Retete usoare si rapide
Ciorba de linte galbena
Ciorba
de linte galbena din: linte, slanina, arpacas, morcovi, cartofi,
telina, ceapa, otet, sare. Ingrediente: 200 g linte galbenă 100 g
slănină afumată 50 g arpacaş 2-3 morcovi 2 cartofi 1 felie ţelină 1
ceapă 1,2 litri supă de oase (sau de legume) sare oţet Mod de
preparare: Se pun separat la înmuiat lintea […]
20 de Supe simple si rafinate
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa de linte rosie Supa de linte
rosie din: ulei, garam masala, morcovi, ceapa, telina, mar, supa de pui,
lapte de cocos, linte rosie, praf de ghimbir, sare, pui, suc de limeta
felii de limeta, piper rosu coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1
lingura garam masala […]
Chiftele de bulgur cu pate de naut
Chiftele
de bulgur cu pate de naut din: bulgur, quinoa, morcov, oua, faina,
cimbrisor, ulei, naut, iaurt, usturoi, lamaie, sare, piper, chili.
Ingrediente: Pentru chiftele: 150 g bulgur 100 g quinoa 1 morcov 2 ouă 3
linguri făină 1 linguriţă cimbrişor ulei sare piper Pentru pateul de
năut: 400 g năut din conservă 2 linguri […]
Rasol glasat in vin rosu
Rasol
glasat in vin rosu din: rasol de porc, ceapa, usturoi, dafin, vin,
ulei, mustar, ketchup, miere, sare, piper. Ingrediente: 4 felii de rasol
de porc 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi sare piper boabe 2 foi de dafin
cimbru 200 ml vin roşu ulei sau untură pentru glazură 5 linguri muştar 5
linguri ketchup […]
Salata de varza rosie cu mar
Salata
de varza rosie cu mar din: varza rosie, untdelemn, sare, otet, mar,
maioneza. Ingrediente: o varză roşie untdelemn sare oţet un măr
(facultativ) maioneză Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzele
veştede, se taie fin şi se adaugă untdelemn, sare şi oţet diluat. Se
poate pune un măr ras şi se serveşte […]
Supa de sparanghel cu unt
Supa
de sparanghel cu unt din: sparanghel, smantana, ou, ceapa, unt, faina,
apa. Ingrediente: 500 g sparanghel 100 ml smântână un ou o ceapă 50 g
unt o jumătate lingură făină 1,5 l apă Mod de preparare: Se taie
vârfurile fragede de sparanghel şi se lasă deoparte. Cozile de
sparanghel se pun la fiert […]
Piept de curcan cu ciuperci
Piept
de curcan cu ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, lapte de cocos,
unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 pumni de ciuperci
Urechea lui luda 200 ml lapte de cocos unt de cocos sare piper alb
amestec de condimente verzi Mod de preparare: Pieptul de curcan se
feliază, se asezonează […]
Reteta gogosi pripite
Reteta
gogosi pripite din: lapte, faina, oua, zahar, unt, lamaie, ulei, sare,
dulceata. Ingrediente: 1.5 pahar lapte 1.5 pahar făină 4-5 ouă 6
bucăţele zahăr cubic 50 g unt coajă rasă de lămâie ulei pentru prăjit un
praf de sare zahăr vanilat zahăr pudră dulceaţă Mod de preparare: Se
puneîntr-o cratiţă laptele, zahărul, untul […]
Reteta pulpe de pui picante
Reteta
pulpe de pui picante din: pulpe de pui, chefir, pasta de ardei, faina,
ulei, cartofi, unt, lapte, crema de branza, ceapa, rosii, usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui inferioare 100 ml chefir pastă de
ardei iute 3-4 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit Pentru
garnitură: 400 g cartofi 1 lingură unt […]
15 Supe simple si rafinate
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa de ceapa cu cimbru Supa de
ceapa cu cimbru din: unt, ceapa, usturoi, cimbru, dafin, vin rosu, supa
de vita, supa de pui, bagheta branza, sare, piper, arpagic.
Ingrediente: 4 linguri unt 500gr ceapa feliata galbena si rosie 3 catei
de usturoi, tocat 2 crengute de cimbru […]
Paine cu banane si branza de vaca
Paine
cu banane si branza de vaca din: banane, branza, zahar, oua, lapte,
ulei, fulgi de ovaz, faina, sare, praf de copt, bicarbonat. Ingrediente:
420 g banane foarte coapte 180 g brânză de vacă 150 g zahăr 2 ouă 170
ml lapte 2 linguri ulei 120 g fulgi de ovăz 200 g făină integrală 100
[…]
Ceai de cimbru
Cimbru
(Satureja hortensis) Descriere Cimbrul este un arbust peren cu viaţă
lungă, care creşte pe dealurile aride din preajma Mediteranei. Frunzele
mici, verzi-cenuşii, cu marginile curbate în interior, acoperă ramurile
subţiri ivite din tulpinile lemnoase. Din mai până în august apar conuri
de flori mici, albe sau rozalii. Gustul cald şi înţepător şi aroma
bogată […]
Smoothie cu fructe goji
Smoothie
cu fructe goji din: banane, iaurt, mure, goji, polen, zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 banane 400 ml iaurt natur 1 pumn de mure congelate 4
linguri fructe goji uscate 4 linguriţe polen de albine 1 lingură zeamă
de lămâie Mod de preparare: Murele se pun în blender, se adaugă zeama
de lămâie, feliile […]
Lapte de cocos cu mango
Lapte
de cocos cu mango din: lapte de cocos, mango, limeta, zahar, nuca de
cocos, ghimbir, nucsoara. Ingrediente: 400 ml lapte de cocos 400 ml
nectar de mango 1 mango 1 limetă 30 g zahăr de trestie 20 g nucă de
cocos 1 linguriţă ghimbir ras puţină nucşoară Mod de preparare: Se
rade coaja […]
Mancare de urzici cu ou
Mancare
de urzici cu ou din: urzici, faina, usturoi, lapte, ulei, oua, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg urzici 3 linguri făină 3-4 căţei de usturoi sau
4-5 fire usturoi verde 400 ml lapte ulei 4 ouă sare piper bicarbonat de
sodiu Mod de preparare: Urzicile se spală în mai multe rânduri de
apă, se […]
Ceai de cimbrisor
Cimbrişor(Thymusserpyllum)
Descriere Plantele mai sunt cunoscute sub denumirea de lămâioară sau
timişor. Conţin ulei volatil, substanţe amare, tanin şi zaharuri.
Acţiune Intern: antiseptic intestinal, coleretic, colagog, antiseptic al
căilor respiratorii, antihelmintic Extern: sub formă de băi cu efect
antiinfecţios şi relaxant al sistemului nervos. Utilizare Se
administrează în tuse convulsivă, bronşită, răguşeală. Acţionează asupra
ficatului […]
Bors cu carne de miel
Bors
cu carne de miel din: cap de miel, picioare de miel, ceapa, morcov,
patrunjel, orez, smantana, patrunjel, leustean, bors, apa, ou, sare.
Ingrediente: un cap de miel picioarele din faţă 3-4 cepe verzi un morcov
un pătrunjel 2 linguri orez un pahar smântână pătrunjel verde tocat o
crenguţă leuiştean 1 l borş 2 l […]
13 Supe simple si rafinate
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa de linte cu legume Supa de
linte cu legume din: ulei de masline, telina, morcovi, ceapa, dovleac,
linte, supa de legume, apa, dafin, pasta de tomate, usturoi, sare,
piper, sos worcestershire, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri de ulei de
masline 2 tulpini de telina, cuburi 2 morcovi, cuburi […]
Cocktail cu gin si bitter
Cocktail
cu gin si bitter din: gin, suc de lamaie, bitter. Ingrediente: 30 ml
gin 2 linguri suc de lamaie 10 ml bitter Mod de preparare: Intr-un
shaker cu gheata adaugati ingredientele. Agitati foarte bine.
Transferati intr-un pahar si serviti. Cocktail cu gin si bitter
Bulete de naut cu ceapa verde
Bulete
de naut cu ceapa verde din: naut, ceapa, usturoi, patrunjel, chimen,
faina, sare, piper, boia, ulei. Ingrediente: 250 g năut uscat 2 cepe
verzi 2 fire usturoi verde frunze de pătrunjel verde 1 linguriţă chimen
măcinat 3 linguri făină de năut sare piper boia iute ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Năutul se […]
Spaghete cu sos de legume si chilli
Spaghete
cu sos de legume si chilli din: rosii, linte, morcovi, ceapa, ulei,
dafin, usturoi, busuioc, oregano, fulgi de chilii, zahar, spaghete,
sare, piper. Ingrediente: 400 g roşii din conservă 120 g linte roşie 2
morcovi 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 frunză de dafin 2 căţei de
usturoi 250 ml supă de legume […]
Supa de gaina cu usturoi
Supa
de gaina cu usturoi din: gaina, morcov, patrunjel, ceapa, telina, sare,
apa, usturoi, lamaie. Ingrediente: o găină un morcov un pătrunjel o
ceapă o jumătate ţelină sare 2,5 l apa 1-2 căţei usturoi zeamă de lămâie
Mod de preparare: Se spală bine pasărea şi se pune la fiert cu apă
rece, la foc […]
Reteta prajitura cu crema si glazura
Reteta
prajitura cu crema si glazura din: faina, zahar, untura, oua, lapte,
praf de copt, unt, ciocolata, frisca, ulei. Ingrediente: Pentru foi: 300
g făină 100 g zahăr 100 g untură 2 plicuri zahăr vanilat 2 ouă 100 ml
lapte 1 plic praf de copt Pentru cremă: 2 plicuri praf de budincă cu
gust de […]
Cartofi umpluti cu ciuperci si smantana
Cartofi
umpluti cu ciuperci si smantana din: cartofi, unt, oua, smantana,
ciuperci. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g unt 2 ouă 2 linguri smântână
250 g ciuperci Mod de preparare: Se spală cartofii şi se coc în
cuptor. După aceea se scobesc şi o parte din miez se amestecă bine cu
unt, gălbenuşuri, smântână […]
How to make Chocolate Rose Cake (VIDEO)
Chocolate Rose Cake How to make Chocolate Rose Cake Pofta buna!
How to make Chocolate Chunk Cross Buns (VIDEO)
Chocolate Chunk Cross Buns How to make Chocolate Chunk Cross Buns Pofta buna!
Zece Supe simple si rafinate
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa cu fidea de orez si pasta de
curry Supa cu fidea de orez si pasta de curry din: ulei usturoi,
ghimbir, pasta de curry, cartof dulce, bok choy, supa de legume, lapte
de cocos, sos de peste, zahar brun, fidea de orez, ceapa rosie,
coriandru, sos sriracha. […]
How to make Chocolate Cupcakes with Irish Cream (VIDEO)
Chocolate Cupcakes with Irish Cream How to make Chocolate Cupcakes with Irish Cream Pofta buna!
10 Supe simple si rafinate
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa de pui cu coriandru Supa de
pui cu coriandru din: ulei de masline, ceapa telina, ardei iute,
usturoi, pui, supa de pui, rosii, oregano, chimion, lime, coriandru,
avocado. Poate iti place si: Supa de pui cu salata si legume Supa de pui
cu taietei de casa Supa […]
How to make Classic Cheesecake (VIDEO)
Cheesecake How to make Classic Cheesecake Pofta buna!
Sos din hrean
Sos
din hrean din: radacina de hrean, otet, sare, supa sau apa Ingrediente:
2-3 rădăcini hrean ras mărunt 1-2 linguri oţet sare 1 cană supă (sau
apă) Mod de preparare: Hreanul ras mărunt se amestecă cu supă/apă rece
(se începe cu 2-3 linguri şi se mai adaugă după gust), oţet şi sare.
Amestecul obţinut […]
Sos alb (rantas)
Sos
alb (rantas) din: faina, ulei, supa sau apa, sare. Ingrediente: 2
linguri făină 1 lingură ulei circa 1/2 l supă sau apă sare Mod de
preparare: In uleiul încins se presară făina şi se amestecă încontinuu.
Când făina a început să se rumenească, se adaugă puţin câte puţin supa
(apa în care a […]
How to make delicious Homemade Pizza (VIDEO)
Homemade Pizza How to make delicious Homemade Pizza Pofta buna!
How to make Cream Cheese Marbled Brownies (VIDEO)
Cream Cheese Marbled Brownies How to make Cream Cheese Marbled Brownies Pofta buna!
Sapte Supe simple si rafinate
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa de broccoli cu usturoi Supa de
broccoli cu usturoi din: broccoli, ulei de masline, ceapa, usturoi, apa,
lapte, amidon, sare, piper. Poate te intereseaza si: Supa de broccoli
cu branza cheddar Supa crema de broccoli cu branza Supa cu broccoli si
conopida Ingrediente: 2 cani broccoli, buchețele […]
How to make Chocolate Cake with Coffee Mousse (VIDEO)
Chocolate Cake with Coffee Mousse How to make Chocolate Cake with Coffee Mousse Pofta buna!
Reteta zilei: Chiftea invelita in bacon
Chiftea
invelita in bacon din: unt, ceapa, usturoi, telina vita vitel, porc,
oua, pesmet, patrynjel, busuioc, cimbru, sare, piper, sos
worcestershire, sos chili, bacon. Ingrediente: 2 linguri unt 1/2 ceasca
ceapa tocata 2 catei de usturoi, zdrobit 50g telina tocata 450g carne
de vita tocata 225g carne tocata de vitel 225g carne tocata de porc […]
Piftie de rata cu ciuperci
Piftie
de rata cu ciuperci din: carne de rata, ceapa, usturoi, gelatina,
ciuperci, oua, sare. Ingrediente: 1.3 kg carne de raţă 1 ceapă sare 3
căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină 250 g ciuperci 3 ouă Mod de
preparare: Spălaţi bine carnea, fără ficat, opăriţi-o şi puneţi-o la
fiert pe foc domol […]
Supa marinareasca cu tarhon
Supa
marinareasca cu tarhon din: supa, raci, vin, tarhon, sare, piper.
Ingrediente: 2 l supă din piept de găină fiert 25 bucăţi raci 1 pahar
cu vin piper sare gogoşele de caşcaval tarhon Mod de preparare: Puneţi
supa la fiert şi, când începe să clocotească, introduceţi racii la
fiert, pentru 10 minute. Adăugaţi apoi […]
Reteta antreu: Ciuperci cu maioneza
Ciuperci
cu maioneza din: ciuperci, zeama de lamaie, maioneza. Ingrediente: 500 g
ciuperci albe 2 linguri zeamă de lămâie maioneză cu mai multă lămâie
Mod de preparare: Se aleg ciupercuţe mici care se spală în mai multe
ape; apoi se pun la fiert cu un litru de apă şi zeama de lămâie şi se
lasă […]
Sos de trufe sau de ciuperci
Sos
de trufe sau de ciuperci din: trufe sau ciuperci, anghinare, vin, sos,
sare. Ingrediente: 2 trufe sau 4 ciuperci (pălării mari) 2 anghinare
3 linguri cu sos spaniol 2 linguri cu sos de friptură 1/4 pahar cu vin
roşu sare Mod de preparare: Combinaţi sosurile indicate în reţetă, apoi
puneţi în amestec ciupercile şi anghinarele […]
Placinta ardeleneasca pe lespede
Placinta
ardeleneasca pe lespede din: faina, lapte, unt, ulei, branza, drojdie,
zahar, sare. Ingrediente: 1 kg făină 1/2 litri lapte 1 ceaşcă unt
fierbinte 2 linguri ulei 1 kg brânză frământată 1 cub drojdie 2 linguri
zahăr sare Mod de preparare: Se face o plămădeală din drojdia înmuiată
în lapte călduţ, se adaugă făină […]
Reteta clasica: Ciorba de potroace
Ciorba
de potroace din: maruntaie de pasare, zeama de varza, ceapa, leustean,
patrunjel, morcov, ardei, orez, oua, apa. Ingrediente: măruntaie de
pasăre (în special curcan şi gâscă) 1 l zeamă de varză o ceapă 2
crenguţe leuştean un pătrunjel un morcov un ardei verde mic 2 linguri
orez 2 ouă 1 l apă Mod […]
Despre cicoare
Cicoarea
(Cichorium intybus) Descriere Este foarte cunoscută pentru
proprietăţile ei vindecătoare. Se foloseşte atât tulpina cât şi
rădăcina. Rădăcina conţine substanţe amare. Poate te intereseaza si:
Despre hamei Hameiul (HumulusiupulusL) Creşte în zavoaie, lunci,
tufişuri, în zonele de câmpie şi deal, până la 800- 1000 m. Conţine ulei
volatil format din mircen, humulen, […]
Ciolan in aluat de paine
Ciolan
in aluat de paine din: ciolan, ceapa, usturoi, faina, drojdie, zahar,
oua, ulei, oragno, sare, piper. Ingrediente: 1 ciolan 1 ceapă 1 căpăţână
de usturoi 2 foi de dafin Pentru aluat: 500 g făină 4 g drojdie uscată 1
lingură sare 1 lingură zahăr 200 ml apă 2 ouă 4 linguri ulei 1
linguriţă […]
7 Supe simple si rafinate
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa crema de rosii cu dovlecei Supa
crema de rosii cu dovlecei din: ulei de masline, morcovi, telina,
dovlecei, ceapa, usturoi, cimbru, dafin, sare, piper rosu, rosii, supa
de pui, apa, lapte. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline 1 ceasca
morcovi cubulete 1 ceasca cubulete de telina 4 […]
Prajitura cu nuca si mascarpone
Prajitura
cu nuca si mascarpone din: oua, zahar, faina, cacao, nuca, praf de
copt, lapte, zahar, unt, mascarpone. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 4
linguri făină 2 linguri cacao 4 linguri nucă măcinată 1 linguriţă praf
de copt Pentru cremă: 400 ml lapte 40 g făină 1 linguriţă extract de
vanilie 4 linguri zahăr […]
Cremes de casa
Cremes
de casa din: foi de cremes, lapte, faina, amidon, zahar, vanilie,
gelatina. Ingrediente: 2 foi de cremeş 1 litru lapte 10 gălbenuşuri 50 g
făină 70 g amidon 120 g zahăr pudră 1 baton de vanilie 5 albuşuri 150 g
zahăr 10 g gelatină 2-3 linguri zahăr pudră pentru presărat Mod de
preparare: […]
Cartofi cu sos alb la cuptor
Cartofi
cu sos alb la cuptor din: cartofi, faina, lapte, unt, oua, cascaval,
sunca. Ingrediente: 6 cartofi 2 linguri faină 500 ml laipte o linguriţă
unt 4 ouă 100 g caşcaval ras 150 şuncă Mod de preparare: Se fierb
cartofii în coajă, se curăţă şi se taie felii. Se pregăţeşte un sos alb
din […]
Oua umplute cu sardele
Oua
umplute cu sardele din: oua, paine, patrunjel, ceapa, sare, piper,
sardea, sos de smantana. Ingrediente: 4 ouă miez de pâine albă pătrunjel
verde tocat o ceapă sare piper o sardea sos de smântână Mod de
preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă de coajă şi se taie, în lung,
în două. Se scot […]
Poale’n brau
Poale’n
brau din: faina, oua, drojdie, zahar, smantana, unt sau margarina,
untdelemn, lapte, sare, unt, carne, cascaval. Ingrediente: Aluat: 750 g
faină 3 ouă 30 g drojdie o linguriţă zahăr 3 linguri smântână 100 g unt
topit sau margarină 2 linguri untdelemn 100 ml lapte puţină sare unt
peentru uns Umplutura: 450 g carne preparată […]
Castraveti cu sos de soia
Castraveti
cu sos de soia din: castraveti, ceapa, ghimbir, usturoi, chili, ulei,
zahar, sos de soia, bulgur. Ingrediente: 2 castraveţi de salată medii 1
legătură de ceapă verde 1 bucată de ghimbir 2 căţei de usturoi 1 chili
roşu 3-4 linguri ulei de susan 1 lingură zahăr de trestie 2-3 linguri
sos de soia 1 […]
Cinci Supe simple si rafinate
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa de crab Supa de crab din: crab,
ciuperci uscate, bambus, ghimbir, albus de ou, apa, sos de stridii,
condimente de pui, vin de orez, sos de soia, sare, amidon, coriandru,
piper alb, otet. Ingrediente: 100 g carne de crab congelata 2 ciuperci
uscate ½ bucata de bambus, tăiat […]
Rata in aspic
Rata
in aspic din: rata, ceapa, telina, usturoi, vin, cimbru, oua, ficat,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 2 foi de gelatină sare
piper ceapă 1/2 de ţelină 3 căţei de usturoi mari 1 pahar cu vin cimbru
4 ouă 2 albuşuri 200 g ficat de raţă unt Mod de preparare: […]
Ceai de chimion
Chimion
(Carum carvi) Descriere Compoziţie: fructele plantei Carum carvi L.,
fam. Apiaceae, care conţin ulîi volatil, reprezentat în principal de
carvona şi limonen; substanţe proteice, substanţe minerale, amidon,
glucide, rezine, taninuri. Susţine digestia şi funcţiile digestive.
Susţine lactaţia la mamele care alăptează. Menţionat de savanţii antici
Theophrast şi Dioscoride în lucrările lor, în mod tradiţional […]
Oua umplute cu pasta de cascaval
Oua
umplute cu pasta de cascaval din: oua, cascaval, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 4 ouă 50 g caşcaval ras 2 linguri smântână sare piper
Mod de preparare: Se fierb ouăle răscoapte, se curăţă de coajă şi se
taie în două, în lung. Se scot gălbenuşurile şi se amestecă bine cu
sarea, caşcavalul ras şi […]
Tartine cu pasta de branza de vaci
Tartine
cu pasta de branza de vaci din: branza de vaci, unt, smantana, ceapa,
patrunjel, boia, sare. Ingrediente: 150 g brânză de vaci o lingură unt
sau 2 linguri smântână o ceapă pătrunjel verde boia roşie de ardei dulce
sare Mod de preparare: Brânza de vaci se freacă bine cu un tul sau
smântână, […]
Ceai de chimen
Chimenul
(Carum carvi) Descriere Este cunoscut şi sub denumirile de chimion,
secărică. în scopuri medicinale se foloseşte fructul. Acţiune Stimulează
secreţiile gastrice, galactogog, antiinflamator intestinal, fluidifică
secreţiile bronhice şi în balonări intestinale. Se poate asocia cu
fenicul şi coriandru. Utilizare Se utilizează în anorexie, bronşite,
este calmant în colici gastrice, măreşte cantitatea de lapte la […]
Sos cu portocala si anghinare
Sos
cu portocala si anghinare din: portocala, lamaie, ulei, ceapa,
anghinare, sare, zahar. Ingrediente: 1 portocală 1 lămâie 2 gălbenuşuri
100 ml ulei sare zahăr 1/2 ceapă 2 anghinare Mod de preparare: Radeţi
coaja de la portocală şi de la lămâie. Puneţi-le apoi într-un vas şi
fierbeţi-le cu puţină apă şi 1/2 ceapă tocată Strecuraţi […]
Frigarui de gasca
Frigarui
de gasca din: carne de gasca, ciuperci, carnaciori, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 1 kg carne de gâscă 600 g piept afumat de gaşca 600 g
ciuperci 400 g cârnăciori sare piper ulei Mod de preparare: Tăiaţi
carnea de gâscă în bucăţi mici iar restul ingredientelor în felii
subţiri. Puneţi-le, intercalate, pe frigărui, […]
5 Supe simple si rafinate
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa de vita cu legume si ardei iute
Supa de vita cu legume si ardei iute din: ulei de masline, vita, ceapa,
dafin, oregano, cimbru, rosii, usturoi, supa de vita, morcovi, sfecla
rosie, telina, cartofi, patrunjel, ardei iut, oua fierte, smantana,
frunze de telina. Poate iti place si: Supa […]
Sos de rosii cu patrunjel verde
Sos
de rosii cu patrunjel verde din: rosii, ulei, ceapa, zahar, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg de roşii 200 ml ulei 1 ceapă zahăr
sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţaţi roşiile de coajă
şi de seminţe, tăiaţi-le în bucăţi mai mari, apoi puneţi-le la fiert cu
ceapă şi pătrunjelul tocat. Pe parcursul […]
Gasca impanata cu sunca
Gasca
impanata cu sunca din: gasca, vin, porumb, unt, sunca, ridichi,
verdeata. Ingrediente: 1 gâscă de 3,5 kg 1 pahar cu vin negru 8 ştiuleţi
de porumb în lapte 50 g unt 200 g friptură de gâscă 150 g şuncă tăiată
julienne câteva ridichi de lună verdeaţă Mod de preparare: Frigeţi o
gâscă mare […]
Sos suprem
Sos
suprem din: unt, faina, smantana, sare. Ingrediente: 60 g unt 2 linguri
cu făină 1/2 l supă de pasăre 2 linguri cu vârf de smântână bine legată
2 linguri cu esenţă de ciuperci sare Mod de preparare: Din unt şi făină
pregătiţi un rântaş alb, pe care îl stingeţi cu supa, esenţa de
ciuperci […]
Cartofi gratinati cu usturoi
Cartofi
gratinati cu usturoi din: cartofi, unt, usturoi, cascaval, lapte, ou,
sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi o lingură unt usturoi 100 g
caşcaval ras o ceaşcă lapte un ou fiert sare piper Mod de preparare:
Se spală cartofii, se curăţă, se taie felii subţiri, se sărează şi
piperează. Se ia un vas de […]
Ciuperci umplute cu ceapa si sos de rosii
Ciuperci
umplute cu ceapa si sos de rosii din: ciuperci, vin, pesmet, unt,
faina, ceapa, apa, verdeata, sos de rosii. Ingrediente: 500 g ciuperci
mari 100 ml vin o lingură pesmet o lingură unt o linguriţă făină o ceapă
mare 100 ml apă verdeaţă 2 linguri sos de roşii Mod de preparare: Se
spală […]
How to Make Tasty Smothered Turkey Chops (VIDEO)
Tasty Smothered Turkey Chops How to Make Tasty Smothered Turkey Chops Pofta buna!
Supe simple si rafinate (2016)
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa crema de ceapa Supa crema de
ceapa din: ceapa, ulei de masline, cimbru, sare, supa de legume,
arpagic. Ingrediente: 4 cepe 4 linguri de ulei de masline 4 crengute de
cimbru proaspat 1 linguriță sare 2 cesti supa de legume arpagic tocat,
pentru garnitura Mod de preparare: […]
How to make Dried Fruit Biscotti (VIDEO)
Dried Fruit Biscotti How to make Dried Fruit Biscotti Pofta buna!
How to Make Grilled Chicken Wonton Tacos (VIDEO)
Grilled Chicken Wonton Tacos How to Make Grilled Chicken Wonton Tacos Pofta buna!
Supe simple si rafinate
Supe
simple si rafinate: Reteta zilei: Supa crema de morcovi si pastarnac
Supa crema de morcovi si pastarnac din: morcovi, pastarnac, supa de
legume, sos de mere, ceapa, curry, ulei de masline. Poate iti place si:
supa crema de morcovi Supa crema de morcovi cu iaurt Supa crema de
dovlecei si morcovi Ingrediente: 2 […]
How to Make Southern Green Beans and Bacon (VIDEO)
Southern Green Beans and Bacon How to Make Southern Green Beans and Bacon Pofta buna!
How to make delicious Red Velvet Cake (VIDEO)
Red Velvet Cake How to make delicious Red Velvet Cake Pofta buna!
How to make French Chocolate Macarons (VIDEO)
Chocolate Macarons How to make French Chocolate Macarons Pofta buna!
How to make Strawberry Cardamom Cookies (VIDEO)
Strawberry Cardamom Cookies How to make Strawberry Cardamom Cookies Pofta buna!
25 de Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Sapphire Martini Barul Mezz Ultra Lounge, ce face
parte din cazinoul Foxwoods Resort Casino din Connecticut, oferă un
cocktail numit Sapphire. Martini, preparat din Blue Curacao, Bombay
Sapphire Gin şi un strop de dry vermouth. Marginea paharului este
acoperită cu zahăr albastru, iar băutura este servită împreună cu o
pereche de […]
How to make Beans and Smoked Neck Bones (VIDEO)
Beans and Smoked Neck Bones How to make Beans and Smoked Neck Bones Pofta buna!
Reteta zilei: Placinta cu carne de vita si rosii
Placinta
cu carne de vita si rosii din: bacon, ceapa, chili, sare, rosii,
masline, porumb, smantana, branza cheddar, malai, unt, praf de copt,
piper, lapte. Ingrediente: 115g bacon, tocat 1 ceapa tocata marunt 450g
carne tocată de vita 2-3 lingurițe chili 1 lingurita sare 400g roșii
din conserva 40g masline negre 175g ceasca de porumb […]
Reteta sos olandez
Reteta
sos olandez din: otet, apa, sos alb, unt, lamaie, frisca, sare, piper.
Ingrediente: 3 linguri oţet diluat cu 4 linguri de apă piper alb 1
lingură sos alb 3-4 gălbenuşuri 100 g unt 1/2 de lămâie 50 g frişcă
bătută fără zahăr piper alb sare Mod de preparare: Puneţi la fiert
oţetul diluat […]
Ciuperci cu patrunjel la gratar
Ciuperci
cu patrunjel la gratar din: ciuperci, sare, patrunjel. Ingrediente: 250
g ciuperci sare pătrunjel verde Mod de preparare: Se aleg ciuperci
mai mari, se spală, şi li se scot picioruşele; se curăţă pălăriile, se
pudrează cu sare şi se frig pe grătar. Se servesc cu pătrunjel verde
tocat pus deasupra şi aranjate uşor […]
Cosulete de oua
Cosulete
de oua din: oua, branza, ulei, smantana, lamaie, ardei, ridichi,
salata, patrunjel, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 8 ouă 100 g brânză
de vacă 4 linguri ulei de măsline 2-3 linguri smântână zeamă de lămâie
sare piper Pentru decor: ardei roşu şi galben ridichi de lună salată
verde frunze de pătrunjel verde câteva fire de […]
Muschiulet de porc cu broccoli
Muschiulet
de porc cu broccoli din: muschiulet de porc, broccoli, ridichi,
morcovi, unt, mazare, smantana, cepsoara, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 800 g muşchiuleţ de porc 150 g broccoli 150 g ridichi de
lună 300 g morcovi 100 g mazăre 50 g unt 65 ml smântână pentru gătit
cepşoară 1 lingură ulei de măsline sare piper […]
Friptura impanata de iepure
Friptura
impanata de iepure din: carne de iepure, slanina, usturoi, untura, vin,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 50 g slănină 5-6 căţei
de usturoi 1 lingură untură 100 ml vin roşu sare piper Mod de
preparare: Carnea de iepure se porţionează, se împănează cu slănină şi
usturoi, se asezonează cu sare […]
Ciorbita de burta
Ciorbita
de burta din: burta, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, patrunjel,
sare, ou, apa, otet, usturoi. Ingrediente: 1 kg burtă 2 cepe un morcov
un pătrunjel un păstârnac pătrunjel verde sare un ou 2,5 l apă oţet de
vin un căţel usturoi Mod de preparare: Se curăţă burta cu sare, se
spală foarte bine în […]
Pilaf de telina si praz
Pilaf
de telina si praz din: orez, telina, praz, bulion, ulei, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 1 ţelină 1 praz 100 ml bulion ulei
sare piper frunze de pătrunjel verde Mod de preparare: Se prăjesc
rondelele de praz în ulei, când s-au îngălbenit, se adaugă orezul spălat
şi cuburile de ţelină, se […]
Douazeci de Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Mai Tai La Hotelul Merchant din Belfast este servit
cel mai scump Mai Tai din lume, la preţul de 1.400 de dolari. Hotelul
Merchant detine una dintre cele sase sticle existente in lume de Wray
and Nephew Rum, folosit în reteta originală a acestui cocktail, în anul
1944. Insuşi managerul hotelului […]
Lipie cu sos de legume
Lipie
cu sos de legume din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, morcov,
telina, ceapa, rosii, piper, busuioc, patrunjel. Ingrediente: Pentru
lipii: 500 g făină 25 g drojdie 200 ml apă călduţă 6 linguri ulei 1
linguriţă sare 1 linguriţă zahăr Pentru sos: 1 morcov 2 felii ţelină 2
cepe 400 g conservă de roşii sare […]
Bomboane cu castane
Bomboane
cu castane din: piure de castane, biscuiti, zahar, cacao, rom, vanilie,
gem de caise, drajeuri. Ingrediente: 200 g piure de castane 100-150 g
biscuiţi cu vanilie 1-2 linguri zahăr pudră cacao 1 linguriţă aromă de
vanilie 1 linguriţă aromă de rom 1-2 linguri gem de caise minidrajeuri
colorate Mod de preparare: Piureul de […]
Ciorba din cap de miel
Ciorba
din cap de miel din: cap de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa,
leurda, orez, smantana, sare, otet. Ingrediente: 1 cap de miel bine
curăţat 3-4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelina 2 legături ceapă
verde 1 legătură leurdă sau 2-3 fire usturoi verde 50 g orez 2
gălbenuşuri 200 g smântână sare oţet […]
Ardei umplut cu orez
Ardei
umplut cu orez din: ardei, orez, ceapa, untdelemn, sare, suc de rosii,
smantana, morcovi, piper. Ingrediente: 6 ardei 6 linguri orez o ceapă
untdelemn sare 50 ml pahar suc de roşii smântână un morcov 2 ardei graşi
piper Mod de preparare: Se spală bine orezul şi se lasă în apă sa se
umfle. […]
Ciuperci gratinate cu unt
Ciuperci
gratinate cu unt din: ciuperci, unt, lapte, faina, pesmet, sare, piper.
Ingrediente: 500 g ciuperci 3 linguri unt 100 ml lapte o lingură făină
pesmet sare piper Mod de preparare: Se spală ciupercile, se curăţă
picioruşele, se taie feliuţe subţiri şi se fierb înăbuşit în zeama lor.
Se prepară un sos alb din unt, […]
Supa de rata cu ciuperci
Supa
de rata cu ciuperci din: carne de rata, costita, praz, telina,
ciuperci, sare, cimbru, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de raţă 150 g
costiţă afumată 2 fire de praz 1 ţelină 250 g ciuperci sare cimbru
verdeaţă 3 l apă Mod de preparare: Tăiaţi raţa în bucăţi şi puneţi-le
la fiert în apa […]
20 de Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Louis XII Diamond Cocktail The Piano Bar din Sheraton
Park Tower Hotel din Londra oferă clienţilor săi unul dintre cele mai
scumpe cocktailuri din lume. Acesta contine cel mai fin coniac, dar si
cea mai fina sampanie, plus un diamant. Pretul aproximativ este de 4.000
de lire sterline, dar poate varia în […]
Rata cu perisoare din aluat
Rata
cu perisoare din aluat din: rata, aluat, ou, marar, zarzavat, ceapa,
unt, mazare, smantana, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă de peste
1,750 kg 300 g carne de porc sau de viţel 2 linguri aluat de ecler 1 ou
8 legături potrivite de mărar 100 g zarzavat 2 cepe sare piper 150 g
unt […]
Batoane pentru tuica
Batoane
pentru tuica din: faina, cascaval, smantana, zahar, sare. Ingrediente:
125 g făină 100 gcaşcaval ras 5 linguri smântână un vârf de cuţit zahăr
sare Mod de preparare: Se pune faina pe masa de aluat şi în ea
se încorporează toate alimentele indicate mai sus. Se frământă bine, se
întinde o […]
Rosii umplute cu pasta de cascaval
Rosii
umplute cu pasta de cascaval din: rosii, cascaval, pesmet, unt,
smantana, sare. Ingrediente: 500 g roşii 50 g caşcaval ras 50 g pesmet 2
linguri unt 3 linguri smântână sare Mod de preparare: Roşiile se
spală, se şterg şi se taie în jumătăţi. Apoi se scobesc cu o linguriţă
de miez. Untul înmuiat […]
Icre de crap sarate – tarama
Icre
de crap sarate – tarama din: icre, untdelemn, lamaie, ceapa, masline,
paine, lapte. Ingrediente: 200 g icre un pahar untdelemn lămâie o ceapă
mică măsline o felie pâine înmuiată în lapte Mod de preparare: Se
amestecă bine icrele cu o felie de pâinie, înmuiată în lapte şi stoarsă,
până când totul se face […]
Oua umplute cu sardele si masline
Oua
umplute cu sardele si masline din: oua, untdelemn, mustar, patrunjel,
sardea, masline, lamaie, sare. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri untdelemn 2
linguriţe muştar pătrunjel verde o sardea măsline tocate zeamă de lămâie
sare Mod de preparare: Se fierb ouăle 10 minute, se taie în două
fiecare şi se scoate uşor din coajă conţinutul […]
15 Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Martini on the Roc Acest cocktail este servit cu un
singur cub de gheaţă şi un diamant la The Blue Bar din New York. Este
singurul Martini pe care trebuie sa-l comanzi cu 72 de ore înainte,
pentru a-ţi putea selecta diamantul de la magazinul de bijuterii al
hotelului. Preţul acestui cocktail […]
Gasca impanata
Gasca
impanata din: gasca, conopida, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper,
cimbru, ceapa, lapte, cartofi, vin. Ingrediente: 1 gâscă de 3,5 kg 1 kg
conopidă 100 g caşcaval 3 ouă 150 g unt 1 1/4 lingură cu făină sare
piper cimbru 1 ceapă mare uscată 1/4 l lapte 12 cartofi ficat şi pipotă
de la […]
Sos cu vin
Sos
cu vin din: vin, cozi de raci, salata verde, sare, boia. Ingrediente: 1
păhărel cu vin roşu 4 linguri de sos suprem 20 de cozi de raci fierţi
sau 1 cutie cu creveţi 1 inimă de salată verde sare 1/2 linguriţă de
boia iute Mod de preparare: Incălziţi sosul pe baie de aburi,
combinaţi-l […]
Sos cu ciuperci si capere
Sos
cu ciuperci si capere din: ceapa, usturoi, ciuperci, capere,
castraveciori, patrunjel, tarhon, unt. Ingrediente: 1/2 ceapă 3 căţei de
usturoi mari 150 g ciuperci 25 g capere 3 castraveciori în oţet
pătrunjel şi tarhon verde 3 linguri cu sos spaniol 2 gălbenuşuri unt Mod
de preparare: Tocaţi mărunt ceapa, usturoiul, ciupercile, caperele,
castraveciorii şi […]
Conopida cu pesmet si oua
Conopida
cu pesmet si oua din: conopida, pesmet, unt, oua, patrunjel verde,
cascaval, sos alb sau smantana. Ingrediente: o conopidă 2 linguri pesmet
2 linguri unt 2 ouă pătrunjel verde 200 g caşcaval ras sos alb ori
smântână (facultativ) Mod de preparare: Conopida se fierbe în apă
clocotită cu puţină sare. Se scoate într-o […]
Clatite cu branza de vaci si mac
Clatite
cu branza de vaci si mac din: faina, lapte, mac, unt, zahar, oua,
branza de vaca, frisca, zahar, lamaie, prune, scortisoara. Ingrediente:
Pentru clătite: 125 g făină 250 ml lapte 100 g mac nemăcinat 25 g unt
topit 40 g zahăr pudră 2 ouă Pentru umplutură: 150 g brânză de vacă 100
ml frişcă […]
How to make Peanut Butter Cookies (VIDEO)
Peanut Butter Cookies How to make Peanut Butter Cookies Pofta buna!
How to make Caramelized Onion Bread (VIDEO)
Caramelized Onion Bread How to make Caramelized Onion Bread Pofta buna!
Retete de Cocktailuri pentru Petreceri
Cocktailuri
pentru Petreceri: Cocktail de capsune cu vin si sampanie rose
Cocktail de capsune cu vin si sampanie rose din: capsune, zahar pudra,
vin alb, sampanie rose si apa minerala. Ingrediente: 2800 g capsune 200 g
zahar pudra 700 ml vin alb sec 700 ml sampanie rose 300 ml apa minerala
Mod […]
13 Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Platinum Passion Acest cocktail este o specialitate
oferită de restaurantul Duvet din New York. Conţine unul dintre cele mai
scumpe coniacuri din lume, L’esprit de Courvoisier, şampanie Ruinart şi
siropuri speciale cu arome de fructul pasiunii, fructe de pădure şi
miere de albine. Băutura este servită într-un pahar de şampanie şi
decorată […]
How to Make Spicy Baked Chicken (VIDEO)
Spicy Baked Chicken How to Make Spicy Baked Chicken Pofta buna!
How to make Pumpkin Chocolate Muffins (VIDEO)
Pumpkin Chocolate Muffins How to make Pumpkin Chocolate Muffins Pofta buna!
10 Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Cocktail cu lichior de ciocolata si absint Cocktail
cu lichior de ciocolata si absint din: lichior de ciocolata, lichior din
lapte de cocos, absint. Ingrediente: 30 ml lichior de ciocolată 30 ml
lichior din lapte de cocos 15 ml absint Mod de preparare: Torni
lichiorul de ciocolată în doua pahare. Torni apoi […]
How to Make Cake Batter Chocolate Cookies (VIDEO)
Cake Batter Chocolate Cookies How to Make Cake Batter Chocolate Cookies Pofta buna!
How to make Roasted Brussels Sprouts (VIDEO)
Roasted Brussels Sprouts How to make Roasted Brussels Sprouts Pofta buna!
How to make Garlic Cheese Bombs (VIDEO)
Garlic Cheese Bombs How to make Garlic Cheese Bombs Pofta buna!
How to Make Cabbage and Smoked Pork Neck Bones (VIDEO)
Cabbage and Smoked Pork Neck Bones How to Make Cabbage and Smoked Pork Neck Bones Pofta buna!
Sapte Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Cocktail vodca cu gheata Cocktail vodca cu gheata
din: capsuna, sirop de zahar, vodca, suc de lamaie, aperol, amaro, apa
minerala. Ingrediente: o căpşună 15 ml sirop de zahăr 30 ml vodcă 15 ml
suc de lămâie proaspăt stors 15 ml Amaro Nonino 15 ml Aperol apă
minerală Mod de preparare: […]
How to make Parmesan Potato Stacks (VIDEO)
Parmesan Potato Stacks How to make Parmesan Potato Stacks Pofta buna!
Reteta zilei: Calzone cu legume
Calzone
cu legume din: vinete, ceapa, ulei de masline, usturoi, rosii uscate,
fulgi de ardei iute, cimbru, mozzarella, sare, piper parmezan, faina,
drojdie, apa calda. Ingrediente umplutura: 4 vinete 3 ceepe tocate 45ml
ulei de masline 1 cățel de usturoi, tocat 50g rosii uscate în ulei 4
lingurite fulgi de ardei iute 2 lingurite cimbru […]
Ciuperci albe la cuptor
Ciuperci
albe la cuptor din: ciuperci, sare, piper, patrunjel, vin, rosii,
untdelemn. Ingrediente: 1 kg ciuperci sare piper pătrunjel un pahar vin 2
roşii un pahar untdelemn Mod de preparare: Se spală ciupercile, li se
desprind picioruşele şî li se taie partea cu care au stat în pământ.
într-o tavă se pun felii de […]
Sos alb cu parmezan
Sos
alb cu parmezan din: sos, vin, sunca, parmezan, ceapa, sare, piper,
smantana, patrunjel, unt, lapte. Ingrediente: 1/4 l sos alb 1/2 pahar cu
vin alb 50 g şuncă 40 g parmezan 2 gălbenuşuri 1/2 ceapă sare piper alb
măcinat 1 lingură cu smântână pătrunjel verde 30 g unt puţin lapte Mod
de preparare: Tocaţi […]
Pilaf cu carne de gasca
Pilaf
cu carne de gasca din: gasca, orez, ciuperci, hrean, otet, sare, piper,
cimbru, zahar, unt, ceapa. Ingrediente: 1 gâscă de 3,5 kg 300 g orez 1
kg ciuperci pipotă şi ficatul de gâscă 50 g hrean 1 linguriţă cu oţet
sare 1 linguriţă cu piper boabe cimbru zahăr 150 g unt 2 cepe […]
Sos cu creveti
Sos
cu creveti din: unt, boia, ulei, lamaie, creveti, sare. Ingrediente: 60
g unt de raci 1/2 linguriţă cu boia 40 g ulei 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1
cutie cu creveţi sare Mod de preparare: Din gălbenuşuri, ulei, unt de
raci, boia, sare şi zeama de lămâie pregătiţi o maioneză obişnuită.
Combinaţi maioneza cu crevetii tăiati […]
Aperitiv cu sunca de Praga
Aperitiv
cu sunca de Praga din: chifle, sunca, avocado, cascaval, ulei, lamaie,
sare, piper. Ingrediente: 4 chifle 8 felii şuncă de Parma 2 avocado 50 g
caşcaval 2 linguri ulei de măsline zeamă de lămâie sare piper colorat
Pentru servire: portocale salată verde frunze de pătrunjel verde Mod
de preparare: Chiflele se taie în […]
Creveti cu sos bechamel
Creveti
cu sos bechamel din: creveti, dovlecei, sos bechamel, ceapa, usturoi,
ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: 400 g creveţi mici 3 dovlecei sau
zucchini sos bechamel 1 ceapă albă mică 1 căţel de usturoi ulei de
măsline extra-virgin un strop de vin alb sare piper Mod de preparare:
Se călesc creveţii cu ceapa şi […]
Ceai de cerentel
Cerenţelul
(Geum urbanum) Descriere Este cunoscută şi sub denumirea de crinceş
sau ridichioară. In scopuri medicinale se foloseşte rădăcina. Cerenţelul
conţine eugenol, tanin, uleiuri volatile, o heterozidă, amidon şi
substanţe amare. Acţiune Acţiune farmacodinamică. Astringent,
dezinfectant şi calmant intestinal, hemostatic. Extern se foloseşte ca
antiseptic. Utilizări Intern se utilizează în diaree, gastrite şi ulcer
gastro-duodenal. […]
Anghinare cu ochiuri
Anghinare
cu ochiuri din: anghinare, oua, otet, patrunjel, tarhon, unt, sare,
piper. Ingrediente: 5 bucăţi anghinare 6 ouă oţet de vin pătrunjel
tarhon unt sare piper Mod de preparare: Anghinarea se fierbe în apă
clocotită cu sare şi se foloseşte numai carnea frunzelor. Se rumeneşte
în unt şi se aşează pe o farfurie caldă […]
7 Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Reteta zilei: Punch cu cidru de mere si bourbon Punch
cu cidru de mere si bourbon din: cidru de mere, bourbon, sirop de
cimbru, suc de lamaie, apa minerala, mar, lamaie, cimbru. Ingrediente:
240ml cidru de mere 60 ml bourbon 2 linguri sirop de cimbru 2 lingurite
suc de lămâie apa minerala […]
Foi de cremes
Foi
de cremes din: faina, unt, zahar, rom, apa minerala, sare. Ingrediente:
500 g făină 300 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 lingură zahăr tos 1 linguriţă
aromă de rom 125-150 ml apă minerală un praf de sare Mod de preparare:
Se amestecă untul cu 120 g făină şi cu aroma de rom şi se […]
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Ciulama
de ciuperci cu mamaliguta din: ciuperci, ceapa, untdelemn, unt, faina,
lapte. Ingrediente: 500 g ciuperci o ceapă 2 linguri untdelemn 100 g unt
2 linguri făină 100 ml lapte Mod de preparare: Se spală ciupercile şi
se taie felii. Se călesc în untdelemn împreună cu ceapa tocată, într-o
cjratiţă acoperită, pusă la foc […]
Crochete din mamaliga cu ciuperci
Crochete
din mamaliga cu ciuperci din: mamaliga, ciuperci, sunca, ficatei de
pui, sos alb, cascaval, ou, pesmet, unt. Ingrediente: 0 mămăligă moale
12 ciuperci 100 g şuncă tocată 3 ficăţei de pasăre 100 ml sos alb 2
linguri caşcaval ras ou pesmet unt Mod de preparare: Se pregăteşte o
mămăliguţă moale; se face o […]
Papricas de pui cu galuste de dovleac
Papricas
de pui cu galuste de dovleac din: pui, ceapa, pasta de ardei, boia,
dovleac, faina, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 1 lingură
untură 2 linguri pastă de ardei 1 linguriţă boia de ardei sare piper
Pentru găluşte: 1 dovleac 1 ou 180-200 g făină puţin unt sare Mod de
preparare: Se […]
Tofu cu sos de soia
Tofu
cu sos de soia din: tofu, muraturi, sos de soia, portocale, sare,
piper. Ingrediente: 250 g germeni de soia 250 g amestec de murături 3-4
linguri ulei de susan 2-3 portocale 250 g tofu afumat sare piper
proaspăt măcinat 4 linguri sos de soia Mod de preparare: Seminţele de
soia se clătesc sub […]
Dovleac cu susan
Dovleac
cu susan din: dovleac, spanac, taietei, miere, ulei, sos de soia,
susan. Ingrediente: 600 g dovleac 100 g frunze de spanac proaspăt 250 g
tăieţei laţi de orez 4 linguri ulei 2 linguri miere 8 linguri sos de
soia 2 linguri susan Mod de preparare: Se curăţă dovleacul, se
îndepărtează seminţele, iar pulpa […]
Cinci Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Reteta zilei: Cocktail cu votca si lichior de cafea
Cocktail cu votca si lichior de cafea din: sirop de ciocolata, lichior
de cafea, vodca. Ingrediente: 60 ml sirop de ciocolata 30 ml lichior de
cafea 30 ml vodca sirop de ciocolata, pentru topping gheata Mod de
preparare: Adăugați toate ingredientele intr-un shacker […]
Ceai Negru
Ceai
Negru (Camellia sinesis) Descriere Ceaiul negru este unul dintre cele
mai consumate ceaiuri din lume. Acesta este cbţinut din frunzele
arbustului „Camellia sinesis”, denumit „Planta de ceai”, din care se
obţin şi alte ceaiuri (verde, alb, Oolong), ceaiul negru fiind cel mii
oxidat şi cu cea mai puternică aromă dintre toate aceste soiuri. Este
[…]
Tartine cu pasta de masline si sardele
Tartine
cu pasta de masline si sardele din: masline, ceapa, unt, lamaie,
sardele. Ingrediente: 15 măsline o ceapă mică 2 lingouri unt zeama de la
o jumătate de lămâie o cutie sardele Mod de preparare: Se scot
sâmburi din măsline; se curăţă ceapa; se dau măslinele, sardelele şi
ceapa prin maşina de tocat şi […]
Bombite de cascaval si sunca
Bombite
de cascaval si sunca din: unt, lapte, faina, oua, sunca, cascaval, unt,
sare. Ingrediente: 120 g unt 500 ml lapte 250 g făină 8 ouă 200 g şuncă
tocată 100 g caşcaval ras 50 g unt un vârf de cuţit sare Mod de
preparare: Se pun la fiert laptele cu untul şi sarea; […]
Ceai Verde
Ceai
Verde (Camellia sinensis) Acţiune După apă, probabil că ceaiul este
cea mai consumată băutură de pe glob. Frunzele de ceai negru şi de ceai
verde provin de la aceeaşi specie de copac, care e tot timpul verde,
Camellia sinensis. Ceaiul negru, varietatea cea mai des folosită în
Occident provine din frunzele cele mai viguros […]
Vinegreta cu tarhon
Vinegreta
cu tarhon din: ulei, mustar, otet, sare, ceapa, marar, patrunjel,
capere, tarhon, piper. Ingrediente: 500 ml ulei 1 linguriţă cu muştar 1
linguriţă cu oţet sare 1 fir de ceapă verde mărar şi pătrunjel verde 20 g
capere tarhon proaspăt piper Mod de preparare: Tocaţi mărunt
verdeţurile şi caperele, apoi combinaţi-le cu muştarul, sarea, […]
Pui cu mujdei la ceaun
Pui
cu mujdei la ceaun din: pui, sare, piper, ulei, mujdei. Ingrediente: 3
pui de câte 500-600 de grame sare piper mujdei 400 ml ulei Mod de
preparare: Puneţi tot uleiul într-un ceaun. Turnaţi aici tot uleiul şi
înfierbântaţi-l bine la foc potrivit. Când uleiul este foarte fierbinte,
puneţi puii daţi cu sare şi […]
5 Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Reteta zilei: Cocktail cu aroma de rozmarin Cocktail
cu aroma de rozmarin din: votka, suc de lamaie, sirop de rozmarin, suc
de rodie, rozmarin, lamaie, rodie, apa, zahar. Ingrediente: 60 ml vodka
20 ml suc de lămâie 20 ml sirop de rozmarin 30 ml suc de rodie
rozmarin, felii de lamaie, seminte […]
Cocktail cu gin si aroma de mandarine
Cocktail
cu gin si aroma de mandarine din: gin, vermut, suc de mandarine,
mandarina. Ingrediente: 30 ml gin 30 ml vermut 15 ml suc de mandarine
1/2 mandarina, feliata pentru servire Mod de preparare: Intr-un
shaker agitati foarte bine toate ingredientele. Turnati intr-un pahar.
Garnisiti cu felii de mandarine si serviti. […]
Rata in aspic cu masline
Rata
in aspic cu masline din: rata, oua, frisca, mujdei, ficat, sunca,
masline, aspic. Ingrediente: 1 raţă tocătură din carne de porc ouă
frişcă mujdei ficat şuncă măsline aspic Mod de preparare: Pregătiţi
obişnuit o raţă mare şi grasă ca pentru orice friptură. Umpleţi apoi
raţa cu tocătură fină din: 250 g carne de […]
Sos Worcester
Sos
Worcester din: vin, ardei, boia, piper, sare, nucsoara, ienibahar.
Ingrediente: 1/2 l vin roşu 1 ardei iute uscat 1/4 linguriţă boia iute
10 g piper măcinat 10 g ienibahar 2 cuburi mici din concentrat de vită
1/2 pahar de apă sare nucşoară rasă Mod de preparare: Intr-un vas,
puneţi toate ingredientele enumerate mai sus, […]
Gasca la cuptor cu ciuperci
Gasca
la cuptor cu ciuperci din: gasca, cirese, visine, cartofi, oua, unt,
zahar, sare, faina, vin, amidon, morcov, ciuperci. Ingrediente: 1 gâscă
de 3,5 kg 1 kg de cireşe 500 g vişine bine coapte 400 g cartofi 2 ouă 20
g unt 50 g zahăr sare 1 linguriţă cu făină 1 pahar de vin negru […]
Sos cu smantana si patrunjel
Sos
cu smantana si patrunjel din: sparanghel, piept de pasare, ficat,
galbenus, smantana, patrunjel. Ingrediente: 1/4 l sos suprem de pasăre
100 g vârfuri de sparanghel 1 piept de pasăre 60 g ficat de pasăre 2
gălbenuşuri pătrunjel verde 1 lingură bună cu smântână Mod de
preparare: Intr-un vas, cu puţină apă şi sare, fierbeţi ficatul. […]
Sos cu vin rosu
Sos
cu vin rosu din: portocala, vin rosu, jeleu, unt. Ingrediente: 1
portocală 1/2 pahar cu vin roşu 1/2 lingură cu făină 2 linguri cu sos
spaniol 1 linguriţă cu jeleu de coacăze 40 g unt Mod de preparare:
Radeţi coaja de portocală şi fierbeţi-o 15 minute cu puţină apă.
Strecuraţi-o apoi şi fierbeţi-o alte […]
How to make White Chocolate and Coconut Truffles (VIDEO)
White Chocolate and Coconut Truffles How to make White Chocolate and Coconut Truffles Pofta buna!
Cocktail-uri pentru Petreceri (2016)
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Reteta zilei: Cocktail Margarita Cocktail Margarita
din: tequila, suc de lamaie, triplu sec, sare, limeta, gheata.
Ingrediente: 60ml tequila 30 ml suc de lămâie 30 ml triplu sec sare
felii de limeta gheaţă Mod de preparare: Umeziți marginile paharelor cu
felii de lamaie pe care le frecati de jur-imprejurul paharelor. Intr-o
farfurie […]
How to Make Baked Apple Sauce Doughnuts (VIDEO)
Baked Apple Sauce Doughnuts How to Make Baked Apple Sauce Doughnuts Pofta buna!
How to make Homemade Cinnamon Rolls (VIDEO)
Cinnamon Rolls How to make Homemade Cinnamon Rolls Pofta buna!
Cocktail-uri pentru Petreceri
Cocktail-uri
pentru Petreceri: Reteta zilei: Cocktail Pina Colada Cocktail Pina
Colada din: suc de ananas, crema de nuca de cocos, rom, gheata, ananas,
cirese. Ingrediente: 1 1/2 cana suc de ananas 1/2 ceasca crema de nuca
de cocos 1/2 cana rom 3 cesti de gheață ananas proaspat si cirese,
pentru ornat Mod de preparare: Adăugați […]
How to Make Lemon Pound Cake (VIDEO)
Lemon Pound Cake How to Make Lemon Pound Cake Pofta buna!
How to make Pumpkin Apple Smoothie (VIDEO)
Pumpkin Apple Smoothie How to make Pumpkin Apple Smoothie
How to make Banana and Coconut Bread (VIDEO)
Banana and Coconut Bread How to make Banana and Coconut Bread Pofta buna!
Cele mai usoare Salate (2016)
Cele
mai usoare Salate: Reteta zilei: Salata de quinoa cu spanac si branza
feta Salata de quinoa cu spanac si branza feta din: ulei de masline,
usturoi, spanac, supa de legume, quinoa, lamaie, nuci, branza feta.
Poate te intereseaza si Salata de quinoa cu rosii cherry si mozzarella
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 […]
How to Make Cheesy Spinach Artichoke Dip (VIDEO)
Cheesy Spinach Artichoke Dip How to Make Cheesy Spinach Artichoke Dip Pofta buna!
Reteta zilei: Pizza cu spanac si ceapa
Pizza
cu spanac si ceapa din: ulei de masline, ceapa rosie, spanac, aluat de
pizza, sos de pizza, nucsoara mozzarella, ou, branza. Ingrediente: 45ml
ulei de masline 1 ceapă roșie mică, tăiată în felii subțiri 175g spanac
proaspăt 200 gr aluat de pizza 300ml sos de pizza nucsoara 150g
mozzarella 1 ou 25g brânză rasa […]
Cartofi umpluti cu piure de spanac
Cartofi
umpluti cu piure de spanac din: cartofi, unt, oua, piure de spanac,
patrunjel verde, sare. Ingrediente: 8 cartofi o linguriţă unt 2 ouă 500 g
piureu de spanac 2 legături cu pătrunjel verde sare Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se curăţă, se dau prin maşina de tocat,
apoi se amestecă […]
Conopida cu maioneza si verdeata
Conopida
cu maioneza si verdeata din: conopida, oua, maioneza, patrunjel, rosii,
ardei, ridichi. Ingrediente: o conopidă 2 ouă 250 g maioneză pătrunjei
verde tocat roşii ardei graşi ridichi de lună Mod de preparare: Se
fierbe conopida în apă clocotită cu sare, se scurge şi se aşează
întreagă pe o farfurie. Peste ea se pune […]
Salata de cruditati cu seminte
Salata
de cruditati cu seminte din: sfecla dovleac, mere, mustar, miere, ulei,
otet, nuci, sare, seminte de susan si in. Ingrediente: 100 g sfeclă 100
g dovleac 2 mere 1 linguriţă muştar 1 linguriţă miere ulei de măsline
oţet balsamic sare 4 nuci 1 linguriţă amestec de seminţe de susan şi in
Mod de preparare: […]
Iahnie de dovleac
Iahnie
de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, faina, smantana, sare, piper,
marar. Ingrediente: 700 g dovleac 1 ceapă 2 linguri unt 1 lingură faină
100 ml smântână sare piper mărar oţet Mod de preparare: Ceapa şi
dovleacul se curăţă, ceapa se mărunţeşte, dovleacul se taie fâşii
subţiri. Se înăbuşe ceapa în unt, se adaugă […]
Icre imitatie
Icre
imitatie din: unt, lamaie, ceapa, mustar, zahar, untdelemn, sare, boia.
Ingrediente: sardele 200 g unt zeamă de lămâie o jumătate ceapă o
linguriţă muştar un vârf de cuţit zahăr o jumătate pahar untdelemn sare
un vârf de cuţit boia de ardei Mod de preparare: Se freacă spumă
sardelele dezosate împreună cu untul, se […]
Oua umplute cu sunca
Oua
umplute cu sunca din: oua, unt, sunca, mustar, sare, piper, maioneza.
Ingrediente: 4 ouă 4 linguriţe unt proaspăt 75 g şuncă o linguriţă
muştar sare şi piper după preferinţe maioneză Mod de preparare: Ouăle
răscoapte se curăţă de coajă, se taie în două şi li se scot
gălbenuşurile, care se dau prin sită, […]
Gasca cu sos la cuptor
Gasca
cu sos la cuptor din: gasca, vin. Ingrediente: o gasca 1 pahar vin
Mod de preparare: Frigeţi înăbuşit o gâscă şi, când este gata, puneţi-o
pe un platou în frigider. Cu sosul din tava de frigare, faceţi un sos
obişnuit. Pentru aceasta, adăugaţi 1 pahar cu vin dulceag, degresaţi şi
după aceea, strecuraţi […]
Cele mai usoare Salate
Cele
mai usoare Salate: Reteta zilei: Salata de pui cu vinegreta de lamaie
Salata de pui cu vinegreta de lamaie din: pui, condimente, ulei de
masline, alune, ulei de arahide, suc de lamaie, unt de arahide, zahar,
sos de soia, usturoi, coaja de limeta, coriandru, chimion, salata verde,
curmale, chips-uri tortilla, porumb, fasole neagra, avocado, […]
Sos brun cu ciuperci
Sos
brun cu ciuperci din: rosii, sos, piept de pui, ciuperci, vin, unt,
sare. Ingrediente: 150 g roşii 3 linguri cu sos brun de pasăre 1 piept
de pui fiert sau fript 100 g ciuperci 1 pahar mic cu vin roşu 30 g unt
sare Mod de preparare: Tăiaţi julienne ciupercile şi pieptul de pui,
apoi […]
Reteta simpla de sos alb
Reteta
simpla de sos alb din: lapte, faina, unt, sare, cascaval, oua.
Ingrediente: 1/2 l lapte 2 linguri cu făină 60 g unt sare 50 g de
caşcaval ras 2 gălbenuşuri crude Mod de preparare: Intr-un vas, pe
marginea plitei, combinaţi untul cu făina. Când amestecul începe să se
aurească, stingeţi-l cu lapte, amestecaţi continuu […]
Coltunasi cu branza de vaci telemea
Coltunasi cu
branza de vaci telemea din: macaroane, unt, branza de vaci, oua, sare.
Ingrediente: un aluat de macaroane cu ou 2 linguri unt 300 g brânză de
vaci 2 ouă sare Mod de preparare: Se prepară coca, se întinde o foaie
şi se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. In fiecare pătrat se […]
Clatite cu sfecla
Clatite
cu sfecla din: sfecla, oua, lapte, faina, sare, piper, ulei, branza,
smantana, ceapa, usturoi, patrunjel. Ingrediente: Pentru clătite: 250 g
sfeclă 2 ouă 200 ml lapte 150 g făină sare piper 50 ml ulei Pentru
umplutură: 400 g brânză de vacă 4 linguri smântână 1 ceapă verde 1 căţel
de usturoi frunze de pătrunjel verde […]
Reteta supa crema de dovleac
Reteta
supa crema de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 500 g dovleac 1 ceapă 30 g unt 150 ml smântână pentru gătit
sare piper Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă, se spală,
se taie cuburi. Se topeşte untul, se adaugă ceapa mărunţită, după câteva
minute dovleacul, se asezonează cu […]
Iahnie de gulii
Iahnie
de gulii din: gulii, ceapa, faina, smantana, lamaie, marar, ulei,
morcovi, ou, usturoi. Ingrediente: 500 g gulii 1 ceapă 1 lingură faină
150 g smântână de gătit zeamă de lămâie sau oţet balsamic ulei sare
piper mărar Pentru turtiţe: 400 g morcovi 50 g faină de ovăz 1 ou 1
ceapă mică 2 căţei de usturoi sare piper […]
Cele mai Simple Salate (2016)
Cele
mai Simple Salate: Reteta zilei: Salata de mazare cu bacon Salata de
mazare cu bacon din: smantana, maioneza, sare, piper, otet, mazare,
bacon, ceapa rosie, branza cheddar, patrunjel. Poate te intereseaza si:
Salata vegetala cu mazare, castravete si menta Salata de spanac, mazare
si branza feta Salata franceza cu cascaval si mazare Salata calda […]
Oua umplute cu urda
Oua
umplute cu urda din: oua, urda, ceapa verde, marar verde, sos de
mustar. Ingrediente: 4 ouă 100 g urdă o ceapă verde mărar verde sos de
muştar Mod de preparare: Ouăle răscoapte se cojesc, se taie în două,
li se scot gălbenuşurile şi se freacă împreună cu urda, mărarul tocat
fin şi ceapa […]
Rosii umplute cu sardele si castraveciori
Rosii
umplute cu sardele si castraveciori din: rosii, oua, untdelemn,
usturoi, mustar, lamaie, sardele in ulei, castraveti murati, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 6 roşii 2 ouă fierte tari 2 linguri untdelemn
un căţel de usturoi pisat o lingură muştar dulce 2 linguri zeamă de
lămâie o cutie de sardele în untdelemn 2 castraveţi muraţi şi […]
Antreuri reci: Salata de boeuf
Salata
de boeuf din: carne de pasare sau de vita, cartofi, morcovi, patrunjel,
telina, castraveciori acri, ou, sare, untdelemn, mazare, gogosari in
otet. Ingrediente: 300 g carne de pasăre sau de vacă 2 cartofi, un
morcov un pătrunjel o ţelină 2 castraveciori acri un ou sare untdelemn
250 g mazăre gogoşari în oţet Pentru maioneză: […]
Rata cu portocale si vin rosu
Rata
cu portocale si vin rosu din: carne de rata, vin, portocale, orez,
zahar, unt, scortisoara. Ingrediente: 1,750 kg carne de raţă 6 portocale
mari 50 g de zahăr 1 pahar cu vin roşu 200 g orez 200 g unt sare 1
bucată de scorţişoară Mod de preparare: Pregătiţi raţa, spălaţi-o
foarte bine, apoi […]
Piftie din gasca cu ciuperci
Piftie
din gasca cu ciuperci din: carne de gasca, ceapa, usturoi, gelatina,
ciuperci, oua, sare. Ingrediente: 2 kg carne de gâscă (pulpe, aripi,
picioare, cap, gât) sare 1 ceapă 10 căţei de usturoi mari 10 foi de
gelatină 250 g ciuperci 3 ouă Mod de preparare: Spălaţi foarte bine
bucăţile de carne şi puneţi-le la fiert […]
Cele mai Simple Salate
Cele
mai Simple Salate: Reteta zilei: Salata caprese cu fructe Salata
caprese cu fructe din: pepene, rosii, piersici, mozzarella, busuioc,
menta, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Poate te intereseaza
si: Salata de fenicul cu portocala Salata de pui in stil asiatic Salata
de rosii cu castraveti si avocado Ingrediente: 8-10 felii de pepene
[…]
Reteta sos alb cu hrean
Reteta
sos alb cu hrean din: supa, faina, sare, otet, zahar, smantana, unt,
hrean. Ingrediente: 1/4 l supă 1/2 lingură cu făină sare 1 lingură cu
oţet 1 linguriţă rasă cu zahăr 2 linguri de smântână 60 g unt 30 g hrean
ras Mod de preparare: Din făină, unt şi supă pregătiţi un sos. Lăsaţi-l
[…]
Pilaf cu carne de gasca si stafide
Pilaf
cu carne de gasca si stafide din: gasca, faina, orez, oua, ulei,
stafide, fistic, vin, ceapa, cascaval. Ingrediente: 1 gâscă de 3,5 kg
200 g făină 250 g orez 2 ouă 200 ml ulei 100 g stafide 50 g fistic 1
pahar cu vin roşu dulce 2 cepe 100 g caşcaval Mod de preparare: […]
Sos cu capere si vin
Sos
cu capere si vin din: midii, unt, capere, sardele, vin, sare, unt,
piper. Ingrediente: 12 midii 1/4 l sos alb de peşte 2 gălbenuşuri 50 g
unt sare piper alb 2 fileuri sardele 25 g capere câteva fire de asmăţui
vin apă Mod de preparare: Fierbeţi midiile pe foc domol, vreme de 10
minute […]
Sos de mustar cu tarhon
Sos
de mustar cu tarhon din: mustar, tarhon, capere, smantana, sare.
Ingrediente: 1/4 l sos Bechamel (din făină şi lapte) 1 1/2 lingură cu
muştar şi tarhon 1 linguriţă sos Worcester 30 g capere 1 lingură cu
smântână sare Mod de preparare: Fierbeţi sosul pe baie de aburi, puneţi
muştarul, caperele, sare şi la urmă […]
Chiftelute in sos de legume
Chiftelute
in sos de legume din: carne, ou, pesmet, cartof, usturoi, patrunjel,
ulei, morcov, pastarnac, pasta de tomate, ceapa, ardei. Ingrediente: 400
g carne tocată (amestec de vită şi porc) 1 ou 2 linguri pesmet 1 cartof
2 căţei de usturoi sare piper frunze de pătrunjel verde 2-3 linguri
ulei Pentru sos: 1 morcov 1 […]
How to make Apple Meringue Cake (VIDEO)
Apple Meringue Cake How to make Apple Meringue Cake Pofta buna!
How to make Eggs in Tomato Sauce (VIDEO)
Eggs in Tomato Sauce How to make Eggs in Tomato Sauce Pofta buna!
Cele mai Gustoase Salate (2016)
Cele
mai Gustoase Salate: Reteta zilei: Salata de orez cu legume Salata de
orez cu legume din: orez negru, ardei gras, ceapa verde, rosie,
mozzarella, salata creata, busuioc, menta, lamaie, mustar dijon, ulei de
masline, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 2 cesti de orez negru
fiert, la temperatura camerei 1/2 ardei gras roșu, tăiat cuburi 1/2 […]
How to make No-Bake Chocolate Biscuit Cake (VIDEO)
Chocolate Biscuit Cake How to make No-Bake Chocolate Biscuit Cake Pofta buna!
Cele mai Gustoase Salate
Cele
mai Gustoase Salate: Reteta zilei: Salata de pui cu praz si coriandru
Salata de pui cu praz si coriandru din: pui, lamaie, apa, ardei iute,
sare de mare, piper, usturoi, praz, coriandru. Ingrediente: 1 pui
gatit, tăiat în bucăți 1 lamaie 2-4 linguri apa 1 ardei iute sare de
mare 1/4 lingurita piper negru […]
How to make Triple Chocolate Semifreddo (VIDEO)
Triple Chocolate Semifreddo How to make Triple Chocolate Semifreddo Pofta buna!
Cele mai bune Salate (2016)
Cele
mai bune Salate: Reteta zilei: Salata calda de vita Salata calda de
vita din: ciuperci, rosii, ardei gras, salata verde, vita sare, piper,
rozmarin, paprika, ulei, sos pentru salata. Ingrediente: 4 ciuperci 2
roșii 1 ardei gras galben salata verde 150 g carne de vită, maruntita
sare si piper rozmarin paprika ulei sos pentru […]
How to make Chocolate Chunk Cookies (VIDEO)
Chocolate Chunk Cookies How to make Chocolate Chunk Cookies Pofta buna!
Reteta zilei: Pizza cu sos de rosii si mozzarella
Pizza
cu sos de rosii si mozzarella din: ulei de masline, usturoi, rosii,
zahar, busuioc, mozzarella, rucola, faina, sare, drojdie, ulei de
masline. Ingrediente: 2 lingurițe de ulei de măsline 1 cățel de
usturoi, zdrobit 150g rosii tocate 2 lingurițe zahar 2 linguri de frunze
proaspete de busuioc 2 roșii, fara semințe și tocate 150g […]
Rata umpluta cu legume
Rata
umpluta cu legume din: rata, carne de porc, oua, ceapa, costita,
cartofi, varza, mere, ciuperci, mere, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă
mare de 1,750 kg 300 g carne de porc 2 ouă sare piper 2 cepe 150 g
costiţă afumată 400 g cartofi 800 g varză roşie 3 mere 300 g ciuperci
150 g […]
Sos chaud-froid
Sos
chaud-froid din: unt, faina, smantana, gelatina. Ingrediente: 60 g unt
50 g făină zeamă de la supa de pui şi de curcan 1 lingură bună de
smântână 10 g gelatină Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele
si sosul este gata. Cu acest sos îmbrăcaţi bucăţi de găină, medalioane
de peşte fiert, homari, raci.
Pilaf cu ficat de gasca
Pilaf
cu ficat de gasca din: orez, ceapa, ficat de gasca, untura, faina,
smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 700 g orez 2 cepe 2 ficaţi
de gâscă sare piper 300 g untură de gâscă 2 linguri cu făină 1 1/2 l
supă 5 linguri cu smântână 80 g caşcaval Mod de preparare: Puneţi la
[…]
Sos spaniol
Sos
spaniol din: faina, ulei, zarzavat, ceapa, usturoi, vin, boia, zahar,
rosii, ciuperci, cimbru. Ingrediente: 100 g făină 100 ml ulei 150 g
zarzavat 1 ceapa 4 căţei de usturoi 1 pahar cu vin puţină boia iute
zahăr sare 500 g roşii 1/2 l supă 100 g ciuperci cimbru Mod de
preparare: Faceţi un rântaş […]
Conopida in sos de rosii
Conopida
in sos de rosii din: conopida, sos de rosii, unt, svaiter. Ingrediente:
o conopidă un pahar sos de roşii unt 150 g şvaiţer Mod de preparare:
Se curăţă conopida de frunze şi fierbe în apă cu puţină sare. Când este
fiartă, se scoate şi se desface în bucheţele, se aşează într-o formă
unsă […]
Clatite cu macris
Clatite
cu macris din: faina, oua, lapte, sare, zahar, macris, unt, ulei,
sunca, branza, crema de branza, curmale. Ingrediente: 3 linguri mari de
făină 2 ouă 150 ml lapte sare puţin zahăr un pumn de măcriş 1 lingură
unt topit ulei Pentru umplutură: 18 felii subţiri de şuncă 100 g brânză
de oaie 2 linguri […]
Ciorba de gulii cu mazare
Ciorba
de gulii cu mazare din: gulii, ceapa, morcovi, mazare, ulei, smantana,
boia, cimbru, ardei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 gulii
potrivite 250-300 g mazăre congelată 2 morcovi 1 ceapă 5 linguri ulei 1
gălbenuş de ou 200 ml smântână sare oţet 1 linguriţă boia de ardei
cimbru proaspăt sau uscat ardei iute pătrunjel verde […]
Rulada cu oua si carne de pui
Rulada
cu oua si carne de pui din: carne de pui, oua, chifla, ceapa, ulei,
usturoi, sare, piper, boia, lapte, oua, bacon, untura, faina, bulion.
Ingrediente: 600 g carne tocată de pui 2 ouă 1 chifla 1 ceapa puţin ulei
2-3 căţei de usturoi sare piper boia de ardei puţin lapte 4 ouă 100 g
[…]
25 de Salate rafinate
Salate
rafinate: Salata verde cu legume si verdeata Salata verde cu legume si
verdeata din: salata verde, loboda, busuioc, spanac, ridichi, morcovi,
ceapa, castraveti, usturoi, marar, ulei, sare, piper, ardei, miere,
muguri de pin, seminte. Ingrediente: salată verde lobodă busuioc spanac
ridichi morcovi castraveţi ceapă roşie 1 fir de usturoi verde mărar ulei
de măsline […]
Crochete de gris coapte in untdelemn
Crochete
de gris coapte in untdelemn din: lapte, gris, sare, oua, untdelemn,
faina, ou, pesmet. Ingrediente: un litru lapte un pahar griş sare 2 ouă
untdelemn faină un ou pesmet Mod de preparare: Se fierbe grişul în
laptele fierbinte până capătă o consistenţă groasă. Se adaugă puţină
sare şi se lasă să se răcească. […]
Prajitura cu crema de alune
Prajitura
cu crema de alune din: oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, cacao,
frisca, crema de alune. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 200 g făină 180 g
zahăr 125 ml ulei 125 ml apă călduţă 1 plic praf de copt 3 linguri
cacao Pentru cremă: 1 litru frişcă vegetală 4 linguri cremă de alune […]
Bruschete cu branza cu mucegai si dovleac
Bruschete
cu branza cu mucegai si dovleac din: dovleac, branza cu mucegai, unt,
sare, rucola, paine. Ingrediente: 500 g dovleac 150 g brânză cu mucegai
50 g unt sare salată rucola 8 felii pâine prăjită Mod de preparare:
Dovleacul se curăţa şi se taie cubuleţe, după care se trag la tigaie în
unt, şi se […]
Dovleac umplut cu ciuperci
Dovleac
umplut cu ciuperci din: dovleac, ciuperci, bulgur, ceapa, usturoi,
zarzavat, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac de mărime mijlocie
200 g ciuperci 100 g bulgur 1 ceapă 2 căţei usturoi 1 lingură zarzavat
cu sare la borcan ulei sare piper Mod de preparare: Se înăbuşe ceapa
mărunţită în ulei, se adaugă usturoiul pisat, […]
Mancare de gulii cu piept de porc
Mancare
de gulii cu piept de porc din: piept de porc, gulii, bulion, pasta de
tomate, morcov, ceapa, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g
piept de porc afumat 2 gulii 100 ml bulion 2 linguri pastă de tomate 1
morcov 1 ceapă ulei 1 linguriţă zahăr sare piper oţet Mod de
preparare: Pieptul […]
Ciorba de perisoare cu boia
Ciorba
de perisoare cu boia din: morcovi, patrunjel, telina, cartofi, mazare,
orez, ceapa, ulei, marar, carne, ou, smantana, sare, piper, boia.
Ingrediente: 6 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cartofi 100 g
mazăre 3 linguri orez 1 ceapă ulei sare piper mărar zeamă de lămâie
Pentru perişoare: 500 g carne tocată 3 linguri […]
Sos bechamel delicios
Sos
bechamel delicios din: lapte, faina, unt, sare. Ingrediente: 1/2 l
lapte 2 linguri cu făină 60 g unt sare Mod de preparare: Intr-un vas, pe
marginea plitei, combinaţi untul cu făina. Când amestecul începe să se
aurească, stingeţi-l cu lapte, amestecaţi continuu să nu se formeze
cocoloaşe şi fierbeţi sosul alb 5-6 minute în […]
20 de Salate rafinate
Salate
rafinate: Reteta de salata greceasca Reteta de salata greceasca din:
salata verde, ceapa, masline, ardei, gogosar, rosii, castravete, feta,
ulei de masline, oregano, lamaie, piper. Ingrediente: 1 salată verde
creaţă 1 ceapă roşie, felii 1 ceaşcă măsline negre 1 ardei gras, tăiat
fâşii 1 gogoşar, fâşii 2 roşii feliate 1 castravete, rondele 1 ceaşcă
[…]
Friptura de gasca la cuptor
Friptura
de gasca la cuptor din: gasca, zahar, mere, cimbru, costita, faina,
oua, ficat, lapte, cascaval, vin, sos. Ingrediente: 1 gâscă de 3,5 kg 12
mere 50 g zahăr sare piper cimbru 60 g de costiţă afumată 150 g făină 2
ouă ficatul de gâscă 1 felie de franzelă 1/2 l lapte 50 g caşcaval […]
Rulada de carne tocata cu legume
Rulada
de carne tocata cu legume din: carne, chifla, lapte, ou, usturoi,
morocv, mazare, porumb, cas, pesmet, ulei. Ingrediente: 500 g carne
tocată amestec vită şi porc 1 chifla 100 ml lapte 1 ou 4 căţei de
usturoi 1 morcov 2 linguri mazăre 2 linguri boabe de porumb 80 g caş 3
linguri pesmet sare […]
Bavaroaza cu lamaie
Bavaroaza
cu lamaie din: agar-agar, lapte vegetal, ulei esential de lamaie, zahar
de mesteacan. Ingrediente: 2 g agar-agar 500 ml lapte vegetal (la
alegere) 5 picături de ulei esenţial de lămâie 4 linguri zahăr de
mesteacăn Mod de preparare: Puneţi zahărul într-o cratiţă şi turnaţi
peste el picăturile de ulei esenţial. Adăugaţi laptele şi […]
Branza alba Tonus
Branza
alba Tonus din: branza proaspata, migdale, struguri, para, ananas,
merisoare. Ingrediente: 4 borcănaşe de brânză proaspătă sub formă de
pastă cu 0% grăsime 1 lingură migdale tăiate pe lungime 12 boabe de
strugure 1 pară 1/2 ananas 1 lingură merişoare uscate Mod de
preparare: Curăţaţi para, scoateţi cotorul şi sâmburii, apoi tăiaţi-o
cubuleţe. […]
Chec cu ovaz si banana
Chec
cu ovaz si banana din: faina, fulgi de ovaz, drojdie, banana, lapte,
zahar de mesteacan, compot de mere, ou, ulei, cranberry, ulei, nuci.
Ingrediente: 100 g faină 50 g fulgi de ovăz 2 linguriţe drojdie de bere 1
banană bine coaptă 100 ml lapte semidegresat 50 g zahăr de mesteacăn 1
borcan de compot […]
Douazeci de Salate rafinate
Salate
rafinate: Salata de cartofi cu peste si chimen Salata de cartofi cu
peste si chimen din: cartofi, sfecla, praz, mere, seminte de chimen,
smantana, ulei, otet, sare, peste, salata verde. Ingrediente: 2 cartofi
potriviţi 200 g sfeclă roşie 2 fire de praz 2 mere 1/2 lingură seminţe
de chimen 125 g smântână sare 3 linguri […]
Ciocolata cu grau si stafide
Ciocolata
cu grau si stafide din: ciocolata neagra, petale de grau cu tarate,
stafide. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 100 g „petale” de grâu cu
tărâţe All Bran 50 g stafide Mod de preparare: Topiţi ciocolata într-o
cratiţă mică. Luaţi de pe foc şi adăugaţi cerealele şi stafidele.
Amestecaţi, apoi umpleţi forme din hârtie cu […]
Cirese cu vin rosu
Cirese
cu vin rosu din: cirese, vin, scortisoara, lamaie, miere de salcam.
Ingrediente: 500 g cireşe fără sâmburi proaspete sau congelate 250 ml
vin roşu 1 baton de scorţişoară 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 2
linguri miere de salcâm Mod de preparare: Incălziţi vinul roşu într-o
cratiţă mare. Adăugaţi cireşele, mierea, scorţişoara, coaja […]
Compot raw pentru diabetici
Compot
raw pentru diabetici din: pere, capsune, banane, lamaie. Ingrediente: 4
pere bine coapte 12 căpşune 2 banane 1 lămâie Mod de preparare:
Curăţaţi perele, scoateţi sâmburii. Curăţaţi ba-nanele. Scoateţi codiţa
la căpşune. Tăiaţi totul în bucăţi şi puneţi în bolul mixerului împreună
cu zeama de lămâie. Daţi totul la mixer până obţineţi un […]
Coca dulce
Coca
dulce din: faina, unt, smantana, rom, zahar, esenta de vanilie, sare,
zahar vanilat. Ingrediente: 400 g faină 70 g unt sau margarina 125 g
smântână 50 g zahăr 3 gălbenuşuri 25 ml rom 2 linguriţe esenţă de
vanilie 1/2 linguriţă de sare 4 pachete zahăr vanilat Mod de
preparare: Din ingredientele de mai […]
Cornulete cu mac la cuptor
Cornulete
cu mac la cuptor din: faina, untura, ou, drojdie, lapte. Ingrediente:
300 g faină 100 g untură sau 150 g unt un ou 20 g drojdie dizolvată in
lapte Mod de preparare: Ingredientele se frământă bine şi aluatul
rezultat se împarte în două. Se rulează două suluri şi din fiecare se
taie câte 20 […]
15 Salate rafinate
Salate
rafinate: Reteta zilei: Salata cu ton si masline Salata cu ton si
masline din: radicchio, ulei de masline, fasole, ton, rosii, masline,
busuioc, coaja de lamaie, suc de lamaie, capere, ansoa, ceapa, fulgi de
ardei rosu, piper si sare. Ingrediente pentru salata: 1 salată
radicchio 2 linguri de ulei de masline 2 cutii de […]
13 Salate rafinate
Salate
rafinate: Salata de fenicul cu grepfrut Salata de fenicul cu grepfrut
din: fenicul, grepfrut, boia, ulei, menta, sare, piper. Ingrediente: 2
bulbi de fenicul 2 grepfruturi roşii 1 praf boia iute 4 linguri ulei de
măsline extra-virgin (presat la rece) frunze de mentă sare piper Mod
de preparare: Se spală bulbii de fenicul, […]
How to make Raspberry Chocolate Cups (VIDEO)
Raspberry Chocolate Cups How to make Raspberry Chocolate Cups Pofta buna!
How to make White Chocolate Strawberry Mousse Cake (VIDEO)
White Chocolate Strawberry Mousse Cake How to make White Chocolate Strawberry Mousse Cake Pofta buna!
Zece Salate rafinate
Salate
rafinate: Salata de primavara cu sparanghel Salata de primavara cu
sparanghel din: mozzarella, lapte, gelatina, sare, piper Cayenne,
nucsoara, smantana, salata de primavara, samburi de pin, caise uscate,
ardei, sparanghel, ulei, zahar, sare de mare, piper, otet balsamic.
Ingrediente: 150 g mozzarella 100 ml lapte 1 /2 plic gelatină granulată 1
praf sare 1 […]
How to make Strawberry Panna Cotta (VIDEO)
Strawberry Panna Cotta How to make Strawberry Panna Cotta Pofta buna!
Reteta zilei: Mini prajituri cu afine
Mini
prajituri cu afine din: faina de migdale, faina de tapioca,
scortisoara, sare de mare, praf de copt, lamaie, dovlecel, afine, miere,
unt, oua esenta de vanilie, esenta de migdale, unt de nuca de cocos.
Ingrediente: 2 ½ cani faina de migdale ½ cana faina de tapioca 1
lingură de scorțișoară ½ lingurita sare […]
Gulas cu carne de vitel
Gulas
cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura, boia, morcov,
patrunjel, gulioara, sare, cartofi, chimen, piper. Ingrediente: 300 g
carne de viţel o lingură untură o ceapă mare boia un morcov o rădăcină
de pătrunjel o gulioară piper boabe chimen foi de dafin sare 1/2 kg
cartofi Mod de preparare: Intr-o […]
Ciocolata cu vanilie
Ciocolata
cu vanilie din: zahar, lapte, cacao, unt, vanilie. Ingrediente: 500 g
zahăr 500 g lapte praf 50 g cacao 200 g unt vanilie 20 ml apă Mod de
preparare: Se fierbe o jumătate kilogram zahăr în 20 ml apă, adăugăm
1/2 kg lapte praf, şi 50 g cacao. Punem apoi 150-200 g unt, vanilie, […]
Sarmale de porc cu slanina
Sarmale
de porc cu slanina din: carne de porc, slanina, orez, ceapa, varza.
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc proaspătă 250 g carne de porc afumată
100 g slănină afumată 100 g orez 3 cepe varză murată Mod de preparare:
Se pregătesc frunzele de varză murată, se curăţă de cotoare şi se ţin o
ora în […]
Crema pentru napolitane
Crema
pentru napolitane din: galbenus, zahar, rahat, unt, rom. Ingrediente: 2
gălbenuşuri 50 g zahar 500 g rahat 100 g unt rom Mod de preparare: Se
freacă spumă 2 gălbenuşuri cu 50 g zahăr; se adaugă 500 g rahat zdrobit
bine cu furculiţa (se zdrobeşte mai uşor dacă se dă prin maşina de
tocat), […]
Cornulete cu nuci si lamaie
Cornulete
cu nuci si lamaie din: faina, oua, untura, smantana, unt, zahar, nuci,
lamaie. Ingrediente: 500 g făină 3 ouă 200 g untură 30 g smântână 50-60 g
unt 8 linguri zahăr tos 250 g nuci măcinate o lămâie puţină sare zahăr
vanilat Mod de preparare: Se frământă bine 1/2 kg faină, 200 g untură
sau […]
Compot de prune brumarii cu mirodenii
Compot
de prune brumarii cu mirodenii din: prune, zahar de mesteacan, lamaie,
cuisoare, badian, vanilie, scortisoara. Ingrediente: 800 g prune
brumării (proaspete sau congelate) 1 lingură zahăr de mesteacăn 1 lămâie
4 cuişoare 4 steluţe de badian 1/2 păstaie de vanilie 1 baton de
scorţişoară Mod de preparare: Luaţi trei fâşii de coajă de pe […]
Ceai de cayena
Cayena
Descriere Cunoaşteţi, probabil, acest praf ca pe un condiment. Dar
piperul de Cayenne, produs din boabe roşii uscate, a fost folosit în
medicină de pe vremea civilizaţiei Maya. Boabele conţin o substanţă
numită capsicină, care le conferă şi o posibilă valoare terapeutică.
Acţiune Cremele şi gelurile care conţin capsicină au fost folosite
pentru tratarea […]
Ciocolata cu stafide
Ciocolata
cu stafide din: lapte, zahar, unt, cacao, cafea, nuci, stafide.
Ingrediente: 250 g lapte praf 500 g zahăr 100 g unt 100 g cacao zahăr
vanilat 100 ml cafea neagră nuci stafide Mod de preparare: Cafeaua se
fierbe cu zahărul timp de 3 minute, se pune untul, se amestecă până se
topeşte, se […]
10 Salate rafinate
Salate
rafinate: Salata rucola cu branza de capra Salata rucola cu branza de
capra din: salata, rucola, germeni, lamaie, mustar, sare, piper, miere,
ulei, branza, piper. Ingrediente: 1 salată frisee 1 legătură de rucola
50 g mix de germeni 1 lămâie mare 1 linguriţă de muştar sare piper 2-3
linguriţe de miere lichidă cca 8 […]