Retete de mancare:
Baghetă cu pui şi măsline
O reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar, muraturi si sos de…
Read more »Ciorbă cu leuştean
O reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui 100…
Read more »Fasole albă cu sos iute
O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei de masline,…
Read more »Lasagna cu legume
Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii tocaţi o ceapă medie tocată doi…
Read more »Paste cu sos de roşii
Ingrediente: 450 g paste o ceapă 3 linguri de ulei sare piper 780 g roşii din conservă 500 g roşii proaspete 4 linguri de parmezan ras 8 frunze de…
Read more »Scoici umplute
Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie…
Read more »Cocktail Whiskey Sling
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie …
Read more »Lipie aromată
Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g drojdie o linguriţă cu zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri…
Read more »Dulceata de piersici si pepene galben
Ingrediente : 600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g zahăr 300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie Mod de…
Read more »Orez cu sos de mango şi fasole neagră
Ingrediente: o lingură de ulei de măsline două cepe mari tocate un morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de chimion…
Read more »Supa Francine
Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lingură de ulei de rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre piper…
Read more »Melc cu cireşe şi ciocolată
Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată…
Read more »Vinete umplute cu legume
O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4…
Read more »Prajitura cu prune
Ingrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina cu…
Read more »Minitarte cu ciocolată şi prune
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt…
Read more »Coasta de porc la cuptor
Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel Mod de preparare: In borş amestecat cu o cană…
Read more »Cartofi scazuti cu costita
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1…
Read more »Crevete în sos alb
Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă 300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu boia dulce…
Read more »Sandvis pane de dovlecel si caşcaval
Ingrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi caşcavalul felii subţiri, care…
Read more »Arancini cu mazăre şi carne
Arancini cu mazăre şi carne din: orez, unt, oua, rosii, carne de porc, mazare, alune, pesmet, ulei de floarea soarelui, busuioc, sare, piper, rosii cherry. Poate te intereseaza si Cum…
Read more »Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval
Ingrediente: 800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata 40 g margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de…
Read more »Orez cu dovlecei
Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet Mod de preparare: Tai dovleceii…
Read more »Reteta zilei: Pui pe sticla cu condimente
Pui pe sticla cu condimente din: pui, sare, piper, condimente. Ingrediente: 1 pui sare piper alte condiment Mod de preparare: Se spala si se curata puiul, se…
Read more »Ciorbă de conopidă cu măruntaie
Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1 lingură smântână…
Read more »Salată de legume cu sos de muştar
Ingrediente: 1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei gras 1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare Mod de preparare: Cureţi conopida,…
Read more »Muşchi de porc cu sfeclă
Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 morcovi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare…
Read more »Tradiţiile ceaiului in Malaiezia şi Thailanda
In Malaiezia şi Tailanda oamenii beau ceaiul la fel ca în China, deşi, datorită influenţei occidentale, unii adaugă lapte, zahăr sau lămâie. Trăsătura cea mai distinctivă a băutului ceaiului…
Read more »Chec cu tuica
Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr tos 1 cană de făină 1lămâie cu tot cu zeamă şi1/2 din coajă 1 pliculeţ praf de copt 1 pahar de ţuică…
Read more »Sote picant din carne de vita
Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute…
Read more »Sos cremă de ciuperci
Ingrediente: 60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă…
Read more »Săraţele cu alune şi migdale
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă o lingură de ulei de măsline 15 g drojdie 50 g alune 50 g migdale feliate o ceapă doi căţei de usturoi…
Read more »Somon delice cu icre negre
Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată Mod de preparare:…
Read more »Ruladă cu alune
Ingrediente: 6 ouă 120 g zahăr tos 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g zahăr pudră 200 ml frişca o lămâie 250 g alune
Gutui umplute cu carne
Ingrediente: 8 gutui 600 g carne tocată de vita 1 ou 5 linguriţe de zahăr 1 linguriţă făină 150 g unt sare piper după gust Mod de preparare:…
Read more »Pilaf cu carne de iepure
Ingrediente: 350 g orez 800 g carne de iepure două cepe două linguri de făină 500 g ciuperci o lingură de muştar cu seminţe 250 ml vin alb o…
Read more »Salată de caracatită marinată
Ingrediente: 4 caracatiţe 500 ml vin alb două tije de ţelină doi morcovi pătrunjel usturoi lămîie o frunză de dafin o ceapă albă mică 100 ml ulei de măsline…
Read more »Legume cu carpaccio
Ingrediente: 450 g broccoli doi ardei graşi o vânătă 500 g roşii o ceapă un morcov doi dovlecei 300 g carpaccio o lingură de zahăr tos o linguriţă de…
Read more »Tort cu ciocolată şi caise
O retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs, ciocolata, unt si nuca macinata Ingrediente:…
Read more »Limba cu stafide si masline
Ingrediente: 1,5 kg limbă vită 1/2 pachet de margarină 2 linguri făină 1/2 cană vin roşu 2 linguri stafide 100 g măsline negre 2 linguri zahăr 2 linguri bulion…
Read more »Tartă cu măsline
Ingrediente: 800 g făină 250 ml apă 30 g drojdie 160 ml ulei două ouă o lingură de zahăr 500 g fasole verde 300 g mazăre 500 g ciuperci…
Read more »Broccoli cu ansoa
Ingrediente: un kilogram broccoli 300 g anşoa din conservă muştar cu seminţe 8 căţei de usturoi un gălbenuş 250 ml ulei o jumătate de lămâie apă minerală busuioc uscat…
Read more »Rulouri cu chimen
Ingrediente: 550 g făină 5 g drojdie uscată o linguriţă de zahăr tos 220 ml apă 5 ouă 120 g unt 500 g şuncă 350 g caşcaval o legătură…
Read more »Supă de pîine sau papară – Soupe au pain ou panade
Puneţi într-un vas 2-3 litri de apă rece şi 250 g pîine ruptă în bucăţi mici. Aduceţi la fierbere. La primul clocot trageţi vasul la marginea maşinii de gătit…
Read more »Turnuleţe cu peşte
O retete de turnulete cu foitaj, fileuri de peste, cartofi, telina, ceapa, rosii, capere, sare, piper, ulei de masline, castraveti, oua si unt. Ingrediente: un pachet de foitaj un kilogram…
Read more »Pui cu ardei gras si măsline
Ingrediente: 1 kg 1 kg ardei graşi 100 g măsline 1/2 pahar vin alb 1 ceapă 1/2 ceaşcă unt 1 pahar apă 2-3 fire tarhon ulei sare piper …
Read more »Tocăniţă de ficătei cu mărar
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2 cepe 4 roşii 2 ardei graşi 2 linguri smântână 1 pahar vin alb 2 legături mărar boia dulce sare piper ulei …
Read more »Cotlete de sfeclă în sos
Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în felii (cotlete) şi apoi în bastonaşe, pe care le puneţi în apă amestecată cu lapte sau cu oţet, pentru a nu se oxidă. Fierbeti bucăţile de…
Read more »Tartă cu rahat şi migdale
Ingrediente: 5 ouă 75 g zahăr tos miere 375 g făină 200 g unt praf de copt 120 ml lapte pudră de scorţişoară zahăr vanilinat 250 g rahat esenţă…
Read more »Ficat cu costita si cartofi
Ingrediente: 1/2 kg ficat vită 100 g costiţă afumată 5 linguri unt 1 lingură făină 1 kg cartofi 2 linguri vin câteva fire de pătrunjel zeama de la 1/2…
Read more »Reteta zilei: Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel
O reteta de sufleu de ciocolata, oua, lapte, esenta de rom, esenta de vanilie, cacao si inghetata de vanilie cu topping de caramel. Ingrediente: 6 oua 50 ml lapte…
Read more »Papricas de pui cu galuste de branza cu marar
Ingrediente: 1 pui mai mare 2 cepe 2 ardei 1 roşie mai mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia sare Ingrediente găluşte: 500 g brânză de vacă 2 ouă 4…
Read more »Răspândirea ceaiului in Mongolia şi Rusia
In timpul dinastiilor Tang şi Sung, ceaiul era făcut cadou mongolilor ca daruri regale, şi astfel a ajuns să facă parte din cultura lor. în Mongolia, ceaiul se bea cu…
Read more »Bulete de carne – Boulettes a la viande
Tocaţi mărunt carnea şi puţin miez de pîine. Bateţi două ouă cu sare şi piper. Adăugaţi pătrunjel tocat, amestecaţi totul şi asezonaţi cu puţină nucşoară. Presăraţi făină pe o…
Read more »Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate
Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean o lingură de ulei un morcov o ceapă sare cimbru un păstârnac Mod de preparare:…
Read more »Salata cu oua si salam
Ingrediente: 5 oua 10 cartofi 3 cepe rosii 300 g salam uscat boia sare piper ulei 1/2 legatura patrunjel Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi…
Read more »Galuste de mamaliga cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g şuncă 150 g unt 2 linguri făină 4 linguri smântână 2 ouă 1/2 kg mălai 200 g caşcaval 6 linguri ulei 1 pahar…
Read more »Salata de castraveti murati cu miere
Ingrediente: 6 castraveciori muraţi două linguri de miere două linguri de ulei piper măcinat mărar verde tocat Mod de preparare: Castraveţii se ţin în apă câteva ore, apoi…
Read more »Prăjitură cu smantana
Prăjitură cu smantana din: ulei, smantana, zahar, lamaie, sare, faina, amoniac, gem de caise, zahar. Ingrediente: 10 linguri de ulei 10 linguri de smântână 10 linguri de zahăr o jumătate…
Read more »Ciorba de varza murata cu galuste
Ingrediente zeama: 2 kg varză murată 300 ml zeamă de varză murată 2-3 linguri mărar 1 ceapă albă cimbru smântână după gust sare 1 cub concentrat de pui 1 lingură…
Read more »Sos de piper verde
Ingrediente: 30 g boabe de piper verde 100 ml coniac 300 ml sos brun sau supă de miel 100 ml smântână grasă Mod de preparare: Aşezaţi boabele de piper…
Read more »Parjoale de peşte in sos de ceapă
Parjoale de peşte in sos de ceapă din: peste, sare, ceapa, ou, piper, cartofi, lamaie, unt, pesmet, boia dulce. Ingrediente: un kg peşte congelat fără oase sare 3 cepe un…
Read more »Prăjitură cu caise confiate
Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr tos 4 ouă 275 g făină 350 ml lapte praf de copt cafea instant, un plic cremă de vanilie instant zahăr vanilinat…
Read more »Ciorbă cu găluşte de peşte
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un ardei gras roşu un morcov o jumătate de ţelină două cepe două ouă două felii de pâine 350 ml borş 4 roşii…
Read more »Chiftele de vinete
Ingrediente: 4 vinete mari o ceasca de ulei doua oua 3 linguri faina o ceapa Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se toaca marunt cu…
Read more »Poale-n brau
Ingrediente aluat: 1 kg făină 150 g zahăr 3 ouă 600-700 ml lapte 50 g drojdie proaspătă 1 linguriţă cu sare 100 g margarină
Ciorba de fasole cu afumatura si fidea
Ingrediente: 300 g fasole albă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 2 cepe albe 300 g afumătură de orice fel (costiţă, cârnaţi , ori una, ori alta,…
Read more »Inele de calamar cu măsline
Ingrediente: 500 g inele de calamar congelate 700 g rosii doi ardei grasi doua cepe 5 catei de usturoi 250 g masline negre 500 ml vin alb demisec 100…
Read more »Piersici delicioase
Ingrediente: 6 piersici mari 6 linguri de apă o jumătate de lămâie vanilie 6 linguri de zahăr 100 g pişcoturi Mod de preparare: Cureţi de coajă şase piersici…
Read more »Croissant cu somon
Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 castraveţi verzi 400 g somon afumat feliat un fir de praz salată verde 4 roşii o legătură de mărar un ou sare…
Read more »Dovlecei umpluţi cu salata de legume de sezon
Ingrediente: 4 dovlecei 500 g ciuperci doua cepe doi ardei capia rosii 4 catei de usturoi 200 ml ulei de masline sare piper un varf de cutit de pudra…
Read more »Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş
Ingrediente: 500 g roşii doi morcovi o jumătate de ţelină două cepe doi dovlecei 200 g cuşcuş 125 ml ulei de măsline 500 ml borş sare piper pătrunjel mărar…
Read more »Şarlotă cu afine şi lămâie
Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 75 g zahăr pudră un ou două plicuri cu budincă de vaniliie 5 g gelatină alimentară 700 ml lapte dulce o jumătate…
Read more »Mici de casa
Ingrediente: 1/2 kg carne vită 1/2 kg carne porc cu grăsime 1/2 linguriţă de bicarbonat delikat 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Treci carnea de două ori…
Read more »Friptură de vită cu fenicul
Ingrediente: 400 g fileuri de vită o bucata de fenicul 800 g cartofi 250 ml sos de roşii picant un vârf de cuţit de pudră de nucşoară salată verde…
Read more »Aripioare crocante
Ingrediente: 6 aripioare 1/2 pachet margarină 2 căţei de usturoi 100 g alune nesărate şi decojite 1 pachet sticsuri boia dulce sau iute după gust sare piper Mod…
Read more »Sufleu de peste alb
Ingrediente: 1/2 kg salau 300 ml lapte 2 oua faina unt Mod de preparare: Pui la fiert peştele în apă rece cu sare. După ce a fiert, îl laşi…
Read more »Carnati cu varza calinta cu ceapa
Ingrediente: 1 kg varza murata 6 carnati 6 linguri ulei 1 ceapă 1 lingură bulion sare piper boia Mod de preparare: In funcţie de cât e de sărată…
Read more »Must de mere cu scortisoara
Ingrediente: opt kg mere două kg zahăr doi litri apă scorţişoară Mod de preparare: Se spală merele şi se taie în felii groase care se pun într-un vas…
Read more »Macrou cu salata de linte rosie
Ingrediente: 2 bucati macrou afumat 300 g linte rosie o ceapa rosie 3 rosii patrunjel sare piper ulei de masline o lamaie 3 catei de usturoi pastarnac morcov …
Read more »Clătite picante umplute cu ficat
Ingrediente: 200 g friptură de porc 200 g ficat de pasăre două linguri de pătrunjel tocat un ou sare piper măcinat 6-8 clătite pregătite din: un ou, o cană…
Read more »Tartă de brânză cu dovlecei
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 5 ouă doi dovlecei 300 g sparanghel o legătură de ceapă verde o salată verde 100 g alune mărar…
Read more »Ficăţei cu legume
Ingrediente: 400 g ficăţei de pui 300 g mazăre un morcov o jumătate de ţelină 300 g fasole verde doi ardei capia, o ceapă salată verde pătrunjel sare piper…
Read more »Sos de vin alb
Sos de vin alb din: unt, hasme, vin alb, supa de pui, smantana. Ingrediente: 15 g unt fără sare 3 haşme, tocate fin 300 ml vin alb 300 ml supă…
Read more »Reteta zilei: Lasagna cu piept de pui
Lasagna cu piept de pui din: foi de lasagna, piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, vin rosu, bulion de rosii, sare, piper, unt, faina, cascaval, ou. Ingrediente: 1 pachet foi…
Read more »Supă italiană de iarnă
Ingrediente: 3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă fiartă ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei dacă se poate…
Read more »Varza acra cu afumatura si crenvusti
O reteta delicioasa de varza acra cu afumatura si crenvusti din: varza, ceapa, vin rosu, crenvusti si afumatura. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 2 cepe 2 pahare vin rosu…
Read more »Prăjitură cu pere si stafide
Ingrediente: un pachet de foitaj un kg pere 100 g stafide lichior de fructe 50 g unt 50 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat scorţişoară 100 g pesmet…
Read more »Macrou umplut
Ingrediente: 4 bucati de macrou 3 linguri de faina o lingura de pesmet o frunza de dafin 5 boabe piper 3 boabe ienibahar 50 ml otet 150 rosii uscate…
Read more »Supă cu ciuperci
Ingrediente: două cepe 500 g ciuperci o salată verde doi căţei de usturoi o frunză de dafin 100 g paste mici 75 ml ulei de floarea-soarelui pătrunjel o lămâie…
Read more »Rulada cu ciocolata si banane
Ingrediente aluat: 400 g biscuiţi cu cacao din cei moi 10 linguri zahăr 6 linguri ciocolată amăruie rasă 350 ml lapte Ingrediente cremă: 100 g ciocolată albă (fără cremă)…
Read more »Rulouri de foitaj cu kaizer
Ingrediente: un pachet de foitaj 500 g kaizer două cepe 125 ml vin alb o lingură de făină un ardei gras 50 g unt 150 ml smântână 150 ml…
Read more »Tartă cu gem de prune
Tartă cu gem de prune din: faina, unt, zahar, tos, oua, gem de prune, zahar vanilinat, scortisoara, sare, praf de copt, fructe, frisca, miez de nuca. Poate te intereseaza si…
Read more »Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc
Ingrediente: un kilogram pepene roşu 500 g brânză feta 100 g busuioc 50 g muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline o limetă o portocală miere o…
Read more »Ficat de vitei cu ouă si cartofi
Ingrediente: 1/2 kg ficat 6 cartofi potriviţi 5 ouă 100 g caşcaval sau telemea sare verdeaţă Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, îi tai cuburi şi le…
Read more »Cremă cu pepene roşu
Ingrediente: un plic budincă de vanilie din comerţ 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de vanilie 200 g fulgi de ciocolată topping de cafea pepene…
Read more »Sufle cu sunca si ciuperci
Ingrediente: 100 g şuncă 100 g ciuperci 4 ouă 1 pahar mare cu smântână 1 linguriţă de unt 100 g făină 3-4 linguri pesmet 100 g caşcaval răzuit sare piper…
Read more »Broccoli cu şuncă
Ingrediente: un kilogram broccoli 500 g fasole verde 300 g mazăre 400 g şuncă un avocado salată verde două linguri de
Salată chinezească cu tăiţei
Ingrediente: 400 g tăiţei chinezeşti cu ou 4 morcovi două fire de praz doi ardei graşi roşii două linguri de sos de sois piper sare ulei de măsline …
Read more »Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana
Ingrediente: 500 g carne vită fără os 250 g pâine albă fără sare 800 ml lapte degresat 80 g făină 80 g unt 170 g smântână cu puţine grăsimi …
Read more »Clătite cu icre negre si somon afumat
Ingrediente: 300 g făină 550 ml lapte dulce două ouă 300 g brânză de vaci 100 ml smântână 400 g somon afumat 100 g icre negre sare piper busuioc…
Read more »Ceai: Obiceiurile coreene şi tibetane
In jurul anului 820, oamenii din Ch’a Hsien, astăzi Coreea, au vrut să-şi cultive singuri ceaiul şi să nu-l mai importe mereu din China. Au trimis emisari în China pentru…
Read more »Salată cu ciuperci şi tarhon
Ingrediente: 500 g ciuperci 4 cartofi un ardei iute 4 ouă 100 g măsline negre fără sâmburi o ceapă 3 căţei de usturoi douăi lămâi sare piper ulei de…
Read more »Ciorba de carnati
Ingrediente: 2 cepe 2 cârnaţi 2 linguri făină sare oţet 2 ouă 100 g smântână verdeaţă după gust Mod de preparare: Pui 2 l de apă rece să…
Read more »Biscuiţi din cereale
Ingrediente: 130 g unt 125 g zahăr tos 120 g zahăr pudră 200 g fulgi de cocos 500 g fulgi de cereale 100 g fructe confiate o lingură de…
Read more »Bărcuţe de vinete cu chiftele
Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet…
Read more »Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata
Ingrediente: 500 g caise 300 g unt 170 g zahăr tos 50 g migdale 500 g făină zahăr vanilinat sare praf de copt esenţă de migdale un plic budincă…
Read more »Pizza cu avocado
Ingrediente: 700 g făină două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr 30 g drojdie două bucăţi de avocado un ardei iute 100 g boabe de porumb…
Read more »Budinca de mamaliga cu portocale
Ingrediente: 110 g unt 4 linguri de zahăr 2 ouă 200 g mălai fin 1 păhărel lichior de fructe 1 cub de drojdie 50 g coajă de portocale confiată sare…
Read more »Frigărui cu chifteluţe de peşte
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un cartof doi morcovi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel 400 g brânză de vaci un ou o ceapă pătrunjel sare…
Read more »Placintele impaturite
Ingrediente: 6 linguri ulei 6 linguri lapte 350 g făină sare 1 ou Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi faci un aluat pe care îl împărţi în…
Read more »Papanasi din mamaliga
Ingrediente: 200 g mămăligă (rece sau caldă, rămasă sau făcută chiar pentru papanaşi) 250 g brânză dulce 1 ou 1-2 linguri făină ulei sare Mod de preparare: Fărâmiţezi mămăliga…
Read more »Pui cu prune uscate
Ingrediente: 2 aripi de porţie 1/2 kg prune uscate 1 ceaşcă ulei 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Speli prunele şi el laşi în apă rece timp g…
Read more »Creveţi în două culori cu legume
Ingrediente: 500 g creveţi un albuş o lingură de amidon 400 g legume congelate o linguriţă zahăr brun o linguriţă ghimbir tocat o linguriţă sos de soia iute (opţional)…
Read more »Chec cu legume si un strop de ghimbir
Ingrediente: 150 g mazăre doi morcovi doi dovlecei un ardei gras 4 ouă 150 g făină 100 ml lapte 50 ml smântână un cubuleţ de drojdie 120 g unt…
Read more »Sufle de fructe confiate
Ingrediente: 60 g unt 60 g făină 150 ml lapte 6 ouă 70 g zahăr pudră 2 linguri de fructe confiate pesmet Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui laptele…
Read more »Gogosele de cartofi cu cascaval
Ingrediente : 6-8 cartofi 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 ml ulei pentru prăjit sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi fierbi…
Read more »Desert cu nuca de cocos si stafide
Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de…
Read more »Supa de gris rumenit
Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare Mod de preparare:…
Read more »Cârnati cu ouă si legume la tigaie
Ingrediente: 200 g cârnaţi cabanos 2 ardei graşi galbeni, roşii, verzi 4-5 cartofi 5 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri pastă de ardei (dacă ai, dacă nu, pune…
Read more »Plachie de fasole verde cu lapte
Ingrediente: 800 g fasole verde 2 cepe 3-4 ardei graşi 2 căpăţâni usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia de ardei 100 ml lapte 100 ml apă 2 roşii 1…
Read more »Galuste cu malai si parmezan
Ingrediente galuste: 300 g malai fin 30 g unt 50 g parmezan sare Ingrediente sos: 400 g pulpa de rosii 1/2 ceapa ulei de masline sare piper …
Read more »Dovlecei cu smantana si chimen
Ingrediente: 4 dovlecei 30 g unt 125 ml smântână 1/2 linguriţă chimen 2 linguri ulei sare piper 1 lămâie Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi-i…
Read more »Salată ţărănească
Ingrediente : 1 salată verde 100 g cârnaţi afumaţi 1 ardei gras 1 ceapă 1 conopidă mică 2 roşii 2 linguri ulei 1 linguriţă oţet 1 legătură mărar sare…
Read more »Ingheţată cu biscuiţi
Ingrediente : 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri pline cu vârf de nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat 1…
Read more »Chec fără grăsime
Ingrediente: 4 ouă 6 linguri rase de zahăr 6 linguri rase de amidon 2 1/2 linguri pline cu vârf cu făină 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Freci…
Read more »Ruladă din ouă cu orez
Ingrediente foaie : 2 ouă 150 ml lapte 1 lingură unt 20 g făină Ingrediente umplutură : 3 linguri orez 1 ceapă mică 1 ou + 1 albuş crud sare…
Read more »Găluşte cu sos de roşii
Ingrediente: 200 g griş 1 sare 1 linguriţă zahăr 1 l lapte 100 g unt 2 ouă 3 roşii Mod de preparare: Fierbi laptele cu 50 g de…
Read more »Pui marinat la gratar
Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 linguri muştar 3 linguri miere 3 linguriţe susan 1 lingură cuişoare 3 linguri ulei zeama unei lămâi sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »Găluşte cu pere şi alune
Ingrediente: 500 g cartofi 1 lingură unt 3 pere 1 ou 100 g griş 100 g făină 200 g alune nesărate coaja rasă a unei lămâi 2 linguri zahăr pudră…
Read more »Şniţele de caşcaval
Ingrediente: 300 g caşcaval 2 ouă 2 linguri muştar 1 ceapă 6 fire pătrunjel 4 felii pâine uscată sare Mod de preparare: Tai
File de peste cu legume la cuptor
Ingrediente: 1,5 kg crap file 2 kg cartofi roşii 3 ardei graşi 3 roşii 3 cepe 150 g slănină afumată 400 ml smântână 3 linguriţe boia dulce 3 linguri ulei…
Read more »Reteta zilei: Ciorbă de pui cu legume
Ciorbă de pui cu legume din: carne de pui, morcovi, ceapa, telina, bulion, bors, cartofi, pastarnac, sare, piper, ulei, oua, delikat, patrunjel. Ingrediente: carne de pui dupa gust 3 morcovi…
Read more »Chiftelute pane
Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi 6 ouă 1 cană făină 1 ceapă 1 cartof mare 1 felie pâine 1 legătură mărar sare piper …
Read more »Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
Ingrediente : 500 g fasole albă 350 g cârnaţi afumaţi 1 lingură făină crenguţe tarhon 1linguriţă zahăr 100 g smântână ulei oţet sare după gust Mod de preparare: Alegi…
Read more »Panforte
Ingrediente: 125 g migdale 75 g alune 235 g coajă de lămâie tocata 60 g făină o linguriţă de scorţişoară măcinată o jumătate de linguriţă de cuişoare măcinate o…
Read more »Salata de vinete cu branza
Ingrediente: 4 vinete 1 dovlecel 1 ceapă 3 linguri telemea rasă 3 linguri maioneză sare ulei Mod de preparare: Coci vinetele pe aragaz, apoi le presari cu sare şi le…
Read more »Cocktail cu 3 arome
Ingrediente: 20 ml lichior de cafea 40 ml cafea la filtru 20 ml whisky 100 ml frişcă lichidă 2-3 linguriţe cremă de whisky 40 ml lichior de curacao …
Read more »Risotto milanez
Ingrediente: un litru de supă un sfert de linguriţă de pudră de şofran 75 g de unt o ceapă de mărime medie foarte fin tocată 300 g orez arborio…
Read more »Portofele cu struguri
Ingrediente aluat : 400 g făină 1 cană lapte 1 pachet margarină 2 linguri ulei sare Ingrediente umplutură : l strugure alb 1 strugure roşu 1 lingură de esenţă de…
Read more »Rulouri de ardei marinaţi
Ingrediente: 4 ardei graşi divers coloraţi 1 piept de pui 100 g smântână ulei cimbru sare piper 2-3 căţei de usturoi 2 linguri oţet 1 legătură mărar Mod de…
Read more »Cocktail Curcubeu
Ingrediente: 100 ml lichior de oua 50 ml cherry 50 ml suc de portocala cu pulpa 2 bete de napolitane caramel 2 felii de portocala 2 cirese, ca decor…
Read more »Piroşti cu brânză şi pate
Ingrediente: 400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2 triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1 legătură…
Read more »Conopidă cu pui si nucsoara
Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g ciuperci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă prăjită un ou…
Read more »Balmus
Ingrediente: 400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare Mod de preparare: Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi…
Read more »Prăjitură caramel
Ingrediente: 1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni zahăr 500-600 ml lapte 4-5 linguri făină 100 g margarină Ingrediente glazură: 12 linguri zahăr 6…
Read more »Vinete umplute cu carne de vita
Ingrediente: 3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1 cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 roşie…
Read more »Răspandirea ceaiului in afara Chinei
Ceaiul a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în Japonia şi Coreea, şi apoi…
Read more »Ingheţată de mere
Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zeama de lămâie, adaugi zahărul…
Read more »Pui picant cu legume de toamnă
Ingrediente: 1 piept de pui 5 gogoşari 2 vinete roşii 1 ardei iute boia dulce sare piper 1 legătură marar Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le prăjeşti…
Read more »Salata cu legume si carne de vitel
Ingrediente: 2-3 ardei graşi 4 roşii 2 cepe 300 g carne de viţel 100 g caşcaval 2 căţei usturoi 1 legătură verdeaţă 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare…
Read more »Crema din must si miez de nuca
Ingrediente : 1,5 l must 3 linguri făină 5 linguri miere 500 g nucă Mod de preparare: Fierbi mustul până scade la un sfert din cantitate şi devine concentrat.…
Read more »Piersici cu orez
Ingrediente: 4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 12 piersici 3 linguri zahăr + 4 linguri zahăr 4 albuşuri + 200 g zahăr Mod de…
Read more »Ţuşpais cu carne de porc
Ingrediente: l dovlecel mare 1 kg carne de porc 5-6 căţei de usturoi 1 legătură mărar 4-5 roşii 4 linguri făină 11 lapte acru 100 ml ulei 2-3 foi de…
Read more »Crochete de carne cu ciuperci
Ingrediente: 250 g carne 200 g şuncă 1 ceapă 4-5 ciuperci 3 ouă 20 g unt 2 linguri pesmet 200 ml ulei 2 linguri făină sare piper pătrunjel Mod…
Read more »Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin
Ingrediente: o pulpa de miel un pahar de vin roze piper boabe si macinat sare 3-4 catei de usturoi 4 cartofi feliute de sunca rozmarin 20 g unt 1-2…
Read more »Plăcintă cu vinete si măsline
Ingrediente: 500 g vinete 2 roşii 50 g măsline negre 200 g făină 80 g unt 4 ouă 100 g caşcaval 200 g smântână busuioc ulei sare piper Mod…
Read more »Cocktail englezesc
Ingrediente: 50 ml ceai de portocale 50 ml vin rosu dulce 100 ml sampanie zeama de la o jumatate de lamaie verde 2 felii de lamaie pentru ornat 3…
Read more »Cosulete cu branza feta si icre de crap
Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml apă 50 ml ulei 100 g făină 3 ouă un praf sare Pentru umplutură: brânză feta măsline busuioc ulei de măsline icre de crap…
Read more »Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne
Ingrediente: 300 g came macră de vită 300 g piept de pui 4 cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 150 g mazăre 150 g fasole verde 1 ardei…
Read more »Prajitura cu malai, branza si fulgi de cocos
Ingrediente: două căni de zahăr 4 căni de lapte o cană de brânză două căni de mălai două linguri de făină două linguri de margarină 4 ouă o lingură…
Read more »Bolinhos de Bacalhau
Bolinhos de Bacalhau din: cod, unt, arpagic, patrunjel, ceapa, lapte, cartofi, faina, paprica, oua, ulei. Ingrediente: 450 g cod uscat şi desărat o linguriţă de unt două linguriţe de arpagic…
Read more »Platou asortat
Ingrediente: 36 felii salam de Sibiu 4 galbenusuri 2 linguri mustar zeama de lamaie sare piper o lingurita smantana 2-3