Placinte
cu spanac din: faina, drojdie, apa calda, ulei, zahar, sare, spanac,
telemea, galbenus, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina o
lingura drojdie uscata 150 ml apa calda 50 ml ulei un praf zahar un praf
sare pentru umplutura: 250 g spanac decongelat 100…
15 January 2014

Fursecuri
cu ciocolata si cirese din: cirese uscate, rom, faina, praf de copt,
bicarbonat, sare, unt, zahar brun, zahar, oua, vanilie, cicolata neagra,
ciocolata alba. Ingrediente: 3/4 ceasca cirese uscate, tocate 1 cana
de rom 2 1/4 ceasca, plus o lingura faina 1 lingurita praf de copt 3/4
lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita…
Read more »
15 January 2014

Rulada
de muschi de porc din: muschi de porc, bacon afumat, morcovi, para,
cimbru, vin alb, sare. Ingrediente: un muschi de porc 200 g bacon afumat
2 morcovi o para tare cimbru 250 ml vin alb sec un praf sare Mod de
preparare: Se curăţă morcovii, se spală bine şi se taie lamele foarte…
Read more »
15 January 2014

Tocana
de fasole pastai din: ceapa, fasole, rosii, ardei gras, patrunjel,
ulei, sare. Ingrediente: 2 cepe 200 g fasole conservata 4 rosii mici un
ardei gras rosu o legatura patrunjel o lingura ulei sare Mod de
preparare: In ulei încins în prealabil se călesc ceapa tăiată mărunt şi
ardeiul tăiat fâşii înguste. După ce…
Read more »
15 January 2014

Salata
de paste cu masline si ardei din: paste, iaurt, ceapa rosie, masline,
vinete, ardei gras, rosii cherry, sare. Ingrediente: o punga de paste un
pahar mic iaurt o ceapa rosie 100 g masline 2 felii vinete cate 1/2
ardei gras rosu, galben 2-3 rosii cherry sare Mod de preparare:
Intr-un vas cu apă…
Read more »
15 January 2014

Carne
de vita cu ciuperci din: carne de vita, ciuperci, ceapa, faina,
concetrat de vita, vin rosu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne
de vita (cuburi) 6 ciuperci proaspete o ceapa o lingura faina un cub
concetrat vita 500 ml vin rosu 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Intr-o cratiţă cu…
Read more »
15 January 2014

Prajitura
cu branza si lamaie din: lamai, crema de branza, oua, frisca, zahar
pudra, unt, biscuiti. Ingrediente: 2 lamai 200 g crema de branza 2 oua
200 ml frisca lichida 80 g zahar pudra pentru blat: 50 g unt 100 g
biscuiti Mod de preparare: O formă de copt cu marginile detaşabile se
tapetează…
Read more »
15 January 2014

Chiftele
de orez cu sunca din: orez, sunca, oua, ceapa verde, sare, ulei.
Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 4 felii sunca 2 oua o legatura
ceapa verde sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Orezul se pune
la fiert în apă cu sare şi apoi, după fierbere, se trece sub un jet…
Read more »
15 January 2014

Supa
de fasole cu afumatura din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa, morcov,
telina, rosii in bulion, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 250 g
fasole alba un ciolan mic, afumat o ceapa un morcov un fir telina 2-3
rosii in bulion o foaie dafin sare piper Mod de preparare: Fasolea se
lasă la înmuiat…
Read more »
15 January 2014

Orez
cu carne de oaie şi legume din: carne de oaie, ceapa, unt, orez,
fasole, mazare, morcov, sofran, sare grunjoasa, caju. Ingrediente: 700 g
cuburi carne de oaie 2 cepe 150 g unt 500 g orez cu bob lung 300 g
fasole, mazare, morcov congelate un varf de cutit subtire sofran o
lingura sare grunjoasa…
Read more »
15 January 2014

Pulpa
de vitel cu sos de bere din: pulpa de vitel, zeama de lamaie, ulei,
dafin, boabe de piper, coriandru, sos worchestershire, ceapa rosie,
radacina de patrunjel, morcov, sare grunjoasa, bere blonda. Ingrediente:
1 1/2 kg pulpa proaspata de vitel zeama de la 1/2 lamaie 100 ml ulei 2
foi de dafin cate 1/2 lingurita…
Read more »
15 January 2014

Budinca
cu sunca si ciuperci din: orez, oua, sunca, ciuperci, ceapa, ulei,
sare. Ingrediente: 200 g orez 3 oua 250 g sunca o conserva mica ciuperci
o ceapa o lingura ulei sare Mod de preparare: Orezul se pune la fiert
cu apă de trei ori cantitatea lui şi un praf de sare. Intre timp,…
Read more »
15 January 2014

Friptura
de vita la gratar marinata in usturoi din: friptura de vita, sprite,
ulei de canola, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata friptura
de vita 355ml sprite 1/4 ceasca ulei de canola 2 catei de usturoi, ras
sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Puneti friptura intr-o
punga mare de…
Read more »
15 January 2014

Pui
umplut cu ciuperci si telemea din: pui, ciuperci, telemea, de vaca,
oua, pesmet, smantana, ulei, unt, condiment, boia dulce, rozmarin,
busuioc, apa, piper, sare. Ingrediente: 1 pui de 1 1/2 kg 200 g ciuperci
200 g telemea de vaca, usor sarata 4 oua 3 linguri pesmet 3 linguri
smantana 100 ml ulei 120 g…
Read more »
15 January 2014

Sărmăluţe
în cuib cu afumătură din: carne tocata, ceapa, bulion de ardei, bulion
de rosii, sare, piper, orez, verdeata, kaizer afumat, varza murata, suc
de rosii, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc sau amestec
porc si vita 1 ceapa 1 lingura bulion de ardei 1 lingura bulion de rosii
sare piper 100 g…
Read more »
15 January 2014

Cod
cu sos din: fileuri de cod, sare, piper alb, vin alb, otet, tarhon,
ceapa, usturoi, galbenusuri, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel,
ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod sare piper alb pentru sos: 100 ml
vin alb 40 ml otet 2-3 fire tarhon 1 lingura ceapa fin tocata 1 catel de
usturoi 2 galbenusuri…
Read more »
15 January 2014

Cozonac
pufos cu nuca din: faina, drojdie, sare, zahar, oua, unt, lapte, miez
de nuca, albus. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 18 g drojdie 12 g
sare 60 g zahar 4 oua 300 g unt 25 ml lapte pentru umplutura: 200 g
miez de nuca macinat un albus 3 linguri zahar pentru servit: 25…
Read more »
15 January 2014

Supa
de vitel cu praz din: carne de vitel, radacina de patrunjel, radacina
de telina, radacina de pastarnac, ceapa, morcovi, smantana, ou, praz,
unt, cartof, coaja de lamaie, sare, piper alb, patrunjel. Ingrediente:
300 g carne de vitel cate 1 radacina de patrunjel, telina si pastarnac 1
ceapa 2 morcovi de dimensiune mijlocie 150 g…
Read more »
15 January 2014

Salata
cu ton si orez din: ton, orez, oua, ceapa rosie, fasole verde, masline,
sare, suc de lamaie, ulei. Ingrediente: o conserva mare ton in suc
propriu 100 g orez 2 oua o ceapa rosie mare 100 g fasole verde 100 g
masline feliate si intregi sare pentru sos: sucul unei lamai 2 linguri
ulei…
Read more »
15 January 2014

Supa
de perisoare de pui cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
morcov, dovlecei, dovleac, supa de pui, rosii, frunze dafin, busuioc,
oregano, cimbru, sare, piper, orz, carnati de pui, parmezan.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, cuburi 3 catei de
usturoi, ras 2 cesti morcov, tocat 2 dovlecei mici,…
Read more »
15 January 2014

Cozonac
rulat cu mac din: faina, unt, zahar, lapte, drojdie, oua, seminte de
mac, unt, zahar vanilinat, stafide. Ingrediente: pentru aluat: 275 g
faina 75 g unt 70 g zahar 50 ml lapte 8 g drojdie uscata 2 oua pentru
umplutura: 250 g seminte de mac 2 oua 30 g unt 20 g zahar vanilinat…
Read more »
15 January 2014

Pulpă
de porc la tavă cu ardei gras si ceapa din: pulpa de porc, morcov,
ceapa, ardei gras, portocale, cuisoare, mustar, ulei, sare, piper.
Ingrediente: o pulpa mica de porc cu tot cu sorici un morcov o ceapa un
ardei gras verde 2 portocale cateva cuisoare 2-3 linguri mustar ulei
sare piper Mod de…
Read more »
15 January 2014

Peste
picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce,
oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi,
ulei extravirgin de masline, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate
2 bucati crap si somon proaspat 5-6 linguri ulei piper negru piper alb
boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns…
Read more »
15 January 2014

Toba
delicioasa de porc din: organe de porc, carne de porc, sorici de porc,
slanina, foi de dafin, cimbru, otet, sare, piper. Ingrediente: 2 kg
organe de porc (inima, plamani, splina, ficat) 1/2 carne de porc 200 g
sorici o bucata de porc 200 g slanina 2 foi dafin o crenguta cimbru otet
sare piper…
Read more »
15 January 2014

Rulouri
de porc cu cimbru din: pulpa de porc, ciuperci, ulei, carnati de porc,
oua, smantana, castraveti murati, faina, maghiran, cimbru. Ingrediente: 1
kg pulpa de porc 500 g ciuperci 2 linguri ulei 250 g carnati de porc 5
oua 150 g smantana 2-3 castraveti murati 1 lingura faina maghiran cimbru
Mod de preparare:…
Read more »
15 January 2014

Briose
cu ciocolată şi cremă de vin roşu din: pere, suc de lamaie, zahar
gelifiant, ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, faina, scortisoara,
cacao, praf de copt, vin rosu, zahar pudra, merisoare, amidon.
Ingrediente: 2 pere 2 linguri suc de lamaie 75 g zahar gelifiant 200 g
ciocolata amaruie 250 g unt moale 125 g zahar…
Read more »
15 January 2014

Sarmale
din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, orez, ceapa,
bacon afumat, boia, cimbru, oregano, piper, marar uscat, sare, smantana,
ardei iute. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 1 varza murata de circa 1
1/2 kg 200 g orez 100 ml ulei 4 cepe mari 200 g bacon afumat 1 lingura
boia…
Read more »
15 January 2014

Piftie
de porc cu usturoi din: cap de porc, picioare de porc, carne macra de
porc, morcovi, ceapa, radacina de telina, radacina de pastarnac, foi de
dafin, usturoi, sare. Ingrediente: 1/2 cap de porc 2 picioare de porc
500 g carne macra de porc 2 morcovi 2 cepe o radacina de telina o
radacina de…
Read more »
15 January 2014

Sufleuri
de legume cu bacon din: bacon, ceapa verde, ghimbir, piper, oua, albus
de ou, late, sare. Ingrediente: 6 felii de bacon fiert, tocat 1/2 cana
ceapa verde, tocata 1 lingura de ghimbir, proaspat ras 1/4 lingurita
piper negru, proaspat macinat 6 oua 4 albusuri de ou 1 cana lapte
degresat 1/4 lingurita de…
Read more »
15 January 2014

Tort
de ciocolata cu mirodenii din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar,
faina, migdale, scortisoara, cardamom, anason, cuisoare, pastaie de
vanilie, ardei iute, frisca, zahar pudra, cacao, rom. Ingrediente: 150 g
ciocolata negara (cel putin 70% cacao) 250 g unt 6 oua 220 g zahar 30 g
faina 75 g migdale macinate 2 batoane de scortisoara…
Read more »
15 January 2014

Curcan
cu sunca si parmezan din: carne de curcan, sunca, sare, parmezan, unt,
faina, piper. Ingrediente: 4 bucati carne de curcan (copane sau piept) 4
felii sunca cruda, preferabil de Parma sare cateva felii subtiri de
parmezan 1 lingura unt 1 lingura faina piper Mod de preparare: Baţi
feliile de carne cu bătătorul pentru…
Read more »
15 January 2014

Ardei
umpluti cu carne de curcan din: ardei grasi, ulei, boabe de fasole
rosie, ceapa, piept de curcan, rosii pasate, sare, piper. Ingrediente: 4
ardei grasi rosii 3 linguri ulei 200 g boabe de fasole rosie (conserva)
1 ceapa 500 g piept de curcan tocat 200 g rosii pasate (conserva) sare
piper Mod de…
Read more »
15 January 2014

Coastă
de porc caramelizată din: coasta de porc, miere, radacina de ghimbir,
usturoi, piper boabe, sos de soia, untdelemn, cimbru, sare, dovleac.
Ingrediente: 1 bucata de coasta de porc de aproximativ 800 g 5 linguri
miere 2 cm radacina proaspata de ghimbir 2 catei de usturoi 2 linguri
piper boabe mozaic 50 ml sos de…
Read more »
15 January 2014

Chiftele
cu salsa si patrunjel din: boabe de naut, ceapa, usturoi, cartofi, ou,
faina, pesmet, coariandru verde, chimen, ienibahar, cardamom, sare,
piper, ulei, rosii, ceapa rosie, patrunjel, otet. Ingrediente: 600 g
boabe de naut 1 ceapa 1 catel de usturoi 200 g cartofi fierti 1 ou 1-2
linguri faina circa 4 linguri pesmet 1 lingura…
Read more »
14 January 2014

Suc
de sfecla rosie cu mere din: sfecla, mere, salata, castravete,
coriandru, lamaie, ghimbir, pasta de ardei iute. Ingrediente: 3-4
bucati sfecla 1 1/2 mere 1 salata 1 castravete 1 buchet de coriandru 1
lamaie 1 buc ghimbir 1 varf de cutit pasta de ardei iute Mod de
preparare: Se taie merele…
Read more »
14 January 2014

File
de porc cu ananas din: ciuperci uscate, ceapa verde, ardei gras, ceapa,
castarveti, ananas, ulei de susan, file de porc, sare, piper, amidon,
usturoi, otet de orez, zahar brun, sos de soia, sos de peste, ketchup,
miere, supa, anason, scortisoara, condimente chinezesti. Ingrediente: 4
ciuperci uscate 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras rosu…
Read more »
14 January 2014

Pulpa
de porc aromata din: carne de porc, untura de rata, usturoi, rozmarin,
sare, piper. Ingrediente: 650 g cuburi carne de porc 2 linguri untura de
rata 3-4 catei de usturoi 2 fire rozmarin proaspat sare piper Mod de
preparare: Carnea se presara cu piper macinat si se pune la prajit in
untura topita.…
Read more »
14 January 2014

Aperitive
cu branza din: cartofi, unt, lapte, oua, carnat uscat, telemea, salam,
sare, masline. Ingrediente: un kg cartofi 100 g unt 150 ml lapte 2 oua
un carnat uscat 250 g telemea 200 g salam sare 100 g masline feliate
Mod de preparare: Cartofii se fierb în apă cu sare, se lasă 20 de…
Read more »
14 January 2014

Tocăniţă
de curcan cu varză murată din: ceapa, ulei, varza murata, vin alb sec,
supa, boabe de piper, foaie de dafin, boabe de ienupar, frunzulite de
cimbru, ardei gras, piept de curcan, sare, piper de cayenne, boia dulce,
piper, smantana. Ingrediente: 3 cepe 3 linguri ulei 600 g varza murata
100 ml vin alb sec…
Read more »
14 January 2014

300
g de morcovi se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. O bucată de
ghimbir (cca 2 cm) şi o ceapă se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se
curăţă doi căţei de usturoi şi se taie felii. Se spală 500 g piept de
pui dezosat, se tamponează cu hârtie şi se…
Read more »
14 January 2014

Rulada
de porc cu migdale din: pulpa de porc, ciuperci, branza camembert,
migdale, ou, patrunjel verde, cimbru, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 600 g pulpa de porc 100 g ciuperci 120 g branza camembert
60 g migdale decojite 1 ou 1 legatura de patrunjel verde 2 linguri cu
cimbru sare piper negru ulei de…
Read more »
14 January 2014

Friptura
de porc cu sos de castarveti din: muschi de porc, ceapa, castraveciori
murati, mustar, vin, sos de rosii, sare, piper, smantana, unt.
Ingrediente: 500 g pulpa sau muschi de porc 1 ceapa 2 castraveciori
murati in saramura 1 lingura mustar 1 pahar vin 1/2 pahar sos de rosii
sare piper 2 linguri smantana pentru…
Read more »
14 January 2014

Cocktail
cu fructe de padure din: fructe de padure, apa, miere, lamaie.
Ingrediente: 4 linguri fructe de padure uscate 1 l apa zahar sau miere 4
felii de lamaie Mod de preparare: Pui apa la fiert si cand incepe
sa clocoteasca, adaugi fructele de padure si acoperi. Lasi cinci minute.
Poti servi bautura…
Read more »
14 January 2014

Sarmale
delicioase in foi de varza din: carne tocata, orez, varza murata,
morcovi, ceapa, bulion, marar, patrunjel, suc de rosii, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne tocata, amestec vita si porc 500 g orez 1 varza
murata 2 morcovi 2 cepe 1 lingura de bulion 1 legatura de marar 1
legatura de patrunjel 2 pahare…
Read more »
14 January 2014

Muschi
de porc umplut cu legume din: muschi de porc, varza, ciuperci, vin alb,
usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 500 g muschi de porc 1
jumatate de varza proaspata 250 g ciuperci 1 pahar de vin alb 4 catei de
usturoi 1 ceapa sare piper Mod de preparare: De cu seară,
condimentezi muşchiul de…
Read more »
14 January 2014

Paste
cu carne tocata de curcan si sos pesto din: carne tocata de curcan,
paste, sos pesto, rosii, spanac, usturoi, parmezan, ulei de masline.
Ingrediente: ½ kg carne tocata de curcan 1 pachet paste 1 cana sos pesto
1 cutie rosii, maruntite 250 gr spanac 2 catei de usturoi, tocat 1 1/2
cupe parmezan,…
Read more »
14 January 2014

Cocktail
de cirese din: sirop de cirese, zeama de lamaie, gheata, lamaie.
Ingrediente: 500 ml sirop de cirese zeama de la 1 lamaie gheata cateva
feliute de lamaie Mod de preparare: Pui intr-un vas gheata, pe care o
maruntesti, torni siropul de cirese, zeama de lamaie, apoi amesteci
energic. in momentul servirii, adaugi cateva…
Read more »
14 January 2014

O
reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar,
masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu
mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras
galben 5 rosii amestec condimente…
Read more »
14 January 2014

Prajitura
delicioasa cu glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, unt, cacao,
alune, portocala, biscuiti, ciocolata menaj, frisca, unt. Ingrediente: 5
oua 230 g zahar pudra 300 g unt 100 g cacao 200 g alune 1 portocala 2
pachete de biscuiti pentru glazura: 200 g ciocolata menaj 100 ml frisca
lichida 30 g unt …
Read more »
14 January 2014

Sos
Pesto cu parmezan din: busuioc verde, seminte de pin, usturoi, ulei,
parmezan. Ingrediente: 4 legaturi de busuioc verde 1 mana seminte de pin
4 catei de usturoi 135 ml ulei 70 g parmezan Mod de preparare:
Prăjeşti uşor seminţele de pin şi le răstorni într-un mojar. Speli
busuiocul, apoi adaugi toate ingredientele în…
Read more »
14 January 2014

Carnati
de casa cu cimbru din: carne de porc, intestine de porc, usturoi, sare,
piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de porc intestine de porc 4
catei de usturoi sare piper cimbru Mod de preparare: Tai carnea bucăţi
mici şi o dai prin maşina de tocat. Adaugi căţeii de usturoi pisaţi,
sarea, piperul şi…
Read more »
14 January 2014

Friptură
de iepure umplut din: iepure, ulei de masline, sunca, vin, cartofi,
unt, usturoi, rozmarin, cimbr, salvie, sare, piper. Ingrediente: 1
iepure curatat 2-3 linguri ulei de masline 100 g sunca 200 ml vin alb
1/2 kg cartofi 50 g unt 4 catei de usturoi rozmarin cimbru salvie sare
piper Mod de preparare: Dezosezi…
Read more »
14 January 2014

Curry
de pui cu legume din: piept de pui, ulei, usturoi, ceapa, lemongrass,
pasta de curry, supa de pui, tofu, frunze de limeta, ghimbir, rosie,
lapte de cocos, vanata, zahar brun, sos de peste, corinadru.
Ingrediente: 1 jumatate piept de pui, cuburi 2 linguri ulei 2 catei
usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 legatura…
Read more »
14 January 2014

Chiftele
cu varza calita din: carne tocata, oua, pesmet, ceapa, usturoi, piper,
ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata 2 oua 1 lingura cu pesmet 1 ceapa 4
catei de usturoi piper ulei Mod de preparare: Amesteci carnea cu
ceapa dată prin maşina de tocat, usturoiul pisat, ouăle, pesmetul, sarea
şi piperul. Formezi biluţe mici…
Read more »
14 January 2014

Tocanita
de legume cu mamaliga rumenita la gratar din: morcov, ceapa, rosii in
bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 2 cepe 3 rosii in
bulion 2 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Tai morcovul şi
cepele şi le pui într-o tigaie încinsă cu ulei. Le laşi să se călească
aproximativ 5…
Read more »
14 January 2014

Salata
de radicchio cu branza si struguri din: salata radicchio, fenicul,
struguri, caise uscate, suc de portocale, otet de vin alb, indulcitor,
sare, piper, ulei, branza feta, ou, faina, alune. Ingrediente: 1
capatana salata radicchio 1 bulb de fenicul 200 g struguri fara samburi 2
caise uscate 4 linguri suc de portocale 1 lingura otet…
Read more »
14 January 2014

Vita
cu masline din: antricot de vita, ceapa, rosii in bulion, usturoi,
masline, vin alb, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 felii antricot de
vita 2 cepe 6 rosii din bulion 4 catei de usturoi 10 masline mari 1
jumatate de pahar cu vin alb sare piper ulei Mod de preparare: Sărezi,
piperezi feliile de…
Read more »
14 January 2014

Sos
de iaurt cu usturoi din: usturoi, ulei, iaurt, zeama de lamaie,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5 catei de usturoi 2 linguri ulei
200 g iaurt cremos 1 lingurita zeama de lamaie patrunjel taiat fin sare
piper proaspat macinat Mod de preparare: Pui iaurtul la scurs.
Zdrobeşti usturoiul într-un mojar ori în mixer, torni…
Read more »
14 January 2014

Pulpă
de porc la tavă cu slanina, usturoi si salvie din: pulpa de porc,
slanina afumata, usturoi, ulei, apa, vin, boabe de piper, frunza de
dafin, sare, savlie. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 200 g slanina
afumata 1 capatana de usturoi 100 ml ulei 100 ml apa 100 ml vin alb sec 1
lingurita…
Read more »
14 January 2014

Piept
de pui cu sos dulce acrisor din: piept de pui, unt, stafide, caise,
coniac, mere, migdale, sos de soia, mustar, condimente, lamai, orez,
sare. Ingrediente: 1 piept de pui 50 g unt 25 g stafide 10 caise
deshidratate 1 pahar rom sau coniac 2 mere 20 g migdale maruntite sau
fulgi de migdale 1…
Read more »
14 January 2014

Crap
prajit si cartofi din: medalioane de crap, rosii, ardei gras, ulei,
cartofi, ulei de floarea soarelui, sare, boia, cimbru, rozmarin, ceapa
verde, iaurt, usturoi. Ingrediente: 8 medalioane de crap 2 rosii 1 ardei
gras rosu 3 linguri ulei 1 kg cartofi de marime potrivita 75 ml ulei de
floarea soarelui sare boia iute si…
Read more »
14 January 2014

Salata
de varza cu morcovi si afine uscate din: varza, ardei gras, morcovi,
afine uscate, apa, sare, zahar, otet, ulei, usturoi. Ingrediente
salata: 1 varza 1 ardei gras, taiat fasii subtiri 2-3 morcovi ⅓ ceasca
afine uscate Ingrediente Marinata: 2 cani de apa 1 lingura sare + ½
lingurita ⅓ cana de zahar ⅓…
Read more »
14 January 2014

O
reteta de muschi de vita in aluat din: muschi de vita, foitaj,
ciuperci, vin rosu, ceapa, masline, ulei, coriandru, cimbru si sare.
Poţi face această reţetă cu orice tip de carne, dar trebuie s-o marinezi
înainte, pentru a se coace frumos şi a prinde gust din aromele
marinadei. Ingrediente: 2 kg muschi de vita…
Read more »
14 January 2014

Friptura
in crusta din: pulpa de porc, masline verzi, pesmet, mustar, usturoi,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 150 g masline
verzi 1 ceasca de pesmet 2 linguri mustar 2 catei de usturoi curatati 1
legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Cureti carnea de
pielite, o presari cu sare…
Read more »
14 January 2014

Pulpe
de pui la cuptor din: pulpe de pui, usturoi, boia iute, boia dulce,
sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 capatana de usturoi 1
lingurita de boia iute 2 lingurite de boia dulce sare piper ulei Mod
de preparare: Speli pulpele si le stergi cu servetele absorbante.
Intr-un bol amesteci usturoiul…
Read more »
14 January 2014

O
reteta de antricot de vita la cuptor din: sfecla, sare de mare, piper,
ulei de masline, antricot de vita, usturoi, cimbru, otet balsamic,
maghiran, smantana, zeama de lamaie, hrean, rozmarin, usturoi, fileuri
de ansoa si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 kg sfeclă proaspătă, de
diferite culori sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat…
Read more »
14 January 2014

Ciorba
de burta cu patrunjel si ardei iute din: burta, rasol de vita, morcovi,
ceapa, gogosari, usturoi, galbenusuri, otet de vin, smantana, patrunjel
verde, ardei iute, piper, sare. Ingrediente: 1 kg burta prefiarta 1
rasol de vita sau 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 2 gogosari din
otet 1 radacina patrunjel 1 capatana…
Read more »

Prajitura
cu nuci si mere din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, mere, nuci,
faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare.
Ingrediente: 1 cana unt, topit 1 2/3 ceasca zahar 2 oua 1 lingurita
esenta de vanilie 3 cesti de mere, cuburi 1/2 ceasca nuci, maruntite 2
cani de faina 2 lingurite…
Read more »

Frigarui
picante cu creveti din: usturoi, ardei iute, sos adobo, lamaie, ulei de
masline, paprika, coriandru, sare, piper, fulgi de ardei rosu, piper
cayenne, creveti, ananas, orez. Ingrediente: 3 catei de usturoi, tocat
2 ardei iuti in sos adobo 2 lingurite de sos adobo 1 lamaie, stoarsa 2
linguri de ulei de masline 1…
Read more »

Pui
la cuptor cu aroma de usturoi din: pui, unt, sare, usturoi, lamaie,
coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, salvie, cimbru, ceapa, ulei de
masline, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1 pui 150gr unt 1/2
lingurita de sare 1 catel de usturoi, tocat 2 lamai (coaja si zeama de
la 1 lamaie ,…
Read more »

Salata
de pui cu legume si dressing de maioneza din: pui, ardei gras verde,
fasole neagra, porumb, rosii, ceapa verde, salata, coriandru, avocado,
chips-uri tortilla, maioneza, smantana, condimente, condimente pentru
taco, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 cani de cuburi de
pui, fiert 1 ardei verde, cuburi 1 cana de fasole neagra 1…
Read more »

Fursecuri
cu ciocolata si cirese din: cirese uscate, rom, faina, praf de copt,
bicarbonat, sare, unt, zahar brun, zahar, oua, vanilie, cicolata neagra,
ciocolata alba. Ingrediente: 3/4 ceasca cirese uscate, tocate 1 cana
de rom 2 1/4 ceasca, plus o lingura faina 1 lingurita praf de copt 3/4
lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita…
Read more »

Friptura
de vita la gratar marinata in usturoi din: friptura de vita, sprite,
ulei de canola, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata friptura
de vita 355ml sprite 1/4 ceasca ulei de canola 2 catei de usturoi, ras
sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Puneti friptura intr-o
punga mare de…
Read more »

Supa
de perisoare de pui cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
morcov, dovlecei, dovleac, supa de pui, rosii, frunze dafin, busuioc,
oregano, cimbru, sare, piper, orz, carnati de pui, parmezan.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, cuburi 3 catei de
usturoi, ras 2 cesti morcov, tocat 2 dovlecei mici,…
Read more »

Sufleuri
de legume cu bacon din: bacon, ceapa verde, ghimbir, piper, oua, albus
de ou, late, sare. Ingrediente: 6 felii de bacon fiert, tocat 1/2 cana
ceapa verde, tocata 1 lingura de ghimbir, proaspat ras 1/4 lingurita
piper negru, proaspat macinat 6 oua 4 albusuri de ou 1 cana lapte
degresat 1/4 lingurita de…
Read more »

Suc
de sfecla rosie cu mere din: sfecla, mere, salata, castravete,
coriandru, lamaie, ghimbir, pasta de ardei iute. Ingrediente: 3-4
bucati sfecla 1 1/2 mere 1 salata 1 castravete 1 buchet de coriandru 1
lamaie 1 buc ghimbir 1 varf de cutit pasta de ardei iute Mod de
preparare: Se taie merele…
Read more »

Paste
cu carne tocata de curcan si sos pesto din: carne tocata de curcan,
paste, sos pesto, rosii, spanac, usturoi, parmezan, ulei de masline.
Ingrediente: ½ kg carne tocata de curcan 1 pachet paste 1 cana sos pesto
1 cutie rosii, maruntite 250 gr spanac 2 catei de usturoi, tocat 1 1/2
cupe parmezan,…
Read more »

Curry
de pui cu legume din: piept de pui, ulei, usturoi, ceapa, lemongrass,
pasta de curry, supa de pui, tofu, frunze de limeta, ghimbir, rosie,
lapte de cocos, vanata, zahar brun, sos de peste, corinadru.
Ingrediente: 1 jumatate piept de pui, cuburi 2 linguri ulei 2 catei
usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 legatura…
Read more »

Salata
de varza cu morcovi si afine uscate din: varza, ardei gras, morcovi,
afine uscate, apa, sare, zahar, otet, ulei, usturoi. Ingrediente
salata: 1 varza 1 ardei gras, taiat fasii subtiri 2-3 morcovi ⅓ ceasca
afine uscate Ingrediente Marinata: 2 cani de apa 1 lingura sare + ½
lingurita ⅓ cana de zahar ⅓…
Read more »

Fursecuri
cu aroma de ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara,
cuisoare, nucsoara, cardamom, piper alb, ghimbir, sare, zahar brun,
ulei, ou, ghimbir confiat, zahar. Ingrediente: 2 1/4 cani faina 1
lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite de scortisoara macinata 1/2
lingurita de cuisoare macinate 1/2 lingurita nucsoara macinata ½
lingurita cardamom ⅛ lingurita…
Read more »

Paste
cu sos de vita din: paste, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci,
carne de vita, sare, piper, marar uscat, cimbru, supa de vita, smantana,
faina, ulei. Ingrediente: 1 pachet paste 1 1/2 linguri de ulei de
masline 1 ceapa, felii subtiri 2 catei de usturoi, pisat 250gr ciuperci,
feliate 500gr carne de vita,…
Read more »

Inele
de ceapa in crusta de pesmet din: ceapa, albus de ou, pesmet,
condimente, faina, sare. Ingrediente: 2-3 cepe, feliate 2-3 albusuri
de ou 1 1/2 cupe pesmet 3/4 cana faina 2 lingurite condimente, dupa
preferinta sare, dupa gust Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul
la 200C. Amestecati pesmetul cu condimentele. Puneti…
Read more »

Cartofi
dulci caramelizati din: cartofi dulci, zahar, scortisoara, coaja de
portocala, seminte de susan, nuci. Ingrediente: 2 cartofi dulci 3
linguri de zahar 1/2-1 lingurita de scortisoara 1 lingurita coaja de
portocala 2 lingurite seminte de susan, prajite 2 linguri nuci, prajite
si tocate Mod de preparare: Se clatesc si se feliaza…
Read more »

Vita
cu legume la tigaie si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, vin
de orez, amidon, ulei de arahide, ardei gras verde, ardei gras rosu,
ceapa, ghimbir, usturoi, orez, zahar, supa de pui, sos de fasole neagra,
ulei de susan. Ingrediente: 450 g carne de vita, taiata felii subtiri
1…
Read more »

Salata
de creveti cu pomelo, menta si coriandru din: pomelo, creveti, ardei
iute, usturoi, menta, coriandru, nuca de cocos, arahide, sos de peste,
suc de lamaie, zahar. Ingrediente: 1 pomelo 300g creveti, decorticati 3
cepe, feliate 4-5 ardei iuti, maruntiti 1 catel de usturoi, tocat 1
legatura de menta, tocata 1 legatura coriandru, tocat…
Read more »

Mancare
de fasole cu bacon din: bacon, ceapa, fasole, ketchup, zahar brun,
cuisoare, mustar, sos de soia. Ingrediente: 4 felii de bacon, tocat
1/2 cana ceapa, cuburi 3 conserve fasole 1/2 ceasca Ketchup 1/4 ceasca
zahar brun 1/2 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita de mustar ¼ ceasca
sos soia Mod de preparare: Se…
Read more »

Prajiturele
cu iaurt si fulgi de ciocolata din: faina, cacao, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar, zahar brun, albus de ou, esenta
de vanilie, iaurt, fulgi de ciocolata neagra, fulgi de ciocolata alba.
Ingrediente: 200 gr faina ¼ ceasca cacao ½ lingurita praf de copt ¼
lingurita bicarbonat de sodiu 1/8…
Read more »