Retete usoare si rapide
Vinete cu sos de rosii si cascaval
Vinete
cu sos de rosii si cascaval din: vinete, cascaval, rosii, patrunjel,
usturoi, cimbru, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3-4 vinete subţiri 150
g caşcaval ras 500g roşii pătrunjel verde 2 căţei usturoi cimbru o
linguriţă zalhăr sare piper Mod de preparare: Se spală vinetele, se
taie felii groase de un deget, se presară cu […]
Cocktail cu rom si anason
Cocktail
cu rom si anason din: menta, suc de lime, sirop de anason, bitter,
lichior. Ingrediente: 6 frunze mentă proaspătă 20 ml suc proaspăt de
lime 15 ml sirop de anason 60 ml rom alb 6 picături bitter 10 ml lichior
de căpşune Mod de preparare: Pune ingredientele într-un pahar
împreună cu gheaţa zdrobită […]
Vinete impaiate
Vinete
impaiate din: vinete, ceapa, ardei, morcov, telina, patrunjel, marar,
usturoi, suc de rosii, sare, piper, untdelemn. Ingrediente: 6-7 vinete
lunguieţe 2 cepe un ardei gras un morcov o telină un pătrunjel frunze de
ţelină mărar şi pătrunjel verde câţiva căţei de usturoi suc de roşii
sare piper 100 ml untdelemn Mod de preparare: […]
How to Make Chicken and Sausage Stew (VIDEO)
Chicken and Sausage Stew How to Make Chicken and Sausage Stew Pofta buna!
Sos de rosii (sos tomat)
Sos
de rosii (sos tomat) din: rosii, ulei, supa, ceapa, piper, dafin,
zahar, verdeata, sare. Ingrediente: 1 kg roşii mai coapte 2 linguri ulei
(sau unt) 1/2 l supă (sau apă) 1 ceapă piper foi de dafin 1 linguriţă
zahăr verdeaţă (pătrunjel, ţelină) sare Mod de preparare: Roşiile
spălate şi tocate se pun la […]
How to Make Spaghetti and Garlic Bread Subs (VIDEO)
Spaghetti and Garlic Bread Subs How to Make Spaghetti and Garlic Bread Subs Pofta buna!
Usturoiul – planta miraculoasa
Consumul
de usturoi poate să nu fie pe placul multor persoane (din cauza
mirosului sau al gustului său), dar cifrele dovedesc, fară putinţă de
tăgadă, că este foarte apreciat pretutindeni. Numai în America de Nord
se consumă anual usturoi proaspăt şi produse derivate în valoare de
aproximativ 500 milioane de dolari. Usturoiul ocupă locul al […]
How to Make Stuffed Pork Chops (VIDEO)
Stuffed Pork Chops How to Make Stuffed Pork Chops Pofta buna!
How to Make Hot Water Cornbread (VIDEO)
Hot Water Cornbread How to Make Hot Water Cornbread Pofta buna!
How to make Christmas Dipped Pretzels (VIDEO)
Christmas Dipped Pretzels How to make Christmas Dipped Pretzels Pofta buna!
How to Make Pineapple Upside Down Cake from Scratch (VIDEO)
Pineapple Upside Down Cake from Scratch How to Make Pineapple Upside Down Cake from Scratch Pofta buna!
How to Make Christmas Brownie Bites (VIDEO)
Christmas Brownie Bites How to Make Christmas Brownie Bites Pofta buna!
Bulion cu usturoi
Bulion
cu usturoi din: ceapa, patrunjel, usturoi, morcovi, ridichi.
Ingrediente: două cepe câteva fire de pătrunjel un fir de mărar trei
morcovi curăţaţi şi daţi pe râzătoare şase ridichi curăţate şi date pe
râzătoare 12 căţei de usturoi Mod de preparare: Amestecati in robotul
de bucatarie toate ingrediente. Adăugaţi la acest preparat 1 litru […]
How to Make Tuna Macaroni Pasta Salad (VIDEO)
Tuna Macaroni Pasta Salad How to Make Tuna Macaroni Pasta Salad Pofta buna!
Bruschete cu carne de vita
Bruschete
cu carne de vita din: paine, ulei, rosii, pulpa de vita, pesto,
ricotta. Ingrediente: 6 felii de pâine tare 3 linguri cu ulei de măsline
150 g roşii cherry, cu codiţă 250 g pulpă de vită 4 linguriţe cu pesto 4
linguriţe cu ricotta Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 200°C.
Unge feliile […]
Vinete marinate cu ceapa calita
Vinete
marinate cu ceapa calita din: vinete, ceapa, otet, untdelemn.
Ingrediente: 1 vinete 2 cepe mari oţet untdelemn Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coaja neagră, se taie felii, se pun într-un vas,
se presară sare şi se lasă 30 de minute. După ce au lăsat zeama amară,
se storc cu mâna, se […]
Desert din fructe de padure
Desert
din fructe de padure din: fructe, frisca, zahar, oua, faina.
Ingrediente: 300 g fructe de pădure 400 ml frişcă lichidă 200 g zahăr
Pentru blat: 6 ouă, separate 6 linguri cu făină 6 linguri zahăr Mod de
preparare: Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Freacă
gălbenuşurile cu zahărul. Incorporează cu mişcări […]
Supa de creveti cu sampanie
Supa
de creveti cu sampanie din: patrunjel, pastarnac, telina, ceapa,
morcovi, ulei, smantana, creveti, sampanie, sare. Ingrediente: 4
rădăcini de pătrunjel 2 rădăcini de păstârnac 1/2 ţelină 1 ceapă mare 2
morcovi 3 linguri cu ulei de nuci 3 linguri cu ulei 100 g smântână 300 g
creveţi decorticaţi sare 2 căni cu şampanie 5 […]
Inghetata cu iaurt si zmeura
Inghetata
cu iaurt si zmeura din: iaurt, zmeura, miere, lamaie, smantana.
Ingrediente: 250 g iaurt 1/2 kg zmeură 2 linguri cu miere 1 lămâie 200 g
smântână Mod de preparare: Pune fructele într-un mixer (blender) şi
paseaza-le bine. Adaugă apoi iaurtul, mierea, sucul de lămâie şi
smântână. Mixează bine şi adaugă, dacă preferi, un […]
Budinca de carne tocata cu parmezan
Budinca
de carne tocata cu parmezan din: carne de porc, ceapa, unt, faina,
lapte, porumb, ceapa, coriandru, parmezan. Ingrediente: 80 g carne
tocată de porc 1 ceapă 60 g unt 300 ml lapte 2 linguri cu făină 200 g
porumb dulce din conservă, scurs 200 g conservă de carne de porc, tăiată
în bucăţi 2 cepe […]
Ceai de gentiana
Genţiana
(Gentiana lutea) Descriere Genţiana este o plantă erbacee pusă sub
protecţia legii şi declarată monument al naturii, pentru pericolul
actual de a dispărea din flora autohtonă. Aceasta creşte în flora
spontană a României din zona de câmpie până la cea subalpină, la
marginea pădurilor. Straturile exterioare şi mijlociu ale rădăcinii
conţin picături de […]
Ceafa de porc cu legume
Ceafa
de porc cu legume din: ceafa de porc, mustar, zahar, bere, cimbru,
cartofi, morcovi, praz. Ingrediente: 1,5 kg ceafă de porc 1 lingură cu
muştar 2 linguri cu zahăr brun 600 ml bere blondă 3 crenguţe de cimbru
500 g cartofi noi 3 morcovi medii, curăţaţi si tăiati în bucăţi mari 3
fire de praz, […]
Salata din icre tarama
Salata
din icre tarama din: icre tarama, ulei, lamaie, franzela, ceapa.
Ingrediente: 2- 3 linguri icre tarama 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama)
2-3 felii de franzelă 1 ceapă Mod de preparare: Se procedează ca în
cazul salatei de icre de crap, numai că în acest caz este obligatorie
folosirea a mai mult miez […]
Carne de porc cu varza dulce sau acra
Carne
de porc cu varza dulce sau acra din: carne de porc, rosii, sare, piper,
ardei, untura sau untdelemn, bors, ceapa. Ingrediente: 1 kg carne de
porc o varză 500 g roşii sare piper un ardei gras 2 linguri untură sau
untdelemn o ceaşcă borş 2 cepe Mod de preparare: Carnea, după ce a fost
[…]
Budinca cu ciocolata si afine
Budinca
cu ciocolata si afine din: gelatina, apa, ciocolata, ulei, oua,
xylitol, afine. Ingrediente: 15 g gelatină 30 ml apă 100 g ciocolată
neagră (minimum 70% cacao), ruptă în bucaţele 25 ml ulei de canola 2
ouă, separate 50 g xylitol (îndulcitor) 100 g afine proaspete sau
congelate Mod de preparare: Dizolvă gelatina în apă […]
Varza cu smantana si cascaval ras
Varza
cu smantana si cascaval ras din: varza, faina, unt, lapte, cascaval,
smantana, ou. Ingrediente: 0 varză mijlocie o lingură făină o lingură
unt sau 2 linguri untdelemn o ceaşcă lapte 100 g caşcaval ras 250 ml
smântână un ou Mod de preparare: Se curăţă varza, se fierbe întreagă,
se scurge şi se aşează […]
Fructe in caramel
Fructe
in caramel din: struguri, capsune, lamai, piersici, zahar, ciocolata.
Ingrediente: struguri, căpşune, lămâi, piersici 250 g zahăr 1 ou 50 g
zahăr pudră 150 g ciocolată de menaj, albă şi neagră Mod de preparare:
Separă albuşul de gălbenuş, apoi unge strugurii cu albuş. Lasă-i 2
minute, după care presară zahăr pudră peste ei. […]
Vinete cu sos alb
Vinete
cu sos alb din: vinete, untdelemn, sos alb, sos de rosii, ceapa,
patrunjel. Ingrediente: 3 vinete untdelemn un pahar sos alb un pahar sos
de roşii 2 cepe pătrunjel verde Mod de preparare: Se spală, se taie
vinetele în felii groase de un deget şi se pun în apă sărată. Apoi se
şterg, […]
Pandispan gustos cu cirese
Pandispan
gustos cu cirese din: oua, ulei, faina, zahar, cirese. Ingrediente: 5
ouă mari 5 linguri cu ulei 1 cană cu făină 1 cană cu zahăr coajă de
lămâie 5-6 plicuri cu zahăr vanilat 500 g cireşe unt şi făină, pentru
tapetat tava Mod de preparare: Bate albuşurile spumă până se întăresc.
Adaugă treptat […]
Salata de masline negre
Salata
de masline negre din: masline negre, apa, rosii, patrunjel, otet, ulei.
Ingrediente: 200 g măsline negre 1 ceapă de apă 2-3 roşii 1 legătură
pătrunjel 1 lingură oţet 2 linguri ulei Mod de preparare: Măslinele se
spală bine (eventual se ţin la desăratîn prealabil). Se scurg de apă,
apoi se scot sâmburii şi se […]
Reteta zilei: Legume la cuptor cu orez si salsa verde
Legume
la cuptor cu orez si salsa verde din: dovlecei, fenicul, dovleac,
ceapa, ardei gras, rosii, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare,
piper, menta patrunjel, mustar dijon, suc de lamaie, vermicelli, orez,
supa de legume. Ingrediente: 3 dovlecei, feliati pe lungime 1 bulb de
fenicul, taiat în felii 450g dovleac, tăiat bucati 12 cepe […]
Lasagna de vita
Lasagna
de vita din: foi, carne de vita, ulei, unt, ceapa, telina, morcov,
ceapa, nucsoara, vin, rosii, cascaval, oregano, unt, faina, lapte, sare,
piper. Ingrediente: 200 g foi de lasagna 500 g carne de vită, tocată 1
lingură cu ulei de măsline 3 linguri cu unt 1 ceapă 1 ţelină mică 1
morcov 1 vârf […]
Ceai de galbenele
Gălbenelele
(Calendula officinalis-fam. Compositae) Descriere Creşte pe terenuri
necultivate la marginea drumurilor, pe lângă garduri, de la câmpie până
la zona montană. Gălbenelele sunt cultivate prin grădini pentru florile
lor galben-portocalii, fiind cunoscute ca filimică, călinică, ochi
galbeni, roşioară sau rujulită. Conţin: saponozide triterpenice,
carotinoide dintre care licopina, alfa şi beta-caroten, luteina,
xantofila, flavoxantina, flavonoizi […]
Broccoli in aspic
Broccoli
in aspic din: broccoli, ciuperci, gelatina, piper, dafin, coriandru,
sare. Ingrediente: 2 legături de broccoli 500 g ciuperci 2 plicuri cu
gelatină albă piper dafin coriandru sare Mod de preparare: Opăreşte
legumele timp de cinci minute într-un litru de apă clocotită, în care
ai pus un vârf de cuţit de sare, piper boabe, trei […]
Tort cu mandarine si nuca de cocos
Tort
cu mandarine si nuca de cocos din: unt, zahar, faina, praf de copt,
lapte de cocos, albus, mandarine, fulgi de cocos, ciocolata.
Ingrediente: 230 g unt moale 425 g zahăr 410 g făină pentru prăjituri 15
g praf de copt 300 ml lapte de cocos 5 albuşuri mari 2 mandarine,
curăţate de coajă şi […]
Ceai de frasin
Frasinul
(Fraxinusexcelsior) Descriere Frasinul este un arbore înalt ce creşte
prin păduri umede şi lunci. Creşte în zona de câmpie şi deal fiind
cultivat şi pe străzi, fiind rezistent la noxe (fum, gaze, praf).
Frunzele sale conţin tanin, ulei volatil şi vitamina C. Ceaiul din
frunze este uşor laxativ. Frasinul conţine manitol, inozitol,
evercitrină, acid […]
Vinete picante
Vinete
picante din: vinete, ardei, rosii, ceapa, usturoi, sare, untdelemn.
Ingrediente: 2-3 vinete 5-6 ardei graşi 500 g roşii 3-4 cepe usturoi
sare untdelemn Mod de preparare: Se coc vinetele pe jar sau pe flacără
şi se curăţă de coajă, se desfac felii şi se pun, pe un fund înclinat,
să se scurgă. Ardeii […]
Mousse de ciocolata cu coniac
Mousse
de ciocolata cu coniac din: ciocolata, oua, zahar, ardei, coniac,
frisca. Ingrediente: 150 g ciocolată neagră 100 g ciocolată albă 3 ouă 2
linguri cu zahăr pudră 1-2 ardei iuţi roşii curăţaţi 2 linguri cu
coniac 250 ml frişcă lichidă sare Mod de preparare: Rupe ciocolata în
bucăţi şi pune-o într-un vas la […]
Salata de masline cu ceapa
Salata
de masline cu ceapa din: masline, franzela, lamaie, ceapa de apa.
Ingrediente: 200 g măsline negre 1 felie franzelă ulei 1 lămâie (zeama) 1
ceapă de apă Mod de preparare: Măslinele se curăţă de sâmburi şi se
dau prin maşina de tocat. Tot prin maşină se dă şi felia de pâine
înmuiată în […]
Inghetata cu lapte
Inghetata
cu lapte din: faina, amidon, oua, zahar, lapte, unt, scortisoara.
Ingrediente: 30 g făină pentru prăjituri 30 g amidon 2 ouă, separate 65 g
zahăr 1 I lapte 25 g unt 10 g scorţişoară măcinată Mod de preparare:
Amestecă făina, amidonul şi gălbenuşurile. Adaugă zahărul şi mixează
foarte bine. Intr-o cratiţă, încălzeşte laptele […]
Carne de oaie cu sos picant
Carne
de oaie cu sos picant din: carne de oaie, ceapa, sardele, capere,
slanina, patrunjel, unt, faina, otet, usturoi, dafin. Ingrediente: 1 kg
carne de oaie o ceapă 2-3 sardele 7-8 capere 100 g slănină pătrunjel
verde o lingură unt o linguriţă faină 100 ml oţet diluat 2-3 căţei
usturoi o foaie dafin Mod […]
Sorbet tropical
Sorbet
tropical din: compot, litchi, fructul pasiunii, ou. Ingrediente: 2×410 g
compot de mango 560 g litchi din conservă, fără sâmburi 1 ceaşcă cu
pulpă de fructul pasiunii (aprox. 4 fructe mari) 1 albuş de ou Mod de
preparare: Pasează toate ingredientele într-un blender. Toarnă
compoziţia într-un recipient din plastic şi congelează până când […]
Chiftelute cu sos de smantana
Chiftelute
cu sos de smantana din: carne, faina, cartofi, oua, ceapa, smantana,
patrunjel, tarhon, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de vită
200 g carne de pui 1 lingură cu faină 200 g cartofi 2 ouă 1 ceapă 400 g
smântână pătrunjel tarhon ulei sare piper Mod de preparare: Taie
carnea cubuleţe şi […]
Cartofi umpluti cu sunca si telemea
Cartofi
umpluti cu sunca si telemea din: cartofi, sunca, telemea, ou,
patrunjel, marar, smantana, unt, untdelemn. Ingrediente: 500 g cartofi
150 g şuncă 100 g brânză telemea un ou pătrunjel şi mărar verde 5-6
lingură smântână o lingură unt sau 2 linguri untdelemn Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert. Duţpă […]
How to Make Broccoli and Cheddar Soup (VIDEO)
Broccoli and Cheddar Soup How to Make Broccoli and Cheddar Soup Pofta buna!
Sos de mustar cu usturoi
Sos
de mustar cu usturoi din: mustar, ulei, otet, usturoi, sare, mirodenii,
miere sau zahar. Ingrediente: 2 linguri muştar 50-100 ml ulei 1 lingură
oţet 4 căţei de usturoi pisaţi mărunt sare mirodenii 1 linguriţă miere
sau zahăr Mod de preparare: Intr-un castron se pun cele două linguri
de muştar şi se amestecă treptat […]
How to Make Homemade Turkey Gravy (VIDEO)
Turkey Gravy How to Make Homemade Turkey Gravy Pofta buna!
Cum se prepara si care sunt secretele unei maioneze perfecte
Cum
se prepara maioneza Ingrediente: 2 ouă crude (gălbenuşurile)
circa 0,2 l ulei 1 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet sare Se prepara
in felul urmator: Se separă gălbenuşurile şi se pun într-un castron (sau
bol). Se bat cu un mixer până ce îse amestecă bine. Se pune apoi uleiul
[…]
How to Make Waffle Fried Chicken (VIDEO)
Waffle Fried Chicken How to Make Waffle Fried Chicken Pofta buna!
How to Make Cajun and Herb Turkey (VIDEO)
Cajun and Herb Turkey How to Make Cajun and Herb Turkey Pofta buna!
How to Make Four Cheese Green Bean Casserole (VIDEO)
Four Cheese Green Bean Casserole How to Make Four Cheese Green Bean Casserole Pofta buna!
Sfaturi pentru conservarea legumelor
Spălarea
legumelor se face cu multă grijă, mai ales la cele rădăcinoase. Acestea
se lasă să stea putin în apă, apoi se curăţă frecându-se cu o perie şi
se limpezesc foarte bine sub un jet de apa. In gospodărie, conservarea
legumelor se face în cantitaţi mai mici, în mai multe zile. Legumele se
aşează în […]
How to Make Smothered Turkey Wings (VIDEO)
Smothered Turkey Wings How to Make Smothered Turkey Wings Pofta buna!
Vinete umplute cu ciuperci si ceapa
Vinete
umplute cu ciuperci si ceapa din: vinete, ceapa, unt, ciuperci,
patrunjel, usturoi, faina, cascaval, oua, sos de rosii, smantana,
pesmet. Ingrediente: 5 vinete tinere o ceapă o lingură unt 20 ciuperci
pătrunjel verde 4 căţei usturoi o lingură faină 2 linguri caşcaval ras 2
ouă un pahar sos roşii 2 lingutri smântână pesmet […]
Anghemacht din miel
Anghemacht
din miel din: carne de miel, faina, apa, lamaie, patrunjel.
Ingrediente: 1 kg carne de miel o lingură faină apa caldă 2 felii lămâie
fără coajă o legătură pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se
spală carnea, se taie felii care se ruimenesc în untdelemn, pe foc mic,
înăbuşit. Când este uşor rumenită, […]
Cocktail cu rom si suc de fructe
Cocktail
cu rom si suc de fructe din: rom, sirop, suc de lime, suc de mango, suc
de ananas, suc de merisoare. Ingrediente: 40 ml rom auriu 20 ml rom
negru 20 ml sirop fructul pasiunii 20 ml suc proaspăt de lime 40 ml suc
proaspăt de ananas 30 ml suc de mango 10 ml […]
Reteta crema de zahar ars cu sampanie
Reteta
crema de zahar ars cu sampanie din: lapte, oua, zahar, faina, sampanie.
Ingrediente: 1 l lapte 6 ouă 12 linguri cu zahăr 4 plicuri cu zahăr
vanilat 1 lingură cu făină 1 ceaşcă cu şampanie Mod de preparare: Pune
ouăle, 5 linguri cu zahăr şi făina într-un castron şi amestecă cu
grijă, să […]
Carne de miel cu ceapa si ciuperci
Carne
de miel cu ceapa si ciuperci din: carne de miel, ceapa, ciuperci,
lamaie, patrunjel, marar, vin, sare, untdelemn, smantana, faina.
Ingrediente: 1 kg carne de miel o ceapă 500 g ciuperci zeamă de lămâie
câte o legătură pătrunjel şi mărar verde 100 ml vin sare untdelemn un
pahar smântână o linguriţă făină Mod […]
Inghetata cu iaurt si capsuni
Inghetata
cu iaurt si capsuni din: banane, capsuni, iaurt, arahide. Ingrediente: 4
banane mari, decojite, feliate şi congelate 350 g căpşune îngheţate 1
/12 ceşti cu iaurt de căpşune căpşune proaspete, feliate 1/2 ceaşcă cu
arahide în coajă, pentru a servi Mod de preparare: Pune bananele,
căpşunele şi iaurtul într-un blender şi mixează-le timp de […]
Paste cu fasole verde
Paste
cu fasole verde din: paste, muschi de porc, vin, busuioc, oregano,
usturoi, morcovi, ardei, fasole, ulei, marar. Ingrediente: 450 g paste
fusilli colorate 450 g muşchi de porc 500 ml vin alb sec 1 linguriţă cu
busuioc uscat 1 linguriţă cu oregano uscat 2 căţei de usturoi decojiţi
şi tăiaţi 3 morcovi tăiaţi cubuleţe […]
Bulion cu usturoi si verdeata
Bulion cu usturoi si verdeata din: ceapa, usturoi, ridichi, morcovi,
patrunjel, marar. Ingrediente: 6 cepe mari tăiate fin 4 morcovi daţi
prin râzătoare 4 ridichi feliate câteva fire de pătrunjel câteva fire de
mărar 12 căţei de usturoi Mod de preparare: Fierberi timp de o oră,
în 3 litri (12 căni) de apă, ingrediente. […]
Sorbet de fragute
Sorbet
de fragute din: fragute, lamaie, zahar. Ingrediente: 600 g frăguţe
1/2 lămâie 400 g zahăr 150 ml apă Mod de preparare: Fierbe zahărul cu
apa vreo cinci minute, până ce obţii un sirop. Lasă-l la răcit cel puţin
o oră, până ce se răceşte complet. Intre timp, curăţă frăguţele de
codiţe, spală-le şi pune-le […]
Ciulama de pui cu ciuperci
Ciulama
de pui cu ciuperci din: pui, untdelemn, faina, ciuperci, sare, lamaie.
Ingrediente: un pui 100 ml untdelemn 3 linguri făină 500 g ciuperci sare
zeamă de lămâie Mod de preparare: Se spală puiul şi se fierbe cu o
ceapă. Când este fiert se strecoară supa şi se scoate carnea de pe oase.
Se […]
Curca fiarta in aspic
Curca
fiarta in aspic din: curca, carne de vita, picioare de vitel, slanina,
sunca, morcov, patrunjel, ceapa, vin, sare, piper, zeama de carne.
Ingrediente: o curcă 150 g carne de vacă 2 picioare de viţel 200 g
slănină 150 g şuncă un morcov pătrunjel verde 2 cepe un pahar vin alb
sare piper 3-4 pahare […]
Cosulete de inghetata
Cosulete
de inghetata din: margarina, faina, otet, ulei, inghetata. Ingrediente:
1 pachet cu margarină sau unt 11 linguri cu făină 3 linguri cu ulei 1
lingură cu oţet 1 ceşcuţă cu apă rece îngheţată de vanilie Mod de
preparare: Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia
obţinută în trei părţi egale. Intr-un […]
Carne de miel cu tarhon verde
Carne
de miel cu tarhon verde din: carne de miel, ceapa, tarhon, suc de
rosii, lamaie, faina, sare, untdelemn. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2
cepe mici 2 legături tarhon verde o jumătate ceaşcă suc de roşii zeamă
de lămâie o linguriţă faină sare untdelemn Mod de preparare: Se taie
carnea bucăţi, se […]
Reteta sorbet din fructe de padure
Reteta
sorbet din fructe de padure din: fructe, miere, mascarpone, frisca, suc
de lamaie, vanilie. Ingrediente: 400 g fructe asortate 2-3 linguri cu
miere 1 cutie cu mascarpone 200 ml frişcă lichidă 1-2 linguri cu suc de
lămâie esenţă de vanilie sare Mod de preparare: Bate cu mixerul frişca
lichidă, apoi adaugă brânza mascarpone […]
Pesto cu usturoi
Pesto
cu usturoi din: usturoi, seminte, busuioc, parmezan, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 5 căţei de usturoi curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi feliuţe
30 g (2 linguri) de seminţe de pin sau nuci de Grenoble 240 g (1 cană)
de busuioc sau pătrunjel proaspăt 12o-180 g (1/2-3/4 ceaşcă) de parmezan
ras 150 ml (2/3 cană) de […]
Reteta zilei: File de cod la cuptor cu sos de rosii
File
de cod la cuptor cu sos de rosii din: rosii, ulei de masline, zahar,
portocale, busuioc, file de cod, sare, piper, sote de fasole verde.
Ingrediente: 350g roșii 5 linguri ulei de masline 1/2 lingurita zahar
coaja de portocala busuioc si cimbru 900g file de cod sare și piper sote
de fasole verde pentru servire […]
Carne de porc cu ceapa si cartofi
Carne
de porc cu ceapa si cartofi din: carne de porc, ceapa, cartofi, ardei,
rosii, patrunjel, sare, untdelemn. Ingrediente: 500 g carne de porc 2
cepe 6 cartofi 2 ardei graşi 3 roşii pătrunjel verde sare untdelemn
Mod de preparare: Se spală şi se taie carnea bucăţi. Se taie ceapa felii
subţiri şi se […]
Prajitura cu branza cottage
Prajitura
cu branza cottage din: branza, iaurt, xylitol, lamai, gelatina, zmeura.
Ingrediente: 500 ml brânză cottage 250 g iaurt de căpşune 100 g xylitol
(îndulcitor) sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi 15 g gelatină 30 ml apă
200 g (1 pachet) foi de napolitană 125 g zmeură congelată Mod de
preparare: Bate […]
Budinca de pui cu smantana
Budinca
de pui cu smantana din: cartofi, piept de pui, oua, smantana, pesmet,
unt, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 piept de pui 3
ouă 300 g smântâna 2 linguri cu pesmet 1 lingură cu unt 1-2 crenguţe de
cimbru sare piper Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la
[…]
Clatite picante umplute cu conopida
Clatite
picante umplute cu conopida din: seminte, ulei, ardei, usturoi,
ghimbir, faina, lapte, conopida, turmeric, iaurt, sare, piper.
Ingrediente: 2 linguriţe cu seminţe de chimion 2 linguri cu ulei de
măsline 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt 2 căţei
de usturoi, tăiaţi mărunt 3 cm de rădăcină de ghimbir, curăţată şi […]
Pui cu smantana si dovlecei
Pui
cu smantana si dovlecei din: piept de pui, ceapa, dovlecei, smantana,
vin, ulei, usturoi, unt, marar. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1
legătură de ceapă verde 2 dovlecei 150 g smântână 100 ml vin 4 linguri
cu ulei 2 căţei de usturoi 50 g unt câteva fire de mărar verde pentru
decor sare […]
Zacusca de legume cu untdelemn
Zacusca
de legume cu untdelemn din: vinete, gogosari, ardei, rosii, ceapa,
ulei, sare, dafin, piper. Ingrediente: 20 vinete mari, tinere şi
proapete 60 gogoşari roşii 20 ardei graşi 6 kg roşii 2,5 kg ceapă un
litru untdelemn sare foi de dafin boabe de piper Mod de preparare: Se
iau 20 vinete mari, tinere şi […]
Ficatei in vin
Ficatei
in vin din: ficatei, ciuperci, usturoi, vin, morcovi, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 500 g fîcăţei de pui 3-4 ciuperci mai măricele 4
căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 2-3 morcovi sare ulei piper boabe
Mod de preparare: Taie usturoiul şi ciupercile felii subţiri, apoi ia
fiecare ficăţel, crestează-l şi pune în el […]
Gogosele umplute cu branza si carne
Gogosele
umplute cu branza si carne din: unt, apa, faina, oua, chives, parmezn,
nucsoara, piept de pui, crema de branza, busuioc. Ingrediente: 75 g unt
topit 180 ml apă 200 g făină, cernută 3 ouă 15 g chives, tăiat mărunt
125 g parmezan, ras fin un praf de nucşoară ou bătut, pentru uns Pentru
umplutura: […]
Ciulama gustoasa de gaina
Ciulama
gustoasa de gaina din: gaina, sare, unt, faina, ceapa. Ingrediente: o
găină sare o lingură unt o ceapă 3 linguri făină Mod de preparare:
Găina, curăţată şi spălată, se pune pe foc într-o oală cu apă, sare şi
ceapa tăiată în două. Se lasă să fiarbă până când carnea devine fragedă.
Apoi se […]
Chiftelute cu salata de rosii
Chiftelute
cu salata de rosii din: chiftelute, rosii, castravete, ceapa, masline,
feta, busuioc, otet, ulei, zahar, usturoi. Ingrediente: chifteluţe gata
preparate Pentru salata: 1 mănunchi cu roşii cherry 1 castravete,
curăţat şi tăiat în fâşii subţiri 2 cepe verzi, tăiate julien o mână cu
măsline verzi, fără sâmburi brânză feta o mână plină cu busuioc verde,
[…]
Limba cu ciuperci
Limba
cu ciuperci din: limba de vita, ceapa, unt, faina, vin, pesmet,
ciuperci. Ingrediente: o jumătate limbă de vită 2 cepe 2 linguri unt
(margarină) o linguriţă faină un păhărel vin 2 linguri pesmet 7-8
ciuperci Mod de preparare: Se fierbe limba, se curăţă de pieliţe şi se
pune din nou la fiert până […]
How to Make Homemade Moist Banana Bread (VIDEO)
Homemade Moist Banana Bread How to Make Homemade Moist Banana Bread Pofta buna!
Otet de usturoi
Otet
de usturoi din: usturoi, otet. Ingrediente: 30 g usturoi 1 l otet
Mod de preparare: Maceraţi 30 g de usturoi pisat într-un litru (4 căni)
de oţet timp de 15 zile. Se foloseşte sub formă de comprese.
How to Make Cheesy Beef and Alfredo Casserole (VIDEO)
Cheesy Beef and Alfredo Casserole How to Make Cheesy Beef and Alfredo Casserole Pofta buna!
Ailloli
Ailloli
din: usturoi, galbenus, suc de lamaie, mustar, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4-6 căţei de usturoi (cu cât sunt mai mari, cu atât mai
bine) 3 gălbenuşuri 1/2 linguriţă sare 1/4 lingurita piper 30 ml de suc
de lămâie sau oţet 1/2 linguriţă muştar de Dijon 480 ml (2 căni) de ulei
Mod de […]
How to Make Southern Style Black Eyed Peas (VIDEO)
Southern Style Black Eyed Peas How to Make Southern Style Black Eyed Peas Pofta buna!
How to Make Crispy Catfish Tacos (VIDEO)
Crispy Catfish Tacos How to Make Crispy Catfish Tacos Pofta buna!
How to Make Oven Barbecue Chicken (VIDEO)
Oven Barbecue Chicken How to Make Oven Barbecue Chicken Pofta buna!
How to make Potato Tuna Patties (VIDEO)
Potato Tuna Patties How to make Potato Tuna Patties Pofta buna!
How to Make Spicy Deep Fried Catfish (VIDEO)
Spicy Deep Fried Catfish How to Make Spicy Deep Fried Catfish Pofta buna!
Sos de usturoi pentru carne de pasare
Sos
de usturoi pentru carne de pasare din: usturoi, lapte, galbenus,
smantana, sare, piper. Ingrediente: 12 căţei de usturoi 480 ml (2 căni)
de lapte 4 gălbenuşuri 150 ml (2/3 cană) de smântână 35% sare şi piper
Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul de pieliţă şi puneţi la fiert
căţeii în lapte până când se […]
How to Make Strawberry Shortcake Cheesecake (VIDEO)
Strawberry Shortcake Cheesecake How to Make Strawberry Shortcake Cheesecake Pofta buna!
Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de struguri
Pui
la cuptor cu sos de struguri din: pui, ghimbir, usturoi, suc de lamaie,
ulei de masline, scortisoara, struguri, ceapa, supa de pui, sare,
piper. Ingrediente: 1 pui de 1.6 kg 115-130g rădăcină de ghimbir ras
6-8 catei de usturoi, tocat sucul de la 1 lamaie 2 linguri ulei de
măsline un varf de cutit […]
Supa cu carne si cuscus
Supa
cu carne si cuscus din: piept de manzat, ceapa, rosii, morcov, cuscus,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de mânzat 2 cepe 2-3 roşii 1
morcov 1 ţelină mică 200 g cuşcuş 2 linguri cu unt sare piper Mod de
preparare: Fierbe carnea în 2-3 l de apă. Spumează des. Intre timp, […]
Cotlete cu ceapa si smantana
Cotlete
cu ceapa si smantana din: cotlete, untdelemn, faina, ceapa, smantana,
sare, piper. Ingrediente: 3-4 cotlete 4 linguri untdelemn 2 linguri
faină 2 cepe 200 ml smântână sare piper Mod de preparare: Se curăţă
cotletele, se spală, se sărează şi se piperează, se bat şi se pun într-o
cratiţă cu untdelemn şi puţină apă […]
Cartofi cu costita la tava
Cartofi
cu costita la tava din: cartofi, smantana, oua, cascaval, unt, pesmet,
costita, rozmarin, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g
smântână 2 ouă 250 g caşcaval 1 lingură cu unt 1 lingură cu pesmet 150 g
costiţă afumată rozmarin proaspăt sare piper mărar Mod de preparare:
Alege cartofi mici, spală-i şi pune-i […]
Budinca picanta
Budinca
picanta din: cartofi, oua, ceafa, ciuperci, slaninuta, smantana,
cascaval, mazare, ceapa, unt, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 4 ouă 300 g ceafă (ori costiţă) afumată 200 g ciuperci în
saramură 200 g slăninuţă 6-7 linguri cu smântână 300 g caşcaval 100 g
mazăre nouă 1 legătură de ceapă verde 1 lingură cu […]
Ficat sote
Ficat
sote din: ficat, ceapa, unt, smantana, sare, ciuperci, vin.
Ingrediente: 500 g ficat 2 cepe 2 linguri unt 4 linguri smântână sare 10
ciuperci un păhărel vin Mod de preparare: Se curăţă ficatul de vine
şi se taie felii c.are se prăjesc în unt. Apoi, împreună cu ciupercile,
se fierb înăbuşit. Se adaugă […]
Gaina cu bame
Gaina
cu bame din: gaina, bame, ceapa, unt, patrunjel, bulion, vin, sare.
Ingrediente: o jumătate găină 500 g bame o ceapă o lingură unt (sau
untdelemn) pătrunjel verde bulion de rcoşii un păhărel vin sare Mod de
preparare: Se taie căpăcelele de la bame, se spadă în două-trei ape
calde, şi se opăresc apoi […]
Tarta cu vanilie si rubarba
Tarta
cu vanilie si rubarba din: faina, migdale, zahar, unt, lapte, amidon,
smantana, vanilie, rubarba. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 50 g
migdale pisate 3 linguri zahăr pudră 150 g unt rece, cubuleţe 1 gălbenuş
Pentru crema de vanilie: 250 ml lapte 1 linguriţă făină 2 linguri zahăr
4 gălbenuşuri mari 1 linguriţă amidon […]
Sos pentru fondue sau friganele
Sos
pentru fondue sau friganele din: maioneza, smantana, usturoi, boia,
piper. Ingrediente: 60 g (1/4 cană) de maioneză 45 g (3 linguri) de
smântână 3 căţei de usturoi tăiaţi foarte fin boia de ardei piper Mod
de preparare: Amestecaţi totul şi răciţi cel puţin 2 ore înainte de a
servi. Acest sos rece delicios […]
Mancare de limba cu masline
Mancare
de limba cu masline din: limba, ceapa, untdelemn, suc de rosii, apa,
dafin, piper, sare, masline, vin. Ingrediente: 0 limbă 3 cepe 50 g
untdelemn suc de roşii apă o foaie dafin 4-5 boabe de piper sare 250 g
măsline un păhărel vin alb Mod de preparare: Se spală limba şi se
fierbe […]
Pastrav in aluat
Pastrav
in aluat din: pastrav, masline, ceapa, aluat, lamaie, smantana, anason.
Ingrediente: 4 păstrăvi potriviţi 20 de măsline fără sâmburi 4 cepe
potrivite 200 g aluat fraged (sau aluat foitaj) 1 lămâie 100 g smântână 2
linguriţe de anason Mod de preparare: Curăţă peştele de aripioare,
solzi şi maţe, spală-l bine, apoi umple-l cu […]
Frigarui de vita cu coniac
Frigarui
de vita cu coniac din: muschi de vita, ceapa, ardei, coniac, cimbru,
busuioc, vin, dafin, miere, piper, ienibahar. Ingrediente: 300 g muşchi
de vită 2 cepe mărişoare 2 ardei graşi (unul roşu, unul verde) 75 ml
coniac cimbru busuioc Pentru marinada: 1/2 pahar cu vin roşu sec 1 foaie
de dafin 1 pahar cu apă […]
Salata de cartofi si mazare cu maioneza
Salata
de cartofi si mazare cu maioneza din: cartofi, ceapa, otet, zahar,
piper, usturoi, maioneza, iaurt, mazare, sare, chives, castraveti.
Ingrediente: 500 g cartofi, fierţi şi răciţi 1 ceapă roşie, feliată
subţire 2 linguri cu oţet de vin 1 linguriţă cu zahăr 3 boabe de piper 1
căţel de usturoi, tăiat în bucăţi 1/2 ceaşcă cu maioneză […]
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat
Ciorba
de cartofi cu ciolan afumat din: cartofi, ciolan, ceapa, morcov,
pastarnac, telina, ou, smantana, tarhon, leustean. Ingrediente: 1 kg
cartofi noi 1 kg ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină 1
ou 100 ml smântână tarhon leuştean Mod de preparare: Pune ciolanul la
fiert până cade carnea de pe os. […]
Tocanita cu masline si capere
Tocanita
cu masline si capere din: piept de pui, masline, capere, ulei, ceapa,
morcovi, usturoi, pasta de tomate, rosii, busuioc. Ingrediente: 4 piepţi
de pui, fără piele 4 linguriţe cu praf de supă vegetală 2 linguriţe cu
ulei de măsline 1 ceapă roşie, tăiată mărunt 2 morcovi, raşi fin 2 căţei
de usturoi, feliaţi 2 […]
Usturoi in otet
Usturoi
in otet din: usturoi, otet, zahar, boabe de mustar, seminte de telina.
Ingrediente: 250 g de usturoi 480 ml (2 căni) de oţet alb 150 g (2/3
cană) de zahăr tos 2 g (1/2 linguriţă) de boabe de muştar 2 g (1/2
linguriţă) de seminţe de ţelină Mod de preparare: Puneţi oţetul şi […]
Supa crema de mazare cu telina
Supa
crema de mazare cu telina din: mazare, morcov, ceapa, telina, sare,
ulei, piper. Ingrediente: 400 g mazăre 1 morcov 1 ceapă medie 1 ţelină 2
linguri cu ulei de măsline sare şi piper Mod de preparare: Curăţă
morcovul, ceapa şi ţelina şi taie-le cubuleţe sau dă-le pe râzătoare.
Pune-le într-o tigaie cu uleiul […]
Cocos cu sos din vin
Cocos
cu sos din vin din: cocos, slanina, ceapa, usturoi, ciuperci, vin,
faina, sare, piper. Ingrediente: un cocoş 100 g slănină 2 cepe un căţel
usturoi 5-6 ciuperci un pahar vin o linguriţă făină sare piper Mod de
preparare: Un cocoş se desface în bucăţi şi se pune împreună cu slănina
tăiată bucăţele, ceapa […]
Placinta cu praz si ciuperci
Placinta
cu praz si ciuperci din: unt, faina, ou, otet, sare, ulei, praz, ceapa,
ciuperci. Ingrediente: 250 g unt 500 g făină 1 ou 1 lingură cu oţet
sare Pentru umplutura: 2 fire de praz 1 ceapă 1/2 kg ciuperci 1 cană cu
ulei Mod de preparare: Amestecă bine untul cu oul, oţetul, sarea […]
Creier pane cu legume
Creier
pane cu legume din: creier, oua, faina, pesmet, untdelemn, legume.
Ingrediente: un creier 2 ouă 2 linguri faină 3 linguri pesmet untdelemn,
o legumă sote (mazăre, cartoţfi) Mod de preparare: Se ţine creierul
un sfert de oră în apăi rece ca să iasă sângele, apoi se curăţă. Se
fierbe şi, după ce se răceşte, […]
Tocanita cu patrunjel in paine
Tocanita
cu patrunjel in paine din: ulei, ceapa, usturoi, scortisoara, curry,
chilli, dafin, morcovi, carne de miel, rosii, fasole, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 3 linguri cu ulei de măsline 2 cepe mari, tăiate
solzişori 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 beţe de scorţişoară 1 lingură
cu praf de curry 2 linguriţe cu garam maşala 1 […]
Usturoi cu smantana
Usturoi
cu smantana din: usturoi, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 4
căţei de usturoi 480 g (2 căni) de smântână 35% 15 g (1 lingură) de unt
sau margarina sare şi piper Mod de preparare: Trageţi usturoiul în unt
sau în margarină, având grijă să nu-l lăsaţi să se coloreze. Adăugaţi
smântână şi fierberi […]
Crochete de pasare
Crochete
de pasare din: resturi de carne de pasare, paine, lapte, sare, piper,
oua, patrunjel. Ingrediente: resturi de carne de pasăre o felie de pâine
înmuiată în lapte şi stoarsă sare piper 2 ouă patrunjel verde Mod de
preparare: Se dau carnea şi pâinea prin maşina de tocat şi se amestecă
bine cu pătrunjel […]
Felii de carne de manzat cu hatmatuchi
Felii
de carne de manzat cu hatmatuchi din: carne de manzat, hatmatuchi,
tarhon, cimbru, usturoi, patrunjel, unt. Ingrediente: l kg carne un
buchet de haţmaţuchi frunze de tarhon cimbru 2 căţei usturoi pătrunjel
verde unt Mod de preparare: Se spală carnea, se taie felii şi se
rumenesc în unt. Frunzele de verdeţuri tăiate şi […]
Gaina cu maioneza si aspic
Gaina
cu maioneza si aspic din: gaina, morcov, patrunjel, ceapa, otet, vin,
maioneza, aspic. Ingrediente: 0 găină un morcov un pătrunjel o ceapă o
linguriţă oţet o lingură vin 300 g maioneză aspic Mod de preparare: Se
spală pasărea şi se pune să fiarbă cu apa, legumele, oţetul şi vinul,
la foc mic. Când […]
Reteta prajitura cu rubarba
Reteta
prajitura cu rubarba din: rubarba, oua, zahar, unt, faina, seminte,
praf de copt, smantana. Ingrediente: 350 g tije de rubarbă 250 zahăr 3
ouă 200 g unt 75% grăsime 350 g făină seminţele de la o păstaie de
vanilie 1 1/2 linguriţă praf de copt 150 g smântână 20% grăsime Mod de
preparare: […]
Limba cu sos alb
Limba
cu sos alb din: limba, legume, sos alb, zahar, capere, lamaie, vin,
smantana. Ingrediente: 0 limbă legume (ceapă, morcov, pătrunjel) sos alb
o linguriţă zahăr capere feliuţe de lămâie vin smântână Mod de
preparare: Se fierbe limba o jumătate de oră, se curăţă de pieliţa
groasă, apoi se pune la fiert cu legumele. […]
How to Make Southern Smothered Oxtails in the Slow Cooker (VIDEO)
Southern
Smothered Oxtails in the Slow Cooker How to Make Southern
Smothered Oxtails in the Slow Cooker Pofta buna!
How to Make Chicken Tetrazzini (VIDEO)
Chicken Tetrazzini How to Make Chicken Tetrazzini Pofta buna!
Salata de praz cu masline
Salata
de praz cu masline din: praz, ulei, otet, sare, piper, masline.
Ingrediente: 4 fire praz mare, 3 linguri ulei 2 linguri oţet sare piper
opţional: măsline Mod de preparare: Prazul se curăţă şi se spală bine.
Se taie apoi în bucăţi de circa 5 cm lungime, care se pun la fiert
într-un vas […]
How to Make Bacon, Rainbow Chard, and Artichoke Dip (VIDEO)
Bacon, Rainbow Chard, and Artichoke Dip How to Make Bacon, Rainbow Chard, and Artichoke Dip Pofta buna!
Salata de praz cu maioneza
Salata
de praz cu maioneza din: praz, maioneza, mustar, castraveciori murati
sau acriti in otet, sare. Ingrediente: 4 fire praz mare 1/4 kg maioneză 1
lingură muştar 2 castraveciori muraţi sau acriţi în oţet sare Mod de
preparare: Prazul se prepară ca la salata simplă de praz. Peste bucăţile
de praz se toarnă maioneza amestecată […]
How to Make Low Country Neck Bone Boil (VIDEO)
Low Country Neck Bone Boil How to Make Low Country Neck Bone Boil Pofta buna!
How to Make Sweet Peach Iced Tea (VIDEO)
Sweet Peach Iced Tea How to Make Sweet Peach Iced Tea Pofta buna!
How to Make Pineapple and Passionfruit Milkshake (VIDEO)
Pineapple and Passionfruit Milkshake How to Make Pineapple and Passionfruit Milkshake Pofta buna!
How to Make No Bake Butterfinger Pie (VIDEO)
No Bake Butterfinger Pie How to Make No Bake Butterfinger Pie Pofta buna!
How to make Graham Cracker Pie Crust (VIDEO)
Graham Cracker Pie Crust How to make Graham Cracker Pie Crust Pofta buna!
Salata de ridiche neagra
Salata
de ridiche neagra din: ridiche neagra, ceapa de apa, sare, ulei,
maioneza. Ingrediente: 1 ridiche neagră mare sau 2 mai mici 2 cepe de
apă sare două linguri ulei opţional: 1/4-1/2 kg maioneză Mod de
preparare: Ridichea (ridichile) se curăţă de coajă şi se spală bine. Se
rade apoi printr-o râzătoare mare, se […]
Ficatei de pasare cu orez si ciuperci
Ficatei
de pasare cu orez si ciuperci din: ciuperci, ficatei, orez, sare,
piper, verdeata, vin, ceapa, suc de rosii, unt. Ingrediente: 500 g
ciuperci 500 g ficăţei 250 g orez sare piper verdeaţă 100 ml vin alb o
ceapă mare suc de roşii 2 linguri unt Mod de preparare: Se spală
ciupercile în cinci-şase […]
Prajitura cu firimituri si caise
Prajitura
cu firimituri si caise din: praf de copt, unt, zahar, faina, cacao,
branza, smantana, oua, caise. Ingrediente: Pentru aluat: 1 praf de copt
250 g unt 100 g zahăr 400 g făină 1-2 linguriţe cacao 1 gălbenuş Pentru
umplutură: 300 g brânză de vaci 250 ml smântână pentru frişcă 5 linguri
zahăr pudră 3 […]
Gaina cu fasole verde
Gaina
cu fasole verde din: gaina, fasole verde, smantana, ceapa, faina, unt.
Ingrediente: o găină 1 kg fasole verde 2-3 linguri smântână o ceapă o
linguriţă făină unt sau untdelemn Mod de preparare: Se spală găina, se
taie bucăţi şi se pune să se rumenească cu grăsime şi cu ceapa tocată.
Apoi se adaugă […]
Placinta cu rubarba
Placinta
cu rubarba din: faina, lapte, drojdie, unt, zahar, sare, oua, lamaie,
vanilie, dulceata, rubarba. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg făină 500 ml
lapte 20 g drojdie 200 g unt 200 g zahăr 1 praf sare 2 ouă 1 linguriţă
coajă rasă de lămâie Pentru crema de vanilie: 500 ml lapte 80 g făină 4
[…]
Gaina cu legume si smantana
Gaina
cu legume si smantana din: gaina, slanina, arpagic, morcovi, praz, vin,
mustar, smantana, unt. Ingrediente: o găină 100 g slănină 12 arpagicuri
2 morcovi 2 fire praz 2 linguri vin o lingură muştar o lingură smântână
o lingură unt (untdelemn) Mod de preparare: Se curăţă găina, se
sărează şi se îmbracă în feliuţe subţiri […]
Briose cu iaurt si zmeura
Briose
cu iaurt si zmeura din: unt, faina, zahar, oua, iaurt, sare, vanilie,
zmeura, ciocolata, menta. Ingrediente: 80 g unt cu 80% grăsime 200 g
făină 150 g zahăr pudră 2 ouă 1 praf sare 1 iaurt gras, mic 1 plic praf
de copt esenţă de vanilie 500 g zmeură 80 g ciocolată alba, pentru […]
Desert: tort tiramisu
Tort
tiramisu din: piscoturi, mascarpone, cafea, zahar, oua, cacao,
ciocolata, esenta de migdale. Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 g
mascarpone 250 ml cafea 3 linguri zahăr pudră 3 ouă 1 linguriţă cacao 1
tabletă ciocolată topită 1 linguriţă esenţă de migdale 1 praf de sare
Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri şi, într-un […]
Vinete tocate cu untdelemn
Vinete
tocate cu untdelemn din: vinete, sare, untdelemn. Ingrediente: vinete
sare untdelemn Mod de preparare: Vinetele tinere şi foarte
proaspete, se coc, se curăţă de coajă, se desfac în şuviţe şi se lasă să
se scurgă pe o planşetă încli- natită, uscată, care a fost bine spălată
şi opărită. Se presară cu sarre […]
Gaina cu marar
Gaina
cu marar din: gaina, marar, ceapa, faina, suc de rosii, sare, unt.
Ingrediente: 0 jumătate găină 4-5 legături mărar o ceapă puţină făină
suc de roşii sare o lingură unt (untdelemn) Mod de preparare: Se
curăţă găina, se spală, se taie bucăţi şi se rumeneşte puţin cu ceapa
tăiată, în grăsimea încinsă, apoi […]
Panna cotta cu rubarba coapta
Panna
cotta cu rubarba coapta din: frisca, lapte, vanilie, lamaie, rubarba,
gelatina. Ingrediente: 1 l frişcă 400 ml lapte esenţă de vanilie 30 g
gelatină granule 5 tije rubarbă lămâie îndulcitor, după gust Mod de
preparare: Cureţi, speli şi tai tijele de rubarbă, le aşezi într-o tavă,
presari peste ele îndulcitor, zeama de lămâie […]
Reteta de conopida pane
Reteta
de conopida pane din: conopida, oua, faina, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 1 conopidă, desfăcută bucheţele 3 ouă 3 linguri făină sare
piper ulei Mod de preparare: Pui conopida, bine spălată, în apă
clocotită cu sare, după gust. După ce s-a înmuiat puţin, o scoţi şi o
pui la scurs. Separat, baţi ouăle şi […]
Limba de vita cu spanac
Limba
de vita cu spanac din: limba de vita, slanina, ceapa, morcovi, usturoi,
supa de carne, vin, sare, piper, spanac. Ingrediente: o limbă de vacă
150 g slănină 2 cepe mari 3 morcovi 2 căţei usturoi 2 pahare supă de
carne un pahar vin sare piper 1 kg spanac Mod de preparare: Se rad […]
Gaina in sos de rosii
Gaina
in sos de rosii din: gaina, unt, rosii, zahar, vin, ceapa. Ingrediente:
0 găină o lingură unt sau 2 linguri untdelemn 1 kg roşii o linguriţă
zahăr 2 linguri vin o ceapă Mod de preparare: Se taie găina în bucăţi
care se pun să se rumenească înăbuşit în unt sau untdelemn cu ceapa […]
Budinca de vanilie si fructe de padure
Budinca
de vanilie cu fructe de padure din: lapte, unt, indulcitor, faina,
sare, vanilie, fructe de padure. Ingrediente: 1 l lapte 1 lingură unt
îndulcitor, după gust 4 linguri făină 1 praf sare esenţă de vanilie,
după gust fructe de pădure, după gust Mod de preparare: Combini
laptele cu făina, îndulcitorul şi cu sarea. […]
Vinete in suc de rosii
Vinete
in suc de rosii din: vinete, sare, suc de rosii. Ingrediente: vinete
sare suc de rosii Mod de preparare: Se taie vinetele în lung, în
jumătăţi şi apoi felii nu prea groase, care se aşează într-un vas, se
presară cu sare, se amestecă şi apoi se lasă o oră ca să se […]
Reteta zilei: Gasca umpluta cu prune uscate
Gasca
umpluta cu prune uscate din: gasca, mar, ceapa, salvie, ghimbir, sare,
piper, unt, marmelada de ghimbir, prune uscate, pesmet, faina, supa de
pui. Ingrediente: 1 gasca de 4.5 kg 1 mar, fara coaja si maruntite 1
ceapa, felii 1 lgatura de salvie 2 linguri de ghimbir sare și piper
negru Ingrediente umplutura: 2 linguri […]
Gaina rasol cu garnitura de legume
Gaina
rasol cu garnitura de legume din: gaina. Ingrediente: o găină fiartă cu
zarzavat Mod de preparare: Carnea de pasăre fiartă în supă se
serveşte caldă cu garnitură de legume fierte în supă, cu cartofi fierţi
şi cu sos de hrean, mujdei, sau cu salată de sfecla, varză, salată verde
etc. Pofta […]
Ceai de frag
Fragul
(Fraga riavesca) Conţine tanin, un alcool triterpenic-fragarol,
evercetină, ulei volatil, săruri minerale şi vitamina C. Utilizare In
diaree, diabet zaharat şi gută. Intern, datorită taninului, principiile
active din frunze au proprietăţi astringente, antidiareice; adjuvant în
tratamentul diabetului, diuretic în diferite boli de rinichi şi vezica
urinară, are proprietăţi dezinfectante. Intern: se foloseşte sub formă
[…]
Bilute de branza cu verdeata
Bilute
de branza cu verdeata din: branza, cascaval, sare, piper, boia,
seminte, verdeturi. Ingrediente: 300 g brânză de burduf 100 g caşcaval
sare piper Pentru decor: boia dulce sau picantă
seminţe de susan, mac, in amestec de verdeţuri, tăiate fin Mod de
preparare: […]
Tort de biscuiti cu branza
Tort
de biscuiti cu branza din: biscuiti, unt, crema de branza, smantana,
crema de ciocolata, gelatina. Ingrediente: Pentru blat: 20 biscuiţi de
cacao cu cremă 50 g unt topit Pentru cremă: 250 g cremă de brânză 250 g
smântână pentru frişcă 200 g cremă de ciocolată 10-15 biscuiţi de cacao
cu cremă, rupţi 1 plic […]
Limba in sos de vin
Limba
in sos de vin din: limba de vita, ceapa, morcov, unt, vin, supa, rosii,
sare, piper, usturoi. Ingrediente: o limbă de vită 2 cepe un morcov 2
linguri unt 400 g vin 200 g supă 2 roşii sare piper un căţel usturoi
Mod de preparare: Se spală limba şi se fierbe, se curăţă […]
Ceai de floare de soc
Floare
de Soc (Sambuci flos) Descriere Produsul conţine pulbere obţinută din
florile de soc (Sambuci flos). Conţinutul bogat în saponozide, rutozide,
heterozide, acizi polifenolcarboxilici, taninuri, oligoelemente,
vitamina C etc. conferă ceaiului de soc proprietăţi sudorifice,
depurativ-diuretice, expectorante, antireumatice şi antinevral¬gice,
laxative, antiponderale şi de stimulare a rezistentei organismului.
Indicaţii Se reccmandă ca supliment alimentar pentru […]
Ceai de floare de soc
Floare
de Soc (Sambuci flos) Descriere Produsul conţine pulbere obţinută din
florile de soc (Sambuci flos). Conţinutul bogat în saponozide, rutozide,
heterozide, acizi polifenolcarboxilici, taninuri, oligoelemente,
vitamina C etc. conferă ceaiului de soc proprietăţi sudorifice,
depurativ-diuretice, expectorante, antireumatice şi antinevral¬gice,
laxative, antiponderale şi de stimulare a rezistentei organismului.
Indicaţii Se reccmandă ca supliment alimentar pentru […]
Negresa din albusuri
Negresa
din albusuri din: albus, ciocolata, zahar, lapte, unt, faina, sare,
bicarbonat, lamaie, praf de copt, rom. Ingrediente: 8 albuşuri 200 g
ciocolată (fulgi de ciocolată + 1 ciocolată normală) 150 g zahăr 150 ml
lapte 150 g unt 150 g făină 1 praf de sare 1 praf bicarbonat 1 lingură
zeamă de lămâie 1 […]
Reteta vinete in bulion
Reteta
vinete in bulion din: vinete, sare, bulion. Ingrediente: vinete sare
untdelemn bulion Mod de preparare: Vinetele să fie bine coapte. Se vor
curăţa la fel ca pentru oricare altă conservă de vinete. Apoi se taie
în felii rotunde groase de 6-7 mm şi se aşează într-un vas, presărate cu
sare, unde se lasă […]
Mancare de carne cu arpagic
Mancare
de carne cu arpagic din: carne, arpagic, vin, usturoi, untdelemn, sos
de rosii, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne 500 g arpagic un
pahar vin 1-2 căţei usturoi 100 ml untdelemn o lingură sos de roşii o
lingură faină sare piper Mod de preparare: Se rumenesc bucăţelele de
carne în două-trei linguri […]
Fursecuri cu scortisoara
Fursecuri
cu scortisoara din: faina, praf de copt, scortisoara, sare, unt, zahar,
oua, fulgi de ciocolata, seminte de dovleac. Ingrediente: 2 căni făină 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 praf sare 400
g unt moale 1 cană zahăr tos 2 ouă fulgi de ciocolată seminţe de
dovleac Mod de preparare: […]
Mancare de carne cu fasole boabe
Mancare
de carne cu fasole boabe din: carne de vita, slanina, morcov, ceapa,
fasole boabe, unt, vin. Ingrediente: 500 g carne de vită 200 g slănină
un morcov o ceapă 500 g fasole boabe albe 100 g unt sau untură 250 ml
vin Mod de preparare: Se taie carnea şi slăninuţa bucăţele; se taie
[…]
Prajitura cu crema si stafide
Prajitura
cu crema si stafide din: oua, zahar, stafide, nuci, rahat, faina,
capsuni, lapte, unt. Ingrediente: Pentru blat: 8 albuşuri 1 cană zahăr 2
linguri stafide 1 cană nuci tăiate 75 g rahat colorat, tăiat cubuleţe 2
foi de napolitane 1 cană făină Pentru cremă: 8 gălbenuşuri 3-5 linguri
zahăr 150 g căpşuni 5 linguri […]
Cotlete de porc cu ciuperci
Cotlete
de porc cu ciuperci din: cotlete de porc, slanina, vin, ceapa,
smantana, boia, ciuperci, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de
porc 30 g slănină afumată 50 g ceapă 100 ml vin alb 100 g smântână 1
praf boia dulce lămâie sare piper 400 g ciuperci Mod de preparare:
Rumeneşti uşor, la foc […]
How to make Spaghetti and Meatball Cupcakes (VIDEO)
Spaghetti and Meatball Cupcakes How to make Spaghetti and Meatball Cupcakes Pofta buna!
How to Make Cheeseburger Cupcakes (VIDEO)
Cheeseburger Cupcakes How to Make Cheeseburger Cupcakes Pofta buna!
Sos marinat pentru carne de oaie, de capra sau vanat mic
Sos
marinat pentru carne de oaie, de capra sau vanat mic din: otet, ulei,
apa sau supa, ceapa, piper, dafin, cimbru, usturoi, sare. Ingrediente: 1
pahar oţet 1 pahar ulei 2 pahare apă (sau supâ) 2 cepe piper măcinat
foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi sare Mod de preparare:
Oţetul, uleiul, apa (supa), […]
How to Make Seafood Louie Pasta (VIDEO)
Seafood Louie Pasta How to Make Seafood Louie Pasta Pofta buna!
How to Make Southern Red Beans and Rice (VIDEO)
Southern Red Beans and Rice How to Make Southern Red Beans and Rice Pofta buna!
Sos marinat pentru carne de porc, vita sau vanat
Sos
marinat pentru carne de porc, vita sau vanat din: otet, vin, apa,
usturoi, boia, piper, sare, bulion. Ingrediente: 0,3 l oţet 0,2 l vin
0,5 l apă 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă boia piper măcinat sare,
opţional: 1 lingură bulion Mod de preparare: Sosul se pregăteşte rece,
amestecând ingredientele (usturoiul se pisează în […]
How to make Blackberry Cobbler (VIDEO)
Blackberry Cobbler How to make Blackberry Cobbler Pofta buna!
How To Make Ribs In A Slow Cooker (VIDEO)
Ribs In A Slow Cooker How To Make Ribs In A Slow Cooker Pofta buna!
How to Make Rice Krispies Treats (VIDEO)
Rice Krispies Treats How to Make Rice Krispies Treats Pofta buna!
How to Make Baked Beans (VIDEO)
Baked
Beans How to Make Baked Beans Pofta buna! Balsamic
chicken liver salad Balsamic chicken liver salad of: butter, chicken
liver, salt, pepper, vinegar, spinach, shallots, chives. Ingredients: 40
g /1 oz butter 500 g /1 lb / 2 cups chicken livers, trimmed and halved
[…]
Sos pentru friptura
Sos
pentru friptura din: sosul care rezultă din pregătirea fripturii la
tavă, mirodenii, un pahar vin. Ingrediente: sosul care rezultă din
pregătirea fripturii la tavă mirodenii un pahar vin Mod de preparare:
Este cel mai uzual sos din bucătăria românească. Se foloseşte sosul care
rezultă din pregătirea fripturii la tavă, din care se elimină […]
How to Make Chocolate Cupcakes with Oreo Buttercream Frosting (VIDEO)
Chocolate
Cupcakes with Oreo Buttercream Frosting How to Make
Chocolate Cupcakes with Oreo Buttercream Frosting Pofta buna!
Limba umpluta cu sos de rosii
Limba
umpluta cu sos de rosii din: limba, unt, oua, franzela, sare, piper,
patrunjel, sos de rosii. Ingrediente: o limbă 2 linguri unt 2 ouă o
felie franzelă sare piper o legătură pătrunjel verde sos de roşii Mod
de preparare: Se spală şi se fierbe limba, se curăţă de pieliţa groasă.
Se taie pe […]
Mancare de carne cu fasole verde
Mancare
de carne cu fasole verde din: fasole verde, carne de vita, ceapa, unt,
smantana, faina. Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g carne de vită o
ceapă o lingură unt 2-3 linguri smântână o jumătate lingură făină Mod
de preparare: Carnea se taie bucăţele şi se pune într-o cratiţă cu
untdelemn, adăugând şi […]
Prajitura cu capsuni si cacao
Prajitura
cu capsuni si cacao din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, ciocolata,
praf de copt, nuca, amidon, unt, vanilie, capsuni. Ingrediente: Pentru
blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri lapte 4 linguri făină 2 linguri
cacao 100 g ciocolată 1 plic praf de copt 100 g nucă măcinată Pentru
cremă: 600 ml lapte 7 […]
Tocanita de porc cu cuscus
Tocanita
de porc cu cuscus din: carne de porc, praz, dafin, ardei, pasta de
rosii, busuioc, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei, cuscus. Ingrediente:
Pentru tocăniţă: 1 kg carne de porc 1 praz 1 foaie de dafin 1 ardei gras
1 lingură pastă de roşii busuioc 3 căţei de usturoi 2 cepe sare piper
boabe Pentru […]
Bombite de cartofi cu sunca
Bombite de
cartofi cu sunca din: faina, lapte, drojdie, oua, sare, cartofi,
cascaval, sunca. Ingrediente: 350 g faină 125 g lapte 20 g drojdie 2
gălbenuşuri puţină sare 6 cartofi fierţi şi trecuţi prin sită 300 g
caşcaval ras 300 g şuncă tocată Mod de preparare: Se amestecă faina cu
laptele, drojdia înmuiată, gălbenuşurile, sarea […]
Cosulete cu nuca si dulceata de caise
Cosulete
cu nuca si dulceata de caise din: faina, untura, smantana, lapte,
zahar, bicarbonat, dulceata, nuca. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg făină
1 cană untură 5 gălbenuşuri 5 linguri smântână 200 ml lapte 5 linguri
zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă bicarbonat stins untură,
pentru uns formele zahăr pudră, pentru decor Pentru umplutură: 1 […]
Rulada de creier cu sunca
Rulada
de creier cu sunca din: sunca, creier, sare, piper, unt, ceapa, ou,
franzela, dafin. Ingrediente: 400 g şuncă un creier sare piper pisat şi
boabe 50 g unt o ceapă un ou o felie franzelă dafin Mod de preparare:
Se curăţă creierul, se fierbe în apă cu puţin oţet, două boabe de piper
[…]
Ceai de fenicul
Feniculul
(Foeniculum vulgare) Descriere Este o plantă înrudită cu anasonul,
originară din sudul Europei. In România creşte numai cultivat. In
scopuri medicinale de la această plantă se folosesc fructele. Conţine
ulei volatil, lavonoide, zaharuri, substanţe minerale, mucilagii,
ceruri, stigmasterină, subsţante amare. Utilizare In balonări
abdominale, tuse convulsivă şi astm bronşic. Are acţiune antispastică,
reducând spasmele […]
Antreuri calde: Varzari
Varzari
din: faina, drojdie, lapte, oua, untdelemn, zahar, unt, varza dulce sau
murata. Ingrediente: un kilogram făină 40 g drojdie o cană lapte 5 ouă 2
linguri untdelemn o linguriţă zahăr tos (eventual) 100 g unt o varză
dulce sau murată Mod de preparare: Se pune pe masa de aluat făina şi
se încorporează […]
Sos picant cu ciuperci
Sos
picant cu ciuperci din: ulei, faina, supa sau apa, otet, mustar iute,
ciuperci, sare. Ingrediente: 1 lingură ulei (sau unt) 1 lingură făină 1
cană supă (sau apă) 1-2 linguri oţet 2 linguriţe muştar iute circa 10
ciuperci de mărime medie sare Mod de preparare: Din puţin ulei (unt),
făină şi zeamă de […]
Saleuri cu chimen si cartof
Saleuri
cu chimen si cartof din: faina, cartofi, unt, zahar, sare, chimen, ou.
Ingrediente: 250 g făină 250 g cartofi 250 g unt o linguriţă (10 g)
zahăr o jumătate linguriţă sare un ou chimen Mod de preparare: Se
fierb cartofii, în coajă, în apă cu sare, se curăţă şi se fac piureu. Se
[…]
Salata de conopida cu patrunjel
Salata
de conopida cu patrunjel din: conopida, untdelemn, lamaie, sare, piper,
patrunjel verde. Ingrediente: 0 conopidă 2-3 linguri untdelemn zeamă de
lămâie sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Se ţine conopida
în apă rece timp de o jumătate de oră, cu puţină sare, după ce a fost
curăţată de frunze şi de cotor. […]
Sos de rosii cu sofran
Sos
de rosii cu sofran din: rosii, faina, unt, dafin, vin, marar, sofran.
Ingrediente: 200 g roşii 1/4 lingură făină 80 g unt 1 foaie de dafin 1/4
l zeamă de peşte 1/4 pahar vin roşu mărar verde 2 gălbenuşuri puţin
şofran Mod de preparare: Din făină şi 30 g unt pregătiţi un rântaş
blond, apoi […]
Rata cu castraveti acri
Rata
cu castraveti acri din: carne de rata, ceapa, marar, rosii, faina,
castraveti, ulei, boia, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1.4 kg carne
de raţă 1 ceapă 1 legătură de mărar verde 300 g roşii 1/2 lingură cu
făină 400 g castraveţi acri 100 ml ulei sare piper boia de ardei dulce
smântână Mod de […]
Ciuperci prajite in sos de stridii
Ciuperci
prajite in sos de stridii din: ciuperci, ceapa, ulei, seminte, sos de
stridii, vin. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete 1 legătură de ceapă
verde 4 linguri ulei de susan prăjit 1 lingură seminţe de susan 2
linguri sos de stridii 4 linguri vin de orez Mod de preparare:
Ciupercile se spala. Ceapa verde se spală, […]
Rulada de cas, cu creier si sardele
Rulada
de cas, cu creier si sardele din: unt, faina, lapte, cas, oua, creier,
patrunjel, ceapa, unt, ou, sardele, smantana. Ingrediente: 100 g unt 120
g făină 500 ml lapte 100 g caş ras 4 ouă un creier pătrunjel verde o
ceapă o lingură unt un ou 3 sardele o lingură smântână Mod de […]
Sos picant pentru friptura sau rasol
Sos
picant pentru friptura sau rasol din: bulion, mustar, otet, sare,
miere, boia, marae, usturoi, busuioc, smantana, coriandru, ulei, sare.
Ingrediente: 3 linguri bulion sau suc concentrat de roşii 2 linguri
muştar 2 linguri oţet sare miere (1-2 linguriţe) boia iute (sau ardei
iute tocat foarte fin) mărar 6 căţei de usturoi (tocaţi mărunt, nu […]
Reteta zilei: Friptura de vitel la cuptor
Friptura
de vitel la cuptor din: unt, ulei, ceapa verde, telina pesmt,
patrunjel, carne de vitel, sare, piper. Ingrediente: 25g unt 1 lingura
ulei 1 fir ceapa verde 1 telina, tocata 50g pesmet 50g pătrunjel 900g
carne de vitel sare si piper negru Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul la 180 ° C. Se încălzesc […]
Pulpa de vita cu ulei de susan
Pulpa
de vita cu ulei de susan din: pulpa de vita, piper, ulei de susan,
mandarine, ceapa, sare. Ingrediente: 600 g pulpă de vită 4-5 linguri
ulei de susan 50 g boabe de piper verzi 100 g mandarine din conservă
sare 1/2 legătură ceapă Mod de preparare: Se taie carnea fâşii
subţiri. Se încinge uleiul […]
Despre fasole
Fasolea
(Phascolusvulgaris) Descriere Este originară din Peru şi a fost adusă
în Europa după descoperirea Americii. Păstăile conţin o serie de
aminoacizi, acid salicilic, acid fosforic, vitamina C şi săruri
minerale. Tecile, fără seminţe se folosesc în scopuri medicinale.
Utilizare Adjuvant în tratamentul diabetului, puternic depurativ
favorizând eliminarea toxinelor şi a produşilor rezultaţi din
dezasimilare, […]
Salata de cartofi cu usturoi
Salata
de cartofi cu usturoi din: cartofi, ceapa, usturoi, masline, ansoa,
untdelemn, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2-3 cartofi o ceapă 3 caţei
de usturoi 4-5 măsline o linguriţă anşoa untdelemn zeamă de lămâie sare
piper Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă; se curăţă şi se
itaie bucăţele. Se curăţă şi se taie […]
Pogacele de linte rosie
Pogacele
de linte rosie din: linte, orez, oua, smantana, faina, chimen, ulei,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 150 g linte roşie 100 g orez fiert 2
ouă 100 ml smântână 2 linguri făină sare piper chimen frunze de
pătrunjel verde ulei Mod de preparare: Se toarnă apă peste linte atât
cât să o acopere şi […]
Ceai de echinacea
Echinacea
(Echinacea augustofilia, E. Palida, E. Purpurea) Descriere Această
plantă originară din vestul Americii a fost mai întâi folosită de
băştinaşii indieni pentru a vindeca răni şi a trata infecţii. Acţiune
Protejază celulele sănătoase împotriva atacurilor bacteriene prin
stimularea activităţii sistemului imunitar şi a limfocitelor în
particular (celulele care atacă agenţii patogeni). Utilizare Pentru a
[…]
Salata de legume fierte cu sos
Salata
de legume fierte cu sos din: sfecla, telina, cartofi, ou, mustar,
lamaie, untdelemn, sardele, castraveciori acri, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 0 sfeclă o telină 2-3 cartofi un ou o linguriţă muştar
zeamă de lămâie o lingură untdelemn 2 sardele 2 castraveciori acri
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii şi […]
Tartine cu pasta de sunca
Tartine
cu pasta de sunca din: sunca, unt, oua. Ingrediente: 200 g şuncă 75 g
unt 2 gălbenuşuri, fierte tari Mod de preparare: Se dă şunca prin
maşina de tocat şi se amestecă bine cu untul frecat spumă şi cu
gălbenuşurile date prin sită. Se adaugă puţină sare şi puţin piper şi cu
această […]
Sos simplu de smantana
Sos
simplu de smantana din: smantana, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/4
l smântână 1 lămâie (sau două linguri oţet) sare piper Mod de
preparare: Se amestecă la rece smântână cu zeama de lămâie (sau cu
oţetul eventual diluat), sarea şi piperul. Se recomandă în special
pentru salatele de legume. Pofta buna!
Saleuri cu cascaval si smantana
Saleuri
cu cascaval si smantana din: faina, margarina sau unt, smantana,
cascaval, sare, oua, drojdie. Ingrediente: 500 g faină un pachet
margarină sau unt 200 g smântână 250 g caşcaval ras o linguriţă sare 2
gălbenuşuri 20 g drojdie Mod de preparare: Se înmoaie drojdia în puţin
lapte sau apă şi se amestecă energic […]
Salata de varza rosie cu stafide
Salata
de varza rosie cu stafide din: varza, lamaie, portocala, sare, ulei,
zahar, otet, stafide, visinata, sos de stridii. Ingrediente: 500 g varză
roşie coaja de la 1 lămâie mai mică coaja de la 1/2 de portocală un
praf de sare zeamă de lămâie ulei de măsline Pentru dressing: 2 linguri
rase zahăr 2 linguri […]
Graten de morcovi cu carne
Graten
de morcovi cu carne din: morcovi, carne, ceapa, patrunjel, sare, boia,
ulei, unt, smantana. Ingrediente: 500 g morcovi 500 g carne tocată
(amestec de vită şi porc) 1 ceapă frunze de pătrunjel verde sare boia
dulce ulei 50 g unt 200 ml smântână Mod de preparare: Morcovul curăţat
se taie rondele subţiri şi […]
Piure de cartofi si morcovi
Piure
de cartofi si morcovi din: cartofi, morcovi, crema de branza, lapte,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g cartofi 3 morcovi 100 g cremă
de brânză 200 ml lapte sare piper frunze de pătrunjel verde Mod de
preparare: Se curăţă, se spală legumele, cartofii se taie cuburi,
morcovii rondele. Morcovii se pun la fiert în […]
Minipizza de mamaliga
Minipizza
de mamaliga din: faina de malai, cascaval, unt, suc de rosii, rosii,
carnati, branza, busuioc, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente:
150-200 g făină de mălai 50 g caşcaval tare 30 g unt 5-6 linguri suc de
roşii 2-3 roşii 300 g cârnaţi sau crenvurşti 100 g brânză de capră
busuioc uscat sare piper frunze […]
How to Make No Bake Oreo Cheesecake (VIDEO)
No Bake Oreo Cheesecake How to Make No Bake Oreo Cheesecake Pofta buna!
How to Make Southern Turnip Greens (VIDEO)
Southern Turnip Greens How to Make Southern Turnip Greens Pofta buna!
Vinete in untdelemn
Vinete
in untdelemn din: vinete, rosii, untdelemn, usturoi, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 6 kg vinete 1 litru untdelemn 3 kg roşii usturoi
câteva legături pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Vinetele se
curăţă la fel ca şi pentru celelalte conserve de vinete, se taie felii
groase de 1 cm, care se aşează într-un […]
How to Make Fried Coconut Shrimp (VIDEO)
Fried Coconut Shrimp How to Make Fried Coconut Shrimp Pofta buna!
How to Make Creamy Macaroni Salad (VIDEO)
Creamy Macaroni Salad How to Make Creamy Macaroni Salad Pofta buna!
Varza tocata murata
Varza
tocata murata din: varza, apa, sare, marar, hrean. Ingrediente: varza
apa sare marar hrean Mod de preparare: Varza să fie foarte proaspătă,
pentru că aşa are mai multă apă. Se pot folosi şi cele înfoîate, cu
frunzele rare. Se aruncă frunzele de deasupra şi se toacă mărunt restul
verzei. Se aşează îm borcan […]
How to Make Southern Peach Cobbler (VIDEO)
Southern Peach Cobbler How to Make Southern Peach Cobbler Pofta buna!
How to Make Southern Fried Chicken (VIDEO)
Southern Fried Chicken How to Make Southern Fried Chicken Pofta buna!
Varza rosie murata cu telina
Varza
rosie murata cu telina din: varza, marar, telina, hrean, boabe de
mustar, sare. Ingrediente: varza marar telina hrean boabe de mustar sare
apa Mod de preparare: Se aleg verze tari, îndesate bine, însă cu
frunze subţiri. Se curăţă cele de deasupra, care sunt de obicei mai
închise la culoare sau veştede şi căpăţânile […]