Portofele
cu ceapa, bacon si ciuperci din: unt, faina, sare, apa, ceapa,
ciuperci, unt, bacon, patrunjel, ou, sare, piper. Ingrediente: pentru
aluat: 70 g unt moale 150 g faina un praf sare 100 ml apa pentru
umplutura: 5 cepe 150 g ciuperci 20 g unt…
19 December 2013

Retete
pentru Craciun: Reteta zilei: Carne de porc aromata, inabusita Carne
de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute,
piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei,
chimen, pudra de curry. Ingrediente: 1-2 kg de carne de porc, cuburi 1
lingurita sare 1 rosie, cuburi 1 ardei…
Read more »
19 December 2013

O
reteta savuroasa de porc picant cu masline din: spata de porc, masline,
scortisoara, cuisoare, foi de dafin, ulei, rosii in bulion, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 700 g spata de porc 400 g masline 1 baton
scortisoara 3 cuisoare 2 foi de dafin 3 linguri ulei 500 g rosii in
bulion 1 lamaie sare…
Read more »
19 December 2013

Chiftelute
cu sos arrabiata din: carne de vita, condimente, pesmet, ceapa rosie,
ulei de masline, usturoi, ardei iute, vin, oregano, rosii, busuioc,
pasta fainoase si parmezan. Ingrediente: 400 g carne de vita tocata 2
lingurite condimente asortate (busuioc, oregano, cimbru) 30 g pesmet 1
ceapa rosie, tocata marunt 4 linguri ulei de masline 4 catei de…
Read more »
19 December 2013

Crochete
de cartofi cu branza din: cartofi, unt, oua, ceapa verde, cimbru,
branza de burduf, faina, pesmet si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 650 g cartofi, fierti 25 g unt 2 oua, batute 6 cepe verzi,
tocate Cateva ramurele de cimbru, tocate 200 g branza de burduf 2
linguri faina 75 g pesmet 200 ml ulei…
Read more »
19 December 2013

O
reteta savuroasa de Ardei umpluti cu carne tocata din: ardei grasi,
carne tocata, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, ulei, patrunjel,
boia de ardei dulce, faina, galbenusuri, supa de legume, sare si piper.
Ingrediente: 12 ardei grasi (rosii si verzi) 500 g carne tocata (amestec
vita, porc) 100 g orez 2 cepe 2 morcovi…
Read more »
19 December 2013

Ciorba
norvegiana cu peste si costita din: peste, costita, ceapa, morcovi,
telina, ardei, cartofi, smantana, ou si sare. Ingrediente: 400 g peste
(crap) 100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei
colorat 200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare Mod de preparare: Tai
costita in felii,…
Read more »
19 December 2013

Sarmale
bulgăreşti în foi de vita din: foi de vita, orez, fasole boabe,
stafide, pasta de tomate, ulei, ceapa rosie, scortisoara, marar, supa de
legume, sare si piper. Ingrediente: 30 g foi de vita murate 100 g orez
250 g fasole boabe fiarta 100 g stafide 2 linguri pasta de tomate 75 ml
ulei 2 cepe…
Read more »
19 December 2013

Friptura
cu crusta de mirodenii la cuptor din: pulpa de porc, mustar de dijon,
pesmet, ulei de masline, rozmarin, oregano, cartofi, ceapa rosie,
usturoi si rozmarin. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc, fara grasime,
portionata in 4 bucati a cate 250 g 4 lingurite mustar de Dijon 50 g
pesmet 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »
19 December 2013

O
reteta savuroasa de Gem de piersici si zmeura din: piersici, zmeura,
zeama de lamaie si zahar cu pectina. Ingrediente: 1 kg piersici sau
nectarine 12 zmeure zeama de la 2 lamai 900 g zahar cu pectina pentru
dulceata Mod de preparare: Taie piersicile bucati mari si pune-le
intr-un vas adanc impreuna cu zmeura…
Read more »
19 December 2013

O
reteta simpla si gustoasa de Peşte la grătar cu dovlecei din: fileuri
de peste, dovlecei, lamaie, sare, piper, condiment si ulei de masline.
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 500 g dovlecei mici 1 lamaie sare si
piper condimet pentru peste ulei de masline Mod de preparare:
Dovleceii îi cureţi, îi speli…
Read more »
19 December 2013

Burta
de porc prajita cu sos picant din: burta de porc, sare, otet, apa,
ulei, ketchup, sos de soia, sos iute. Ingrediente: 1 bucata de burta
de porc 3 linguri de sare 1 cana otet apa 3 cesti de ulei Ingrediente
sos: 2 linguri de ketchup 1 lingura sos de soia 1/4 lingura de…
Read more »
19 December 2013

Sandviş
cald cu ciuperci şi brânză din: unt, ulei de masline, ciuperci,
usturoi, bacon, paine, frunze de salata, rosii, ceapa rosie si branza.
Ingrediente: 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 ciuperci de
crescatorie 2 catei de usturoi tocati 8 felii de bacon 4 felii de paine
100 g frunze de salata 2 rosii,…
Read more »
19 December 2013

Chifle
cu brânză din: faina, drojdie, lapte, ulei, sare, branza feta si zahar.
Ingrediente: 1 kg faina 20 g drojdie uscata 800 ml lapte caldut 75 ml
ulei 1 lingurita rasa sare 250 g branza feta 150 g zahar Mod de
preparare: Cerneţi făina printr-o sită deasă într-un castron. Adăugaţi
sarea, drojdia uscată, 50g de…
Read more »
19 December 2013

Paste
vegetariene la minut din: paste fainoase, ulei de masline, sparanghel,
ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 350 g paste fainoase (spaghete,
linguini) 6 linguri ulei de masline 250 g sparanghel din conserva sau
ciuperci 2 ardei iuti rosii, felii 2 fire ceapa verde, taiata rondele
Mod de preparare: Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe…
Read more »
19 December 2013

Salata
de cartofi cu avocado si patrunjel din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei
iute, ulei de floarea soarelui, suc de limete, avocado, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei
iute 3 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri suc de limete 2
avocado 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
19 December 2013

Prăjitură
cu brânză, dovleac si glazură de portocale din: unt, ciocolata neagra,
zahar, oua, faina, nuci, alune, galbenusuri, piure de dovleac,
mascarpone, lapte, smantana, amidon, zahar vanilat, scortisoara, gem de
portocale si miere de albine. Ingrediente: blat: 75 g unt 75 g ciocolata
neagra 50 g zahar 2 oua 60 g faina 50 g nuci, alune…
Read more »
19 December 2013

Garnitura
de pastarnac din: pastarnac, ulei de rapita, zahar, unt, sare marina.
Ingrediente: 1 kg de pastarnac, curatat de coaja 3 linguri ulei de
rapita 50 g de zahar 1 varf mare de unt 1 lingurita de sare marina Mod
de preparare: Incinge cuptorul la 220°C. Taie păstârnacul în jumătăţi,
apoi taie capătul mai…
Read more »
19 December 2013

Supa
de fasole uscata cu carnati afumati din: fasole boabe, carnati afumati,
ceapa, telina, usturoi, rosii, suc de lamaie. Ingrediente: 600gr
fasole boabe (amestecata) 1-2 carnati afumati, feliati 1 ceapa, tocata 2
tulpini de telina, tocata 3 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii
cubulete Sucul de la 1 lamaie Mod de…
Read more »
19 December 2013

Tagliatelle
cu parmezan, cimbru si busuioc din: faina, oua, masline, rosii, ceapa,
vin, usturoi, ulei de masline, parmezan, cimbru, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 200 g faina 2 oua pentru sos: 100 g masline 6-7 rosii 1
ceapa mica 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi 2 lingurite cu ulei de
masline parmezan ras cimbru…
Read more »
19 December 2013

Prajitura
cu branza si biscuiti din: biscuiti cu cacao, unt, branza dulce de
vaci, zahar, zahar vanilat, oua si ciocolata. Ingrediente: 36 biscuiti
cu cacao, maruntit 60 g unt 1 kg branza dulce de vaci sau crema de
branza 250 g zahar 200 ml smantana 1 lingurita zahar vanilat 4 oua mari
125 g ciocolata alba…
Read more »
19 December 2013

Rizoto
de pui carbonara din: ulei de masline, piept de pui, bacon, ceapa,
usturoi, orez, vin, supa de pui, mazare, ceapa si parmezan. Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 300 g piept de pui dezosat, taiat in 4 felii
150 g bacon 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati 300 g orez
cu bobul…
Read more »
19 December 2013

O
reteta delicioasa de Clatite cu stafide si rom din: faina, zahar tos,
praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, esenta de vanilie,
lapte, rom, stafide, ciocolata si ulei. Ingrediente: 150 g faina 40 g
zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Un praf de scortisoara Un ou batut…
Read more »
19 December 2013

Omleta
cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar,
sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g
telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper Mod de
preparare: Dai dovleceii prin răzătoarea mare şi îi storci în palmă, să
se scurgă…
Read more »
19 December 2013

Cannelloni
cu carne tocata si nucsoara din: lapte integral, foaie de dafin, boabe
de piper, ceapa, cimbru, patrunjel verde, unt, faina, nucsoara,
parmezan, sare, piper, cannelloni, ceapa, telina, morcovi, carne tocata,
rosii decojite, nucsoara. Ingrediente: 350 ml lapte integral 1 foaie de
dafin 4 boabe de piper 1 ceapa mica 1 fir cimbru 1 fir…
Read more »
19 December 2013

Salata
de cartofi cu castraveti si marar din: cartofi, castravete, ulei de
masline, sare, piper, usturoi, smantana, suc de lamaie, oua, marar.
Ingrediente: 600 g cartofi 1 castravete 2 linguri ulei de masline sare
piper 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 lingura suc de lamaie 4 oua
marar Mod de preparare: Se…
Read more »
19 December 2013

O
reteta video despre cum se prepara oua scotiene: Ingrediente: ouă carne
de porc tocață bacon praf de curry piper alb făină pesmet Cum se
prepara Ouă scoțiene
Read more »
19 December 2013

O
reteta savuroasa si gustoasa de Tocanita de ciuperci cu legume din:
ceapa, ardei gras, ulei de masline, ciuperci, boia de ardei si smantana.
Ingrediente: 1 ceapa mare, curata si taiata julienne 1 ardei gras
rosu, curatat si taiat felii 4-5 lingurite ulei de masline 500 g
ciuperci taiate felii 2 lingurite boia de…
Read more »
19 December 2013

Sos
de mere cu stafide din: ulei de floarea soarelui, ceapa, mere,
stafide, cimbru, ianibahar, nucsoara, piper, zahar, otet de mere si
coniac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ceapa,
taiata julien 500 g mere dulci, curatate de coaja si seminte si taiate
bucati 500 g mere cretesti, curatate de coaja si…
Read more »
19 December 2013

Salata
de cartofi cu creveti si ceapa verde din: cartofi, unt, creveti,
masline, ceapa verde, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi mari
200 g unt 500 g creveti decorticati fierti 100 g masline fara samburi 4
fire ceapa verde 4 linguri maioneza sare piper Mod de preparare: Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se…
Read more »
19 December 2013

O
reteta savuroasa de rulada cu dovleac din: oua, zahar, dovleac,
ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, faina, ulei, praf de copt,
sare, zahar pudra, crema de branza, unt, zahar vanilat si sirop de
fructe. Ingrediente: blat: 3 oua 150 g zahar 100 g dovleac 1 lingurita
ghimbir 1/2 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite scortisoara macinata 2…
Read more »
19 December 2013

Chutney
cu roşii, ceapă şi mere din: ulei de masline, ceapa, rosii, mere,
paprika, ardei iute, zahar brun, otet de vin rosu si bulion.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe dulci, taiate cubulete 1
kg rosii, taiate jumatati 500 g mere, curatate de coaja si cotot, taiate
marunt 2 lingurite paprika dulce 3 ardei…
Read more »
19 December 2013

Crap
cu sos de ardei şi roşii din: crap, ardei grasi, rosii, masline, ulei,
sos de rosii, vin, sare, piper, patrunjel verde, boia de ardei si
usturoi. Ingrediente: 1 crap (ciraca 1 kg) 4 ardei grasi 4 rosii 200 g
masline negre fara samburi 4 linguri ulei 50 ml sos de rosii 50 ml vin
alb…
Read more »
18 December 2013

Prajiturele
cu fructe uscate si fulgi de ciocolata din: unt de arahide, zahar brun,
ou, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, prune
uscate, curmale uscate, chips-uri de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca
unt de arahide 1/2 ceasca zahar brun 1 ou 1 lingurita vanilie 1/2
lingurita bicarbonat de sodiu un varf…
Read more »
19 December 2013

Sandviş
cald cu ciuperci şi brânză din: unt, ulei de masline, ciuperci,
usturoi, bacon, paine, frunze de salata, rosii, ceapa rosie si branza.
Ingrediente: 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 ciuperci de
crescatorie 2 catei de usturoi tocati 8 felii de bacon 4 felii de paine
100 g frunze de salata 2 rosii,…
Read more »
19 December 2013

Chifle
cu brânză din: faina, drojdie, lapte, ulei, sare, branza feta si zahar.
Ingrediente: 1 kg faina 20 g drojdie uscata 800 ml lapte caldut 75 ml
ulei 1 lingurita rasa sare 250 g branza feta 150 g zahar Mod de
preparare: Cerneţi făina printr-o sită deasă într-un castron. Adăugaţi
sarea, drojdia uscată, 50g de…
Read more »
19 December 2013

Paste
vegetariene la minut din: paste fainoase, ulei de masline, sparanghel,
ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 350 g paste fainoase (spaghete,
linguini) 6 linguri ulei de masline 250 g sparanghel din conserva sau
ciuperci 2 ardei iuti rosii, felii 2 fire ceapa verde, taiata rondele
Mod de preparare: Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe…
Read more »
19 December 2013

Salata
de cartofi cu avocado si patrunjel din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei
iute, ulei de floarea soarelui, suc de limete, avocado, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei
iute 3 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri suc de limete 2
avocado 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
19 December 2013

Prăjitură
cu brânză, dovleac si glazură de portocale din: unt, ciocolata neagra,
zahar, oua, faina, nuci, alune, galbenusuri, piure de dovleac,
mascarpone, lapte, smantana, amidon, zahar vanilat, scortisoara, gem de
portocale si miere de albine. Ingrediente: blat: 75 g unt 75 g ciocolata
neagra 50 g zahar 2 oua 60 g faina 50 g nuci, alune…
Read more »
19 December 2013

Garnitura
de pastarnac din: pastarnac, ulei de rapita, zahar, unt, sare marina.
Ingrediente: 1 kg de pastarnac, curatat de coaja 3 linguri ulei de
rapita 50 g de zahar 1 varf mare de unt 1 lingurita de sare marina Mod
de preparare: Incinge cuptorul la 220°C. Taie păstârnacul în jumătăţi,
apoi taie capătul mai…
Read more »
19 December 2013

Supa
de fasole uscata cu carnati afumati din: fasole boabe, carnati afumati,
ceapa, telina, usturoi, rosii, suc de lamaie. Ingrediente: 600gr
fasole boabe (amestecata) 1-2 carnati afumati, feliati 1 ceapa, tocata 2
tulpini de telina, tocata 3 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii
cubulete Sucul de la 1 lamaie Mod de…
Read more »
19 December 2013

Tagliatelle
cu parmezan, cimbru si busuioc din: faina, oua, masline, rosii, ceapa,
vin, usturoi, ulei de masline, parmezan, cimbru, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 200 g faina 2 oua pentru sos: 100 g masline 6-7 rosii 1
ceapa mica 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi 2 lingurite cu ulei de
masline parmezan ras cimbru…
Read more »
19 December 2013

Prajitura
cu branza si biscuiti din: biscuiti cu cacao, unt, branza dulce de
vaci, zahar, zahar vanilat, oua si ciocolata. Ingrediente: 36 biscuiti
cu cacao, maruntit 60 g unt 1 kg branza dulce de vaci sau crema de
branza 250 g zahar 200 ml smantana 1 lingurita zahar vanilat 4 oua mari
125 g ciocolata alba…
Read more »
19 December 2013

Rizoto
de pui carbonara din: ulei de masline, piept de pui, bacon, ceapa,
usturoi, orez, vin, supa de pui, mazare, ceapa si parmezan. Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 300 g piept de pui dezosat, taiat in 4 felii
150 g bacon 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati 300 g orez
cu bobul…
Read more »
19 December 2013

O
reteta delicioasa de Clatite cu stafide si rom din: faina, zahar tos,
praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, esenta de vanilie,
lapte, rom, stafide, ciocolata si ulei. Ingrediente: 150 g faina 40 g
zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Un praf de scortisoara Un ou batut…
Read more »
19 December 2013

Omleta
cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar,
sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g
telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper Mod de
preparare: Dai dovleceii prin răzătoarea mare şi îi storci în palmă, să
se scurgă…
Read more »
19 December 2013

Cannelloni
cu carne tocata si nucsoara din: lapte integral, foaie de dafin, boabe
de piper, ceapa, cimbru, patrunjel verde, unt, faina, nucsoara,
parmezan, sare, piper, cannelloni, ceapa, telina, morcovi, carne tocata,
rosii decojite, nucsoara. Ingrediente: 350 ml lapte integral 1 foaie de
dafin 4 boabe de piper 1 ceapa mica 1 fir cimbru 1 fir…
Read more »
19 December 2013

Salata
de cartofi cu castraveti si marar din: cartofi, castravete, ulei de
masline, sare, piper, usturoi, smantana, suc de lamaie, oua, marar.
Ingrediente: 600 g cartofi 1 castravete 2 linguri ulei de masline sare
piper 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 lingura suc de lamaie 4 oua
marar Mod de preparare: Se…
Read more »
19 December 2013

O
reteta video despre cum se prepara oua scotiene: Ingrediente: ouă carne
de porc tocață bacon praf de curry piper alb făină pesmet Cum se
prepara Ouă scoțiene
Read more »
19 December 2013

O
reteta savuroasa si gustoasa de Tocanita de ciuperci cu legume din:
ceapa, ardei gras, ulei de masline, ciuperci, boia de ardei si smantana.
Ingrediente: 1 ceapa mare, curata si taiata julienne 1 ardei gras
rosu, curatat si taiat felii 4-5 lingurite ulei de masline 500 g
ciuperci taiate felii 2 lingurite boia de…
Read more »
19 December 2013

Sos
de mere cu stafide din: ulei de floarea soarelui, ceapa, mere,
stafide, cimbru, ianibahar, nucsoara, piper, zahar, otet de mere si
coniac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ceapa,
taiata julien 500 g mere dulci, curatate de coaja si seminte si taiate
bucati 500 g mere cretesti, curatate de coaja si…
Read more »
19 December 2013

Salata
de cartofi cu creveti si ceapa verde din: cartofi, unt, creveti,
masline, ceapa verde, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi mari
200 g unt 500 g creveti decorticati fierti 100 g masline fara samburi 4
fire ceapa verde 4 linguri maioneza sare piper Mod de preparare: Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se…
Read more »
19 December 2013

O
reteta savuroasa de rulada cu dovleac din: oua, zahar, dovleac,
ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, faina, ulei, praf de copt,
sare, zahar pudra, crema de branza, unt, zahar vanilat si sirop de
fructe. Ingrediente: blat: 3 oua 150 g zahar 100 g dovleac 1 lingurita
ghimbir 1/2 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite scortisoara macinata 2…
Read more »
19 December 2013

Chutney
cu roşii, ceapă şi mere din: ulei de masline, ceapa, rosii, mere,
paprika, ardei iute, zahar brun, otet de vin rosu si bulion.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe dulci, taiate cubulete 1
kg rosii, taiate jumatati 500 g mere, curatate de coaja si cotot, taiate
marunt 2 lingurite paprika dulce 3 ardei…
Read more »
19 December 2013

Crap
cu sos de ardei şi roşii din: crap, ardei grasi, rosii, masline, ulei,
sos de rosii, vin, sare, piper, patrunjel verde, boia de ardei si
usturoi. Ingrediente: 1 crap (ciraca 1 kg) 4 ardei grasi 4 rosii 200 g
masline negre fara samburi 4 linguri ulei 50 ml sos de rosii 50 ml vin
alb…
Read more »
18 December 2013

Prajiturele
cu fructe uscate si fulgi de ciocolata din: unt de arahide, zahar brun,
ou, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, prune
uscate, curmale uscate, chips-uri de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca
unt de arahide 1/2 ceasca zahar brun 1 ou 1 lingurita vanilie 1/2
lingurita bicarbonat de sodiu un varf…
Read more »
18 December 2013

Rasol
de vacă din: rasol de vaca, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, varza,
apa si leustean. Ingrediente: 1 kg rasol de vaca 4 morcovi 3 cepe 6
cartofi 1 radacina patrunjel 1/2 lingura varza alba 4 litri apa 1
legatura leustean Mod de preparare: Carnea de vacă o pui la fiert
într-o oală cu apă rece,…
Read more »
18 December 2013

O
reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare,
morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry.
Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de
masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…
Read more »
18 December 2013

O
reteta savuroasa de Lipie cu ciuperci picante din: faina, oua, ulei de
masline, drojdie, sare, ciuperci, ulei de masline, cimbru, busuioc,
piper, ceapa rosie, telemea de vaca, patrunjel si sare. Ingrediente:
aluat lipie: 400 g faina 4 oua 4 linguri ulei de masline 20 g drojdie
proaspata 1 varf cutit sare topping ciuperci: 600…
Read more »
18 December 2013

Rulouri
cu cârnaţi şi chutney din: carnaciori, ulei, chutney, aluat, ou si
seminte de mac. Ingrediente: 12 carnaciori sau cremvursti 2 lingurite
ulei 12 linguri chutney 400 g aluat fraged, gata preparat, taiat in 12
patrate egale ca marime 1 ou, batut 2 lingurite seminte de mac Mod de
preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 7/210…
Read more »
18 December 2013

Tarta
cu fructe de padure din: mascarpone, smantana, crema de vanilie, forme
de tarte, fructe de padure si zahar pudra. Ingrediente: 150 g mascarpone
100 ml smantana 100 g crema de vanilie, gata preparata 8-10 forme de
tarte, gata facute 150 g fructe de padure, proaspete sau congelate zahar
pudra, pentru ornat Mod de preparare:…
Read more »
18 December 2013

Rulouri
cu piept de pui si ceapa verde din: oua, ceapa verde, masline, ulei de
masline, ceapa rosie, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 2
legaturi ceapa verde 50 g masline fara samburi 100 ml ulei de masline 2
cepe rosii 200 g piept de pui sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
18 December 2013

O
reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu orez din: ciuperci, orez,
praz, ardei gras, morcov, ceapa rosie, supa de legume, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 200 g orez cu bob lung 1
fir de praz 1 ardei gras rosu 1 morcov 1 ceapa rosie 600 ml supa de
legume 100…
Read more »
18 December 2013

Tort
cu nuci si ciocolata din: alune, biscuiti, unt, ciocolata, smantana,
oua, zahar tos, lichior, crema de ciocolata si bombonele de ciocolata.
Ingrediente: 75 g alune prajite 150 g biscuiti cu fulgi de ciocolata,
maruntiti 50 g unt topit 200 g ciocolata de menaj 400 ml smantana 3 oua,
separate 50 g zahar tos 4 linguri…
Read more »
18 December 2013

Minitarte
cu somon si branza cheddar din: faina, unt, galbenus, apa, sare, oua,
somon, branza cheddar, smantana, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente:
250 g faina 125 g unt 1 galbenus 50 ml apa sare pentru umplutura: 3 oua
100 g somon 75 g branza cheddar 150 g smantana 1-2 fire de ceapa verde
sare piper…
Read more »
18 December 2013

Chiftelute
de dovlecei cu bacon si menta din: dovlecei, iaurt, lapte, ou, oregano,
sare, piper, frunze de menta, faina, ulei, bacon afumat. Ingrediente:
400 g dovlecei rasi 50 g iaurt gras 50 ml lapte 1 ou 1 lingurita oregano
uscat sare piper frunze de menta 100 g faina ulei pentru prajit 200 g
bacon afumat…
Read more »
18 December 2013

Carne
de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute,
piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei,
chimen, pudra de curry. Ingrediente: 1-2 kg de carne de porc, cuburi 1
lingurita sare 1 rosie, cuburi 1 ardei iute 1/8 lingurita de piper
negru 1 lingura de condiment, dupa…
Read more »
18 December 2013

O
reteta savuroasa de Ciorbă rusească cu carne din: carne de vaca, rosii,
morcov, patrunjel, ardei gras, pastai de fasole, ceapa, sfecla rosie,
varza, marar, sare, smantana si apa. Ingrediente: 500 g carne grasa de
vaca 500 g rosii 1 morcov mic 1 patrunjel 1 ardei gras 10 pastai de
fasole 1 ceapa 1 sfecla…
Read more »
18 December 2013

Piept
de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci de padure, condimente,
vin, ulei de masline, foi de dafin, marar, usturoi si boia. Ingrediente:
800 g piept de pui 400 g ciuperci de padure: hribi, galbiori, vineciori
sau de cultura condimente 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2
foi de dafin 1…
Read more »
18 December 2013

O
reteta savuroasa de Prajitura cu merisoare si nuci din: iaurt, zahar
pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mac, merisoare
si nuci macinate. Ingrediente: blat: 250 ml iaurt cu fructe 2560 g zahar
pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 lingurita praf de copt 100 ml
ulei 100…
Read more »
18 December 2013

Piure
cu nucsoara si ceapa verde din: cartofi, unt, ceapa verde, varza de
bruxelles, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati in
cuburi 100 g de unt, plus extra pentru servit 1 legatura de ceapa verde,
feliata 400 g varza de Bruxelles, capatanile taiate in jumatati si
feliate fin 400 ml de lapte 1…
Read more »
18 December 2013

Chiftelute
de morcovi şi carnaciori din: cartofi, morcovi, ou, carnaciori,
usturoi, faina, lapte, maghiran, chimen, piper, sare, ulei. Ingrediente:
500 g cartofi 150 g morcovi 1 ou 150 g carnaciori 2-3 catei de usturoi
100 g faina 100 ml lapte 1 lingura maghiran 1 lingurita chimen 1 praf
piper macinat sare ulei pentru prajit …
Read more »
18 December 2013

Rulada
de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou,
mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii
pasate, faina si seminte de pin. Ingrediente: 2 cepe 2-3 catei de
usturoi 600 g carne tocata (de vita si porc) 1 ou 150 g mozzarella 200 g
rosii 1-2 legatura busuioc…
Read more »
18 December 2013

Salata
de paste cu legume si masline din: paste multicolore, mix de legume,
dressing, masline negre, ardei murati. Ingrediente: 1 pachet paste
multicolore 350gr mix de legume 1 borcan dressing, dupa preferinta 1
cutie masline negre, foliate 12 ardei murati Mod de preparare:
Gatiti pastele in apa sarata pentru 7-8 minute. Adauga…
Read more »
18 December 2013

O
reteta savuroasa de Tartă cu gutui, migdale si cacao din: faina, unt,
zahar pudra, oua, praf de copt, coaja de lamaie, sare, migdale, cacao,
unt, branza mascarpone, zeama de lamaie, zahar si apa. Ingrediente:
aluat: 250 g faina 125 g unt 125 g zahar pudra 2 oua 1/2 lingurita praf
de copt coaja de…
Read more »
18 December 2013

Ciuperci
în foitaj din: ciuperci, foitaj, ulei de masline, fenicul, rosii
cherry, oregano, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete
500 g foitaj 50 ml ulei de masline 1 fenicul 200 g rosii cherry 1
lingurita rasa oregano sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi
spălaţi ciupercile, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi,…
Read more »
18 December 2013

O
reteta savuroasa de Tacos cu peşte şi sos de mango din: file de peste,
condiment cajun, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, mango, chilli,
coaja si zeama de lamaie, tortillas si salata iceberg. Ingrediente: 600 g
file de peste curatat de pielita 1 1/2 condiment Cojun 3 fire ceapa
verde, tocata 1 lingura ulei…
Read more »
18 December 2013

Salata
de cartofi cu varza murata si hrean din: cartofi, varza murata, mar,
ceapa, ulei de masline, hrean, sare, piper, chimen, zahar. Ingrediente:
500 g cartofi 150 g varza murata 1 mar 1 ceapa 2 linguri ulei de masline
1 lingura hrean proaspat ras sare piper chimen un praf zahar Mod de
preparare: Se…
Read more »
18 December 2013

Biscotti
cu cacao din: faina integrala, cacao, praf de copt, sare, scortisoara,
alune, cirese, oua, zahar, esenta de vanilie, unt, cafea, coaja de
lamaie, coaja de portocala. Ingrediente: 2 cani faina integrala 1/4 cana
cacao 2 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita de
scortisoara 1 cana de alune feliate…
Read more »
18 December 2013

O
reteta savuroasa de tocana ungureasca din: carne de porc, costita,
carnati, ulei, rosii, ardei gras, ceapa, smantana, supa de oase, boia si
sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 100 g costita afumata 250 g
carnati 100 g untura sau ulei 500 g rosii proaspete 200 g ardei gras 250
g ceapa 200 ml…
Read more »
18 December 2013

File
de crap cu slanina si ciuperci din: file de crap, slanina afumata,
ceapa, ciuperci, smantana, boia de ardei, chimen, rosii, ardei gras,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de crap 300 g
slanina afumata 150 g ceapa 500 g ciuperci proaspete 200 ml smantana 8 g
boia de ardei 8 g chimen…
Read more »
18 December 2013

Rulada
cu gem de caise din: gem de caise, ciocolata, faina, zahar, oua, zahar
vanilat, praf de copt, sare. Ingrediente: 5-7 linguri cu gem de caise
100 g ciocolata pentru aluat: 4 linguri cu faina 4 linguri cu zahar 4
oua 1 plic zahar vanilat 1/2 lingurita cu praf de copt 1/4 lingurita cu
sare…
Read more »
18 December 2013

Chiftele
de curcan in sos de rosii din: ceapa, morcovi, carne tocata de curcan,
orez, sare, piper, patrunjel, varza de bruxelles, sos de rosii.
Ingrediente: 1 ceapa 2-3 morcovi 1 kg carne tocata de curcan 2-3 linguri
orez Sare si piper Patrunjel Varza de bruxelles, fiarta Ingrediente sos
de rosii: 1 cutie sos de…
Read more »
18 December 2013

O
reteta savuroasa de Prăjitură cu morcovi din: faina, zahar, zahar brun,
scotisoara, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, stafide, oua, morcovi,
siropd e fructe, ulei, mascarpone, apa, ciocolata si unt. Ingrediente:
275 g faina 200 g zahar 75 g zahar brun 2 lingurite scortisoara macinata
1 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1…
Read more »
18 December 2013

Rulada
de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano,
jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de
rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego.
Ingrediente: 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total) 12 felii de
sunca Serrano jeleu de gutui, pentru servit pentru…
Read more »
18 December 2013

Varza
cu afumatura din: varza, morcovi, ceapa, piept afumat de porc, ulei,
marar, bors, sare, piper. Ingrediente: o varza mica, proaspata 2 morcovi
o ceapa 300 g piept afumat de porc 2-3 linguri ulei o legatura marar
150 ml bors sare piper Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, iar
morcovii se trec prin…
Read more »
18 December 2013

Pulpe
de pui cu ghimbir si sos de soia din: pulpe de pui, ghimbir, sos de
soia, ulei, coniac, otet, zahar pudra. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2
lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 6 linguri ulei 2 linguri
coniac 2 linguri otet 2 lingurite zahar pudra Mod de preparare: Se
amestecă…
Read more »
18 December 2013

Jambon
si legume din: jambon de casa, dovlecei, ceapa verde, ciuperci
conservate, sare. Ingrediente: 4 felii mari de jambon de casa 2 dovlecei
4 fire ceapa verde 4 linguri ciuperci conservate sare Mod de
preparare: Dovleceii se taie mărunt, la fel şi ceapa, se amestecă si se
repartizează pe patru foi de hârtie de…
Read more »
17 December 2013

Desert
cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar,
smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi. Ingrediente: 1
cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri
de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta
de vanilie 100gr de piscoturi Mod…
Read more »
17 December 2013

Intr-un
blender combină 50 ml Pisco (alcool de struguri peruvian – poţi înlocui
cu ţuică sau votcă), 2 linguri sirop de zahăr, 1 albuş, 2 linguri zeamă
de lămâie şi o mână de cuburi de gheaţă. Mărunţeşte cât de mult se
poate şi toarnă în pahar trecut prin sită.
Read more »
17 December 2013

O
reteta gustoasa de Carnati picanti rumeniti din: carnati, ulei de
floarea soarelui, ceapa, chimen, foi de dafin, scortisoara, pasta de
ardei iute, piure de rosii, fasole, ciocolata si felii de lamaie.
Ingrediente: 750 g carnati picanti de diferite feluri 2 linguri ulei de
floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata marunt 1/2 lingurita chimen
macinat…
Read more »
17 December 2013

O
reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, suc de rosii,
patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline
suc de roşii 3 linguri de pătrunjel tocat 250 gr parmezan sau caşcaval
ras sare Mod de preparare: Spălăm vinetele, le ştergem cu grijă şi le
tăiem în felii de 1-2 cm…
Read more »
17 December 2013

Salata
de rosii umplute din: rosii, varza, morcovi, ulei, telina, patrunjel,
suc de lamaie si sare. Ingrediente: 1,5 kg rosii proaspete 300 g varza
alba 300 g morcovi 100 ml ulei 25 g telina frunze 25 g patrunjel verde
100 ml suc de lamaie 30 g sare Mod de preparare: Alegi roşii mai mari
şi…
Read more »
17 December 2013

Cozonac
umplut cu marţipan din: faina, drojdie, zahar fin, lapte, sare, unt,
coaja de citrice, martipan, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina
42 g drojdie 150 g zahar fin 250 ml lapte sare 250 g unt 100 g amestec
de coaja de citrice glasata si tocata 200 g martipan unt topit zahar
pudra …
Read more »
17 December 2013

O
reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras
galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 600 gr roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
galben 1 ceapă medie 1 castravete 1-2 căţei usturoi 100 gr pâine 1 pahar
mic oţet balsamic apă ulei sare piper…
Read more »
17 December 2013

O
reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci,
vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 700 g muschi file de porc 800 g ciuperci pleurotus
proaspete 250 ml vin alb sec 100 g costita afumata 1 lingurita rasa boia
de ardei dulce 2 ardei grasi (verde si…
Read more »
17 December 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa,
sare, pepene galben, portocala. Ingnediente aluat: 100g unt 250 g faină
100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri apă un praf de sare
Ingrediente umplutura: 1 pepene galben 1 portocala 1 lingura zahar pudra
aromatizat cu vanilie Mod de preparare:…
Read more »
17 December 2013

Ciorbă
de conopidă din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei
gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare
2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50
ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi legumele, apoi tocaţi…
Read more »
17 December 2013

O
reteta delicioasa de deliciu cu:oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei,
frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata.
Ingrediente blat: 6 albuşuri 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 80g faină albă 40g
făină integrală 2 linguri cacao neagra 75 ml ulei Ingrediente cremă:
350 ml frişcă lichidă 50g zahăr 70g unt 100 g cacao…
Read more »
17 December 2013

Cotlet
de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare,
piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei
iute, suc de lamaie, apa, otet. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc
1/4 cana de zahar 2 lingurite boia de ardei 2 lingurite de sare 1/2
lingurita…
Read more »