Retete usoare si rapide
Sos de zmeura
Sos
de zmeura din: zmeura, coacaze, cirese, zahar. Ingrediente: 500 g
zmeură 500 g coacăze roşii (şi câteva negre) 500 g cireşe 250 ml apă 500
g zahăr gelifiant 3:1 Mod de preparare: Coacăzele şi cireşele se
aleg, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se pun la fiert împreună cu
apa, se […]
Jeleu de capsuni cu hibiscus
Jeleu
de capsuni cu hibiscus din: capsuni, apa, zahar, petale de hibiscus,
lamai. Ingrediente: 1,5 kg căpşuni 500 ml apă 1000 g zahăr gelifiant 1:1
1 mână de petale roşii de hibiscus 2 lămâi Mod de preparare:
Căpşunile se spală, se lasă să se scurgă bine, se aleg, se curăţă de
cotor şi sa […]
Porc cu usturoi verde
Porc
cu usturoi verde din: carne de porc, usturoi, ulei, sos de soia, sare,
bicarbonat, vin, faina, ou. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g
usturoi verde curăţat 2 linguri ulei de arahide 1 1/2 lingură sos de
soia 1/2 linguriţă sare un praf de bicarbonat 1/2 lingură vin 2
linguriţe făină 1 ou […]
Reteta pasta de rosii cu ghimbir
Reteta
pasta de rosii cu ghimbir din: rosii, ceapa, ghimbir, zahar, sare.
Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe ghimbir 1 linguriţă zahăr sare Mod de
preparare: Legumele, spălate şi curăţate, se presează timp de circa
zece minute. Din amestecul omogenizat bine, cu ajutorul unui mixer, se
prepară un piure foarte fin. Se adaugă […]
Reteta paine de casa
Reteta
paine de casa din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, iaurt, ulei.
Ingrediente: 60 g făină de grâu 1 lingură praf de copt 1 linguriţă sare 1
ou 1 l lapte 1 l iaurt (smântână) 1 lingură ulei de măsline Mod de
preparare: Se pune cuptorul la încălzit la 250°C. Se amestecă […]
Morcovi dulci in borcan
Morcovi
dulci in borcan din: morcovi, zahar, lamaie. Ingrediente: 3 kg morcovi 2
kg zahăr sucul de la 2 lămâi Mod de preparare: Se curăţă
morcovii, se spală, se înţeapă cu furculiţa şi se lasă în apă cu suc de
lămâie minimum două ore. Se pun la fiert în apă clocotită timp […]
Miel cu sos la cuptor
Miel
cu sos la cuptor din: pulpa de miel, pasta de alune, nucsoara, chili,
coriandru, usturoi, ghimbir, sofran, iaurt, sare. Ingrediente: 800 g
pulpă de miel 15 g pastă de alune 5 g nucşoară 5 g praf de chili 3 căţei
usturoi 10 g frunze de coriandru tăiate 2,5 g garam maşala 30 g pastă
[…]
Lapte cu portocale
Lapte
cu portocale din: lapte, suc de portocale, apa de trandafiri, miere.
Ingrediente: 100 ml lapte 100 ml suc de portocale 1 lingurră apă de
trandafiri 1 lingură miere 1 coajă de portocala, tăiată spiralat
Mod de preparare: Se fierbe laptele, se lasă să clocotească şi se
amestecă cu sucul de portocala, apa […]
Jeleu de mere cu menta
Jeleu
de mere cu menta din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru.
Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3
linguriţe de mentă proaspătă, tocată sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru
Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă
clocotită, […]
Jeleu de zmeura cu scortisoara
Jeleu
de zmeura cu scortisoara din: zmeura, zahar, vin, scortisoara,
cuisoare. Ingrediente: 1000 g zmeură 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml
vin roşu scorţişoară şi cuişoare Mod de preparare: Fructele se aleg
şi se clătesc cu grijă, sub jet de apă. Se toarnă într-o cratiţă şi se
acoperă cu vin roşu la […]
Reteta zilei: Risotto cu mazare si dovleac
Risotto
cu mazare si dovleac din: mazare, fasole verde, ulei de masline, unt,
dovleac, ceapa, orez, vin alb, supa de pui, parmezan, sare, piper.
Ingrediente: 115g mazăre 115g fasole verde proaspata, tăiate bucati pe
lungime 2 linguri ulei de masline 75g unt 1 dovleac, mic, curatat si
taiat fasii 1 ceapa , tocata fin 275g […]
Galuste cu migdale
Galuste
cu migdale din: gris, zahar, nucsoara, migdale, seminte, fulgi de
cocos. Ingrediente: 100 g griş 750 g zahăr pudră 900 g făină des năut 1
linguriţă praf de nucşoară 1 ceşcuţă migdale tăiate mărunt 1 ceaşcă
seminţe de bostan (decojite şi prrăjite) 6 linguri fulgi de cocos Mod
de preparare: Se amestecă grişul […]
Jeleu de cafea cu scortisoara
Jeleu
de cafea cu scortisoara din: cafea, apa, zahar, portocala, lamaie,
scortisoara. Ingrediente: 4 linguri de cafea instant 1000 ml apă 500 g
zahăr gelifiant 1 portocală 1 lămâie 1 beţişor de scorţişoară Mod de
preparare: Portocala se taie felii subţiri şi se dă în clocot împreună
cu 1000 ml apă, coajă de lămâie dată […]
Jeleu simplu de portocale rosii
Jeleu
simplu de portocale rosii din: suc de portocale, zahar. Ingrediente:
500 ml suc de portocale roşii 500 g zahăr gelifiant 1:1 Mod de
preparare: Puteţi stoarce portocalele în casă sau puteţi opta pentru suc
din comerţ. Aveţi grijă, însă, să nu cumpăraţi nectar, ci suc.
Amestecaţi-l cu zahărul, puneţi la fiert până […]
Pasare cu mazare verde
Pasare
cu mazare verde din: carne de pasare, mazare verde, bulion, ceapa,
ulei, marar, sare. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre 1 kg mazăre verde
(boabe) 2 linguri bulion 1 ceapă 3 linguri ulei (sau unt) 1 legătură
mărar verde sare Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală şi se
taie în bucăţele […]
Crema de spanac cu ghimbir
Crema
de spanac cu ghimbir din: spanac, branza, smantana, unt, ghimbir,
ceapa, malai, chili, sare, rosii. Ingrediente: 1 kg frunze de spanac 250
g brânză de burduf 10 g smântână 30 g unt 25 g ghimbir tăiat fin 3
bucăţi chili verde, tăiat 20 g mălai 25 g ceapă tăiată 5 g praf de chili
[…]
Cele mai bune Salate pentru masa de Craciun (2016)
Cele
mai bune Salate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Salata Caesar
Salata Caesar din: salata verde, nuci de pin, parmezan, piper, ou,
usturoi, sare de mare, mustar, suc de lamaie, ulei de masline. Poate te
intereseaza si: salata caesar cu pui Salata Caesar cu ciabatta salata
caesar Ingrediente: 2 salate verzi, maruntite […]
Pui cu smantana si verdeata
Pui
cu smantana si verdeata din: carne de pui, smantana, faina, ulei sau
unt, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de pui 0,5-0,75 kg
smântână 1 lingură făină 2 linguri ulei sau unt sare piper verdeaţă
(mărar, pătrunjel) Mod de preparare: Carnea de pui se curăţă, se spală
bine şi se taie în […]
Reteta orez cu scortisoara
Reteta
orez cu scortisoara din: orez, unt, scortisoara, cardamom, usturoi,
sare. Ingrediente: 4 ceşti orez cu bob lunguieţ 1/2 ceşcuţă unt 4
bucăţelte scorţişoară 4 bucăţi cardamom 2 căţei de usturoi 2 linguriţie
ghimbir pisat colorant galben 1 lingură cu sare Mod de preparare:
Orezul se spală bine şi se scurge, într-o tigaie se […]
Jeleu de corcoduse si morcovi
Jeleu
de corcoduse si morcovi din: corcoduse, morcovi, apa, zahar, lamaie,
campari. Ingrediente: 700 g corcoduşe 300 g morcovi 500 ml apă 350 g
zahăr gelifiant 3:1 sucul de la 1 lămâie 1 păhăruţ de Campari Mod de
preparare: Corcoduşele se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, iar
morcovii de dau pe râzătoare […]
Supa groasa de peste
Supa
groasa de peste din: crap, ou, sare, bicarbonat, vin, ghimbir, faina,
untura, piper, hagina. Ingrediente: 1 crap de 500 g 1 ou 1 linguriţă
sare 1 linguriţă bicarbonat 4 linguriţe vin 1 lingură rădăcină de
ghimbir 1 lingură făină dizolvată în 3 linguri untură un praf de piper
hagina Mod de preparare: Peştele, […]
Salata cu germeni de soia
Salata
cu germeni de soia din: germeni de soia, jambon, ceapa, sos de soia,
ulei. Ingrediente: 300 g germeni de soia 100 g jambon 1 ceapă 1 lingură
sos de soia 2 linguri ulei de arahide 1 linguriţă ulei de susan piperat
Mod de preparare: Se opăresc germenii de soia în apă clocotită, timp
[…]
Pui cu soia
Pui
cu soia din: piept de pui, sos de soia, faina, ulei. Ingrediente: 2
piepţi de pui dezosaţi sos soia 2 linguri făină ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Carnea de pui se taie în fâşii sau cubuleţe si se
acoperă cu sosul de soia. Se lasă la marinat două ore, la temperatura
[…]
Reteta fructe prajite
Reteta
fructe prajite din: banane, mar, ananas, faina, apa, praf de copt,
sare, zahar, ulei, miere. Ingrediente: 2 banane 1 măr 2 felii de ananas
80 g făina 6 linguri de apă 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit de
sare 1 lingura de zahăr ulei miere Mod de preparare: Se curăţă […]
Felii de porc in sos dulce
Felii
de porc in sos dulce din: carne de porc, zahar, usturoi, vin, untura,
sos de soia. Ingrediente: 200 g carne de porc 1 lingură de zahăr 50 g
usturoi verde sau uscat 1 lingură vin 3 linguri untură 1 linguriţă
glutamat de sodiu 1 lingură sos de soia Mod de preparare: Se fierbe
[…]
How to make Lentil and Coconut Soup (VIDEO)
Lentil and Coconut Soup How to make Lentil and Coconut Soup Enjoy!
Chicken stuffed potatoes
Chicken
stuffed potatoes of: chicken breast, potatoes, yoghurt, cumin,
coriander, cinnamon, chili, sugar, garlic, salt, pepper. Ingredients: 4
skinless chicken breasts, diced evenly 8 large floury potatoes, peeled
and turned For the marinade: 300 ml plain yoghurt 1 tsp ground cumin 1
tsp ground coriander 1 tsp garam maşala 1 tsp ground cinnamon 1 1/2 […]
Eggplant Parmigiana
Eggplant
Parmigiana of: eggplants, eggs, bread crumbs, salt, pepper, garlic,
olive oil, tomatoes, tomato paste, basil, parmesan, mozzarella.
Ingredients: 2 Small Eggplants; unpeeled cut into 1/4-inch rounds 2
Eggs; lightly beaten 1-1/2 Cup Bread crumbs 1/2 Teaspoon Salt 1/8
Teaspoon Pepper 1 Garlic cloves peeled and halved 3/4 Cup Olive oil 20
Ounce Tomatoes, canned […]
Chicken mimolletes fondants
Chicken
mimolletes fondants of: chicken breast, tarragon, mimolette cheese,
salt, pepper, flour, butter, egg, milk. Ingredients: 2 chicken breasts,
skinned and finely diced 2 sprigs tarragon, chopped 100 g mimolette
cheese, grated 100 ml double (heavy) cream salt and pepper 500 g
self-raising flour 80 g butter, melted 1 egg, beaten 250 ml milk 30 g
[…]
Duck Scallopine With Dried Cherries And Grappa
Duck
Scallopine With Dried Cherries And Grappa of: duck, flour, olive oil,
dried cherries, grappa, red wine, chicken stock, butter, chives.
Ingredients: 1 magret of duck, double-sided (approximately 1 lb.) 1/2
cup seasoned flour 4 tbsp. virgin olive oil 1/2 cup dried cherries 1/2
cup grappa 1/2 cup dry red wine 1/2 cup chicken stock […]
How to make Creamed Green Peas Soup (VIDEO)
Creamed Green Peas Soup How to make Creamed Green Peas Soup Enjoy!
Creamy Champagne Risotto
Creamy
Champagne Risotto of: butter, onion, arborio rice, champagne, stock,
double cream, parmesan. Ingredients: 2 Tablespoon unsalted butter 1
small onion, finely chopped 2 cups arborio rice 1/2 bottle champagne 3
cups hot beef or chicken stocks 1/2 cup double cream 5 Tablespoon
freshly grated parmesan cheese salt How to: Melt the butter in a […]
How to make One Pot Cajun Chicken (VIDEO)
One Pot Cajun Chicken How to make One Pot Cajun Chicken Enjoy!
How to make Tasty Chicken Parmesan (VIDEO)
Chicken Parmesan How to make Tasty Chicken Parmesan Enjoy!
Crab Cioppino
Crab
Cioppino of: crabs, shrimp, clams, onion, green onion, pepper, garlic,
tomato puree, tomato sauce, olive oil, parsley, wine, water, salt,
pepper, rosemary, thyme. Ingredients: 2 medium sized Dungeness Crabs,
1-1/2 lbs. each 1 lb. Lg. Shrimp, in shells 12 medium sized fresh clams 1
lg. onion, sliced 6 green onions, sliced using part of […]
How to make Creamy Mushroom Pasta (VIDEO)
Creamy
Mushroom Pasta How to make Creamy Mushroom Pasta
Enjoy! Fettucini Romano Ala Fratelli Fettucini Romano Ala Fratelli of:
olive oil garlic, white wine, half-and-half, romano cheese, spinach
fettuccini, parsley. Ingredients: 1 Tablespoon Olive oil 3 Cloves
garlic, crushed 1/2 Cup White wine […]
Kentucky corn chicken wings
Kentucky
corn chicken wings of: chicken wings, buttermilk, flour, eggs,
cornflakes, oregano, tabasco, oil. Ingredients: 2 chicken wings 300 ml
buttermilk 100 g plain (all-purpose) flour 2 eggs, beaten 200 g
cornflakes, lightly crushed 1 tsp dried oregano few drops Tabasco
vegetable oil How to prepare: Place the chicken wings in a bowl with
[…]
Cozze A Raganati
Cozze
A Raganati of: mussels, bread crumbs, oregano, pepper, parsley, olive
oil, tomatoes, white wine. Ingredients: 4 lbs. of mussels-scrubbed, and
cleaned 1-1/2 cups of bread crumbs 1 tsp. of oregano 1 tsp. of black
pepper 1/2 cup of parsley-chopped 1/3 cup of olive oil 1 cup of crushed
tomatoes 1/2 cup of white wine […]
Despre Legume, zarzavaturi si fructe
Despre
Legume, zarzavaturi si fructe Aceste alimente constituie principala
sursa de substante minerale si vitamine din alimentatie; incercati sa
mincati toate legumele de sezon; multe legume se gasesc indiferent de
anotimp; adaugati fasole si linte, care sint surse excelente de fier si
alte substante minerale; Fructele contin si ele multe vitamine si
substante minerale; consumati […]
How to make Garlic Shrimps with Quinoa (VIDEO)
Garlic Shrimps with Quinoa How to make Garlic Shrimps with Quinoa Enjoy!
Chiftelute la cuptor cu ardei
Chiftelute
la cuptor cu ardei din: carne de miel, ardei, lamaie, oua, pesmet,
sare, condimente. Ingrediente: 1 kg carne tocată de miel 2 ardei iuţi 1
ceapă verde 1/2 lămâie (zeama) 3 ouă pesmet sare condimente Mod de
preparare: Se toacă bine carnea, de două ori, şi se adaugă ardeiul iute
şi ceapa tăiate […]
Salata de vara cu ghimbir
Salata
de vara cu ghimbir din: telina, varza, napi, castraveti, ardei,
usturoi, ceapa, ghimbir, sare. Ingrediente: ţelină varză albă varză
roşie napi castraveţi ardei roşu sare usturoi ceapă verde ghimbir Mod
de preparare: Legumele se curăţă de coji/seminţe, se spală şi se taie
rondele, amestecându-se bine şi cu restul de ingrediente, în cantităţi
după […]
Vita cu sos de stridii
Vita
cu sos de stridii din: carne de vita, ciuperci, mazare, ghimbir, ceapa,
vin, amidon, sos de stridii, sos de soia, zahar, ulei, sare.
Ingrediente: 400 g carne de vită 125 g ciuperci (urechi de lemn) 100 g
muguri de porumb sau bambus 125 g mazăre 1 linguriţă ghimbir tocat 1 fir
ceapă verde 2 […]
Supa cu lapte de cocos si pui
Supa
cu lapte de cocos si pui din: lapte de cocos, piept de pui, ciuperci,
lemongrass, ghimbir, porumb, lamaie, sos de peste, ardei, piper.
Ingrediente: 800 ml lapte de cocos 450 ml supă de pui 400 g piept de pui
200 g ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 bucată ghimbir de 5
cm 100 […]
Sos de crevete cu crutoane
Sos
de crevete cu crutoane din: crevete, paine, ou, faina, sos de soia,
sare, vin, bicarbonat, untura, usturoi, ulei. Ingrediente: 225 g crevete
100 g pâine 1 albuş de ou 2 linguriţe făină dizolvate in 3 linguriţe
apă 1 lingură sos de soia 1/2 lingură sare 2 linguriţe vin 1/2 linguriţă
bicarbonat 4-5 linguri untură […]
Pulpa de porc cu sos de soia
Pulpa
de porc cu sos de soia din: pulpa de porc, morcov, sos de soia, sare,
piper, zahar, ceapa, alune, amidon, castraveti, ulei. Ingrediente: 300 g
pulpă porc 1 morcov pastă ardei iute sos soia 1/2 cană supă de legume
sare zahăr alune amidon castraveţi ceapă verde piper alb, măcinat ulei
floarea soarelui, pentru prăjit […]
Cele mai bune Salate pentru masa de Craciun
Cele
mai bune Salate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Salata de vita cu
dressing picant Salata de vita cu dressing picant din: ardei iute,
usturoi, sirop de artar, sos de peste, suc de lamaie, ulei de avocado,
verdeata, rosii, ceapa rosie, castravete, coriandru, busuioc, menta
caju, vita. Ingrediente dressing pentru salata: 1 linguriță […]
Pui cu ghimbir si ananas
Pui
cu ghimbir si ananas din: carne de pui, compot, ceapa, usturoi,
ghimbir, sos de soia, amidon, morcov, ulei. Ingrediente: 300 g carne de
pui 1 cutie (400 g) compot de ananas 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1
lingură ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1 lingură amidon 1 morcov 4
linguri ulei […]
Jeleu de coacaze
Jeleu
de coacaze din: coacaze, miere, gelifiant, apa. Ingrediente: 500 g
coacăze 500 ml apă 500 g miere 1 pachet gelifiant 3:1 pentru 1000 g
fruct Mod de preparare: Puteţi lucra cu jumătate coacăze negre şi
jumătate roşii, deoarece cele roşii singure vor avea o culoare pală.
Nici jeleul de coacăze albe nu este […]
Orez cu sunca si cascaval
Orez
cu sunca si cascaval din: orez, sunca, cascaval, ardei, piper, sare,
ulei, ou, ceapa. Ingrediente: orez şuncă presată caşcaval ardei gras
piper alb sare ulei ou ceapă verde Mod de preparare: Orezul se spală
în două-trei ape şi se fierbe în apă în cantitate egală cu a sa. Sunca
se taie cuburi mici, […]
Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata
Prajitura
cu morcovi si glazura de ciocolata din: oua, morcovi, faina, ulei,
zahar, praf de copt, nucsoara, scortisoara, vanilie, nuci, sare,
ciocolata. Ingrediente: 2 ouă mari 2 morcovi medii 1 cană făină albă 1
cană zahăr 1/2 cană ulei 1/2 lingură praf de copt 1/4 linguriţă nucşoară
rasă 1/2 linguriţă scorţişoară 1 fiolă esenţă de […]
Pui cu rachiu de mere
Pui
cu rachiu de mere din: pui intreg, carnat, slaninuta, smantana, mere,
rachiu de mere, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 pui întreg cam
150 g cârnat proaspăt o bucată de slăninuţă subţire şi destul de mare,
cât să acopere pieptul puiului 100 g smântână 3 mere cam 150 ml rachiu
de mere 1 lingură unt […]
Crema de morcovi cu smantana
Crema
de morcovi cu smantana din: rosii, ceapa, cartofi, smantana, lapte,
sare, piper. Ingrediente: 100 g roşii 200 g ceapă 100 g cartofi 1 ceaşcă
smântână 1 cană lapte sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se
spală legumele, după care se taie mărunt. Se adaugă sarea şi şase căni
cu apă, lăsându-se […]
Pui intregi la gratar
Pui
intregi la gratar din: pui, ulei, piper, boia, sare, vin. Ingrediente:
1-2 pui 2 linguri ulei (sau unt) piper măcinat 1 linguriţă boia sare
eventual: 1/2 pahar vin Mod de preparare: Puii se curăţă bine, se
spală şi se desfac pe lung în jumătăţi, pentru a putea fi aşezaţi pe
grătar. Separat se prepară […]
Muschi de vita cu cola
Muschi
de vita cu cola din: muschi de vita, cola, sos de soia, ulei, usturoi,
arpagic. Ingrediente: muşchi de vită cola sos de soia ulei de susan cu
seminţe usturoi arpagic Mod de preparare: Se taie muşchiul felii cât
mai subţiri şi se lasă câteva ore la marinat într-un amestec de pepsi,
ulei […]
Jeleu de fructe de soc
Jeleu
de fructe de soc din: suc de fructe de soc, zahar. Ingrediente: 750 ml
suc de fructe de soc 1000 g zahăr gelifiant 1:1 Mod de preparare:
Fructele se storc în oala cu aburi, fără zahăr, şi din sucul obţinut se
opreşte cantitatea indicată în reţetă. Aceasta se toarnă în cratiţă, […]
Reteta zilei: Risotto cu branzeturi
Risotto
cu branzeturi din: unt, ceapa, supa de pui, risotto, vin alb, branza
gruyere, branza, gorggonzola, parmezan, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 3 linguri unt 1 ceapa, tocata marunt 1,2 l supa de pui
350g orez risotto 200ml vin alb 50 gr branza Gruyere, rasa 50g cubulete
de branza 50g cubulete de branza Gorgonzola 50g parmezan […]
Bautura cu inghetata
Bautura
cu inghetata din: limeia, suc de lamaie, inghetata, gheata, zahar,
lamaie. Ingrediente: 2 sticle Limeia (suc nealcoolic cu gust de chitra) 1
linguriţă suc de lămâie 1 1/2 ceaşcă îngheţată de lămâie 4 ceşti gheaţă
pisată 2 linguri zahăr pudră 1 lămâie feliată Mod de preparare:
Intr-un mixer se pun laolaltă toate ingredientele. […]
Jeleu de struguri cu gin
Jeleu
de struguri cu gin din: struguri, gin, indulcitor, gelifiant.
Ingrediente: 1000 g struguri 1 păhăruţ de gin 1000 g înlocuitor de
zahăr 1 pachet de gelifiant 3:1 pentru 1000 g fructe Mod de
preparare: Strugurii se curăţă de pe ciorchini, se taie în două şi se
pun la fiert cu puţină apă. Apoi […]
Vita la tigaie
Vita
la tigaie din: carne de vita, vin, piper, sare, chimen, usturoi,
anason, faina, oua, hagina, ghimbir. Ingrediente: 900 g carne de vita 1
linguriţă sare 1 1/2 lingură vin un praf de piper (chinezesc – de
preferat) chimen, usturoi şi anason (toate trei însumând 2 linguriţe) 4
ceşti ulei arahide 3 ouă 7 linguri […]
Supa de caras
Supa
de caras din: caras, napi, untura, bicarbonat, vin, sare, hagina,
ghimbir. Ingrediente: 450 g caras 225 g napi 5 linguri untură 1
linguriţă sare 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 lingură vin 1 lingură
rădăcină de ghimbir hagina Mod de preparare: Hagina se taie pe lung,
şuviţe. Napii curăţaţi şi ghimbirul se taie felii cât […]
Retete pentru Masa de Craciun (2016)
Retete
pentru Masa de Craciun: Coaste picante de porc O reteta delicioasa de
coaste picante de porc din: coaste de porc, ceapa, usturoi, ardei iute,
lamai verzi, ulei extravirgin de masline si sare. Această reţetă
prevede îmbinarea aromei dulcege a mentei şi cea plăcut aspră a lămâii
verzi Ingrediente: 600 g coaste de porc […]
Reteta spanac cu susan
Reteta
spanac cu susan din: spanac, susan, sare, bicarbonat, ulei de susan.
Ingrediente: 450 g spanac 2 linguriţe de susan 1 linguriţă sare 1/3
linguriţă bicarbonat 1 1/3 linguriţă ulei de susan Mod de preparare:
Se curăţă spanacul, se înlătură părţile tari şi se spală bine, după
care se lasă să se scurgă. […]
Sos de safide pentru friptura de pui
Sos
de safide pentru friptura de pui din: stafide, strugure, lamai, vin
alb, zahar. Ingrediente: 300 g stafide 1 strugure bine copt 2 lămâi 1
pahar de vin alb 2 linguri cu zahăr Mod de preparare: Spălaţii
stafidele şi treceţi prin maşina de tocat întreaga cantitate. Indulciţi
vinul pe foc mic, răciţi amestecul, turnaţi […]
Salata de varza cu chili
Salata
de varza cu chili din: varza, morcovi, castraveti, zahar, usturoi,
otet, ardei, chili, piper. Ingrediente: 1/2 varză 3 morcovi 2 castraveţi
5-6 căţei usturoi 3 linguri zahăr oţet după gust 1 ardei roşu iute 1/2
linguriţă praf de chili piper Mod de preparare: Se taie varza
fideluţă, morcovii şi castraveţii se dau pe […]
Jeleu de rubarba
Jeleu
de rubarba din: rubarba, zahar, apa. Ingrediente: 1000 g rubarbă 500 g
zahăr gelifiant 2:1 250 ml apă Mod de preparare: Rubarba se spală şi
se taie în bucăţi lungi de circa 1 cmn. Nu se curăţă de coajă. Se pune
la fiert împreună cu apa şi se lassă să fiarbă până […]
Reteta pui in sos dulce-acrisor
Reteta
pui in sos dulce-acrisor din: ardei, morcov, broccoli, pastai,
ciuperci, piept de pui, spaghete, sos de soia, ketchup, zahar, otet,
sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi (gogoşari) tăiaţi felii subţiri 1
morcov tăiat felii 1 broccoli 10-20 păstăi verzi, taiate jumătăţi 6-7
ciuperci tăiate felii 1-2 piepţi pui, dezosaţi tăiaţi cuburi 1/2 pachet
de […]
Porc cu lemongrass
Porc
cu lemongrass din: carne de porc, lemongrss, ceapa, ardei, sos de
peste, alune, zahar, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 350 g
carne de porc 1 tulpină lemongrass 2 fire ceapă verde 1 ardei iute 1
lingură sos de peşte 25 g alune prăjite uşor 1 lingură ulei de arahide
1/2 linguriţă zahăr maro 1 […]
Frigarui de pui cu lemongrass
Frigarui
de pui cu lemongrass din: file de pui, usturoi, ceapa, zahar, sos de
peste, ulei, unt, lapte de cocos, sos de chili, lemongrass. Ingrediente:
500 g file de piept de pui 1 căpăţână de usturoi o ceapa mică 2 linguri
de zahăr 2 linguri sos de peşte (de ciuperci, de stridii) 3 linguri de
[…]
Cubulete din peste prajit
Cubulete
din peste prajit din: peste, ou, sare, piper, amidon, coriandru,
chimion, ulei. Ingrediente: 250 g peşte file 1 albuş sare piper negru
măcinat chimion măcinat coriandru 1 linguriţă amidon alimentar 3 linguri
ulei Mod de preparare: Peştele se zvântă şi se taie în bucăţi
potrivite. Albuşul se bate spumă. Se omogenizează bine sarea, toate […]
Desert cu ciocolata si nuci
Desert
cu ciocolata si nuci din: aluat, nuci, cacao, unt, zahar, rom.
Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj 300 g nuci 2 linguri cacao 25 g
unt 2 linguri zahăr 1 fiolă esenţă de rom Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la treapta 4. Amestecaţi cacaua cu zahărul, opăriţi
cu 3-4 linguri de apă […]
Coniglio Alla Cassia
Coniglio
Alla Cassia of: rabbit, olive oil,butter, pork, onions, garlic, bay
leaves, pepper, red wine, tomato, salt. Ingredients: 3 Pound Rabbit
with liver 3 Tablespoon Olive oil 2 Tablespoon Butter; melted 2 Ounce
Salt pork; diced 1/3 Pound Onions; peeled and diced 2 Garlic cloves;
mashed 2 Bay leaves; crumbled 1/4 Teaspoon Black pepper 6 […]
Conchiglie Tutto Giardino
Conchiglie
Tutto Giardino of: carrots, onion, red onion, tomatoes, zucchini, bell
pepper, white wine, basil, garlic, salt, pepper, sugar, flour, tomato
paste, parmesan, light cream, pasta. Ingredients: 1-1/2 Cups Carrots,
sliced 1 Cup Chopped Onion 1 Red Onion, chopped 7 Tomatoes, sliced 3
Cups Zucchini, sliced 1 Bell Pepper 1-1/2 Cups White Wine 2 Tablespoons
[…]
How to make Stuffed Sweet Potato (VIDEO)
Stuffed Sweet Potato How to make Stuffed Sweet Potato Enjoy!
Clams Oregana Basilico
Clams
Oregana Basilico of: clams, cheese, white wine, parsley, bread crumbs,
lemon juice, basil, oregano, garlic. Ingredients: 36 Clams 2 tablespoon
Grated Romano cheese 2/3 tablespoon Dry white wine 2 tablespoon Minced
fresh Italian parsley Stuffing: 3 1/2 cup Fresh bread crumbs Juice of
1/2 Lemon (approx. 2 Tab) 1 tablespoon Fresh basil 1 tablespoon […]
How to make Tacos and Margaritas (VIDEO)
Tacos and Margaritas How to make Tacos and Margaritas Enjoy!
Parsley Cioppino
Parsley
Cioppino of: garlic, onion parsley, olive oil, parsley, tomato sauce,
tomatoes, oregano, sal, pepper, sherry, lobster, shrimp, whitefish,
clams. Ingredients: 3 cloves garlic, minced 1/4 cup onion, finely
chopped 2 tablespoons parsley, chopped 1 cup olive oil 2 cups tomato
sauce 1 (28 oz.) can tomatoes 1/2 teaspoon dried oregano 1/2 teaspoon
dried marjoram […]
Cicerchiata
Cicerchiata
of: flour, eggs, lemon, oil, honey, hazelnuts, chocolate. Ingredients:
3 cups all purpose flour 4 extra large eggs 1 tbsp. lemon rind (grated)
4 cups vegetable oil 1 cup honey 2 cups whole hazelnuts 4 squares (4
oz.) semi-sweet chocolate How to: Place flour in a large bowl, make a
well. Add eggs […]
Crevete inabusit cu vin
Crevete
inabusit cu vin din: crevete, ulei, zahar, sare, vin, bicarbonat,
ghimbir. Ingrediente: 6 crevete de mărime medie 4 linguri ulei de
arahide 4 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 1/2 lingură vin 1/3
linguriţă bicarbonat 1 lingură rădăcină ghimbir tocat Mod de
preparare: Crevetele, spălate şi curăţate, se aşază în tigaia cu uleiul
[…]
Rata inabusita in bere
Rata
inabusita in bere din: rata, bere, sare, vin, bicarbonat, ghimbir,
piper. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 kg 1 sticlă de bere 3
linguriţe sare 2 linguri vin 1/2 linguriţă bicarbonat 1 lingură rădăcină
ghimbir un praf de piper Mod de preparare: Raţa, curăţată şi spălată
bine, se pune într-o oală pe foc, […]
Pui cu alune
Pui
cu alune din: piept de pui, alune, pasta de ardei, vin, sare, piper,
amidon, ceapa, zahar. Ingrediente: 250 g piept pui 80 g alune 5 g pastă
ardei iute 20 ml vin alb 3 g sare 2 g piper alb, măcinat 50 g amidon 50 g
ceapă verde puţin zahăr 1/2 cană supă […]
Orez cu migdale si miere
Orez
cu migdale si miere din: orez, miere, migdale. Ingrediente: 500 g orez
150 g miere 150 g migdale (sau nuci) Mod de prieparare: Se lasă
orezul în apă timp de cel puţin două ore, după care se spală şi se
scurge bine. Se pune la fiert în apă reece cu puţină […]
Fidea cu legume
Fidea
cu legume din: fidea, carne, legume, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de
soia, amidon, ulei. Ingrediente: 250 g fidea din orez 250 g carne
dezosată de pui 250 g legume congelate 1 ceapă mai mică 1 căţel usturoi 1
linguriţă ghimbir pisat 1 linguriţă sos de soia condimentat 2 linguri
sos dulce de soia 1 […]
Cubulete de biban
Cubulete
de biban din: biban, lamaie, sos de soia, otet, sare, piper, zahar,
chimion, ghimbir, coriandru, morcovi, ou, ceapa, mazare, rosii, amidon,
ulei. Ingrediente: 400 g biban file sucul de la o jumătate de lămâie 2
linguri sos de soia 2 linguri oţet sare piper alb măcinat coriandru,
chimion măcinat, ghimbir pudra (câte un vârf […]
Retete delicioase pentru masa de Craciun (2016)
Retete
delicioase pentru masa de Craciun: Muschiulet de porc umplut cu carnati
Muschiulet de porc umplut cu carnati din: muschiulet de porc, sunca
presata, carnat proaspat de casa, legume mexicane, oua, cascaval, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 200 g şuncă presată
300 g cârnat proaspăt de casă 300 g legume […]
Pasca cu branza de vaci si stafide
Pasca
cu branza de vaci si stafide din: faina, branza, stafide, rom, vanilie,
sare, lamaie, smantana. Ingrediente: aluat simplu de cozonac din 500 g
făină 1 kg brânză de vaci grasă 200 g zahăr 50 g unt 1 fiolă esenţă de
vanilie 1 fiolă esenţă de rom 1 linguriţă coajă de lămâie fin rasă 1/2
[…]
Creveti inabusiti cu sos
Creveti
inabusiti cu sos din: crevete, carne, castane, ulei, ou, sare, piper,
faina, vin, ghimbir. Ingrediente: 450 g crevete 85 g carne grasă de porc
150 g castane 6 linguri ulei de arahide 1 ou 1/2 linguriţă sare 1/4
linguriţă bicarbonat 2 linguri făină 1 lingură vin 1 lingură rădăcină
ghimbir tocat piper Mod […]
Prajitura cu capsuni si scortisoara
Prajitura
cu capsuni si scortisoara din: zahar, oua, capsuni, unt, faina, praf de
copt, sare, scortisoara, lamaie, vanilie, lapte. Ingrediente: 9 linguri
zahăr 3 ouă 6-7 linguri unt topit (călduţ) 12 linguri făină 8 linguri
lapte la temperatura camerei 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă sare 1/2
linguriţă coajă de lămâie rasă fin 1/2 […]
Sos delicios de vanilie
Sos
delicios de vanilie din: lapte, oua, zahar, vanilie. Ingrediente: 500
ml lapte 3 ouă 3 linguri zahăr o jumătate baton vanilie Mod de
preparare: Intr-o cratiţă se freacă bine gălbenşurile cu zahărul, apoi
se adaugă treptat laptele cald, amestecând continuu. Cratiţa se aşază în
alta mai mare cu apă clocotită (bain-marie), se adaugă vanilia […]
Sos delicios de visine
Sos
delicios de visine din: visine, vin, zahar, oua. Ingrediente: 1 kg
vişine 500 ml vin 150 g zahăr un ou întreg 2 gălbenuşuri Mod de
preparare: Vişinile se spală, li se scot sâmburii, se zdrobesc şi se
fierb (circa 15 minute) cu vinul, apoi se strecoară şi se lasă să se
răcească. Separat se […]
Cascaval afumat la capac
Cascaval
afumat la capac din: cascaval, unt sau ulei. Ingrediente: cam 150 g
caşcaval de persoană unt (ulei) Mod de preparare: Caşcavalul se taie
în felii groase de 0,5-1 cm. Feliile de caşcaval sunt prăjite într-o
tigaie cu unt sau ulei fierbinte. Rezultatele sunt în funcţie de tipul
caşcavalului folosit. Dacă se foloseşte caşcaval […]
Sos de lamaie dulce
Sos
de lamaie dulce din: lamaie, zahar, ou, vin. Ingrediente: 1 lămâie 4
linguri zahăr pudră 3 gălbenuşuri un pahar vin alb Mod de preparare:
Coaja de lămâie rasă se freacă cu zahărul aproximativ cinci minute, se
adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând mereu numai într-un
singur sens. Crema obţinută se amestecă cu zeama de […]
Jeleu de trandafir
Jeleu
de trandafir din: petale de trandafir, apa, zahar, acid citric.
Ingrediente: 1 pumn de petale de trandafir roşii 1000 ml apă 500 g zahăr
gelifiant 2:1 10 g acid citric Mod de preparare: Apa se dă în
clocot şi se presară în ea câteva petale. Se imfuzează scurt, se scot
din apă, […]
Reteta zilei: Risotto cu ricotta si parmezan
Risotto
cu ricotta si parmezan din: ulei de masline, ceapa, risotto, supa de
pui, ricotta, busuioc, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri
ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 275g risotto 1 l supa de pui
fierbinte 175g brânză ricotta 50g frunze proaspete de busuioc, fin
tocat, plus suplimentar pentru ornat 75g parmezan ras sare […]
Chiftele de porc cu susan
Chiftele
de porc cu susan din: carne de porc, seminte de susan, faina, ou, sos
de soia, bicarbonat, vin, ghimbir, ulei, piper. Ingrediente: 250 g carne
grasă de porc 3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină
(dizolvate într-o lingură cu apă) 1 ou 2 linguriţe sos de soia 1
linguriţă rasă bicarbonat 1 lingură […]
Jeleu de visine cu miere
Jeleu
de visine cu miere din: suc de visine, miere, lichior de fructe, zahar.
Ingrediente: 750 ml suc de vişine 250 g miere 8 cl lichior de fructe 1
pachet de zahăr vanilat 500 g zahăr gelifiant 2:1 Mod de preparare:
Sucul de vişine se obţine fie în oala cu aburi, fie într-o cratiţă […]
Reteta clasica: Cascaval pane
Cascaval
pane din: cascaval, ulei, ou, faina, pesmet. Ingrediente: 150 g
caşcaval ulei 1 ou făină pesmet Mod de preparare: Caşcavalul se taie
în felii mai mari şi mai groase (1-1,5 cm). Feliile se dau prin făină,
ou bătut şi apoi pesmet. După aceea, sunt prăjite pe ambele părţi într-o
tigaie cu ulei încins […]
Sos de vin dulce
Sos
de vin dulce din: vin, galbenus, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 pahar de
vin alb 3 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră coaja rasă de la o lămâie Mod
de preparare: Se freacă gălbenuşul cu zahărul şi coaja de lămâie până se
obţine o cremă omogenă care se subţiază cu vinul călduţ, amestecând
continuu. Se pune apoi […]
Retete delicioase pentru Craciun (2016)
Retete
delicioase pentru Craciun: Fleica de porc cu ciuperci si carnati
Fleica de porc cu ciuperci si carnati din: fleica de porc, carnat
afumat, ciuperci, lapte, ou, patrunjel, chifle, ceapa, ulei, vegeta,
sare, usturoi. Ingrediente: 800 g fleică de porc 1 fir cârnat afumat 350
g ciuperci 300 ml lapte 1 ou 1 legătură […]
Sos de mere cu cuisoare
Sos
de mere cu cuisoare din: mere, faina, margarina, sare, zahar, cuisoare.
Ingrediente: 250 g mere (2-3 mere) 10 g făină (o linguriţă rasă) 25 g
margarină sare puţin zahăr cuişoare tocate Mod de preparare: Merele se
curăţă de coajă, se taie în felii subţiri sau se rad pe râzătoare şi se
fierb circa […]
Sufleu de punch
Sufleu
de punch din: rom, oua, lapte, zahar, faina, unt. Ingrediente:
1 păhărel (mic) de rom tare, aromat 5 ouă 2 pahare (mari) lapte fiert 75
g zahăr pudră 70 g făină 65 g unt unt pentru uns Mod de preparare:
Laptele, untul şi zahărul se pun într-o cratiţă să fiarbă. Când
clocotesc, se adaugă toată […]
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza
Conserva
de ardei grasi umpluti cu varza din: ardei, morcovi, telina, patrunjel,
pastarnac, varza, sare, hrean, frunze de visin, frunze de telina, boabe
de mustar, otet. Ingrediente: 15-20 ardei graşi mari 3 morcovi o ţelină
un pătrunjel un păstârnac 2 verze sare hrean frunze de vişin frunze de
ţelină boabe de muştar oţet Mod […]
Reteta traditionala: Ochiuri romanesti
Ochiuri
romanesti din: oua, sare, unt. Ingrediente: ouă proaspete sare unt
Mod de preparare: Se pune la fiert o crăticioară cu apă în care s-a
turnat puţin ofet (cam 1 lingură de ofet la 1 I apă) şi sare. Când apa a
început să clocotească, se sparg ouăle şi confinutul (oul crud) este
pus […]
Gogosele din cascaval
Gogosele
din cascaval din: cascaval sau svaiter, oua, faina, ulei. Ingrediente:
200 g caşcaval tare (sau şvaiţer) ras 4 albuşuri crude făină ulei Mod
de preparare: Caşcavalul ras mărunt se amestecă cu cele 4 albuşuri. Din
compoziţie se iau cantităţi mici (cât o nucă), din care se modelează cu
mâna mici sfere. Acestea se […]
Sos rapid de gutui
Sos
rapid de gutui din: gutui, faina, untdelemn, sare, zahar. Ingrediente: 1
gutuie (250 g) 10 g făină (o linguriţă rasă) 2 linguri untdelemn o
linguriţă margarină sare o lingură zahăr Mod de preparare: Gutuia se
curăţă de coajă, se rade pe răzătoarea cu găuri mari şi se fierbe,
într-un sfert de litru de apă, […]
Crochete din oua
Crochete
din oua din: oua, faina, lapte, ulei, marar, sare, piper, pesmet.
Ingrediente: 5 ouă crude 1-2 linguri făină 1 cană lapte 4-5 linguri ulei
mărar tocat sare piper pesmet (5 linguri) Mod de preparare: Se fierb 4
ouă tari (peste 10 minute). Se scot în apă rece, se curăţă şi se toacă
mărunt. […]
Sufleu de piersici
Sufleu
de piersici din: piersici, vin, apa, unt, zahar, lamaie, albus.
Ingrediente: 1 kg piersici 100 ml vin 100 ml apă 700 g unt 100 g zahăr
pudră coajă rasă de la o lămâie 8 albuşuri Mod de preparare: Merele,
curăţate de coajă şi sâmburi, se taie în felii subţiri, împreună cu
zahărul, vinul, apa, […]
How to make French Toast with Strawberries (VIDEO)
French Toast with Strawberries How to make French Toast with Strawberries Enjoy!
Chicken Vesuvio (Pollo Alla Vesuvio)
Chicken
Vesuvio (Pollo Alla Vesuvio) of: chicken, basil, salt, rosemary, sage,
potatoes, parsley, flour, oregano, thyme, pepper, olive oil, garlic,
white wine. Ingredients: 1 fryer chicken (cut up) 1-1/2 teaspoon basil
1/2 teaspoon salt Pinch of Rosemary and sage 3 baking potatoes, cut in
lengthwise wedges 3 tablespoon chopped fresh parsley 1/3 Cup flour 3/4
[…]
How to make Classic Eggs Benedict (VIDEO)
Classic Eggs Benedict How to make Classic Eggs Benedict Enjoy!
Chicken Valdostano
Chicken
Valdostano of: flour, chicken, butter, mushrooms, white wine, stock,
parsley, white pepper, prosciutto, fontina cheese. Ingredients: 2
tablespoons all-purpose flour 6 boneless chicken breasts, pounded to 1/4
inch thickness 1/4 cup unsalted butter or margarine 10 mushrooms,
thinly sliced 3/4 cup dry white wine 3/4 cup veal stock (OR chicken
stock OR turkey stock) […]
How to make Chocolate Strawberry Milkshake (VIDEO)
Chocolate Strawberry Milkshake How to make Chocolate Strawberry Milkshake Enjoy!
Cheese Ravioli
Cheese
Ravioli of: pasta, ricotta, parmesan, goat cheese, garlic, salt,
pepper, olive oil, shallots, red wine, schicken stock, tomatoes,sundried
tomatoes, basil. Ingredints: 8 squares of 4 x 4 squares of fresh pasta
3/4 cup ricotta cheese 1/4 cup parmesan cheese 1/4 cup goat cheese 2
cloves garlic, chopped salt and pepper to taste Tomato Broth: […]
How to make Homemade Chicken Noodle Soup (VIDEO)
Chicken Noodle Soup How to make Homemade Chicken Noodle Soup Enjoy!
Cavatelli Sausage With Broccoli
Cavatelli
Sausage With Broccoli of: pasta, sausage, garlic, broccoli, chicken
broth, raisins, butter, parmesan. Ingredients: 1/2 lb. or 2 cups dried
Cavatelli or other small shell-shaped Italian pasta 1/2 lb. or 3 links
sweet Italian Sausage 2 cloves garlic, minced 1 bunch broccoli 1 1/4 cup
low-salt chicken broth 1/4 cup raisins 1 tbls. unsalted […]
How to make Creamy Broccoli Soup (VIDEO)
Creamy Broccoli Soup How to make Creamy Broccoli Soup Enjoy!
Carote in Crema con Funghi
Carote
in Crema con Funghi of: mushrooms, butter, carrtots, lemon, nutmeg,
salt, pepper, whipping cream, chives. Ingredients: 1/3 Ounce dried
porcini mushrooms 2 Tablespoon unsalted butter 2 Pound small to
medium-size carrots, sliced juice of 1/2 lemon a pinch of grated nutmeg
salt and pepper 1 cup whipping cream 2 Tablespoon chopped fresh chives
[…]
Mamaliga cu branza la cuptor
Mamaliga
cu branza la cuptor din: mamaliga, branza, oua, unt sau ulei.
Ingrediente: mămăligă fierbinte, cam o farfurie circa 200 g brânză
rasă (telemea, caşcaval, frământată etc.) 2 ouă fierte tari (sau coapte)
2 ouă crude unt sau ulei Mod de preparare: Se unge o tavă (de
preferat din sticlă termorezistentă) cu unt sau ulei. […]
Papanasi cu smantana
Papanasi
cu smantana din: branza de vaci, oua, faina, gris, sare, unt, smantana.
Ingrediente: 1/2 kg brânză de vaci 3 ouă crude 4 linguri făină 1
lingură gris sare 1 lingură unt smântână Mod de preparare: Intr-un
castron mai mare se amestecă brânza, ouăle crude, făina, grisul, untul
şi sarea. Separat, se pune la fiert […]
Sufleu de migdale
Sufleu
de migdale din: oua, zahar, suc de lamaie, migdale, lapte. Ingrediente:
3 albuşuri 90 g zahăr pudră o linguriţă suc de lămâie 30 g migdale o
jumătate pachet zahăr vanilat Pentru sodo de vanilie: 3 gălbenuşuri 2-3
linguri zahăr pudră 500 ml lapte un plic zahăr vanilat (sau un baton de
vanilie) Mod de […]
Ochiuri la capac
Ochiuri
la capac din: oua, ulei sau unt, sare. Ingrediente: 2 ouă (de persoană)
ulei (unt) sare Mod de preparare: Uleiul (sau untul) se pune la
încălzit într-o tigaie întinsă în care trebuie să încapă lejer
ochiurile. Când acesta s-a încins, se sparg ouăle pe rând, având grijă
să nu se spargă gălbenuşul. Se […]
Budinca de struguri
Budinca
de struguri din: franzela, lapte, oua, zahar, unt, struguri, pesmet,
lamaie, unt. Ingrediente: 1 franzelă 500 ml lapte 250 g zahăr 3 ouă 70 g
unt 750 g struguri (numai boabe) pesmet coajă rasă de lămâie zahăr
vanilat unt şi pesmet pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Se curăţă
strugurii, se spală, li […]
Sos de ciocolata cu vanilie
Sos
de ciocolata cu vanilie din: ciocolata, lapte, vanilie, zahar, oua.
Ingrediente: 75 g ciocolată de menaj 250 ml lapte 3 gălbenuşuri 2
linguri zahăr pudră un sfert baton de vanilie Mod de preparare: Se
fierbe laptele cu vanilia tăiată bucăţi, se dizolvă ciocolata şi apoi
se strecoară. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră, […]
Retete simple si gustoase pentru Masa de Craciun
Retete
simple si gustoase pentru Masa de Craciun: Castraveti umpluti cu carne
de porc O reteta simpla de castraveti umpluti cu carne de porc din:
castraveti, carne de porc, sos de soia, sare, ou, ulei de arahide,
ghimbir si un praf de bicarbonat. Ingrediente: 450 g castraveţi fragezi
200 g carne de porc tocată […]
Sufleu de portocale sau de lamaie
Sufleu
de portocale sau de lamaie din: portocale, unt, faina, zahar, oua,
sare, lapte. Ingrediente: 2 portocale sau lămâi 30 g unt 30 g făină 90 g
zahăr cubic 3 gălbenuşuri 4 albuşuri un vârf de cuţit sare 300 ml lapte
unt şi zahăr tos pentr uns şi tapetat Mod de preparare: Bucăţile de
zahăr se […]
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie
Conserva
de ardei grasi umpluti cu varza rosie din: ardei, varza rosie, morcov,
frunze de visin si de telina, boabe de mustar, sare, otet. Ingrediente:
ardei graşi şi varză roşie câte avem, un morcov frunze de vişin şi de
ţelină un săculeţ cu boabe de muştar oţet sare Mod de preparare: Se
aleg ardeii […]
Jumari din oua
Jumari
din oua din: oua, ulei, sare. Ingrediente: 2 ouă de persoană 1-2
linguri ulei sare Mod de preparare: Jumările se pregătesc asemănător
cu omleta (ouăle se bat cu furculiţa într-un castron, se sărează şi se
prăjesc într-o tigaie cu ulei), numai că la prăjit procedeul diferă.
Pentru a elimina spinoasa problema a întoarcerii omletei […]
Reteta sufleu de migdale
Reteta
sufleu de migdale din: migdale, zahar, unt, albus. Ingrediente: 50 g
migdale 5 albuşuri 180 g zahăr pudră unt pentru uns Mod de preparare:
Migdalele se opăresc, se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de nuci.
Albuşurile cu zahărul pudră se bat bine cu telul (sau cu mixerul), până
se face o […]
Budinca de orez cu sos de vin
Budinca
de orez cu sos de vin din: lapte, orez, zahar, lamaie, oua, struguri,
unt, stafide, pesmet. Ingrediente: 1 l lapte 500 g orez 350 g zahăr 50 g
coajă de lămâie 0,5 g zahăr vanilat 6 ouă 500 g boabe de struguri
confiate 100 g stafide 50 g unt 50 g pesmet Mod de preparare: […]
Ochiuri romanesti cu smantana
Ochiuri
romanesti cu smantana din: oua, smantana, sare. Ingrediente: 2 ouă de
persoană, minimum 1/2 l smântână fluidă (pentru 4-6 ochiuri) sare Mod
de preparare: Intr-un vas puţin mai larg, se pune smântână (eventual
subţiată cu apă) la fiert, în momentul în care smântână dă în clocot, se
sparg ouăle şi se răstoarnă în […]
Budinca de orez cu alune
Budinca
de orez cu alune din: orez, zahar, lapte, alune, unt, vanilie, oua,
pesmet, smantana. Ingrediente: 200 g orez 100 g zahăr pudră 1 l lapte
100 g alune 100 g unt o jumătate baton vanilie 2 ouă unt şi pesmet
pentru uns şi tapetat Pentru sodo de frişcă: 6 gălbenuşuri 500 ml
smântână pentru […]
Sufleu delicios de ciocolata
Sufleu
delicios de ciocolata din: ciocolata, unt, faina, zahar, oua, lapte,
sare. Ingrediente: 125 g ciocolată 30 g unt 30 g făină 3 linguri zahăr 2
ouă puţină sare 300 ml lapte unt şi făină pentru uns şi tapetat Mod de
preparare: Ciocolata se topeşte într-o parte din canttitatea de lapte,
pusă într-un castron, la […]
Retete de conserve: Salata de varza rosie cu hrean in otet
Salata
de varza rosie cu hrean in otet din: varza rosie, otet, sare, hrean,
boabe de mustar. Ingrediente: varză roşie îndesată oţet de 9° sare hrean
un săculeţ de boabe de muştar Mod de preparare: Se alege varza, se
curăţă de frunzele veştede de deasupra, apoi se taie în două şi se toacă
în […]
Reteta zilei: Spaghete cu sos de patrunjel
Spaghete
cu sos de patrunjel din: spaghete, ulei de masline, fulgi de chili,
usturoi, menta oregano, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400gr
spaghete 7 linguri ulei de masline 1/4 lingurita fulgi de chilli 6 catei
de usturoi, tocat 1 lingura menta sau oregano, tocate 1 lingura
patrunjel, tocat sare si piper Mod de preparare: […]
Budinca cu stafide pentru copii
Budinca
cu stafide pentru copii din: unt, franzela, lapte, oua, zahar, stafide,
citronada, pesmet, sos de vanilie. Ingrediente: 150 g unt o franzelă
300 ml lapte 8 gălbenuşuri 6 albuşuri 8 linguri zahăr pudră 50 g stafide
50 g citronadă unt şi pesmet pentru uns şi tapetat sos de vanilie rece
Mod de preparare: Franzela, […]
Gemuri bio
Gem
bio – există aşa ceva? Pare aproape hilar că până şi un produs foarte
dulce din fructe poate fi preparat ca produs bio. Insă ce contează în
acest domeniu nu este valoarea nutritivă a produsului finit, ci doar
ingredientele care au fost folosite. Astfel, pentru ca un produs să
poată fi catalogat ca bio, […]
Sufleu de albusuri dietetic
Sufleu
de albusuri dietetic din: albusuri, zaharina. Ingrediente: 1-2 albuşuri
zaharină Mod de preparare: Albuşul se bate spumă, se îndulceşte cu
zaharina, se toarnă în formă şi se coace la foc iute. Pofta buna!
Budinca de mere cu sos de zahar ars
Budinca
de mere cu sos de zahar ars din: oua, unt, zahar, faina, mere,
scortisoara, unt, rom, suc de lamaie. Ingrediente: 2 ouă 150 g unt 125 g
zahăr pudră 100 g făină 250 g mere puţină scorţişoară unt pentru uns
Pentru sos de zahăr ars: 50 g zahăr 100 ml apă 1 jumătate linguriţă
făină […]
Retete gustoase pentru Masa de Craciun (2016)
Retete
gustoase pentru Masa de Craciun: File de porc cu verdeata in sos de
cirese si vin O reteta delicioasa de file de porc cu verdeata in sos
de cirese si vin din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de
porc, compot de visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 […]
Budinca de mere umplute
Budinca
de mere umplute din: lapte, unt, zahar, oua, mere. Ingrediente: 250 ml
lapte 80 g unt 35 g zahăr 5 ouă 6 mere unt pentru uns Mod de
preparare: Laptele, untul proaspăt şi zahărul se fierb la un loc până
capătă consistenţa unei creme în care, după ce se răceşte, se pun
gălbenuşurile. […]
Sufleu de mere cu lamaie
Sufleu
de mere cu lamaie din: mere, lamaie, zahar, oua, apa, frisca.
Ingrediente: 4 mere mai mari o jumătate lămâie 130 g zahăr pudră 3
albuşuri de ou unt pentru uns un pahar apă frişcă sau sos de vanilie Mod
de preparare: Merele, necurăţate de coajă, se coc în cuptor şi se trec
prin sită. […]
Conserva cu varza de Bruxelles
Conserva
cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, borcane, celofan sau
folie adeziva. Ingrediente: verzişoare de Bruxelles cât mai mici borcane
celofan ori folie adezivă Mod de preparare: Verzişoarele se curăţă de
frunzele galbene de deasupra, se spală bine în mai multe ape, se lasă
să se zvânte, după care se opăreso 10-15 […]
Sufleu de albusuri
Sufleu
de albusuri din: albus, zahar, ananas, unt. Ingrediente: 5 albuşuri 180
g zahăr pudră 100 g ananas unt pentru uns Mod de preparare: Albuşurile
şi zahărul pudră se bat bine cu telul (ori mixerul), până când se face o
spumă foarte tare. Intre timp, se adaugă, încetul cu încetul, ananasul
tăiat bucăţi foarte mici […]
Budinca cu lamai
Budinca
cu lamai din: unt, faina, lapte, oua, zahar, portocale, lamai, pesmet.
Ingrediente: 60 g unt 60 g făină 150 ml lapte fiert 6 ouă 70 g zahăr
pudră câte o lingură portocale şi lămâi zaharisite şi tăiate mărunt unt
şi pesmet fin pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Laptele şi untul
se pun […]
Cum se fierb ouale
Ouăle
se spală bine în prealabil şi apoi se fierb în apă în care s-a pus sare
(pentru a reduce riscul de spargere). Pentru a obţine ouă fierte moi
(cleioase) se pot folosi mai multe metode: Se pun ouăle într-un vas cu
apă rece şi sare, în aşa fel ca apa (sărată) să acopere ouăle. […]
Budinca de mere cu scortisoara
Budinca
de mere cu scortisoara din: mere, unt, oua, faina, zahar, lapte,
scortisoara, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg mere 150 g unt 5 ouă 150 g
făină 150 g zahăr tos 100 ml lapte fiert 200 g scorţişoară 2 linguri
pesmet zahăr vanilat sare unt şi pesmet pentru uns şi tapetat Mod de
preparare: […]
Budinca de mere cu rom
Budinca
de mere cu rom din: mere, zahar, oua, lapte, rom, unt, pesmet.
Ingrediente: 1 kg mere 5 linguri zahăr pudră 5 ouă un pahar lapte un
pahar rom două prafuri zahăr vanilat 2 linguri unt şi 2 pesmet, pentru
uns şi tapetat Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă
şi […]
Bucate cu telina
Bucate
cu telina: Budinca de telina cu carne Budinca de telina cu carne din:
telina, carne, smantana, orez, ceapa, oua, unt, pesmet, verdeata, sare,
piper. Ingrediente: 7-8 ţeline potrivit de mari 300 g carne de porc
slabă 300 g carne de vită 250 g smântână 100 g orez 5 ouă 2 cepe 100 g
[…]
How to make Creamy Mushroom Soup (VIDEO)
Creamy Mushroom Soup How to make Creamy Mushroom Soup Enjoy!
How to make homemade French Onion Soup (VIDEO)
French Onion Soup How to make homemade French Onion Soup Enjoy!
Carbonara Sauce
Carbonara
Sauce of: butter, bacon, eggs, red peppers flakes, parmesan, heavy
cream, salt, pepper, spaghetti, water. Ingredients: 4 Tablespoon Butter
8 Slice Bacon; cut in 1/4″ strips 2 Eggs 2 Egg yolks 1 Teaspoon Red
pepper flakes 1 Cup Parmesan cheese 1/2 Cup Heavy cream 1 Teaspoon Salt
Black pepper 1 Pound Spaghetti 8 Quarts […]
How to make a Butternut Squash Soup (VIDEO)
Butternut Squash Soup How to make a Butternut Squash Soup Enjoy!
Cantucci
Cantucci
of: flour, sugar, baking powder, salt, eggs, almonds. Ingredients: 4
1/2 cups all-purpose flour 1-1/2 cups caster sugar 3 teaspoons baking
powder 1/2 teaspoon of salt 4 eggs 2 egg yolks 8 oz. chopped almonds
(unblanched) 2 more egg yolks How to: Keep a little milk around to use
in the glaze. Preheat the […]
Riccota Cream Cheese Cannoli
Riccota
Cream Cheese Cannoli of: flour, sugar, salt, cinnamon, vinegar, egg,
butter, riccota, sugar, vanilla extract, chocolate, cinnamon, orange
curacao, pistacchio, oil. Ingredients: 1 3/4 Cups Flour, approximately 1
Tablespoon Sugar 1/4 Teaspoon Salt 1 Teaspoon Cinnamon 3 Tablespoons
Wine Vinegar 1 Egg 1 Tablespoon Butter Or Margarine, at room temperature
1 Pound Ricotta Cheese […]
Beef Cannelloni
Beef
Cannelloni of: beef, salt, pepper, garlic, egg, cheese, parsley, bread
crumbs, spinach, tomato sauce. Ingredients: 1 lb. ground beef salt
& pepper to taste 2 cloves of garlic (minced) 1 egg 1/4 cup grated
romano cheese 1/4 cups chopped fresh parsley 1/4 cup bread crumbs 1 cup
cooked, chopped spinach 2 cups tomato sauce […]
Cannellini Bean Salad
Cannellini
Bean Salad of: olive oil, vinegar, salt, pepper, oregano, garlic,
beans, red onion bell pepper, parsley. Dressing Igredients: 1 cup olive
oil 2 1/3 cup red wine vinegar Salt & pepper to taste Pinch of
oregano 1 clove garlic, slightly broken Salad Ingredients: 2 cans
cannellini beans 2 red onions, chopped 1 bell pepper […]
How to make Spicy Black Bean Empanadas (VIDEO)
Spicy Black Bean Empanadas How to make Spicy Black Bean Empanadas Enjoy!
Sufleu de mere cu scortisoara
Sufleu
de mere cu scortisoara din: mere, zahar, albus, scortisoara, unt.
Ingrediente: 4 mere 2 linguri zahăr 2 albuşuri scorţişoară unt pentru
uns Mod de preparare: Merele se coc în cuptor, se curăţă de coajă, se
trec printr-o sită, iar piureul acesta se freacă bine cu zahărul pudră.
Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se […]
Sufleu delicios de caise
Sufleu
delicios de caise din: albus, marmelada, zahar, unt. Ingrediente: 2
albuşuri 100 g marmeladă de caise 180 g zahăr pudră unt pentru uns Mod
de preparare: Albuşurile cu zahărul pudră se pun înttr-un castron, se
bat bine până se obţine o spumă foarte tare. In acest timp se
încorporează în spumă, încetul cu încetul, marmelada […]
Budinca de smantana cu vanilie
Budinca
de smantana cu vanilie din: smantana, oua, zahar, lamaie, vanilie, unt,
faina. Ingrediente: 200 ml smântână 6 ouă 6 linguri zahăr pudră coaja
rasă de la o jumătate lămâie o jumătate baton vanilie o lingură de unt
şi una de făină, pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Se freacă,
într-un castron, cu o […]
Oua gratinate la cuptor
Oua
gratinate la cuptor din: oua, svaiter sau parmeza, sos alb, mirodenii,
ulei. Ingrediente: 6 ouă crude 150 g şvaiţer sau parmezan ras sos alb
mirodenii (piper, nucşoară etc.) ulei Mod de preparare: Din cele 6 ouă
se pregătesc ochiuri româneşti. După ce sunt scoase din apa în care au
fiert, ochiurile sunt lăsate […]
Sote de ciuperci cu patrunjel
Sote
de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, unt, usturoi, suc de lamaie,
patrunjel. Ingrediente: ciuperci unt căţei de usturoi suc de lămâie
pătrunjel Mod de preparare: Tăiaţi cantitatea dorită de ciuperci şi
trageţi-le puţin în unt. Adăugaţi câţiva căţei de usturoi zdrobiţi, suc
de lămâie, pătrunjel şi totul este gata. Pofta buna!
Budinca de malai cu vanilie
Budinca
de malai cu vanilie din: malai, faina, sare, zahar, praf de copt, oua,
lapte, vanilie, untdelemn. Ingrediente: 170 g mălai 120 g făină o
jumătate de linguriţă sare 150 g zahăr o jumătate de pachet praf de copt
2 ouă 250 ml lapte bătut 2 linguriţe esenţă de vanilie 20 ml untdelemn
200 g […]
Retete gustoase pentru Masa de Craciun
Retete
gustoase pentru Masa de Craciun: Muschi de porc umplut cu mazare si oua
Se lasa sa se decongeleze 100 g mazare congelata. Se fierb tari 4 ou,
se trec prin jet de apa rece si se decojesc. Se sterge o bucata de 1 kg
muschi de porc si pe latura lunga se cresteaza […]
Budinca de fulgi de ovaz
Budinca
de fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, unt, zahar, oua, lamaie,
pesmet, sare. Ingrediente: 100 g fulgi de ovăz 500 ml lapte 40 g unt 30 g
zahăr praf 2-3 ouă coaja rasă de pe o jumătate de lămâie 2 linguri
pesmet sare Mod de preparare: Se pun la fiert, în […]
Conservarea gemurilor
De
multe ori se recomandă, de asemenea, ca înainte să fierbeţi fructele,
cât sunt încă întregi sau tăiate în bucăţi mari, să le amestecaţi cu
zahărul şi să le lăsaţi câteva ore la rece. Scopul acestui pas este
absorbirea uniformă a zahărului în fruct, pentru ca să nu găsiţi mai
târziu în dulceaţă bucăţi acre, […]
Omleta cu sifon
Omleta
cu sifon din: oua, ulei, sare, piper, sifon, lapte sau smantana.
Ingrediente: 2 ouă crude (de persoană) ulei sare piper opţional: apă
minerală sau sifon, lapte sau smântână Mod de preparare: Se sparg
ouăle într-un castron şi se bat cu furculiţa. Se adaugă sarea şi piperul
(după gust). Mulţi bucătari mai adaugă suplimentar apă […]
Reteta budinca de piscoturi
Reteta
budinca de piscoturi din: unt, piscoturi, lapte, oua, zahar.
Ingrediente: 50 g unt 100 g pişcoturi 130 ml lapte nefiert 4 ouă 50 g
zahăr pudră unt pentru uns Mod de preparare: Pişcoturile se înmoaie în
lapte. Intre timp, untul se freacă spumă, se adaugă zahărul pudră,
gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând mereu, pişcoturile, […]
Budinca cu sirop de portocale
Budinca
cu sirop de portocale din: zahar, oua, portocala, lamaie, faina,
margarina, sirop. Ingrediente: 150 g zahăr cubic 4 gălbenuşuri 8
albuşuri o portocală o lămâie o lingură făină o lingură margarină sirop
din dulceaţă de portocale Mod de preparare: Se freacă zahărul de coaja
portocalei, se pisează praf, se bate cu cele patru gălbenuşuri, […]
Sufleu de branza sau cascaval ras
Sufleu
de branza sau cascaval ras din: oua, lapte, faina, unt, branza sau
cascaval. Ingrediente: 4 ouă crude 1 cană lapte 3-4 linguri făină 3
linguri unt (ulei sau margarină) 5- 6 linguri brânză rasă sau caşcaval
ras mărunt Mod de preparare: Din ulei, făină şi lapte se pregăteşte un
sos alb. Când este […]
Budinca gustoasa de lamaie
Budinca
gustoasa de lamaie din: oua, faina, zahar, lamaie. Ingrediente: 6 ouă 5
linguri făină 4 linguri zahăr pudră o lămâie Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă intens cu două linguri de: zahăr pudră, cu coaja
rasă şi zeama de la lămâie, timp de o jumătate de oră. Se adaugă
albuşurile bătute spumă […]
Sos cu nuci si usturoi
Sos
cu nuci si usturoi din: nuci, untdelemn, usturoi, paine, otet, sare,
piper. Ingrediente: 200 g nuci măcinate un pahar untdelemn 5-6 căţei de
usturoi miez de pâine puţin oţet sare piper Mod de preparare: Se pun
nucile într-un castron, se stropesc cu una-două linguriţe de apă rece şi
se freacă bine cu lingura […]
Conserve si muraturi: Varza murata
Varza
murata din: varza, hrean, boabe de porumb, gutui, apa, sare.
Ingrediente: varză 2-3 rădăcini de hrean mărar uscat, de sămânţă o mână
de boabe de porumb facultativ două gutui apă sare butoi de lemn sau din
material plastic Mod de preparare: Dacă butoiul este din lemn se
opăreşte cu o oală mare de […]
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si busuioc
Paste
cu sos de rosii si busuioc din: ceapa, morcovi, telina, ulei de
masline, usturoi, busuioc, rosii, pasta de tomate, zahar, vin, paste,
sare, piper parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri
ulei de măsline 1 cățel de usturoi, tăiat în felii subțiri cateva frunze
fiecare busuioc proaspăt, cimbru si oregano sau […]
Oua prajite (oua pane)
Oua
prajite (oua pane) din: faina, pesmet, patrunjel, sare, ulei, maioneza.
Ingrediente: Pentru5 ouă crude: 2 linguri făină 1 lingură pesmet 2
legături pătrunjel sare ulei 250 g maioneză Mod de preparare: Patru
ouă se pun la fiert în apă clocotită. Se lasă cam 5 minute, pentru ca
gălbenuşul să fie încă moale (ouă […]
Aroma gemurilor
Pentru
o aroma delicata a gemurilor se pot adauga alcool sau condimente.
Condimentele se pot adăuga chiar de la începutul fierberii. Cele solide
(de exemplu, beţişoarele de scorţişoară) se scot din gem la sfârşitul
fierberii. Aromele lichide se evaporă – dacă se adaugă prea devreme, vor
dispărea de tot până la sfârşitul fierberii. Tăria se […]
Reteta budinca de smochine
Reteta
budinca de smochine din: smochine, oua, zahar, lapte, franzela.
Ingrediente: 500 g smochine 8 ouă 300 g zahăr franzelă lapte Mod de
preparare: Se taie smochinele în felii subţiri, se freacă zahărul cu
gălbenuşurile şi se adaugă două-trei felii de franzelă înmuiată în
lapte. Se adaugă smochinele, iar albuşul bătut spumă se încorporează
uşor. […]
Sufleu de cascaval uscat
Sufleu
de cascaval uscat din: faina, lapte, cascaval uscat, unt, oua, sare.
Ingrediente: 100 g făină cam 250 ml lapte dulce 100 g caşcaval uscat (de
preferat parmezan) 2 linguri unt 5 ouă crude sare Mod de preparare:
Se toarnă uşor făina în lapte, amestecând continuu. Se pune apoi
amestecul pe foc rmic şi […]
Retete simple pentru Masa de Craciun (2016)
Retete
simple pentru Masa de Craciun: Carnati de porc cu cimbru Carnati de
porc cu cimbru din: carne de porc, usturoi, cimbru, coriandru, sare,
piper, boia. Ingrediente: intestine subţiri de porc carne grasă de porc
usturoi pisat piper boia cimbru coriandru sare Mod de preparare: Mai
întâi, intestinul subţire al porcului tăiat se […]
Budinca cu orez si mere
Budinca
cu orez si mere din: orez, stafide, mere, pesmet, unt, zahar.
Ingrediente: 1 cană cu orez 100 g stafide 1 kg mere 2 linguri pesmet 2
linguri unt 2 linguri zahăr Mod de preparare: Se curăţă orezul, se spală
şi se fierbe în apă cu sare. Separat se curăţă merele şi se rad pe
răzătoarea […]
Budinca de migdale sau de alune
Budinca
de migdale sau de alune din: unt, franzela, zahar, oua, migdale,
pesmet. Ingrediente: 80 g unt o franzelă 80 g zahăr pudră 6 ouă 120 g
migdale (sau alune) unt şi pesmet pentru uns şi tapetat Mod de
preparare: Untul se freacă spumă, se adaugă zahărul, franzela înmuiată
în lapte, stoarsă şi trecută […]
Varza murata dietetic
Varza
murata dietetic din: varza, drojdie de bere, hrean, marar, cimbru.
Ingrediente: 3 kg varză 15 g drojdie de bere 2-3 rădăcini de hrean mărar
uscat cimbru Mod de preparare: Se curăţă varza şi se toacă mărunt. Se
aşează jumătate din cantitate într-un borcan şi se îndeasă bine. Se
sfărâmă drojdia de bere, se […]
Sufleu de conopida cu branza rasa
Sufleu
de conopida cu branza rasa din: oua, conopida, lapte, faina, ulei sau
unt, branza sau cascaval. Ingrediente: 5 ouă crude 1 conopidă de mărime
medie 1 cană cu lapte dulce 2 linguri făină ulei sau unt 4 linguri
brânză rasă sau caşcaval ras Mod de preparare: Din făină, lapte şi
ulei se pregăteşte […]
Reteta budinca cu branza de vaci
Reteta
budinca cu branza de vaci din: cartofi, branza, oua, unt, smantana,
lapte, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi un pachet brânză
grasă de vaci 2 ouă 50 g unt (ori margarină) 50 g smântână 100 ml lapte o
linguriţă unt şi una pesmet sare piper Mod de preparare: Cartofii se
fierb in […]
Budinca de gris cu dulceata de caise
Budinca
de gris cu dulceata de caise din: gris, apa, zahar, lamaie, dulceata.
Ingrediente: 100 g griş un litru apă 200 g zahăr tos zeama şi coaja rasă
de la o lămâie dulceaţă de caise Mod de preparare: Apa, zahărul,
zeama şi coaja rasă de lămâie se pun, într-o cratiţă, pe foc, să fiarbă.
[…]
Sos suprem cu ciuperci
Sos
suprem cu ciuperci din: unt, faina, smantana, supa, ciuperci, sare.
Ingrediente: 500 g unt o lingură făină o jumătate pahar smântână (ori
frişcă) un pahar supă de carne 2 linguriţe ciuperci trecute prin sită un
gălbenuş sare după gust Mod de preparare: Se încinge untul într-o
cratiţă, se pune făina să se rumenească, […]
Sos de smantana cu svaiter
Sos
de smantana cu svaiter din: unt, faina, lapte, smantana, svaiter, sare.
Ingrediente: 50 g unt 70 g făină 500 ml lapte 3 gălbenuşuri 100 g
smântână 50 g şvaiţer (sau caşcaval) ras sare Mod de preparare: Se
prepară un sos alb din unt, faină şi lapte, se ia de pe foc şi se […]
Calamari Imbottiti
Calamari
Imbottiti of: squid, onion, raisins, bread crumbs, parsley, parmesan,
salt, pepper, olive oil, garlic. Ingredients: 8 small squid 1 small
onion,chopped 2 tablespoons raisins 1-1/2 cups bread crumbs 1 teaspoon
minced parsley 2 tablespoons grated Parmesan cheese salt and pepper 1
egg ,well beaten 1 1/2 can tomatoes 4 tablespoon olive oil 1 clove […]
How to make Pulled Chicken Sandwich (VIDEO)
Pulled Chicken Sandwich How to make Pulled Chicken Sandwich Enjoy!
Calamari Fritti
Calamari
Fritti of: squid, oil, flour, salt, lemon. Ingredients: 3 lbs.
squid-cleaned, and cut into rings oil for frying 1 cup of flour salt
lemon wedges How to: Heat 1 inch of oil in a deep skillet. Dip
calamari in flour, and shake off excess. Fry until golden, drain on
paper towels, and […]
How to make Cupcakes with Irish Cream (VIDEO)
Cupcakes with Irish Cream How to make Cupcakes with Irish Cream Enjoy!
Cacciuco alla Livornese
Cacciuco
alla Livornese of: olive oil, onion, celery, carrot, calamari, red
wine, tomatoes, mussels, clams, water, shrimp, scallops, fish, parsley,
pepper. Ingredients: 4 Tbs. Extra Virgin olive oil 1 Med. onion, finely
chopped 1 Stalk celery, finely chopped 1 Med. carrot, finely chopped
4-8 Calamari, cleaned and chopped into rings 1 Cup dry red wine […]
How to make Gluten Free Breakfast (VIDEO)
Gluten Free Breakfast How to make Gluten Free Breakfast Enjoy!
Braciole Balsamico
Braciole
Balsamico of: beef, basil, red peppers, parmesan, parsley, salt,
pepper, prosciutto, olive oil, balsamic vinegar, garlic. Ingredients:
1-1/2 pound beef thin sliced 1/2 cup Fresh basil, minced 2 Roasted red
peppers, diced 4 tablespoon Parmesan, fresh grated 2 tablespoon Parsley,
minced Salt and pepper 6 Slice Proscuitto, very thin 2 tablespoon Olive
oil 2 […]
How to make Valentine’s Day Drinks (VIDEO)
Valentine’s Day Drinks How to make Valentine’s Day Drinks Enjoy!
Basic Polenta
Basic
Polenta of: water, salt, cornmeal. Ingredients: 9 Cups Water 1
Teaspoon Salt 3 Cups Cornmeal; coarse-grain How to: Bring water to
a boil in a large heavy pot. Add salt and reduce heat until water is
simmering. Take cornmeal by the handful and add to water very slowly,
controlling the flow […]
How to make delicious Black Bean Soup (VIDEO)
Black Bean Soup How to make delicious Black Bean Soup Enjoy!
Budinca de gris cu sos de vin
Budinca
de gris cu sos de vin din: gris, lapte, zahar, oua, rom, unt.
Ingrediente: 300 g griş 1500 ml lapte 150 g zahar 3 ouă 50 ml rom 2
plicuri zahăr vanilat 50 g unt pentru tapetat o lingură unt 150 g zahăr
pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Se fierbe grişul […]
Galuste din faina pentru gulas
Galuste
din faina pentru gulas din: ulei, ou, faina, sare. Ingrediente: 1
lingură ulei (sau unt, sau margarină) 1 ou crud 4-5 linguri făină sare
Mod de preparare: Se pregătesc la fel ca găluştele din griş, însă
realizarea lor este puţin mai pretenţioasă, deoarece amestecul trebuie
legat mai bine (trebuie să fie mai gros) şi […]
Sufleu de ciuperci si ceapa
Sufleu
de ciuperci si ceapa din: oua, ciuperci, lapte, faina, ceapa, ulei,
sare. Ingrediente: 5 ouă crude 500 g ciuperci 1 cană lapte (1/4 I) 2
linguri făină 1 ceapă ulei (sau unt) sare Mod de preparare: Se curăţă
ciupercile şi se spală bine; după aceea, se toacă mărunt. Ceapa, tocată
de asemenea, se pune […]
Budinca de cozonac – Un desert perfect
Budinca
de cozonac din: oua, lapte, zahar, lamaie, unt, stafide. Ingrediente:
resturi de cozonac (circa 500 g) 2-3 ouă 500 ml lapte 2-3 linguri zahăr
coajă de lămâie rasă 50 g unt 70 g stafide Mod de preparare: Se
mărunţesc resturile de cozonac şi se pun într-o formă de budincă, unsă
cu unt. Se […]
Sos rece cu capere
Sos
rece cu capere din: oua, ulei, mustar, capere, pasta de peste, ceapa,
tarhon, telina, sare, otet. Ingrediente: 2 gălbenuşuri fierte un
gălbenuş crud 150 ml untdelemn o linguriţă rasă muştar 10-15 capere o
linguriţă pastă de peşte o ceapă foarte mică câte o linguriţă rasă
tarhon şi ţelină sare şi oţet după gust […]
Sufleu de praz cu branza
Sufleu
de praz cu branza din: praz, unt, faina, lapte, branza, oua, sare,
piper. Ingrediente: 500 g praz 50 g unt 2 linguri făină 500 ml lapte 100
g brânză rasă 4 ouă sare piper Mod de preparare: Se fierbe prazul, se
scurge bine şi se taie în bucăţi mici de 2 cm. Se […]
Retete simple pentru Masa de Craciun
Retete
simple pentru Masa de Craciun: Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere
O reteta delicioasa de cotlete la hratar cu varza rosie si mere din:
cotlet de porc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, varza
rosie, mere, lamaie, unt, otet de vin rosu si nucsoara. Ingrediente: 600
g cotlet de porc […]
Gemurile cu mere
Vreme
îndelungată mărul a fost aproape inexistent în reţetele de gemuri.
Totuşi, combinat cu condimente potrivite, în ultima vreme acesta
câştigă din ce în ce mai mult teren. Incercaţi să folosiţi doar mere
galbene, deoarece cele cu coaja roşie au tendinţa de a căpăta culoarea
maro. Jeleul de măr simplu nu este prea aromat, însă […]
Sote de vinete cu usturoi
Sote
de vinete cu usturoi din: vinete, ulei, usturoi, piper, patrunjel,
oregano. Ingrediente: vinete ulei usturoi tăiat piper pătrunjel oregano
Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în felii. Lăsati-le să se odihnească
câteva ore ca să se scurgă. Aveţi grijă să le ştergeţi înainte de a le
pune la prăjit în ulei 2 minute. Adăugaţi […]
Reteta budinca cu carne
Reteta
budinca cu carne din: carne de vita, paine, unt, oua, lapte, pesmet,
sare. Ingrediente: 200 g carne de vită 2 felii groase de pâine 100 g unt
3 oua 200 ml lapte pesmet sare Mod de preparare: Carnea se curăţă de
pieliţe, se spală şi se pune la fiert. Feliile de pâine se […]
Budinca gustoasa de gris
Budinca
gustoasa de gris din: lapte, gris, oua, unt, zahar, pesmet, sare.
Ingrediente: 3 pahare lapte 3 linguri griş un ou o lingură unt 2 linguri
zahăr tos o linguriţă zahăr vanilat o lingură zahăr pudră 2 linguri unt
şi pesmet sau făină, pentru uns şi tapetat sare Mod de preparare: Se
pune laptele […]
Sos spaniol rece
Sos
spaniol rece din: untdelemn, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 100 ml
untdelemn 50 g usturoi un gram piper sare Mod de preparare: Se
pisează usturoiul, se adaugă oţetul (diluat cu apă), untdelemnul,
piperul şi se pune sare după gust. Se serveşte la budinci din peşte,
rasol, salată, fasole verde.
Desert: budinca de ciocolata
Budinca
de ciocolata din: zahar, lapte, oua, faina, unt, ciocolata.
Ingrediente: 50 g zahăr pudră 300 ml lapte fiert 5 ouă 60 g faină 60 g
unt 3 linguri ciocolată rasă unt şi pesmet pentru uns şi tapetat Mod
de preparare: Laptele şi untul se pun într-o cratiţă, ca să fiarbă. Când
dă în […]
Sos de rosii cu cimbru
Sos
de rosii cu cimbru din: ulei, bulion, piper, ceapa, morcovi, telina,
zahar, cimbru, otet, sare. Ingrediente: 100 g untdelem 150 g bulion sau
600 g roşii un gram piper 100 g ceapă 100 g morcovi o ţelină zahâr
cimbru oţet sare Mod de preparare: Se încinge untdelemnul într-un vas.
se adaugă ceapa, morcovul, […]
Proba de gelatinizare a gemurilor
Dacă
folosiţi ca agent gelatinizant pectină, la sfârşitul fierberii,
înaintea turnării gemului sau jeleului în borcane, faceţi o probă pentru
a verifica dacă acesta se va lega. Dacă lucraţi cu agar-agar aceasta nu
va mai fi necesară, deoarece gelatinizarea durează prea mult; produsul
se toarnă în borcane direct, fără probă. De obicei, pentru probă se […]
Reteta zilei: Fructe de mare cu paste si sos de rosii
Fructe
de mare cu paste si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ardei iute, rosii, patrunjel, scoici, midii, vin alb, spaghete, busuioc,
creveti, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1
ceapa, tocata 1 cățel de usturoi, zdrobit 1/2 ardei iute rou, fara
semințe și tocat 200g roșii tocate 2 […]
Budinca cu carne de vitel
Budinca
cu carne de vitel din: carne de vitel, oua, pesmet, sare, unt.
Ingrediente: 20 g carne de viţel 3 ouă o lingură jumătate de pesmet
sare 50 g unt Mod de preparare: Carnea se trece de două-trei ori prin
maşina de tocat şi după aceea prin sită. Se amestecă, apoi, cu
gălbenuşurile, timp […]
Frunze de varza murate
Frunze
de varza murate din: varza, marar, hrean, sare, boabe de porumb.
Ingrediente: varză mărar hrean sare boabe de porumb un borcan celofan
sau folie adezivă Mod de preparare: Se alege varză frumoasă, se
desface în frunze, se spală şi se lasă să se scurgă de apă. In borcanul
bine spălat şi scurs, se […]
Budinca de migdale cu frisca
Budinca
de migdale cu frisca din: frisca, unt, faina, migdale, oua, zahar,
pesmet. Ingrediente: 300 g frişcă 60 g unt 50 g făină 60 g migdale
opărite, curăţate de coajă şi tocate mărunt 6 ouă 100 g zahăr pudră unt
şi pesmet pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Untul se pune într-o
cratiţă, ca […]
Sufleu de fasole verde cu verdeata
Sufleu
de fasole verde cu verdeata din: oua, fasole verde, lapte, faina, ulei,
branza, marar sau patrunjel. Ingrediente: 3 ouă crude 500 g fasole
verde 1 cană lapte (1/4 l) 2 linguri făină ulei sau unt 3 linguri brânză
rasă mărar sau pătrunjel Mod de preparare: Fasolea se curăţă şi se
spală, se rupe […]
Mancarica de legume cu usturoi
Mancarica
de legume cu usturoi din: legume, oua, usturoi, ceapa. Ingrediente:
legume (spanac, dovlecei, ceapă, ardei gras, ţelină) oua usturoi ceapă
Mod de preparare: Se fierb în apă sau la aburi, la microunde sau pe
foc, legumele pe care le doriţi. Scurgeţi şi lăsaţi să se usuce dacă
este necesar. Intr-o tigaie, căliţi la […]
Budinca de franzela
Budinca
de franzela din: franzela, unt, zahar, oua, migdale, stafide, pesmet.
Ingrediente: miezul de la 3 franzele o lingură cu vârf unt proaspăt 4
linguri cu vârf zahăr pudră 4 ouă 100 g migdale 100 g stafide albe unt
şi pesmet pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Untul, pus într-un
castron de porţelan, […]
Stoarcerea sucului pentru jeleuri
Jeleurile
sunt produse atrăgătoare din punct de vedere vizual. Cu cât mai
transparent şi mai intens din punct de vedere cromatic este sucul
folosit, cu atât mai atrăgător va fi şi produsul obţinut. Din sucuri
pale se fac jeleuri pale, a căror culoare se va altera în scurt timp şi
care mu vor mai părea […]
Sos tomat cu usturoi
Sos
tomat cu usturoi din: rosii, supa, unt, ceapa, piper, usturoi,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg roşii 500 ml supă de carne sau apă 50 g unt
sau untdelemn o ceapă de mărime mijlocie 3-4 boabe de piper 5-6 căţei
de usturoi o legătură de pătrunjel verde Mod de preparare: Se spală
roşiile şi se taie […]
Ciorba de cartofi (cu bors sau zeama de varza)
Ciorba
de cartofi din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii,
oua, ulei, leustean, sare, bors sau zeama de varza. Ingrediente: 7-8
cartofi de mărime medie 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac,
eventual 1 telină 2 cepe 2-3 roşii coapte sau 2-3 linguri bulion 2 ouă 4
linguri ulei 1 legătură leuştean verde sare […]
Sos de macris verde
Sos
de macris verde din: macris, unt, faina, smantana, sare. Ingrediente: 2
pumni de măcriş verde o lingură unt 2 linguri făină o lingură smântână o
cană-două zeamă de carne sare Mod de preparare: Se spală bine
măcrişul, se prăjeşte în unt, se amestecă bine cu faina să nu rămână
cocoloaşe, se bate cu […]
Budinca cu carne de pui
Budinca
cu carne de pui din: pui, unt, franzela, lapte, oua, sare. Ingrediente:
1 pui dezosat 100 g unt o franzelă 2 pahare lapte 3 ouă sare unt pentru
uns Mod de preparare: Carnea de pui se trece prin maşina de tocat de
trei-patru ori, se amestecă mai întâi cu franzela înmuiată în lapte […]
How to make Mushroom Barley Risotto (VIDEO)
Mushroom Barley Risotto How to make Mushroom Barley Risotto Enjoy!
How to make delicious Hot Chocolate (VIDEO)
Hot Chocolate How to make delicious Hot Chocolate Enjoy!
5 Retete gustoase cu creveti
Retete
gustoase cu creveti: Creveti cu vin de orez Creveti cu vin de orez
din: crevete, vin de orez, ulei, zahar, sos de stridii, fulgi de chilli.
Ingrediente: 20 crevete uriaşe cu tot cu cap, nedecorticate 200 ml vin
de orez 6 linguri ulei vegetal 1 linguriţă zahăr de palmier 4 linguri
sos de stridii […]