Retete culinare cu poze
Retete de Cocktailuri simple (2015)
Retete de Cocktailuri simple: Cocktail Long Island Ice Tea Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid Se… Read more » Cocktail Porto Flip Cocktail Porto Flip Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy […]
Reteta zilei: Prajitura cu mango si zmeura
Prajitura cu mango si zmeura din: oua, ulei de canola, faina, zahar, ghimbir, scortisoara, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar brun, mango, zmeura. Poate te intereseaza si : Prajitura cu mango, capsuni si glazura de ciocolata Prajitura cu mango, lamaie verde si mure Prajitura cu branza si mango Prăjitură cu mango Prajiturele cu […]
Ciorba de pui cu smantana si bors
Ciorba de pui cu smantana si bors din: tacamuri de pui, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, ardei gras, borş, oua, smantana, sare, verdeata. Ingrediente: tacâmuri de pui un morcov o ceapă o rădăcină păstârnac un ardei gras Pentru dres: 500 ml borş 2 gălbenuşuri 100 ml smântână sare verdeaţă, după gust Mod de preparare: Tacâmurile de […]
Varza cu linte si carnati
Varza cu linte si carnati din: varza murată, morcovi, carnati picanti, linte, untura de gasca, verdeata, sare, piper. Ingrediente: o varză mică, murată 2 morcovi raşi 2 cârnaţi picanţi 100g linte 2 linguri untură de gâscă verdeaţă, după gust sare piper Mod de preparare: Intr-o lingură de untură se pun cârnaţii rondele la călit. Se scot şi se […]
Tocana de pui cu mazare si cartofi
Tocana de pui cu mazare si cartofi din: pulpe intregi de pui, ceapa, cartofi, mazare, morcov, ulei, bulion, patrunjel, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 2-3 pulpe întregi de pui 2 cepe 5 cartofi 150 g mazăre un morcov 2 linguri ulei 2 linguri bulion 2-3 fire pătrunjel 2-3 căţei usturoi sare piper Mod de preparare: In […]
Tort cu dovleac si ciocolata neagra
Tort cu dovleac si ciocolata neagra din: dovleac, faina, malai, zahar, praf de copt, oua, smantana, esenta de rom, ciocolata neagra, frişcă lichidă, unt. Ingrediente: 1 kg dovleac 40 g făină 40 g mălai fin 150 g zahăr 1/2 plic praf de copt 3 ouă 2 linguri smântână esenţă de rom Pentru cremă: 250 g ciocolată […]
Cum se prepara File de Salau cu Fructe de Mare si Portocale (VIDEO)
File de Salau cu Fructe de Mare si Portocale: Cum se prepara File de Salau cu Fructe de Mare si Portocale:
Prajitura delicioasa cu mere, scortisoara si zahar pudra
Prajitura delicioasa cu mere, scortisoara si zahar pudra din: faina, unt tipit, zahar pudra, sare, apa, mere, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 400 g făină 200 g unt topit 100 g zahăr pudră un praf de sare Pentru umplutură: apă 6 mere 50 g zahăr pudră scorţişoară Mod de preparare: Făina cernută şi zahărul se amestecă, se […]
Retete de Cocktailuri simple
Retete de Cocktailuri simple: Cocktail Vodka Martini Cocktail Vodka Martini Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă dintr-o coajă de lămâie şi o… Read more » Cocktail Tequila Sunrise Cocktail Tequila Sunrise Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila […]
Chiftele iuti din carne de vita
Chiftele iuti din carne de vita din: carne de vită, paine, lapte, ceapa, usturoi, patrunjel, boia iute, sare, apa, faina, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vită 2 felii pâine puţin lapte o ceapă 3 căţei usturoi o legătură pătrunjel boia iute sare 2-3 linguri apă 3-4 linguri făină ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]
Mancaruri rapide
Mancaruri rapide: Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de sos de soia Aripioare de pui cu glazura de sos de soia din: aripioare de pui, ulei, sare, piper, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir. Poate te intereseaza: Aripioare de pui cu ardei… Read more » Reteta zilei: Salata de mazare cu bacon Salata de […]
Salata de fructe de mare cu salvie si busuioc
Salata de fructe de mare cu salvie si busuioc din: fructe de mare asortate congelate, verde creaţă, ceapa-ciorii, salvie verde, busuioc proaspăt, usturoi, ulei de măsline, lamaie, limeta, piper. Ingrediente: 400 g fructe de mare asortate, congelate 1 salată verde creaţă câteva fire de ceapa-ciorii câteva fire de salvie verde câteva fire de busuioc proaspăt 3 căţei de usturoi 2 linguri […]
Reteta zilei: Supa de rosii cu fasole rosie si bulgur
Supa de rosii cu fasole rosie si bulgur din: ulei, ceapa, ardei, rosii, fasole rosie, supa de legume, bulgur, otet, praf de chili, ardei iute, sos iute, branza cheddar. Poate te intereseaza si: Supa de rosii cu fidea si legume Supa de rosii cu morcovi si ardei gras Supa de rosii cu orez si verdeata […]
Sarmale in foi de vita cu carne de pui si marar
Sarmale in foi de vita cu carne de pui si marar din: foi de vită decongelate sau în saramură, carne de pui tocată, smântână, ceapa, orez, marar, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 40 foi de vită decongelate sau în saramură 350 g carne de pui tocată 2 linguri smântână o ceapă 5 linguri orez o legătură […]
Salate simple si rapide (2015)
Salate simple si rapide: Reteta zilei: Salata de fructe de mare Salata de fructe de mare din: calamar, caracatita, vin alb, apa, usturoi, dafin, patrunjel, sare, boabe de piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, otet de vin rosu, ulei de… Read more » Salata aromata de legume Salata aromata de legume din: bulbi de […]
Briosa cu pesto, cascaval si branza
Briosa cu pesto, cascaval si branza din: faina, praf de copt, cascaval, ou, branza ricotta, pesto, lapte, ulei. Ingrediente: 120 g făină 2 linguriţe praf de copt 30 g caşcaval ras un ou 150 g brânză ricotta 3 linguriţe pesto 80 ml lapte 2 linguri ulei Mod de preparare: Se amestecă făina cu caşcavalul ras […]
Cum se prepara Risotto cu creveţi şi Ras el Hanout (VIDEO)
Risotto cu creveţi şi Ras el Hanout: Cum se prepara Risotto cu creveţi şi Ras el Hanout:
Supa de conopida cu morcov si suc de rosii
Supa de conopida cu morcov si suc de rosii din: conopidă, morcovi, rădăcină păstârnac, telina, suc de rosii, orez, sare. Ingrediente: 1 conopidă mică 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 felie ţelină 350 ml suc de roşii 3-4 linguri orez sare Mod de preparare: Rădăcinoasele tocate cubuleţe si conopida desfăcută bucheţele foarte mici se pun la fiert în apă cu sare. Se […]
Peste la cuptor cu pesmet si patrunjel
Peste la cuptor cu pesmet si patrunjel din: peşte alb, pesmet auriu, pătrunjel, unt, sare, condimente pentru peste. Ingrediente: 600 g peşte alb 200 g pesmet auriu o legătură pătrunjel 100 g unt sare condimente pentru peste, după gust Mod de preparare: Pesmetul se pune într-un vas şi se adaugă pătrunjelul fin tocat. Se presara sare şi alte condimente, după […]
Reteta zilei: Chiftea de vita invelita in bacon
Chiftea de vita invelita in bacon din: vita, paine, lapte, parmezan, oua, patrunjel, condimente, sare, piper, bacon, rosii, zahar brun, praf de mustar, piper cayenne, sos worchestershire. Poate te intereseaza si: Chiftea greceasca Chifteaua balcanică – Pljeskavica Chiftelute in sos de rosii Chiftea delicioasa Chiftele umplute cu ciuperci si oregano Ingrediente: 2 kg carne […]
Snitele de soia cu ou si pesmet
Snitele de soia cu ou si pesmet din: şniţele de soia deshidratate, condimente de supa, oua, faina, pesmet, ulei pentru prajit. Ingrediente: o pungă şniţele de soia deshidratate o linguriţă condimente de supă 2 ouă făină pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Şniţelele deshidratate se pun la fiert cu apă si condiment. Se lasă 20 […]
Cum se prepara Crap la Cuptor Inabusit cu Legume (VIDEO)
Crap la Cuptor Inabusit cu Legume: Cum se prepara Crap la Cuptor Inabusit cu Legume:
Clatite americane cu dulceata de fructe
Clatite americane cu dulceata de fructe din: oua, faina, praf de copt, lapte, sare, sirop din dulceaţă sau orice fel de sirop (dulceaţă de fructe, îngheţată cu diferite arome, fructe proaspete, smantana dulce). Ingrediente: 3 ouă 120 g făină 1 linguriţă praf de copt 140 ml lapte un vârf de sare Pentru servit (la alegere): sirop […]
Salau cu chorizo si pesmet
Salau cu chorizo si pesmet din: şalău, chorizo, oua, pesmet fin, ulei pentru prăjit. Ingrediente: 500 g şalău 200 g chorizo 3 ouă pesmet fin ulei pentru prăjit Mod de preparare: Peştele se taie bucăţi de 2-3 degete lăţime, care se trec printr-un ou bătut. Apoi, se îmbracă în felii de chorizo, care se taie pe cât […]
Retete gustoase pentru gratar (2015)
Retete gustoase pentru gratar: Carnati la gratar cu sote de legume Carnati la gratar cu sote de legume din: carnati de porc, salata mixta, cartofi copti, ceapa, broccoli, bacon, ulei de masline, sare. Ingrediente: 200g de cârnaţi de porc 20g de… Read more » Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian (VIDEO) […]
Rulada cu banane si crema de cafea cu smantana
Rulada cu banane si crema de cafea cu smantana din: banane, oua, zahar cacao, faina, esenţă de rom, praf de copt, ulei, lapte, boabe de cafea, smântână, căpşuni, alune amestecate cu fulgi de cocos. Ingrediente: 2 banane Pentru blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 3 linguri cacao 5 linguri făină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt ulei Pentru cremă: […]
Ciorba de pasare cu zeama de varza
Ciorba de pasare cu zeama de varza din: came de pasăre (pui, curcan), morcovi, telina, cartofi, ceapa, zeama de varza, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg came de pasăre (pui, curcan) 2 morcovi 1/2 ţelină 2 cartofi mari 1 ceapă 1/2 l zeamă de varză ulei sare verdeaţă Mod de preparare: Spală carnea, îndepărtează pieliţele şi […]
Reteta zilei: Piure de dovleac, de casa
Piure de dovleac, de casa din: dovleac. Poate te intereseaza si: Piure de linte cu morcov si telina Piure de cartofi cu ceapa verde Piure de cartofi cu ou Piure de morcovi cu unt Piure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita Ingrediente: 2 dovleci mici […]
Somon in crusta de migdale
Somon in crusta de migdale din: migdale neprăjite, somon, ulei pentru prăjit, sare, piper. Ingrediente: 150 g migdale neprăjite 4 bucăţi somon ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Migdalele uşor mărunţiie se rumenesc în tigaie pentru 10-15 minute. Apoi, se lasă un pic la răcit si se râsnesc foarte fin. Se cerne făina de migdale si […]
Fructe cu ciocolata si unt de cocos
Fructe cu ciocolata si unt de cocos din: ciocolată amăruie, unt de cocos, lichior de portocale, zmeură, căpşune şi alte fructe. Ingrediente: 500 g ciocolată amăruie 15 g unt de cocos 1 lingură lichior de portocale 500 g zmeură, căpşune şi alte fructe Mod de preparare: Se toacă bine ciocolata şi se topeşte la foc moale împreună cu […]
Cum se prepara Tarta Tatin cu mango (VIDEO)
Tarta Tatin cu mango: Cum se prepara Tarta Tatin cu mango:
Salata mediteraneana cu ansoa, rosii si ton
Salata mediteraneana cu ansoa, rosii si ton din: cartofi, fasole păstăi, fileuri de anşoa, ouă, ceapă roşie, rosii, salata, lamaie, ton în suc propriu, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole păstăi 4-5 fileuri de anşoa 3 ouă o ceapă roşie 5 roşii mici 2 foi salată sucul unei lămâi o conservă mică ton în suc propriu 2 linguri ulei Mod de preparare: […]
Crap in crusta de susan, mac si mustar
Crap in crusta de susan, mac si mustar din: bucăţi burtă de crap, seminte de mustar, seminţe de susan, seminţe de mac, arpacaş fiert, ulei, mustar picant, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi burtă de crap o lingură seminţe de muştar o lingură seminţe de susan o lingură seminţe de mac o lingură arpacaş fiert 2 linguri ulei o lingură […]
Reteta zilei: Parfait cu compot de afine si granola
Parfait cu compot de afine si granola din: fulgi de ovaz, seminte de dovleac, scortisoara, sare, cuisoare, ghimbir, zahar brun, piure de dovleac, sos de mere, sirop de artar, esenta de vanilie, afine, coaja de portocala, iaurt. Poate te intereseaza si: Parfait cu piersici, fructe de padure si iaurt Parfait de lamaie cu fructe de […]
Porc dulce-acrisor cu orez si ananas
Porc dulce-acrisor cu orez si ananas din: amidon de porumb, sos de soia, carne de porc, ulei, morcovi, ceapa, ardei gras, ciuperci, miere, apa, ananas, orez. Ingrediente: 1 lingură amidon de porumb 2 linguri sos de soia 500 g carne de porc, tăiată cubuleţe 2 linguri ulei 2 morcovi 1 ceapă, tăiată julien 1 ardei gras, tăiat în bucăţi mai […]
Somon tartar cu marar si fulgi de chili
Somon tartar cu marar si fulgi de chili din: somon proaspăt (neafumat), marar, esalota, limeta, ulei de seminţe de struguri, frunze tinere (sfeclă, spanac, păpădie), fulgi de chili, sare de mare, piper negru. Ingrediente: 350 g somon proaspăt (neafumat) 2-3 fire de mărar 1 eşalotâ 1/2 limetă (coajă şi zeamă) 4 linguri cu ulei de seminţe de struguri 2-3 frunze tinere […]
Rulada cu lamaie si nuca
Rulada cu lamaie si nuca din: oua, sare, zahar pudra, faina, cacao, unt, lamaie, lapte, nuca. Ingrediente: 6 ouă 1 praf de sare 100 g zahăr pudră 150 g făină 3 linguri cacao Pentru cremă: 300 g unt 200 g zahăr pudră 2-3 lămâi 250 ml lapte 60 g făină 100 g nucă măcinată miez […]
Garnitura de naut cu rosii si ardei
Garnitura de naut cu rosii si ardei din: naut, rosii cherry, ardei grasi rosii, usutroi, sare, piper, unt, ulei, rozmarin. Ingrediente: 300 g naut 500 g rosii cherry 3 ardei grasi rosii 4 catei usturoi sare piper unt ulei rozmarin Mod de preparare: Dai năutul prin jet de apă rece şi îl fierbi până se înmoaie. […]
Sos de vin cu ciuperci si usturoi
Sos de vin cu ciuperci si usturoi din: supă de vită (sau apă), faina, vin rosu, ceapa, ciuperci, sare, piper, usutroi. Ingrediente: 1 cană supă de vită (sau apă) 1 lingura de faina 1 cana de vin rosu 1 ceapa 200 g ciuperci, taite feliute subtiri 2 linguri de unt sare piper 5 căţei de […]
Placinta umpluta cu cartofi, praz si carnati
Placinta umpluta cu cartofi, praz si carnati din: foaie aluat foitaj, faina, cartofi, ciuperci, praz, ulei, mărar, patrunjel, carnati, nucsoara, sare, piper, ou, ardei gras roşu. Ingrediente: 1 foaie aluat foitaj făină Pentru umplutură: 4-5 cartofi 200 g ciuperci 1 fir de praz 4 linguri ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 cârnaţi nucşoară sare piper 1 […]
Ciorba de peste cu praz si cartof
Ciorba de peste cu praz si cartof din: peşte, ceapa, praz, morcov, telina mica, cartofi, lamaie, frunze de dafin, marar, patrunjel, sare, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 1 kg peşte 1 ceapă mare 1 fir de praz 1 morcov 1 ţelină mică 3 cartofi 2-3 lămâi frunze de dafin mărar pătrunjel ulei sare boabe de piper Mod […]
Clatite pufoase cu nuca
Clatite pufoase cu nuca din: faina, zahar, praf de copt, sare, lapte, ulei, ou, nuca. Ingrediente: 250 g făină 2 linguri zahăr 1 lingură praf de copt 1 praf de sare 250 ml lapte 3 linguri ulei 1 ou Pentru umplutură: 200 g nucă măcinată 50 g zahăr Mod de preparare: Amesteci făina cu praful […]
Supa-crema de gulii cu creson si castravete
Supa-crema de gulii cu creson si castravete din: unt, gulii, cub supă clară de legume, smântână, sare, piper de Cayenne, creson, pâine toast albă, castraveti. Ingediente: 1 linguriţă unt 800 g gulii 1 cub supă clară de legume 3 linguri smântână sare piper de Cayenne puţin creson 4 felii de pâine toast albă 4 castraveţi Mod de preparare: […]
Sos de gogonele cu prune uscate si ceapa
Sos de gogonele cu prune uscate si ceapa din: gogonele, ceapa, piper, patrunjel, marar, prune uscate. Ingrediente: 18 gogonele de mărime potrivită 4 cepe medii piper 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 200 g prune uscate, fără sâmburi şi tocate Mod de preparare: Scurgi şi speli gogonelele, pe caţe le tai mărunt. Toci ceapa şi prunele […]
Reteta zilei: French fries
French fries din: cartofi rosii, ulei, sare de mare. Ingrediente: 2 kg cartofi rosii ulei pentru prajit sare de mare Mod de preparare: Curatati si spalati cartofii, taiati bastonase subtiri. Puneti intr-un castron mare si acoperiti cu apa rece. Pastrati deoparte 2-3 ore. Scurgeti apa și puneti pe prosoape de hartie, uscati […]
Garnitura de ardei cu masline si rozmarin
Garnitura de ardei cu masline si rozmarin din: ardei grasi rosii, ardei graşi roşii, ceapa, masline verzi, usutroi, rozmarin, busuioc, ulei, sare, piper, Ingrediente: 2 ardei graşi verzi 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 200 g măsline verzi, fără sâmburi 2 căţei usturoi rozmarin uscat sau verde busuioc verde ulei sare piper Mod de preparare: […]
Tarta cu branza si crema de ciocolata
Tarta cu branza si crema de ciocolata din: făină, unt, apa, praf de copt, sare, oua, zahăr, brânză de vaci, smantana, cremă de ciocolată, lapte. Ingrediente: 150 g făină 75 g unt 4 linguri apă 1/2 plic praf de copt 1 praf de sare Pentru umplutură: 2 ouă 2 linguri zahăr, după gust 1 praf de sare 500 […]
Peste cu rosii, ardei si cimbru la cuptor
Peste cu rosii, ardei si cimbru la cuptor din: fileuri de peşte alb (cod, merluciu, şalău), rosie, vin alb, ardei gras, lamaie, ulei de masline, sare, piper alb, cimbru. Ingrediente: 2 fileuri de peşte alb (cod, merluciu, şalău) 1 roşie 1 pahar de vin alb 1 ardei gras 2 lămâi 100 ml ulei de măsline sare […]
Sos de usturoi copt cu smantana
Sos de usturoi copt cu smantana din: usturoi, ulei, faina, supă de pui sau legume, smantana lichida, sare, piper. Ingrediente: 2 căpăţâni usturoi 5 linguri ulei 4 linguri făină 1 1/2 cană supă de pui sau legume 1 cană smântână lichidă sare piper Mod de preparare: Incingi cuptorul. Cureţi căpăţânile de usturoi de primul stratdefoi, le […]
Rulada cu mandarine, ciocolata si scortisoara
Rulada cu mandarine, ciocolata si scortisoara din: cacao, zahar pudra, mergarina vegetala, compot de mandarine, faina, parf de copt, scortisoara, coaja de lamaie rasa, gem de portocale sau de caise, rom, fulgi de cocos, ciocolata amaruie, mandarine. Ingrediente: 30 g cacao 100 g zahăr pudră 70 g margarină vegetală 1 cutie mică compot de mandarine 200 g făină […]
Ciorba de perisoare cu ceapa verde si bors
Ciorba de perisoare cu ceapa verde si bors din: os de porc, carne tocata amestec (vită şi porc), ceapă albă, orez, ceapă verde, morcovi, ţelină, păstârnac, borş, pastă de roşii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 os de porc 500 g carne tocată amestec (vită şi porc) 1 ceapă albă mare 2 linguri orez 2 fire de ceapă verde 2 morcovi 1 […]
Reteta zilei: Chiftelute din porc si vita in sos de rosii
Chiftelute din porc si vita in sos de rosii din: porc, vita, paine, lapte, pesmet, parmezan, ceapa, oua, usturoi, patrunjel, oregano, nucsoara, sare, piper, ulei de masline, rosii. Poate te intereseaza si: Chiftele de somon cu salata de cruditati Cum se prepara Chiftele de legume cu ciuperci (VIDEO) Chiftele din piept de pui cu marar […]
Garnitura de fasole verde cu rosii si usturoi
Garnitura de fasole verde cu rosii si usturoi din: roşii cherry, fasole verde, usturoi, rozmarin, sare, piper, unt. Ingrediente: 200 g roşii cherry 400 g fasole verde 3 căţei usturoi, pisaţi rozmarin sare piper unt Mod de preparare: Incingi untul într-o tigaie. Sotezi aproape 1 minut usturoiul, pui fasolea verde, potriveşti de sare şi piper şi acoperi […]
Prajitura cu cacao, rom, ciocolata si nuci
Prajitura cu cacao, rom, ciocolata si nuci din: oua, zahar, faina, portocala, parf de copt, sare, cacao, esenţă de rom, lapte, margarină, ciocolată neagră, unt, nuci. Ingrediente pentru blatul alb: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 portocală 1 pachet praf de copt sare Ingrediente pentru blatul maro: 3 ouă 3 linguri zahăr 2 linguri făină 2 linguri […]
Peste la cuptor cu bacon si ardei iute
Peste la cuptor cu bacon si ardei iute din: peşti întregi (crap, păstrăv, plătică), bacon, cepe eşalote, limete, ardei iuţi roşii, usturoi, boia, ulei, sare de mare, piper, rozmarin. Ingrediente: 2 peşti întregi (crap, păstrăv, plătică) 150 g bacon 2 cepe eşalote 2 limete 2-3 ardei iuţi roşii 3 căţei de usturoi 1 linguriţă de boia ulei sare de mare piper […]
Spaghete cu vinete, ardei si busuioc
Spaghete cu vinete, ardei si busuioc din: spaghete, pulpă de roşii, ulei de măsline, ceapa, vanata, ardei gras rosu, busuioc, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 200 g spaghete 400 g pulpă de roşii 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare 1 vânătă mică 1 ardei gras roşu busuioc 2 căţei de usturoi sare piper Mod de […]
Budinca de orez cu stafide si vanilie
Budinca de orez cu stafide si vanilie din: orez, apa, zahar, stafide, coaja de lamaie, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g orez 2 l apă 3-4 linguri zahăr 150 g stafide coaja de la 1 lămâie 1 esenţă de vanilie 1 praf de sare Mod de preparare: Pui apa la fiert cu un praf […]
Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez
Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez din: piept de rată, sos de soia, miere, tăiţei laţi de orez, limete, ţelina apio, ulei de arahide, frunze de mentă, frunze de busuioc, alune, ardei iuti. Ingrediente: 600 g piept de rată 2 linguri cu sos de soia 2 linguri cu miere 200 g tăiţei laţi de orez 4 limete […]
Ciorba de peste cu verdeata si bors
Ciorba de peste cu verdeata si bors din: crap, morcovi, telina, bors, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper, leustean, marar. Ingrediente: 800 g de crap 2 morcovi 1/2 de ţelină 1/2 l de borş 2 cepe 3 cartofi ulei sare piper mărar leuştean Mod de preparare: Curăţă şi spală morcovii, ţelina şi ceapa. Dă-le pe râzătoare.. Taie cartofii […]
Rulouri cu sunca si crema de branza cu ierburi
Rulouri cu sunca si crema de branza cu ierburi din: pâine albă, frunze de pătrunjel, frunze de busuioc, ulei de măsline, brânză ricotta, şuncă de Parma, sare de Himalaya, piper cu lamaie. Ingrediente: 8 felii de pâine albă 1 mână de frunze de pătrunjel 1 mănă de frunze de busuioc 1 lingură cu ulei de măsline 150 g brânză ricotta […]
Reteta zilei: Supa-crema de rosii cu cimbru
Supa-crema de rosii cu cimbru din: ceapa, morcov, telina, usturoi, rosii, supa de legume, dafin, cimbru, sare, piper, busuioc. Poate te intereseaza si: Supa de rosii cu bacon si busuioc Supa de rosii cu busuioc si parmezan Supa de rosii cu ardei dulce si busuioc Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan Cum […]
Drob de legume cu ciuperci si grau
Drob de legume cu ciuperci si grau din: legume (praz, morcov, conopidă, ardei), ciuperci, boabe de grau, ulei, margarina, usturoi, varza alba, sare, piper. Ingrediente: 500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei) 200 g ciuperci 200 g boabe de grâu ulei 4 linguri de margarina 2 căţei de usturoi 4-6 foi de varză albă sare piper […]
Tarta cu ciocolata si lichior de menta
Tarta cu ciocolata si lichior de menta din: faina, unt, zahar, smantana rece, smântână de frişcă, ciocolată neagră, unt fără sare, lichior de mentă, frunze de mentă, zahar pudra. Ingrediente: 200 g făină 120 g unt 60 g zahăr 2 linguri cu smântână rece unt pentru uns Pentru umplutura: 220 g smântână de frişcă 500 g ciocolată neagră 100 […]
Peste umplut cu ciuperci si oregano
Peste umplut cu ciuperci si oregano din: peste, fulgi de porumb, boia, praf de ceapă, mustar, ulei, sare, ceapa, ciuperci, usturoi, unt, oregano uscat. Ingrediente: 8 peşti 150 g fulgi de porumb 1 lingură de boia 1 linguriţă de praf de ceapă 3 linguri de muştar ulei sare Pentru umplutură: 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 4-5 ciuperci 1 […]
Cannelloni cu carne si cimbrisor
Cannelloni cu carne si cimbrisor din: cannelloni, pasta de tomate, vin rosu, mozzarella, ceapa, ustutoi, ulei de măsline, sare, piper, cimbrişor proaspăt. Ingrediente: 1 pachet cannelloni (250 g) 700 ml pasta de tomate 700 g carne tocată 3 linguri de vin roşu 200 g mozzarella 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare piper […]
Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza
Ciorba de afumatura cu praz si zeama de varza din: coaste de porc afumate, varza proaspata, ceapa, praz, morcovi, pastarnac, telina, zeama de varza, ulei, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 700 g coaste de porc afumate 1/2 varză proaspătă 1 ceapă 1 fir de praz 2 morcovi 1 păstârnac 1/2 ţelină 1 l zeamă de varză […]
Reteta zilei: Gogosele cu aroma de vanilie
Gogosele cu aroma de vanilie din: oua, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, faina, unt, zahar pudra. Poate te intereseaza si: Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar Gogosi aromate cu gem de capsuni Gogosi cu vanilie si miere Gogosi cu cidru de mere Gogosi Ingrediente: 2 oua […]
Ciorba de miel cu praz si bors
Ciorba de miel cu praz si bors din: carne de miel, praz, morcov, telina, leuştean, sare, bors, fasole rosie. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 1 fir de praz 1 morcov 1/2 telină 1 legătură leuştean sare 500 ml bors opţional, o mână de fasole roşie prefiartă, pentru un gust special Mod de preparare: Pui carnea la […]
Ochiuri in sos de rosii cu oregano si boia dulce
Ochiuri in sos de rosii cu oregano si boia dulce din: ceapa, ulei, sare, suc de rosii, oregano, boia dulce, oua, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 2 linguri ulei sare 400 ml suc de roşii 1/2 linguriţă oregano 1/2 linguriţă boia dulce 4 ouă 2-3 fire pătrunjel 1 felie caşcaval Mod de preparare: Razi ceapa […]
Prajitura cu fructe confiate si fondant
Prajitura cu fructe confiate si fondant din: făina, drojdie uscată, zahar, lapte, oua, esenta de vanilie, unt, fructe confiate, fondant galben. Ingrediente: 500 g făina 2 plicuri drojdie uscată 150 g zahar 200 ml lapte 3 ouă 1 lingură esenţă de vanilie 200 g unt 150 g fructe confiate fondant galben Mod de preparare: Amesteci foarte bine făina, zahărul, […]
Rosii umplute cu orez si menta
Rosii umplute cu orez si menta din: rosii, orez cu bobul rotund, ceapa, ulei, supă strecurată de legume sau apă caldă, menta, sare, piper. Ingrediente: 6-7 roşii 150 g orez cu bobul rotund 1 ceapă mare 3 linguri ulei 200 ml supă strecurată de legume sau apă caldă frunze de mentă sare piper Mod de preparare: […]
Varza murata cu carne de porc si cimbru
Varza murata cu carne de porc si cimbru din: carne de porc, varza murata, ulei (sau untură de porc), cimbru uscat, piper proaspat rasnit. Ingrediente: 500 g carne de porc 1 varză murată 2 linguri ulei (sau untură de porc) 1 linguriţă cimbru uscat piper proaspăt râşnit Mod de preparare: Porţionezi carnea, o prăjeşti cu puţin […]
Tort cu piscoturi, compot de fructe si nuca
Tort cu piscoturi, compot de fructe si nuca din: pişcoturi, compot de fructe, unt, zahar pudra, lapte condensat, esenta de rom, smântână pentru frişcă, gelatină, zahăr vanilat, nucă măcinată, ciocolata. Ingrediente: 1 pachet pişcoturi 200 ml compot de fructe 200 g unt 100 g zahăr pudră 350 ml lapte condensat 2 linguri esenţă de rom 500 ml smântână pentru […]
Salata cu ton, cartofi, masline si rosii
Salata cu ton, cartofi, masline si rosii din: cartofi, usturoi, ulei, otet, sare, piper, fasole verde fiartă, frunze de salată sau de rucola, rosii cherry, ouă, ton, masline. Ingrediente: 4 cartofi 1 căţel usturoi ulei 3 linguriţe oţet sare piper 150 g fasole verde fiartă câteva frunze de salată sau de rucola câteva roşii cherry 2 ouă fierte 1 […]
Turte cu spanac, ardei si ceapa verde
Turte cu spanac, ardei si ceapa verde din: faina, praf de copt, sare, ulei, apa calduta, ceapa verde, busuioc verde, frnze de spanac, ardei gras. Ingrediente: 500 g făină 1 linguriţă praf de copt sare 3 linguri ulei 250 ml apă călduţă 2 fire ceapă verde busuioc verde 1 mână frunze spanac 1 ardei gras […]
Choux a la creme cu cafea
Choux a la creme cu cafea din: unt, zahar, cafea, choux gata preparate. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr 5 linguri cafea 1 pungă de choux gata preparate Mod de preparare: Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul pudră/până capătă o consistenţă cremoasă. Incorporezi cafeaua şi mai baţi câteva minute. Tai în jumătate fiecare choux şi […]
Legume la cuptor cu cimbru si usturoi
Legume la cuptor cu cimbru si usturoi din: vinete, dovlecel, ardei gras (roşu, verde şi galben), ulei, ceapa, pulpă de roşii, usturoi, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei 500 g ardei gras (roşu, verde şi galben) 3 linguri de ulei 2 cepe 500 g pulpă de roşii 4 căţei de usturoi zdrobiţi sare piper […]
Tarta cu lamaie si lapte
Tarta cu lamaie si lapte din: zahăr pudră, faina, margarina, apa rece, zahar, anidon, zahar vanilat, lapte de soia, margarină, lamaie. Ingrediente: 2-3 linguri zahăr pudră 200 g făină 100 g margarină 2-3 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 linguri zahar 3 linguri amidon 1 plic zahăr vanilat 500 ml lapte de soia 150 g margarină […]
Friptura de vitel cu ciuperci si boia
Friptura de vitel cu ciuperci si boia din: pulpă de viţel, slăninuţă afumată, ciuperci, ceapa, ulei, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, pasta de tomate, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 200 g slăninuţă afumată 400 g ciuperci 2 cepe 2-3 linguri ulei 1 lingură boia ardei iute 1 lingură boia ardei […]
Ciorba de perisoare cu leustean si bors
Ciorba de perisoare cu leustean si bors din: carne tocată de vită, orez, ceapa, oua, morcovi, patrunjel, ţelină, bors, leustean, sare, piper, apa. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1/2 ţelină 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2 l apă Mod […]
Orez cu linte si dovlecel
Orez cu linte si dovlecel din: orez, linte, dovlecel, ardei grasi, ceapa verde, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 300 g orez 300 g linte 1 dovlecel 2 ardei graşi 1 legătură ceapă verde sare piper ulei pătrunjel Mod de preparare: Laşi lintea peste noapte la înmuiat. Apoi o pui la fiert cam jumătate de oră. […]
Pasca cu branza, vanilie si gem de caise
Pasca cu branza, vanilie si gem de caise din: oua, faina, unt rece, sare, apa rece, ulei, branza, smantana, coaja de lamaie, zahar, esenţă de vanilie, gem de caise, pastă de zahăr. Ingrediente: 1 gălbenuş 250 g făină 125 g unt rece 1 praf de sare 50 ml apa rece 1 lingura de ulei Pentru umplutura: 1 […]
Friptura de porc cu sos de rosii picant
Friptura de porc cu sos de rosii picant din: pulpă de porc, usturoi, suc de rosii, ulei, piper, boia iute, boia dulce, apa, sare, ardei iuti, pătrunjel. Ingrediente: 250 g pulpă de porc 4 căţei de usturoi 50 ml suc de roşii 10 ml ulei piper 1 praf boia iute 1 praf boia dulce 100 ml apă […]
Aperitiv cu morcovi, tarate si alune
Aperitiv cu morcovi, tarate si alune din: morcovi, tarate de grau, margarina vegetala, ulei, alune, sare, apa. Ingrediente: 800 g morcovi 200 g tărâţe de grâu 50 g margarină vegetală 200 ml ulei 50 g alune sare 3 linguri de apă Mod de preparare: Cureţi, speli şi dai 600 de grame de morcovi prin răzătoarea […]
Cozonac cu stafide, rom si coaja de lamaie
Cozonac cu stafide, rom si coaja de lamaie din: făină, oua, lapte, drojdie proaspata, zahar, zahar vanilat, esenţă de rom, coaja de lamaie, ulei, stafide. Ingrediente: 1 kg făină 3 ouă 500 ml lapte 75 g drojdie proaspătă 350 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat esenţă de rom coaja rasă de la 1 lămâie 150 ml […]
Vita la tigaie cu ardei gras si vinete
Vita la tigaie cu ardei gras si vinete din: ulei de măsline extravirgin, muşchi de vită, ceapa, usturoi, fulgi ardei iute, vinete, ardei roşu, vin alb, fasole cannellini, măsline verzi fără sâmburi, roşii descojite, pasta de tomate, apă, sare, piper. Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2 felii muşchi de vită 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt 3 căţei de usturoi curăţaţi şi […]
Drob de miel cu morcov si pastarnac
Drob de miel cu morcov si pastarnac din: organe de miel, morcov, pastarnac, oua, ceapă verde, usturoi verde, pâine înmuiată în lapte, marar, sare, piper. Ingrediente: organe de miel 1 morcov 1 păstârnac 4 ouă 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 felie de pâine înmuiată în lapte 1 legătură marar 5 ouă fierte sare piper […]
Lichior de oua si cacao
Lichior de oua si cacao din: oua, zahar pudra, lapte caldut, cacao, palinca. Ingrediente: 1 gălbenuş 2 linguriţe zahăr pudră 100 ml lapte călduţ 1 linguriţă cacao 50 ml palincă Mod de preparare: Combini laptele călduţ cu cacaua până aceasta se dizolvă. Freci gălbenuşul cu zahărul pudră până devine o spumă. Torni, amestecând continuu, laptele […]
Paste coapte cu prosciutto, spanac si tomate
Paste coapte cu prosciutto, spanac si tomate din: paste fusilli, prosciutto, spanac, pulpă de roşii, brânză ricotta, lapte, usturoi, oregano, parmezan, ulei de măsline, sare, piper. Ingrediente: 375 g paste fusilli 6 felii prosciutto 400 g spanac mărunţit 800 g pulpă de roşii 200 g brânză ricotta 100 ml lapte 1 căţel de usturoi, tocat 1 linguriţă oregano 20 g parmezan ras ulei […]
Tort cu mac, stafide si lamaie
Tort cu mac, stafide si lamaie din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, sare, praf de copt, oua, faina, seminte de mac, stafide, brânză de vaci, frişcă, zahăr, gelatina, lămâie, portocale, fistic. Ingrediente: 10 linguri unt 2 1/2 căni zahăr pudră 1 lingură coajă de lămâie rasă 1 praf sare 1 linguriţă praf de copt 6 ouă 1/2 cană făină 1/4 […]
Minitarte cu vinete, dovlecel si ardei
Minitarte cu vinete, dovlecel si ardei din: aluat foitaj, ou, vânătă, dovlecel, ardei gras roşu, ardei gras galben, roşii cherry, ceapă roşie, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de măsline, piper macinat, sare. Ingrediente: 300 g aluat foitaj 1 ou 1 vânătă 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 4 roşii cherry 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi rozmarin cimbru ulei […]
Coaste de miel cu legume sotate si rozmarin
Coaste de miel cu legume sotate si rozmarin din: coaste de miel, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, rosii, ceapa rosie, fasole verde, sare, piper, vin roşu Ingrediente: 12 coaste de miel 4-5 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi cimbru rozmarin 1 kg roşii 2 cepe roşii 400 g fasole verde 1 praf de sare piper 100 ml vin […]
Cocktail de cafea cu sortisoara
Cocktail de cafea cu sortisoara din: coniac, zahar pudra, cafea tare, ou, apa minerala, scortisoara. Ingrediente: 3 linguri coniac 40 g zahăr pudră 100 ml cafea tare 1 gălbenuş 2 linguri apă minerală scorţişoară Mod de preparare: Combini într-un pahar mare cafeaua, coniacul şi zahărul. Freci bine gălbenuşul şi torni în el apa minerală, amestecând continuu, apoi îl răstorni în […]
Tarta cu mere si gem de caise
Tarta cu mere si gem de caise din: făină, zahar, praf de copt, sare, unt rece, lapte, ou, mere, golden, gem de caise, nucă şi fistic zdrobite. Ingrediente: 150 g făină 3 linguri cu zahăr 1 linguriţă cu praf de copt 1/4 linguriţă cu sare 8 linguri cu unt rece 2 linguri cu lapte 1 ou 2 […]
Stridii cu sos de rodie
Stridii cu sos de rodie din: stridii, rodie, otet balsamic alb, sare, piper alb. Ingrediente: 36 stridii 1 rodie otet balsamic alb sare piper alb Mod de preparare: Spală stridiile in mai multe ape. Deschide-le cu un cuţitaş special. Apa din interiorul scoicii să fie transparentă şi să aibă miros caracteristic, marin. Dacă se deschid […]
Smochine cu prosciutto, miere si branza de capra
Smochine cu prosciutto, miere si branza de capra din: smochine, branza de capra, prosciutto, miere, cimbru proaspăt, piper proaspat macinat. Ingrediente: 8 smochine 150 g brânză de capră 4 felii de prosciutto miere cimbru proaspăt piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Spală smochinele sub jet de apă rece, şterge-le cu un prosop de hârtie şi crestează-le […]
Vita cu bacon, vin rosu si coniac
Vita cu bacon, vin rosu si coniac din: carne de vită, morcovi, ceapa, usutroi, bacon, ulei de masline, pasta de tomate, vin rosu, supă de legume/carne, coniac, rozmarin, frunze de dafin, unt, faina, pătrunjel verde, sare, piper, cartofi, lapte, nucsoara. Ingreidnete: 800 g carne de vită 500 g morcovi 300 g ceapă 3 căţei de usturoi 100 g bacon 2 […]
Trufe cu miere si chili
Trufe cu miere si chili din: ciocolată, cacao, ardei iute uscat, smantana pentru frisca, miere, unt (80% grăsime), lichior de visine. Ingrediente: 300 g ciocolată 40 g cacao 1 ardei iute uscat (chili) 150 ml smântână pentru frişcă 60 g miere 70 g unt (80% grăsime) 50 ml lichior de vişine Mod de preparare: Pisează ardeiul […]
Rulouri din porc cu mere si sos de hrean
Rulouri din porc cu mere si sos de hrean din: cremă de brânză, hrean, carne de porc, bacon, mere, cimbru, ulei, ceapă roşie, smântână, cartofi, praz, unt, sare, piper. Ingrediente: 150 g cremă de brânză 100 g hrean ras fin 4 felii de carne de porc 4 felii de bacon + 100 g 2 mere 3 fire de cimbru 1 […]
How to make Buffalo bacon meatloaf (VIDEO)
Buffalo bacon meatloaf How to make Buffalo bacon meatloaf
How to make Crunchy spiced chickpeas (VIDEO)
Crunchy spiced chickpeas How to make Crunchy spiced chickpeas
How to make Greek lemon chicken rice soup (VIDEO)
Greek lemon chicken rice soup How to make Greek lemon chicken rice soup
How to make Spring pea green curry (VIDEO)
Spring pea green curry How to make Spring pea green curry
Prajitura cu fasole rosie si seminte de dovleac
Prajitura cu fasole rosie si seminte de dovleac din: unt, zahar, lapte, faina de porumb, faina de grau, fasole rosie, zahar, ulei, esenţă vanilie, seminţe de dovleac descojite, oua. Ingrediente: 100 g unt 32 g zahăr 1 1/2 lingură lapte 3 linguriţe făină de porumb 180 g făină de grâu Pentru umplutura: 500 g fasole roşie 500 g […]
Taitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume
Taitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume din: taitei chinezesti (noodles), ulei susan, ulei, usturoi, ghimbir, morcovi, dovlecel, carne de vită, sos de soia, zahar brun, sare. Ingrediente: 1 pachet taitei chinezesti (noodles) 1 linguriţă ulei susan 1 lingură ulei 4 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ghimbir răzuit 2 morcovi 1 dovlecel 500 g carne de vită, tăiată fâşii […]
Supa de gulii, telina si ardei gras
Supa de gulii, telina si ardei gras din: gulii tinere, ceapa, radacina de telina, smantana, ou, ardei gras galben sau verde, ulei, sare, piper alb macinat. Ingrediente: 2 gulii tinere, de dimensiune mijlocie 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină 150-200 g smântână 1 ou 1 ardei gras galben sau verde 2 linguri ulei sare piper alb […]
Rulada de peste umpluta cu legume
Rulada de peste umpluta cu legume din: lup de mare, cartofi, broccoli, ulei, sare, ardei iute, piper, rosii, busuioc. Ingrediente: 2 lupi de mare de aproximativ 350/400g fiecare 300g de cartofi 250g de broccoli ulei sare 1 ardei iute piper roşii cubuleţe pentru garnisit busuioc Mod de preparare: Curăţaţi şi filetaţi peştele îndepărtând toate oasele, […]
Placinta cu visine, vanilie si lamaie
Placinta cu visine, vanilie si lamaie din: vişine congelate, zahar, amidon de porumb, esenta de vanilie, pesmet, zeama de lamaie, foi de aluat, ulei. Ingrediente: 3 căni vişine congelate 150 g zahăr 30 g amidon de porumb 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 lingură pesmet zeama de la 1 lămâie 2 foi aluat ulei Mod de […]
Musaca de gulii cu carne si scortisoara
Musaca de gulii cu carne si scortisoara din: gulii, carne tocată amestec porc şi vită, ceapa, sare, piper, scorţişoară, nucşoară măcinată, pulpă de roşii în bulion, ulei, oua, mărar, unt, pesmet, făină, lapte, caşcaval. Ingrediente: 800 g gulii 600 g carne tocată amestec porc şi vită 1 ceapă sare piper măcinat 1/2 linguriţă scorţişoară 1 vârf de cuţit de nucşoară măcinată […]
Homar cu fructe si legume
Homar cu fructe si legume din: homar, telina, morcov, mar, broccoli, capsune, ulei, coacaze, otet de mere, sare grunjoasa, zahar, lamaie, coaja de lamaie, coaja de portocala. Ingrediente: 800g de homar 100g tulpini de ţelină 100g de morcov 1 măr verde 1 avocado câteva bucheţele de broccoli 100g de căpşune 10 ml ulei 50g de […]
Cum se prepara Sufleu de Creveti (VIDEO)
Sufleu de Creveti: Cum se prepara Sufleu de Creveti:
Bors de gulii cu taitei si verdeata
Bors de gulii cu taitei si verdeata din: gulii, morcovi, ceapa, rădăcină de ţelină, ardei gras, taitei, bors, uli, sare, verdeata. Ingrediente: 2-3 gulii tinere, de dimensiune medie 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină de dimensiune mijlocie 1 ardei gras roşu 50 g tăiţei 500 ml borş 30 ml ulei sare 1 legătură verdeaţă […]
Tarte cu urda si mure
Tarte cu urda si mure din: urda, zahar, frisca, amidon, galbenusuri, coaja de lamaie, mure, zahar pudra. Ingrediente: 500 g de urdă 100 g de zahăr 100 g de frişcă 70 g amidon 2 gălbenuşuri coaja de la 2 lămâi 1 ceaşcă de mure proaspete zahăr pudră Mod de preparare: Amestecaţi urda, zahărul, amidonul, coaja […]
Reteta zilei: Salata de pui cu oua fierte si bacon
Salata de pui cu oua fierte si bacon din: pui, sare, piper, ulei de masline, salata verde, salata iceberg, oua fierte, bacon, rosii cherry, avocado, branza albastra, dressing de branza. Poate te intereseaza si: Salata de cruditati cu creveti Salata de paste cu pui fript Salata cu pui si cascaval Salata de pui cu dressing […]
Pastrav cu sfecla rosie si sos rece de hrean
Pastrav cu sfecla rosie si sos rece de hrean din: fileuri de păstrăv, cartofi, unt, sefla rosie, smantana, hrean, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de păstrăv 4 cartofi mari 50 g unt 1 sfeclă roşie 200 g smântână 1-2 linguriţe hrean ras 1 linguriţă ulei Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în apă […]
Prajiturele cu coaja de citrice
Prajiturele cu coaja de citrice din: oua, unt, zahar, faina, coaja de citrice. Ingrediente: 170 g de ouă (circa 3) 170g de unt 170 g de zahăr 30 g de făină coajă de citrice unt pentru uns forma Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 160 °C şi ungeţi cu unt formele. Topiţi untul. Bateţi gălbenuşurile […]
Gulii in aluat de clatite cu cascaval
Gulii in aluat de clatite cu cascaval din: gulii, oua, lapte dulce pasteurizat, cascaval, faina, sare, marar sau busuioc, ulei. Ingrediente: 4 gulii tinere, de dimensiune mijlocie 2 ouă 1 pahar lapte dulce pasteurizat 100 g caşcaval făină sare opţional, mărar sau busuioc ulei Mod de preparare: Baţi ouăle împreună cu 6-7 linguri făină, apoi adaugi […]
Creveti la tigaie cu sos de mango
Creveti la tigaie cu sos de mango din: mango, papaia, iaurt, salata verde, suc de lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: 200g pulpă de fruct de mango 140 g pulpă de fruct de papaia 100 g de iaurt 80 g frunze de salată verde suc de lămâie ulei de mâsline sare Mod de preparare: Amestecati […]
Supa-crema de gulii cu cartofi si smantana
Supa-crema de gulii cu cartofi si smantana din: gulii, morcovi, cartofi, ulei sare, piper macinat, chili, condiment din legume uscate, smântână pentru gătit, ceapa, usutroi, maghiran uscat, paine prajita. Ingrediente: 3 gulii mari 3 morcovi 5 cartofi ulei sare piper măcinat chili condiment din legume uscate circa 200 ml smântână pentru gătit 1 ceapă 1 căţel de usturoi maghiran uscat […]
Calmar cu legume
Calmar cu legume din: calmar, mazare, patrunjel, sare, ulei de masline, dafin, ulei de masline, lamaie, ceapa, morcov, piper rosu, ienupar. Ingrediente: 1200gr calmar proaspat curatat 200g de mazăre proaspătă pătrunjel sare fină şi sare grunjoasă ulei de măsline 1 foaie de dafin ulei de măsline 1 lămâie 1 ceapă 1 morcov boabe de piper […]
Salate simple si rapide
Salate simple si rapide: Salata de paste cu rosii si busuioc Salata de paste cu rosii si busuioc din: paste, rosii cherry, mozzarella, busuioc, ton, piper, sare. Ingrediente: 250g paste 12 roşii cherry 250 g mozzarella 25 frunze de busuioc proaspăt… Read more » Salata de cartofi cu marar si castravete Salata de cartofi cu […]
Cum se prepara Carpaccio de ciuperci cu ridiche (VIDEO)
Carpaccio de ciuperci cu ridiche: Cum se prepara Carpaccio de ciuperci cu ridiche:
Salata cu sfecla, gulie si miez de nuca
Salata cu sfecla, gulie si miez de nuca din: măr mare acrişor, sfecla, gulie, miez de nuca, sare, maioneza de casa. Ingrediente: 1 măr mare acrişor 1 sfeclă mică 1 gulie 70-100 g miez de nucă sare 1 lingură maioneză de casă Mod de preparare: Decojeşti mărul, sfecla şi gulia, le speli şi le tai în […]
Supa de pui cu hrean si fidea
Supa de pui cu hrean si fidea din: carne de pui, ceapa, morocovi, radacina de patrunjel, rădăcină de păstârnac, usturoi, gulie, boabe de piper, hrean ras, fidea cu ou, sare, piper negru macinat. Ingrediente: 800 g carne de pui 2 cepe de dimensiune mijlocie 4 morcovi de dimensiune mijlocie 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 2 […]
Salata de gulii cu morcov si masline
Salata de gulii cu morcov si masline din: gulie, morcov, oua, masline, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper negru, frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 gulie mare 1 morcov de dimensiune mijlocie 2 ouă 10-12 măsline mari, de preferinţă dietetice 4 linguri ulei de măsline 2-3 linguri zeamă de lămâie sare piper negru măcinat 1 […]
Cum se prepara Blini cu sunca si porumb (VIDEO)
Blini cu sunca si porumb: Cum se prepara Blini cu sunca si porumb:
Cum se prepara Salata de Ton cu Legume si Alune (VIDEO)
Salata de Ton cu Legume si Alune: Cum se prepara Salata de Ton cu Legume si Alune:
Cum se prepara Risotto cu piure de sfecla rosie (VIDEO)
Risotto cu piure de sfecla rosie: Cum se prepara Risotto cu piure de sfecla rosie:
Gulii umplute cu carne de porc si orez
Gulii umplute cu carne de porc si orez din: gulii, carne de porc, ceapa, orez, ou, rosii, morcovi, rădăcină de ţelină, dovlecel, unt, mărar, pătrunjel, piper negru măcinat, sare. Ingrediente: 8 gulii 400 g carne de porc 1 ceapă 2 linguri orez 1 ou 3 roşii 2 morcovi 1/2 rădăcină de ţelină 1 dovlecel 50 g unt câte […]
Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean
Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean din: fileuri de peşte, unt, smantana, radaini de hrean, faina, otet, foi de dafin, boabe de piper sau de coriandru, sare, lapte. Ingrediente: 3 fileuri de peşte de circa 200 g fiecare 70 g unt 100 g smântână 3 rădăcini de hrean 50 g făină 1 lingură […]
Salata de ridichi, cartofi si praz
Salata de ridichi, cartofi si praz din: ridichi negre, masline, ceapa verde, praz, oua, mustar, ulei de masline, zeamă de lămâie, marar, patrunjel, cartofi, sare, piper macinat. Ingrediente: 4 ridichi negre mici 10 măsline mari 1 legătură ceapă verde 1 fir de praz 2 ouă 1 lingură muştar 4-6 linguri ulei de măsline 2-3 linguri zeamă de […]
Ardei umpluti cu pasta de branza si hrean
Ardei umpluti cu pasta de branza si hrean din: ardei graşi, telemea, branza dulce, unt, hrean. Ingrediente: 5 ardei graşi 200 g telemea 100 g brânză dulce 50 g unt 1 rădăcină de hrean Mod de preparare: Speli ardeii şi îi tai în jumătate, pe lungime, îndepărtezi cotorul cu seminţele, obţinând nişte bărcuţe pe care le […]
Mancare de gulii cu piept de pui si busuioc
Mancare de gulii cu piept de pui si busuioc din: gulii tinere, ceapa, piept de pui, bulion, ulei de masline, faina, sare, piper negru macinat, frunze de busuioc. Ingrediente: 3 gulii tinere, de dimensiune medie 1 ceapă 250 g piept de pui 2 linguri bulion 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă făină sare piper negru […]
Inimoare cu cacao si coaja de lamaie
Inimoare cu cacao si coaja de lamaie din: făină, oua, zahar, coaja rasa de lamaie, unt, gem de fructe, cacao, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină 2 gălbenuşuri 70 g zahăr coajă rasă de lămâie 120 g unt gem de fructe 4 linguriţe cacao 25 g zahăr pudră Mod de preparare: Cerni făina. Faci o […]
Supa-crema de musar cu bacon
Supa-crema de musar cu bacon din: bacon afumat, ceapa, unt sau ulei de masline, apa, concentrat de supă de pasăre, ardei iute, smântână pentru gătit, cremă de brânză, muştar boabe, amidon, sare, piper, frunze de pătrunjel. Ingrediente: câteva felii de bacon afumat 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei de măsline 1 l apă 2 cuburi concentrat de supă de pasăre 1 ardei […]
Fursecuri spritate cu nuca de cocos si gem
Fursecuri spritate cu nuca de cocos si gem din: unt moale, ou, faina, nuca de cocos, otet, apa minerala, esenţă de vanilie, sare, gem. Ingrediente: 200 g unt moale 1 gălbenuş 200 g făină 5 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 1 lingură oţet 4 linguri apă minerală 1 esenţă de vanilie 1 praf de […]
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu carne de porc
Ciuperci umplute cu carne de porc din: ciuperci, unt, ceapa, usturoi, sare, piper, porc, carnati, pesmet, parmezan, spanac. Poate te intereseaza si: Ciuperci umplute cu branza si spanac Ciuperci umplute cu patrunjel si cascaval Ciuperci umplute cu piept de pui si ardei gras Ciuperci umplute cu cascaval si marar Ciuperci umplute cu ceapa caramelizata […]
Salata de varza cu naut si susan
Salata de varza cu naut si susan din: varză albă, boabe de naut fierte, sare, piper negur macinat, ulei de masline, otet de mere, susan. Ingrediente: 300 g varză albă 4-5 linguri boabe de năut fierte sare piper negru măcinat 2 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet de mere 2 linguri susan Mod de […]
Prajitura cu crema de branza si lichior de oua
Prajitura cu crema de branza si lichior de oua din: faina, zahar pudra, unt, oua, praf de copt, lapte, cacao, brânză de vaci, smântână, cafea măcinată, lichior de ouă, lapte. Ingrediente: 400 g făină 50 g zahăr pudră 250 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 plic praf de copt 3 linguri lapte 3 linguriţe cacao Pentru umplutură: 12 albuşuri 250 […]
Rulouri de pui cu broccoli si ciuperci
Rulouri de pui cu broccoli si ciuperci din: piept de pui, broccoli, morocov, ciuperci champignon, sare de mare, piper alb macinat, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, şi fără pieliţă 200 g broccoli proaspăt 1 morcov mare 60 g ciuperci champignon sare de mare piper alb măcinat 1 lingură ulei pentru tavă Mod de preparare: Speli […]
10 Salate simple (2015)
Salate simple: Salata de cartofi cu marar si castravete Salata de cartofi cu marar si castravete din: cartofi, castravete, ridichi, marar, ulei, otet, sare. Ingrediente: 6 cartofi un castravete o legatura ridichi o legatura marar 2 linguri ulei otet,… Read more » Salata cu ceapa rosie si branza feta Salata cu ceapa rosie si branza […]
Gulii umplute cu pateu, cuscus si bacon
Gulii umplute cu pateu, cuscus si bacon din: gulii, cuşcuş, pate de ficat, bacon, oua, sare, smantana, tarhon, piper alb măcinat. Ingrediente: 8 gulii de dimensiune mijlocie 150 g cuşcuş 200 g pate de ficat 30 g bacon 3 ouă sare 40 g smântână 2-3 fire tarhon piper alb măcinat Mod de preparare: Cureţi guliile şi le pui la […]
How to make Honey mustard dipping sauce (VIDEO)
Honey mustard dipping sauce How to make Honey mustard dipping sauce
How to make Turkey croissant sandwiches (VIDEO)
Turkey croissant sandwiches How to make Turkey croissant sandwiches
How to make Cherry cranberry gelatin salad (VIDEO)
Cherry cranberry gelatin salad How to make Cherry cranberry gelatin salad
How to make Homemade butter pie crust (VIDEO)
Homemade butter pie crust How to make Homemade butter pie crust
How to make Dehydrated parsnips and sweet potatoes (VIDEO)
Dehydrated parsnips and sweet potatoes How to make Dehydrated parsnips and sweet potatoes
How to make Orange vanilla ice cream pie (VIDEO)
Orange vanilla ice cream pie How to make Orange vanilla ice cream pie
Vinete, dovlecel si conopida cu sos de usturoi
Vinete, dovlecel si conopida cu sos de usturoi din: vinete, dovlecei, conopidă, ulei, usturoi, condiment din legume uscate, sare, ulei de masline. Ingrediente: 3 vinete 3 dovlecei mici verzi 1 conopidă mare ulei pentru prăjit Pentru sos: 4 căţei de usturoi 1 linguriţă condiment din legume uscate sare circa 100 ml ulei de măsline 3 linguri apă Mod de […]
Broccoli cu ceafa afumata pe pat de legume
Broccoli cu ceafa afumata pe pat de legume din: cartofi, unt, lapte, sare, piper, broccoli, ameste mexican de legume, ceafa afumata sau crenvursti, pesmet, smantana, cascaval. Ingrediente: 1 kg cartofi 130 g unt 300-400 ml lapte sare piper 300 g broccoli 300 g amestec mexican de legume congelate 100 g ceafă afumată sau 3 crenvurşti 2-3 […]
Reteta zilei: Frittata cu spanac si ceapa
Frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, ceapa, parmezan, spanac, ulei de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si: Frittata cu bacon si cartofi Frittata cu ceapa si cimbru Frittata cu dovlecel, rosii si porumb Frittata cu cartofi, ciuperci si bacon Cum se prepara Frittata cu dovlecel și ricotta (video) Ingrediente: 2 oua […]
Salate simple si gustoase (2015)
Salate simple si gustoase: Salata cu pui si cascaval Salata cu pui si cascaval din: usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, piept de pui, salata verde, cascaval. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1/4 cana ulei zeama de la… Read more » Salata de heringi conservati Salata de heringi conservati din: hering, apa, otet, ulei […]
Taitei cu varza si zahar
Taitei cu varza si zahar din: varză albă, ulei, sare, piper, zahar, oua, ulei, faina. Ingrediente: 1 varză albă de dimensiune medie 4 linguri ulei sare piper negru măcinat zahăr Pentru tăiţei: 2 ouă 2 linguriţe ulei 2 căni făină 1/2 linguriţă sare Mod de preparare: Pentru tăiţei, amesteci într-un castron ouăle bătute, sarea şi uleiul. Adaugi treptat […]
Cum se prepara Somon cu Sos Alb si Ficatei de Pasare (VIDEO)
Somon cu Sos Alb si Ficatei de Pasare: Cum se prepara Somon cu Sos Alb si Ficatei de Pasare:
Reteta zilei: Salata de pui cu seminte de susan
Salata de pui cu seminte de susan din: piept de pui, ulei de masline, sos de soia, otet, usturoi, ghimbir, ulei de susan, zahar brun, fulgi de ardei iute, salata, ceapa rosie, rosii cherry, mandarina, seminte de susan, seminte de susan negru. Poate te intereseaza si: Salata de spanac cu orz si piept de pui […]
Cum se prepara Supa crema de porumb (VIDEO)
Supa crema de porumb: Cum se prepara Supa crema de porumb:
Salata de ridichi cu castane si ardei gras
Salata de ridichi cu castane si ardei gras din: ridichi negre, castane coapte şi curăţate, ardei gras roşu, pătrunjel, lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 2 ridichi negre mici 300 g castane coapte şi curăţate 1 ardei gras roşu 1 legătură pătrunjel 1 lămâie 3-4 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Speli castanele, le crestezi în cruce la partea […]
Conopida pane cu faina si pesmet
Conopida pane cu faina si pesmet din: conopida, ulei pentru prajit, oua proaspete, sare, piper negru macinat, pesmet, faina. Ingrediente: 1 conopidă de circa 800 g 200 ml ulei pentru prăjit 4 ouă proaspete sare piper negru măcinat pesmet făină Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi pentru 10 minute în apă cu sare, […]
Cum se prepara Avocado umplut cu ton picant (VIDEO)
Avocado umplut cu ton picant: Cum se prepara Avocado umplut cu ton picant:
Conopida umpluta cu carne tocata si patrunjel
Conopida umpluta cu carne tocata si patrunjel din: conopida, carne tocata, ceapa, ulei, oua, pesmet, patrunjel verde, smântână, sare, piper, cascaval, Ingrediente: 1 conopidă mare (de 1-1 1/2 kg) 500 g carne tocată 2 cepe de dimensiuni medii 2 linguri ulei 3 ouă 2 linguri pesmet 1 legătură pătrunjel verde 200 g smântână sare piper negru […]
Ciorbe simple (2015)
Ciorbe simple: Reteta zilei: Ciorba de cartofi, naut si smantana Ciorba de cartofi, naut si smantana din: ceapa, praz, cartofi, usturoi, unt, vin alb, supa de legume, foaie de dafin, boia, naut, organo, caju, unt si smantana. Ingrediente: 1 ceapa… Read more » Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita Ciorba ardeleneasca de vita din: carne […]
Cum se prepara Mazare scazuta cu salata de sfecla rosie (VIDEO)
Mazare scazuta cu salata de sfecla rosie: Cum se prepara Mazare scazuta cu salata de sfecla rosie:
Reteta zilei: Salata de creveti cu orez si legume
Salata de creveti cu orez si legume din: creveti, orez, praz, ardei iute, telina, castravete, marar, masline, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper, maioneza. Poate te intereseaza si: Salata de creveti cu rosii si coriandru Salata de creveti cu avocado Salata de creveti cu avocado si spanac Salata de […]
Supa de gulii cu morcov si galuste de gris
Supa de gulii cu morcov si galuste de gris din: morcovi, rădăcini de pătrunjel, gulii, ceapa mica, frunze de pătrunjel, oua, gris, ulei, sare, piper negru macinat, apa. Ingrediente: 4 morcovi de dimensiune mijlocie 3 rădăcini de pătrunjel 3 gulii de dimensiune medie 1 ceapă mică 1 legătură frunze de pătrunjel 3 ouă 8 linguri griş 2 linguri […]
Millefeuille cu carne de vita
Millefeuille cu carne de vita din: vita, ton in ulei, smantana de gatit, capere, hamsie, sare, piper, salata, ulei de masline, otet balsamic, pesmet, crutoane, rosii cherry. Ingrediente: 150gde carne de vită 80 g de ton în ulei 50 g de smântână de gătit 3 capere 1 hamsie sare şi piper 20g de salată mixtă […]
Cum se prepara Crap cu Alune si Sos de Bere (VIDEO)
Crap cu Alune si Sos de Bere: Cum se prepara Crap cu Alune si Sos de Bere:
9 Salate simple (2015)
Salate simple: Reteta zilei: Salata calda de legume cu branza maruntita Salata calda de legume cu branza maruntita din: ulei de masline, porumb, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, chimen, chili, limeta, salata, praz, coriandru, fasole neagra, avocado, branza, usturoi, ardei iute,… Read more » Salată nicosiană cu usturoi si mustar picant Salată nicosiană cu usturoi […]
Carnati la gratar cu sote de legume
Carnati la gratar cu sote de legume din: carnati de porc, salata mixta, cartofi copti, ceapa, broccoli, bacon, ulei de masline, sare. Ingrediente: 200g de cârnaţi de porc 20g de salată mixtă 50g de cartofi copţi 10 g de ceapă 40 g de broccoli fiert 5 g bacon 5 g de ulei de măsline sare […]
Antricot de vita la tigaie
Antricot de vita la tigaie din: antricot de vita, ulei de masline, fructe de padure, otet balsamic, unt de cacao, sare. Ingrediente: 150 g de antricot de vită 10 g de ulei de măsline 30 g de fructe de pădure 50 ml oţet balsamic unt de cacao sare Mod de preparare: Daţi feliile de antricot […]
Chiftele de vita cu orez si sos de iaurt
Chiftele de vita cu orez si sos de iaurt din: vita, pesmet, ou, branza, sare, piper, curry, smantana, ceapa, orez, ulei de masline, sos de iaurt, ulei, salata. Ingrediente: 70 g de carne de vită tocată 60 g de pesmet 1 ou 10g de brânză rasă sare şi piper curry smântână de gătit 1 ceapă […]
Cum se prepara File de Salau cu Spanac si Fructe de Mare (VIDEO)
File de Salau cu Spanac si Fructe de Mare: Cum se prepara File de Salau cu Spanac si Fructe de Mare:
Prajitura cu crema de ciocolata, fructe uscate si ricotta
Prajitura cu crema de ciocolata, fructe uscate si ricotta din: ricotta, miere, apa rece, lapte, nuci, smochina, castana, scortisoara, gelatina, pandispan, crema de patiserie, ciocolata, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 50g de brânză ricotta 20 g de miere 1 ceaşcă cu apă rece 50 ml de lapte cald 2 nuci 1/2 smochină uscată 1 castană fiartă […]
Ciorbe simple
Ciorbe simple: Reteta zilei: Ciorba de fasole cu gusa de porc Daca nu stiti ce sa gatiti astazi, ciorba de fasole poate fi o alegere foarte buna si va sfatuim sa nu uitati de afumatura. Noi am ales gusa de porc… Read more » Reteta zilei: Ciorba de dovlecei cu cartofi In aceasta perioada a […]
Retete de Supe si Ciorbe (2015)
Retete de Supe si Ciorbe: Reteta zilei: Ciorba de miel cu leustean si bureti Ciorba de miel este unul dintre felurile de mancare care nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Avem pentru voi o reteta savuroasa de ciorba de miel cu leustean… Read more » Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si […]
Supe delicioase (2015)
Supe delicioase: Reteta zilei: Supa de linte verde cu rosii si parmezan Supa de linte verde cu rosii si parmezan din: linte verde, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, usturoi, cimbru, supa de pui, rosii, otet de vin rosu, sare,… Read more » Reteta zilei: Supa cu carne de carnati si rosii Supa […]
Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian (VIDEO)
Peste la gratar in stil traditional italian: Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian:
8 Salate simple (2015)
Salate simple: Reteta zilei: Salata de legume sote cu branza feta Salata de legume sote cu branza feta din: cartofi, ciuperci, morcovi, dovlecei, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, ulei de masline, rozmarin, oregano, otet balsamic, sare, piper, branza feta. Ingrediente: 12… Read more » Cum se prepara Salata de Morcovi cu spanac (video) Salata de […]