Retete usoare si rapide
Must de mere
Must
de mere din: mere, lapte sau sifon. Ingrediente: 2 kg mere foarte bine
coapte lapte sau sifon Mod de preparare: Se spală merele şi se taie în
bucăţi mici, apoi se tescuiesc cu presa specială sau cu mixerul. Sucul
astfel obţinut se filtrează, după două-trei ore, prin tifon. Se poate
servi cu lapte […]
Suc de sfecla rosie cu mere
Suc
de sfecla rosie cu mere din: suc de sfecla rosie, suc de mere,
patrunjel, marar, nucsoara, smantana, sare. Ingrediente: 300 ml suc de
sfeclă roşie 200 ml suc de mere 2 linguriţe pătrunjel verde tocat 2
linguriţe mărar tocat o nucşoară 4 linguriţe smântână sare după gust
Mod de preparare: Se pun sucurile […]
Iepure la frigare
Iepure
la frigare din: carne de iepure, slanina afumata, usturoi, unt, zeama
de lamaie, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 200 g de slănină
afumată o căpăţână de usturoi 100 g de unt sau zeamă de lămâie
amestecată cu ulei Mod de preparare: Spinarea şi pulpele din spate ale
iepurelui, marinate sau proaspete, […]
Reteta jeleu de merisoare
Reteta
jeleu de merisoare din: merisoare, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 1
kg merişoare proaspete 500 g zahăr 1 lămâie 250 ml apă Mod de
preparare: Merişoarele curăţate şi spălate le pui într-un vas cu fund
gros, împreună cu zahărul. Peste 2-3 ore, după ce fructele şi-au lăsat
sucul, pui vasul pe foc. Amesteci până […]
Muschi de caprioara cu ceapa
Muschi
de caprioara cu ceapa din: muschi de caprioara, slanina, ceapa,
morcovi, zeama de carne. Ingrediente: muşchi de căprioară 200 g de
slănină o ceapă 2 morcovi 500 ml de zeamă de carne Mod de preparare:
Muşchiul de căprioară se împănează cu slănină şi se pune la fiert
înăbuşit, în cratiţă, împreună cu o […]
Briose simple din dovleac
Briose
simple din dovleac din: faina integrala, Sucanat, praf de copt,
bicarbonat, scortisora, ghimbir, nucsoara, cuisoare englezesti, sare,
piure de dovleac, apa, piure de mere, nuci pecan. Ingrediente: 2 căni de
făină de grâu integrală 1/2 de cană de Sucanat 1 linguriţă de praf de
copt 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 linguriţă de […]
Terci de ovaz
Terci
de ovaz din: apa, ovaz, stafide, sirop de artar, capsune, kiwi,
scortisoara, seminte de in, nuci. Ingrediente: 2 căni de apă 1 cană de
ovăz traditional 1/2 de cană de stafide 1/2 de cană de afine 2 lingurite
de sirop de artar, împărtit 1/2 de cană de căpşune feliate 1-2 kiwi,
curătate de coajă […]
Sos de inmuiat din castraveti cu marar
Sos
de inmuiat din castraveti cu marar din: castraveti, tofu, lamaie,
usturoi, sare, patrunjel, marar, ceapa. Ingrediente: 2 castraveţi mici
1/2 kilogram de tofu moale 3 1/2 linguri de suc de lămâie 2 căţei de
usturoi, curăţaţi 1/2 de linguriţă de sare de mare 1 lingură de
pâtrunjel proaspăt tocat 1 lingură de mărar 1/4 […]
Salata de castraveti verzi cu usturoi
Salata
de castraveti verzi cu usturoi din: castraveti proaspeti, usturoi, sare
grunjoasa. Ingrediente: 4-5 castraveţi verzi, proaspeţi 10-15 căţei de
usturoi sare grunjoasă Mod de preparare: Castraveţii se curăţă
de coajă şi se taie rondele cât mai fine. Separat, usturoiul curăţat se
pisează într-o piuliţă din lemn sau din ceramică, în care s-a pus […]
How to make Tortellini Soup, Eggplant Parmesan, Mini Mushroom Frittatas (VIDEO)
Tortellini
Soup, Eggplant Parmesan, Mini Mushroom Frittatas How to
make Tortellini Soup, Eggplant Parmesan, Mini Mushroom Frittatas
Enjoy!
How to make Fat-free caramel sauce (VIDEO)
Fat-free caramel sauce How to make Fat-free caramel sauce Enjoy!
How to make Creamy Mushroom Pasta (VIDEO)
Creamy Mushroom Pasta How to make Creamy Mushroom Pasta Enjoy!
Potato Cutlet (Alu Tikka)
Potato
Cutlet (Alu Tikka) of: mashed potatoes, onion, coriander, butter, salt,
pepper. Ingredients: 2 cups mashed potatoes 1 small onion, chopped
Chopped cilantro/coriander 2 tbsp. butter Salt and Pepper How to:
Mix the mashed potatoes with half the butter, onion, salt, pepper and
cilantro/coriander. Shape into round flat cutlets and fry on medium […]
Mashed Potatoes (Alu Bhate)
Mashed
Potatoes (Alu Bhate) of: mashed potatoes, onion, mustard oil, salt, red
chilli. Ingredients: 2 cups mashed potatoes 1 small onion, chopped 1
tbsp. mustard oil Salt 1 roasted red chilli, powdered How to: Mix
the mashed potatoes with mustard oil, onions, salt, and red chilli.
Serve hot immediately. Mashed Potatoes (Alu […]
How to make Italian style green beans (VIDEO)
Italian style green beans How to make Italian style green beans Enjoy!
Fried Potatoes (Alu Bhaji)
Fried
Potatoes (Alu Bhaji) of: potatoes, oil, turmeric powder, salt, pepper.
Ingredients: 1 lb. shoestring potatoes/shredded potatoes Oil for deep
frying 1/2 tsp. turmeric powder Salt and pepper to taste How to:
Heat oil in a frying pan and add the potatoes. Sprinkle turmeric
powders, salt and pepper and allow to sizzle […]
Potatoes with Tomatoes (Alu Tamatar)
Potatoes
with Tomatoes (Alu Tamatar) of: potatoes, tomatoes, cumin seeds,
turmeric powder, salt, chilli powder, coriander, oil. Ingredients: 1/2
lbs. cooked potato cubes 1/2 lbs. tomatoes, diced 1/2 teaspoon cumin
seeds 1/4 teaspoon turmeric powder 1 tsp. salt or to taste, rock salt
preferable 1 tsp. chilli powder (optional) Cilantro/coriander leaves 1
tablespoon oil […]
How to make Spaghetti with pesto sauce (VIDEO)
Spaghetti with pesto sauce How to make Spaghetti with pesto sauce Enjoy!
Potato Tomato Curry (Alu Tamatar)
Potato
Tomato Curry (Alu Tamatar) of: potatoes, tomatoes, ginger paste,
coriander powder, salt, chilli powder, coriander. Ingredients: 1/2 lbs.
potatoes, peeled, cooked and cubed 1/2 lbs. tomatoes, cubed 1 tsp.
ginger paste 1 tsp. coriander powder 1 tsp. salt or to taste, rock salt
preferable 1 tsp. chilli powder (optional) Cilantro/coriander leaves 1
tablespoon oil […]
How to make Pumpkin Spice Cookies, Autumn Quinoa Salad, Butternut Squash Soup (VIDEO)
Pumpkin
Spice Cookies, Autumn Quinoa Salad, Butternut Squash Soup
How to make Pumpkin Spice Cookies, Autumn Quinoa Salad, Butternut
Squash Soup Enjoy! Chilli And Onion Omelet Chilli And Onion Omelet
of: egggs, onion, chilli powder, salt, pepper, coriander, oil.
Ingredients: 2 large eggs, beaten 1 […]
Potato Curry
Potato
Curry of: potatoes, cumin, asafetida, ginger paste, garlic paste,
turmeric, chilli powder, salt, pepper, oil, chillies coriander.
Ingredients: 3 large boiled potatoes, two cubed and the other mashed 1
tsp. cumin a pinch of asafetida (optional) 1 tsp. ginger paste 1 tsp.
garlic paste 1 tsp. turmeric 1 tsp. chili powder 1/2 tsp. salt […]
How to make Creamy celeriac soup (VIDEO)
Creamy celeriac soup How to make Creamy celeriac soup Enjoy!
Cottage Cheese And Spinach (Palak Paneer)
Cottage
Cheese And Spinach (Palak Paneer) of: spinach, ginger paste garlic
paste, tomato, turmeric powder, chilli powder, cumin powder, coriander
powder, cottage cheese, salt, oil. Ingredients: 1 lb. chopped spinach 1
onion, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1 large tomato,
pureed 1 tsp. turmeric powder 1 tsp. chilli powder 1 tsp. […]
How to make One Pot Garlic Shrimp Quinoa (VIDEO)
One Pot Garlic Shrimp Quinoa How to make One Pot Garlic Shrimp Quinoa Enjoy!
Cottage Cheese And Peas (Paneer Matar)
Cottage
Cheese And Peas (Paneer Matar) of: peas, onion, ginger paste, garlic
paste, tomato, turmeric, chilli powder, cumin powder, cottage cheese,
salt, coriander, oil. Ingredients: 1 lb. shelled green peas 1 onion,
pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1 tomato, pureed 1 tsp.
turmeric 1 tsp. chilli powder 1 tsp. cumin powder […]
How to make Oven baked French fries (VIDEO)
Oven baked French fries How to make Oven baked French fries Enjoy!
How to Make Protein-Packed Lunch Wraps (VIDEO)
Protein-Packed Lunch Wraps How to Make Protein-Packed Lunch Wraps Enjoy!
Reteta zilei: Snitele de curcan
Snitele
de curcan din: piept de curcan, lamaie, usturoi, faina, oua, apa, boia,
ulei, sare, piper, legume. Ingrediente: 4 fileuri de piept de curcan
sucul de la 1 lamaie 2 catei de usturoi tocat făină 1-2 ouă 1 lingura
apă boia de ardei ulei sare si piper legume, pentru servire Mod de
preparare: Bateti fiecare […]
Cotlete de caprioara cu sos
Cotlete
de caprioara cu sos din: cotlete, ulei, unt, sare. Ingrediente: 4
cotlete o lingură de ulei o lingură de unt sare Mod de preparare:
Cotletele proaspete de căprioară se bat uşor cu bătătorul de carne şi se
sărează. Separat, într-o tigaie se încing uleiul şi untul, apoi se frig
cotletele pe ambele părţi. […]
Salata de ciuperci si patru noi variante ale acesteia
Salata
de ciuperci din: ciuperci, ulei, otet, patrunjel, ceapa verde sau ceapa
de apa. Ingrediente: 10-15 ciuperci de mărime mijlocie 3 linguri ulei 1
lingură oţet pătrunjel verde opţional: 4-5 fire ceapă verde sau 1 ceapă
de apă mai mare Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se pun
la fiert în apă […]
Friptura de vita cu mustar
Friptura
de vita cu mustar din: carne, gem, mustar, otet, cimbrisor, ceapa,
morcov, telina, vin, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de
pe ceafă sare piper 4 linguri gem de portocale 4 linguri muştar 2
linguri oţet de mere 1 linguriţă cimbrişor 1 legătură pătrunjel verde 2
cepe roşii 1 morcov 100 g ţelină 150 […]
Suc de sfecla cu morcovi si hrean
Suc
de sfecla cu morcovi si hrean din: suc de sfecla rosie, suc de morcovi,
suc de hrean, lamaie, smantana, apa, sare, zahar, morcovi. Ingrediente:
100 ml suc de sfeclă roşie 100 ml suc de morcovi 2 linguri suc de hrean
2 linguri zeamă de lămâie 100 ml smântână 300 ml apă fiartă şi răcită
[…]
Friptura de mistret (varianta)
Friptura
de mistret din: pulpa de mistret, vin negru, morcov, patrunjel, ceapa,
dafin, piper, ienibahar, lamaie, otet, untura. Ingrediente: 1 kg pulpă
de mistreţ 1 pahar de vin negru un morcov un pătrunjel o ceapă 3 foi
dei dafin boabe de piper ienibahar coajă rasă de lămâie 4 lingurri de
oţet o lingură de untură […]
Pulpa de caprioara cu os
Pulpa
de caprioara cu os din: pulpa de caprioara, slanina, patrunjel, vin,
ciuperci, faina, piper, sare, unt. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară
100 g de slănină 2-3 cepe mari o rădăcină de pătrunjel un pahar de vin
alb 200 g de ciuperci o lingură de făină piper sare unt Mod de
preparare: Carnea […]
Fazan copt la ceaun
Fazan
copt la ceaun din: fazan, slanina, zeama de carne de pasare, coniac,
untura, unt, sare. Ingrediente: un fazan 250 g de slănină 4 linguri de
zeamă de carne de pasăre 2 linguri de coniac untură sau unt sare Mod
de preparare: Fazanul, curăţat, se sărează înăuntru şi se umple cu o
lingură plină […]
Reteta supa italiana de fasole
Reteta
supa italiana de fasole din: ulei, praz, usturoi, oregano, fasole,
paste, rosii, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de
măsline un fir de praz un căţel de usturoi, zdrobit 2 linguriţe oregano
uscat 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe,
fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase un […]
Scordolea
Scordolea
din: nuci, usturoi, paine, ulei, otet, sare. Ingrediente: 50-60 nuci
10-12 căţei de usturoi 2 felii pâine albă mai veche 50-100 ml ulei 1
lingură oţet sare Mod de preparare: Sâmburii nucilor sunt fie zdrobiţi
bine pentru a fi fărâmiţaţi mărunt, într-o piuliţă de lemn, porţelan
sau bronz, fie sunt trecuţi printr-o maşină […]
Salata de conopida cu sos aromat
Salata
de conopida cu sos aromat din: conopida, otet, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 1 conopidă mare 1 lingură oţet 2 linguri ulei sare piper
Mod de preparare: Conopida se desface în bucheţele, se spală bine şi
se fierbe în apă cu sare. Se dă numai în două-trei clocote, pentru a nu
se sfărâma. Se […]
Marinata pentru vanat
Marinata
pentru vanat: vin alb, otet, ulei, dafin, sare, boabe de piper.
Ingrediente: 200 ml de vin alb 4 linguri de oţet 3 linguri de ulei 3-4
foi de dafin o linguriţă de sare o linguriţă de boabe de piper Mod de
preparare: Se curăţă carnea de piele, se spală foarte bine în mai […]
Ciorba de caprioara
Ciorba
de caprioara din: carne de caprioara, ceapa, morcov, orez, ou, untura,
lapte, faina, lamaie, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g carne de
căprioară o ceapă un morcov un pătrunjel 2 linguri de orez un ou 2
linguri de untură puţin lapte o linguriţă de făină o lămâie sau sare de
lămâie pătrunjel verde sare […]
Snitel de mistret
Snitel
de mistret din: pulpa de mistret, faina, vin, untura. Ingrediente:
pulpă de mistreţ făină 3-4 linguri de vin untură Mod de preparare:
Carnea de mistreţ tânăr se prepară ca cea de porc, însă carnea bătrână
trebuie să fie marinată. Pentru şniţele, se taie felii carne de la pulpă
şi se bate cu bătătorul […]
Iepure cu ciuperci, vin si usturoi
Iepure
cu ciuperci, vin si usturoi din: carne de iepure, ciuperci, ceapa,
faina, unt, usturoi, vin, sare. Ingrediente: 800 g carne de iepure 300 g
de ciuperci proaspete sau uscate o ceapă 2 linguri de făină o lingură
de unt sau untură usturoi 200 ml de vin sare Mod de preparare: Carnea
de iepure, […]
Muschiulet cu creveti
Muschiulet
cu creveti din: muschiulet de vita, creveti, sare, piper, busuioc,
dafin, ceapa, morcov, pastarnac, telina, usturoi, ulei, capere.
Ingrediente: 400 g muşchiuleţ 200 g creveţi sare 1 linguriţă piper
măcinat 1 linguriţă busuioc 1 foaie dafin 1 ceapă roşie 1 morcov 1
păstârnac 100 g ţelină 2 căţei de usturoi 200 ml ulei de […]
Frigarui de mistret
Frigarui
de mistret din: carne de mistret, sare, piper. Ingrediente: carne de
mistret sare piper Mod de preparare: Pentru a pregăti frigărui, se pot
folosi frigări din metal sau de lemn, în care se înfig cubuleţele de
carne, fie singure, fie alternativ cu rondele sau feliuţe de legume.
Carnea moale de mistreţ se taie […]
Ficat de caprioara
Ficat
de caprioara din: ficat de caprioara, faina, unt, ceapa, lapte, otet,
sare, piper. Ingrediente: un ficat de căprioară făină unt (ulei sau
untură) o ceapă 4-5 linguri de lapte o lingură de oţet sare piper
măcinat Mod de preparare: Ficatul se taie felii groase de un deget.
Feliile se trec prin făină, se […]
Spanac la cuptor cu cascaval
Spanac
la cuptor cu cascaval din: spanac, unt, vegeta, faina, lapte, cascaval,
pesmet. Ingrediente: 1 kg de spanac 2 linguri de unt 2 linguri de făină
1 pahar de lapte 150 g de caşcaval vegeta unt pesmet Mod de
preparare: Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se fierbe în apă
clocotită cu […]
Potarnichi cu sos picant
Potarnichi
cu sos picant din: potarnichi, slanina, morcovi, ceapa, unt, vin,
faina, piper, sare. Ingrediente: 2 potârnichi 2 lămâi 200 g de slănină 2
morcovi o ceapă 2 linguri de unt 250 ml de vin alb o linguriţă rasă de
făină piper sare Mod de preparare: Potârnichile, curăţate, se umplu cu
o lingură de […]
Smoothie din banane si afine
Smoothie
din banane si afine din: banana, afine, lapte vegetal, suc de mere
concentrat. Ingrediente: 1 cană de bucăti de banană congelată 1 cană de
afine congelate 3/4 de cană de lapte vegetal 2 linguri de suc de mere
concentrat Mod de preparare: Se pun într-un blender toate
ingredientele pe care le-ai ales pentru […]
Ratatouille gustos
Ratatouille
gustos din: ardei, dovlecei, vanata, ceapa, rosii, ciuperci, suc de
rosii, busuioc, sare, piper. Ingrediente: un ardei capia 2 dovlecei,
curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de coajă o ceapă 2 roşii
bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi 200 ml
suc de roşii o lingură busuioc verde tocat […]
Sos alb cu lapte – Bechamel
Sos
alb cu lapte – Bechamel din: faina, ulei, lapte dulce, sare.
Ingrediente: 2 linguri făină 1 lingură ulei 1/2 l lapte dulce sare Mod
de preparare: Se procedează exact ca în cazul sosului alb cu deosebirea
că în loc de supă se foloseşte lapte dulce. Pofta buna!
Salata de fasole boabe cu ceapa si verdeata
Salata
de fasole boabe cu ceapa si verdeata din: fasole, ceapa, patrunjel,
lamaie, otet, ulei, sare. Ingrediente: 5-6 linguri fasole boabe fiartă 1
ceapă veche sau 4-5 fire ceapă verde pătrunjel (sau mărar) verde 1/2
lămâie (zeama) sau 1 lingură oţet 1 lingură ulei sare Mod de
preparare: Din fasolea fiartă pentru altă mâncare […]
Zarzavat pentru supe
Zarzavat
pentru supe din: morcovi, rosii, ceapa, pastarnac, patrunjel, telina,
ardei, conopida, sare, ulei. Ingrediente: 2 kg morcovi 1,5 kg roşii 1 kg
ceapă 500 g păstârnac 500 g pătrunjel 3 rădăcini mici de ţelină 5-6
ardei o conopidă mică 200 g sare untdelemn Mod de preparare: Se iau 2
kg morcovi, 1,5 kg […]
How to make Mushroom and potato stew (VIDEO)
Mushroom and potato stew How to make Mushroom and potato stew Enjoy!
How to make Sweet Thai Chili Sauce (VIDEO)
Sweet Thai Chili Sauce How to make Sweet Thai Chili Sauce Enjoy!
How to make Chocolate banana bites (VIDEO)
Chocolate banana bites How to make Chocolate banana bites Enjoy!
Dovleacul aduce mari beneficii organismului nostru
Specific
toamnei pe tarabele din piața, dovleacul aduce mari beneficii
organismului nostru. Compus din 95% apă, cu o putere calorică scăzută,
dovleacul te scapă de insomnie, îmbunătăţeşte memoria şi diminuează
oboseala. Medicul George Sireţeanu spune ce alte beneficii mai poate
avea dovleacul pentru organism. 1. Reduce riscul apariţiei bolilor
cardiovasculare şi scade hipertensiunea – conţinutul […]
How to make delicious Potato croquettes (VIDEO)
Potato croquettes How to make delicious Potato croquettes Enjoy!
How to make Chinese sweet and sour sauce (VIDEO)
Chinese sweet and sour sauce How to make Chinese sweet and sour sauce Enjoy!
How to Make Pasta Salads In A Jar (VIDEO)
Pasta Salads In A Jar How to Make Pasta Salads In A Jar Enjoy!
Sos de hrean cu lapte
Sos
de hrean cu lapte din: radacina de hrean, otet, sare, supa sau apa,
lapte Ingrediente: 2-3 rădăcini hrean ras mărunt 1-2 linguri oţet sare 1
cană supă (sau apă) lapte Mod de preparare: Se prepara la fel ca
sosul de hrean doar ca se adauga, dupa gust, lapte dulce. Pofta
buna!
Salata de cruditati si alte variante delicioase
Salata
de cruditati din: gulii, telina, morcovi, sfecla rosie, mar, ceapa,
ulei, otet, sare. Ingrediente: 2 gulii 1 telină medie 1-2 morcovi
1/4-1/2 sfeclă roşie 1 măr 1 ceapă (roşie) 1 lingură ulei 1 lingură oţet
sare Mod de preparare: După ce se curăţă şi se spală bine, guliile,
ţelina, morcovii, sfecla şi mărul […]
Snitel de caprioara
Snitel
de caprioara din: pulpa de caprioara, oua, faina, pesmet, sare, piper,
ulei, unt, untura. Ingrediente: o pulpă de căprioară ouă făină pesmet
sare piper ulei amestecat cu unt sau untură Mod de preparare: Pulpa de
căprioară se taie felii groase de un deget. Aceste felii se bat pe
ambele părţi cu bătătorul de […]
Rata salbatica cu mazare
Rata
salbatica cu mazare din: rata salbatica, morcovi, patrunjel, pastarnac,
telina, rosii, faina, mazare, untura sau ulei, vin negru, verdeata,
sare. Ingrediente: o raţă sălbatică 2 morcovi o rădăcină de pătrunjel un
păstârnac o ţelină 4 roşii sau o linguriţă de pastă de roşii o
linguriţă de făină 400 g de mazăre boabe (conservă sau […]
Paine cu nuci si stafide
Paine
cu nuci si stafide din: faina integrala, praf de copt, bicarbonat,
sirop de artar, lapte vegetal, banan, stafide, nuci. Ingrediente: 2 căni
de făină de grâu integrală 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă de
bicarbonat de sodiu 1/4 de cană de sirop de arţar 1 cană de lapte
vegetal 1 banană mică, […]
Salata de telina cu masline verzi
Salata
de telina cu masline verzi din: telina, castravete, morcov, masline
verzi, nuci, salvie, usturoi, paste, maioneza, sare, piper. Ingrediente:
6 tulpini de lelină, tăiate cubuleţe 1 castravete, tăiat cubuleţe 1
morcov mare, ras 100 de grame de măsline verzi tocate (sau mai puţin,
după gust) 1/3 de cană de nuci, tocate 1 linguriţă de praf […]
Scoici arrabbiata
Scoici
arrabbiata din: midii, ulei, ceapa, usturoi, ardei, rosii, vin,
masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,8 kg midii proaspete 3-4
linguri ulei de măsline o ceapă mare, tocată rondele 4 căţei de
usturoi, tocaţi mărunt un ardei iute roşu, tocat mărunt 3 conserve x 400
g roşii în suc propriu 150 ml vin alb 175 […]
Mujdei de usturoi cu nuca
Mujdei
de usturoi cu nuca din: usturoi, supa de carne, nuci. Ingrediente: 2
căpăţâni de usturoi de mărime medie miezul de la 2-3 nuci apă sau
supă de carne Mod de preparare: Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte
împreună cu sarea într-o piuliţă din lemn (sau porţelan). Când este
gata, se adaugă miezul nucilor care […]
Salata de cartofi cu pestisori afumati
Salata
de cartofi cu pestisori afumati din: cartofi, pestisori afumati, otet,
ulei, ceapa, patrunjel sau marar verde. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 150 g
peştişori săraţi (gingirică, hamsie etc.) 3-5 linguri oţet 4 linguri
ulei 3 cepe opţional: pătrunjel sau mărar verde. Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi, apoi se […]
Sos napoletan cu usturoi
Sos
napoletan cu usturoi din: ulei, usturoi, ceapa, telina, tomate, sare,
oregano, cimbru, piper. Ingrediente: 45 ml (3 linguri de supă) de ulei
de măsline 4 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ramură de ţelină 2 cutii de
tomate – fiecare stoarsă şi tăiată (păstraţi sucul pentru altă
utilizare) 30 g (2 linguri) de pastă […]
Salata de morcovi cu masline si ardei
Salata
de morcovi cu masline si ardei din: morcovi, otet, ulei, masline, ardei
gras, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 morcovi cruzi de mărime medie 1/2
lingură oţet 1 lingură ulei 10 măsline negre 1 ardei gras 1 legătură
pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovii,
apoi se rad. Morcovul ras se […]
Friptura de vita cu sos de capere
Friptura
de vita cu sos de capere din: carne de vita, ceapa, ulei, smantana,
faina, capere, patrunjel, lamaie, orez, sare, piper, unt. Ingrediente:
400 g carne de vită 400 g ceapă roşie 500 g supă de legume 2 linguri
ulei 150 ml smantana 2 linguri făină 40 g capere 80 g orez 20 g unt […]
Suc de varza alba, morcovi si mere
Suc
de varza alba, morcovi si mere din: suc de varza alba, suc de mere, suc
de morcovi, zahar, marar. Ingrediente: un pahar suc varză albă crudă un
pahar suc de mere o jumătate pahar suc de morcovi zahăr după gust
câteva crenguţe de mărar Mod de preparare: Cele trei sucuri se
amestecă într-o […]
Reteta zilei: Vita cu ciuperci si sos de smantana
Vita
cu ciuperci si sos de smantana din: vita, faina chili, boia, ulei,
ceapa, usturoi, ciuperci, coniac, supa, smantana, patrunjel sare, piper,
orez, salata. Ingrediente: 1.2 kg file de muschi de vita 2 linguri
făină 1 vârf de cuțit de chili si 1 varf de cutit de boia 5 linguri ulei
1 ceapa, tocata 3 […]
Papricas din carne de iepure
Papricas
din carne de iepure din: carne de iepure, ceapa, smantana, untura,
lamaie, boia, sare, ou, faina. Ingrediente: 800 g carne de iepure 3-4
cepe 3-4 linguri de smântână 2 linguri de untură zeamă de lămâie boia de
ardei sare Găluşti de făină: 1 ou 4 linguri de făină sare Mod de
preparare: Coastele […]
Carne de caprioara fripta
Carne
de caprioara fripta din: carne de caprioara, unt sau ulei, slanina
afumata. Ingrediente: 1 kg carne de căprioară 100 g de unt sau ulei 200 g
de slănină afumată Mod de preparare: Carnea, proaspătă sau marinată
(se şterge cu un şervet şi nu se spală), se leagă cu o sforicică şi se
înveleşte […]
Rata salbatica fripta
Rata
salbatica fripta din: rata salbatica, unt, ulei, lamaie, zeama de
carne, sare, piper. Ingrediente: o raţă sălbatică 2 linguri de unt 2
linguri de ulei o lămâie zeamă de carne sare piper Mod de preparare:
Carnea de raţă sălbatică este foarte gustoasă, mai ales dacă este, mai
întâi, marinată. In cazul când se […]
Paine fiesta cu malai
Paine
fiesta cu malai din: malai, faina integrala, praf de copt, bicarbonat,
sare, tarhon, porumb, piure de miere, sirop de artar, faina de in, apa,
lapte de soia. Ingrediente: 1 cană de mălai 1 cană de făină de grâu
integrală pentru patiserie 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă de
bicarbonat de sodiu 1/2 […]
Tofu batut
Tofu
batut din: supa de legume, ceapa, morcov, usturoi, curry, miso
degresat, tofu, sare, piper, rosii. Ingrediente: 2 linguri de supă
concentrată de legume 1/2 de ceapă mare, tăiată cubulete 1/2 de morcov
mare, ras 2 cătei de usturoi, măruntiti (âproximativ 1 1/2 lingurite) 1
lingurită de pudră de curry 1 1/2 lingurite de miso degresat […]
Friptura de peste cu ulei de masline
Friptura
de peste cu ulei de masline din: ulei, ceapa, usturoi, fenicul, telina,
rosii, oregano, dafin, sofran, vermut, sare, piper, file de peste,
platica, crevete. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată
în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3
peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr roşii […]
Salata de vinete cu chimen si usturoi
Salata
de vinete cu chimen si usturoi din: lipii, vinete, usturoi, lamaie,
ulei, chimen, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 lipii arăbeşti 2
vinete mari un căţel de usturoi 1/4 linguriţă ulei (de susan, pe cât
posibil) o lingură zeamă de lămâie 1/4 linguriţă chimen măcinat sare
piper negru măcinat 2 linguri pătrunjel verde tocat salată […]
Sos de rosii cu faina
Sos
de rosii cu faina din: rosii, ceapa, faina, ulei, zahar, sare,
verdeata. Ingrediente: 1/2 kg roşii 1 ceapă 1-2 linguri făină 1 lingură
ulei (sau unt) 1 linguriţă zahăr sare verdeaţă Mod de preparare:
Roşiile spălate sunt rupte cu mâna şi puse la fiert împreună cu ceapa în
circa 1/2 l apă. După […]
Salata de rosii cu ceapa si patrunjel
Salata
de rosii cu ceapa si patrunjel din: rosii, ceapa, patrunjel, ulei,
otet, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii de mărime medie 1 ceapă veche
mare sau 6-8 fire de ceapă verde legătură pătrunjel 1 lingură ulei 1
lingură oţet sare opţional: piper măcinat Mod de preparare: Roşiile se
taie în rondele groase de circa […]
Zarzavat pentru supe si ciorbe
Zarzavat
pentru supe si ciorbe din: morcov, telina, pastarnac, patrunjel, sare.
Ingrediente: morcov pastarnac patrunjel telina sare Mod de preparare:
Se curăţă morcovul, păstârnacul, pătrunjelul şi ţelină, se spală
birne, se lasă să se scurgă şi se taie fideluţă ca pentru ciorbă. In
cazul când acest zarzavat se pregăteşte pentru uscat, amestecat, trebuie
ţinut […]
How to make Homemade tomato ketchup (VIDEO)
Homemade tomato ketchup How to make Homemade tomato ketchup Enjoy!
5 Smoothie Recipes with a Caffeine Kick (VIDEO)
5 Smoothie Recipes with a Caffeine Kick 5 Smoothie Recipes with a Caffeine Kick Enjoy!
How to make Fennel and orange salad (VIDEO)
Fennel and orange salad How to make Fennel and orange salad Enjoy!
How to Make Delicious Grilled Pizza (VIDEO)
Grilled Pizza How to Make Delicious Grilled Pizza Enjoy!
How to make Low-fat lemon custard (VIDEO)
Low-fat lemon custard How to make Low-fat lemon custard Enjoy!
Fazan inabusit
Fazan
inabusit din: slanina, vin, zeama de carne, morcov, patrunjel, ceapa,
verdeata, sare, piper, fazan. Ingrediente: un fazan 100-150 g de slănină
250 ml de vin alb 3 pahare de zeamă de carne (preferabil de pasăre) un
morcov un pătrunjel o ceapă o legătură de verdeaţă sare piper Mod de
preparare: Zarzavatul, curăţat şi […]
Prepelita cu sos vanatoresc
Prepelita
cu sos vanatoresc din: prepelite, unt, ceapa, faina, vin, patrunjel,
lamaie, dafin, piper, sare. Ingrediente: 4 prepeliţe 50 g de unt 1 ceapă
o lingură de făină 150 ml de vin pătrunjel verde o lămâie o foaie de
dafin piper sare Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se rumenesc
în unt împreună cu ceapa […]
Salata de cartofi cu peste sarat sau afumat
Salata
de cartofi cu peste sarat sau afumat din: cartofi, peste, ceapa,
castraveciori murati sau acri, masline, ulei, oua, patrunjel.
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 200 g peşte (scrumbie sărată, scrumbie
afumată, heringi afumaţi, chilcă etc.) 2 cepe 4 castraveciori muraţi sau
acri 100 g măsline negre 4 linguri ulei 2 linguri oţet opţional: 3 ouă
fierte […]
Sos de unt negru
Sos
de unt negru din: unt, otet, piper, capere, patrunjel verde, sare, vin
alb sec. Ingrediente: 2-3 linguri unt (circa 150 g) 2-3 linguri oţet 1
linguriţă rasă de piper negru proaspăt măcinat 1-2 linguri capere 1 -2
linguri pătrunjel verde tocat mărunt sare opţional: 1/2 pahar vin alb
sec Mod de preparare: Untul […]
Salata din papadie
Salata
din papadie din: frunze crude de papadie, ulei, otet, sare.
Ingrediente: 1 castron de frunze crude de păpădie ulei oţet sare Mod
de preparare: Inainte de pregătire, frunzele de păpădie sunt ţinute 15
minute în apă rece cu sare, apoi sunt spălate sub jet de apă rece. In
continuare, salata se pregăteşte ca […]
Muschiulet de vita cu rosii si ceapa
Muschiulet
de vita cu rosii si ceapa din: musciulet, mustar, rosie, ulei, ceapa,
gelatina, piper. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ piper 1 lingură muştar 1
roşie 300 ml ulei 1 ceapă 200 ml supă de carne 2 linguriţe gelatină
Mod de preparare: Se curăţă muşchiuleţul de pieliţă, apoi se presară cu
piper. Se întinde de […]
Oranjada
Oranjada
din: apa, suc de portocale, zahar cubic. Ingrediente: un pahar apă
sucul de la o portocală 4 bucăţi zahăr cubic Mod de preparare: Se
stoarce portocala, se culeg toţi sâmburii din suc, dar se lasă pulpa,
eventual din storcătoare se strânge restul de pulpă rămasă. Se dizolvă
zahărul în apă, apoi se adaugă […]
Muschi de vita cu sos Gorgonzola
Muschi
de vita cu sos Gorgonzola din: muschi de vita, gorgonzola, smantana,
legume, cartofi, unt, salata verde, sare, piper. Ingrediente: 800 g
muşchi de vită 200 g brânză Gorgonzola 400 g smântână 400 g
legume mexicane 400 g cartofi 100 g unt sare piper salată verde Mod de
preparare: Se porţionează muşchiul de vită […]
Suc de varza rosie
Suc
de varza rosie din: suc de varza rosie, suc de mere, vin rosu, ceapa
verde, patrunjel, sare, zahar, boia. Ingrediente: un pahar suc varză
roşie crudă un pahar suc de mere un sfert pahar vin roşu sec o lingură
ceapă verde tocată mărunt o lingură pătrunjel verde tocat sare zahăr
boia de ardei iute, […]
Sos vanatoresc cu vin rosu
Sos
vanatoresc cu vin rosu din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, unt,
faina, vin rosu sec, smantana, dafin, piper, lamaie, zahar, ars, zeama
de carne, sare. Ingrediente: 2 cepe un morcov un pătrunjel o ţelină 3
linguri de unt, untură sau ulei o lingură de făină 250 ml vin roşu sec 4
linguri de smântână 4 […]
Piept de fazan pane
Piept
de fazan pane din: piept de fazan, faina, oua, pesmet, unt.
Ingrediente: piept de fazan făină 2 ouă pesmet unt Mod de preparare:
Pieptul de fazan se taie în felii mai groase. Feliile se trec prin
făină, ou şi pesmet, apoi se prăjesc în unt. Se servesc cu unt proaspăt
deasupra şi garnitură […]
Paine rapida cu mere
Paine
rapida cu mere din: faina integrala, Sucanat, scortisoara, bicarbonat,
praf de copt, nucsoara, ghimbir, sare, banana, lapte vegetal, vanilie,
nuci, mere. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală pentru
patiserie 1/2 de cană de Sucanat 1 linguriţă de scorţişoară 1/2
linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 linguriţă de praf de copt 1/2 de […]
Reteta zilei: Peste cu sos de curry
Peste
cu sos de curry din: usturoi, ghimbir, ardei, lime, pasta de creveti,
coriandru, condimente, ulei de susan, ceapa rosie, peste, lapte de
cocos, sos de peste, coriandru, menta, busuioc, ceapa verde, ulei, ardei
iute, orez. Ingrediente: 4 catei de usturoi, tocat 5cm radacina de
ghimbir proaspat, curatat si tocat 2 ardei verzi, fara semințe […]
Burrito pentru micul-dejun
Burrito
pentru micul-dejun din: cartofi, praf de ceapa, sare, tofu, tortilla,
salsa, fasole drojdie. Ingrediente: PENTRU UMPLUTURA DE CARTOFI: 4
cartofi mari, tăiati cubulete praf de ceapă şi sare de mare după gust
PENTRU UMPLUTURA DE „OU”: 1 retetă de Tofu bătut PENTRU BURRITO: 4
tortilla mari din grâu integral 1 borcan de salsa ta […]
Peste prajit cu sos de usturoi
Peste
prajit cu sos de usturoi din: rozmarin, lamaie, file de cod, legume,
usturoi, sofran, ulei, ou, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4-6
rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri groase
de cod (175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru garnitură
Pentru sosul de usturoi: 2 căţei de usturoi […]
Supa de rosii cu usturoi si busuioc
Supa
de rosii cu usturoi si busuioc din: rosii, usturoi, ulei, otet, zahar,
pasta de tomate, iaurt, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1,1 kg roşii
coapte, tăiate în jumătăţi 2 căţei de usturoi o linguriţă ulei de
măsline o lingură oţet balsamic o lingură zahăr brun o lingură pastă de
tomate 300 ml supă limpede de […]
Ensalada Azteca
Ensalada
Azteca din: fasole neagra, quinoa, orez brun, ceapa rosie, ardei,
rosie, avocado, porumb, mango, jalapeno, coriandru, otet, lamaie verde,
agave, ghimbir, sare. Ingrediente: PENTRU SALATĂ: 2 cutii de 450 de
grame de fasole neagră, scursă şi clătită 2 căni quinoa sau orez brun,
fiert 1/2 de cană de ceapă roşie tocată fin 1 ardei […]
Sos de lamaie pentru peste
Sos
de lamaie pentru peste din: lamai, ulei, patrunjel, marar, ceapa de
arpagic sau arpagic, busuioc, boia, ulei, sare. Ingrediente: 2 lămâi
mari şi zemoase 1-2 linguri ulei pătrunjel mărar 1-2 cepe roşii de
arpagic, sau chiar arpagic (6-7 buc.) busuioc (1-2 frunze) boia de ardei
ulei sare Mod de preparare: Ceapa, pătrunjelul, mărarul şi […]
Salata de arpagic
Salata
de arpagic din: arpagic, sare, otet, ulei. Ingrediente: circa 10 bucăţi
arpagic mai mare (de persoană) sare oţet ulei Mod de preparare: Se
curăţă arpagicul şi fiecare bucată se striveşte cu mâna (nu prea tare,
pentru a nu-l sfărâma). Arpagicul spart este pudrat cu sare, ca să intre
în interiorul său. Se lasă […]
Tinctura de usturoi
Tinctura
de usturoi se obţine prin macerarea căţeilor de usturoi în alcool (40%
sau 60%, eventual în vin roşu) în loc de apă sau lapte. Acest amestec se
lasă să se odihnească mai multe zile, după care este filtrat şi
consumat. Tinctura de usturoi din: Ingrediente: usturoi alcool Mod de
preparare: Puneţi la macerat usturoiul […]
Salata rece de ardei copti
Salata
rece de ardei copti din: ardei grasi, ulei, otet, sare. Ingrediente: 6-
8 ardei graşi cât mai netezi ulei oţet sare Mod de preparare: Ardeii
graşi sunt copţi pe plită sau pe o tablă metalică. După ce au fost copţi
pe toate părţile, sunt aşezaţi într-un vas bine acoperit şi se adaugă
puţină […]
Supa tailandeza de pui
Supa
tailandeza de pui din: usturoi, apa, pui, ulei, sos de soia, ghimbir,
hasma, sare, piper. Ingrediente: 3 căţei de usturoi curăţaţi întregi 4
litri (16 căni) de apă un pui întreg tăiat bucăţi tăitei 15 ml (1
lingură) de ulei sare şi piper sos de soia o bucată de ghimbir haşmă
tăiată Mod […]
Salata de gulii
Salata
de gulii din: gulii, ulei, zeama de lamaie, castraveciori acri, oua,
sare, petrunjel. Ingrediente: 4 gulii crude 1 lingură ulei 1 lămâie
(zeama) 2 castraveciori acri 2 ouă fierte tari sare pătrunjel verde
Mod de preparare: Se spală guliile şi se curăţă de coajă. Se rad apoi
prin răzătoarea mare şi se pun […]
Zarzavat pentru ciorbe in suc de rosii
Zarzavat
pentru ciorbe in suc de rosii din: rosii, ardei, patrunjel.
Ingrediente: 3 kg roşii 1 kg ardei câteva legături de pătrunjel Mod
de preparare: Se iau 3 kg roşii, 1 kg ardei şi câteva legături de
pătrunjel. Se spală bine toate legumele şi se lasă să se zvânte. Se taie
apoi roşiile […]
How to make tasty Chicken Enchiladas (VIDEO)
Chicken Enchiladas How to make tasty Chicken Enchiladas Enjoy!
How to make Cheese Enchiladas with Sauce (VIDEO)
Cheese Enchiladas with Sauce How to make Cheese Enchiladas with Sauce Enjoy!
How to make Peanut Butter Banana Cookies (VIDEO)
Peanut Butter Banana Cookies How to make Peanut Butter Banana Cookies Enjoy!
How to make tasty Chicken Tortilla Soup (VIDEO)
Chicken Tortilla Soup How to make tasty Chicken Tortilla Soup Enjoy!
How to make delicious Fried Calamari (VIDEO)
Fried Calamari How to make delicious Fried Calamari Enjoy!
Mujdei clasic de usturoi
Mujdei
clasic de usturoi din: usturoi, sare. Ingrediente: circa 10 căţei de
usturoi sare Mod de preparare: Se curăţă usturoiul şi se pune împreună
cu sarea (preferabil grunjoasă) într-o piuliţă (mojar) din lemn sau
porţelan. Se bate bine amestecul până ce devine păstos. Se transferă
pasta într-un castron mai mic şi se adaugă supă […]
Salata cu nuci in stil grecesc
Salata
cu nuci in stil grecesc din: verdeturi, ceapa, ardei, rosii,
castravete, masline, seminte de pin sau nuci, tofu, otet, lamaie, sare,
oregano, cimbru, piper. Ingrediente: PENTRU SALATA: 6 căni de verdeţuri
de salatâ 1 ceapă roşie, tăiată cubuleţe 1 ardei gras roşu, curăţat de
seminţe şi tăiat cubuleţe 1/2 de cană de roşii cherry, […]
Sos de ardei iuti
Sos
de ardei iuti din: ardei iuti, ulei, bulion, otet, vin, sare.
Ingrediente: circa 30 ardei iuţi, muraţi sau cruzi 1 lingură ulei (de
preferat de măsline) 2-3 linguri bulion sau suc concentrat de roşii 1-2
linguri oţet 1-2 linguri vin sare Mod de preparare: Ardeii se toacă
foarte mărunt, apoi se zdrobesc în […]
Unt de somon afumat
Unt
de somon afumat din: unt, file de somon afumat. Ingrediente: 2-3
linguri unt (circa 150 g) circa 75 g file de somon afumat Mod de
preparare: Untul şi somonul se bat foarte bine (şi mult) într-o piuliţă
de lemn sau ceramică. Se obţine o pastă fină care este trecută prin […]
Salata de andive crude
Salata
de andive crude din: andive, sosuri. Ingrediente: 1/2 kg andive
diferite sosuri Mod de preparare: Se desfac frunzele andivelor şi
se spală bine sub jet de apă rece, având grijă să nu fie strivite sau
rupte în timpul spălării. Frunzele mai mari pot fi tăiate în două, pe
lung. După ce […]
Reteta paine cu usturoi
Reteta
paine cu usturoi din: unt, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 120 g (1/2
cană) de unt înmuiat sau margarină 6 căţei mari de usturoi 15 g (1
lingură) de pătrunjel tocat foarte fin (facultativ) Mod de preparare:
Puneţi toate ingredientele într-un castron şi amestecaţi până când pasta
devine omogenă. Intindeti pe pâine (pentru cei cu […]
Salata de icre de stiuca
Salata
de icre de stiuca din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa.
Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama)
miezul de la 1-2 felii de pâine – franzelă opţional: o ceapă Mod de
preparare: Icrele de ştiucă se pregătesc ca salata de icre de crap.
Singura deosebire a […]
Cum scapi de gazele la stomac
Neplăcutele
gaze la stomac pot deveni o problemă supărătoare şi stânjenitoare, însă
nu şi dacă încerci remediile pe care ţi le propunem noi. Dacă şi tu ai
frecvent senzaţia că mai ai un pic şi explodezi, înseamnă că remediile
noastre vin tocmai la fix. Apărute în cadrul digestiei, gazele la stomac
sunt favorizate de mâncatul […]
Martini
Martini:
gin, dry vermouth, lemon twist. Cocktail Scotch Cherry Cocktail Bishop
Ingredients: 50 ml Gin, 10 ml Dry Vermouth, Lemon twist How To make a
Martini: Chill martini glass with soda water and ice. Fill mixing glass
to top with ice. Add the dry vermouth to the mixing glass, giving a
small stir to coat […]
Salata de patlagele verzi
Salata
de patlagele verzi din: patlagele verzi, ulei, ceapa, sare,
Ingrediente: 5-6 pătlăgele verzi mari 3-4 linguri ulei 1 ceapă sare
opţional: 1 dovlecel Mod de preparare: Se fierb bine pătlăgelele, până
ce pieliţa de pe ele se curăţă uşor şi s-a muiat miezul, apoi se scot
din apă şi se lasă într-o strecurătoare […]
Zarzavat pentru supe si ciorbe in suc de rosii
Zarzavat
pentru supe si ciorbe in suc de rosii din: morcovi, rosii, ceapa,
telina, pastarnac, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi 2 kg roşii
2 kg ceapă 2 ţeline mari 3 păstârnaci 3 pătrunjei (rădăcini) un pahar
sare Mod de preparare: Se iau 2 kg morcovi, 2 kg roşii, 2 kg ceapă, 2
ţeline mari, […]
Potarnichi cu sos alb
Potarnichi
cu sos alb din: potarnichi, ceapa, lapte, unt, faina, lamaie, piper,
sare. Ingrediente: 2 potârnichi o ceapă mare 200 ml de lapte 50 g de unt
o linguriţă de făină zeamă de lămâie piper sare Mod de preparare:
Potârnichile, curăţate, se taie în sferturi şi se rumenesc în unt
împreună cu ceapa tăiată […]
Rulada cu ficatei si ciuperci
Rulada
cu ficatei si ciuperci din: ceapa, ciuperci, oua, cascaval, patrunjel,
marar, vin, unt sau ulei, sare, piper. Ingrediente: 2-3 cepe 400 g de
ciuperci 4 ouă 300 g de caşcaval 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de
mărar ** 1 cană de vin roşu 2 linguri de unt sau ulei sare piper 1
pachet […]
Briose cu lamaie si mac
Briose
cu lamaie si mac din: faina integrala, Sucanat, mac, bicarbonat, praf
de copt, lapte de migdale, suc de lamaie, faina de in, apa, vanilie.
Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 1/2 de cană de Sucanat
1/4 de cană de seminţe de mac 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1
linguriţă de praf […]
Paine prajita frantuzeasca
Paine
prajita frantuzeasca din: lapte de soia cu vanilie, Sucanat, faina de
in, condimente, vanilie, paine integrala, fructe, sirop. Ingrediente: 1
cană de lapte de soia (sau migdale) cu vanilie 1 lingură de Sucanat 2
linguri de făină din seminţe de in (neamestecată cu apă) 1 1/2 linguriţe
de condiment pentru plăcinta de dovleac 1 linguriţă […]
Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati si sos de rosii
Cotlete
de porc cu carnati si sos de rosii din: ulei de masline, cotlete de
porc, carnati de porc, ceapa usturoi, vin alb, rosii uscate dafin,
patrunjel, sare, piper cartofi copti, salata. Ingrediente: 2 linguri
ulei de măsline 4 cotlete de porc 4 carnati de porc 1 ceapa, tocata 2
catei de usturoi, tocat 120ml […]
Granola naturala
Granola
naturala din: apa, Sucanat, sirop de artar, vanilie, scortisoara,
nucsoara, ovaz, germeni de grau, migdale, nuci caju, nuca de cocos,
stafide, fructe uscate. Ingrediente: 1 cană de apă 1/2 de cană de
Sucanat 1/3 de cană de sirop de artar 2 lingurile de extract de vanilie
1/2 de lingurilă de scortişoară măcinată 1/4 de […]
Rulada gustoasa cu mere
Rulada
gustoasa cu mere din: faina integrala, Sucanat, sare, drojdie, apa,
mere, nuco, stafide, sirop de artar, scortisoara, nucsoara. Ingrediente:
PENTRU BLAT: 3 1/2-4 căni de făină de grau integrâlă 1 lingură
Sucanat 1/2 lingurilă sare de mare 2 1/2 lingurile de drojdie
instant (pentru creştere rapidă) 1 1/2 căni apă caldă PENTRU UMPLUTURĂ: 3
căni de mere, […]
Ossobuco cu orez si parmezan
Ossobuco
cu orez si parmezan din: unt, ulei, rasol de vitel, ceapa, rosii, vin,
usturoi, pasta de tomate, lamaie, sofran, orez, parmezan, sare, piper.
Ingrediente: 125 gr unt 2 linguri ulei de măsline 4 bucăţi mari de rasol
de viţel (ossobuco) 2 cepe tocate grosier 2 căţei de usturoi 300 ml vin
alb 5 roşii […]
Reteta omleta cu peste afumat
Reteta
omleta cu peste afumat din: ulei, cartofi, ceapa, usturoi, ardei,
peste, sare, piper, unt, smantana, oua, patrunjel, branza, paine, salata
verde. Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe 2
cepe nu prea mari, tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un ardei
gras roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri 125 gr […]
Salata de quinoa cu tahini si lamaie
Salata
de quinoa cu tahini si lamaie din: apa, quinoa, ceapa, broccoli, ardei,
rosii, naut, lamaie, tamari, indulcitor, praf de usturoi, sare.
Ingrediente: PENTRU SALATĂ: 2 căni de apă 1 cană de quinoa, nefiartă 1/2
de ceapă roşie, tăiată cubuleţe 1 cană de broccoli tocat 1 ardei gras
roşu potrivit, curăţat de seminţe şi tăiat […]
Sos de smantana cu mustar
Sos
de smantana cu mustar din: smantana, mustar, sare, piper. Ingrediente:
1/4 l smântână 6-8 linguri muştar sare piper Mod de preparare: Sosul
se obţine prin simpla amestecare a ingredientelor. Este recomandat
pentru salate de legume, rasol sau friptură, servite reci. Pofta
buna!
Salata de andive fierte in vin
Salata
de andive fierte in vin din: andive, vin, ulei, lamaie, sare, zahar
pudra. Ingrediente: 1/2 kg andive 1-2 pahare vin alb, sec 2 linguri ulei
1 lămâie (sucul) sare opţional: 1 linguriţă zahăr pudră Mod de
preparare: Frunzele de andive spălate sub jet de apă rece se pun într-o
cratiţă în care s-a […]
Usturoi cu unt si patrunjel
Usturoi
cu unt si patrunjel din: usturoi, unt, patrunjel. Ingrediente: 10 căţei
de usturoi unt pătrunjel proaspăt, tocat mare Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în patru. Puneţi-l într-un castron
Adăugaţi aproximativ 1 litru (4 căni) de apă şi fierbeţi la foc mic până
se înmoaie. Scurgeţi şi adăugaţi unt după gust. […]
Salata de sfecla rosie cruda cu hrean
Salata
de sfecla rosie cruda cu hrean din: sfecla rosie, hrean, patrunjel,
otet, sare. Ingrediente: 1 bucată sfeclă roşie de mărime medie 2-3
rădăcini de hrean 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei 2 linguri
oţet sare Mod de preparare: Sfecla şi hreanul se curăţă bine de coajă
şi se spală. Se rad apoi (sfecla […]
Zarzavat pentru supe si ciorbe in sare
Zarzavat
pentru supe si ciorbe in sare din: rosii, ardei, patrunjel.
Ingrediente: 3 kg roşii 15 ardei graşi 2 legături de pătrunjel Mod de
preparare: Se iau 3 kg roşii, 15 ardei graşi, 2 legături de pătrunjel.
Roşiile se spală, se lasă să se zvânte, se taie felii şi se aşează pe o
planşetă […]
Green Beans And Potato Curry
Green
Beans And Potato Curry of: beans, onion, ginger paste, turmeric powder,
chilli powder, cumin powder, coriander powder, potatoes, salt, oil.
Ingredients: 1 lb. French style cut green beans 1 onion, pureed 1 tbsp.
ginger paste 1 tbsp. garlic paste 2 tsp. turmeric powder 1 tsp. chilli
powder 1 tsp. cumin powder 1 tsp. coriander […]
Peppers And Potato Curry (Shimla mirch ki sabzi)
Peppers
And Potato Curry (Shimla mirch ki sabzi) of: peppers, onion, tomato,
ginger paste, garlic paste, turmeric powder, chilli powder, cumin
powder, coriander powder, potatoes, salt, oil. Ingredients: 1 lb.
green bell peppers, sliced fine 1 onion, pureed 1 tomato, pureed 1 tbsp.
ginger paste 1 tbsp. garlic paste 2 tsp. turmeric powder 1 tsp. […]
Peas And Potato Curry
Peas
And Potato Curry of: peas, onion, ginger paste, garlic paste, turmeric,
cumin, chilli, coriander, potato, salt, oil. Ingredients: 1 lb.
shelled green peas 1 onion, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic
paste 1 tsp. turmeric 1 tsp. chilli powder 1 tsp. cumin powder 1 tsp.
coriander powder 1 large potato, cooked and […]
How to make Puff Pastry Appetizer (VIDEO)
Puff Pastry Appetizer How to make Puff Pastry Appetizer Enjoy!
Okra And Mustard (Shorshe Dharosh)
Okra
And Mustard (Shorshe Dharosh) of: okra, mustard powder, turmeric
powder, chilli powder, mustard seeds, salt, oil. Ingredients: 1 lb.
whole okra 1 tbsp. mustard powder, made into a paste with equal
amounts of water (this is the recommended amount, but feel free to use
more paste if you’re fond of mustard) 1 tsp. turmeric […]
Okra Curry (Masala Bhindi)
Okra
Curry (Masala Bhindi) of: okra, onion, ginger paste, garlic paste,
turmeric, chilli, cumin, coriander, potato, salt, tomato, oil.
Ingredients: 1 lb. okra, sliced lengthwise or chopped into small pieces
2 onions, pureed 2 tsp. ginger paste 2 tsp. garlic paste 1 tsp.
turmeric 1 tsp. chilli powder 1 tsp. cumin powder 1 tsp. coriander […]
Mustard Greens (Sarson ka Saag)
Mustard
Greens (Sarson ka Saag) of: oil, onion, tomato, ginger paste, garlic
paste, cumin, coriander, turmeric, chilli, salt, mustard greens.
Ingredients: 1 tbsp. oil 1 large onion, pureed 1 large tomato, pureed 1
tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1/2 tsp. each cumin, coriander,
turmeric and chilli powders 1 tsp. salt or to taste […]
Potato And Spinach Curry (Alu Saag)
Potato
And Spinach Curry (Alu Saag) of: spinach, potatoes, oil, onion, tomato,
ginger paste, garlic paste, cumin, coriander, chilli, salt.
Ingredients: 1 lb. chopped spinach 1 lb. potatoes, cooked and cubed 2
tbsp. oil 1 large onion, pureed 1 large tomato, pureed 1 tsp. ginger
paste 1 tsp. garlic paste 1/2 tsp. each cumin, coriander, […]
Chickpea And Spinach Curry (Chana Saag)
Chickpea
And Spinach Curry (Chana Saag) of: chickpeas, potato, onion, tomato,
ginger paste, garlic paste, cumin, coriander, turmeric, chilli, salt,
spinach. Ingredients: 1 lb. canned chickpeas 1 large potato, cooked and
cubed 1 large onion, pureed 1 large tomato, pureed 1 tsp. ginger paste 1
tsp. garlic paste 1/2 tsp. each cumin, coriander, turmeric and […]
How to cook a Turkey (VIDEO)
How
to cook a Turkey How to cook a Turkey Enjoy!
Martini Martini: gin, dry vermouth, lemon twist. Cocktail Scotch
Cherry Cocktail Bishop Ingredients: 50 ml Gin, 10 ml Dry Vermouth, Lemon
twist How To make a Martini: Chill martini glass with soda […]
Salata de fasole verde cu usturoi si patrunjel
Salata
de fasole verde cu usturoi si patrunjel din: fasole verde, usturoi,
ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (păstăi) 6-7
căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 legătură pătrunjel sare Mod de
preparare: Fasolea se pune la fiert într-un vas cu apă cu sare, în
clocot. După ce este fiartă, fasolea se […]
Rasol inabusit
Rasol
inabusit din: rasol de vita, ceapa, usturoi, patrunjel, lamaie,
slanina, smantana, faina, sare, piper. Ingrediente: 800 g rasol 2 cepe
roşii 3 căţei de usturoi sare piper 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri
zeamă de lămâie 150 g slănină afumată 1 l supă de oase 100 ml smântână
dulce 1 lingură făină 1 linguriţă […]
Bucate ardelenesti
Bucate
ardelenesti din: carne de vita, lichior, sunca, ceapa, ciuperci, unt,
morcovi, smantana, telina, sare, piper. Ingrediente: 4 felii carne de
vită 50 ml + 3 linguri lichior de vişine 4 felii şuncă 3 cepe roşii 200 g
ciuperci sare piper 20 g unt 2 morcovi 200 ml smântână dulce 50 g
ţelină 300 ml […]
Carne de vita cu paste
Carne
de vita cu paste din: carne de vita, ulei, usturoi, ceapa, faina,
salvie, rozmarin, pasta de rosii, piper, vin, patrunjel. Ingrediente: 1
kg carne de vită 50 ml ulei 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2 linguriţe făină
1 lingură salvie 1 lingura rozmarin 5 linguri pastă de roşii 1
linguriţă piper măcinat 250 ml […]
Mancare asortata
Mancare
asortata din: carne, ceapa, patrunjel, morcovi, telina, praz, cartofi,
varza, piper. Ingrediente: 250 g pulpă de porc 250 g muşchiuleţ 250 g
pulpă de miel 250 g pulpă de viţel 2 cepe 1 legătură pătrunjel 4
morcovi 100 g ţelină 100 g praz 2 cartofi 300 g varză piper 50 ml supă
Mod de […]
Friptura de vita cu sos de vin rosu
Friptura
de vita cu sos de vin rosu din: carne de vita, morcov, pastarnac, sare,
piper, telina, dafin, vin, otet, slanina, ulei, pasta de rosii.
Ingrediente: 800 g carne de vită 1 morcov 1 păstârnac sare piper 50 g
ţelină 1 foaie dafin 4 boabe de piper negru 1 legătură cimbrişor 300 ml
vin roşu […]
Suc de varza rosie cu morcovi
Suc
de varza rosie cu morcovi din: suc de varza rosie, suc de morcovi,
morcovi, zeama de lamaie, sare, zahar, smantana. Ingrediente: un pahar
suc de varză roşie crudă un pahar suc de morcovi 4 linguriţe morcovi
raşi o linguriţă zeamă de lămâie sare şi zahăr după gust 4 linguriţe
smântână Mod de preparare: […]
Pilaf de prepelite cu patrunjel verde
Pilaf
de prepelite cu patrunjel verde din: prepelite, orez, unt, ceapa,
patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 8 prepeliţe 0 cană mare de orez 100
g de unt 1 ceapă pătrunjel verde piper sare Mod de preparare:
Prepeliţele, curăţate şi zvântate, se prăjesc puţin în untul încins,
apoi se pun în altă cratiţă să fiarbă cu […]
Briose cu banana
Briose
cu banana din: faina integrala, praf de copt, bicarbonat, scortisoara,
banane, lapte vegetal, Sucanat, nuci, ovaz. Ingrediente: 2 căni de făină
de grâu integrală 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat
de sodiu 1 linguriţă de scorţişoară 2 banane coapte, pasate 1 cană de
lapte vegetal (din orez, soia, migdale etc.) […]
Paine senzationala cu plante aromatice
Paine
senzationala cu plante aromatice din: faina integrala, rozmarin,
oregano, cimbru, busuioc, praf de ceapa, sare, drojdie, melasa, apa.
Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 1/2 de lingură de
rozmarin 1/2 de lingură de oregano 1 linguriţă de cimbru 1 linguriţă de
busuioc 1 lingură de praf de ceapă 1/2 de linguriţă de […]
Clatite cu fructe pentru micul dejun
Clatite
cu fructe pentru micul dejun din: faina integrala, faina de in, apa,
lapte vegetal. capsune, afine, piersici, nuci, scortisoara, sirop de
artar. Ingrediente: PENTRU CLĂTITE: 1 cană de făină de grau integrală
pentru patiserie 2 înlocuitori de ouă (2 linguri făină de in cu 6
linguri de apă) 1 1/2 căni de lapte vegetal PENTRU UMPLUTURA […]
Smoothie din fructe de padure si piersica
Smoothie
din fructe de padure si piersica din: fructe de padure, piersici, lapte
vegetal, suc de mere concetrat. Ingrediente: 1 1/4 căni de amestec de
fructe de pădure congelate 1 7/8 căni de piersici feliate şi scurse 3/4
de cană de lapte vegetal 2 linguri de suc de mere concentrat Mod de
preparare: Se pun […]
Salata de fasole ochi negru
Salata
de fasole ochi negru din: fasole ochi negru, orez brun, ceapa verde,
ardei, telina, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sos de soia, mustar
brun, sirop de artar, usturoi. Ingrediente: PENTRU SALATA: 1 cutie de
450 de grame de fasole ochi negru, clătită şi scursă 2 căni de orez brun
fiert 2 cepe verzi, feliate […]
Reteta zilei: Carnati de porc cu cartofi si bacon
Carnati
de porc cu cartofi si bacon din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, carnati
de porc, cartofi, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1 lingura ulei 4
felii bacon, tăiat în bucăți 2 cepe mari, tocate 2 catei de usturoi,
zdrobit 8 cârnați de porc 4 cartofi 1/4 lingurița salvie proaspata 300ml
supa de pui sare si piper […]
Reteta pui cacciatore
Reteta
pui cacciatore din: ulei, bacon, faina, sare, piper, pui, usturoi, vin,
rosii, ceapa, dafin, zahar, oregano, ardei, ciuperci, patrunjel.
Ingrediente: 2-3 linguri ulei de măsline 125 gr bacon nu prea gras,
tăiat cubuleţe 25 gr făină sare piper negru măcinat un pui de circa 1,5
kg tăiat în 8 bucăţi 2 căţei de usturoi, […]
Festin mediteranean de legume
Festin
mediteranean de legume din: salata, fasole, cartofi, ardei, oua, ceapa,
ton, cascaval, rosii, masline, busuioc. Ingrediente: o salată iceberg
225 gr fasole verde păstăi 225 gr cartofi noi 4 ouă un ardei gras o
ceapă nu prea mare o conservă de 200 gr de ton în suc propriu 50 gr
caşcaval nu foarte gras, […]
Scoici cu crema de usturoi si sofran
Scoici
cu crema de usturoi si sofran din: midii, vin, usturoi, oregano,
sofran, smantana, sare, piper, paine. Ingrediente: 700 gr midii
proaspete 300 ml vin alb sec 2 căţei de usturoi o ceapă mică o lingură
oregano proaspăt, tocat fin 1/4 linguriţă praf de şofran 150 ml smântână
nu prea grasă sare piper negru măcinat […]
Supa de ardei cu rosii si ceapa
Supa
de ardei cu rosii si ceapa din: ulei, ardei, ceapa, rosii, paine,
usturoi, sare, piper, sos, mascarpone. Ingrediente: câteva picături de
ulei 2 ardei graşi roşii, mari o ceapă roşie, tocată grosier 350 gr
roşii tăiate în jumătăţi o pâine (baghetă) cu coaja mai groasă un căţel
de usturoi 600 ml supă limpede de […]
Pizza cu legume si branza de capra
Pizza
cu legume si branza de capra din: cartofi, ulei, faina, sare, drojdie,
vanata, ardei, ceapa, rosii, oregano, mozzarella, branza. Ingrediente:
un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr
făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Pentru topping: o
vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 […]
Salata de paste cu rosii si avocado
Salata
de paste cu rosii si avocado din: paste integrale, ceapa, rosii cherry,
naut, busuioc, porumb, maioneza, sare. Ingrediente: 3 căni de paste din
grâu integral, fierte 1/4 de cană de ceapă roşie tăiată cubuleţe 2 1/2
căni de roşii cherry, tăiate în patru 1 cutie de 450 de grame de năut,
scurs şi clătit […]
Sos de hrean cu paine
Sos
de hrean cu paine din: radacina de hrean, otet, sare, supa sau apa,
paine. Ingrediente: 2-3 rădăcini hrean ras mărunt 1-2 linguri oţet sare 1
cană supă (sau apă) paine Mod de preparare: La sosul de hrean se
adaugă după gust 2 felii de pâine albă muiată în apă (sau în vin) sau,
pentru a […]
Pasta de ansoa
Pasta
de ansoa din: ulei, usturoi, ansoa, patrunjel, busuioc, lamaie,
galbenus. Ingrediente: 60 ml (4 linguri) de ulei 4 căţei de usturoi
tăiaţi mărunt cincizeci de fileuri de anşoa 15 g (1 lingură) de
pătrunjel proaspăt tocat 15 g (1 lingură) de busuioc proaspăt tocat o
lămâie 3 gălbenuşuri Mod de preparare: Fierbeţi într-un […]
Salata de rosii cu peste
Salata
de rosii cu peste din: rosii, ceapa de apa, masline, cartofi fierti,
peste afumat, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii de mărime
medie 2 cepe de apă 100 g măsline 2 cartofi fierţi 1 peşte afumat de
mărime medie (cam 100 g) 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare piper Mod
de preparare: […]
Zacusca gustoasa de gogosari
Zacusca
gustoasa de gogosari din: rosii, ceapa, morcovi, ardei, gogosari,
untdelemn, sare, piper. Ingrediente: 20 de roşii potrivite ca mărime 4
cepe mari 4 morcovi mijlocii 20 ardei capia 20 gogoşari 500 ml untdelemn
sare piper Mod de preparare: Se iau 20 de roşii potrivite ca mărime, 4
cepe mari, 4 morcovi mijlocii, 20 […]
How to make Pumpkin Cake Donut Holes (VIDEO)
Pumpkin Cake Donut Holes How to make Pumpkin Cake Donut Holes Enjoy!
Balsamic chicken liver salad
Balsamic
chicken liver salad of: butter, chicken liver, salt, pepper, vinegar,
spinach, shallots, chives. Ingredients: 40 g /1 oz butter 500 g /1 lb / 2
cups chicken livers, trimmed and halved salt and pepper 2 tbsp Balsamic
vinegar 500 g /1 lb / 2 cups baby spinach leaves 2 shallots, peeled and
finely sliced into rings […]
Paneer (Cottage Cheese curry)
Paneer
(Cottage Cheese curry) of: cottage cheese, oil, onion, tomato, ginger
paste, garlic paste, cumin, coriander, turmeric, chilli, green chili,
salt, coriander. Ingredients: 1 lb. cottage cheese 1 tbsp. oil 1 large
onion, pureed 1 large tomato, pureed 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic
paste 1/2 tsp. each cumin, coriander, turmeric and chilli powders […]
Eggplant (Baigan Bharta)
Eggplant
(Baigan Bharta) of: eggplant, oil, onion, tomato, green chilli, salt,
coriander. Ingredients: 1 lb. eggplant, cooked in the microwave or the
oven, peeled and mashed 1 tbsp. oil 1 large onion, chopped fine 1 large
tomato, chopped fine 1 tsp. green chilli, chopped fine 1 tsp. salt or to
taste Cilantro/coriander leaves How […]
Chickpea Curry
Chickpea
Curry (Chole Masale) of: chickpeas, potato, oil, onion, tomato, ginger
paste, garlic paste, cumin, coriander, turmeric, chilli, salt.
Ingredients: 1 lb. canned chickpeas 1 large potato, cooked and cubed 1
tbsp. oil 1 large onion, pureed 1 large tomato, pureed 1 tsp. ginger
paste 1 tsp. garlic paste 1/2 tsp. each cumin, coriander, turmeric […]
Chicken tabbouleh
Chicken
tabbouleh of: chicken breast, oil, salt, pepper, lemon, wheat, parsley,
tomatoes, onion. Ingredients: 4 chicken breasts, skin on 2 tbsp olive
oil salt and pepper 1-2 lemons, juiced 300 g bulghur wheat 400 ml
chicken stock 1 bunch parsley, chopped 3 tomatoes, cored and diced 1
red onion, peeled and finely diced How […]
Mushroom Curry
Mushroom
Curry of: mushrooms, onion, tomato, ginger paste garlic paste, cumin
powder, coriander powder, turmeric powder, chilli powder, potato, salt,
oil. Ingredients: 1/2 lb. mushrooms 1 small onion, chopped 1 tomato,
sliced 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1/4 tsp. cumin powder 1/4
tsp. coriander powder 1/4 tsp. turmeric powder 1 tsp. chilli […]
Mixed Vegetable Curry
Mixed
Vegetable Curry of: onion, tomatoes, cauliflower, potatoes, chickpeas,
ginger paste, garlic paste, oil, salt. Ingredients: 6 small onions,
quartered 6 small tomatoes, quartered 6 cauliflower florets 6 baby
potatoes 1/2 lb. chickpeas 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1
tbsp. oil 1 tsp. salt or to taste How to: Heat oil in […]
Cabbage, Carrots And Potatoes Curry
Cabbage,
Carrots And Potatoes Curry of: cabbage, potatoes, carrots, mustard
seeds, mustard, chilli powder, lemon juice, salt, oil, coriander.
Ingredients: 1 lb. cabbage, shredded 1/2 lb. cooked potatoes, peeled
and cubed 1/2 lb. carrots, shredded 1 tsp. mustard seeds 1 tsp. ground
mustard 1 tsp. chilli powder 1 tsp. lemon juice 1 tsp. salt or […]
How to make White Sauce Bechamel (VIDEO)
White Sauce Bechamel How to make White Sauce Bechamel Enjoy!
Cabbage And Mashed Potato Curry
Cabbage
And Mashed Potato Curry of: cabbage, potatoes, cumin seeds, ginger,
turmeric powder, chilli powder, salt, oil. Ingredients: 1 lb. cabbage,
shredded 1/2 lb. potatoes, boiled and mashed 1 tsp. cumin seeds 1 tsp.
ginger 1 tsp. turmeric powder 1 tsp. chilli powder 1 tsp. salt or to
taste 2 tbsp. oil How to: Heat […]
Cabbage And Potato Curry
Cabbage
And Potato Curry of: cabbage, onion, ginger paste, garlic paste,
turmeric powder, chili powder, cumin seeds, coriander powder, potato,
salt, coriander, oil. Ingredients: 1 lb. shredded cabbage 2 onions
chopped fine 1 tsp. ginger paste 1 tsp. garlic paste 1 tsp. turmeric
powder 1 tsp. chilli powder 1 tsp. cumin seeds 1 tsp. coriander […]
How to make Chicken Cheese Balls (VIDEO)
Chicken Cheese Balls How to make Chicken Cheese Balls Enjoy!
Cauliflower And Mashed Potato Curry
Cauliflower
And Mashed Potato Curry of: cauliflower, ginger paste, turmeric, chilli
powder, cumin seeds potato, salt, oil. Ingredients: 1 lb. cauliflower
florets 1 tsp. ginger paste 1 tsp. turmeric 1 tsp. chilli powder 1 tsp.
cumin seeds 1 potato, cooked and mashed 1 tsp. salt or to taste 1 tbsp.
oil How to: Heat oil […]
Chicken and pepper skewers
Chicken
and pepper skewers of: chicken breast, oil, lemon, salt, pepper, red
pepper, mayonnaise, mustard. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and
cut into chunks 1 tsp thyme leaves 4 tbsp olive oil 1/2 lemon, juiced
salt and pepper 1 yellow pepper, deseeded and roughly chopped 1 red
pepper, deseeded and roughly chopped 100 g mayonnaise […]
Cauliflower And Potato Curry
Cauliflower
And Potato Curry of: cauliflower, onion, ginger paste, turmeric, chilli
powder, coriander powder, potato, salt, coriander, oil. Cauliflower
holds a special place in the Indian heart, especially since it is a
seasonal vegetable to be prized in the all-to-short winter months.
Ingredients: 1 lb. cauliflower florets 2 onions chopped fine 1 tsp.
ginger paste […]
How to make Pineapple and Coconut Dessert (VIDEO)
Pineapple and Coconut Dessert How to make Pineapple and Coconut Dessert Enjoy!
Cannelloni umpluti cu usturoi
Cannelloni
umpluti cu usturoi din: paste, ailloli, branza, ulei. Ingrediente:
paste ailloli branza ulei Mod de preparare: Fierberi pastele
respectând instrucţiunile de pe ambalaj. Scurgeţi şi lăsaţi la răcit.
Apoi umpleţi pastele cu ailloli amestecat cu brânză rasă, de preferinţă
cheddar mediu sau puternic, sau cu caşcaval. Puneţi pastele într-un vas
termorezistent pentru a […]
Salata de sfecla rosie cruda cu ceapa
Salata
de sfecla rosie cruda cu ceapa din: sfecla rosie, ceapa de apa, ulei,
lamaie, sare, maioneza. Ingrediente: 1 sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 2
cepe de apă 4 linguri ulei 1 lămâie (zeama) sau 2 linguri oţet sare
opţional: 0,250 kg maioneză Mod de preparare: Sfecla crudă, bine
spălată şi curăţată de […]
Zacusca cu masline
Zacusca
cu masline din: ardei, rosii, morcovi, apa, masline, ulei. Ingrediente:
3 kg ardei graşi verzi 3 kg roşii 1 kg morcovi 1 kg apă 300 g măsline
350 ml untdelemn Mod de preparare: Se iau 3 kg ardei graşi verzi, 3 kg
roşii, 1 kg morcovi, 1 kg apă, 300 g măsline, 350 […]
Prepelite rasol
Prepelite
rasol din: prepelite, mujdei de usturoi, sare. Ingrediente: 8 prepeliţe
mujdei de usturoi sare Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se
fierb în apă cu sare cca 20 de minute. Se servesc cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!
Fursecuri de mure cu lamaie
Fursecuri
de mure cu lamaie din: faina integrala, sucanat, praf de copt, lamaie,
iaurt de soia, lapte de migdale, faina de in, mure, cocos. Ingrediente: 2
căni de făină de grâu integrală 1/2 de cană de Sucanat 1 1/2 linguriţe
de praf de copt 1 linguriţă de zeamă de lămâie cu pulpă 1/2 de cană […]
Muschi de vita cu vin
Muschi
de vita cu vin din: muschiulet, vin, morcovi, sare, piper, ceapa, ulei,
pasta de rosii, faina, smantana. Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ 100 ml
vin roşu 2 morcovi sare piper 2 cepe roşii 4 linguri ulei 3 linguri
pastă de roşii 250 ml supă de carne 2 linguri făină 3 linguri smântână
Mod de […]
Paine rapida cu merisoare, fara grasimi
Paine
rapida cu merisoare, fara grasimi din: faina integrala, Sucanat, praf
de copt, bicarbonat, suc de portocale, faina sin seminte de in, apa,
merisoare, nuci. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 3/4 de
cană de Sucanat 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat de
sodiu 1 cană de suc de portocale […]
Glazed chicken wings
Glazed
chicken wings of: chicken wings, soy sauce, paprika, honey, salt,
pepper, rice, broccoli, carrot, seeds. Ingredients: 12-16 chicken wings 2
tbsp soy sauce 1 tbsp paprika 1 tsp cayenne pepper 2-3 tbsp runny honey
salt and pepper 250 g / 9 oz /1 cup basmati rice, cooked and cooled 1/2
head broccoli, separated into […]
Cartofi pentru micul dejun
Cartofi
pentru micul dejun din: cartofi, supa de legume, ceapa, ardei, sos de
soia, piper, rosii, ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi mari, curăţaţi
şi tăiaţi 6 linguri de supă concentrată de legume, împărţită 1 ceapă,
feliată fin 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe 4 linguriţe de sos de
soia degresat sau tamari 1/2 de linguriţă de […]
Smoothie din capsune tropicale
Smoothie
din capsune tropicale din: capsune, banana, piersici, suc de
portocale-piersici-mango, gheata. Ingrediente: 4 căni de căpşune
congelate 1 banană 2 piersici 1 cană de suc de portocale-piersici- mango
2 căni de gheală Mod de preparare: Se pun într-un blender toate
ingredientele pe care le-ai ales pentru băutura din fructe cu pulpă. Se
pasează […]
Reteta pentru micul-dejun: Muesli
Muesli
din: ovaz, stafide, germeni de grau, fructe uscate, nuci, migdale,
cocos, seminte de floarea-soarelui. Ingrediente: 4 1/2 căni de ovăz
presat 1 cană de stafide 1/2 de cană de germeni de grau prăjiti 1/2 de
cană de fructe uscate, tocate 1/2 de cană de nuci tocate 1/2 de cană de
migdale tocate 1/2 de cană […]
Clatite cu dovleac si sirop de artar
Clatite
cu dovleac si sirop de artar din: faina integrala, bicarbonat, praf de
copt, sare, condimente, faina de in, apa, lapte vegetal, dovleac, sirop
de artar, vanilie. Ingrediente: 2 căni de făină de grâu integrală 1
lingurită de bicarbonat de sodiu 1 lingurilă de praf de copt 1/2 de
lingurilă de sare de mare 1 […]
Cea mai buna salata de broccoli
Cea
mai buna salata de broccoli din: broccoli, merisoare, ceapa rosie,
nuci, indulcitor, otet din orez, maioneza, sare. Ingrediente: PENTRU
SALATĂ: 1 căpăţănă de broccoli proaspăt 1/2 de cană de merişoare uscate
1/4 de cană de ceapă roşie, tocată 1/2 de cană de nuci, tocate 2 linguri
de îndulcitor (agave) PENTRU SOS: 3 linguri de […]
Ceviche cu fasole
Ceviche
cu fasole din: ceapa, castravete, rosii, coriandru, fasole, avocado,
lamai verzi. Ingrediente: 1 ceapă roşie potrivită, tăiată cubuleţe 1
castravete potrivit, tăiat cubuleţe 2 roşii potrivite, tăiate cubuleţe
1/4 cană coriandru, tocat 1 cutie de fasole albă, clătită şi scursă 1
avocado, tocat 2 lămâi verzi, stoarse un vârf de cuţit de sare de […]
Chicken satay brochettes
Chicken
satay brochettes of: shallots, chicken thighs, red chilli, garlic,
ginger, butter, soy sauce, coconut milk, sugar, fish sauce, lime,
vinegar, carrot, oregano, salt, pepper. Ingredients: 8 chicken thighs,
boned and skinned 2 shallots, peeled and finely chopped 1/2 red chilii
(chili), finely chopped 2 cloves of garlic, finely chopped fresh
ginger, grated 5 tbsp […]
Reteta zilei: Miel cu cartofi noi si orez
Miel
cu cartofi noi si orez din: unt, usturoi, ceapa, chimne, coriandru,
turmeric, piper rosu, ardei, supa de pui, crema de cocos, miel, cartofi
noi, rosii, sare, piper, coriandru proaspat, orez. Ingrediente: 2
linguri de unt 4 catei de usturoi, zdrobit 2 cepe, feliata 4 lingurite
chimen, coriandru măcinat, turmeric si piper rosu 2-3 ardei […]
Musaca cu carne de miel
Musaca
cu carne de miel din: carne de miel, cartofi, unt, ceapa, usturoi,
patrunjel, sare, piper, vinete, rosii, oua, iaurt, parmezan.
Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi
felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3
linguri pastă de tomate o lingură pătrunjel verde […]
Salata mediteraneana de cartofi
Salata
mediteraneana de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, rosii,
masline, branza, patrunjel, otet, mustar, miere, sare, piper.
Ingrediente: 700 g cartofi 2 cepe roşii, tocate grosier un ardei gras
galben + un ardei gras verde, tocaţi în cuburi 6 linguri ulei de măsline
125 gr roşii, tocate cubuleţe 50 gr măsline tocate 125 gr […]
Peperonata
Peperonata
din: ardei, cartofi, ceapa, ulei, rosii, dovlecei, masline, busuioc,
sare, piper. Ingrediente: 2 ardei capia mari (sau doi ardei graşi roşii)
2 ardei graşi galbeni 450 gr cartofi o ceapă mare 2 linguri ulei de
măsline 700 gr roşii curăţate de pieliţă şi tocate cubuleţe 2 dovlecei
mici 50 gr măsline negre tocate câteva […]
Vinete coapte siciliene cu salata verde
Vinete
coapte siciliene cu salata verde din: vanata, telina, rosii, ulei,
ceapa, pasta de tomate, masline, otet, zahar, busuioc, salata verde,
sare, piper. Ingrediente: o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii
mari o linguriţă ulei de floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o
lingură pastă de tomate 25 gr măsline verzi sare piper […]
Salata de cartofi fiesta
Salata
de cartofi fiesta din: cartofi, sfecla, morcov, maioneza, ceapa, otet,
sare. Ingrediente: 4 cartofi mari curăţaţi şi tăiaţi cuburi 1/2 kilogram
de sfeclă, tăiată cubulete 1 cană de morcov, tăiat cubuleţe 7 linguri
de maioneza 1 ceapă roşie, tăiată cubuleţe 1/4 de cană de otet sare de
mare după gust Mod de preparare: […]
Soy-glazed chicken
Soy-glazed
chicken of: oil, chicken breast, garlic, soy sauce, sugar, pepper,
beans, carrots, rice. Ingredients: 1 tbsp vegetable oil 2 chicken
breasts, skinned and roughly chopped 2 cloves of garlic, finely sliced 2
tbsp soy sauce 1-2 tsp sugar 1 star anise black pepper 100 g green
beans, trimmed 2 carrots, peeled and cut into […]
Pachetele de salata verde
Pachetele
de salata verde din: salata, supa de legume, usturoi, ghimbir, ceapa,
morcov, telina, castane, susan, sos de soia, arpacas, drojdie, cimbru,
sare, piper, unt de arahide, tamari, lapte de cocos. Ingrediente: 1
căpăţână de salată verde 1/2 de cană de supă concentrată de legume 3
căţei de usturoi, mărunţiţi 1 lingură de ghimbir proaspăt, […]
Sos de vin cu unt
Sos
de vin cu unt din: unt, morcov, ceapa, faina, supa, vin alb, bulion,
sare, mirodenii. Ingrediente: 1 lingură unt (ulei) 1 morcov 1 ceapă 1
lingură făină supă (zeamă garne) 1 pahar vin alb 1 lingură bulion sare
mirodenii Mod de preparare: Ceapa şi morcovul tăiate mărunt se
rumenesc în unt sau ulei. […]
Garnitura cu crema de usturoi
Garnitura
cu crema de usturoi din: smantana, usturoi, oua, sare, piper.
Ingrediente: 360 g de smântână 35% 15 căţei de usturoi întregi, de
mărime medie 3 ouă sare şi piper Mod de preparare: Fierberi la foc
foarte mic usturoiul în smântână până se înmoaie. Mixaţi totul. Turnaţi
într-un castron. Presăraţi sare şi […]
Salata de varza (alba, rosie sau in combitatie)
Salata
de varza din: varza, otet, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 varză mărime
medie 1/2 lingură oţet 1-2 linguri ulei sare Mod de preparare: Se taie
varza în jumătate, se curăţă una dintre jumătăţi de frunzele veştede şi
se spală (dacă este cazul). Se scoate cotorul şi se taie varza foarte
fin, sub formă de […]
Zacusca de legume cu masline
Zacusca
de legume cu masline din: gogosari, ardei, ceapa, ulei, masline,
bulion, sare, piper. Ingrediente: 3 kg gogoşari 3 kg ardei graşi 2 kg
ceapă 400 ml untdelemn 400 g măsline 5 linguri bulion sare şi piper
Mod de preparare: Se iau 3 kg gogoşari, 3 kg ardei graşi, 2 kg ceapă,
400 ml […]
How to make Bread Rolls with Chicken and Cheese (VIDEO)
Bread Rolls with Chicken and Cheese How to make Bread Rolls with Chicken and Cheese Enjoy!
Roast chicken with sauce
Roast
chicken with sauce of: chicken supremes, oil, salt, pepper, lemon,
butter, sugar, oranges. Ingredients: 4 chicken supremes, skin on 2 tbsp
olive oil salt and pepper 400 g artichokes, peeled and chopped 1/2 lemon
1 tbsp butter 1-2 tbsp double (heavy) cream 1 satsuma, peeled and
segmented For the sauce: 100 g sugar 2 […]
Gateste 3 retete delicioase cu linte
Gateste
3 retete delicioase cu linte: Ciorba de linte cu unt Ciorba de linte
cu unt din: linte, morcov, ceapa, patrunjel, usturoi, cimbru, sare.
Ingrediente: 500 g linte un morcov 2 cepe un pătrunjel o capaţână de
usturoi un fir de cimbru sare Mod de preparare: Lintea, aleasă şi
spălată, se pune la […]
Nutty Chocolate
Nutty
Chocolate of: cream liqueur, hazelnut liqueur, hot chocolate, coffee.
Ingredients: 1 part Starbucks Cream Liqueur 3/4 part Hazelnut Liqueur
Hot Chocolate (or try it with coffee!) How to: Serve mixed in an
Irish coffee mug. Top with whipped cream, crushed nuts and cocoa powder.
Nutty Chocolate Enjoy!
How to make Avocado and Feta Cheese Salad (VIDEO)
Avocado and Feta Cheese Salad How to make Avocado and Feta Cheese Salad Enjoy!
Cafe L’Orange
Cafe
L’Orange of: coffee liqueur, creme de cacao, grand marnier, coffee.
Ingredients: 1 part Starbucks Coffee Liqueur 1 part DeKuyper Dark Creme
de Cacao 1 part Grand Marnier Hot Coffee How to: Serve mixed in an
Irish coffee mug. Top with whipped cream. Cafe L’Orange Enjoy!