Retete usoare si rapide
Mancare de pipote
Mancare
de pipote din: pipote, rosii, ardei, ceapa, cartofi, patrunjel, marar,
ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg pipote 5 roşii (sau două linguri bulion)
1 ardei gras 2 cepe 2 cartofi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2
linguri ulei sare Mod de preparare: Pipotele se spală bine, se curătă
de părţile neaspectuoase şi se taie […]
Salata arabeasca de fasole
Salata
arabeasca de fasole din: fasole, ceapa, ulei, lamaie, patrunjel.
Ingrediente: 400 g fasole albă boabe l ceapă (mijlocie) tocată fin 5
linguri ulei sucul de la 1 lămâie pătrunjel verde tocat fin Mod de
preparare: Fasolea, bine spălată de impurităţi, se lasă de cu seară la
înmuiat, în apă, cu un vârf de linguriţă […]
Zacusca mediteraneana
Zacusca
mediteraneana din: vinete, ceapa, usturoi, masline, rosii, capere,
chili, otet, zahar, pasta de rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg de
vinete 1 ceapă mare 1 tulpină apio 2 căţei de usturoi 6 roşii prunişoare
100 g măsline verzi tăiate 25 g seminţe de pin 1 lingură de capere 1
linguriţă de fulgi de chili […]
Pui cu sos de tequila
Pui
cu sos de tequila din: piept de pui, ulei, tequila, lime, sos, ghimbir,
fulgi de ardei, sare, frisca. Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui fără
os 1/2 ceaşcă ulei cu aromă de ustuiroi 2 linguri tequila 2 linguri
zeamă de lime 1 1/2 linguriţe hot sauce 1 linguriţă sos Worcestershire 1
linguriţă ghimbir proaspăt […]
Frittata cu mazare si feta
Frittata
cu mazare si feta din: mazare, feta, morcovi, oua, ceapa, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 500 g mazăre 2-3 morcovi medii o ceapă mare 100 g
brânză feta 5 ouă mari sare piper ulei sau unt, pentru uns vasul Mod
de preparare: Se fierb al dente (la steamer sau în cratiţă) mazărea,
ceapa tocată […]
Sapte retete gustoase pentru masa de Craciun
Sapte
retete gustoase pentru masa de Craciun: Ciorba de porc cu smantana si
patrunjel Ciorba de porc cu smantana si patrunjel din: carne de
porc, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ţelină, cepe, ulei, orez, oua,
lamaie, smantana, pătrunjel sau leuştean, sare, piper. Ingrediente: 500 g
carne de porc 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 50 ml
[…]
Chiftelute marinate cu tarhon
Chiftelute
marinate cu tarhon Se pregătesc exact ca şi chiftelele marinate
clasice, însă în loc de foi de dafin se utilizează o legătură de tarhon.
Evident că în functie de aroma principală se pot pregăti o serie de
„chiftele marinate cu …” (cimbru, mărar etc.). Pofta buna!
Reteta ghiveci de legume cu verdeata
Reteta
ghiveci de legume cu verdeata din: vanata, dovlecel, ardei, ceapa,
fasole, cartofi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: o vânătă un
dovlecel 2 ardei graşi o ceapă 100 g fasole verde 2 cartofi 2-3 linguri
ulei o legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ardeii se pun
la copt, fasolea se dă într-un clocot […]
Salata de laptuci cu marar
Salata
de laptuci cu marar din: laptuci, ulei, lamaie, mustar, marar, oua,
sare. Ingrediente: 5 lăptuci 4 linguri ulei 1 lămâie mică 2 linguri
muştar 1 legătură mărar proaspăt 3 ouă sare după gust Mod de preparare:
Lăptucile se spală bine cu apă rece şi se lasă la scurs. Intr-o
salatieră se amestecă bine muştarul […]
Sfaturi despre pregatirea carnatilor de porc
Cârnaţii sunt preparate culinare de cursă lungă. Se pot face şi se pot
consuma tot timpul anului. Cârnaţii de vară sunt, de regulă, afumaţi sau
uscaţi, pentru a rezista la temperaturi mai mari decât cele de iarnă. –
După modul de preparare cârnaţii pot fi: opăriţi sau fierţi. – După
felul umpluturii sunt: din […]
Sparanghel Pompadour
Sparanghel
Pompadour din: sparanghel, unt, faina, otet, oua, sare, nucsoara.
Ingrediente: 1/2 kg sparanghel alb 2 linguri cu unt 4 linguri cu faină 2
linguri cu oţet de vin 2 gălbenuşuri sare nucşoară praf Mod de
preparare: Incălziţi untul într-o cratiţă mică şi uşor de mânuit, până
la punctul de topire. Turnaţi în cratiţă […]
Cartofi copti si umpluti
Cartofi
copti si umpluti din: cartofi, unt, oua, branza, sunca, piper, sare,
ciuperci, smantana. Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari Pentru umplutura
1: 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 1 lingură brânză rasă 50-100 g şuncă
piper măcinat sare Pentru umplutura 2: 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 100 g
ciupercuţe fierte 1 lingură smântână piper măcinat sare […]
Tocana de vita cu vinete
Tocana
de vita cu vinete din: carne de vita, ceapa, vanata, ardei, morcovi,
rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 2
cepe o vânătă 2 ardei graşi 2 morcovi 3 roşii de gătit 2 linguri ulei o
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se
spală şi […]
Supa crema de fasole verde cu crutoane
Supa
crema de fasole verde cu crutoane din: fasole verde, cartofi, broccoli,
ceapa, unt, patrunjel, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole
verde 4 cartofi o căpăţână mică broccoli o ceapă 100 g unt o legătură
pătrunjel crutoane sare piper Mod de preparare: In oala de fiert se
topeşte untul şi se călesc toate […]
Supa crema de mazare si cartofi
Supa
crema de mazare si cartofi din: mazare, ceapa, cartofi, smantana, sare,
sunca, salata. Ingrediente: 250 g mazăre o ceapă 2 cartofi 3 linguri
smântână un praf sare Pentru servit: şuncă frunze de salată Mod de
preparare: Se pun la fiert cartofii şi ceapa în apă cu un praf ele
sare. Se iasă 10 minute […]
Dovlecei – chiftele
Dovlecei
– chiftele din: dovlecei, ou, ulei, faina, verdeata, piper, sare.
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 ou crud 2 linguri ulei 2 linguri făină 1-2
legături verdeaţă (mărar şi/sau pătrunjel) piper sare Mod de
preparare: Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi seminţe (dacă esje
cazul) şi se fierb (jumătăţi) în apă cu sare. Când […]
Fried breaded chicken
Fried
breaded chicken of: chicken breast, buttermilk, flour, eggs,
breadcrumbs, mustard, pepper, salt, oil. Ingredients: 4 chicken breasts
or thighs, skinned 300 ml buttermilk plain (all-purpose) flour 2 eggs,
beaten 250 g breadcrumbs 1 tsp mustard powder 1/2 tsp cayenne pepper
salt and pepper vegetable oil for deep frying How to prepare: Place
the chicken […]
Sweet and sour chicken
Sweet
and sour chicken of: soy sauce, chicken meat, pineapple, sherry,
ketchup, vinegar, cornflour. Ingredients: 1 tbsp soy sauce 500 g chicken
thigh meat, sliced 2 tsp Chinese 5 spice powder 50 g pineapple chunks
For the sauce: 60 ml pineapple juice splash dry sherry or Shaoxing rice
wine 1 tbsp ketchup 1 tbsp soy sauce […]
Most tasty chicken breast
Most
tasty chicken breast of: chicken breasts, olive oil, salt, pepper,
salsify, butter, wine, basil, parmesan, zucchini. Ingredients: 2 chicken
breasts, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 200 g salsify
(scorzonera) peeled, scrubbed and tossed with lemon juice 1 tbsp butter
75 ml dry white wine 2 large courgettes (zucchini), sliced into […]
Tomato and chicken salad
Tomato
and chicken salad of: chicken breast, tomatoes, salt, pepper, oil,
cream cheese, lemon, parsley, shallot. Ingredients: 2 chicken breast 4
tomatoes salt and pepper olive oil 200 g cream cheese 1/2 lemon 1/4
bunch of parsley 1 shallot How to prepare: Preheat the oven to 200°C
(180° fan) / 400F / gas 6. […]
How to make Vegan chocolate cupcakes (VIDEO)
Vegan chocolate cupcakes How to make Vegan chocolate cupcakes Enjoy!
Chicken and mushroom croustade
Chicken
and mushroom croustade of: butter, oil, shallot, garlic, mushrooms,
wine, salt, pepper, lemon, parsley. Ingredients: 40 g butter 1 tbsp
olive oil 1 shallot, finely chopped 1 clove of garlic, crushed 2 chicken
thighs, skinned and deboned, cut into chunks 150 g chestnut mushrooms
100 ml white wine 150 ml double (heavy) cream salt and […]
How to Make Delicious Quesadilla (VIDEO)
Delicious Quesadilla How to Make Delicious Quesadilla Enjoy!
Chicken with lime and mint
Chicken
with lime and mint of: chicken breast, turmeric, lime, mint, oil, salt,
pepper, lime, basil. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and
chopped 1/2 tsp turmeric 2 limes, juiced and zested bunch mint leaves,
finely chopped 60 ml olive oil salt and pepper lime wedges, to serve
basil, to garnish How to prepare: Toss the […]
How to make Vegan salad dressing (VIDEO)
Vegan salad dressing How to make Vegan salad dressing Enjoy!
Chicken with sesame seeds
Chicken
with sesame seeds of: oil, shallot, oranges, soy sauce, sesame seeds,
salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp vegetable oil 1 shallot 2 oranges 200
ml chicken stock 1 tbsp soy sauce 2 tbsp sesame seeds salt and pepper
How to prepare: Heat the oil in a wok and fry the shallot and chicken
briskly […]
How to Make Breakfast Hash (VIDEO)
Breakfast Hash How to Make Breakfast Hash Enjoy!
Chicken breast with rose wine
Chicken
breast with rose wine of: chicken escalopes, oil, red pepper, garlic,
cream cheese, chorizo, salt, pepper, butter, wine, lemon. Ingredients: 4
chicken escalopes 2 tbsp olive oil 1 red pepper, deseeded and very
finely diced 1 clove of garlic, crushed 200 g cream cheese 8 slices
chorizo salt and pepper 1 onion, peeled and […]
Curry chicken sandwich
Curry
chicken sandwich of: chicken breast, yoghurt, salt, pepper, mint,
lemon, tomatoes, onion, bread rolls. Ingredients: 4 chicken breasts,
skinned 4 tbsp tikka maşala paste 100 ml plain yoghurt salt and pepper
1/2 lemon, juiced 1/2 bunch mint, finely chopped 2 tomatoes, thickly
sliced 1 red onion, peeled and finely sliced 2 bread rolls How […]
Reteta zilei: Salata de peste afumat
Salata
de peste afumat din: peste afumat, telina, ceapa, maioneza, smantana,
iaurt suc de lamaie, piper, salata verde, patrunjel. Ingrediente: 1
peste afumat, fara oase 2 radacini de telina, tocata 2 cepe albe sau
rosii 3 linguri de maioneza 3 linguri de smantana sau iaurt sucul de la
1/2 lamaie piper negru 1 salata verde […]
Stufat de miel cu ceapa verde si marar
Stufat
de miel cu ceapa verde si marar din: carne de miel, ceapa, faina,
marar, ulei, usturoi, bulion, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne
de miel 1 ceapă uscată medie 1 linguriţă făină 1 legătură mărar 4-5
linguri ulei 4 legături ceapă verde 4 legături usturoi verde 1 lingură
bulion 2 linguri oţet din […]
Varza cu carne de vita
Varza
cu carne de vita din: carne de vita, varza alba, bulion, ardei, untura,
bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită (viţel sau mânzat) 1-2
bucăţi varză albă (peste 1 kg) 1 lingură bulion (sau 3-4 roşii) 1 ardei
gras 3-4 linguri untură (ulei) 1 cană borş sare Mod de preparare: Se
alege […]
Conopida cu sos de branza
Conopida
cu sos de branza din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, branza,
parmezan, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă medie, desfăcută în
bucheţele (cca 3 căni) 2 linguri unt 1 lingură făină 1 cană lapte 1/4
cană caşcaval ras 2 linguri brânză de vaci 2 linguriţe parmezan 1
linguriţă boia iute sare piper Mod […]
Ciorba de miel cu verdeturi
Ciorba
de miel cu verdeturi din: cap de miel, coaste, ceapa, morcovi,
leustean, orez, bors, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cap de miel 400 g
coaste de miel 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2
linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Tăiaţi
bucăţi cât mai mici […]
Crochete de varza noua
Crochete
de varza noua din: varza, ceapa, usturoi, paine, oua, ulei, cascaval,
faina, pesmet, lapte, marar, chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 varză,
nouă 5-6 fire ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 felii pâine 3 ouă 5
linguri ulei 50 g caşcaval făină pesmet lapte 1 legătură mărar 1/4
linguriţă chimen măcinat sare piper […]
Ficat de porc prajit cu ceapa
Ficat
de porc prajit cu ceapa din: ficat, ceapa, patrunjel, marar, ulei,
piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 3 cepe 1 legătură
pătrunjel verde 1 legătură mărar verde 2 linguri ulei piper măcinat sare
Mod de preparare: Ficatul se curăta bine de vase şi de părţile mai
tari (noduli – mai ales cel […]
Cinci retete gustoase pentru masa de Craciun
Cinci
retete gustoase pentru masa de Craciun: Supa de legume cu piept de porc
Supa de legume cu piept de porc din: paste fainoase, fasole, sfecla
rosie, piept de porc afumat, varza creata, varza rosie, rosii, praz,
morcovi, ceapa, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper si
busuioc. Ingrediente: 300 g paste făinoase de […]
Salata de spanac si sfecla
Salata
de spanac si sfecla din: spanac, sfecla, portocala, nuci, ulei, otet,
mustar, sare, piper, boia, zahar. Ingrediente: 300 g frunze de spanac
200 g frunze mici de sfeclă roşie 1 portocală mare 1/4 cană nuci 3
linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 2 linguriţă muştar de Dijon boia
iute sare piper 2 linguri […]
Inima cu sos de vin
Inima
cu sos de vin din: inima, ulei, vin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg
inimă (de porc sau de vită) 1 lingură ulei 1 pahar vin (roşu) piper
boabe sare Mod de preparare: Inima se taie în jumătate (sau sferturi),
se curăţă de cheagurile de sânge, apoi se taie în bucăţele mici
(cubuleţe de […]
Limba pane
Limba
pane din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, oua,
pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1
pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2
linguri ulei Mod de preparare: Limba se curătă şi se fierbe. Cînd s-a
răcit, limba fiartă şi curătată […]
Salata calda de fidea
Salata
calda de fidea din: mazare, fidea, otet, ulei, sare, piper, marar,
tarhon. Ingrediente: 600 g boabe mazăre nouă 400 g păstăi de mazăre
mange tout 400 g fidea de orez 2 cuburi supă de vită 1 cub supă de
legume 2 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline sare piper 1/2
legătură mărar […]
Ciulama cu rinichi
Ciulama
cu rinichi din: rinichi, otet, morcov, ceapa, patrunjel, faina, lapte,
ulei, piper, marar, sare. Ingrediente: 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi
de vită) 1 lingură oţet 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1/4 l lapte
3 linguri făină 2 linguri ulei piper măcinat 1 legătură mărar (sau
pătrunjel) sare Mod de preparare: Rinichii […]
Reteta pui tandoori
Pui
tandoori din: pui, iaurt, lamaie, usturoi, ghimbir, cardamom, chimen,
boia, piper, cuisoare. Ingrediente: 1 pui (sau 4 pulpe întregi, fără
spate) 1/2 cană iaurt simplu 2 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă
usturoi granulat 1 lingură de ghimbir măcinat 1/4 linguriţă cardamom
măcinat 1 lingură chimen măcinat 1 linguriţă boabe de coriandru măcinate
1/2 […]
Rulou de creier
Rulou
de creier din: pulpa de porc, creier de vita, morcovi, patrunjel,
mazare, oua, pesmet, faina, untura, ceapa, piper, sare. Ingrediente:
0,750 kg pulpă de porc 300 g creier de vită 3 morcovi de mărime medie 1
legătură pătrunjel 1/4 cană boabe de mazăre (eventual de la conservă) 3
ouă 1/2 cană pesmet 2 linguri […]
Tort delicios cu dulceata de zmeura
Tort
delicios cu dulceata de zmeura din: faina, unt, zahar, oua, lapte,
sare, praf de copt, frisca, fructe, dulceata. Ingrediente: 200 g făină
200 g unt 200 g zahăr 4 ouă 50 ml lapte un vârf de cuţit sare un plic
praf de copt frişcă lichidă 300 g fructe, pentru ornat dulceaţă de
zmeură zahăr […]
Chiftele prajite
Chiftele
prajite din: carne, ceapa, paine, verdeata, oua, ulei, piper, sare,
faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec viţel şi porc, carne mai grasă) 2
cepe 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă crude
4-6 linguri ulei (unt sau untură) piper sare 2 linguri făină Mod de
preparare: Carnea se toacă (eventual de […]
Retete romanesti: Perisoare cu smantana
Perisoare
cu smantana din: carne, paine, verdeata, oua, unt, piper, cartof, sare,
smantana, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de viţel şi porc) 1-2
felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă 1 lingură unt de casă
(sau ulei, sau untură) piper 1 cartof sare 1 /2 l smântână 1 lingură
făină Mod de […]
Preparate culinare pentru masa de Craciun
Preparate
culinare pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Porc cu cinci arome
Porc cu cinci arome din: porc, praf de chili, boia, piper cayenne, praf
de usturoi, praf de ceapa, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de porc
2 linguri praf de chili 1 lingura boia de ardei afumat ¼ linguriță
piper cayenne ½ […]
Salata cu masline si piept de pui
Salata
cu masline si piept de pui din: piept de pui, suc de mere, rozmarin,
boia, suc de lamaie, ulei, sare, piper, rosii, castravete, salata,
masline, crutoane. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 300 ml suc de
mere o linguriţă rozmarin uscat o linguriţă boia dulce o lingură suc de
lămâie 4 linguri ulei […]
Desert: spuma de ciocolata
Spuma
de ciocolata din: ciocolata, oua, unt, sare, frisca, fructe.
Ingrediente: 250 g ciocolată de menaj 4 galbenuşuri şi 5 albuşuri 100 g
unt un praf sare Pentru servit: 100 g ciocolata 150 ml frisca fructe
Mod de preparare: Se topeste ciocolata la bain-marie si apoi, dupa ce se
racoreste putin, se adauga untul […]
Fasole cu piept de porc
Fasole
cu piept de porc din: fasole, piept de porc, ceapa, rosii, bulion,
ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole păstăi 350 g piept de porc 2 cepe
2-3 roşii bine coapte o lingură bulion 2 linguri ulei sare Mod de
preparare: In ulei se pune ceapa tocată la călit. Se presară cu sare. Se
[…]
Retete delicioase de cartofi: Piure
Piure
din: cartofi, unt, margarina sau ulei, lapte dulce, sare. Ingrediente:
1/2 kg cartofi 2 linguri unt margarină sau ulei 1 pahar lapte dulce sare
Mod de preparare: Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se taie în
sferturi. Se pun apoi la fiert într-o oală cu apă, cât să-i acopere, şi
sare. […]
Ketchup cu usturoi si chimen
Ketchup
cu usturoi si chimen din: rosii, ceapa, usturoi, otet, zahar, mustar,
chimen, piper, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg roşii 4 cepe
albe 4 căţei usturoi 100 ml oţet 150 g zahăr brun 4 linguriţe muştar 1/2
linguriţă chimen măcinat 1/2 linguriţă piper 2 cuişoare 3 linguri ulei
un praf sare Mod de […]
Crema de ciocolata amaruie cu fructe
Crema
de ciocolata amaruie cu fructe din: ciocolata, vanilie, lapte, frisca,
fructe, unt. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 2 linguri lapte 250 ml
frişcă lichidă 75 g unt esenţă de vanilie fructe pentru servit, după
gust Mod de preparare: Ciocolata se pune la topit la bain-marie. După
ce s-a topit, se adaugă frişca lichidă […]
Ciulama de dovlecei cu branza
Ciulama
de dovlecei cu branza din: dovlecei, faina, ulei, lapte, branza, sare.
Ingrediente: 6-8 dovlecei 1 lingură făină 1 lingură ulei (unt) 1 cană
lapte dulce 2 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Dovleceii
se spală şi se curăţă de coajă, apoi sunt tăiaţi în cubuleţe mici. Dacă
sunt mai maturi, se elimină şi […]
How to Make Pulled Chicken Sandwiches (VIDEO)
Pulled Chicken Sandwiches How to Make Pulled Chicken Sandwiches Enjoy!
Spanish chicken with risotto
Spanish
chicken with risotto of: chicken breast, wine, coriander, salt, pepper,
olive oil, vinegar. Ingredients: 4 chicken breasts 100 ml rose wine 4
sprigs thyme leaves 1 tbsp coriander seeds, lightly crushed salt and
pepper 2 tbsp olive oil 1 cos lettuce 1 tbsp red wine vinegar 2 tbsp
extra virgin olive oil How […]
Chicken and vegetable salad
Chicken
and vegetable salad of: chicken breast, cauliflower, sweetcorn, beans,
oil, red pepper, lime, salt, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts,
cooked 1/2 head cauliflower, separated into florets 250 g sweetcorn 150 g
green beans, diced 1 red pepper, deseeded and finely chopped 2 tbsp
extra virgin olive oil 1 lime, juiced salt and pepper […]
Thai chicken and pear noodles
Thai
chicken and pear noodles of: vegetable oil, sesame oil, chicken thighs,
pears, noodles, soy sauce, lime, chili, sugar. Ingredients: 1 tbsp
vegetable oil 1 tsp sesame oil 2 chicken thighs, skinned, deboned and
chopped 2 ripe pears, peeled, cored and chopped 200 grice noodles For
the dressing: 60 ml soy sauce juice and zest […]
Chicken and galagal soup
Chicken
and galagal soup of: oil, onion, garlic, galangal, lemongrass, chili,
coconut milk, chicken breast, fish sauce, lime, coriander. Ingredients: 1
tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of
garlic, finely sliced 2 cm piece galangal, finely sliced 1 stalk
lemongrass, bruised 3 curry leaves 1 red chilii (chili), finely sliced
[…]
How to make Chilled mocha frappe (VIDEO)
Chilled mocha frappe How to make Chilled mocha frappe Enjoy!
How to make Banana coconut cream parfait (VIDEO)
Banana coconut cream parfait How to make Banana coconut cream parfait Enjoy!
Chicken and feta pitas
Chicken
and feta pitas of: oil, chicken breast, pita, tomatoes, lettuce, feta,
yoghurt, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2 chicken breasts,
cut into chunks 4 pita breads 2 ripe tomatoes, cut into chunks 1 lettuce
leaves 100 g feta cheese 1 tbsp plain yoghurt 1/2 bunch dill, finely
chopped salt and pepper […]
How to make Vegan cheesecake with berries (VIDEO)
Vegan cheesecake with berries How to make Vegan cheesecake with berries Enjoy!
How to make Chicken Enchilada Cake (VIDEO)
Chicken Enchilada Cake How to make Chicken Enchilada Cake Enjoy!
Chicken quiche
Chicken
quiche of: chicken breast, butter, tarragon, cheese, eggs, salt,
pepper, flour, butter. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned and diced
30 g butter 1/2 bunch tarragon, finely chopped 100 g Gruyere cheese,
grated 1 eggs + 1 egg yolk 300 ml double (heavy) cream salt and pepper
For the quiche pastry: 110 g plain (all […]
Chicken and bacon pancakes
Chicken
and bacon pancakes of: olive oil, chicken breast, bacon, spinach,
pancakes, coriander, coconut milk, soy sauce. Ingredients: 2 tbsp olive
oil 2 chicken breasts, skinned and cubed 4 rashers streaky bacon,
chopped handful baby spinach leaves 2 pancakes, ready-made 3 spring
onions, finely chopped 1/2 bunch fresh coriander (cilantro) chopped 150
ml coconut milk […]
Chicken mimolette fondants
Chicken
mimolette fondants of: chicken breast, tarragon, cheese, salt, pepper,
flour, butter, milk. Ingredients: 1 chicken breasts, skinned and finely
diced 1 sprigs tarragon, chopped 100 g Mimolette cheese, grated 100 ml
double (heavy) cream salt and pepper 500 g self-raising flour 80 g
butter, melted 1 egg, beaten 250 ml milk 30 g butter […]
How to make Roast Lamb with Honey Mustard Glaze (VIDEO)
Roast Lamb with Honey Mustard Glaze How to make Roast Lamb with Honey Mustard Glaze Enjoy!
Pulpa de vita la tava
Pulpa
de vita la tava din: carne de vitel, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei,
mirodenii, sare. Ingrediente: 1.5 kg carne de vitel (pulpă) 10 catei de
usturoi 1 ceapă 20 boabe piper 1 pahar vin 4-5 linguri ulei (untură)
mirodenii sare Mod de preparare: Carnea (macră – pulpă) se spală, se
curătă de pieliţe […]
Budinca de clatite cu spanac
Budinca
de clatite cu spanac din: clatite, spanac, smantana, unt, faina, lapte,
cascaval, nucsoara, oua, sare, piper. Ingrediente: 12 clătite nedulci
(cu diametrul de cca 20 cm) 500 g spanac 200 g smântână 2 linguri făină
unt 1/2 pahar lapte 200 g caşcaval 1 praf nucşoară măcinată 2 ouă sare
piper Mod de preparare: […]
Ficat in sos de rosii
Ficat
in sos de rosii din: ficat, slanina, rosii, ceapa, ulei, piper, dafin,
sare, cimbru. Ingrediente: 1- 2 lobi întregi de ficat 50-100 g slănină 4
roşii coapte sau 1-2 linguri bulion 1- 2 cepe 2 linguri ulei piper
măcinat foi de dafin sare opţional: cimbru Mod de preparare: Ficatul
întreg se curătă şi […]
Salata coreana de morcovi
Salata
coreana de morcovi din: morcovi, usturoi, ceapa, ulei, otet, patrunjel,
zahar, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 kg morcovi noi 4 căţei mari de
usturoi 2 fire usturoi verde 1 ceapă medie 2 linguri seminţe de
coriandru măcinate 4 linguri ulei 3 linguri oţet 1/2 legătură pătrunjel
sare piper boia iute 1 lingură miere sau […]
Inima cu sos de rosii
Inima
cu sos de rosii din: inima, rosii, ulei, piper, sare, cimbru, maghiran,
coriandru, seminte de marar. Ingrediente: 1 kg inimă (de vită sau porc)
5 roşii (sau 2 linguri bulion) 2 linguri ulei piper boabe sare
opţional: cimbru, maghiran, coriandru, seminţe de mărar etc. Mod de
preparare: Inima se taie iniţial în jumătate (sau […]
Vinegreta cu sparanghel
Vinegreta
cu sparanghel din: sparanghel, otet, ulei, mustar, patrunjel, tarhon,
ceapa. Ingrediente: 800 g sparanghel proaspăt 1/3 cană oţet balsamic 2
linguri supă de pui sau apă călduţă 2 linguri ulei de măsline 2 linguri
muştar de Dijon 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguriţe tarhon tocat 1
lingură ceapă de tuns tocată Mod de […]
Prajituri cu Mere
Prajituri
cu Mere: Prajitura cu nuci, mere si stafide Prajitura cu nuci, mere
si stafide din: mere, nuci, stafide, zahar, faina, oua, ulei, praf de
copt, unt, cacao, rom, ciocolata, marmelada, frisca. Ingrediente: Pentru
blat: 1 kg mere curăţate 70 g nuci 50 g stafide 600 g făină 200 g zahăr
6 ouă 200 […]
Limba prajita
Limba
prajita din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, ulei
Ingrediente: 1 kg limbă (1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină
pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 2 linguri ulei Mod de
preparare: Limba se curătă şi se spală bine. Se fine apoi în apă rece
cel putin o jumătate de […]
Gem de ananas si pepene
Gem
de ananas si pepene din: pepene, ananas, indulcitor, gelifiant, rom.
Ingrediente: 600 g pepene galben 500 g îndulcitor 400 g ananas gelifiant
2:1 pentru 1.000 g fruct 4 cl rom negru sau rachiu Mod de preparare:
Pepenele galben trebuie să fie bine copt pentru ca să fie aromat. Se
curăţă de coajă, apoi […]
Pilaf de pipote
Pilaf
de pipote din: orez, pipote, ulei, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 1
cană orez 1/2 kg pipote 2-3 linguri ulei (sau, dacă este posibil, untură
de pasăre) 1 ceapă piper boabe sare Mod de preparare: Pipotele se
curătă, se spală în două-trei ape (apă rece) şi se pun la fiert într-o
oală de 3 I, […]
Salata de spanac cu stafide si seminte de pin
Salata
de spanac cu stafide si seminte de pin din: stafide, ulei, usturoi,
spanac, seminte de pin, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cană
stafide albe 1/3 cană ulei de măsline 5 căţei de usturoi 1 kg spanac cu
frunze mici 1/3 cană seminţe de pin 1 lămâie sare piper Mod de
preparare: Puneţi stafidele într-un […]
Rinichi cu vin
Rinichi
cu vin din: rinichi, ceapa, ulei, faina, vin, bulion, piper, sare.
Ingrediente: 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi de vită) 3-4 cepe 2
linguri ulei (untură sau unt) 1 lingură făină 1 pahar vin 1/2 lingură
bulion piper măcinat sare Mod de preparare: Rinichii se pregătesc cu
foarte multă grijă şi răbdare […]
Minipizza cu ciuperci si mozzarella
Minipizza
cu ciuperci si mozzarella din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei,
lapte, mozzarella, oregano, ciuperci, sunca, ardei, ketchup.
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 25 g drojdie proaspătă o
linguriţă sare o linguriţă zahăr 5 linguri ulei de măsline 250 ml lapte
cald Pentru topping: ketchup 250 g ciuperci 200 g mozzarella oregano
şuncă un […]
Tuslama de burta
Tuslama
de burta din: burta de vita, picior de vitel, patrunjel, morcovi,
pastarnac, telina, faina, ou, ulei, otet, sare. Ingrediente: 1 kg burtă
vită 1 picior (partea de jos) de vitel 1 rădăcină pătrunjel 2-3 morcovi 1
păstârnac 1 telină 1 lingurită făină 1 gălbenuş de ou 1 lingură ulei
(sau untură) 1 lingură otet […]
Mititei (mici) – varianta traditionala
Mititei
(mici) din: carne, seu de vita, bicarbonat, piper, usturoi, sare,
maghiran, boia, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de porc, vită
şi oaie sau batal, in părţi egale) 50-100 g seu de vită 1/2 linguriţă
bicarbonat piper măcinat 10-12 căţei de usturoi sare opţional: maghiran,
boia de ardei, cimbru Mod de preparare: Carnea şi […]
Gem de mere cu coji de portocale
Gem
de mere cu coji de portocale din: mere, zahar, portocale. Ingrediente:
500 g mere tăiate bucăţi 1000 g zahăr gelifiant coaja de la 4 portocale
1500 ml apă sucul de la 1 portocală Mod de preparare: Cojile de la
portocale se taie la dimensuunea dorită şi se lasă la înmuiat în apă
timp […]
Reteta zilei: Salata de ton cu oua si ansoa
Salata
de ton cu oua si ansoa din: fasole verde, salata, castravete, rosii,
ansoa, oua, ton, ulei de masline, ridichi, masline, sare, piper,
usturoi, otet. Ingrediente: 115g fasole verde, taiata in jumatate 115g
salata mixta 1/2 castravete, feliat 4 rosii, taiate in sferturi 50g
anșoa 4 oua, fierte 1 friptura de ton, aproximativ 175g ulei […]
Paste carbonara cu parmezan
Paste
carbonara cu parmezan din: spaghete, bacon, oua, ulei, parmezan, sare,
piper. Ingrediente: 400 g spaghete 150 g bacon 5 ouă o lingură ulei o
lingură parmezan sare piper Mod de preparare: Pastele se pun la fiert
în apă cu sare. Intre timp, baconul se taie cuburi mici care se rumenesc
în ulei, iar […]
Gem de pere cu ghimbir
Gem
de pere cu ghimbir din: pere, ghimbir, zahar, gelifiant, lamaie.
Ingrediente: 1 kg pere 1 bucată de ghimbir 1 kg zahăr gelifiant sucul de
la 1 lămâie Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă şi de cotor
şi sse taie cubuleţe, apoi se adaugă sucul de lămâie. Datorită
acesstuia, nu vor […]
Reteta pui cu ciuperci si smantana
Reteta
pui cu ciuperci si smantana din: tacamuri de pui, ciuperci, smantana,
morcov, ceapa, ardei, faina, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g
tacâmuri de pui 5-6 ciuperci 250 ml smântână de gătit un morcov o ceapă
un ardei gras 2 linguri făină 100 ml vin alb sec 2 linguri ulei sare
piper Mod […]
Supa de peste cu morcovi
Supa
de peste cu morcovi din: crap, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel,
cartofi, dafin, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: capul şi coada
unui crap o ceapă un ardei gras verde 2 morcovi un dovlecel 3-4 cartofi 2
frunze dafin 3 linguri orez 2 linguri ulei sare Mod de preparare: In
oala de fiert se încinge […]
Preparate cu Varza
Preparate
cu Varza: Budinca de varza cu ciuperci Budinca de varza cu ciuperci
din: varza, ulei, oua, ciuperci, pesmet, sos de rosii, sare, piper.
Ingrediente: 1 varză mare 150 ml untdelemn 4 ouă crude 2 ouă fierte 200 g
ciuperci 30 g pesmet piper sare 6 linguri sos de roşii Mod de
preparare: […]
Inghetata savuroasa de vanilie
Inghetata
savuroasa de vanilie din: lapte, zahar, galbenus, vanilie, smantana.
Ingrediente: 500 ml lapte 130 g zahăr pudră 6 gălbenuşuri 200 ml
smântână o păstaie vanilie Mod de preparare: Laptele cu seminţele
păstăii de vanilie tăiată în două se pun pe foc. Intre timp,
gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul si apoi se adaugă […]
Pachetele de vinete
Pachetele
de vinete din: vanata, sunca, branza, sare. Ingrediente: o vânătă 200 g
şuncă 100 g brânză de capră un praf sare Mod de preparare: Vânata
se taie pe lung felii subţiri care se presară cu sare. Se lasă 30 de
minute, se şterg apoi şi se rumenesc într-o tigaie fără ulei. Din brânză
[…]
Gem de pere cu vanilie
Gem
de pere cu vanilie din: pere, zahar, agar-agar, lamaie, vanilie.
Ingrediente: 1 kg pere 500 g zahăr 4 linguriţe agar-agar sucul de la 1
lămâie 1 păstaie de vanilie Mod de preparare: Perele deja alese se
spală, se taie sferturi şi se curăţă de sâmburi. înainte de a se turna
în cratiţă se […]
Cartofi noi sote
Cartofi
noi sote din: cartofi noi, margarina sau ulei, marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4-5 linguri margarina sau ulei 1 legătură
mărar sare eventual: piper măcinat Mod de preparare: Cartofii noi, de
mărime cât mai apropiată, se spală, se ţin câteva minute în apă, apoi se
curăţă de coajă (de preferat […]
Sos de ardei iute cu usturoi
Sos
de ardei iute cu usturoi din: ardei, usturoi, zahar, sare, otet.
Ingrediente: 1/2 kg ardei iuţi roşii 2 ardei graşi roşii 4 căţei usturoi
o lingură zahăr o linguriţă sare 125 ml oţet alb Mod de preparare:
Ardeii fără codiţe şi tăiaţi, usturoiul şi zahărul se mixează. Pasta
obţinută se pune la fiert cu […]
Prajitura cu gem de caise si cafea
Prajitura
cu gem de caise si cafea din: lapte de soia, zahar, faina, ulei, cacao,
cafea, praf de copt, gem, ciocolata. Ingrediente: 2 pahare lapte de
soia 2 pahare zahăr pudră 3 pliculeţe zahăr vanilinat 3 pahare făină un
pahar ulei 1/2 pahar cafea dulce o lingură cacao un plic praf de copt
gem de […]
Supa de fructe de mare cu vin
Supa
de fructe de mare cu vin din: midii, creveti, calamar, vin, ulei,
usturoi, ceapa, ardei, rosii, peste, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 450 g midii 15 creveţi 15 inele de calamar 2 linguri ulei
250 ml vin alb sec un căţel usturoi o ceapă 1/2 ardei gras roşu 3 roşii
foarte coapte sau din conservă […]
Dovlecei si rosii la cuptor
Dovlecei
si rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, telemea, faina, ulei, sare.
Ingrediente: 4-5 dovlecei 1/2 kg roşii coapte bine 0,1 kg telemea 1
lingură făină 2-3 linguri ulei sare Mod de preparare: Dovleceii se
spală bine şi se curăţă de coajă, apoi se taie în rondele de circa 5 mm
grosime. Rondelele de dovlecei […]
How to make Mandarin and Almond Cake (VIDEO)
Mandarin and Almond Cake How to make Mandarin and Almond Cake Enjoy!
Autumn chicken eclair
Autumn
chicken eclair of: baguettes, butter, chicken thighs, mushrooms,
garlic, wine, lemon, salt, pepper, parsley. Ingredients: 4 crisp
French-style baguettes 30 g butter 2 chicken thighs, deboned and
skinned, meat cubed 100 g chestnut mushrooms, quartered 1 clove of
garlic, crushed 1/2 glass white wine 100 ml creme fraîche 1/4 lemon,
zested salt and pepper […]
How to make Peanut Butter and Chocolate Bars (VIDEO)
Peanut Butter and Chocolate Bars How to make Peanut Butter and Chocolate Bars Enjoy!
Chicken wings with asparagus
Chicken
wings with asparagus of: chicken breast, buttermilk, flour, eggs, oil,
asparagus, butter, salt, pepper. Ingredients: 8 chicken breasts 300 ml
buttermilk 100 g plain (all-purpose) flour 2 eggs, beaten 200 g
breadcrumbs vegetable oil 16 asparagus stalks, trimmed 40 g butter salt
and pepper How to prepare: Place the chicken in a bowl […]
Chicken coconut soup
Chicken
coconut soup of: oil, onion, garlic, lemongrass, lime, chili, fish
sauce, sugar, coconut milk, salt, pepper, kiwi. Ingredients: 3 tbsp
vegetable oil 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of garlic,
finely chopped 2 stalks lemongrass, bruised 2 kaffir lime leaves 1 red
chilii (chili), finely sliced lengthways 3-4 chicken breasts, skinned
and […]
Chicken tandoori with bulghur
Chicken
tandoori with bulghur of: chicken breast, bulghur, salt, pepper,
yoghurt, cumin, coriander, cinnamon, sugar, chili, garlic. Ingredients: 4
skinless chicken breasts, diced evenly 300 g bulghur wheat 400 ml
chicken stock salt and pepper For the marinade: 300 ml plain yoghurt 1
tsp ground cumin 1 tsp ground coriander 1 tsp garam maşala 1 […]
How to make homemade Pepperoni Pizza (VIDEO)
Pepperoni Pizza How to make homemade Pepperoni Pizza Enjoy!
Chicken and fig kebabs
Chicken
and fig kebabs of: chicken breast, figs, olive oil, salt, pepper,
lemon, pine nuts, cous cous. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and
cut into chunks 8 ripe figs, halved 2 tbsp olive oil salt and
pepper 250 g cous cous 250 ml chicken or vegetable stock 1/2 lemon,
juiced 1 bunch chervil, roughly chopped 2 […]
Balsamic chicken and tomato crostini
Balsamic
chicken and tomato crostini of: oil, chicken meat, garlic, vinegar,
sesame seeds, salt, pepper, tomatoes. Ingredients: 1 baguette olive oil
400 g diced chicken meat, preferably from the thighs 1 large clove of
garlic, crushed 2-3 tbsp balsamic vinegar 2 tbsp thyme leaves 2 tbsp
sesame seeds salt and pepper 200 g cherry tomatoes […]
Original chinese chicken soup
Original
chinese chicken soup of: oil, onion, garlic, ginger, carrot, mushrooms,
chicken stock, oyster sauce, soy sauce, parsley. Ingredients: 2 tbsp
vegetable oil 1 onion, peeled and sliced 2 cloves of garlic, finely
sliced 1 tsp fresh ginger, grated 1 carrot, peeled and chopped 200 g
mushrooms, sliced 4 chicken thighs, skinned, deboned and cut […]
Chicken carrot cake
Chicken
carrot cake of: eggs, sugar, flour, salt, oil, riccota, carrots.
Ingredients: 3 eggs 1 tsp sugar 235 g plain flour 60 g potato flour 2
tsp baking powder 1/2 tsp salt 6 tbsp olive oil 2 tbsp ricotta 200 g
cooked chicken, finely chopped 2 large carrots, peeled and grated How
to prepare: […]
How to make delicious Chicken Salad (VIDEO)
Chicken Salad How to make delicious Chicken Salad Enjoy!
Salata cu pui fript
Salata
cu pui fript din: piept de pui, lamaie, ulei, usturoi, struguri, mar,
telina, ceapa, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet, sare, piper.
Ingrediente: 700-750 g piept de pui, fără oase şi piele 1/2 cană zeamă
de lămâie 1/4 cană ulei de măsline 4 căţei de usturoi, bine zdrobiţi 1
lingură fulgi ardei iuţi (mai mult […]
Tocanita de ficatei de pasare
Tocanita
de ficatei de pasare din: ficatei, vin, arpagic, usturoi, piper, sare.
Ingrediente: 1 /2 kg ficătei 1/2 pahar vin alb 10-15 bucăţi arpagic 1
capatana usturoi piper boabe sare Mod de preparare: Ficăţeii
(preferabil de gâscă, dar sunt foarte gustoşi şi cei de găină) se curăţă
şi se spală, fără a-i tăia. Se pun […]
Supa de rosii cu telina
Supa
de rosii cu telina din: rosii, cartofi, ceapa, telina, usturoi, unt,
smantana, sare, piper. Ingrediente: un kg roşii bine coapte 2 cartofi 2
cepe uscate un fir ţelină un căţel usturoi 100 g unt smântână pentru
servit sare piper Mod de preparare: Intr-o oală se topeşte untul si se
călesc ceapa si usturoiul […]
Retete savuroase: Musaca de cartofi
Musaca
de cartofi din: cartofi, carne, ceapa, oua, bulion, ulei, piper,
patrunjel, marar, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg carne (amestec,
tocată) 2-3 cepe 2-3 ouă 1 lingură bulion (sau 4- 5 roşii) 4 linguri
ulei piper 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar sare Mod de
preparare: Carnea (amestec de vitel şi porc, sau […]
Retete traditionale: Parjoale moldovenesti
Parjoale
moldovenesti din: carne, paine, verdeata, oua, ulei, cartof, piper,
sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de vitel şi porc) 1-2
felii de pâine verdeată (mărar, pătrunjel) 4 ouă 4-6 linguri ulei
(untură sau, cel mai bine, unt de casă) 1 cartof piper sare 2 linguri
pesmet Mod de preparare: Carnea se curătă, […]
Pasta de masline si capere
Pasta
de masline si capere din: masline, usturoi, capere, ansoa, suc de
lamaie, ulei. Ingrediente: 400 g măsline fără sâmburi un căţel usturoi 2
linguri capere 5 fileuri anşoa suc de lămâie ulei Mod de preparare:
In bolul unui mixer se pun măslinele cu usturoiul feliat, caperele şi
fileurile de anşoa. Se mixează turnând uleiul […]
Sapte Retete gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun
Retete
gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun: Medalion de porc cu
sos de branza si cimbru Medalion de porc cu sos de branza si cimbru
din: medalioane de porc, ulei de floarea-soarelui, unt, faina, vin rosu,
supa de legume, smantana, pastă de tomate, brânză albastră, cimbru,
sare, piper negru. Ingrediente: 4 medalioane de porc […]
Rulada de carne tocata cu verdeata
Rulada
de carne tocata cu verdeata din: carne, ceapa, oua, paine, verdeata,
ulei, faina, piper, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg carne (1/2 vită, 1/2
porc – cu grăsime) 3 cepe 2 ouă 1-2 felii pâine 1 legătură verdeaţă
(preferabil pătrunjel) 1 lingură ulei (sau untură) 1/2 lingură făină
piper măcinat sare pesmet Mod de […]
Gem de mure cu miere
Gem
de mure cu miere din: mure, miere, guma de guar. Ingrediente: 500 g
mure 250 g miere 2 linguri gumă de guar Mod de preparare: Se pasează
murele şi se strecoară sau se trec prin blender pentru a se elimina
sâmburii. Se amestecă cu mixerul de mână sau în blender şi se […]
Tarta cu branza si cafea
Tarta
cu branza si cafea din: biscuiti, branza, oua, unt, cafea, zahar.
Ingrediente: 300 g biscuiţi digestivi 600 g brânză de vaci 3 ouă 125 g
unt 100 ml cafea rece 125 g zahăr cafea instant, pentru servit Mod de
preparare: Biscuiţii se mărunţesc şi apoi se amestecă cu untul
topit. Compoziţia rezultată se aşază într-o […]
Reteta prajitura rapida cu prune
Reteta
prajitura rapida cu prune din: faina, zahar, oua, praf de copt,
smantana, prune, ulei, unt. Ingrediente: 200 g făină 100 g zahăr un plic
praf de copt 3 ouă 200 ml smântână 10 prune 30 ml ulei zahăr pudră
pentru servit un pic de unt pentru tavă Mod de preparare: Se amestecă
ouăle […]
Lasagna cu muguri de pin
Lasagna
cu muguri de pin din: vanata, dovlecei, rosii, branza, spanac, muguri
de pin, ulei, sare, piper, unt, faina, lapte. Ingrediente: o vânătă 2
dovlecei 3-4 roşii 250 g brânză telemea 200 g spanac 3 linguri pesmet o
lingură muguri de pin o lingură ulei sare piper Pentru sosul alb: 20 g
unt 2 linguri […]
Cartofi fierti cu smantana
Cartofi
fierti cu smantana din: cartofi, ulei, sare, smantana. Ingrediente: 1
kg cartofi 0,4 kg smâqtână (două căni) 1 lingură ulei (sau unt) sare
Mod de preparare: Cartofii cruzi se spală, se curătă de coajă, apoi se
taie în cubuleţe mai mari. Se pun la fiert în apă cu sare. Când au
fiert, se […]
Salata cu fasole verde si capere
Salata
cu fasole verde si capere din: fasole, cartofi, salata, masline,
capere, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole verde 5
cartofi câteva frunze de salată 150 g măsline fără sâmburi 2 linguri
capere sucul unei lămâi 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Fasolea
şi cartofii se pun la fiert separat. […]
Mancare de fasole scazuta
Mancare
de fasole scazuta din: fasole, ceapa, usturoi, rosii, ulei, marar,
sare. Ingrediente: 500 g fasole păstăi o ceapă 5 căţei usturoi 3 roşii
de gătit o lingură ulei 1/2 legătură mărar sare Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt se pune la călit. Fasolea curăţată se scufundă 3
minute în apă clocotită, după care […]
Gem de mure si pere
Gem
de mure si pere din: mure, pere, miere, agar-agar, lamai. Ingrediente:
400 g mure 500 g pere 250 g miere 4 linguriţe agar-agar sucul de la 1
lămâi Mod de preparare: Murele se aleg cu grijă, deoarece cele
necoapte sunt foarte acre, şi se clătesc rapid. Şi perele se spală, se
curăţă de […]
Reteta zilei: Salata de fasole cu ton si rosii cherry
Salata
de fasole cu ton si rosii cherry din: fasole, dafin, fasole verde,
ceapa rosie, patrunjel, ton in ulei, rosii cherry, sare, piper, ulei de
masline, otet, mustar, usturoi, suc de lamaie. Ingrediente: 250g
fasole, înmuiata peste noapte în apă rece 1 frunza de dafin 200-250g
fasole verde 1 ceapa rosie mare, tocata 3 linguri […]
Briose cu afine si nuca de cocos
Briose
cu afine si nuca de cocos din: faina, zahar, praf de copt, ulei, ou,
lapte, vanilie, afine, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 250 g făină
150 g + o lingură zahăr 2 linguriţe praf de copt 80 ml ulei un ou 120 ml
lapte esenţă de vanilie 150 g afine 1 praf sare […]
Gem de mere coapte
Gem
de mere coapte din: mere, pectina, fulgi de migdale, suc de lamaie,
scortisoara, zahar, rom, stafide, vanilie, cuisoare. Ingrediente: 1 kg
mere 3 linguri de pectină 30 g fulgi de migdale 3 linguri de suc de
lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară 500 g zahăr din trestie de zahăr 50 g
stafide 3 linguri de rom […]
Ciulama de cartofi cu branza
Ciulama
de cartofi cu branza din: cartofi, ulei, faina, branza, lapte, sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură ulei sau untură 2 linguri făină 100 g
brânză rasă eventual: 1 cană lapte, sare Mod de preparare: Ciulamaua
se pregăteşte exact ca şi ciulamaua de post, însă se poate folosi pentru
prăjit untură sau (mai bine) […]
Toci (reteta bucovineana)
Toci
din: cartofi, oua, faina, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1/2 kg
cartofi 2 ouă 1-2 linguri făină piper măcinat sare 2 linguri ulei Mod
de preparare: Cartofii se rad pe o râzătoare cât mai fină, pentru a se
obţine o compoziţie zemoasă, ca un fel de pastă subţire. Se adaugă
făina, ouăle, piperul şi […]
Cinci Retete gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun
Retete
gustoase cu carne de porc pentru Masa de Craciun: Gulas de porc cu
lapte si ciuperci Gulas de porc cu lapte si ciuperci din: ceafă de
porc fără os, ulei, usturoi, sare, ceapa, lapte, ciuperci,
rozmarin, piper proaspăt măcinat, pătrunjel. Ingrediente: 400 g ceafă de
porc fără os 3 lingura ulei 1 căţel de usturoi 1/2 lingurita sare 2 […]
Bors de sfecla cu usturoi
Bors
de sfecla cu usturoi din: carne de vita, sfecla, morcovi, gulii,
cartofi, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana, verdeata. Ingrediente:
un kg carne de vită de supă un os de vită cu măduvă o sfeclă fiartă sau
coaptă 250 g morcovi 250 g gulii 250 g cartofi o ceapă înţepată cu 2
cuişoare un căţel […]
Peste alb cu salata
Peste
alb cu salata din: file de peste, cimbru, usturoi, lamaie, ulei, rosii,
dovlecel, ardei, vanata, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi fileuri de
peşte alb cu piele puţin cimbru 2 căţei usturoi o lămâie 2 linguri ulei
de măsline Pentru garnitură: 2 roşii un dovlecel o vânătă un ardei 2
linguri ulei de măsline sare […]
Gem de coarne
Gem
de coarne din: coarne, zahar, gelifiant. Ingrediente: 1 kg coarne 500 g
zahăr gelifiant 2:1 Mod de preparare: Coarnele se dau în clocot în
250 ml apă şi se pasează. Se iau 1 kg din pulpa astfel obţinută şi se
amestecă cu zahărul gelifiant, apoi se dă din nou în clocot. După 4
minute […]
Chec cu vanilie
Chec
cu vanilie din: unt, zahar, oua, faina, lapte, praf de copt, vanilie,
esenta de migdale. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr 6 ouă 300 g făină
170 ml lapte un plic praf de copt esenţă de vanilie, după gust esenţă de
migdale, după gust Mod de preparare: Se mixează untul singur pentru
[…]
Conopida cu ciuperci si branza rasa
Conopida
cu ciuperci si branza rasa din: conopida, ciuperci, faina, ulei, lapte,
oua, branza, sare. Ingrediente: 0,5-1 kg conopidă 250 g ciuperci 1
lingură făină 2 linguri ulei (sau unt) 1 cană lapte 1 gălbenuş 1 lingurâ
brânză rasa sare Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală şi se
fierbe în apă cu sare […]
Eclere cu crema de menta
Eclere
cu crema de menta din: apa, ulei, zahar, oua, sare, faina, smantana,
zahar, menta. Ingrediente: 250 ml apă 100 ml ulei 2 linguri zahăr 4 ouă
un praf sare fină 300 g făină Pentru umplutura: 330 ml smântână de
gătit 6 linguri zahăr 125 ml smântână normală 1/2 linguriţă esenţă de
mentă 40 frunzuliţe […]
Reteta simpla si gustoasa: Dovlecei cu smantana
Dovlecei
cu smantana din: dovlecei, unt, smantana, faina, sare. Ingrediente: 6-8
dovlecei cruzi 1-2 linguri unt (sau ulei) 1 cană smântână 1/2 lingură
făină sare Mod de preparare: Dovleceii se spală bine şi se curăţă de
coajă. Se pun apoi întregi în apă fierbinte cu sare şi se dau în clocot
de câteva ori. […]
Dovlecei in sos tomat
Dovlecei
in sos tomat din: dovlecei, ulei, ceapa, faina, bulion, patrunjel,
sare. Ingrediente: 6-8 dovlecei 2-3 linguri ulei 2 cepe 1 lingură făină
2-3 linguri bulion 1 lingură pătrunjel verde sare Mod de preparare:
Dovleceii se spală bine, apoi se taie în cubuleţe sau rondele şi se
fierb în apă cu sare (5-10 minute), având […]
How to make Korean-Style Barbecue Beef (VIDEO)
Korean-Style Barbecue Beef How to make Korean-Style Barbecue Beef Enjoy!
Tasty chicken salpicon
Tasty
chicken salpicon of: oil, chicken breast, cucumber, pineapple, onion,
lime, chili, yoghurt, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2
chicken breasts, skinned and cubed 1/2 cucumber, finely diced 1/4
pineapple, finely chopped 1/2 red onion, peeled and finely diced 1 lime,
juiced 1 red chilii (chili), deseeded and finely chopped 200 ml plain
[…]
Sesame chicken with chutney
Sesame
chicken with chutney of: chicken thighs, oil, sesame seeds, salt,
pepper, mango chutney. Ingredients: 4 chicken thighs, skinned, deboned
and cut into chunks 2 tbsp olive oil 2 tbsp sesame seeds 1 tsp dried 5
spice powder salt and pepper 100 g mango chutney How to prepare: Roll
the chicken pieces in oil, […]
Chicken liver salad
Chicken
liver salad of: butter, chicken liver, salt, pepper, spinach, shallots,
chives, vinegar. Ingredients: 40 g butter 500 g chicken livers, trimmed
and halved salt and pepper 2 tbsp Balsamic vinegar 500 g baby
spinach leaves 2 shallots, peeled and finely sliced into rings 1/2 bunch
chives 4 tbsp breadcrumbs How to prepare: Heat […]
Chicken breast sandwich
Chicken
breast sandwich of: chicken breast, olive oil, gouda cheese.
Ingredients: 2 chicken breasts, skinned and chopped 2 tbsp olive oil
salt and pepper 200 g cheese, sliced 4 thick slices bread, lightly
toasted How to prepare: Heat the oil in a pan and fry the chicken
until golden and cooked through. Pile […]
Pitas with avocado salad
Pitas
with avocado salad of: oil, chicken breast, mayonnaise, paprika, lemon
juice, pepper, onion, pita, avocado, salt. Ingredients: 2 tbsp olive oil
2 chicken breasts, chopped 2 red peppers, deseeded and roughly chopped
100 g mayonnaise 2 tsp smoked paprika 1 tbsp lemon juice 1/2 tsp cayenne
pepper 1/2 bunch spring onions (scallions), finely sliced 2 pita […]
Chicken with prunes parcels
Chicken
with prunes parcels of: oil, chicken breast, cinnamon, cumin,
coriander, prunes, salt, pepper, butter, eggs. Ingredients: 4 tbsp olive
oil 2 chicken breasts, skinned and diced 1/2 tsp ground cinnamon 1/2
tsp ground cumin 1/2 tsp ground coriander 100 g prunes, chopped 1 egg
yolk salt and pepper 1 pack filo pastry 120 g butter, melted […]
Chicken parsley tabbouleh
Chicken
parsley tabbouleh of: chicken breast, oil, salt, pepper, lemons,
bulghur, parsley, tomatoes, onion. Ingredients: 4 chicken breasts, skin
on 2 tbsp olive oil salt and pepper 1-2 lemons, juiced 300 g bulghur
wheat 400 ml chicken stock 1 bunch parsley, chopped 3 tomatoes, cored
and diced 1 red onion, peeled and finely diced […]
Chicken croquettes with sauce
Chicken
croquettes with sauce of: potatoes, butter, chicken breast, parsley,
salt, pepper, oil, garlic, tomatoes. Ingredients: 1.5 kg floury
potatoes, peeled and quartered 50 g butter 4 egg yolks, beaten 2 chicken
breasts, cooked and shredded finely 1/2 bunch parsley, finely chopped
salt and pepper 2 tbsp olive oil 1 dove of garlic, finely chopped 400
[…]
How to make Chocolate Fudge Pops (VIDEO)
Chocolate Fudge Pops How to make Chocolate Fudge Pops Enjoy!
Tortellini cu sos de carne
Tortellini
cu sos de carne din: tortellini, carne de curcan, bulion, sare, ceapa,
unt, cascaval, fulgi de migdale. Ingrediente: o pungă tortellini cu
spanac 200 g carne tocată de curcan o lingură bulion sau sos de roşii o
ceapă un praf sare 50 g unt 50 g caşcaval 2-3 linguri fulgi de migdale
prăjite […]
Mancare de naut cu chorizo
Mancare
de naut cu chorizo din: naut, chorizo, ceapa, ardei, ulei, oregano,
sare, piper. Ingrediente: 250 g năut conservat gata fiert 300 ml supă de
vită 350 g chorizo o ceapă un ardei verde iute o lingură ulei un praf
de oregano sare piper Mod de preparare: Se pune ceapa la călit şi apoi
[…]
Placintele dulci
Placintele
dulci din: faina, suc de portocale, anason, zahar, vin, ulei, gem,
zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 50 ml suc de portocale anason 125
g zahăr brun 250 ml vin alb dulce 250 ml ulei pentru prăjit Pentru
umplutură: gem, după gust Pentru servit: zahăr pudră pentru servit Mod
de preparare: Se amestecă […]
Pane de dovlecei
Pane
de dovlecei din: dovlecei, faina, ou, pesmet, ulei, sare. Ingrediente:
3-4 dovlecei 1 lingură făină 1 ou 1 lingură pesmet ulei sare Mod de
preparare: Dovleceii se spală bine, se curăţă de coajă, apoi se taie în
rondele groase de circa 5 mm. Se presară cu puţină sare, apoi se dau
prin făină, […]
Ciorba de loboda (Bors de loboda)
Ciorba
de loboda (Bors de loboda) din: loboda verde, orez, ceapa verde,
leustean, bors, sare. Ingrediente: 1/2 kg lobodă verde (4-5 legături) 2
linguri orez 2 legături ceapă verde 1 legătură leuştean 1 I borş sare
Mod de preparare: Se pune la fiert 1-1,5 I apă. Când clocoteşte se pune
orezul. După 5-10 minute, se […]
Pui rustic
Pui
rustic din: pui, fainas, ulei, ceapa, vin, rosii, usturoi, patrunjel,
masline, piper, sare. Ingrediente: 1 pui întreg (sau circa 1 kg
ciocănele, sau pulpe superioare) 2 linguri făină 3 linguri ulei 1 ceapă
mai mare 1 cană vin alb sec 5-6 roşii bine coapte (sau 5 linguri pastă
de tomate de bună calitate) 2 […]
Zece Retete gustoase cu carne de porc pentru Craciun
Retete
gustoase cu carne de porc pentru Craciun: Muschi de porc la gratar cu
sos de portocale Muschi de porc la gratar cu sos de portocale din:
ardei iuti ancho, portocale, usturoi, oregano uscat, file de muschi de
porc, varza Kale, otet din vin alb, ulei de masline. Ingrediente: 2
ardei iuti ancho mari, fara cozi 3 portocale mari […]
Pui taranesc cu usturoi
Pui
taranesc cu usturoi din: pui, unt, ardei, rosii, usturoi, malai, ou,
marar, sare, smantana. Ingrediente: 1 pui 100 g unt (ulei sau margarină)
6 ardei graşi sau capia 6 roşii 3-4 căţei de usturoi 2 linguri mălai 1
ou 1 legătură mărar sare smântână Mod de preparare: Puiul se tranşează
în 6 bucăţi. […]
Gem de prune uscate
Gem
de prune uscate din: prune, miere, apa. Ingreidente: 200 g prune uscate
fără sâmburi 50 g miere 125 ml apă Mod de preparare: Prunele uscate
se acoperă cu apă într-un castron şi se lasă să se înmoaie circa 12 ore
(peste noapte). Apoi, fructele se pasează (fără apă) cu blenderul de
mână […]
Pui umplut cu costita
Pui
umplut cu costita din: pui, ceapa, carne tocata, ficat de pui,
patrunjel, unt, paine, costita afumata, arpagic, cartofi, vin, piper,
nucsoara, sare. Ingrediente: 1 pui mai mărişor 2 cepe tocate fidelută
circa 75 g carne tocată ca pentru cârnaţi (trei linguri pline, cu vârf)
ficatul puiului tocat mărunt 1 lingură pătrunjel tocat 2 linguri […]
Puiul iadului (Pui tartar)
Puiul
iadului (Pui tartar) din: pui, unt, mustar, pesmet, piper, sare.
Ingrediente: 1 pui întreg 3 linguri unt 4 linguri muştar 5 linguri
pesmet pisat piper măcinat sare Mod de preparare: Puiul se taie pe
lung, în două jumătăţi. Fiecare jumătate se presează cu mâna pemtru a
deveni plată, apoi se presară cu sare […]
Pui cu vin alb
Pui
cu vin alb din: pui, ulei, vin, bulion, sare. Ingrediente: 1 pui
(întreg, sau părţi ale puiului – pulpe, ciocănele, spate de pui etc.)
2-3 linguri ulei (untură sau unt) 1 pahar vin alb 5-6 linguri cu vârf
bulion sare Mod de preparare: Puiul se curăţă şi se tranşează în 6-8
bucăţi, cam […]
Rasol de gaina
Rasol
de gaina din: gaina, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, cartofi, sare.
Ingrediente: 1 găină (mai bătrână) 2 morcovi 1 telină 2 rădăcini
pătrunjel 2 cepe 3-4 cartofi sare Mod de preparare: Găina tranşată în
bucăţi mai mari se spală, se curăţă bine şi se pune la fiert în 2-3 I
apă fierbinte. După primele […]
Rata pe pat de varza
Rata
pe pat de varza din: rata, varza murata, untura, piper, sare.
Ingrediente: 1 raţă de mărime medie 1-2 verze murate 2 linguri untură
(sau ulei) piper sare Mod de preparare: Se pregăteşte ca în reţeta de
“Boboc de raţă pe varză”. Pofta buna!
Sarmalute de pasare in foi de stevie
Sarmalute
de pasare in foi de stevie din: carne de pasare, foi de stevie, paine,
orez, ceapa, ulei, sare, piper, bulion, verdeata, bors, smantana.
Ingrediente: 1 kg carne de pasăre dezosată (de preferat piept) 40-50
bucăţi foi de ştevie 1 felie pâine 2-3 linguri orez 2 cepe 4-5 linguri
ulei sare piper 2 linguri bulion […]
Gem clasic de capsuni
Gem
clasic de capsuni din: capsuni, zahar, gelifiant, lamai. Ingrediente: 1
kg căpşuni 1 kg zahăr gelifiant sucul de la 2 lămâi Mod de
preparare: Căpşunile se spală, se aleg, se lasă să se scurgă bine şi se
curăţă de frunze. Se pisează cu furculiţa sau se taie foarte mărunt cu
cuţitul. Se […]
Reteta zilei: Salata calda de cartofi cu sunca si fasole verde
Salata
calda de cartofi cu sunca si fasole verde din: cartofi noi, fasole
verde, spanac, ceapa verde, oua fierte, sunca, suc de lamaie, sare,
piper, ulei de masline turmeric, chimen, alune. Ingrediente: 225 gr
cartofi noi 50 gr fasole verde 115 gr spanac 2 fire ceapa verde 4 oua
fierte 50gr sunca, taiata fasii sucul […]
Sarmalute de pasare in foi de vita
Sarmalute
de pasare in foi de vita din: carne de pasare, foi de vita, paine,
orez, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre
dezosată (de preferat piept) 40-50 bucăţi foi de viţă (crude sau
conservate) 1 felie pâine 2-3 linguri orez 2 cepe 4-5 linguri ulei sare
piper 2 linguri bulion verdeaţă […]
Gem de capsuni si visine
Gem
de capsuni si visine din: capsuni, visine, zahar, pectina, acid citric.
Ingredinete: 1 kg căpşuni 500 g vişine 500 g zahăr 2 linguri de pectină
10 g acid citric Mod de preparare: Căpşunile şi vişinele se spală şi
se lasă să se; scurgă bine. Căpşunile se curăţă, inclusiv de cotorul
verde din interior. […]
Snitele din piept de pui
Snitele
din piept de pui din: piept de pui, oua, ulei, pesmet, piper, sare.
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 ouă 2 linguri făină 1 pahar ulei 3
linguri pesmet piper măcinat sare Mod de preparare: Se pregăteşte ca
în reţeta: „Pui pane”, cu recomandarea ca bucăţile de piept tăiate cât
mai uniform […]
Tocanita de curcan
Tocanita
de curcan din: piept de curcan, ceapa, ulei, sare, ardei sau gogosari.
Ingrediente: 1/2 kg piept de curcan (sau alte părţi, de exemplu: aripi)
5-8 cepe medii sau mari 4-5 linguri ulei sare opţional: 3-4 ardei graşi,
capia sau gogoşari Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi mici
(îmbucături), se sărează şi […]
Sapte Retete gustoase cu carne de porc pentru Craciun
Retete
gustoase cu carne de porc pentru Craciun: Fasole cu ciolan si carnati
afumati Fasole cu ciolan si carnati afumati din: fasole uscată, carne
de vita, ciolan afumat sau costiţă afumată, ceapă, cârnaţi afumaţi de
casă, usturoi, ardei, pasta de tomate, zarzavaturi (morcovi, pătrunjel,
gulie, ţelină), untură sau ulei, sare, piper, concentrat de legume,
ardei iute sau boia de ardei […]
Tocanita de pasare cu legume de sezon
Tocanita
de pasare cu legume de sezon din: carne de pasare, ulei, ceapa, ardei.
morcov, rosii, verdeata, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de
pasăre (aripioare, gâturi, spate etc.) 4 linguri ulei 4 cepe 3
ardei graşi 1 rădăcină morcov 5 roşii (4 linguri bulion) verdeaţă
(mărar, pătrunjel) cimbru piper boabe (pisat mai mare) sare […]
Cap de porc
Cap
de porc din: cap de porc, usturoi, otet, dafin, piper. Ingrediente: 1
cap de porc usturoi sare opţional: 1 lingură oţet, foi de dafin, boabe
piper Mod de preparare: Capul de porc (ce a mai rămas după ce s-au
scos anumite părţi care interesează în mod separat, ca de exemplu
urechile, limba etc.) se […]
Gem de capsuni si flori de soc
Gem
de capsuni si flori de soc din: capsuni, fructoza, agar-agar, flori de
soc, sirop, lamaie. Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 kg fructoză 4 linguriţe
agar-agar 2 inflorescenţe de soc 125 ml sirop de flori de soc sucul de
la 1 lămâie (îndulcit cu fructoză) Mod de preparare: Florile de soc se
rup de pe […]
Carne de porc cu varza dulce
Carne
de porc cu varza dulce din: carne de porc, untura, varza, bulion, sare,
mirodenii. Ingrediente: 1 kg carne de porc proaspătă (costiţe, bucăţi
cu grăsime) 3 linguri untură (ulei) 1 varză crudă (mai mare) 1 lingură
bulion mirodenii (piper boabe, foi de dafin, cimbru) sare Mod de
preparare: Carnea de porc se curăţă, […]
Cartofi cu slanina afumata
Cartofi
cu slanina afumata din: cartofi, slanina afumata, ceapa, untura,
smantana, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g slănină afumată
1-2 cepe 1 lingură untură (sau ulei) 1-2 linguri de smântână piper boabe
sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se taie în
feliuţe subţiri (ca pentru prăjit). Separat, într-o […]
Saleuri cu sos
Saleuri
cu sos din: piept de pui, ghimbir, usturoi, curry, coriandru, unt,
smantana, sare, lapte de cocos, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 piept de
pui ghimbir 3 căţei de usturoi pisat 1 linguriţă curry 1 linguriţă praf
de coriandru 1 linguriţă sare 2 linguriţe unt 3 linguriţe smântână 1/2
cană lapte de cocos Pentru sos: 1 […]
Orez cu crevete
Orez
cu crevete din: orez, crevete, ou, fasole, rosii, ceapa, castravete,
zahar, sos de peste, ulei, carambola, morcov. Ingrediente: 1 cană de
orez fiert 3 linguri de crevete uscate 1 ou 2 păstăi de fasole verde
lungă, tăiată în bucăţi subţiri 2 linguri roşii tăiate cubuleţe 2
linguri ceapă tăiată cubuleţe 1 castravete 2 cepe […]
Berbec cu sardele
Berbec
cu sardele din: pulpa de berbec, slanina afumata, ulei, sardele, ceapa,
patrunjel, dafin, tarhon, vin, unt, faina. Ingrediente: 1 bucată pulpă
de berbec de circa 1 kg circa 200 g slănină (afumată) 2 linguri ulei
5-6 bucăţi sardele (conservă cu ulei) 2 cepe 2 linguri pătrunjel tocat
fin 1 foaie dafin 1/2 lingură tarhon […]
How to Make Gluten-free, dairy-free, vegan desserts (VIDEO)
Gluten-free, dairy-free, vegan desserts How to Make Gluten-free, dairy-free, vegan desserts Enjoy!
Chicken and pepper skewers with mustard
Chicken
and pepper skewers with mustard of: chicken breast, olive oil, lemon,
salt, pepper, mayonnaise, mustard. Ingredients: 4 chicken breasts,
skinned and cut into chunks 1 tsp thyme leaves 4 tbsp olive oil 1/2
lemon, juiced salt and pepper 1 yellow pepper, deseeded and roughly
chopped 1 red pepper, deseeded and roughly chopped 100 g […]
Chicken and orange kebabs
Chicken
and orange kebabs of: chicken breast, oil, salt, pepper, oranges, red
and green pepper. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned 2 tbsp thyme
leaves 2 tbsp olive oil salt and pepper 2 oranges, thinly sliced 1 red
pepper, deseeded and finely chopped 1 green pepper, deseeded and finely
chopped How to prepare: Cut the […]
How to make Chocolate Coconut Balls (VIDEO)
Chocolate Coconut Balls How to make Chocolate Coconut Balls Enjoy!
Chicken wings with rice
Chicken
wings with rice of: chicken wings, soy sauce, paprika, pepper, salt,
rice, broccoli, carrot, sesame seeds. Ingredients: 12-16 chicken wings 2
tbsp soy sauce 1 tbsp paprika 1 tsp cayenne pepper 2-3 tbsp runny honey
salt and pepper 250 g basmati rice, cooked and cooled 1/2 head
broccoli, separated into florets 1 carrot, peeled […]
Chicken wings with ginger
Chicken
wings with ginger of: chicken wings, cola, peppercorns, onion, ginger,
salt. Ingredients: 8-12 chicken wings 200 ml full-fat cola 1 tbsp black
peppercorns, crushed 1 bunch spring onions (scallions), chopped 1 tbsp
fresh ginger, grated 1 tsp salt How to prepare: Marinate the chicken
wings with the rest of the ingredients for at […]
How to make Flourless Banana Bread (VIDEO)
Flourless Banana Bread How to make Flourless Banana Bread Enjoy!
How to make Oreo Mint Cheesecake (VIDEO)
Oreo Mint Cheesecake How to make Oreo Mint Cheesecake Enjoy!
Chicken crostini
Chicken
crostini of: chicken breast, olive oil, tomatoes, mayonnaise, salt,
pepper. Ingredients: 4 chicken breasts, skin on 12 x 1 cm thick slices
from a baguette 3 tbsp olive oil 6 ripe vine tomatoes 6 tbsp mayonnaise
salt and pepper How to prepare: Preheat the oven to 200°C (180° fan) /
400F / gas […]
How to make Peanut Butter Ice Cream (VIDEO)
Peanut Butter Ice Cream How to make Peanut Butter Ice Cream Enjoy!
Chicken terrine with chard leaves
Chicken
terrine with chard leaves of: butter, shallots, garlic, chicken meat,
eggs, salt, pepper. Ingredients: 100 g butter 2 shallots, finely chopped
1 clove of garlic, crushed 2 sprigs thyme 500 g minced chicken 500
g chicken meat, diced 2 tbsp tarragon leaves, chopped (opţional) 2 eggs +
2 egg yolks, lightly beaten salt and […]
How to make Chocolate Coconut Butter Cups (VIDEO)
Chocolate Coconut Butter Cups How to make Chocolate Coconut Butter Cups Enjoy!
Chicken brochettes
Chicken
brochettes of: chicken thighs, shallots, chili, garlic, ginger, peanut
butter, soy sauce, coconut milk, lime, carrot, zucchini, vinegar, sugar,
oregano, salt, pepper. Ingredients: 8 chicken thighs, boned and skinned
2 shallots, peeled and finely chopped 1/2 red chilii (chili), finely
chopped 2 cloves of garlic, finely chopped 1 cm piece fresh ginger,
grated 5 […]
Chicken kebabs with apricots
Chicken
kebabs with apricots of: chicken thighs, apricots, olive oil, salt,
pepper, lemon, onion. Ingredients: 4 chicken thighs, skinned, deboned
and chopped 4 ripe apricots, halved and stoned 1/2 bunch thyme 2 tbsp
olive oil salt and pepper 1/2 lemon, zested 1 bunch spring onions
(scallions) sliced How to prepare: Tip the chicken and […]
Placinta de pui cu spanac
Placinta
de pui cu spanac din: piept de pui, spanac, telemea, oua, cascaval,
ceapa, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 piept mare pui 1 kg spanac
200 g telemea de vacă puţin sărată 4 ouă 3 linguri caşcaval ras 3-4 fire
ceapă verde 1 vârf de cuţit nucşoară rasă sare piper 1 pachet foi de
plăcintă […]
Morcovi cu chimen
Morcovi
cu chimen din: morcovi, chimen, unt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1
kg morcovi noi sare piper 1/2 linguriţi chimen 2-3 linguri unt 1 lămâie
Mod de preparare: Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i rondele nu mai groase
de 3-4 mm. Fierbeţi morcovii la abur. Amestecaţi morcovii fierbinţi cu
chimenul măcinat, untul topit, sare, piper şi suc […]
Orez prajit cu fructe de mare
Orez
prajit cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, oua, rosie, ceapa,
coriandru, usturoi, ardei, castravete, piper, zahar, sos de soia, ulei.
Ingrediente: 2 căni cu orez fiert fructe de mare 2 ouă 1 roşie felii 1
ceapă tăiată 1 linguriţă coriandru verde 2 linguriţe usturoi 2 cepe
verzi 1 castravete 1 ardei […]
Crap cu masline
Crap
cu masline din: crap, masline, piper, lamaie, vin alb, ulei, sare.
Ingrediente: 1 crap de circa 2 kg 1/2 kg măsline piper boabe 2-3 lămâi 2
pahare vin alb 3- 4 linguri ulei sare Mod de preparare: Crapul se
curăţă de solzi, de intestine şi i se taie capul. Se spală apoi bine […]
Sote de spanac cu usturoi
Sote
de spanac cu usturoi din: spanac, ulei, usturoi, sare, piper, unt.
Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri ulei de măsline 6-7 căţei de usturoi
mari sare piper măcinat 1 lingură unt gras lămâie Mod de preparare:
Spălaţi spanacul, scurgeţi-l şi scuturaţi-l de apă. Intr-o cratiţă mare,
încingeţi uleiul la foc mediu şi căliţi […]
Crap la cuptor cu vin si smantana
Crap
la cuptor cu vin si smantana din: crap, unt, smantana, vin, patrnjel,
ceapa, pesmet, mirodenii, sare, canapele. Ingrediente: un crap proaspăt,
mai mare (de preferat de apă curgătoare – fără grăsime) 8-12 linguri
unt de casă circa 200 g smântână 1-2 căni vin (alb, sec) 1 legătură
pătrunjel 2-3 cepe mici (sau 7-10 bucăţi […]
Cinci Retete gustoase cu carne de porc pentru Craciun
Retete
gustoase cu carne de porc pentru Craciun: Cotlet de porc cu dovlecel si
cartofi la cuptor Cotlet de porc cu dovlecel si cartofi la cuptor
din: cotlet de porc, ceapa, zucchini, ardei rosu, ciuperci, cartofi,
usturoi, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi cotlet de
porc 1 ceapă mai micuţă 1 zucchini ardei roşu […]
Crap rasol cu bere
Crap
rasol cu bere din: crap, ceapa, cimbru, patrunjel, dafin, turta dulce,
bere, piper, sare. Ingrediente: 1 crap mediu (sau doi, mai mici) 4 cepe
tocate mărunt cimbru pătrunjel foi de dafin cam 100 g turtă dulce 1 I
bere piper sare Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală, apoi se
dezoseoză. Carnea de […]
Gem de capsuni si ananas
Gem
de capsuni si ananas din: capsuni, ananas, lamaie, zahar, gelifiant,
lichior de cocos. Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 ananas mic coaja de la 1
lămâie dată pe râzătoare 500 g zahăr gelifiant 4 cl lichior de cocos sau
rom alb Mod de preparare: Ananasul se curăţă de coajă, se taie
sferturi şi se curăţă de cotor. […]
Crap rasol special
Crap
rasol special din: crap, ceapa, morcovi, cimbru, patrunjel, dafin,
patlagele rosii, ulei, vin alb, piper, sare. Ingrediente: 1 crap de
peste 7 kg 2 cepe 2 morcovi cimbru pătrunjel foi de dafin 4-5
pătlăgele roşii 5-6 linguri ulei cam 1/2 I vin alb piper măcinat sare
Mod de preparare: Crapul se curăţă de solzi, […]
Crap sarat
Crapul
sărat (crapul la putină cu sare) era cu ceva timp în urmă cam singura
formă de conservare în care peştele îi era accesibil ţăranului român.
Poate te intereseaza si: Retete cu Crap File de crap cu rosii Crap la
cuptor cu nuci El prezenta avantajul unei conservări relativ ieftine
şi în acelaşi timp […]
Briose cu verdeata
Briose
cu verdeata din: branza, oua, faina, praf de copt, sare, cascaval,
ceapa, marar, chimen, unt, piper. Ingrediente: 1 cană brânză de vaci 4
ouă 1 cană făină 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă sare 1/2 cană
caşcaval ras 3 fire ceapă verde 2 linguri mărar tocat 1/4 linguriţă
chimen măcinat unt piper […]
Crap cu verdeata si vin negru
Crap
cu verdeata si vin negru din: crap, ceapa, patrunjel verde, usturoi,
vin negru, dafin, cimbru, piper, sare, unt, faina, sardele. Ingrediente:
1 crap mai mare (peste 1 kg) 2 cepe tocate pătrunjel verde tocat 4-5
căţei de usturoi cam 1l vin negru (roşu) frunze de dafin cimbru piper
boabe sare Pentru sos: 5 linguri […]
Pui cu curry rosu
Pui
cu curry rosu din: ulei, ceapa, curry, lapte de cocos, piept de pui,
lime, sos de peste, zahar, alune, busuioc, castravete, ananas.
Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă roşie mare, tăiată 1-2 linguri curry
rosu 1 cană lapte de cocos 500 g piept de pui feliat (vită) 4 frunze
kaffir lime 1 lingură sos […]
Crochete din peste cu cartofi
Crochete
din peste cu cartofi din: peste, cartofi, oua, faina, piper, sare,
ulei. Ingrediente: 1/2 kg peşte fiert 1/2 kg cartofi fierţi 2 ouă 1
lingură făină piper măcinat sare 4- 5 linguri ulei Mod de preparare:
Peştele fiert se curăţă de oase şi piele şi se pasează cu furculiţa.
Cartofii fierţi şi ei […]
Gem de rosii verzi
Gem
de rosii verzi din: rosii, zahar, gelifiant, portocala, lamaie,
vanilie. Ingrediente: 1000 g roşii verzi 500 g zahăr gelifiant 2:1 1
portocală 1 lămâie 1 păstaie de vanilie Mod de preparare: Roşiile se
curăţă de coajă şi de cotor, se pasează şi se toarnă într-o cratiţă.
Portocala şi lămâia se spală cu apă […]
Reteta zilei: Paste cu sos de sparanghel
Paste
cu sos de sparanghel din: sparanghel tagliatelle, sunca, oua fierte,
parmezan, sare, piper, cartofi fierti, suc de lamaie, mustar dijon, supa
de legume. Ingrediente: 450gr sparanghel 450gr tagliatelle 225gr sunca
rumenita 2 oua, fierte, si taiata in jumatati 50gr parmezan, ras sare
si piper Ingrediente dressing: 50gr cartofi fierti 5 linguri ulei de
masline […]
Ghiveci de peste (variante)
Ghiveci
de peste din: peste , morcovi, ceapa, patrunjel, ardei, telina, bulion,
ulei, piper, sare, mazare, fasole, cartofi, bame. Ingrediente: 1 kg
peşte (unul sau mai multe bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel 1 ardei
gras 1/2 telină 2-3 linguri bulion (sau patru roşii) ulei piper boabe
sare opţional: o mână de mazăre o […]
Gem de afine
Gem
de afine din: afine, zahar, pectina, acid citric. Ingrediente: 1000 g
afine 500 g zahăr 30 g pectină 1 lingură acid citric Mod de preparare:
Afinele se aleg cu grijă, se cântăresc şi se pisează cu furculiţa (sau
se pasează cu blenderul de mână, în cratiţă). Pectină se amestecă cu
zahăr (maximum 100 […]
Reteta friptura in sos tomat
Reteta
friptura in sos tomat din: carne, ardei, unt, ketchup, zahar, sare,
piper, bicarbonat, usturoi, ou, faina. Ingrediente: 350 g carne 1 ardei
gras 1 ardei iute 3 linguri unt 8 linguri ketchup 1 linguriţă zahăr
sare piper măcinat 1 linguriţă rasă bicarbonat 1 linguriţă usturoi tocat
1 ou 2 linguri făină de grâu […]
Gratar de peste
Gratar
de peste din: peste mare, ulei, sare. Ingrediente: peste mare ulei sare
Mod de preparare: Peştele se curăţă bine de solzi şi de intestine.
Eventual se elimină capul. Se spală biine în mai multe ape, apoi se lasă
să se scurgă de apă. Marea artă a grătarului de peşte constă în
tranşarea sa […]
Zece Retete gustoase si simple cu carne de porc
Retete
gustoase si simple cu carne de porc: Ciolan de porc in bere neagra
Ciolan de porc in bere neagra din: ciolan de porc, dafin, cuisoare,
piper, bere neagra, usturoi, mustar, miere, boia dulce, ceapa, sare,
piper, cartofi, ou, faina. Ingrediente: 2 ciolane de porc 2 foi de
dafin 10 cuişoare întregi 10 boabe […]
Gratar de peste cu cascaval
Gratar
de peste cu cascaval din: peste mare, ulei, cascaval, piper, sare.
Ingrediente: peşte mai mare ulei circa 250 g caşcaval piper măcinat sare
Mod de preparare: Peştele se pregăteşte pe gratar. După ce s-a fript
pe o parte, când bucătile de peşte se întorc pe cealaltă parte, peste
fiecare bucată se aşază câte […]
Marinata de peste cu vin alb
Marinata
de peste cu vin alb din: peste, ulei, faina, vin, otet, bulion, piper,
dafin, sare. Ingrediente: 1 kg peşte prăjit 2-3 linguri ulei 1-2 linguri
făină 2-3 linguri vin alb 1-2 linguri oţet 2 linguri bulion piper boabe
foi de dafin sare Mod de preparare: Peştele se prajeste. In tigaia în
care s-a prăjit peştele […]
Gem de macese
Gem
de macese din: macese, whisky, zahar, gelifiant. Ingrediente: 1000 g
măceşe coapte 4 cl whisky 500 g zahăr gelifiant Mod de preparare:
Fructele coapte se spală şi, cu un cuţit, li se taie vârfurile ascuţite.
Se toarnă într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se fierb până se
înmoaie. Se toacă în […]
Pana de somn cu usturoi
Pana
de somn cu usturoi din: somn, morcov, ceapa, usturoi, piper, sare.
Ingrediente: circa 1 kg carne de somn 1 morcov 1 ceapă 1 căpăţână
usturoi piper boabe sare Mod de preparare: Bucata întreagă de carne de
somn se spală bine, apoi se pune la fiert, cu morcovul întreg, ceapa
tăiajă în jumătăţi, piperul […]
Pastravi in hartie
Pastravi
in hartie din: pastravi, lamaie, ceapa, ulei, morcovi, telina, dafin,
piper, vin, otet, sare. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 -2 lămâi 4 cepe 5
linguri ulei 2 morcovi frunze de telină foi de dafin piper 1 cană vin
alb 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă şi se
spală, se zvântă cu […]
Taitei din orez cu bambus
Taitei
din orez cu bambus din: taitei, ulei, crevete, carne de porc, ciuperci,
fasole, bambus, sos de peste, sos de soia, ardei. Ingrediente: tăiţei
din orez cu ou 2 căni ulei vegetal 1/2 cană crevete decorticate 1/2 cană
carne porc feliată 2 linguriţe ciuperci tăiate 1 cană fasole verde
lungă 1/2 cană felii de bambus […]
Crap umplut cu ciuperci inabusite
Crap
umplut cu ciuperci inabusite din: crap, ceapa, paine, ciuperci, oua,
ulei sau unt, patrunjel, piper, lapte, sare. Ingrediente: 1 crap de 1-2
kg 2 cepe 2 felii de pâine albă 200 g ciuperci 2 ouă 2-3 linguri ulei
(sau unt) 1 legătură pătrunjel piper măcinat 1 pahar de lapte dulce sare
Mod de preparare: […]
Halva de morcovi cu alune si fistic
Halva
de morcovi cu alune si fistic din: morociv, lapte, zahar, khoa, alune,
nucsoara, fistic. Ingrediente: 1 kg de morcovi proaspeţi 2 l de lapte
1,5 kg zahăr 200 g khoa 100 g de alune 20 de nucşoare 1 lingură de apă
de trandafir 30 de fistic Mod de preparare: Alegeţi morcovi fragezi şi
[…]
How to Make Delicious Breakfast Pitas (VIDEO)
Delicious Breakfast Pitas How to Make Delicious Breakfast Pitas Enjoy!
Chicken breast kebab
Chicken
breast kebab of: chicken breast, oregano, oil, lemon, salt, peppers,
pepper, garlic. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and cut into
chunks 1 tsp dried oregano 4 tbsp olive oil 1/2 lemon, juiced salt and
pepper 1 green pepper, deseeded and roughly chopped 1 red pepper,
deseeded and roughly chopped 4 garlic cloves, skin on, […]