vineri, 9 decembrie 2016

Retete usoare si rapide # 28

Retete usoare si rapide 

Sos de zmeura

Sos de zmeura

Sos de zmeura din: zmeura, coacaze, cirese, zahar. Ingrediente: 500 g zmeură 500 g coacăze roşii (şi câteva negre) 500 g cireşe 250 ml apă 500 g zahăr gelifiant 3:1   Mod de preparare: Coacăzele şi cireşele se aleg, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se pun la fiert împreună cu apa, se […]
Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare

Jeleu de capsuni cu hibiscus

Jeleu de capsuni cu hibiscus din: capsuni, apa, zahar, petale de hibiscus, lamai. Ingrediente: 1,5 kg căpşuni 500 ml apă 1000 g zahăr gelifiant 1:1 1 mână de petale roşii de hibiscus 2 lămâi   Mod de preparare: Căpşunile se spală, se lasă să se scurgă bine, se aleg, se curăţă de cotor şi sa […]
 
Porc cu usturoi verde

Porc cu usturoi verde

Porc cu usturoi verde din: carne de porc, usturoi, ulei, sos de soia, sare, bicarbonat, vin, faina, ou. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde curăţat 2 linguri ulei de arahide 1 1/2 lingură sos de soia 1/2 linguriţă sare un praf de bicarbonat 1/2 lingură vin 2 linguriţe făină 1 ou […]
Reteta pasta de rosii cu ghimbir

Reteta pasta de rosii cu ghimbir

Reteta pasta de rosii cu ghimbir din: rosii, ceapa, ghimbir, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe ghimbir 1 linguriţă zahăr sare     Mod de preparare: Legumele, spălate şi curăţate, se presează timp de circa zece minute. Din amestecul omo­genizat bine, cu ajutorul unui mixer, se prepară un piure foarte fin. Se adaugă […]
 
Paine de casa cu ceapa si verdeata

Reteta paine de casa

Reteta paine de casa din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, iaurt, ulei. Ingrediente: 60 g făină de grâu 1 lingură praf de copt 1 linguriţă sare 1 ou 1 l lapte 1 l iaurt (smântână) 1 lingură ulei de măsline   Mod de preparare: Se pune cuptorul la încălzit la 250°C. Se amestecă […]
Morcovi cu scortisoara

Morcovi dulci in borcan

Morcovi dulci in borcan din: morcovi, zahar, lamaie. Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg zahăr sucul de la 2 lămâi       Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală, se înţeapă cu furculiţa şi se lasă în apă cu suc de lămâie minimum două ore. Se pun la fiert în apă clocotită timp […]
 
Cotlet de miel cu mustar

Miel cu sos la cuptor

Miel cu sos la cuptor din: pulpa de miel, pasta de alune, nucsoara, chili, coriandru, usturoi, ghimbir, sofran, iaurt, sare. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 15 g pastă de alune 5 g nucşoară 5 g praf de chili 3 căţei usturoi 10 g frunze de coriandru tăiate 2,5 g garam maşala 30 g pastă […]
Lapte cu portocale

Lapte cu portocale

Lapte cu portocale din: lapte, suc de portocale, apa de trandafiri, miere. Ingrediente: 100 ml lapte 100 ml suc de portocale 1 lingurră apă de trandafiri 1 lingură miere 1 coajă de por­tocala, tăiată spiralat     Mod de preparare: Se fierbe laptele, se lasă să cloco­tească şi se amestecă cu sucul de portocala, apa […]
 
Jeleu de mere cu cidru

Jeleu de mere cu menta

Jeleu de mere cu menta din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă, tocată sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru   Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă clocotită, […]
Jeleu de zmeura cu scortisoara

Jeleu de zmeura cu scortisoara

Jeleu de zmeura cu scortisoara din: zmeura, zahar, vin, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 1000 g zmeură 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml vin roşu scorţişoară şi cuişoare     Mod de preparare: Fructele se aleg şi se clătesc cu grijă, sub jet de apă. Se toarnă într-o cratiţă şi se acoperă cu vin roşu la […]
 

Reteta zilei: Risotto cu mazare si dovleac

Risotto cu mazare si dovleac din: mazare, fasole verde, ulei de masline, unt, dovleac, ceapa, orez, vin alb, supa de pui, parmezan, sare, piper. Ingrediente:  115g mazăre 115g fasole verde proaspata, tăiate bucati pe lungime 2 linguri ulei de masline 75g unt 1 dovleac, mic, curatat si taiat fasii 1 ceapa , tocata fin 275g […]
Cuiburi de mamaliguta cu oua si telemea

Galuste cu migdale

Galuste cu migdale din: gris, zahar, nucsoara, migdale, seminte, fulgi de cocos. Ingrediente: 100 g griş 750 g zahăr pudră 900 g făină des năut 1 linguriţă praf de nucşoară 1 ceşcuţă migdale tăiate mărunt 1 ceaşcă seminţe de bostan (decojite şi prrăjite) 6 linguri fulgi de cocos   Mod de preparare: Se amestecă grişul […]
 
Jeleu de cafea cu scortisoara

Jeleu de cafea cu scortisoara

Jeleu de cafea cu scortisoara din: cafea, apa, zahar, portocala, lamaie, scortisoara. Ingrediente: 4 linguri de cafea instant 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 1 portocală 1 lămâie 1 beţişor de scorţişoară   Mod de preparare: Portocala se taie felii subţiri şi se dă în clocot împreună cu 1000 ml apă, coajă de lămâie dată […]
Jeleu de vin cu suc de portocala

Jeleu simplu de portocale rosii

Jeleu simplu de portocale rosii din: suc de portocale, zahar. Ingrediente: 500 ml suc de portocale roşii 500 g zahăr gelifiant 1:1     Mod de preparare: Puteţi stoarce portocalele în casă sau puteţi opta pentru suc din co­merţ. Aveţi grijă, însă, să nu cum­păraţi nectar, ci suc. Amestecaţi-l cu zahărul, puneţi la fiert până […]
 
Pasare cu mazare verde

Pasare cu mazare verde

Pasare cu mazare verde din: carne de pasare, mazare verde, bulion, ceapa, ulei, marar, sare. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre 1 kg mazăre verde (boabe) 2 linguri bulion 1 ceapă 3 linguri ulei (sau unt) 1 legătură mărar verde sare   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală şi se taie în bucăţele […]
Crema cu spanac si branza

Crema de spanac cu ghimbir

Crema de spanac cu ghimbir din: spanac, branza, smantana, unt, ghimbir, ceapa, malai, chili, sare, rosii. Ingrediente: 1 kg frunze de spanac 250 g brânză de burduf 10 g smântână 30 g unt 25 g ghimbir tăiat fin 3 bucăţi chili verde, tăiat 20 g mălai 25 g ceapă tăiată 5 g praf de chili […]
 
Cele mai bune Salate pentru masa de Craciun

Cele mai bune Salate pentru masa de Craciun (2016)

Cele mai bune Salate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Salata Caesar   Salata Caesar din: salata verde, nuci de pin, parmezan, piper, ou, usturoi, sare de mare, mustar, suc de lamaie, ulei de masline. Poate te intereseaza si: salata caesar cu pui Salata Caesar cu ciabatta salata caesar   Ingrediente:  2 salate verzi, maruntite […]
Pui cu smantana si verdeata

Pui cu smantana si verdeata

Pui cu smantana si verdeata din: carne de pui, smantana, faina, ulei sau unt, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de pui 0,5-0,75 kg smântână 1 lingură făină 2 linguri ulei sau unt sare piper verdeaţă (mărar, pătrunjel)   Mod de preparare: Carnea de pui se curăţă, se spală bine şi se taie în […]
 
Reteta orez cu scortisoara

Reteta orez cu scortisoara

Reteta orez cu scortisoara din: orez, unt, scortisoara, cardamom, usturoi, sare. Ingrediente: 4 ceşti orez cu bob lunguieţ 1/2 ceşcuţă unt 4 bucăţelte scorţişoară 4 bucăţi cardamom 2 căţei de usturoi 2 linguriţie ghimbir pisat colorant galben 1 lingură cu sare   Mod de preparare: Orezul se spală bine şi se scurge, într-o tigaie se […]
Jeleu de corcoduse cu Campari

Jeleu de corcoduse si morcovi

Jeleu de corcoduse si morcovi din: corcoduse, morcovi, apa, zahar, lamaie, campari. Ingrediente: 700 g corcoduşe 300 g morcovi 500 ml apă 350 g zahăr gelifiant 3:1 sucul de la 1 lămâie 1 păhăruţ de Campari   Mod de preparare: Corcoduşele se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, iar morcovii de dau pe râzătoare […]
 
Supa groasa de peste

Supa groasa de peste

Supa groasa de peste din: crap, ou, sare, bicarbonat, vin, ghimbir, faina, untura, piper, hagina. Ingrediente: 1 crap de 500 g 1 ou 1 linguriţă sare 1 linguriţă bicarbonat 4 linguriţe vin 1 lingură rădăcină de ghimbir 1 lingură făină dizolvată în 3 linguri untură un praf de piper hagina   Mod de preparare: Peştele, […]
Salata cu germeni de soia

Salata cu germeni de soia

Salata cu germeni de soia din: germeni de soia, jambon, ceapa, sos de soia, ulei. Ingrediente: 300 g germeni de soia 100 g jambon 1 ceapă 1 lingură sos de soia 2 linguri ulei de arahide 1 linguriţă ulei de susan piperat   Mod de preparare: Se opăresc germenii de soia în apă clocotită, timp […]
 
Pui cu soia

Pui cu soia

Pui cu soia din: piept de pui, sos de soia, faina, ulei. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi sos soia 2 linguri făină ulei pentru prăjit     Mod de preparare: Carnea de pui se taie în fâşii sau cubuleţe si se acoperă cu sosul de soia. Se lasă la marinat două ore, la temperatura […]
Reteta fructe prajite

Reteta fructe prajite

Reteta fructe prajite din: banane, mar, ananas, faina, apa, praf de copt, sare, zahar, ulei, miere. Ingrediente: 2 banane 1 măr 2 felii de ananas 80 g făina 6 linguri de apă 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit de sare 1 lingura de zahăr ulei miere   Mod de preparare: Se curăţă […]
 
Retete pentru Masa de Craciun

Felii de porc in sos dulce

Felii de porc in sos dulce din: carne de porc, zahar, usturoi, vin, untura, sos de soia. Ingrediente: 200 g carne de porc 1 lingură de zahăr 50 g usturoi verde sau uscat 1 lingură vin 3 linguri untură 1 linguriţă glutamat de sodiu 1 lingură sos de soia   Mod de preparare: Se fierbe […]
 
Chicken stuffed potatoes

Chicken stuffed potatoes

Chicken stuffed potatoes of: chicken breast, potatoes, yoghurt, cumin, coriander, cinnamon, chili, sugar, garlic, salt, pepper. Ingredients: 4 skinless chicken breasts, diced evenly 8 large floury potatoes, peeled and turned For the marinade: 300 ml plain yoghurt 1 tsp ground cumin 1 tsp ground coriander 1 tsp garam maşala 1 tsp ground cinnamon 1 1/2 […]
 

Eggplant Parmigiana

Eggplant Parmigiana of: eggplants, eggs, bread crumbs, salt, pepper, garlic, olive oil, tomatoes, tomato paste, basil, parmesan, mozzarella. Ingredients:  2 Small Eggplants; unpeeled cut into 1/4-inch rounds 2 Eggs; lightly beaten 1-1/2 Cup Bread crumbs 1/2 Teaspoon Salt 1/8 Teaspoon Pepper 1 Garlic cloves peeled and halved 3/4 Cup Olive oil 20 Ounce Tomatoes, canned […]
 
Condimente iuti

Chicken mimolletes fondants

Chicken mimolletes fondants of: chicken breast, tarragon, mimolette cheese, salt, pepper, flour, butter, egg, milk. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned and finely diced 2 sprigs tarragon, chopped 100 g mimolette cheese, grated 100 ml double (heavy) cream salt and pepper 500 g self-raising flour 80 g butter, melted 1 egg, beaten 250 ml milk 30 g […]

Duck Scallopine With Dried Cherries And Grappa

Duck Scallopine With Dried Cherries And Grappa of: duck, flour, olive oil, dried cherries, grappa, red wine, chicken stock, butter, chives. Ingredients:  1 magret of duck, double-sided (approximately 1 lb.) 1/2 cup seasoned flour 4 tbsp. virgin olive oil 1/2 cup dried cherries 1/2 cup grappa 1/2 cup dry red wine 1/2 cup chicken stock […]
 

Creamy Champagne Risotto

Creamy Champagne Risotto of: butter, onion, arborio rice, champagne, stock, double cream, parmesan. Ingredients:  2 Tablespoon unsalted butter 1 small onion, finely chopped 2 cups arborio rice 1/2 bottle champagne 3 cups hot beef or chicken stocks 1/2 cup double cream 5 Tablespoon freshly grated parmesan cheese salt How to: Melt the butter in a […]
 
 

Crab Cioppino

Crab Cioppino of: crabs, shrimp, clams, onion, green onion, pepper, garlic, tomato puree, tomato sauce, olive oil, parsley, wine, water, salt, pepper, rosemary, thyme. Ingredients:  2 medium sized Dungeness Crabs, 1-1/2 lbs. each 1 lb. Lg. Shrimp, in shells 12 medium sized fresh clams 1 lg. onion, sliced 6 green onions, sliced using part of […]

How to make Creamy Mushroom Pasta (VIDEO)

Creamy Mushroom Pasta                     How to make Creamy Mushroom Pasta   Enjoy! Fettucini Romano Ala Fratelli   Fettucini Romano Ala Fratelli of: olive oil garlic, white wine, half-and-half, romano cheese, spinach fettuccini, parsley. Ingredients:  1 Tablespoon Olive oil 3 Cloves garlic, crushed 1/2 Cup White wine […]
 
Kentucky corn chicken wings

Kentucky corn chicken wings

Kentucky corn chicken wings of: chicken wings, buttermilk, flour, eggs, cornflakes, oregano, tabasco, oil. Ingredients: 2 chicken wings 300 ml buttermilk 100 g plain (all-purpose) flour 2 eggs, beaten 200 g cornflakes, lightly crushed 1 tsp dried oregano few drops Tabasco vegetable oil   How to prepare: Place the chicken wings in a bowl with […]

Cozze A Raganati

Cozze A Raganati of: mussels, bread crumbs, oregano, pepper, parsley, olive oil, tomatoes, white wine. Ingredients:  4 lbs. of mussels-scrubbed, and cleaned 1-1/2 cups of bread crumbs 1 tsp. of oregano 1 tsp. of black pepper 1/2 cup of parsley-chopped 1/3 cup of olive oil 1 cup of crushed tomatoes 1/2 cup of white wine […]
 
Despre Legume, zarzavaturi, fructe

Despre Legume, zarzavaturi si fructe

Despre Legume, zarzavaturi si fructe Aceste alimente constituie principala sursa de substante minerale si vitamine din alimentatie; incercati sa mincati toate legumele de sezon; multe legume se gasesc indiferent de anotimp; adaugati fasole si linte, care sint surse excelente de fier si alte substante minerale; Fructele contin si ele multe vitamine si substante minerale; consumati […]
 
Chiftelute la cuptor cu ardei

Chiftelute la cuptor cu ardei

Chiftelute la cuptor cu ardei din: carne de miel, ardei, lamaie, oua, pesmet, sare, condimente. Ingrediente: 1 kg carne tocată de miel 2 ardei iuţi 1 ceapă verde 1/2 lămâie (zeama) 3 ouă pesmet sare condimente   Mod de preparare: Se toacă bine carnea, de două ori, şi se adaugă ardeiul iute şi ceapa tăiate […]
Salata de vara cu ghimbir

Salata de vara cu ghimbir

Salata de vara cu ghimbir din: telina, varza, napi, castraveti, ardei, usturoi, ceapa, ghimbir, sare. Ingrediente: ţelină varză albă varză roşie napi castraveţi ardei roşu sare usturoi ceapă verde ghimbir   Mod de preparare: Legumele se curăţă de coji/seminţe, se spală şi se taie rondele, amestecându-se bine şi cu restul de ingrediente, în cantităţi după […]
 
Friptura rece cu mustar Dijon

Vita cu sos de stridii

Vita cu sos de stridii din: carne de vita, ciuperci, mazare, ghimbir, ceapa, vin, amidon, sos de stridii, sos de soia, zahar, ulei, sare. Ingrediente: 400 g carne de vită 125 g ciuperci (urechi de lemn) 100 g muguri de porumb sau bambus 125 g mazăre 1 linguriţă ghimbir tocat 1 fir ceapă verde 2 […]
Supa cu lapte de cocos si pui

Supa cu lapte de cocos si pui

Supa cu lapte de cocos si pui din: lapte de cocos, piept de pui, ciuperci, lemongrass, ghimbir, porumb, lamaie, sos de peste, ardei, piper. Ingrediente: 800 ml lapte de cocos 450 ml supă de pui 400 g piept de pui 200 g ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 bucată ghimbir de 5 cm 100 […]
 
Sos alb cu faina

Sos de crevete cu crutoane

Sos de crevete cu crutoane din: crevete, paine, ou, faina, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, untura, usturoi, ulei. Ingrediente: 225 g crevete 100 g pâine 1 albuş de ou 2 linguriţe făină dizolvate in 3 linguriţe apă 1 lingură sos de soia 1/2 lingură sare 2 linguriţe vin 1/2 linguriţă bicarbonat 4-5 linguri untură […]
Pulpa de porc cu sos de soia

Pulpa de porc cu sos de soia

Pulpa de porc cu sos de soia din: pulpa de porc, morcov, sos de soia, sare, piper, zahar, ceapa, alune, amidon, castraveti, ulei. Ingrediente: 300 g pulpă porc 1 morcov pastă ardei iute sos soia 1/2 cană supă de legume sare zahăr alune amidon castraveţi ceapă verde piper alb, măcinat ulei floarea soarelui, pentru prăjit […]
 

Cele mai bune Salate pentru masa de Craciun

Cele mai bune Salate pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Salata de vita cu dressing picant   Salata de vita cu dressing picant din: ardei iute, usturoi, sirop de artar, sos de peste, suc de lamaie, ulei de avocado, verdeata, rosii, ceapa rosie, castravete, coriandru, busuioc, menta caju, vita. Ingrediente dressing pentru salata:  1 linguriță […]
Pui cu ghimbir si ananas

Pui cu ghimbir si ananas

Pui cu ghimbir si ananas din: carne de pui, compot, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de soia, amidon, morcov, ulei. Ingrediente: 300 g carne de pui 1 cutie (400 g) compot de ananas 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 lingură ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1 lingură amidon 1 morcov 4 linguri ulei […]
 
Reteta jeleu de coacaze

Jeleu de coacaze

Jeleu de coacaze din: coacaze, miere, gelifiant, apa. Ingrediente: 500 g coacăze 500 ml apă 500 g miere 1 pachet gelifiant 3:1 pentru 1000 g fruct   Mod de preparare: Puteţi lucra cu jumătate coacăze negre şi jumătate roşii, deoarece cele roşii singure vor avea o culoare pală. Nici jeleul de coacăze albe nu este […]
Orez cu sunca si cascaval

Orez cu sunca si cascaval

Orez cu sunca si cascaval din: orez, sunca, cascaval, ardei, piper, sare, ulei, ou, ceapa. Ingrediente: orez şuncă presată caşcaval ardei gras piper alb sare ulei ou ceapă verde   Mod de preparare: Orezul se spală în două-trei ape şi se fierbe în apă în cantitate egală cu a sa. Sunca se taie cuburi mici, […]
 
Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata

Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata

Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata din: oua, morcovi, faina, ulei, zahar, praf de copt, nucsoara, scortisoara, vanilie, nuci, sare, ciocolata. Ingrediente: 2 ouă mari 2 morcovi medii 1 cană făină albă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1/2 lingură praf de copt 1/4 linguriţă nucşoară rasă 1/2 linguriţă scorţişoară 1 fiolă esenţă de […]
Homemade chicken papillote

Pui cu rachiu de mere

Pui cu rachiu de mere din: pui intreg, carnat, slaninuta, smantana, mere, rachiu de mere, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 pui întreg cam 150 g cârnat proaspăt o bucată de slăninuţă subţire şi destul de mare,  cât să acopere pieptul puiului 100 g smântână 3 mere cam 150 ml rachiu de mere 1 lingură unt […]
 
Supa crema de morcovi cu crutoane si verdeata

Crema de morcovi cu smantana

Crema de morcovi cu smantana din: rosii, ceapa, cartofi, smantana, lapte, sare, piper. Ingrediente: 100 g roşii 200 g ceapă 100 g cartofi 1 ceaşcă smântână 1 cană lapte sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele, după care se taie mărunt. Se adaugă sarea şi şase căni cu apă, lăsându-se […]
Pui intregi la gratar

Pui intregi la gratar

Pui intregi la gratar din: pui, ulei, piper, boia, sare, vin. Ingrediente: 1-2 pui 2 linguri ulei (sau unt) piper măcinat 1 linguriţă boia sare eventual: 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Puii se curăţă bine, se spală şi se desfac pe lung în jumătăţi, pentru a putea fi aşezaţi pe grătar. Separat se prepară […]
 
Muschi de vita inabusit cu sote de morcovi

Muschi de vita cu cola

Muschi de vita cu cola din: muschi de vita, cola, sos de soia, ulei, usturoi, arpagic. Ingrediente: muşchi de vită cola sos de soia ulei de susan cu seminţe usturoi arpagic     Mod de preparare: Se taie muşchiul felii cât mai subţiri şi se lasă câteva ore la marinat într-un amestec de pepsi, ulei […]
Jeleu de fructe de soc

Jeleu de fructe de soc

Jeleu de fructe de soc din: suc de fructe de soc, zahar. Ingrediente: 750 ml suc de fructe de soc 1000 g zahăr gelifiant 1:1       Mod de preparare: Fructele se storc în oala cu aburi, fără zahăr, şi din sucul obţinut se opreşte cantitatea indicată în reţetă. Aceasta se toarnă în cratiţă, […]
 

Reteta zilei: Risotto cu branzeturi

Risotto cu branzeturi din: unt, ceapa, supa de pui, risotto, vin alb, branza gruyere, branza, gorggonzola, parmezan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:  3 linguri unt 1 ceapa, tocata marunt 1,2 l supa de pui 350g orez risotto 200ml vin alb 50 gr branza Gruyere, rasa 50g cubulete de branza 50g cubulete de branza Gorgonzola 50g parmezan […]
Bautura cu inghetata

Bautura cu inghetata

Bautura cu inghetata din: limeia, suc de lamaie, inghetata, gheata, zahar, lamaie. Ingrediente: 2 sticle Limeia (suc nealcoolic cu gust de chitra) 1 linguriţă suc de lămâie 1 1/2 ceaşcă îngheţată de lămâie 4 ceşti gheaţă pisată 2 linguri zahăr pudră 1 lămâie feliată   Mod de preparare: Intr-un mixer se pun laolaltă toate ingredientele. […]
 
Jeleu de struguri cu gin

Jeleu de struguri cu gin

Jeleu de struguri cu gin din: struguri, gin, indulcitor, gelifiant. Ingrediente: 1000 g struguri 1  păhăruţ de gin 1000 g înlocuitor de zahăr 1 pachet de gelifiant 3:1 pentru 1000 g fructe     Mod de preparare: Strugurii se curăţă de pe ciorchini, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină apă. Apoi […]
Vita la tigaie

Vita la tigaie

Vita la tigaie din: carne de vita, vin, piper, sare, chimen, usturoi, anason, faina, oua, hagina, ghimbir. Ingrediente: 900 g carne de vita 1 linguriţă sare 1 1/2 lingură vin un praf de piper (chinezesc – de preferat) chimen, usturoi şi anason (toate trei însumând 2 linguriţe) 4 ceşti ulei arahide 3 ouă 7 linguri […]

Supa de caras

Supa de caras

Supa de caras din: caras, napi, untura, bicarbonat, vin, sare, hagina, ghimbir. Ingrediente: 450 g caras 225 g napi 5 linguri untură 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 lingură vin 1 lingură rădăcină de ghimbir hagina   Mod de preparare: Hagina se taie pe lung, şuviţe. Napii curăţaţi şi ghimbirul se taie felii cât […]
Retete pentru Masa de Craciun

Retete pentru Masa de Craciun (2016)

Retete pentru Masa de Craciun: Coaste picante de porc   O reteta delicioasa de coaste picante de porc din: coaste de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, lamai verzi, ulei extravirgin de masline si sare. Această reţetă prevede îmbinarea aromei dulcege a mentei şi cea plăcut aspră a lămâii verzi Ingrediente: 600 g coaste de porc […]
 
Reteta spanac cu susan

Reteta spanac cu susan

Reteta spanac cu susan din: spanac, susan, sare, bicarbonat, ulei de susan. Ingrediente: 450 g spanac 2 linguriţe de susan 1 lingu­riţă sare 1/3 linguriţă bicarbonat 1 1/3 linguriţă ulei de susan     Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se înlătură părţile tari şi se spală bine, după care se lasă să se scurgă. […]
Sos de safide pentru friptura de pui

Sos de safide pentru friptura de pui

Sos de safide pentru friptura de pui din: stafide, strugure, lamai, vin alb, zahar. Ingrediente: 300 g stafide 1 strugure bine copt 2 lămâi 1 pahar de vin alb 2 linguri cu zahăr   Mod de preparare: Spălaţii stafidele şi treceţi prin maşina de tocat întreaga cantitate. Indulciţi vinul pe foc mic, răciţi amestecul, turnaţi […]
 
Salata de varza cu mere si masline

Salata de varza cu chili

Salata de varza cu chili din: varza, morcovi, castraveti, zahar, usturoi, otet, ardei, chili, piper. Ingrediente: 1/2 varză 3 morcovi 2 castraveţi 5-6 căţei usturoi 3 linguri zahăr oţet după gust 1 ardei roşu iute 1/2 linguriţă praf de chili piper   Mod de preparare: Se taie varza fideluţă, morcovii şi castraveţii se dau pe […]
Jeleu de rubarba

Jeleu de rubarba

Jeleu de rubarba din: rubarba, zahar, apa. Ingrediente: 1000 g rubarbă 500 g zahăr gelifiant 2:1 250 ml apă     Mod de preparare: Rubarba se spală şi se taie în bucăţi lungi de circa 1 cmn. Nu se curăţă de coajă. Se pune la fiert împreună cu apa şi se lassă să fiarbă până […]
 
Reteta pui in sos dulce-acrisor

Reteta pui in sos dulce-acrisor

Reteta pui in sos dulce-acrisor din: ardei, morcov, broccoli, pastai, ciuperci, piept de pui, spaghete, sos de soia, ketchup, zahar, otet, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi (gogoşari) tăiaţi felii subţiri 1 morcov tăiat felii 1 broccoli 10-20 păstăi verzi, taiate jumătăţi 6-7 ciuperci tăiate felii 1-2 piepţi pui, dezosaţi tăiaţi cuburi 1/2 pachet de […]
Porc cu lemongrass

Porc cu lemongrass

Porc cu lemongrass din: carne de porc, lemongrss, ceapa, ardei, sos de peste, alune, zahar, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 350 g carne de porc 1 tulpină lemongrass 2 fire ceapă verde 1 ardei iute 1 lingură sos de peşte 25 g alune prăjite uşor 1 lingură ulei de arahide 1/2 linguriţă zahăr maro 1 […]
 
Frigarui de pui cu lemongrass

Frigarui de pui cu lemongrass

Frigarui de pui cu lemongrass din: file de pui, usturoi, ceapa, zahar, sos de peste, ulei, unt, lapte de cocos, sos de chili, lemongrass. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 1 căpăţână de usturoi o ceapa mică 2 linguri de zahăr 2 linguri sos de peşte (de ciuperci, de stridii) 3 linguri de […]
Cubulete din peste prajit

Cubulete din peste prajit

Cubulete din peste prajit din: peste, ou, sare, piper, amidon, coriandru, chimion, ulei. Ingrediente: 250 g peşte file 1 albuş sare piper negru măcinat chimion măcinat coriandru 1 linguriţă amidon alimentar 3 linguri ulei   Mod de preparare: Peştele se zvântă şi se taie în bucăţi potrivite. Albuşul se bate spumă. Se omogenizează bine sarea, toate […]
 
Desert cu ciocolata si nuci

Desert cu ciocolata si nuci

Desert cu ciocolata si nuci din: aluat, nuci, cacao, unt, zahar, rom. Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj 300 g nuci 2 linguri cacao 25 g unt 2 linguri zahăr 1 fiolă esenţă de rom     Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 4. Amestecaţi cacaua cu zahărul, opăriţi cu 3-4 linguri de apă […]
 
 

Coniglio Alla Cassia

Coniglio Alla Cassia of: rabbit, olive oil,butter, pork, onions, garlic, bay leaves, pepper, red wine, tomato, salt. Ingredients:  3 Pound Rabbit with liver 3 Tablespoon Olive oil 2 Tablespoon Butter; melted 2 Ounce Salt pork; diced 1/3 Pound Onions; peeled and diced 2 Garlic cloves; mashed 2 Bay leaves; crumbled 1/4 Teaspoon Black pepper 6 […]
 

Conchiglie Tutto Giardino

Conchiglie Tutto Giardino of: carrots, onion, red onion, tomatoes, zucchini, bell pepper, white wine, basil, garlic, salt, pepper, sugar, flour, tomato paste, parmesan, light cream, pasta. Ingredients:  1-1/2 Cups Carrots, sliced 1 Cup Chopped Onion 1 Red Onion, chopped 7 Tomatoes, sliced 3 Cups Zucchini, sliced 1 Bell Pepper 1-1/2 Cups White Wine 2 Tablespoons […]
 

Clams Oregana Basilico

Clams Oregana Basilico of: clams, cheese, white wine, parsley, bread crumbs, lemon juice, basil, oregano, garlic. Ingredients:  36 Clams 2 tablespoon Grated Romano cheese 2/3 tablespoon Dry white wine 2 tablespoon Minced fresh Italian parsley Stuffing: 3 1/2 cup Fresh bread crumbs Juice of 1/2 Lemon (approx. 2 Tab) 1 tablespoon Fresh basil 1 tablespoon […]
 
 

Parsley Cioppino

Parsley Cioppino of: garlic, onion parsley, olive oil, parsley, tomato sauce, tomatoes, oregano, sal, pepper, sherry, lobster, shrimp, whitefish, clams. Ingredients:  3 cloves garlic, minced 1/4 cup onion, finely chopped 2 tablespoons parsley, chopped 1 cup olive oil 2 cups tomato sauce 1 (28 oz.) can tomatoes 1/2 teaspoon dried oregano 1/2 teaspoon dried marjoram […]
 

Cicerchiata

Cicerchiata of: flour, eggs, lemon, oil, honey, hazelnuts, chocolate. Ingredients:  3 cups all purpose flour 4 extra large eggs 1 tbsp. lemon rind (grated) 4 cups vegetable oil 1 cup honey 2 cups whole hazelnuts 4 squares (4 oz.) semi-sweet chocolate   How to: Place flour in a large bowl, make a well. Add eggs […]
 
Crevete inabusit cu vin

Crevete inabusit cu vin

Crevete inabusit cu vin din: crevete, ulei, zahar, sare, vin, bicarbonat, ghimbir. Ingrediente: 6 crevete de mărime medie 4 linguri ulei de arahide 4 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 1/2 lingură vin 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură rădăcină ghimbir tocat   Mod de preparare: Crevetele, spălate şi curăţate, se aşază în tigaia cu uleiul […]
Rata inabusita in bere

Rata inabusita in bere

Rata inabusita in bere din: rata, bere, sare, vin, bicarbonat, ghimbir, piper. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 kg 1 sticlă de bere 3 linguriţe sare 2 linguri vin 1/2 linguriţă bicarbonat 1 lingură rădăcină ghimbir un praf de piper   Mod de preparare: Raţa, curăţată şi spălată bine, se pune într-o oală pe foc, […]
 
Pui cu alune

Pui cu alune

Pui cu alune din: piept de pui, alune, pasta de ardei, vin, sare, piper, amidon, ceapa, zahar. Ingrediente: 250 g piept pui 80 g alune 5 g pastă ardei iute 20 ml vin alb 3 g sare 2 g piper alb, măcinat 50 g amidon 50 g ceapă verde puţin zahăr 1/2 cană supă   […]
Orez cu migdale si miere

Orez cu migdale si miere

Orez cu migdale si miere din: orez, miere, migdale. Ingrediente: 500 g orez 150 g miere 150 g migdale (sau nuci)       Mod de prieparare: Se lasă orezul în apă timp de cel puţin două ore, după care se spală şi se scurge bine. Se pune la fiert în apă reece cu puţină […]
 
Fidea cu legume

Fidea cu legume

Fidea cu legume din: fidea, carne, legume, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de soia, amidon, ulei. Ingrediente: 250 g fidea din orez 250 g carne dezosată de pui 250 g legume congelate 1 ceapă mai mică 1 căţel usturoi 1 linguriţă ghimbir pisat 1 linguriţă sos de soia condimentat 2 linguri sos dulce de soia 1 […]
Cubulete de biban

Cubulete de biban

Cubulete de biban din: biban, lamaie, sos de soia, otet, sare, piper, zahar, chimion, ghimbir, coriandru, morcovi, ou, ceapa, mazare, rosii, amidon, ulei. Ingrediente: 400 g biban file sucul de la o jumătate de lămâie 2 linguri sos de soia 2 linguri oţet sare piper alb măcinat coriandru, chimion măcinat, ghimbir pudra (câte un vârf […]
Cele mai bune Salate pentru masa de Craciun

Retete delicioase pentru masa de Craciun (2016)

Retete delicioase pentru masa de Craciun: Muschiulet de porc umplut cu carnati   Muschiulet de porc umplut cu carnati din: muschiulet de porc, sunca presata, carnat proaspat de casa, legume mexicane, oua, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 200 g şuncă presată 300 g cârnat proaspăt de casă 300 g legume […]
Pasca cu branza de vaci si stafide

Pasca cu branza de vaci si stafide

Pasca cu branza de vaci si stafide din: faina, branza, stafide, rom, vanilie, sare, lamaie, smantana. Ingrediente: aluat simplu de cozonac din 500 g făină 1 kg brânză de vaci grasă 200 g zahăr 50 g unt 1 fiolă esenţă de vanilie 1 fiolă esenţă de rom 1 linguriţă coajă de lămâie fin rasă 1/2 […]
 
Creveti inabusiti cu sos

Creveti inabusiti cu sos

Creveti inabusiti cu sos din: crevete, carne, castane, ulei, ou, sare, piper, faina, vin, ghimbir. Ingrediente: 450 g crevete 85 g carne grasă de porc 150 g castane 6 linguri ulei de arahide 1 ou 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă bicarbonat 2 linguri făină 1 lingură vin 1 lingură rădăcină ghimbir tocat piper   Mod […]
Prajitura cu capsuni si scortisoara

Prajitura cu capsuni si scortisoara

Prajitura cu capsuni si scortisoara din: zahar, oua, capsuni, unt, faina, praf de copt, sare, scortisoara, lamaie, vanilie, lapte. Ingrediente: 9 linguri zahăr 3 ouă 6-7 linguri unt topit (călduţ) 12 linguri făină 8 linguri lapte la temperatura camerei 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă fin 1/2 […]
 
Sos delicios de vanilie

Sos delicios de vanilie

Sos delicios de vanilie din: lapte, oua, zahar, vanilie. Ingrediente: 500 ml lapte 3 ouă 3 linguri zahăr o jumă­tate baton vanilie Mod de preparare: Intr-o cratiţă se freacă bine gălbenşurile cu zahărul, apoi se adaugă treptat laptele cald, amestecând continuu. Cratiţa se aşază în alta mai mare cu apă clocotită (bain-marie), se adaugă vanilia […]
Sos delicios de visine

Sos delicios de visine

Sos delicios de visine din: visine, vin, zahar, oua. Ingrediente: 1 kg vişine 500 ml vin 150 g zahăr un ou întreg 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Vişinile se spală, li se scot sâmburii, se zdrobesc şi se fierb (circa 15 minute) cu vinul, apoi se strecoară şi se lasă să se răcească. Separat se […]
 
Condimente iuti

Cascaval afumat la capac

Cascaval afumat la capac din: cascaval, unt sau ulei. Ingrediente: cam 150 g caşcaval de persoană unt (ulei)   Mod de preparare: Caşcavalul se taie în felii groase de 0,5-1 cm. Feliile de caşcaval sunt prăjite într-o tigaie cu unt sau ulei fierbinte. Rezultatele sunt în funcţie de tipul caşcavalului folosit. Dacă se foloseşte caşcaval […]
Sos delicios de lamaie

Sos de lamaie dulce

Sos de lamaie dulce din: lamaie, zahar, ou, vin. Ingrediente: 1 lămâie 4 linguri zahăr pudră 3 gălbenuşuri un pahar vin alb Mod de preparare: Coaja de lămâie rasă se freacă cu zahărul aproximativ cinci minute, se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, ameste­când mereu numai într-un singur sens. Crema obţinută se amestecă cu zeama de […]
 
Jeleu de trandafiri

Jeleu de trandafir

Jeleu de trandafir din: petale de trandafir, apa, zahar, acid citric. Ingrediente: 1 pumn de petale de trandafir roşii 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 2:1 10 g acid citric     Mod de preparare: Apa se dă în clocot şi se presară în ea câteva petale. Se imfuzează scurt, se scot din apă, […]

Reteta zilei: Risotto cu ricotta si parmezan

Risotto cu ricotta si parmezan din: ulei de masline, ceapa, risotto, supa de pui, ricotta, busuioc, parmezan, sare, piper. Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 275g risotto 1 l supa de pui fierbinte 175g brânză ricotta 50g frunze proaspete de busuioc, fin tocat, plus suplimentar pentru ornat 75g parmezan ras sare […]
 
Chiftele de porc cu susan

Chiftele de porc cu susan

Chiftele de porc cu susan din: carne de porc, seminte de susan, faina, ou, sos de soia, bicarbonat, vin, ghimbir, ulei, piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc 3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină (dizolvate într-o lingură cu apă) 1 ou 2 linguriţe sos de soia 1 linguriţă rasă bicarbonat 1 lingură […]
Jeleu de levantica

Jeleu de visine cu miere

Jeleu de visine cu miere din: suc de visine, miere, lichior de fructe, zahar. Ingrediente: 750 ml suc de vişine 250 g miere 8 cl lichior de fructe 1 pachet de zahăr vanilat 500 g zahăr gelifiant 2:1   Mod de preparare: Sucul de vişine se obţine fie în oala cu aburi, fie într-o cratiţă […]
 
Cascaval pane

Reteta clasica: Cascaval pane

Cascaval pane din: cascaval, ulei, ou, faina, pesmet. Ingrediente: 150 g caşcaval ulei 1 ou făină pesmet   Mod de preparare: Caşcavalul se taie în felii mai mari şi mai groase (1-1,5 cm). Feliile se dau prin făină, ou bătut şi apoi pesmet. După aceea, sunt prăjite pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei încins […]
Sos de vin dulce

Sos de vin dulce

Sos de vin dulce din: vin, galbenus, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 pahar de vin alb 3 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu zahărul şi coaja de lămâie până se obţine o cremă omogenă care se subţiază cu vinul călduţ, amestecând continuu. Se pune apoi […]
 
Retete delicioase pentru Craciun

Retete delicioase pentru Craciun (2016)

Retete delicioase pentru Craciun: Fleica de porc cu ciuperci si carnati   Fleica de porc cu ciuperci si carnati din: fleica de porc, carnat afumat, ciuperci, lapte, ou, patrunjel, chifle, ceapa, ulei, vegeta, sare, usturoi. Ingrediente: 800 g fleică de porc 1 fir cârnat afumat 350 g ciuperci 300 ml lapte 1 ou 1 legătură […]
Sos de mere cu cuisoare

Sos de mere cu cuisoare

Sos de mere cu cuisoare din: mere, faina, margarina, sare, zahar, cuisoare. Ingrediente: 250 g mere (2-3 mere) 10 g făină (o linguriţă rasă) 25 g margarină sare puţin zahăr cuişoare tocate   Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri sau se rad pe râzătoare şi se fierb circa […]
 
Sufleu de punch

Sufleu de punch

Sufleu de punch din: rom, oua, lapte, zahar, faina, unt. Ingrediente: 1 păhărel (mic) de rom tare, aromat 5 ouă 2 pahare (mari) lapte fiert 75 g zahăr pudră 70 g făină 65 g unt unt pentru uns Mod de preparare: Laptele, untul şi zahărul se pun într-o cratiţă să fiarbă. Când clocotesc, se adaugă toată […]
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza

Conserva de ardei grasi umpluti cu varza

Conserva de ardei grasi umpluti cu varza din: ardei, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, varza, sare, hrean, frunze de visin, frunze de telina, boabe de mustar, otet. Ingrediente: 15-20 ardei graşi mari 3 morcovi o ţelină un pătrunjel un păstârnac 2 verze sare hrean frunze de vişin frunze de ţelină boabe de muştar oţet   Mod […]
 
Ochiuri romanesti

Reteta traditionala: Ochiuri romanesti

Ochiuri romanesti din: oua, sare, unt. Ingrediente: ouă proaspete sare unt   Mod de preparare: Se pune la fiert o crăticioară cu apă în care s-a turnat puţin ofet (cam 1 lingură de ofet la 1 I apă) şi sare. Când apa a început să clocotească, se sparg ouăle şi confinutul (oul crud) este pus […]
Gogosele din cascaval

Gogosele din cascaval

Gogosele din cascaval din: cascaval sau svaiter, oua, faina, ulei. Ingrediente: 200 g caşcaval tare (sau şvaiţer) ras 4 albuşuri crude făină ulei   Mod de preparare: Caşcavalul ras mărunt se amestecă cu cele 4 albuşuri. Din compoziţie se iau cantităţi mici (cât o nucă), din care se modelează cu mâna mici sfere. Acestea se […]
 
Pasta de gutui cu lamaie

Sos rapid de gutui

Sos rapid de gutui din: gutui, faina, untdelemn, sare, zahar. Ingrediente: 1 gutuie (250 g) 10 g făină (o linguriţă rasă) 2 linguri untdelemn o linguriţă margarină sare o lingură zahăr Mod de preparare: Gutuia se curăţă de coajă, se rade pe răzătoarea cu găuri mari şi se fierbe, într-un sfert de litru de apă, […]
Crochete din oua

Crochete din oua

Crochete din oua din: oua, faina, lapte, ulei, marar, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 5 ouă crude 1-2 linguri făină 1 cană lapte 4-5 linguri ulei mărar tocat sare piper pesmet (5 linguri)   Mod de preparare: Se fierb 4 ouă tari (peste 10 minute). Se scot în apă rece, se curăţă şi se toacă mărunt. […]
 
Sufleu de piersici

Sufleu de piersici

Sufleu de piersici din: piersici, vin, apa, unt, zahar, lamaie, albus. Ingrediente: 1 kg piersici 100 ml vin 100 ml apă 700 g unt 100 g zahăr pudră coajă rasă de la o lămâie 8 albuşuri Mod de preparare: Merele, curăţate de coajă şi sâmburi, se taie în felii subţiri, împreună cu zahărul, vinul, apa, […]
 
 

Chicken Vesuvio (Pollo Alla Vesuvio)

Chicken Vesuvio (Pollo Alla Vesuvio) of: chicken, basil, salt, rosemary, sage, potatoes, parsley, flour, oregano, thyme, pepper, olive oil, garlic, white wine. Ingredients:  1 fryer chicken (cut up) 1-1/2 teaspoon basil 1/2 teaspoon salt Pinch of Rosemary and sage 3 baking potatoes, cut in lengthwise wedges 3 tablespoon chopped fresh parsley 1/3 Cup flour 3/4 […]
 

Chicken Valdostano

Chicken Valdostano of: flour, chicken, butter, mushrooms, white wine, stock, parsley, white pepper, prosciutto, fontina cheese. Ingredients:  2 tablespoons all-purpose flour 6 boneless chicken breasts, pounded to 1/4 inch thickness 1/4 cup unsalted butter or margarine 10 mushrooms, thinly sliced 3/4 cup dry white wine 3/4 cup veal stock (OR chicken stock OR turkey stock) […]
 

Cheese Ravioli

Cheese Ravioli of: pasta, ricotta, parmesan, goat cheese, garlic, salt, pepper, olive oil, shallots, red wine, schicken stock, tomatoes,sundried tomatoes, basil. Ingredints:  8 squares of 4 x 4 squares of fresh pasta 3/4 cup ricotta cheese 1/4 cup parmesan cheese 1/4 cup goat cheese 2 cloves garlic, chopped salt and pepper to taste Tomato Broth: […]
 

Cavatelli Sausage With Broccoli

Cavatelli Sausage With Broccoli of: pasta, sausage, garlic, broccoli, chicken broth, raisins, butter, parmesan. Ingredients:  1/2 lb. or 2 cups dried Cavatelli or other small shell-shaped Italian pasta 1/2 lb. or 3 links sweet Italian Sausage 2 cloves garlic, minced 1 bunch broccoli 1 1/4 cup low-salt chicken broth 1/4 cup raisins 1 tbls. unsalted […]
 

Carote in Crema con Funghi

Carote in Crema con Funghi of: mushrooms, butter, carrtots, lemon, nutmeg, salt, pepper, whipping cream, chives. Ingredients:  1/3 Ounce dried porcini mushrooms 2 Tablespoon unsalted butter 2 Pound small to medium-size carrots, sliced juice of 1/2 lemon a pinch of grated nutmeg salt and pepper 1 cup whipping cream 2 Tablespoon chopped fresh chives   […]
 
Mamaliga cu branza in straturi

Mamaliga cu branza la cuptor

Mamaliga cu branza la cuptor din: mamaliga, branza, oua, unt sau ulei. Ingrediente: mămăligă fierbinte, cam o farfurie circa 200 g brânză rasă (telemea, caşcaval, frământată etc.) 2 ouă fierte tari (sau coapte) 2 ouă crude unt sau ulei   Mod de preparare: Se unge o tavă (de preferat din sticlă termorezistentă) cu unt sau ulei. […]
Papanasi cu smantana

Papanasi cu smantana

Papanasi cu smantana din: branza de vaci, oua, faina, gris, sare, unt, smantana. Ingrediente: 1/2 kg brânză de vaci 3 ouă crude 4 linguri făină 1 lingură gris sare 1 lingură unt smântână   Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se amestecă brânza, ouăle crude, făina, grisul, untul şi sarea. Separat, se pune la fiert […]
 
Sufleu de migdale

Sufleu de migdale

Sufleu de migdale din: oua, zahar, suc de lamaie, migdale, lapte. Ingrediente: 3 albuşuri 90 g zahăr pudră o linguriţă suc de lămâie 30 g migdale o jumătate pachet zahăr vanilat Pentru sodo de vanilie: 3 gălbenuşuri 2-3 linguri zahăr pudră 500 ml lapte un plic zahăr vanilat (sau un baton de vanilie) Mod de […]
Mamaliga cu branza de burduf si oua ochiuri

Ochiuri la capac

Ochiuri la capac din: oua, ulei sau unt, sare. Ingrediente: 2 ouă (de persoană) ulei (unt) sare   Mod de preparare: Uleiul (sau untul) se pune la încălzit într-o tigaie întinsă în care trebuie să încapă lejer ochiurile. Când acesta s-a încins, se sparg ouăle pe rând, având grijă să nu se spargă gălbenuşul. Se […]
 
Budinca de struguri

Budinca de struguri

Budinca de struguri din: franzela, lapte, oua, zahar, unt, struguri, pesmet, lamaie, unt. Ingrediente: 1 franzelă 500 ml lapte 250 g zahăr 3 ouă 70 g unt 750 g struguri (numai boabe) pesmet coajă rasă de lămâie zahăr vanilat unt şi pesmet pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Se curăţă strugurii, se spală, li […]
Sos de ciocolata cu vanilie

Sos de ciocolata cu vanilie

Sos de ciocolata cu vanilie din: ciocolata, lapte, vanilie, zahar, oua. Ingrediente: 75 g ciocolată de menaj 250 ml lapte 3 gălbenuşuri 2 linguri zahăr pudră un sfert baton de vanilie Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia tăiată bucăţi, se dizolvă cioco­lata şi apoi se strecoară. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră, […]
 
Retete simple si gustoase pentru Masa de Craciun

Retete simple si gustoase pentru Masa de Craciun

Retete simple si gustoase pentru Masa de Craciun: Castraveti umpluti cu carne de porc   O reteta simpla de castraveti umpluti cu carne de porc din: castraveti, carne de porc, sos de soia, sare, ou, ulei de arahide, ghimbir si un praf de bicarbonat. Ingrediente: 450 g castraveţi fragezi 200 g carne de porc tocată […]
Sufleu de portocale sau de lamaie

Sufleu de portocale sau de lamaie

Sufleu de portocale sau de lamaie din: portocale, unt, faina, zahar, oua, sare, lapte. Ingrediente: 2 portocale sau lămâi 30 g unt 30 g făină 90 g zahăr cubic 3 gălbenuşuri 4 albuşuri un vârf de cuţit sare 300 ml lapte unt şi zahăr tos pentr uns şi tapetat Mod de preparare: Bucăţile de zahăr se […]
 
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie

Conserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie

Conserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie din: ardei, varza rosie, morcov, frunze de visin si de telina, boabe de mustar, sare, otet. Ingrediente: ardei graşi şi varză roşie câte avem, un morcov frunze de vişin şi de ţelină un săculeţ cu boabe de muştar oţet sare   Mod de preparare: Se aleg ardeii […]
Jumari din oua

Jumari din oua

Jumari din oua din: oua, ulei, sare. Ingrediente: 2 ouă de persoană 1-2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Jumările se pregătesc asemănător cu omleta (ouăle se bat cu furculiţa într-un castron, se sărează şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei), numai că la prăjit procedeul diferă. Pentru a elimina spinoasa problema a întoarcerii omletei […]
 
Reteta sufleu de migdale

Reteta sufleu de migdale

Reteta sufleu de migdale din: migdale, zahar, unt, albus. Ingrediente: 50 g migdale 5 albuşuri 180 g zahăr pudră unt pentru uns Mod de preparare: Migdalele se opăresc, se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de nuci. Albuşurile cu zahărul pudră se bat bine cu telul (sau cu mixerul), până se face o […]
Budinca de orez cu sos de vin

Budinca de orez cu sos de vin

Budinca de orez cu sos de vin din: lapte, orez, zahar, lamaie, oua, struguri, unt, stafide, pesmet. Ingrediente: 1 l lapte 500 g orez 350 g zahăr 50 g coajă de lămâie 0,5 g zahăr vanilat 6 ouă 500 g boabe de struguri confiate 100 g stafide 50 g unt 50 g pesmet Mod de preparare: […]
 
Ochiuri romanesti cu smantana

Ochiuri romanesti cu smantana

Ochiuri romanesti cu smantana din: oua, smantana, sare. Ingrediente: 2 ouă de persoană, minimum 1/2 l smântână fluidă (pentru 4-6 ochiuri) sare   Mod de preparare: Intr-un vas puţin mai larg, se pune smântână (eventual subţiată cu apă) la fiert, în momentul în care smântână dă în clocot, se sparg ouăle şi se răstoarnă în […]
Budinca gustoasa de gris

Budinca de orez cu alune

Budinca de orez cu alune din: orez, zahar, lapte, alune, unt, vanilie, oua, pesmet, smantana. Ingrediente: 200 g orez 100 g zahăr pudră 1 l lapte 100 g alune 100 g unt o jumătate baton vanilie 2 ouă unt şi pesmet pentru uns şi tapetat Pentru sodo de frişcă: 6 gălbenuşuri 500 ml smântână pentru […]
 
Sufleu delicios de ciocolata

Sufleu delicios de ciocolata

Sufleu delicios de ciocolata din: ciocolata, unt, faina, zahar, oua, lapte, sare. Ingrediente: 125 g ciocolată 30 g unt 30 g făină 3 linguri zahăr 2 ouă puţină sare 300 ml lapte unt şi făină pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Ciocolata se topeşte într-o parte din canttitatea de lapte, pusă într-un castron, la […]
Salata de varza rosie cu hrean in otet

Retete de conserve: Salata de varza rosie cu hrean in otet

Salata de varza rosie cu hrean in otet din: varza rosie, otet, sare, hrean, boabe de mustar. Ingrediente: varză roşie îndesată oţet de 9° sare hrean un săculeţ de boabe de muştar   Mod de preparare: Se alege varza, se curăţă de frunzele veştede de deasupra, apoi se taie în două şi se toacă în […]
 

Reteta zilei: Spaghete cu sos de patrunjel

Spaghete cu sos de patrunjel din: spaghete, ulei de masline, fulgi de chili, usturoi, menta oregano, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  400gr spaghete 7 linguri ulei de masline 1/4 lingurita fulgi de chilli 6 catei de usturoi, tocat 1 lingura menta sau oregano, tocate 1 lingura patrunjel, tocat sare si piper     Mod de preparare: […]
Budinca cu stafide pentru copii

Budinca cu stafide pentru copii

Budinca cu stafide pentru copii din: unt, franzela, lapte, oua, zahar, stafide, citronada, pesmet, sos de vanilie. Ingrediente: 150 g unt o franzelă 300 ml lapte 8 gălbenuşuri 6 albuşuri 8 linguri zahăr pudră 50 g stafide 50 g citro­nadă unt şi pesmet pentru uns şi tapetat sos de vanilie rece Mod de preparare: Franzela, […]
 
Gemuri bio

Gemuri bio

Gem bio – există aşa ceva? Pare aproape hilar că până şi un produs foarte dulce din fructe poate fi preparat ca produs bio. Insă ce contează în acest domeniu nu este valoarea nutritivă a produsului finit, ci doar ingredientele care au fost folosite. Astfel, pentru ca un produs să poată fi catalogat ca bio, […]
Sufleu de albusuri dietetic

Sufleu de albusuri dietetic

Sufleu de albusuri dietetic din: albusuri, zaharina. Ingrediente: 1-2 albuşuri zaharină Mod de preparare: Albuşul se bate spumă, se îndulceşte cu zaharina, se toarnă în formă şi se coace la foc iute. Pofta buna!
 
Budinca de mere cu sos de zahar ars

Budinca de mere cu sos de zahar ars

Budinca de mere cu sos de zahar ars din: oua, unt, zahar, faina, mere, scortisoara, unt, rom, suc de lamaie. Ingrediente: 2 ouă 150 g unt 125 g zahăr pudră 100 g făină 250 g mere puţină scorţişoară unt pentru uns Pentru sos de zahăr ars: 50 g zahăr 100 ml apă 1 jumătate linguriţă făină […]
Retete gustoase pentru Masa de Craciun

Retete gustoase pentru Masa de Craciun (2016)

Retete gustoase pentru Masa de Craciun: File de porc cu verdeata in sos de cirese si vin   O reteta delicioasa de file de porc cu verdeata in sos de cirese si vin din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1/2 […]
 
Gemurile cu mere

Budinca de mere umplute

Budinca de mere umplute din: lapte, unt, zahar, oua, mere. Ingrediente: 250 ml lapte 80 g unt 35 g zahăr 5 ouă 6 mere unt pentru uns   Mod de preparare: Laptele, untul proaspăt şi zahărul se fierb la un loc până capătă consistenţa unei creme în care, după ce se răceşte, se pun gălbenuşurile. […]
Sufleu de mere cu lamaie

Sufleu de mere cu lamaie

Sufleu de mere cu lamaie din: mere, lamaie, zahar, oua, apa, frisca. Ingrediente: 4 mere mai mari o jumătate lămâie 130 g zahăr pudră 3 albuşuri de ou unt pentru uns un pahar apă frişcă sau sos de vanilie Mod de preparare: Merele, necurăţate de coajă, se coc în cuptor şi se trec prin sită. […]
 
Conserva cu varza de Bruxelles

Conserva cu varza de Bruxelles

Conserva cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, borcane, celofan sau folie adeziva. Ingrediente: verzişoare de Bruxelles cât mai mici borcane celofan ori folie adezivă   Mod de preparare: Verzişoarele se curăţă de frunzele galbene de deasupra, se spală bine în mai multe ape, se lasă să se zvânte, după care se opăreso 10-15 […]
Sufleu de albusuri

Sufleu de albusuri

Sufleu de albusuri din: albus, zahar, ananas, unt. Ingrediente: 5 albuşuri 180 g zahăr pudră 100 g ananas unt pentru uns Mod de preparare: Albuşurile şi zahărul pudră se bat bine cu telul (ori mixe­rul), până când se face o spumă foarte tare. Intre timp, se adaugă, încetul cu încetul, ananasul tăiat bucăţi foarte mici […]
Budinca de portocale cu nuci

Budinca cu lamai

Budinca cu lamai din: unt, faina, lapte, oua, zahar, portocale, lamai, pesmet. Ingrediente: 60 g unt 60 g făină 150 ml lapte fiert 6 ouă 70 g zahăr pudră câte o lingură portocale şi lămâi zaharisite şi tăiate mărunt unt şi pesmet fin pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Laptele şi untul se pun […]

Cum se fierb ouale

Ouăle se spală bine în prealabil şi apoi se fierb în apă în care s-a pus sare (pentru a reduce riscul de spargere). Pentru a obţine ouă fierte moi (cleioase) se pot folosi mai multe metode: Se pun ouăle într-un vas cu apă rece şi sare, în aşa fel ca apa (sărată) să acopere ouăle. […]
 
Budinca de mere cu scortisoara

Budinca de mere cu scortisoara

Budinca de mere cu scortisoara din: mere, unt, oua, faina, zahar, lapte, scortisoara, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg mere 150 g unt 5 ouă 150 g făină 150 g zahăr tos 100 ml lapte fiert 200 g scorţişoară 2 linguri pesmet zahăr vanilat sare unt şi pesmet pentru uns şi tapetat   Mod de preparare: […]
Budinca de mere cu rom

Budinca de mere cu rom

Budinca de mere cu rom din: mere, zahar, oua, lapte, rom, unt, pesmet. Ingrediente: 1 kg mere 5 linguri zahăr pudră 5 ouă un pahar lapte un pahar rom două prafuri zahăr vanilat 2 lin­guri unt şi 2 pesmet, pentru uns şi tapetat   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi […]
 
Salata aperitiv cu carne fiarta

Bucate cu telina

Bucate cu telina: Budinca de telina cu carne   Budinca de telina cu carne din: telina, carne, smantana, orez, ceapa, oua, unt, pesmet, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 7-8 ţeline potrivit de mari 300 g carne de porc slabă 300 g carne de vită 250 g smântână 100 g orez 5 ouă 2 cepe 100 g […]
 
 

Carbonara Sauce

Carbonara Sauce of: butter, bacon, eggs, red peppers flakes, parmesan, heavy cream, salt, pepper, spaghetti, water. Ingredients:  4 Tablespoon Butter 8 Slice Bacon; cut in 1/4″ strips 2 Eggs 2 Egg yolks 1 Teaspoon Red pepper flakes 1 Cup Parmesan cheese 1/2 Cup Heavy cream 1 Teaspoon Salt Black pepper 1 Pound Spaghetti 8 Quarts […]
 

Cantucci

Cantucci of: flour, sugar, baking powder, salt, eggs, almonds. Ingredients:  4 1/2 cups all-purpose flour 1-1/2 cups caster sugar 3 teaspoons baking powder 1/2 teaspoon of salt 4 eggs 2 egg yolks 8 oz. chopped almonds (unblanched) 2 more egg yolks How to: Keep a little milk around to use in the glaze. Preheat the […]
 

Riccota Cream Cheese Cannoli

Riccota Cream Cheese Cannoli of: flour, sugar, salt, cinnamon, vinegar, egg, butter, riccota, sugar, vanilla extract, chocolate, cinnamon, orange curacao, pistacchio, oil. Ingredients:  1 3/4 Cups Flour, approximately 1 Tablespoon Sugar 1/4 Teaspoon Salt 1 Teaspoon Cinnamon 3 Tablespoons Wine Vinegar 1 Egg 1 Tablespoon Butter Or Margarine, at room temperature 1 Pound Ricotta Cheese […]
 
 

Beef Cannelloni

Beef Cannelloni of: beef, salt, pepper, garlic, egg, cheese, parsley, bread crumbs, spinach, tomato sauce. Ingredients:  1 lb. ground beef salt & pepper to taste 2 cloves of garlic (minced) 1 egg 1/4 cup grated romano cheese 1/4 cups chopped fresh parsley 1/4 cup bread crumbs 1 cup cooked, chopped spinach 2 cups tomato sauce […]
 

Cannellini Bean Salad

Cannellini Bean Salad of: olive oil, vinegar, salt, pepper, oregano, garlic, beans, red onion bell pepper, parsley. Dressing Igredients:  1 cup olive oil 2 1/3 cup red wine vinegar Salt & pepper to taste Pinch of oregano 1 clove garlic, slightly broken Salad Ingredients: 2 cans cannellini beans 2 red onions, chopped 1 bell pepper […]
 
Mere pe paine

Sufleu de mere cu scortisoara

Sufleu de mere cu scortisoara din: mere, zahar, albus, scortisoara, unt. Ingrediente: 4 mere 2 linguri zahăr 2 albuşuri scorţişoară unt pentru uns Mod de preparare: Merele se coc în cuptor, se curăţă de coajă, se trec printr-o sită, iar piureul acesta se freacă bine cu zahărul pudră. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se […]
Sufleu delicios de caise

Sufleu delicios de caise

Sufleu delicios de caise din: albus, marmelada, zahar, unt. Ingrediente: 2 albuşuri 100 g marmeladă de caise 180 g zahăr pudră unt pentru uns Mod de preparare: Albuşurile cu zahărul pudră se pun înttr-un castron, se bat bine până se obţine o spumă foarte tare. In acest timp se încor­porează în spumă, încetul cu încetul, marmelada […]
 
Budinca de smantana cu parmezan

Budinca de smantana cu vanilie

Budinca de smantana cu vanilie din: smantana, oua, zahar, lamaie, vanilie, unt, faina. Ingrediente: 200 ml smântână 6 ouă 6 linguri zahăr pudră coaja rasă de la o jumătate lămâie o jumătate baton vanilie o lingură de unt şi una de făină, pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Se freacă, într-un castron, cu o […]
Oua italienesti

Oua gratinate la cuptor

Oua gratinate la cuptor din: oua, svaiter sau parmeza, sos alb, mirodenii, ulei. Ingrediente: 6 ouă crude 150 g şvaiţer sau parmezan ras sos alb mirodenii (piper, nucşoară etc.) ulei   Mod de preparare: Din cele 6 ouă se pregătesc ochiuri româneşti. După ce sunt scoase din apa în care au fiert, ochiurile sunt lăsate […]
 
Sote de ciuperci cu patrunjel

Sote de ciuperci cu patrunjel

Sote de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, unt, usturoi, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: ciuperci unt căţei de usturoi suc de lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Tăiaţi cantitatea dorită de ciuperci şi trageţi-le puţin în unt. Adăugaţi câţiva căţei de usturoi zdrobiţi, suc de lămâie, pătrunjel şi totul este gata.   Pofta buna!
Budinca de malai cu vanilie

Budinca de malai cu vanilie

Budinca de malai cu vanilie din: malai, faina, sare, zahar, praf de copt, oua, lapte, vanilie, untdelemn. Ingrediente: 170 g mălai 120 g făină o jumătate de linguriţă sare 150 g zahăr o jumătate de pachet praf de copt 2 ouă 250 ml lapte bătut 2 linguriţe esenţă de vanilie 20 ml untdelemn 200 g […]
 
Retete gustoase pentru Masa de Craciun

Retete gustoase pentru Masa de Craciun

Retete gustoase pentru Masa de Craciun: Muschi de porc umplut cu mazare si oua   Se lasa sa se decongeleze 100 g mazare congelata. Se fierb tari 4 ou, se trec prin jet de apa rece si se decojesc. Se sterge o bucata de 1 kg muschi de porc si pe latura lunga se cresteaza […]
Gris cu dulceata

Budinca de fulgi de ovaz

Budinca de fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, unt, zahar, oua, lamaie, pesmet, sare. Ingrediente: 100 g fulgi de ovăz 500 ml lapte 40 g unt 30 g zahăr praf 2-3 ouă coaja rasă de pe o jumătate de lămâie 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Se pun la fiert, în […]
 
Crema de caramel

Conservarea gemurilor

De multe ori se recomandă, de asemenea, ca înainte să fierbeţi fructele, cât sunt încă întregi sau tăiate în bucăţi mari, să le amestecaţi cu zahărul şi să le lăsaţi câteva ore la rece. Scopul acestui pas este absorbirea uniformă a zahărului în fruct, pentru ca să nu găsiţi mai târziu în dulceaţă bucăţi acre, […]
Painica cu omleta

Omleta cu sifon

Omleta cu sifon din: oua, ulei, sare, piper, sifon, lapte sau smantana. Ingrediente: 2 ouă crude (de persoană) ulei sare piper opţional: apă minerală sau sifon, lapte sau smântână   Mod de preparare: Se sparg ouăle într-un castron şi se bat cu furculiţa. Se adaugă sarea şi piperul (după gust). Mulţi bucătari mai adaugă suplimentar apă […]
 
Reteta budinca de piscoturi

Reteta budinca de piscoturi

Reteta budinca de piscoturi din: unt, piscoturi, lapte, oua, zahar. Ingrediente: 50 g unt 100 g pişcoturi 130 ml lapte nefiert 4 ouă 50 g zahăr pudră unt pentru uns Mod de preparare: Pişcoturile se înmoaie în lapte. Intre timp, untul se freacă spumă, se adaugă zahărul pudră, gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând mereu, pişcoturile, […]
Budinca cu sirop de portocale

Budinca cu sirop de portocale

Budinca cu sirop de portocale din: zahar, oua, portocala, lamaie, faina, margarina, sirop. Ingrediente: 150 g zahăr cubic 4 gălbenuşuri 8 albuşuri o porto­cală o lămâie o lingură făină o lingură margarină sirop din dulceaţă de portocale Mod de preparare: Se freacă zahărul de coaja portocalei, se pisează praf, se bate cu cele patru gălbenuşuri, […]

Sufleu de varza cu cascaval

Sufleu de branza sau cascaval ras

Sufleu de branza sau cascaval ras din: oua, lapte, faina, unt, branza sau cascaval. Ingrediente: 4 ouă crude 1 cană lapte 3-4 linguri făină 3 linguri unt (ulei sau margarină) 5- 6 linguri brânză rasă sau caşcaval ras mărunt   Mod de preparare: Din ulei, făină şi lapte se pregăteşte un sos alb. Când este […]
Budinca gustoasa de lamaie

Budinca gustoasa de lamaie

Budinca gustoasa de lamaie din: oua, faina, zahar, lamaie. Ingrediente: 6 ouă 5 linguri făină 4 linguri zahăr pudră o lămâie     Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă intens cu două linguri de: zahăr pudră, cu coaja rasă şi zeama de la lămâie, timp de o jumătate de oră. Se adaugă albuşurile bătute spumă […]
 
Sos cu nuci si usturoi

Sos cu nuci si usturoi

Sos cu nuci si usturoi din: nuci, untdelemn, usturoi, paine, otet, sare, piper. Ingrediente: 200 g nuci măcinate un pahar untdelemn 5-6 căţei de usturoi miez de pâine puţin oţet sare piper   Mod de preparare: Se pun nucile într-un castron, se stropesc cu una-două linguriţe de apă rece şi se freacă bine cu lingura […]
Conserve si muraturi: Varza murata

Conserve si muraturi: Varza murata

Varza murata din: varza, hrean, boabe de porumb, gutui, apa, sare. Ingrediente: varză 2-3 rădăcini de hrean mărar uscat, de sămânţă o mână de boabe de porumb facultativ două gutui apă sare butoi de lemn sau din material plastic   Mod de preparare: Dacă butoiul este din lemn se opăreşte cu o oală mare de […]
 

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, busuioc, rosii, pasta de tomate, zahar, vin, paste, sare, piper parmezan. Ingrediente:  1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei de măsline 1 cățel de usturoi, tăiat în felii subțiri cateva frunze fiecare busuioc proaspăt, cimbru si oregano sau […]
Oua prajite (oua pane)

Oua prajite (oua pane)

Oua prajite (oua pane) din: faina, pesmet, patrunjel, sare, ulei, maioneza. Ingrediente: Pentru5 ouă crude: 2 linguri făină 1 lingură pesmet 2 legături pătrunjel sare ulei 250 g maioneză   Mod de preparare: Patru ouă se pun la fiert în apă clocotită. Se lasă cam 5 minute, pentru ca gălbenuşul să fie încă moale (ouă […]
 
Reteta gem de caise pentru diabetici

Aroma gemurilor

Pentru o aroma delicata a gemurilor se pot adauga alcool sau condimente. Condimentele se pot adăuga chiar de la începutul fierberii. Cele solide (de exemplu, beţişoarele de scorţişoară) se scot din gem la sfârşitul fierberii. Aromele lichide se evaporă – dacă se adaugă prea devreme, vor dispărea de tot până la sfârşitul fierberii. Tăria se […]
Reteta budinca de smochine

Reteta budinca de smochine

Reteta budinca de smochine din: smochine, oua, zahar, lapte, franzela. Ingrediente: 500 g smochine 8 ouă 300 g zahăr franzelă lapte Mod de preparare: Se taie smochinele în felii subţiri, se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi se adaugă două-trei felii de franzelă înmuiată în lapte. Se adaugă smochinele, iar albuşul bătut spumă se încorporează uşor. […]
 
Sufleu de varza alba cu smantana

Sufleu de cascaval uscat

Sufleu de cascaval uscat din: faina, lapte, cascaval uscat, unt, oua, sare. Ingrediente: 100 g făină cam 250 ml lapte dulce 100 g caşcaval uscat (de preferat parmezan) 2 linguri unt 5 ouă crude sare   Mod de preparare: Se toarnă uşor făina în lapte, amestecând continuu. Se pune apoi amestecul pe foc rmic şi […]
Retete simple pentru Masa de Craciun

Retete simple pentru Masa de Craciun (2016)

Retete simple pentru Masa de Craciun: Carnati de porc cu cimbru   Carnati de porc cu cimbru din: carne de porc, usturoi, cimbru, coriandru, sare, piper, boia. Ingrediente: intestine subţiri de porc carne grasă de porc usturoi pisat piper boia cimbru coriandru sare   Mod de preparare: Mai întâi, intestinul subţire al porcului tăiat se […]
 
Budinca cu orez si mere

Budinca cu orez si mere

Budinca cu orez si mere din: orez, stafide, mere, pesmet, unt, zahar. Ingrediente: 1 cană cu orez 100 g stafide 1 kg mere 2 linguri pesmet 2 linguri unt 2 linguri zahăr Mod de preparare: Se curăţă orezul, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Separat se curăţă merele şi se rad pe răzătoarea […]
Budinca de migdale sau de alune

Budinca de migdale sau de alune

Budinca de migdale sau de alune din: unt, franzela, zahar, oua, migdale, pesmet. Ingrediente: 80 g unt o franzelă 80 g zahăr pudră 6 ouă 120 g migdale (sau alune) unt şi pesmet pentru uns şi tapetat   Mod de preparare: Untul se freacă spumă, se adaugă zahărul, franzela înmu­iată în lapte, stoarsă şi trecută […]
 
Varza murata dietetic

Varza murata dietetic

Varza murata dietetic din: varza, drojdie de bere, hrean, marar, cimbru. Ingrediente: 3 kg varză 15 g drojdie de bere 2-3 rădăcini de hrean mărar uscat cimbru   Mod de preparare: Se curăţă varza şi se toacă mărunt. Se aşează jumătate din cantitate într-un borcan şi se îndeasă bine. Se sfărâmă drojdia de bere, se […]
Sufleu de conopida cu branza rasa

Sufleu de conopida cu branza rasa

Sufleu de conopida cu branza rasa din: oua, conopida, lapte, faina, ulei sau unt, branza sau cascaval. Ingrediente: 5 ouă crude 1 conopidă de mărime medie 1 cană cu lapte dulce 2 linguri făină ulei sau unt 4 linguri brânză rasă sau caşcaval ras   Mod de preparare: Din făină, lapte şi ulei se pregăteşte […]
 
Reteta budinca cu branza de vaci

Reteta budinca cu branza de vaci

Reteta budinca cu branza de vaci din: cartofi, branza, oua, unt, smantana, lapte, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi un pachet brânză grasă de vaci 2 ouă 50 g unt (ori margarină) 50 g smântână 100 ml lapte o linguriţă unt şi una pesmet sare piper   Mod de preparare: Cartofii se fierb in […]
Gris cu dulceata

Budinca de gris cu dulceata de caise

Budinca de gris cu dulceata de caise din: gris, apa, zahar, lamaie, dulceata. Ingrediente: 100 g griş un litru apă 200 g zahăr tos zeama şi coaja rasă de la o lămâie dulceaţă de caise   Mod de preparare: Apa, zahărul, zeama şi coaja rasă de lămâie se pun, într-o cratiţă, pe foc, să fiarbă. […]
 
Sos suprem cu ciuperci

Sos suprem cu ciuperci

Sos suprem cu ciuperci din: unt, faina, smantana, supa, ciuperci, sare. Ingrediente: 500 g unt o lingură făină o jumătate pahar smân­tână (ori frişcă) un pahar supă de carne 2 linguriţe ciuperci trecute prin sită un gălbenuş sare după gust   Mod de preparare: Se încinge untul într-o cratiţă, se pune făina să se rume­nească, […]
Sos de smantana cu svaiter

Sos de smantana cu svaiter

Sos de smantana cu svaiter din: unt, faina, lapte, smantana, svaiter, sare. Ingrediente: 50 g unt 70 g făină 500 ml lapte 3 gălbenuşuri 100 g smântână 50 g şvaiţer (sau caşcaval) ras sare   Mod de preparare: Se prepară un sos alb din unt, faină şi lapte, se ia de pe foc şi se […]
 
 

Calamari Imbottiti

Calamari Imbottiti of: squid, onion, raisins, bread crumbs, parsley, parmesan, salt, pepper, olive oil, garlic. Ingredients:  8 small squid 1 small onion,chopped 2 tablespoons raisins 1-1/2 cups bread crumbs 1 teaspoon minced parsley 2 tablespoons grated Parmesan cheese salt and pepper 1 egg ,well beaten 1 1/2 can tomatoes 4 tablespoon olive oil 1 clove […]
 

Calamari Fritti

Calamari Fritti of: squid, oil, flour, salt, lemon. Ingredients:  3 lbs. squid-cleaned, and cut into rings oil for frying 1 cup of flour salt lemon wedges     How to: Heat 1 inch of oil in a deep skillet. Dip calamari in flour, and shake off excess. Fry until golden, drain on paper towels, and […]
 

Cacciuco alla Livornese

Cacciuco alla Livornese of: olive oil, onion, celery, carrot, calamari, red wine, tomatoes, mussels, clams, water, shrimp, scallops, fish, parsley, pepper. Ingredients:  4 Tbs. Extra Virgin olive oil 1 Med. onion, finely chopped 1 Stalk celery, finely chopped 1 Med. carrot, finely chopped 4-8 Calamari, cleaned and chopped into rings 1 Cup dry red wine […]
 
 

Braciole Balsamico

Braciole Balsamico of: beef, basil, red peppers, parmesan, parsley, salt, pepper, prosciutto, olive oil, balsamic vinegar, garlic. Ingredients:  1-1/2 pound beef thin sliced 1/2 cup Fresh basil, minced 2 Roasted red peppers, diced 4 tablespoon Parmesan, fresh grated 2 tablespoon Parsley, minced Salt and pepper 6 Slice Proscuitto, very thin 2 tablespoon Olive oil 2 […]
 

Basic Polenta

Basic Polenta of: water, salt, cornmeal. Ingredients:  9 Cups Water 1 Teaspoon Salt 3 Cups Cornmeal; coarse-grain       How to: Bring water to a boil in a large heavy pot. Add salt and reduce heat until water is simmering. Take cornmeal by the handful and add to water very slowly, controlling the flow […]
Budinca de gris cu sos de vin

Budinca de gris cu sos de vin

Budinca de gris cu sos de vin din: gris, lapte, zahar, oua, rom, unt. Ingrediente: 300 g griş 1500 ml lapte 150 g zahar 3 ouă 50 ml rom 2 plicuri zahăr vanilat 50 g unt pentru tapetat o lingură unt 150 g zahăr pentru uns şi tapetat   Mod de preparare: Se fierbe grişul […]
Galuste din faina pentru gulas

Galuste din faina pentru gulas

Galuste din faina pentru gulas din: ulei, ou, faina, sare. Ingrediente: 1 lingură ulei (sau unt, sau margarină) 1 ou crud 4-5 linguri făină sare   Mod de preparare: Se pregătesc la fel ca găluştele din griş, însă realizarea lor este puţin mai pretenţioasă, deoarece amestecul trebuie legat mai bine (trebuie să fie mai gros) şi […]
 
Sufleu de ciuperci si ceapa

Sufleu de ciuperci si ceapa

Sufleu de ciuperci si ceapa din: oua, ciuperci, lapte, faina, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 5 ouă crude 500 g ciuperci 1 cană lapte (1/4 I) 2 linguri făină 1 ceapă ulei (sau unt) sare   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se spală bine; după aceea, se toacă mărunt. Ceapa, tocată de asemenea, se pune […]
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac – Un desert perfect

Budinca de cozonac din: oua, lapte, zahar, lamaie, unt, stafide. Ingrediente: resturi de cozonac (circa 500 g) 2-3 ouă 500 ml lapte 2-3 linguri zahăr coajă de lămâie rasă 50 g unt 70 g stafide   Mod de preparare: Se mărunţesc resturile de cozonac şi se pun într-o formă de budincă, unsă cu unt. Se […]
 
Sos rece cu capere

Sos rece cu capere

Sos rece cu capere din: oua, ulei, mustar, capere, pasta de peste, ceapa, tarhon, telina, sare, otet. Ingrediente: 2 gălbenuşuri fierte un gălbenuş crud 150 ml untde­lemn o linguriţă rasă muştar 10-15 capere o linguriţă pastă de peşte o ceapă foarte mică câte o linguriţă rasă tarhon şi ţelină sare şi oţet după gust   […]
Sufleu de praz cu branza

Sufleu de praz cu branza

Sufleu de praz cu branza din: praz, unt, faina, lapte, branza, oua, sare, piper. Ingrediente: 500 g praz 50 g unt 2 linguri făină 500 ml lapte 100 g brânză rasă 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Se fierbe prazul, se scurge bine şi se taie în bucăţi mici de 2 cm. Se […]
 
Retete simple pentru Masa de Craciun

Retete simple pentru Masa de Craciun

Retete simple pentru Masa de Craciun: Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere   O reteta delicioasa de cotlete la hratar cu varza rosie si mere din: cotlet de porc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, varza rosie, mere, lamaie, unt, otet de vin rosu si nucsoara. Ingrediente: 600 g cotlet de porc […]
Gemurile cu mere

Gemurile cu mere

Vreme îndelungată mărul a fost aproape inexistent în reţetele de gemuri. Totuşi, combinat cu condi­mente potrivite, în ultima vreme acesta câştigă din ce în ce mai mult teren. Incercaţi să folosiţi doar mere galbene, deoarece cele cu coaja roşie au tendinţa de a căpăta culoarea maro. Jeleul de măr simplu nu este prea aromat, însă […]
 
Musaca de vinete cu manzat

Sote de vinete cu usturoi

Sote de vinete cu usturoi din: vinete, ulei, usturoi, piper, patrunjel, oregano. Ingrediente: vinete ulei usturoi tăiat piper pătrunjel oregano   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în felii. Lăsati-le să se odihnească câteva ore ca să se scurgă. Aveţi grijă să le ştergeţi înainte de a le pune la prăjit în ulei 2 minute. Adăugaţi […]
Budinca cu carne de oaie

Reteta budinca cu carne

Reteta budinca cu carne din: carne de vita, paine, unt, oua, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 200 g carne de vită 2 felii groase de pâine 100 g unt 3 oua 200 ml lapte pesmet sare   Mod de preparare: Carnea se curăţă de pieliţe, se spală şi se pune la fiert. Feliile de pâine se […]
 
Budinca gustoasa de gris

Budinca gustoasa de gris

Budinca gustoasa de gris din: lapte, gris, oua, unt, zahar, pesmet, sare. Ingrediente: 3 pahare lapte 3 linguri griş un ou o lingură unt 2 linguri zahăr tos o linguriţă zahăr vanilat o lingură zahăr pudră 2 linguri unt şi pesmet sau făină, pentru uns şi tapetat sare   Mod de preparare: Se pune laptele […]
Maioneza cu spanac

Sos spaniol rece

Sos spaniol rece din: untdelemn, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 100 ml untdelemn 50 g usturoi un gram piper sare     Mod de preparare: Se pisează usturoiul, se adaugă oţetul (diluat cu apă), untdelemnul, piperul şi se pune sare după gust. Se serveşte la budinci din peşte, rasol, salată, fasole verde.
 
Budinca de ciocolata

Desert: budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata din: zahar, lapte, oua, faina, unt, ciocolata. Ingrediente: 50 g zahăr pudră 300 ml lapte fiert 5 ouă 60 g faină 60 g unt 3 linguri ciocolată rasă unt şi pesmet pentru uns şi tapetat   Mod de preparare: Laptele şi untul se pun într-o cratiţă, ca să fiarbă. Când dă în […]
Sos de rosii cu cimbru

Sos de rosii cu cimbru

Sos de rosii cu cimbru din: ulei, bulion, piper, ceapa, morcovi, telina, zahar, cimbru, otet, sare. Ingrediente: 100 g untdelem 150 g bulion sau 600 g roşii un gram piper 100 g ceapă 100 g morcovi o ţelină zahâr cimbru oţet sare   Mod de preparare: Se încinge untdelemnul într-un vas. se adaugă ceapa, mor­covul, […]
 
Proba de gelatinizare a gemurilor

Proba de gelatinizare a gemurilor

Dacă folosiţi ca agent gelatinizant pectină, la sfârşitul fierberii, înaintea turnării gemului sau jeleului în borcane, faceţi o probă pentru a verifica dacă acesta se va lega. Dacă lucraţi cu agar-agar aceasta nu va mai fi necesară, deoarece gelatinizarea durează prea mult; produsul se toarnă în borcane direct, fără probă. De obicei, pentru probă se […]

Reteta zilei: Fructe de mare cu paste si sos de rosii

Fructe de mare cu paste si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, patrunjel, scoici, midii, vin alb, spaghete, busuioc, creveti, sare, piper, lamaie. Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 cățel de usturoi, zdrobit 1/2 ardei iute rou, fara semințe și tocat 200g roșii tocate 2 […]
 
Budinca cu carne de oaie

Budinca cu carne de vitel

Budinca cu carne de vitel din: carne de vitel, oua, pesmet, sare, unt. Ingrediente: 20 g carne de viţel 3 ouă o lingură jumă­tate de pesmet sare 50 g unt   Mod de preparare: Carnea se trece de două-trei ori prin maşina de tocat şi după aceea prin sită. Se amestecă, apoi, cu gălbenuşurile, timp […]
Frunze de varza murate

Frunze de varza murate

Frunze de varza murate din: varza, marar, hrean, sare, boabe de porumb. Ingrediente: varză mărar hrean sare boabe de porumb un borcan celofan sau folie adezivă   Mod de preparare: Se alege varză frumoasă, se desface în frunze, se spală şi se lasă să se scurgă de apă. In borcanul bine spălat şi scurs, se […]
 
Budinca de migdale cu frisca

Budinca de migdale cu frisca

Budinca de migdale cu frisca din: frisca, unt, faina, migdale, oua, zahar, pesmet. Ingrediente: 300 g frişcă 60 g unt 50 g făină 60 g migdale opărite, curăţate de coajă şi tocate mărunt 6 ouă 100 g zahăr pudră unt şi pesmet pentru uns şi tapetat Mod de preparare: Untul se pune într-o cratiţă, ca […]
Salata taraneasca cu fasole

Sufleu de fasole verde cu verdeata

Sufleu de fasole verde cu verdeata din: oua, fasole verde, lapte, faina, ulei, branza, marar sau patrunjel. Ingrediente: 3 ouă crude 500 g fasole verde 1 cană lapte (1/4 l) 2 linguri făină ulei sau unt 3 linguri brânză rasă mărar sau pătrunjel   Mod de preparare: Fasolea se curăţă şi se spală, se rupe […]
 
Mancarica de legume cu usturoi

Mancarica de legume cu usturoi

Mancarica de legume cu usturoi din: legume, oua, usturoi, ceapa. Ingrediente: legume (spanac, dovlecei, ceapă, ardei gras, ţelină) oua usturoi ceapă   Mod de preparare: Se fierb în apă sau la aburi, la microunde sau pe foc, legumele pe care le doriţi. Scurgeţi şi lăsaţi să se usuce dacă este necesar. Intr-o tigaie, căliţi la […]
Budinca de creier cu piure de cartofi

Budinca de franzela

Budinca de franzela din: franzela, unt, zahar, oua, migdale, stafide, pesmet. Ingrediente: miezul de la 3 franzele o lingură cu vârf unt proas­păt 4 linguri cu vârf zahăr pudră 4 ouă 100 g migdale 100 g stafide albe unt şi pesmet pentru uns şi tapetat   Mod de preparare: Untul, pus într-un castron de porţelan, […]
 
Stoarcerea sucului pentru jeleuri

Stoarcerea sucului pentru jeleuri

Jeleurile sunt produse atrăgătoare din punct de vedere vizual. Cu cât mai transparent şi mai intens din punct de vedere cromatic este sucul folosit, cu atât mai atrăgător va fi şi produsul obţinut. Din sucuri pale se fac jeleuri pale, a căror culoare se va altera în scurt timp şi care mu vor mai părea […]
Sos de rosii cu usturoi

Sos tomat cu usturoi

Sos tomat cu usturoi din: rosii, supa, unt, ceapa, piper, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 1 kg roşii 500 ml supă de carne sau apă 50 g unt sau untdelemn o ceapă de mărime mijlocie 3-4 boabe de piper 5-6 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală roşiile şi se taie […]
 
Ciorba de cartofi (cu bors sau zeama de varza)

Ciorba de cartofi (cu bors sau zeama de varza)

Ciorba de cartofi din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, oua, ulei, leustean, sare, bors sau zeama de varza. Ingrediente: 7-8 cartofi de mărime medie 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac, eventual 1 telină 2 cepe 2-3 roşii coapte sau 2-3 linguri bulion 2 ouă 4 linguri ulei 1 legătură leuştean verde sare […]
Sos de macris verde

Sos de macris verde

Sos de macris verde din: macris, unt, faina, smantana, sare. Ingrediente: 2 pumni de măcriş verde o lingură unt 2 linguri făină o lingură smântână o cană-două zeamă de carne sare   Mod de preparare: Se spală bine măcrişul, se prăjeşte în unt, se amestecă bine cu faina să nu rămână cocoloaşe, se bate cu […]
 
Budinca cu carne de pui

Budinca cu carne de pui

Budinca cu carne de pui din: pui, unt, franzela, lapte, oua, sare. Ingrediente: 1 pui dezosat 100 g unt o franzelă 2 pahare lapte 3 ouă sare unt pentru uns   Mod de preparare: Carnea de pui se trece prin maşina de tocat de trei-patru ori, se amestecă mai întâi cu franzela înmuiată în lapte […]
 
 
Carne de porc cu castraveti

5 Retete gustoase cu creveti

Retete gustoase cu creveti: Creveti cu vin de orez   Creveti cu vin de orez din: crevete, vin de orez, ulei, zahar, sos de stridii, fulgi de chilli. Ingrediente: 20 crevete uriaşe cu tot cu cap, nedecorticate 200 ml vin de orez 6 linguri ulei vegetal 1 linguriţă zahăr de palmier 4 linguri sos de stridii […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete