28 January 2014

O
reteta simpla si gustoasa de peste cu cartofi prajiti din: cartofi,
ulei, albus, fileuri de cod sau eglefin, maioneza, pesmet alb, parmezan,
chives, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi pentru
copt, fără coajă 1 lingură ulei 1 albuş pentru peşte: 4 fileuri…
Read more »
28 January 2014

Piept
umplut de curcan din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, ulei, cartofi,
mere, struguri, unt, supa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un piept
intreg de curcan o conserva mica de ciuperci o ceapa 2 linguri ulei
pentru copt: 2 cartofi 2 mere un ciorchine de struguri…
Read more »
28 January 2014

O
reteta de paste la tigaie din: broccoli, varza chinezeasca, sare,
taitei, usturoi, file de piept de pui, ghimbir, supa, sos de soia,
amidon si piper. Ingrediente: 500 g broccoli 1 varză chinezească sare
300 g tăiţei laţi 2 căţei de usturoi 300 g file…
Read more »
28 January 2014

Peste
cu legume si sos din: pesti, ceapa alba, morcovi, radacina de telina,
ardei gras, suc de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4
pesti 2 cepe albe 2 morcovi o felie mare radacina de telina un ardei
gras galben un ardei gras rosu 150…
Read more »
28 January 2014

Tort
cu miere si cacao din: unt, zahar, oua, miere, bicarbonat, faina,
frisca, cacao. Ingrediente: 100 g unt 200 g zahar 2 oua 2 linguri miere o
lingurita bicarbonat 450 g faina pentru umplutura: 250 g frisca lichida
cacao Mod de preparare: Se mixează…
Read more »
28 January 2014

Supa
crema de cartofi cu smantana si verdeata din: cartofi, ceapa alba,
amidon, smantana, sare, piper, crenvursti, verdeata. Ingrediente: 8
cartofi 2 cepe albe 2 linguri amidon 200 ml smantana sare piper pentru
servit: 6 crenvursti verdeata Mod de preparare: Cartofii se curăţă de…
Read more »
28 January 2014

Piept
de pui cu orez si cocos din: lapte de cocos, sare, orez basmati, piept
de pui, ulei, ghimbir, suc de limette, ardei iute, coaja de limetta.
Ingrediente: 400 ml lapte de cocos sare 250 g orez basmati 4 fileuri de
piept de pui (circa…
Read more »
28 January 2014

O
reteta delicioasa de carpaccio de porumbel din: porumbei, ficat de
gasca, ceapa rosie, marsala, vin rosu, morcov, telina, supa de legume,
supa de carne, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 porumbei cam de 500 g fiecare, curăţaţi şi cu ficăţeii…
Read more »
28 January 2014

Varza
cu boia si carnati din: varza, carnati, boia, ulei, zeama de varza.
Ingrediente: o varza medie 2 carnati lungi de casa 2 lingurite boia 2
linguri ulei 250 ml zeama de varza Mod de preparare: Varza desărată se
taie fideluţă, iar carnaţii se…
Read more »
28 January 2014

Salata
cu carne de pui si stafide din: salata verde, stafide, fileuri de piept
de pui, sare, ulei, mustar, boia, miere, ulei de samburi de struguri,
otet de mere, otet de vin, seminte de pin. Ingrediente: 200 g salata
verde asortata 100 g stafide 2…
Read more »
28 January 2014

Hotdog
in aluat de paine din: faina, drojdie uscata, zahar, sare, lapte, apa,
unt, ou, carnati, ceapa, ardei verde, ulei de masline, sare, piper,
maioneza, ketchup, mustar. Ingrediente: 2 1/2 cana faina 1 plic drojdie
uscata 2 linguri de zahar 1/4 lingurita de sare 1/2…
Read more »
28 January 2014

Curcan
cu sos din: piept de curcan, smantana, unt, broccoli, sare, piper,
rosii cherry, frunze de salata verde. Ingrediente: 4 felii piept de
curcan 250 ml smantana de gatit 100 g unt 300 g broccoli sare piper 4
rosii cherry frunze de salata verde …
Read more »
28 January 2014

Pateuri
cu branza de oaie din: margarina, smantana degresata, branza de oaie,
galbenus, faina alba, pate de ficat, ou. Ingrediente: 250 g margarina
250 g smantana degresata 250 g branza framantata, de oi 1 galbenus faina
alba pentru patiserie, cat cuprinde 1 cutie (300 g)…
Read more »
28 January 2014

Salata
cu oua, ciuperci si andive din: andiva, salata, salata creata,
ciuperci, ridichi, oua, ceapa, usturoi, sare, piper alb, otet de vin,
ulei, piper rosu. Ingrediente: 1 andiva 1 capatana salata rosiatica
cateva frunze de salata creata si de papadie 100 g ciuperci champignon
1/2…
Read more »
28 January 2014

O
reteta simpla de pulpa de bou cu radicchio din: pulpa de bou,
radicchio, cirese, ciuperci, usturoi, vin de porto, unt, ulei
extravirgin de masline si piper. Ingrediente: 600 g inimă de pulpă de
bou ori partea de la coadă a pulpei, bine fezandată 2…
Read more »
28 January 2014

Chec
cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ceapa, rosii, oua, ulei de
masline, lapte, telemea, faina, praf de copt, piper alb, sare, faina.
Ingrediente: 250 g piept de pui 80 ml ulei 1 ceapa 2 rosii 3 oua 3
linguri ulei de…
Read more »
28 January 2014

O
reteta simpla de ficat de vitel cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa,
unt, ulei extravirgin de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g ficat de viţel 500g ceapă 40 g unt 3 linguri de ulei extravirgin
de măsline 1 lingură de pătrunjel…
Read more »
28 January 2014

Tofu
aromat din: pasta de ghimbir cu usturoi, sos de soia, sos de ardei
iute, sos de ardei iute rosu, suc de lamaie, pasta de tomate, praf de
chimen, tofu. Ingrediente: 1 lingurita pasta de ghimbir cu usturoi 2-3
lingurite sos de soia 1…
Read more »
28 January 2014

Varza
cu carne de oaie din: varza acra, pulpa de oaie, morcovi, ceapa alba,
rosii in bulion, otet, ulei. Ingrediente: 800 g varza acra 650 g pulpa
de oaie 2 morcovi 2 cepe albe 3 rosii in bulion 3 linguri otet 2 linguri
ulei …
Read more »
28 January 2014

O
reteta delicioasa de rulouri cu: aluat de foitaj, oua, zahar, zahar
pudra, gem de afine. Ingrediente: 500 g aluat de foietaj 1 ou zahăr
Ingrediente cremă de albuş şi afine: 4 albuşuri de ou 200 g zahăr 100 g
zahăr pudră 2 linguri gem…
Read more »
28 January 2014

O
reteta delicioasa de Falcă înăbuşită de bivoliţă din: falca de
bivolita, gnocchi, legume, coaja de portocala confiata, vin rosu, nuci,
rosii, ierburi aromatice, unt, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: circa 1kg falcă de bivoliţă, curăţată 400 g gnocchi
de cartofi pregătiţi…
Read more »
28 January 2014

O
reteta delicioasa de tigaie de cartofi cu:cartofi, ardei gras rosu,
dovlecel, usturoi, ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, nucsoara, zeama
de lamaie, arpagic, busuioc. Ingrediente: 750 g cartofi mici 1 ardei
gras roşu, mic 1 dovlecel mediu 2 căţei de usturoi 200 g ciuperci
champignon…
Read more »
28 January 2014

Rulada
cu carne si muraturi din: ceapa, maghiran, carne de porc, carne de
vita, sare, piper, oua, mustar, bacon, crenvursti de curcan, oua,
castarveciori, cartofi, unt, ceapa verde, usturoi. ingrediente: rulada: 1
ceapa 1 legatura maghiran 500 g carne de porc tocata 500 g carne…
Read more »
28 January 2014

O
reteta delicioasa de chiftelute din: orez, carne de vita tocata, mazare
fiarta, suc de rosii, mozzarella, parmezan, ceapa, morcovi, telina,
sofran, unt, oua, ulei de masline, ulei pentru prajit, pesmet, sare,
piper. Ingrediente: 500 g orez 250 g carne de vită tocată 100 g…
Read more »
28 January 2014

O
reteta gustoasa de tocana de vita cu prune uscate, ceapa, usturoi,
faina, vin rosu, telina, caise uscate,cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de carne de vită sau mânzat 3 cepe potrivite 3 căţei
de usturoi 4 linguri de făină o jumătate de litru de…
Read more »
28 January 2014

O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu: ceapa, ciuperci, praz, ardei,
ulei, sare, curry, chimen, faina, smantana. Ingrediente: 600 g pulpă de
porc 1 ceapă 200 g ciuperci champignon 1 praz mare 1 ardei 4 linguri de
ulei sare 1 lingură chimen 1 linguriţă…
Read more »
28 January 2014

Supa
picanta de vita cu rosii si ardei din: ceapa, usturoi, ardei gras,
ardei iute, chimen, supa de vita, rosii, varza, carne de vita, ardei
copt, smantana. Ingrediente: 2 cepe, feliate 2 lingurite usturoi,
tocat 1 lingura ulei de masline 2 linguri ardei gras,…
Read more »
28 January 2014

Lasagna
cu carne tocata de vita si parmezan din: carne tocata de vita, carne de
carnati, sos bechamel, suc de rosii, morcov, ulei, foi de lasagna,
parmezan, busuioc, boia, usturoi, sare, piper. Ingrediente: un kg carne
tocata de vita 250 g carne de carnati un…
Read more »
28 January 2014

O
reteta delicioasa de mistret cu visine confiate, rozmarin, usturoi,
sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb
si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2
linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de…
Read more »
28 January 2014

O
reteta delicioasa de supa cu:sfecla rosie, telina, supa de legume,
smantana lichida, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 4 rădăcini de
sfeclă roşie fierte 2 ţeline mici (cu frunze) 150 ml supă de legume
rece 150 ml smântână lichidă 2 linguri oţet balsamic sare piper…
Read more »
28 January 2014

O
reteta delicioasa de covrigei cu:faina de grau, faina de porumb, praf
de copt, sare, margarina, lapte, ou, chimen. Ingrediente: 200 g făină de
grâu 80 g făină de porumb 10 g praf de copt un vârf de sare 30 g
margarina 180 ml lapte…
Read more »
28 January 2014

O
reteta de chefal cu sos provensal din: fileuri de chefal rosu, sare,
piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec,
ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel Ingrediente: 4 fileuri
de chefal roşu, cu piele, aproximativ 125 g fiecare sare şi
27 January 2014

Prajiturele
cu ciocolata neagra si fructe uscate din: chips-uri de ciocolata
neagra, rodie, curmale, smochine uscate. Ingrediente: 3 cesti
chips-uri de ciocolata neagra 2/3 cana rodie 2/3 cana de curmale, taiate
bucati mici 2/3 cana smochine uscate, taiate bucati mici Mod de
preparare: Topiti ciocolata la bain marie. Intr-o tava de briose
asezati…
Read more »
27 January 2014

Spaghete
bolognese cu carne din: morcov, ceapa, radacina de telina, usturoi,
bacon afumat, ulei de masline, unt, carne mixta, rosii decojite, vin
rosu, supa, sare, piper, oregano, spaghete. Ingrediente: 1 morcov 1
ceapa 1 radacina de telina 2 catei de usturoi 50 g bacon afumat 1
lingura ulei de masline 1/2 lingura unt 300 g…
Read more »
27 January 2014

Pizza
cu ceapa si sunca din: aluat de pizza, usturoi, sare, piper, bulion,
ulei, ceapa rosie, sunca, ciuperci, cascaval, oregano. Ingrediente: 1
pachet aluat de pizza 1 catel de usturoi sare piper 2 linguri bulion 1/2
lingura ulei 3 cepe mici rosii 5 felii sunca 4 linguri ciuperci
champignon mici de la borcan 80 g…
Read more »
27 January 2014

Vrabioara
de manzat cu sos din: vrabioara de manzat, suc de rosii, morcov, ceapa,
boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii vrabioara de manzat 300
ml suc de rosii un morcov o ceapa o lingurita boia o lingura ulei sare
piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se spală bine, după care
se…
Read more »
27 January 2014

O
reteta de pui la cuptor cu taitei din: fileuri de pui, sare, piper,
ulei, ceapa verde, smantana, vin alb, spaghettini si leurda.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 5
linguri ulei 2 cepe verzi 100 ml vin alb 200 g smântână 400 g
spaghettini 1 mână leurdă,…
Read more »
27 January 2014

Supa
crema de linte cu crutoane din: linte, ceapa, apa, sare, piper,
crutoane. Ingrediente: 300 g linte 250 g ceapa 2 litri apa sare piper
crutoane Mod de preparare: Ceapa se spală bine sub jet de apă rece,
apoi se taie în patru şi se pune într-o cratiţă. Lintea se spală în apă
rece,…
Read more »
27 January 2014

Varza
cu boia si ardei gras din: varza murata, ceapa, ardei gras, boia,
bulion, ulei, marar. Ingrediente: o varza murata o ceapa un ardei gras
1/2 lingurita boia dulce sau iute 2 linguri bulion 2 linguri ulei pentru
servit: marar Mod de preparare: Ceapa se căleşte în ulei şi, după ce
s-a înmuiat, se…
Read more »
27 January 2014

Briose
de cartofi cu bacon afumat din: cartofi, ceapa, oua, faina, unt, bacon
afumat, telemea, piper, sare, seminte de floarea soarelui. ingrediente:
50 g cartofi albi o ceapa 2 oua 100 g faina 25 g unt 100 g bacon afumat
30 g telemea piper sare o lingura seminte de floarea soarelui Mod de
preparare:…
Read more »
27 January 2014

O
reteta delicioasa de somon umplut cu migdale din: ulei de masline, file
de somon, vin alb, seminte de fenicul, esalote, fileuri de ansoa,
capere, esenta de migdale, marar, patrunjel, coaja si suc de lamaie,
albus, si fire de marar si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline
pentru uns 750 g bucăţi mai groase de file…
Read more »
27 January 2014

Biscuiti
cu nuci pisate din: faina, zahar, unt, ulei, lapte, nuci, sare.
Ingrediente: 200 g faina 50 g zahar 50 g unt 3 linguri ulei 3 linguri
lapte 2 linguri nuci pisate 1 varf cutit de sare Mod de preparare:
Intr-un bol, pui făina cernută şi adaugi untul moale, zahărul, uleiul,
laptele călduţ, nucile…
Read more »
27 January 2014

Carnati
de casa cu oregano si coriandru din: carne de porc, intestine de porc,
piper, sare, oregano, boabe de mustar, coriandru, usturoi, apa rece.
Ingrediente: 400 g carne de porc intestine de porc piper sare 1
lingurita oregano 1 lingurita boabe de mustar 1/2 lingurita de coriandru
2 catei de usturoi 3 linguri apa rece…
Read more »
27 January 2014

Cartofi
dulci copti umpluti cu carne de curcan din: cartofi dulci, ulei de
masline, ceapa rosie, usturoi, carne tocata de curcan, fasole in sos de
chili, sare, piper, boia, chili, piper cayenne, chimen, fulgi de ardei
rosu. Ingrediente: 8 cartofi dulci 3 linguri de ulei de masline ½
ceapa rosie, cuburi 3 catei de…
Read more »
27 January 2014

O
reteta simpla si gustoasa din: cartofi rosii, sare, leurda, ceapa
verde, supa, otet, piper, mustar, ulei, piept de pui, faina, oua, pesmet
si grasime. Ingrediente: 600 g cartofi roşii sare 50 g leurdă 2 cepe
verzi 2 roşii 100 ml supă 4 linguri oţet piper 1 linguriţă muştar 4
linguri ulei 600 g file…
Read more »
27 January 2014

Ciuperci
umplute cu orez si parmezan din: ciuperci, morcovi, orez, ceapa,
parmezan, patrunjel, unt, sare, piper. Ingrediente: 10 ciuperci mari 2
morcovi 4 linguri orez o ceapa 100 g parmezan 1/2 legatura patrunjel 100
g unt sare piper Mod de preparare: Se curăţă morcovii si se trec prin
răzătoarea cu ochiuri mici. Ciupercilor li…
Read more »
27 January 2014

Mere
in foitaj cu scortisoara din: aluat, mere, zahar, scortisoara, ou.
Ingrediente: 1 kg aluat foitaj 8 mere 150 g zahar 1 lingurita
scortisoara 1 ou Mod de preparare: Speli merele şi le cureţi de cotor,
fără’să le tai în două. Le presari cu zahăr şi scorţişoară. Tai
foitajul în pătrăţele, pui fiecare măr…
Read more »
27 January 2014

Chifle
cu ceapă din: faina, apa, drojdie uscata, sare, ulei de masline, ceapa,
untdelemn, cimbru, faina, zahar. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa 1
plic (7 g) drojdie uscata 2 lingurite sare 6 linguri ulei de masline 2
cepe 2 linguri untdelemn 1 lingurita cimbru cate 1 lingura faina si
zahar pentru decor …
Read more »
27 January 2014

Cartofi
copti cu sos de usturoi din: cartofi, ardei, sunca, sare, sare
grunjoasa, usturoi, ulei, iaurt cremos, zeama de lamaie, patrunjel,
piper. Ingrediente: 4 cartofi fainosi 1 ardei rosu 150 g sunca 20 g unt
sare grunjoasa pentru sos: 5 catei de usturoi 2 linguri ulei 200 g iaurt
cremos 1 lingurita zeama de lamaie…
Read more »
27 January 2014

O
reteta delicioasa de pachetele de sparanghel din: sparanghel alb, sare,
piper, suc de limette, unt, cimbru, coaja de limette si sunca afumata.
Ingrediente: 1 kg sparanghel alb sare piper suc de limette 1 linguriţă
zahăr 50 g unt 2 fire cimbru 1 lingură coajă de limette rasă 8 felii
şuncă uscată împănată şi afumată…
Read more »
27 January 2014

Muschi
de porc umplut cu mere caramelizate din: unt, zahar brun, scortisoara,
mere, muschi de porc, sare, piper, ulei, suc de portocale.
Ingrediente: 1 baton de unt ¼ cana de zahar brun plus 1 lingura
scortisoara 2 mere, cuburi 1 bucata muschi de porc sare si piper dupa
gust 2 linguri de ulei vegetal…
Read more »
27 January 2014

O
reteta de salata de sparanghel cu frigarui de pui din: pulpe superiaore
de pui, praz, supa, sos de soia, zahar brun, sparanghel, pastai de
mazare, ulei, sare, zahar, suc de lamaie, wasabi si otet de vin alb.
Ingrediente: 1,2 kg pulpe superioare de pui sau piepti de pui (fara oase
si piele) 2 fire…
Read more »
27 January 2014

Spaghete
cu ton, usturoi si sos de rosii din: spaghete, ton, ulei, usturoi, sos
de rosii, masline, ceapa verde. Ingrediente: 1 pachet de spaghete 2
conserve ton bucati in suc propriu 50 g ulei 4 catei de usturoi 400 ml
sos de rosii 100 g masline feliate 1 fir ceapa verde Mod de
preparare:…
Read more »
27 January 2014

Paste
cu piept de vita din: paste, piept de vita, ceapa, ardei gras,
patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste 400 g piept de
vita o ceapa mare un ardei gras rosu cateva fire patrunjel 2 linguri
ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa curătată se taie mărunt, apoi
se căleşte în ulei…
Read more »
27 January 2014

Supa
crema de ciuperci cu smantana din: ciuperci, supa de pui, lapte, ceapa,
unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 500 ml
supa de pui 300 ml lapte o ceapa 2 linguri unt 3 linguri faina sare
piper Mod de preparare: Se topeşte untul timp de 1 -2 minute în
tigaie. Se…
Read more »
27 January 2014

Foitaj
cu ciuperci si ceapa din: aluat, ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper.
Ingrediente: un pachet aluat foitaj congelat 300 g ciuperci o ceapa mare
2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Aluatul se decongelează.
Intre timp, în ulei se pune ceapa la călit, iar ciupercile se trec sub
un jet de apă rece…
Read more »
27 January 2014

Pogăcele
cu telemea din: cartofi, drojdie, zahar, lapte, faina, galbenusuri,
margarina, telemea de oaie, carne afumata, ou, sare, piper. Ingrediente:
3 cartofi 40 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 100 ml lapte 500 g
faina 2 galbenusuri 220 g margarina 200 g telemea de oaie 200 g carne
afumata 1 ou pentru uns 1/2 lingurita…
Read more »
27 January 2014

Chiftelute
de cartofi cu sos de smantana din: cartofi, faina, gris, oua, iaurt,
sare, piper, ulei, smantana, marar, usturoi. Ingrediente: 1 kg cartofi 3
linguri de faina 2 linguri de gris 2 oua 2 linguri de iaurt sare piper
300 ml ulei pentru sos: 200 ml smantana 1 legatura marar 3 catei de
usturoi sare…
Read more »
27 January 2014

O
reteta de peste la cuptor cu tahini si lamaie din: fileuri de peste,
sare, piper, ulei de masline, pasta tahini, suc de lamaie, coaja de
lamaie, iaurt, usturoi, patrunje, felii de lamaie si patrunjel.
Ingrediente: 4 fileuri de peşte, cum ar fi cod, eglefin sau cambulă, cam
125 g fiecare sau 4 peşti mici,…
Read more »
27 January 2014

Salata
de couscous din: couscous, morcov, telina, ceapa verde, patrunjel,
fasole, stafide, otet de mere, ulei de masline, miere, curry, turmeric,
piper. Ingrediente: 2 cani couscous ¾ cana morcov, tocat ¾ cana de
telina, tocata 3 cepe verzi , feliate ½ ceasca patrunjel, tocat 1 ceasca
fasole ½ ceasca de stafide Ingrediente pentru sos:…
Read more »
27 January 2014

Hribi
gratinati din: ciuperci, smantana, oua, bacon afumat, ceapa, usturoi,
patrunjel, cimbru, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 750 g ciuperci
700 ml smantana 2 oua si 3 galbenusuri 100 g bacon afumat 2 cepe mici un
catel de usturoi 1/2 legatura patrunjel o crenguta cimbru 2 linguri
ulei 25 g unt sare piper Mod…
Read more »
27 January 2014

Ceapa
coapta cu sos din: ceapa alba, faina, piper cayenne, boia dulce,
chimen, cimbru, piper, oua, lapte, ulei, smantana, mustar. Ingrediente: 2
cepe albe mari 2 cani faina 1 lingurita piper Cayenne 2 lingurite boia
dulce 1 praf de chimen macinat 1 praf cimbru uscat piper negru macinat 2
oua 120 ml lapte ulei maioneza:…
Read more »
27 January 2014

O
reteta gustoasa de pui in stil turcesc din: fileuri de piept de pui,
ulei de masline, chimen, fenugrec sau hulba, sare, piper, frunze de
salvie, branza de capra, sunca si rosii pasate. Ingrediente: 4 fileuri
de piept de pui (a cca 150 g) 1 lingură ulei de măsline chimen fenugrec
sau hulba (condiment oriental)…
Read more »
27 January 2014

Paine
cu spanac si branza din: faina, apa, drojdie uscata, sare, ulei de
masline, spanac, gris, ceapa, marar, patrunjel, telemea de vaca, oua,
sare. Ingrediente: pentru aluat: 1/2 kg faina 250 ml apa 10 g drojdie
uscata sare 60 ml ulei de masline ulei pentru tava pentru umplutura: 1/2
kg spanac cate 2 linguri ulei…
Read more »
27 January 2014

Creme
brulee cu portocale din: oua, galbenusuri, zahar fin, esenta de
vanilie, frisca, lapte, lichior de portocale, coaja de portocala.
Ingrediente: 3 oua 2 galbenusuri 135 g zahar fin 5 picaturi esenta de
vanilie 400 ml frisca 120 ml lapte 2 linguri lichior de portocale coaja
rasa de la 1 portocala Mod de preparare:…
Read more »
26 January 2014

Supa
minestrone cu dovleac si salata creata din: ulei de masline, ceapa,
dovleac, usturoi, rozmarin, salata creata, supa de pui, paste, fasole
alba, parmezan, sare, piper. Ingrediente: ¼ ceasca ulei de masline 1
ceapa, tocata ½ dovleac, cuburi 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita
de rozmarin 1 salata creata 4 cesti supa de…
Read more »
26 January 2014

Cuptorul
se încinge la 200 °C. Se spală şi se curăţă 300 g roşii cherry, 1
dovlecel, 1 fir praz, 1 bulb de fenicul. Roşiile se taie jumătăţi,
feniculul şi dovleceii felii, prazul în rondele. Se toacă 1/2 legătură
rozmarin, 2 căţei de usturoi şi 1 ceapă. Se taie în trei o bucată de
600…
Read more »
26 January 2014

Clatite
cu suc de portocale din: faina, gris, praf de copt, sare, zahar pudra,
oua, lapte, lapte batut, coaja de portocala, unt, ulei, suc de
portocale, lichior de portocale. Ingrediente: 180 g faina 1 lingura gris
1 lingurita praf de copt 1 praf de sare 2 linguri zahar pudra 3 oua 250
ml lapte 250…
Read more »
26 January 2014

O
reteta delicioasa de capsune marinate spicy din: capsune, zahar
vanilat, suc de portocale sau visine, pipet roz sau rosu, ingheata si
frunze de menta. Ingrediente: 500 g căpşune 1 plic zahăr vanilat 100 ml
de suc (de portocale sau de vişine) 1 vârf de cuţit de piper roz sau
roşu 1 cutie de îngheţată…
Read more »
26 January 2014

Pulpe
de pui la cuptor cu portocale din: pulpe superioare de pui, suc de
portocale, ulei de masline, usturoi, curcuma, cumin, sare, piper,
portocale, ceapa verde. Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui, cu piele
80 ml suc de portocale 80 ml miere 3 linguri ulei de masline 2 catei de
usturoi pisati 1 lingurita curcuma…
Read more »
26 January 2014

O
reteta simpla de peste in supa orientala din: fileuri de cod, eglefin
sau cambula, broccoli, salata chinezeasca, morcovi, ulei de suna, bulion
de pui, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ghimbir si lamaie.
Ingrediente: 500 g fileuri de cod, eglefin sau cambulă 100 g broccoli,
rupt în bucheţele 4 cepe verzi,…
Read more »
25 January 2014

Briose
cu pere si alune din: pere, unt, zahar, lapte batut, oua, esenta de
vanilie, fulgi de ovaz, faina, faina de grau, bicabonat, praf de copt,
nucsoara, sare, alune, ciocolata neagra. Ingrediente: 2 pere 6 linguri
unt, topit 2/3 ceasca de zahar 1 cana lapte batut 2 oua, usor batute 1
1/2 lingurite esenta…
Read more »
25 January 2014

Broccoli
cu usturoi şi suc de portocale din: broccoli, usturoi, ulei de masline,
suc de portocale, coaja de portocala, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
boccoli 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 2 linguri coaja de
portocale rasa 1/2 lingurita de sare sucul de la 1/2 portocala piper
Mod de preparare: Se…
Read more »
25 January 2014

O
reteta delicioasa de fajita de creveti cu salsa din: ulei de floarea
soarelui, ardei iute, seminte de cumin, ceapa rosie, usturoi, ardei
grasi, dovlecei, foi de tortilla, stiuleti de porumb, corinadru, sare,
piper, iaurt degresat, rosii, ceapa, coriandru, usturoi si suc de
lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 1-2 ardei iuţi
roşii proaspeţi,…
Read more »
25 January 2014

Fasole
cu carnati si cimbru din: fasole, carnati, rosii in bulion, ceapa,
ulei, apa, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g fasole 1 kg carnati 1
cutie rosii in bulion 1 ceapa 50 ml ulei 150 ml apa sare piper cimbru
Mod de preparare: Speli fasolea şi o laşi la înmuiat peste noapte. Apoi
o…
Read more »
25 January 2014

O
reteta de fructe de mare in clatite din: faina alba, albus, lapte,
chiver, sare, piper, ulei, ceapa, bulion de peste, peste calugar,
scoici, faina de porumb, creveti, mustar cu boabe, nucsoara si fire de
chives. Ingrediente: 125 g faină albă 1 albuş 300 ml lapte degresat 2
linguri chives, tocate sare şi piper negru…
Read more »
25 January 2014

Ciorba
de peste cu legume si suc de rosii din: peste, bors, pastarnac, morcov,
radacina de telina, ceapa, orez, radacina de patrunjel, ulei, suc de
rosii, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg peste 1 litru bors 1 pastarnac
1 morcov 1 radacina telina sau 2-3 tije 1 ceapa 2-3 linguri orez 1
radacina patrunjel 50 ml…
Read more »
25 January 2014

Varza
cu carne de porc si foi de dafin din: varza murata, carne de porc, foi
de dafin, piper. Ingrediente: o varza murata mica 350-400 g carne de
porc 2 foi de dafin o lingurita piper Mod de preparare: Varza se
gustă si, dacă este prea sărată, se pune în apă rece timp…
Read more »
25 January 2014

O
reteta delicioasa de frigarui de ton din: felii de ton, coriandru,
coaja si suc de lamaie verde, ulei de masline, sare, piper si zahar
brun. Ingrediente: 500 g felii de ton pentru marinată: 1 linguriţă
coriandru proaspăt, tocat fin coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi verzi 4
linguriţe zahăr brun 1 lingură…
Read more »
25 January 2014

Ficatei
de pui in sos de rosii din: ficatei de pui, bulion, vin alb sec, ceapa,
usturoi, ulei, piper, sare. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 1 cana
bulion 1/2 cana cu vin alb sec 1 ceapa 4 catei de usturoi ulei piper
sare Mod de preparare: Speli ficăţeii şi-i laşi câteva minute în…
Read more »
25 January 2014

Orez
cu lapte si fructe uscate din: lapte, orez, zahar, unt, esenta de
vanilie, sare, fructe uscate. Ingrediente: 1 l lapte 300 g orez 100 g
zahar 50 g unt esenta de vanilie 1 varf de cutit de sare 200 g amestec
de fructe uscate Mod de preparare: Intr-o oală, pui orezul, îl
acoperi…
Read more »
25 January 2014

O
reteta simpla si delicioasa de cod in crusta de hrean din: lamaie,
pesmet, hrean, patrunjel, ceapa verde, sare, piper negru, fileuri de cod
si boia. Aceste fileuri puternic aromate sunt preparate la cuptor pe un
pat de lamaie si se potrivesc bine cu o garnitura de sparanghel.
Ingrediente: 2 lămâi 75 g pesmet 2…
Read more »
25 January 2014

Supa
de vita cu hrisca si legume din: apa, hrisca, carne de vita, morcov,
ceapa, cartofi, patrunjel, marar, dafin, sare, piper. Ingrediente: 4
litri apa 1/2 cani hrisca 500gr carne de vita cu os 1 morcov 1 ceapa 2
cartofi 1/4 cesti patrunjel sau marar 3 frunze de dafin Sare si piper,
dupa gust…
Read more »
25 January 2014

O
reteta delicioasa de pui cu broccoli din: ceapa, broccoli, fileuri de
piept de pui, piper, sare, cimbru uscat, bacon, faina, vin alb, supa de
pasare, smantana, bulion, zahar si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 500 g
broccoli 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) piper sare 1/2
linguriţă cimbru uscat 4 felii…
Read more »
25 January 2014

Chiftelute
din piept de pui din: piept de pui, oua, ulei, ceapa, ceapa verde,
morcov, marar, patrunjel, sare, piper, faina. Ingrediente: 500 g piept
de pui 2 oua 500 ml ulei 1 ceapa 2-3 fire ceapa verde 1 morcov marar
patrunjel sare piper 100 g faina sau pesmet Mod de preparare: Speli
carnea, îndepărtezi…
Read more »
25 January 2014

O
reteta de file de pui cu susan din: ananas, ceapa verde, ardei gras,
ardei iute, ceapa, usturoi, orez basmati, fileuri de pui, piper, sare,
ou, susan, ulei, zahar brun, sos de peste si sos de stridii.
Ingrediente: 1 ananas 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei
gras verde 5 ardei iuţi…
Read more »
25 January 2014

Pui
cu legume la tigaie din: piept de pui, dovlecel, ceapa, usutroi, rosie,
mazare, naut, patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei, cartof, lamaie.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 dovlecel 1 ceapa 2 catei de usturoi 1
rosie 200 g mazare 100 g naut patrunjel sare piper cimbru 50 ml ulei 1
cartof 1 lamaie …
Read more »
25 January 2014

O
reteta delicioasa de creveti cu gnocchi din: creveti black tiger,
gnocchi, coaja de lamaie, ghimbir, ulei de masline, supa calda, rosii
cherry, frunze de menta, busuioc, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4
creveti Black Tiger (16-20 bucati/kg) 180 gnocchi 20 g coaja de lamaie
10 g ghimbir 15 ml ulei de masline 1/2 polonic…
Read more »
25 January 2014

Supa
de spanac cu perisoare din: piept de pui, oua, ceapa, pesmet, branza,
supa de pui, morcovi, paste, spanac, sare. Ingrediente: 1/2 kg piept de
pui sau de curcan 2 oua 2 cepe 100 g pesmet 125 g branza 2 1/2 l supa de
pui 3 morcovi 75 g paste mici 1/2 kg spanac congelat…
Read more »
25 January 2014

Somon
in sos teriyaki cu sos de piersici din: sos teriyaki, suc de lamaie,
miere, somon, ulei, piersici, porumb, rosie, ardei iute, ceapa rosie,
coriandru, sare, piper. Ingrediente pentru somon teriyaki : 1 lingura
sos teriyaki 1 lingura suc de lamaie 1 ½ lingura de miere 4 fileuri de
somon 2 linguri de ulei…
Read more »
25 January 2014

Fructe
cu sos de vanilie din: mere, kiwi, nectarine, galbenusuri, zahar,
lapte, amidon, zahar vanilat, esenta de vanilie. Ingrediente: 4 mere 4
kiwi 4 nectarine 3 galbenusuri 3 linguri zahar 500 ml lapte 1 lingura
amidon sau faina 1 pachet zahar vanilat esenta de vanilie Mod de
preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zahărul până îşi…
Read more »
25 January 2014

Supa
cu ardei gras din: carne de pasare, supa, ardei gras, faina, sare,
patrunjel. Ingrediente: 1 1/2 kg carne de pasare sau de porc cu oase 4 l
apa ori supa de legume 1 ardei gras rosu 50 g faina de ciuperci sare 1
legatura patrunjel Mod de preparare: Speli carnea, o porţionezi şi…
Read more »
25 January 2014

Ruladă
cu brânză, şuncă si ardei din: lapte, margarina, faina, oua, ulei,
branza dulce, ardei, boia, sunca, sare, piper. Ingrediente: 500 ml lapte
250 g margarina 6 linguri faina 6 oua 2 linguri ulei pentru tava 500 g
branza dulce 3 ardei diferit colorati boia 250 g sunca presata sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
25 January 2014

Macaroane
cu broccoli, cascaval si verdeata din: broccoli, macaroane, sare,
piper, ulei de masline, unt, cascaval, verdeata, rosii. Ingrediente: 300
g broccoli 500 g macaroane sare piper 2 linguri ulei de masline 3
linguri unt topit 10 g cascaval ras 1 legatura verdeata asortata
(tarhon, patrunjel, oregano) 2 rosii taiate felii Mod de preparare:…
Read more »
25 January 2014

Salata
cu citrice si ananas din: portocala, grepfrut roz, ananas, limeta,
scortisoara, menta. Ingrediente: 1 portocala 1 grepfrut roz 1 ananas 1
limeta scortisoara menta proaspata Mod de preparare: Cureţi portocala
şi grepfrutul de coajă, îndepărtezi şi pieliţele albe. Cureţi ananasul
de coajă şi-l feliezi. Indepărtezi „inima” pentru că este lemnoasă şi
nu se…
Read more »
25 January 2014

Pui
in sos de bere cu ciuperci din: ciocanele de pui, ciuperci, praz,
ardei, busuioc, sare, piper, boia dulce, usturoi, unt, bere, rozmarin.
Ingrediente: 8 ciocanele de pui 300 g ciuperci 2 fire praz 1 ardei rosu
busuioc proaspat sare piper 1 lingurita boia dulce 4 catei de usturoi 1
lingura unt 2 litri bere…
Read more »
25 January 2014

Oua
ochiuri cu sos de ciuperci din: oua, apa, otet, ceapa, unt, faina, vin,
sare, piper, ciuperci, usturoi. Ingrediente: 4 oua 2 l apa 2-3 linguri
otet 1 ceapa 50 g unt 1 lingura faina 100 ml vin sare piper 150 g
ciuperci proaspete sau din conserva 2 catei de usturoi Mod de
preparare:…
Read more »
25 January 2014

Legume
cu afumatura si hrisca din: hrisca, broccoli, ulei, sare, piper, bacon,
morcov, usturoi. Ingrediente: 250 g boabe de hrisca 500 g broccoli 1
lingurita ulei sare piper 100 g bacon 1 morcov 4 catei de usturoi
decojiti Mod de preparare: Se aşază boabele de hrişcă într-o
strecurătoare şi se opăresc cu apă clocotită.…
Read more »

Placintele
cu cirese din: aluat de placinta, gem de cirese, ou, zahar.
Ingrediente: 1 aluat placinta 4 linguri gem cirese 1 ou Zahar Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti hartie de
copt si pastrati deoparte. Taiati aluatul in dreptunghiuri, apoi puneti
pe hartia de copt in tava. Puneti…
Read more »

Hotdog
in aluat de paine din: faina, drojdie uscata, zahar, sare, lapte, apa,
unt, ou, carnati, ceapa, ardei verde, ulei de masline, sare, piper,
maioneza, ketchup, mustar. Ingrediente: 2 1/2 cana faina 1 plic drojdie
uscata 2 linguri de zahar 1/4 lingurita de sare 1/2 cana de lapte caldut
1/4 cana de apa calda 2…
Read more »

Tofu
aromat din: pasta de ghimbir cu usturoi, sos de soia, sos de ardei
iute, sos de ardei iute rosu, suc de lamaie, pasta de tomate, praf de
chimen, tofu. Ingrediente: 1 lingurita pasta de ghimbir cu usturoi 2-3
lingurite sos de soia 1 1/2 lingurita sos de ardei iute 1/2 lingurita
sos de…
Read more »

Supa
picanta de vita cu rosii si ardei din: ceapa, usturoi, ardei gras,
ardei iute, chimen, supa de vita, rosii, varza, carne de vita, ardei
copt, smantana. Ingrediente: 2 cepe, feliate 2 lingurite usturoi,
tocat 1 lingura ulei de masline 2 linguri ardei gras, tocat 1 lingura
ardei iute 1/2 lingurita seminte de chimen,…
Read more »

Prajiturele
cu ciocolata neagra si fructe uscate din: chips-uri de ciocolata
neagra, rodie, curmale, smochine uscate. Ingrediente: 3 cesti
chips-uri de ciocolata neagra 2/3 cana rodie 2/3 cana de curmale, taiate
bucati mici 2/3 cana smochine uscate, taiate bucati mici Mod de
preparare: Topiti ciocolata la bain marie. Intr-o tava de briose
asezati…
Read more »

Cartofi
dulci copti umpluti cu carne de curcan din: cartofi dulci, ulei de
masline, ceapa rosie, usturoi, carne tocata de curcan, fasole in sos de
chili, sare, piper, boia, chili, piper cayenne, chimen, fulgi de ardei
rosu. Ingrediente: 8 cartofi dulci 3 linguri de ulei de masline ½
ceapa rosie, cuburi 3 catei de…
Read more »

Muschi
de porc umplut cu mere caramelizate din: unt, zahar brun, scortisoara,
mere, muschi de porc, sare, piper, ulei, suc de portocale.
Ingrediente: 1 baton de unt ¼ cana de zahar brun plus 1 lingura
scortisoara 2 mere, cuburi 1 bucata muschi de porc sare si piper dupa
gust 2 linguri de ulei vegetal…
Read more »

Salata
de couscous din: couscous, morcov, telina, ceapa verde, patrunjel,
fasole, stafide, otet de mere, ulei de masline, miere, curry, turmeric,
piper. Ingrediente: 2 cani couscous ¾ cana morcov, tocat ¾ cana de
telina, tocata 3 cepe verzi , feliate ½ ceasca patrunjel, tocat 1 ceasca
fasole ½ ceasca de stafide Ingrediente pentru sos:…
Read more »

Supa
minestrone cu dovleac si salata creata din: ulei de masline, ceapa,
dovleac, usturoi, rozmarin, salata creata, supa de pui, paste, fasole
alba, parmezan, sare, piper. Ingrediente: ¼ ceasca ulei de masline 1
ceapa, tocata ½ dovleac, cuburi 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita
de rozmarin 1 salata creata 4 cesti supa de…
Read more »

Briose
cu pere si alune din: pere, unt, zahar, lapte batut, oua, esenta de
vanilie, fulgi de ovaz, faina, faina de grau, bicabonat, praf de copt,
nucsoara, sare, alune, ciocolata neagra. Ingrediente: 2 pere 6 linguri
unt, topit 2/3 ceasca de zahar 1 cana lapte batut 2 oua, usor batute 1
1/2 lingurite esenta…
Read more »

Supa
de vita cu hrisca si legume din: apa, hrisca, carne de vita, morcov,
ceapa, cartofi, patrunjel, marar, dafin, sare, piper. Ingrediente: 4
litri apa 1/2 cani hrisca 500gr carne de vita cu os 1 morcov 1 ceapa 2
cartofi 1/4 cesti patrunjel sau marar 3 frunze de dafin Sare si piper,
dupa gust…
Read more »

Somon
in sos teriyaki cu sos de piersici din: sos teriyaki, suc de lamaie,
miere, somon, ulei, piersici, porumb, rosie, ardei iute, ceapa rosie,
coriandru, sare, piper. Ingrediente pentru somon teriyaki : 1 lingura
sos teriyaki 1 lingura suc de lamaie 1 ½ lingura de miere 4 fileuri de
somon 2 linguri de ulei…
Read more »

Penne
cu sos picant de branza din: crema de branza, sos iute, supa de pui,
condimente, smantana, piept de pui, penne. Ingrediente: 250 gr crema
de branza ¼ ceasca sos iute ½ cana supa de pui 1 lingura condimente,
dupa gust ¾ ceasca smantana 2 cesti piept de pui, tocat 250gr penne
Mod…
Read more »

Salata
de cartofi cu linte din: ceapa, cimbru, dafin, linte, sare, piper,
cartofi, otet de vin rosu, usturoi, mustar dijon, ulei de masline,
capere, castravete acru, praz, patrunjel. Ingrediente: 2 cepe, tocate 4
crengute de cimbru 1 frunza de dafin 1 cana linte verde Sare si piper 1
kg de cartofi 2 linguri otet…
Read more »

Rosii
marinate din: rosii, marar, usturoi, apa, zahar, sare, ketchup.
Ingrediente: 10 rosii 1 cana marar 4 catei de usturoi 2 cesti apa fiarta
2 cesti apa fiarta si racita 1 lingura zahar 1 lingura sare 1 cana
ketchup Mod de preparare: Crestai rosiile. Turnati apa fierbinte peste
ele, lasati 3 minute, apoi…
Read more »

Prajiturele
cu nuci, curmale si fulgi de ciocolata din: nuci, cacao, curmale, sare,
esenta de vanilie, apa, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 3 cesti de
nuci 5 linguri de cacao 10 curmale un varf de cutit de sare 1 lingura
esenta de vanilie 2-3 linguri de apa ¼ ceasca fulgi de ciocolata Mod
de…
Read more »

Piept
de pui la gratar marinat in sos picant din: ulei de masline, usturoi,
miere, chimen, ardei iute, sare, piper, piept de pui. Ingrediente: 3
linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingura de
miere 1/4 lingurita chimen 2 ardei iuti in sos adobo, tocat un varf de
cutit sare…
Read more »

Supa
de creveti cu galuste de porumb din: porumb, apa, faina, sare, creveti,
alga marina, dovlecel, pasta de chili, sare. Ingrediente: 2 stiuleti
de porumb, curatati 1/4-1/2 cana de apa 2 1/2 cani de faina 1 lingurita
sare 300 gr creveti, decorticati alga marina uscata 8 cesti de apa 1/2
dovlecel , feliat 1…
Read more »

Lasagna
cu carne tocata, sos de rosii si parmezan din: carne tocata, porc,
vita, dovleac, ceapa, usturoi, salata creata, sos de rosii, nuci de pin,
seminte de fenicul, salvie, sare, piper, zahar, branza de vaci, ou,
sare, patrunjel, mozzarella, provolone, parmezan, foi lasagna.
Ingrediente: ½ kg carne tocata (porc, vita sau amestec) 3 cani…
Read more »

Prajitura
cu miere si sirop de artar din: unt, faina, malai, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, lapte, oua, miere, sirop de artar.
Ingrediente: 3/4 ceasca unt nesarat, topit si racit 2 cani de faina 2
cesti malai 2 linguri de praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1
lingurita sare 2…
Read more »