Cotlete
de berbecut cu fasole verde din: cotlete de berbecut, vin rosu, miere,
boia dulce, boia iute, tarhon, sare, piper rosu, rucola, fasole verde,
seminte de dovleac. Ingrediente: 6 cotlete de berbecut 200 ml vin rosu 1
lingura miere 1 lingurita boia
18 January 2014

Supa
de pui cu fidea si patrunjel din: supa de pui, piept de pui, aripi de
pui, morcivi, telina, ceapa, patrunjel, fidea, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 8 cesti supa de pui 2 bucati piept de pui 2
pulpe de pui 2 aripi de pui 3 morcovi, felii 2 tulpini de telina, plus…
Read more »
18 January 2014

Supa
de orz cu carne de pui afumata din: morcov, radacina de patrunjel,
radacina de telina, varz de bruxelles, supa de legume, pulpa de pui
afumata, boabe de orz, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 1
radacina de patrunjel 1 radacina de telina 200 g varza de Bruxelles 1 l
supa de legume 1 pulpa…
Read more »
18 January 2014

Rulada
de porc cu usturoi din: carne de porc, sare, piper, patrunjel, sunca,
ulei, usturoi, smantana, lapte. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc fara
os sare piper 2 legaturi patrunjel 150 g sunca 3 linguri ulei 3 capatani
de usturoi 300 ml smantana 125 ml lapte Mod de preparare: Cuptorul se
încinge la 200…
Read more »
18 January 2014

Mazare
cu ghimbir si sos de soia din: mazare mange tout, radacina de ghimbir,
lamaie, ulei, usturoi, sos de soia, supa de legume, coriandru verde.
Ingrediente: 600 g mazare mange tout 50 g radacina de ghimbir 1 lamaie 3
linguri ulei 2 catei de usturoi 3 linguri sos de soia 100 ml supa de
legume…
Read more »
18 January 2014

Salata
de rucola cu smochine si ricotta din: rucola, smochine, nuca, cognac,
crema de otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 100 g rucola 4 smochine
taiate sferturi pe lung 10 jumatati de nuca 1 lingura de cognac/brandy
1/2 lingurita crema de otet balsamic 50 g ricotta Mod de preparare:
Nuca se trage 30 secunde la tigaie…
Read more »
18 January 2014

Sardine
in crusta de sare din: sardine, ulei de masline, frunze de dafin,
rozmarin, cimbru, sare, lamai. Ingrediente: 16 sardine proaspete ulei de
masline 6 frunze de dafin rozmarin 1 lingurita cimbru 500 g sare 2
lamai Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 210 °C. Sardinele se
curăţă de intestine, dar se păstrează…
Read more »
18 January 2014

Cuscus
cu pui, legume si stafide din: cuscus, pui, ceapa, rosii, varza cruda,
morcovi, ardei gras, dovlecel, stafide, ulei, sare, piper. Ingrediente:
un kg cuscus un pui de 1,5 kg 2 cepe 2 rosii 1/2 varza cruda 2 morcovi
un ardei gras verde un ardei gras rosu un dovlecel 100 g stafide 150 ml
ulei…
Read more »
18 January 2014

Salata
cu branza, nuci si pere din: suc de pere, otet de pere, ulei de
masline, cimbru, piper, salata, para, ceapa, nuci, branza, sare.
Ingrediente pentru vinegreta: 3 linguri de suc de pere 1 linguri de otet
de pere 2 linguri de ulei de masline 2 crengute de cimbru 1/8 lingurita
piper negru Ingrediente…
Read more »
18 January 2014

Supă
de pui cu fidea din: pulpe de pui, morcovi, telina, cartofi, marar,
fidea de ou, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 morcovi o felie
telina 2 cartofi cateva fire marar 150 g fidea cu ou sare piper Mod de
preparare: Pulpele se pun la fiert în apă cu sare si se…
Read more »
18 January 2014

Pui
in sos picant din: pulpe de pui, gutui, boia iute, bulion, foaie de
dafin, ulei, sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui, fierte 2 gutui 2
lingurite boia iute 5 linguri bulion o foaie de dafin 3 linguri ulei
sare Mod de preparare: In ulei încins se pune carnea la rumenit pe
ambele părţi…
Read more »
18 January 2014

Strudel
cu telemea, varza si chimen din: foi de placinta, varza rosie, pesmet,
telemea, ou, chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g foi de
placinta 1 varza rosie 4 linguri pesmet 300 g telemea 1 ou 1 lingurita
chimen 250 ml ulei sare piper Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă
şi căliţi-o în ulei,…
Read more »
18 January 2014

Supa
crema de cartofi cu cascaval din: cartofi, ceapa, ulei, sare, piper,
smantana, bacon, cascaval. Ingrediente: 5 cartofi mari 3 cepe 10 ml ulei
sare piper 10 ml smantana pentru servit: 150 g bacon 100 g cascaval
Mod de preparare: Se curăţă şi se taie cuburi cartofii şi ceapa. Se pun
într-o oală cu…
Read more »
18 January 2014

Ficatei
cu ceapa si vin din: ficat de pui, ceapa, vin alb, ulei, sare, piper.
Ingrediente: o tavita ficat de pui 3 cepe mari 500 ml vin alb 3 linguri
ulei sare piper Mod de preparare: Ficatul se curăţă şi se pune într-un
vas de cuptor împreună cu uleiul, sarea şi piperul. Se dau…
Read more »
18 January 2014

Tarta
cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, otet, sare, ou,
ciuperci, branza dulce de vaci, telemea, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: aluat: 750 g faina 175 g unt 75 ml apa rece 1 lingura de
otet sau zeama de lamaie 1 lingurita sare 1 ou umplutura: 500 g ciuperci
300 g branza dulce…
Read more »
18 January 2014

Salata
cu macrou afumat si smantana din: macrou afumat, oua, mustar, smantana,
ulei, castravete, sare. Ingrediente: un macrou afumat 2 oua o lingurita
mustar 2 linguri smantana 200 ml ulei 1/2 castravete sare Mod de
preparare: Peştele se curăţă de piele şi de pe oase şi se desface
şuviţe-şuviţe care se pun într-uncastron. Cele…
Read more »
18 January 2014

Frigarui
de pui cu susan din: piept de pui, susan, mustar. Ingrediente: un piept
mare de pui 200 g susan 4 linguri mustar iute sau dulce, dupa gust
Mod de preparare: Betele de frigărui se pun la înmuiat în apă caldă,
timp în care carnea se taie cuburi. Peste carne se pune muştar…
Read more »
18 January 2014

Salata
de cartofi cu stafide din: cartofi, castravete, ardei rosu, sunca,
stafide, oua, maioneza, iaurt, miere, sare, piper. Ingrediente: 450g
cartofi 1/2 castravete , fara seminte 1/3 cana de ardei rosu, tocat 1/3
ceasca sunca, tocata ¼ ceasca stafide 3 oua fierte 3 linguri maioneza 4
linguri iaurt 2 linguri de miere 3/4 lingurita…
Read more »
18 January 2014

Supa
de peste cu galuste din: unt, faina, supa de peste, radacinoase, lapti
de peste, file de crap, galbenus, pesmet, usturoi, maghiran, vin alb,
sare. Ingrediente: supa: 80 g unt 2 linguri faina 2 l supa de peste 250 g
radacinoase lapti de peste galuste: 200 g file de crap fara piele 1
galbenus 2…
Read more »
18 January 2014

O
reteta de pui cu telina din: piept de pui, ulei, telina, pastarnac,
ceapa, usturoi, vin alb, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de pui 2 linguri ulei 200 g telina 100 g pastarnac 2 cepe 2 catei
de usturoi 100 ml vin alb 1 lingurita boia dulce sare piper Mod…
Read more »
18 January 2014

Crap
la cuptor cu verdeata din: file de crap, lamaie, rozmarin, cimbru,
cimbru, salvie, usturoi, chimen, vin alb, unt, supa de peste, sare,
piper. Ingrediente: 800 g file de crap 1 lamaie 1 legatura verdeturi
asortate (rozmarin, cimbru, salvie) 2 catei de usturoi chimen 4 linguri
vin alb 100 g unt 4 linguri supa de…
Read more »
18 January 2014

Curcan
umplut cu castane si verdeata din: curcan, ceapa, usturoi, radacini de
telina, unt, paine toast, verdeata, castane comestibile, mere,
merisoare, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan (circa 3 kg)
1 ceapa 4 catei de usturoi 4 radacini de telina 60 g unt 200 g paine
toast 4 linguri verdeata tocata (patrunjel, cimbru)…
Read more »
18 January 2014

Pui
cu salsa din: salata verde, papaya, piept de pui, mango, ardie gras,
ceapa rosie, menta, ardei iute, suc de lamaie, otet balsamic, sare,
piper. Ingrediente: 1 capatana salata verde 1 papaya 400 g piept de pui
afumat, fara piele salsa: 1 papaya 1 mango 1 ardie rgas rosu mare 1
ceapa rosie mare 2…
Read more »
17 January 2014

Prajitura
cu afine si aroma de lamaie din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar,
esenta de vanilie, coaja de lamaie, oua, afine, suc de lamaie, zahar
pudra. Ingrediente: 1 cana faina 1 lingurita praf de copt ½ lingurita
sare 150gr unt 1 cana zahar ¼ lingurita esenta vanilie 1 lingurita coaja
de lamaie…
Read more »
17 January 2014

Spaghete
cu scoici si usturoi din: scoici, vin, ceapa, usturoi, ulei de masline,
rosii decojite, spaghete, sare, piper, zahar, patrunjel, busuioc.
Ingrediente: 750 g scoici 125 ml vin alb 1 ceapa 2 catei de usturoi 2
linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite (850 ml) 500 g
spaghete sare piper zahar 1 lingura patrunjel…
Read more »
17 January 2014

Pulpa
de porc in sos de bere cu garnitura de cartofi din: pulpa de porc,
sare, piper, unt, ceapa, morcov, telina, praz, usturoi, rozmarin,
maghiran, chimen, bere neagra, supa, amidon. Ingrediente: 1,2 kg pulpa
de porc sare piper 2-3 linguri unt 2 cepe 1 morcov 1 bucata telina 1/2
fir praz 2 catei de usturoi…
Read more »
17 January 2014

Supa
de peste cu crutoane si verdeata din: peste, morcovi, telina,
patrunjel, ceapa, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, apa,
paine toast, unt, cascaval, crap, ceapa verde, patrunjel, sare.
Ingrediente: 500 g peste mic curatat 400 g radacinoase (morcovi, telina,
patrunjel) 1 ceapa 5 boabe de piper 5 boabe de ienibahar 5…
Read more »
17 January 2014

Muschi
de porc cu mango si mazare din: muschi de porc, mango, ulei de arahide,
mazare tucata, supa de legume, unt de arahide, sare, piper, praf de
ghimbir. Ingrediente: 700 g felii de muschi de porc 1 mango 250 g mazare
tucara 3 linguri ulei de arahide 200 ml supa de legume 3 linguri unt…
Read more »
17 January 2014

Cotlete
cu ananas din: ananas, ceapa verde, ardei iute, cimbru, usturoi,
cuisoare, cotlete de porc, ulei de masline. Ingrediente: 10 felii
subtiri de ananas 1 legatura ceapa verde taiata rondele 1/2 ardei iute
fara seminte, tocat 2 linguri cimbru tocat 4 catei de usturoi 1/2
lingurita cuisoare macinate 4 cotlete de porc 2 linguri ulei…
Read more »
17 January 2014

Cartofi
cu hrean si macrou din: fileuri de macrou, ulei, piper cayenne, boia
dulce, coriandru, zahar brun, mustar, sos tabasco, otet de vin rosu,
sare, piper, cartofi, smantana, hrean, ceapa. Ingrediente: macrou: 8
fileuri mici de macrou 80 ml ulei 1 praf piper de Cayenne 2 lingurite
boia dulce 1 lingurita coriandru macinat 1 lingurita…
Read more »
17 January 2014

Galuste
delicioase in sos de hrean cu smantana din: oua, drojdie, lapte, zahar,
faina, sunca afumata, pesmet, hrean, unt, faina, lapte, smantana, otet,
zahar, suc de lamaie. Ingrediente: galuste: 2 oua 40 g drojdie 250 ml
lapte cald 1 lingurita zahar 500 g faina 250 g sunca afumat 2 linguri
pesmet sos: 100 g hrean…
Read more »
17 January 2014

Piept
de pui cu mozzarella din: piept de pui dezosat, bacon, mozzarella,
usturoi, unt, ceapa, busuioc verde, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati
piept de pui dezosat 100 g bacon feliat 200 g mozzarella 3 catei de
usturoi 2 linguri cu unt 1 ceapa cateva frunze de busuioc verde sare
piper negru boabe Mod de…
Read more »
17 January 2014

Friptura
de vita cu sos Worchester din: muschi de vita, sos worchester, unt,
salvie, miere, hrean, ulei, cartofi, morcovi, ceapa rosie, radacina de
pastarnac. Ingrediente: 4×100 g muschi de vita 100 ml sos worchester 180
g unt 2-3 linguri cu salvie 1 lingura cu miere 2 linguri cu hrean ras
2-3 linguri cu ulei 2-3…
Read more »
17 January 2014

Iepure
in bere din: iepure, ceapa, usturoi, bere, patrunjel verde, piper,
ienibahar, frunze de dafin, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 iepure
4 cepe 6 catei de usturoi 1 l bere neagra patrunjel verde piper boabe
ienibahar 2 frunze de dafin ulei de masline sare Mod de preparare:
Porţionează iepurele, spală carnea şi aşaz-o…
Read more »
17 January 2014

Sendvis
cu ciuperci sotate din: cornuri cu unt, ciuperci, usturoi, unt,
patrunjel, otet, ulei, sare. Ingrediente: 4 cornuri cu unt 500 g
ciuperci 10 căţei de usturoi 2 linguri cu unt pătrunjel 1 linguriţă cu
oţet 2 linguri cu ulei sare Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi
taie-le în felii mai grosuţe. Trage-le în…
Read more »
17 January 2014

Paste
cu pesto de broccoli din: broccoli, paste, ulei de masline, ceapa,
usturoi, parmezan, smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 cesti de
broccoli 1 pachet paste 2 linguri ulei de masline 1/2 cana de ceapa,
cuburi 2 catei de usturoi, tocat 2/3 cana parmezan, ras smantana sare si
piper, dupa gust Mod de…
Read more »
17 January 2014

Aripioare
cu ketchup picant din: aripioare de pui, ketchup picant, oua, boia,
praf de usturoi, foaie de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 20 aripioare
de pui ketchup picant 3 oua boia dulce sau picant praf de usturoi faina 1
foaie de dafin ulei sare Mod de preparare: Fierbe pentru 5-8 minute
în apă, în care…
Read more »
17 January 2014

Prăjitură
cu mascarpone si banane din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt,
ulei, nuci, zahar pudra, banane, mascarpone, ciocolata, frisca.
Ingrediente: pentru blat: 7 oua 170 g zahar 9 linguri faina 3-4 linguri
cacao 1 plic praf de copt 5 linguri ulei 100 g nuci taiate marunt pentru
crema: 200 g unt 6 linguri…
Read more »
17 January 2014

Cannelloni
cu crema de branza din: cannelloni, ricotta, branza telemea, smantana,
salam de curcan, bresaola de curcan, spanac, usturoi, unt, parmezan,
sare. Ingrediente: 12 cannelloni 150 g ricotta 50 g branza telemea 2
linguri cu smantana 80 g salam de curcan 100 g bresaola de curcan 300 g
spanac congelat 2 catei de usturoi 2…
Read more »
17 January 2014

Ciorba
de perisoare cu orez si legume din: carne tocata, orez, ulei, ou, apa,
morcov, pastarnac, telina, ceapa, lamaie, sare, piper, smantana,
leustean, bulion. Ingrediente: 650 g carne tocata 100 g orez 4 linguri
ulei 1 ou 3 l apa 1 morcov 1 bucata pastarnac (aprox. 500 g) 100 g
telina o ceapa 1 lamaie…
Read more »
17 January 2014

Salata
delicioasa cu maioneza din: maioneza, cartofi, morcovi, mazare,
castraveti, sunca de praga, sare, piper. Ingrediente: 400 g maioneza 5
cartofi fierti 3 morcovi fierti 200 g mazare 6 castarveti murati 150 g
sunca de Praga sare piper Mod de preparare: Taie în cubuleţe cartofii
şi morcovii şi pune-i într-un castron împreună cu mazărea…
Read more »
17 January 2014

Ciuperci
umplute cu quinoa si busuioc din: quinoa, parmeza, usturoi, ceapa
verde, busuioc, rosii uscate, ciuperci, ulei de masline. Ingrediente: ¼
ceasca de quinoa ½ ceasca de parmezan 2 catei de usturoi, tocat 2
linguri de ceapa verde, tocata 2 linguri de busuioc proaspat, tocat 2
linguri rosii uscate 24 ciuperci 2 linguri de…
Read more »
17 January 2014

O
reteta delicioasa de sendvis cu: chifle cu susan, piept de pui, salata,
ardei gras, ceapa, unt, maioneza, castraveti murati, ceapa, lamaie,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 chifle cu susan 1 piept de pui 1
salată 1 ardei gras 1 ceapă 1 lingură cu unt Ingrediente sos: 200 g
maioneză 2 castraveţi muraţi 1 ceapă…
Read more »
17 January 2014

Piept
de pui cu spanac in jambon din: piept de pui, jambon, spanac, vin,
ceapa, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g
jambon crud uscat 200 g spanac 200 ml vin 1 ceapa 1 ou 50 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tocati-o mărunt şi…
Read more »
17 January 2014

Cozonac
glazurat din: faina, drojdie uscata, zahar, lapte, oua, unt, coaja de
lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, sare, ulei, seminte de mac,
stafide, nuca, rom. Ingrediente: pentru aluat: 1/2 kg faina 1 plic
drojdie uscata 100 g zahar 175 ml lapte 2 oua 100 g unt coaja rasa de la
1 lamaie si 1…
Read more »
17 January 2014

O
reteta delicioasa de sendvis cu: file de cod, mini bagete, oua, rosie,
salata, sos de usturoi, faina, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente:
400 g file de cod 4 minibaghete 2 ouă 1 roşie 1 salată 2 linguri cu sos
de usturoi 3 linguri cu făină 1 lămâie sare piper ulei Mod de
preparare:…
Read more »
17 January 2014

Ciolan
afumat cu telina si cuisoare din: ciolan afumat, cuisoare, zeama de
varza, telina, untura de porc, sare, piper. Ingrediente: 1 ciolan afumat
50 g cuisoare 1 l zeama de varza 1 telina mica 100 g untura de porc
sare piper Mod de preparare: Puneţi zeama de varză la fiert într-o
oală mai mare…
Read more »
17 January 2014

O
reteta delicioasa de legume cu:dovlecei, cartofi, ardei capia, branza,
ceapa, unt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 2 dovlecei mai măricei 2
cartofi 2 ardei capia 300 g brânză 2 cepe 2 linguri cu unt ulei de
măsline sare Mod de preparare: Spală cartofii şi fierbe-I în coajă,în
apă cu sare. După ce au…
Read more »
17 January 2014

O
reteta delicioasa de dovlecei cu: dovlecei, vanata, rosii, branza feta,
iaurt, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 vânătă 2-3 roşii Ingrediente sos: 250 g brânză
feta 8 linguri cu iaurt 2 linguri cu ulei de măsline 2 căţei de usturoi
2 linguriţe cu zeamă de lămâie sare…
Read more »
17 January 2014

Fursecuri
delicioase cu crema din: unt, zahar, zahar vanilinat, ou, galbenusuri,
faina, amidon de porumb, lapte, galbenusuri, esenta de vanilie.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt sau margarina 200 g zahar 2 plicuri
zahar vanilinat 1 ou 3 galbenusuri 250 g faina 150 g amidon de porumb
pentru crema: 200 ml lapte 200 g zahar…
Read more »
17 January 2014

Sote
de cartofi si fasole verde la tigaie din: cartof rosu, fasole verde,
ulei de canola, usturoi, sare, piper, seminte de susan. Ingrediente: 1
cartof rosu , curatat 100gr fasole verde, feliata pe diagonala 1
lingura de ulei de canola 1 catel de usturoi, tocat sare piper negru 1
lingura seminte de susan …
Read more »
17 January 2014

Supa
de rosii cu carnaciori, varza murata si oregano din: rosii, supa de
pui, sare, piper, oregano, smantana, praz, carnaciori, zahar.
Ingrediente: 500 g rosii tocate 1000 ml supa de pui sare dupa gust piper
dupa gust 2 lingurite oregano 300 g smantana 1 praz carnaciori un strop
de zahar dupa gust Mod de…
Read more »
17 January 2014

Piept
de curcan in jambon cu salvie si arpagic din: piept de curcan, jambon,
arpagic, cartofi, prune uscate, vin alb, ulei, frunze de salvie, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg piept de curcan (bucata intreaga) 200 g jambon
crud uscat (felii subtiri) 500 g arpagic 500 g cartofi 300 g prune
uscate 200 ml vin alb…
Read more »
17 January 2014

Prajitura
cu crema de lamaie din: ulei, lapte, zahar, miere, bicarbonat, oua,
faina, scortisoara, gris, lamaie, zahar pudra vanilat, zeama de lamaie,
fulgi de cocos. Ingrediente: pentru foi: cate 5 linguri ulei si lapte 1
cana zahar 3 linguri miere 1 lingurita bicarbonat 2 oua 500 g faina 1
lingurita scortisoara macinata pentru crema: cate…
Read more »
17 January 2014

Curcan
umplut cu ceapa, morcovi si ardei gras din: curcan, oua, ceapa, ulei,
morcov, masline, paine, ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare,
piper. Ingrediente: 1 curcan de circa 4-5 kilograme 5 oua 2 cepe 100 ml
ulei 1 morcov mare 100 g masline fara samburi 2 felii de paine 1 ardei
gras mic 1 legatura…
Read more »
17 January 2014

Pastravi
umpluti cu rosii, orez si usturoi din: pastravi, rosii, usturoi, frunze
de salvie, tulpini de teina, ulei, orez, supa de legume, sofran, sare,
piper. Ingrediente: 2 pastravi circa 500 g/ bucata 3 rosii 1 catel de
usturoi 4-5 frunze de salvie 2 tulpini de telina 100 ml ulei 100 g orez
500 ml supa…
Read more »
16 January 2014

O
reteta delicioasa de sendvis cu:paine, carne de vita, ceapa rosie,
ardei gras, crema de branza, ou, salata, patrunjel, pesmet. Ingrediente:
8 felii de pâine ţărănească 400 g carne de vită 1 ceapă roşie 3 ardei
graşi de diferite culori 200 g cremă de brânză 1 ou salată pătrunjel
pesmet oţet ulei sare Mod…
Read more »
16 January 2014

Prajitura
cu nuci si mere din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, mere, nuci,
faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare.
Ingrediente: 1 cana unt, topit 1 2/3 ceasca zahar 2 oua 1 lingurita
esenta de vanilie 3 cesti de mere, cuburi 1/2 ceasca nuci, maruntite 2
cani de faina 2 lingurite…
Read more »
16 January 2014

Bruschete
cu ton din: ton in ulei, paine toast, ou, capere, usturoi, ardei iute,
patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 2 conserve ton in ulei 8 felii
de paine toast 1 ou 1 lingura cu capere 1 catel de usturoi 1 ardei iute
1/2 legatura de patrunjel 2 lingurite cu ulei de masline patrunjel
Mod…
Read more »
16 January 2014

Muschiulet
de porc cu legume din: muschi de porc, spanac, foi de placinta,
cascaval afumat, oua, morcov, ceapa, usturoi, unt, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc (bucata intreaga) 800 g spanac verde
500 g foi de placinta 150 g cascaval afumat 3 oua 1 morcov 1 ceapa 1
catel de usturoi 150…
Read more »
16 January 2014

Salata
de mango cu somon din: file de somon, mango, limeta, salata asortata,
otet, ulei extravirgin de masline, sare, piper. Ingrediente: 150 g file
de somon 1 mango copt 1 limeta 150 g salata asortata 1 lingurita cu otet
ulei extravirgin de masline sare piper negru Mod de preparare:
Decojeşte fructul de mango şi…
Read more »
16 January 2014

Pulpa
de porc cu cartofi si ierburi aromatice din: pulpa de porc, lamai,
cartofi, ulei, cimbru uscat, seminte de coriandru, supa de legume, sare,
piper, cuisoare. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 3
lamai 600 g cartofi 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita
seminte de coriandru macinate 500 ml supa…
Read more »
16 January 2014

Pere
cu gorgonzola si vin din: pere, gorgonzola, zahar, mascarpone, miere,
vin alb, coaja de lamaie, scortisoara, cuisoare, miez de nuca.
Ingrediente: 4 pere 150 g gorgonzola 1 lingura cu zahar 2 linguri cu
mascarpone 2 lingurite cu miere 500 ml vin alb coaja rasa de la o lamaie
1/2 lingurita cu scortisoara 2 cuisoare…
Read more »
16 January 2014

Prajitura
cu urda si anason din: oua, sare, zahar, miez de nuca, faina, ulei,
coaja de lamaie, urda, smantana, frisca, dovleac, anason, vin alb,
jeleu. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 1 praf de sare cate 5 linguri
zahar, miez de nuca si faina 50 ml ulei 1 lingurita coaja rasa de lamaie
pentru umplutura: cate…
Read more »
16 January 2014

Bruschete
cu busuioc din: paine de secara, pulpa de rosii, busuioc uscat, busuioc
verde, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 bagheta din faina de
secara 1 cutie pulpa de rosii (400 g) 1 lingurita cu busuioc uscat 1
mana de busuioc verde 2-3 catei de usturoi ulei de masline Mod de
preparare: Taie pâinea…
Read more »
16 January 2014

Porumbei
cu legume din: porumbei, inima, ficat, morcov, radacina de patrunjel,
patrunjel verde, ou, ciuperci champignon, boabe de piper, foaie de
dafin, piper, nucsoara, sare, vin, ulei de masline, rosii cherry, foi de
palcinta, unt, amestec de legume, ulei de masline, seminte de susan,
condimente. Ingrediente: 2 porumbei inima si ficatul porumbeilor 1
morcov mic…
Read more »
16 January 2014

Ardei
umpluţi cu salată de quinoa şi legume din: mazare, porumb, quinoa, supa
de legume, arde rgasi, ceapa rosie, telina apio, morcov, unt, lamaie,
ulei de masline, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cutie
mazare 400g 1/2 cutie porumb dulce 400 g 100 g quinoa 300 ml supa de
legume (sau apa) 6 ardei…
Read more »
16 January 2014

Frigarui
picante cu creveti din: usturoi, ardei iute, sos adobo, lamaie, ulei de
masline, paprika, coriandru, sare, piper, fulgi de ardei rosu, piper
cayenne, creveti, ananas, orez. Ingrediente: 3 catei de usturoi, tocat
2 ardei iuti in sos adobo 2 lingurite de sos adobo 1 lamaie, stoarsa 2
linguri de ulei de masline 1…
Read more »
16 January 2014

Stiuca
umpluta cu legume din: stiuca, morcov, ceapa, ardei gras, ciuperci,
patrunjel verde, foi de dafin, piper, sare, ulei, vin alb, ou.
Ingrediente: 1 stiuca de aproximativ 1 kg 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras
rosu 400 g ciuperci champignon cate 1/2 legatura patrunjel verde si
marar 3 foi de dafin piper negru boabe…
Read more »
16 January 2014

Orez
cu porumb si broccoli din: mazare, porumb, orez, broccoli, morcov,
frunza de dafin, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1/2 cutie mazare
1/2 cutie porumb dulce 100 g orez cu bob lung 2-3 buchetele de broccoli 1
morcov 1 frunza de dafin ulei de masline sare Mod de preparare: Pune
orezul la fiert în…
Read more »
16 January 2014

Piept
de rata cu spanac din: piept de rata dezosat, spanac, ulei, ceapa,
ardei gras, nucsoara, scortisoara, cimbru, lamaie, malai, sare, piper.
Ingrediente: 800 g piept de rata dezosat 1 kg spanac verde 100 ml ulei 1
ceapa potrivita 1 ardei gras rosu 1 varf de cutit de nucsoara 1 varf de
cutit scortisoara 1…
Read more »
16 January 2014

Muschi
de vita cu ciuperci si bacon din: muschi de vita, ciuperci, bacon,
cascaval, cimbru verde, chifla, sos de rodii, sare, piper. Ingrediente:
300 g muschi de vita 6 ciuperci 4 felii de bacon crud uscat 50 g
cascaval 4 fire de cimbru verde 1 chifla 4 linguri sos de rodii sare
piper Mod…
Read more »
16 January 2014

Aperitive
cu icre si masline din: icre de stiuca, ulei, zeama de lamaie, ceapa
verde, apa minerala, ardei capia, lamai, masline. Ingrediente: 2 linguri
icre sarate de stiuca 300-350 ml ulei zeama de la 1/2 lamaie 3 fire
ceapa verde sau 1 ceapa mica uscata 2-3 linguri apa minerala 1 ardei
capia mic 2 lamai…
Read more »
16 January 2014

Sarmale
gustoase cu costita si slanina afumata din: varza acra, carne de porc,
carne de vita, carne de pui, orez, costita afumata, slanina afumata,
ceapa, cimbru, boia de ardei dulce, bulion, zeama de varza, sare, piper.
Ingrediente: 2 capatani de varza acra 600 g carne de porc tocata 600 g
carne tocata de vita 600…
Read more »
16 January 2014

Pui
la cuptor cu aroma de usturoi din: pui, unt, sare, usturoi, lamaie,
coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, salvie, cimbru, ceapa, ulei de
masline, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1 pui 150gr unt 1/2
lingurita de sare 1 catel de usturoi, tocat 2 lamai (coaja si zeama de
la 1 lamaie ,…
Read more »
16 January 2014

Peste
afumat cu cartofi din: crap, cartofi, usturoi, sare, ulei, otet,
lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 1-2 crapi mici, uscati si afumati
cateva cartofi 1 capatana de usturoi sare 50-70 ml ulei 1 lingurita otet
1/2 lamaie cateva fire de patrunjel verde Mod de preparare: Pui apă
să fiarbă, apoi scufunzi pentru câteva secunde peştele…
Read more »
16 January 2014

O
reteta de rulou de vita din: carne de vita, oua, unt, faina, lapte,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 3 oua 2
linguri unt 2 lingura faina 100 ml lapte 100 g smantana sare piper Mod
de preparare: Puneti carnea la fiert în apă cu sare. Lăsati-o la răcit…
Read more »
16 January 2014

Curcan
umplut cu nuci si morcovi din: curcan, sare, piper, ulei, unt, faina,
paine, ceapa, mar, telina, morcovi, cimbru, porumb, nuca, ou.
Ingrediente: 1 curcan de 4 kg sare piper 3 linguri ulei 1 l apa
fierbinte 400 g + 50 g unt 2 linguri faina pentru legat sosul pentru
umplutura: 100 g paine alba…
Read more »
16 January 2014

Salata
boeuf cu carne de vita din: carne de vita, cartofi, morcovi, mazare,
castraveti in otet, oua, ulei, sare, gogosari in otet, masline, rosii,
clatite, branza tartinabila. Ingrediente: 300 g carne de vita 300 g
cartofi 300 g morcovi 300 g mazare boabe castraveti in otet 2
galbenusuri (unul crud si unul fiert) ulei sare…
Read more »
16 January 2014

Stiuca
cu migdale si stafide din: stiuca, bere bneagra, morcov, radacina de
telina, patrunjel, unt, stafide, migdale, prune uscate, gem de macese,
piper alb, turta dulce. Ingrediente: 800 g stiuca felii 500 ml bere
neagra 1 morcov 1/2 radacina de telina 1 patrunjel 2 linguri unt 1
lingura stafide 1 lingura migdale tocate 2 linguri…
Read more »
16 January 2014

O
reteta de risotto cu mere, nuci si gorgonzola din: risotto, supa de
pui, unt, parmezan, branza gorgonzola, branza de capra, mere, maghiran,
sare de mare, piper, nuci si ulei de masline. Ingrediente: risotto de
bază 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui 100 g unt 1-2 mâini de
parmezan proaspăt ras, plus…
Read more »
16 January 2014

Spaghete
cu spanac si nuca de cocos din: lamaie, frunze de spanac, pulpa de nuca
de cocos, sare, spaghete, ulei de masline, piper, lapte de cocos.
Ingrediente: 1 lamaie 500 g frunze de spanac circa 30 g pulpa de nuca de
cocos (proaspata) sare 350 g spaghete 1 lingura ulei de masline piper
250 g…
Read more »
16 January 2014

Pui
in crusta de alune din: piept de pui, ardei capia, alune de padure,
branza topita, cimbru, legume deshidratate, sare, piper, ulei de
masline, vin, boabe de piper, foi de dafin, usturoi. Ingrediente: 1
piept mare de pui 1 ardei capia rosu 200 g alune de padure 150 g branza
topita sau cascaval cate 1…
Read more »
16 January 2014

Pastrav
in bacon din: pastravi, bacon, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare,
piper, rozmarin. Ingrediente: 3 pastravi de dimensiune mijlocie 150 g
felii de bacon 3-4 caei de usturoi 4 linguri ulei 2 linguri zeama de
lamaie sare piper macinat rozmarin uscat maruntit Mod de preparare:
Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti, apoi îl freci cu…
Read more »
16 January 2014

Salata
de pui cu legume si dressing de maioneza din: pui, ardei gras verde,
fasole neagra, porumb, rosii, ceapa verde, salata, coriandru, avocado,
chips-uri tortilla, maioneza, smantana, condimente, condimente pentru
taco, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 cani de cuburi de
pui, fiert 1 ardei verde, cuburi 1 cana de fasole neagra 1…
Read more »
16 January 2014

Rulada
de porc cu carnati si mix de legume din: cotlet de porc, carnati,
ceapa, ciuperci, ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de
porc 2 carnati proaspeti 2 cepe 500 g ciuperci ulei 1 pahar vin alb
sare piper Mod de preparare: Speli cotletul şi îl tai în felii de 1,5…
Read more »
16 January 2014

Tort
delicios de nuci din: zahar brun, oua, nuci, pesmet, coaja de lamaie,
faina, sare, nuci, lapte, rom, betisoare de vanilie. Ingrediente: pentru
blat: 6 linguri zahar brun 6 oua 6 linguri nuci macinate 1 lingura
pesmet coaja rasa de lamaie 1 lingura faina 1 varf de cutit de sare
pentru crema: 250 g nuci…
Read more »
16 January 2014

File
de somon cu legume din: somon file, ardei, morcovi, rosii, ceapa rosie,
unt, foi de dafin, boabe de piper, sare, anason, lamaie, morcov.
Ingrediente: 2-3 bucati somon file 300 g legume (ardei, morcovi, rosii)
1/2 ceapa rosie 100 g unt 3 foi de dafin boabe de piper sare 1 anason,
pentru decor 1 lamaie…
Read more »
16 January 2014

Cocktail
cu ghimbir din: suc de rodii, cuisoare, ghimbir, zahar, apa gazoasa.
Ingrediente: 4 cani suc de rodii 4-5 cuisoare 2 felii groase ghimbir
proaspat 2 linguri zahar apa gazoasa Mod de preparare: Pui într-o
cratiţă pentru fiert sucul de rodii, cuişoarele, feliile de ghimbir şi
zahărul. Fierbi la foc mic 10- 15 minute,…
Read more »
16 January 2014

Placinte
cu spanac din: faina, drojdie, apa calda, ulei, zahar, sare, spanac,
telemea, galbenus, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina o
lingura drojdie uscata 150 ml apa calda 50 ml ulei un praf zahar un praf
sare pentru umplutura: 250 g spanac decongelat 100 g telemea pentru
copt: un galbenus 2-3 linguri lapte …
Read more »
15 January 2014

Fursecuri
cu ciocolata si cirese din: cirese uscate, rom, faina, praf de copt,
bicarbonat, sare, unt, zahar brun, zahar, oua, vanilie, cicolata neagra,
ciocolata alba. Ingrediente: 3/4 ceasca cirese uscate, tocate 1 cana
de rom 2 1/4 ceasca, plus o lingura faina 1 lingurita praf de copt 3/4
lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita…
Read more »
15 January 2014

Rulada
de muschi de porc din: muschi de porc, bacon afumat, morcovi, para,
cimbru, vin alb, sare. Ingrediente: un muschi de porc 200 g bacon afumat
2 morcovi o para tare cimbru 250 ml vin alb sec un praf sare Mod de
preparare: Se curăţă morcovii, se spală bine şi se taie lamele foarte…
Read more »
15 January 2014

Tocana
de fasole pastai din: ceapa, fasole, rosii, ardei gras, patrunjel,
ulei, sare. Ingrediente: 2 cepe 200 g fasole conservata 4 rosii mici un
ardei gras rosu o legatura patrunjel o lingura ulei sare Mod de
preparare: In ulei încins în prealabil se călesc ceapa tăiată mărunt şi
ardeiul tăiat fâşii înguste. După ce…
Read more »
15 January 2014

Salata
de paste cu masline si ardei din: paste, iaurt, ceapa rosie, masline,
vinete, ardei gras, rosii cherry, sare. Ingrediente: o punga de paste un
pahar mic iaurt o ceapa rosie 100 g masline 2 felii vinete cate 1/2
ardei gras rosu, galben 2-3 rosii cherry sare Mod de preparare:
Intr-un vas cu apă…
Read more »
15 January 2014

Carne
de vita cu ciuperci din: carne de vita, ciuperci, ceapa, faina,
concetrat de vita, vin rosu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne
de vita (cuburi) 6 ciuperci proaspete o ceapa o lingura faina un cub
concetrat vita 500 ml vin rosu 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Intr-o cratiţă cu…
Read more »
15 January 2014

Prajitura
cu branza si lamaie din: lamai, crema de branza, oua, frisca, zahar
pudra, unt, biscuiti. Ingrediente: 2 lamai 200 g crema de branza 2 oua
200 ml frisca lichida 80 g zahar pudra pentru blat: 50 g unt 100 g
biscuiti Mod de preparare: O formă de copt cu marginile detaşabile se
tapetează…
Read more »
15 January 2014

Chiftele
de orez cu sunca din: orez, sunca, oua, ceapa verde, sare, ulei.
Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 4 felii sunca 2 oua o legatura
ceapa verde sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Orezul se pune
la fiert în apă cu sare şi apoi, după fierbere, se trece sub un jet…
Read more »
15 January 2014

Supa
de fasole cu afumatura din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa, morcov,
telina, rosii in bulion, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 250 g
fasole alba un ciolan mic, afumat o ceapa un morcov un fir telina 2-3
rosii in bulion o foaie dafin sare piper Mod de preparare: Fasolea se
lasă la înmuiat…
Read more »
15 January 2014

Orez
cu carne de oaie şi legume din: carne de oaie, ceapa, unt, orez,
fasole, mazare, morcov, sofran, sare grunjoasa, caju. Ingrediente: 700 g
cuburi carne de oaie 2 cepe 150 g unt 500 g orez cu bob lung 300 g
fasole, mazare, morcov congelate un varf de cutit subtire sofran o
lingura sare grunjoasa…
Read more »
15 January 2014

Pulpa
de vitel cu sos de bere din: pulpa de vitel, zeama de lamaie, ulei,
dafin, boabe de piper, coriandru, sos worchestershire, ceapa rosie,
radacina de patrunjel, morcov, sare grunjoasa, bere blonda. Ingrediente:
1 1/2 kg pulpa proaspata de vitel zeama de la 1/2 lamaie 100 ml ulei 2
foi de dafin cate 1/2 lingurita…
Read more »