sâmbătă, 15 august 2015

Retete Culinare cu poze # 68

Retete culinare cu poze 

Tort_cu_mure_nuci_si_crema_de_vanilie

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie din: mure, unt, zahar, oua, scorţişoară pudră, coajă de lămâie, făină, praf de copt, nuci, zahăr vanilat, amidon, lapte, frişcă, esenţă de vani­lie, gelatină, întăritor pentru frişcă, frişcă lichidă, cicolata amaruie. Ingrediente: 350 g mure 200 g unt 150 g zahăr 4 ouă 1/2 linguriţă scorţişoară pudră 1 vârf cuţit coajă de lămâie rasă 100 g făină […]
Pui_la_tava_in_foi_de_vita_si_slanina

Pui la tava in foi de vita si slanina

Pui la tava in foi de vita si slanina din: pulpe de pui, unt, foi de viţă mai mari, slănină, vin, scobitori, piper, sare. Ingrediente: 12 pulpe de pui 100 g unt 12 foi de viţă mai mari 200 g slănină 400 ml vin scobitori piper sare Mod de preparare: Speli pulpele, le freci cu piper măcinat şi […]
 
Turta_cu_urda_chimen_si_hrean

Turta cu urda, chimen si hrean

Turta cu urda, chimen si hrean din: urdă proaspătă, telemea desărată, oua, mustar, hrean, seminte de chimen, iaurt, faina, sare, piper. Ingrediente: 250 g urdă proaspătă 300 g telemea desărată 4 ouă 1 lingură muştar 1 linguriţă hrean 2 linguri seminţe de chimen 200 ml iaurt 1-3 linguri făină sare piper Mod de preparare: Amesteci toate […]
Salata_Nicoise_Retete_internationale_16

Salata de pui cu gogosari si castraveti murati

Salata de pui cu gogosari si castraveti murati din: piept de pui, oua,  castra­veciori muraţi în saramură, morcovi, cartofi, ţelină rădăcină, pătrunjel rădăcină, ulei, mustar, zeama de lamaie, sare, gogosar murat. Ingrediente: 1 piept de pui 3 ouă 2-3 castra­veciori muraţi în saramură 2 morcovi potriviţi 2 cartofi mijlocii 1/2 ţelină rădăcină 1 pătrunjel rădăcină 200 ml ulei 1 […]
 
Budinca_de_cartofi_cu_carnat_si_sos_de_cascaval

Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval

Budinca de cartofi cu carnat si sos de cascaval din: cartofi roşii, unt, cascaval, oua, sare, smantana, cârnaţi de casa, iaurt, busuioc. Ingreidente: 1 kg cartofi roşii 50 g unt 250 g caşcaval 4 ouă sare 100 ml smântână 300 g cârnaţi de casa 1 cutie iaurt frunzuliţe de busuioc Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui […]
Pogacele_cu_spanac_si_branza

Pogacele cu spanac si branza

Pogacele cu spanac si branza din: faina, brânză sărată, oua, ulei, spanac, bicarbonat stins cu zeamă de lămâie. Ingrediente: 400 g făină 300 g brânză sărată rasă 4 ouă ulei pentru prăjit 300 g spanac 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli bine spanacul în mai multe ape şi îl pui la […]
 
Mancare_de_pui_cu_cartofi_si_cascaval_la_cuptor

Mancare de pui cu cartofi si cascaval la cuptor

Mancare de pui cu cartofi si cascaval la cuptor din: cartofi, unt, piept de pui, ceapa, usturoi, sare, piper, nucsoara, rosii, cascaval, lapte, ou. Ingrediente: 4 cartofi 50 g unt 1 piept de pui nu prea mare şi tocat 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi sare şi piper, după gust nucşoară rasă 1 morcov 2 roşii 150 g […]
Galuste_la_cuptor_cu_mazare_branza_si_afumatura

Galuste la cuptor cu mazare, branza si afumatura

Galuste la cuptor cu mazare, branza si afumatura din: cartofi, oua, ceapa, faina, morcovi, pastrama afumata, unt, supa, lapte, mazare, branza de oi, sare. Ingrediente: 400 g cartofi 2 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceapă 5 linguri făină 2 morcovi 400 g pastramă afumată 50 g unt 250 ml supă 4 linguri lapte 250 g mazăre (conservă) […]
 
Pulpe_de_pui_cu_bere_neagra

Pui la cuptor cu bere si mar

Pui la cuptor cu bere si mar din: pui, bere blonda, sare, piper, usturoi, ceapa, mar, ulei, unt. Ingrediente: 1 pui de 1 1/2 kg 500 ml bere blondă sare piper 4-5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 măr puţin unt şi ulei Mod de preparare: Puiul îl tranşezi în bucăţi, pe care 81 le […]
Chec_cu_chimbir_nuci_si_migdale

Chec cu ghimbir, nuci si migdale

Chec cu ghimbir, nuci si migdale din: oua, margarină, zahăr, lapte, făină, praf de copt, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, alune măcinate sau migdale, cacao. Ingrediente: 3 ouă + 1 albuş 50 g margarină 225 g zahăr 125 ml lapte 225 g făină 1 plic praf de copt 1 pahar nucă măcinată coajă de lămâie 4 linguriţe ghimbir ras 1 […]
 
Limba _cu_sos_de_rosii

Limba rasol cu hrean si patrunjel

Limba rasol cu hrean si patrunjel din: limba, cartofi, unt, ceapa, morcov, telina, smântână pentru frişcă, hrean, otet, pătrunjel, zahar. Ingrediente: 1 kg limbă 400 g cartofi 300 g unt 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină 150 ml smântână pentru frişcă 30 g hrean 1 lingură oţet 1 legătură pătrunjel zahăr Mod de preparare: Limba o fierbi […]
Placinta_cu_carne_si_ardei_gras

Placinta cu carne tocata, branza si verdeata

Placinta cu carne tocata, branza si verdeata din: carne tocata, sare, piper, branza sau parmezan, oua, unt, cartofi, nucsoara, marar, rosii, bacon sau salam. Ingrediente: 1 kg carne tocată de porc (vită sau pui) sare piper 300 g brânză sau parmezan 2 ouă 1 lingură unt 1 kg cartofi nucşoară mărar pătrunjel 1-2 roşii salam […]
 
Tort_cu_miere_si_cacao

Tort cu smantana, miere si nuca

Tort cu smantana, miere si nuca din: oua, zahar, faina, praf de copt, nuca macinata, esenta de vanilie, smantana, miere, alune pisate sau fructe de sezon.   Ingrediente:  6 ouă 12 linguri zahăr 12 linguri ulei 9 linguri făină un plic praf de copt 3 linguri nucă măcinată 1 lingură esenţă de vanilie Pentru cremă: […]
Cotlete_de_porc_in_sos_de_mure_08

Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mure

Cotlete de porc in sos de mure din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, gem de mure, unt, otet balsamic, apa, salvie. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos Cotlete de porc cu usturoi si sos de lamaie Cotlete de porc cu sos de mere si ceapa […]
 
 

Mamaliga jandarm cu pui si usturoi

Mamaliga jandarm cu pui si usturoi din: pui, morcovi, pastarnac, ceapa, patrunjel, piper, sare, malai grisat, usturoi. Ingrediente: 1 pui de cca 1 kg 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel piper 1 lingură sare 350 g mălai grişat 1 căpăţână de usturoi Mod de preparare: Tai puiul în bucăţi, apoi le fierbi […]
Ciorba_taraneasca_cu_rasol_de_porc_si_legume

Ciorba taraneasca cu rasol de porc si legume

Ciorba taraneasca cu rasol de porc si legume din: rasoale mici de porc, bors, telina, pastarnac, ceapa, ardei gras, morcovi, dovlecel, rosii cuburi, sare, paste fusilli, ulei, patrunjel. Ingrediente: 6 rasoale mici de porc 1,5 l borş ţelină păstârnac ceapă ardei gras morcovi dovlecel 1 cutie de roşii cuburi sare 2 mâini paste fusilli ulei pătrunjel Mod de […]
 
Dovleac_cu_galuste_de_rata_si_praz

Dovleac cu galuste de rata si praz

Dovleac cu galuste de rata si praz din: piept de raţă, dovleac, praz, carotofi, rosii, sare, piper, oua, usturoi, ulei, ceapa verde, patrunjel verde. Ingrediente: 300 g piept de raţă 300 g dovleac 100 g praz 150 g cartofi 100 g roşii sare piper după gust Pentru găluşte: 1 ou 4 căţei de usturoi 50 […]
Tartar_de_somon_cu_capere_si_castravete

Tartar de somon cu capere si castravete

Tartar de somon cu capere si castravete din: somon, capere, lamaie, castravete, ulei de masline, ceapa verde, icre de păstrăv, ouă de prepeliţă, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon 1 mână capere 1 lămâie 1 castravete ulei de măsline câteva fire de ceapă verde 1 linguriţă icre de păstrăv 3-4 ouă de prepeliţă sare piper Mod de preparare: […]
 
 
 
Calmar_cu_pasta_de_usturoi_la_tigaie_07

Reteta zilei: Calmar cu pasta de usturoi la tigaie

Calmar cu pasta de usturoi la tigaie din: bacon, calmar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, orez, seminte de susan, salata verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb. Poate te intereseaza si: Salata de calamar cu avocado si coriandru Calamari […]
 
 
 
Tort_cu_visine_si_frisca

Tort cu visine, ciocolata si visinata

Tort cu visine, ciocolata si visinata din: oua, zhar, faina, cacao, sare, frisca, visine din visinata, visinată, esenta de rom, apa, ciocolată neagră. Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahăr 5 linguri făină 3 linguri cacao 1 praf de sare Pentru umplutură: 500 ml frişcă 200 g vişine din visinată Pentru sirop: 100 ml visinată 1 fiolă esenţă […]
Mamaliga_prajita_cu_carnati_si_spanac_04

Mamaliga cu carne tocata la cuptor

Mamaliga cu carne tocata la cuptor din: malai, carne tocata, morocov, ceapa, telina, rosii in bulion, vin alb sec, ulei, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 250 g mălai 300 g carne tocată 1 morcov 1 ceapă 2 fire ţelină 3 roşii în bulion 250 ml vin alb sec 2 linguri ulei sare piper parmezan ras Mod […]
 
Retete_de_placinta

Placinta cu mere, gutui si nuca

Placinta cu mere, gutui si nuca din: faina, zahar, ulei, parf de copt, zahar vanilat, oua, mere, gutui, zahar, stafide, miez de nucă, coajă de lămâie, scorţişoară, biscuiţi măcinaţi sau pesmet, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente: 500 g făină 6 linguri zahăr 6 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat. 6 ouă Pentru umplutură: 6 mere mari […]
Jeleu din cafea de ghinda

Desert cu portocale, ciocolata si branza dulce

Desert cu portocale, ciocolata si branza dulce din: biscuiţi cu cacao, ciocolata menaj, branza dulce, smântână, zahăr pudră, esenţă de vanilie, portocale. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu cacao 200 g ciocola­tă menaj 500 g brânză dulce 200 g smântână 100 g zahăr pudră 1 lingură esenţă de vanilie 2 portocale Mod de preparare: Topeşti la bain-marie ciocolata menaj. […]
Jeleu din cafea de ghinda

Desert cu portocale, ciocolata si branza dulce

Desert cu portocale, ciocolata si branza dulce din: biscuiţi cu cacao, ciocolata menaj, branza dulce, smântână, zahăr pudră, esenţă de vanilie, portocale. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu cacao 200 g ciocola­tă menaj 500 g brânză dulce 200 g smântână 100 g zahăr pudră 1 lingură esenţă de vanilie 2 portocale Mod de preparare: Topeşti la bain-marie ciocolata menaj. […]

Varza murata in aluat cu carne si sunca de curcan

Varza murata in aluat cu carne si sunca de curcan din: varză murată, carne de curcan tocata, ulei, şuncă afumată de curcan, sare de mare, piper alb, boia picanta, ceapa alba, usturoi, cuscus, cas, aluat pentru foi. Ingrdiente: 600 g varză murată 500 g carne de curcan tocata 4 linguri ulei 200 g şuncă afumată de curcan sare de […]
 
Desert_cu_stafide_si_susan

Desert cu stafide si susan

Desert cu stafide si susan din: faina, drojdie, unt, zahar, ou, lapte caldut, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, susan. Ingrediente: 350 g făină 15-20 g drojdie 3 linguri unt 3 linguri zahăr 1 gălbenuş 1 pahar cu lapte călduţ 1 praf de sare coajă de lă­mâie 2-3 plicuri zahăr vanilat stafide susan 1 […]
Bomboane_cu_dovleac_si_stafide

Bomboane cu dovleac si stafide

Bomboane cu dovleac si stafide din: pastă de la un dovleac turcesc aromat copt în prealabil, biscuiţi populari, zahăr măcinat, scortisoara,  zahăr vanilat, stafide înmuiate în rom, unt, gem, nuca, fulgi de cocos. Ingrediente: 1 kg pastă de la un dovleac turcesc aromat, copt în prealabil 1 kg biscuiţi populari 200 g zahăr măcinat 2 pliculeţe zahăr vanilat scorţişoară […]
 
Chiftele_cu_naut_si_chimen

Chiftele din legume cu lapte si cascaval

Chiftele din legume cu lapte si cascaval din: varza, ceapa, paine, oua, smantana, cascaval, lapte, patrunjel, marar, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 varză mică 1 ceapă 1 felie de pâine 2 ouă 100 g smântână caşcaval lapte pătrunjel si mărar ulei sare Mod de preparare: Fierbi varza şi o dai prin maşina de tocat, împreu­nă cu […]
Gutui_umplute_cu_branza_de_vaci_stafide_si_miez_de_nuca

Gutui umplute cu crema de nuci si stafide

Gutui umplute cu crema de nuci si stafide din: gutui, unt, miere, suc de portocale, miez de nuca, stafide, brânză mascarpone, coaja de lamaie, scorţi­şoară, baton de vanilie. Ingrediente: 2 gutui mari 20 g unt 3 linguri miere 200 ml suc de portocale 80 g miez de nucă 60 g stafide 150 g brânză mascarpone o linguriţă coajă […]
 
Briose_cu_masline_sunca_si_cascaval

Briose cu masline, sunca si cascaval

Briose cu masline, sunca si cascaval din: faina, drojdie instant, oua, lapte cald, ulei de masline, sare, caşcaval, şuncă, măsline fără sâmburi, oregano, piper. Ingrediente: 240 g făina 1 pachet drojdie instant 2 ouă 200 ml lapte cald 4 linguri ulei de măsline sare Pentru topping: 120-130 g caşcaval 80-100 g şuncă 12 măsline fără sâmburi oregano piper Mod […]
Budinca de cracun

Mar pane cu iaurt si scortisoara

Mar pane cu iaurt si scortisoara din: mere, faina, praf de copt, sare, iaurt, oua, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 6 mere de un sortiment mai tare 1 cană cu făină 1/4 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 1 cană iaurt 1 ou mare sau 2 mai mici 1/2 cană cu zahăr 1-2 linguriţe scorţişoară 150 […]
 
Conopida la cuptor cu cascaval

Conopida gratinata cu kaizer si cascaval

Conopida gratinata cu kaizer si cascaval din: cartofi, conopida, morcovi, varza, cepe roşii ceapă verde, caşcaval, oua, kaizer sau cârnaţi cu şuncă, sare, piper alb, smântână, ulei de măsline, pesmet, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg conopidă 3 morcovi 1/2 varză mică 3 cepe roşii sau 1 legătură ceapă verde 200 g caşcaval ras 6 ouă 400 g kaizer […]
 
Fursecuri_cu_nuca_de_cocos_si_martipan

Fursecuri pufoase cu nuca de cocos

Fursecuri pufoase cu nuca de cocos din: unt nesărat, sare, zahar, faina, nucă de cocos, zahar vanilat. Ingrediente: 200 g unt nesărat un praf de sare 100 g zahăr 300 g făină Pentru servit: miez de nucă de cocos zahăr vanilat Mod de prearare: Amesteci zahărul, făina şi un praf de sare, apoi faci o gropiţă […]
Macaroane cu nuci si scortisoara

Macaroane cu nuci si cascaval

Macaroane cu nuci si cascaval din: macaroane, usturoi, cascaval, nuci, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet macaroane 6 căţei de usturoi 200 g caşcaval ras 200 g nuci 2 linguri ulei câteva fire de pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele şi le’pui la fiert în apă clocotită cu sare. Le ţii […]
 
Cornulete_fragede_cu_gem_sau_rahat

Cornulete fragede cu gem sau rahat

Cornulete fragede cu gem sau rahat din: faina, untura, ou, drojdie, zahar, sare otet, lapte, rahat sau gem. Ingrediente: 1 kg făină 400 g untură 1 ou drojdie de bere cât o nucă 2 linguri zahăr 1 linguriţă sare 1 lingură oţet 1 pahar cu lapte 200 g rahat sau gem Mod de preparare: Amesteci […]
 
Tarta_cu_ciocolata_si_lichior_de_menta

Tarta cu crema de ciocolata si fructe

Tarta cu crema de ciocolata si fructe din: oua, zhar, unt, faina, zahar vanilat, fructe (piersici din compot, caise sau portocale), sare, ulei. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 150 g unt 250 g făină zahăr vanilat fructe (piersici din compot, caise sau portocale) 5 linguri cremă de ciocolată (din comerţ) sare 1 lingură ulei Mod […]
 
Budinca_de_orez_cu_dulceata_de_trandafiri

Budinca de orez cu smantana si dulceata de visine

Budinaca de orez cu smantana si dulceata de visine din: orez, lapte, apa, unt, pesmet, dulceata de visine, zahar, oua, smantana. Ingrediente: 500 g orez 1 l lapte 1 l apă 50 g unt 40 g pesmet 600 g dulceaţă de vişine 100 g zahăr 2 ouă 150 g smântână Mod de preparare: Fierbi orezul în […]
 
 
Chec_cu_nuci_migdale_si_serbet_de_rom

Chec cu nuci, migdale si serbet de rom

Chec cu nuci, migdale si serbet de rom din: oua, zahar, zahăr brun, ulei, zahăr vanilat, faina, bicarbonat, zeamă de lămâie, scorţişoară, sare, nuci, nuci pralinate, migdale, esenţă de rom, şerbet de rom. Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 1 cană zahăr brun 1 1/2 cană ulei zahăr vanilat 3 căni făină 1 lin­guriţă bicarbonat stins cu zeamă de la o lămâie 1/2 […]
 
Prajitura_cu_mac_cacao_si_ciocolata

Prajitura cu mac, cacao si ciocolata

Prajitura cu mac, cacao si ciocolata din: smântână, oua, praf de copt, faina, zahar, mac măcinat, cacao, nucă măcinată (sau fără nucă), lapte, gris, zahăr pudră, zahăr vanilat, unt sau margarină, ciocolată de menaj sau o glazură. Ingrediente pentru foile cu mac: 150 ml smântână 1 ou 1 linguriţă praf de copt 5 linguri făină 5 linguri zahăr 5 linguri mac măcinat Ingrediente […]
 
Napolitane_cu_crema_de_cacaco_cu_nuca

Napolitane cu crema de cacaco cu nuca

Napolitane cu crema de cacaco cu nuca din: ouă, zahar, biscuiti, nuca, cacao, zahar vanilat, lapte, unt sau margarina, foi de napolitane. Ingrediente: 6 ouă 400 g zahăr 150 g biscuiţi măcinaţi 150 g nucă prăjită şi zdrobită bine 1 lingură cacao 2 pliculeţe zahăr vanilat 50 ml lapte 200 g unt sau margarină cub 1 pachet […]
 
 
 
How_to_make_Chicken_roasted

How to make Chicken roasted (VIDEO)

Chicken roasted How to make Chicken roasted
 
 
 
Budinca_cu_branza_smantana_si_fructe

Budinca cu branza, smantana si fructe

Budinca cu branza, smantana si fructe din: brânză de vaci, smântână, zahăr pudră, oua, fructe decongelate, faina, unt. Ingrediente: 600 g brânză de vaci 100 ml smântână 100 g zahăr pudră 3 ouă 250 g fructe decongelate 2 linguri făină 20 g unt Mod de preparare: Fructele se pun într–o strecu­rătoare se se decongeleze şi să se scurgă. Intre timp, […]
Ciorba_de_pui_cu_praz_si_dovlecel

Ciorba de pui cu praz si dovlecel

Ciorba de pui cu praz si dovlecel din: măruntaie de pui, praz, dovlecel, ardei gras verde, lamie, sare, patrunjel. Ingrediente: măruntaie de pui 1 praz 1 dovlecel 1 ardei gras verde sucul a două lămâi sare pătrunjel partea albă a unui praz Mod de preparare: Măruntaiele bine spălate se pun la fiert în doi litri de apă cu sare. Se îndepărtează spuma […]
 
Cornulete_cu_mac_si_coaja_de_portocala

Cornulete cu mac si coaja de portocala

Cornulete cu mac si coaja de portocala din: drojdie uscată, faina, apa, lapte, oua, unt, zahar, sare, unt, seminţe de mac, coaja de portocale. Ingrediente: 1 linguriţă drojdie uscată 550-600 g făină 60 ml apă 175 ml lapte 3 ouă 120 g unt 100 g zahăr sare Pentru copt: 100 g unt Pentru umplutură: 100 g seminţe […]
Pui_cu_legume_si_lamaie

Pui cu ardei si lamaie

Pui cu ardei si lamaie din: vânătă, piept de pui, ardei graşi de culori diferite, suc de lamaie, sare, ulei. Ingrediente: 1/2 piept de pui 2 ardei graşi de culori diferite o vânătă sucul unei lămâi sare 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Vânătă se taie cuburi, se presară cu sare si se lasă 10 minute. Intre timp, carnea se […]
 
Cornulete_de_post_cu_gem

Cornulete de post cu gem

Cornulete de post cu gem din: ulei, bors, faina, drojdie, zahar, sare, gem, zahar pudra. Ingrediente: 250 ml ulei 125 ml borş 500 g făină 25 g drojdie 1 linguriţă zahăr sare Pentru umplutură: gem, după gust Pentru servit: zahăr pudră Mod de preparare: Drojdia şi zahărul se amestecă bine apoi se adaugă uleiul, sarea, […]
Placinta_cu_varza_morocov_si_ou

Placinta cu varza, morocov si ou

Placinta cu varza, morocov si ou din: faina, ulei, drojdie, zahar, apa calda, varză acră, morcov, ulei, ceapa, oua. Ingrediente: 500 g făină 2 linguri ulei 25 g drojdie o linguriţă zahăr 150-200 ml apă caldă Pentru umplutură: 1/2 căpăţână varză acră un morcov 2 linguri ulei o ceapă 3 ouă Mod de preparare: Se face maiaua […]
 
Briose_cu_ciuperci_si_cascaval

Briose cu ciuperci si cascaval

Briose cu ciuperci si cascaval din: făină, praf de copt, ciuperci, orez, cascaval, patrunjel uscat, ceapa, margarină topită, lapte, ou, sare, unt, faina. Ingrediente: 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 60 g ciuperci proaspete 75 g orez fiert 60 g caşcaval ras 1 linguriţă pătrunjel uscat 2 fire ceapă 125 g margarină topită 80 ml lapte un […]
Gogosi_umplute_cu_crema_de_lapte_si_unt

Gogosi umplute cu crema de lapte si unt

Gogosi umplute cu crema de lapte si unt din: apa, unt, faina, oua, zahar, lapte. Ingrediente: 125 ml apă 60 g unt 75 g făină 2 ouă Pentru capac: 75 g unt 95 g zahăr 95 g făină Pentru cremă: 500 ml lapte 65 g făină 200 g zahăr 2 gălbenuşuri 200 g unt (75 g […]
 
Supa_de_legume_verzi_cu_lapte

Supa de legume verzi cu lapte

Supa de legume verzi cu lapte din: mazare,  fasole păstăi, spanac, broccoli, praz, unt, lapte, faina, sare. Ingrediente: 100 g mazăre 100 g fasole păstăi 100 g spanac 100 g broccoli 1 praz 50 g unt 500 ml lapte 2 linguriţe făină sare Mod de preparare: Partea albă a prazului se taie rondele care se pun la călit în […]
Vinete umplute cu rosii si cascaval

Vinete umplute cu telemea si capere

Vinete umplute cu telemea si capere din: vinete, rosii decojite la conserva, telemea, capere, ulei, usturoi, sare, piper, cimbru proaspat. Ingrediente: 2 vinete 400 g rosii decojite la conserva 200 g telemea 2 linguri capere 3 linguri ulei 2-3 căţei usturoi sare piper puţin cimbru proaspăt Mod de preparare: Vinetele se taie în două, pe lung, se presa­ră […]
 
Crochete_de_naut_si_chimen

Crochete de naut si chimen

Crochete de naut si chimen din: năut fiert, cartofi, usturoi, chimen, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g năut fiert 4 cartofi medii 2 căţei usturoi puţin chimen măcinat puţin ghimbir praf 1 lingură suc de lărrtâie pesmet ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert, se […]
Placinta_cu_ceapa_ou_si_chimen

Placinta cu ceapa, ou si chimen

Placinta cu ceapa, ou si chimen din: drojdie, lapte călduţ, făină, sare, oua, ulei de măsline, ceapa, smantana acrisoara, oua, chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 cub drojdie (42 g) 250 ml lapte călduţ 4 linguri făină 1 vârf cuţit de sare 2 ouă 5 linguri ulei de măsline Pentru umplutură: 1 kg ceapă 4 linguri ulei de măsline […]
 
Ciorba_de_legume_cu_ceapa_verde

Ciorba de legume cu ceapa verde

Ciorba de legume cu ceapa verde din: ceapa, morocovi, cartofi, rădăcină păstârnac, telina, cub concentrat de legume, ulei, ceapă verde, pătrunjel verde. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi o rădăcină păstârnac o ţelină mică un cub concentrat de legume 2 linguri ulei ceapă verde şi pătrunjel verde, pentru servit Mod de preparare: Ceapa tăiată peştişori se căleşte […]
Risotto_cu_rosii_si_busuioc

Risotto cu rosii si busuioc

Risotto cu rosii si busuioc din: pulpa de rosii la conserva, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, orez pentru risotto, supă de pui, ceapă, unt, vin alb sec, caşcaval. Ingrediente: 400 g pulpa de rosii la conserva un căţel usturoi 2 linguri ulei 5-6 frunze busuioc sare piper Pentru orez: 200 g orez pentru risotto 400 ml supă de pui o ceapă mică o […]
 
Lasagna_cu_vinete_si_branza_tofu

Lasagna cu vinete si branza tofu

Lasagna cu vinete si branza tofu din: foi de lasagna, pasta de tomate, branza tofu, vanata, ulei, sare, busuioc. Ingrediente: o cutie foi de lasagna 500 g pasta de tomate 250 g brânză tofu o vânătă o lingură ulei sare busuioc proaspăt, pentru decor Mod de preparare: Vânătă se taie felii subţiri, se presa­ră cu sare, se […]
Paine_cu_tarate_de_ovaz_si_seminte_de_in

Paine cu tarate de ovaz si seminte de in

Paine cu tarate de ovaz si seminte de in din: făină, tarate de ovaz, seminţe de susan, seminţe de in, seminţe de dovleac, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de mac, drojdie uscată, ulei de măsline, sare, apă călduţă. Ingrediente: 500 g făină 100 g tarate de ovaz 2 linguri seminţe de susan 2 linguri seminţe de in 2 linguri seminţe de dovleac 2 linguri seminţe de […]
 
Marinata de peste cu coriandru si piper

Peste pe varza acra cu ceapa

Peste pe varza acra cu ceapa din: peşte, varza, ulei, ceapa, foi de dafin, sare, piper. Ingreidente: 1 kg peşte 1 varză mijlocie (cca 1 kg) 7-8 linguri ulei 1 ceapă 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Speli varza, o storci şi o cureţi de nervurile groase de la frunze. Aşezi frunzele […]
Mancare_de_telina_cu_carne_de_vita

Mancare de telina cu carne de vita

Mancare de telina cu carne de vita din: carne de vită, telina, ceapa, ulei, bulion, boia de ardei, patrunjel verde, făină, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 1,5 kg ţelină 2 cepe 250 ml ulei 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 lingură făină sare piper Mod […]
 
Gogosi_americane_cu_nucsoara_si_scortisoara

Gogosi americane cu nucsoara si scortisoara

Gogosi americane cu nucsoara si scortisoara din: făină, drojdie proaspătă, sare, zahar, zahăr vanilinat, oua, scortisoara, nucsoara, lapte, unt, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie proaspătă un praf sare 100 g zahăr un plic zahăr vanilinat 3 ouă scorţişoară nucşoară 200 ml lapte 50 g unt ulei pentru prăjit  zahăr pudră pentru […]
Pui_cu_sos_alb_si_garnitura_de_sfecla_caramelizata

Pui cu sos alb si garnitura de sfecla caramelizata

Pui cu sos alb si garnitura de sfecla caramelizata din: piept de pui, smântână, portocale, vin alb sec, unt, sfeclă roşie. Ingrediente: 1 piept de pui 200 ml smântână 2 portocale 1 pahar cu vin alb sec 30 g unt 4 linguri sfeclă roşie (coaptă şi tăiată cuburi) Mod de preparare: Prăjeşti bine pieptul de pui pe ambele părţi, adaugi puţin […]
 
Spanac_cu_branza_pe_paine_la_cuptor

Spanac cu branza pe paine la cuptor

Spanac cu branza pe paine la cuptor din: spanac, brânză rasă, unt, faina, ceapa, sare, franzela, unt, pesmet. Ingrediente: 1,5 kg spanac 3 linguri brânză rasă 50 g unt proaspăt 1/2 lingură făină 1 ceapă sare 6 felii de franzelă 2 linguri unt topit 1 lingură pesmet Mod de preparare: Alegi, speli şi fierbi spanacul. Il […]
Orez_cu_prune_uscate_si_ciuperci

Orez cu prune uscate si ciuperci

Orez cu prune uscate si ciuperci din: orez cu bob rotund, prune uscate, roşii în bulion, ceapa, sare, ciuperci, supa de legume, margarina, patrunjel. Ingrediente: 200 g orez cu bob rotund 200 g prune uscate 2 roşii în bulion 1 ceapă sare 4 ciuperci proaspete 500 ml supă de legume 1 lingură margarină câteva fire de pătrunjel […]
 
Tarta_cu_orez_dovleac_si_lamaie

Tarta cu orez, dovleac si lamaie

Tarta cu orez, dovleac si lamaie din: unt, oua, faina, zahar, esenta de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie, sare, orez, lapte, dovleac. Ingrediente: 100 g unt 3 ouă 150 g făină 125 g zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic praf de copt coajă rasă de lămâie sare Pentru umplutură: 1 cană […]
Supă de pasăre cu tăiţei de casă

Supa cu gogosi din aluat pripit

Supa cu gogosi din aluat pripit din: apa, concentrat pentru supă cu gust de legume sau carne, unt, faina, oua, parmezan. Ingrediente: 1 1/2 l 1pă 1 -2 guburi concentrat pentru supă cu gust de legume sau carne Pentru gogoşele: 1/2 pahar apă 60 g unt 4 linguri făină 2 ouă 2 linguri parmezan ras Mod de […]
 
Chiftele cu mazare, cartofi si pastarnac

Chiftele de fasole boabe cu usturoi

Chiftele de fasole boabe cu usturoi din: fasole albă, cartof, pastarnac, morcov, faina, ulei, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1/4 kg fasole albă 1 cartof 1 păstârnac 1 morcov făină ulei sare piper pesmet Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli, după care o pui la fiert cu puţină apă. Laşi să dea câteva clocote, schimbi […]
Rulada_cu_carne_tocata_iaurt_si_dovlecel

Rulada cu carne tocata, iaurt si dovlecel

Rulada cu carne tocata, iaurt si dovlecel din: carne tocată de vită, ceapa, oua, dovlecei, sare, piper, paine, iaurt gras, ulei. Ingrediente: 800 g carne tocată de vită 2 cepe 3 ouă 2 dovlecei sare piper 2 felii de pâine 1 borcănel iaurt gras 2 linguri ulei Mod de preparare: Pui într-un bol carnea tocată, […]
Prajitura_cu_gris_miere_si_fistic

Prajitura cu gris, miere si fistic

Prajitura cu gris, miere si fistic din: griş foarte fin, oua, zahar, suc de portocale, ulei, făină de migdale, praf de copt, zahăr vanilinat, coaja rasă de portocala, esenţă de migdale, fistic, miere, apa, apă de flori de portocal. Ingrediente: 150 g griş foarte fin 4 ouă 300 g zahăr 180 ml suc de portocale 200 ml ulei 150 g făină de migdale 1 plic […]
Pui_cu_ceapa_verde_si_sos_de_mustar

Pui cu ceapa verde si sos de mustar

Pui cu ceapa verde si sos de mustar din: piept de pui, unt, ceapa verde, mustar iute, smantana de gatit, sare, piper alb si negru, amidon. Ingrediente: un piept de pui 100 g unt o legătură ceapă verde 3-4 linguriţe muştar iute 200 ml smântână de gătit sare piper alb şi negru o linguriţă amidon Mod […]
 
Ciorba_cu_castraveti_murati_si_smantana

Ciorba cu castraveti murati si smantana

Ciorba cu castraveti murati si smantana din: cartofi, castraveti murati, morcovi, roşii în bulion, rădăcină pătrunjel, ţelină, ou, smântână, mărar. Ingrediente: 2-3 cartofi 2-3 castraveţi muraţi 2 morcovi 2-3 roşii în bulion 1 rădăcină pătrunjel 1 felie ţelină 1 ou 2 linguri smântână 1 legătură mărar Mod de preparare: Castraveţii tăiaţi felii si celelalte rădăcinoaşe, fără cartofi, se pun la fiert cu apă […]
Prajitura_pufoasa_cu_nuca_de_cocos

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos din: gris, faina, nuca de cocos, zahar, unt, oua, praf de copt. Ingrediente: 160 g griş 60 g făină 100 g nucă de cocos 300 g zahăr 125 g unt 4 ouă 1 linguriţă praf de copt Mod de preparare: Untul cu zahărul se freacă bine până se obţine o […]
 
Oua_in_sos_de_rosii_picant

Oua in sos de rosii picant

Oua in sos de rosii picant din: ceapa, usturoi, ardei graşi roşii, ardei iuti, dafin, roşii în bulion, rosii proaspete, oua, ulei, sare piper, patrunjel. Ingrediente: o ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi roşii 2 ardei iuţi 3 frunze dafin 800 g roşii în bulion 2-3 roşii proaspete 4-6 ouă ulei sare piper pătrunjel Mod de […]
Gulas_picant_cu_bacon_si_carne_de_vita

Gulas picant cu bacon si carne de vita

Gulas picant cu bacon si carne de vita din: bacon afumat, ceapa, carne de vita, boia iute, usutori, rosii, bulion, ardei iuti, cartofi, rădăcini pătrunjel, frunze felină, dafin, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 50 g bacon afumat 2 cepe mari 1 kg carne de vită 1 lingură boia iute 2 căţei de usturoi 2 roşii 2 morcovi 2 linguri bulion 2 […]
 
Gogosi_umplute_cu_frisca_si_scortisoara

Gogosi umplute cu frisca si scortisoara

Gogosi umplute cu frisca si scortisoara din: faina, unt, oua, zahar, sare, frisca lichida, zahar, zahăr vanilinat, scorţişoară. Ingrediente: 160 g făină 100 g unt 4 ouă 1 lingură zahăr 1 praf de sare Pentru umplutură: 300 ml frişcă lichidă 250 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat 1 praf scorţişoară Mod de preparare: Se pun pe foc 250 ml apă, […]
Tarta_cu_sunca_bacon_si_cascaval

Tarta cu sunca, bacon si cascaval

Tarta cu sunca, bacon si cascaval din: aluat de foitaj, bacon afumat, şuncă, caşcaval, oua, smantana, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 200 g bacon afumat 150 g şuncă 50 g caşcaval 4 ouă 400 ml smântână sare piper Mod de preparare: Aluatul se întinde cu sucitorul, se transferă în forma de copt şi se dă la […]
 
Ciorba_de_fasole_cu_bacon_si_zeama_de_varza

Ciorba de fasole cu bacon si zeama de varza

Ciorba de fasole cu bacon si zeama de varza din: fasole albă, morcovi, ceapa, rădăcină felină, sare, bacon afumat, patrunjel, zeamă de varză acră. Ingrediente: 250 g fasole albă 2 morcovi 1 ceapă 1 felie rădăcină felină sare 4-5 felii bacon afumat pătrunjel 300 ml zeamă de varză acră Mod de preaprare: Fasolea se pune la înmuiat cu […]
Omleta_cu_rosii_si_spanac_06

Reteta zilei: Omleta cu rosii si spanac

Omleta cu rosii si spanac din: oua, smantana, sare, piper, unt, ceapa, rosii cherry, spanac, cascaval. Poate te intereseaza si: Rulada cu omleta si mortadella Omleta cu icre, lapti, praz si marar Omleta cu mezeluri si cartof Omleta cu castane si scortisoara Omleta cu mac, capere si branza   Ingrediente: 6 ouă 1/4 ceasca smantana […]
 
Prajitura_cu_ciocolata_biscuiti_si_scortisoara

Prajitura cu ciocolata biscuiti si scortisoara

Prajitura cu ciocolata biscuiti si scortisoara din: biscuiţi de post, cicolata amaruie de post, iaurt cu soia, margarina, scortisoara. Ingrediente: 200 g biscuiţi de post 350 g ciocolată amăruie de post 300 ml iaurt de soia 80 g margarină 1 praf scorţişoară Mod de preparare: Ciocolata se mărunţeşte cu un cuţit mai mare, iar biscuiţii se fărâmiţează […]
Pui_dulce_acrisor_cu_sos_de_soia_si_suc_de_ananas

Pui dulce-acrisor cu sos de soia si suc de ananas

Pui dulce-acrisor cu sos de soia si suc de ananas din: piept de pui, morcovi, ardei gras, ceapa, sos de soia, amidon, ulei, sare, piper, roşii în conservă, oţet alb, suc ananas. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1/2 ardei gras 1 ceapă 2 linguri sos de ioia 1 lingură amidon 1 lingură ulei sare piper Pentru sos: 7 roşii în […]
 
Dovleac_la_cupot_cu_cascaval_si_bacon

Dovleac la cuptor cu cascaval si bacon

Dovleac la cuptor cu cascaval si bacon din: dovleac, franzela, caşcaval şi brânză, usturoi, bacon,  smântână, nucşoară, sare, piper. Ingrediente: un dovleac de un kg 1/2 franzelă 300 g caşcaval şi brânză, după gust 2 căţei usturoi 4 felii bacon o lingură cimbru 200 g smântână 1/2 linguriţă nucşoară sare piper Mod de preparare: Dovleacului i se taie […]
Prajitura_cu_mac_branza_si_stafide

Prajitura cu mac, branza si stafide

Prajitura cu mac, branza si stafide din: făină, unt, zahar, oua, sare, praf de copt, mac, stafide aurii, lapte, brânză de vaci, amidon, smântână, lamaie. Ingrediente: 120 g făină 40 g unt 40 g zahăr un ou un praf sare un vârf de cuţit subţire praf de copt Pentru umplutura cu mac: 200 g mac 100 g stafide […]
 
Supa_de_linte_cu_patrunjel

Supa de linte cu patrunjel

Supa de linte cu patrunjel din: linte, ceapa, usturoi, morcov, rădăcină pătrunjel, pătrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g linte o ceapă 2 căţei usturoi un morcov o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: In oala de fiert se pun la călit în ulei ceapa si usturoiul, se presară cu sare […]
Chiftele_de_miel_cu_sos_de_ardei_cu_ghimbir

Chiftele de miel cu sos de ardei cu ghimbir

Chiftele de miel cu sos de ardei cu ghimbir din: carne tocată de miel, pătrunjel, coriandru, ceapa, chimen, boia dulce, sare, piper, orez, ardei graşi, ulei, ghimbir. Ingrediente: 800 g carne tocată de miel 3 fire pătrunjel 3 fire coriandru o ceapă 1/2 linguriţă chimen măcinat boia dulce sare piper Pentru sos: 3 linguri orez 3 ardei graşi o […]
 
Papanasi_sarati_cu_telemea_si_patrunjel

Papanasi sarati cu telemea si patrunjel

Papanasi sarati cu telemea si patrunjel din: telemea, oua, patrunjel, faina, ulei. Ingrediente: 500 g telemea 2 ouă o legătură pătrunjel 3-4 linguri făină ulei pentru prăjit Mod de preparare: Brânza se dă pe râzătoare şi se pune într-un castron. Se adaugă ouăle bătute şi făina.  Se amestecă bine, se pune şi pătrunjelul tocat şi, cu […]
Inghetata_cu_menta_si_ciocolata_neagra

Inghetata cu menta si ciocolata neagra

Inghetata cu menta si ciocolata neagra din: sirop de mentă, ou, zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 ml sirop de mentă 1 ou 170 g zahăr 300 ml frişcă lichidă 300 ml lapte 70 g ciocolată neagra Mod de preparare: Se freacă bine oul cu zahă­rul, se adaugă laptele, frişca lichidă şi siropul de mentă. Se amestecă […]
 
Placinta_cu_ton_ardei_si_vinete

Placinta cu ton, ardei si vinete

Placinta cu ton, ardei si vinete din: făină, sare, oua, apa, ulei, ton în suc propriu, ardei graşi de culori diferite, vânătă, usturoi, ceapă, bulion, sare, piper. Ingrediente:  300 g făină sare 1 ou 120 ml apă 50 ml ulei Pentru umplutură: 150 g ton în suc propriu 2 ardei graşi de culori diferite 1/2 vânătă 1/2 dovlecel 5 căţei usturoi 1 ceapă 200 ml bulion […]
Piept-de_pui_umplut_cu_rosii_si_busuioc

Piept de pui umplut cu rosii si busuioc

Piept de pui umplut cu rosii si busuioc din: piept de pui, roşii, usturoi, busuioc, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 5 roşii 2 căţei usturoi 2-3 frunze busuioc 1 lingură ulei 50 g unt sare piper Mod de preparare: Roşiile se scufundă un minut în apă clocotită, se curăţă de pieliţe şi se taie mărunt sau şe […]
 
Rulada_cu_mac_si_faina_de_alune

Rulada cu mac si faina de alune

Rulada cu mac si faina de alune din: aluat de foitaj, unr, seminte de mac, zahar, oua, faina de alune, coaja de lamaie, esenţă de rom. Ingrediente: o foaie aluat de foitaj 200 g unt 280 g seminţe de mac 60 g zahăr 8 ouă 120 g făină de alune coaja unei lămâi câteva picături esenţă de […]
Ciorba_de_castraveti_murati_cu_smantana_si_marar

Ciorba de castraveti murati cu smantana si marar

Ciorba de castraveti murati cu smantana si marar din: castraveţi muraţi, smântână, făină, ulei, rosii, morcov, ceapa, sare, rădăcină de pătrunjel, mărar verde. Ingrediente: 500 g castraveţi muraţi 200 g smântână 30 g făină 80 ml ulei 2 roşii 1 morcov 2 cepe sare 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură mărar verde Mod de preaparare: Castraveţii spălaţi de saramură îi tai […]
 
Prajitura_cu_iaurt_de_soia

Prajitura cu iaurt de soia

Prajitura cu iaurt de soia din: iaurt de soia, zahar, faina, ulei, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 2 pahare mici iaurt de soia 1 pahar şi jumătate zahăr 3 pahare făină 1 pahar şi jumătate ulei un plic praf de copt zahăr pudră pentru servit Mod de preparare: Se golesc iaurturile într-un vas, apoi unul dintre […]
Omleta_cu_cartof_si_ceapa

Omleta cu cartof si ceapa

Omleta cu cartof si ceapa din: cartofi, ceapa, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 3 cepe 5 ouă ulei sare piper Mod de preparare: Se taie felii subţiri cartofii si ceapa şi se pun apoi la călit în ulei. Se acoperă si se lasă pe foc aproximativ 10 minute. Intre timp, se bat ouăle si, […]
 
Grisine_cu_sos_pesto

Grisine cu sos pesto

Grisine cu sos pesto din: aluat foitaj congelat, sos pesto. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj congelat 1 borcan sos pesto Mod de preparare: Aluatul de foitaj deconge­lat se unge cu tot conţinutul borcanului de pesto. Apoi se taie pe lungime în benzi de 2-3 cm lăţime. Fiecare bandă se răsuceşte apoi obţinând benzi duble mai mici. Se asază în tava […]
Chec_cu_ton_ardei_si_lapte

Chec cu ton, ardei si lapte

Chec cu ton, ardei si lapte din: ardei graşi de culori diferite, ton în suc propriu, făină, oua, lapte, praf de copt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi de culori diferite 1 conservă mică ton în suc propriu 150 g făină 3 ouă 100 ml lapte 1 plic praf de copt 1 lingură ulei sare piper Mod de […]
 
Tort_cu_mac_nuca_si_gris

Tort cu mac, nuca si gris

Tort cu mac, nuca si gris din: unt, oua, nuci, faina, zahar, bicarbonat, lamaie, gris, apa, zahar, mac, lapte. Ingrediente: 100 g unt 3 ouă 100 g nuci măcinaţe 150 g făină 100 g zahăr 1/2 linguriţă bicarbonat sucul unei lămâi coaja unei lămâi Pentru crema albă: 14 linguri griş un litru apă 100 g zahăr 200 […]
Rulada_de_vitel_cu_bacon_si_ardei

Rulada de vitel cu bacon si ardei

Rulada de vitel cu bacon si ardei din: escalop de vitel, bacon afumat, ardei gras, ulei, sare. Ingrediente: 4 felii escalop de vitel 8 felii bacon afumat 1 ardei gras 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Ardeiul se taie bastonaşe subţiri care se repartizează pe cele 4 felii de carne, presărate cu sare. Se rulează, se acoperă fiecare ruladă cu […]
 
Prajitura_cu_piesici_si_iaurt_de_soia

Prajitura cu piesici si iaurt de soia

Prajitura cu piesici si iaurt de soia din: piersici din compot, zahar, faina, iaurt de soia, faina de migdale. Ingrediente: 6 jumătăţi piersici din compot 300 g zahăr 150 g făină 60 g margarină 250 ml iaurt de soia 50 g făină de migdale Mod de preparare: Se pun 150 g zahăr şi 4 linguri de […]
Ciorba_de_porc_cu_taitei_si_lustean

Ciorba de porc cu taitei si lustean

Ciorba de porc cu taitei si lustean din: piept de porc, morcov, radacina patrunjel, ardei gras, ceapa, rosii, patrunjel verde, leuştean, tăiţei de casă, ulei, borş proaspăt, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 1 morcov 1 rădăcină pă­trunjel 1 ardei gras 1 ceapă mare 3 roşii mari decojite 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură leuştean 400 g […]
 
Salata_cu_ciuperci_mazare_si_oua

Salata cu ciuperci, mazare si oua

Salata cu ciuperci, mazare si oua din: cartofi, mazare congelata, sunca de curcan, ciuperci din conserva, ulei, ou, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 200 g mazăre congelată 200 g şuncă de curcan 100 g ciuperci din conserva 2-3 linguri ulei câte un ou de persoană sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie cuburi şi […]
Biscuiti_cu_frisca_si_capsuni_07

Reteta zilei: Biscuiti cu frisca si capsuni

Biscuiti cu frisca si capsuni din: capsuni, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, unt, lapte batut, frisca, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie. Poate te intereseaza si: Biscuiti cu nuci, ciocolata si ghimbir Biscuiti cu miere, visinata si migdale Cum se prepara Bilute de biscuiti cu nuca de cocos (VIDEO) Biscuiti cu lavanda si […
Placinta_cu_branza_si_peste

Placinta cu branza si peste

Placinta cu branza si peste din: aluat foitaj decongelat, ton în suc propriu, feta, măsline fără sâmburi, ou. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj decongelat 1 conservă mare ton în suc propriu 250 g feta 100 g măsline fără sâmburi 1 ou Mod de preparare: Aluatul se întinde puţin pe masa presărată cu făină si se aşterne un prim strat de brânză […]
Fursecuri de ciocolata cu nuci si curmale

Fursecuri cu ciocolata si miez de nuca

Fursecuri cu ciocolata si miez de nuca din:  ciocolată neagră, unt, faina, zahar, ou, zahăr vanilinat, praf de copt, miez de nucă. Ingrediente: 90 g ciocolată neagră 20 g unt 60 g făină 40 g zahăr 1 ou 1 linguriţă zahăr vanilinat 1/2 pliculeţ praf de copt miez de nucă Mod de preparare: Ciocolata si untul se pun la […]
 
Tarta-aperitiv cu telemea, rosii si ou

Tarta cu rosii branza si oregano

Tarta cu rosii branza si oregano din: aluat foitaj congelat, rosii congelate, oua, suc de rosii, branza de capra, oregano, faina. Ingrediente: o bucată aluat foitaj congelat 8-10 roşii congelate 2 ouă 150 ml suc roşii 200 g brânză de capră puţin oregano o lingură făină Mod de preparare: Aluatul decongelat se întinde pe masa […]
Budinca_de_macaroane_cu_telemea_si_rosii

Budinca de macaroane cu telemea si rosii

Budinca de macaroane cu telemea si rosii din: macaroane, telemea, oua, rosii, piper, sare. Ingrediente: 1 pungă macaroane 250 g telemea 3 ouă 6-8 roşii piper sare Mod de preparare: Macaroanele se fierb 5 mi­nute în apă cu sare şi apoi se scurg. Brânza se sfărâmă si se amestecă cu macaroanele. Se pun în vasul de copt, […]
 
Tocana_de_vitel_cu_ciuperci_si_bulion

Tocana de vitel cu ciuperci si bulion

Tocana de vitel cu ciuperci si bulion din: carne de viţel, ceapa, bulion, ciuperci conservate, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de viţel 2 cepe 4 linguri bulion 200 g ciuperci conservate 2 linguri făină 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori si se pune la călit în […]
Prajitura_cu_fistic_migdale_si_gem

Prajitura cu fistic, migdale si gem

Prajitura cu fistic, migdale si gem din: făină de migdale, făină de fistic, zahar, unt, oua, gem, coaja de lamaie, migdale. Ingrediente: 400 g făină de migdale 100 g făină de fistic 100 g zahăr 1/2 lingură unt 2 ouă o lingură gem, după gust coaja rasă a unei lămâi Pentru servit: migdale feliate Mod de […]
 
Drob_de_dovlecel_cu_sunca_de_curcan

Drob de dovlecel cu sunca de curcan

Drob de dovlecel cu sunca de curcan din: dovlecei, şuncă de curcan, ouă, marar, ceapa, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 2 dovlecei 300 g şuncă de curcan 3 ouă 1 legătură mărar 1 ceapă sare piper Pentru tavă: 1 lingură ulei 1 lingură făină Mod de preparare: Dovleceii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se lasă 10 minute să-si lase apa. Şunca […]
Paste_cu_conopida_si_ansoa

Paste cu conopida si ansoa

Paste cu conopida si ansoa din: ulei de măsline, conopida, usturoi, rosii decojite la conserva, masline negre fara samburi, capere, ansoa,  fulgi de ardei iute (chili), paste fiorelli (se pot folosi si alte tipuri de paste: rigatoni, fusilli sau penne), pătrunjel, ulei de măsline extravirgin, piper negru. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o conopidă medie (aproximativ 600 g) […]
 
Tort_cu_crema_de_vanilie_si_crema_de_ciocolata_neagra

Tort cu crema de vanilie si crema de ciocolata neagra

Tort cu crema de vanilie si crema de ciocolata neagra din: oua, zahar, faina, margarina pentru creme, esenţă vanilie, zahăr pudră, amidon, ciocolată neagră, apa, cacao, frişcă lichidă, foi de gelatină. Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr 120 g făină Pentru crema cu vanilie: 150 g margarina pentru creme 1/2 fiolă subţire esenţă vanilie 250 g zahăr pudră 1 lingură amidon Pentru crema de […]
Tarta_cu_ciuperci_si_carnati_picanti

Tarta cu ciuperci si carnati picanti

Tarta cu ciuperci si carnati picanti din: foitaj, ciuperci de pădure,  cârnati picanţi, oua, lapte, smantana, ardei iute, cimbru proaspăt, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: un pachet foitaj 250 g ciuperci de pădure 2 cârnati picanţi 3 ouă 150 ml lapte 150 ml smântână 1 ardei iute puţin cimbru proaspăt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Aluatul se întinde […]
 
Paste_cu_sos_de_rosii_si_creveti_06

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si creveti

Paste cu sos de rosii si creveti din: ulei de masline, usturoi, ceapa, sos de rosii, supa de pui, fulgi de ardei rosu, fettucine, sare, piper, creveti, spanac, parmezan. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Paste cu creveți și busuioc (video) Paste cu branza, creveti si homar Paste cu creveti si crema de branza […]
Tort_cu_arahide_si_ciocolata_neagra

Tort cu arahide si ciocolata neagra

Tort cu arahide si ciocolata neagra din: ciocolată neagră, margarina, zahar, faina, arahide, oua, frişcă. Ingrediente: 250 g ciocolată neagră 150 g margarina 200 g zahăr 100 g făină 150 g arahide 4 ouă Pentru umplutură şi decor:  400 g ciocolată neagră 200 ml frişcă 200 g arahide Pentru garnisit: 150 g arahide prăjite Mod de preparare: […]
 
Ghiveci_frantuzesc_cu_dovlecei_si_vinete

Ghiveci frantuzesc cu dovlecei si vinete

Ghiveci frantuzesc cu dovlecei si vinete din: dovlecei, vinete, ardei gras galben şi roşu, pulpa de rosii la conserva, ceapa, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 vânătă 1 ardei gras galben şi unul roşu 400 g pulpa de rosii la conserva 1 ceapă 2 căţei usturoi 2-3 linguri ulei puţin cimbru sare piper Mod de preparare: Vânătă şi dovleceii […]
Bors_polonez_cu_hribi_hrean_si_piept_de_porc

Bors cu hribi, hrean si piept de porc

Bors cu hribi, hrean si piept de porc din: piept de porc afumat, cartofi, hribi uscati, ceapa,  smântână, hrean, ulei, dafin, bors, usturoi, sare, oua, carnati. Ingrediente: 300 g piept de porc afumat 6 cartofi 2-3 hribi uscaţi o ceapă 4 linguri smântână 2 linguri hrean ras o lingură ulei 2 foi dafin 6 boabe […]
 
Salata de vinete cu maioneza si rosii

Salata de vinete cu usturoi si lamaie

Salata de vinete cu usturoi si lamaie din: vinete decongelate, suc de lamaie, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g vinete decongelate sucul unei jumătăţi de lămâie 50 ml ulei 2 căţei usturoi sare piper Mod de preparare: Vinetele decongelate şi bine scurse se pun într-un blender. Se adaugă sare şi piper şi sucul de lămâie. […]
Lasagna_cu_sunca_pipet_de_pui_si_spanac

Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac

Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac din: foi de lasagna,  spanac congelat,  caşcaval, ceapa, unt, sare, piper, lapte, făină albă, nucşoară. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 250 g spanac congelat 1 piept de pui 50 g caşcaval o ceapă 50 g unt sare piper Pentru sosul bechamel: 3 linguri unt 500 ml lapte 3 linguri făină […]
 
Prajitura_cu_fructe_si_gelatina

Prajitura cu fructe si gelatina

Prajitura cu fructe si gelatina din: oua, faina, zahar, zahăr vanilinat, frişcă lichidă, colorant roşu, fructe roşii congelate, gelatină roşie. Ingrediente: 4 ouă 125 g făină 125 g zahăr 1 linguriţă zahăr vanilinat Pentru stratul de frişcă: 250 ml frişcă lichidă colorant roşu Pentru stratul superior: 200 g fructe roşii congelate 2-3 plicuri gelatină roşie Mod de preparare: […]
Peste_la_gratar_cu_sos_iute_08

Reteta zilei: Peste la gratar cu sos iute

Peste la gratar cu sos iute din: peste, ulei, sare de mare, sos de soia, suc de lamaie, usturoi, fulgi de chili, apa, coriandru. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian (VIDEO) Peste la Gratar Peste la gratar cu varza si ceapa Peste la gratar cu garnitura de […]
 
Supa_de_dovlecel_mazare_si_paste

Supa de dovlecel, mazare si paste

Supa de dovlecel, mazare si paste din: ceapa, morcovi, telina, dovlcei, ardei gras galben, mazăre congelată, fasole albă, usturoi, ulei, pasta de rosii, supă de pui, paste făinoase scurte, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 fire ţelină 2 dovlecei 1 ardei gras galben 100 g mazăre congelată 1 conservă de 540 g fasole albă, gata fiartă 4 căţei usturoi 2 linguri ulei […]
Piept_de_curcan_umplut_cu_prune_si_caise_uscate

Piept de curcan umplut cu prune si caise uscate

Piept de curcan umplut cu prune si caise uscate din: piept de curcan, prune uscate, caise uscate, unt, sare, piper. Ingrediente: un piept de curcan 200 g prune uscate 200 g caise uscate 1/2 pachet unt sare piper Mod de preparare: Caisele şi prunele se pun la înmuiat în apă caldă si se lasă 30 de […]
 
Paste cu rosii marinate si busuioc

Paste cu sos de rosii si parmezan

Paste cu sos de rosii si parmezan din: rosii decojite , ceapa, ulei, paste, sare, piper, parmezan, busuioc. Ingrediente: 400 g rosii decojite o ceapă 2 linguri ulei 500 g paste sare piper Pentru servit: parmezan frunze de busuioc Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa la călit şi, când s-a înmuiat, se […]
Tort_cu_gem_si_crema_de_lamaie

Tort cu gem si crema de lamaie

Tort cu gem si crema de lamaie din: aluat de foietaj, gem acrisor, suc de lămâie, oua, zahar, margarina, coaja de lamaie. Ingrediente: 3 rulouri de aluat de foietaj gem acrişor, după gust Pentru crema de lămâie: 100 ml suc proaspăt stors de lămâie (de a 2 lămâi mari) 4 ouă 200 g zahăr 80 g margarina 1 […]
 
Chec_sarat_cu_carnati_si_cascaval

Chec sarat cu carnati si cascaval

Chec sarat cu carnati si cascaval din: cârnaţi chorizo, cascaval, faina, oua, ulei, praf de copt, lapte, marar. Ingrediente: 250 g cârnaţi chorizo 150 g caşcaval 150 g făină 4 ouă 80 ml ulei 1 plic praf de copt 150 ml lapte 1 legătură mărar Mod de preparare: Făina se pune într-un vas si se face un […]
Tocana_de_vinete_cu_bulion

Tocana de vinete cu bulion

Tocana de vinete cu bulion din: vinete, ceapa, bulion, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 vinete 1 ceapă 1 lingură bulion 2 linguri ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Vinetele se taie rondele care se presară cu sare si se lasă 10 minute. Intre timp, ceapa tăiată mărunt se pune la călit. Se şterg vinetele de zeama […]
 
Supa_de_peste_cu_morcov_si_ardei

Supa de peste cu morcov si ardei

Supa de peste cu morcov si ardei din: peste, cartofi, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii in bulion, oua, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii în bulion 2 ouă 150 ml smântână sare piper Mod de preparare: Morcovii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari si […]
Friptura_de_porc_suculenta_cu_cimbru_si_unt

Friptura de porc suculenta cu cimbru si unt

Friptura de porc suculenta cu cimbru si unt din: muşchi file de porc, unt, cimbru uscat, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi file de porc 1/2 pachet unt 1 lingură cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Untul moale se amestecă cu cimbrul uscat. Carnea se unge pe toate părţile cu amestecul de unt. Se aşază în tava de […]
 
Piure_de_cartofi_cu_branza_si_spanac_06

Reteta zilei: Piure de cartofi cu branza si spanac

Piure de cartofi cu branza si spanac din: cartofi, unt, praf de usturoi, sare, piper, lapte, spananc, branza feta. Poate te intereseaza si: Piure de dovleac, de casa Piure de mazare cu menta Piure de telina cu aroma de usturoi Piure de cartofi cu unt si maioneza Piure de banane cu branza de vaci   […]
Tarta_cu_lamaie_frisca_si_bezea

Tarta cu lamaie, frisca si bezea

Tarta cu lamaie, frisca si bezea din: faina, unt, zahar, oua, lamaie, frişcă lichidă, sare, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 70 g zahăr 2 gălbenuşuri Pentru crema cu lămâie: 2 lămâi 180 g zahăr 2 ouă plus 2 gălbenuşuri 200 ml frişcă lichidă Pentru bezea: 4 albuşuri 150 g zahăr pudră sare […]
 
Chiftele_de_pui_cu_pesmet_si_verdeata

Chiftele de pui cu pesmet si verdeata

Chiftele de pui cu pesmet si verdeata din: piept de pui, ceapa, usturoi, felii pâine înmuiate în lapte, oua, pesmet, verdeata, ulei, sare, piper, roşii cherry. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 2 felii pâine înmuiate în lapte 2 ouă 4-5 linguri pesmet verdeaţă, după gust 1 lingură ulei sare piper Pentru servit: 6-8 roşii cherry Mod […]
Prajitura_cu_fistic_migdale_si_ciocolata_alba

Prajitura cu fistic, migdale si ciocolata alba

Prajitura cu fistic, migdale si ciocolata alba din: zahar, unt, faina, oua, frişcă lichidă, ciocolată albă, fistic neprăjit şi nesărat, zahăr pudră, esenţă de migdale, ulei,  făină de migdale Ingrediente: 100 g zahăr 4 ouă 140 g făină 40 g unt topit Pentru crema de fistic: 180 ml frişcă lichidă 80 g ciocolată albă 12 g pastă de fistic […]
 
Rosii_umplute_cu_orez_si_verdeata

Rosii umplute cu orez si verdeata

Rosii umplute cu orez si verdeata din: rosii, orez, ceapa, verdeata, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 10-12 roşii 10-12 linguri orez 2 cepe mici 1 legătură verdeaţă, după gust 2 linguri ulei 500 ml bors de casă sare piper Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei până ce se înmoaie. Se […]
Bors_de_coaste_de_porc_cu_legume

Bors de coaste de porc cu legume

Bors de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, ceapa, morcovi, ardei gras, pâstârnac,  rădăcină pătrunjel, cartofi, bors, pătrunjel, sare. Ingrediente: 1/2 kg coaste de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ardei gras 1 pâstârnac 1 rădăcină pătrunjel 2-3 cartofi 500 ml bors 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Coastele se pun la fiert în apă cu […]
Batoane_cu_fulgi_de_ovaz_alune_si_migdale_08

Reteta zilei: Batoane cu fulgi de ovaz, alune si migdale

Batoane cu fulgi de ovaz, alune si migdale din: fulgi de ovaz, migdale, alune, nuca de cocos, germeni de grau, unt, miere, zahar brun, esenta de anilie, sare, fulgi de ciocolata. Poate te intereseaza si: Batoane cu ovaz si ciocolata alba Batoane de cardamom cu ciocolata Batoane dietetice Batoane cu cereale si miere Batoane cu […]
Salata_de_cartofi_cu_peste_si_smantana

Salata de cartofi cu peste si smantana

Salata de cartofi cu peste si smantana din: cartofi albi, peste afumat, caeapa verde, ceapa rosie, telina, patrunjel, maioneză, smantana, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi albi un peşte afumat o legătură ceapă verde o ceapă roşie un fir ţelină 1/2 legătură pătrunjel 3 linguri maioneză 2 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Cartofii se fierb […]
 
Dovlecei_la_cuptor_cu_rosii_si_cascaval

Dovlecei la cuptor cu rosii si cascaval

Dovlecei la cuptor cu rosii si cascaval din: dovlecei, roşii, caşcaval, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 roşii 50 g caşcaval 4 linguri ulei pătrunjel sare Mod de preparare: Dovleceii tăiaţi rondele mai groase s.e pun la fiert 10 minute în apă cu sare. Se scurg apoi cu grijă si se aşază într-un vas de cuptor uns […]
Ciolan_de_porc_in_bere_cu_miere_si_dafin

Ciolan de porc in bere cu miere si dafin

Ciolan de porc in bere cu miere si dafin din: ciolan de porc, bere, miere, sare, piper boabe si macinat, foi de dafin. Ingrediente: un ciolan de 1,5 kg de porc 500 ml bere o lingură miere sare piper boabe şi măcinat 2 foi dafin Mod de preparare: Ciolanul se pune la fiert în apă rece […]
 
Galuste_cu_prune_branza_si_gris

Galuste cu prune, branza si gris

Galuste cu prune, branza si gris din: brânză de vaci, oua, unt, faina, gris, sare, fructe de sezon sau prune din compot, sare, pesmet, zahar, scorţişoară, zahăr pudră. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 2 ouă 140 g unt 200 g făină 100 g griş sare Pentru umplutură: fructe de sezon sau prune din compot […]
Iahnie de fasole verde cu rosii

Fasole verde cu carne tocata de vita si chimen

Fasole verde cu carne tocata de vita si chimen din: carne tocată de vită, fasloe verde congelata, fasole boabe roşie, roşii în bulion, suc de roşii, ceapa, ardei grasi verzi, usturoi, supa de vita, ulei, chimen măcinat, fulgi de ardei iuţi, lamaie, coriandru, apa, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 200 g fasole verde congelată 1 conservă fasole boabe, […]
 
Gogosi_cu_crema_de_cacao_si_alune

Gogosi cu crema de cacao si alune

Gogosi cu crema de cacao si alune din: unt, faina, apa, oua, zahar, sare, lapte, amidon, cacao, alune sau nuci mărunţite. Ingrediente: 80 g unt 125 g făină 250 ml apă 3 ouă 1 linguriţă zahăr 1 praf sare Pentru cremă: 500 ml lapte 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 50 g amidon un praf sare 2 linguri cacao Pentru […]
Pui_cu_legume_si_mustar_picant

Pui cu legume si mustar picant

Pui cu legume si mustar picant din:  pulpe de pui, ardei graşi, ceapă, muştar picant, sos de roşii, supa, sare, piper, ulei, verdeata. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 ardei graşi o ceapă 2-3 linguri muştar picant 150 ml sos de roşii 150 ml supă sare piper 2 linguri ulei verdeaţă Mod de preparare: Carnea se presară cu sare […]
 
Supa_de_rosii_cu_oregano_si_boia_dulce

Supa de rosii cu oregano si boia dulce

Supa de rosii cu oregano si boia dulce din: suc de roşii, rosii, ceapa, boia dulce, oregano uscat, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 litru suc de roşii 6-8 roşii mici 1 ceapă 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă oregano uscat 1 lingură ulei sare piper verdeaţă Mod de preparare: Ceapa tocată şi boiaua se pun la călit în ulei. […]
Spaghete_cu_chiftele_de_ton_si_busuioc

Spaghete cu chiftele de ton si busuioc

Spaghete cu chiftele de ton si busuioc din: spaghete, ulei de măsline, ceapa, telina, morcov, usturoi, pulpă de roşii la conserva, busuioc proaspăt, sare, piper, ton scurs, fulgi de ardei iute, usturoi,  muguri de pin, coaja de lămâie, pesmet, ou bătut, pătrunjel, ulei de măsline,  sosul de roşii (preparat), ulei de măsline extra virgin. Ingrediente: 375 g spaghete Pentru sosul de roşii: 4 linguri ulei de […]
 
Negresa_cu_branza_si_vanilie

Negresa cu branza si vanilie

Negresa cu branza si vanilie din: zahăr, unt, cacao, oua, smantana, faina, lapte, praf de copt, mascarpone, esenţă de vanilie, fructe. Ingrediente: 200 g zahăr 100 g unt 2 linguri cacao 2 ouă 250 ml smântână 280 g făină 250 ml lapte un plic praf de copt Pentru stratul de brânză: 250 g mascarpone 65 […]
Supa_de_legume_cu_paste_06

Reteta zilei: Supa de legume cu paste

Supa de legume cu paste din: praz, ceapa verde, morcov, telina, usturoi, supa de legume, rosii, pasta de toamte, cartofi, fasole verde, dovlecel, oregano, dafin, paste, spanac, sare, piper, ulei de masline, zahar. Poate te intereseaza si: Supa de gulii, telina si ardei gras Supa de legume cu costita afumata Supa de sparanghel cu naut […]
 
Cartofi_cu_carnati_si_patrunjel_la_cuptor

Cartofi cu carnati si patrunjel la cuptor

Cartofi cu carnati si patrunjel la cuptor din: cartofi, carnati afumati, patrunjel, sorici, ulei, apa. Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 cârnaţi afumaţi 1 legătură pătrunjel 1 bucată şorici 2-3 linguri ulei 100 ml apă Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i tai în jumătate. Feliezi cârnaţii şi toci pătrunjelul şi şoriciul. Pui in­gredientele într-o tavă la […]
 
Iahnie_de_fasole_cu_coriandru_si_dafin

Iahnie de fasole cu coriandru si dafin

Iahnie de fasole cu coriandru si dafin din: fasole boabe, ceapa, coriandru, foi de dafin, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 2 cepe o legătură coriandru 3 foi de dafin 2 linguri bulion 70 ml ulei sare piper Mod de preparare: O ceapă si coriandrul se taie si se mixează cu sare şi […]
Briose_cu_piept_de_pui_si_branza_topita

Briose cu piept de pui si branza topita

Briose cu piept de pui si branza topita din: faina, praf de copt, oua, lapte, ulei, piept de pui, brânză topită. Ingrediente: 150 g făină un plic praf de copt 2 ouă 100 ml lapte o lingură ulei 1/2 piept de pui fiert şi tocat 2 triunghiufi brânză topită   Mod de preparare: Se amestecă făina […]
 
Cum se prepara Cotlete de miel pane şi limbă cu măsline

Mancaruri rapide (2015)

Mancaruri rapide: Reteta zilei: Salata de spanac cu orez si cartofi dulci Salata de spanac cu orez si cartofi dulci din: cartofi dulci, rozmarin, ulei de masline, sare de mare, orez, portocale rosii, spanac baby, suc de lamaie, sare de mare, ulei… Read more » Reteta zilei: Sparanghel copt Sparanghel copt din: sparanghel, ulei de […]
Cornulete_cu_rahat_si_lapte

Cornulete cu rahat si lapte

Cornulete cu rahat si lapte din: făină, drojdie droaspătă, apa, lapte, zahar, oua, unt, sare, unt topit, rahat turcesc, zahăr pudră. Ingrediente: 450 g făină 25 g drojdie droaspătă 80 ml apă 180 ml lapte 50 g zahăr 2 ouă 50 g unt un praf de sare Pentru umplutură: 100 g unt topit rahat turcesc Pentru servit: […]
 
Muschi_de_porc_cu_sos_de_soia_si_ardei_iute_08

Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de soia si ardei iute

Muschi de porc cu sos de soia si ardei iute din: muschi de porc, apa, otet de mere, sos de soia, usturoi, piper, dafin, ardei iute.  Poate te intereseaza si: Muschi de porc in sos de prune si miere Musaca de vara cu muschi de porc, cartofi si rosii Rulada cu muschi de porc, sunca […]
 
Coaste_de_porc_la_gratar_cu_sos_iute_09

Retete simple la Gratar (2015)

Retete simple la Gratar: Coaste marinate de porc la grătar Coaste marinate de porc la grătar din: coaste de porc, sos de soia, miere, usturoi, ceapa, boia iute, sos de gratar. Ingrediente: un kg coaste de porc 200 ml sos… Read more » Cotlete la gratar Cotlete la gratar din: cotlete, ulei, sare, piper, usturoi. […]
Cornulete_cu_migdale_si_scortisoara

Cornulete cu migdale si scortisoara

Cornulete cu migdale si scortisoara din: faina, unt, apă de flori de portocal, coaja de lamaie, faina de migdale, zahăr pudră, scorţişoară. Ingrediente: 200 g făină 80 g unt 100 ml apă de flori de portocal coaja unei lămâi Pentru umplutură: 250 g făină migdale 70 g zahăr pudră o linguriţă scorţişoară coaja unei lămâi Pentru servit: 100 […]
 
Pulpa_de_porc_cu_mere_si_cimbru

Pulpa de porc cu mere si cimbru

Pulpa de porc cu mere si cimbru din: pulpă de porc, mere, ulei, zahar, otet balsamic, unt, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g pulpă de porc 4 mere 2 linguri ulei o linguriţă zahăr o linguriţă oţet balsamic Pentru copt: 100 g unt sare piper cimbru Mod de preparare: Merele curăţate si tăiate cuburise pun la […]
Pachetele_cu_branza_si_cascaval

Pachetele cu branza si cascaval

Pachetele cu branza si cascaval din: foi plăcintă, brânză feta, caşcaval, oua, unt, sare, ulei. Ingrediente: 4-5 foi plăcintă 400 g brânză feta 100 g caşcaval ras 2 ouă 150 g unt un praf de sare ulei Mod de preparare: Se pune untul la topit, nu la fiert şi între timp se mărunţeşte brânza cu o furculiţă. La […]
 
Briose_cu_sunca_si_rosii_uscate

Briose cu sunca si rosii uscate

Briose cu sunca si rosii uscate din: faina, lapte, ulei, oua, sunca, cascaval, rosii uscate, sare, piper, praf de copt. Ingrediente: 200 g făină 100 ml lapte 100 ml ulei 4 ouă 150 g şuncă 100 g caşcaval 10 roşii uscate sare piper 1/2 plic praf de copt Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful […]
 
Cuscus_cu_pesto_si_muschi_de_porc

Cuscus cu pesto si muschi de porc

Cuscus cu pesto si muschi de porc din: muschi de porc, cuscus, supă de vită, pui sau legume, ulei, pesto, apa, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g muşchi file porc 250 g cuşcuş 250 ml supă de vită, pui sau legume 2-3 linguri ulei o lingură sos pesto 200 ml apă sare piper cimbru Mod de […]
Sandwich_cu_branza_si_kimchi_07

Reteta zilei: Sandwich cu branza si kimchi

Sandwich cu branza si kimchi din: paine, unt, branza cheddar, branza telemea, kimchi, varza murata.   Ingrediente: 2 felii de pâine 1 lingura de unt sărat felii subtiri de branza cheddar, plus o mână de brânză cheddar rasa felii subțiri de brânză telemea 2 linguri de kimchi, tocata (sau varza murata)   Mod de preparare: […]
 
Pulpa_de_miel_cu_usturoi_la_gratar_03

Retete simple la Gratar

Retete simple la Gratar: Reteta zilei: Coaste de porc la gratar cu sos barbeque Coaste de porc la gratar cu sos barbeque din: coaste de porc, sos barbeque, condimente, unt.   Ingrediente: 2 kg coaste de porc ½ ceasca de sos barbeque ½ ceasca… Read more » Reteta zilei: Coaste de vita la gratar in […]
Conopida_gratinata_cu_bacon_si_broccoli

Conopida gratinata cu bacon si broccoli

Conopida gratinata cu bacon si broccoli din: conopida, broccoli, bacon, cascaval, sare, piper, unt, faina, lapte. Ingrediente: 250 g conopidă 250 g broccoli 150 g bacon cubuleţe caşcaval ras sare piper Pentru sosul alb: 50 g unt 50 g făină 500 ml lapte Mod de preparare: Se pune apă cu sare la fiert şi, când […]
 
Waffe_traditionale

Waffe traditionale

Waffe traditionale din: faina, lapte, unt, zahar, oua, praf de copt, sare. Ingrediente: 400 g făină 300 ml lapte 100 g unt 75 g zahăr 2 ouă 1 pilc praf de copt 1 vârf de sare Mod de preparare: Se topeşte untul. Se bat bine ouăle întregi, într-un bol. Se adaugă, succesiv, laptele, făina, praful […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro