15 December 2013

Prajitura
delicioasa cu ciocolata din: ciocolata neagra de menaj, unt, oua,
zahar, faina, ciocolata, unt. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra de
menaj 80 g unt 3 oua 80 g zahar 30 g faina pentru umplutura: 10
patratele de ciocolata pentru forme: 25 g unt Mod de preparare: Se
topesc untul si ciocolata ruptă bucăţi…
Read more »
15 December 2013

Carne
de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ceapa, ciuperci, faina, boia
dulce, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de
vitel o ceapa o conserva mica ciuperci 2 linguri faina o lingurita boia
dulce 200 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Se amestecă…
Read more »
15 December 2013

Macrou
cu legume si boia din: macrou, ardei grasi, rosii, boia, suc de lamaie,
rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati macrou 2 arde grasi verzi 4
rosii un praf de boia sucul unei lamai putin rozmarin sare piper Mod
de preparare: Se curăţă ardeii şi se taie cuburi cât mai mici. La fel,
roşiile…
Read more »
15 December 2013

Carne
de curcan in sos picant din: ceapa, ardei gras verde, usturoi, faina,
apa, supa, ardei iute, carne de curcan, sare, piper, fulgi de ardei
rosu. Ingrediente: ½ ceapa, feliata 1 ardei gras verde, feliat 2 catei
de usturoi , tocat 2 linguri de faina 1 ½ cani de apa 1 cana supa 4…
Read more »
15 December 2013

Piept
de vitel in sos de smantana din: piept de vitel, smantana, hrean,
usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept
de vitel 500 g smantana 1 radacina de hrean 3 catei de usturoi 2 cepe
mari 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Spălaţi carnea, scurgeţi-o şj…
Read more »
15 December 2013

O
reteta simpla de Cafea olandeza din: lichior de oua, cafea, frisca si
ciocolata alba. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 1 ceasca de cafea tare,
fierbinte frisca lichida ciocolata alba Mod de preparare: Turnam
lichiorul de ciocolata intr-o cana rustica si completam cu cafea
fierbinte. Punem deasupra frisca batuta si decoram…
Read more »
15 December 2013

Biscuiti
cu nuca si fistic din: zahar, nuca de cocos, faina, albusuri, sare,
zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miez de
nuca, fistic. Ingrediente: pentru aluat: 150 g zahar 100 g nuca de cocos
rasa 50 g faina 3 albusuri un praf sare pentru glasat: 2 albusuri 200 g
zahar…
Read more »
15 December 2013

Chiftelele
de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat
culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul
Maryland. In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de
crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă
cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi suc…
Read more »
15 December 2013

Sandvici
in paine taraneasca din: paine taraneasca, crema de branza, cascaval,
usturoi, oua, ardei, frunze de salata, sunca de york si ulei de masline.
Ingrediente: o paine taraneascade 800 g 150 g crema de branza 200 g
cascaval 4 catei de usturoi 2-3 oua 300 g ardei rosu copt 8-10 g frunze
de salata 250 g…
Read more »
15 December 2013

Snitele
cu salata calda din: cartofi, sare, mustar, ulei de floarea soarelui,
otet de mere, capere, ceapa verde, muschi de vitel, faina, ou, pesmet,
ulei. Ingrediente: salata: 500 g cartofi sare 2 linguri mustar 4 linguri
ulei de floarea soarelui 1 lingura otet de mere 2 linguri capere 2 cepe
verzi snitele: 4 felii de…
Read more »
14 December 2013

Briose
cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos,
iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci
pecan. Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1
lingurita praf de…
Read more »
14 December 2013

O
reteta gustoasa de Ciuperci la tigaie din: ardei gras, rosie, ceapa
verde, usturoi, ulei de masline, supa, otet de vin rosu, sare, piper,
boia, champignons, pleurotus, galbiori, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1
ardei gras 1 roşie 3 cepe verzi 1 cățel de usturoi 4 linguri de ulei de
măsline 2 linguri de supă clară…
Read more »
14 December 2013

Pulpe
de pui aromate din: pulpe, unt, usturoi, sare grunjoasa, miere, lamaie,
piper, cimbru verde, salata verde, ulei de masline si otet balsamic.
Ingrediente: 8 pulpe 100 g unt o capatana de usturoi sare grunjoasa o
lingurita miere o lamaie piper macinat 1-2 crengute cimbru verde o
salata verde 2 lingurite ulei de masline 1-2 lingurite…
Read more »
14 December 2013

O
reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel,
ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente:
400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri
ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de
floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…
Read more »
14 December 2013

File
de cod cu fasole din: file de cod, fasole, piure de rosii, ceapa, sare,
piper, ulei de masline, ardei capia si frunze de dafin. Ingrediente:
600 g file de cod 300 g fasole alba uscata 300 g piure de rosii 2 cepe
sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei de masline un ardei capia un…
Read more »
14 December 2013

Tablete
amărui din: unt, zahar, cacao, pesmet, lapte praf, sare si cacao. Dacă
îţi este poftă de ciocolată de casă ca-n vremea copilăriei tale, atunci
nu trebuie decât să o pregăteşti. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 200
g cacao 150 g pesmet de biscuiti 600 g lapte praf 175 ml apa un praf
sare…
Read more »
14 December 2013

Mancare
bavareza cu pulpa de vitel din: pulpa de vitel, cartofi, ciuperci,
ceapa rosie, unt, ulei de masline, vin rosu, paprika, sare, salvie si
piper. Ingrediente: 500 g pulpa de vitel 500 g cartofi mici in coaja
rosie 500 g ciuperci 4 cepe rosii 50 g unt 3-4 linguri ulei de masline
250 ml vin…
Read more »
14 December 2013

Carne
tocata pe gratar din: carne tocata, branza feta, rosie, ou, ceapa,
usturoi, cimbru, boia, sare, piper, anason, carambola, ulei de masline
si pesmet. Ingrediente: 1 kg carne tocata 50 g branza feta 1 rosie 1 ou 3
cepe 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce
sare piper 1/2 lingurita anason…
Read more »
14 December 2013

Ciorba
cu carnati din: fasole verde, smantana, bors, ceapa verde, ceapa rosie,
cartofi, morcovi, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si carnati.
Ingrediente: 300 g fasole verde fideluta 100 ml smantana 300 ml bors o
legatura ceapa verde o ceapa rosie un ardei verde 3-4 cartofi 2 morcovi
sare piper negru macinat o legatura patrunjel ulei…
Read more »
14 December 2013

O
reteta de vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina,
morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita.
Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru) 1,4 kg vinete tari 3 ardei
iuti 8 catei de usturoi 4 fire de telina vede 5 morcovi 500 ml apa 3
linguri…
Read more »
14 December 2013

Supa
de peşte cu roşii din: file de peste, ceapa, rosii, ulei de masline,
usturoi, patrunjel, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
file de peste 2 cepe 6 rosii 2 linguri ulei de masline 2 catei de
usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de telina sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
14 December 2013

Pulpa
de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet,
scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia,
ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun. Ingrediente: 1 buc din
pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet 1/2 lingurita de
scortisoara 1 bucatica ghimbir 2 catei de…
Read more »
14 December 2013

O
reteta savuroasa de Ciocolată cu nuci si rom din: lapte, unt, sare,
zahar, apa, zahar vanilat, rom, cacao si nuca. Ingrediente: 800 g lapte
praf 225 g unt un praf sare 300 g zahar 175 ml apa un plic zahar vanilat
2-3 linguri rom natural 150 g cacao 300 g nuca Mod de…
Read more »
14 December 2013

Frigarui
de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei,
sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, orez, unt si
sofran. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 gogosari 2-3 ardei 2-3 cepe 3
dovlecei sare piper 2-3 linguri ulei de masline 2-3 lingurite otet
balsamic 3-4 catei usturoi 300 g orez…
Read more »
14 December 2013

Piept
de pui umplut cu lămâie, capere şi ardei iute din: piept de pui,
ricotta, coaja de lamaie, parmezan, capere, fulgi de ardei iute, ulei de
masline, usturoi, rosii, patrunjel si piure. Ingrediente: 2 piepti de
pui cu piele 4 linguri de ricotta coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri de
parmezan ras 1 lingurita…
Read more »
14 December 2013

Piept
de gâscă în manta de şunca din: piept de gasca, sare, piper, praz,
sunca serrano, margarina, suc de mere, sos alb, mere acrisoare, zahar,
smantana. Ingrediente: 4 fileuri de piept de gasca (circa 200 g fiecare)
sare piper 4 felii mari si subtiri de sunca Serrano (crud-uscata) 4
fire praz 1 lingura margarina 400…
Read more »
14 December 2013

Bors
rusesc cu sfecla si praz din: sfecla rosie, morcovi, ceapa, ulei, supa,
suc de lamaie, telina verde, praz, carne, smantana, sare, piper, zahar.
Ingrediente: 3 sfecle rosii 3 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 750 ml
supa 6 linguri suc de lamaie 2 fire telina verde 1 fir praz 250 g carne
de miel…
Read more »
14 December 2013

Tarta
cu galbiori din: faina, zahar, drojdie, ulei, galbiori, oua, banza de
vaci, ceapa, telemea, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
300 g faina 1 lingurita zahar 25 g drojdie 100 g ulei 250 g galbiori 4
oua 100 g branza de vaci dulce 1 ceapa 50 g telemea 50 ml smantana 1
legatura patrunjel verde…
Read more »
14 December 2013

Budinca
de ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 300-400 gr ciuperci 1 ceapa 200 gr branza maruntita 100gr
smantana Sare piper Mod de preparare: Se clatesc ciupercile, se toaca.
Tocati si ceapa, apoi gatiti intr-o tigaie cateva minute. Adaugati
ciupercile, sare, piper, amestecati si sotati. Incorporati smantana,
aduceti la fierbere,…
Read more »
14 December 2013

Spaghete
cu sos de morcovi si seminte de pin din: spaghete, morcovi, ceapa,
ardei iute, ulei de masline, sare, seminte de pin, coaja de portocala,
cimbru, parmezan, tleemea, coaja de lamaie, piper alb si busuioc.
Ingrediente: 300 g spaghete 600 g morcovi 125 g ceapă 1 ardei iute roșu 3
linguri ulei de măsline sare 75…
Read more »
14 December 2013

O
reteta delicioasa de coronita cu: oua, zahar, faina, esenta de vanilie,
ciocolata alba, lapte, unt, zahar pudra, frisca, ciocolata neagra,
fulgi de migdale, cirese confiate. Ingrediente blat: 7 oua 7 linguri
zahar 7 linguri faina 1 esenta de vanilie Ingrediente crema: 250g
ciocolata alba 200 ml lapte 100g unt 100 g zahar pudra 1…
Read more »
14 December 2013

Ciocanele
de pui din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de
dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala
proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana
mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele de
persona Mod de preparare: Se…
Read more »
14 December 2013

O
reteta delicioasa de tort cu:napolitane, unt, oua, zahar, frisca, coaja
de lamaie, zeama de lamaie, piersici albe, zahar vanilat, fistic.
Ingrediente blat: 200 g napolitane cu cacao 3 linguri, unt topit
Ingrediente îngheţata de lămâie: 3 ouă 60g zahăr 250g frişcă coajă, de
lămâie, rasă zeama de la 2 lămâi Ingrediente îngheţata de piersici:…
Read more »
14 December 2013

Ciorbă
de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita,
morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute,
smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg burtă
de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină
mică 1 lingura…
Read more »
14 December 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, zahar vanilat, oua, praf de
copt, zahar, visine . Ingrediente: 400 g faină 200 g unt 1 pacheţel
zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 1 praf de copt 300 g zahăr 300 g vişine fără
sâmburi 2 linguri zahăr pentru macerat vişinele Mod de preparare:
Presari vişinele cu cele…
Read more »
14 December 2013

Amestecă
500 g carne tocată de vită, 4 linguri pesmet, 3 linguri ceapă roşie, o
linguriţă oregano uscat, 3 linguriţe mentă uscată sau proaspătă,
măruntită, şi asezonează cu sare şi piper. Imparte amestecul în şase
părţi şi, cu mâinile unse cu ulei, modelează şase burgeri. Dă-i la
frigider până în momentul în care îi pui…
Read more »
14 December 2013

O
reteta delicioasa de parfait cu:smantana, iaurt, zeama de lamaie,
zahar, visine, fistic. Ingrediente: 200 ml smântână 200 ml iaurt gros 3
linguri zeama de lamaie 150 g zahăr 250 g vişine fără sâmburi 50g
fistic Mod de preparare: Amesteci bine smântână cu iaurtul, sucul de
lămâie şi zahărul. Adaugi vişinele fără sâmburi şi…
Read more »
14 December 2013

Chiftele
din carne de carnati cu branza cheddar din: faina, carne de carnati,
branza cheddar, lapte batut. Ingrediente: 1 1/2 – 1 3/4 cesti faina
Carnea de la 5-6 carnati 250gr branza cheddar, rasa 1/2 – 3/4 cesti de
lapte batut Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati carnea de la
carnati si…
Read more »
14 December 2013

Gâscă
cu mere şi castane din: gasca, sare, piper, boia, mere acrisoare,
ceapa, unt, castane, cimbru, pelin, bere neagra, amidon. Ingrediente: 1
gasca gata curatata (circa 3,5 kg) sare piper boia dulce 300 g mere
acrisoare 2 cepe 1 lingura unt 250 g castane fierte 1/2 lingurita cimbru
2 lingurite pelin 125 ml bere neagra…
Read more »
14 December 2013

Chifteluţe
de sfeclă cu usturoi din: radacina de sfela rosie, usturoi, faina, ou,
sare, curry, piper, ulei. Ingrediente: 600 g radacina de sfecla rosie 2
catei de usturoi 3-5 linguri faina 1 ou sare 1-2 lingurite curry piper
ulei pentru prajit Mod de preparare: Se decojeşte rădăcina de sfeclă
(se folosesc mănuşi, deoarece pătează…
Read more »
14 December 2013

Salata
de sfecla rosie cu hrean si iaurt din: sfecla rosie, sare, piper, otet,
ulei, hrean, zahar, castarvete, crema de iaurt, suc de lamaie, susan
negru, nasturei, nuci, feta. Ingrediente: 6 capatani sfecla rosie sare
piper 4 linguri otet 3 linguri ulei 1 lingura hrean 1 praf zahar 1
castarvete 200 g crema de iaurt…
Read more »
14 December 2013

Supa
de curcan cu galuste din: curcan, piept de pui, morcovi, telina,
albitura, ceapa, cartofi, oua si gris. Ingrediente: 1 copan de curcan 1
piept de pui zarzavat pentru supa: morcovi, telina, albitura, ceapa si
cartofi pentru galuste: 2 oua 5-6 linguri gris Mod de preparare: Pui
carnea la fiert în apă rece cu sare,…
Read more »
14 December 2013

O
reteta simpla si savuroasa de Rulouri de varză cu cârnăciori şi brânză
topită din: frunze de varza, carnaciori, branza topita, faina, pesmet,
oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 frunze de varza 10 carnaciori
10 felii branza topita felii 7 linguri faina 5 linguri pesmet 2 oua sare
piper 200 ml ulei Mod…
Read more »
13 December 2013

Retete
pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet
cu sos de maioneza Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza
din: maioneza, sos chili, sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci
pecan, faina, praf de usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru,
piept de pui, ulei.…
Read more »
13 December 2013

Retete
pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Curcan umplut cu ierburi
aromatice Curcan umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat,
boia de ardei, piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie,
salvie, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1
lingura boia de ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf…
Read more »
13 December 2013

Cocktail-uri
aromate pentru masa de Craciun: Cocktail Kiwi Mint O reteta simpla de
Cocktail Kiwi Mint din: kiwi, menta, apa minerala si scortisoara. Este
un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi 1 buchet de menta apa
minrala carbogazoasa un vard de cutit de scortisoara Mod de preparare:
Curatam kiwi-ul. Rupen 5-6 frunze de menta,…
Read more »
13 December 2013

Turta
dulce cu migdale din: ghimbir uscat, faina, zahar brun, sare, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare,
coriandru, cardamom, unt, ou, esenta de migdale, zahar, migdale.
Ingrediente: 1/4 cana ghimbir uscat, tocat 1 1/2 cani de faina 1/4 cana
de zahar brun 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt…
Read more »
13 December 2013

Sandvici
cu macrou si salata de fenicul din: toast de secara, crema de branza,
macrou afumat, fenicul, ceapa rosie, capere, lamaie, ulei de masline
extravirgin si chives. Ingrediente: 2 felii toast de secara 4 linguri
crema de branza 2 fileuri de macrou afumat, curatat de piele si rupt in
bucati 1 bulb de fenicul, curatat si…
Read more »
13 December 2013

Calamari
cu masline din: calamari, masline, ceapa, pasta de tomate, usturoi,
boia, ulei, sare si piper. Măslinele verzi conţin mai puţine calorii şi
lipide decât măslinele negre. De aceea, atunci când sunteţi într-o cură
de slăbire, alegeţi le pe cele verzi. Gustul uşor amărui, prezent
uneori, vine de la o substanţă numită oleuropein, conţinută doar de…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de File de crap cu merişoare din: file de crap,
merisoare, lamaie, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 500 g file de crap 300 g merisoare 1 lamaie 200 ml
supa de legume 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
13 December 2013

Ciuperci
pane umplute din: ciuperci, oua, branza de vaci, cascaval, marar,
faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci
proaspete 3 oua 200 g branza de vaci 50 g cascaval 1 legatura marar 100 g
faina 100 g pesmet 150 ml ulei pentru prajit sare piper Mod de
preparare: Indepartati piciorusele ciupercilor, spalati-le…
Read more »
13 December 2013

Supă
de rosii cu găluste din nucă din: ceapa, morcovi, cartofi, telina,
ardei grasi, rosii, ulei de masline, supa de pasare, smantana,
patrunjel, oua, gris, nuca si sare. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 2
cartofi 1 țelină 2 ardei grași 2 kg roșii 3 linguri ulei de măsline sau
din germeni de porumb 3 l supă…
Read more »
13 December 2013

Piept
de pui cu salvie si jambon din: piept de pui, jambon, salvie, ulei,
sare, piper, orez, patrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin, ceapa, unt si
sare. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 4 felii subtiri de jambon 8
frunze mari de salvie 3 linguri ulei sare piper proaspat macinat pentru
garnitura de orez: 200 g orez cu…
Read more »
13 December 2013

Mix
de fructe uscate cu iaurt din: mix de fructe uscate, scortisoara, suc
de mere, iaurt si fulgi de ovaz. Ingrediente: 140 g mix de fructe uscate
(caise, curmale, stafide) 1/2 lingurita de scortisoara 300 ml suc de
mere 200 g iaurt grecesc degresat 100 g fulgi de ovaz Mod de
preparare: Pune fructele uscate…
Read more »
13 December 2013

Cafe
Port din: cafea, vin, rom, zahar si frisca. Ingrediente: cafea
fierbinte si tare vin bordeaux rom 2 lingurite de zahar candel macinat
frisca lichida Mod de preparare: Turnam intr-un vas cafeaua si
adaugam in mod egal vin si rom, apoi adaugam candelul. Fierbem bautura
pana cand zaharul se dozolva. Turnam intr-un pahar decorativ…
Read more »
13 December 2013

O
reteta savuroasa de Varza cu ciuperci din: varza, ciuperci, lamaie,
ulei, ceapa rosie, pasta de rosii, seminte si marar. Ingrediente: 1
varza alba 300 g ciuperci albe de cultura 1 lamaie 4-5 linguri ulei 1
ceapa mare rosie 1 lingura pasta de rosii 2 linguri seminte crude de
floarea soarelui 1 legatura marar …
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de potcoave zaharate cu: faina, zahar, unt, oua,
zahar vanilat, lamaie, sare, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente :
400 g faină 120 g zahăr 200 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie un
praf de sare 1 pliculeţ praf de copt zahar pudra Mod de preparare:
Amesteci…
Read more »
13 December 2013

Curcan
umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei,
piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin,
cimbru. Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1 lingura boia de
ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf de usturoi Sare 3 cesti
supa de pui Ingrediente umplutura: 1 lamaie,…
Read more »
13 December 2013

Piept
de pui învelit în fulgi cu salată de andive din: piept de pui, sare,
piper, boia, pesmet, cereale, smantana, buduioc, frunze de busuioc,
mustar, miere de albine, andive, maioneza si smantana. Ingrediente: 4
bucati piept de pui sare piper boia iute 100 g pesmet 150 g fulgi
(cereale) 500 ml smantana sau iaurt dulce cateva…
Read more »
13 December 2013

Chec
fara ou cu cacao din: faina, ulei, zahar, apa rece, praf de copt,
cacao, margarina, lamaie, sare. Ingrediente: 3 cani faina 1 cana ulei 1
cana si jumatate zahar 1 cana si jumatate apa rece 1 pliculet praf de
copt 2 linguri cacao 1 lingura margarina 1 lamaie un varf de cutit sare
…
Read more »
13 December 2013

Bors
de pui a la grec din: tacamuri de pui, piept de pui, morcov, ceapa,
radacina de pastarnac, bors, patrunjel, sare, galbenusuri, smantana.
Ingrediente: un pachet de tacamuri de pui 1/2 piept de pui un morcov o
ceapa o radacina pastarnac 500 ml bors patrunjel sare pentru dres: 2
galbenusuri 100 ml smantana Mod…
Read more »
13 December 2013

Pui
cu fructe uscate din: pulpe de pui, prune uscate, caise uscate,
smochine, ceapa, migdale, stafide, scortisoara, unt, sare, piper.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 12 prune uscate 10 caise uscate 6 smochine 2
cepe 125 g migdale maruntite 75 g stafide un baton scortisoara 100 g
unt sare piper Mod de preparare: Fructele…
Read more »
13 December 2013

Gasca
umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere
acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu
sec, supa de pasare. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg)
sare piper 250 g paine alba 250 mere acrisoare 250 g prune uscate fara
samburi 2 legaturi cimbru proaspat 1…
Read more »
13 December 2013

Humus
cu legume la gratar din: legume, naut, usturoi, zeama de lamaie, ulei
de masline, lipii, ridichi, morcovi si telina. Ingrediente: 350 g de
legume fripte pe gratar (ardei, vinete, dovlecei) 400 g naut din
conserva, scurs 1 catel de usturoi, tocat zeama de la 1 lamaie 1
lingurita ulei de masline 2 lipii, prajite si…
Read more »
13 December 2013

Frittata
cu broccoli si rosii din: oua, smantana lichida, sare, piper, nucsoara,
broccoli, rosii, ceapa, busuioc, ulei de masline, mozzarella.
Ingrediente: 10 oua 100 gr smantana lichida sare si piper nucsoară 1
broccoli, rupt buchetele 2 rosii uscate 1 ceapa, tocata 1 legatura
frunze de busuioc, tocat ulei de masline 240 gr mozzarella proaspata,…
Read more »
13 December 2013

îngheţată
cu fructe de pădure din: crema cremsnit, lapte, frisca, fructe de
padure, bezele si foia de napolitana. Ingrediente: 1 cutie crema
cremsnit 750 ml lapte 250 ml frisca 600 g fructe de padure bezele 1
foiae napolitana Mod de preparare: Intr-un bol pui crema pentru
cremşnit, peste care torni 750 ml lapte rece în…
Read more »
13 December 2013

Coaste
de vitel in crusta de ierburi aromatice din: ulei de masline, coaste de
vitel, busuioc, chievs, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru, boabe de
piper, unt, pesmet, gruyere, cheddar. Ingrediente: 4 linguri ulei de
masline 2 bucati coaste de vitel, 250 g fiecare cu tot cu os pentru
crusta de ierburi: cate 1 mana mare de…
Read more »
13 December 2013

Unt
cu branza si praz din: unt, branza de vaci, praz, usturoi, marar,
tarhon, castravete si boia iute. Ingrediente: 150 g unt 100 g branza
dulce de vaci 1 fir de praz (parte alba) 2 catei de usturoi 1/2 legatura
marar 1/2 legatura tarhon 1 castravecior proaspat sau acru 1/2
lingurita boia iute Mod de…
Read more »
13 December 2013

Tartine
cu branza si nuci din: ricotta, miere, nuci, branza albastra, piper.
Ingrediente: 250 g ricotta 1 lingurita miere 50 g nuci tocate 300 g
branza albastra piper Mod de preparare: Intr-un castron se ames¬tecă
ricotta cu miere şi nuci. Se piperează şi se înglobează cubuleţe de
brânză albastră. Se aşază compoziţia într-un borcan,…
Read more »
13 December 2013

Stelute
pentru masa de Craciun din: faina, praf de copt, amidon, zahar, coaja
de lamaie, ou, unt, galbenus, zahar pudra, gem de caise. Ingrediente:
400 g faina 1 lingurita praf de copt 100 g amidon 150 g zahar 1
lingurita coaja de lamaie rasa 1 ou 250 g unt rece in plus: 1 galbenus
50…
Read more »
13 December 2013

Inghetata
de cocos din: lapte de cocos, crema de branza, zahar pudra, smantana
dulce, zeama de lamaie, portocale, kiwi, carambola, unt, zahar brun.
Ingrediente: 250 ml lapte de cocos 250 g crema de branza 85 g zahar
pudra 125 ml smantana dulce 1 lingura cu zeama de lamaie 1 portocala 1
kiwi 1 carambola (fruct…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu: usturoi, rosii, ulei de
masline, apa, cimbru, busuioc, sare, piper, patrunjel, ceapa.
Ingrediente: 4 cotlete, porc 3 căţei de usturoi 2 roşii 2 linguri ulei
de măsline 10 linguri apa cimbru busuioc sare piper 1 legătură,
pătrunjel 2 cepe Mod de preparare: Pisezi usturoiul, îl freci…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de deliciu cu:crema mascarpone, oua, praf de frisca,
esenta de vanilie, zahar, biscuiti, scortisoara. Ingrediente: 200 g
cremă mascarpone 2 ouă 1plic praf de frişcă 1 esenţă de vanilie 100 g
zahăr 100 g biscuiţi digestivi 1 linguriţă scortisoara Mod de
preparare: Amesteci cu mixerul crema mascarpone cu gălbenuşurile şi
praful…
Read more »
13 December 2013

Supa
de pui cu legume si sos din: piept de pui, ulei, ceapa, ardei gras
rosu, porumb, fasole neagra, usturoi, supa de pui, malai, sos enchilada,
sare, chili, chimen, coriandru, chips-uri tortilla. Ingrediente: 1
piept de pui, taiat pe jumatate 1 lingura de ulei 1 ceapa mare, tocata 1
ardei gras rosu, tocat 250…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de legume cu sos alb: broccoli, cartofi, faina,
margarina, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g broccoli
3cartofi 3 rosii 2 linguri, faină 1 lingura margarina 150 g caşcaval de
post ras sare piper ulei Mod de preparare: Desfaci făina în 250 ml de
apă, fierbi pe foc mic până se…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de spirale de pui cu:piept de pui, bacon, ardei
capia, sos picant, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 4
feli bacon 4 ardei capia 1 lingura şos picant 1lingură ulei sare piper
Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi, scoţi cotorul şi seminţele.
îndepărtezi pielea de pe pieptul…
Read more »
13 December 2013

Rulada
de porc cu nuci si caise uscate din: nuci, caise uscate, coniac, suc de
lamaie, carne de porc, slaninuta, patrunjel, piper, sare, ulei, unt.
Ingrediente: 100 g nuci 50 g caise uscate 2 linguri miere 1 lingurica
coniac 1 lingura suc de lamaie 600 g carne de porc slaba 100 g slaninuta
feliata 1…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de fundite cu: faina, zahar, apa, drojdie, sare,
zahar pudra, ulei. Ingrediente: 450 g faină 2 linguri zahăr 1 ceaşcă,
apă caldă 20 g drojdie de bere un praf de sare zahăr pudră aromatizat cu
vanilie ulei pentru prăjit Mod de preparare: Freci drojdia cu o
linguriţă de zahăr şi două…
Read more »
13 December 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, malai, unt, praf de copt, oua,
ardei capia, smantana, mazare, nucsoara, sare, piper, frunze de busuioc.
Ingrediente: 175 g faină 100 g mălai 100 g unt 1 pachet praf de copt 4
ouă 2 ardei roşii capia 50 g smântână 600 g mazăre verde congelată sau
proaspătă un…
Read more »
12 December 2013

O reteta video despre Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon și iaurt: Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon și iaurt
Read more »
12 December 2013

Prajitura
Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac,
cacao, ciocolata. Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr
piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1
1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa Mod de
preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…
Read more »
12 December 2013

Cod
cu rosii la cuptor din: ardei grasi, ceapa rosie, rosii cherry,
masline, passata, fasole, fileuri de cod si busuioc. Ingrediente: 2
ardei grasi rosii, fara seminte si tocati 2 cepe rosii, feliate 250 g de
rosii cherry 1 mana de masline negre 350 g passata 400 g de fasole
boabe din conserva, scursa 4 fileuri…
Read more »
12 December 2013

Pui
cu varză si seminte de mărar din: piept de pui, varza, morcov, ceapa,
iaurt, seminte de marar, marar verde, pasta de tomate, ulei, vin, boia,
sare si piper. Ingrediente: 2 piepți de pui 1 varză dulce mică 1 morcov 1
ceapă 200 g iaurt 1 linguriță semințe de mărar 1 legătură mărar verde 1
lingură…
Read more »
12 December 2013

Bors
de cartofi cu mere si telina din: bors, lamaie, cartofi, mere, telina,
galbenusuri, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5 l bors 1 lamaie 2
cartofi 2 mere 1 telina 2 galbenusuri 4 linguri ulei de masline 1
legatura marar Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe
răzătoarea cu ochiuri mari. Stropiţi-i cu…
Read more »
12 December 2013

Paste
cu carne de pui, nuci si parmezan din: ceapa rosie, telina verde, piept
de pui, nuci, unt, vin, patrunjel, tagliatelle, lamaie, parmezan, sare,
piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 fire telina verde 2 fileuri de
piept de pui 80 g nuci 50 g unt 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 300 g
tagliatelle…
Read more »
12 December 2013

Iutari
cu branza de burduf din: iutari, branza de burduf, ulei, usturoi si
sare. Ingrediente: 16 iutari, bureti albi iuti 200 g branza de burduf 2
linguri ulei 2 catei de usturoi sare Mod de preparare: Curatati
iutarii de frunze si pamant, spalati-i bine sub jet de apa, ca sa
eliminati nisipul strans intre…
Read more »
12 December 2013

Pentru
a pregăti acest preparat simplu, dar foarte gustos, cu paste făinoase,
singurul efort pe care trebuie să-l faceţi este să căutaţi la magazin un
crab întreg viu. Dacă nu vă pricepeţi să-l tranşaţi, atunci mai bine
căutaţi nişte carne de crab proaspătă (nu din conservă) albă şi maro.
Aromatizaţi nişte ulei de măsline călind…
Read more »
12 December 2013

Peltea
de gutui cu fistic din: gutui, vin alb, gelfix, zahar, fistic.
Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 ml vin alb 1 plic praf Gelfix 1 kg zahar 2
linguri fistic Mod de preparare: Se curăţă puful de pe gutui cu un
prosop de bucătărie. Se curăţă apoi şi cotoarele, iar pulpa se taie
felii.…
Read more »
12 December 2013

Piept
de pui la cuptor cu gutui din: piept de pui, sare, piper, gutui, unt,
ulei de masline, cimbru, supa de pui, smantana, vin alb sec.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (de 150 g) sare piper 2 gutui
mici 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline 2 lingurite cu cimbru tocat
250…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de fasole verde cu: praf de copt, unt, faina, supa de
vita, sare, smantana, piper, otet, marar. Ingrediente: 750 g fasole
verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de
făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de oţet…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de pui cu: vanata, portocale, miere, usturoi,
masline, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 piepti de pui o vanata 4
portocale 3 linguri miere 2 catei de usturoi 30ml ulei de masline sare
piper cimbru Mod de preparare: Vânata se spală, se şterge cu un şervet
de bucătărie, se taie rondele potrivit…
Read more »
12 December 2013

Muschi
de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar
brun, cimbru, ardei iute, ghimbir. Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3
catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2
crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir Mod de
preparare:…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de
capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g
făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de
capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o
limetă pătrunjel piper Mod…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de galuste cu:prune, scortisoara, cuisoare, zahar
tos, lamaie, unt, sare, oua, crema de branza dulce, paine alba,
smantana, faina, unt, pesmet. Ingrediente pentru compotul de prune: un
kg prune un beţişor de scorţişoară câteva cuişoare 200 g zahăr tos
zeama şi coaja de la o lămâie Ingrediente găluşte: 100 g unt coajă…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de supa: faina, lapte, oua, sare, supa de vita,
patrunjel. Ingrediente: 75 g făină 125 ml lapte două ouă sare ulei un
litru supă de vită pătrunjel Mod de preparare: Intr-un bol se mixează
făina, laptele, ouăle şi sarea până când se formează o compoziţie
cremoasă, ca pentru clătite. Se prăjesc în…
Read more »
12 December 2013

Desert
cu crema de unt din: faina, unt, nuci, zahar pudra, scortisoara, oua,
unt. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt 65 g nuci macinate 70 g
zahar pudra 1 praf scortisoara crema: 120 g zahar pudra 2 oua 90 g unt
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se
frământă…
Read more »
12 December 2013

Tocanita
de ciuperci su usturoi si verdeata din: ciuperci, rosii in bulion,
condimente, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
kg ciuperci 1 cutie rosii in bulion 1 lingurita condimente 2 bucati
ceapa 3 linguri ulei 3 catei de usturoi tocati marunt 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile se spală…
Read more »
12 December 2013

Prajitura
cu scortisoara si mere din: mere, faina, zahar tos, apa minerala,
margarina, ulei, scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere dulci 400 g faina
300 g zahar tos 2 cani cu apa minerala 300 g margarina de gatit 4
linguri cu ulei de floarea soarelui 1 pliculet cu zahar vanilat
scortisoara sare Mod de preparare:…
Read more »
12 December 2013

Rasol
de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru,
cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar
brun, miere, scortisoara, felii de ananas. Ingrediente: 1 rasol porc,
afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz Ingrediente glazura: 1
cana suc de ananas 1 lingura de…
Read more »
12 December 2013

Somon
in crusta cu lamaie si valeriana din: ardei copti, unt, spanac, aluat
de foitaj, fileu de somon, ou, lamaie, valeriana, smantana, zeama de
lamaie, pesto de busuioc, busuioc. Ingrediente: 300 g de ardei copti, in
ulei, din borcan 25 g de unt 225 g de spanac, spalat si rupt 375 g
aluat de foitaj…
Read more »
12 December 2013

Varza
calita cu carnati proaspeti din: carnati proaspeti, varza, ulei, ceapa,
rosie, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 2 carnati
proaspeti 1 varza mica 4 linguri de ulei 1 ceapa 1 rosie sare piper
boabe foi de dafin Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti
într-un vas mare. între timp, tai…
Read more »
12 December 2013

O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, sare, zahar, lapte, unt,
gem, zahar pudra. Ingrediente: 180 g făină 3 gălbenuşuri două ouă un
vârf de cuţit de sare 50 g zahăr 375 ml lapte unt sau ulei vegetal
pentru prăjit 150 g gem de caise zahăr pudră pentru decor Mod de
preparare: Intr-un bol…
Read more »
12 December 2013

Sarmale
de post cu stafide din: varza murata, orez, ceapa, morcov, bulion,
stafide, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varza murata 1 ceasca
orez 6 cepe potrivite 1 morcov 2 linguri bulion 100 g stafide 50 ml suc
de rosii sare piper Mod de preparare: Tocaţi mărunt ceapa,
înăbuşiţi-o în ulei, împreună cu…
Read more »
12 December 2013

Trufe
din cartofi din: biscuiti, lapte de soia, zahar brun, margarina, cacao,
nuca, esenta de rom, sare. Ingrediente: 400 g biscuiti populari 100 ml
lapte de soia 150 g zahar brun 50 g margarina 4 linguri cu cacao 50 g
nuca esenta de rom sare Mod de preparare: Pune pe foc mic laptele cu…
Read more »
12 December 2013

Salata
cu alune de padure si pere din: miere, rozmarin, ulei de masline, alune
de padure, coaja de lamaie, otet balsamic, radicchio, valeriana,
rucola, para, branza cu mucegai. Ingrediente: 1 ingura de miere 2 fire
de rozmarin 2 lingurite ulei de masline, plus un strop pentru a praji
nucile 2 linguri alune de padure decojite…
Read more »
12 December 2013

Piept
de rata in crusta din: piept de rata, alune, ghimbir, gem de portocala,
scortisoara, ulei de masline, ulei de arahide, sare, piper.
Ingrediente: 1 piept de rata 200 g alune 1 lingurita cu ghimbir ras 2
linguri cu gem de portocale 1/2 lingurita cu scortisoara 4 linguri cu
ulei de masline 1 lingura cu…
Read more »
12 December 2013

Prajitura
rasturnata cu dovleac din: dovleac, faina, ulei, zahar, apa, praf de
copt, otet, zahar vanilat, stafide aurii, esenta de rom, sare.
Ingrediente: 500 g dovleac 500 g faina 150 ml ulei 400 g zahar+4 linguri
250 ml apa 1 pliculet cu praf de copt 1 lingurita cu otet 2 plicuri cu
zahar vanilat 2…
Read more »
12 December 2013

Mancare
de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa,
fasole alba, varza alba, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru
proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 3
cani varza alba, tocata Sare si piper…
Read more »
12 December 2013

Muschiulet
de porc in aluat din: muschiulet de porc, vin rosu, usturoi, ceapa,
rozmairn, spanac, galbenus, ciuperci, ulei, sare, piper, faina, unt.
Ingrediente: 1 mschiulet de porc 100 ml vin rosu 5 catei de usturoi 2
cepe 1 crenguta de rozmarin 1 galbenus 500 g spanac 5 ciuperci ulei sare
piper pentru aluat: 175 g…
Read more »
12 December 2013

Prajitura
cu gem din: gem, faina, zahar tos, ulei, bors, praf de copt, zahar
vanilat, zahar pudra, sare. Ingrediente: 1 borcan mare cu gem acrisor 1
borcan mic cu gem dulce pentru aluat: 700 g faina 10 linguri cu zahar
tos 1 linguri cu ulei 10 lingura cu bors 1 plicule cu praf de copt…
Read more »
12 December 2013

Vineciori
cu vin alb din: vineciori, vin, otet de mere, ulei de masline, sare,
piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g vineciori, oite 200 ml vin alb 1
lingurita otet de mere (optional) 2 linguri ulei de masline sare piper
nucsoara Mod de preparare: Curăţaţi vineciorii şi spălaţi-i bine sub
jet de apă. Tăiati picioruşele. Puneţi-i…
Read more »
12 December 2013

Incinge
o lingură de ulei într-o cratiţă şi rumeneşte 8 cârnaţi de porc, apoi
aşază-i pe o farfurie şi scurge grăsimea în exces. Sotează în aceeaşi
tigaie 2 cepe tocate, până se înmoaie. Dă focul mai mare, toarnă 150ml
de vin alb şi lasă să scadă până la jumătate. Adaugă 400g de roşii din
conservă,…
Read more »
11 December 2013

Clatite
cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt,
ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4
lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei Mod de preparare:
Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se
amesteca pana la omogenizare timp…
Read more »
11 December 2013

O
reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline,
otet din vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi
aproximativ 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4
fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos de unt:
o lingură oţet de vin alb 3…
Read more »
11 December 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: ulei de masline, carne de vita, salata
verde, ridichi, mazare verde, frunze de menta, smantana, mustar, crema
de hrean. Ingrediente: ulei de măsline 1 antricot de muşchi de vită fără
grăsime, aproximativ 350 g o căpăţână mică şi fragedă de salată verde
200 g ridichi, tăiate felii 200 g…
Read more »
11 December 2013

Omletă
cu gălbiori din: oua, galbiori, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 8 oua 400 g galbiori 2 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Spălaţi bine gălbiorii sub jet puternic de apă, ca
să eliminaţi nisipul şi pământul strâns între lamele. Lă- saţi-i să se
scurgă. Rupeţi-i în bucăţi pe…
Read more »
11 December 2013

Mancare
de linte cu ardei capia din: linte, ceapa, morcov, ardei capia,
cartofi, rosii, menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 2
cepe 1 morcov 1 ardei capia 2 cartofi 1 cutie cu rosii tocate 1
lingurita cu menta uscata 2 linguri cu ulei sare piper Mod de
preparare: Pune lintea la fiert…
Read more »
11 December 2013

Tarta
cu prune si nuci din: faina, unt, apa, zeama de lamaie, prune, piure de
prune, zahar tos si miez de nuca. Ingrediente: 400 g faina 100 g unt 2
linguri apa rece 1 lingura zeama de lamaie 300 g prune 700 g prune
macinate, piure 250 g zahar tos 200 g miez de nuca intreg…
Read more »
11 December 2013

Cremă
de varză din: varza alba, varza rosie, suc de rosii, zer, ulei de
masline, chimen, marar si cimbru. Ingrediente: 1 varza alba 1/4 varza
rosie 1 l suc de rosii 500 ml zer proaspat 4-5 linguri ulei de masline 1
lingurita chimen macinat 1 legatura marar 1 legatura cimbru Mod de
preparare: Treceti varza…
Read more »
11 December 2013

Aşază
într-o tavă 8 cârnaţi şi stropeşte-i cu 1 lingură de ulei. Dă-i la
cuptorul preîncălzit la 200°C/gaz 6, timp de 20 de minute. Amestecă 3
linguri sos de soia cu 3 linguri de miere şi 4 linguriţe de muştar cu
boabe. Scurge grăsimea de la cârnaţi şi toarnă peste ei sosul format,
acoperindu-i uniform.…
Read more »
11 December 2013

Ardei
umpluţi cu pilaf din: ardei grasi, orez, ceapa, bulion, marar verde,
sare, piper, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 8-10 ardei grasi (sau
gogosari) 1 cana cu orez 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 1
lingura cu marar verde tocat sare piper negru macinat 10 boabe de piper
ulei Mod de preparare: Toacă…
Read more »
11 December 2013

Aperitiv
cu telemea si seminte de fenicul din: telemea, seminte de susan,
seminte de fenicul, coaja de lamaie, piper, castravete, masline si
frunze de menta. Ingrediente: 250 g telemea de vacă mai nesărată 1
lingură semințe de susan 1 linguriță semințe fenicul 3 linguri ulei de
măsline coaja rasă de la 1 lămâie 1 vârf de…
Read more »
11 December 2013

Naut
cu chimen si praz din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama
de lamaie, otet de mere, chimen, ardei iute, ardei gras, praz si
patrunjel verde. Ingrediente: 800 g boabe de naut 2 catei de usturoi 50
ml ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura otet de mere 1
lingurita chimen…
Read more »
11 December 2013

Fructe
de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari,
creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2
catei de usturoi Patrunjel sare si piper Mod de preparare: Spalati si
puneti in apa rece timp de…
Read more »
11 December 2013

Incinge
cuptorul la 220°C/gaz 7. Amestecă 400g de carne din cârnaţi (de la
aproximativ 6 bucăţi) cu 1 căţel de usturoi zdrobit, 2 linguri de salvie
proaspătă tocată şi 1 măr tocat. Asezonează. Intinde cu sucitorul 500g
de foitaj pe o suprafaţă presărată cu făină, astfel încât să obţii un
dreptunghi cu lăţimea de 30cm.…
Read more »
11 December 2013

Mancare
de fasole rosie, mazare si porumb din: fasole boabe, ceapa, mazare,
porumb, ardei capia, bulion, boia dulce, ardei iute, bicarbonat, ulei,
sare. Ingrediente: 350 g fasole boabe rosie 1 ceapa 200 g mazare 200 g
porumb 2 ardei capia 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia dulce 1
ardei iute bicarbonat ulei sare…
Read more »
11 December 2013

Sufleu
de varza cu alune si cascaval din: varza, oua, unt, cascaval, smantana,
pesmet, alune de padure, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mai
mare (circa 1,5 kg) 6 oua 100 g unt 150 g cascaval 150 ml smantana 100 g
pesmet 250 g alune de padure crude 2 linguri faina sare piper Mod…
Read more »
11 December 2013

Negrese
cu alune si ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar, alune de padure,
stafide, praf de copt, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 400 g
ciocolata neagra de menaj 150 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g alune de
padure crude sfaramate 50 g stafide inmuiate in 50 ml rom 1 lingurita
praf de copt…
Read more »
11 December 2013

Mancare
de tofu cu soia din: tofu, granule de soia, ardei gras, ceapa, rosii,
usturoi, concentrat de legume, ulei, sare. Ingrediente: 600 g tofu 50 g
granule de soia 1 ardei gras 1 ceapa 6 rosii 3 catei de usturoi 1
lingurita cu concentrat de legume ulei sare Mod de preparare: Pune
granulele la…
Read more »
11 December 2013

Piure
de cartofi dulci cu ardei iute din: cartofi, pasta de ardei iute,
smantana si unt. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari (aproximativ 1 kg) 1
lingura pasta de ardei iute 125 ml de smantana 25 g unt Mod de
preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune cartofii într-o
tavă şi dă-i la cuptor…
Read more »
11 December 2013

Sandwich
cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta,
castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt,
marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente sandwich: 2
lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete,
feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…
Read more »
11 December 2013

Supă
de ţelină cu bacon din: telina, ceapa, usturoi, ardei iute, bacon,
sare, piper, concentrat de pui, vin, frisca, smantana si cartof.
Ingrediente: 1 radacina de telina mica cu frunza 1 ceapa 1 usturoi 1
ardei iute 1 felie bacon sare piper 1 cub concentrat de pui vin alb
frisca pentru gatit ulei smantana 1 cartof…
Read more »