Retete de mancare:
Orez cu legume si sos de soia
Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g porumb boabe 300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g salată…
Read more »Prajitura cu branza dulce si mere
Prajitura cu branza dulce si mere din: oua, apa, zahar, ulei, faina, sare, praf de copt, coaja de lamaie, branza de vaci, ou, smantana, zahar, unt, mere, vanilie, scortisoara. Poate…
Read more »Paste cu parmezan şi sos
Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6 roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o linguriţă…
Read more »Pui cu salvie şi legume
Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o portocală un…
Read more »Mititei sirbeşti – Cevapcici
preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel tocată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene mari, curăţate…
Read more »Mămăligă din mei – Escudilla de mijo
preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză sărată,…
Read more »Compot de struguri
Ingrediente: un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare Mod de preparare: Intr-o oală se pune la fiert…
Read more »Legume mexicane
Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciuperci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile,…
Read more »Prajitura scotiana
Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g ciocolată 200…
Read more »Reteta zilei: Orez cu carne tocata de pui
Orez cu carne tocata de pui din: orez, carne tocata de pui, ceapa, curry, sare, piper, frunze de salvie, patrunjel, esenta de rom. Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa…
Read more »Ton la cuptor – Tonno infornato
Ingrediente: o bucată de ton de aproximativ un kg ulei extravirgin de măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare Mod de preparare: Spală bine…
Read more »Punci de portocale
Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g zahăr 200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie…
Read more »Calamar umplut cu legume
Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole verde…
Read more »Sos Huancaina
O reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific peruan Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă…
Read more »Salată de calamar cu sos alb
Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de…
Read more »Tortellini cu sfeclă roşie
Ingrediente: 500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250 g brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă…
Read more »Fileuri de hering cu legume
Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură…
Read more »Pithale
O reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan…
Read more »Tarte cu nectarine
Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe…
Read more »Salată de paste, naut si pui
Ingrediente: 300 g tăiţei un piept de pui 100 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 100 g seminţe de susan 100 g caşcaval o legătură de pătrunjel…
Read more »Aperitiv cu mozzarella şi prune
Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă…
Read more »Cannoli
Cannoli din: faina, unt, cacao, ou, zahar, vin de marsala, ulei, branza ricotta, zahar pudra, lapte, ciocolata de casa, dovleac, coaja de portocala. Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g…
Read more »Pizza cu ansoa
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două…
Read more »Dulceata de mere
Ingrediente: 2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton) Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se taie…
Read more »Ruladă cu gem de coacăze
Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos 25 g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă…
Read more »Midii umplute – Cozze ripiene
Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano Mod de…
Read more »Aperitiv cu anşoa şi caşcaval
Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline verzi fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf de linguriţă…
Read more »Medalion de crap cu piure
Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două…
Read more »Clătite cu garnitură de mazăre
Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două ouă o ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă sare…
Read more »Cuşcuş cu carne de oaie
Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi doi morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline…
Read more »Pacheţele cu nuci şi cafea
Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea…
Read more »Leche Asada
preparat specific peruan Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8
Chiftele cu piept de pui şi sos
Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o jumătate de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet 100 g…
Read more »Tartă cu fructe de pădure si glazura de fructe
Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml iaurt gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500…
Read more »Clătite mexicane
Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă condimente (sare, piper,…
Read more »Borş cu caltaboş
Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel sare piper Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a…
Read more »Flori cu brînză de capră
Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură de mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă…
Read more »Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle
Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei de măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi zahăr Mod…
Read more »Prăjitură cu marmeladă
Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de copt 500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de…
Read more »Reteta zilei: Fasole verde cu vita
Fasole verde cu vita din: pulpa de vitel, apa, sare, fasole verde, morcov, telina, ceapa, ulei, sare, patrunjel, pasta de rosii. Ingrediente: pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole…
Read more »Frigărui cu vită marinată
Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă 3 căţei de usturoi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt…
Read more »Sos mexican
Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute (chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr sare piper…
Read more »Peste cu salată
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină un măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei de măsline…
Read more »Tortellini cu sos de brînză
Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai 100 ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g alune 50…
Read more »Scoarta de copac cu nuca (desert)
Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml apă 200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de pudră de scorţişoară…
Read more »Cocktail Roy Rogers
Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar înalt, fără picior,…
Read more »Antricoate de miel cu usturoi
Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6 căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un ardei…
Read more »Salată de vară cu chifteluţe
O reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano, busuioc, sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti…
Read more »Tacos cu carne tocata
O reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare dulce, varza si smantana. Ingrediente: 500 g carne tocată 300 ml bere o ceapă mare tăiată mărunt 100…
Read more »Tambli
O reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos, tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei chile roşii 3-4 căţei de usturoi…
Read more »Ceviche de Pescado
O reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete, usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina, coriandru, frunze de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat…
Read more »Plăcintă cu brînză dulce
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g…
Read more »Desert cu banane
Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră 100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat o…
Read more »Tocăniţă de cartofi cu peşte
Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel sare piper mălai salată…
Read more »Porc Chile Verde
Ingrediente: 8 bucati de chiles o lingură de chimen persan două linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4…
Read more »Curry de orez cu scoici
Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry 150 ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline…
Read more »Supă cremă de sfeclă
Ingrediente: o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de supă de legume sare piper negru smântână Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe jumătate,…
Read more »Cocktail Greta Garbo
Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml sirop de rodii puţină cremă de mentă Mod de preparare: Se introduc toate…
Read more »Coşuleţe cu legume
Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g roşii 300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei de…
Read more »Mazăre cu rinichi de porc
Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere…
Read more »Dovlecei umpluţi cu legume
Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi 100 g…
Read more »Ratatouille simplu
Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vinete 450 g dovlecei 4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă de piper negru…
Read more »Pui cu salată de varză şi nucă
Ingrediente: un pui 700 g varză 200 g miezuri de nucă ulei de măsline două fire de busuioc verde o lămâie doi ardei graşi roşii
Cartofi ca la Bistriţa
Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper zeamă de carne sau de oase Mod de preparare: Se taie felii cartofii curăţaţi de…
Read more »Mîncare ardelenească de fasole verde
Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion 100-150 g slănină sau costiţă afumată 4 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi două linguriţe de făină…
Read more »Pilaf de legume cu peşte
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de ceapă verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu seminţe două…
Read more »Supă de pui cu paste
Ingrediente: un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in suc propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon…
Read more »Supă sănătoasă de legume
Ingrediente: două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru copt o jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau morcovi) o conservă de supă…
Read more »Sote de ficat de porc
Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin…
Read more »Arroz con Pollo
Arroz con Pollo din: piept de pui, usturoi, ceapa, ulei de masline, orez, supa de pui, coriandru, mazare, ardei iuti, sare, piper. preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui…
Read more »Plăcintă cu dovlecei
Ingrediente: 250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce (de vaci) 2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de usturoi sare piper ulei …
Read more »Brioşe cu ciocolată
Ingrediente: 200 g struguri albi 200 g ciocolată albă 4 ouă 125 ml ulei, 200 g zahăr tos 250 g făină o linguriţă de pudră de scorţişoară două flori…
Read more »Paste cu brânză, legume si fructe de mango
Ingrediente: 400 g paste cu brânză două gulii două fructe de mango doi morcovi o legătură de ceapă verde 300 g fasole mange-tout o ţelină ulei de măsline sare…
Read more »Ciorba de cartofi cu zer
Ingrediente: 300 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 linguri smântână Mod de…
Read more »Prăjitură cu mere şi gem
Ingrediente: 500 g mere 250 g unt 4 ouă 300 g zahăr 200 ml lapte dulce 400 g făină praf de copt zahăr vanilinat un borcan cu gem de…
Read more »Legume gratinate cu cârnaţi
Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti doi morcovi o ţelină mai mare 6 bucăţi de porumb baby două fructe de mango 500 g broccoli 200 g ciuperci pleurotus o ceapă ulei…
Read more »Rulouri cu surimi
Ingrediente: 150 g orez pentru sushi 150 g batoane de surimi două linguri de oţet de orez o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o jumătate de…
Read more »Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nuca
Ingrediente: 800 g ciuperci doi cartofi o ţelină 200 g miezuri de nucă ulei de măsline două linguri de sos de soia sare piper o frunză de dafin 8 boabe…
Read more »Sos de muştar Dijon
Sos de muştar Dijon din: unt, hasma, vin alb, supa bruna, smantana, mustar dijon. Ingrediente: 20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin alb 300…
Read more »Spumă de frişcă cu fructe
Ingrediente: 400 ml frişcă un plic cu budincă de vanilie instant 400 ml lapte dulce 100 g zmeură 4 piersici 200 g physalis două pliculeţe cu zahăr vanilinat coaja…
Read more »Vită cu usturoi la cuptor
Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 4 roşii pastă de tomate 6 căţei de usturoi 2 ardei capia roşii 2 ardei capia verzi 300 g ciuperci 350 ml vin…
Read more »Piaţa de ceai indoneziană
Cu toate că plantele de ceai sunt menţionate în literatura botanică indoneziană de prin anii 1820, olandezul J. I. L. L. Jacobson este în mare măsură răspunzător de introducerea…
Read more »Baghetă cu pui şi măsline
O reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar, muraturi si sos de…
Read more »Ciorbă cu leuştean
O reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui 100…
Read more »Fasole albă cu sos iute
O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei de masline,…
Read more »Lasagna cu legume
Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii tocaţi o ceapă medie tocată doi…
Read more »Paste cu sos de roşii
Ingrediente: 450 g paste o ceapă 3 linguri de ulei sare piper 780 g roşii din conservă 500 g roşii proaspete 4 linguri de parmezan ras 8 frunze de…
Read more »Scoici umplute
Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie…
Read more »Cocktail Whiskey Sling
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie …
Read more »Lipie aromată
Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g drojdie o linguriţă cu zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri…
Read more »Dulceata de piersici si pepene galben
Ingrediente : 600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g zahăr 300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie Mod de…
Read more »Orez cu sos de mango şi fasole neagră
Ingrediente: o lingură de ulei de măsline două cepe mari tocate un morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de chimion…
Read more »Supa Francine
Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lingură de ulei de rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre piper…
Read more »Melc cu cireşe şi ciocolată
Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată…
Read more »Vinete umplute cu legume
O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4…
Read more »Prajitura cu prune
Ingrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare:
Minitarte cu ciocolată şi prune
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt…
Read more »Coasta de porc la cuptor
Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel Mod de preparare: In borş amestecat cu o cană…
Read more »Cartofi scazuti cu costita
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1…
Read more »Crevete în sos alb
Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă 300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu boia dulce…
Read more »Sandvis pane de dovlecel si caşcaval
Ingrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi caşcavalul felii subţiri, care…
Read more »Arancini cu mazăre şi carne
Arancini cu mazăre şi carne din: orez, unt, oua, rosii, carne de porc, mazare, alune, pesmet, ulei de floarea soarelui, busuioc, sare, piper, rosii cherry. Poate te intereseaza si Cum…
Read more »Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval
Ingrediente: 800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata 40 g margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de…
Read more »Orez cu dovlecei
Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet Mod de preparare: Tai dovleceii…
Read more »Reteta zilei: Pui pe sticla cu condimente
Pui pe sticla cu condimente din: pui, sare, piper, condimente. Ingrediente: 1 pui sare piper alte condiment Mod de preparare: Se spala si se curata puiul, se…
Read more »Ciorbă de conopidă cu măruntaie
Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1 lingură smântână…
Read more »Salată de legume cu sos de muştar
Ingrediente: 1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei gras 1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare Mod de preparare: Cureţi conopida,…
Read more »Muşchi de porc cu sfeclă
Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 morcovi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare…
Read more »Tradiţiile ceaiului in Malaiezia şi Thailanda
In Malaiezia şi Tailanda oamenii beau ceaiul la fel ca în China, deşi, datorită influenţei occidentale, unii adaugă lapte, zahăr sau lămâie. Trăsătura cea mai distinctivă a băutului ceaiului…
Read more »Chec cu tuica
Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr tos 1 cană de făină 1lămâie cu tot cu zeamă şi1/2 din coajă 1 pliculeţ praf de copt 1 pahar de ţuică…
Read more »Sote picant din carne de vita
Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute…
Read more »Sos cremă de ciuperci
Ingrediente: 60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă…
Read more »Săraţele cu alune şi migdale
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă o lingură de ulei de măsline 15 g drojdie 50 g alune 50 g migdale feliate o ceapă doi căţei de usturoi…
Read more »Somon delice cu icre negre
Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată Mod de preparare:…
Read more »Ruladă cu alune
Ingrediente: 6 ouă 120 g zahăr tos 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g zahăr pudră 200 ml frişca o lămâie 250 g alune 150 g făină 400 ml…
Read more »Gutui umplute cu carne
Ingrediente: 8 gutui 600 g carne tocată de vita 1 ou 5 linguriţe de zahăr 1 linguriţă făină 150 g unt sare piper după gust Mod de preparare:…
Read more »Pilaf cu carne de iepure
Ingrediente: 350 g orez 800 g carne de iepure două cepe două linguri de făină 500 g ciuperci o lingură de muştar cu seminţe 250 ml vin alb o…
Read more »Salată de caracatită marinată
Ingrediente: 4 caracatiţe 500 ml vin alb două tije de ţelină doi morcovi pătrunjel usturoi lămîie o frunză de dafin o ceapă albă mică 100 ml ulei de măsline…
Read more »Legume cu carpaccio
Ingrediente: 450 g broccoli doi ardei graşi o vânătă 500 g roşii o ceapă un morcov doi dovlecei 300 g carpaccio o lingură de zahăr tos o linguriţă de…
Read more »Tort cu ciocolată şi caise
O retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs, ciocolata, unt si nuca macinata Ingrediente:…
Read more »Limba cu stafide si masline
Ingrediente: 1,5 kg limbă vită 1/2 pachet de margarină 2 linguri făină 1/2 cană vin roşu 2 linguri stafide 100 g măsline negre 2 linguri zahăr 2 linguri bulion…
Read more »Tartă cu măsline
Ingrediente: 800 g făină 250 ml apă 30 g drojdie 160 ml ulei două ouă o lingură de zahăr 500 g fasole verde 300 g mazăre 500 g ciuperci…
Read more »Broccoli cu ansoa
Ingrediente: un kilogram broccoli 300 g anşoa din conservă muştar cu seminţe 8 căţei de usturoi un gălbenuş 250 ml ulei o jumătate de lămâie apă minerală busuioc uscat…
Read more »Rulouri cu chimen
Ingrediente: 550 g făină 5 g drojdie uscată o linguriţă de zahăr tos 220 ml apă 5 ouă 120 g unt 500 g şuncă 350 g caşcaval o legătură…
Read more »Supă de pîine sau papară – Soupe au pain ou panade
Puneţi într-un vas 2-3 litri de apă rece şi 250 g pîine ruptă în bucăţi mici. Aduceţi la fierbere. La primul clocot trageţi vasul la marginea maşinii de gătit…
Read more »Turnuleţe cu peşte
O retete de turnulete cu foitaj, fileuri de peste, cartofi, telina, ceapa, rosii, capere, sare, piper, ulei de masline, castraveti, oua si unt. Ingrediente: un pachet de foitaj un kilogram…
Read more »Pui cu ardei gras si măsline
Ingrediente: 1 kg 1 kg ardei graşi 100 g măsline 1/2 pahar vin alb 1 ceapă 1/2 ceaşcă unt 1 pahar apă 2-3 fire tarhon ulei sare piper …
Read more »Tocăniţă de ficătei cu mărar
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2 cepe 4 roşii 2 ardei graşi 2 linguri smântână 1 pahar vin alb 2 legături mărar boia dulce sare piper ulei …
Read more »Cotlete de sfeclă în sos
Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în felii (cotlete) şi apoi în bastonaşe, pe care le puneţi în apă amestecată cu lapte sau cu oţet,