Retete de mancare:
Leusteanul
Se crede ca leusteanul este originar din Persia si ca a fost aclimatizat, cu multa vreme în urma, mai întâi în sudul Europei. E utilizat în gastronomie înca din…
Read more »Nuga cu alune şi migdale
Ingrediente: 250 g alune 250 g migdale 550 g zahăr tos 600 ml miere 3 albuşuri 200 ml apă o sticluţă cu esenţă de migdale două foi de vafe…
Read more »Pui cu ciuperci şi praz
Ingrediente: două piepturi de pui două fire de praz 500 g ciuperci 500 ml vin alb demisec sos de soia pudră de curry ghimbir ras zahăr brun doi căţei…
Read more »Plinici cu ton şi pătrunjel
Ingrediente: două conserve de ton în ulei 900 g făină 200 ml apă 200 ml lapte dulce 200 g parmezan 35 g drojdie două ouă o linguriţă de zahăr…
Read more »Fidea cu cremă şi portocale
Ingrediente: 8 cuburi de fidea un litru lapte dulce 350 g zahăr tos 100 g făină 3 ouă 500 ml frişcă două pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g nucă…
Read more »Orez cu legume şi carne
Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă doi căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4…
Read more »Somon la cuptor cu praz
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 ml vin alb demisec 500 g cartofi albi un fir de praz 3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 50 g unt…
Read more »Vinete cu fenicul şi cuşcuş
O reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras, sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos de smantana…
Read more »Prăjitură cu cremă de cafea
Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri de nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată…
Read more »Frigărui de pui cu fasole
Ingrediente: două piepturi de pui 4 ardei graşi 250 g fasole albă uscată un fir de praz 5 roşii un ardei iute mic două linguriţe de boia dulce ulei…
Read more »Legume cu pui si pudra de scortisoara
Ingrediente: două piepturi de pui 200 g mazăre 100 g porumb boabe doi morcovi 300 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi pudră de scorţişoară jumătate de lămîie…
Read more »Bhappa Doi
preparat specific indian Ingrediente: o cană de iaurt o conservă de 400 g lapte condensat 5 migdale 10 boabe de fistic 5 stafide două căni de apă Mod…
Read more »Prăjitură cu smochine şi nuci
Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr tos 100 g amidon alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml frişcă 4…
Read more »Macrou cu mazăre
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o crenguţă de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi sare ulei de…
Read more »Orez cu legume si sos de soia
Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g porumb boabe 300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g salată…
Read more »Prajitura cu branza dulce si mere
Prajitura cu branza dulce si mere din: oua, apa, zahar, ulei, faina, sare, praf de copt, coaja de lamaie, branza de vaci, ou, smantana, zahar, unt, mere, vanilie, scortisoara. Poate…
Read more »Paste cu parmezan şi sos
Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6 roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o linguriţă…
Read more »Pui cu salvie şi legume
Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o portocală un…
Read more »Mititei sirbeşti – Cevapcici
preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel tocată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene mari, curăţate…
Read more »Mămăligă din mei – Escudilla de mijo
preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză sărată,…
Read more »Compot de struguri
Ingrediente: un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare Mod de preparare: Intr-o oală se pune la fiert…
Read more »Legume mexicane
Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciuperci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile,…
Read more »Prajitura scotiana
Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g ciocolată 200…
Read more »Reteta zilei: Orez cu carne tocata de pui
Orez cu carne tocata de pui din: orez, carne tocata de pui, ceapa, curry, sare, piper, frunze de salvie, patrunjel, esenta de rom. Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa…
Read more »Ton la cuptor – Tonno infornato
Ingrediente: o bucată de ton de aproximativ un kg ulei extravirgin de măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare Mod de preparare: Spală bine…
Read more »Punci de portocale
Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g zahăr 200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie…
Read more »Calamar umplut cu legume
Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole verde…
Read more »Sos Huancaina
O reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific peruan Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă…
Read more »Salată de calamar cu sos alb
Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de…
Read more »Tortellini cu sfeclă roşie
Ingrediente: 500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250 g brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă…
Read more »Fileuri de hering cu legume
Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe
Pithale
O reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan…
Read more »Tarte cu nectarine
Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe…
Read more »Salată de paste, naut si pui
Ingrediente: 300 g tăiţei un piept de pui 100 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 100 g seminţe de susan 100 g caşcaval o legătură de pătrunjel…
Read more »Aperitiv cu mozzarella şi prune
Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă…
Read more »Cannoli
Cannoli din: faina, unt, cacao, ou, zahar, vin de marsala, ulei, branza ricotta, zahar pudra, lapte, ciocolata de casa, dovleac, coaja de portocala. Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g…
Read more »Pizza cu ansoa
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două…
Read more »Dulceata de mere
Ingrediente: 2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton) Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se taie…
Read more »Ruladă cu gem de coacăze
Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos 25 g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă…
Read more »Midii umplute – Cozze ripiene
Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano Mod de…
Read more »Aperitiv cu anşoa şi caşcaval
Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline verzi fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf de linguriţă…
Read more »Medalion de crap cu piure
Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două…
Read more »Clătite cu garnitură de mazăre
Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două ouă o ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă sare…
Read more »Cuşcuş cu carne de oaie
Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi doi morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline…
Read more »Pacheţele cu nuci şi cafea
Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea…
Read more »Leche Asada
preparat specific peruan Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă un sfert de ceaşcă…
Read more »Chiftele cu piept de pui şi sos
Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o jumătate de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet 100 g…
Read more »Tartă cu fructe de pădure si glazura de fructe
Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml iaurt gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500…
Read more »Clătite mexicane
Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă condimente (sare, piper,…
Read more »Borş cu caltaboş
Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel sare piper Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a…
Read more »Flori cu brînză de capră
Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură de mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă…
Read more »Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle
Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei de măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi zahăr Mod…
Read more »Prăjitură cu marmeladă
Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de copt 500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de…
Read more »Reteta zilei: Fasole verde cu vita
Fasole verde cu vita din: pulpa de vitel, apa, sare, fasole verde, morcov, telina, ceapa, ulei, sare, patrunjel, pasta de rosii. Ingrediente: pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole…
Read more »Frigărui cu vită marinată
Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă 3 căţei de usturoi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt…
Read more »Sos mexican
Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute (chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr sare piper…
Read more »Peste cu salată
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină un măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei de măsline…
Read more »Tortellini cu sos de brînză
Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai 100 ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g alune 50…
Read more »Scoarta de copac cu nuca (desert)
Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml apă 200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de pudră de scorţişoară…
Read more »Cocktail Roy Rogers
Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar înalt, fără picior,…
Read more »Antricoate de miel cu usturoi
Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6 căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un ardei…
Read more »Salată de vară cu chifteluţe
O reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano, busuioc, sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti…
Read more »