Retete culinare cu poze
Prajitura cu branza, budinca si bezea
Prajitura cu branza, budinca si bezea din: făină, margarina, oua, praf de copt, zahar, brânză dulce, praf pentru budincă de vanilie, lapte dulce pasteurizat, sare. Ingrediente: 250 g făină 80 g margarină 1 ou 1 plic praf de copt 3 linguri zahăr Pentru umplutură: 7 linguri zahăr 1 plic praf de copt 5 ouă 500 g brânză dulce 1 plic […]
Lamai murate cu boia iute
Lamai murate cu boia iute din: seminţe de muştar, ulei de măsline, frunze de curry, urad dhal (mazăre mică şi uscată cu boabele sparte în jumătăţi), boia iute, oţet din vin, lămâie. Ingrediente: 2 linguriţe seminţe de muştar 2 linguri ulei de măsline opţional, 1 mână mică frunze de curry opţional, 1 linguriţă urad dhal (mazăre mică şi uscată cu boabele sparte […]
Muschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir
Muschi de vita cu varza chinezeasca, sos de soia si ghimbir din: muşchi de vită, sare de mare, piper negru, varză chinezească, sos de soia, usturoi, ghimbir proaspăt, ardei iute, lămâie verde, ulei de masline. Ingrediente: 2 bucăţi a câte 225 g muşchi de vită sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2 căpăţâni de varză chinezească 8 linguri cu sos de […]
Sandwich cu friptura, rucola si rozmarin
Sandwich cu friptura, rucola si rozmarin din: chiflă ciabatta sau baghetă, sare de mare, piper negru, pulpă de vită, rozmarin proaspăt, ulei de măsline extravirgin, lămâie, muştar Dijon, rucola sau cardama. Ingrediente: 1 chiflă ciabatta sau 1 baghetă sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 285 g pulpă de vită frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin proaspăt ulei de măsline extravirgin […]
Somon cu hrean, maghiran si sfecla rosie
Somon cu hrean, maghiran si sfecla rosie din: file de somon, sare, piper negru, ulei de măsline extravirgin, frunze de maghiran proaspăt, oţet balsamic, crâme fraîche, pastă de hrean, lămâie, rucola sau cardama. Ingrediente: 2 bucăţi a câte 225 g file de somon, dezosat şi crestat din loc în loc la 1/2 cm adâncime sare şi piper negru proaspăt măcinat 6-8 căpăţâni de sfeclă tânără, […]
Tarta de peste cu icre si marar
Tarta de peste cu icre si marar din: somon proaspăt, somon afumat, file de cod sau alt peste oceanic, smântână pentru gătit, oua, cartofi, icre preparate, mărar, sare, aluat fraged, lamaie. Ingrediente: 200 g somon proaspăt 200 g somon afumat 200 g file de cod sau alt peste oceanic 200 ml smântână pentru gătit 2 albuşuri 500 g cartofi cu coaja foarte […]
Reteta zilei: Smoothie de mango cu zmeura
Smoothie de mango cu zmeura din: suc de mango, zmeura, suc de portocale. Poate te intereseaza si: Smoothie de piersici si mango Smoothie cu avocado si banana Smoothie de avocado cu ananas Ingrediente: 2 cesti de suc de mango 2 cani zmeura 1/4 ceasca suc de portocale Mod de preparare: Adaugati […]
Cotlete de miel in crusta de migdale
Cotlete de miel in crusta de migdale din: cotlete de miel, migdale, mazăre, ceapă, ouă, mărar, rozmarin, ulei de măsline, sare, piper negru. Ingrediente: 8 cotlete de miel 150 g migdale 200 g mazăre 1 ceapă 2 ouă 1 legătură mărar 3 fire de rozmarin 3 linguri ulei de măsline sare piper negru măcinat Mod de preparare: Presari carnea cu sare şi […]
Peste pane cu cascaval si cimbru
Peste pane cu cascaval si cimbru din: fileuri mari de peşte alb (cod, merluciu, şalău), lămâie, oua, faina, pesmet, mălai, sare, piper negru, cimbru uscat, ulei. Ingrediente: 4 fileuri mari de peşte alb (cod, merluciu, şalău) 1 lămâie 2 ouă 3 linguri făină 3 linguri pesmet 3 linguri caşcaval ras 1 lingură mălai sare piper negru măcinat cimbru uscat mărunţit 150 ml ulei […]
Tarta aperitiv cu pui, sunculita si branza
Tarta aperitiv cu pui, sunculita si branza din: bagheta alba, lapte, brânză de burduf sau telemea, brânză dulce, ouă de găină şi de prepeliţă, piept de pui, şunculiţă afumată, mărar, ceapă verde, spanac, piper, nucsoara, pudră de ghimbir, sare, gris, praf de copt, smântână, unt. Ingrediente: 1 bagheta alba 500 ml lapte 100 g brânză de burduf sau telemea 250 g brânză dulce câte […]
Iepure cu bere si bacon
Iepure cu bere si bacon din: iepure, bere blonda, bacon afumat, rozmarin uscat, foi de dafin, sare, piper negru. Ingrediente: 1 iepure 500 ml bere blondă 3 felii bacon afumat 6 câţei de usturoi 1 lingură rozmarin uscat 3 foi de dafin sare piper negru macinat Mod de preparare: Porţionezi iepurele şi îl aşezi într-o […]
Drob de pui cu bacon si praz
Drob de pui cu bacon si praz din: ficăţei de pui, piept de pui, felii de bacon, ouă, ceapa, morcovi, praz, ulei, mărar, pătrunjel, ceapă verde, usturoi verde, sare, piper alb, cimbru, oregano, margarină sau unt. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 piept de pui file 150 g felii de bacon subţiri şi lungi 10 ouă 4 cepe 2 morcovi 1 fir mai gros de […]
Salau cu ciuperci in sos de rosii
Salau cu ciuperci in sos de rosii din: şalău, ceapă, ciuperci champignon în saramură, suc de roşii, pastă de ardei, ulei, usturoi, foi de dafin, sare, piper negru macinat. Ingrediente: 3 bucăţi şalău (de aproximativ 300 g bucata) 1 ceapă de dimensiune medie 1 conservă ciuperci champignon în saramură 400 ml suc de roşii opţional 1 lingură pastă de ardei 3 linguri ulei […]
Friptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi
Friptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi din: pulpă de miel, otet, unt, usturoi, sare, piper, boia, pasta de bulion, ulei , condiment din legume uscate, spanac, cartofi, unt, lapte. Ingrediente: 1 pulpă de miel 20 ml oţet 50 g unt 8-10 căţei de usturoi sare piper boia 2 linguri pastă de bulion 2 linguri ulei 1 linguriţă […]
Ciorba de berbec cu legume si bors
Ciorba de berbec cu legume si bors din: carne de berbec cu os, morcovi, rădăcini de pătrunjel, ardei graşi, rosii, ceapa uscata sau ceapa verde, zeama de varza, bors, sare, piper, oua, patrunjel verde. Ingrediente: 2 kg carne de berbec, cu os 2 morcovi de dimensiune mijfocie 2 rădăcini de pătrunjel 2 ardei graşi 3-4 roşii 3 cepe uscate […]
Iepure cu ciuperci si ceapa verde
Iepure cu ciuperci si ceapa verde din: pulpe din spatele iepurelui, muştar, amestec de condimente pentru carne de pui sau de miel, ciuperci champignon, hasmaţuchi, ceapă verde, lamaie, boabe de piper, smântână pentru gătit, unt, vin alb, sare, piper macinat. Ingrdiente: 2 pulpe din spatele iepurelui 1 lingură muştar amestec de condimente pentru carne de pui sau de miel 300 g ciuperci champignon 1 […]
Prune uscate cu orez
Prune uscate cu orez din: prune uscate, orez, ulei, faina si zahar. Ingrediente: 500 g prune uscate 2-3 pumni orez 2-3 linguri ulei 1 lingură făină 1-2 linguri zahăr Mod de preparare: Speli bine prunele uscate şi le laşi să stea în apă rece 30 de minute. Faci un rântaş din făină şi […]
Reteta zilei: Paste cu sos de branza si spanac
Paste cu sos de branza si spanac din: fettuccine, ulei de masline, usturoi, lapte, ricotta, sare, piper, spanac. Poate te intereseaza si: Paste umplute cu branza si sos de spanac Paste cu sos de spanac Paste cu spanac si sos de branza Ingrediente: 300gr fettuccine 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi […]
Morcovi cu carne de pui
Morcovi cu carne de pui din: piept de pui, morcovi, zahar sau zaharina, ulei, faina, sare, dovlecel, apa, usturoi, suc de rosii, sos picant, vin alb, piper si cimbru. Ingrediente: 1 piept mare de pui (600 g) 1 kg morcovi 3 linguriţe zahăr sau 3 tablete de zaharină 1-2 linguriţe ulei 1 linguriţă făină […]
Spirale cu branza si smantana
Spirale cu branza si smantana din: paste spiralate, branza de vaci, smantana, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 500 g paste spiralate 300 g brânză proaspătă de vacă 200 g smântână sare 1 plic zahăr vanilat coajă rasă de lămâie zahăr (opţional) Mod de preparare: Fierbi pastele în 2 l […]
Mancare picanta de cartofi si sfecla
Mancare picanta de cartofi si sfecla din: cartofi, sfecla, sare, piper si ulei. Ingrediente: 700 g cartofi 700 g sfeclă sare piper măcinat 1 lingură ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi, iar sfecla o cureţi de coajă şi o tai mărunt. Legumele le păstrezi în recipiente separate […]
Bulgur cu legume
Bulgur cu legume din: bulgur, rosii decojite, ardei capia, patrunjel, menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g bulgur 3-4 roşii decojite 1-2 ardei capia pătrunjel mentă proaspătă ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Bulgurul îl speli bine şi îl pui la fiert, la bain-marie, într-o sită (strecurătoare). Când […]
Peste cu masline la cuptor
Peste cu masline la cuptor din: peste, zarzavat pentru supa, vin alb, rosii, sare, piper, foi de dafin, cimbru, ulei, faina si masline. Ingrediente: 1 kg de peşte zarzavat pentru supă 1 ceşcuţă cu vin alb 5 roşii sare piper 2 foi de dafin cimbru ulei făină 150 g măsline Mod de preparare: […]
Cuburi-aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci
Cuburi-aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt, spanac, sare, crema de branza, branza feta, smantana, ciuperci la conserva, concentrat de legume, marar si gelatina. Ingrediente: Pentru blatul verde: 6 ouă 6 linguri ulei 3 linguri smântână 6 linguri făină 3 linguriţe praf de copt […]
Reteta zilei: Salata cu avocado si dressing de lamaie
Salata cu avocado si dressing de lamaie din: salata verde, avocado, ceapa, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline. Poate te intereseaza si: Salata cu avocado, rosii si bacon Salata de calamar cu avocado si coriandru Cum se prepara Salata de somon afumat cu avocado (video) Ingrediente: 2 cani salata verde, maruntita 1 […]
Tofu cu marar
Tofu cu marar din: tofu, ou, lamaie, pesmet, nucsoara, piper, ulei, iaurt, frisca, marar, usturoi, sos de tomate si sare. Ingrediente: 600 g tofu (caşcaval de soia) 1 ou 1 lămâie 75-100 g pesmet nucşoară piper ulei pentru prăjire Pentru sos: 150 g iaurt alb 100 ml frişcă 4 linguri mărar 1 căţel de […]
Sarmalute cu peste, in foi de salata verde
Sarmalute cu peste, in foi de salata verde din: file de peste, salata verde, orez, sare, piper, ou, ulei, morcov, praz si tije de telina. Ingrediente: file de peşte tocat fin 2-3 bucăţi salată verde 2 căni orez fiert sare piper 1 ou ulei 1 morcov 1 fir de praz 2-3 tije de ţelină […]
Cosulete cu salata de telina si seminte de dovleac
Cosulete cu salata de telina si seminte de dovleac din: telina, lamaie, mere, seminte de dovleac, oua, ulei din samburi de struguri, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 ţelină mare 1 lămâie 5 mere seminţe de dovleac 2 ouă 1 pahar ulei din sâmburi de struguri sare piper pătrunjel verde Mod de […]
Fasole cu orez si telina
Fasole cu orez si telina din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov, ulei, sare, piper, frunze de telina, pasta de tomate, boia dulce, dafin, faina si patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole boabe 250 g orez 1 ceapă 1 morcov 150 ml ulei sare, piper 2-3 ramuri de ţelină cu frunze 2 linguri pastă de tomate […]
Bors din rasol de vita cu leustean
Bors din rasol de vita cu leustean din: rasol de vita cu os, morcovi, telina, cepe, radacina patrunjel, ardei, ardei iute, bors, sare, piper boabe, anason, ulei, leustean si taitei. Ingrediente: 1 rasol de vită cu os (1-2 kg) 2 morcovi 1 ţelină 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 2-3 ardei 1 ardei iute 1 l […]
Friptura de Brasov
Friptura de Brasov din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, supa din concentrat de legume, sare, piper, cimbru, ulei si cartofi. Ingrediente: 1/2 kg pulpă de porc 1 ceapă 5 căţei de usturoi 200 ml supă din concentrat de legume sare piper cimbru uscat 2 linguri ulei Pentru garnitură: 8 cartofi ulei pentru prăjit […]
Friptura de Brasov
Friptura de Brasov din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, supa din concentrat de legume, sare, piper, cimbru, ulei si cartofi. Ingrediente: 1/2 kg pulpă de porc 1 ceapă 5 căţei de usturoi 200 ml supă din concentrat de legume sare piper cimbru uscat 2 linguri ulei Pentru garnitură: 8 cartofi ulei pentru prăjit […]
Ciulama gustoasa de hribi
Ciulama gustoasa de hribi din: hribi, ulei, sare, cepe, patrunjel, piper, faina, lapte, smantana si usturoi. Ingrediente: 1 kg hribi 20 ml ulei sare 2 cepe pătrunjel piper 5 linguri făină 1 l lapte 300 ml smântână usturoi Mod de preparare: Speli ciupercile, cureţi ceapa şi o tai mărunt, după care le prăjeşti […]
Placinta taraneasca cu mere
Placinta taraneasca cu mere din: faina, apa calduta, otet, sare, unt, mere, zahar, scortisoara si pesmet sau gris. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 200 ml apă călduţă 1 lingură oţet un praf de sare 50 g unt Pentru umplutură: 1 kg mere 200 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 lingură pesmet sau griş […]
Reteta zilei: Somon la gratar cu sos
Somon la gratar cu sos din: zahar brun, sos de soia, mirin, apa, otet de vin de orez, pasta de chili, ulei de susan, piper, ghimbir, usturoi, ceapa verde, amidon, apa, somon, salata verde. Poate te intereseaza si: Somon la gratar cu sparanghel si lamaie Somon la grătar cu sos de vin şi capere Somon […]
Gasca cu legume la cuptor
Gasca cu legume la cuptor din: piept si pulpe de gasca, cartofi, ardei gras rosu, ceapa verde, fasole verde, rosii decojite, sos de ciuperci, ulei, busuioc, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: pieptul şi pulpele de la gâscă 500 g cartofi ardei gras roşu 2 fire ceapă verde 200 g fasole verde 3 roşii decojite […]
Porone cu mere
Porone cu mere din: oua, smantana, zahar, unt, faina, praf de copt, gris, mere, zahar vanilat si scortisoara. Ingrediente: 2 ouă 150 g smântână 200 g zahăr 150 g unt/untură 500 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguri griş 1 kg mere 2 plicuri zahăr vanilat scorţişoară Mod de preparare: Cureţi […]
Placinte cu cartofi si varza
Placinte cu cartofi si varza din: oua, faina, drojdie, apa calduta, sare, zahar, cartofi, iaurt, ulei, branza, marar, varza, ceapa, piper, marar, cimbru, gem de prune si boia. Ingrediente: 1 ou Pentru aluat: 1 kg făină 2 cubuleţe drojdie apă călduţă sare zahăr (1 linguriţă) 1 cartof fiert 200 ml iaurt 20 ml ulei […]
Rulada cu mere si mac
Rulada cu mere si mac din: margarina, smantana, praf de copt, zahar, galbenusuri, coaja de lamaie, faina, mere, scortisoara, mac si esenta de rom. Ingrediente: 250 g margarină 6 linguri smântână 1 plic praf de copt 150 g zahăr 2 gălbenuşuri coaja rasă de la 1 lămâie făină Pentru umplutură: 1 kg mere zahăr […]
Bors de pui cu fasole verde
Bors de pui cu fasole verde din: pui, fasole verde, bors, smantana, leustean, ceapa, rosii si sare. Ingrediente: 1 pui 1/2 kg fasole verde 1 l borş 1 pahar smântână 1 legătură leuştean 1 ceapă 2 roşii sare Mod de preparare: Puiul curăţat şi spălat îl tai bucăţi şi îl pui la fiert […]
Reteta zilei: Briose cu banane si afine
Briose cu banane si afine din: banana, lapte de migdale, ou, sirop de artar, esenta de vanilie, ulei de cocos, lamaie, fulgi de ovaz, scortisoara, sare, praf de copt, afine, zahar brun. Poate te intereseaza si: Briose cu unt de arahide Briose cu cartofi si sparanghel Briose cu ciocolata neagra si zahar pudra Ingrediente: […]
Stevie cu ou
Stevie cu ou din: stevie, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 7-8 legături ştevie 3 ouă 2-3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Speli ştevia, o scurgi şi o toci în bucăţi mari. După aceea o pui o într-o cratiţă, adaugi 1 cană cu apă şi o laşi să fiarbă sub capac. […]
Ciorba olteneasca de vitel
Ciorba olteneasca de vitel din: rasol de vitel, praz, ardei capia, morcovi, cepe, cartofi albi, gogosar, suc de rosii, ulei de masline, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol de viţel 1 legătură praz 3 ardei capia 3 morcovi 2 cepe 4 cartofi albi 1 gogoşar 1 litru suc de roşii 50 ml ulei […]
Cum se prepara Scoici în vin (VIDEO)
Scoici în vin: Cum se prepara Scoici în vin:
Sarmalute cu miez de nuca
Sarmalute cu miez de nuca din: miez de nuca, patrunjel, marar, cepe, orez, morcovi, pastarnac, praz, cartof, faina alba, piper, sare, bulion, cimbru, foi de vita-de-vie, foi de varza, ardei si ulei. Ingrediente: 100 g miez de nucă 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar 8 cepe mari 300 g orez 2 morcovi 1 păstârnac 1 […]
Bors ardelenesc de post
Bors ardelenesc de post din: dovlecei, ceapa verde, mazare, varza, ardei grasi, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel, leustean, ulei de masline, suc de rosii, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 legătură ceapă verde 100 g mazăre 2 frunze de varză 2 ardei graşi 1 căţel de usturoi 2 morcovi 1 -2 cartofi 1 legătură […]
Tort fara coacere
Tort fara coacere din: biscuiti de cacao, unt, crema de ciocolata, cafea, ciocolata cu lapte, smantana, foi gelatina, lapte, ciocolata alba, scortisoara sau nes si ciocolata cu cafea. Ingrediente: Pentru blatul de biscuiţi: 250 g biscuiţi de cacao 150 g unt 2 linguri mari cremă de ciocolată cu alune {ciocolată tartinabilă) Pentru crema de cafea […]
Cum se prepara Cap de porc la cuptor cu legume (VIDEO)
Cap de porc la cuptor cu legume: Cum se prepara Cap de porc la cuptor cu legume:
Prajitura Savoare tripla
Prajitura Savoare tripla din: biscuiti simpli, miez de nuca, praf de copt, faina, zahar, oua, sare, ciocolata menaj, praf de budinca de vanilie, lapte, margarina si ciocolata rasa. Ingrediente: biscuiţi simpli Pentru blat: 150 g miez de nucă măcinată 1 plic praf de copt 4 linguri făină 200 g zahăr 7 albuşuri 1 praf de […]
Orez cu praz
Orez cu praz din: praz, rosii, orez, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 200 g roşii 200 g orez 100 g unt sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl speli şi numai partea albă o tai rondele, pe care apoi o căleşti în jumătate din cantitatea de unt. In restul de […]
Prajitura potcoava
Prajitura potcoava din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, cacao, zahar pudra, lapte, praf de budinca de vanilie, unt, rom, cafea, nuci caramelizate, ciocolata de casa si bomboane aurii. Ingrediente: Pentru blatul alb: 4 ouă 130 g zahăr 170 g făină 3 linguri ulei 1 plic praf de copt Pentru blatul de cacao: 130 […]
Reteta zilei: Sandwich-uri cu vita si branza cheddar
Sandwich-uri cu vita si branza cheddar din: ardei iute, usturoi, ulei de masline, miere, suc de lamaie, chimen, sare, piper, vita, chifle, branza cheddar, sos guacamole. Poate te intereseaza si: Sandwich cu peste in aluat si piure de mazare Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto Sandwich cu carne de curcan si salata de morcovi […]
Supa de linte cu pui
Supa de linte cu pui din: unt, morcov, ceapa, telina, ciuperci, ardei gras rosu, vin alb, supa de pui, linte, carne de pui, dafin si cimbru. Ingrediente: 25 g unt 1 morcov mare 1 ceapă medie 1/2 ţelină 100 g ciuperci 1/2 ardei gras roşu 2 linguri vin alb sec 1 l supă de pui […]
Bilute cu orez
Bilute cu orez din: pesment, oua, sare, piper, ulei, orez, mozzarella si faina. Ingrediente: 150 g pesmet 3 ouă sare piper 500 ml ulei 100 g orez mozzarella 100 g făină Mod de preparare: Fierbi orezul, îl laşi să se răcească doar cât să-l poţi modela în mână. Formezi o bilă, în […]
Paste cu sos de peste si rosii
Paste cu sos de peste si rosii din: paste, conserve ton in ulei, conserva de rosii, rosii pasate, oregano, busuioc, sare, piper, cascaval, ceapa, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 400 g paste 2 conserve mici de ton în ulei de măsline 1 conservă de roşii cubuleţe 300 ml roşii pasate oregano busuioc sare […]
Paste cu mousse de dovlecei
Paste cu mousse de dovlecei din: paste (penne rigate), dovlecei, rosii, usturoi, smantana, mozzarella, busuioc si sare. Ingrediente: 300 g paste (penne rigate) 2 dovlecei 2 roşii 2 căţei de usturoi 200 ml smântână 125 g mozzarella 200 g mozzarella rasă frunze de busuioc sare Mod de preparare: Fierbi pastele al dente, în […]
Pere din branza in crusta de napolitane
Pere din branza in crusta de napolitane din: branza dulce de vaci, urda, unt, smantana, faina, oua, sare, pesmet, pere din compot, zahar pudra, napolitane cu crema de lamaie si jeleu de menta. Ingrediente: Pentru pere 500 g brânză dulce de vaci 250 g urdă 100 g unt 1 lingură smântână 1 lingură făină […]
Fructe in aluat cu ghimbir si miere
Fructe in aluat cu ghimbir si miere din: mere, banane, ananas, suc de lămâie, ghimbir, oua, sare, făină, praf de copt, ulei de prăjit, miere. Ingrediente: 2 mere 2 banane 4 felii ananas 2 linguri suc de lămâie Pentru aluat: 1 bucată ghimbir 2 ouă 1 linguriţă sare 90 g făină 1/4 linguriţă praf de copt ulei de prăjit 4-8 linguri miere […]
Reteta zilei: Salata calda de legume cu branza prajita
Salata calda de legume cu branza prajita din: ceapa rosie, ardei, dovlecel, branza, ulei de avocado, ulei de masline, ghimbir, usturoi, chili, coriandru, garam masala, schinduf, rosii, sare de mare, coriandru. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 ardei rosii 1 dovlecel 300gr brânză ¼ cană de ulei de avocado sau ulei de măsline 2 linguri […]
Chiftele cu bulgur, pasta de tomate si menta
Chiftele cu bulgur, pasta de tomate si menta din: bulgur, supă de legume, ulei de măsline, pastă groasă de tomate, pastă de ardei, sumac, chimen, coriandru, ienibahar şi piper negru, mentă verde, pătrunjel verde, ceapă verde. Ingrediente: 350 g bulgur cu granulaţie fină 250 ml supă de legume 50 ml ulei de măsline 1 lingură pastă groasă de tomate 1 lingură pastă de ardei […]
Placinta cu mere, fistic si nuca
Placinta cu mere, fistic si nuca din: unt, foi de plăcintă refrigerate (10 foi, de câte 30×31 cm), pesmet, zahăr, scorţişoară măcinată, cardamom măcinat, cuişoare măcinate, miez de nucă, fistic măcinat, mere acrişoare, suc de lămâie, miere fluidă. Ingrediente: 140 g unt 250 g foi de plăcintă refrigerate (10 foi, de câte 30×31 cm) 50 g pesmet 75 g zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată 2 vârfuri de cuţit […]
Chiftele de peste si branza cu sos de legume
Chiftele de peste si branza cu sos de legume din: plătică, ulei, cartofi, branza de oaie, pătrunjel verde, griş sau pesmet cu granule mai mari, usturoi, sare, oua, coajă de lămâie, făină de porumb, ulei, morcovi, ceapă, telina, roşii, apă fierbinte, bulion. Ingrediente: 1 plătică 150 ml ulei 2 cartofi 5 linguri brânză de oaie 1 legătură pătrunjel verde griş sau […]
Prajitura cu portocale, migdale si miere
Prajitura cu portocale, migdale si miere din: unt moale, zahăr, sare, oua, făină integrală, praf de copt, coaja de portocala si lamaie, suc de portocale, seminţe de anason, zahăr, apă de flori de portocal, migdale, miere de salcâm, suc de lămâie. Ingrediente: 250 g unt moale 200 g zahăr 1 praf sare 4 ouă 250 g făină integrală 2 linguriţe praf de copt coaja rasă […]
Pate de peste cu ceapa si nuca
Pate de peste cu ceapa si nuca din: sardine sau ton în ulei, file de pangasius sau de macrou, ulei, ceapa sau ceapa verde, margarină tartinabilă, pastă de tomate, nucă, piper alb macinat. Ingrediente: 1 conservă (300 g) sardine sau ton în ulei 300 g file de pangasius sau de macrou 2-3 linguri ulei 1 ceapă mare sau 1 legătură ceapă […]
Terci de mei cu banane si caise
Terci de mei cu banane si caise din: fulgi de mei, apa, lapte, sare, zahar fin, miere, scorţişoară măcinată, banană, unt topit, caise din compot. Ingrediente: 200 g fulgi de mei 150 ml apă 500 ml lapte sare zahăr fin după gust 2 linguri miere 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 banană 3 linguri unt topit 250 g caise din […]
Supa de usutroi cu rosii uscate si dovlecel
Supa de usutroi cu rosii uscate si dovlecel din: roşii uscate, dovlecei, ceapa, ulei de masline, ierburi de Provence, supă de legume, usturoi, sare, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 75 g roşii uscate 250 g dovlecei 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguriţe ierburi de Provence 800 ml supă de legume 4 căţei de usturoi sare piper proaspăt […]
Minitarte cu broccoli, rosii, morcov si cascaval
Minitarte cu broccoli, rosii, morcov si cascaval din: unt, făină, oua, morcovi, ţelină, broccoli, roşii cherry, smântână, piper, muştar, coajă de lămâie, pătrunjel, cascaval. Ingrediente: 100 g unt 200 g făină 1 ou Pentru umplutură: 2 morcovi 2 fire ţelină 400 g broccoli 6 roşii cherry 350 ml smântână 2 ouă piper nucşoară 1 linguriţă muştar coajă de lămâie rasă 75 g caşcaval ras […]
Reteta zilei: Supa de linte cu cartofi dulci
Supa de linte cu cartofi dulci din: ulei de masline, ceapa, sare, paprika, chimen, coriandru, supa de legume, apa, linte rosie, cartofi dulci, lamaie, patrunjel. Poate te interesaeza si: Supa de linte cu crutoane de lipie Supa de linte rosie si cartofi Supa de linte verde cu rosii si parmezan Ingrediente: 1 lingura ulei de […]
Creveti cu avocado si sos de chili
Creveti cu avocado si sos de chili din: creveţi mari decorticaţi, avocado, usturoi, apă, ulei, sos de chili, zeama de lamaie, sare, piper alb macinat, salata creata. Ingrediente: 12 creveţi mari decorticaţi 2 fructe de avocado 1 căţei de usturoi 1 ceapă de apă 50 ml ulei 4 linguri sos de chili zeama de la 2 lămâi sare piper […]
Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara
Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara din: cap de berbec, ceafă de berbec, boabe de ienibahar, boabe de piper, nucşoară, ceapa, morcov, cartofi, sare, frunze de pătrunjel, leustean. Ingrediente: 1 cap de berbec 1/2 kg ceafă de berbec 10 boabe de ienibahar 5 boabe de piper 1 vârf de cuţit nucşoară fin măcinată 2 cepe 1 morcov 3 cartofi sare […]
Cartofi copti umpluti cu ciuperci si ardei gras
Cartofi copti umpluti cu ciuperci si ardei gras din: cartofi de dimensiune medie, ciuperci champignon, ardei gras roşu, piper, boia iute, sare, ulei de masline, usutroi, patrunjel verde. Ingrediente: 8 cartofi de dimensiune medie 200 g ciuperci champignon 1 ardei gras roşu piper măcinat boia iute sare 2 linguri ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel […]
Salata cu bulgur, sparanghel si tofu
Salata cu bulgur, sparanghel si tofu din: bulgur, ceapă mică, tulpini de sparanghel, roşii cherry, brânză tofu, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper alb macinat. Ingrediente: 350 g bulgur 1/2 ceapă mică 10-12 tulpini de sparanghel 250 g roşii cherry 175 g brânză tofu 3 linguri zeamă de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare piper alb măcinat Mod de […]
Cotunasi cu mere, scortisoara si coniac
Cotunasi cu mere, scortisoara si coniac din: făină, brânză de vaci, ulei, ou, zahăr vanilat, praf de copt, sare, mere coapte şi pasate, biscuiţi, zahăr pudră, calvados, scorţişoară, coniac, miere, unt. Ingrediente: 200 g făină 100 g brânză de vaci 4 linguri ulei 1 ou 1 plic zahăr vanilat 1 1/2 linguriţă praf de copt 1 praf sare Pentru umplutură: 3 linguri mere coapte şi pasate 2 […]
Reteta zilei: Prajituri cu umplutura de capsuni
Prajituri cu umplutura de capsuni din: biscuiti cu graham, unt nesarat, zahar brun, lapte condensat, galbenus de ou, suc de limeta, capsuni, zahar. Poate te intereseaza si: Prajituri cu caise uscate Prajituri cu piure de mere si scortisoara Prajituri cu ciocolata si crema de branza Ingrediente pentru aluat: 1 1/4 cani biscuiti cu […]
Salata de legume, tofu si sos de soia
Salata de legume, tofu si sos de soia din: tofu, sos de soia, piper, chili, amidon, ulei, orez, broccoli, mazare mange-tout, oţet, zahăr, sare, piper. Ingrediente: 300 g tofu 2 linguri sos de soia piper chili 1 lingură amidon ulei 150 g orez fiert 150 g bucheţele de broccoli 150 g mazăre mange-tout 3 linguri sos de soia 2 […]
Somon si creveti in sos dulce-acrisor
Somon si creveti in sos dulce-acrisor din:file de somon proaspăt, creveţi, supă de peşte sau de legume, usturoi, ghimbir, praz. Ingrediente: 400 g file de somon proaspăt 400 g creveţi 1,5 l supă de peşte sau de legume 2 căţei de usturoi 1 bucăţică de ghimbir de 5 cm 1 fir praz Mod de preparare: Peştele şi creveţii se […]
Peste cu dovlecel si tarhon
Peste cu dovlecel si tarhon din: dovlecei, file de peşte, suc de limette, lapte, smântână, ouă, tarhon, pâine albă mai veche, pesmet, caşcaval, unt. Ingrediente: 200 g dovlecei 350 g file de peşte 1 lingură suc de limette 250 ml lapte 50 ml smântână 2 ouă 1 linguriţă tarhon tocat 250 g pâine albă mai veche, tăiată cuburi 2 linguri pesmet 2 linguri caşcaval […]
Supa de pui cu linte si coriandru
Supa de pui cu linte si coriandru din: ulei de măsline, pipet de pui, praz, ţelină verde, morcovi, păstârnac, coriandru, chimen, coriandru măcinat, scorţişoară măcinată, curcuma, harissa, roşii, supă de pasăre, linte verde, lămâie, zahăr brun, iuart, sare. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 piepţi de pui 1 fir praz 2 fire ţelină verde 3 morcovi 2 rădăcini păstârnac 1 legătură coriandru 1 lingură chimen 2 linguriţe […]
Desert dulce cu nuci, mere si stafide
Desert dulce cu nuci, mere si stafide din: ouă, zahăr vanilat, sare, stafide, faina, unt, mar, nuci, zahăr pudră. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr vanilat 1 praf sare 50 g stafide 200 g făină 250 ml lapte 2 linguri unt 1 măr 50 g nuci zahăr pudră Mod de preparare: Se separă ouăle; se bate într-un […]
Prajitura cu ananas, portocala si stafide
Prajitura cu ananas, portocala si stafide din: tofu, lapte, ulei, granule de trestie de zahăr, făină de grâu integrală, praf de copt, sare, oua, portocale, frisca, scorţişoară, ghimbir măcinat, unt, alune măcinate, vanilie măcinată, ananas, stafide. Ingrediente: 250 g tofu 150 ml lapte 100 ml ulei 75 g granule de trestie de zahăr 450 g făină de grâu integrală 1/2 plic praf de copt Pentru cremă şi crustă: […]
Fondue de ciocolata cu suc de portocale
Fondue de ciocolata cu suc de portocale din: ciocolată cu lapte, lapte condensat, suc de portocale, Cointreau. Ingrediente: 200 g ciocolată cu lapte 6 linguri lapte condensat 2 linguri suc de portocale 1 linguri Cointreau Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucăţi şi se lasă să se topească în lapte condensat, la foc moale. Se înglobează sucul de […]
Salata de fasole cu paste si rucola
Salata de fasole cu paste si rucola din: paste scurte intergale, fasole boabe de preferinţă roşie, ceapă roşie, frunze de rucola, sare, piper alb, ulei de masline, mustr iute, oţet. Ingrediente: 300 g paste scurte intergale 1 conservă (400 g) fasole boabe, de preferinţă roşie 1 ceapă roşie 100 g frunze de rucola sare piper alb măcinat 80 ml ulei […]
Desert cu visine, ciocolata si vanilie
Desert cu visine, ciocolata si vanilie din: vişine, ciocolată amăruie (70% cacao), unt, dulceaţă de vişine, baton de vanilie, ou, zahar, făină, zahăr vanilat. Ingrediente: 50 g vişine 80 g ciocolată amăruie (70% cacao) 80 g unt 2 linguri dulceaţă de vişine 1 baton de vanilie 1 ou 50 g zahăr 60 g făină 100 ml frişcă 1 lingură zahăr vanilat Mod de […]
Rulouri cu branza, sunca, masline si maioneza
Rulouri cu branza, sunca, masline si maioneza din: felii subţiri de şuncă, brânză dulce, smântână, măsline verzi, maioneză, mustar, ardei gras, frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 felii subţiri de şuncă Pentru umplutură: 50 g brânză dulce 1 lingură smântână 6 măsline verzi 2 linguri maioneză 1 lingurita de mustar Pentru decor: 2-3 linguri de maioneza 1/2 ardei gras cateva frunze de patrunjel […]
Drob marmorat de miel
Drob marmorat de miel din: organe de miel (ficat, plămâni, rinichi, inimă, limbă), carne macră, prapur de miel, ceapă verde, usturoi verde, mărar şi pătrunjel, ouă, ulei, sare, piper. Ingrediente: organe de miel (ficat, plămâni, rinichi, inimă, limbă) câteva bucăţi de carne macră prapur de miel 3 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde câte 1 […]
Prajitura cu portocala, stafide si scortisoara
Prajitura cu portocala, stafide si scortisoara din: zahăr, ulei, zeamă proaspătă de portocale, stafide, nuci, scorţişoară, praf de copt, zahăr vanilinat, faina. Ingrediente: 1 cană zahăr 1 cană ulei 2 căni zeamă proaspătă de portocale 3/4 cană stafide 3/4 cană nuci măcinate 1 linguriţă scorţişoară 1 lingură praf de copt 1 plic zahăr vanilinat 4 căni făină Mod de preparare: […]
Ciorba cu icre si lapti de peste
Ciorba cu icre si lapti de peste din: bucăţi de peşte mic (caras) sau capetele şi cozile de la doi peşti mari, lapţi şi icre nematurate de peşte, ceapa, morcov, ardei rosu, păstârnac, roşii sau roşii in bulion, sare, condiment din legume uscate, fidea, bors, frunze de pătrunjel şi leuştean. Ingredinete: 6 bucăţi de peşte mic (caras) sau capetele şi cozile de la […]
Prajitura cu nuca, dulceata si frisca
Prajitura cu nuca, dulceata si frisca din: zahăr, făină, miez de nucă, ulei, apa minerala sau sifon, praf de copt, cacao, esenţă de rom, frişcă vegetală, gelatină vegetală (agar-agar), dulceaţă acrişoară (zmeură, vişine sau coacăze). Ingrediente: 150 g zahăr 400 g făină 150 g miez de nucă măcinat 50 ml ulei 300 ml apă minerală sau sifon 2 plicuri praf de copt 2 linguri cacao […]
Salata de masline cu castravete si lipii
Salata de masline cu castravete si lipii din: castravete, ceapă verde, rosii, lipii libaneze mici, măsline, salată verde, lamaie, ulei de măsline, pătrunjel verde, mentă verde, piper alb, sare. Ingrediente: 1 castravete lung 1 legătură ceapă verde 3 roşii 3 lipii libaneze mici, preferabil din făină graham 100 g măsline 1 salată verde 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 1 legătură pătrunjel verde […]
Cozonac cu fructe dezhidratate si rom
Cozonac cu fructe dezhidratate si rom din: făină albă, apă, petale de şofran, drojdie proaspătă, margarină, sare, cacao, amestec de fructe deslftdratate (merişoare, caise, stafide), rom, coajăde lămâie şi portocală, zahăr. Ingrediente: 500 g făină albă 370 ml apă câteva petale de şofran 25 g drojdie proaspătă 100 g margarină pentru uns tava 1 praf de sare 50 g cacao 100 g amestec de […]
Placinta cu nuci si migdale
Placinta cu nuci si migdale din: aluat pentru foitaj, nuci, zahăr, lămâie, coaja de portocala, sare, margarină, zahăr vanilinat, migdale, făină sau amidon. Ingrediente: 1 pachet (400 g) aluat pentru foitaj 250 g nuci 250 g zahăr 1 lămâie coaja de la 1 portocală praf de sare 200 g margarină 2 plicuri zahăr vanilinat 100 g migdale măcinate 2 linguri făină sau amidon Mod de preparare: […]
Paine de casa cu seminte de mac, susan si in
Paine de casa cu seminte de mac, susan si in din: făină integrală, apă călduţă, zahăr, sare, drojdie proaspătă, ulei de măsline, seminţe de mac, susan si in. Ingrediente: 300 g făină integrală 1 cească apă călduţă 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare 20 g drojdie proaspătă 3 linguri ulei de măsline seminţe de mac, susan si in Mod de preparare: […]
Bomboane cu hrisa, cacao, fructe si miere
Bomboane cu hrisa, cacao, fructe si miere din: hrişcă, nuci măcinate, migdale, curmale, seminţe de susan, seminţe de floarea-soarelui decojite, cacao, miere, sare, de scorţişoară. Ingrediente: 300 g hrişcă 200 g nuci măcinate 150 g migdale fin măcinate 10 curmale 100 g seminţe de susan 100 g seminţe de floarea-soarelui decojite 50 g cacao 50 g miere câte 1 praf de sare şi […]
Pastrav cu sos de usturoi si mustar
Pastrav cu sos de usturoi si mustar din: păstrăv, mălai, ulei, condiment din legume uscate, sare, piper negru macinat, lamaie, usutroi, ulei de masline, mustar. Ingrediente: 1 kg păstrăv 100 g mălai 150 ml ulei condiment din legume uscate sare piper negru măcinat 1/2 lămâie pentru decor Pentru maioneza de usturoi: 4 căţei de usturoi 100 ml […]
Prajitura cu lamaie, cocos si curmale
Prajitura cu lamaie, cocos si curmale din: nuci, curmale, pudră de roşcove, lămâie, cocos, caju, sirop de agave, unt de cocos. Ingrediente: 100 g nuci 50 g curmale 1 linguriţă pudră de roşcove Pentru crema de lămâie şi cocos: 1 lămâie 150 g cocos 150 g caju sirop de agave 1 lingură unt de cocos […]
Salata de ciuperci coapte cu usturoi verde si patrunjel
Salata de ciuperci coapte cu usturoi verde si patrunjel din: ciuperci champignon, usturoi verde, pătrunjel verde, ulei de măsline, zeamă de lămâie, piper macinat, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon proaspete, cu pălării mai mari 2-3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 1-2 linguri zeamă de lămâie 2 linguri ulei de măsline piper măcinat sare grunjoasă Mod de preparare: […]
Fursecuri cu seminte de susan si portocala
Fursecuri cu seminte de susan si portocala din: făină integrală, tărâţe, fulgi de ovăz, zahăr brun, seminţe de susan, ulei de măsline, sare, bicarbonat, portocala. Ingrediente: 10 linguri făină integrală câte 4 linguri tărâţe, fulgi de ovăz şi zahăr brun 1 lingură seminţe de susan 3 linguri ulei de măsline 1 praf de sare 1/2 linguriţă bicarbonat 1 portocală Mod […]
Ciorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie
Ciorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie din: nisetru mic, ceapă, morcov, ardei gras, ardei iute, rosii la conserva, patrunjel, lămâie, tijă de ţelină. Ingrediente: 1 nisetru mic 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute 1 cutie (400 g) roşii 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie 2 linguri ulei 1 tijă de ţelină Mod […]
Drob cu ciuperci, mazare si porumb
Drob cu ciuperci, mazare si porumb din: ciuperci champignon, morcovi, cartofi, mazăre din conservă, porumb din conservă, ceapă uscată, ceapă verde, usturoi verde, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper alb macinat, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 2 morcovi mari 3 cartofi 100 g mazăre din conservă 1-2 linguri porumb din conservă 1 ceapă uscată 1 legătură ceapă verde 2 fire verzi de usturoi 1 […]
Cozonac cu rom, vanilie si scortisoara
Cozonac cu rom, vanilie si scortisoara din: făină, apă călduţă sau ceai de tei, ulei, zahăr, drojdie uscată, esenţă de rom, esenţă de vanilie, cacao, scorţişoară, sare, ulei. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă călduţă sau ceai de tei 100 ml ulei 175 g zahăr 7 g drojdie uscată 1 linguriţă esenţă de rom 1 linguriţă esenţă de vanilie 1-2 linguri cacao […]
Salata de fructe cu frisca si mac
Salata de fructe cu frisca si mac din: mere, pere, boabe de struguri albi şi negri, zahăr pudră, lămâie, frişcă lichidă, zahăr vanilat Bourbon, aluat pentru foitaj, seminţe de mac. Ingrediente: 2 mere mari 2 pere 1 pahar boabe de struguri albi şi negri 1 1/2 lingură zahăr pudră 1/2 lămâie 100 ml frişcă lichidă 1 plic zahăr vanilat Bourbon 100 g aluat pentru […]
Prajitura cu nuca si nes
Prajitura cu nuca si nes din: zahăr, borş, apă, ulei, bicarbonat, coaja de lamaie, zahar vanilinat, faina, nuci, margarină, zahăr pudră, zahăr vanilinat, cacao sau nes. Ingrediente: 1 cană zahăr 1 cană borş 1/2 cană apă 1/2 cană ulei 1 linguriţă bicarbonat coaja de la 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat 1 cană făină 1 cană nuci Pentru cremă şi decor: 250 g […]
Reteta zilei: Cocktail cu tequilla si sirop de rodie
Cocktail cu tequilla si sirop de rodie din: tequila, suc de lamaie, menta, sirop de rodie, seminte de rodie, gheata. Poate te intereseaza si: Cocktail Tequilla Tonic Cocktail Tequilla Picanta Cocktail cu tequilla si lichior Ingrediente: 60ml tequila 30ml suc de lămâie 1 crenguta de menta 90ml sirop de rodie seminte de rodie cuburi […]
Friptura de vitel cu sofran si vin alb
Friptura de vitel cu sofran si vin alb din: muşchi de viţel, cartofi, cepe, ulei de măsline, unt, usturoi, frunze de dafin, sofran, piper, sare, vin alb. Ingrediente: 1 kg muşchi de viţel 1 kg cartofi 2 cepe medii 100 ml ulei de măsline unt la temperatura camerei 6 căţei de usturoi 5 frunze de dafin şofran piper sare 120 […]
Salata de patrunjel cu usutroi si rosii
Salata de patrunjel cu usutroi si rosii din: pătrunjel, vlăstari de floarea-soaretui, roşii (opţional), frunze kale, germeni de fasole mungo şi trifoi, ceapă albă, scorţişoară, suc de lamaie, coriandru, cumin, cimbru uscat, seminţe de pin, nuci macadamia, castraveţi, usturoi, rodie. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 1 mână vlăstari de floarea-soaretui 4 roşii (opţional) 5-6 frunze kale 1 mână germeni de fasole mungo şi trifoi 1 ceapă albă […]
Mancare de cartofi dulci cu sofran si cocos
Mancare de cartofi dulci cu sofran si cocos din: suc de roşii, cartof dulce, şofran indian, chili, lemongrass, cocos pudră (fulgi de cotos măcinaţi sau puţină pulpă de cocos crudă), usturoi, frunze verzi (salată verde, pătrunjel sau spanac), praz sau ceapă verde. Ingrediente: 400 ml suc de roşii 200 g cartof dulce 1/4 g şofran indian 1 vârf de linguriţă chili 1-2 vârfuri […]
Pui la cuptor cu rosii si ciuperci
Pui la cuptor cu rosii si ciuperci din: ulei de măsline, piept de pui, ceapă, usturoi, ciuperci champignon mici, roşii, cub concentrat cu gust de găină, frunzuliţe de cimbru proaspete, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 4 felii piept de pui 1 ceapă 2 căţei de usturoi 200 g ciuperci champignon mici 400 g roşii pasate 1 cub concentrat cu gust de […]
Sufleu de lamaie cu migdale
Sufleu de lamaie cu migdale din: zahăr fin, unt, oua, coajă de lămâie, suc de lămâie, făină, migdale decojite şi măcinate, lapte, fulgi de migdale, lămâie, zahăr brun. Ingrediente: 1/2 cană zahăr fin 70 g unt la temperatura camerei 2 ouă 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 2 linguri suc de lămâie 2 linguri făină 2 linguri migdale decojite şi măcinate 300 ml lapte 2 […]
Prajitura cu pere, merisoare si vanilie
Prajitura cu pere, merisoare si vanilie din: lapte, frişca lichidă, ouă, extract de vanilie, zahăr fin, sare, făină, merişoare, pere. Ingrediente: 180 ml lapte 180 ml frişca lichidă 2 ouă câteva picături de extract de vanilie 1/4 ceaşcă zahăr fin sare 1/4 ceaşcă făină 1/2 ceaşcă merişoare 2 pere decojite Mod de preparare: Se unge forma cu unt şi se pudrează cu făină. […]
Tartine cu branza si hrean
Tartine cu branza si hrean din: ouă, brânzică de casă, hrean ras, ceapă verde, pâine neagră, sare, piper. Ingrediente: 8 ouă 200 g brânzică de casă 1 lingură hrean ras 2 linguri ceapă verde tocată 8 felii pâine neagră sare, piper Mod de preparare: Se pune apă la fiert într-o oală şi se fierb ouăle timp de fix 5 ’/a […]
Tartine de mamliga cu ciuperci si branza
Tartine de mamliga cu ciuperci si branza din: mălai instant, brânză proaspătă de capră, ou, ulei de măsline, ulei de măsline, usturoi, ceapa, ciuperci champignon, vin alb sec, varză de Bruxelles, fulgi de migdale, sare, piper. Ingrediente: 1 ceaşcă mălai instant 100 g brânză proaspătă de capră 1 ou 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 4 căţei de usturoi 200 g ciuperci champignon 100 […]
Prajitura cu mere, curmale si ghimbir
Prajitura cu mere, curmale si ghimbir din: fulgi de cocos, limettă, scorţişoară, curmale hidratate, unt de cocos, suc de mere, mere, ghimbir, limettă, caju, miere raw, curcuma, miere. Ingrediente: 1 1/2 cană fulgi de cocos coaja rasă de la o limettă 1/2 linguriţă scorţişoară 10 curmale hidratate 1 lingură unt de cocos sucul de la 2 mere Pentru cremă: 1 ceaşcă cuburi de mere decojite […]
Paste cu usturoi, parmezan si sos de linte
Paste cu usturoi, parmezan si sos de linte din: unt, usturoi, linte roşie, supă de legume, foi de dafin, salvie verde, ulei, sare, piper, tăiţei subţiri (pappardelle), paremzan, cimbru. Ingrediente: 2 linguri unt 2 căţei de usturoi 120 g linte roşie 2 foi de dafin 500 ml supă de legume 1 fir de salvie verde ulei pentru prăjit sare, piper 500 […]
Reteta zilei: Batoane cu pui si bacon
Batoane cu pui si bacon din: aluat de pizza, pui, bacon, mozzarella, parmezan, sos de maioneza, faina. Poate te intereseaza si: Batoane de ovaz cu gem Batoane de carne cu mere Batoane energizante cu stafide şi goji Ingrediente: 300gr aluat de pizza 2 cesti pui gătit 1 cană bacon prajit si maruntit 3 cesti mozzarella […]
Budinca cu iaurt, vanilie si fructe de padure
Budinca cu iaurt, vanilie si fructe de padure din: ouă, miere, iaurt, extract de vanilie, amidon, amestec de fructe de pădure (congelate), zahar pudra. Ingrediente: 4 ouă 70 g miere 250 g iaurt 1 linguriţă extract de vanilie 1 lingură amidon 200 g amestec de fructe de pădure (congelate) zahăr pudră Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 160 […]
Ciuperci cu peste si sos de mustar
Ciuperci cu peste si sos de mustar din: ciuperci, peşte (de preferinţă păstrăv), margarină, cimbru, ceapă verde, oţet sau zeamă de lămâie, sare, piper, margarină, făină, cepe, supă de legume, vin alb, muştar clasic, zahăr, piper măcinat, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g peşte (de preferinţă păstrăv) 100 g margarină 1 vârf de cuţit cimbru uscat mărunţit 2 fire ceapă verde 2 linguri oţet […]
Paleuri
Paleuri din: oua, zahar pudra, ulei, faina, vanilie, ciocolata si lamaie. Ingrediente: 2 oua 2 cesti zahar pudra 2 cesti ulei 4 cesti faina vanilie lamaie ciocolata Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul şi adaugi uleiul picurând, apoi făina şi mirodeniile. Torni în tavă cu linguriţa, formând paleurile, apoi dai tava la cuptor. […]
Rulada de porc umpluta cu ierburi
Rulada de porc umpluta cu ierburi din: carne de porc tocată, ceapă, pâine toast, supă de carne, ierburi asortate uscate (cimbru, oregano, pătrunjel, salvie), ou, carne de porc dintr-o bucată (cu tot cu şorici), sare, piper, usturoi, salvie Ingrediente: 300 g carne de porc tocată 3 linguri ceapă tocată şi călită 2-3 felii de pâine toast, a căror coajă a fost decupată 50 […]
Gris cu lapte si zahar ars
Gris cu lapte si zahar ars din: lapte dulce, zahar si gris. Ingrediente: 1/2 l lapte dulce 3 linguri zahăr 4 linguri griş fin 3 linguri zahăr pentru ars Mod de preparare: Fierbi laptele dulce, apoi adaugi zahărul. Când laptele începe să fiarbă, pui grişul în ploaie, amestecând continuu, până când grişul […]
Fritatta cu carne, legume si masline
Fritatta cu carne, legume si masline din: carne tocată mixtă (de porc şi de vită), ulei, bulion, usturoi, sare, piper, cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei gras rosu, măsline negre, praf de chili, oua, smantana. Ingrediente: 400 g carne tocată mixtă (de porc şi de vită) 1 lingură ulei 1 lingură bulion 1 căţel de usturoi pisat sare, piper Pentru frittata: […]
Reteta zilei: Paste cu creveti si sos pesto
Paste cu creveti si sos pesto din: paste, creveti, condimente pentru peste, ulei de masline, nuci de pin, sos pesto, sparanghel, spanac baby, usturoi, parmezan, suc de lamaie, sare. Poate te intereseaza si: Paste cu creveti, broccoli si busuioc Paste cu creveti si crema de branza Paste cu creveti si aroma de menta Ingrediente paste: […]
Orez cu legume, soia si arahide
Orez cu legume, soia si arahide din: felii mici de soia texturată, supă de legume, usturoi, cepe verzi, ulei de arahide, morcovi, zahăr brun, arahide nesărate, sos de soia, apă, unt de arahide, orez înăbuşit. Ingrediente: 80 g felii mici de soia texturată 100 ml supă de legume 4căţei de usturoi 3 cepe verzi 3 linguiri ulei de arahide 3 morcovi mari curăţaţi şi tăiaţi fâşii 300 […]
Tortellini cu bacon si branza
Tortellini cu bacon si branza din: tortellini, mozzarella, mazare, bacon, unt, ceapa, parmezan, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g tortellini 250 g mozzarella 100 g mazăre congelată 100 g bacon 20 g unt 1 ceapă mică 2 linguri parmezan ras 50 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Fierbi mazărea […]
Branzoaice cu branza de vaci
Branzoaice cu branza de vaci din: branza de vaci, zahar, oua, portocala rasa, esenta de vanilie, faina, capsuni, lapte, sare, unt, drojdie, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: 250 g brânză de vaci 100 g zahăr 1 ou portocală rasă 1 fiolă esenţă de vanilie 1 lingură făină căpşuni din dulceaţă 1 gălbenuş Pentru […]
Cupe de ciocolata cu spuma de zmeura
Cupe de ciocolata cu spuma de zmeura din: ciocolata, zmeura congelata si frisca lichida. Ingrediente: 300 g ciocolată de bună calitate 1 cană cu zmeură congelată 100 ml frişcă lichidă baloane mici Mod de preparare: Topeşti ciocolată ruptă, într-un vas la bain-marie, amestecând, pentru a căpăta consistenţă lichidă şi apoi o laşi […]
Supa gustoasa de gaina cu galuste
Supa gustoasa de gaina cu galuste din: carne sau grasime de gaina, morcovi, ceapa, pastarnac, cartof, condiment din legume, oua, praf de copt si gris. Ingrediente: 1 găină sau doar grăsimea de la ea 2 morcovi potriviţi 1 ceapă 1 păstârnac 1 cartof condiment din legume Pentru găluşte: 2 ouă 1 vârf cuţit praf de […]
Tort parfumat
Tort parfumat din: faina de prajituri, sare, cacao, margarina, zahar alb, oua, extract de vanilie, iaurt, otet, praf de copt, frisca dulce, frisca neindulcita, gelatina, ciocolata menaj, apa, zahar si petale conservate de trandafiri. Ingrediente: Pentru blat: 250 g făină de prăjituri cernută 1/2 linguriţă sare 2 linguri cacao (15 g) 100 g margarina 150 […]
Tort parfumat
Tort parfumat din: faina de prajituri, sare, cacao, margarina, zahar alb, oua, extract de vanilie, iaurt, otet, praf de copt, frisca dulce, frisca neindulcita, gelatina, ciocolata menaj, apa, zahar si petale conservate de trandafiri. Ingrediente: Pentru blat: 250 g făină de prăjituri cernută 1/2 linguriţă sare 2 linguri cacao (15 g) 100 g margarina 150 […]
Ciuperci cu oua de prepelita si sos de rosii
Ciuperci cu oua de prepelita si sos de rosii din: ciuperci, oua de prepelita, branza, rosii decojite, busuioc, usturoi, sare roz de Himalaya si piper. Ingrediente: 10 ciuperci mai mărişoare (cât să încapă un ou de prepeliţă) 10 ouă de prepeliţă 100 g brânză sărată 1 conservă de roşii decojite, cuburi 2-3 fire de busuioc […]
Salata de vinete cu chimen si pasta de susan
Salata de vinete cu chimen si pasta de susan din: vinete, pastă de susan (tahini), lămâie, usturoi, ulei de măsline, sare, piper, chimen, maioneză vegetală, rosii, ardei gras verde, pătrunjel verde, mentă verde, coriandru verde, masline negre. Ingrediente: 2 vinete 1 lingură pastă de susan (tahini) sucul de la 1/2 lămâie 1 căţel mare de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare, piper 1/2 linguriţă […]
Reteta zilei: Salata calda de legume coapte
Salata calda de legume coapte din: sparanghel, ardei gras, ulei de masline, mustar dijon, otet de vin alb, sare. Poate te intereseaza si: Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite Salata de legume coapte cu paste si parmezan Salată de legume coapte cu capere Ingrediente: 1 buchet sparanghel 4-5 ardei grasi […]
Placinta cu dovleac, naut si ghimbir
Placinta cu dovleac, naut si ghimbir din: boabe de coriandru, chimen, boia, scorţişoară, ulei de măsline, pulpă de dovleac, sare, cepe franţuzeşti, ghimbir, migdale, merisoare uscate, miere, frunze de spanac, boabe de năut din conservă, usturoi, chimen, margarină, foi de plăcintă. Ingrediente: 1 linguriţă boabe de coriandru 1 linguriţă chimen întreg 1 linguriţă boia 1/2 linguriţă scorţişoară 150 ml ulei de măsline 900 g pulpă de dovleac sare […]
Friptura de curcan cu masline
Friptura de curcan cu masline din: piept de curcan, masline verzi, usturoi, ceapa verde, oua, rozmarin, sare, piper, cepe, ciuperci, dovlecel, rosii, morcovi, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat (circa 2 kg) 200 g măsline verzi umplute cu gogoşari 4 căţei de usturoi 1 legătură ceapă verde 2 ouă 1/2 […]
Cum se prepara Praz cu măsline şi mâncare de urzici cu ochiuri româneşti (VIDEO)
Praz cu măsline şi mâncare de urzici cu ochiuri româneşti: Cum se prepara Praz cu măsline şi mâncare de urzici cu ochiuri româneşti: Pofta buna!
Supa-crema de ciuperci si ceapa
Supa-crema de ciuperci si ceapa din: morcovi, telina, cartofi, cepe, ciuperci, smantana si condimente. Ingrediente: 2-3 morcovi 1/2 ţelină (rădăcină) 4-5 cartofi 6-7 cepe măricele 500 g ciuperci 250 g smântână condimente Mod de preparare: Tai legumele grosier şi le fierbi în 4 l de apă, apoi le mixezi la blender. Când compoziţia devine […]
Salata de praz cu capere si stafide
Salata de praz cu capere si stafide din: praz, ulei de măsline, vin alb, sare, piper negru, capere, stafide, piper de Cayenne. Ingrediente: 4 tije de praz tăiate beţişoare 75 ml ulei de măsline 4 linguri vin alb sare, piper negru 1 lingura capere 30 g stafide piper de Cayenne Mod de preparare: Se amestecă uleiul cu vinul, […]
Tort cu crema de iaurt
Tort cu crema de iaurt din: oua, zahar, zahar vanilat, ulei, apa minerala, faina, praf de copt, frisca, iaurt de fructe si intaritor de frisca Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 75 ml ulei 75 ml apă minerală 200 g făină 1/2 plic praf de copt Pentru cremă: 500 ml […]
How to make Soufflé With Three Cheeses (VIDEO)
Soufflé With Three Cheeses : How to make Soufflé With Three Cheeses:
How to make Baked BBQ Baby Back Ribs (VIDEO)
Baked BBQ Baby Back Ribs: How to make Baked BBQ Baby Back Ribs:
Reteta zilei: Prajituri cu caise uscate
Prajituri cu caise uscate din: lapte, zahar, sare de mare, faina, praf de copt, unt nesarat, caise uscate, zahar, esenta de migdale, apa calda. Poate te intereseaza si: Prajituri cu fulgi de ciocolata Prajituri cu gem de caise si glazura de lapte Prajituri umplute cu fructe uscate si stafide Ingrediente pentru prajituri: 1 cana […]
Carne tocata cu rosii, chili si fasole
Carne tocata cu rosii, chili si fasole din: ulei, ceapa, usturoi, ardei iute verde, carne tocată de vită, roşii, bulion, supă de carne, sare, piper, oregano uscat, ardei graşi roşii, boabe de fasole roşie din conservă. Ingrediente: 3 linguri ulei 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ardei iute verde 600 g carne tocată de vită 4 roşii mari decojite 2 linguri bulion […]
Ficat de porc pe pat de ceapa si chimen
Ficat de porc pe pat de ceapa si chimen din: ficat de porc, untură, ceapa, sare, piper, chimen, cimbru, supa de vita, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg ficat de porc, spălat şi curăţat de pieliţe 2-3 linguri untură 2 cepe decojite şi tocate sare, piper 1/2 linguriţă, chimen măcinat 1 fir cimbru proaspăt cca 300 ml supă […]
Coltunasi cu faina de hrisca si spanac
Coltunasi cu faina de hrisca si spanac din: faina de hrisca, faina de secara, faina de grau, spanac, ulei de masline, parmezan, cas de vaca, unt, ceapa, usturoi, oua, cartofi, nucsoara, sare, piper si salvie. Ingrediente: 100 g făină de hrişcă 100 g făină de secară 100 g făină de grâu 300 g spanac 50 […]
Terina cu ficat de porc si slanina
Terina cu ficat de porc si slanina din: ficat de porc, carne de porc tocată, slăninuţă împănată afumată, făină, sare, piper, ou, smantana, prune, untura. Ingrediente: 500 g ficat de porc 250 g carne de porc tocată 150 g slăninuţă împănată afumată 1 lingură făină sare, piper 1 ou 150 ml smântână 100 g prune 100 g untură […]
Bomboane de nuci prajite
Bomboane de nuci prajite din: nuci, zahar, apa, cacao, esenta de rom, visine, zahar pudra si cacao. Ingrediente: 200 g nuci 150 g zahăr 1 pahar apă 1-2 linguri cacao esenţă de rom vişine din dulceaţă sau vişinată zahăr pudră cacao pentru presărat Mod de preparare: Faci un sirop bine legat din zahăr şi […]
Fasole batuta cu telina
Fasole batuta cu telina din: fasole boabe, cepe, morcovi, telina, usturoi, sare, piper, ulei, suc de rosii si ardei capia. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe mari 2 morcovi 1 ţelină mică 5 căţei de usturoi sare şi piper 4 linguri ulei o lingură suc de roşii şi ardei capia Mod de preparare: […]
Legume dulci-acrisoare cu taitei de orez
Legume dulci-acrisoare cu taitei de orez din: morcovi, bulb de fenicul, cepe verzi, ardei gras roşu, tofu afumat, ghimbir, usturoi, sos de soia, miere, amestec de condimente chinezeşti, suc de ananas sau de portocale, tăiţei fini de orez, ananas din conservă (fără zahăr), nuci de Cajou. Ingrediente: 2 morcovi 1 bulb de fenicul 3 cepe verzi 1 ardei gras roşu 200 g tofu afumat 1 bucăţică ghimbir (cca […]
Macrou la cuptor cu pasta de tomate
Macrou la cuptor cu pasta de tomate din: macrou, ceapa, pasta de tomate, apa, lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 peşti macrou 1 ceapă mare 2 linguri pastă de tomate 200 ml apă 5 felii de lămâie sare piper ulei Mod de preparare: Intr-o tavă mai mică pui ulei şi ceapa tăiată peştişori, […]
Chec de post cu banane
Chec de post cu banane din: apa, ulei, faina, sare, banana, cacao, praf de copt si zahar. Ingrediente: 200 ml apă 100 ml ulei de floarea-soarelui 250 g făină 1 praf de sare 1 banană 1 lingură cacao 1 plic praf de copt 80 g zahăr Mod de preparare: Amesteci făina, praful de copt, […]
Carnaciori la cuptor pe pat de aluat
Carnaciori la cuptor pe pat de aluat din: ulei, cabanoşi, oua, lapte, sare, faina. Ingrediente: ulei 12 cabanoşi 2 ouă 180 ml lapte sare 140 g făina Mod de preparare: Se aşază cârnăciorii într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor; se coc cca 10 min. la 180 °C. Intre timp se bat ouăle […]
Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu orez
Piept de pui la gratar cu orez din: piept de pui, ulei de masline, lamaie, busuioc, miere, sare, piper, orez. Poate te intereseaza si: Piept de pui la gratar cu salata de rosii cherry Piept de pui la gratar cu miere si mustar Piept de pui la gratar cu sos de mango Ingrediente: 2 […]
Chec cu scortisoara si glazura de zahar
Chec cu scortisoara si glazura de zahar din: făină, drojdie proaspătă, unt topit, lapte călduţ, zahăr, oua, zahar fin, unt, scorţişoară măcinata, zahăr pudră, colorant alimentar roşu. Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie proaspătă 100 g unt topit 200 ml lapte călduţ 100 g zahăr 1 ou Pentru umplutură: 200 g zahăr fin 100 g unt 1 lingură scorţişoară măcinata Pentru glazură: […]
Cartofi umpluti cu cascaval si porumb
Cartofi umpluti cu cascaval si porumb din: cartofi rosii, porumb la conserva, cepe, cascaval de post, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi roşii mari 1 conserva mică de porumb 2 cepe 100 g caşcaval de post 3-4 linguri ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi […]
Supa clara de ciuperci cu nucsoara
Supa clara de ciuperci cu nucsoara din: ciuperci uscate, supă de legume, margarină, sare, zahăr, nucşoară, gris, ceapă verde, supă de legume, Sherry sec, ciuperci Champignon. Ingrediente: 5 ciuperci uscate 1/8 l supă de legume 1 lingură margarina 1 praf zahăr nucşoară măcinată 80 g griş sare In plus: 1 legătură ceapă verde 1200 ml supă de legume 2 lingură Sherry sec […]
Placinta cu dovleac copt
Placinta cu dovleac copt din: faina, ou, ulei, zahar, lapte, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie, sare, dovleac pentru placinta, pesmet, scortisoara. Ingrediente: 400 g făină 1 ou câte 7 linguri ulei, zahăr şi lapte 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 fiolă esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 dovleac pentru plăcintă 2 linguri […]
Pizza cu spaghete, rosii cherry si sunca
Pizza cu spaghete, rosii cherry si sunca din: spaghete de grâu dur, sare, ulei de măsline, şuncă, roşii cherry, ceapa verde, oregano, cascaval, ulei, ceapa, usturoi, ulei de măsline, bulion, oregano uscat. Ingrediente: 250 g spaghete de grâu dur sare 2 linguriţe ulei de măsline 6 felii şuncă 5 roşii cherry 2 cepe verzi 1 fir oregano 120 g caşcaval ras ulei pentru […]
Sufleu de paste cu varza si cascaval
Sufleu de paste cu varza si cascaval din: paste scurte, varză de Bruxelles, morcovi, cepe verzi, caşcaval, sare, piper, nucşoară, unt, faina, lapte. Ingrediente: 350 g paste scurte 350 g varză de Bruxelles 2 morcovi 4 cepe verzi 125 g caşcaval ras sare piper 1 praf nucşoară măcinată Sos Bechamel: 35 g unt 35 g făină 550 ml lapte Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Paste cu carnati si usturoi verde
Paste cu carnati si usturoi verde din: usturoi verde, ulei de masline, carnati, paste, fulgi de chili, parmezan, sare, piper. Poate te intereseaza si: Paste cu linte, carnati si seminte de fenicul Paste cu carnati si broccoli Paste cu kaizer si carnati Ingrediente: 1 legatura usturoi verde 1 lingurita ulei de masline 240gr carnati, […]