vineri, 9 decembrie 2016

Retete usoare si rapide # 26

Retete usoare si rapide 

Mancare de pipote

Mancare de pipote

Mancare de pipote din: pipote, rosii, ardei, ceapa, cartofi, patrunjel, marar, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg pipote 5 roşii (sau două linguri bulion) 1 ardei gras 2 cepe 2 cartofi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Pipotele se spală bine, se curătă de părţile neaspectuoase şi se taie […]
Salata arabeasca de fasole

Salata arabeasca de fasole

Salata arabeasca de fasole din: fasole, ceapa, ulei, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole albă boabe l ceapă (mijlocie) tocată fin 5 linguri ulei sucul de la 1 lămâie pătrunjel verde tocat fin Mod de preparare: Fasolea, bine spălată de impurităţi, se lasă de cu seară la înmuiat, în apă, cu un vârf de linguriţă […]
 
Zacusca mediteraneana

Zacusca mediteraneana

Zacusca mediteraneana din: vinete, ceapa, usturoi, masline, rosii, capere, chili, otet, zahar, pasta de rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg de vinete 1 ceapă mare 1 tulpină apio 2 căţei de usturoi 6 roşii prunişoare 100 g măsline verzi tăiate 25 g seminţe de pin 1 lingură de capere 1 linguriţă de fulgi de chili […]
Pui cu sos de tequila

Pui cu sos de tequila

Pui cu sos de tequila din: piept de pui, ulei, tequila, lime, sos, ghimbir, fulgi de ardei, sare, frisca. Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui fără os 1/2 ceaşcă ulei cu aromă de ustuiroi 2 linguri tequila 2 linguri zeamă de lime 1 1/2 linguriţe hot sauce 1 linguriţă sos Worcestershire 1 linguriţă ghimbir proaspăt […]
 
Frittata cu mazare si feta

Frittata cu mazare si feta

Frittata cu mazare si feta din: mazare, feta, morcovi, oua, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g mazăre 2-3 morcovi medii o ceapă mare 100 g brânză feta 5 ouă mari sare piper ulei sau unt, pentru uns vasul   Mod de preparare: Se fierb al dente (la steamer sau în cratiţă) mazărea, ceapa tocată […]
Cele mai bune si gustoase fripturi de vita

Sapte retete gustoase pentru masa de Craciun

Sapte retete gustoase pentru masa de Craciun: Ciorba de porc cu smantana si patrunjel   Ciorba de porc cu smantana si patrunjel din: carne de porc, morcovi, rădă­cină de pătrunjel, ţelină, cepe, ulei, orez, oua, lamaie, smantana, pătrunjel sau leuştean, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 3 morcovi 1 rădă­cină de pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 50 ml […]
 
Chiftelute marinate cu tarhon

Chiftelute marinate cu tarhon

Chiftelute marinate cu tarhon Se pregătesc exact ca şi chiftelele marinate clasice, însă în loc de foi de dafin se utilizează o legătură de tarhon. Evident că în functie de aroma principală se pot pregăti o serie de „chiftele marinate cu …” (cimbru, mărar etc.).   Pofta buna!
Ghiveci de laptuci

Reteta ghiveci de legume cu verdeata

Reteta ghiveci de legume cu verdeata din: vanata, dovlecel, ardei, ceapa, fasole, cartofi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: o vânătă un dovlecel 2 ardei graşi o ceapă 100 g fasole verde 2 cartofi 2-3 linguri ulei o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ardeii se pun la copt, fasolea se dă într-un clocot […]
 
Salata de laptuci cu marar

Salata de laptuci cu marar

Salata de laptuci cu marar din: laptuci, ulei, lamaie, mustar, marar, oua, sare. Ingrediente: 5 lăptuci 4 linguri ulei 1 lămâie mică 2 linguri muştar 1 legătură mărar proaspăt 3 ouă sare după gust Mod de preparare: Lăptucile se spală bine cu apă rece şi se lasă la scurs. Intr-o salatieră se amestecă bine muştarul […]
Retete simple pentru Masa de Craciun

Sfaturi despre pregatirea carnatilor de porc

  Cârnaţii sunt preparate culinare de cursă lungă. Se pot face şi se pot consuma tot timpul anului. Cârnaţii de vară sunt, de regulă, afumaţi sau uscaţi, pentru a rezista la temperaturi mai mari decât cele de iarnă. – După modul de preparare cârnaţii pot fi: opăriţi sau fierţi. – După felul umpluturii sunt: din […]
 
Sparanghel Pompadour

Sparanghel Pompadour

Sparanghel Pompadour din: sparanghel, unt, faina, otet, oua, sare, nucsoara. Ingrediente: 1/2 kg sparanghel alb 2 linguri cu unt 4 linguri cu faină 2 linguri cu oţet de vin 2 gălbenuşuri sare nucşoară praf   Mod de preparare: Incălziţi untul într-o cratiţă mică şi uşor de mânuit, până la punctul de topire. Turnaţi în cratiţă […]
Cartofi copti si umpluti

Cartofi copti si umpluti

Cartofi copti si umpluti din: cartofi, unt, oua, branza, sunca, piper, sare, ciuperci, smantana. Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari Pentru umplutura 1: 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 1 lingură brânză rasă 50-100 g şuncă piper măcinat sare Pentru umplutura 2: 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 100 g ciupercuţe fierte 1 lingură smântână piper măcinat sare […]
 
Tocana de vita cu vinete

Tocana de vita cu vinete

Tocana de vita cu vinete din: carne de vita, ceapa, vanata, ardei, morcovi, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 2 cepe o vânătă 2 ardei graşi 2 morcovi 3 roşii de gătit 2 linguri ulei o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi […]
Supa de fasole verde cu sos de ou

Supa crema de fasole verde cu crutoane

Supa crema de fasole verde cu crutoane din: fasole verde, cartofi, broccoli, ceapa, unt, patrunjel, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole verde 4 cartofi o căpăţână mică broccoli o ceapă 100 g unt o legătură pătrunjel crutoane sare piper   Mod de preparare: In oala de fiert se topeşte untul şi se călesc toate […]
 
Supa crema de mazare si cartofi

Supa crema de mazare si cartofi

Supa crema de mazare si cartofi din: mazare, ceapa, cartofi, smantana, sare, sunca, salata. Ingrediente: 250 g mazăre o ceapă 2 cartofi 3 linguri smântână un praf sare Pentru servit: şuncă frunze de salată   Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii şi ceapa în apă cu un praf ele sare. Se iasă 10 minute […]
Dovlecei - chiftele

Dovlecei – chiftele

Dovlecei – chiftele din: dovlecei, ou, ulei, faina, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 ou crud 2 linguri ulei 2 linguri făină 1-2 legături verdeaţă (mărar şi/sau pătrunjel) piper sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi seminţe (dacă esje cazul) şi se fierb (jumătăţi) în apă cu sare. Când […]
 
 
Chicken breast with vegetables

Fried breaded chicken

Fried breaded chicken of: chicken breast, buttermilk, flour, eggs, breadcrumbs, mustard, pepper, salt, oil. Ingredients: 4 chicken breasts or thighs, skinned 300 ml buttermilk plain (all-purpose) flour 2 eggs, beaten 250 g breadcrumbs 1 tsp mustard powder 1/2 tsp cayenne pepper salt and pepper vegetable oil for deep frying   How to prepare: Place the chicken […]
 
Sweet and sour chicken

Sweet and sour chicken

Sweet and sour chicken of: soy sauce, chicken meat, pineapple, sherry, ketchup, vinegar, cornflour. Ingredients: 1 tbsp soy sauce 500 g chicken thigh meat, sliced 2 tsp Chinese 5 spice powder 50 g pineapple chunks For the sauce: 60 ml pineapple juice splash dry sherry or Shaoxing rice wine 1 tbsp ketchup 1 tbsp soy sauce […]
 
Most tasty chicken breast

Most tasty chicken breast

Most tasty chicken breast of: chicken breasts, olive oil, salt, pepper, salsify, butter, wine, basil, parmesan, zucchini. Ingredients: 2 chicken breasts, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 200 g salsify (scorzonera) peeled, scrubbed and tossed with lemon juice 1 tbsp butter 75 ml dry white wine 2 large courgettes (zucchini), sliced into […]
Salata aperitiv cu carne fiarta

Tomato and chicken salad

Tomato and chicken salad of: chicken breast, tomatoes, salt, pepper, oil, cream cheese, lemon, parsley, shallot. Ingredients: 2 chicken breast 4 tomatoes salt and pepper olive oil 200 g cream cheese 1/2 lemon 1/4 bunch of parsley 1 shallot   How to prepare: Preheat the oven to 200°C (180° fan) / 400F / gas 6. […]
 
 

Chicken and mushroom croustade

Chicken and mushroom croustade of: butter, oil, shallot, garlic, mushrooms, wine, salt, pepper, lemon, parsley. Ingredients: 40 g butter 1 tbsp olive oil 1 shallot, finely chopped 1 clove of garlic, crushed 2 chicken thighs, skinned and deboned, cut into chunks 150 g chestnut mushrooms 100 ml white wine 150 ml double (heavy) cream salt and […]
 

Chicken with lime and mint

Chicken with lime and mint of: chicken breast, turmeric, lime, mint, oil, salt, pepper, lime, basil. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and chopped 1/2 tsp turmeric 2 limes, juiced and zested bunch mint leaves, finely chopped 60 ml olive oil salt and pepper lime wedges, to serve basil, to garnish   How to prepare: Toss the […]
 
Sesame chicken with chutney

Chicken with sesame seeds

Chicken with sesame seeds of: oil, shallot, oranges, soy sauce, sesame seeds, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp vegetable oil 1 shallot 2 oranges 200 ml chicken stock 1 tbsp soy sauce 2 tbsp sesame seeds salt and pepper   How to prepare: Heat the oil in a wok and fry the shallot and chicken briskly […]
How to Make Breakfast Hash

How to Make Breakfast Hash (VIDEO)

Breakfast Hash               How to Make Breakfast Hash Enjoy!

Chicken breast with rose wine

Chicken breast with rose wine of: chicken escalopes, oil, red pepper, garlic, cream cheese, chorizo, salt, pepper, butter, wine, lemon. Ingredients: 4 chicken escalopes 2 tbsp olive oil 1 red pepper, deseeded and very finely diced 1 clove of garlic, crushed 200 g cream cheese 8 slices chorizo salt and pepper 1 onion, peeled and […]
Chicken breast sandwich

Curry chicken sandwich

Curry chicken sandwich of: chicken breast, yoghurt, salt, pepper, mint, lemon, tomatoes, onion, bread rolls. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned 4 tbsp tikka maşala paste 100 ml plain yoghurt salt and pepper 1/2 lemon, juiced 1/2 bunch mint, finely chopped 2 tomatoes, thickly sliced 1 red onion, peeled and finely sliced 2 bread rolls   How […]

Reteta zilei: Salata de peste afumat

Salata de peste afumat din: peste afumat, telina, ceapa, maioneza, smantana, iaurt suc de lamaie, piper, salata verde, patrunjel. Ingrediente:  1 peste afumat, fara oase 2 radacini de telina, tocata 2 cepe albe sau rosii 3 linguri de maioneza 3 linguri de smantana sau iaurt sucul de la 1/2 lamaie piper negru 1 salata verde […]
Stufat de miel cu ceapa verde si marar

Stufat de miel cu ceapa verde si marar

Stufat de miel cu ceapa verde si marar din: carne de miel, ceapa, faina, marar, ulei, usturoi, bulion, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapă uscată medie 1 linguriţă făină 1 legătură mărar 4-5 linguri ulei 4 legături ceapă verde 4 legături usturoi verde 1 lingură bulion 2 linguri oţet din […]
Varza cu carne de vita

Varza cu carne de vita

Varza cu carne de vita din: carne de vita, varza alba, bulion, ardei, untura, bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită (viţel sau mânzat) 1-2 bucăţi varză albă (peste 1 kg) 1 lingură bulion (sau 3-4 roşii) 1 ardei gras 3-4 linguri untură (ulei) 1 cană borş sare   Mod de preparare: Se alege […]
Conopida cu sos de branza

Conopida cu sos de branza

Conopida cu sos de branza din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, branza, parmezan, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă medie, desfăcută în bucheţele (cca 3 căni) 2 linguri unt 1 lingură făină 1 cană lapte 1/4 cană caşcaval ras 2 linguri brânză de vaci 2 linguriţe parmezan 1 linguriţă boia iute sare piper   Mod […]
Ciorba de miel cu verdeturi

Ciorba de miel cu verdeturi

Ciorba de miel cu verdeturi din: cap de miel, coaste, ceapa, morcovi, leustean, orez, bors, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cap de miel 400 g coaste de miel 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Tăiaţi bucăţi cât mai mici […]
Crochete de varza noua

Crochete de varza noua

Crochete de varza noua din: varza, ceapa, usturoi, paine, oua, ulei, cascaval, faina, pesmet, lapte, marar, chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 varză, nouă 5-6 fire ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 felii pâine 3 ouă 5 linguri ulei 50 g caşcaval făină pesmet lapte 1 legătură mărar 1/4 linguriţă chimen măcinat sare piper   […]
Ficat de porc prajit cu ceapa

Ficat de porc prajit cu ceapa

Ficat de porc prajit cu ceapa din: ficat, ceapa, patrunjel, marar, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 3 cepe 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar verde 2 linguri ulei piper măcinat sare   Mod de preparare: Ficatul se curăta bine de vase şi de părţile mai tari (noduli – mai ales cel […]
Aperitiv cu fructe de mare

Cinci retete gustoase pentru masa de Craciun

Cinci retete gustoase pentru masa de Craciun: Supa de legume cu piept de porc   Supa de legume cu piept de porc din: paste fainoase, fasole, sfecla rosie, piept de porc afumat, varza creata, varza rosie, rosii, praz, morcovi, ceapa, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 300 g paste făinoase de […]
Salata de spanac si sfecla

Salata de spanac si sfecla

Salata de spanac si sfecla din: spanac, sfecla, portocala, nuci, ulei, otet, mustar, sare, piper, boia, zahar. Ingrediente: 300 g frunze de spanac 200 g frunze mici de sfeclă roşie 1 portocală mare 1/4 cană nuci 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 2 linguriţă muştar de Dijon boia iute sare piper 2 linguri […]
Inima cu sos de vin

Inima cu sos de vin

Inima cu sos de vin din: inima, ulei, vin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg inimă (de porc sau de vită) 1 lingură ulei 1 pahar vin (roşu) piper boabe sare   Mod de preparare: Inima se taie în jumătate (sau sferturi), se curăţă de cheagurile de sânge, apoi se taie în bucăţele mici (cubuleţe de […]
Limba pane

Limba pane

Limba pane din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, oua, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri ulei   Mod de preparare: Limba se curătă şi se fierbe. Cînd s-a răcit, limba fiartă şi curătată […]
Salata calda de fidea

Salata calda de fidea

Salata calda de fidea din: mazare, fidea, otet, ulei, sare, piper, marar, tarhon. Ingrediente: 600 g boabe mazăre nouă 400 g păstăi de mazăre mange tout 400 g fidea de orez 2 cuburi supă de vită 1 cub supă de legume 2 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline sare piper 1/2 legătură mărar […]
Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama cu rinichi

Ciulama cu rinichi din: rinichi, otet, morcov, ceapa, patrunjel, faina, lapte, ulei, piper, marar, sare. Ingrediente: 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi de vită) 1 lingură oţet 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1/4 l lapte 3 linguri făină 2 linguri ulei piper măcinat 1 legătură mărar (sau pătrunjel) sare   Mod de preparare: Rinichii […]
Reteta pui tandoori

Reteta pui tandoori

Pui tandoori din: pui, iaurt, lamaie, usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, boia, piper, cuisoare. Ingrediente: 1 pui (sau 4 pulpe întregi, fără spate) 1/2 cană iaurt simplu 2 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă usturoi granulat 1 lingură de ghimbir măcinat 1/4 linguriţă cardamom măcinat 1 lingură chimen măcinat 1 linguriţă boabe de coriandru măcinate 1/2 […]
Rulou de creier

Rulou de creier

Rulou de creier din: pulpa de porc, creier de vita, morcovi, patrunjel, mazare, oua, pesmet, faina, untura, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 0,750 kg pulpă de porc 300 g creier de vită 3 morcovi de mărime medie 1 legătură pătrunjel 1/4 cană boabe de mazăre (eventual de la conservă) 3 ouă 1/2 cană pesmet 2 linguri […]
Tort delicios cu dulceata de zmeura

Tort delicios cu dulceata de zmeura

Tort delicios cu dulceata de zmeura din: faina, unt, zahar, oua, lapte, sare, praf de copt, frisca, fructe, dulceata. Ingrediente: 200 g făină 200 g unt 200 g zahăr 4 ouă 50 ml lapte un vârf de cuţit sare un plic praf de copt frişcă lichidă 300 g fructe, pentru ornat dulceaţă de zmeură zahăr […]
Chiftele prajite

Chiftele prajite

Chiftele prajite din: carne, ceapa, paine, verdeata, oua, ulei, piper, sare, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec viţel şi porc, carne mai grasă) 2 cepe 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă crude 4-6 linguri ulei (unt sau untură) piper sare 2 linguri făină   Mod de preparare: Carnea se toacă (eventual de […]
Perisoare cu smantana

Retete romanesti: Perisoare cu smantana

Perisoare cu smantana din: carne, paine, verdeata, oua, unt, piper, cartof, sare, smantana, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de viţel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă 1 lingură unt de casă (sau ulei, sau untură) piper 1 cartof sare 1 /2 l smântână 1 lingură făină   Mod de […]
Retete pentru Masa de Craciun

Preparate culinare pentru masa de Craciun

Preparate culinare pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Porc cu cinci arome   Porc cu cinci arome din: porc, praf de chili, boia, piper cayenne, praf de usturoi, praf de ceapa, sare, piper. Ingrediente:  2 kg carne de porc 2 linguri praf de chili 1 lingura boia de ardei afumat ¼ linguriță piper cayenne ½ […]

Salata cu masline si piept de pui

Salata cu masline si piept de pui din: piept de pui, suc de mere, rozmarin, boia, suc de lamaie, ulei, sare, piper, rosii, castravete, salata, masline, crutoane. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 300 ml suc de mere o linguriţă rozmarin uscat o linguriţă boia dulce o lingură suc de lămâie 4 linguri ulei […]

Desert: spuma de ciocolata

Spuma de ciocolata din: ciocolata, oua, unt, sare, frisca, fructe. Ingrediente: 250 g ciocolată de menaj 4 galbenuşuri şi 5 albuşuri 100 g unt un praf sare Pentru servit: 100 g ciocolata 150 ml frisca fructe   Mod de preparare: Se topeste ciocolata la bain-marie si apoi, dupa ce se racoreste putin, se adauga untul […]
Fasole cu piept de porc

Fasole cu piept de porc

Fasole cu piept de porc din: fasole, piept de porc, ceapa, rosii, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole păstăi 350 g piept de porc 2 cepe 2-3 roşii bine coapte o lingură bulion 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In ulei se pune ceapa tocată la călit. Se presară cu sare. Se […]
Piure

Retete delicioase de cartofi: Piure

Piure din: cartofi, unt, margarina sau ulei, lapte dulce, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 linguri unt margarină sau ulei 1 pahar lapte dulce sare   Mod de preparare: Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se taie în sferturi. Se pun apoi la fiert într-o oală cu apă, cât să-i acopere, şi sare. […]
Ketchup cu usturoi si chimen

Ketchup cu usturoi si chimen

Ketchup cu usturoi si chimen din: rosii, ceapa, usturoi, otet, zahar, mustar, chimen, piper, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg roşii 4 cepe albe 4 căţei usturoi 100 ml oţet 150 g zahăr brun 4 linguriţe muştar 1/2 linguriţă chimen măcinat 1/2 linguriţă piper 2 cuişoare 3 linguri ulei un praf sare   Mod de […]
Crema de ciocolata amaruie cu fructe

Crema de ciocolata amaruie cu fructe

Crema de ciocolata amaruie cu fructe din: ciocolata, vanilie, lapte, frisca, fructe, unt. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 2 linguri lapte 250 ml frişcă lichidă 75 g unt esenţă de vanilie fructe pentru servit, după gust   Mod de preparare: Ciocolata se pune la topit la bain-marie. După ce s-a topit, se adaugă frişca lichidă […]
Ciulama de dovlecei cu branza

Ciulama de dovlecei cu branza

Ciulama de dovlecei cu branza din: dovlecei, faina, ulei, lapte, branza, sare. Ingrediente: 6-8 dovlecei 1 lingură făină 1 lingură ulei (unt) 1 cană lapte dulce 2 linguri brânză rasă sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală şi se curăţă de coajă, apoi sunt tăiaţi în cubuleţe mici. Dacă sunt mai maturi, se elimină şi […]

Spanish chicken with risotto

Spanish chicken with risotto of: chicken breast, wine, coriander, salt, pepper, olive oil, vinegar. Ingredients: 4 chicken breasts 100 ml rose wine 4 sprigs thyme leaves 1 tbsp coriander seeds, lightly crushed salt and pepper 2 tbsp olive oil 1 cos lettuce 1 tbsp red wine vinegar 2 tbsp extra virgin olive oil   How […]

Chicken and vegetable salad

Chicken and vegetable salad of: chicken breast, cauliflower, sweetcorn, beans, oil, red pepper, lime, salt, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts, cooked 1/2 head cauliflower, separated into florets 250 g sweetcorn 150 g green beans, diced 1 red pepper, deseeded and finely chopped 2 tbsp extra virgin olive oil 1 lime, juiced salt and pepper   […]
Chicken and noodles with soy sauce

Thai chicken and pear noodles

Thai chicken and pear noodles of: vegetable oil, sesame oil, chicken thighs, pears, noodles, soy sauce, lime, chili, sugar. Ingredients: 1 tbsp vegetable oil 1 tsp sesame oil 2 chicken thighs, skinned, deboned and chopped 2 ripe pears, peeled, cored and chopped 200 grice noodles For the dressing: 60 ml soy sauce juice and zest […]
Pekinese chicken soup

Chicken and galagal soup

Chicken and galagal soup of: oil, onion, garlic, galangal, lemongrass, chili, coconut milk, chicken breast, fish sauce, lime, coriander. Ingredients: 1 tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of garlic, finely sliced 2 cm piece galangal, finely sliced 1 stalk lemongrass, bruised 3 curry leaves 1 red chilii (chili), finely sliced […]
Chicken pitas

Chicken and feta pitas

Chicken and feta pitas of: oil, chicken breast, pita, tomatoes, lettuce, feta, yoghurt, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2 chicken breasts, cut into chunks 4 pita breads 2 ripe tomatoes, cut into chunks 1 lettuce leaves 100 g feta cheese 1 tbsp plain yoghurt 1/2 bunch dill, finely chopped salt and pepper   […]

Chicken quiche

Chicken quiche of: chicken breast, butter, tarragon, cheese, eggs, salt, pepper, flour, butter. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned and diced 30 g butter 1/2 bunch tarragon, finely chopped 100 g Gruyere cheese, grated 1 eggs + 1 egg yolk 300 ml double (heavy) cream salt and pepper For the quiche pastry: 110 g plain (all […]

Chicken and bacon pancakes

Chicken and bacon pancakes of: olive oil, chicken breast, bacon, spinach, pancakes, coriander, coconut milk, soy sauce. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2 chicken breasts, skinned and cubed 4 rashers streaky bacon, chopped handful baby spinach leaves 2 pancakes, ready-made 3 spring onions, finely chopped 1/2 bunch fresh coriander (cilantro) chopped 150 ml coconut milk […]
Chicken mimolette fondants

Chicken mimolette fondants

Chicken mimolette fondants of: chicken breast, tarragon, cheese, salt, pepper, flour, butter, milk. Ingredients: 1 chicken breasts, skinned and finely diced 1 sprigs tarragon, chopped 100 g Mimolette cheese, grated 100 ml double (heavy) cream salt and pepper 500 g self-raising flour 80 g butter, melted 1 egg, beaten 250 ml milk 30 g butter […]
Pulpa de vita la tava

Pulpa de vita la tava

Pulpa de vita la tava din: carne de vitel, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei, mirodenii, sare. Ingrediente: 1.5 kg carne de vitel (pulpă) 10 catei de usturoi 1 ceapă 20 boabe piper 1 pahar vin 4-5 linguri ulei (untură) mirodenii sare   Mod de preparare: Carnea (macră – pulpă) se spală, se curătă de pieliţe […]
Budinca de clatite cu spanac

Budinca de clatite cu spanac

Budinca de clatite cu spanac din: clatite, spanac, smantana, unt, faina, lapte, cascaval, nucsoara, oua, sare, piper. Ingrediente: 12 clătite nedulci (cu diametrul de cca 20 cm) 500 g spanac 200 g smântână 2 linguri făină unt 1/2 pahar lapte 200 g caşcaval 1 praf nucşoară măcinată 2 ouă sare piper   Mod de preparare: […]
Ficat in sos de rosii

Ficat in sos de rosii

Ficat in sos de rosii din: ficat, slanina, rosii, ceapa, ulei, piper, dafin, sare, cimbru. Ingrediente: 1- 2 lobi întregi de ficat 50-100 g slănină 4 roşii coapte sau 1-2 linguri bulion 1- 2 cepe 2 linguri ulei piper măcinat foi de dafin sare opţional: cimbru   Mod de preparare: Ficatul întreg se curătă şi […]
Ghiveci de morcovi

Salata coreana de morcovi

Salata coreana de morcovi din: morcovi, usturoi, ceapa, ulei, otet, patrunjel, zahar, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 kg morcovi noi 4 căţei mari de usturoi 2 fire usturoi verde 1 ceapă medie 2 linguri seminţe de coriandru măcinate 4 linguri ulei 3 linguri oţet 1/2 legătură pătrunjel sare piper boia iute 1 lingură miere sau […]
Inima cu sos de rosii

Inima cu sos de rosii

Inima cu sos de rosii din: inima, rosii, ulei, piper, sare, cimbru, maghiran, coriandru, seminte de marar. Ingrediente: 1 kg inimă (de vită sau porc) 5 roşii (sau 2 linguri bulion) 2 linguri ulei piper boabe sare opţional: cimbru, maghiran, coriandru, seminţe de mărar etc.   Mod de preparare: Inima se taie iniţial în jumătate (sau […]
Salata simpla de sparanghel

Vinegreta cu sparanghel

Vinegreta cu sparanghel din: sparanghel, otet, ulei, mustar, patrunjel, tarhon, ceapa. Ingrediente: 800 g sparanghel proaspăt 1/3 cană oţet balsamic 2 linguri supă de pui sau apă călduţă 2 linguri ulei de măsline 2 linguri muştar de Dijon 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguriţe tarhon tocat 1 lingură ceapă de tuns tocată   Mod de […]

Prajituri cu Mere

Prajituri cu Mere: Prajitura cu nuci, mere si stafide   Prajitura cu nuci, mere si stafide din: mere, nuci, stafide, zahar, faina, oua, ulei, praf de copt, unt, cacao, rom, ciocolata, marmelada, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 1 kg mere curăţate 70 g nuci 50 g stafide 600 g făină 200 g zahăr 6 ouă 200 […]
Limba prajita

Limba prajita

Limba prajita din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, ulei Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 2 linguri ulei   Mod de preparare: Limba se curătă şi se spală bine. Se fine apoi în apă rece cel putin o jumătate de […]
Gem de ananas si pepene

Gem de ananas si pepene

Gem de ananas si pepene din: pepene, ananas, indulcitor, gelifiant, rom. Ingrediente: 600 g pepene galben 500 g îndulcitor 400 g ananas gelifiant 2:1 pentru 1.000 g fruct 4 cl rom negru sau rachiu   Mod de preparare: Pepenele galben trebuie să fie bine copt pentru ca să fie aromat. Se curăţă de coajă, apoi […]
Pilaf de pipote

Pilaf de pipote

Pilaf de pipote din: orez, pipote, ulei, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 1 cană orez 1/2 kg pipote 2-3 linguri ulei (sau, dacă este posibil, untură de pasăre) 1 ceapă piper boabe sare   Mod de preparare: Pipotele se curătă, se spală în două-trei ape (apă rece) şi se pun la fiert într-o oală de 3 I, […]
Salata de spanac cu stafide si seminte de pin

Salata de spanac cu stafide si seminte de pin

Salata de spanac cu stafide si seminte de pin din: stafide, ulei, usturoi, spanac, seminte de pin, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cană stafide albe 1/3 cană ulei de măsline 5 căţei de usturoi 1 kg spanac cu frunze mici 1/3 cană seminţe de pin 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Puneţi stafidele într-un […]
Rinichi cu vin

Rinichi cu vin

Rinichi cu vin din: rinichi, ceapa, ulei, faina, vin, bulion, piper, sare. Ingrediente: 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi de vită) 3-4 cepe 2 linguri ulei (untură sau unt) 1 lingură făină 1 pahar vin 1/2 lingură bulion piper măcinat sare   Mod de preparare: Rinichii se pregătesc cu foarte multă grijă şi răbdare […]
Minipizza cu ciuperci si mozzarella

Minipizza cu ciuperci si mozzarella

Minipizza cu ciuperci si mozzarella din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, lapte, mozzarella, oregano, ciuperci, sunca, ardei, ketchup. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 25 g drojdie proaspătă o linguriţă sare o linguriţă zahăr 5 linguri ulei de măsline 250 ml lapte cald Pentru topping: ketchup 250 g ciuperci 200 g mozzarella oregano şuncă un […]
Tuslama de burta

Tuslama de burta

Tuslama de burta din: burta de vita, picior de vitel, patrunjel, morcovi, pastarnac, telina, faina, ou, ulei, otet, sare. Ingrediente: 1 kg burtă vită 1 picior (partea de jos) de vitel 1 rădăcină pătrunjel 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 telină 1 lingurită făină 1 gălbenuş de ou 1 lingură ulei (sau untură) 1 lingură otet […]
Mici cu cartofi prajiti

Mititei (mici) – varianta traditionala

Mititei (mici) din: carne, seu de vita, bicarbonat, piper, usturoi, sare, maghiran, boia, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de porc, vită şi oaie sau batal, in părţi egale) 50-100 g seu de vită 1/2 linguriţă bicarbonat piper măcinat 10-12 căţei de usturoi sare opţional: maghiran, boia de ardei, cimbru   Mod de preparare: Carnea şi […]
Gem de scoruse si mere

Gem de mere cu coji de portocale

Gem de mere cu coji de portocale din: mere, zahar, portocale. Ingrediente: 500 g mere tăiate bucăţi 1000 g zahăr gelifiant coaja de la 4 portocale 1500 ml apă sucul de la 1 portocală   Mod de preparare: Cojile de la portocale se taie la dimensuunea dorită şi se lasă la înmuiat în apă timp […]

Reteta zilei: Salata de ton cu oua si ansoa

Salata de ton cu oua si ansoa din: fasole verde, salata, castravete, rosii, ansoa, oua, ton, ulei de masline, ridichi, masline, sare, piper, usturoi, otet. Ingrediente:  115g fasole verde, taiata in jumatate 115g salata mixta 1/2 castravete, feliat 4 rosii, taiate in sferturi 50g anșoa 4 oua, fierte 1 friptura de ton, aproximativ 175g ulei […]

Paste carbonara cu parmezan

Paste carbonara cu parmezan din: spaghete, bacon, oua, ulei, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 400 g spaghete 150 g bacon 5 ouă o lingură ulei o lingură parmezan sare piper   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Intre timp, baconul se taie cuburi mici care se rumenesc în ulei, iar […]
Gemuri bio

Gem de pere cu ghimbir

Gem de pere cu ghimbir din: pere, ghimbir, zahar, gelifiant, lamaie. Ingrediente: 1 kg pere 1 bucată de ghimbir 1 kg zahăr gelifiant sucul de la 1 lămâie     Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă şi de cotor şi sse taie cubuleţe, apoi se adaugă sucul de lămâie. Datorită acesstuia, nu vor […]
 
Reteta pui cu ciuperci si smantana

Reteta pui cu ciuperci si smantana

Reteta pui cu ciuperci si smantana din: tacamuri de pui, ciuperci, smantana, morcov, ceapa, ardei, faina, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g tacâmuri de pui 5-6 ciuperci 250 ml smântână de gătit un morcov o ceapă un ardei gras 2 linguri făină 100 ml vin alb sec 2 linguri ulei sare piper   Mod […]
Supa limpede de peste

Supa de peste cu morcovi

Supa de peste cu morcovi din: crap, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi, dafin, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: capul şi coada unui crap o ceapă un ardei gras verde 2 morcovi un dovlecel 3-4 cartofi 2 frunze dafin 3 linguri orez 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In oala de fiert se încinge […]
 
Salata de varza alba cu ceapa

Preparate cu Varza

Preparate cu Varza: Budinca de varza cu ciuperci   Budinca de varza cu ciuperci din: varza, ulei, oua, ciuperci, pesmet, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varză mare 150 ml untdelemn 4 ouă crude 2 ouă fierte 200 g ciuperci 30 g pesmet piper sare 6 linguri sos de roşii   Mod de preparare: […]
Inghetata savuroasa de vanilie

Inghetata savuroasa de vanilie

Inghetata savuroasa de vanilie din: lapte, zahar, galbenus, vanilie, smantana. Ingrediente: 500 ml lapte 130 g zahăr pudră 6 gălbenuşuri 200 ml smântână o păstaie vanilie   Mod de preparare: Laptele cu seminţele păstăii de vanilie tăiată în două se pun pe foc. Intre timp, gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul si apoi se adaugă […]
 

Pachetele de vinete

Pachetele de vinete din: vanata, sunca, branza, sare. Ingrediente: o vânătă 200 g şuncă 100 g brânză de capră un praf sare     Mod de preparare: Vânata se taie pe lung felii subţiri care se presară cu sare. Se lasă 30 de minute, se şterg apoi şi se rumenesc într-o tigaie fără ulei. Din brânză […]
Gem de pere cu vanilie

Gem de pere cu vanilie

Gem de pere cu vanilie din: pere, zahar, agar-agar, lamaie, vanilie. Ingrediente: 1 kg pere 500 g zahăr 4 linguriţe agar-agar sucul de la 1 lămâie 1 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Perele deja alese se spală, se taie sferturi şi se curăţă de sâmburi. înainte de a se turna în cratiţă se […]
 
Cartofi noi sote

Cartofi noi sote

Cartofi noi sote din: cartofi noi, margarina sau ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4-5 linguri margarina sau ulei 1 legătură mărar sare eventual: piper măcinat   Mod de preparare: Cartofii noi, de mărime cât mai apropiată, se spală, se ţin câteva minute în apă, apoi se curăţă de coajă (de preferat […]
Sos iute cu hagina si chili

Sos de ardei iute cu usturoi

Sos de ardei iute cu usturoi din: ardei, usturoi, zahar, sare, otet. Ingrediente: 1/2 kg ardei iuţi roşii 2 ardei graşi roşii 4 căţei usturoi o lingură zahăr o linguriţă sare 125 ml oţet alb   Mod de preparare: Ardeii fără codiţe şi tăiaţi, usturoiul şi zahărul se mixează. Pasta obţinută se pune la fiert cu […]
 
Prajitura cu gem de caise si cafea

Prajitura cu gem de caise si cafea

Prajitura cu gem de caise si cafea din: lapte de soia, zahar, faina, ulei, cacao, cafea, praf de copt, gem, ciocolata. Ingrediente: 2 pahare lapte de soia 2 pahare zahăr pudră 3 pliculeţe zahăr vanilinat 3 pahare făină un pahar ulei 1/2 pahar cafea dulce o lingură cacao un plic praf de copt gem de […]

Supa de fructe de mare cu vin

Supa de fructe de mare cu vin din: midii, creveti, calamar, vin, ulei, usturoi, ceapa, ardei, rosii, peste, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 450 g midii 15 creveţi 15 inele de calamar 2 linguri ulei 250 ml vin alb sec un căţel usturoi o ceapă 1/2 ardei gras roşu 3 roşii foarte coapte sau din conservă […]
 
Dovlecei si rosii la cuptor

Dovlecei si rosii la cuptor

Dovlecei si rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, telemea, faina, ulei, sare. Ingrediente: 4-5 dovlecei 1/2 kg roşii coapte bine 0,1 kg telemea 1 lingură făină 2-3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală bine şi se curăţă de coajă, apoi se taie în rondele de circa 5 mm grosime. Rondelele de dovlecei […]
 
Autumn chicken eclair

Autumn chicken eclair

Autumn chicken eclair of: baguettes, butter, chicken thighs, mushrooms, garlic, wine, lemon, salt, pepper, parsley. Ingredients: 4 crisp French-style baguettes 30 g butter 2 chicken thighs, deboned and skinned, meat cubed 100 g chestnut mushrooms, quartered 1 clove of garlic, crushed 1/2 glass white wine 100 ml creme fraîche 1/4 lemon, zested salt and pepper […]
 

Chicken wings with asparagus

Chicken wings with asparagus of: chicken breast, buttermilk, flour, eggs, oil, asparagus, butter, salt, pepper. Ingredients: 8 chicken breasts 300 ml buttermilk 100 g plain (all-purpose) flour 2 eggs, beaten 200 g breadcrumbs vegetable oil 16 asparagus stalks, trimmed 40 g butter salt and pepper   How to prepare: Place the chicken in a bowl […]
 
Tasty chicken and galangal soup

Chicken coconut soup

Chicken coconut soup of: oil, onion, garlic, lemongrass, lime, chili, fish sauce, sugar, coconut milk, salt, pepper, kiwi. Ingredients: 3 tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of garlic, finely chopped 2 stalks lemongrass, bruised 2 kaffir lime leaves 1 red chilii (chili), finely sliced lengthways 3-4 chicken breasts, skinned and […]
 

Chicken tandoori with bulghur

Chicken tandoori with bulghur of: chicken breast, bulghur, salt, pepper, yoghurt, cumin, coriander, cinnamon, sugar, chili, garlic. Ingredients: 4 skinless chicken breasts, diced evenly 300 g bulghur wheat 400 ml chicken stock salt and pepper For the marinade: 300 ml plain yoghurt 1 tsp ground cumin 1 tsp ground coriander 1 tsp garam maşala 1 […]
 

Chicken and fig kebabs

Chicken and fig kebabs of: chicken breast, figs, olive oil, salt, pepper, lemon, pine nuts, cous cous. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and cut into chunks 8 ripe figs, halved 2 tbsp olive oil salt and pepper 250 g cous cous 250 ml chicken or vegetable stock 1/2 lemon, juiced 1 bunch chervil, roughly chopped 2 […]
 
 
Chicken crostini

Balsamic chicken and tomato crostini

Balsamic chicken and tomato crostini of: oil, chicken meat, garlic, vinegar, sesame seeds, salt, pepper, tomatoes. Ingredients: 1 baguette olive oil 400 g diced chicken meat, preferably from the thighs 1 large clove of garlic, crushed 2-3 tbsp balsamic vinegar 2 tbsp thyme leaves 2 tbsp sesame seeds salt and pepper 200 g cherry tomatoes […]
 
Original chinese chicken soup

Original chinese chicken soup

Original chinese chicken soup of: oil, onion, garlic, ginger, carrot, mushrooms, chicken stock, oyster sauce, soy sauce, parsley. Ingredients: 2 tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and sliced 2 cloves of garlic, finely sliced 1 tsp fresh ginger, grated 1 carrot, peeled and chopped 200 g mushrooms, sliced 4 chicken thighs, skinned, deboned and cut […]
Chicken carrot cake

Chicken carrot cake

Chicken carrot cake of: eggs, sugar, flour, salt, oil, riccota, carrots. Ingredients: 3 eggs 1 tsp sugar 235 g plain flour 60 g potato flour 2 tsp baking powder 1/2 tsp salt 6 tbsp olive oil 2 tbsp ricotta 200 g cooked chicken, finely chopped 2 large carrots, peeled and grated   How to prepare: […]
 
Salata cu pui fript

Salata cu pui fript

Salata cu pui fript din: piept de pui, lamaie, ulei, usturoi, struguri, mar, telina, ceapa, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g piept de pui, fără oase şi piele 1/2 cană zeamă de lămâie 1/4 cană ulei de măsline 4 căţei de usturoi, bine zdrobiţi 1 lingură fulgi ardei iuţi (mai mult […]
Tocanita de ficatei de pasare

Tocanita de ficatei de pasare

Tocanita de ficatei de pasare din: ficatei, vin, arpagic, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 /2 kg ficătei 1/2 pahar vin alb 10-15 bucăţi arpagic 1 capatana usturoi piper boabe sare   Mod de preparare: Ficăţeii (preferabil de gâscă, dar sunt foarte gustoşi şi cei de găină) se curăţă şi se spală, fără a-i tăia. Se pun […]

Supa de rosii cu telina

Supa de rosii cu telina din: rosii, cartofi, ceapa, telina, usturoi, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: un kg roşii bine coapte 2 cartofi 2 cepe uscate un fir ţelină un căţel usturoi 100 g unt smântână pentru servit sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală se topeşte untul si se călesc ceapa si usturoiul […]
 
Musaca de cartofi

Retete savuroase: Musaca de cartofi

Musaca de cartofi din: cartofi, carne, ceapa, oua, bulion, ulei, piper, patrunjel, marar, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg carne (amestec, tocată) 2-3 cepe 2-3 ouă 1 lingură bulion (sau 4- 5 roşii) 4 linguri ulei piper 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: Carnea (amestec de vitel şi porc, sau […]
Parjoale moldovenesti

Retete traditionale: Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti din: carne, paine, verdeata, oua, ulei, cartof, piper, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de vitel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeată (mărar, pătrunjel) 4 ouă 4-6 linguri ulei (untură sau, cel mai bine, unt de casă) 1 cartof piper sare 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Carnea se curătă, […]
 
Pasta de masline si capere

Pasta de masline si capere

Pasta de masline si capere din: masline, usturoi, capere, ansoa, suc de lamaie, ulei. Ingrediente: 400 g măsline fără sâmburi un căţel usturoi 2 linguri capere 5 fileuri anşoa suc de lămâie ulei   Mod de preparare: In bolul unui mixer se pun măslinele cu usturoiul feliat, caperele şi fileurile de anşoa. Se mixează turnând uleiul […]
Retete simple si gustoase pentru Masa de Craciun

Sapte Retete gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun

Retete gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun: Medalion de porc cu sos de branza si cimbru   Medalion de porc cu sos de branza si cimbru din: medalioane de porc, ulei de floarea-soarelui, unt, faina, vin rosu, supa de legume, smantana, pastă de tomate, brânză albastră, cimbru, sare, piper negru. Ingrediente: 4 medalioane de porc […]
 
Rulada de carne tocata cu verdeata

Rulada de carne tocata cu verdeata

Rulada de carne tocata cu verdeata din: carne, ceapa, oua, paine, verdeata, ulei, faina, piper, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg carne (1/2 vită, 1/2 porc – cu grăsime) 3 cepe 2 ouă 1-2 felii pâine 1 legătură verdeaţă (preferabil pătrunjel) 1 lingură ulei (sau untură) 1/2 lingură făină piper măcinat sare pesmet   Mod de […]
Gem de fructe de padure

Gem de mure cu miere

Gem de mure cu miere din: mure, miere, guma de guar. Ingrediente: 500 g mure 250 g miere 2 linguri gumă de guar     Mod de preparare: Se pasează murele şi se strecoară sau se trec prin blender pentru a se elimina sâmburii. Se amestecă cu mixerul de mână sau în blender şi se […]
 

Tarta cu branza si cafea

Tarta cu branza si cafea din: biscuiti, branza, oua, unt, cafea, zahar. Ingrediente: 300 g biscuiţi digestivi 600 g brânză de vaci 3 ouă 125 g unt 100 ml cafea rece 125 g zahăr cafea instant, pentru servit Mod de preparare: Biscuiţii se mărunţesc şi apoi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată se aşază într-o […]

Reteta prajitura rapida cu prune

Reteta prajitura rapida cu prune din: faina, zahar, oua, praf de copt, smantana, prune, ulei, unt. Ingrediente: 200 g făină 100 g zahăr un plic praf de copt 3 ouă 200 ml smântână 10 prune 30 ml ulei zahăr pudră pentru servit un pic de unt pentru tavă   Mod de preparare: Se amestecă ouăle […]
 

Lasagna cu muguri de pin

Lasagna cu muguri de pin din: vanata, dovlecei, rosii, branza, spanac, muguri de pin, ulei, sare, piper, unt, faina, lapte. Ingrediente: o vânătă 2 dovlecei 3-4 roşii 250 g brânză telemea 200 g spanac 3 linguri pesmet o lingură muguri de pin o lingură ulei sare piper Pentru sosul alb: 20 g unt 2 linguri […]
Cartofi fierti cu smantana

Cartofi fierti cu smantana

Cartofi fierti cu smantana din: cartofi, ulei, sare, smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi 0,4 kg smâqtână (două căni) 1 lingură ulei (sau unt) sare   Mod de preparare: Cartofii cruzi se spală, se curătă de coajă, apoi se taie în cubuleţe mai mari. Se pun la fiert în apă cu sare. Când au fiert, se […]
 
Salata taraneasca de fasole verde

Salata cu fasole verde si capere

Salata cu fasole verde si capere din: fasole, cartofi, salata, masline, capere, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole verde 5 cartofi câteva frunze de salată 150 g măsline fără sâmburi 2 linguri capere sucul unei lămâi 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Fasolea şi cartofii se pun la fiert separat. […]

Mancare de fasole scazuta

Mancare de fasole scazuta din: fasole, ceapa, usturoi, rosii, ulei, marar, sare. Ingrediente: 500 g fasole păstăi o ceapă 5 căţei usturoi 3 roşii de gătit o lingură ulei 1/2 legătură mărar sare   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se pune la călit. Fasolea curăţată se scufundă 3 minute în apă clocotită, după care […]
 
Gem de mure si pere

Gem de mure si pere

Gem de mure si pere din: mure, pere, miere, agar-agar, lamai. Ingrediente: 400 g mure 500 g pere 250 g miere 4 linguriţe agar-agar sucul de la 1 lămâi   Mod de preparare: Murele se aleg cu grijă, deoarece cele necoapte sunt foarte acre, şi se clătesc rapid. Şi perele se spală, se curăţă de […]

Reteta zilei: Salata de fasole cu ton si rosii cherry

Salata de fasole cu ton si rosii cherry din: fasole, dafin, fasole verde, ceapa rosie, patrunjel, ton in ulei, rosii cherry, sare, piper, ulei de masline, otet, mustar, usturoi, suc de lamaie. Ingrediente:  250g fasole, înmuiata peste noapte în apă rece 1 frunza de dafin 200-250g fasole verde 1 ceapa rosie mare, tocata 3 linguri […]
 

Briose cu afine si nuca de cocos

Briose cu afine si nuca de cocos din: faina, zahar, praf de copt, ulei, ou, lapte, vanilie, afine, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 250 g făină 150 g + o lingură zahăr 2 linguriţe praf de copt 80 ml ulei un ou 120 ml lapte esenţă de vanilie 150 g afine 1  praf sare […]
Gem de kiwi si struguri

Gem de mere coapte

Gem de mere coapte din: mere, pectina, fulgi de migdale, suc de lamaie, scortisoara, zahar, rom, stafide, vanilie, cuisoare. Ingrediente: 1 kg mere 3 linguri de pectină 30 g fulgi de migdale 3 linguri de suc de lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară 500 g zahăr din trestie de zahăr 50 g stafide 3 linguri de rom […]
 
Ciulama de cartofi cu branza

Ciulama de cartofi cu branza

Ciulama de cartofi cu branza din: cartofi, ulei, faina, branza, lapte, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură ulei sau untură 2 linguri făină 100 g brânză rasă eventual: 1 cană lapte, sare   Mod de preparare: Ciulamaua se pregăteşte exact ca şi ciulamaua de post, însă se poate folosi pentru prăjit untură sau (mai bine) […]
Toci (reteta bucovineana)

Toci (reteta bucovineana)

Toci din: cartofi, oua, faina, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 ouă 1-2 linguri făină piper măcinat sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cartofii se rad pe o râzătoare cât mai fină, pentru a se obţine o compoziţie zemoasă, ca un fel de pastă subţire. Se adaugă făina, ouăle, piperul şi […]
 
Salata aperitiv cu carne fiarta de vita

Cinci Retete gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun

Retete gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun: Gulas de porc cu lapte si ciuperci   Gulas de porc cu lapte si ciuperci din: ceafă de porc fără os, ulei, usturoi, sare, ceapa, lapte, ciuperci, rozmarin, piper proaspăt măcinat, pătrunjel. Ingrediente: 400 g ceafă de porc fără os 3 lingura ulei 1 căţel de usturoi 1/2 lingurita sare 2 […]

Bors de sfecla cu usturoi

Bors de sfecla cu usturoi din: carne de vita, sfecla, morcovi, gulii, cartofi, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana, verdeata. Ingrediente: un kg carne de vită de supă un os de vită cu măduvă o sfeclă fiartă sau coaptă 250 g morcovi 250 g gulii 250 g cartofi o ceapă înţepată cu 2 cuişoare un căţel […]
 
Salata cu morun

Peste alb cu salata

Peste alb cu salata din: file de peste, cimbru, usturoi, lamaie, ulei, rosii, dovlecel, ardei, vanata, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi fileuri de peşte alb cu piele puţin cimbru 2 căţei usturoi o lămâie 2 linguri ulei de măsline Pentru garnitură: 2 roşii un dovlecel o vânătă un ardei 2 linguri ulei de măsline sare […]
Gem de cirese cu lichior de visine

Gem de coarne

Gem de coarne din: coarne, zahar, gelifiant. Ingrediente: 1 kg coarne 500 g zahăr gelifiant 2:1     Mod de preparare: Coarnele se dau în clocot în 250 ml apă şi se pasează. Se iau 1 kg din pulpa astfel obţinută şi se amestecă cu zahărul gelifiant, apoi se dă din nou în clocot. După 4 minute […]
 
Chec cu ulei

Chec cu vanilie

Chec cu vanilie din: unt, zahar, oua, faina, lapte, praf de copt, vanilie, esenta de migdale. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr 6 ouă 300 g făină 170 ml lapte un plic praf de copt esenţă de vanilie, după gust esenţă de migdale, după gust   Mod de preparare: Se mixează untul singur pentru […]
Conopida cu ciuperci si branza rasa

Conopida cu ciuperci si branza rasa

Conopida cu ciuperci si branza rasa din: conopida, ciuperci, faina, ulei, lapte, oua, branza, sare. Ingrediente: 0,5-1 kg conopidă 250 g ciuperci 1 lingură făină 2 linguri ulei (sau unt) 1 cană lapte 1 gălbenuş 1 lingurâ brânză rasa sare   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare […]
 

Eclere cu crema de menta

Eclere cu crema de menta din: apa, ulei, zahar, oua, sare, faina, smantana, zahar, menta. Ingrediente: 250 ml apă 100 ml ulei 2 linguri zahăr 4 ouă un praf sare fină 300 g făină Pentru umplutura: 330 ml smântână de gătit 6 linguri zahăr 125 ml smântână normală 1/2 linguriţă esenţă de mentă 40 frunzuliţe […]
Reteta simpla si gustoasa: Dovlecei cu smantana

Reteta simpla si gustoasa: Dovlecei cu smantana

Dovlecei cu smantana din: dovlecei, unt, smantana, faina, sare. Ingrediente: 6-8 dovlecei cruzi 1-2 linguri unt (sau ulei) 1 cană smântână 1/2 lingură făină sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală bine şi se curăţă de coajă. Se pun apoi întregi în apă fierbinte cu sare şi se dau în clocot de câteva ori. […]
 
Dovlecei in sos tomat

Dovlecei in sos tomat

Dovlecei in sos tomat din: dovlecei, ulei, ceapa, faina, bulion, patrunjel, sare. Ingrediente: 6-8 dovlecei 2-3 linguri ulei 2 cepe 1 lingură făină 2-3 linguri bulion 1 lingură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală bine, apoi se taie în cubuleţe sau rondele şi se fierb în apă cu sare (5-10 minute), având […]
 
Tasty chicken salpicon

Tasty chicken salpicon

Tasty chicken salpicon of: oil, chicken breast, cucumber, pineapple, onion, lime, chili, yoghurt, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2 chicken breasts, skinned and cubed 1/2 cucumber, finely diced 1/4 pineapple, finely chopped 1/2 red onion, peeled and finely diced 1 lime, juiced 1 red chilii (chili), deseeded and finely chopped 200 ml plain […]
Sesame chicken with chutney

Sesame chicken with chutney

Sesame chicken with chutney of: chicken thighs, oil, sesame seeds, salt, pepper, mango chutney. Ingredients: 4 chicken thighs, skinned, deboned and cut into chunks 2 tbsp olive oil 2 tbsp sesame seeds 1 tsp dried 5 spice powder salt and pepper 100 g mango chutney   How to prepare: Roll the chicken pieces in oil, […]
Chicken liver salad

Chicken liver salad

Chicken liver salad of: butter, chicken liver, salt, pepper, spinach, shallots, chives, vinegar. Ingredients: 40 g butter 500 g chicken livers, trimmed and halved salt and pepper 2 tbsp Balsamic vinegar 500 g baby spinach leaves 2 shallots, peeled and finely sliced into rings 1/2 bunch chives 4 tbsp breadcrumbs   How to prepare: Heat […]
Chicken breast sandwich

Chicken breast sandwich

Chicken breast sandwich of: chicken breast, olive oil, gouda cheese. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned and chopped 2 tbsp olive oil salt and pepper 200 g cheese, sliced 4 thick slices bread, lightly toasted     How to prepare: Heat the oil in a pan and fry the chicken until golden and cooked through. Pile […]
Pitas with avocado salad of: oil, chicken breast, mayonnaise, paprika, lemon juice, pepper, onion, pita, avocado, salt

Pitas with avocado salad

Pitas with avocado salad of: oil, chicken breast, mayonnaise, paprika, lemon juice, pepper, onion, pita, avocado, salt. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2 chicken breasts, chopped 2 red peppers, deseeded and roughly chopped 100 g mayonnaise 2 tsp smoked paprika 1 tbsp lemon juice 1/2 tsp cayenne pepper 1/2 bunch spring onions (scallions), finely sliced 2 pita […]
Chicken with prunes parcels

Chicken with prunes parcels

Chicken with prunes parcels of: oil, chicken breast, cinnamon, cumin, coriander, prunes, salt, pepper, butter, eggs. Ingredients: 4 tbsp olive oil 2 chicken breasts, skinned and diced 1/2 tsp ground cinnamon 1/2 tsp ground cumin 1/2 tsp ground coriander 100 g prunes, chopped 1 egg yolk salt and pepper 1 pack filo pastry 120 g butter, melted […]
Chicken parsley tabbouleh

Chicken parsley tabbouleh

Chicken parsley tabbouleh of: chicken breast, oil, salt, pepper, lemons, bulghur, parsley, tomatoes, onion. Ingredients: 4 chicken breasts, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 1-2 lemons, juiced 300 g bulghur wheat 400 ml chicken stock 1 bunch parsley, chopped 3 tomatoes, cored and diced 1 red onion, peeled and finely diced   […]
Chicken croquettes with sauce

Chicken croquettes with sauce

Chicken croquettes with sauce of: potatoes, butter, chicken breast, parsley, salt, pepper, oil, garlic, tomatoes. Ingredients: 1.5 kg floury potatoes, peeled and quartered 50 g butter 4 egg yolks, beaten 2 chicken breasts, cooked and shredded finely 1/2 bunch parsley, finely chopped salt and pepper 2 tbsp olive oil 1 dove of garlic, finely chopped 400 […]

Tortellini cu sos de carne

Tortellini cu sos de carne din: tortellini, carne de curcan, bulion, sare, ceapa, unt, cascaval, fulgi de migdale. Ingrediente: o pungă tortellini cu spanac 200 g carne tocată de curcan o lingură bulion sau sos de roşii o ceapă un praf sare 50 g unt 50 g caşcaval 2-3 linguri fulgi de migdale prăjite   […]

Mancare de naut cu chorizo

Mancare de naut cu chorizo din: naut, chorizo, ceapa, ardei, ulei, oregano, sare, piper. Ingrediente: 250 g năut conservat gata fiert 300 ml supă de vită 350 g chorizo o ceapă un ardei verde iute o lingură ulei un praf de oregano sare piper   Mod de preparare: Se pune ceapa la călit şi apoi […]
Placintele dulci

Placintele dulci

Placintele dulci din: faina, suc de portocale, anason, zahar, vin, ulei, gem, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 50 ml suc de portocale  anason 125 g zahăr brun 250 ml vin alb dulce 250 ml ulei pentru prăjit Pentru umplutură: gem, după gust Pentru servit: zahăr pudră pentru servit   Mod de preparare: Se amestecă […]
Pane de dovlecei

Pane de dovlecei

Pane de dovlecei din: dovlecei, faina, ou, pesmet, ulei, sare. Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 lingură făină 1 ou 1 lingură pesmet ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală bine, se curăţă de coajă, apoi se taie în rondele groase de circa 5 mm. Se presară cu puţină sare, apoi se dau prin făină, […]
Ciorba de loboda (Bors de loboda)

Ciorba de loboda (Bors de loboda)

Ciorba de loboda (Bors de loboda) din: loboda verde, orez, ceapa verde, leustean, bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg lobodă verde (4-5 legături) 2 linguri orez 2 legături ceapă verde 1 legătură leuştean 1 I borş sare   Mod de preparare: Se pune la fiert 1-1,5 I apă. Când clocoteşte se pune orezul. După 5-10 minute, se […]
Pui rustic

Pui rustic

Pui rustic din: pui, fainas, ulei, ceapa, vin, rosii, usturoi, patrunjel, masline, piper, sare. Ingrediente: 1 pui întreg (sau circa 1 kg ciocănele, sau pulpe superioare) 2 linguri făină 3 linguri ulei 1 ceapă mai mare 1 cană vin alb sec 5-6 roşii bine coapte (sau 5 linguri pastă de tomate de bună calitate) 2 […]
Cele mai bune fripturi de porc

Zece Retete gustoase cu carne de porc pentru Craciun

Retete gustoase cu carne de porc pentru Craciun: Muschi de porc la gratar cu sos de portocale   Muschi de porc la gratar cu sos de portocale din:  ardei iuti ancho, portocale, usturoi, oregano uscat,  file de muschi de porc, varza Kale, otet din vin alb, ulei de masline. Ingrediente: 2 ardei iuti ancho mari, fara cozi 3 portocale mari […]
Pui taranesc cu usturoi

Pui taranesc cu usturoi

Pui taranesc cu usturoi din: pui, unt, ardei, rosii, usturoi, malai, ou, marar, sare, smantana. Ingrediente: 1 pui 100 g unt (ulei sau margarină) 6 ardei graşi sau capia 6 roşii 3-4 căţei de usturoi 2 linguri mălai 1 ou 1 legătură mărar sare smântână   Mod de preparare: Puiul se tranşează în 6 bucăţi. […]
Gem de prune si smochine

Gem de prune uscate

Gem de prune uscate din: prune, miere, apa. Ingreidente: 200 g prune uscate fără sâmburi 50 g miere 125 ml apă     Mod de preparare: Prunele uscate se acoperă cu apă într-un castron şi se lasă să se înmoaie circa 12 ore (peste noapte). Apoi, fructele se pasează (fără apă) cu blenderul de mână […]
Puiul "Coanei mari"

Pui umplut cu costita

Pui umplut cu costita din: pui, ceapa, carne tocata, ficat de pui, patrunjel, unt, paine, costita afumata, arpagic, cartofi, vin, piper, nucsoara, sare. Ingrediente: 1 pui mai mărişor 2 cepe tocate fidelută circa 75 g carne tocată ca pentru cârnaţi (trei linguri pline, cu vârf) ficatul puiului tocat mărunt 1 lingură pătrunjel tocat 2 linguri […]
Reteta pui tandoori

Puiul iadului (Pui tartar)

Puiul iadului (Pui tartar) din: pui, unt, mustar, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 1 pui întreg 3 linguri unt 4 linguri muştar 5 linguri pesmet pisat piper măcinat sare   Mod de preparare: Puiul se taie pe lung, în două jumătăţi. Fiecare jumătate se presează cu mâna pemtru a deveni plată, apoi se presară cu sare […]
Puiul Maritei

Pui cu vin alb

Pui cu vin alb  din: pui, ulei, vin, bulion, sare. Ingrediente: 1 pui (întreg, sau părţi ale puiului – pulpe, ciocănele, spate de pui etc.) 2-3 linguri ulei (untură sau unt) 1 pahar vin alb 5-6 linguri cu vârf bulion sare   Mod de preparare: Puiul se curăţă şi se tranşează în 6-8 bucăţi, cam […]
Pui cu sos de tequila

Rasol de gaina

Rasol de gaina din: gaina, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, cartofi, sare. Ingrediente: 1 găină (mai bătrână) 2 morcovi 1 telină 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe 3-4 cartofi sare   Mod de preparare: Găina tranşată în bucăţi mai mari se spală, se curăţă bine şi se pune la fiert în 2-3 I apă fierbinte. După primele […]
Rata pe pat de varza

Rata pe pat de varza

Rata pe pat de varza din: rata, varza murata, untura, piper, sare. Ingrediente: 1 raţă de mărime medie 1-2 verze murate 2 linguri untură (sau ulei) piper sare   Mod de preparare: Se pregăteşte ca în reţeta de “Boboc de raţă pe varză”.   Pofta buna!
Sarmalute de pasare in foi de stevie

Sarmalute de pasare in foi de stevie

Sarmalute de pasare in foi de stevie din: carne de pasare, foi de stevie, paine, orez, ceapa, ulei, sare, piper, bulion, verdeata, bors, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre dezosată (de preferat piept) 40-50 bucăţi foi de ştevie 1 felie pâine 2-3 linguri orez 2 cepe 4-5 linguri ulei sare piper 2 linguri bulion […]
Gem clasic de capsuni

Gem clasic de capsuni

Gem clasic de capsuni din: capsuni, zahar, gelifiant, lamai. Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 kg zahăr gelifiant sucul de la 2 lămâi     Mod de preparare: Căpşunile se spală, se aleg, se lasă să se scurgă bine şi se curăţă de frunze. Se pisează cu furculiţa sau se taie foarte mărunt cu cuţitul. Se […]
Fasole verde

Reteta zilei: Salata calda de cartofi cu sunca si fasole verde

Salata calda de cartofi cu sunca si fasole verde din: cartofi noi, fasole verde, spanac, ceapa verde, oua fierte, sunca, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline turmeric, chimen, alune. Ingrediente:  225 gr cartofi noi 50 gr fasole verde 115 gr spanac 2 fire ceapa verde 4 oua fierte 50gr sunca, taiata fasii sucul […]
Sarmalute de pasare in foi de vita

Sarmalute de pasare in foi de vita

Sarmalute de pasare in foi de vita din: carne de pasare, foi de vita, paine, orez, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre dezosată (de preferat piept) 40-50 bucăţi foi de viţă (crude sau conservate) 1 felie pâine 2-3 linguri orez 2 cepe 4-5 linguri ulei sare piper 2 linguri bulion verdeaţă […]
Gem de zmeura si visine

Gem de capsuni si visine

Gem de capsuni si visine din: capsuni, visine, zahar, pectina, acid citric. Ingredinete: 1 kg căpşuni 500 g vişine 500 g zahăr 2 linguri de pectină 10 g acid citric   Mod de preparare: Căpşunile şi vişinele se spală şi se lasă să se; scurgă bine. Căpşunile se curăţă, inclusiv de cotorul verde din interior. […]
 
Snitele in sos de legume

Snitele din piept de pui

Snitele din piept de pui din: piept de pui, oua, ulei, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 ouă 2 linguri făină 1 pahar ulei 3 linguri pesmet piper măcinat sare   Mod de preparare: Se pregăteşte ca în reţeta: „Pui pane”, cu recomandarea ca bucăţile de piept tăiate cât mai uniform […]
Tocanita de curcan

Tocanita de curcan

Tocanita de curcan din: piept de curcan, ceapa, ulei, sare, ardei sau gogosari. Ingrediente: 1/2 kg piept de curcan (sau alte părţi, de exemplu: aripi) 5-8 cepe medii sau mari 4-5 linguri ulei sare opţional: 3-4 ardei graşi, capia sau gogoşari   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi mici (îmbucături), se sărează şi […]
 
Retete pentru Masa de Craciun

Sapte Retete gustoase cu carne de porc pentru Craciun

Retete gustoase cu carne de porc pentru Craciun: Fasole cu ciolan si carnati afumati   Fasole cu ciolan si carnati afumati din: fasole uscată, carne de vita, ciolan afumat sau costiţă afumată, ceapă, cârnaţi afumaţi de casă, usturoi, ardei, pasta de tomate, zarzavaturi (morcovi, pătrunjel, gulie, ţelină), untură sau ulei, sare, piper, concentrat de legume, ardei iute sau boia de ardei […]
Tocanita de pasare cu legume de sezon

Tocanita de pasare cu legume de sezon

Tocanita de pasare cu legume de sezon din: carne de pasare, ulei, ceapa, ardei. morcov, rosii, verdeata, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre (aripioare, gâturi, spate etc.) 4 linguri ulei 4 cepe 3 ardei graşi 1 rădăcină morcov 5 roşii (4 linguri bulion) verdeaţă (mărar, pătrunjel) cimbru piper boabe (pisat mai mare) sare […]
 
Cap de porc

Cap de porc

Cap de porc din: cap de porc, usturoi, otet, dafin, piper. Ingrediente: 1 cap de porc usturoi sare opţional: 1 lingură oţet, foi de dafin, boabe piper   Mod de preparare: Capul de porc (ce a mai rămas după ce s-au scos anumite părţi care interesează în mod separat, ca de exemplu urechile, limba etc.) se […]
Gem de capsuni si flori de soc

Gem de capsuni si flori de soc

Gem de capsuni si flori de soc din: capsuni, fructoza, agar-agar, flori de soc, sirop, lamaie. Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 kg fructoză 4 linguriţe agar-agar 2 inflorescenţe de soc 125 ml sirop de flori de soc sucul de la 1 lămâie (îndulcit cu fructoză)   Mod de preparare: Florile de soc se rup de pe […]
 
Carne de porc cu varza dulce

Carne de porc cu varza dulce

Carne de porc cu varza dulce din: carne de porc, untura, varza, bulion, sare, mirodenii. Ingrediente: 1 kg carne de porc proaspătă (costiţe, bucăţi cu grăsime) 3 linguri untură (ulei) 1 varză crudă (mai mare) 1 lingură bulion mirodenii (piper boabe, foi de dafin, cimbru) sare   Mod de preparare: Carnea de porc se curăţă, […]
Cartofi cu slanina afumata

Cartofi cu slanina afumata

Cartofi cu slanina afumata din: cartofi, slanina afumata, ceapa, untura, smantana, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g slănină afumată 1-2 cepe 1 lingură untură (sau ulei) 1-2 linguri de smântână piper boabe sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se taie în feliuţe subţiri (ca pentru prăjit). Separat, într-o […]
 
Saleuri cu sos

Saleuri cu sos

Saleuri cu sos din: piept de pui, ghimbir, usturoi, curry, coriandru, unt, smantana, sare, lapte de cocos, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 piept de pui ghimbir 3 căţei de usturoi pisat 1 linguriţă curry 1 linguriţă praf de coriandru 1 lin­guriţă sare 2 linguriţe unt 3 linguriţe smântână 1/2 cană lapte de cocos Pentru sos: 1 […]
Orez cu crevete

Orez cu crevete

Orez cu crevete din: orez, crevete, ou, fasole, rosii, ceapa, castravete, zahar, sos de peste, ulei, carambola, morcov. Ingrediente: 1 cană de orez fiert 3 linguri de crevete uscate 1 ou 2 păstăi de fasole verde lungă, tăiată în bucăţi subţiri 2 linguri roşii tăiate cubuleţe 2 linguri ceapă tăiată cubuleţe 1 castravete 2 cepe […]
 
Berbec cu sardele

Berbec cu sardele

Berbec cu sardele din: pulpa de berbec, slanina afumata, ulei, sardele, ceapa, patrunjel, dafin, tarhon, vin, unt, faina. Ingrediente: 1 bucată pulpă de berbec de circa 1 kg circa 200 g slănină (afumată) 2 linguri ulei 5-6 bucăţi sardele (conservă cu ulei) 2 cepe 2 linguri pătrunjel tocat fin 1 foaie dafin 1/2 lingură tarhon […]
 
Chicken kebabs with apricots

Chicken and pepper skewers with mustard

Chicken and pepper skewers with mustard of: chicken breast, olive oil, lemon, salt, pepper, mayonnaise, mustard. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and cut into chunks 1 tsp thyme leaves 4 tbsp olive oil 1/2 lemon, juiced salt and pepper 1 yellow pepper, deseeded and roughly chopped 1 red pepper, deseeded and roughly chopped 100 g […]
 
Chicken and orange kebabs

Chicken and orange kebabs

Chicken and orange kebabs of: chicken breast, oil, salt, pepper, oranges, red and green pepper. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned 2 tbsp thyme leaves 2 tbsp olive oil salt and pepper 2 oranges, thinly sliced 1 red pepper, deseeded and finely chopped 1 green pepper, deseeded and finely chopped   How to prepare: Cut the […]
 
Tabasco chicken wings

Chicken wings with rice

Chicken wings with rice of: chicken wings, soy sauce, paprika, pepper, salt, rice, broccoli, carrot, sesame seeds. Ingredients: 12-16 chicken wings 2 tbsp soy sauce 1 tbsp paprika 1 tsp cayenne pepper 2-3 tbsp runny honey salt and pepper 250 g basmati rice, cooked and cooled 1/2 head broccoli, separated into florets 1 carrot, peeled […]
 

Chicken wings with ginger

Chicken wings with ginger of: chicken wings, cola, peppercorns, onion, ginger, salt. Ingredients: 8-12 chicken wings 200 ml full-fat cola 1 tbsp black peppercorns, crushed 1 bunch spring onions (scallions), chopped 1 tbsp fresh ginger, grated 1 tsp salt   How to prepare: Marinate the chicken wings with the rest of the ingredients for at […]
 
Chicken crostini

Chicken crostini

Chicken crostini of: chicken breast, olive oil, tomatoes, mayonnaise, salt, pepper. Ingredients: 4 chicken breasts, skin on 12 x 1 cm thick slices from a baguette 3 tbsp olive oil 6 ripe vine tomatoes 6 tbsp mayonnaise salt and pepper   How to prepare: Preheat the oven to 200°C (180° fan) / 400F / gas […]
 
 
Chicken terrine with chard leaves

Chicken terrine with chard leaves

Chicken terrine with chard leaves of: butter, shallots, garlic, chicken meat, eggs, salt, pepper. Ingredients: 100 g butter 2 shallots, finely chopped 1 clove of garlic, crushed 2 sprigs thyme 500 g minced chicken 500 g chicken meat, diced 2 tbsp tarragon leaves, chopped (opţional) 2 eggs + 2 egg yolks, lightly beaten salt and […]
 
Chicken marinated brochettes

Chicken brochettes

Chicken brochettes of: chicken thighs, shallots, chili, garlic, ginger, peanut butter, soy sauce, coconut milk, lime, carrot, zucchini, vinegar, sugar, oregano, salt, pepper. Ingredients: 8 chicken thighs, boned and skinned 2 shallots, peeled and finely chopped 1/2 red chilii (chili), finely chopped 2 cloves of garlic, finely chopped 1 cm piece fresh ginger, grated 5 […]
Chicken kebabs with apricots

Chicken kebabs with apricots

Chicken kebabs with apricots of: chicken thighs, apricots, olive oil, salt, pepper, lemon, onion. Ingredients: 4 chicken thighs, skinned, deboned and chopped 4 ripe apricots, halved and stoned 1/2 bunch thyme 2 tbsp olive oil salt and pepper 1/2 lemon, zested 1 bunch spring onions (scallions) sliced   How to prepare: Tip the chicken and […]
 
Placinta de pui cu spanac

Placinta de pui cu spanac

Placinta de pui cu spanac din: piept de pui, spanac, telemea, oua, cascaval, ceapa, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 piept mare pui 1 kg spanac 200 g telemea de vacă puţin sărată 4 ouă 3 linguri caşcaval ras 3-4 fire ceapă verde 1 vârf de cuţit nucşoară rasă sare piper 1 pachet foi de plăcintă […]
Morcovi cu chimen

Morcovi cu chimen

Morcovi cu chimen din: morcovi, chimen, unt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morcovi noi sare piper 1/2 linguriţi chimen 2-3 linguri unt 1 lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i rondele nu mai groase de 3-4 mm. Fierbeţi morcovii la abur. Amestecaţi morcovii fierbinţi cu chimenul măcinat, untul topit, sare, piper şi suc […]
Orez prajit cu fructe de mare

Orez prajit cu fructe de mare

Orez prajit cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, oua, rosie, ceapa, coriandru, usturoi, ardei, castravete, piper, zahar, sos de soia, ulei. Ingrediente: 2 căni cu orez fiert fructe de mare 2 ouă 1 roşie felii 1 ceapă tăiată 1 linguriţă coriandru verde 2 linguriţe usturoi 2 cepe verzi 1 castravete 1 ardei […]
 
Crap cu masline

Crap cu masline

Crap cu masline din: crap, masline, piper, lamaie, vin alb, ulei, sare. Ingrediente: 1 crap de circa 2 kg 1/2 kg măsline piper boabe 2-3 lămâi 2 pahare vin alb 3- 4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Crapul se curăţă de solzi, de intestine şi i se taie capul. Se spală apoi bine […]
Sote de spanac cu usturoi

Sote de spanac cu usturoi

Sote de spanac cu usturoi din: spanac, ulei, usturoi, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri ulei de măsline 6-7 căţei de usturoi mari sare piper măcinat 1 lingură unt gras lămâie   Mod de preparare: Spălaţi spanacul, scurgeţi-l şi scuturaţi-l de apă. Intr-o cratiţă mare, încingeţi uleiul la foc mediu şi căliţi […]
 
Crap la cuptor cu vin si smantana

Crap la cuptor cu vin si smantana

Crap la cuptor cu vin si smantana din: crap, unt, smantana, vin, patrnjel, ceapa, pesmet, mirodenii, sare, canapele. Ingrediente: un crap proaspăt, mai mare (de preferat de apă curgătoare – fără grăsime) 8-12 linguri unt de casă circa 200 g smântână 1-2 căni vin (alb, sec) 1 legătură pătrunjel 2-3 cepe mici (sau 7-10 bucăţi […]
Homemade chicken papillote

Cinci Retete gustoase cu carne de porc pentru Craciun

Retete gustoase cu carne de porc pentru Craciun: Cotlet de porc cu dovlecel si cartofi la cuptor   Cotlet de porc cu dovlecel si cartofi la cuptor din: cotlet de porc, ceapa, zucchini, ardei rosu, ciuperci, cartofi, usturoi, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi cotlet de porc 1 ceapă mai micuţă 1 zucchini ardei roşu […]
 
Crap rasol cu bere

Crap rasol cu bere

Crap rasol cu bere din: crap, ceapa, cimbru, patrunjel, dafin, turta dulce, bere, piper, sare. Ingrediente: 1 crap mediu (sau doi, mai mici) 4 cepe tocate mărunt cimbru pătrunjel foi de dafin cam 100 g turtă dulce 1 I bere piper sare   Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală, apoi se dezoseoză. Carnea de […]
Gem de capsuni si ananas

Gem de capsuni si ananas

Gem de capsuni si ananas din: capsuni, ananas, lamaie, zahar, gelifiant, lichior de cocos. Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 ananas mic coaja de la 1 lămâie dată pe râzătoare 500 g zahăr gelifiant 4 cl lichior de cocos sau rom alb   Mod de preparare: Ananasul se curăţă de coajă, se taie sferturi şi se curăţă de cotor. […]
 
Crap rasol special

Crap rasol special

Crap rasol special din: crap, ceapa, morcovi, cimbru, patrunjel, dafin, patlagele rosii, ulei, vin alb, piper, sare. Ingrediente: 1 crap de peste 7 kg 2 cepe 2 morcovi cimbru pătrunjel foi de dafin 4-5 pătlăgele roşii 5-6 linguri ulei cam 1/2 I vin alb piper măcinat sare   Mod de preparare: Crapul se curăţă de solzi, […]
Salata aperitiv cu carne fiarta

Crap sarat

Crapul sărat (crapul la putină cu sare) era cu ceva timp în urmă cam singura formă de conservare în care peştele îi era accesibil ţăranului român. Poate te intereseaza si: Retete cu Crap File de crap cu rosii Crap la cuptor cu nuci   El prezenta avantajul unei conservări relativ ieftine şi în acelaşi timp […]
 
Briose cu verdeata

Briose cu verdeata

Briose cu verdeata din: branza, oua, faina, praf de copt, sare, cascaval, ceapa, marar, chimen, unt, piper. Ingrediente: 1 cană brânză de vaci 4 ouă 1 cană făină 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă sare 1/2 cană caşcaval ras 3 fire ceapă verde 2 linguri mărar tocat 1/4 linguriţă chimen măcinat unt piper   […]
Crap cu sos tomat

Crap cu verdeata si vin negru

Crap cu verdeata si vin negru din: crap, ceapa, patrunjel verde, usturoi, vin negru, dafin, cimbru, piper, sare, unt, faina, sardele. Ingrediente: 1 crap mai mare (peste 1 kg) 2 cepe tocate pătrunjel verde tocat 4-5 căţei de usturoi cam 1l vin negru (roşu) frunze de dafin cimbru piper boabe sare Pentru sos: 5 linguri […]
 
Pui cu orez si curry

Pui cu curry rosu

Pui cu curry rosu din: ulei, ceapa, curry, lapte de cocos, piept de pui, lime, sos de peste, zahar, alune, busuioc, castravete, ananas. Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă roşie mare, tăiată 1-2 linguri curry rosu 1 cană lapte de cocos 500 g piept de pui feliat (vită) 4 frunze kaffir lime 1 lingură sos […]
Crochete din peste cu cartofi

Crochete din peste cu cartofi

Crochete din peste cu cartofi din: peste, cartofi, oua, faina, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1/2 kg peşte fiert 1/2 kg cartofi fierţi 2 ouă 1 lingură făină piper măcinat sare 4- 5 linguri ulei   Mod de preparare: Peştele fiert se curăţă de oase şi piele şi se pasează cu furculiţa. Cartofii fierţi şi ei […]
 
Gem de rosii verzi

Gem de rosii verzi

Gem de rosii verzi din: rosii, zahar, gelifiant, portocala, lamaie, vanilie. Ingrediente: 1000 g roşii verzi 500 g zahăr gelifiant 2:1 1 portocală 1 lămâie 1 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Roşiile se curăţă de coajă şi de cotor, se pasează şi se toarnă într-o cratiţă. Portocala şi lămâia se spală cu apă […]

Reteta zilei: Paste cu sos de sparanghel

Paste cu sos de sparanghel din: sparanghel tagliatelle, sunca, oua fierte, parmezan, sare, piper, cartofi fierti, suc de lamaie, mustar dijon, supa de legume. Ingrediente:  450gr sparanghel 450gr tagliatelle 225gr sunca rumenita 2 oua, fierte, si taiata in jumatati 50gr parmezan, ras sare si piper Ingrediente dressing: 50gr cartofi fierti 5 linguri ulei de masline […]
 
Ghiveci de peste (variante)

Ghiveci de peste (variante)

Ghiveci de peste din: peste , morcovi, ceapa, patrunjel, ardei, telina, bulion, ulei, piper, sare, mazare, fasole, cartofi, bame. Ingrediente: 1 kg peşte (unul sau mai multe bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel 1 ardei gras 1/2 telină 2-3 linguri bulion (sau patru roşii) ulei piper boabe sare opţional: o  mână de mazăre o […]
Gem de afine

Gem de afine

Gem de afine din: afine, zahar, pectina, acid citric. Ingrediente: 1000 g afine 500 g zahăr 30 g pectină 1 lingură acid citric   Mod de preparare: Afinele se aleg cu grijă, se cântăresc şi se pisează cu furculiţa (sau se pasează cu blenderul de mână, în cratiţă). Pectină se amestecă cu zahăr (maximum 100 […]
 
Reteta friptura in sos tomat

Reteta friptura in sos tomat

Reteta friptura in sos tomat din: carne, ardei, unt, ketchup, zahar, sare, piper, bicarbonat, usturoi, ou, faina. Ingrediente: 350 g carne 1 ardei gras 1 ardei iute 3 lin­guri unt 8 linguri ketchup 1 linguriţă zahăr sare piper măcinat 1 linguriţă rasă bicarbonat 1 linguriţă usturoi tocat 1 ou 2 linguri făină de grâu   […]
Gratar de peste

Gratar de peste

Gratar de peste din: peste mare, ulei, sare. Ingrediente: peste mare ulei sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă bine de solzi şi de intestine. Eventual se elimină capul. Se spală biine în mai multe ape, apoi se lasă să se scurgă de apă. Marea artă a grătarului de peşte constă în tranşarea sa […]
 
Reteta de mancare de fasole uscata

Zece Retete gustoase si simple cu carne de porc

Retete gustoase si simple cu carne de porc: Ciolan de porc in bere neagra   Ciolan de porc in bere neagra din: ciolan de porc, dafin, cuisoare, piper, bere neagra, usturoi, mustar, miere, boia dulce, ceapa, sare, piper, cartofi, ou, faina. Ingrediente:  2 ciolane de porc 2 foi de dafin 10 cuişoare întregi 10 boabe […]
Peste la gratar cu curry

Gratar de peste cu cascaval

Gratar de peste cu cascaval din: peste mare, ulei, cascaval, piper, sare. Ingrediente: peşte mai mare ulei circa 250 g caşcaval piper măcinat sare   Mod de preparare: Peştele se pregăteşte pe gratar. După ce s-a fript pe o parte, când bucătile de peşte se întorc pe cealaltă parte, peste fiecare bucată se aşază câte […]
 
Marinata de peste

Marinata de peste cu vin alb

Marinata de peste cu vin alb din: peste, ulei, faina, vin, otet, bulion, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1 kg peşte prăjit 2-3 linguri ulei 1-2 linguri făină 2-3 linguri vin alb 1-2 linguri oţet 2 linguri bulion piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Peştele se prajeste. In tigaia în care s-a prăjit peştele […]
Gem de macese

Gem de macese

Gem de macese din: macese, whisky, zahar, gelifiant. Ingrediente: 1000 g măceşe coapte 4 cl whisky 500 g zahăr gelifiant     Mod de preparare: Fructele coapte se spală şi, cu un cuţit, li se taie vârfurile ascuţite. Se toarnă într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se fierb până se înmoaie. Se toacă în […]
 
Pana de somn cu usturoi

Pana de somn cu usturoi

Pana de somn cu usturoi din: somn, morcov, ceapa, usturoi, piper, sare. Ingrediente: circa 1 kg carne de somn 1 morcov 1 ceapă 1 căpăţână usturoi piper boabe sare   Mod de preparare: Bucata întreagă de carne de somn se spală bine, apoi se pune la fiert, cu morcovul întreg, ceapa tăiajă în jumătăţi, piperul […]
Pastravi in hartie

Pastravi in hartie

Pastravi in hartie din: pastravi, lamaie, ceapa, ulei, morcovi, telina, dafin, piper, vin, otet, sare. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 -2 lămâi 4 cepe 5 linguri ulei 2 morcovi frunze de telină foi de dafin piper 1 cană vin alb 1 lingură oţet sare   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă şi se spală, se zvântă cu […]
 
Taitei din orez cu bambus

Taitei din orez cu bambus

Taitei din orez cu bambus din: taitei, ulei, crevete, carne de porc, ciuperci, fasole, bambus, sos de peste, sos de soia, ardei. Ingrediente: tăiţei din orez cu ou 2 căni ulei vegetal 1/2 cană crevete decorticate 1/2 cană carne porc feliată 2 linguriţe ciuperci tăiate 1 cană fasole verde lungă 1/2 cană felii de bambus […]
Crap umplut cu ciuperci inabusite

Crap umplut cu ciuperci inabusite

Crap umplut cu ciuperci inabusite din: crap, ceapa, paine, ciuperci, oua, ulei sau unt, patrunjel, piper, lapte, sare. Ingrediente: 1 crap de 1-2 kg 2 cepe 2 felii de pâine albă 200 g ciuperci 2 ouă 2-3 linguri ulei (sau unt) 1 legătură pătrunjel piper măcinat 1 pahar de lapte dulce sare   Mod de preparare: […]
 
Halva de morcovi cu alune si fistic

Halva de morcovi cu alune si fistic

Halva de morcovi cu alune si fistic din: morociv, lapte, zahar, khoa, alune, nucsoara, fistic. Ingrediente: 1 kg de morcovi proaspeţi 2 l de lapte 1,5 kg zahăr 200 g khoa 100 g de alune 20 de nucşoare 1 lingură de apă de trandafir 30 de fistic   Mod de preparare: Alegeţi morcovi fragezi şi […]
 
Chicken breast kebab

Chicken breast kebab

Chicken breast kebab of: chicken breast, oregano, oil, lemon, salt, peppers, pepper, garlic. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and cut into chunks 1 tsp dried oregano 4 tbsp olive oil 1/2 lemon, juiced salt and pepper 1 green pepper, deseeded and roughly chopped 1 red pepper, deseeded and roughly chopped 4 garlic cloves, skin on, […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete