ingrediente: un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat […]
Sos alb cu lapte - Bechamel

Sos alb cu lapte – Bechamel

Sos alb cu lapte – Bechamel din: faina, ulei, lapte dulce, sare. Ingrediente: 2 linguri făină 1 lingură ulei 1/2 l lapte dulce sare   Mod de preparare: Se procedează exact ca în cazul sosului alb cu deosebirea că în loc de supă se foloseşte lapte dulce.     Pofta buna!
 
Salata de fasole cu sos de mustar

Salata de fasole boabe cu ceapa si verdeata

Salata de fasole boabe cu ceapa si verdeata din: fasole, ceapa, patrunjel, lamaie, otet, ulei, sare. Ingrediente: 5-6 linguri fasole boabe fiartă 1 ceapă veche sau 4-5 fire ceapă verde pătrunjel (sau mărar) verde 1/2 lămâie (zeama) sau 1 lingură oţet 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Din fasolea fiartă pentru altă mâncare […]
Sos de zarzavat pentru mancaruri reci

Zarzavat pentru supe

Zarzavat pentru supe din: morcovi, rosii, ceapa, pastarnac, patrunjel, telina, ardei, conopida, sare, ulei. Ingrediente: 2 kg morcovi 1,5 kg roşii 1 kg ceapă 500 g păstârnac 500 g pătrunjel 3 rădăcini mici de ţelină 5-6 ardei o conopidă mică 200 g sare untdelemn   Mod de preparare: Se iau 2 kg morcovi, 1,5 kg […]
 
 
 
Dovleacul aduce mari beneficii organismului nostru

Dovleacul aduce mari beneficii organismului nostru

Specific toamnei pe tarabele din piața, dovleacul aduce mari beneficii organismului nostru. Compus din 95% apă, cu o putere calorică scăzută, dovleacul te scapă de insomnie, îmbunătăţeşte memoria şi diminuează oboseala. Medicul George Sireţeanu spune ce alte beneficii mai poate avea dovleacul pentru organism. 1. Reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi scade hipertensiunea – conţinutul […]
 
 
 
sos de hrean cu lapte

Sos de hrean cu lapte

Sos de hrean cu lapte din: radacina de hrean, otet, sare, supa sau apa, lapte Ingrediente: 2-3 rădăcini hrean ras mărunt 1-2 linguri oţet sare 1 cană supă (sau apă) lapte   Mod de preparare: Se prepara la fel ca sosul de hrean doar ca se adauga, dupa gust, lapte dulce.     Pofta buna!
Salata de cruditati si alte variante delicioase

Salata de cruditati si alte variante delicioase

Salata de cruditati din: gulii, telina, morcovi, sfecla rosie, mar, ceapa, ulei, otet, sare. Ingrediente: 2 gulii 1 telină medie 1-2 morcovi 1/4-1/2 sfeclă roşie 1 măr 1 ceapă (roşie) 1 lingură ulei 1 lingură oţet sare   Mod de preparare: După ce se curăţă şi se spală bine, guliile, ţelina, morcovii, sfecla şi mărul […]
Snitel de caprioara

Snitel de caprioara

Snitel de caprioara din: pulpa de caprioara, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, unt, untura. Ingrediente: o pulpă de căprioară ouă făină pesmet sare piper ulei amestecat cu unt sau untură   Mod de preparare: Pulpa de căprioară se taie felii groase de un deget. Aceste felii se bat pe ambele părţi cu bătătorul de […]
 
Rata cu sos de mere

Rata salbatica cu mazare

Rata salbatica cu mazare din: rata salbatica, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, rosii, faina, mazare, untura sau ulei, vin negru, verdeata, sare. Ingrediente: o raţă sălbatică 2 morcovi o rădăcină de pătrunjel un păstârnac o ţelină 4 roşii sau o linguriţă de pastă de roşii o linguriţă de făină 400 g de mazăre boabe (conservă sau […]
Paine cu nuci si stafide

Paine cu nuci si stafide

Paine cu nuci si stafide din: faina integrala, praf de copt, bicarbonat, sirop de artar, lapte vegetal, banan, stafide, nuci. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1/4 de cană de sirop de arţar 1 cană de lapte vegetal 1 banană mică, […]
 
Salata de telina cu masline verzi

Salata de telina cu masline verzi

Salata de telina cu masline verzi din: telina, castravete, morcov, masline verzi, nuci, salvie, usturoi, paste, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 6 tulpini de lelină, tăiate cubuleţe 1 castravete, tăiat cubuleţe 1 morcov mare, ras 100 de grame de măsline verzi tocate (sau mai puţin, după gust) 1/3 de cană de nuci, tocate 1 linguriţă de praf […]
Scoici prajite in aluat

Scoici arrabbiata

Scoici arrabbiata din: midii, ulei, ceapa, usturoi, ardei, rosii, vin, masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,8 kg midii proaspete 3-4 linguri ulei de măsline o ceapă mare, tocată rondele 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt un ardei iute roşu, tocat mărunt 3 conserve x 400 g roşii în suc propriu 150 ml vin alb 175 […]
 
Mujdei de usturoi cu nuca

Mujdei de usturoi cu nuca

Mujdei de usturoi cu nuca din: usturoi, supa de carne, nuci. Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi de mărime medie miezul de la 2-3 nuci apă sau supă de carne   Mod de preparare: Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte împreună cu sarea într-o piuliţă din lemn (sau porţelan). Când este gata, se adaugă miezul nucilor care […]
Salata de cartofi cu pestisori afumati

Salata de cartofi cu pestisori afumati

Salata de cartofi cu pestisori afumati din: cartofi, pestisori afumati, otet, ulei, ceapa, patrunjel sau marar verde. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 150 g peştişori săraţi (gingirică, hamsie etc.) 3-5 linguri oţet 4 linguri ulei 3 cepe opţional: pătrunjel sau mărar verde.   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi, apoi se […]
 
Sos de hrean cu smantana si verdeata

Sos napoletan cu usturoi

Sos napoletan cu usturoi din: ulei, usturoi, ceapa, telina, tomate, sare, oregano, cimbru, piper. Ingrediente: 45 ml (3 linguri de supă) de ulei de măsline 4 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ramură de ţelină 2 cutii de tomate – fiecare stoarsă şi tăiată (păstraţi sucul pentru altă utilizare) 30 g (2 linguri) de pastă […]
Salata de morcovi cu masline si ardei

Salata de morcovi cu masline si ardei

Salata de morcovi cu masline si ardei din: morcovi, otet, ulei, masline, ardei gras, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 morcovi cruzi de mărime medie 1/2 lingură oţet 1 lingură ulei 10 măsline negre 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovii, apoi se rad. Morcovul ras se […]
 
Friptura de vita cu sos de capere

Friptura de vita cu sos de capere

Friptura de vita cu sos de capere din: carne de vita, ceapa, ulei, smantana, faina, capere, patrunjel, lamaie, orez, sare, piper, unt. Ingrediente: 400 g carne de vită 400 g ceapă roşie 500 g  supă de legume 2 linguri ulei 150 ml smantana 2 linguri făină 40 g capere 80 g orez 20 g unt […]
Suc de varza alba, morcovi si mere

Suc de varza alba, morcovi si mere

Suc de varza alba, morcovi si mere din: suc de varza alba, suc de mere, suc de morcovi, zahar, marar. Ingrediente: un pahar suc varză albă crudă un pahar suc de mere o jumătate pahar suc de morcovi zahăr după gust câteva crenguţe de mărar   Mod de preparare: Cele trei sucuri se amestecă într-o […]
 
Ciuperci cu smantana si patrunjel

Reteta zilei: Vita cu ciuperci si sos de smantana

Vita cu ciuperci si sos de smantana din: vita, faina chili, boia, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, coniac, supa, smantana, patrunjel sare, piper, orez, salata. Ingrediente:  1.2 kg file de muschi de vita 2 linguri făină 1 vârf de cuțit de chili si 1 varf de cutit de boia 5 linguri ulei 1 ceapa, tocata 3 […]
Papricas de pasare

Papricas din carne de iepure

Papricas din carne de iepure din: carne de iepure, ceapa, smantana, untura, lamaie, boia, sare, ou, faina. Ingrediente: 800 g carne de iepure 3-4 cepe 3-4 linguri de smântână 2 linguri de untură zeamă de lămâie boia de ardei sare Găluşti de făină: 1 ou 4 linguri de făină sare   Mod de preparare: Coastele […]
 
Carne de caprioara fripta

Carne de caprioara fripta

Carne de caprioara fripta din: carne de caprioara, unt sau ulei, slanina afumata. Ingrediente: 1 kg carne de căprioară 100 g de unt sau ulei 200 g de slănină afumată   Mod de preparare: Carnea, proaspătă sau marinată (se şterge cu un şervet şi nu se spală), se leagă cu o sforicică şi se înveleşte […]
Rata la capac

Rata salbatica fripta

Rata salbatica fripta din: rata salbatica, unt, ulei, lamaie, zeama de carne, sare, piper. Ingrediente: o raţă sălbatică 2 linguri de unt 2 linguri de ulei o lămâie zeamă de carne sare piper   Mod de preparare: Carnea de raţă sălbatică este foarte gustoasă, mai ales dacă este, mai întâi, marinată. In cazul când se […]
 
Paine fiesta cu malai

Paine fiesta cu malai

Paine fiesta cu malai din: malai, faina integrala, praf de copt, bicarbonat, sare, tarhon, porumb, piure de miere, sirop de artar, faina de in, apa, lapte de soia. Ingrediente: 1 cană de mălai 1 cană de făină de grâu integrală pentru patiserie 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1/2 […]
Tofu batut

Tofu batut

Tofu batut din: supa de legume, ceapa, morcov, usturoi, curry, miso degresat, tofu, sare, piper, rosii. Ingrediente: 2 linguri de supă concentrată de legume 1/2 de ceapă mare, tăiată cubulete 1/2 de morcov mare, ras 2 cătei de usturoi, măruntiti (âproximativ 1 1/2 lingurite) 1 lingurită de pudră de curry 1 1/2 lingurite de miso degresat […]
 
Friptura de peste cu ulei de masline

Friptura de peste cu ulei de masline

Friptura de peste cu ulei de masline din: ulei, ceapa, usturoi, fenicul, telina, rosii, oregano, dafin, sofran, vermut, sare, piper, file de peste, platica, crevete. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr roşii […]
Salata_de_vinete_cu_chimen_si_usturoi

Salata de vinete cu chimen si usturoi

Salata de vinete cu chimen si usturoi din: lipii, vinete, usturoi, lamaie, ulei, chimen, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 lipii arăbeşti 2 vinete mari un căţel de usturoi 1/4 linguriţă ulei (de susan, pe cât posibil) o lingură zeamă de lămâie 1/4 linguriţă chimen măcinat sare piper negru măcinat 2 linguri pătrunjel verde tocat salată […]
 
Sos de rosii cu usturoi

Sos de rosii cu faina

Sos de rosii cu faina din: rosii, ceapa, faina, ulei, zahar, sare, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg roşii 1 ceapă 1-2 linguri făină 1 lingură ulei (sau unt) 1 linguriţă zahăr sare verdeaţă   Mod de preparare: Roşiile spălate sunt rupte cu mâna şi puse la fiert împreună cu ceapa în circa 1/2 l apă. După […]
Salata simpla de rosii

Salata de rosii cu ceapa si patrunjel

Salata de rosii cu ceapa si patrunjel din: rosii, ceapa, patrunjel, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii de mărime medie 1 ceapă veche mare sau 6-8 fire de ceapă verde legătură pătrunjel 1 lingură ulei 1 lingură oţet sare opţional: piper măcinat   Mod de preparare: Roşiile se taie în rondele groase de circa […]
 
Varza murata dietetic

Zarzavat pentru supe si ciorbe

Zarzavat pentru supe si ciorbe din: morcov, telina, pastarnac, patrunjel, sare. Ingrediente: morcov pastarnac patrunjel telina sare   Mod de preparare: Se curăţă morcovul, păstârnacul, pătrunjelul şi ţelină, se spală birne, se lasă să se scurgă şi se taie fideluţă ca pentru ciorbă. In cazul când acest zarzavat se pregăteşte pentru uscat, amestecat, trebuie ţinut […]
 
 
 
 
Fazan cu varza

Fazan inabusit

Fazan inabusit din: slanina, vin, zeama de carne, morcov, patrunjel, ceapa, verdeata, sare, piper, fazan. Ingrediente: un fazan 100-150 g de slănină 250 ml de vin alb 3 pahare de zeamă de carne (preferabil de pasăre) un morcov un pătrunjel o ceapă o legătură de verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Zarzavatul, curăţat şi […]
 
Prepelita cu sos vanatoresc

Prepelita cu sos vanatoresc

Prepelita cu sos vanatoresc din: prepelite, unt, ceapa, faina, vin, patrunjel, lamaie, dafin, piper, sare. Ingrediente: 4 prepeliţe 50 g de unt 1 ceapă o lingură de făină 150 ml de vin pătrunjel verde o lămâie o foaie de dafin piper sare   Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se rumenesc în unt împreună cu ceapa […]
Salata de cartofi cu peste sarat sau afumat

Salata de cartofi cu peste sarat sau afumat

Salata de cartofi cu peste sarat sau afumat din: cartofi, peste, ceapa, castraveciori murati sau acri, masline, ulei, oua, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 200 g peşte (scrumbie sărată, scrumbie afumată, heringi afumaţi, chilcă etc.) 2 cepe 4 castraveciori muraţi sau acri 100 g măsline negre 4 linguri ulei 2 linguri oţet opţional: 3 ouă fierte […]
 
Sos de unt negru

Sos de unt negru

Sos de unt negru din: unt, otet, piper, capere, patrunjel verde, sare, vin alb sec. Ingrediente: 2-3 linguri unt (circa 150 g) 2-3 linguri oţet 1 linguriţă rasă de piper negru proaspăt măcinat 1-2 linguri capere 1 -2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt sare opţional: 1/2 pahar vin alb sec   Mod de preparare: Untul […]
Papadie cu ceapa

Salata din papadie

Salata din papadie din: frunze crude de papadie, ulei, otet, sare. Ingrediente: 1 castron de frunze crude de păpădie ulei oţet sare   Mod de preparare: Inainte de pregătire, frunzele de păpădie sunt ţinute 15 minute în apă rece cu sare, apoi sunt spălate sub jet de apă rece. In continuare, salata se pregăteşte ca […]
 
Muschiulet de vita cu rosii si ceapa

Muschiulet de vita cu rosii si ceapa

Muschiulet de vita cu rosii si ceapa din: musciulet, mustar, rosie, ulei, ceapa, gelatina, piper. Ingrediente:  600 g muşchiuleţ piper 1 lingură muştar 1 ro­şie 300 ml ulei 1 ceapă 200 ml supă de carne 2 linguriţe gelatină   Mod de preparare: Se curăţă muşchiuleţul de pieliţă, apoi se presară cu piper. Se întinde de […]
Oranjada

Oranjada

Oranjada din: apa, suc de portocale, zahar cubic. Ingrediente: un pahar apă sucul de la o portocală 4 bucăţi zahăr cubic   Mod de preparare: Se stoarce portocala, se culeg toţi sâmburii din suc, dar se lasă pulpa, eventual din storcătoare se strânge restul de pulpă rămasă. Se dizolvă zahărul în apă, apoi se adaugă […]
 
Muschi de vita cu sos Gorgonzola

Muschi de vita cu sos Gorgonzola

Muschi de vita cu sos Gorgonzola din: muschi de vita, gorgonzola, smantana, legume, cartofi, unt, salata verde, sare, piper. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 200 g brânză Gorgonzola 400 g smântână 400 g legume mexicane 400 g cartofi 100 g unt sare piper salată verde   Mod de preparare: Se porţionează muşchiul de vită […]
Varza rosie murata cu telina

Suc de varza rosie

Suc de varza rosie din: suc de varza rosie, suc de mere, vin rosu, ceapa verde, patrunjel, sare, zahar, boia. Ingrediente: un pahar suc varză roşie crudă un pahar suc de mere un sfert pahar vin roşu sec o lingură ceapă verde tocată mărunt o lingură pătrunjel verde tocat sare zahăr boia de ardei iute, […]
 
Sos vanatoresc cu vin rosu

Sos vanatoresc cu vin rosu

Sos vanatoresc cu vin rosu din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, unt, faina, vin rosu sec, smantana, dafin, piper, lamaie, zahar, ars, zeama de carne, sare. Ingrediente: 2 cepe un morcov un pătrunjel o ţelină 3 linguri de unt, untură sau ulei o lingură de făină 250 ml vin roşu sec 4 linguri de smântână 4 […]
Piept de fazan pane

Piept de fazan pane

Piept de fazan pane din: piept de fazan, faina, oua, pesmet, unt. Ingrediente: piept de fazan făină 2 ouă pesmet unt   Mod de preparare: Pieptul de fazan se taie în felii mai groase. Feliile se trec prin făină, ou şi pesmet, apoi se prăjesc în unt. Se servesc cu unt proaspăt deasupra şi garnitură […]
 
Paine simpla

Paine rapida cu mere

Paine rapida cu mere din: faina integrala, Sucanat, scortisoara, bicarbonat, praf de copt, nucsoara, ghimbir, sare, banana, lapte vegetal, vanilie, nuci, mere. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală pentru patiserie 1/2 de cană de Sucanat 1 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 linguriţă de praf de copt 1/2 de […]

Reteta zilei: Peste cu sos de curry

Peste cu sos de curry din: usturoi, ghimbir, ardei, lime, pasta de creveti, coriandru, condimente, ulei de susan, ceapa rosie, peste, lapte de cocos, sos de peste, coriandru, menta, busuioc, ceapa verde, ulei, ardei iute, orez. Ingrediente:  4 catei de usturoi, tocat 5cm radacina de ghimbir proaspat, curatat si tocat 2 ardei verzi, fara semințe […]
 
Burrito pentru micul-dejun

Burrito pentru micul-dejun

Burrito pentru micul-dejun din: cartofi, praf de ceapa, sare, tofu, tortilla, salsa, fasole drojdie. Ingrediente: PENTRU UMPLUTURA DE CARTOFI: 4 cartofi mari, tăiati cubulete praf de ceapă şi sare de mare după gust PENTRU UMPLUTURA DE „OU”: 1 retetă de Tofu bătut PENTRU BURRITO: 4 tortilla mari din grâu integral 1 borcan de salsa ta […]
Peste_prajit_cu_sos_de_usturoi

Peste prajit cu sos de usturoi

Peste prajit cu sos de usturoi din: rozmarin, lamaie, file de cod, legume, usturoi, sofran, ulei, ou, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri groase de cod (175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru garnitură Pentru sosul de usturoi: 2 căţei de usturoi […]
 
Supa de rosii cu usturoi si busuioc

Supa de rosii cu usturoi si busuioc

Supa de rosii cu usturoi si busuioc din: rosii, usturoi, ulei, otet, zahar, pasta de tomate, iaurt, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1,1 kg roşii coapte, tăiate în jumătăţi 2 căţei de usturoi o linguriţă ulei de măsline o lingură oţet balsamic o lingură zahăr brun o lingură pastă de tomate 300 ml supă limpede de […]
Ensalada Azteca

Ensalada Azteca

Ensalada Azteca din: fasole neagra, quinoa, orez brun, ceapa rosie, ardei, rosie, avocado, porumb, mango, jalapeno, coriandru, otet, lamaie verde, agave, ghimbir, sare. Ingrediente: PENTRU SALATĂ: 2 cutii de 450 de grame de fasole neagră, scursă şi clătită 2 căni quinoa sau orez brun, fiert 1/2 de cană de ceapă roşie tocată fin 1 ardei […]
 
Sos de lamaie pentru peste

Sos de lamaie pentru peste

Sos de lamaie pentru peste din: lamai, ulei, patrunjel, marar, ceapa de arpagic sau arpagic, busuioc, boia, ulei, sare. Ingrediente: 2 lămâi mari şi zemoase 1-2 linguri ulei pătrunjel mărar 1-2 cepe roşii de arpagic, sau chiar arpagic (6-7 buc.) busuioc (1-2 frunze) boia de ardei ulei sare   Mod de preparare: Ceapa, pătrunjelul, mărarul şi […]
Salata de arpagic

Salata de arpagic

Salata de arpagic din: arpagic, sare, otet, ulei. Ingrediente: circa 10 bucăţi arpagic mai mare (de persoană) sare oţet ulei   Mod de preparare: Se curăţă arpagicul şi fiecare bucată se striveşte cu mâna (nu prea tare, pentru a nu-l sfărâma). Arpagicul spart este pudrat cu sare, ca să intre în interiorul său. Se lasă […]
 
Tinctura de usturoi

Tinctura de usturoi

Tinctura de usturoi se obţine prin macerarea căţeilor de usturoi în alcool (40% sau 60%, eventual în vin roşu) în loc de apă sau lapte. Acest amestec se lasă să se odihnească mai multe zile, după care este filtrat şi consumat. Tinctura de usturoi din: Ingrediente: usturoi alcool   Mod de preparare: Puneţi la macerat usturoiul […]
Salata rece de ardei copti

Salata rece de ardei copti

Salata rece de ardei copti din: ardei grasi, ulei, otet, sare. Ingrediente: 6- 8 ardei graşi cât mai netezi ulei oţet sare   Mod de preparare: Ardeii graşi sunt copţi pe plită sau pe o tablă metalică. După ce au fost copţi pe toate părţile, sunt aşezaţi într-un vas bine acoperit şi se adaugă puţină […]
 
Supa de pui cu hasmatuchi

Supa tailandeza de pui

Supa tailandeza de pui din: usturoi, apa, pui, ulei, sos de soia, ghimbir, hasma, sare, piper. Ingrediente: 3 căţei de usturoi curăţaţi întregi 4 litri (16 căni) de apă un pui întreg tăiat bucăţi tăitei 15 ml (1 lingură) de ulei sare şi piper sos de soia o bucată de ghimbir haşmă tăiată   Mod […]
Gulii cu Bechamel

Salata de gulii

Salata de gulii din: gulii, ulei, zeama de lamaie, castraveciori acri, oua, sare, petrunjel. Ingrediente: 4 gulii crude 1 lingură ulei 1 lămâie (zeama) 2 castraveciori acri 2 ouă fierte tari sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală guliile şi se curăţă de coajă. Se rad apoi prin răzătoarea mare şi se pun […]
 
Suc de rosii delicios

Zarzavat pentru ciorbe in suc de rosii

Zarzavat pentru ciorbe in suc de rosii din: rosii, ardei, patrunjel. Ingrediente: 3 kg roşii 1 kg ardei câteva legături de pătrunjel     Mod de preparare: Se iau 3 kg roşii, 1 kg ardei şi câteva legături de pătrunjel. Se spală bine toate legumele şi se lasă să se zvânte. Se taie apoi roşiile […]
 
 
 
 
Mujdei clasic de usturoi

Mujdei clasic de usturoi

Mujdei clasic de usturoi din: usturoi, sare. Ingrediente: circa 10 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul şi se pune împreună cu sarea (preferabil grunjoasă) într-o piuliţă (mojar) din lemn sau porţelan. Se bate bine amestecul până ce devine păstos. Se transferă pasta într-un castron mai mic şi se adaugă supă […]
 
Salata cu nuci in stil grecesc

Salata cu nuci in stil grecesc

Salata cu nuci in stil grecesc din: verdeturi, ceapa, ardei, rosii, castravete, masline, seminte de pin sau nuci, tofu, otet, lamaie, sare, oregano, cimbru, piper. Ingrediente: PENTRU SALATA: 6 căni de verdeţuri de salatâ 1 ceapă roşie, tăiată cubuleţe 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe 1/2 de cană de roşii cherry, […]
Despre chili

Sos de ardei iuti

Sos de ardei iuti din: ardei iuti, ulei, bulion, otet, vin, sare. Ingrediente: circa 30 ardei iuţi, muraţi sau cruzi 1 lingură ulei (de preferat de măsline) 2-3 linguri bulion sau suc concentrat de roşii 1-2 linguri oţet 1-2 linguri vin sare   Mod de preparare: Ardeii se toacă foarte mărunt, apoi se zdrobesc în […]
 

Unt de somon afumat

Unt de somon afumat din: unt, file de somon afumat. Ingrediente: 2-3 linguri unt (circa 150 g) circa 75 g file de somon afumat         Mod de preparare: Untul şi somonul se bat foarte bine (şi mult) într-o piuliţă de lemn sau ceramică. Se obţine o pastă fină care este trecută prin […]
Salata de andive crude

Salata de andive crude

Salata de andive crude din: andive, sosuri. Ingrediente: 1/2 kg andive diferite sosuri       Mod de preparare: Se desfac frunzele andivelor şi se spală bine sub jet de apă rece, având grijă să nu fie strivite sau rupte în timpul spălării. Frunzele mai mari pot fi tăiate în două, pe lung. După ce […]
 
Paine prajita cu usturoi si untura

Reteta paine cu usturoi

Reteta paine cu usturoi din: unt, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 120 g (1/2 cană) de unt înmuiat sau margarină 6 căţei mari de usturoi 15 g (1 lingură) de pătrunjel tocat foarte fin (facultativ)   Mod de preparare: Puneţi toate ingredientele într-un castron şi amestecaţi până când pasta devine omogenă. Intindeti pe pâine (pentru cei cu […]
Salata de icre de stiuca

Salata de icre de stiuca

Salata de icre de stiuca din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine – franzelă opţional: o ceapă   Mod de preparare: Icrele de ştiucă se pregătesc ca salata de icre de crap. Singura deosebire a […]
 
Cum scapi de gazele la stomac

Cum scapi de gazele la stomac

Neplăcutele gaze la stomac pot deveni o problemă supărătoare şi stânjenitoare, însă nu şi dacă încerci remediile pe care ţi le propunem noi. Dacă şi tu ai frecvent senzaţia că mai ai un pic şi explodezi, înseamnă că remediile noastre vin tocmai la fix. Apărute în cadrul digestiei, gazele la stomac sunt favorizate de mâncatul […]

Martini

Martini: gin, dry vermouth, lemon twist. Cocktail Scotch Cherry Cocktail Bishop Ingredients: 50 ml Gin, 10 ml Dry Vermouth, Lemon twist How To make a Martini: Chill martini glass with soda water and ice. Fill mixing glass to top with ice. Add the dry vermouth to the mixing glass, giving a small stir to coat […]
 
Salata de patlagele verzi

Salata de patlagele verzi

Salata de patlagele verzi din: patlagele verzi, ulei, ceapa, sare, Ingrediente: 5-6 pătlăgele verzi mari 3-4 linguri ulei 1 ceapă sare opţional: 1 dovlecel   Mod de preparare: Se fierb bine pătlăgelele, până ce pieliţa de pe ele se curăţă uşor şi s-a muiat miezul, apoi se scot din apă şi se lasă într-o strecurătoare […]

Zarzavat pentru supe si ciorbe in suc de rosii

Zarzavat pentru supe si ciorbe in suc de rosii din: morcovi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi 2 kg roşii 2 kg ceapă 2 ţeline mari 3 păstârnaci 3 pătrunjei (rădăcini) un pahar sare   Mod de preparare: Se iau 2 kg morcovi, 2 kg roşii, 2 kg ceapă, 2 ţeline mari, […]
 
Potarnichi cu sos alb

Potarnichi cu sos alb

Potarnichi cu sos alb din: potarnichi, ceapa, lapte, unt, faina, lamaie, piper, sare. Ingrediente: 2 potârnichi o ceapă mare 200 ml de lapte 50 g de unt o linguriţă de făină zeamă de lămâie piper sare   Mod de preparare: Potârnichile, curăţate, se taie în sferturi şi se rumenesc în unt împreună cu ceapa tăiată […]
Rulada cu ficatei si ciuperci

Rulada cu ficatei si ciuperci

Rulada cu ficatei si ciuperci din: ceapa, ciuperci, oua, cascaval, patrunjel, marar, vin, unt sau ulei, sare, piper. Ingrediente: 2-3 cepe 400 g de ciuperci 4 ouă 300 g de caşcaval 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar ** 1 cană de vin roşu 2 linguri de unt sau ulei sare piper 1 pachet […]
 
Briose cu lamaie si mac

Briose cu lamaie si mac

Briose cu lamaie si mac din: faina integrala, Sucanat, mac, bicarbonat, praf de copt, lapte de migdale, suc de lamaie, faina de in, apa, vanilie. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 1/2 de cană de Sucanat 1/4 de cană de seminţe de mac 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 linguriţă de praf […]
Paine prajita frantuzeasca

Paine prajita frantuzeasca

Paine prajita frantuzeasca din: lapte de soia cu vanilie, Sucanat, faina de in, condimente, vanilie, paine integrala, fructe, sirop. Ingrediente: 1 cană de lapte de soia (sau migdale) cu vanilie 1 lingură de Sucanat 2 linguri de făină din seminţe de in (neamestecată cu apă) 1 1/2 linguriţe de condiment pentru plăcinta de dovleac 1 linguriţă […]
 
Varza rosie cu carnati

Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati si sos de rosii

Cotlete de porc cu carnati si sos de rosii din: ulei de masline, cotlete de porc, carnati de porc, ceapa usturoi, vin alb, rosii uscate dafin, patrunjel, sare, piper cartofi copti, salata. Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 4 cotlete de porc 4 carnati de porc 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 120ml […]
Granola naturala

Granola naturala

Granola naturala din: apa, Sucanat, sirop de artar, vanilie, scortisoara, nucsoara, ovaz, germeni de grau, migdale, nuci caju, nuca de cocos, stafide, fructe uscate. Ingrediente: 1 cană de apă 1/2 de cană de Sucanat 1/3 de cană de sirop de artar 2 lingurile de extract de vanilie 1/2 de lingurilă de scortişoară măcinată 1/4 de […]
 
C:\Documents and Settings\Bozo\My Documents\WORK\Retete noi AlexsiCorina\inceputa_Studiu China Carte de bucate\Rulada_gustoasa_cu_mere.jpg

Rulada gustoasa cu mere

Rulada gustoasa cu mere din: faina integrala, Sucanat, sare, drojdie, apa, mere, nuco, stafide, sirop de artar, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: PENTRU BLAT: 3 1/2-4 căni de făină de grau integrâlă 1 lingură Sucanat 1/2 lingurilă sare de mare 2 1/2 lingurile de drojdie instant (pentru creştere rapidă) 1 1/2 căni apă caldă PENTRU UMPLUTURĂ: 3 căni de mere, […]

Ossobuco cu orez si parmezan

Ossobuco cu orez si parmezan din: unt, ulei, rasol de vitel, ceapa, rosii, vin, usturoi, pasta de tomate, lamaie, sofran, orez, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 125 gr unt 2 linguri ulei de măsline 4 bucăţi mari de rasol de viţel (ossobuco) 2 cepe tocate grosier 2 căţei de usturoi 300 ml vin alb 5 roşii […]
 
Reteta_omleta_cu_peste_afumat

Reteta omleta cu peste afumat

Reteta omleta cu peste afumat din: ulei, cartofi, ceapa, usturoi, ardei, peste, sare, piper, unt, smantana, oua, patrunjel, branza, paine, salata verde. Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe 2 cepe nu prea mari, tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un ardei gras roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri 125 gr […]
Salata de quinoa cu tahini si lamaie

Salata de quinoa cu tahini si lamaie

Salata de quinoa cu tahini si lamaie din: apa, quinoa, ceapa, broccoli, ardei, rosii, naut, lamaie, tamari, indulcitor, praf de usturoi, sare. Ingrediente: PENTRU SALATĂ: 2 căni de apă 1 cană de quinoa, nefiartă 1/2 de ceapă roşie, tăiată cubuleţe 1 cană de broccoli tocat 1 ardei gras roşu potrivit, curăţat de seminţe şi tăiat […]
 
Sos de smantana cu svaiter

Sos de smantana cu mustar

Sos de smantana cu mustar din: smantana, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1/4 l smântână 6-8 linguri muştar sare piper   Mod de preparare: Sosul se obţine prin simpla amestecare a ingredientelor. Este recomandat pentru salate de legume, rasol sau friptură, servite reci.     Pofta buna!
Salata de andive fierte in vin

Salata de andive fierte in vin

Salata de andive fierte in vin din: andive, vin, ulei, lamaie, sare, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg andive 1-2 pahare vin alb, sec 2 linguri ulei 1 lămâie (sucul) sare opţional: 1 linguriţă zahăr pudră   Mod de preparare: Frunzele de andive spălate sub jet de apă rece se pun într-o cratiţă în care s-a […]
 
Usturoi cu unt si patrunjel

Usturoi cu unt si patrunjel

Usturoi cu unt si patrunjel din: usturoi, unt, patrunjel. Ingrediente: 10 căţei de usturoi unt pătrunjel proaspăt, tocat mare     Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în patru. Puneţi-l într-un castron Adăugaţi aproximativ 1 litru (4 căni) de apă şi fierbeţi la foc mic până se înmoaie. Scurgeţi şi adăugaţi unt după gust. […]
Salata de sfecla rosie cruda cu hrean

Salata de sfecla rosie cruda cu hrean

Salata de sfecla rosie cruda cu hrean din: sfecla rosie, hrean, patrunjel, otet, sare. Ingrediente: 1 bucată sfeclă roşie de mărime medie 2-3 rădăcini de hrean 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei 2 linguri oţet sare   Mod de preparare: Sfecla şi hreanul se curăţă bine de coajă şi se spală. Se rad apoi (sfecla […]
 

Zarzavat pentru supe si ciorbe in sare

Zarzavat pentru supe si ciorbe in sare din: rosii, ardei, patrunjel.  Ingrediente: 3 kg roşii 15 ardei graşi 2 legături de pătrunjel   Mod de preparare: Se iau 3 kg roşii, 15 ardei graşi, 2 legături de pătrunjel. Roşiile se spală, se lasă să se zvânte, se taie felii şi se aşează pe o planşetă […]
 

Green Beans And Potato Curry

Green Beans And Potato Curry of: beans, onion, ginger paste, turmeric powder, chilli powder, cumin powder, coriander powder, potatoes, salt, oil. Ingredients:  1 lb. French style cut green beans 1 onion, pureed 1 tbsp. ginger paste 1 tbsp. garlic paste 2 tsp. turmeric powder 1 tsp. chilli powder 1 tsp. cumin powder 1 tsp. coriander […]
 

Peppers And Potato Curry (Shimla mirch ki sabzi)

Peppers And Potato Curry (Shimla mirch ki sabzi) of: peppers, onion, tomato, ginger paste, garlic paste, turmeric powder, chilli powder, cumin powder, coriander powder, potatoes, salt, oil. Ingredients:  1 lb. green bell peppers, sliced fine 1 onion, pureed 1 tomato, pureed 1 tbsp. ginger paste 1 tbsp. garlic paste 2 tsp. turmeric powder 1 tsp. […]
 

Peas And Potato Curry

Peas And Potato Curry of: peas, onion, ginger paste, garlic paste, turmeric, cumin, chilli, coriander, potato, salt, oil. Ingredients:  1 lb. shelled green peas 1 onion, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1 tsp. turmeric 1 tsp. chilli powder 1 tsp. cumin powder 1 tsp. coriander powder 1 large potato, cooked and […]
 

Okra And Mustard (Shorshe Dharosh)

Okra And Mustard (Shorshe Dharosh) of: okra, mustard powder, turmeric powder, chilli powder, mustard seeds, salt, oil. Ingredients:  1 lb. whole okra 1 tbsp. mustard powder, made into a paste with equal amounts of water (this is the recommended amount, but feel free to use more paste if you’re fond of mustard) 1 tsp. turmeric […]
 

Okra Curry (Masala Bhindi)

Okra Curry (Masala Bhindi) of: okra, onion, ginger paste, garlic paste, turmeric, chilli, cumin, coriander, potato, salt, tomato, oil. Ingredients:  1 lb. okra, sliced lengthwise or chopped into small pieces 2 onions, pureed 2 tsp. ginger paste 2 tsp. garlic paste 1 tsp. turmeric 1 tsp. chilli powder 1 tsp. cumin powder 1 tsp. coriander […]
 

Mustard Greens (Sarson ka Saag)

Mustard Greens (Sarson ka Saag) of: oil, onion, tomato, ginger paste, garlic paste, cumin, coriander, turmeric, chilli, salt, mustard greens. Ingredients:  1 tbsp. oil 1 large onion, pureed 1 large tomato, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1/2 tsp. each cumin, coriander, turmeric and chilli powders 1 tsp. salt or to taste […]
 

Potato And Spinach Curry (Alu Saag)

Potato And Spinach Curry (Alu Saag) of: spinach, potatoes, oil, onion, tomato, ginger paste, garlic paste, cumin, coriander, chilli, salt. Ingredients:  1 lb. chopped spinach 1 lb. potatoes, cooked and cubed 2 tbsp. oil 1 large onion, pureed 1 large tomato, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1/2 tsp. each cumin, coriander, […]

Chickpea And Spinach Curry (Chana Saag)

Chickpea And Spinach Curry (Chana Saag) of: chickpeas, potato, onion, tomato, ginger paste, garlic paste, cumin, coriander, turmeric, chilli, salt, spinach. Ingredients:  1 lb. canned chickpeas 1 large potato, cooked and cubed 1 large onion, pureed 1 large tomato, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1/2 tsp. each cumin, coriander, turmeric and […]
 

How to cook a Turkey (VIDEO)

How to cook a Turkey                     How to cook a Turkey   Enjoy! Martini   Martini: gin, dry vermouth, lemon twist. Cocktail Scotch Cherry Cocktail Bishop Ingredients: 50 ml Gin, 10 ml Dry Vermouth, Lemon twist How To make a Martini: Chill martini glass with soda […]
Salata de fasole verde cu usturoi si patrunjel

Salata de fasole verde cu usturoi si patrunjel

Salata de fasole verde cu usturoi si patrunjel din: fasole verde, usturoi, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (păstăi) 6-7 căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert într-un vas cu apă cu sare, în clocot. După ce este fiartă, fasolea se […]
 
Rasol inabusit

Rasol inabusit

Rasol inabusit din: rasol de vita, ceapa, usturoi, patrunjel, lamaie, slanina, smantana, faina, sare, piper. Ingrediente: 800 g rasol 2 cepe roşii 3 căţei de usturoi sare piper 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri zeamă de lămâie 150 g slănină afumată 1 l supă de oa­se 100 ml smântână dulce 1 lingură făină 1 linguriţă […]
Bucate ardelenesti

Bucate ardelenesti

Bucate ardelenesti din: carne de vita, lichior, sunca, ceapa, ciuperci, unt, morcovi, smantana, telina, sare, piper. Ingrediente: 4 felii carne de vită 50 ml + 3 linguri lichior de vişine 4 felii şuncă 3 cepe roşii 200 g ciuperci sare piper 20 g unt 2 morcovi 200 ml smân­tână dulce 50 g ţelină 300 ml […]
 
Carne de vita cu paste

Carne de vita cu paste

Carne de vita cu paste din: carne de vita, ulei, usturoi, ceapa, faina, salvie, rozmarin, pasta de rosii, piper, vin, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de vită 50 ml ulei 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2 linguriţe făină 1 lingură salvie 1 lingura rozmarin 5 linguri pastă de roşii 1 linguriţă piper măcinat 250 ml […]
Mancare asortata

Mancare asortata

Mancare asortata din: carne, ceapa, patrunjel, morcovi, telina, praz, cartofi, varza, piper. Ingrediente: 250 g pulpă de porc 250 g muşchiuleţ 250 g pulpă de miel 250 g pulpă de viţel 2 cepe 1 le­gătură pătrunjel 4 morcovi 100 g ţelină 100 g praz 2 cartofi 300 g varză piper 50 ml supă Mod de […]
 
Friptura de vita cu sos de vin rosu

Friptura de vita cu sos de vin rosu

Friptura de vita cu sos de vin rosu din: carne de vita, morcov, pastarnac, sare, piper, telina, dafin, vin, otet, slanina, ulei, pasta de rosii. Ingrediente: 800 g carne de vită 1 morcov 1 păstârnac sare piper 50 g ţelină 1 foaie dafin 4 boabe de piper negru 1 legătură cimbrişor 300 ml vin ro­şu […]
Suc de varza rosie cu morcovi

Suc de varza rosie cu morcovi

Suc de varza rosie cu morcovi din: suc de varza rosie, suc de morcovi, morcovi, zeama de lamaie, sare, zahar, smantana. Ingrediente: un pahar suc de varză roşie crudă un pahar suc de morcovi 4 linguriţe morcovi raşi o linguriţă zeamă de lămâie sare şi zahăr după gust 4 linguriţe smântână   Mod de preparare: […]
 
Pilaf de prepelite cu patrunjel verde

Pilaf de prepelite cu patrunjel verde

Pilaf de prepelite cu patrunjel verde din: prepelite, orez, unt, ceapa, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 8 prepeliţe 0 cană mare de orez 100 g de unt 1 ceapă pătrunjel verde piper sare   Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate şi zvântate, se prăjesc puţin în untul încins, apoi se pun în altă cratiţă să fiarbă cu […]
Briose cu banana

Briose cu banana

Briose cu banana din: faina integrala, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, banane, lapte vegetal, Sucanat, nuci, ovaz. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 linguriţă de scorţişoară 2 banane coapte, pasate 1 cană de lapte vegetal (din orez, soia, migdale etc.) […]
 
Paine senzationala cu plante aromatice

Paine senzationala cu plante aromatice

Paine senzationala cu plante aromatice din: faina integrala, rozmarin, oregano, cimbru, busuioc, praf de ceapa, sare, drojdie, melasa, apa. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 1/2 de lingură de rozmarin 1/2 de lingură de oregano 1 linguriţă de cimbru 1 linguriţă de busuioc 1 lingură de praf de ceapă 1/2 de linguriţă de […]
Clatite cu fructe pentru micul dejun

Clatite cu fructe pentru micul dejun

Clatite cu fructe pentru micul dejun din: faina integrala, faina de in, apa, lapte vegetal. capsune, afine, piersici, nuci, scortisoara, sirop de artar. Ingrediente: PENTRU CLĂTITE: 1 cană de făină de grau integrală pentru patiserie 2 înlocuitori de ouă (2 linguri făină de in cu 6 linguri de apă) 1 1/2 căni de lapte vegetal PENTRU UMPLUTURA […]
 
Smoothie din fructe de padure si piersica

Smoothie din fructe de padure si piersica

Smoothie din fructe de padure si piersica din: fructe de padure, piersici, lapte vegetal, suc de mere concetrat. Ingrediente: 1 1/4 căni de amestec de fructe de pădure congelate 1 7/8 căni de piersici feliate şi scurse 3/4 de cană de lapte vegetal 2 linguri de suc de mere concentrat   Mod de preparare: Se pun […]
Salata de fasole ochi negru

Salata de fasole ochi negru

Salata de fasole ochi negru din: fasole ochi negru, orez brun, ceapa verde, ardei, telina, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sos de soia, mustar brun, sirop de artar, usturoi. Ingrediente: PENTRU SALATA: 1 cutie de 450 de grame de fasole ochi negru, clătită şi scursă 2 căni de orez brun fiert 2 cepe verzi, feliate […]
 
Cartofi cu carnati de oaie

Reteta zilei: Carnati de porc cu cartofi si bacon

Carnati de porc cu cartofi si bacon din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, carnati de porc, cartofi, sare, piper, crutoane. Ingrediente:  1 lingura ulei 4 felii bacon, tăiat în bucăți 2 cepe mari, tocate 2 catei de usturoi, zdrobit 8 cârnați de porc 4 cartofi 1/4 lingurița salvie proaspata 300ml supa de pui sare si piper […]
Reteta_pui_cacciatore

Reteta pui cacciatore

Reteta pui cacciatore din: ulei, bacon, faina, sare, piper, pui, usturoi, vin, rosii, ceapa, dafin, zahar, oregano, ardei, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: 2-3 linguri ulei de măsline 125 gr bacon nu prea gras, tăiat cubuleţe 25 gr făină sare piper negru măcinat un pui de circa 1,5 kg tăiat în 8 bucăţi 2 căţei de usturoi, […]
 
Festin_mediteranean_de_legume

Festin mediteranean de legume

Festin mediteranean de legume din: salata, fasole, cartofi, ardei, oua, ceapa, ton, cascaval, rosii, masline, busuioc. Ingrediente: o salată iceberg 225 gr fasole verde păstăi 225 gr cartofi noi 4 ouă un ardei gras o ceapă nu prea mare o conservă de 200 gr de ton în suc propriu 50 gr caşcaval nu foarte gras, […]
Scoici St. Jacques cu bacon

Scoici cu crema de usturoi si sofran

Scoici cu crema de usturoi si sofran din: midii, vin, usturoi, oregano, sofran, smantana, sare, piper, paine. Ingrediente: 700 gr midii proaspete 300 ml vin alb sec 2 căţei de usturoi o ceapă mică o lingură oregano proaspăt, tocat fin 1/4 linguriţă praf de şofran 150 ml smântână nu prea grasă sare piper negru măcinat […]
Supa de ardei cu rosii si ceapa

Supa de ardei cu rosii si ceapa

Supa de ardei cu rosii si ceapa din: ulei, ardei, ceapa, rosii, paine, usturoi, sare, piper, sos, mascarpone. Ingrediente: câteva picături de ulei 2 ardei graşi roşii, mari o ceapă roşie, tocată grosier 350 gr roşii tăiate în jumătăţi o pâine (baghetă) cu coaja mai groasă un căţel de usturoi 600 ml supă limpede de […]
Pizza_cu_legume_si_branza_de_capra

Pizza cu legume si branza de capra

Pizza cu legume si branza de capra din: cartofi, ulei, faina, sare, drojdie, vanata, ardei, ceapa, rosii, oregano, mozzarella, branza. Ingrediente: un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Pentru topping: o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 […]
 
Salata de paste cu rosii si avocado

Salata de paste cu rosii si avocado

Salata de paste cu rosii si avocado din: paste integrale, ceapa, rosii cherry, naut, busuioc, porumb, maioneza, sare. Ingrediente: 3 căni de paste din grâu integral, fierte 1/4 de cană de ceapă roşie tăiată cubuleţe 2 1/2 căni de roşii cherry, tăiate în patru 1 cutie de 450 de grame de năut, scurs şi clătit […]
Sos de hrean cu paine

Sos de hrean cu paine

Sos de hrean cu paine din: radacina de hrean, otet, sare, supa sau apa, paine. Ingrediente: 2-3 rădăcini hrean ras mărunt 1-2 linguri oţet sare 1 cană supă (sau apă) paine   Mod de preparare: La sosul de hrean se adaugă după gust 2 felii de pâine albă muiată în apă (sau în vin) sau, pentru a […]
 
Pasta de ansoa

Pasta de ansoa

Pasta de ansoa din: ulei, usturoi, ansoa, patrunjel, busuioc, lamaie, galbenus. Ingrediente: 60 ml (4 linguri) de ulei 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt cincizeci de fileuri de anşoa 15 g (1 lingură) de pătrunjel proaspăt tocat 15 g (1 lingură) de busuioc proaspăt tocat o lămâie 3 gălbenuşuri   Mod de preparare: Fierbeţi într-un […]
Salata picanta de rosii

Salata de rosii cu peste

Salata de rosii cu peste din: rosii, ceapa de apa, masline, cartofi fierti, peste afumat, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii de mărime medie 2 cepe de apă 100 g măsline 2 cartofi fierţi 1 peşte afumat de mărime medie (cam 100 g) 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: […]
 
Zacusca cu telina

Zacusca gustoasa de gogosari

Zacusca gustoasa de gogosari din: rosii, ceapa, morcovi, ardei, gogosari, untdelemn, sare, piper. Ingrediente: 20 de roşii potrivite ca mărime 4 cepe mari 4 morcovi mijlocii 20 ardei capia 20 gogoşari 500 ml untdelemn sare piper   Mod de preparare: Se iau 20 de roşii potrivite ca mărime, 4 cepe mari, 4 morcovi mijlocii, 20 […]
 
Condimente pentru silueta

Balsamic chicken liver salad

Balsamic chicken liver salad of: butter, chicken liver, salt, pepper, vinegar, spinach, shallots, chives. Ingredients: 40 g /1 oz butter 500 g /1 lb / 2 cups chicken livers, trimmed and halved salt and pepper 2 tbsp Balsamic vinegar 500 g /1 lb / 2 cups baby spinach leaves 2 shallots, peeled and finely sliced into rings […]
 

Paneer (Cottage Cheese curry)

Paneer (Cottage Cheese curry) of: cottage cheese, oil, onion, tomato, ginger paste, garlic paste, cumin, coriander, turmeric, chilli, green chili, salt, coriander. Ingredients:  1 lb. cottage cheese 1 tbsp. oil 1 large onion, pureed 1 large tomato, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1/2 tsp. each cumin, coriander, turmeric and chilli powders […]
 

Eggplant (Baigan Bharta)

Eggplant (Baigan Bharta) of: eggplant, oil, onion, tomato, green chilli, salt, coriander. Ingredients:  1 lb. eggplant, cooked in the microwave or the oven, peeled and mashed 1 tbsp. oil 1 large onion, chopped fine 1 large tomato, chopped fine 1 tsp. green chilli, chopped fine 1 tsp. salt or to taste Cilantro/coriander leaves   How […]
 

Chickpea Curry

Chickpea Curry (Chole Masale) of: chickpeas, potato, oil, onion, tomato, ginger paste, garlic paste, cumin, coriander, turmeric, chilli, salt. Ingredients:  1 lb. canned chickpeas 1 large potato, cooked and cubed 1 tbsp. oil 1 large onion, pureed 1 large tomato, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1/2 tsp. each cumin, coriander, turmeric […]
Chicken parsley tabbouleh

Chicken tabbouleh

Chicken tabbouleh of: chicken breast, oil, salt, pepper, lemon, wheat, parsley, tomatoes, onion. Ingredients: 4 chicken breasts, skin on 2  tbsp olive oil salt and pepper 1-2 lemons, juiced 300 g bulghur wheat 400 ml chicken stock 1 bunch parsley, chopped 3  tomatoes, cored and diced 1 red onion, peeled and finely diced   How […]
 

Mushroom Curry

Mushroom Curry of: mushrooms, onion, tomato, ginger paste garlic paste, cumin powder, coriander powder, turmeric powder, chilli powder, potato, salt, oil. Ingredients:  1/2 lb. mushrooms 1 small onion, chopped 1 tomato, sliced 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1/4 tsp. cumin powder 1/4 tsp. coriander powder 1/4 tsp. turmeric powder 1 tsp. chilli […]
 

Mixed Vegetable Curry

Mixed Vegetable Curry of: onion, tomatoes, cauliflower, potatoes, chickpeas, ginger paste, garlic paste, oil, salt. Ingredients:  6 small onions, quartered 6 small tomatoes, quartered 6 cauliflower florets 6 baby potatoes 1/2 lb. chickpeas 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1 tbsp. oil 1 tsp. salt or to taste How to: Heat oil in […]
 

Cabbage, Carrots And Potatoes Curry

Cabbage, Carrots And Potatoes Curry of: cabbage, potatoes, carrots, mustard seeds, mustard, chilli powder, lemon juice, salt, oil, coriander. Ingredients:  1 lb. cabbage, shredded 1/2 lb. cooked potatoes, peeled and cubed 1/2 lb. carrots, shredded 1 tsp. mustard seeds 1 tsp. ground mustard 1 tsp. chilli powder 1 tsp. lemon juice 1 tsp. salt or […]
 

Cabbage And Mashed Potato Curry

Cabbage And Mashed Potato Curry of: cabbage, potatoes, cumin seeds, ginger, turmeric powder, chilli powder, salt, oil. Ingredients:  1 lb. cabbage, shredded 1/2 lb. potatoes, boiled and mashed 1 tsp. cumin seeds 1 tsp. ginger 1 tsp. turmeric powder 1 tsp. chilli powder 1 tsp. salt or to taste 2 tbsp. oil How to: Heat […]
 

Cabbage And Potato Curry

Cabbage And Potato Curry of: cabbage, onion, ginger paste, garlic paste, turmeric powder, chili powder, cumin seeds, coriander powder, potato, salt, coriander, oil. Ingredients:  1 lb. shredded cabbage 2 onions chopped fine 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1 tsp. turmeric powder 1 tsp. chilli powder 1 tsp. cumin seeds 1 tsp. coriander […]
 

Cauliflower And Mashed Potato Curry

Cauliflower And Mashed Potato Curry of: cauliflower, ginger paste, turmeric, chilli powder, cumin seeds potato, salt, oil. Ingredients:  1 lb. cauliflower florets 1 tsp. ginger paste 1 tsp. turmeric 1 tsp. chilli powder 1 tsp. cumin seeds 1 potato, cooked and mashed 1 tsp. salt or to taste 1 tbsp. oil How to: Heat oil […]
Chicken and pepper skewers

Chicken and pepper skewers

Chicken and pepper skewers of: chicken breast, oil, lemon, salt, pepper, red pepper, mayonnaise, mustard. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and cut into chunks 1 tsp thyme leaves 4  tbsp olive oil 1/2 lemon, juiced salt and pepper 1  yellow pepper, deseeded and roughly chopped 1  red pepper, deseeded and roughly chopped 100 g mayonnaise […]
 

Cauliflower And Potato Curry

Cauliflower And Potato Curry of: cauliflower, onion, ginger paste, turmeric, chilli powder, coriander powder, potato, salt, coriander, oil. Cauliflower holds a special place in the Indian heart, especially since it is a seasonal vegetable to be prized in the all-to-short winter months. Ingredients:  1 lb. cauliflower florets 2 onions chopped fine 1 tsp. ginger paste […]
 
Cannelloni umpluti cu usturoi

Cannelloni umpluti cu usturoi

Cannelloni umpluti cu usturoi din: paste, ailloli, branza, ulei. Ingrediente: paste ailloli branza ulei   Mod de preparare: Fierberi pastele respectând instrucţiunile de pe ambalaj. Scurgeţi şi lăsaţi la răcit. Apoi umpleţi pastele cu ailloli amestecat cu brânză rasă, de preferinţă cheddar mediu sau puternic, sau cu caşcaval. Puneţi pastele într-un vas termorezistent pentru a […]
Salata de sfecla rosie cruda cu ceapa

Salata de sfecla rosie cruda cu ceapa

Salata de sfecla rosie cruda cu ceapa din: sfecla rosie, ceapa de apa, ulei, lamaie, sare, maioneza. Ingrediente: 1 sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 2 cepe de apă 4 linguri ulei 1 lămâie (zeama) sau 2 linguri oţet sare opţional: 0,250 kg maioneză   Mod de preparare: Sfecla crudă, bine spălată şi curăţată de […]
Zacusca de legume cu masline

Zacusca cu masline

Zacusca cu masline din: ardei, rosii, morcovi, apa, masline, ulei. Ingrediente: 3 kg ardei graşi verzi 3 kg roşii 1 kg morcovi 1 kg apă 300 g măsline 350 ml untdelemn   Mod de preparare: Se iau 3 kg ardei graşi verzi, 3 kg roşii, 1 kg morcovi, 1 kg apă, 300 g măsline, 350 […]
Prepelite rasol

Prepelite rasol

Prepelite rasol din: prepelite, mujdei de usturoi, sare. Ingrediente: 8 prepeliţe mujdei de usturoi sare   Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se fierb în apă cu sare cca 20 de minute. Se servesc cu mujdei de usturoi.     Pofta buna!
 
Fursecuri de mure cu lamaie

Fursecuri de mure cu lamaie

Fursecuri de mure cu lamaie din: faina integrala, sucanat, praf de copt, lamaie, iaurt de soia, lapte de migdale, faina de in, mure, cocos. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 1/2 de cană de Sucanat 1 1/2 linguriţe de praf de copt 1 linguriţă de zeamă de lămâie cu pulpă 1/2 de cană […]
Muschi de vita cu vin

Muschi de vita cu vin

Muschi de vita cu vin din: muschiulet, vin, morcovi, sare, piper, ceapa, ulei, pasta de rosii, faina, smantana. Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ 100 ml vin roşu 2 morcovi sare piper 2 cepe roşii 4 linguri ulei 3 linguri pastă de roşii 250 ml supă de carne 2 linguri fă­ină 3 linguri smântână   Mod de […]
 
Paine rapida cu merisoare, fara grasimi

Paine rapida cu merisoare, fara grasimi

Paine rapida cu merisoare, fara grasimi din: faina integrala, Sucanat, praf de copt, bicarbonat, suc de portocale, faina sin seminte de in, apa, merisoare, nuci. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 3/4 de cană de Sucanat 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 cană de suc de portocale […]
Glazed chicken wings

Glazed chicken wings

Glazed chicken wings of: chicken wings, soy sauce, paprika, honey, salt, pepper, rice, broccoli, carrot, seeds. Ingredients: 12-16 chicken wings 2 tbsp soy sauce 1 tbsp paprika 1 tsp cayenne pepper 2-3 tbsp runny honey salt and pepper 250 g / 9 oz /1 cup basmati rice, cooked and cooled 1/2 head broccoli, separated into […]
 
Cartofi pentru micul dejun

Cartofi pentru micul dejun

Cartofi pentru micul dejun din: cartofi, supa de legume, ceapa, ardei, sos de soia, piper, rosii, ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi 6 linguri de supă concentrată de legume, împărţită 1 ceapă, feliată fin 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe 4 linguriţe de sos de soia degresat sau tamari 1/2 de linguriţă de […]
Smoothie din capsune tropicale

Smoothie din capsune tropicale

Smoothie din capsune tropicale din: capsune, banana, piersici, suc de portocale-piersici-mango, gheata. Ingrediente: 4 căni de căpşune congelate 1 banană 2 piersici 1 cană de suc de portocale-piersici- mango 2 căni de gheală   Mod de preparare: Se pun într-un blender toate ingredientele pe care le-ai ales pentru băutura din fructe cu pulpă. Se pasează […]
 
Muesli

Reteta pentru micul-dejun: Muesli

Muesli din: ovaz, stafide, germeni de grau, fructe uscate, nuci, migdale, cocos, seminte de floarea-soarelui. Ingrediente: 4 1/2 căni de ovăz presat 1 cană de stafide 1/2 de cană de germeni de grau prăjiti 1/2 de cană de fructe uscate, tocate 1/2 de cană de nuci tocate 1/2 de cană de migdale tocate 1/2 de cană […]
Clatite cu dovleac si sirop de artar

Clatite cu dovleac si sirop de artar

Clatite cu dovleac si sirop de artar din: faina integrala, bicarbonat, praf de copt, sare, condimente, faina de in, apa, lapte vegetal, dovleac, sirop de artar, vanilie. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 1 lingurită de bicarbonat de sodiu 1 lingurilă de praf de copt 1/2 de lingurilă de sare de mare 1 […]
 
Cea mai buna salata de broccoli

Cea mai buna salata de broccoli

Cea mai buna salata de broccoli din: broccoli, merisoare, ceapa rosie, nuci, indulcitor, otet din orez, maioneza, sare. Ingrediente: PENTRU SALATĂ: 1 căpăţănă de broccoli proaspăt 1/2 de cană de merişoare uscate 1/4 de cană de ceapă roşie, tocată 1/2 de cană de nuci, tocate 2 linguri de îndulcitor (agave) PENTRU SOS: 3 linguri de […]
Ceviche cu fasole

Ceviche cu fasole

Ceviche cu fasole din: ceapa, castravete, rosii, coriandru, fasole, avocado, lamai verzi. Ingrediente: 1 ceapă roşie potrivită, tăiată cubuleţe 1 castravete potrivit, tăiat cubuleţe 2 roşii potrivite, tăiate cubuleţe 1/4 cană coriandru, tocat 1 cutie de fasole albă, clătită şi scursă 1 avocado, tocat 2 lămâi verzi, stoarse un vârf de cuţit de sare de […]
 
Condimente aromate

Chicken satay brochettes

Chicken satay brochettes of: shallots, chicken thighs, red chilli, garlic, ginger, butter, soy sauce, coconut milk, sugar, fish sauce, lime, vinegar, carrot, oregano, salt, pepper. Ingredients: 8 chicken thighs, boned and skinned 2  shallots, peeled and finely chopped 1/2 red chilii (chili), finely chopped 2  cloves of garlic, finely chopped fresh ginger, grated 5  tbsp […]

Reteta zilei: Miel cu cartofi noi si orez

Miel cu cartofi noi si orez din: unt, usturoi, ceapa, chimne, coriandru, turmeric, piper rosu, ardei, supa de pui, crema de cocos, miel, cartofi noi, rosii, sare, piper, coriandru proaspat, orez. Ingrediente:  2 linguri de unt 4 catei de usturoi, zdrobit 2 cepe, feliata 4 lingurite chimen, coriandru măcinat, turmeric si piper rosu 2-3 ardei […]
 
Musaca_cu_carne_de_miel

Musaca cu carne de miel

Musaca cu carne de miel din: carne de miel, cartofi, unt, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, vinete, rosii, oua, iaurt, parmezan. Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă de tomate o lingură pătrunjel verde […]
Salata mediteraneana de cartofi

Salata mediteraneana de cartofi

Salata mediteraneana de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, rosii, masline, branza, patrunjel, otet, mustar, miere, sare, piper. Ingrediente: 700 g cartofi 2 cepe roşii, tocate grosier un ardei gras galben + un ardei gras verde, tocaţi în cuburi 6 linguri ulei de măsline 125 gr roşii, tocate cubuleţe 50 gr măsline tocate 125 gr […]
 
Peperonata

Peperonata

Peperonata din: ardei, cartofi, ceapa, ulei, rosii, dovlecei, masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei capia mari (sau doi ardei graşi roşii) 2 ardei graşi galbeni 450 gr cartofi o ceapă mare 2 linguri ulei de măsline 700 gr roşii curăţate de pieliţă şi tocate cubuleţe 2 dovlecei mici 50 gr măsline negre tocate câteva […]
Vinete_coapte_siciliene_cu_salata_verde

Vinete coapte siciliene cu salata verde

Vinete coapte siciliene cu salata verde din: vanata, telina, rosii, ulei, ceapa, pasta de tomate, masline, otet, zahar, busuioc, salata verde, sare, piper. Ingrediente: o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă ulei de floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr măsline verzi sare piper […]
 
Salata de cartofi fiesta

Salata de cartofi fiesta

Salata de cartofi fiesta din: cartofi, sfecla, morcov, maioneza, ceapa, otet, sare. Ingrediente: 4 cartofi mari curăţaţi şi tăiaţi cuburi 1/2 kilogram de sfeclă, tăiată cubulete 1 cană de morcov, tăiat cubuleţe 7 linguri de maioneza 1 ceapă roşie, tăiată cubuleţe 1/4 de cană de otet sare de mare după gust   Mod de preparare: […]
Soy-glazed chicken

Soy-glazed chicken

Soy-glazed chicken of: oil, chicken breast, garlic, soy sauce, sugar, pepper, beans, carrots, rice. Ingredients:  1 tbsp vegetable oil 2 chicken breasts, skinned and roughly chopped 2 cloves of garlic, finely sliced 2 tbsp soy sauce 1-2 tsp sugar 1 star anise black pepper 100 g green beans, trimmed 2 carrots, peeled and cut into […]
 
Pachetele de salata verde

Pachetele de salata verde

Pachetele de salata verde din: salata, supa de legume, usturoi, ghimbir, ceapa, morcov, telina, castane, susan, sos de soia, arpacas, drojdie, cimbru, sare, piper, unt de arahide, tamari, lapte de cocos. Ingrediente: 1 căpăţână de salată verde 1/2 de cană de supă concentrată de legume 3 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 lingură de ghimbir proaspăt, […]
Sos cu tarhon

Sos de vin cu unt

Sos de vin cu unt din: unt, morcov, ceapa, faina, supa, vin alb, bulion, sare, mirodenii. Ingrediente: 1 lingură unt (ulei) 1 morcov 1 ceapă 1 lingură făină supă (zeamă garne) 1 pahar vin alb 1 lingură bulion sare mirodenii   Mod de preparare: Ceapa şi morcovul tăiate mărunt se rumenesc în unt sau ulei. […]
 
Garnitura cu crema de usturoi

Garnitura cu crema de usturoi

Garnitura cu crema de usturoi din: smantana, usturoi, oua, sare, piper. Ingrediente: 360 g de smântână 35% 15 căţei de usturoi întregi, de mărime medie 3 ouă sare şi piper       Mod de preparare: Fierberi la foc foarte mic usturoiul în smântână până se înmoaie. Mixaţi totul. Turnaţi într-un castron. Presăraţi sare şi […]
Salata de varza cu mere

Salata de varza (alba, rosie sau in combitatie)

Salata de varza din: varza, otet, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 varză mărime medie 1/2 lingură oţet 1-2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se taie varza în jumătate, se curăţă una dintre jumătăţi de frunzele veştede şi se spală (dacă este cazul). Se scoate cotorul şi se taie varza foarte fin, sub formă de […]
 
Zacusca de legume cu masline

Zacusca de legume cu masline

Zacusca de legume cu masline din: gogosari, ardei, ceapa, ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 3 kg gogoşari 3 kg ardei graşi 2 kg ceapă 400 ml untdelemn 400 g măsline 5 linguri bulion sare şi piper   Mod de preparare: Se iau 3 kg gogoşari, 3 kg ardei graşi, 2 kg ceapă, 400 ml […]
 
Pui cu sos de tequila

Roast chicken with sauce

Roast chicken with sauce of: chicken supremes, oil, salt, pepper, lemon, butter, sugar, oranges. Ingredients: 4 chicken supremes, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 400 g artichokes, peeled and chopped 1/2 lemon 1 tbsp butter 1-2 tbsp double (heavy) cream 1 satsuma, peeled and segmented For the sauce: 100 g sugar 2 […]
 

Gateste 3 retete delicioase cu linte

Gateste 3 retete delicioase cu linte: Ciorba de linte cu unt   Ciorba de linte cu unt din: linte, morcov, ceapa, patrunjel, usturoi, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g linte un morcov 2 cepe un pătrunjel o capaţână de usturoi un fir de cimbru sare   Mod de preparare: Lintea, aleasă şi spălată, se pune la […]

Nutty Chocolate

Nutty Chocolate of: cream liqueur, hazelnut liqueur, hot chocolate, coffee. Ingredients:  1 part Starbucks Cream Liqueur 3/4 part Hazelnut Liqueur Hot Chocolate (or try it with coffee!)       How to: Serve mixed in an Irish coffee mug. Top with whipped cream, crushed nuts and cocoa powder. Nutty Chocolate Enjoy!
 

Cafe L’Orange

Cafe L’Orange of: coffee liqueur, creme de cacao, grand marnier, coffee. Ingredients:  1 part Starbucks Coffee Liqueur 1 part DeKuyper Dark Creme de Cacao 1 part Grand Marnier Hot Coffee     How to: Serve mixed in an Irish coffee mug. Top with whipped cream. Cafe L’Orange Enjoy!

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete