Retete de mancare:
Sufleu de legume cu cabanos
O reteta delicioasa de sufleu de legume cu cabanos din: dovlecei, cabanosi, rosii, oua, cascacal, paine, unt, lapte, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 4 cabanoşi 750 g…
Read more »Conopidă cu ciuperci la cuptor
Ingrediente: 1 conopidă mare 200 g ciuperci 2 linguri făină 2 linguri unt 2 căni lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu…
Read more »Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci
Ingrediente: 100 g brânză de vaci 80 g unt 2 gălbenuşuri + 1 ou 100 g făină 1 linguriţă zahăr puţin lapte rece 500 g prune 100 g pesmet 3…
Read more »Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune
Ingrediente: 300 ml lapte 500 ml smântână dulce pentru frişcă zahăr vanilat sau baton de vanilie 150 g zahăr pudră 2-3 linguri cacao 6 pişcoturi cu alune căpşuni …
Read more »Vinete cu cârnati la cuptor
Ingrediente: 2 vinete 3 roşii 3 ouă 2 cârnăciori afumat 1 cană suc de roşii 200 g caşcaval 1 lingură unt sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le…
Read more »Tocanita de pui cu legume si lamaie
Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 2 cepe 2 ardei graşi 5 căţei de usturoi 2 roşii 2 felioare de lămâie 1 foaie dafin sare piper Mod de preparare:…
Read more »Cocktail Rooms Frappe
Ingrediente: îngheţată de vanilie cafea solubilă suc de portocale zahăr brun gheaţă pisată Mod de preparare: Se adaugă îngheţata, cafeaua solubilă, sucul de portocale şi zahărul în blender.…
Read more »Rulouri de curcan cu vinete
Ingrediente : 1 piept de curcan 2 vinete 600 g roşii 6 linguri ulei 1 lingură unt 1/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi, le tai…
Read more »Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale
Ingrediente: un piept mare de curcan 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura pattrunjel rozmarin 2-3 cepe sare piper 1-2 linguri pesmet o capatana de usturoi 3-4…
Read more »Risotto pescatore
Ingrediente: 70 gr riso carnaroli 100 gr cozze 100 gr vongole 40 gr calamari 40 gr caracatita 40 gr creveti 6 ml ulei de masline 10 gr ceapa alba…
Read more »Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor
Ingrediente : 1 kg muşchi de viţel 150 g salam uscat 2 ardei roşii 2 ardei galbeni 2 căţei de usturoi 8 cepe mici rozmarin busuioc 100 ml vin alb…
Read more »Ardei copţi umpluţi cu carne
Ingrediente: 3 ardei divers coloraţi 1/2 piept de pui 1 morcov mic 1 rădăcină de pătrunjel mică 1 roşie 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă ulei 1 fir de…
Read more »Ciorbă din Tara Moţilor
Ingrediente: 1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de…
Read more »Tort cu blat de nucă şi cremă de gutui
Ingrediente blat: 200 g făină 150 g unt 150 g zahăr 3 ouă 100 g nuci 75 ml lapte 2 pliculeţe praf de copt Ingrediente crema : 750 g gutui…
Read more »File de şalău cu sos de portocale
Ingrediente: 6 bucati file de salau 3-4 portocale 50 g unt 1 lingura de zahar sare piper 1-2 linguri pesmet 2-3 linguri vin alb demidulce piper boabe rosu pastai…
Read more »Conopidă cu carne la cuptor
Ingrediente: 1 conopidă mare 500 g carne de vită 200 g brânză telemea 4 cepe 1 ou 3 linguri pastă de tomate 1 legătură mărar şi una de pătrunjel 2-3…
Read more »Chiftelute la gratar
Ingrediente: 100 g carne de vită 1/4 ouă 1 felie pâine de o zi 1 căţel de usturoi 1 cartof 1 lingură apă caldă 2-3 fire pătrunjel verde Mod…
Read more »Vinete cu caşcaval la cuptor
Ingrediente: 2 vinete 3 roşii 100 g caşcaval 3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel busuioc 2 linguriţe oţet ulei sare piper Mod de preparare: Tai vinetele felii, le…
Read more »Cialada cu fructe şi cremă Chantily
Ingrediente: 50 gr unt 90 gr faina 90 gr zahar 2 galbenusuri de ou 50 g frisca 40 gr fructe de sezon Mod de preparare: Se amestecă untul,…
Read more »Tartă cu ton şi spanac
Ingrediente aluat: 200 g făină 100 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă apă rece sare Ingrediente umplutură: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator 20 g unt…
Read more »Ciolan de porc in aspic cu muraturi
Ingrediente: un ciolan de porc afumat 45 g gelatină 50 ml oţet de mere un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5…
Read more »Pui cu orez si conopida
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ceapă potrivit de mare 1 conopidă mai mică (se poate folosi şi de la congelator) 250 g orez cu bobul lung rozmarin sare…
Read more »Cocktail Fruit Frappe
Ingrediente: gheaţă pisată cafea îngheţată de vanilie sirop de fructe frişcă zahăr brun Mod de preparare: Se amestecă în blender cafeaîua, îngheţata, frişca, siropul de fructe şi zahărul.…
Read more »Musaca de dovlecei cu vinete
Ingrediente: 2 dovlecei 4 vinete 5 ouă 3-4 cepe potrivite 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi dovlecelul,…
Read more »Roşii umplute cu brânză la cuptor
Ingrediente: 4 roşii 100 g brânză frământată sau telemea 2 ouă Ingrediente sos: 200 g margarină 400 ml lapte 1 legătură mărar 20 g făină 100 ml suc de lămâie…
Read more »Prăjitură cu prune si cremă de vanilie
Ingrediente : 2 ouă 80 g unt sau margarină 150 g iaurt sau 150 ml lapte dulce 1 plic praf de de copt 2 căni făină 1 şi 1/2 căni…
Read more »Obleti prajiti cu salata verde
Ingrediente: 1 kg obleţi (peştişori) 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare făină ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi peştişorii foarte bine şi…
Read more »Apfeltorte (Tort de mere)
Ingrediente: 2 ceşti făină 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 ceaşcă unt 2 linguriţe praf de copt 2/3 ceaşcă de lapte 4-5 mere Ingrediente glazură: 1 ceaşcă zahăr 1/2…
Read more »Tartă cu sardine
Ingrediente aluat: 300 g făină 25 g drojdie 45 ml ulei 150 ml apă sare Ingrediente umplutură: 2 cutii sardine în ulei 3 roşii 2 linguri ulei 1 lingură vin…
Read more »Tartine cu pastă de măsline
Ingrediente: 500 g măsline 2-3 linguri ulei 1 pâine de o zi 10 nuci Mod de preparare: Tai pâinea felii, le tai în jumătate şi le prăjeşti. Cureţi apoi…
Read more »Pui aromat la cuptor
Ingrediente: 1 kg pulpe de pui 5 căţei usturoi 4 linguri caşcaval ras 4 linguri ulei 3 roşii 1 lingură cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Speli bucăţile…
Read more »Supă de dovlecel cu mărar
Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ardei gras 1 cană lapte 2 linguri făină 1 legătură mărar 1 linguriţă boia dulce ulei sare Mod de p
Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă
Ingrediente: 1/2 kg dovlecei 200 g mazăre verde 2-3 roşii 1 ceapă 1 legătură verdeaţă ulei sare Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi cureţi şi-i tai cuburi. Speli…
Read more »Salată de legume cu mujdei
Ingrediente: 4 cartofi mari 3 roşii 3 castraveţi căpăţână de usturoi ulei oţet sare Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi…
Read more »Supă – cremă de legume cu frigănele
Ingrediente: 4-5 bucheţele de conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 mână de fasole verde congelată 6 gogoşari 1 rădăcină pătrunjel 100 g unt 150 g smântână 1 legătură pătrunjel sare…
Read more »Reteta zilei: Tocana de legume cu ciocanele de pui
Tocana de legume cu ciocanele de pui din: ciocanele de pui, vanata, morcov, ceapa, cartofi, usturoi, sare, piper, vegeta, bulion. Ingrediente: 8 ciocanele de pui(sau 4 pulpe intregi) 1 vanata…
Read more »Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi
Ingrediente: 200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă corcoduşe 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o scurgi de prima…
Read more »Desert cu prune şi fulgi de orez
Ingrediente: 10-12 biscuiţi 172 kg prune 2 lămâi 2 linguri miere 1 lingură alune tocate 4 linguri fulgi de orez 2 linguri esenţă de rom Mod de preparare: Stropeşti…
Read more »Dovlecei cu roşii la cuptor
Ingrtediente: 4 dovlecei 500 g roşii 1 ceapă 100 g măsline negre 2 foi de dafin 1 căţel de usturoi 4 linguri caşcaval ras 2-3 frunze de ţelină cimbru busuioc…
Read more »Aperitiv cu foi şi 4 umpluturi
Ingrediente foaie: 3 ouă 8 linguri ulei 13 linguri lapte 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 550 – 600 g făină sare Ingrediente umplutura: 100 g şuncă presată…
Read more »Cocktail Ramos Fizz
Pahar: old-fashioned Decor: felie de lime Ingrediente: 75 ml gin 10 ml lapte 10 ml double cream (frişca lichidă) 15 ml fresh limejuice 15 ml fresh lemon juice…
Read more »Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi
Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un praf de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor Mod de preparare: Se…
Read more »Galuste de capsuni in sos de cacao
Ingrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g căpşuni 7 linguri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400 ml lapte…
Read more »File de şalau in aspic cu legume
Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2 lămâi zeama…
Read more »Tort cu cremă de iaurt şi vişine
Ingrediente blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g iaurt 2…
Read more »Spuma de vanilie cu piure de portocale
Spuma de vanilie cu piure de portocale din: portocale, budinca de vanilie, frisca, zahar tos, zahar vanilat, galbenusuri, baton de vanilie, lapte. Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de…
Read more »Prăjitură cu biscuiţi şi nucă
Ingrediente: 1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri cacao 100 g miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare …
Read more »Recado de adobo
preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frunze de oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi fript pe grătar 6 cuişoare…
Read more »Snitel de cas
Ingrediente: 1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri pesmet ulei sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de clătite…
Read more »Mâncare de mazăre cu cârnaţi
Ingrediente: 1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml lapte 1-2 cârnaţi afumaţi de casă sare piper Mod de preparare: Speli mazărea, o fierbi…
Read more »Tort cu 3 creme de brânză si fructe
Ingrediente blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt Ingrediente crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4 linguri dulceaţă de afine…
Read more »Dovleac pane
Ingrediente : 1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 100 ml ulei Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai felii…
Read more »Cocktail Mint Latte
Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea Mod de preparare Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă şi apoi spuma de lapte.…
Read more »Chifteluţe din pate
Ingrediente : 200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g brânză de vaci ulei pesmet Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea înmuiată în…
Read more »Cozi de creveţi cu flan de sparanghel
Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti black tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate
Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina alba 1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20…
Read more »Dovlecei cu sos de lamaie
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei 1 linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Ruladă de peşte cu legume
Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 morcov 1/2 ţelină 1 felie caşcaval 100 g kaizer 1 ceapă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper…
Read more »Cocktail Elixir
Pahar: highball Decor: frunză de mentă Ingrediente: 45 ml green Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml sugar syrup Top-up soda …
Read more »Salata cu telemea si ardei iute
Ingrediente: 2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1 castravete 300 g brânză telemea 1 ceapă 20 măsline negre 4 linguri ulei piper 1 lingură suc…
Read more »Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana
Ingrediente : 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4 linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt Mod de…
Read more »Sufleu de mentă
Ingrediente : 1/2 l lapte + 2 linguri lapte 1 mână frunze de mentă proaspătă 2 linguri amidon 3 ouă 2 linguri zahăr Mod de preparare: Pui la fiert…
Read more »Sufleu de carne cu maghiran
Ingrediente: 150 g carne de vită maghiran 1 linguriţă unt 1 ou 1 lingură griş 1 morcov mic sare Mod de preparare: Fierbi carnea în apă şi apoi…
Read more »Ciorbă din Tara Oaşului
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1 roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel
Chec cu cireşe
Ingrediente: 100 g margarina 100 g zahăr pudră 3 ouă 200 g făină 50 ml lapte 1 linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lingură…
Read more »Prăjitură cu cremă de dovleac
Ingrediente blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă: 500…
Read more »Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz
O reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi, rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente:…
Read more »Rasol de vită cu sos de mărar
Ingrediente : 600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar Mod de preparare: Speli carnea şi…
Read more »Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură
O reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie, ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de ciocolata si dulceata de zmeura Ingrediente îngheţată…
Read more »Supă de dovlecei cu lapte
Ingrediente : 1 dovlecel de 250 g 350 ml lapte 10 g griş 172 linguriţă unt 1 linguriţă miere 1-2 fire pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl…
Read more »Tiramisu
Ingrediente: 500 g brânză mascarpone 3 ouă 3 linguriţe zahăr cafea caldă pentru 6 persoane 1 pachet biscuiţi sau i pachet pişcoturi 2 linguriţe cacao Mod de preparare: Amesteci…
Read more »Tăietei cu şuncă si legume
Ingrediente: 200 g tăieţei 100 g şuncă 1 ceapă 1 ardei gras sare piper ulei Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu puţină sare şi când sunt gata…
Read more »Spaghete cu smântână şi peşte
Ingrediente : 200 g spaghete sau macaroane 200 g peşte în ulei 200 g smântână 2 cepe 3 căţei de usturoi ulei sare 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare:…
Read more »Cocktail Milk & Honey Martini
Pahar: martini Decor: nucşoară rasă Ingrediente: 60 ml scotch blended whisky 2 linguriţe de bar miere 15 ml lichior de miere 10 ml double cream 10 ml lapte …
Read more »Avocado umplut
preparat specific mexican Ingrediente: pentru avocado: 1/4 de cană de oţet o lingură de suc de lămâie sare piper 1/2 de cană de ulei de măsline sau ulei vegetal…
Read more »Salsa pico de gailo (salsa mexicana)
preparat specific mexican – sos mexican Ingrediente: o cană şi 1/2 de ceapă albă tocată mărunt 4 roşii mai mari (cam de un kg), descojite, fără seminţe şi tocate…
Read more »Prăjitură cu cremă de rahat
Ingrediente: 1 pachet foi de prăjitură 1 kg rahat 1 lămâie mare 1 pachet unt 1 cană apă 2 linguriţe zahăr 1 esenţă de vanilie Mod de preparare: Tai…
Read more »Prăjitură Vassilopita
Ingrediente aluat: 350 g făină 70 g zahăr 50 g unt topit 80 ml lapte cald 10 g drojdie proaspătă 2 ouă 1 portocală 1 lămâie sare scorţişoară coriandru Ingrediente…
Read more »Placinta slovena
Ingrediente aluat: 300 g făină 5 linguri apă caldă 4 linguri vin 1 lingură zahăr 2 linguri unt topit sare Ingrediente umplutura de mac: 400 g seminţe de mac 200…
Read more »Salata cu spanac, cascaval si sana
Ingrediente: 2 salate verzi 1 mână spanac 1 ceapă verde 1 ardei 1 roşie 1 castravete 2 ridichi 150 g şuncă 100 g caşcaval 100 ml sana sau chefir ulei…
Read more »Prăjitură cu fulgi de ciocolată
Ingrediente: 7 ouă 1 pahar zahăr 1/2 lămâie 1 pahar ulei 250 g făină 200 g ciocolată de menaj 1 plic praf de copt sare Mod de preparare: Amesteci…
Read more »Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 50 g unt sau margarina 250 g cascaval 4 oua sare 100 ml smantana 300 g carnati de casa o cutie de iaurt frunzulite…
Read more »Creveti mari pe pat de spanac
Ingrediente: 3 creveti mari 150 g spanac 50 g pasta filo 30 g sos thai ulei extravirgin de masline sare piper Mod de preparare: Creveţii se înfăşoară în…
Read more »Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad
preparat specific thailandez Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut în apă timp de o oră şi scurs 500 ml lapte de cocos gros 4 linguri de zahăr un…
Read more »Tăiţei din orez prăjit amestecat cu vită tocată – Kway-tiaow nuea sab
O reteta de taitei din orez prajit cu ceapa, carne de vita, sos de soia, sos de peste, faina de porumb, usturoi, sos negru de soia, oua de prepelita, frunze…
Read more »Fasole verde cu pui şi brânză
O reteta de fasole verde cu lapte, smantana, cascaval, branza telemea, unt, oua, faina, piept de pui, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1,5 kg fasole verde 200 ml lapte 300…
Read more »Pane de varză cu şuncă şi caşcaval
Ingrediente: 1 varză dulce 150 g şuncă 150 g caşcaval 4 linguri făină 4 linguri pesmet 3-4 ouă sare Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită cu sare…
Read more »Salată de ridichi cu branza telemea
Ingrediente: 2 legături ridichi 200 g brânză telemea 1 legătură mărar sare piper ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi ridichile şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari.…
Read more »Salată de morcovi şi avocado
Ingrediente: 50 g stafide 4 morcovi 2 fructe de avocado zeamă de lămâie 150 ml suc de portocale ulei de măsline praf de ghimbir sare şi piper Mod…
Read more »Friptură de vită cu garnitură
Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia de ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru prajit Mod de preparare: Se bate…
Read more »Prajitura cu branza si caise fara aluat
Ingrediente: 500 g brânză moale de vaci 300 g caise 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lingură făină 1…
Read more »Pui umplut cu ardei copt
Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 bucăţi piept de pui 100 g şunculiţă afumată 100 g carne tocată 11 supă de legume ulei sare piper oţet rozmarin Mod…
Read more »Borş cu perişoare de dovlecel
Ingrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 1 ceaşcă orez 1 cană borş Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar…
Read more »Ciupercute umplute cu cascaval
O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu cascaval din: ciuperci, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval, pesmet, ceapa, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura…
Read more »Fasole verde cu crochete de cartofi
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 cartofi mari 1 ou 3 linguri făină 2 cepe 2 linguri bulion sare piper zahăr ulei pesmet Mod de preparare: Cureţi fasolea, ceapa…
Read more »Lasagna delicioasă
Ingrediente: 1 morcov 2 tulpini de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 1
Pulpa de miel cu cartofi
Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru ulei de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu Mod de preparare : Se împarte pulpa…
Read more »Anghinare prăjită
Se curata 4 bucati anghinare, se taie partea de dedesubt, apoi varful. Se scobeste fiecare bucata si se taie in patru. Se dau prin faina si ou. Se prajesc…
Read more »Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval
Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval din: cartofi, oua, smantana, iaurt, carnati, unt, cascaval. Ingrediente: 1 kg de cartofi 4 oua o cutie de smantana o cutie de iaurt 2…
Read more »Tarte cu crema şi frişcă
Ingrediente: 300 g făina 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr vanilat un vărf de cutit sare 500 g cremă de vanilie 200 ml lapte 200…
Read more »Peste cu solzi de cartofi
Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat 3 cartofi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 lămâie 125 g unt pentru gătit 50 g unt pentru final sare piper Mod…
Read more »Salată de ton cu paste şi maioneză
Ingrediente: 2 cutii ton în ulei 2-3 castraveţi verzi 2 ardei graşi 2-3 linguri maioneză 250 g paste sare piper coriandru 2-3 frunze de salată Mod de preparare: Fierbi…
Read more »Chiftelute de varza
Ingrediente: 1 varză nouă 3 morcovi 2 rădăcini păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 căpăţână de usturoi 2 ouă piper condimente frunze de mărar şi pătrunjel făină ulei…
Read more »Salată de orez cu ardei si ton
Ingrediente: 200 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 roşii 10 măsline verzi 1 conservă ton cu ulei 1 lămâie sare piper busuioc ulei de masline…
Read more »Salata de vinete cu ulei si sare
Ingrediente: 3 kg vinete sare ulei cat cuprinde Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs se toaca, se…
Read more »Taitei cu pui si legume
O reteta de taitei din orez cu pui, creveti, oua, boabe de soia, ridichi, ueli, ceapa, usturoi, chili rosu, otet, boabe de fasole, lamaie, varza alba si alune macinate Ingrediente:…
Read more »Bărcute cu chiftelute de carne si cartofi
Ingrediente: 500 g came tocată 2 felii pâine de o zi 2 ouă 4 cartofi 1 legătură pătrunjel 250 g brânză de vaci 3 linguri unt 3 roşii 1 legătură…
Read more »Supa crema de legume cu crutoane
O reteta de supa crema de legume cu crutoane, telina, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, cartofi, lapte, frunze de telina si sare. Ingrediente: 200 g telină (rădăcină) 2 morcovi 1 rădăcină…
Read more »Ciorba de stevie cu smantana
Ingrediente: 500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 ceapă 1 lingură ulei 1 cană de smântână 1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare …
Read more »Varza acra cu costita afumata
O reteta de varza acra cu marar verde, ceapa rosie, boia dulce de ardei, sare, piper, ulei si costita afumata Ingrediente: 2 verze murate marar verde tocat marunt ceapa rosie…
Read more »Orez cu conopidă la cuptor
Ingrediente: 300 g orez 1 conopidă 200 g caşcaval 2 căni de supă de legume 2 linguri făină 4 linguri unt 2 linguri pesmet sare piper Mod de preparare:…
Read more »Punguţe de foitaj cu ciocolată
Ingrediente: un pachet de foitaj 300 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată neagră 50 g miez de nucă 50 g migdale 50 g nucă de cocos o lingură de…
Read more »Cocktail Vodka Sling
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveste…
Read more »Salată de fasole cu brânză
Ingrediente: 1 kg fasole verde 250 g telemea de vacă 1 lămâie sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea, o rupi bucăţi şi o pui la…
Read more »Creveţi în foitaj – Goong hom sabai
Ingrediente: 8 creveţi decorticaţi o lingură de sos de soia o linguriţă de zahăr piper alb măcinat 8 foi de aluat pentru rulouri un gălbenuş 500 ml ulei pentru…
Read more »Salată cu pui şi brânză Feta
Ingrediente: 1 piept de pui 100 g brânză Feta 100 g măsline negre 1 salată verde 4 roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măsline sare piper…
Read more »Supă de varză cu smântână şi orez
Ingrediente: 1 varză dulce 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez 4 linguri smântâna 50 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai…
Read more »Carne de porc cu sos de ierburi – Nam prik ong
Carne de porc cu sos de ierburi din: galangal, ardei iute, usturoi, ceapa, sare, pasta de crevete, ulei vegetal, rosii cherry, carne de porc, apa, suc tamarind, sos de peste,…
Read more »Omleta cu legume
Ingrediente : 2 ouă 1 lingură făină 1 ceapă 2 ardei graşi (1 roşu, 1 verde) 2 roşii sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeii, tai…
Read more »Dovlecei umpluti cu branza
Ingrediente : 2 dovlecei 150 g telemea 1 felie pâine integrală 5-6 ciuperci 40 g măsline verzi 30 g nucă sare piper Mod de preparare: Speli dovleceii, îi fierbi…
Read more »Supă de creveţi
O reteta de supa de creveti decorticati cu taitei de orez, ghimbir, ceapa, usturoi, morcov, telina, fasole mange tout, ardei capia, ciuperci, porumb baby, sos de soia, ulei de masline,…
Read more »Corn cu fructe exotice
Ingrediente: 375 g făină 280 ml lapte dulce 80 g zahăr tos o jumătate de linguriţă de sare 40 g unt 15 g drojdie 50 g alune două ouă…
Read more »Sărăţele cu legume
Ingrediente: două ouă 400 g făină 220 ml lapte dulce 70 g unt 180 g brânză telemea o linguriţă de zahăr un fir de praz 50 g măsline verzi…
Read more »Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry
Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei 3 cartofi doi ardei capia 100 g porumb sos de soia o linguriţă de zahăr tos 4 căţei de usturoi o lingură…
Read more »Salată de legume cu sos
Ingrediente: doi ardei graşi verzi doi ardei capia roşii două cepe albe 400 g ciuperci 200 g fasole mange-tout un sfert de ţelină două linguri de sos de soia…
Read more »Supa iute-acrisoara de creveti
Ingrediente: 750 ml apă sau supă de pui 250 g creveţi decorticaţi 2 căţei usturoi tăiaţi mărunt 2 cepe 5 frunze de lămâi verde 3 felii subţiri (proaspete sau uscate)…
Read more »Calcan cu morcovi
Ingrediente: 800 g morcovi mici 1 lingură boabe de piper la borcan 2 linguri unt cu verdeaţă sare piper îndulcitor lichid 150 ml suc de morcovi 1 vârf de…
Read more »Chec cu cireşe confiate
Ingrediente: 200 g unt 160 g zahăr tos 3 ouă 320 g făină 150 ml lapte dulce 100 g cireşe confiate 50 g migdale zahăr vanilinat