luni, 3 august 2015

Retete Culinare cu poze # 44

Retete culinare cu poze 

 
 

Cozonac Piticot

Ingrediente: 1 kg făină 50 g drojdie 280 g zahăr 260 g unt 3 ouă 5 gălbenuşuri 200 g smântână 150 g lapte 50 ml coniac 1 lamaie sare Preprare: Dizolvă drojdia în puţin lapte cu zahăr şi puţină făină. Acoperă maiaua şi las-o la crescut, la loc călduţ După ce a crescut, adaugă restul […]

Drob de miel in 2 straturi

O reteta de drob  de miel in 2 straturi din: maruntaie de miel, carne de miel, oua, pesmet, ulei, coniac, usturoi, ceapa, aptrunjel, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g măruntaie de miel (plămân, ficat, inima, rinichi) 500 g carne de miel 3 ouă 30 g pesmet 25 g smântână 30 ml ulei 50 ml […]
 

Coaste de miel cu rosii

O reteta delicioasa de coaste de miel cu rosii din: coaste de miel, mustar, unt, usturoi, rozmarin, rosii, ardei iute, seminte de fenicul, cimbru, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 1 lingură cu muştar 150 g unt 6 căţei de usturoi 3 fire de rozmarin 4 roşii 1 […]
 

Terminologia folosită la degustarea vinurilor

EXAMINAREA VIZUALA LIMPIDITATEA Limpiditatea unui vin este definită prin absenţa tulburelii, adică a particulelor în suspensie în lichid sau a opalescenţei. Aprecierea limpidităţii se face prin privirea vinului din pahar către o sursă de lumină, pe următoarea scară tehnică de evaluare de la negativ la pozitiv: voalată, destul de limpede, limpede, cristalină şi strălucitoare. Voalată. […]
 
 

Salata cu sos a la grec

Ingrediente: 100 g fasole verde pastai 2 cepe de apa 2 rosii pentru sos: 4 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 pahar apa minerala 1 legatura de patrunjel sare Preparare: Fierbe fasolea păstăi în apă cu un praf de sare. Intre timp, pregăteşte sosul. Bate bine cu telul uleiul până începe să se tulbure. […]

Cum se prepara un Cokctail Tom Collins Classic

Ingrediente: 2 lemons 4 tsp brown sugar 20 ml lemon juice 50 ml gin some cubed Ice some soda 1 Cocktail shaker 1 Chopping board 1 knife 1 Cocktail strainer 1 Muddle 1 Tall glass 1 50ml measuring thimble/shot 1 bar spoon / teaspoon you might also need: measuring jug measuring spoons
 
 

Salata cu oua fierte

Ingrediente: 1 salata verde 8 oua 6 linguri cu ulei 3 linguri zeama de lamaie 2 lingurite cu mustar 2 linguri cu smantana sare Preparare: Fierbe ouăle tari în apă cu un praf de sare. Curăţă-le apoi uşor şi taie-le în sferturi. Freacă două dintre gălbenuşuri cu uleiul, ca la maioneză, adaugă smântână, apoi muştarul […]
 

Butoiase din castravete

Ingrediente: 2 castraveti mai mari 200 g branza de vaci 100 g mozzarella mai slaba 100 g smantana 1 legatura de marar 2 linguri cu iaurt sare Preparare: Trece brânza de vaci printr-o sită deasă. Intr-un castron, amestecă energic brânza de vaci cu mozzarella dată pe râzătoare. Adaugă smântână şi iaurtul, după care potriveşte gustul […]
 
 

Supa groasa de legume

Ingrediente: 1 dovlecel 150 g mazare 2 cepe 2 morcovi 100 g fasole boabe 1 ardei gras 4 rosii 1 telina 100 g cascaval 50 g paste tip melcisori 1 legatura de patrunjel piper,sare Preparare: Curăţă toate legumele şi spală-le bine în mai multe ape reci. Pune la fiert în 1,51 apă, ceapa tocată mărunt, […]
 

Mancarica de vita

Ingrediente: 1 kg carne de vita fara grasime 3 rosii 200 ml supa de oase 100 g unt 200 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 2 cepe 1 legatura de patrunjel sare, piper Preparare: Carnea de vită tai-o în bucăţi şi fierbe-o în apă cu sare. Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în unt topit. […]
 

Buseuri cu frisca si capsuni

Ingrediente: 6 oua 6 linguri de ulei 1 cana cu zahar 1 lingura cu sare 1 cana cu faina 2 pliculete zahar vanilat 1 pahar frisca esenta vanilie cateva capsuni Preparare: Intr-un castron, bate spumă 5 albuşuri cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă cele 6 gălbenuşuri frecate cu esenţă […]

Sos pesto cu rosie

Ingrediente: 1 bagheta 5 rosii pentru sos: 5 catei de usturoi 200 g parmezan 1 lamaie 100 g alune prajite 100 ml ulei de masline 200 g busuioc macinat piper, sare Preparare: Spală bine frunzele de busuioc şi tamponează-le cu un prosop uscat. Pune-le apoi într-un mojar. Presară sare, după care adaugă căţeii de usturoi […]
 
 

Supa crema de conopida

Ingrediente: 1 conopida potrivita 3 cartofi 1 ceapa 2 l supa de legume 1 pahar cu smantana 3 galbenusuri 1 morcov 1 ardei gras 1 telina mica 1 lingurita cu mustar ulei sare Preparare: Desfă conopida în bucheţele şi las-o 15 minute în apă rece cu un praf de sare, după care pune-o la fiert. […]

Cum se prepara Cheviche

Ingrediente: 340 g very fresh, high quality, white-fleshed ocean fish, e.g. sea bass filleted and skinned 60 ml fresh lime juice 3 tbsp fresh orange juice ½ tbsp spicy pepper, finely diced 2 tbsp yellow pepper, finely diced 2 tbsp red pepper, finely diced 1 ½ tbsp minced red onion 2 tbsp fresh coriander, chopped […]
 
 

Cocktail cu pepene

Ingrediente: 2 kg miez de pepene 1 ceşcuţă cu suc de lămâie 100 ml gin 3 ceşti cu cuburi de gheaţă Preparare: Foloseşte ce modalitate doreşti, storcător de fructe sau manual astfel încât să obţii cât mai mult suc din miezul de pepene. Intr-o ceşcuţă, amestecă ginul cu sucul de lămâie. Lichidul astfel obţinut toarnă-l […]
rp_Pizza-in-doua-culori.jpg

Pizza in doua culori

Ingrediente: 1 blat de pizza 150 g mozzarela 1 roşie 2 ciupercuţe 50 ml suc de roşii ulei de măsline busuioc oregano Preparare: Unge o tavă rotundă cu puţin ulei. Aşază apoi blatul de pizza, gata preparat. Amestecă sosul de roşii cu o linguriţă cu ulei de măsline, un praf de oregano şi busuioc. Acoperă […]
 
 

Cod cu lamaie

Ingrediente: 500 g file de cod 30 g unt 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel sare piper alb Preparare: Intr-un vas mai mic, topeşte untul. Separat, spală peştele şi taie-l în bucăţi potrivit de mari. Aşază-l apoi într-un vas termorezistent şi stropeşte-l cu zeamă de lămâie. Adaugă untul topit, sare şi piper. Pune deasupra câteva […]
 

Frigarui turcesti

Ingrediente: 1 kg pastă de mici 4 roşii mari Preparare: Formezi micii, udându-te pe mâini cu apă rece, ceva mai mari decât cei normali. Tai roşiile felii mai groase. Ar fi bine să fie din cele cărnoase, cu coaja subţire. Insiri frigăruile: o felie de roşie, un mic, iar o felie de roşie, iar un […]
 
 

Paste cu ciuperci

Ingrediente: 1 pachet de paste in doua culori 200 G bacon 300 g ciuperci 400 g smantana 2-3 catei de usturoi sare piper Preparare: Fierbe pastele in apa cu sare cu o picatura de ulei. Cand sunt fierte scurge-le si clateste-le din abundenta cu apa rece. Separat, taie baconul cubulete si rumeneste-l in ulei pana […]
 

Pui cu paste si sos picant

Ingredente: 1 pungă cu paste tip tuburi 1 pui mare 100 g unt 3 cepe 4 căţei de usturoi 3 Unguri cu pastă de tomate 1 l supă de pui sau legume 1 linguriţă cu coriandru 1 lingură cu făină 1 ardei gras 100g caşcaval chitii sare piper Preparare: Taie puiul în bucăţi şi rumeneşte-le […]
 
 

Cuib aromat

Ingrediente: 1 kg biscuiti 500 g zahar 200 g margarina esenta de rom 2 portocale 1 borcan de dulceata de portocale Preparare: Sfărâmă biscuiţii cu ajutorul unui sucitor sau cu o sticlă. Separat, pregăteşte un sirop din zahăr, margarina, rom şi puţină apă. Lasă pe foc până se leagă bine. Toarnă siropul peste biscuiţii sfărâmaţi […]

Budinca in straturi

Ingrediente: 500 g carne de pui fiarta 200 g sunca de Praga 1 lingura cu pesmet alb 1 lingura cu unt 150 g cascaval sare piper Pentru sos: 6 oua 300 g smantana 2 linguri cu pesmet Preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare şi piper. Adaugă smântână şi pesmetul şi amestecă […]
 

Supa de perisoare

O reteta simpla de supa de perisoare cu oua, orez, patrunjel, marar, morcov, ceapa si sare.  L asfarsit se pune si o cana de suc de rosii. Ingrediente: 500g piept de pui 2 felii de paine 2 oua 1 lingura cu orez 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 1 morcov 2 cepe 50g […]
 

Minitarte cu căpşuni

Ingrediente: 400 g căpşuni Pentru aluat: 200 g făină 140 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri Pentru cremă: 500 ml lapte 140 g zahăr 4 gălbenuşuri 50 g făină 100 g frişca bătută Preparare: Din făină, unt, zahăr şi gălbenuşuri frământă un aluat şi lasă la rece. îmbracă miniformele de tartă unse cu unt, […]
 

Cum se prepara Orez cu Poblano

Ingrediente: 2 poblano chillies , de-seeded and chopped 500 ml chicken broth 1 bunch of coriander , chopped ½ tsp salt 240 g medium grained rice 2 tbsp olive oil 1 onion , finely diced 3 cloves of garlic , minced 6 tbsp sweet corn 1 blender 2 saucepans and one lid 1 wooden spoon […]
 

Prăjitură cu cireşe

Ingrediente: 300 g cireşe 4 ouă 2/3 cană cu zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 200 ml frişca lichidă 6 linguri cu făina Pentru aluat: 300 g făină 100 g zahăr pudră 150 g margarina 2 oua Preparare: Freacă margarina cu zahărul. Adaugă ouăle şi făina. Lasă aluatul la rece. Intinde o foaie într-o formă […]
 
 

Paste cu rosii, busuioc si masline verzi

Ingrediente: 4 roşii mari 2 fire de usturoi 200 g măsline verzi 200 g paste 1 legătură busuioc proaspăt ulei de măsline sare piper Preparare: Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp se taie roşiile, usturoiul, busuiocul şi o parte din măsline în bucăţi potrivite. Se pun într-un castron şi se amestecă […]
 

Rulouri a la Italia

Ingrediente: 75 g ciuperci champignon 1 morcov 2 cepe verzi 2 tulpini de ţelină 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei 600 g file de vită 125 g mozzarella 150 g carne tocată de viţel sare piper 500 ml vin roşu 200 g ceapă mică 4 roşii 1 foaie de dafin 1 crenguţă de rozmarin […]
 
 

Burtă de porc umpluta

Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 2 linguri unt 3 cepe 20 g roşii uscate (fără ulei) 7 linguri ulei 2 linguri pătrunjel tocat 300 g came tocată 2 ouă sare piper nucşoară rasa 1 lingură tarhon uscat 2 kg burtă de porc cu şorici 1 linguriţă chimen 3 căţei de usturoi 600 ml […]
 

Rulada de vită

Ingrediente: 4 felii de carne de vită (a 175 g) sare piper 1 lingură muştar 3 castraveţi 4 felii şuncă afumată 1 lingură făină 2 linguri ulei 1 lingură pastă de roşii boia de ardei dulce 250 ml vin roşu 500 ml supă 2 morcovi 2 cepe 2 linguri capere 2 linguri întăritor pentru sos […]
 
 

Rulada cu fructe

Ingrediente: 4 felii de carne de curcan sare piper 100 g brânză dulce de vaci 2 linguri suc de lămâie 100 g coacăze roşii 3 crenguţe de cimbru 1 lingură unt 300 ml supă 50 ml suc de coacăze Preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, bateţi-o şi condimentaţi-o. Amestecaţi brânza de vaci […]
 

Rulada cu legume

Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi câte 2 ardei graşi roşii şi galbeni 3 linguri ulei de măsline 1 cutie roşii bucăţi (425 ml) 2 linguri suc de lămâie sare piper 1 legătură de pătrunjel 1 ardei iute 3 cepe verzi 4 rulade de porc (a 175 g) 2 linguri făină 250 ml supă […]

Rulouri de curcan

Ingrediente: 100 g ceapă 100 g arpagic 1 legătură pătrunjel 300 g morcovi 4 felii de carne de curcan (a 130 g) 200 g cremă de brânză cu verdeaţă 4 linguri pesmet sare piper 4 linguri ulei de măsline 250 ml vin roşu (sau mai multă supă) 200 ml supă 1-2 linguri întăritor pentru sos […]
 

Friptura de curcan cu umplutura de branza

Ingrediente: 1 lingura otet 4 linguri ulei de masline sare piper boia de ardei dulce 1 kg piept de curcan 1 legatura patrunjel 4 crengute cimbru 1 ceapa 4 linguri pesmet 200 g crema de branza 1 galbenus 350 ml supa 150 g smantana 3 linguri mustar 2 lingurite amidon sau intaritor Preparare: Amestecati otetul, […]
 

Ucenicul lui Jamie

Dupa ce a ajutat un grup de tineri cu situatii sociale dificile sa devina bucatari profesionisti, angajandu-i la restaurantul sau “Fifteen”, Jamie Oliver il va alege pe unul dintre ei, care-si va deschide propriul sau local. Este vorba de Ucenicul lui Jamie, un documentar cu opt episoade, în care acţiunea se va concentra pe o […]
 

File crocant cu umplutură de mere şi garnitură de cartofi noi

Ingrediente: 600 g cartofi noi 4 linguri ulei de măsline sare piper 600 g file porc 2 mere 8 crenguţe salvie 2 căţei de usturoi 6 felii bacon (kaiser) Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Pregătiţi cartofii, tăiaţi-i jumătate sau in patru. Amestecati 2 linguri de ulei de masline, sare si piper. Dati cartofii prin acest […]
 
 

Chec cu mere

Ingrediente: 150 g unt 1 vârf de cuţit de sare 190 g zahăr 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 700 g mere dulci-acrişoare 1 lingură zahăr pudră Preparare: Puneţi într-un castron untul, sarea şi 150 g zahăr şi amestecaţi-le cu mixerul până obţineţi un amestec spumă. Adăugaţi ouăle pe rând şi […]
 

Tocăniţă de roşii cu peşte

Ingrediente: un kilogram fileuri de peşte 800 g roşii 3 ardei graşi roşii două legături de ceapă verde 6 căţei de usturoi 500 ml apă pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Fileurile de peşte se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un castron. Se acoperă cu folie de plastic alimentară […]
 
 

Clătite cu parmezan şi roşii

Ingrediente: 300 g făină 550 ml lapte dulce 3 ouă 500 g brânză de vaci doi castraveţi verzi un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară parmezan sare piper ulei de măsline o legătură de mărar smântână roşii ceapă verde Preparare: Intr-un vas se pun făina, ouăle şi o jumătate din cantitatea de lapte. Se […]
rp_Piramide-dulci.jpg

Piramide dulci

Ingrediente: 400 g biscuiţi cu unt 300 g unt 300 g ciocolată neagră 150 g fulgi de porumb două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom două linguri de nucă măcinată 50 g alune o portocală mentă Preparare: Portocala se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Biscuiţii […]
 
 

Budincă de varză cu şuncă

Ingrediente: două kg de varză murată 4 cârnaţi olteneşti 3 cepe 300 g şuncă afumată o lingură de boia dulce 3 foi de dafin o lingură de pastă de tomate piper ulei de floarea-soarelui mămăligă ardei iute pătrunjel Preparare: Varza murată se spală, se taie în fâşii subţiri şi se pune în apă rece ca […]
 

Rondele de vinete cu peşte

Ingrediente: 3 vinete 200 g orez 200 mazăre 100 g boabe de porumb un morcov doi ardei graşi 400 g rondele de păstrăv marinat sare piper ulei de măsline ceapă verde mărar roşii Preparare: Morcovul se curăţă de coajă, se spala şi se toacă în cubuleţe. Se fierbe timp de zece minute, apoi se scurge […]
 

Desert cu orez şi frişca

Ingrediente: 300 ml frişca 300 g orez 350 g zahăr tos 1,5 litri de lapte dulce 80 g alune zahăr vanilinat o portocală un vârf de cuţit de sare esenţă de vanilie pudră de scorţişoară sirop de căpşuni topping de căpşuni fructe din compot Preparare: Orezul se spală în apă rece până când apa rămâne […]

Minuturi cu măsline

Ingrediente: 400 g făină 80 g unt 100 g brânză telemea 100 g măsline feliate 15 g drojdie 3 ouă 150 ml lapte sare piper două crenguţe de cimbru două linguri de seminţe de susan caşcaval brânză cu mucegai Preparare: Crenguţele de cimbru se spală, se şterg cu un şervet şi se toacă mărunt. Brânza […]
 

Cum se prepara un Cocktail Basil Berry Martini

Ingrediente: 3 or 4 fresh basil leaves 3 strawberries 5 ml strawberry syrup 50 ml vodka 20 ml strawberry liqueur pinch Ground black pepper some Cubed Ice 5 ml cranberry juice 1 boston shaker 1 5ml Bar Spoon 1 Muddle 1 Fine strainer 1 Martini Glass 1 25ml (1 fl oz) bar measure 1 50ml […]
 

Pui cu salată de cartofi

Ingrediente: 4 pulpe de pui 6 cartofi 500 g sfeclă roşie o lingură de boia dulce un vârf de cuţit de praf de curry o jumătate de linguriţă de praf de usturoi o rădăcină de hrean o lingură de oţet sare piper ulei de măsline mărar vin alb Preparare: Pulpele de pui se spală, se […]
 
 

Salată de orez cu crevete

Ingrediente: 250 g orez 300 g crevete decorticate 100 ml smântână 500 ml vin alb o jumătate de linguriţă de praf de curry o legătură de ridichi doi căţei de usturoi mărar, o limetă o foaie de dafin sare piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Crevetele se spală şi se pun într-un castron. Vinul se […]
 

Ciorbă de varză cu legume

Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles un fir de praz 600 g roşii doi morcovi o rădăcină de pătrunjel doi ardei graşi 300 ml borş sare piper ulei de măsline pătrunjel ceapă verde zeamă de varză Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Varza de Bruxelles se curăţă de foile […]
 
 

Gogoşi cu fructe de pădure

Ingrediente: 450 g fructe de pădure 800 g făină 400 ml lapte dulce 35 g drojdie 100 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3 ouă 3 linguri de miere un praf de sare esenţă de rom scorţişoară frişca mentă ulei compot de fructe Preparare: Drojdia se dizolvă în laptele dulce, împreună cu zahărul […]
 

Tartă de paste cu kaizer

Ingrediente: 600 g paste late 300 g kaizer 200 g boabe de porumb din conservă doi ardei graşi o ceapa 50 g smântână 75 g unt două ouă sare piper cimbru pătrunjel pesmet sos de roşii sos pesto ulei Preparare: Pastele se fierb în apă clocotită în care s-a adăugat o linguriţă de sare. Se […]
 

Chifteluţe de peşte cu sos

Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 500 ml iaurt o legătură de ceapă verde 3 castraveţi muraţi un ardei gras 60 g pesmet un cartof un morcov 30 g seminţe de susan două ouă sare piper ulei de floarea-soarelui făină mărar salată verde Preparare: Cartoful şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se […]
 

Orez cu legume si ghimbir

Ingrediente: 350 g orez 250 g broccoli 100 g boabe de porumb doi morcovi 250 g ciuperci 300 g fasole verde două cepe doi căţei de usturoi 20 g ghimbir murat sare piper ulei de măsline busuioc uscat mărar curry Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă […]
 

Mere cu cremă de brânză

Ingrediente: 800 g mere 500 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai 100 g miezuri de nucă 100 g zahăr tos zahăr vanilinat 50 g dulceaţă de cireşe 100 g unt o lămâie o lingură de pudră de scorţişoară două cuişoare zahăr pudră Preparare: Brânza de vaci se amestecă bine cu brânza cu […]

Cum se prepara Bacon Roly Poly

Ingrediente: 320 g bacon 8 tbsp water 1 onion 220 g self-raising flour 1 pinch of salt 120 g shredded suet 1 bowl 1 rolling pin 1 chopping board 1 kitchen knife 1 scissors 1 baking tray 1 pastry brush 1 fork   Cum se prepara Bacon Roly Poly
 

Ruladă de porc cu salată

Ingrediente: 1,5 kg muşchi de porc 500 g carne de vită 3 ouă două cepe un ardei gras 200 g boabe de porumb din conservă două fire de praz oţet sare piper ulei de floarea-soarelui mărar pătrunjel cimbru Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se amestecă bine cu ulei, […]

Cuscus cu caracatiţă

Ingrediente: 400 g cuşcuiş 500 g pui de caracatiţă 700 g roşii un ardei iute o ceapă 200 gg spanac 100 g ruccola o lingură de oţet sare piper salată de sfeclă roşie ulei Preparare: Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă apă fierbinte peste el, cât să-l depăşeească cu două degete. Se acoperă […]
 
 

Pizza cu legume si nuca

Ingrediente: 250 ml apă 500 g făină 25 g drojdie o conservă cu roşii 3 bucăţi de porumb mini 50 g măsline feliate 50 g miezuri de nucă 100 g salată ruccola 200 g mozzarela o linguriţă de zahăr tos sare piper ulei de măsline sos de pizza dulce Preparare: într-un castron se dizolvă drojdia […]
 

Chec cu fructe confiate si nuca de cocos

Ingrediente: 290 g făină 200 g zahăr tos 9 ouă 90 g unt o linguriţă de sare zahăr vanilinat esenţă de migdale 50 g migdale 30 g nucă de cocos 100 g ananas confiat un pliculeţ cu praf de copt o lingură de suc de lămâie cireşe confiate mentă Preparare: Gălbenuşurile se separă de albuşuri […]
 
 

Mâncare de ciuperci cu vită

Ingrediente: 800 g came de vită 800 g roşii 500 g ciuperci două cepe 4 căţei de usturoi 4 ardei capia un ardei iute 250 ml vin roşu ulei de floarea-soarelui sare piper o frunză de dafin pătrunjel mălai Preparare: Roşiile se opăresc în apă fierbinte timp de trei-patru minute, se curăţă de pieliţă şi […]
 

Fileuri de peşte cu legume

Ingrediente: 800 g fileuri de peşte o ţelină 4 cartofi 4 căţei de usturoi o lingură de boabe de piper alb 250 ml vin alb sec o frunză de dafin pătrunjel o lămâie sare piper ulei de măsline seminţe de susan Preparare: Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şii se taie în […]
 

Sufleu de spanac cu ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci un kilogram spanac 5 ouă 150 g brânză telemea o legătură de ceapă verde şi una de usturoi o linguriţă de pudră de curry două lin¬guri de pesmet 50 g unt 50 g miezuri de nucă sare piper pătrunjel roşii Preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie […]

Cum se prepara Chicken Salad With Asparagus

Ingrediente: 1 bunch of parsley , leaves chopped and stems kept separate ½ tsp black peppercorns 1 spring onion , chopped 1 tsp salt 2 chicken breasts , skinless 3 small potatoes 6 asparagus spears , blanched and cooled 1 endive lettuce 1 tray of ice cubes for the dressing: 1 tbsp parsley , chopped […]
 

Strudel cu nucă si coacăze

Ingrediente: 500 g făină 3 ouă 180 g zahăr tos 80 g unt 3 ouă 100 g miezuri de nucă 100 g coacăze gem de coacăze o linguriţă de sare două linguri de apă unt pentru uns tava fructe de sezon Preparare: lntr-un vas se amestecă untul cu zahărul tos, apa, două ouă şi sarea […]
 

Muşchi de porc cu cartofi

Ingrediente: 800 g muşchi de porc 800 g cartofi noi 500 g roşii o legătură de mărar ulei de floarea-soarelui două linguri de boia dulce sare piper o lingură de pudră de usturoi o lămâie castraveţi muraţi Preparare: Boiaua dulce se împarte în două. O parte se amestecă bine cu sare şi piper într-un castron […]

Salată cu surimi

Ingrediente: 8 ouă de prepeliţă bastonaşe de surimi 250 g pui de caracatiţă 200 g scoici 200 g crevete decorticate doi caastraveţi verzi o salată verde 400 g conopidă mărar o lămâie boabe de muştar o frunză de dafin sare, piper ulei de măsline Preparare: Se pune apă la fiert întrtr-o oală şi se introduc […]
 

Supă de legume

Ingrediente: 4 fire de praz 70 g unt un litru de apă un cartof 280 ml lapte dulce un morcov o ţelină 300 g paste sare, piper cimbru smântână ulei de măsline Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. într-o cratiţă se încinge untul, apoi se adaugă prazul tocat. Se […]
 
 

Bănuţi de ciocolată cu fistic

Ingrediente: 500 g ciocolată neagră de menaj 200 g unt fără sare esenţă de rom 100 g fistic 50 g migdale 50 g ananas confiat 50 g caise confiate două linguri de lichior de ciocolată mentă Preparare: Caisele şi ananasul confiat se taie în cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Migdalele şi fisticul se […]

Coşuleţe cu miel şi tarhon

O reteta delicioasa de cosulete de miel cu tarhon din: carne de miel, spanac, faina, unt, lapte, oua, drojdie, usturoi verde, ceapa verde, zahar tos, tarhon, sare, piper, unt, sos de hrean si sfecla rosie. Ingrediente: un kilogram carne de miel 500 g spanac 600 g făină 120 g unt 270 ml lapte dulce 5 […]
 

Cum se prepara supa de rosii

Ingrediente: 1 1⁄3 kg tomatoes, chopped 2 onions, chopped 3 garlic cloves, peeled 2 tbsp tomato puree 1 ltr chicken or vegetable stock 10 g butter 3 tbsp olive oil salt and pepper 1 wooden spoon 1 sieve 1 ladle 1 stick blender 1 large bowl Cum se prepara supa de rosii
 

Crochete de peşte

Ingrediente: 3 ouă doi căţei de usturoi 4 felii de pâine 500 g fileuri de peşte o ceapă 250 ml lapte dulce 3 linguri de mălai o linguriţă de seminţe de chimen sare, piper ulei de fkoarea-soarelui coriandru oregano o salată verde o lămâie pesmet Preparare: Fileiurile de peşte se spală, se curăţă de oase […]
 
 

Pernuţe cu brânză feta

Ingrediente: un pachet de foitaj 300 g brânză feta 200 g măsline verzi 100 g miezuri de nucă doi ardei capia 100 g arpagic un ou piper ulei rozmarin unt pentru uns tava legume de sezon Preparare: Foitajul se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei, ca să nu se strice la copt. Ardeii capia […]
 

Cremă de zahăr ars cu ananas

Ingrediente: 8 ouă 450 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de lapte dulce 100 g ananas confiat două linguri de făină mentă verde Preparare: Intr-o cratiţă se pun la topit 250 g zahăr tos. Când este gata, se roteşte cratiţa, în aşa fel încât zahărul topit să acopere pereţii cratiţei. Se […]
 
 

Ciorbă de viţel cu mazăre

Ingrediente: 800 g carne de viţel 800 g roşii doi morcovi o ţelină o rădăcină de pătrunjel 4 cepe un ardei gras 400 g mazăre 400 ml borş o legătură de leuştean sare piper Preparare: Carnea de viţel se taie în bucăţi mici, se spală şi se pune într-un castron la rece. Cepele se curăţă […]
 

Peşte cu sos de roşii şi măsline

Ingrediente: 4 peşti un fenicul 3 căţei de usturoi 250 ml vin alb sec 800 g roşii 150 g măsline feliate pătrunjel sare, piper cimbru uscat ulei de măsline mălai cartofi. varză albă mărar Preparare: Feniculul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în patru linguri de ulei de măsline. Cînd a […]
 
 

Salată cu sos de busuioc

Ingrediente: 4 cartofi 300 g brînză feta 200 g roşii cherry o ceapă albă 100 g măsline feliate 250 ml smîntînă o lingură rasă de busuioc uscat o lingură de oţet de mere ulei de măsline sare, piper ouă castraveţi Preparare: Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare pînă cînd pot fi pătrunşi […]

Bucataria lui Jamie

De Jamie Oliver Seria II – Episodul 13 – Sparanghel Bucataria lui Jamie
 
 

Chec cu fructe confiate

Ingrediente: 4 ouă 150 g zahăr tos 270 g făină 175 g unt 150 g fructe confiate 100 ml coniac 50 g miezuri de nucă un pliculeţ cu praf de copt un vîrf de cuţit de sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat sos de vanilie ciocolată neagră Preparare: Fructele confiate se taie cubuleţese pun într-un […]
 

Pui cu şuncă şi orez

Ingrediente: un pui 200 g orez 500 ml bere blondă 300 g şuncă de porc 3 ardei capia un morcov 4 roşii 4 căţei de usturoi o linguriţă de busuioc uscat ulei de măsline sare, piper pătrunjel cartofi paste Preparare: Puiul se curăţă, se taie bucăţi mai mici, se spală şi se pune într-un castron. […]
 

Merluciu cu legume

Ingrediente: un kg trunchi de merluciu două cepe doi morcovi doi dovlecei 5 măsline 200 ml vin alb sec 2O0 ml apă 50 g unt un beţişor de scorţişoară ulei de măsline o lămîie vin, ardei iute pătrunjel sare, piper roşii ardei capia Preparare: Cepele se curăţţă de foi, se spală şi se taie în […]
 

Ciorbă de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei un morcov o ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă albă două legături de ceapă verde un fir de usturoi 4 roşii doi ardei capia 250 ml borş 3 linguri de ulei orez sare, piper leuştean lămîie zeamă de varză murată Preparare: Dovleceii se curăţă de cotor, se spală, se taie felii […]
 
 

Tort cu cireşe şi zahăr brun

Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr brum 100 g unt 250 g făină o jumătate de pliculeţ cu praf de copt 50 g miezuri de nucă 200 g cireşe 200 g ciocolată neagră două linguri de cacao un vîrf de cuţit de sare o lămîie rahat fistic Preparare: Lămîia se spală, se şterge cu un […]

Porumb cu prosciutto

Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb 200 g prosciutto feliat 50 g unt o limetă un ardei iute mic 5 roşii un ardei capia o linguriţă de boia dulce două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos sare, piper pătrunjel limetă Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare […]
 
 

Peste afumat cu sos de linte

Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 400 g linte o legătură de ceapă verde 200 g roşii cherry o limetă 3 lingurii de ulei de măsline un vîrf de linguriţă de pudră de curry sare piper pătrunjel pîine lipii libaneze Preparare: Lintea se pune la înrmuiat cu o seară înainte. A doua zi se schimbă apa […]
 

Mancare de dovlecei cu roşii

Ingrediente: 4 dovlecei un kilogram de roşii două cepe albe o căpăţînă mică de usturoi un ardei capia un ardei iute mic o legătură de pătrunjel 100 ml ulei sare, piper smîntînă iaurt Preparare: Dovleceii se curăţă de cotoare, se spală, se taie felii rotunde, se presară sare şi se pun într-o strecurătoare. Cepele se […]
 
 

Ruladă de biscuiţi cu rahat

Ingrediente: 500 g biscuiţi cu cacao 500 g biscuiţi albi 500 g zahăr tos 200 g unt 500 g rahat colorat 150 g miezuri de nucă 500 ml apă o sticluţă de esenţă de rom pudră de cacao 100 g ciiocolată neagră nucă de cocos frişca căpşune Preparare: Biscuiţii se sfărîmă ctu ajutorul unui sucitor […]

Cum se prepara Pear Pleasure Smoothie

Ingrediente: 1 inch of fresh root ginger 2 pears 2 oranges 1 banana 1 knife 1 chopping board 1 juicer 1 blender 1 glass Cum se prepara Pear Pleasure Smoothie
 
 

Ciolan de porc cu legume

Ingrediente: 4 bucăţi ciolan de porc 200 g costiţă doi morcovi doi ardei graşi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde un vîrf de cuţit de boia iute ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel varză murată Preparare: Carnea de porc se spală cu apă rece, se şterge cu un şervet absorbant, se […]
 

Pachetele cu legume si creveti

Ingrediente: 12 foi orez 200 g creveţi decorticaţi un ardei capia roşu un ardei capia verde un dovlecel o legătură de ceapă un morcov o varză albă 250 ml vin alb sec ulei de măsline o lămîie sare, piper sos de soia sos de roşii picant Preparare: Creveţii se spală, se pun la fiert împreună […]
 
 

Salată de vinete cu ardei

Ingrediente: 600 g vinete o ceapă albă 100 ml maioneză 500 g ardei capia 100 g măsline sare, piper pătrunjel sare mare boia dulce usturoi Preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe grătar, se pun într-un castron, se presară sare mare şi se acoperă cu un capac, ca să se poată curăţa coaja mai uşor. […]
 

Ruladă cu mac

Ingrediente: un kilogram de făină 50 g drojdie 500 ml lapte dulce 200 g unt 5 ouă 250 g zahăr tos o lămîie o portocală un linguriţă rasă de sare o sticluţă esenţă de nom gem de căpşune 100 g mac miezuri nucă alune Preparare: Intr-un ibiric se încălzeşte laptele, se adaugă zahărul tos, sarea […]
 
 

Găluşte de gris cu carne tocată

Ingrediente: 150 g griş două ouă 50 g unt 500 g carne de porc tocată 500 g roşii o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei capia 100 g măsline feliate cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui chili curry Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte […]
Trunchi_de_merluciu_la_cuptor

Trunchi de merluciu la cuptor

Trunchi de merluciu la cuptor din: merluciu, dovlecei, rosii, fenicul, usturoi, dafin, ulei de masline, vin alb demisec, lamaie, sare, piper, varza rosie, sfecla rosie. Ingrediente: 4 trunchiuri de merluciu doi dovlecei 4 roşii o bucată de fenicul 5 căţei de usturoi două frunze de dafin două linguri de ulei de măsline 200 ml vin […]
 

Cum se prepara un Cocktail Booty Call

Ingrediente: 25 ml lemon vodka 10 ml mandarin vodka 10 ml lemon flavoured rum 25 ml orange juice 10 ml peach juice 25 ml pineapple juice 25 ml creanberry juice ice cubes 1 shot measure 1 martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer O simpla combinatie intre o votca aromata […]
 

Tartă picantă cu legume

Ingrediente: 300 g paste orecchiette un fir de praz doi căţei de usturoi 300 g broccoli un morcov 200 g ciuperci un ardei iute sare, piper 4 ouă pătrunjel ulei de floarea-soarelui făină roşii Preparare: Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet, se trec sub un jet de apă rece şi se pun la […]
 
 

Minitarte cu cafea

Ingrediente: 400 g făină 130 g zahăr tos două linguri cu miere 200 ml lapte 200 g dovleac sare 100 g migdale două ouă un pliculeţ cu praf de copt cafea granulată ghimbir ras pudră de scorţişoară unt suc de lămâie zahăr pudră Preparare: Migdalele se sfărâmă sau se macină şi se pun într-un castronel. […]
 

Ciorbă cu găluşte şi bacon

Ingrediente: 500 g fasole albă păstăi 500 g roşii 250 ml borş 300 g bacon 250 g brânză de vaci un cartof două ouă o ceapă un morcov un ardei gras un sfert de ţelină 120 g făină 50 g unt sare piper leuştean Preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi […]

Salată de ardei copţi cu anşoa

Ingrediente: 8 ardei capia 3 ouă un borcărnel de anşoa în ulei picant o lingură de capere o legătură ceapă verde o lămâie ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel usturoi miezuri de nucă parmezan Preparare: Ardeii capia se stropesc cu ullei de floarea-soarelui, se aşază într-o tavă şi se introduc în cuptorul încins. Se coc […]
 

Fidea de orez cu legume

Ingrediente: 500 g fidea de orez 400 g varză de Bruxelles un ardei iute un ardei gras o bucată de fenicul 4 linguri cu ulei de măsline o lingură cu sos de soia 50 g seminţe de susan crude piper cimbru Preparare: Varza de Bruxelles se fierbe în apă cu sare, se spală, se taie […]
 
 

Frigărui de porc picante

Ingrediente: 800 g carne de porc cu grăsime o conservă de ananas 4 căţei de usturoi două linguri de sos de soia miere o linguriţă de boia iute o lingură de zahăr tos o linguriţă de sare două linguri de ulei piper cimbru dovlecei orez Preparare: Frigăruile de lemn se pun într-o tavă cu apă […]
 
 

Dovleac umplut cu orez

Ingrediente: 4 dovleci de plăcintă 250 g orez 50 g stafide o ceapă un ardei iute galben 3 căţei de usturoi două linguri de ulei de măsline o rodie sare, piper jumătate de linguriţă de pudră de curry mentă verde vin alb parmezan Preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, se pune într-o strecurătoare […]
 

Ciorbă de roşii cu tăiţei

Ingrediente: 130 g făină două ouă 500 g roşii 500 g varză de Bruxelles 200 ml borş un ardei gras un gogoşar un fir de praz o rădăcină de pătrunjel un morcov un sfert de ţelină doi căţei de usturoi leuştean busuioc verde sare, piper Preparare: Ouăle se sparg şi se pun într-un castron cu […]
 
 

Dovleac dulce-picant

Ingrediente: un dovleac 3 linguri de zahăr brun 8 mere 50 g zahăr tos o linguriţă de seminţe de chimen un vârf de linguriţă de boia iute o linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară două linguri de ulei de nucă apă Preparare: lntr-un mojar se pun seminţele de […]
 

Rulouri de vinete cu şuncă

Ingrediente: 3 vinete 200 g brînză feta 200 g caşcaval 400 g şuncă de porc feliată 100 g seminţe de pin 75 g pesmet o lingură de mentă o lingură de mărar o lingură de miere boia dulce salată verde sare, piper ulei de măsline busuioc roşii Preparare: lntr-un castron se amestecă menta tocată cu […]
 

Cum se prepara Cocktail Cruise Missile

Ingrediente: 25 ml campari 25 ml vodka 1 lime 1 orange 100 ml cranberry juice ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 old fashioned glass 1 muddle stick 1 shaker (with strainer) 1 knife chopping board Cum se prepara cocktail Cruise Missile
 

Somon cu pesto de rucola

Ingrediente: 4 fileuri de somon 150 g salată rucola 3 căţei de usturoi 100 g alune prăjite 125 ml ulei de măsline un ardei iute 50 g zahăr brun o limetă sare piper porumb boabe din conservă mentă Preparare: Salata rucola se spală, se scurge de apă şi se pune într-un bol înalt. Se adaugă […]
 
 

Ustensilele necesare pentru degustarea vinurilor

La degustarea vinului, în funcţie de posibilităţi şi de scopul degustarii se vor utiliza ustensile adecvate. Dintre acestea putem specifica: tastevin, paharul de degustare, tirbuşonul, coşuleţul de vin, carafa pentru decantare, cleştele de scos dopuri, dopuri speciale, găletuşă, căruciorul de vin şi o serie de pahare diferite după tipul băuturii degustate, pahare pentru degustare, flute, […]
 

Găluşte de cartofi cu sos

Ingrediente: 500 g cartofi un ou 150 g făină 3 roşii o ceapă doi căţei de usturoi un ardei iute o frunză de dafin două linguri de ulei de floarea-soarelui sare, piper cimbru pesto de busuioc o linguriţă de zahăr tos Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se […]
 
 

Tort de frişca cu ananas

Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr tos 250 g făină 200 ml apă praf de copt 400 ml iaurt gras un litru frişca 20 g gelatină două conserve de compot de ananas 10 g migdale zahăr vanilinat cacao sare topping de portocale topping de căpşune unt Preparare: Ouăle se amestecă bine cu 150 g zahăr […]
 

Paste cu carne

Ingrediente: 500 g spaghete 500 g carne de porc tocată o ceapă 3 căţei de usturoi un morcov un ardei gras 100 g mazăre o rădăcină de pătrunjel 5 roşii 200 ml vin alb sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel parmezan Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. […]
 
 

Brioşe cu rozmarin şi anşoa

Ingrediente: 350 g făină albă 150 g ffăină de soia 100 ml lapte dulce 70 ml apă 30 g drojdie miere o lingură d
 

Aperitiv cu fidea şi vinete

Ingrediente: două vinete 250 g roşii cherry o lingură de pastă de ardei dulce 500 ml suc de roşii 4 cuiburi de fidea sare, piper oregano ulei de măsline salată rucola Preparare: Vinetele se curăţă de codiţă, se spală şi se taie rondele potrivit de groase. Se presară cu sare, se pun într-o strecurătoare şi […]
 

Bucataria lui Jamie

De Jamie Oliver Seria II – Episodul 11 – Antreu de rubarba Bucataria lui Jamie

Goffre cu afine

Ingrediente: 200 g unt 275 ml lapte bătut 100 ml lapte dulce 200 g zahăr tos 3 ouă 250 g făină 250 ml frişca 5 g gelatină două linguri de cafea granulată 100 g afine 50 g fistic jumătate de pliculeţ praf de copt sare cremă de cafea Preparare: Gălbenuşurile se mixează împreună cu laptele […]
 
 

Crenvurst cu şuncă şi ciuperci

Ingrediente: 8 crenvurşti 8 felii de şuncă 500 g ciuperci 25 g unt 250 ml smîntînă doi căţei de usturoi 4 frunze de salvie o ceapă mică o crenguţă de rozmarin sare, piper ulei de măsline pîine cu seminţe pîine integrală Preparare: Usturoiul şi ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie felii […]
 

Crochete de peşte cu susan

Ingrediente: 500 g fileuri de peşte două ouă 4 căţei de usturoi 150 g pesmet 50 g seminţe de susan 500 g cartofii 300 g sparanghel 50 g unt 100 ml lapte sos de ardei dulce sare, piper ulei curry boia dulce boia iute Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi […]
 
 

Ardei cu orez şi mentă

Ingrediente: 8 ardei graşi mai mari 250 g orez o ceapă un ardei iute mic un căţel de usturoi 200 g ciuperci 4 crenguţe de mentă sare, piper ulei de măsline scorţişoară cardamon seminţe de chimen Preparare: Orezul se spală cu apă rece pînă cînd apa rămîne limpede şi se pune la fiert cu puţină […]
 

Minitarte cu portocale

Ingrediente: 250 g unt 200 g zahăr tos 4 ouă 3 portocale 100 g ciocolată albă două pliculeţe zahăr vanilinat un vîrf de linguriţă de sare 500 g făină un pliculeţ de praf de copt un borcan cu gem de portocale 50 g fulgi de cocos Preparare: Intr-un bol mai mare se pun zahărul tos […]
 
 

Ficăţei cu sos de roşii

Ingrediente: 100 g făină 50 ml ulei de măsline 400 g ficat de pui o lămîie 250 g unt 500 ml lapte dulce sare, piper busuioc sos de roşii pîine integrală Preparare: Ficăţeii se spală, se scurg de apă şi se pun într-un vas cu laptele dulce. Se lasă să stea minimum 30 de minute, […]
 

Scoici cu legume

Ingrediente: un kg scoici în cochilie două pachette de legume chinezeşti doi ardei capia doi căţei de usturoi oregano 200 g creveţi decorticaţi o ceapă o lămîie 300 ml vin alb 50 ml ulei de măsline pătrunjel sare, piper fenicul praz Preparare: Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa şi […]
 

Cum se prepara Cocktail Bloody Mary

Ingrediente: vodka tomato juice half a lime worcester sauce tabasco and some salt  pepper Cum se prepara Cocktail Bloody Mary
Ciorba_de_legume_cu_orez

Ciorbă de legume cu orez

Ciorbă de legume cu orez din: radacina de telina, ceapa, usturoi, cartofi, morcov, mazare, rosii, pasta de ardei dulce, apa, bors, orez, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, iaurt. Ingrediente: o rădăcină de ţelină o ceapă un căţel de usturoi doi cartofi un morcov 200 g mazăre 5 roşii o lingură de pastă de ardei dulce […]
 
 

Tarte cu mere

Ingrediente: 370 g făină bicarbonat de sodiu pudră de cuişoare 100 g brînză de vaci 250 ml lapte bătut 125 g zahăr tos 50 g unt două ouă două mere sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat suc de lămîie sos de vanilie frişca Preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe, […]
rp_Frigarui-de-pui-cu-legume.jpg

Frigărui de pui cu legume

Ingrediente: 250 g cuşcuş o ceapă două piepturi de pui doi ardei graşi verzi doi ardei graşi roşii un ardei capia 200 g fasole verde un morcov 100 g porumb o linguriţă de boia dulce coriandru. sare, piper ulei de măsline iaurt gras Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie cuburi. […]
 
 

Peste cu sos tomat

Ingrediente: 700 g trunchiuri de macrou două cepe 5 căţei de usturoi capere 6 roşii pastă de tomate o lingură de pastă de ardei dulce doi ardei capia un ardei iute o lingură de zahăr tos o lămâie ulei sare, piper paste de orez cartofi morcovi Preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se […]
 

Steluţe cu rozmarin

Ingrediente: 3 ouă 150 g unt 170 ml lapte bătut 300 g brânză telemea 150 g brânză de burduf sare jumătate de pliculeţ praf de copt 500 g făină 50 g seminţe de pin două fire de rozmarin verde piper ardei iute seminţe de chimen Preparare: Untul moale se pune într-un castron împreună cu sarea, […]
 
 

Prăjitură cu cocos

Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos sare 15 g gelatină 180 g făină 50 g amidon o conservă ananas 300 ml frişca o nucă de cocos praf de copt 100 g migdale 100 ml cafea preparată mentă coajă de portocală confiată Preparare: Ouăle se pun într-un castron împreună cu zahărul tos şi sarea, se […]
 

Pui picant la cuptor

Ingrediente: un pui 8 cartofi o cutie cu bere blondă o linguriţă de rozmarin tocat o linguriţă de busuioc tocat miere 3 linguri de ulei de măsline boia iute pudră de cuişoare un ardei iute sare, piper usturoi smântână Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se […
 

Pacheţele de peşte

Ingrediente: 600 g fileuri de peşte 100 g făină 4 ouă 300 g salată rucola un morcov o jumătate de varză roşie o lămâie sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar usturoi Preparare: Varza roşie se spală, se scurge de apă şi se taie fideluţă. Se opreşte puţină într-un castron şi restul se pune într-un vas […]
 
 

Ciorbă cu legume

Ingrediente: 2 morcovi două cepe un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel 2 cartofi 200 g mazăre 300 g ciuperci 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de ulei de floarea-soarelui sare pătrunjel smântână mălai Preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se dau […]
 

Biscuiţi cu migdale si alune

Ingrediente: 300 g migdale 100 g alune de pădure 4 pere 275 g făină 250 g unt două linguriţe şi jumătate pudră de scorţişoară 250 g zahăr tos două ouă două pliculeţe zahăr vanilinat sare un pliculeţ praf de copt dulceaţă de pere Preparare: Alunele de pădure şi migdalele se pun într-un bol şi se […]
 
 

Salată de fasole cu ciolan

Ingrediente: două ciolane afumate de porc 250 g fasole albă boabe 250 g fasole roşie boabe două cepe un ardei iute doi ardei capia un gogoşar o frunză de dafin 100 ml ulei două fire de busuioc verde sare, piper gogonele castraveţi muraţi Preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte […]
 

Peşte cu dovlecei si orez

Ingrediente: 4 fileuri de panggasius doi dovlecei o conservă de ananas 200 g orez două lingurri de sos de soia 4 linguri de ulei de măsline două linguri de seeminţe de susan sare, piper pătrunjel Preparare: Fileurile de pangasius se spală, se şterg de apă ctu un şervet absorbant şi se taie ciuburi. Se încing […]
 

Cum se prepara Pakona Prawn

Ingrediente: 1 kg medium raw prawns , roughly chopped 1 medium onion , finely chopped ¼ cups (60ml) fresh coriander , chopped 1 large tomato , finely chopped 1 garlic clove , grated ½ tsp grated ginger ½ tsp chilli powder 75 g besan flour pinch salt 2 cups (500ml) vegetable oil , for frying […]
 

Pizza cu ceapă verde

Ingrediente: 500 g făină albă 400 g brânză de capră 150 ml apă 150 ml lapte 25 g drojdie zahăr sare ulei de măsline 4 linguri de pastă de roşii uscate o lingură de seminţe de floarea-soarelui busuioc verde ceapă verde boabe de porumb ardei iute Preparare: Drojdia se pune într-un castron împreună cu apa […]
 
 

Plăcintă cu dovleac

Ingrediente: un kg dovleac de plăcintă 500 g făină 75 ml ulei 200 ml apă sare 3 pliculeţe zahăr vanilat 100 g miezuri de nucă o linguriţă de pudră de scorţişoară 150 g zahăr tos zahăr vanilinat unt zahăr pudră gem de coacăze Preparare: Făina se cerne şi se pune într-un vas. In mijloc se […]
 

Brandy Daisy cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – 2 felii de portocală, zmeură, fragi sau căpşune tăiate pe jumătate, o vişină din vişinată, o crenguţă de mentă şi o felie de lămâie Se serveste la orice oră   Ingrediente: 4 cl brandy apă tonică o linguriţă […]
 
 

Mâncare de gutui cu bacon

Ingrediente: 4 gutui 16 felii de bacon două fire de rozmarin 300 g arpagic murat 100 g unt 30 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară un litru apă sare, piper 200 ml smântână un vârf de cuţit cu pudră de curry orez cuşcuş Preparare: Gutuile se curăţă de puf, se spală, se […]

TV Paprika in Romania

TV Paprika care face parte din portofoliul Chello Central Europe a intrat si-n Romania. Emisiunile noului canal urmăresc conservarea tradiţiilor culinare şi transmiterea de reţete şi taine din bucătăriile altor ţări. Grila de programe TV Paprika  cuprinde şi emisiuni culinare internaţionale, prezentate de bucătari cunoscuţi în întreaga lume, precum Gordon Ramsay, Nigella sau Anna Olson […]
 
 

Peşte cu legume picante

Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 g morcovi baby 200 g porumb baby 400 g varză de Bruxelles un sfert de conopida un dovlecel o lingură de busuioc boia iute o lămâie sos de soia 250 ml vin alb sare, piper ulei pătrunjel orez cartofi Preparare: Intr-un castron se pun mcorcovii şi porumbul baby tăiat […]
 

Salată cu brânză mozarella

Ingrediente: 150 g fasole roşie boabe 150 g boabe de năut o salată verde un morcov un ardei capia un gogoşar un ardei iute 400 g brânză mozarella biluţe busioc oregano oţet balsamic ulei de măsline sare, piper brânză de oaie crutoane Preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte, […]
 
 

Somon cu piure de mazăre

Ingrediente: un kilogram mazăre 4 cotlete de somon o bucată de fenicul doi căţei de usturoi o bucată de avocado 60 g parmezan 100 ml smântână apă 100 g unt 500 ml vin alb demisec mentă uscată sare, piper o lămâie pătrunjel iaurt Preparare: Intr-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă feniculul tocat mărunt, se […]

Mâncare de vinete cu roşii

Ingrediente: două vinete 4 roşii doi dovlecei doi căţei de usturoi o lingură de sos de soia 50 ml vin roşu demisec o lingură de zahăr tos un ardei iute mic un ardei gras o linguriţă de amidon sare, piper pătrunjel Preparare: Vinetele se spală, se taie în felii mai groase şi se pun într-o […]
 

Cum se prepara sos Mango Chutney

Ingrediente: 2 medium ripe mangos 2 tbsp vegetable oil 2 dried red chillies 2 black peppercorns pinch cumin seeds ¼ tsp coriander seeds ¼ tsp onion seeds , also known as nigella seeds ¼ tsp mustard seeds ½ tsp salt 1 tsp sugar ¼ tsp paprika 1 tbsp lemon juice 1 vegetable peeler 1 chopping […]
 

Pachetele dulci

Ingrediente: 550 g făină 175 ml apă 15 g drojdie 50 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă un borcan gem de portocale 200 g miezuri de nucă zahăr vanilinat sare un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară o linguriţă de cuişoare fructe de sezon frişca Preparare: Drojdia se dizolvă în apă călduţă, […]
 
 

Muşchi de porc cu praz

O retea de muschi de porc cu praz, cartofi, vin alb, ceapa, portocale, sos de soia, pudra de nucsoara, scortisoara, sare, piper, ulei de masline si marar Ingrediente: un kg muşchi de porc 800 g cartofi 300 ml vin alb praz o ceapă albă miere două portocale sos de soia pudră de nucşoară două cuişoare […]
 

Sandviş cu peşte

Ingrediente: 400 g fileuri de peşte marinat 600 g făină 25 g drojdie 360 ml apă o linguriţă de zahăr tos 3 linguri de ulei de măsline un ou două linguri de lapte dulce o lingură de seminţe de chimen sare o lămâie salată verde maioneză Preparare: Intr-un castronel se pun drojdia, puţină apă, zahărul […]
 
 

Pacheţele cu legume

Ingrediente: 12 foi de orez rotunde două pungi cu legume chinezeşti 200 g spanac proaspăt sare, piper sos de soia oţet de orez un căţel de usturoi boia iute boia dulce seminţe de susan 4 linguri de ulei de măsline ghimbir foi de plăcintă Preparare: Legumele chinezeşti se pun la prăjit în ulei încins, se […]
 

Tehnica degustării vinului II

Tehnica degustării vinului II   Intotdeauna degustătorul se va preocupa de educaţia şi igiena sa, va urma cu conştiinciozitate normele de comportament care să-i permită îngrijirea simţurilor sale, necesare a stabili verdictul său în modul cel mai corect posibil, înainte de a începe degustarea el trebuie:   – să evite a ingera substanţe cu savoare […]
 
 

Sufleu cu physalis

Ingrediente: 250 g ciocolată neagră 100 ml smântână 4 linguri de cacao 150 g zahăr tos 6 albuşuri 500 g physalis două linguri de făină pudră de scorţişoară un vârf de cuţit piper roşu pisat unt şi făină pentru forme miere cardamon Preparare: Ciocolata se taie în bucăţi mai mici şi se pune la topit […]
 

Pui cu ciuperci şi sos

Ingrediente: 4 piepturi de pui un kilogram de ciuperci o ceapă 800 g roşii 3 linguri de ulei de măsline o frunză de dafin o linguriţă de zahăr tos sare, piper busuioc verde o jumătate de lămâie rozmarin Preparare: Ciupercile se spală, se fierb timp de zece minute în apă cu sare, suc de lămâie […]
 
Cum_se_prepara_Chicken_Dopiaza

Cum se prepara Chicken Dopiaza

Chicken Dopiaza: Ingrediente: 4 medium onions , peeled, 2 chopped and 2 sliced 1 kg chicken , skinned and cut into large pieces 1 tbsp ginger and garlic paste oil for cooking 2 tsp coriander powder , ground coriander seeds 2 tsp cumin powder ½ tsp ground turmeric ½ tsp chilli powder 4 tbsp plain […]
 

Peşte afumat cu salată

Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat două borcane de ciuperci murate 400 g mazăre un gălbenuş crud un gălbenuş fiert suc de lămâie apă muştar o ceapă albă mică ulei doi căţei de usturoi sare, piper capere castraveţi muraţi Preparare: Intr-un vas înalt se pun gălbenuşurile, sarea, piperul, o linguriţă de muştar şi se mixează până […]
 
 

Salată de cartofi cu nuci

Ingrediente: 800 g cartofi două cepe roşii 50 g miezuri de nucă 50 g măsline feliate 25 g stafide un căţel de usturoi muştar cu boabe ulei de măsline oţet de mere sare, piper pudră de scorţişoară pătrunjel ouă salată verde Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie în rondele subţiri şi […]
 

Plăcintă cu fructe

Ingrediente: un pachet foitaj 300 g miezuri de nucă un borcan gem de coacăze roşii 100 g nucă de cocos două pliculeţe cu zahăr vanilinat pudră de cardamon pudră de scorţişoară un ou 50 g zahăr brun 500 g kiwi frişca unt Preparare: Miezurile de nucă se taie mărunt şi se pun într-un castron împreună […]
 
 

Omletă cu ardei copţi

Ingrediente: 6 ouă 200 g ciuperci 200 g şuncă de porc 200 g telemea 100 g şuncă de pui o legătură de pătrunjel boia dulce un kilogram ardei capia roşii 150 ml ulei de măsline oţet de mere sare, piper lapte dulce Preparare: Ardeii capia se coc, se curăţă de coajă şi cotoare, se amestecă […]
 

Salată de midii cu fenicul

Ingrediente: 500 g midii două legături ceapă verde două bucăţi fenicul 4 căţei usturoi 50 g unt 50 g făină 200 ml lapte dulce 300 g smântână 300 ml vin alb ulei o lămâie sare, piper 4 boabe piper mărar cartofi nuci seminţe de dovleac Preparare: Untul se topeşte, se adaugă făina, se amestecă bine […]
 
 

Brioşe picante

Ingrediente: doi dovlecei 550 g făină două ouă 100 g unt 125 ml smântână un ardei iute o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi o legătură de mărar un pliculeţ praf de copt sare, piper pudră de nucşoară pastă de ardei iute sau dulce Preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiul iute se curăţă, se spală […]
 

Cremă de lămâie cu ananas

Ingrediente: 750 g brânză de vaci 200 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 400 ml frişca 10 g gelatină o cutie de ananas două lămâi 50 g nucă de cocos două fire de mentă biscuiţi cu cocos pudră de scorţişoară Preparare: Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece, se încălzeşte la […]

Cum se prepara sos Sausage And Porcini

Ingrediente: 150 ml olive oil 1 red onion 500 g lean pork sausages 3 garlic cloves ½ red chilli 50 ml dry white wine 50 g dried porcini mushrooms 150 ml double cream some black pepper 1 knife 1 saucepan 1 large frying pan 2 wooden spoons 1 colander 1 bowl Cum se prepara sos […]
 

Ciolan cu ciuperci

Ingrediente: 4 bucăţi mai mari de ciolan de porc 500 g ciuperci 500 g mazăre o ceapă albă o lămâie 4 căţei de usturoi o lingură de busuioc uscat ulei de floarea-soarelui sare, piper o linguriţă de boia dulce pudră de nucşoară Preparare: Ciolanele de porc se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi […]
 
 

Midii cu legume picante

Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g midii decorticate 100 ml ulei de măsline 500 ml vin alb doi dovlecei o vânătă doi ardei graşi roşii un ardei gras verde praz un ardei iute cimbru uscat oţet balsamic sare, piper suc de lămâie sos de soia Preparare: Midiile se pun la fiert împreună cu jumătate din […]
 

Steluţe cu chimen

Ingrediente: două pachete foitaj 250 g mozzarela 250 g roşii cherry 100 g parmezan două linguriţe de oregano uscat o linguriţă de cimbru uscat doi căţei de usturoi seminţe de susan două ouă seminţe de chimen smântână mărar Preparare: Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei şi se lasă să se răcească. Foitajul […]
 
 

Inimi cu sos de zmeură

Ingrediente: un pachet de foitaj un pachet de cremă de vanilie instant 500 ml lapte dulce 100 g fistic 100 g migdale 200 ml frişca un borcan de gem de zmeură două portocale 200 g physalis 100 g ciocolată neagră zahăr pudră Preparare: Din foitaj se decupează inimioare cu o formă, se aşază într-o tavă […]
 

Pâine cu şuncă

Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g şuncă de porc afumată 660 g făină o lingură de zahăr sare 380 ml lapte dulce 50 g unt 25 g drojdie două ouă două linguri de ulei de măsline pastă de ardei iute cimbru uscat roşii cherry ceapă verde oţet Preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie […]
 
 

Păstrăv cu sos verde

Ingrediente: 4 păstrăvi un borcan de ciuperci marinate 3 linguri de ulei de măsline 4 căţei de usturoi două legături de ceapă verde o legătură de pătrunjel o lămâie sare, piper ciuperci crude Preparare: Usturoiul se curăţă de coajă, se spală şi se pune într-un vas înalt. Se adaugă pătrunjelul tocat, ceapa curăţată, spălată şi […]
 

Morcovi la cuptor

Ingrediente: un kilogram morcovi 4 portocale 4 căţei de usturoi 75 g unt două crenguţe de cimbru 50 g seminţe de dovleac crude două linguri de miere o linguriţă de seminţe de chimen sare, piper Preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi puţin unt. Când sunt […]
 

Cum se prepara Cocktail Honey Nectar

Ingrediente: 25 ml honey vodka 25 ml vodka 25 ml pear purée half a nectarine 1 lime leaf ice cubes crushed ice cocktail glass cocktail shaker muddler cocktail strainer fine strainer bar spoon standard single shot measure measuring jug measuring spoons   A tantalising combination of lime, honey and pear flavours. This innovative concoction was […]
 

Tarte cu portocale

Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 80 g zahăr tos două ouă 4 linguri de apă un borcănel de gem de caise două portocale sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară piper fructe de sezon frişca Preparare: Portocalele se spală, se rade coaja, iar pulpa se toacă mărunt. […]
 
 

Miniruladă de pui

Ingrediente: 3 piepturi de pui 200 g brânză cu mucegai un dovleac mic de plăcintă 100 g pesmet 3 ouă 200 ml smântână o lingură de muştar cu seminţe pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui ceapă usturoi Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii. Se condimentează, […]
 

Şniţele de peşte cu legume

Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi ardei capia un dovlecel o vînătă o conopidă mică un sfert de ţelină 200 ml vin alb demisec două ouă 120 g făină o roşie doi căţei de usturoi un vîrf de cuţit de boia iute sare, piper ulei pătrunjel Preparare: Intr-un castron se pun ouăle, sarea, piperul, boiaua […]
 
 

Legume cu piure şi sos picant

Ingrediente: 500 g fasole verde 4 cartofi mai mari 200 g morcovi baby o ceapă doi căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline pastă de tomate 400 g roşii 150 ml vin alb demisec 350 ml lapte dulce mărar, sare piper o frunză de dafin Preparare: Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi […]
 

Prăjitură cu struguri şi cacao

Ingrediente: 4 ouă 150 g zahăr tos 100 g unt 250 ml lapte dulce 550 g făină două linguri de pudră de cacao un pliculeţ cu praf de copt un vîrf de linguriţă de sare 100 g alune crude 3 linguri de gem de struguri mentă sos caramel frişca Preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron […]
 
 

Sandviş cu pui şi legume

Ingrediente: două piepturi de pui 540 g făină 270 ml apă doi cartofi 15 g drojdie 5 linguri de ulei de măsline rozmarin sare zahăr tos piper ulei de floarea-soarelui o salată verde 4 roşii mărar piper seminţe de chimen seminţe de dovleac Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe […]
 

Eclere cu ciocolată si fistic

Ingrediente: 125 ml apă 125 ml lapte dulce 120 g unt 120 g făină 4 ouă 500 ml frişca două pliculeţe cu zahăr vanilinat 300 g ciocolată neagră 50 g zahăr pudră 100 g fistic un vârf de linguriţă de sare Preparare: Intr-o oală antiaderentă se pun la fiert apa, laptele, sarea şi 100 g […]
 

Cum se prepara Cocktail White Russian

Ingrediente: 50 ml Vodka 25 ml coffee liqueur 25 ml single cream ice short glass cocktail shaker 25ml (1fl oz) bar measure   This is a smooth and creamy coffee-flavoured cocktail Cum se prepara Cocktail White Russian
 

Pui pe pat de cuşcuş

Ingrediente: 4 pulpe de pui 300 g cuşcuş doi dovlecei două cepe 4 căţei de usturoi doi ardei capia un ardei gras 3 roşii un morcov sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar sfeclă roşie castraveţi muraţi Preparare: Dovleceii se taie în rondele şi se pun într-un castron. Morcovul se curăţă de coajă şi se taie […]
 
 

Mix de fasole cu crevete

Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g fasole albă 500 g crevete decorticate doi ardei capia roşii doi ardei capia verzi două cepe usturoi ardei iute o lămâie 300 ml vin alb o frunză de dafin oţet balsamic sare, piper busuioc ulei boia iute Preparare: Crevetele se decongelează, se spală, se scurg de apă şi […]
 

Legume picante

Ingrediente: doi morcovi ţelină doi cartofi o conopidă 250 g fasole mangetout doi ardei capia un dovlecel ceapă verde doi căţei de usturoi boia iute ghimbir ras sare, piper 100 ml ulei de măsline 300 g mozzarella busuioc uscat pastă de ardei iute Preparare: Morcovii şi cartofii se curăţă, se spală şi se fierb separat. […]
 
 

Colac cu vişine

Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr tos 5 ouă un borcan de compot de cireşe praf de copt 450 g făină 100 ml lapte dulce 100 ml smântână o lămâie pudră de scorţişoară sare 50 g miezuri de nucă esenţă de vanilie zahăr pudră Preparare: Miezurile de nucă se taie mărunt sau se pisează […]
 

Terină din ficat de pui

Ingrediente: 350 g unt o ceapă doi căţei usturoi 500 g ficăţei de pui un sfert de linguriţă cimbru uscat 100 ml smântână 50 ml coniac 200 g ciuperci pleurotus o portocală sare, piper Preparare: Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii subţiri. Se topeşte puţin unt într-o cratiţă, se adaugă […]
 
 

Salată cu peşte afumat si capere

Ingrediente: 4 peşti afumaţi doi morcovi doi ardei graşi 150 g ciuperci uscate 100 g maioneză 50 ml smîntînă o linguriţă de muştar doi căţei de usturoi o salată verde o legătură de mărar o lămîie sare, piper cartofi ouă capere Preparare: Maioneza se amestecă bine cu smîntînă, mărarul, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Se […]
 

Opturi cu cimbru

Ingrediente: 350 g făină 100 g unt 4 ouă 70 ml lapte dulce 70 ml smîntînă o linguriţă de praf de copt jumătate de linguriţă de sare 200 g brînză de vaci 200 g brînză de capră 3 fire de cimbru piper brînză de vacă sărată Preparare: Făina se cerne şi se pune într-un vas […]
 

Bucataria lui Jamie

De Jamie Oliver Seria II – Episodul 9 – Miel Bucataria lui Jamie
 

Tartă cu fulgi de ovăz şi nucă

Ingrediente: 300 g făină 300 g zahăr tos praf de copt sare 275 g fulgi de ovăz cacao 250 ml lapte bătut 100 g unt 100 g ciocolată neagră 100 g miezuri de nucă zahăr vanilinat 6 ouă două banane 500 ml lapte dulce frişca topping de ciocolată Preparare: Intr-un vas se mixează patru ouă […]
 
 

Mancărică cu piept de pui

Ingrediente: un kg cartofi două piepturi de pui două cepe o frunză de dafin două linguri de pastă de roşii doi ardei graşi roşii doi căţei de usturoi un vîrf de linguriţă de boia de ardei dulce sare piper ulei de măsline mărar Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în […]
 

Paste cu ton şi fasole albă

Ingrediente: 300 g ravioli cu brînză două conserve de ton în ulei 300 g fasole albă 50 g capere o lămîie ulei de măsline 300 g maioneză o legătură de ceapă verde un fir de tarhon pătrunjel sare, piper pastă de sardele nucşoară Preparare: Fasolea se dezgheaţă, se spală, se taie în bucăţi mai mici […]
 
 

Frigărui de legume şi cuşcuş

Ingrediente: 200 g ciuperci 200 g roşii cherry doi ardei verzi doi ardei roşii o ceapă 300 g brînză de capră 200 g cuşcuş o jumătate de legătură de pătrunjel sare, piper ulei de măsline oregano uscat prune uscate Preparare: Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cuburi. Ceapa se curăţă […]
 

Palmieri cu cremă

Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 200 g ciocolată neagră 90 g zahăr pudră o linguriţă de esenţă de rom 100 ml lichior de ciocolată o portocală 250 ml frişca un vîrf de cuţit de sare 50 g miezuri de nucă 80 g zahăr brun mentă Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se presară […]
 

Cum se prepara sos Tomato And Green Chilli Salsa

Ingrediente: 1 500g can of peeled, whole tomatoes 4 large green chillies, chopped 4 jalapeno peppers , chopped 1 onion , chopped 4 cloves of garlic , chopped 100 ml red wine vinegar ½ tsp cumin 1 tbsp oregano 1 tsp salt 2 tbsp chopped coriander some nacho chips , for garnish 4 tbsp olive […]
 

Carne de pui cu dovlecei

Ingrediente: două piepturi de pui doi ardei graşi roşii o ceapă 3 dovlecei un morcov 100 g măsline fără sîmburi 4 roşii o lingură de pastă de roşii 100 ml ulei de măsline doi căţei de usturoi pătrunjel sare, piper mălai varză roşie Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se […]

Tehnica degustării vinului

Tehnica degustării vinului I   Aprecierea calităţii vinurilor se face prin analize fizico-chimice, prin examen microscopic, dacă este cazul, şi prin degustare. “Degustarea se defineşte ca “analiza organoleptică a vinului, respectiv examinarea acestuia din punct de vedere vizual, olfactiv şi gustativ, pentru a aprecia practic calităţile şi/sau defectele vinului”. In funcţie de scopul acesteia, degustarea […]
 

File de păstrăv cu budincă

Ingrediente: 4 fileuri de păstrăv un kg cartofi 250 g brînză de vaci 200 g brînză telemea 4 ouă o legătură de ceapă verde 100 ml lapte dulce ulei de măsline sare, piper unt pentru formă pesmet pentru formă mărar smîntînă usturoi Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii […]
 
 

Chifteluţe vegetale cu salată

Ingrediente: 100 g orez un cartof un morcov un dovlecel ceapă verde 100 g ciuperci două fire de usturoi 3 ouă bicarbonat o pungă mix de salată 50 g arpagic sare, piper mărar pesmet oţet de mere ulei de măsline ulei de floarea-soarelui Preparare: Orezul se spală, se scurge şi se fierbe în apă cu […]
 

Biscuiţi cu migdale

Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr tos două ouă 500 g făină sare bicarbonat pudră de scorţişoara 200 g fulgi de migdale ciocolată albă ciocolată neagră coajă de lămîie rasă Preparare: Intr-un castron se pun untul moale, zahărul tos şi un praf de sare. Se adaugă ouăle, se mixează pînă cînd devine ca o […]
 
 

Ciorbă cu praz şi carne de porc

Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g oase de porc o ceapă un morcov două fire de praz un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel un ardei gras 4 roşii o lingură de pastă de roşii 300 ml borş pătrunjel leuştean sare, piper ardei iute mălai Preparare: Ceapa şi prazul se curăţă, se […]

Cum se prepara Gravy

Ingrediente: Juices from roast meat 500 ml stock ½ glass of wine 2 springs of Rosemary 1 tbsp Flour 1 tsp butter salt and pepper       Cum se prepara Gravy
 
 

Şniţel de peşte cu dovlecei

Ingrediente: 600 g file de merluciu 30 g pesmet 100 g făină 100 g unt 100 ml ulei de floarea-soarelui două ouă 4 dovlecei pătrunjel o lămîie 3 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline oregano uscat sare, piper roşii ardei copţi Preparare: Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt, se amestecă bine cu […]
 

Tortelini cu sos şi nuci

Ingrediente: 500 g tortelini cu brînză 200 g ciuperci 500 ml vin alb demidulce 60 g unt 200 ml smîntînă 25 g făină un căţel de usturoi o ceapă o lingură de ulei de măsline sare, piper 200 g salată rucola 100 g miezuri de nucă parmezan Preparare: Tortelini se fierb în apă cu sare […]
 
 

Tort cu physalis

Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr tos 275 g făină 100 ml ulei 100 ml apă două linguri de cacao 500 ml frişca 200 g ciocolată albă 200 g ciocolată neagră praf de copt sare 250 g physalis 500 ml suc de portocale esenţă de rom esenţă de vanilie unt Preparare: Gălbenuşurile se separă de […]
 

Sufleu cu carnaţi

Ingrediente: un kilogram de cartofi 300 g cîrnaţi 250 g brînză de vaci 200 ml lapte dulce 3 ouă o legătură de ceapă verde un fir de rozmarin sare, piper unt pentru formă pesmet pentru formă smîntînă Preparare: Carnaţii se taie în felii subţiri, se prăjesc în puţin ulei încins, se scot cu o spumieră […]
 
Sepie in sos de vin

Sepie in sos de vin

Sepie in sos de vin din: sepie, vin rosu, arei grasi, rosii, ceapa, usturoi, frunze de dafin, ansoa, radicchio, patrunjel. Ingrediente: o sepie 500 ml vin roşu 3 ardei graşi roşii 8 roşii 4 cepe 6 căţei de usturoi două frunze de dafin 4 bucăţi de anşoa o salată radicchio pătrunjel două linguri de sos […]
 

Brioşe vegetale

Ingrediente: 350 g orez 300 g broccoli 3 ardei capia 200 g boabe de porumb din conservă o legătură de mărar o legătură de ceapă verde 200 g mazăre 3 ouă sare, piper ulei de măsline varză murată Preparare: Orezul se spală cu apă rece până când apa rămâne limpede. Se fierbe, se pune într-o […]
 
 

Colac cu mac şi cocos

Ingrediente: 600 g făină 300 ml lapte dulce 300 g zahăr tos 225 g unt 300 g brânză de vaci 4 ouă 25 g drojdie sare 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g fulgi de cocos 50 g seminţe de mac sâmburi caju zahăr pudră suc de portocale Preparare: lntr-un vas se dizolvă drojdia cu […]
 

Ghiveci cu carne de porc

Ingrediente: 800 g carne de porc 4 vinete 700 g roşii 3 ardei graşi roşii un ardei iute roşu 3 cepe 3 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper două foi de dafin 300 ml apă pătrunjel cimbru mămăligă murături Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Vinetele se […]
 

Cum se prepara Sos Alioli

Ingrediente: 6 cloves of garlic , peeled and roughly chopped ½ tsp coarse salt 1 egg yolk 1 tbsp lemon juice 180 ml olive oil 1 mortar and pestle 1 whisk 1 bowl 1 spoon Sos de usturoi traditional Spaniei. se potriveste de minune cu cartofi, pui, paella sau alte preparate. Cum se prepara sos […]
 

Rulouri din peşte cu orez

Ingrediente: 12 fileuri de hering 250 g orez 150 g boabe de porumb din conservă o ceapă doi ardei capia 80 g măsline feliate 250 ml vin alb 300 ml apă o linguriţă de praf de curry ulei de măsline sare, piper pătrunjel castraveţi muraţi sau verzi Preparare: Fileurile de peşte se spală şi se […]
 
 

Supă cu găluşte de brânză

Ingrediente: 300 g brânză de vaci două ouă 4 ardei graşi 800 g roşii 500 ml apă două cepe un morcov o jumătate de ţelină un ardei iute mic 4 linguri de ulei de măsline sare, piper pătrunjel mărar cimbru făină iaurt Preparare: Brânza de vaci se amestecă bine cu ouăle, mărarul şi pătrunjelul tocat. […]
 

Tort de pişcoturi

Ingrediente: 600 g pişcoturi 600 ml lapte dulce 80 g zahăr pudră două plicuri cu cremă de vanilie 70 g ciocolată neagră două pliculeţe cu zahăr vanilinat lichior de cafea o lingură de cafea granulată 150 g fulgi de cocos o portocală mentă Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Se adaugă o […]
 
 

Pilaf cu roşii şi miel

Ingrediente: 600 g came de miel 400 g orez 600 g roşii două cepe un morcov un ardei gras roşu două linguri de oţet ulei de floarea-soarelui sare, piper rozmarin castraveţi muraţi gogoşari muraţi Preparare: Carnea de miel se spală, se porţionează şi se pune într-un castron împreună cu oţetul şi cu puţină apă, pentru […]
 

Scoici cu orez şi mărar

Ingrediente: 500 g scoici 300 ml vin alb 300 g orez un fir de praz 300 g roşii cherry o legătură de mărar ulei de măsline sare, piper Preparare: Orezul se spală în apeă rece până când apa răimâne limpede, apoi se fierbe şi se scurge. Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. […]
 

Paste cu stevie si ardei

Ingrediente: 500 g ştevie 600 g făină 3 ouă 250 g roşii cherry 4 ardei capia o lingură de pătrunjel uscat sare, piper ulei de măsline pătrunjel verde Preparare: Ştevia, se curăţă de nervuri şi se pune într-un vas. Se pasează cu un blender sau cu un mixer, se pune într-o strecurătoare deasă şi se […]
 

Ciorbă de praz cu kaizer

Ingrediente: 400 g kaizer 600 g praz 600 g roşii doi morcovi o ţelină 3 cartofi 300 ml borş sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel smântână mămăligă Preparare: Kaizerul se taie în felii subţiri şi se prăjeşte timp de câteva minute într-o tigaie fără ulei. Se scoate pe o farfurie şi se acoperă. Morcovii şi […]
 
 

Salată de paste cu peşte

Ingrediente: 300 g paste două conserve de ton în ulei 300 g fileuri de hering marinate un castravete verde doi ardei capia 50 g măsline feliate o ceapă 100 g maioneză 100 g smântână o lămâie o legătură de ridichi mărar sare, piper ulei Preparare: Intr-un castron se amestecă smântână cu maioneza, sucul de lămâie, […]

Cum se prepara sos Low-Fat Vinaigrette

Ingrediente: 120 ml orange juice 40 ml balsamic vinegar 60 ml olive oil 1 shallot , chopped 1 tsp Dijon mustard salt and pepper 1 bowl 1 whisk 1 spoon Cum se prepara sos Low-Fat Vinaigrette
 
 

Salată cu nuci şi brânză

Ingrediente: două pungi de amestec de salată 250 g struguri roşii 250 g struguri albi 250 g roşii cherry 50 g miezuri de nucă 50 g stafide 250 g brânză feta 200 g smântână 20 g unt muştar busuioc verde sare, piper pudră de curry pudră de boia Preparare: Intr-un ibric se pune la topit […]
 

Ruladă dulce cu nuca de cocos

Ingrediente: 500 g biscuiţi cu cacao 375 ml lapte dulce 130 g unt 150 g zahăr tos cacao un plic cu cremă de vanilie instant zahăr vanilinat o lingură de esenţă de rom 100 g nucă de cocos pudră de scorţişoară miezuri de nucă   Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se […]
 
 

Tochitură cu cârnaţi

Ingrediente: 500 g muşchi de porc 300 g cârnaţi picanţi 300 g ficat de porc 300 g rinichi de porc 250 g costiţă afumată 200 ml suc de roşii 4 roşii 100 ml vin alb o ceapă 200 ml ulei cimbru 3 căţei de usturoi sare, piper pătrunjel mălai murături Preparare: Muşchiul de porc, rinichii […]
 

Sandviş cu salată de peşte

Ingrediente: două conserve de ton in ulei ciuperci un fir de praz 100 ml maioneză 100 ml smântână 300 g cartofi 100 g boabe de porumb două baghete mărar salată verde 50 g capere o lămâie sare, piper castraveţi muraţi Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se taie în cubuleţe […]
 
 

Ruladă cu spanac

Ingrediente: 450 g făină 100 g unt 15 g drojdie 225 lapte 500 g spanac două ouă praz roşii uscate în ulei ciuperci murate doi ardei capia o legătură de mărar o jumătate de lămâie sare, piper ulei sos de roşii picant   Preparare: Un fir de praz se toacă mărunt. Se căleşte în ulei […]

Costiţă cu bere

Ingrediente: 5 costiţe de vită 250 g bacon două cepe o sticlă de bere neagră două ceşti de supă de vită 250 g sos de roşii două de linguri de ulei Preparare: Curăţaţi carnea de grăsime. Peste carne presăraţi o lin­guriţă de sare şi un vârf de cuţit de piper. Turnaţi cam două linguri de […]
 
 

Ruladă de ciocolată

Ingrediente: 8 ouă 8 linguri de zahăr 8 linguri de făină 250 g unt 150 g zahăr pudră 4 linguri de cacao 300 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de esenţă de rom unt pentru tavă dovleac pentru plăcintă portocale Preparare: Untul se pune la topit împreună cu zahărul pudră, două […]

Smochine umplute

Ingrediente: 16 smochine 100 g orez 200 g bacon feliat 200 g caşcaval 160 g sparanghel o ceapă mică 80 g ulei de măsline sos de roşii picant cimbru sare, piper o lămâie morcovi Preparare: Smochinele se spală, se taie în patru fără să se despartă feliile şi se stropesc cu suc de lămâie. Sparanghelul […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro