luni, 31 august 2015

Retete Culinare cu poze # 77

Retete culinare cu poze 

Salata de rosii cu iaurt si sos de menta

Salata de rosii cu iaurt si sos de menta din: rosii, iaurt, usturoi, ceapa verde, sare, piper, lamaie, patrunjel, ketchup, frunze de mentă. Ingrediente: 4 roşii mari 200 g iaurt 2 căţei de usturoi 2 fire ceapă verde sare piper 1/2 lămâie 3 fire pătrunjel 1/2 linguriţă ketchup frunze de mentă Mod de preparare: Speli roşiile, […]
Vinete_umplute_cu_ciuperci_branza_si_salvie

Vinete umplute cu ciuperci, branza si salvie

Vinete umplute cu ciuperci, branza si salvie din: vinete, ciuperci, ceapa rosie, cartofi, salvie, branza feta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 10-12 ciuperci 2 cepe rosii 2 cartofi fierti 1-2 fire salvie 200 g branza feta ulei sare piper   Mod de preparare: Taie vinetele pe jumătate, pe lun­gime. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtează o parte din pulpă. […]
 

Broccoli cu carne de miel, carnati si cascaval

Broccoli cu carne de miel, carnati si cascaval din: broccoli, carne de miel, carnati, cascaval, ulei, oua, patrunjel, salata verde, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2-3 legaturi de broccoli 500 g carne de miel 2 carnati 50 g cascaval 1 lingura ulei 2 oua 1 legatura de patrunjel 1 salata verde 1 foaie de dafin […]
Somon_in_mantie_de_panceta_pe_salata_de_fenicul_cu_racola_si_sos_de_lime

Somon in mantie de panceta, pe salata de fenicul cu rucola si sos de lime

Somon in mantie de panceta, pe salata de fenicul cu rucola si sos de lime din: somon file, panceta, rucola, fenicul, lime. Ingrediente: 200 g somon file 60 g panceta (3 felii) 30 g rucola 20 g fenicul 100 g lime (1 bucată) Mod de preparare:   Fileul de somon îl porţionăm în trei bucăţi şi îl îmbră­căm […]
 

Inghetata cu vanilie, frisca si fructe

Inghetata cu vanilie, frisca si fructe din: lapte, frisca lichida, zahar, oua, esenta de vanilie, fructe: căpşuni, cireşe, după preferinţă. Ingrediente: 350 ml lapte 250 ml frişcă lichidă 150 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 fiolă esenţă de vanilie 300 g fructe: căpşuni, cireşe, după preferinţă         Mod de preparare: Laptele şi frişca le pui […]
Pasta_de_branza_cu_scoici_04

Reteta zilei: Pasta de branza cu scoici

Pasta de branza cu scoici din: usturoi, crema de branza, suc de lamaie, sos worcestershire, sare, piper, scoici, supa de scoici, marar. Poate te intereseaza si: Pasta de branza si ton Tartine cu pasta de branza Pastă de brânză cu chimen Pastă de brânză cu ouă Pasta de branza cu cimbru   Ingrediente: 1 catel […]
 

Paine taraneasca cu tuica

Paine taraneasca cu tuica din: făină integrală, făină albă, făină albă superioară 000, apă călduţă,  sare, zahăr, ulei, drojdie uscată, ţuică de casă. Ingrediente: 100 g făină integrală 200 g făină albă 500 g făină albă superioară 000 250 ml apă călduţă 2 linguriţe sare 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei 1 1/2 pliculeţ drojdie uscată 50 ml ţuică de casă […]
Salata_cu_cartofi_violet_ceapa_verde_si_capere

Salata cu cartofi violet, ceapa verde si capere

Salata cu cartofi violet, ceapa verde si capere din: cartofi violeţi, cartofi albi, morcovi, ceapa verde, ardei capia, roşii cherry tricolore, capere, măsline negre, oţet balsamic, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel verde, seminţe de negrilică. Ingrediente: 3 cartofi violeţi 3 cartofi albi 2 mor­covi 2 fire ceapă verde 1 ardei capia 5-6 roşii cherry tricolore 1 linguriţă capere 6-8 măsline negre feliate […]
 

Chiftele de cartofi cu ou si marar

Chiftele de cartofi cu ou si marar din: cartofi, piper, sare, oua, marar, faina, ulei. Ingrediente: 1/2 kg cartofi piper sare 3 ouă mărar făină ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi fierbi jumătate de oră, apoi îi pui în aparatul de zdrobit cartofi şi îi zdrobeşti în câteva secunde. Ii amesteci cu […]
Vinete_umplute_cu_legume_si_usturoi

Vinete umplute cu legume si usturoi

Vinete umplute cu legume si usturoi din: vinete, dovlecel, ţelină, ceapă, morcov, ardei gras, usutroi, rosii, vin alb sec, ardei iute, ulei de masline, foi de salată, rosii, sare. Ingrediente: 4 vinete 1 dovlecel 1 ţelină 1 ceapă mare 1 morcov 1 ardei gras 3 căţei de usturoi 3 roşii 200 ml vin alb sec ardei iute ulei de […]
 

Ciorba de salata cu macris si smantana

Ciorba de salata cu macris si smantana din: salata, frunze de măcriş, usturoi, sare, piper, otet, oua, slanina afumata, faina, smantana, lapte, mărar verde, concentrat de legume. Ingrediente: 2 căpăţâni de salată câteva frunze de măcriş 3-4 căţei de usturoi sare piper oţet 3 ouă 100 g slănină afumată 1 linguriţă făină 100 ml smântână 100 ml lapte mărar […]
 
 
 
 
Prajiturele_cu_piure_de_morcovi_si_glazura_de_portocale_10

Reteta zilei: Prajiturele cu piure de morcovi si glazura de portocale

Prajiturele cu piure de morcovi si glazura de portocale din: morcovi baby, suc de portocale, faina, zahar, ovaz, praf de copt, sare, nuca de cocos, unt, ou, lapte batut, vanilie, albus de ou, suc de lamaie, suc de portocale. Poate te intereseaza si : Prajiturele de casa cu dulceata Prajiturele cu glazura de sirop de […]
 
Mancare de legume la cuptor cu cascaval

Mancare de legume cu carnati si piept de pui

Mancare de legume cu carnati si piept de pui din: rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, radacina telina, sunca, ardei gras galben, ardei gras roşu, piept de pui, carnati, orez, ulei de masline, supă de legume, foi de dafin, piper negru măcinat, frunze de cimbru, sare. Ingrediente: 4 roşii mari o ceapă mare 6 căţei de usturoi un ardei iute 2 rădăcini de […]
Peste_cu_sos_de_susan_si_nuci

Peste cu sos de susan si nuci

Peste cu sos de susan si nuci din: ştiucă sau şalău, ardei gras verde,  usturoi, nuci, pastă de susan,  lămâie, struguri, pătrunjel verde, ulei de măsline, sare, piper Ingrediente: o ştiucă sau un şalău de 1,5 kg un ardei gras verde 3 căţei usturoi 100 g nuci 100 g pastă de susan o lămâie 200 g struguri […]
 
Jeleu_de_struguri_cu_foie_gras_si_ghimbir

Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir

Jeleu de struguri cu foie gras si ghimbir din: ficat de gâscă sau raţa, coniac, zahăr, ghimbir ras, coajă de lămâie, gelatină, vin alb, boabe de struguri, oţet, sare, ulei. Ingrediente: 200 g ficat de gâscă sau raţa 2 linguri coniac o linguriţă zahăr ghimbir ras coajă de lămâie 20 g gelatină 500 ml vin alb […]

Carnati in aluat cu salvie si mere

Carnati in aluat cu salvie si mere din: faina, sare, oua, lapte, apa, ulei, canrati de porc, frunze de salvie, mere. Ingrediente: 150 g făină 1/2 linguriţă sare 2 ouă mari 175 ml lapte 60 ml apă 2 linguri ulei 450 g cârnaţi de porc frunze proaspete de salvie inele de mere prăjite pentru ornat […]
 
Sulfeu_de_vinete_cu_mozzarella_si_rosii

Sufleu de vinete cu mozzarella si rosii

Sufleu de vinete cu mozzarella si rosii din: vinete, sare, piper, rosii, rozmarin proaspăt şi măcinat, ceapa, usturoi, ulei de masline, pesmet, mozzarella, grăsime pentru uns forma.   Ingrediente: 500 g vinete sare piper 500 g roşii cărnoase rozmarin proaspăt şi măcinat 200 g ceapă 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 100 g […]

Paine umpluta cu vinete si cascaval

Paine umpluta cu vinete si cascaval din: paine, vinete, ulei de masline, oua, cascaval, lapte, verdeaţă (pătrunjel, mărar), sare, piper. Ingrediente: 1 pâine 2 vinete 3 linguri ulei de măsline 2 ouă 200 g caşcaval ras 1 cană lapte verdeaţă tocată (pătrunjel, mărar) sare piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă şi le tai felii. […]
 
Supa_de_legume_cu_ciuperci_si_nuci

Supa de legume cu ciuperci si nuci

Supa de legume cu ciuperci si nuci din: nuci, morcov, ardei capia, rosie, ciuperci, ceapa verde, usturoi, curry, leustean, marar, patrunjel, piper, oregano, nucsoara, sare, apa. Ingrediente:  100-150 g miez de nucă 1 morcov 1 ardei capia 1 roşie 2 ciuperci champignon 1 fir de ceapă verde 1 căţel de usturoi 1 linguriţă curry câteva […]

Salata de vinete cu ardei gras, rosii si ceapa

Salata de vinete cu ardei gras, rosii si ceapa din: vinete, ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 5 cepe 4 ardei graşi 6 roşii 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Separat, fierbi roşiile şi le dai prin sită. Ardeii îi coci, îi presari cu sare şi îi laşi […]
 
Falafel_cu_salata_de_rosii_si_castraveti

Falafel cu salata de rosii si castraveti

Falafel cu salata de rosii si castraveti din: naut, usturoi, ceapa, patrunjel, coriandru, sare, piper, coriandru, cumin, menta, ulei, rosii, castraveti, ridichi, mustar, pasta de susan, lamaie. Ingrediente falafel:  500 g boabe de năut uscate 1 căţel de usturoi pisat 1 ceapă tocată 2 legături pătrunjel, tocat 1 legătură coriandru, tocat 1 1/2 linguri sare […]

Mancare de ficat cu ciuperci, rosii si usturoi

Mancare de ficat cu ciuperci, rosii si usturoi din: ficăţei de pui, morcovi, ceapa, ciuperci, rosii, pasta de tomate, usturoi sau usturoi verde, ardei iute, pudră curry, busuioc, marar verde, sare, piper, ulei, cartofi, orez, malai. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 2 morcovi 4 cepe 300 g ciuperci 3 roşii 1 lingură pastă tomate 1 căpăţână de usturoi […]
 
Vita_cu_broccoli_la_tigaie_10

Reteta zilei: Vita cu broccoli la tigaie

Vita cu broccoli la tigaie din: muschi de vita, broccoli, ceapa, zahar brun, amidon, sos de soia, vin de orez, ulei, apa. orez, usturoi, ghimbir, supa de pui, sos de soia, sos de stridii, piper. Poate te intereseaza si: Vita in sos de rosii Vita cu cartofi dulci Vita marinata la tigaie Vita la tigaie […]

Salata de linte cu verdeata din: boabe de linte, boabe de mustar, suc de lamaie, ulei de masline, otet de vin alb, mustar dijon, miere, sare de mare, ceapa rosie, rosii galbene, patrunjel, ceapa verde, menta. Ingrediente:  2 ceşti boabe de linte 1 linguriţă boabe de muştar sucul de la 1 lămâie 120 ml ulei […]


Salata_de_linte_cu_verdeata

Salata de linte cu verdeata

Salata de linte cu verdeata din: boabe de linte, boabe de mustar, suc de lamaie, ulei de masline, otet de vin alb, mustar dijon, miere, sare de mare, ceapa rosie, rosii galbene, patrunjel, ceapa verde, menta. Ingrediente:  2 ceşti boabe de linte 1 linguriţă boabe de muştar sucul de la 1 lămâie 120 ml ulei […]

Friptura de gasca cu sos de rosii si morcovi

Friptura de gasca cu sos de rosii si morcovi din: gâscă, rosii, ceapa, morcovi, telina, piper boabe, sare, ulei, vin alb, zahar. Ingrediente: 1 gâscă de 3-3,5 kg 1 kg roşii 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină piper boabe sare 1 cană mică ulei 50 ml vin alb 1-2 linguri zahăr Mod de preparare: Gâscă bine […]
 
Varza_de_bruxelles_picanta

Varza de bruxelles picanta

Varza de bruxelles picanta din: varza de bruxelles, coriandru, menta, orez expandat, ulei, sos de soia, apa, otet de orez, lamaie, zahar brun, ardei iute. Ingrediente:  400 g verzişoare de Bruxelles 1 legătură coriandru 4 fire mentă cca 50 g orez expandat 7 linguri ulei Ingrediente sos: 100 ml sos de soia 50 ml apă […]

Afine cu sos si menta

Afine cu sos de inchetate si menta din: afine, îngheţată de vanilie, iaurt, zahar vanilat, menta, nucă măcinată sau migdale feliate prăjite fără grăsime. Ingrediente: 500 g afine 4 sfere îngheţată de vanilie 150 g iaurt 1 plic zahăr vanilat 2 fire mentă 2 linguri nucă măcinată sau migdale feliate prăjite fără grăsime.   Mod de […]
 
Pizza_cu_piept_de_pui_si_rozmarin

Pizza cu piept de pui si rozmarin

Pizza cu piept de pui si rozmarin din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, ulei de masline, prune uscate, apa, otet balsamic, ulei de masline, rozmarin, usturoi,sare, piept de pui, branza cu mucegai, ceapa rosie, piper roz. Ingrediente blat:  200 g făină 20 g drojdie proaspătă la temperatura camerei 125 ml apă 1/2 linguriţă zahăr 1/2 […]

Profiterol cu crema de ciocolata si zmeura

Profiterol cu crema de ciocolata si zmeura din: gogoşele, smantana, dulce, zemura, zahar, apa, unt, faina, oua, ciocolată menaj Ingrediente: 6 gogoşele 100 ml smântână dulce 100 g zmeură 30 g zahăr Pentru gogoşele: 100 ml apă 50 g zahăr 80 g unt 100 g făină 3 ouă Pentru glazură: 100 g ciocolată menaj 3 linguri smântână […]
 
Orez_basmati_cu_usturoi_si_curry_08

Reteta zilei: Orez basmati cu usturoi si curry

Orez basmati cu usturoi si curry din: orez basmati, ulei, seminte de chimen, usturoi, ceapa, sare, frunze de curry, turmeric, piper, unt topit. Poate te intereseaza si: Orez cu broccoli si piept de pui Orez cu legume si patrunjel Orez cu legume si ou prajit Orez cu spanac si sos chili Orez cu ou si […]
rp_Salata_de_portocale_cu_ceapa_rosie_si_seminte_de_mac-150x150.jpg

Totul despre Vitamina C

Totul despre Vitamina C  Vitamina C este absolut necesară pentru menţinerea sănătăţii corpului nostru şi este foarte sensibilă la prepararea termică, de aceea vă încurajăm să consumaţi măcar 2 bucăţi de fructe şi cel puţin o salată de legume şi verdeţuri pe zi. Dacă nu puteţi mânca multe legume şi fructe, atunci este mai uşor […]
 

Peste in sos de vin alb si mustar

Peste in sos de vin alb si mustar din: peşte (crap), vin alb, faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 600 g peşte (crap) 100 ml vin alb 1 lingură făină 2 linguri pesmet 2 linguri margarină 2 linguriţe muştar 1 lămâie pătrunjel piper sare Mod de preparare: Amesteci pesmetul cu puţină verdeaţă şi […]
Gogosi_delicoase_umplute_cu_branza

Gogosi delicioase umplute cu branza

Gogosi delicioase umplute cu branza din: oua, ulei, sare, drojdie, zahar, apa calduta, faina, brânză proaspătă de vaci, zahăr vanilat, zahăr tos. Ingrediente: 1 ou 100 ml ulei (1/2 pahar) un praf de sare un cubuleţ de drojdie 1 linguriţă zahăr 1/2 litru apă călduţă făină cât cuprinde Pentru umplutură: 1/2 kg brânză proaspătă de vaci 3 ouă […]
 

Salata de varza rosie, sfecla si stafide

Salata de varza rosie, sfecla si stafide din: varză roşie, sfeclă roşie, stafide, ulei de măsline, oţet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză roşie 1/2 sfeclă roşie 1 mână stafide 2 linguri ulei de măsline oţet balsamic sare piper   Mod de preparare: Dai pe răzătoarea mare sfecla, toci mărunt varza şi pui totul la călit în ulei încins cu puţină […]
Pateuri_umplute_cu_carne

Pateuri umplute cu carne

Pateuri umplute cu carne din: lapte, zahar, drojdie, faina, sare, unt topit, oua, chimen, sare, ceapa, ulei, carne tocata, cartof, piper. Ingrediente aluat: 90 ml lapte călduţ 1 linguriţă zahăr 20 g drojdie 200 g făină 1 linguriţă sare 100 g unt topit 2 ouă chimen sare Ingrediente umplutură: 1 ceapă 1 lingură ulei 300 […]
 

Tochitura cu carne de oaie si vitel

Tochitura cu carne de oaie si vitel din: carne de viţel, carne de oaie, carnati de porc, boabe de piper,  foaie de dafin, piper macinat, sare, praf de cimbru, praf de busuioc, vin rosu. Ingrediente: carne de viţel carne de oaie cârnaţi de porc boabe de piper 1 foaie de dafin piper măcinat sare 1 linguriţă praf de […]
Cas_pane_cu_busuioc

Cas pane cu busuioc

Cas pane cu busuioc din: cas, sare, piper, busuioc, faina de grau, oua, faina de porumb. Ingrediente: caş (cantitatea este la aprecierea fiecăruia, circa 2 bucăţi de persoană) sare piper busuioc 2 linguri făină de grâu 2 ouă 2-3 linguri făină de porumb Mod de preparare: Baţi oul bine, îl condimentezi cu sare, piper şi […]
 

Salata de fructe si legume cu smantana

Salata de fructe si legume cu smantana din: morcovi, mere, telina, caise uscate, prune uscate, stafide, cascaval tare, smantana. Ingrediente: 2 morcovi 2 mere 1/2 ţelină 200 g caise uscate 200 g prune uscate fără sâmburi 100 g stafide 200 g caşcaval tare 250 g smântână Mod de preparare: Fructele uscate le laşi 10 minute în […]
Salata_de_vinete_cu_ceapa_si_ardei_iute_10

Reteta zilei: Salata de vinete cu ceapa si ardei iute

Salata de vinete cu ceapa si ardei iute din: vinete, sare, ulei de masline, ulei, usturoi, ardei iute, ceapa. Poate te intereseaza si: Salata de vinete cu usturoi, patrunjel si chimion Salata de vinete cu rosii cherry si branza Salata de vinete fripte cu usturoi si menta Salată de vinete cu ghimbir si ciuperci Salata […]
 

Vinete umplute cu salam, telemea si rosii

Vinete umplute cu salam, telemea si rosii din: vinete, salam, rosii, parme­zan sau brânză telemea mai nesărată, patrunjel verde, oua, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 200-300 g salam 2 roşii parme­zan ras sau brânză telemea mai nesărată pătrunjel verde 2 ouă 2 căţei de usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, apoi le […]
Piept_de_curcan_umplut_cu_bacon_si_ciuperci

Piept de curcan umplut cu bacon si ciuperci

Piept de curcan umplut cu bacon si ciuperci din: piept de curcan, bacon, ciuperci din conservă, ceapă verde, usturoi verde, ardei gras, sare, piper, bere blonda. Ingrediente: 1 piept de curcan 100 g bacon 5 ciuperci mijlocii din conservă 1 ceapă verde 1 usturoi verde 1/2 ardei gras sare piper 1/2 l bere blondă Mod de preparare: Baţi bine felia […]
 

Rulada de vitel cu ierburi, cascaval si ardei

Rulada de vitel cu ierburi, cascaval si ardei din: muşchi de viţel, cascaval, spanac, oua, amestec de ierburi uscate de Provence (rozmarin, pătrun­jel, cimbrişor, busuioc, măghiran, cimbru, oregano şi leuştean), ardei copţi, boia iute, sare. Ingrediente: 700 g muşchi de viţel 150 g caşcaval ras 100 g spanac fiert 2 ouă 3 linguri amestec de ierburi uscate de Provence […]
Piept_de_pui_picant_cu_struguri_si_coniac

Piept de pui picant cu struguri si coniac

Piept de pui picant cu struguri si coniac din: struguri, piept de pui, faina, vin, coniac, rozmarin, sare, boia iute, ulei de masline. Ingrediente: 1 ciorchine de strugure 1 piept de pui 1 lingura faina 1 cescuta vin 1 lingurita coniac rozmarin sare boia iute ulei de masline   Mod de preparare: Taie pieptul de pui pe jumatate si condimenteaza-l […]
 

Prajitura cu visine, cacao si rom

Prajitura cu visine, cacaco si rom din: miere, cacao, zahăr, ulei, bicarbonat de sodiu, oua, făină, lapte, suc de lămâie, lapte, amidon, esenţă de rom, unt, visine. Ingrediente: 2 linguri miere 2 linguri cacao 100 g zahăr 5 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 ou 350 g făină 1 -2 linguri lapte suc de lămâie Pentru cremă: 500 ml […]
 
Pulpe_de_pui_pe_pat_de_felii_de_lamaie_la_cuptor_10

Reteta zilei: Pulpe de pui pe pat de felii de lamaie la cuptor

Pulpe de pui pe pat de felii de lamaie la cuptor din: pulpe de pui, lamai, sumac, usturoi, sare, ulei de masline, cimbru. Poate te intereseaza si: Pulpe de pui cu paste si broccoli Pulpe de pui cu cartofi wedges la cuptor Pulpe de pui cu pasta de curry Pulpe de pui in sos de […]
 
Salata_de_varza_cu_marar

Salata de varza cu marar

Salata de varza cu marar din: varza alba, telina, gulie, ceapa verde, marar, caju, cumin, coriandru, suc de lamaie, usturoi, sare. Ingrediente salată:  1/2 varză albă 1 ţelină 1 gulie 2 fire ceapă verde 1 legătură mărar Ingrediente dressing: 100 g caju înmuiat 3-4 ore 1-2 linguriţe cumin 1 linguriţă coriandru măcinat suc de la […]

Remedii impotriva racelii si gripei

Remedii impotriva racelii si gripei Nu vă speriaţi de nasul care curge sau de tuse, sunt moduri în care corpul vostru elimină toxinele şi agenţii patogeni. Gând vă ameninţă o răceală, recurgeţi imediat la remediile naturale, cu încredere: Comprese din ceapă, cartof, usturoi, ţelină, piper, ardei iute – toate rase şi puse direct pe pieptul […]
 

Tort cu nuca, cacao si rom

Tort cu nuca, cacao si rom din: oua, zahar, faina, nuci, apa, bicarbonat, lamaie, zahar vanilat, esenta de rom, unt, zahăr pudră, lapte, cacao, nuci. Ingrediente: 8 ouă 600 g zahăr 400 g făină 200 g nuci 20 linguri apă 1/2 linguriţă bicarbonat lămâie zahăr vanilat Pentru sirop: 1 l apă 300 g zahăr 1 fiolă esenţă de rom Pentru […]
Tarte_cu_crema_de_ciocolata_cardamom_si_zmeura

Tarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura

Tarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura din: unt, zahar pudra, faina, apa, pudra vanilie, esenta de vanilie, oua, zmeură, zahăr, ciocolată, frişcă lichidă, cardamom, ciocolată amăruie, nes, frunzuliţe de mentă. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudra 250 g făină 6 linguri apă 1 linguriţă pudră vanilie 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 ou Pentru sosul de zmeură: 200 g […]
 

Paste cu piept de pui si legume la tigaie

Paste cu piept de pui si legume la tigaie din: paste farfalle, piept de pui, ardei gras galben, ardei gras roşu, unt, mazăre, boia, piper alb măcinat, pătrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g paste farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 100 g unt 200 g mazăre boia piper alb măcinat 1 legătură pătrunjel verde […]
Penne_cu_carnati_si_legume_10

Reteta zilei: Penne cu carnati si legume

Penne cu carnati si legume din: ulei, carnati, usturoi, legume congelate, rosii, condimente, oregano, boia de ardei afumet, cimbru, piper, supa de pui, apa, penne, patrunjel, ceapa verde, smantana. Poate te intereseaza si: Penne cu sos de rosii si vinete crocante Penne cu branza si rosii Penne cu dovlecei si verdeata Penne cu branza si […]
 

Compot de prune renglote cu cuisoare

Compot de prune renglote cu cuisoare din: prune renglote, zahăr, conservant, cuisoare. Ingrediente: prune renglote (cantităţi la alegere) 5 linguri zahăr la 1 borcan de 800 g conservant 2-3 cuisoare la borcan       Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le tai pe jumătate. Pui apoi jumătăţi de prune în borcanele bine spăla­te. La un […]
Cartofi_noi_cu_pui_si_marar

Cartofi noi cu pui si marar

Cartofi noi cu pui si marar din: cartofi noi, piept de pui, mărar, usturoisare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 piept de pui 1 legătură mărar 2 fire usturoi sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Pui la fiert apa cu sare. Cureţi cartofii de coajă, îi speli bine şi îi pui la fiert în apă […]

Aperitive cu oua de prepelita si rosii cherry

Aperitive cu oua de prepelita si rosii cherry din: ouă de prepeliţă, ouă de găină, roşii, roşii cherry sau roşii obişnuite mici, unt, ierburi aroma­te: mărar, pătrunjel, tarhon, cimbru. Ingrediente: 8 ouă de prepeliţă 4 ouă de găină 4 roşii 8 roşii cherry sau roşii obişnuite mici 2 linguri unt 2-3 legături ierburi aroma­te: mărar, pătrunjel, tarhon, cimbru Mod de […]
Cea_mai_simpla_mamaliga

Cea mai simpla mamaliga

Cea mai simpla mamaliga din: apa, malai, sare. Ingrediente: 2 l apă 1/2 kg mălai sare   Mod de preparare: Pui apa la fiert cu sare, în tuci de fontă. După ce dă în clocot, adâjgi mălaiul, fără a amesteca şi laşi la fiert, aproxirfiativ 20 de minute. După ce a fiert, amesteci cu făcăleţul, […]
 

Rulada cu ficat si ceapa

Rulada cu ficat si ceapa din: carne de porc sau viţel, ficat de pui, ceapa, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc sau viţel 300 g ficat de pui 2 cepe 1 lingură untură sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o baţi cu ciocanul pentru şniţele, până vei obţine o bucată […]

Sos de rosii in stil italian cu oregano, maghiran si cimbru

Sos de rosii in stil italian cu oregano, maghiran si cimbru din: roşii coapte, roşii uscate la soare, usturoi, ulei de măsline presat la rece, amestec de oregano, măghiran, cimbru (verde sau uscat), piper, sare. Ingrediente: 4 roşii coapte 2-3 roşii uscate la soare 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline presat la rece 2 linguriţe amestec de oregano, măghiran, cimbru […]
 
Tort_delicios_cu_smantana

Tort delicios cu smantana

Tort delicios cu smantana din: smântână cu 20% grăsime, praf de copt, ouă, ulei de floarea-soarelui, unt topit şi răcit, zahăr, faina. Ingrediente: 1 kg smântână cu 20% grăsime (pentru cremă) 200 g smântână cu 20% grăsime (pentru aluat) 2 linguriţe praf de copt sau 1 plic de 10 g 2 ouă 2 linguri ulei de floarea-soarelui 3 linguri unt topit şi […]

Cod cu mere, rosii si fasole verde

Cod cu mere, rosii si fasole verde din: file de cod, ulei, ceapa, curry pudră, rosii, fasole verde, mere, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de cod 100 ml ulei 1 ceapă mijlocie 1 linguriţă curry pudră 250 g roşii 400 g fasole verde 3 mere 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Tai fileurile […]
 
Salata_de_ciuperci_cu_ceapa_rosie_si_telina

Salata de ciuperci cu ceapa rosie si telina

Salata de ciuperci cu ceapa rosie si telina din: crăiţe (ciuperci), rosii, ceapa rosie, ulei de dovleac, radacina de telina, sare de mare. Ingrediente: 8 crăiţe (ciuperci) câteva roşii mai mici 2 cepe roşii ulei de dovleac 1 rădăcină de ţelină mai mică sare de mare Mod de preparare: Cureţi crăiţele de pieliţă şi le tai […]

Pui la cutor cu morcov, cartof si cimbru

Pui la cutor cu morcov, cartof si cimbru din: cartofi, morcovi, ceapa, pui dezosat fără pieliţă, apă, cimbru, piper, ulei. Ingrediente: 4 cartofi mari 6 morcovi 1 ceapă 1 pui dezosat fără pieliţă 100 ml apă 1 lingură cimbru piper ulei Mod de preparare: Intr-o tavă pui puţin ulpi, apoi aşezi cartofii tăiaţi felii mai groase, morcovii tăiaţi […]
 
Tort_cu_visine_scortisoara_si_sirop_de_cirese

Tort cu visine, scortisoara si sirop de cirese

Tort cu visine, scortisoara si sirop de cirese din: făină,  praf de copt, sare, unt, zahar, oua, amidon, praf de cacao, vişine proaspete, foi de gelatină albă, praf de cuişoare, dulceaţă de vişine, sirop de cireşe, frişcă, zahăr vanilat, praf întăritor de frişcă, ciocolată. Ingrediente pentru aluatul fraged: 125 g făină 1/2 linguriţă praf de copt sare 60 g unt 2 linguri zahăr 2 gălbenuşuri Ingrediente pentru […]

Fasole verde cu usturoi si rosii

Fasole verde cu usturoi si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei, pesmet, patrunjel, piper, sare, boia, Ingrediente: 400 g fasole verde 250 g roşii 1 ceapă 6 căţei usturoi 50 ml ulei 30 g pesmet pătrunjel piper sare boia Mod de preparare: Fasolea verde o treci sub un jet de apă rece şi o […]
 
Ciorba_de_porc_cu_dovlecel_morcov_si_bors

Ciorba de porc cu dovlecel, morcov si bors

Ciorba de porc cu dovlecel, morcov si bors din: oase cu carne, dovlecel, morcovi, ardei gras, telina, fidea sau taitei, ceapa, bors de putina, oua, lestean, bulion, apa. Ingrediente: 4-5 oase cu carne 1 dovlecel 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 ţelină mică 2 grămăjoare fidea/tăiţei 1 ceapă mare 1 l borş de putină (sau […]

Rulada cu crema de Limoncello si frisca

Rulada cu crema de Limoncello si frisca din: oua, faina, zahar, coaja de lamaie, lichior Limoncello, unt, apa, gelatină, lichior Limoncello, friscă, zahăr pudră. Ingrediente pentru baza de ruladă: 5 ouă 100 g făină 140 g zahăr coajă rasă de lămâie 50 ml lichior Limoncello Ingrediente pentru cremă: 12 gălbenuşuri 200 g zahăr 200 g unt 20 ml apă 20 g […]
 
Paine_de_casa_cu_tarate_10

Reteta zilei: Paine de casa cu tarate

Paine de casa cu tarate din: faina, tarate de grau, tarate de ovaz, drojdie, sare, apa calda. Poate te intereseaza si Paine de casa cu sare de mare Ingrediente: 2 cesti faina de pâine 1 cană tărâțe de grâu sau tărâțe de ovăz 2 lingurite drojdie 1 1/2 linguriță sare 1 1/2 cani + 2 […]

Paste la cuptor cu ciuperci, kaizer si smantana

Paste la cuptor cu ciuperci, kaizer si smantana din: penne, ciuperci, ceapa, ardei capia (sau ardei gras), kaizer, smântână pentru gătit, lapte, făină, caşcaval, sare, piper, ulei de măsline. Ingrediente: 1 pungă de penne 1 cutie de ciuperci feliate (sau 400 g ciuperci crude) 1 ceapă mică 2 ardei capia (sau ardei gras) 300 g kaizer 200 ml smântână pentru gătit 200 […]
 

Mancare de tarhon cu ceapa verde si pulpe de pui

Mancare de tarhon cu ceapa verde si pulpe de pui din: pulpe de pui dezosate, ceapă verde, tarhon, roşii în bulion, sare, piper. Ingrediente: 6 pulpe de pui dezosate 2 legături ceapă verde 4 legături de tarhon 1 cutie de roşii în bulion (tăiate cuburi) sare piper   Mod de preparare: Speli bine pulpele, apoi le usuci cu […]
 

Taitei cu varza, ceapa si cimbru

Taitei cu varza, ceapa si cimbru din: varză, tăiţei laţi, ceapă, ulei, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1 varză mică 200 g tăiţei laţi 1 ceapă 6-7 linguri ulei piper cimbru sare Mod de preparare: Tai varza fideluţă, o sărezi şi o laşi 5 minute deopar­te. In acest timp căleşti ceapa tăiată foarte mărunt, apoi adaugi varza frământată cu sarea. O […]

Pancakes cu porumb, ceapa verde si usturoi verde

Pancakes cu porumb, ceapa verde si usturoi verde din: conservă porumb boabe, lapte, faina, ceapa verde, usturoi verde, sare, ou, pătrunjel (congelat sau proaspăt), ulei, parf de copt. Ingrediente: 1 conservă porumb boabe (160 g) 15 ml lapte 65 g făină 1 fir de ceapă verde 1 fir usturoi verde 1/2-1 linguriţă sare  1 ou 1 lingură […]
 
Prajitura_cu_afine_si_topping_cu_nucsoara_10

Reteta zilei: Prajitura cu afine si topping cu nucsoara

Prajitura cu afine si topping cu nucsoara din: faina, praf de copt, zahar, zahar brun, scortisoara, nucsoara, unt, oua, vanilie,lapte, afine. Poate te intereseaza si Prajitura cu cacao si aroma de vanilie Ingrediente topping: 2 cani făină 1 lingurita praf de copt 1/3 cană zahar 1/3 cană zahar brun 1/2 linguriță scorțișoară 1/4 linguriță nucșoară […]
Salau_cu_legume_sos_de_mere_si_boia_iute

Salau cu legume, sos de mere si boia iute

Salau cu legume, sos de mere si boia iute din: şalău, ulei, unt, morcovi, cartofi, patrunjel, ienibahar, lamaie, ceapă, ardei roşu, măr mare acrişor, rosii, usturoi, cimbru, ardei iuţi roşii sau boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 1 kg şalău 3 linguri ulei 100 g unt 2 morcovi 8 cartofi mici 1 legătură pătrunjel 3 boabe ienibahar 1 lămâie Pentru […]
 
Mancare_de_marar_cu_rosii_si_piept_de_pui

Mancare de marar cu rosii si piept de pui

Mancare de marar cu rosii si piept de pui din: piept de pui, mărar, ceapa, rosii sau rosii in bulion, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 6-7 legături de mărar 1 ceapă 2-3 roşii sau 2 linguri cu roşii în bulion 2 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Pui […]

Clatite cu rosii si ceapa

Clatite cu rosii si ceapa din: carne de vită tocată, ulei, ceapa, rosii, suc de rosii, sare, piper, oua, faina, sifon. Ingrediente: 800 g carne de vită tocată 4 linguri ulei 200 g ceapă 2 roşii 200 ml suc de roşii sare piper Pentru clătite: 2 ouă făină sifon sare Mod de preparare: Ceapa curăţată o toci […]
 
Prajitura_cu_cicolata_zmeura_si_lichior_amaretto

Prajitura cu ciocolata, zmeura si lichior amaretto

Prajitura cu ciocolata, zmeura si lichior amaretto din: ouă, zahar, faina, cacao, esenta de rom, ciocolată albă, frişcă lichidă, esenţă de vanilie, ciocolată cu lapte, lichior amaretto, zmeură, ciocolată. Ingrediente: 9 ouă 9 linguri zahăr 7 linguri făină 2 linguri cacao 1 linguriţă esenţă de rom Pentru crema I: 200 g ciocolată albă 170 ml frişcă lichidă 1 linguriţă esenţă de […]

Friptura de pui cu saramura de legume si patrunjel

Friptura de pui cu saramura de legume si patrunjel din: pulpe de pui, morcovi, piper, rosii, patrunjel, cub concentrat de legume. Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 morcovi potriviţi 2 roşii 1 praf piper 1 legătură pătrunjel un cub concentrat de legume   Mod de preparare: Speli pulpele, le ştergi de apă şi le presari cu puţină […]
 

Prajitura cu gris, cacao si miere

Prajitura cu gris, cacao si miere din: oua, zahar, miere, ulri, lapte, bicarbonat de sodiu, faina, zahar vanilat, griş, unt sau margarină, cacao, apa. Ingrediente pentru blat: 2 ouă 200 g zahăr 3 linguri miere 4 linguri ulei 8 linguri lapte 1 lingură bicarbonat de sodiu Ingrediente pentru cremă:     450 g făină 500 ml lapte 7 linguri zahăr 2 plicuri zahăr […]

Piept de pui cu cartofi, cascaval si marar

Piept de pui cu cartofi, cascaval si marar din: cartofi noi, piept de pui, marar, usturoi, caşcaval afumat, vin alb, sare, ulei, rozmarina. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 1 piept de pui 1 legătură mărar 4-5 căţei de usturoi 250 g caşcaval afumat 1 pahar vin alb sare 5 linguri ulei 1 linguriţă rozmarin   Mod de preparare: Pieptul […]
 
Piept_de_rata_cu_sos_iute

Piept de rata cu sos iute

Piept de rata cu sos iute din: piept de rata, sare, piper, ardei iute, zahar, otet de vin, orez, coaja de lamaie. Ingrediente:  4 piepţi de raţă (cu piele) sare 1 bob piper negru 3 ardei iuţi roşii 6 linguri zahăr 3 linguri oţet de vin alb 300 g orez coaja rasă de la 1 […]

Marmelada de corcoduse cu esenta de migdale

Marmelada de corcoduse cu esenta de migdale din: corcoduşe galbene şi roşii, zahăr, esenţă de migdale. Ingrediente: 10 kg corcoduşe galbene şi roşii 8 kg zahăr esenţă de migdale       Mod de preparare: Dai prin sită corcoduşele coapte, pentru a sepa­ra pulpa de sâmburi şi coajă. Compoziţia astfel obţinută o fierbi cu zahărul până se îngroaşă, […]
 

Prajitura cu zmeura, frisca si aroma de urda

Prajitura cu zmeura, frisca si aroma de urda din: oua, zahar brun, apa fierbinte, faina, pudră de roşcove, zahăr vanilat, ulei, praf de copt, urdă, cremă de brânză, frişcă, zmeură, tort gelee, miere, gelatina. Ingrediente: 4 ouă 150 g zahăr brun 3 linguri apă fierbinte 200 g făină 1 lingură pudră de roşcove 1 lingură zahăr vanilat 3 linguri ulei 1 linguriţă praf […]
Mancare_de_fasole_verde_cu_carne_de_porc_08

Reteta zilei: Mancare de fasole verde cu carne de porc

Mancare de fasole verde cu carne de porc din: fasole verde, ceapa, usturoi, piper, sare, ulei de masline, ardei iute, apa, carne de porc. Poate te intereseaza si Mancare de fasole cu vita, porc si curcan Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapa mica 3 catei de usturoi 1/8 linguriță piper 1/2 linguriță sare 1 […]
 

Gem de pepene galben cu lamaie

Gem de pepene galben cu lamaie din: pepene galben, zahar, lamaie, zahar vanilat. Ingredinete: 2 kg pepene galben 300 g zahăr 1 lămâie 2 plicuri zahăr vanilat     Mod de preparare: Cureţi pepenele de coajă şi de seminţe. Tai apoi pe­penele bucăţi şi îl mixezi în blender. Storci lămâia, iar zeama obţinută o adaugi peste […]
Mancare_de_pui_cu_sos_raita

Mancare de pui cu sos raita

Mancare de pui cu sos raita din: piept de pui, ulei, usturoi, suc de limeta, coriandru, cumin, chili, sare, iaurt, ceapa verde, ardei gras, ghimbir, rosie, boia, piper, zahar, unt, smantana, castravete. Ingredinte:  4 fileuri de piept de pui 4 linguri ulei 1 căţel de usturoi sucul de la 1 limetă 1 praf coriandru măcinat […]

Mancare de legume cu ciuperci, cimbru si patrunjel

Mancare de legume cu ciuperci, cimbru si patrunjel din: fasole verde, morcov, dovlecel, cartofi, ciuperci, ţelină, usturoi, ceapă, ardei gras,  broccoli, amestec mexican de legume (congela­te), suc de roşii, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 300 g fasole verde 1 morcov 1 dovlecel 2 cartofi 4-5 ciuperci 1 ţelină mică 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei gras 4-5 bucheţele de […]
 
Salata_cu_piept_de_rata_si_dressing_de_iaurt

Salata cu piept de rata si dressing de iaurt

Salata cu piept de rata si dressing de iaurt din: iaurt, maioneza, usturoim sare, piper, chili, piept de rata, rosii, ceapa verde, spanac, salata verde, sfecla rosie. Ingrediente:  150 g iaurt 50 g maioneză 1 căţel de usturoi sare, piper chili 600 g piept de raţă 4 roşii 2 cepe verzi 120 g frunze de […]

Tort cu capsuni, vanilie si cocolata alba

Tort cu capsuni, vanilie si cocolata alba din: oua, zahar, faina, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, gelatină, frişcă, căpşuni, esenţă de vanilie, ciocolată albă şi neagră, frunze de trandafiri. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 180 g zahăr 180 g făină 1 plic praf de copt Ingrediente pentru cremă: 700 ml lapte 2 plicuri budincă de vanilie 300 g zahăr 2 […]
 

Tort cu ciocolata, capsuni, vanilie si mascarpone

Tort cu ciocolata, capsuni, vanilie si mascarpone din: oua, capsuni, făină albă, praf de copt, sare, zahăr brun, baton de vanilie, cacao granule, coaja de lamaie, ciocola­tă neagră menaj, ciocolată albă menaj, frişcă, mascarpone cremă. Ingrediente: 6 ouă 400 g căpşuni 250 g făină albă 1 plic praf de copt sare 200 g zahăr brun 1 baton de vanilie 2 linguri cacao granule coaja […]
Salata_de_pui_cu_caju_08

Reteta zilei: Salata de pui cu caju

Salata de pui cu caju din: piept de pui, edamame, ardei gras, morcovi, ulei de masline, unt de caju, suc de lamaie, pasta de curry, coriandru, salata verde, sare grunjoasa, piper, caju. Poate te intereseaza si Salata de varza de bruxelles Ingrediente: 2 piepti pui 1 cană edamame 1 ardei gras rosu, cuburi 2 morcovi, […]
 

Desert cu coacaze si cirese

Desert cu coacaze si cirese din: cireşe fără sâmburi, faina, coacaze, zahar, oua, unt, praf de copt, lamaie, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente: 300 g cireşe fără sâmburi 250 g făină 100 g coacăze 250 g zahăr 4 ouă 250 g unt 1 plic praf de copt 1 lămâie 100 g zahăr pudră cu aromă […]
 

Cocktailuri savuroase

Cocktailuri savuroase: Reteta zilei: Cocktail de sampanie cu votca si ghimbir confiat Cocktail de sampanie cu votka si ghimbir confiat din: sampanie, zahar, apa, votca, ghimbir si ghimbir.   Ingrediente: șampanie 1/2 cana de zahăr 1/2 ceașca de apă 1/2 ceasca Votca… Read more » Cocktail cu ananas si miere Cocktail cu ananas si miere […]

Fructe asortate cu nuca de cocos si frisca

Fructe asortate cu nuca de cocos si frisca din: cireşe, vişine, caise, frişcă sau un plic cremă pentru prăjituri, frunze de mentă şi busuioc, nucă de cocos culoarea curcubeului. Ingrediente: 500 g cireşe 500 g vişine 500 g caise 200 g frişcă sau un plic cremă pentru prăjituri frunze de mentă şi busuioc pentru decor nucă de cocos culoarea […]
 
Pui_la_tava_cu_sunca

Pui la tava cu sunca

Pui la tava cu sunca din: pui, sare, piper, ienupar, dafin, mirodenii pt vanat, sunca, ceapa, unt, vin alb, faina. Ingrediente:  1 pui sare, piper 5 boabe de ienupăr 2 foi de dafin 1-2 linguriţe amestec de mirodenii pentru vânat 80 g felii de şuncă tăiate bucăţele 1 ceapă tăiată felii 80 g unt 100 […]

Prajitura cu lamaie si vanilie

Prajitura cu lamaie si vanilie din: lapte, zahar, ulei, amoniac, coaja de lamaie, vanilie, faina, unt, zeama de lamaie. Ingrediente: 15 linguri lapte 15 linguri zahăr 15 linguri ulei 1 linguriţă amoniac coajă de lămâie vanilie făină cât cuprinde Pentru cremă: 1/2 l lapte 200 g zahăr 8 linguri făină 1 pachet unt coaja şi zeama de […]
 
Pizza_cu_ceapa_caramelizata_07

Reteta zilei: Pizza cu ceapa caramelizata

Pizza cu ceapa caramelizata din: faina, sare, drojdie, apa, ceapa, unt, ulei de masline, condimente italiene, spanac, inimi de anghinare, branza feta. Poate te intereseaza si Pizza cu branza de capra si smochine Ingrediente aluat: 2 cani faina 1 linguriță de sare ¼ linguriță de drojdie instant ¾-1 cană de apă Ingrediente ceapa caramelizata: 3 […]
 

Pasta de mici cu branza si patrunjel

Pasta de mici cu branza si patrunjel din: pastă de mici, telemea de vacă, unt, ulei, oua, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g pastă de mici 300 g telemea de vacă 50 g unt 20 ml ulei 2 ouă piper 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Telemeaua o pui într-un vas, o sfărâmi şi o ames­teci cu […]
Cornulete_delicioase_cu_nuca

Cornulete delicioase cu nuca

Cornulete delicioase cu nuca din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, nuci, zahar vanilat, zahar pudra. Ingrediente:  300 g făină 80 g zâhăr pudră 180 g unt moale 2 gălbenuşuri 100 g nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat zahăr pudră   Mod de preparare: Se aşază într-un castţon făina cu zahăr pudră, unt moale şi gălbenuşuri, […]
 

Sirop de menta cu miere si flori de soc

Sirop de menta cu miere si flori de soc din: mentă, zahar, miere poliflora, lamaie, flori de soc (nu este obligatoriu), apa, colorant alimentar verde (opţional). Ingrediente: 500 g mentă 1,5 kg zahăr 2 linguri miere polifloră 1 lămâie 4 bucăţi flori de soc (nu este obligatoriu) 2 l apă colorant alimentar verde (opţional)   Mod de preparare: […]
 

Paine pe vatra cu ardei capia

Paine pe vatra cu ardei capia din: faina, sare, ulei, drojdie, ardei capia asortati. Ingrediente: 450 g făină 1 linguriţă sare ulei 1 plic drojdie uscată 4 ardei capia asortaţi   Mod de preparare: Tai 2 ardei mărunt şi îi înăbuşi în puţin ulei. Tai şi ceilalţi ardei peştişori, îi freci cu puţină sare şi […]
 
 
 
Briose_cu_tarate_de_grau_07

Reteta zilei: Briose cu tarate de grau

Briose cu tarate de grau din: tarate de grau, sos de mere, lapte de soia, apa, zahar brun, ulei, ou, albus, faina, faina de grau integral, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare,nuci pecan, ovaz, miere. Poate te intereseaza si Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara Ingrediente: 2 cesti tărâțe de grâu 1/2 ceasca […]
 
Rulouri_de_curcan_cu_ou

Rulouri de curcan cu ou

Rulouri de curcan cu ou din: piept de curcan, sare, piper, mustar, pasta de ardei, bacon afumat, ceapa verde, oua fierte, unt, vin alb, supa de pasare, faina, patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de curcan fără piele sare, piper 1 lingură muştar 1 linguriţă pastă de ardei 4 felii de bacon afumat 2 cepe verzi […]
Supa_de_pui_cu_galuste_si_patrunjel

Supa de pui cu galuste si patrunjel

Supa de pui cu galuste si patrunjel din: pui, morcovi, telina, ceapa, dafin, curcuma, pesmet, patrunjel, ulei, apa minerala, coaja de lamaie, oua, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente:  1 pui 2 morcovi 2 fire ţelină verde 1 ceapă 1 foaie de dafin 1 linguriţă curcuma 1/2 ceaşcă pesmet 1 lingură pătrunjel verde tocat 1 […]
 
Sufleu_de_ciuperci_cu_ghimbir_si_maghiran

Sufleu de ciuperci cu ghimbir si maghiran

Sufleu de ciuperci cu ghimbir si maghiran din: ciuperci, chimen, mei, supa de legume, paine, ceapa, ulei, slanina, sare, ghimbir, maghiran, usturoi, parmezan, ou, piper. Ingrediente:  400 g ciuperci de pădure 2-3 linguriţe chimen măcinat 300 g mei 1,2 l supă de legume (rece) 200 g pâine 2 cepe 2 linguri ulei 50 g slăninuţă […]
Orez_cu_telina_si_dovlecei

Orez cu telina si dovlecei

Orez cu telina si dovlecei din: ulei de masline, suc de lamaie, sos de soia, otet de vin rosu, zahar brun, patrunjel, ardei iute, orez salbatic, ulei, usturoi, sare, piper, telina, dovlecei, nuci de cajou. Ingrediente marinată:  100 ml ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1 lingură sos de soia 1/2 lingură oţet […]
 
Pajitura_rece_cu_fructe_uscate

Prajitura rece cu fructe uscate

Prajitura rece cu fructe uscate din: prune uscate, mere uscate, caise uscate, suc de mere, suc de caise, cuscus, nuci, cardamom, scortisoara, sirop de artar, miere. Ingrediente:  100 g prune uscate 1 mână de mere uscate 100 g caise uscate 400 ml suc de mere sau caise 185 g cuşcuş 1 mână nuci româneşti 1 […]

Chiftele de dovlecel cu mozzarella si marar

Chiftele de dovlecel cu mozzarella si marar din: dovlecei, faina, oua, mozza­rella, brânză de vaci, mărar, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 4 linguri de faina 2 oua 100 g mozza­rella 100 g brânză de vaci 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi dai prin râzătoare, apoi îi storci bine. Adaugi ouăle bătute cu un praf de […]
Tocana_de_vita_cu_legume_si_salvie

Tocana de vita cu legume si salvie

Tocana de vita cu legume si salvie din: pulpa de vita, ulei, ceapa, morcov, telina, usturoi, portocala, otet balsamic, scortisoara, dafin, rozmarin, cimbru, salvie. Ingrediente:  900 g pulpă de vită 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de ţelină 2 căţei de usturoi sucul şi coaja rasă de la 1 portocală 100 ml […]
rp_Pandispan_cu_fructe1.jpg

Pandispan cu crema de iaurt si fructe

Pandispan cu crema de iaurt si fructe din: oua, zahar, faina, cacao, iaurt, gelatina, fructe de sezon. Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 2 linguri cacao Pentru cremă: 1 kg iaurt 100 g zahăr 2 plicuri gelatină Pentru decor: fructe de sezon Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi continui baterea până […]
 
Paine_dospita_la_rece_cu_seminte

Paine dospita la rece cu seminte

Paine dospita la rece cu seminte din: făină 650, făină integrală, drojdie uscată, seminţe de in, susan, mac sau dovleac, apă călduţă, ulei de măsline, sare de mare. Ingrediente: 360 g făină 650 150 g făină integrală 7 g drojdie uscată seminţe de in, susan, mac sau dovleac 350 ml apă călduţă ulei de măsline 1 linguriţă sare de […]

Salau cu ceapa rosie, ardei gras si rosii

Salau cu ceapa rosie, ardei gras si rosii din: şalău proaspăt, ceapa rosie, ardei grasi, rosii, vin alb sec, faina, ulei, otet, ardei iute, foi de dafin, lamaie, boabe de piper, pătrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 1 şalău proaspăt (2 kg) 5 cepe roşii mari 2 ardei graşi 600 g roşii 100 ml vin alb sec 2 […]
 
 

Salate usoare (2015)

Salate usoare: Reteta zilei: Salata de varza de bruxelles Salata de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, otet de mere, ulei de masline, mustar dijon, sare, piper, portocale, branza de capra. Poate te intereseaza si Salata calda… Read more » Salata de ton cu varza rosie si masline Salata de ton cu varza […]
 
Supa_de_legume_cu_carne_tocata_07

Reteta zilei: Supa de legume cu carne tocata

Supa de legume cu carne tocata din: ulei de masline, carnati, usturoi, ciuperci, rosii, supa de pui, paste, spanac baby, lamaie, patrunjel, parmezan. Poate te intereseaza si Supa de legume cu patrunjel si busuioc Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 3 carnati, coaja indepartata 3 catei de usturoi, tocat 240gr ciuperci, feliate 1 cutie rosii […]
Sirop_de_soc_preparat_la_rece

Sirop de soc preparat la rece

Sirop de soc preparat la rece din: flori de soc, zahar, lamaie, portocale, sare de lămâie. Ingrediente: 40 bucăţi flori de soc 4 kg zahăr 1/2 kg lămâi 1/2 kg portocale 100 g sare de lămâie Mod de preparare: Intr-un vas mai mare pui florile de soc bine spălate şi scurse de apă. Peste ele pui cele 4 […]
 

Tarta cu mere, crema de vanilie si gem de caise

Tarta cu mere, crema de vanilie si gem de caise din: faina, unt, zahar, zahar vanilat, oua, boabe de fasole (linte sau orez), lapte, amidon de porumb, mere, gem de caise. Ingrediente: 175 g făină 75 g unt 75 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri câteva boabe de fasole (linte sau orez) pentru a coace […]
Mancare_de_legume_cu_burta_si_bacon

Mancare de legume cu burta si bacon

Mancare de legume cu burta si bacon din: bacon, burta, morcov, telina, ceapa, cuisoare, dafin, cimbru, vin alb, sare de mare, piper, ardei iute, aluat, ou. Ingrediente:  100 g bacon feliat 500 g burtă fiartă tăiată fâşii 1 morcov tăiat fâşii 1 fir de ţelină verde tăiat 1 ceapă tăiată felii 2 cuişoare 2 foi […]
 

Rulada cu crema de vanilie, fulgi de ciocolata si lamaie

Rulada cu crema de vanilie, fulgi de ciocolata si lamaie din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, praf de copt, cacao, cremă de vanilie, lapte, smântână, esenţă de vanilie, suc de lămâie, zahăr pudră, ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată, bomboane, glazură din comerţ. Ingrediente penthu blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de […]
 

Lipii umplute cu legume, piept de pui si marar

Lipii umplute cu legume, piept de pui si marar din: lipii, piept de pui, cremă de brânză, roşii, castravete, marar verde, sare, ulei de masline, lamaie, masline. Ingrediente: 4 lipii 1 piept de pui potrivit de mare 1 cutie cremă de brânză roşii castravete ardei mărar verde sare ulei de măsline 1 lămâie câteva măsline Mod de preparare: […]
Bruschete_cu_usturoi_07

Reteta zilei: Bruschete cu usturoi

Bruschete cu usturoi din: unt, ulei de masline, usturoi, sare, patrunjel, bagheta. Poate te intereseaza si Bruschete cu branza brie si rosii uscate Ingrediente: 8 linguri unt sărat 2 linguri de ulei de măsline 4 căței de usturoi ¼ linguriță de sare 1 lingura patrunjel uscat 1 bagheta   Mod de preparare: Se lasă untul […]
 

Dulceata de cocaze cu lamaie

Dulceata de cocaze cu lamaie din: coacăze alese bob cu bob, zahăr, lămâie. Ingrediente: 1 kg coacăze alese bob cu bob 1 kg zahăr 1 lămâie   Mod de preparare: Dizolvi zahărul în 3/4 l apă şi fierbi siropul până ce se leagă obişnuit, ca la orice dulceaţă. Adaugi apoi coacăzele alese, spălate şi zvântate şi zeama […]
Crema_de_legume_cu_creveti

Crema de legume cu creveti

Crema de legume cu creveti din: telina, cartofi, ceapa, ulei, supa, creveti, sare, piper, smantana, suc de lamaie. Ingrediente:   250 g rădăcină de ţelină 2 cartofi albi 4 fire ţelină verde 2 cepe 2 linguri ulei 600 ml supă 400 g creveţi mari sare, piper 100 ml smântână suc de lămâie   Mod de […]
 
rp_Mici_românesti1.jpg

Mici cu cimbru si ienibahar

Mici cu cimbru si ienibahar din: carne de porc (ceafă), carne de vită (pulpă), seu de oaie, usturoi, cimbru, sare, piper, boabe ienibahar, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg carne de porc (ceafă) 1 kg carne de vită (pulpă) 125 g seu de oaie 10 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru sare piper 4 boabe ienibahar 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: […]

Mancare de legume la cuptor cu cascaval

Mancare de legume la cuptor cu cascaval din: dovlecel, ardei verde, ceapa, rosie, ou, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mic 1 ardei verde 1 ceapa 1 rosie 1 ou putin cascaval sare piper Mod de preparare: Asezi intr-o tava un rand de dovlecei, unul de ardei, unul de ceapa. Pre­sari deasupra caşcavalul ras (cantitatea în funcţie […]
 

Prajitura cu visine, scortisoara si glazura de ciocolata

Prajitura cu visine, scortisoara si glazura de ciocolata din: visine, zahar, gris, zahar vanilat, scortisoara, apa, biscuiti, frisca, ciocolată. Ingrediente: 700 g vişine 180 g zahăr 180 g griş 4 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1 l apă biscuiţi simpli 200 ml frişcă 100 g ciocolată pentru glazură Mod de preparare: Pui vişinele curăţate la […]
Salata_rece_cu_paste_ton_si_busuioc

Salata rece cu paste, ton si busuioc

Salata rece cu paste, ton si busuioc din: paste farfalle, roşii Piccadilly, mozzarella, frunze de busuioc proaspăt, ton în ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste farfalle 12 roşii Piccadilly 250 g mozzarella 25 frunze de busuioc proaspăt 1 conservă ton în ulei piper sare Mod de preparare: Fierbi pastele în apă sărată, al dente. Fierbinţi, le scurgi de apă şi le […]
 

Paine cu spanac, boia si bulion

Paine cu spanac, boia si bulion din: făină 000, făină Manitoba (dacă nu găseşti, o înlocuieşti cu făină 000), lapte, drojdie, unt moale, oua, sare, zahar, bulion, spanac, boia dulce. Ingrediente: 700 g făină 000 300 g făină Manitoba (dacă nu găseşti, o înlocuieşti cu făină 000) 400 ml lapte 50 g drojdie 180 g unt moale 2 […]
Pasta_de_ardei_iute_de_casa_06

Reteta zilei: Pasta de ardei iute, de casa

Pasta de ardei iute, de casa din: ardei iute, usturoi, coriandru, sare de mare, otet, limeta. Poate te intereseaza si Sos Salsa verde Ingrediente: 4-6 cesti ardei iute tocat 6 catei de usturoi 1/2 cana coriandru tocat 1 lingurita sare de mare 1 cană oțet alb 1 limeta   Mod de preparare: Se spală ardeii […]
 
Dulceata_de_pere_si_soc

Dulceata din fructe de soc cu lamaie

Dulceata din fructe de soc cu lamaie din: fructe de soc, zahar, sare de lămâie sau zeama de lămâie, zahăr vanilat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 1 linguriţă sare de lămâie sau zeama de la o lămâie 3 linguriţe rase zahăr vanilat       Mod de preparare: Rupi fructele de soc de […]
 

Sufleu de fasole verde cu branza si patrunjel

Sufleu de fasole verde cu branza si patrunjel din: fasole verde, ouă, lapte, făină, ulei sau unt,  brânză rasă, pătrunjel verde sau mărar. Ingrediente: 600 g fasole verde 4 ouă crude 300 ml lapte 2 linguri făină ulei sau unt 4 linguri brânză rasă pătrunjel verde sau mărar Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea verde, o tai […]
Budinca_de_smantana_cu_lamaie

Budinca de smantana cu lamaie

Budinca de smantana cu lamaie din: oua, zahar, zahăr vanilat, faina, smantana, sare, coaja de lamaie, unt. Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 4 linguri făină 2 ceşti smântână un praf de sare coajă de lămâie unt pentru uns forma Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vcfriilat, […]
 

Cel mai simplu gem de caise

Cel mai simplu gem de caise din: caise, zahar. Ingrediente: 3 kg caise 1 kg zahăr         Mod de preparare: Alegi caisele bine coapte şi le cureţi de sâmburi, rupându-le în două. lei o cratiţă de 6 litri, pui ca­isele în cratiţă, apoi zahărul peste ele şi le laşi să stea câteva […]
 
 

How to make Fresh strawberry scones (video)

Fresh strawberry scones How to make Fresh strawberry scones
 
Tort_cu_struguri_capsuni_si_cirese

Tort cu struguri, capsuni si cirese

Tort cu struguri, capsuni si cirese din: oua, zahar, apa rece, faina, parf de copt, coaja de lamaie, lamaie, frişcă lichidă, căpşuni, struguri, cireşe, frunze de mentă, zahăr vanilat. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 200 g zahăr 30 ml apă rece 8 linguri făină 1 plic praf de copt coaja de la o lămâie. Ingrediente pentru sirop: 200 ml apă 150 […]
 
Gogosi_15

Reteta zilei: Gogosi

Gogosi din: smantana, zahar, oua, galbenusuri de ou, sare, vanilie, faina, zahar pudra. Poate te intereseaza si Gogosi cu aroma de scortisoara Ingrediente: 1 lingura smantana 1 lingura de zahar alb 3 ouă întregi mari 3 galbenusuri de ou ½ linguriță de sare 1 linguriță de vanilie 2 cani faina zahăr pudra, pentru servire   […]
Orez_basmati_cu_piept_de_pui

Orez basmati cu piept de pui

Orez basmati cu piept de pui din: ulei, ceapa, piept de pui, cardamom, cuisoare, orez basmati, stafide, caise uscate, verdeata, iaurt, ulei de masline. Ingrediente:  4 linguri ulei 2 cepe 4 piepţi de pui 10 capsule de cardamom 4 cuişoare 1/2 ceaşcă orez basmati 1 lingură stafide 50 g caise uscate 1 mână verdeţuri asortate […]
 
Perisoare_in_sos_de_rosii_cu_patrunjel

Perisoare in sos de rosii cu patrunjel

Perisoare in sos de rosii cu patrunjel din: carne de viţel tocată, cartof, ceapă, pătrunjel, curcuma, piper alb, sare, nucşoară, ulei,  frunze de ţelină, scorţişoară, sos de roşii (sau pastă de roşii), pătrunjel. Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel tocată 1 cartof 1 ceapă 1/4 legătură pătrunjel 1 linguriţă curcuma 1 linguriţă piper alb 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă nucşoară 2 linguri ulei Pentru sos: 1/4 pahar […]
Supa_de_morcovi_cu_aroma_de_anason

Supa de morcovi cu aroma de anason

Supa de morcovi cu aroma de anason din: unt, ceapa, cimbru, anason, stelat, dafin, usturoi, morcovi, supa de legume, sare, piper. Ingrediente:  3 linguri unt 2 cepe 6 fire cimbru 5 bucăţi anason stelat 2 foi de dafin 1 căţel de usturoi 1 kg morcovi curăţaţi 1 l supă de legume sare, piper Mod de […]
 
Prajitura_cu_nuci_si_coaja_de_lamaie

Prajitura cu nuci si coaja de lamaie

Prajitura cu nuci si coaja de lamaie din: nuci, zahar pudra, unt, faina, oua, scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie. Ingrediente:  cca 70 g nuci măcinate 140 g zahăr pudră 140 g unt la temperatura camerei 210 g făină 2 ouă 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată un vârf de cuţit cuişoare măcinate coaja rasă de la 1/2 […]

Budinca de fasole verde cu ardei gras si rosii

Budinca de fasole verde cu ardei gras si rosii din: ouă, fasole verde fideluţă, v brânză rasă amestec (caş de oi şi de vaci), ardei roşu, făină integrală sau pesmet, smântână, ceapa, bicarbonat, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, cimbru, mărar verde (opţional). Ingrediente: 4-5 ouă 600 g fasole verde fideluţă 1 bol mic cu brânză rasă amestec (caş de oi şi […]
 
rp_Punci_Litchi1.jpg

Punci cu aroma de scortisoara

Punci cu aroma de scortisoara din: lamai, portocale, suc de struguri, zahar candel, cuisor, scortisoara. Ingrediente: 2 lămâi 3 portocale 800 ml suc de struguri albi 50 g zahăr candel 1 cuişor 2 batoane de scorţişoară       Mod de preparare: Se stoarce sucul de lămâie şi de la 2 portocale. Portocala rămasă se […]
 

Dulceata de caise cu vanilie si lamaie

Dulceata de caise cu vanilie si lamaie din: caise coapte, apă, apă de var limpede, zahăr, baton vanilie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg caise coapte 3 pahare cu apă 1 l apă de var limpede 1 kg zahăr 1 baton vanilie zeama de la 1/2 lămâie   Mod de prearare: Alegi caise nu prea coapte, potrivit de mari. După ce […]

Budinca cu zmeura si pesmet

Budinca cu zmeura si pesmet din: zmeură, ouă, pesmet alb, zahăr, unt, praf de copt, zahăr vanilat. Ingrediente: 750 g zmeură 10 ouă 200 g pesmet alb 250 g zahăr 100 g unt 1/2 praf de copt 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi praful de copt. Adaugi untul, apoi albuşurile bătute spumă. Incorporezi […]
 
 

Retete gustoase de post

Retete gustoase de post: Supa de praz cu morcovi si verdeata Supa de praz cu morcovi si verdeata din: morcovi, pastarnac, telina, cartofi, praz, pasta de rosii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 400 g cartofi 600 g praz 1 lingura pastă… Read more » Mancarica de orez cu morcovi, telina si ardei gras Mancarica de […]
Budinca_de_orez_cu_broccoli_si_branza_cheddar_16

Reteta zilei: Budinca de orez cu broccoli si branza cheddar

Budinca de orez cu broccoli si branza cheddar din: broccoli, branza cheddar, orez, ceapa, usturoi, unt, faina, lapte, sare, boia de ardei afumat, piper rosu, piper. Poate te intereseaza si Budinca de orez cu legume Ingrediente: 500gr broccoli congelat 240gr branza cheddar rasa 4 căni de orez fiert 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 […]
 

Vin rosu fiert aromat

Vin rosu fiert aromat din: portocale, cuisoare, suc de portocale, vin rosu, rom, anason, scortisoara, zahar. Ingrediente: 2 portocale cca 50 cuişoare sucul de la 2 portocale 1 l vin roşu dulce 100 ml rom 2 bucăţi anason stelat 1 baton scorţişoară 100 g zahăr Mod de preparare: Se spală o portocală şi se înfig […]

Prajitura cu coacaze rosii, gris si lamaie

Prajitura cu coacaze rosii, gris si lamaie din: oua, zahar pudra, faina, lapte, margarina, zahar vanilat, coacaze rosii, zeama de lamaie, gris. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr pudră  4 linguri făină Ingrediente pentru cremă: 200 ml lapte 200 g margarină 200 g zahăr pudră 20 g griş 1 plic zahăr vanilat 500 g […]
 
Supa rece de legume cu ceapa verde

Supa de legume cu ciuperci si busuioc

Supa de legume cu ciuperci si busuioc din: ciuperci, ardei gras, morcovi, busuioc, cartofi, pastarnac, ghimbir. Ingrediente:  400 g ciuperci champignon 1 ardei gras roşu 2 morcovi frunze de busuioc, pentru ornat 2 cartofi roşii 1 rădăcină de păstârnac 1 bucăţică de ghimbir (2 cm) Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se taie felii […]

Paste la cutor cu cas de oaie si usturoi verde

Paste la cutor cu cas de oaie si usturoi verde din: paste, caş, caşcaval ras,  bacon, ceapă verde, usturoi verde, ou, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g paste 250 g caş 200 g caşcaval ras 150 g bacon 2 fire ceapă verde 1 fir usturoi verde 1 ou 500 ml smântână sare piper ulei Mod de preparare: Pui […]
 
Tarta_cu_kaizer_si_telina

Tarta cu kaizer si telina

Tarta cu kaizer si telina din: faina, drojdie, zahar, unt, vin alb, ceapa, ulei, telina, kaizer afumat, smantana, cascaval, oua, piper, chimen, patrunjel. Ingrediente:  300 g făină 1/2 cub drojdie 1/2 linguriţă zahăr 50 g unt moale 120 ml vin alb 1 ceapă 2 linguri unt 2 linguri ulei 2 rădăcini medii de ţelină 100 […]

Prajitura cu mere, bezea si scortisoara

Prajitura cu mere, bezea si scortisoara din: oua, lapte, ulei, zahar, faina, praf de copt, coajă rasă de portocală, mere, scorţişoară, ulei. Ingrediente pentru blat: 5 gălbenuşuri 10 linguri lapte 10 linguri ulei 8 linguri zahăr 12 linguri făină 1 plic praf de copt coajă rasă de portocală Ingrediente pentru umplutură: 1,3 kg mere 3-4 linguri zahăr 1 […]
 

Rulada cu carne, cascaval si rozmarin

Rulada cu carne, cascaval si rozmarin din: cotlet fără os, ardei rosu si verde, ceapa rosie, usturoi, mustar, şuncă sau bacon, caşcaval, sare, rozmarin, oregano sau altă verdeaţă, roşie, ulei de măsline, supă, vin alb, smântână pentru frişcă. Ingrediente pentru ruladă: 1 cotlet fără os 1/2 ardei roşu 1/2 ardei verde 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 2 linguri muştar 3 felii subţiri de […]

Mancare scazuta de ardei copti cu rosii si busuioc

Mancare scazuta de ardei copti cu rosii si busuioc din: ardei graşi (capia), ceapă, usturoi, roşii bine coapte, ulei de floarea-soarelui, busuioc, sare. Ingrediente: 5-6 ardei graşi (capia) 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 4-6 roşii bine coapte 1 lingură ulei de floarea-soarelui 2-3 fire de busuioc 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Căleşti ceapa, torni câteva linguri […]
 
Tort_de_ciocolata_cu_zmeura_si_iaurt

Tort de ciocolata cu zmeura si iaurt

Tort de ciocolata cu zmeura si iaurt din: unt, cacao neagră, zahăr praf, esenţă de vanilie, oua, faina, bicarbonat, sare, iaurt gras, ciocolată neagră, frişcă, esenţă de rom, zmeură. Ingrediente pentru blat: 340 g unt 85 g cacao neagră 500 g zahăr praf 1 linguriţă esenţă de vanilie 4 ouă 280 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare 250 g iaurt gras […]
Salata speciala de icre

Salata de ton cu castravete si marar

Salata de ton cu castravete si marar din: castravete, conservă de ton, maioneză, ceapă verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 castravete mare 1 conservă de ton 200 ml maioneză 1 legătură ceapă verde 1/2 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Castravetele îl cureţi, apoi îl tai bucăţi de 4-5 cm. Acestora le scobeşti miezul din interior. Tonul […]
 

Desert cu paste, caise si lapte

Desert cu paste, caise si lapte din: fidea, zahar, oua, zahar vanilat, caise, lapte, sare. Ingrediente: 500 g fidea 300 g zahăr 5 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 500 g caise 100 ml lapte sare   Mod de preparare: Fierbi fideaua în apă cu sare pentru 5-7 minute. O scurgi apoi de apă şi o laşi […]

Limonada cu ghimbir si miere

Limonada cu ghimbir si miere din: lămâi, apa minerala, ghimbir, menta, zahar sau miere. Ingrediente: 3 lămâi 1 l apă minerală 1 bucată de ghimbir de cca 2 cm mentă zahăr sau miere după gust   Mod de preparare: Speli bine lămâile şi le tai în jumătate. Le storci bine în aparat. Tai coaja rămasă în […]
 
Tort_cu_crema_de_ciocolata_capsuni_si_macarons

Tort cu crema de ciocolata, capsuni si macarons

Tort cu crema de ciocolata, capsuni si macarons din: ouă, faina, cacao neagra, zahar, extract de vanilie, căpşuni, zahăr, ciocolată albă, smântână grasă, unt, gelatină, macarons cu cremă de ciocolata.   Ingrediente pentru blat: 10 ouă 9 linguri făină 1 lingură cacao neagră 10 linguri zahăr 1 linguriţă extract de vanilie Ingrediente pentru cremă: 200 g căpşuni 100 g zahăr 100 g ciocolată albă […]
Cum se prepara Somn cu ştevie

Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecel

Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecel din: ardei grasi, dovlecel, ciuperci, ghimbir, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 ardei grasi, taiati in jumatati 1 dovlecel mic, curatat 200 g ciuperci proaspete, sau din conserva 3-4 feliute de ghimbir proaspat sau uscat 3 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel sare piper proaspat […]
 

Prajitura cu rubarba, afine si vanilie

Prajitura cu rubarba, afine si vanilie din: oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt cu şofran, zahar vanilat, unt sau ulei, esenţă de vanilie, sare, rubarba, afine congelate. Ingrediente: 5 ouă + 1 albuş 170 g zahăr + 5 lin­guri 100 ml ulei 8 linguri lapte 300 g făină 1 plic praf de copt cu şofran 1 […]
Paste_cu_carne_de_curcan_06

Reteta zilei: Paste cu carne de curcan

Paste cu carne de curcan din: ulei de masline, morcovi, telina, ceapa, usturoi, carne de curcan, condimente italiene, boia de ardei afumat, scortisoara, sos de rosii, supa de pui, dafin, paste, sare grunjoasa, piper, parmezan. Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii si mozzarella Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 morcovi, tocati […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro