Retete usoare si rapide
Chicken and aubergine tart
Chicken
and aubergine tart of: pastry, oil, shallots, garlic, aubergine,
pepper, salt, parmesan, basil, chicken breast. Ingredients: 2 sheets
ready-rolled shortcrust pastry 3 tbsp olive oil 2 shalloţs, finely
chopped 2 cloves of garlic, crushed 1 aubergine, finely diced 1 yellow
pepper, deseeded and finely diced 2 chicken breasts, finely diced 1/2
bunch basil leaves […]
Orez cu ficatei de pui
Orez
cu ficatei de pui din: orez, ficatei de pui, sare, zeama de carne, unt,
cascaval. Ingrediente: 250 g orez 250 g ficăţei de pui sare 500 ml
zeamă de carne 150 g unt 150 g caşcaval ras Mod de preparare: Se
curăţă orezul, se spală bine şi se pune într-o cratiţă cu unt fierbinte,
[…]
Pui inabusit cu untdelemn si usturoi
Pui
inabusit cu untdelemn si usturoi din: pui, untdelemn, sare, usturoi.
Ingrediente: un pui o lingură untdelemn sare 3 căţei usturoi Mod de
preparare: Se înăbuşă puiul, presărat cu puţină sare în untdelemn,
împreună cu usturoiul pisat. Se acoperă cu capac şi se lasă, pe foc
domol, să se rumenească uniform. Când a scăzut apa lăsată […]
Chicken tandoori-stuffed potatoes
Chicken
tandoori-stuffed potatoes of: chicken breast, potatoes, yoghurt, cumin,
coriander, cinnamon, chili, sugar. Ingredients: 4 skinless chicken
breasts, diced evenly 8 large floury potatoes, peeled and turned For the
marinade: 300 ml plain yoghurt 1 tsp ground cumin 1 tsp ground
coriander 1 tsp garam maşala 1 tsp ground cinnamon 1 1/2 tsp tandoori
chilii […]
Mancare de carne cu praz
Mancare
de carne cu praz din: praz, carne de vita, untdelemn, bulion, faina,
masline. Ingrediente: 1 kg praz 500 g carne de vită untdelemn bulion de
roşii o jumătate lingură făină câteva măsline Mod de preparare: Se
înăbuşă carnea în untdelemn. Prazul se curăţă de prima foaie, se taie
bucăţi lungi de 4-5 cm […]
Orez cu sote de rinichi
Orez
cu sote de rinichi din: rinichi de vitel, orez, unt, sare, piper,
patrunjel, sos de rosii, zeama de carne, vin. Ingrediente: 2-3 rinichi
de viţel 300 g orez 100 g unt sare piper pătrunjel verde tocat 2 linguri
sos de roşii 2 linguri vin zeamă de carne Mod de preparare: Se curăţă
rinichii de […]
British dessert
British
dessert of: strawberries, sugar, orange, meringue cookies. Ingredients:
350 g strawberries, hulled and sliced 2 tbsp sugar 2 tbsp orange juice
or orange-flavored liqueur 1/4 cups heavy cream 140 g store-bought
meringue cookies How to prepare: Combine the strawberries, sugar, and
orange juice in a bowl, and crush them with a fork. Whip the […]
Pilaf de gaina (sau pui, curcan, rata)
Pilaf
de gaina din: gaina, unt, orez. Ingrediente: 0 găină 2 linguri unt orez
(câte o ceşcuţă de cafea de persoană) Mod de preparare: Se fierbe
carnea cu zarzavat ca pentru supă. Se spală orezul. Se fierbe carnea cu
zarzavat ca pentru supă. Se spală orezul în câteva ape, se lasă în apă
rece […]
Rinichi cu orez
Rinichi
cu orez din: rinichi, ceapa, sos de rosii, vin, faina, sare, piper,
unt, orez, rosii. Ingrediente: 500 g rinichi o ceapă sos de roşii un
pahar vin o jumătate lingură făină sare piper o lingură unt 200 g orez
2-3 roşii Mod de preparare: Se spală şi se taie rinichii în două, pe
[…]
Pui la ceaun cu mujdei de usturoi
Pui
la ceaun cu mujdei de usturoi din: pui, usturoi, sare, untdelemn.
Ingrediente: câţiva pui mici 3-4 căţei usturoi sare 50 ml untdelemn
Mod de preparare: Se spală bine puii, se sărează şi se frig în
untdelemn, înăbuşit, în ceaun. Când sunt gata se ung cu mujdei şi se
servesc cu mămăligă caldă. […]
Rata pe varza acra
Rata
pe varza acra din: varza, rata, slanina, piper, dafin. Ingrediente: o
varză acră o raţă 100 g slănină afumată boabe de piper o frunză dafin
Mod de preparare: Se curăţă şi se spală raţa. Varza se desface foi şi se
spală în câteva ape calde ca să iasă sarea. Apoi se pun patru-cinci […]
Pui umplut cu ficatei de pasare
Pui
umplut cu ficatei de pasare din: pui, ficatei de pasare, ceapa, oua,
paine, sare, piper, patrunjel, unt sau untdelemn. Ingrediente: un pui 3
ficăţei de pasăre o ceapă 2 ouă fierte 2 ouă crude o felie de pâine sare
piper pătrunjel verde o lingură unt sau untdelemn Mod de preparare:
Se rumenesc uşor […]
How to make Christmas Punch (VIDEO)
Christmas Punch How to make Christmas Punch Enjoy!
How to make tasty Rum Balls (VIDEO)
Rum Balls How to make tasty Rum Balls Enjoy!
Baked figs with cinnamon
Baked
figs with cinnamon of: figs, honey, brandy, cinnamon. Ingredients: 6
firm figs 2 tbsp honey 2 tbsp brandy or rum pinch of ground cinnamon
How to prepare: Preheat the oven to 350°F (180°C ). Cut the figs in half
and place closely together in a shallow baking dish. Drizzle with the
honey and brandy, […]
How to make homemade Scalloped Potatoes (VIDEO)
Scalloped Potatoes How to make homemade Scalloped Potatoes Enjoy!
How to make Mini Cheesecakes with Cranberry Sauce (VIDEO)
Mini Cheesecakes with Cranberry Sauce How to make Mini Cheesecakes with Cranberry Sauce Enjoy!
Berries with citrus syrup
Berries
with citrus syrup of: berries, sugar, lemon, orange juice, mint.
Ingredients: 450 g mixed red berries, such as raspberries, strawberries,
and red currants 2/3 cup sugar zest of 1 lemon, cut into thin strips 1
tbsp fresh orange juice 4 sprigs mint, leaves only How to prepare:
Place the mixed berries in a […]
How to make tasty Broccoli Cheese Casserole (VIDEO)
Broccoli Cheese Casserole How to make tasty Broccoli Cheese Casserole Enjoy!
How to make an Apple Pie (VIDEO)
Apple Pie How to make an Apple Pie Enjoy!
How to make Kale Pesto (VIDEO)
Kale Pesto How to make Kale Pesto Enjoy!
How to make Seafood Paella (VIDEO)
Seafood Paella How to make Seafood Paella Enjoy!
How to make Pumpkin Spice Scones (VIDEO)
Pumpkin Spice Scones How to make Pumpkin Spice Scones Enjoy!
Honey-baked apricots
Honey-baked
apricots of: apricot, honey, almonds, ginger, mascarpone. Ingredients: 4
ripe, juicy apricots, halved and pitted 3 tbsp honey 3 tbsp sliced
almonds pinch of ground ginger or cinnamon 2/3 cup mascarpone cheese,
for serving How to prepare: Preheat the oven to 400°F (200°C). Lightly
butter a shallow baking dish just large enough to […]
How to roast a Duck (VIDEO)
How to roast a Duck How to roast a Duck Enjoy!
Piept de manzat cu sos
Piept
de manzat cu sos din: piept de manzat, ceapa, sare, piper, cimbru,
patrunjel, usturoi, vin, untdelemn. Ingrediente: l kg piept de mânzat 2
cepe sare piper cimbru pătrunjel verde 2 căţei usturoi un pahar vin alb
untdelemn Mod de preparare: Se taie pieptul de mânzat în felioare
mici. Se toacă ceapa, usturoiul, pătrunjelul […]
Oua umplute cu ficatei de pui
Oua
umplute cu ficatei de pui din: oua, ficatei, smantana, pesmet, unt,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 6-8 ouă de fiert 4-5 ficăţei 3 ouă
crucde 3-4 linguri smântână pesmet 25 g unt sare piper o lingură cu
pătrunjel verde tocat fin Mod de preparare: Se fierb cele opt ouă
tari, se curăţă de coajă, […]
Pui cu rosii si tarhon
Pui
cu rosii si tarhon din: pui, faina, untdelemn, suc de rosii, frunze de
tarhon, ceapa. Ingrediente: un pui o linguriţă faină untdelemn suc de
roşii frunze de tarhon o ceapă Mod de preparare: Se înăbuşă pe foc
mic, cu untdelemn, bbucăţile de pui şi ceapa tocată, până scade apa
lăsată de carne. Apoi […]
Reteta rata cu masline
Reteta
rata cu masline din: rata, ceapa, ulei, faina, vin, dafin, piper, suc
de rosii, masline. Ingrediente: o raţă 2 cepe 4 linguri untdelemn o
jumătate linguriţă făină o jumătate pahar vin alb o foaie dafin 3-4
boabe de piper 2-3 felii de lămâie fără coajă o jumătate pahar suc de
roşii 10-15 măsline Mod […]
Pui cu tarhon si suc de rosii
Pui
cu tarhon si suc de rosii din: pui, faina, ulei, suc de rosii, tarhon,
ceapa. Ingrediente: un pui o linguriţă faină untdelemn suc de roşii
frunze de tarhon o ceapă Mod de preparare: Se înăbuşă pe foc mic, cu
untdelemn, bbucăţile de pui şi ceapa tocată, până scade apa lăsată de
carne. Apoi se […]
Rasol de carne de vita
Rasol
de carne de vita din: carne rasol, legume, sare, apa. Ingrediente: 1 kg
carne rasol (rasol alb sau os cu măduvă) legume sare apă Mod de
preparare: Carnea se pune la fiert în apă fierbinte, se spumuieşte, se
pun legumele (morcovi, pătrunjel, ţelină, ceapă), care dau gust
rasolului şi se lasă să fiarbă […]
Chicken fondants
Chicken
fondants of: chicken breast, tarragon, cheese, salt, pepper, flour,
butter, milk. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned and finely diced 2
sprigs tarragon, chopped 100 g mimolette cheese, grated 100 ml double
(heavy) cream salt and pepper 500 g self-raising flour 80 g butter,
melted 1 egg, beaten 250 ml milk 30 g butter How […]
Chicken fondants
Chicken
fondants of: chicken breast, tarragon, cheese, salt, pepper, flour,
butter, milk. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned and finely diced 2
sprigs tarragon, chopped 100 g mimolette cheese, grated 100 ml double
(heavy) cream salt and pepper 500 g self-raising flour 80 g butter,
melted 1 egg, beaten 250 ml milk 30 g butter How […]
Dulceata de coacaze negre
Dulceata
de coacaze negre din: coacaze, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg
coacăze 1 kg zahăr 300 ml apă 1 lămâie Mod de preparare: Speli
fructele, le alegi şi le rupi codiţele. După ce s-au scurs, le pui la
fiert. Când încep să clocotească, adaugi zahărul şi zeama de lămâie şi
laşi să fiarbă […]
Fruit compote
Fruit
compote of: butter, plums, apricots, apples, pear, cinnamon, sugar,
lemon juice, yoghurt. Ingredients: 2 tbsp butter 6 pitted dried plums,
chopped 6 dried apricots, chopped 2 large apples, peeled, chopped 1 firm
ripe pear, peeled, chopped 1 cinnamon stick 2 tsp sugar 2 tsp lemon
juice yogurt or honey, to serve How to […]
Papricas cu pui
Papricas
cu pui din: pui, ceapa, faina, ou, patrunjel, marar, unt, bulion,
lapte. Ingrediente: un pui o ceapă 4 linguri făină un ou pătrunjel şi
mărar verde o lingură unt o lingură bulion o jumătate ceaşcă lapte Mod
de preparare: Se spală şi se taie puiul în bucăţi. Se prăjesc bucăţile
de pui împreună […]
Dulceata de cirese cu lamaie
Dulceata
de cirese cu lamaie din: cirese, lamaie, zahar. Ingrediente: 2 kg
cireşe 1 lămâie 1,5 kg zahăr 4 plicuri zahăr vanilat Mod de
preparare: Speli fructele, le îndepărtezi codiţele şi le scoţi sâmburii.
Amesteci cireşele cu zahărul şi dai vasul la frigider peste noapte, ca
fructele să lase suc. A doua zi, […]
Cocos cu ciuperci si sos de vin
Cocos
cu ciuperci si sos de vin din: cocos, slanina, ceapa, usturoi,
ciuperci, vin, faina, sare, piper. Ingrediente: un cocoş 100 g slănină 2
cepe un căţel usturoi 5-6 ciuperci un pahar vin o linguriţă făină sare
piper Mod de preparare: Un cocoş se desface în bucăţi şi se pune
împreună cu slănina tăiată bucăţele, […]
Pui cu dovlecei in floare si smantana
Pui
cu dovlecei in floare si smantana din: pui, unt, faina, dovlecei, sare,
smantana, lamaie. Ingrediente: un pui 2 linguri unt un praf făină 5-6
dovlecei tineri sare 50 ml smântână zeamă de lămâie Mod de preparare:
Se spălă puiul, se taie bucăţi şi se rumeneşte înăbuşit, în unt,
împreună cu o ceapă tocată. […]
Rata cu castraveciori acri
Rata
cu castraveciori acri din: rata, ulei, ceapa, castraveciori, verdeata,
faina, suc de rosii. Ingrediente: o raţă 3-4 linguri untdelemn o ceapă 6
castraveciori în saramură verdeaţă o jumătate lingură făină suc de
roşii Mod de preparare: Se spală raţa, se taie bucăţi şi se pune, cu
ceapa tăiată mărunt, la fiert, cu capac, până […]
Pui cu patrunjel si smantana
Pui
cu patrunjel si smantana din: pui, ceapa, untdelemn, rosie, smantana,
faina, patrunjel, ou. Ingrediente: un pui o ceapă o lingură untdelemn o
reoşie mică 500 ml smântână o linguriţă făină o legătură pătrunjel verde
un ou Mod de preparare: Se înăbuşă bucăţile de pui, împreună ccu
ceapa, în untdelemn, la foc mic, apoi […]
Bunatati pentru iarna: ZACUSCA
ZACUSCA:
Zacuscă cu morcovi si vinete O reteta savuroasa de Zacuscă cu morcovi
si vinete din: vinete, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 6 vinete 50 ardei grasi un kg ceapa 100 g morcovi
doua kg rosii 500 ml ulei sare piper Mod de preparare: Se coc
vinetele şi […]
Reteta zilei: Smochine caramelizate cu ricotta
Smochine
caramelizate cu ricotta din: unt, smochine, zahar, otet balsamic,
bourbon, ricotta, piper. Ingrediente: 2 linguri unt 12 smochine
proaspete, taiate in jumatati zahar 1/4 cana 3 linguri de oțet balsamic 1
lingura de bourbon brânză ricotta proaspătă piper proaspăt măcinat după
gust Mod de preparare: Topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se
[…]
Rata (sau gasca) cu castraveciori
Rata
(sau gasca) cu castraveciori din: rata, untdelemn, ceapa, castraveciori
in saramura, verdeata, faina, suc de rosii. Ingrediente: o raţă 3-4
linguri untdelemn o ceapă 6 castraveciori în saramură verdeaţă o
jumătate lingură făină suc de roşii Mod de preparare: Se spală raţa,
se taie bucăţi şi se pune, cu ceapa tăiată mărunt, la […]
Kentucky corn chicken
Kentucky
corn chicken of: chicken wings, buttermilk, flour, eggs, cornflakes,
oregano, tabasco, oil. Ingredients: 2 chicken wings 300 ml buttermilk
100 g flour 2 eggs, beaten 200 g cornflakes 1 tsp dried oregano few
drops Tabasco vegetable oil How to prepare: Place the chicken wings in
a bowl with the buttermilk. Refrigerate for at […]
Hamburger cu muguri de pin
Hamburger
cu muguri de pin din: carne de vita, ceapa, oua, coriandru, ulei,
muguri de pin, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne tocată de vită 1
ceapă mare 2 ouă 1/2 linguriţă coriandru uscat sare piper ulei ceapă
verde muguri de pin, pentru decor Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o
căleşti 1-2 minute în […]
Aripioare picante cu sos de soia
Aripioare
picante cu sos de soia din:aripioare de pui, ulei, chimen, usturoi,
curry, lamai, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 kg aripioare de
pui 5 linguri ulei 1 linguriţă chimen 4 căţei usturoi 1 linguriţă curry
piper sare 2 lămâi 2 linguri sos de soia Mod de preparare: Speli
aripioarele, le cureţi, le […]
Chicken meatballs
Chicken
meatballs of: bread, chicken, onoin, garlic, lemon, oegano, salt,
pepper, olive oil. Ingredients: 2 slices stale bread, crusts removed 1
kg minced chicken 1 onion, peeled and grated 1 clove of garlic, crushed 1
lemon, zested 2 tsp dried oregano salt and pepper 3 tbsp olive oil
How to prepare: Soak the bread […]
Dulceata de piersici cu ghimbir
Dulceata
de piersici cu ghimbir din: piersici, zahar, apa, ghimbir, lamaie.
Ingrediente: 2 kg piersici 1 kg zahăr 400 ml apă 2 linguriţe ghimbir ras
1 lămâie Mod de preparare: Speli piersicile, le scoţi sâmburii şi le
tai în patru. Dizolvi zahărul în apă, pui fructele şi laşi să fiarbă 30
de minute, după […]
Placinta mexicana
Placinta
mexicana din: piept de pui, bacon, cascaval, porumb, ceapa, ulei,
tortilla, oregano, patrunjel, boia, sare, piper. Ingrediente: 2 piepţi
de pui 100 g bacon 200 g caşcaval ras 200 g porumb 1 ceapă ulei 4
tortilla 4 linguriţe oregano proaspăt pătrunjel tăiat fin boia iute sare
piper boia dulce Mod de preparare: Căleşti […]
Murături asortate. Trei moduri simple de a prepara murături
Murături
asortate. Trei moduri simple de a prepara murături: Reteta zilei:
Castraveti murati cu ardei iute si usturoi Castraveti murati cu ardei
iute si usturoi din: castraveti, usturoi, marar, ardei iute, otet,
zahar, sare, seminte de mustar, cuisoare, frunze dafin. Ingrediente:
3-4 castraveti 4 catei de usturoi 4 crengute de marar 1 ardei […]
Barcute de castraveti cu branza
Barcute
de castraveti cu branza din: castraveti, unt, branza, ardei, patrunjel,
ceapa. Ingrediente: 8 castraveţi 60 g unt 300 g brânză telemea 2 ardei
graşi roşii 2-3 fire pătrunjel frunze de ceapă verde Mod de preparare:
Tai mărunt pătrunjelul, ardeii şi ceapa verde. Speli bine castraveţii,
elimini capetele şi îi tai în felii groase […]
Compot de piersici cu capsuni
Compot
de piersici cu capsuni din: piersici, capsuni, zahar. Ingrediente: 2 kg
piersici 200 g căpşuni zahăr 3 plicuri zahăr vanilat Mod de
preparare: Speli piersicile şi le opăreşti până se crapă coaja. Le
descojeşti, îndepărtezi sâmburii şi le tai în jumătate. Pui în fiecare
bucată câte o jumătate de căpşună şi aşezi fructele […]
Omleta cu fasole verde
Omleta
cu fasole verde din: oua, fasole, unt, telemea, smantana, marar, rosii,
busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole verde 80 g unt 4
ouă 150 g telemea de oaie 2 linguri smântână mărar piper roşii busuioc 2
linguri ulei Mod de preparare: Fierbi 15 minute fasolea în apă cu
sare şi o […]
Cartofi cu smantana si cascaval
Cartofi
cu smantana si cascaval din: cartofi, oua, unt, lapte, smantana,
cascaval, sare, piper. Ingrediente: 300 g cartofi fierţi în coajă 3 ouă
50 g unt sare piper 75 ml lapte 75 ml smântână 50 g caşcaval ras Mod de
preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi tai felii rotunde. Baţi ouăle
cu smântână, laptele […]
Compot de ananas cu cirese
Compot
de ananas cu cirese din: ananas, cirese, zahar, menta. Ingrediente: 1
ananas mare 100 g cireşe zahăr frunze de mentă Mod de preparare:
Cureţi ananasul, îl tai felii şi îndepărtezi mijlocul tare. Speli
cireşele, le scoţi sâmburii şi le tai bucăţi. Pui fructele, cu câteva
frunze de mentă, în borcane de 800 de […]
How to make tasty Pizza Rolls (VIDEO)
Pizza Rolls How to make tasty Pizza Rolls Enjoy!
How to make Chocolate Tart (VIDEO)
Chocolate Tart How to make Chocolate Tart Enjoy!
Cum se prepara tartinele simple
Sunt
tartine pregătite uzual cu mezeluri, brânzeturi, peşte sau salate, care
nu necesită pregătire prealabilă specială pentru folosirea în acest
scop. Tartina se realizează prin aşezarea uneia sau mai multor feliuţe
(sau bucăţi) din produsul respectiv pe o felie de pâine unsă cu un strat
subţire de unt sau margarină. Dintre cele mai cunoscute şi […]
How to make Halloween Punch (VIDEO)
Halloween Punch How to make Halloween Punch Enjoy!
How to make Turkey Meatballs (VIDEO)
Turkey Meatballs How to make Turkey Meatballs Enjoy!
Aperitive in ardei gras sau capia
Se
taie capacul ardeiului din jurul cozii, se curăţă de seminţe şi se
umple cu amestecul pentru aperitive. Tradiţional, ardeiul se umple cu:
pastă de brânză; urdă cu mărar; salată de varză. Se serveşte fie ardeiul
umplut, întreg, fie tăiat în rondele mai groase (de 1-2 cm).
Pofta […]
How to make Vegetarian Tacos (VIDEO)
Vegetarian Tacos How to make Vegetarian Tacos Enjoy!
How to make Beef Tacos (VIDEO)
Beef Tacos How to make Beef Tacos Enjoy!
How to make Vegetable Beef Stew (VIDEO)
Vegetable Beef Stew How to make Vegetable Beef Stew Enjoy!
How to make Fried Brussels Sprouts (VIDEO)
Fried Brussels Sprouts How to make Fried Brussels Sprouts Enjoy!
How to make tasty Lemon Pound Cake (VIDEO)
Lemon Pound Cake How to make tasty Lemon Pound Cake Enjoy!
Cum se prepara aperitivele in praz
Prazul
de dimensiuni mai mari se taie în bucăţi de 4-5 cm. Se scot cu atenţie
tuburile cu diametrul mai mare şi fiecare se umple cu amestecuri pentru
aperitive. Pentru uşurarea separării tuburilor de praz, acesta poate fi
puţin opărit în prealabil. Ca umplutură, uzual se folosesc amestecuri de
peşte, de brânză, sau cârnăciori prăjiţi. […]
Trei alimente care ajută digestia (stil de viaţa sănătos)
Sănătatea
sistemului digestiv depinde, în mod direct, de sănătatea generală, iar
imunitatea joacă un rol extrem de important în acest caz. Un stil de
viaţa sănătos, care implică o alimentaţie corectă, mişcare şi hidratare,
generează la rândul său sănătatea întregului organism. Un element cheie
în digestie este, bineînțeles, dieta. Fibrele, magneziul și acizii
grași Omega […]
How to make tasty Apple Crisp (VIDEO)
Apple Crisp How to make tasty Apple Crisp Enjoy!
Tarta cu branza si ceapa caramelizata
Tarta
cu branza si ceapa caramelizata din: unt, zahar, ulei, faina, ceapa,
vin, branza, oua, smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 85 g unt 3
linguri apă 1 lingură zahăr 1 lingură ulei sare 1 cană făină Pentru
umplutură: 3 cepe albe, curăţate şi tocate fin 2 linguri unt sare un pic
de zahăr 2-4 linguri vin sec, […]
Reteta dulceata de coacaze rosii
Reteta
dulceata de coacaze rosii din: coacaze, lamaie, zahar. Ingrediente: 1,5
kg coacăze 600 g zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Speli fructele,
le alegi şi le laşi la scurs. Le amesteci cu zahărul şi le ţii peste
noapte la frigider. A doua zi, le pui la foc împreună cu zeama de lămâie
[…]
Tarta cu rosii si ardei
Tarta
cu rosii si ardei din: faina, oua, unt, ardei, rosii, usturoi,
smantana, cascaval, cimbru, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g
făină 100 g unt 1 ou 1 praf sare Pentru umplutură: 2 ardei graşi (roşu
şi verde) 1 căţel usturoi 4-5 roşii cherry 3 ouă 2 linguri smântână 150 g
caşcaval sau brânză […]
Jeleu de visine cu frisca
Jeleu
de visine cu frisca din: jeleu, apa, visine, zahar, frisca, menta.
Ingrediente: 4 plicuri jeleu 1 litru apă 1 kilogram vişine 8-9 linguri
zahăr Pentru decor: frişcă frunze de mentă Mod de preparare: Speli
vişinele şi le scoţi sâmburii. Le laşi la scurs, apoi le împărţi, în mod
egal, în 4 sau 5 […]
Dulceata simpla de visine
Dulceata
simpla de visine din: visine, zahar. Ingrediente: 2 kg vişine 1,5 kg
zahăr Mod de preparare: Speli vişinele, le scurgi şi le scoţi
sâmburii. Torni zahărul, amesteci şi aştepţi să-şi lase sucul. Pui
cratiţa la foc mic şi laşi să fiarbă. Ori de câte ori esie nevoie, iei
spuma. Dulceaţa este gata […]
Rata (sau purcel) pe varza acra
Rata
(sau purcel) pe varza acra din: varza acra, rata, slanina afumata,
piper, dafin. Ingrediente: o varză acră o raţă 100 g slănină afumată
boabe de piper o frunză dafin Mod de preparare: Se curăţă şi se spală
raţa. Varza se desface foi şi se spală în câteva ape calde ca să iasă
sarea. […]
Marinated herring salad
Marinated
herring salad of: onion, sour cream, yoghurt, sugar, lemon juice,
apples, salt, pepper, herring fillet, potatoes. Ingredients: 1 sweet
onion, thinly sliced 1 cup sour cream 1/2 cup plain yogurt 1 tbsp fresh
lemon juice 1/4 tsp sugar 2 tart apples, peeled, cored, and thinly
sliced 2 small sour pickles (cornichons), chopped salt and […]
Pui cu rosii si patrunjel
Pui
cu rosii si patrunjel din: unt, ulei, rosii, pui, ceapa, usturoi,
faina, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri unt 1 lingură ulei 4-5 roşii 1
pui sare piper 1 ceapă 3-4 căţei usturoi 1 linguriţă făină 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Speli, porţionezi puiul, îl usuci, îl dai cu
sare şi piper şi îl ţii […]
Cum se prepara aperitivele in rosii
Se
aleg roşii de mărime medie şi nu prea coapte. Se taie un capac în zona
codiţei şi se scoate cu o linguriţă interiorul mai moale (cu seminţe).
Carcasa de roşie groasă de câţiva mm, astfel curăţată, se umple cu orice
amestec pentru aperitive (în special salată de vinete, pastă de brânză,
salată de boeuf). […]
Mititei de vita si de oaie
Mititei
de vita si de oaie din: carne de oiae, carne de vita, mujdei, ardei,
patrunjel, bicarbonat, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de oaie
grasă 500 g carne de vită grasă sare 2 linguri mujdei 2 ardei iuţi,
tăiaţi mărunt 2 legături pătrunjel piper 5 g bicarbonat 200 ml supă de
oase (sau apă […]
Rosii si dovlecei cu orez
Rosii
si dovlecei cu orez din: dovlecei, rosii, kaizer, masline, orez,
usturoi, cimbru, busuioc, ulei, sare, piper, unt. Ingrediente: 3
dovlecei 3-4 roşii 150 g kaizer 150 g măsline negre 1 cană orez 4-5
căţei usturoi cimbru frunze busuioc ulei sare piper unt supă legume
Mod de preparare: Fierbi orezul urmând instrucţiunile de pe […]
Budinca de fasole verde cu cascaval
Budinca
de fasole verde cu cascaval din: fasole, smantana, lapte, oua, faina,
unt, oua, cascaval, bacon, sare, piper. Ingrediente: 600 g fasole verde
350 ml smântână 400 ml lapte 6 ouă 6 linguriţe făină 35 g unt sare piper
6 ouă fierte 150 g caşcaval bacon rumenit Mod de preparare: Baţi
ouăle cu făina, […]
Crochete de peste umplute
Crochete
de peste umplute din: file de cod, faina, pesmet, oua, fasole, marar,
ulei, sare. Ingrediente: 4 bucăţi file de cod 100 g făină pesmet 2 ouă
150 g fasole verde 1 legătură mărar ulei pentru prăjit sare Mod de
preparare: Opăreşti fasolea verde în apă cu sare. Separat, baţi ouăle,
iar pesmetul îl […]
Tarta cu vanilie si visine
Tarta
cu vanilie si visine din: faina, oua, unt, zahar, lapte, gelatina,
frisca, visine. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 2 gălbenuşuri 1
ou 100 g unt 50 g zahăr pudră 1 praf de sare 1 pliculeţ zahăr vanilat
1-2 linguri lapte Pentru crema de vanilie: 3 gălbenuşuri 120 g zahăr
pudră 1 pliculeţ zahăr […]
Chiftelute de cartofi cu branza
Chiftelute
de cartofi cu branza din: cartofi, ceapa, branza, lapte, oua, ulei,
marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 1 ceapă 150 g brânză sărată
100 ml lapte 6 linguri făină 4 ouă ulei sare piper 1 legătură mărar
Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi, apoi îi scurgi şi îi
pasezi. Amesteci piureul obţinut […]
Cum se prepara aperitivele pe foi de ceapa
Ceapa
(roşie sau „de apă”) de formă cât mai alungită se pregăteşte în două
moduri: se taie la ambele capete (capace mari) se opăreşte puţin şi se
separă cu grijă tuburile care constituie suportul aperitivelor; se taie
pe jumătate şi se separă „foi” de forma şi dimensiunea cupei unei
linguri. Se sărează şi după circa 10 […]
Reteta zilei: Peste la gratar
Peste
la gratar din: portocala, lamaie, vin alb, ulei de masline, usturoi,
ardei iute, maghiran, sare, friptura de rechin, oregano, tortilla, sos.
Ingrediente: coaja si sucul de la 1 portocala si o lamaie 3 linguri vin
alb 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1/2 linguriță
ardei iute 1/2 lingurita maghiran uscat […]
Prajitura cu orez si visine
Prajitura
cu orez si visine din: faina, unt, orez, oua, zahar, lapte, visine,
fulgi de migdale, frisca. Ingrediente: Pentru aluat: 1 gălbenuş 250 g
făină 125 g unt 1 praf de sare 50 ml apă Pentru umplutură: 200 g orez 2
ouă 1 lingură făină 1 praf de sare 4 linguri zahăr pudră 2 plicuri […]
Stuffed mushrooms
Stuffed
mushrooms of: mushrooms, oil, shallots, garlic, nuts, salt, pepper,
cheese, pancetta. Ingredients: 8 portobello mushrooms 2 tbsp olive oil,
plus more for greasing 4 shallots, finely chopped 2 garlic cloves,
minced 3/4 cup pine nuts, toasted 1/4 cup roughly torn basil 1/4 cup
finely chopped parsley salt and freshly ground black pepper 175 g […]
Piept de pui cu legume fierte
Piept
de pui cu legume fierte din: piept de pui, busuioc, fasole, marar,
feta, morcovi, usturoi, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 bucăţi de
piept pui, dezosate 1 legătură busuioc 300 g fasole verde 1 legătură
mărar sau tarhon 90 g brânză feta, mărunţită 120 g cremă de brânză 4-5
morcovi 1 căţel usturoi pisat […]
Chebab de pui
Chebab
de pui din: carne de pui, ceapa, ardei, usturoi, patrunjel, chimen,
piper, ienibahar, cimbru, cardamom, boia, coriandru. Ingrediente: 800 g
carne de pui 1 ardei capia 1 ceapă 4-5 căţei usturoi 1 legătură
pătrunjel verde 1 linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă piper negru
măcinat 8 boabe ienibahar măcinate 1 linguriţă cimbru uscat câteva
seminţe […]
Scrambled eggs with smoked salmon
Scrambled
eggs with smoked salmon of: eggs, milk, salt, pepper, salmon, chives,
muffins. Ingredients: 6 large eggs 2 tbsp whole milk salt and freshly
ground black pepper 1 tbsp butter 8oz (225g) smoked salmon, cut into
thin strips, or hot smoked salmon, flaked 2 tbsp finely chopped chives 4
english muffins, split and toasted […]
Dulceata de cirese amare cu lamaie
Dulceata
de cirese amare cu lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 kg cirese 2 kg zahar zeama de la 1 lamaie Mod de
preparare: Speli cireşele, le scurgi şi le scoţi sâmburii. Le amesteci
cu zahărul şi zeama de lămâie şi le dai la frigider peste noapte. Fierbi
dulceaţa la […]
Tortilla cu carne de pui si legume
Tortilla
cu carne de pui si legume din: tortilla piept de pui, rosii,
castraveti, salata, sare, piper, smantana, patrunjel, marar, usturoi.
Ingrediente: 4 foi tortilla 1 piept de pui dezosat 8 roşii cherry 4
castraveţi 4 frunze mari salată verde creaţă sare piper Pentru sos: 4
linguri smântână groasă sare 1/2 legătură pătrunjel 1/2 legătură […]
Zacusca clasica de vinete
Zacusca
clasica de vinete din: rosii, vinete, ardei, ulei, ceapa, sare.
Ingrediente: 1 kg roşii 4 vinete medii 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari)
3-4 linguri ulei 1 ceapă sare Mod de preparare: Vinetele se coc, se
curăţă de coajă şi se toacă cu un cuţit de lemn. Se lasă apoi în
strecurătoare pentru a […]
Compot de cirese dulci
Compot
de cirese dulci din: cirese, apa, zahar. Ingrediente: 2 kg cireşe 2 l
apă 750 g zahăr 5-6 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Speli
cireşele, le rupi codiţele şi le aşezi în borcane de 800 de grame. Pui
în fiecare borcan câte 3 linguri de zahăr şi una de zahăr vanilat. Torni
[…]
Dovlecei la cuptor cu branza
Dovlecei
la cuptor cu branza din: dovlecei, branza, oua, smantana, pesmet,
marar, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 250 g brânză 4 ouă sare 200 g
smântână 4 linguri pesmet piper 1 legătură mărar Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi dai prin ră/ătoare, îi scurgi, apoi îi storci bine
şi îi laşi deoparte. Separat, amesteci smântână […]
Reteta gem de zmeura
Reteta
gem de zmeura din: zmeura, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg
zmeură 700 g zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Alegi
zmeura, o speli în mai multe ape şi o laşi la scurs. Stropeşti cu zeamă
de lămâie jumătate din cantitatea de fructe, pui o parte din zahăr, […]
Cotlet de porc cu menta
Cotlet
de porc cu menta din: cotlet, ulei, ceapa, menta, unt, sare, piper.
Ingrediente: 2 cotlete 1 lingură ulei sare şi piper 4 fire ceapă verde 1
legătură mentă unt Mod de preparare: Ungi cotletele cu ulei şi
presari pe ambele părţi sare şi piper, apoi le dai la rece. Incingi
grătarul şi le […]
Reteta compot de caise
Reteta
compot de caise din: caise, zahar, apa. Ingrediente: 4 kg caise 1,2 kg
zahăr apă Mod de preparare: Speli caisele şi le aşezi în borcane de
800 de grame. Pui în fiecare borcan câte 3 linguri de zahăr şi torni apă
cât să acoperi fructele, dar să rămână loc şi să fiarbă. […]
How to make Chicken with Waffles (VIDEO)
Chicken with Waffles How to make Chicken with Waffles Enjoy!
How to make Jalapeno Deviled Eggs (VIDEO)
Jalapeno Deviled Eggs How to make Jalapeno Deviled Eggs Enjoy!
Cum se prepara aperitivele pe frunze de salata verde
Frunzele
întregi de salata verde sau lăptuci, de mărime medie, sunt spălate bine
în prealabil, apoi tăiate la dimensiuni convenabile (jumătăţi sau
sferturi). Peste fiecare bucată se adaugă amestecul pentru aperitive sau
salata. Pentru comoditatea servirii, cât şi pentru obţinerea unui efect
suplimentar, frunzele se rulează, obfinându-se un tub (o sarma cu
capete neîndoite) care […]
How to make Cherry Chocolate Chip Cookies (VIDEO)
Cherry Chocolate Chip Cookies How to make Cherry Chocolate Chip Cookies Enjoy!
How to make Doritos Tacos (VIDEO)
Doritos Tacos How to make Doritos Tacos Enjoy!
Zacusca de ghebe (sau alte ciuperci)
Zacusca
de ghebe din: rosii, ghebe, ardei, ulei, ceapa, sare, zahar.
Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 kg ghebe 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari)
3-4 linguri ulei 2 cepe sare zahăr (opţional) Mod de preparare:
Ghebele se curăţă, se spală bine şi se fierb în apă cu sare. In rest, se
procedează ca la zacusca […]
How to make delicious Strawberry Ice Cream (VIDEO)
Strawberry Ice Cream How to make delicious Strawberry Ice Cream Enjoy!
How to make Chili Dogs (VIDEO)
Chili Dogs How to make Chili Dogs Enjoy!
How to make tasty Fruit Tart (VIDEO)
Fruit Tart How to make tasty Fruit Tart Enjoy!
How to make Kale Salad (VIDEO)
Kale Salad How to make Kale Salad Enjoy!
How to make Chicken with Peanut Sauce (VIDEO)
Chicken with Peanut Sauce How to make Chicken with Peanut Sauce Enjoy!
Gogosari si rosii in untdelemn
Gogosari
si rosii in untdelemn din: rosii, gogosari, ceapa untdelemn, telina,
sare, piper. Ingrediente: 20 roşii mijlocii 20 gogoşari verzi 6 cepe un
pahar untdelemn frunze de ţelină sare şi piper Mod de preparare:
Gogoşarii şi roşiile se spală, se lasă să se scurgă bine de apă se taie
în felii subţiri şi se pun […]
How to make tasty Crepes (VIDEO)
Crepes How to make tasty Crepes Enjoy!
Ciocanele de pui invelite in bacon
Ciocanele
de pui invelite in bacon din: ciocanele, bacon, ulei, mustar,
cimbrisor, rozmarin, rosii, sare, piper. Ingrediente: 6 ciocănele de pui
6 felii bacon 2 linguri muştar 1 lingură ulei cimbrişor uscat rozmarin
uscat sare piper roşii cherry Mod de preparare: Speli ciocănelele de
pui, le îndepărtezi pielea, le crestezi în 2-3 locuri, le […]
Dulceata de zmeura proaspata
Dulceata
de zmeura proaspata din: zmeura, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg
zmeură 1 kg zahăr 300 ml apă zeama de la 1 lămâie Mod de preparare:
Alegi fructele, le speli şi le scurgi. Pui apa pe foc şi dizolvi
zahărul, după care adaugi fructele şi laşi să fiarbă la foc mediu,
amestecând […]
Minipizza cu rosii
Minipizza
cu rosii din: drojdie, faina, zahar, ulei, malai, rosii, usturoi,
ceapa, bulion, sare, piper, busuioc, oregano. Ingrediente: Pentru aluat:
5 g drojdie 250 g făină 1/2 linguriţă zahăr 100 ml apă călduţă sare 2
linguri ulei 1 lingură mălai, pentru tapetat Pentru umplutură: 500 g
roşii cherry, roşii şi galbene 6 căţei usturoi sare […]
Dulceata gustoasa de caise
Dulceata
gustoasa de caise din: caise, zahar, apa. Ingrediente: 600 ml apă 1
kg zahăr 50 de caise Mod de preparare: Speli caisele, le scurgi, le
scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe. Amesteci zahărul cu apa până se
dizolvă. Adaugi caisele şi ţii pe foc, amestecând uşor, până când
siropul se leagă. Dulceaţa […]
Conserva de peste
Conserva
de peste din: peste, apa, ulei, otet, piper, boabe de mustar, dafin.
Ingrediente: 2 kg peşte 1/2 l apă 1/2 l ulei 200 ml oţet boabe de piper
câteva boabe de muştar 3 foi de dafin Mod de preparare: Se sărează
peştele şi se toarnă peste el 200 ml oţet. Se lasă 24 […]
Dulceata de visine si cirese
Dulceata
de visine si cirese din: visine, cirese, lamai, zahar. Ingrediente: 2
kg vişine 2 kg cireşe 2 lămâi 2,5 kg zahăr Mod de preparare: Speli
fructele, le îndepărtezi codiţele, le scoţi sâmburii şi le amesteci cu
zahărul. Dai vasul la frigider peste noapte, a doua zi torni zeama de la
lămâi şi […]
Simple cheese omelet
Simple
cheese omelet of: eggs, milk, cheese, butter. Ingredients: 2 eggs drop
of milk salt and freshly ground black pepper 1 tbsp butter handful of
grated cheese How to prepare: Crack the eggs into a bowl and lightly
whisk with a drop of milk. Season with salt and pepper. Heat a small
frying pan […]
Chiftelute de curcan cu verdeata
Chiftelute
de curcan cu verdeata din: carne de curcan, morcov, cascaval,
patrunjel, marar, ou, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne
curcan 1 morcov 50 g caşcaval ras 2 felii franzelă 1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar 1 ou sare piper făină sau pesmet ulei, pentru prăjit
Mod de preparare: Speli carnea şi […]
Reteta ardei capia in otet
Reteta
ardei capia in otet din: ardei, sare, piper, otet. Ingrediente: ardei
otet sare boabe de piper Mod de preparare: Ardeii se spală, se lasă să
se scurgă şi se coc pe aragaz, cu multă grijă, întorcându-i pe toate
părţile şi observând să nu se ardă sau să se usuce prea tare. Se lasă să
[…]
Dulceata de smochine cu lamaie
Dulceata
de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai. Ingrediente: 1 kg
smochine zahăr 2 lămâi Mod de preparare: Speli smochinele, le scurgi
şi le înţepi cu furculiţa. Le amesteci cu zahărul şi le dai la frigider
1-2 ore. Aşezi dulceaţa pe foc mic, amestecând constant să nu se
lipească de margini. După ce […]
Baghete umplute cu sunca
Baghete
umplute cu sunca din: baghete, sunca, branza, unt, ierburi, usturoi,
sare, piper. Ingrediente: 2 baghete subţiri 300 g şuncă 300 g brânză
telemea sau caşcaval 60 g unt ierburi aromate 2-3 fire usturoi verde
sare piper Mod de preparare: Tai baghetele în felii groase de 2 cm,
fără a le desprinde de tot […]
Gem de catina cu lamaie
Gem
de catina cu lamaie din: catina, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg
cătină 500 g zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Speli fructele, le alegi
şi le rupi codiţele. Le pui într-o cratiţă, torni apă cât să le acoperi
şi le laşi să clocotească 5 minute. Le scurgi, le pasezi şi le treci
printr-o […]
Omleta la cuptor cu legume
Omleta
la cuptor cu legume din: ceapa, ciuperci, ardei, dovlecel, branza, oua,
ulei. Ingrediente: 2 cepe verzi 150 g ciuperci 1 ardei gras roşu 1
ardei gras galben 1 dovlecel 100 g brânză feta 4 ouă ulei Mod de
preparare: Incingi cuptorul. Tai ceapa verde, ciupercile şi dovlecelul
felii, iar ardeii fâşii. Fărâmiţezi brânza […]
Papricas din carne de oaie
Papricas
din carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, untdelemn, boia.
Ingrediente: 500 g carne de oaie 4-5 cepe untdelennn puţină boia roşie
de ardei dulce Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă untdelemnul şi
cepele tăiate felii subţiri ca să se înmoaie. Se adaugă boia de ardei,
bucăţele de came, apă şi […]
Reteta de praz umplut cu carne de vita
Reteta
de praz umplut cu carne de vita din: praz, carne de vita, untdelemn,
piper, verdeata. Ingrediente: 6-7 bucăţi de praz partea albă 500 g carne
preparată ca pentru ardei umpluţi cu carne untdelemn boabe de piper
verdeaţă Mod de preparare: Prazul se curăţă, se taie pe lungime 1
bucăţi de 10 cm, se […]
Ardei in otet
Ardei
in otet din: ardei, sare, piper, dafin, otet, untdelemn. Ingrediente:
ardei otet foi de dafin boabe de piper 4-5 linguri de untdelemn sare Mod
de preparare: Se aleg ardei de preferinţă roşii, se spală şi se lasă să
se scurgă. Se pregăteşte oţetul ceva mai concentrat, adăugând, la un
litru de oţet de 9°, un […]
Reteta zilei: Ton la gratar
Ton
la gratar din: ton, chimen, chili, suc de limeta, ulei de masline,
sare, piper, ceapa rosie, rosii cherry, avocado, ardei iute, coriandru,
menta, zahar, sos de peste. Ingrediente: 4 bucati de ton, aproximativ
175-200g fiecare 1 lingurita semințe de chimen, prăjite si zdrobite 1
lingurita chili sucul de la 1 limeta 2-4 linguri ulei […]
Pui pane cu garnitura de legume
Pui
pane cu garnitura de legume din: pui, ou, faina, pesmet, sare, piper,
untdelemn. Ingrediente: un pui mic un ou o lingură făină o lingură
pesmet sare piper 80 ml untdelemn Mod de preparare: Se taie puiul
bucăţi şi se spală. Se presară cu sare, piper, se dau bucăţile prin
făină, ou bătut, pesmet […]
Leaf-wrapped Asian sole
Leaf-wrapped
Asian sole of: sole fillet, lemon juice, soy sauce, ginger, sesame oil,
pepper. Ingredients: 4 sole fillets, about 6oz (175g) each 4 tsp fresh
lemon juice 4 tsp soy sauce 2 tsp fresh ginger, peeled and grated Asian
sesame oil, for drizzling 1/4 tsp ground white pepper 16-20 large bok
choy leaves, tough stalks […]
Rasol cu ciuperci
Rasol
cu ciuperci din: rasol, ciuperci, sare, piper, pesmet, supa de carne,
vin, unt. Ingrediente: 1 kg rasol 500 g ciuperci sare piper pesmet o
ceaşcă supă de carne un pahar vin alb o linguriţă unt Mod de
preparare: Se taie rasolul în felii subţiri şi se aşează într-o tavă.
Peste ele se pun […]
Rata cu vin si masline
Rata
cu vin si masline din: rata, ceapa, untdelemn, faina, vin alb, dafin,
piper, lamaie, suc de rosii, masline. Ingrediente: o raţă 2 cepe 4
linguri untdelemn o jutmătate linguriţă făină o jumătate pahar vin alb o
foaie dafin 3-4 boabe de piper 2-3 felii de lămâie fără.coajă o
jumătate pahar suc de roşii 10-15 […]
Vietnamese salad of shrimp with papaya
Vietnamese
salad of shrimp with papaya of: shrimp, fish sauce, vinegar, lime
juice, sugar, chili, papaya, garlic, cucumber, mint. Ingredients: 12
large shrimp, peeled and deveined 2 tbsp Asian fish sauce 1 tbsp fresh
lime juice 1 tsp rice wine vinegar 1 tsp sugar 1 small fresh hot red
chili, seeded and minced 2 garlic […]
Pui cu verdeata
Pui
cu verdeata din: pui, patrunjel, marar, rosie, ceapa, vin, ulei, sare.
Ingrediente: un pui 5 rădăcini pătrunjel mărar şi pătrunjel verde o
roşie o ceapă un pahar vin 3 linguri untdelemn sare Mod de preparare:
Se pun, într-o cratiţă, bucăţele de pui, ceapa tăiată mărunt,
pătrunjelul tăiat în felioare subţiri, mărarul şi pătrunjelul verde […]
Chiftelute cu sos de marar
Chiftelute
cu sos de marar din: carne tocata, ou, sare, piper, usturoi, ulei,
paine. Ingrediente: 300 g carne tocată, amestec 1 ou sare piper 1 ceapă
4-5 căţei usturoi ulei, pentru prăjit 1 felie pâine înmuiată în lapte,
bine stoarsă Pentru sosul de mărar: 75 ml lapte 150 g smântână 1 lingură
făină 1 legătură […]
Ardei grasi cu hrean in saramura
Ardei
grasi cu hrean in saramura din: ardei, hrean, sare, undelemn.
Ingrediente: ardei hrean apa untdelemn sare Mod de preparare: Ardeii să
fie potriviţi de mari, şi foarte cărnoşi. Se taie un căpăcel în jurul
codiţei şi se scot cotoarele, se curăţă de seminţe şi de vinişoare, după
care se gustă, dându-i deoparte pe cei […]
Bors de peste asortat
Bors
de peste asortat din: biban, crap, somn, morcovi, cartofi, ceapa,
patrunjel, concentrat de legume, dafin, bors. Ingrediente: 300 g biban
300 g crap 300 g somn 3 morcovi 2 cartofi 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel
1 legătură pătrunjel verde 1 lingură concentrat de legume deshidratate 1
frunză de dafin 1 I borş […]
Mancare de vinete cu patrunjel
Mancare
de vinete cu patrunjel din: vinete, ceapa, ardei, ulei, usturoi,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 1 ceapă 5 linguri ulei 2
ardei graşi 5 roşii 4 căţei usturoi sare piper 1 legătură pătrunjel 2-3
linguri apă Mod de preparare: Speli, cureţi vinetele, le tai rondele,
apoi jumătăţi, le dai cu sare şi le […]
Pastrav la cuptor, in folie
Pastrav
la cuptor, in folie din: pastrav, coriandru, ceapa verde, ardei iuti,
telina, usturoi, sos de soia, lamaie, ulei de susan, ardei, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 1 păstrăv 1 legătură coriandru verde 2
legături ceapă verde 1 bucată mică de ghimbir 2 ardei iuţi roşii 1
legătură ţelină verde 3 căţei de usturoi […]
Salata de dovlecei cu muguri de pin
Salata
de dovlecei cu muguri de pin din: dovlecei, ciupercute, ceapa, usturoi,
muguri de pin, verdeata, ulei, unt, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 10
ciupercuţe proaspete 2-3 fire de ceapă 2-3 fire de usturoi muguri de pin
verdeaţă ulei unt sare Mod de preparare: Spală bine dovleceii şi
taie-i în felii rotunde, groase de 1/2 […]
Sarmalute de somn in varza dulce
Sarmalute
de somn in varza dulce din: varza dulce, ceapa verde, ulei, fileuri de
somn, suc de lamaie, bulion, orez, cimbru, dafin, ou. Ingrediente: 1
varză dulce 3 fire de ceapă verde 2 linguri ulei 1 kg fileuri de somn
suc de lămâie 500 ml bulion 1 pahar orez bob rotund 1 fir de cimbru […]
How to make homemade Sushi Rolls (VIDEO)
Sushi Rolls How to make homemade Sushi Rolls Enjoy!
How to make Vegetarian Enchiladas (VIDEO)
Vegetarian Enchiladas How to make Vegetarian Enchiladas Enjoy!
Despre hormoni
Despre
hormoni Secretul vitalitatii, bunei dispozitii, fortei fizice,
sentimentului de iubire, frumusetii? Raspunsul e acelasi pentru toate:
hormonii. Gratie lor, organismul nostru functioneaza impecabil.
Digestia, energia sau lipsa ei, repararea celulelor, reproducerea,
ritmul cardiac, greutatea corporala, temperatura, bucuria, stresul,
tristetea, veselia, pofta de mancare, somnul, comportamentul… Hormonii
controleaza aproape tot ce se intampla in corpul […]
Ardei cu hrean
Ardei
cu hrean din: ardei, hrean, apa, sare. Ingrediente: ardei hrean apa
sare Mod de preparare: Ardeii, pregătiţi ca mai sus, se pun în borcane
unul lângă altul. La 50 de bucăţi se curăţă trei-patru rădăcini de hrean
şi se taie şuviţe subţiri, care se aşează printre ei. Se toarnă apa
clocotită, sărată după gust […]
How to make Taco Mexican Pizza (VIDEO)
Taco Mexican Pizza How to make Taco Mexican Pizza Enjoy!
How to make homemade Flatbread Pizza (VIDEO)
Flatbread Pizza How to make homemade Flatbread Pizza Enjoy!
Ardei grasi in saramura
Ardei
grasi in saramura din: ardei, sare, apa. Ingrediente: ardei apa sare
Mod de preparare: Se aleg şi se curăţă la fel ca şi pentru reţetele
anterioare. Se spală bine, se lasă să se scurgă şi se opăresc trei-patru
minute. Se scot, se scurg bine de apă şi se aşează în borcane, unul în
altul, […]
How to make a Texas Omelette (VIDEO)
Texas Omelette How to make a Texas Omelette Enjoy!
How to make Smoked Sausage Wrap (VIDEO)
Smoked Sausage Wrap How to make Smoked Sausage Wrap Enjoy!
How to make Mango Margarita (VIDEO)
Mango Margarita How to make Mango Margarita Enjoy!
How to make Corn Tortillas (VIDEO)
Corn Tortillas How to make Corn Tortillas Enjoy!
How to make tasty Mini Burgers (VIDEO)
Mini Burgers How to make tasty Mini Burgers Enjoy!
Ardei cu varza in saramura
Ardei
cu varza in saramura din: ardei, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac,
varza, hrean, boabe de mustar, sare. Ingrediente: 15-20 de ardei graşi
câţiva morcovi câte o ţelină un pătrunjel un păstârnac (rădăcini) două
verze hrean boabe de mustar apa sare Mod de preparare: Se aleg 15-20
de ardei graşi mari, se curăţă de cotoare […]
How to make Jalapeno Bacon Cheeseburger (VIDEO)
Jalapeno Bacon Cheeseburger How to make Jalapeno Bacon Cheeseburger Enjoy!
Supa de castraveti cu iaurt si menta
Supa
de castraveti cu iaurt si menta din: lapte, iaurt,
smantana, castraveciori, ceapa, patrunjel, menta, sare, piper.
Ingrediente: 275 ml lapte 425 g iaurt 150 g smântână 2 castraveciori 1
fir de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde 1 linguriţă cu
mentă uscată sare piper Mod de preparare: Intr-un vas încăpător,
amestecă laptele, smântână […]
Pastrav la gratar cu bureti galbiori
Pastrav
la gratar cu bureti galbiori din: pastrav, galbiori, ulei, usturoi,
lamaie, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 1 păstrăv mare 500 g bureţi
gălbiori 50 ml ulei 1/2 căpăţână de usturoi 1 lămâie piper rozmarin sare
Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se usucă cu
şerveţele absorbante. în interiorul peştelui se pun […]
Pui cu legume si scortisoara
Pui
cu legume si scortisoara din: pui, ulei, unt, ceapa, usturoi, pasta de
ardei, ghimbir, scortisoara, cartof, rosii, masline, miere, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui 1 lingură cu ulei de măsline 1 lingură cu unt 1
ceapă 4-5 căţei de usturoi 2 linguriţe cu pastă de ardei 1 linguriţă cu
ghimbir 2 linguriţe cu scorţişoară 1 […]
Saramura gustoasa de peste
Saramura
gustoasa de peste din: peste, ardei, rosii, ardei iuti, usturoi, ulei,
cimbru, dafin, mpatrunjel, otet, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peste
(caras, păstrăv, crap) 3 ardei (2 verzi şi 1 rosii) 2 rosii 2-3 ardei
iuţi 4-6 căţei de usturoi 4 linguri ulei 2 fire cimbru 2 foi de dafin
1/2 legătură pătrunjel 3 linguriţe […]
Pui rusesc cu legume
Pui
rusesc cu legume din: pui, morcovi, telina, vin, lamaie, patrunjel,
boia, ulei, sos de soia, sare. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 1 ţelină
mică 400 ml vin alb 1/2 lămâie 1 legătură de pătrunjel 4 linguri cu ulei
de măsline 1 linguriţă cu boia 1 linguriţă cu sos de soia sare Mod de
[…]
Salata cu pastrav si sparanghel
Salata
cu pastrav si sparanghel din: sparanghel, patrav afumat, unt, fulgi de
migdale, ceapa, salata, ulei, otet, suc de portocale, mustar, miere,
marar, leurda, sare, piper. Ingrediente: Pentru salată: 500 g sparanghel
verde 400 g fileuri de păstrăv afumat 10 g unt 30 g fulgi de migdale
rumeniţi 2 cepe roşii, tăiate rondele subţiri 1 […]
Caesar salad
Caesar
salad of: garlic, anchovy, olive oil, lemon juice, sauce, pepper,
lettuce, croutons, eggs, parmesan. Ingredients: 2 garlic cloves, diced
into a puree 2 anchovy fillets in olive oil, drained and finely chopped
1/2 cup extra-virgin olive oil 2 tbsp fresh lemon juice 1 tsp
Worcestershire sauce freshly ground black pepper 2 small heads of […]
Cosulete cu rosii si alune
Cosulete
cu rosii si alune din: faina, margarina, otet, unt, zahar, busuioc,
parmezan, rosii. Ingrediente: 340 g făină 250 g margarină 100 ml apă 1
lingură cu oţet 1 lingură cu unt Pentru umplutura: 100 g zahăr brun 1
linguriţă cu busuioc tocat parmezan ras roşii cherry Mod de preparare:
Amestecă bine ingredientele, frământă […]
Reteta ardei iuti in otet
Reteta
ardei iuti in otet din: ardei, otet, sare. Ingrediente: ardei otet sare
Mod de preparare: Ardeii să fie cât mai lungi şi subţiri (verzi). Se
scurtează puţin din codiţe, se spală, se lasă pe o sită să se scurgă,
după care se aşează în borcane mici, cu codiţele în sus. La un litru de
[…]
Piftie de crap sau somn
Piftie
de crap sau somn din: peste, morcov, pastarnac, ceapa, usturoi, cimbru,
dafin. Ingrediente: 1 kg peşte cu pielea groasă (crap, somn) plus 1-2
capete 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 3 căţei de usturoi cimbru foi de
dafin Mod de preparare: Legumele se pun la fiert cu o foaie de dafin,
boabe de […]
Bautura racoritoare cu pepene
Bautura
racoritoare cu pepene din: capsuni, pepene, lime, zahar. Ingrediente:
250 g căpşune, curăţate 1,5 kg pepene roşu, tăiat în bucăţi (aproximativ
o jumătate de pepene mare) sucul de la 2 lime puţin zahăr, după gust
felii de lime, pentru a servi Mod de preparare: Mixează căpşunele şi
pepenele într-un blender, până obţii […]
Zacusca de sturion
Zacusca
de sturion din: sturion, ulei, morcov, masline, capere, dafin,
ienibahar, rosii, arpagic, ceapa, vin, piper, sare, faina. Ingrediente: 1
kg sturion 150 ml ulei 1 morcov 10 măsline fără sâmburi câteva capere 2
foi de dafin 6 boabe de ienibahar 6 roşii 100 g arpagic, 1 ceapă 1/2
pahar vin boabe de piper sare […]
Tort cu glazura de ciocolata cu menta
Tort
cu glazura de ciocolata cu menta din: cacao, apa, unt, zahar, mere,
bicarbonat, faina, vanilie, praf de copt, lapte, ciocolata. Ingrediente:
60 g cacao 180 ml apă fiartă 180 g unt moale 1 3/4 cană cu zahăr 180 g
sos de mere 125 ml iaurt simplu 5 g bicarbonat de sodiu 5 ml esenţă […]
Peste in lapte, cu legume
Peste
in lapte, cu legume din: peste, morcov, patrunjel, pastarnac, telina,
vanata, ceapa verde, lapte, unt, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 kg
peşte proaspăt (de exemplu ştiucă) 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1
păstârnac 1 rădăcină de ţelină mică 1 vânătă 1 fir ceapă verde 500 ml
lapte 100 g unt sare si piper […]
Chiftelute de dovlecei cu salata
Chiftelute
de dovlecei cu salata din: faina, praf de copt, sare, piper, ou,
dovlecel, ricotta, ulei, rosii, avocado, busuioc. Ingrediente: 5 linguri
cu făină 2 g praf de copt sare şi piper negru măcinat 1 ou mare 1
dovlecel mare, dat pe răzătoarea mare 2 linguri cu brânză ricotta 4
linguri cu ulei de măsline […]
Ardei pentru umplut in suc de rosii
Ardei
pentru umplut in suc de rosii din: ardei, suc de rosii. Ingrediente:
ardei suc de rosii Mod de preparare: Se aleg ardei nu prea mari, dar
foarte proaspeţi. Se scot cotoarele, seminţele, cei iuţi nu se pun, se
spală, se scurg bine de apă, aşezându-i pe o tavă sau pe o planşetă, cu
gura […]
Reteta zilei: Frigarui de pui cu ceapa verde
Frigarui
de pui cu ceapa verde din: pulpe de pui, ceapa verde, sake, mirin,
zahar. Ingrediente: 8 pulpe de pui cu piele, dezosate 8 fire ceapa
verde Ingrediente pentru sos: 60ml sake 1 lingura mirin 1 lingura zahar
Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului, se amestecă toate
ingredientele împreună într-o tigaie mică. Se aduce amestecul […]
Stiuca umpluta cu scrumbie afumata
Stiuca
umpluta cu scrumbie afumata din: stiuca, scrumbie afumata, oua,
patrunjel, ceapa, usturoi, pulpa de rosii, marar, patrunjel, sare,
piper, paine, lapte, cartofi, ulei, morcov, bulion, vin, suc de rosii,
supa de peste. Ingrediente: 1 ştiucă de 1,5-2 kg Pentru umplutură: 1
scrumbie afumată 3 ouă 3 legături pătrunjel 1 ceapă 5 căţei de usturoi
[…]
Crab salad
Crab
salad of: mango, olive oil, lime, shallot, mint, crabmeat, avocado.
Ingredients: 1 ripe mango, peeled pitted, and diced 3 tbsp olive oil
zest and juice of 1/2 lime 1 shallot, finely chopped 2 tbsp chopped
cilanro 1 tbsp chopped mint eaves 140g mixed salad greens 450g fresh
crabmeat, picked over 1 ripe avocado, peeled, pitted, […]
Reteta budinca de caise
Reteta
budinca de caise din: faina, praf de copt, caise, zahar, oua,
margarina, lapte, glazura. Ingrediente: 150 g făină. 5 g praf de copt
125 g zahăr pudră 50 g margarină 2 ouă medii 2 linguri cu lapte degresat
câţiva stropi cu esenţă de migdale caise din compot, înjumătăţite 1
lingură cu glazură de caise […]
Chiftele de somn
Chiftele
de somn din: file de somn, oua, cartofi, morcovi, usturoi verde,
patrunjel, marar, gris, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de
somn 2 ouă 2 cartofi 2 morcovi câteva fire de usturoi verde câteva fire
pătrunjel si mărar 2 linguri griş zeama de la 1/2 lămâie verde sare de
mare piper Mod […]
Chicken poached in coconut milk
Chicken
poached in coconut milk of: chicken breast, chicken stock, leaves,
garlic, salt, pepper, coconut milk. Ingredients: 8 boneless chicken
breast halves (preferably free-range), skin on, about 200g each 2 cups
hot chicken or vegetable stock 400 ml can unsweetened coconut milk, well
shaken to blend 3 bay leaves 3 garlic cloves, peeled but left […]
File de pui cu fasole verde
File
de pui cu fasole verde din: piept de pui, fasole, zahar, ghimbir,
menta, ulei, lamai, unt, cacao, sare, piper. Ingrediente: 2 piepţi de
pui dezosaţi 1 kg de fasole verde 2 linguri cu zahăr brun 1 lingură cu
ghimbir măcinat ulei frunze proaspete de mentă 2 lămâi piper alb sare
Pentru sos: 100 g […]
Chiftele de peste mic
Chiftele
de peste mic din: peste mic, paine, oua, usturoi, ceapa, patrunjel,
sare, concentrat de legume, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 1,5 kg
peşte mai mic (porcuşor, albitură, clean) 2 felii de pâine 3 ouă 1
căpăţână de usturoi 3 cepe 1 legătură pătrunjel sare concentrat de
legume piper pesmet ulei pentru prăjit Mod de […]
Bame in untdelemn
Bame
in untdelemn din: bame, sare de lamaie, ceapa, untdelemn, suc de rosii,
sare, piper. Ingrediente: 2 kg bame un vârf de cuţit de sare de lămâie
diluată în puţină apă sau o lingură de oţet 2 cepe untdelemn suc de
rosii sare piper Mod de preparare: Se aleg 2 kg de bame, mici, tinere
[…]
Pui cu bere si stafide
Pui
cu bere si stafide din: pulpe de pui, ceapa, stafide, bere, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 cepe 2 linguri cu stafide 1 l bere
neagră 3 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Pune
la încins uleiul într-o tigaie încăpătoare şi rumeneşte pe rând pulpele
de […]
Parfe cu iaurt
Parfe
cu iaurt din: vanilie, iaurt, afine, smochine, halva, fistic, miere.
Ingrediente: seminţele de la 1/2 păstaie de vanilie 250 ml iaurt grecesc
60 g afine sau gem de afine 3-4 smochine (sau alte fructe de sezon),
feliate 30 g halva mărunţită 60 g fistic 1 lingură cu miere Mod de
preparare: Amestecă seminţele de […]
Omleta cu ciuperci, ceapa si marar
Omleta
cu ciuperci, ceapa si marar din: ciuperci, oua, ceapa, unt, marar,
sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 3 ouă 1 ceapă sare piper 1
lingură unt mărar Mod de preparare: Speli bine ciupercile şi le tai
feliuţe. Topeşti untul şi căleşti ceapa tăiată, presari sare şi piper,
apoi adaugi ciupercile. Le ţii până când […]
Reteta crema de nuci
Reteta
crema de nuci din: lapte, nuci, unt, zahar, coaja de lamaie.
Ingrediente: 150 ml lapte 150 g nuci măcinate 150 g unt 150 g zahăr brut
coajă rasă de lămâie Mod de preparare: Pui zahărul în lapte şi îl
clocoteşti, amestecând continuu. Il dai deoparte, adaugi nucile şi
omogenizezi bine ingredientele, apoi laşi la […]
Supa crema de morcovi cu menta
Supa
crema de morcovi cu menta din: morcovi, usturoi, ulei, dovlecei, paine,
menta, sare, piper. Ingrediente: 700 g morcovi 2 căţei de usturoi 1 l
supă vegetală ulei sare piper Pentru crocant de dovlecei: 2 dovlecei
mari 1 felie de pâine uscată 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui 1 fir
de mentă proaspătă (opţional) […]
How to make Turkey Burgers (VIDEO)
Turkey Burgers How to make Turkey Burgers Enjoy!
Cum să scapi de enterocolită
Diaree,
greață, vărsături, dureri abdominale, febră și frisoane. E foarte
posibil să aveți enterocolită. Însă, un diagnostic corect și complet
vi-l poate pune doar un medic specialist, așa că ar trebui să-i faceți o
vizită. Cu toate acestea, dacă nu aveți cum să vă duceți la spital,
puteți să faceți câteva lucruri care să vă […]
Classic Margarita
Classic
Margarita Ingredients: Lime wedge, plus 2 lime wheels for garnish 1
tablespoon coarse salt, for glass rims 4 ounces high quality blanco
tequila 2 ounces Cointreau 1 1/2 ounces fresh juice from 2 limes How
to make Classic Margarita: Run lime wedge around the outer rims of two
rocks glasses and dip rims […]
How to cook homemade Salmon (VIDEO)
Salmon How to cook homemade Salmon Enjoy!
Dieta cu dovleac
Dieta
cu dovleac reprezinta o modalitate excelenta de a-ti ajusta silueta in
aceasta perioada a anului. Sarac in calorii, dar bogat in vitamine,
minerale, fibre alimentare si alte substante valoroase pentru organism,
dovleacul este un aliat inestimabil in lupta cu kilogramele in plus.
Drept urmare, daca esti in cautarea unei metode rapide de scadere in […]
Despre hipertensiunea arteriala
Despre
hipertensiunea arteriala Cand sangele propulsat de inima exercita o
presiune prea mare asupra peretilor arterelor, se poate ajunge la
complicatii grave. Pentru a le preveni, hipertensiunea arteriala trebuie
depistata si tratata din vreme. Este stiut faptul ca majoritatea
locuitorilor de pe planeta sufera de hipertensiune, numita „ucigasul
tacut”, din cauza lipsei de simptome […]
Despre bolile metabolice
Despre
bolile metabolice Cu siguranta ai auzit acest termen,fara sa stii
precis la ce se refera sau daca te afecteaza direct. Ei bine, este vorba
de anumite tulburari (de cele mai multe ori dobandite si rareori
ereditare) care intervin in procesul de descompunere si asimilare de
catre organism a alimentelor pe care le consumi. Milioane […]
Bulion de ardei
Bulion
de ardei din: ardei, sare. Ingrediente: ardei sare Mod de preparare:
Ardeii să fie roşii, bine copţi, mari şi sănătoşi. Se scot cotoarele şi
seminţele, se spală, se scurg bine de apă şi se aşează îmtr-un vas,
presăraţi cu puţină sare, unde se ţin câteva ore până ce îşi lasă zeama.
Se pun apoi, […]
7 Retete de Zacusca
Retete
de Zacusca: Zacusca de ciuperci cu ardei Zacusca de ciuperci cu ardei
din: ciuperci, gogosari, ardei, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 kg gogoşari 2 kg ardei capia 3 kg roşii
1/2 kg ceapă 1/2 l ulei foi de dafin sare piper Mod de preparare:
Gogoşarii, ardeii capia, […]
How to make Chocolate Truffles (VIDEO)
Chocolate Truffles How to make Chocolate Truffles Enjoy!
How to make Pea Salad (VIDEO)
Pea Salad How to make Pea Salad Enjoy!
Bulion de gogosari
Bulion
de gogosari din: gogosari, sare. Ingrediente: gogosari 250 g sare Mod
de preparare: Gogoşarii trebuie să fie proaspeţi; se curăţă de cotoare
şi seminţe şi se trec prin maşina de tocat. In bulionul astfel obţinut
se pun 250 g sare şi se bagă în borcane mari care se fierb 25 de minute.
Acest tip […]
How to make Baked Chicken Wings (VIDEO)
Baked Chicken Wings How to make Baked Chicken Wings Enjoy!
How to make Beef and Broccoli (VIDEO)
Beef and Broccoli How to make Beef and Broccoli Enjoy!
How to roast Pork Tenderloin (VIDEO)
Pork Tenderloin How to roast Pork Tenderloin Enjoy!
How to make Butternut Squash Soup (VIDEO)
Butternut Squash Soup How to make Butternut Squash Soup Enjoy!
5 Retete de Zacusca
Retete
de Zacusca: Reteta de zacusca de ardei capia Reteta de zacusca de
ardei capia din: ardei capia, gogosari, ceapa, ulei, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 5 kg ardei capia roşii 1 kg gogoşari 1/2 kg ceapă 1/2 l
ulei 2 linguri de zahăr sare piper Mod de preparare: Gogoşarii, ardeii
capia şi ceapa […]
How to make Turkey Salad (VIDEO)
Turkey Salad How to make Turkey Salad Enjoy!
Bulion de rosii aromat
Bulion
de rosii aromat din: rosii, sare. Ingrediente: rosii sare Mod de
preparare: Roşiile, bine coapte, se spală, se rup în două şi se pun
într-o oală mare, smălţuită, adăugând şi puţină sare (un vârf de cuţit
la 1 kg roşii). Se aşează oala pe foc şi se lasă să clocotească 5-10
minute. Se dă […]
How to make delicious Coconut Cream Pie (VIDEO)
Coconut Cream Pie How to make delicious Coconut Cream Pie Enjoy!
Tarta cu piersici si gem de caise
Tarta
cu piersici si gem de caise din: zahar, migdale, piersici, unt, gem,
frisca. Ingrediente: 1 pachet cu aluat foitaj 60 g zahăr pudră 60 g
migdale măcinate 6 piersici, fără sâmburi şi feliate fiecare în 8 părţi
15 g unt 2 linguri cu gem de caise frişca Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la […]
Rulouri din stiuca cu legume in aspic
Rulouri
din stiuca cu legume in aspic din: stiuca, legume, usturoi, ulei,
gelatina. Ingrediente: 1 stiucă de 1,5 kg, curăţată 400 g legume
congelate 5-6 căţei de usturoi 150 ml ulei 10 g gelatină Mod de
preparare: Se dau în clocot 500 ml apă cu un praf de sare; se adaugă
legumele congelate şi […]
Clafoutis cu mazare si ardei
Clafoutis
cu mazare si ardei din: oua, lapte, faina, mustar, mazare, ardei,
branza, chives. Ingrediente: 4 ouă mari 500 ml lapte 2 linguri cu făină 2
linguri cu muştar 200 g mazăre congelată (sau proaspătă, fiartă câteva
minute) 90 g ardei 150 g ceddar, rasă 1 lingură cu chives, tăiat mărunt
Mod de preparare: […]
Peste cu verdeturi aromate
Peste
cu verdeturi aromate din: fileuri de peste, busuioc, menta, rozmarin,
lamai, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 2 crenguţe de
busuioc 2 crenguţe de mentă verde şi rozmarin 2 lămâi 2 linguri ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Se spală fileurile de peşte, apoi
se tamponează cu prosoape de […]
Rasol din peste uscat si afumat
Rasol
din peste uscat si afumat din: peste, cartofi, usturoi, sare, ulei.
Ingrediente: câteva bucăţi de crăpuşori săraţi, uscaţi şi afumaţi 2-3
cartofi 1 căpăţână de usturoi sare ulei puţin oţet sau suc de lămâie
câteva fire de pătrunjel verde Mod de preparare: Se pune apa să
fiarbă, apoi se scufundă câteva secunde peştele […]
Smoothie de fructe exotice
Smoothie
de fructe exotice din: banane, mango, pepene, suc de grepfrut, fructul
pasiunii, iaurt. Ingrediente: 2 banane mari, curăţate şi feliate 2 mango
sau papaya coapte, curăţate de coajă 1 pepene galben, curăţat de coajă
şi seminţe sucul de la 1 grepfrut roz 2-4 fructul pasiunii, date pe
râzătoare 250 g iaurt grecesc Mod […]
Walnut salad
Walnut
salad of: apples, lemon juice, mayonnaise, salt, pepper, walnuts.
Ingredients: 450g crisp, red-skinned apples, cored and diced 2 tbsp
fresh lemon juice 4 celery stalks, sliced 1/2 cup mayonnaise salt and
freshly ground black pepper 2/3 cup walnuts, toasted and coarsely
chopped How to prepare: Toss the diced apples and lemon juice well […]
Dorada cu sos tahini si orez
Dorada
cu sos tahini si orez din: cumin, dorade, usturoi, coriandru, fulgi de
ardei iute, cardamom, lamaie, lamaie, ulei de masline, tahini, iaurt,
muguri de pin, menta, rodie, supa, orez, caise uscate, apa de trandafir,
melasa de rodie, stafide, sofran, scortisoara. Ingrediente: Doradă cu
sos: 1 linguriţă cumin 2 dorade 10 căţei usturoi 1 legătură […]
Castraveti cornisor in otet
Castraveti
cornisor in otet din: castraveti, marar, usturoi, boabe de mustar,
otet, sare, piper, dafin, zahar. Ingrediente: castraveti frunze de vişin
mărar usturoi hrean boabe de mustar 100 g sare 100 g zahăr foi de dafin
boabe de piper otet Mod de preparare: Castraveţii se spală bine cu apă
rece şi se lasă să se […]
Pulpe de pui impanate cu verdeturi
Pulpe
de pui impanate cu verdeturi din: pulpe de pui, lamai, ceapa,
patrunjel, usturoi, rosii, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 pulpe
de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 8 căţei
de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin alb ulei busuioc sare piper
Mod de preparare: […]
Tarta cu trufandale
Tarta
cu trufandale din: faina, unt, dovlecei, ciuperci, vanata, ceapa, oua,
smantana, branza, nucsoara, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină
100 g unt 1 gălbenuş sare Pentru umplutura: 1-2 dovlecei mici 2-3
ciuperci 1 vânătă mică 1 ceapă ouă 1 lingură cu smântână 150 g brânză
amestec (telemea, caşcaval, mozzarella) nucşoară sare Mod […]
File de salau cu praz si cascaval
File
de salau cu praz si cascaval din: fileuri de salau, praz, unt,
cascaval, ceapa, usturoi, patrunjel, faina. Ingrediente: 4 fileuri de
şalău 2 fire praz 100 g unt 150 g caşcaval 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1
legătură pătrunjel făina Mod de preparare: Se presară peştele cu sare
şi piper, apoi se […]
Pui cu sos de sampanie
Pui
cu sos de sampanie din: piept de pasare, coniac, faina, ciuperci,
ceapa, sampanie, smantana, marar, unt, piper, ulei, sare. Ingrediente:
600 g piept de pasăre (pui, curcan, găină) 50 ml coniac 2-3 linguri cu
făină 500 g ciuperci 2 cepe albe 500 ml şampanie 300 ml smântână dulce 1
linguriţă cu seminţe de mărar […]
Bors de peste moldovenesc
Bors
de peste moldovenesc din: peste mic, capete de crap, cozi de crap,
crap, stiuca sau salau, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, rosii, otet sau
bors, leustean, sare. Ingrediente: 1/2 kg peşte mic, proaspăt 2 capete
de crap 2 cozi de crap 1 kg crap, ştiucă sau şalău 2 morcovi 2 cepe 2
cartofi 1 ardei gras […]
Rulouri cu cartofi in sos de ciuperci
Rulouri
cu cartofi in sos de ciuperci din: piept de pui, cartofi, ceapa,
ciuperci, faina, unt, smantana, vin, dafin, busuioc, patrunjel, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 2 cartofi mari 1
ceapă 200 g ciuperci 2 linguri cu făină 3 linguri cu unt 2 linguri cu
smântână 250 ml vin alb sau […]
Castraveti murati dietetici
Castraveti
murati dietetici din: castraveti, hrean, usturoi, marar, cimbru.
Ingrediente: castraveti hrean usturoi paine sau drojdie marar cimbru Mod
de preparare: Se spală cam 40-50 de castraveţii, se scurg bine de apă
şi se aşează într-un borcan până la jumătate din înălţimea lui. Printre
ei se presară bucăţi de hrean şi căţei de usturoi. Se […]
Reteta zilei: Frigarui de chiftele de pui
Frigarui
de chiftele de pui din: carne de pui, oua, sare, faina, amidon, pesmet,
ghimbir, sake, mirin, zahar. Ingrediente: 300g carne tocata de pui 2
oua 1/2 lingurita sare 2 lingurițe făină 2 lingurițe de amidon 6 linguri
pesmet 1 bucatica radacina ghimbir, ras Ingredinte sos: 60ml sake 1
lingura mirin 1 lingura zahar 1/2 […]