Retete culinare cu poze
Cartofi cu rozmarin si usturoi
Cartofi cu rozmarin si usturoi din: cartofi, usturoi, rozmarin, sare de mare Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână de usturoi rozmarin sare de mare Mod de preparare: Spală bine cartofii cu un burete, şterge-i cu un şervet. Presară un praf de sare de mare şiînţeapă-i din loc în loc cu furculiţa. Aşază-i într-o tavă şi lasă-i la cuptor până […]
Tarta cu spanac si sunca afumata
Tarta cu spanac si sunca afumata din: faina, margarina, oua, apă, sare, spanac proaspăt sau congelat, şunculiţă afumată, ceapa, cascaval, smântână, piept de pui fiert, sare, ulei. Ingrediente: 300 g faină 125 g margarina 1 ou 2 linguri apă 1 praf de sare Pentru umplutură: 300 g spanac proaspăt sau congelat 300 g şunculiţă afumată 1 ceapă 200 g caşcaval 2 ouă 100 g smântână 200 […]
Reteta zilei: Negrese cu unt de arahide
Negrese cu unt de arahide din: unt nesarat, faina, zahar, zahar brun, pudra de cacao, espresso, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare de mare, ciocolata amaruie, sirop de porumb, unt de arahide, oua, esenta de vanilie, crema de unt de arahide. Poate te intereseaza si: Negresa cu gem de zmeura si glazura de ciocolata […]
Pui cu smantana, ciuperci si verdeata
Pui cu smantana, ciuperci si verdeata din: pui mare, smântână degresată, ciuperci, ceapă, verdeaţă, roşie, sare, piper, făină. Ingrediente: 1 pui mare 1/4 l smântână degresată 1 cutie mică ciuperci 1 ceapă verdeaţă 1 roşie sare piper 2 linguri făină Mod de preprare: Cureţi puiul, îl speli, îl porţionezi şi îl pui să fiarbă în […]
Prajitura vanilata cu rodie si alune
Prajitura vanilata cu rodie si alune din: unt, zahăr vanilat, zahăr, ouă, făină, praf de copt, budincă de vanilie, lapte, rodii, alune pisate, zahăr pudră. Ingrediente: 300 g unt 1 pljc zahăr vanilat 200 g zahăr 6 ouă 450 g făină 1 pljc praf de copt Pentru umplutură: 1 plic budincă de vanilie 500 ml lapte 100 g zahăr 2 rodii 4 linguri gris 30 […]
Varza cu carne, rosii si ardei gras
Varza cu carne, rosii si ardei gras din: carne de porc (coastă cu os, cap de piept sau pulpă cu grăsime), cârnaţi afumaţi, varză natur sau acră, morcovi, ceapă, pătrunjel rădăcină, ardei gras, roşii, sare, piper, dafin, cimbru, măghiran, busuioc. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc (coastă cu os, cap de piept sau pulpă […]
Rulouri de peste marinate cu maghiran si cimbru
Rulouri de peste marinate cu maghiran si cimbru din: macrou, morcov, ceapă, măsline fără sâmburi, lămâi, ulei, vin roşu demisec, oţet de mere, sare, piper boabe, cuişoare, scorţişoară, dafin, maghiran, cimbru. Ingrediente: 5 macrouri 500 g morcov 500 g ceapă 200 g măsline fără sâmburi 4 lămâi 200 ml ulei 500 ml vin roşu demisec […]
Pui umplut cu crenvursti, mustar si masline
Pui umplut cu crenvursti, mustar si masline din: pui, muştar, usturoi, ceapă, crenvurşti, măsline fără sâmburi, vin. Ingrediente: 1 pui muştar usturoi 1 ceapă 3 crenvurşti 100 g măsline fără sâmburi 500 ml vin Mod de preparare: Faci o pastă din muştar şi usturoi pisat şi ungi puiul pe dinăuntru şi pe afară. Laşi puiul […]
Rulada rapida cu gem de caspuni si glazura
Rulada rapida cu gem de caspuni si glazura din: gem de căpşuni, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, sare, zahăr pudră, zeamă de lămâie. Ingrediente: gem de căpşuni Pentru blat: 6 ouă 6 linguri cu zahăr 6 linguri cu făină 1 lingură cu ulei 2 plicuri cu zahăr vanilat sare Pentru glazură: 200 g zahăr pudră […]
Sufleu de branza pus pe legume cu perle de cartofi
Sufleu de branza pus pe legume cu perle de cartofi din: brânză de vaci, brânză cuarc, brânză rasă (Parmezan/ Edam (Olanda)/ Emmenthal), ouă, ierburi mixte (pătrunjel, ierburi fine – arpagic tarhon, măghiran, creson, asmăţui etc.), usturoi, sare de mare naturală, piper, nucşoară, ulei pentru vasul de gătit, fasole verde proaspătă, ardei verzi şi roşii, cartofi, ţelină, […]
Salata de cartofi cu marar si ou
Salata de cartofi cu marar si ou din: cartofi, ceapă albă sau verde, ouă, supă de carne, ulei, oţet de mere, mărar verde, sare, piper. Ingrediente: 3 kg cartofi fierţi în coajă 400 g ceapă albă sau verde 6 ouă fierte 300 ml supă de carne 150 ml ulei 150 ml oţet de mere o […]
Praz cu sunca afumata si ceapa caramel
Praz cu sunca afumata si ceapa caramel din: praz, ceapă roşie, costiţă afumată, vin roşu desert, miere, unt, rachiu de secară sau vodcă, roşii, ardei roşu sau gogoşar, sare, piper, cimbru, nucşoară, salată verde, sau frunză de lobodă, sau de sfeclă. Ingrediente: 5 fire sănătoase de praz 400 g ceapă roşie 600 g costiţă […]
Crema delicioasa de zahar ars
Crema delicioasa de zahar ars din: lapte, oua, zahar, sare. Ingrediente: 1 litru de lapte 8 ouă 10 linguri cu zahăr sare Mod de preparare: Pune laptele la fiert împreună cu 1/2 din cantitatea de zahăr. Lasă să dea în 1-2 clocote, după care răcoreşte-l bine. Separat, caramelizează restul de zahăr, toarnă-l uşor în formele […]
Reteta zilei: Tocana de legume pe pat de orez
Tocana de legume pe pat de orez din: supa de legume, soia, naut, ceapa, telina, morcovi, dovlecel, sare, piper, chimen, marar, coriandru, suc de lamaie, orez. Poate te intereseaza si: Tocana de legume cu carne de porc si rosii Tocană de legume Tocana de legume cu ciocanele de pui Tocana de legume si ciuperci Tocana […]
Ficatei de pui cu ceapa, mere si cimbru
Ficatei de pui cu ceapa, mere si cimbru din: ficăţei de pui, ceapa, mere, cimbru, lămâie, zahăr, unt, sare şi piper. Ingrediente: 400 g ficăţei de pui 2 cepe 2 mere 2 fire de cimbru 1 lămâie 2 linguri de zahăr 100 g unt sare piper Mod de preparare: Prăjeşti în unt bucăţile de ficăţei spălate […]
Zacusta cu vinete, gogosari si morcov
Zacusca cu vinete, gogosari si morcov din: morcovi, conservant, ceapă roşie, vinete coapte, gogoşar roşu, suc de roşii făcut în casă, ulei de măsline, boabe de muştar, foi de dafin, piper boabe alb, zahăr, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi cu rădăcină groasa 2 pachete conservant 3,5 kg ceapă roşie 5 kg vinete coapte 3,7 kg […]
Spirale cu piept de pui la tigaie si ciuperci
Spirale cu piept de pui la tigaie si ciuperci din: morcovi, ciuperci, ceapă verde, ţelină, file de piept de pui, ulei, sare, piper, mazăre congelată, supă de legume, spirale, ketchup, smântână. Ingrediente: 2 morcovi 150 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 fir de ţelină 3 file de piept de pui (a circa 120 g) […]
Chec cu zahar brun si coaja de lamaie
Chec cu zahar brun si coaja de lamaie din: ouă, zahăr brun, ulei, coajă rasă de lămâie, făină integrală, praf de copt. Ingrediente: 6 ouă 8 linguri de zahăr brun 6 linguri de ulei o lingură de coajă rasă de lămâie 10 linguri de făină integrală un plic de praf de copt Mod de preparare: Mixaţi […]
Tocanita bulgareasca cu rata
Tocanita bulgareasca cu rata din: raţă, ceapă roşie, cartofi, ardei graşi roşii, pastă de tomate, ulei, sare, piper, pătrunjel. Ingrediente: 1 raţă potrivit de mare ceapă roşie 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi roşii pastă de tomate ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa şi o tai apoi în bucăţi mici. […]
Kebab cu peste si vinete
Kebab cu peste si vinete din: vânăta, file de peşte, ouă, uiei de măsline, făină de porumb, lapte, unt, făină, zeama de lămâie, caşcaval, sare, piper, scobitori. Ingrediente: 1 vânătă mare (mai lungă) 2 bucăţi file de peşte (maxim 150 g \ bucata) 2 ouă ulei de măsline făină de porumb 1 ceşcuţă cu lapte […]
Reteta zilei: Salata de spanac cu orez si cartofi dulci
Salata de spanac cu orez si cartofi dulci din: cartofi dulci, rozmarin, ulei de masline, sare de mare, orez, portocale rosii, spanac baby, suc de lamaie, sare de mare, ulei de masline, usturoi, mustar dijon, seminte de canepa. Poate te intereseaza si: Salata de spanac cu portocale si branza feta Salată de spanac cu avocado […]
Pui fript cu chilii si ghimbir
Pui fript cu chilii si ghimbir din: pui proaspăt, ceapă Salota, usturoi, chilii pisat mare, lemongrass, frunze de lămâie, ceapă verde, zeamă de lămâie, ghimbir, roşii, ulei, morcov/praz, ridiche. Ingrediente: 800 g pui proaspăt (sau 3 bucăţi piept de pui, prăjit separat în tigaie, până prinde o culoare auriu-maro- nie) 75 g ceapă Salota tăiată felii […]
Dulceata delicioasa de prune
Dulceata delicioasa de prune din: zahăr, apă, prune. Ingrediente: 1 kg zahăr 3 pahare apă 50 de prune Mod de preparare: Cureţi prunele de coajă (le cureţi mai uşor dacă le treci timp de 1 minut prin apă clocotită). Pui zahărul cu apa la foc mic, să se lege şi, după ce s-a legat […]
Tocanita de vita cu sos de soia si nucsoara
Tocanita de vita cu sos de soia si nucsoara din: muşchi de vită, ceapă Salota, usturoi, galangar, praf coriandru, praf nucşoară, zahăr brun, zeamă de lămâie, sos dulce de soia, apă, sare, morcov, ţelină Apio, ridiche, ceapă verde, tăiţei de orez. Ingrediente: 1 kg de muşchi de vită tăiat în bucăţele de 50 g 100 g ceapă […]
Desert de fructe exotice cu budinca si ciocolata
Desert de fructe exotice cu budinca si ciocolata din: ananas din compot sau proaspăt, mango, kiwi, rodie decojită, bobiţe pentru ornat, budincă de ciocolată din comerţ (gata preparată), fistic, ciocolată neagră. Ingrediente: 200 g ananas din compot sau proaspăt (100 g pentru piure şi 100 g rondele pentru ornat) 200 g mango decojit (100 g […]
Chiftelute picante cu carnati si verdeata
Chiftelute picante cu carnati si verdeata din: cârnaţi proaspeţi, paine, cartof, oua, pesmet, ulei, sare, piper, mărar verde, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g cârnaţi proaspeţi 2 felii pâine cartof ouă linguri pesmet ulei sare piper pătrunjel verde mărar verde Mod de preparare: Desfaci cârnaţii proaspeţi din pieliţă, îi amesteci cu pâinea înmuiată în apă, cu ouăle şi […]
Placinta delicioasa cu mere, rom si scortisoara
Placinta delicioasa cu mere, rom si scortisoara din: făină, unt rece, sare, oua, zahăr, mere acrişoare, rom, scorţişoară, lămâie, amidon alimentar, lapte. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt rece sare 1 gălbenuş 5 linguri de zahăr 750 g mere acrişoare 2 linguri rom 1 linguriţă scorţişoară 1 lămâie 1 lingură amidon alimentar 3 linguri […]
Ciuperci umplute cu cascaval si marar
Ciuperci umplute cu cascaval si marar din: ciuperci, caşcaval afumat, mărar verde. Ingrediente: 20 de ciuperci potrivite ca mărime 200 g caşcaval afumat mărar verde Mod de preparare: Speli ciupercile, le scurgi şi le scoţi codiţele, pe care le opăreşti rapid în puţină apă cu sare. Apoi le toci mărunt. Razi caşcavalul afumat, apoi introduci din […]
Friptura de vita cu bacon si boia
Friptura de vita cu bacon si boia din: antricoate de vită, ceapă, mujdei (sau căţei de usturoi tăiaţi), bacon, vin roşu, pătrunjel verde, ulei, smântână, boia, sare, piper. Ingrediente: 4 antricoate de vită de 250 g fiecare 100 g ceapă tăiată 50 g mujdei (sau căţei de usturoi tăiaţi) 100 g bacon tăiat feliuţe 100 […]
Reteta zilei: Supa de rosii cu bacon si busuioc
Supa de rosii cu bacon si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, smantana, parmezan, busuioc, sare, piper, bacon. Poate te intereseaza si: Supa de rosii cu pepene rosu Supa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde Supa de rosii cu branza Supa de rosii cu clatite Supa de rosii cu taitei […]
Carne la cuptor cu mere si nuca
Carne la cuptor cu mere si nuca din: cartofi, carne de pui sau de porc, ceapă, ardei gras roşu, mere acrişoare, nucă, cabanos, smântână, caşcaval ras sau caş. Ingrediente: 600 g cartofi 5-6 bucăţi de carne de pui sau de porc 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 mere acrişoare 2 linguri nucă 150 g cabanos […]
Prajitura de cartofi cu coaja de lamaie
Prajitura de cartofi cu coaja de lamaie din: cartofi, faina, zahar pudra, unt, zahar vanilat, ou, albus, praf de copt, coaja de lamaie. Ingrediente: 250 g cartofi fierţi în coajă 250 g făină 100 g zahăr pudră 60 g unt 2 plicuri zahăr vanilat 1 ou 1 albuş 1 plic praf de copt coaja rasă […]
Piept de pui cu fasole verde si gogosari
Piept de pui cu fasole verde si gogosari din: piept de pui, fasole verde, gogoşari, vin alb, ulei de măsline, pătrunjel verde, cimbru, lămâie, sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g fasole verde 2 gogoşari 100 ml vin alb 2 linguri ulei de măsline 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură cimbru 1/2 lămâie […]
Desert cu ciocolata, frisca si migdale
Desert cu ciocolata, frisca si migdale din: ciocolata cu lapte, frisca, whisky, ciocolata amaruie, migdale. Ingrediente: 250 g ciocolată cu lapte 50 ml frişcă 35 ml whisky 250 g ciocolată amăruie 50 g migdale pisate Mod de preparare: Se toacă ciocolata cu lapte şi se topeşte în frişcă, la bain-marie; se lasă să […]
Peste cu crema de mustar si smantana
Peste cu crema de mustar si smantana din: fileuri de cambulă sau de ton, suc de lămâie, sare, piper măcinat, mântână solidă, smântână pentru gătit, muştar franţuzesc, praf de muştar, cherry sec (sau vermut), zahăr. Ingrediente: 1-2 fileuri de cambulă sau de ton (a câte 80 g fiecare) 2 linguri suc de lămâie sare piper […]
Reteta zilei: Bezele
Bezele din: albus de ou, zahar pudra, esenta de vanilie, crema de tartar, sare. Poate te intereseaza si: Bezele cu kiwi, pepene si lime Bezele cu prune Desert cu capsuni si bezele Bezele delicioase Bezele cu capsuni Ingrediente: 4 albușuri de ou 1/4 ceasca + 2 linguri zahar pudra 1/2 linguriță esenta de vanilie […]
Tocana cu varza dulce si chimen
Tocana cu varza dulce si chimen din: carne de viţel (sau de berbecuţ), ceapă, ulei, sare, piper negru, supă, foi de dafin, chimen măcinat, varză, morcovi, cartofi, pătrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de viţel (sau de berbecuţ) 1 ceapă mare 6 linguri ulei sare piper negru 4 pahare de supă 3 foi de […]
Platica umpluta cu ciuperci si tavalita prin migdale si bulgur
Platica umpluta cu ciuperci si tavalita prin migdale si bulgur din: plătică, ulei, apă, ciuperci, bulgur, migdale, sare, piper, miere. Ingrediente: 1 plătică frumoasă 1 pahar de ulei şi unul de apă 5-6 ciuperci frumoase 3 linguriţe bulgur (grâu zdrobit) 3 linguriţe migdale măcinate (dar nu praf) sare piper 2 linguriţe de miere Mod de […]
Carnati cu bere, ardei si oregano
Carnati cu bere, ardei si oregano din: ulei de măsline, cârnaţi proaspeţi, ardei graşi roşii, ardei graşi verzi, ceapa roşie, usturoi, bere, pastă de tomate, oregano, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 1 kg cârnaţi proaspeţi 3 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 2 cepe roşii mari 3 căţei de usturoi […]
Inghetata de mure cu lamaie si iaurt
Inghetata de mure cu lamaie si iaurt din: oua, sare, zahăr pudră cu aromă de vanilie, coaja si zeama de lamaie, iaurt gras, mure inghetate Ingrediente: 2 albuşuri un praf de sare 20 g zahăr pudră cu aromă de vanilie coaja rasă şi zeama de la1 lămâie 140 g iaurt gras 600 g mure inghetate Mod de preparare: Baţi […]
Saramura de pui la gratar cu cimbru si patrunjel
Saramura de pui la gratar cu cimbru si patrunjel din: pulpe de pui, fire de usturoi verde, usturoi uscat, cimbru, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2-3 fire de usturoi verde 2 căţei de usturoi uscat cimbru câteva fire de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Faci un jar din lemne şi frigi […]
Piept de curcan umplut cu masline si carnat
Piept de curcan umplut cu masline si carnat din: piept de curcan, roşie, slănină, cârnat fript, măsline curăţate de sâmburi umplute cu ardei, boia dulce, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 roşie 2 felii subţiri de slănină 130 g cârnat fript 5 măsline curăţate de sâmburi umplute cu ardei 1 vârf […]
Prajitura cu mere, scortisoara si smantana
Prajitura cu mere, scortisoara si smantana din: mere, zahăr, zahăr vanilat, scorţişoară, făină, sare, praf de copt, unt, untură, smântână. Ingrediente: 2 kg mere 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat scorţişoară (pentru cine o preferă) Pentru cocă: 500 g făină 2 gălbenuşuri 100 g zahăr un strop de sare 1 praf de copt […]
Despre usturoi
Despre usturoi Valoarea mistică a usturoiul ca amuletă contra duhurilor rele de tot felul şi mai ales a vampirilor a fost confirmată în mai multe culturi. Se pare că la baza proprietăţilor „respingătoare” ale usturoiului stă mirosul lui puternic. Pentru om, însă, ustutoiul este o plantă de leac importantă mai ales în sezonul rece. Usturoiul […]
Supa de cartofi cu chimen si maghiran
Supa de cartofi cu chimen si maghiran din: ciuperci uscate, apa rece, ulei, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, faina, supa de legume, cartofi, chimen, maghiran, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 mână ciuperci uscate 120 ml apă rece 3 linguri ulei l ceapă 200 g rădăcinoase (morcovi, ţelină, pătrunjel) 2 linguri faina 1100ml supa de legume 300 […]
Prajitura cu cafea, nuci si glazura de cacao
Prajitura cu cafea, nuci si glazura de cacao din: ouă, zahăr, praf de copt, nuci măcinate, pesmet, cafea, unt, zahăr pudră, nes, cacao. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 1 plic praf de copt 140 g nuci măcinate 2 linguri pesmet 2 linguri cafea Pentru cremă: 1 pachet de unt 2 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră 2 linguri nes […]
Usturoi murat cu tarhon
Usturoi murat cu tarhon din: usturoi, otet, zahar, sare, dafin, boabe de coriandru, boabe de mustar, boabe de piper verde, boabe de ienibahar, cimbru, rozmarin, tarhon, ulei. Ingrediente: 500 g usturoi proaspăt 500 ml oţet 50 g zahăr 1 linguriţă de sare 2 foi de dafin 2 linguriţe boabe de coriandru 2 linguriţe boabe de […]
Turta de cartofi cu cascaval
Turta de cartofi cu cascaval din: cartofi, ceapa, sare, ulei, cascaval, lapte. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă sare ulei 100 g caşcaval 100 ml lapte Mod de preparare: Cu o zi înainte de preparare, cartofii se spală bine. Se fîerb, se scurg şi se trec prin jet de apă rece. A doua zi se […]
Prajiturele cu somon, iaurt si legume
Prajiturele cu somon, iaurt si legume din: carne de somon, cartofi , ou, morcov, ceapă, iaurt, ardei iute roşu, pesmet, sare, boia, ulei, zeama delămâie. Ingrediente: 400 g carne de somon 400 g cartofi decojiţi 1 ou 1 morcov 1 ceapă 2 linguri iaurt 1 ardei iute roşu puţin pesmet sare 1/2 linguriţă boia ulei […]
How to make Cherry cheesecake cupcakes (VIDEO)
Cherry cheesecake cupcakes How to make Cherry cheesecake cupcakes
How to make Mini parmesan breadsticks (VIDEO)
Mini parmesan breadsticks How to make Mini parmesan breadsticks
How to make Chicken wings with hot sauce (VIDEO)
Chicken wings with hot sauce How to make Chicken wings with hot sauce
How to make Sirloin steak taco bake (VIDEO)
Sirloin steak taco bake How to make Sirloin steak taco bake
How to make Fried cheddar cheese cubes (VIDEO)
Fried cheddar cheese cubes How to make Fried cheddar cheese cubes
How to make Steak with onion mushroom gravy (VIDEO)
Steak with onion mushroom gravy How to make Steak with onion mushroom gravy
How to make Sweet and hot mixed nuts (VIDEO)
Sweet and hot mixed nuts How to make Sweet and hot mixed nuts
How to make Meringue shell with fresh fruit topping (VIDEO)
Meringue shell with fresh fruit topping How to make Meringue shell with fresh fruit topping
How to make Green onion and bacon cheese ball (VIDEO)
Green onion and bacon cheese ball How to make Green onion and bacon cheese ball
Reteta zilei: Supa de legume cu pancetta si paste
Supa de legume cu pancetta si paste din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa, pancetta, cartofi, morcovi, parmezan, sare, piper, paste, rosii. Poate te intereseaza si: Supa de legume clasica Supa de legume si cuscus Supa de legume cu galuste si verdeturi Supă de legume cu perişoare Supa de legume cu parmezan […
Pui cu mere coapte si miere
Pui cu mere coapte si miere din: pui, unt, sare, dafin, mere, patrunjel, usturoi, miere, boia dulce. Ingrediente: un pui 200 g unt sare piper 3-4 frunze dafin 1 kg mere o legătură pătrunjel 5-6 căţei usturoi o linguriţă miere o linguriţă boia dulce Mod de preparare: Se ia puiul, se spală bine, se curăţă în interior […]
Conserva de macrou cu pasta de tomate
Conserva de macrou cu pasta de tomate din: macrou, apă, ulei, oţet, pastă de tomate (facultativ), sare, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 3 kg macrou 1 cană apă 1 cană ulei 1 cană oţet 1 borcan de 400 g pastă de tomate (facultativ) 1 lingură sare 20 boabe de piper 3-4 foi de dafin […]
Tarta cu prune si smantana
Tarta cu prune si smantana din: unt sau margarină, sare, coaja de la o lămâie, smântână, făină, zahăr pudră, prune, apă minerală, zeama de la o lămâie, zahar tos, zahăr vanilat. Ingrediente: 200 g unt sau margarină un praf sare coaja de la o lămâie 2 linguri smântână 400 g făină 50 g zahăr pudră 500 g prune […]
Pateuri cu branza de oi si oua ochiuri
Pateuri cu branza de oi si oua ochiuri din: făină, drojdie, ou, sare, zahăr, margarină sau ulei sau untură topită, apă călduţă, lapte, ouă, brânză frământată de oi. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub de drojdie 1 ou 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 3-4 linguri margarină sau ulei sau untură topită 1 cană cu apă călduţă sau […]
How to make Creamy tortellini carbonara (VIDEO)
Creamy tortellini carbonara How to make Creamy tortellini carbonara
How to make Baked sliced country ham (VIDEO)
Baked sliced country ham How to make Baked sliced country ham
How to make Meringue topping for pies (VIDEO)
Meringue topping for pies How to make Meringue topping for pies
How to make Roasted red potatoes with smoked paprika (VIDEO)
Roasted red potatoes with smoked paprika How to make Roasted red potatoes with smoked paprika
Supa de lapte cu ciuperci si hrean
Supa de lapte cu ciuperci si hrean din: supă de vită, lapte gras 3,5%,crenvurşti de vită afumat, ciuperci de prun (sau champignon), morcov, usturoi, hrean, smântână, ouă, zeamă de gogoşari în oţet, zeamă de castraveţi în oţet, oţet de mere, leuştean. Ingrediente: 2 l supă de vită din extract 2 l lapte gras 3,5% 800 g […]
Sos brun cu bulion si rozmarin
Sos brun cu bulion si rozmarin din: oase de porc fără măduvă, bulion, morcov, ceapă, ţelină, păstârnac, făină, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 2 kg oase de porc fără măduvă 200 ml bulion 200 g morcov 200 g ceapă 100 g ţelină 100 g păstârnac 200 g făină sare piper rozmarin Mod de preparare: Oasele se sparg şi […]
Piept de curcan cu prune si alune
Piept de curcan cu prune si alune din: piept de curcan, prune, ciuperci, alune, sare, piper negru şi roşu, vin alb dulce, ceapă roşie, unt, ulei de măsline, boia dulce şi iute, cimbru verde. Ingrediente: 500 g piept de curcan 400 g prune 300 g ciuperci 150 g alune sare piper negru şi roşu Pentru sos: 100 ml vin alb […]
Tort de pilaf umplut cu carne si verdeata
Tort de pilaf umplut cu carne si verdeata din: orez, smantana, sare, piper, verdeata, pipet de pui, bulion, oua, unt. Ingrediente: 200 g orez 200 g smântână sare piper verdeaţă 1 piept de pui 1 lingură bulion 4 ouă 25 g unt Mod de preparare: Faci un pilaf obişnuit cu carne de pasăre şi-l fierbi […]
Retete gustoase si usoare (2015)
Retete gustoase si usoare: Reteta zilei: Mere coapte umplute cu fructe uscate Mere coapte umplute cu fructe uscate din: mere, scortisoara, zahar, zahar brun, nuci, fructe uscate, unt, suc de mere. Poate te intereseaza si: Mere coapte in aluat fraged Mere coapte… Read more » Reteta zilei: Chiftelute de cartofi cu mazare Chiftelute de cartofi […]
Reteta zilei: Sparanghel copt
Sparanghel copt din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper, lamaie. Poate te intereseaza si: Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate Risotto copt cu sparanghel Minitarte cu sparanghel, chilli si crab Tarta cu sparanghel si rosii Somon în pergament cu sparanghel şi cartofi Ingrediente: 1 buchet de sparanghel 1-2 linguri de ulei de măsline […]
Mamaliga cu branza si smantana
Mamaliga cu branza si smantana din: apă, mălai, brânză de capră, smântână, ouă, sare mare, unt, piper. Ingrediente: un litru de apă 400 g mălai 300 g brânză de capră 300 g smântână 4 ouă o lingură cu sare mare 50 g unt piper Mod de preparare: Ouăle se fierb 7-10 minute, se lasă să se […]
Sos alb cu unt si lapte
Sos alb cu unt si lapte din: făină albă, unt, lapte, supă de oase. Ingrediente: 350 g făină albă 150 g unt 500 ml lapte 250 ml supă de oase Mod de preparare: Intr-o soteuză înaltă se căleşte făina în unt, până începe să prindă foarte puţină culoare. Se stinge cu supa de oase şi […]
Crap umplut cu prune si lamaie
Crap umplut cu prune si lamaie din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin Mod de preparare: Se curăţă […]
Ghebe in otet cu boabe de mustar si usturoi
Ghebe in otet cu boabe de mustar si usturoi din: ghebe, oţet, apă, sare, zahăr, foi de dafin, boabe de piper, boabe de muştar, usturoi. Ingrediente: 2 kg ghebe 2-3 linguriţe sare 500 ml oţet 500 ml apă 2 linguri sare 2 linguri zahăr pentru marinată foi de dafin boabe de piper boabe de muştar căţei […]
Legume la gratar cu carne si verdeata
Legume la gratar cu carne si verdeata din: dovlecel verde gros, dovlecel pentru plăcintă (galben), ciuperci champignon mari, roşii cherry, carne tocată de pui, usturoi, sare, piper, ouă, pesmet, verdeaţă, ulei. Ingrediente: 1 dovlecel verde gros 1 dovlecel pentru plăcintă (galben) 12 ciuperci champignon mari 12 roşii cherry 500 g carne tocată de pui 2 căţei […]
Budinca din branza cu nuci, stafide si ciocolata
Budinca din branza cu nuci, stafide si ciocolata din: brânză de vaci, coaja rasă de lămâie, oua, zahăr, stafide, fulgi de ciocolată, nuci, zahăr vanilat. Ingrediente: 1 kg brânză de vaci coaja rasă de la 2 lămâi 6-8 gălbenuşuri 300 g zahăr 100 g stafide fulgi de ciocolată nuci tocate fin 1 plic de zahăr […]
Reteta zilei: Chifle de casa
Chifle de casa din: faina, gris, drojdie, zahar, sare, apa. Poate te intereseaza si: Chifle cu branza, arpagic si unt Chifle marmorate cu ciuperci si broccoli Chifle umplute cu cascaval, oua si sunca Chifle cu tarate si seminte Chifle umplute cu pasta de spanac Ingrediente: 3 cesti făină 1 cană griș 2 1/4 lingurite […]
Retete gustoase cu Pui (2015)
Retete gustoase cu Pui: Reteta zilei: Pui cu ciuperci in sos aromat Pui cu ciuperci in sos aromat din: pulpe de pui, sare, piper, unt, usturoi, ciuperci, supa de pui, cimbru, oregano, busuioc, smantana, parmezan, seminte de mustar. Ingrediente: 8 pulpe de… Read more » Reteta zilei: Pui in sos de lapte la cuptor Pui […]
Musca de vinete cu marar si patrunjel
Musca de vinete cu marar si patrunjel din: vinete, carne de porc, ceapa, ouă, sare, piper, roşii, mărar, pătrunjel verde. Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg carne de porc 4 cepe 3 ouă sare piper 3 roşii 1 legătură mărar pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Tai vinetele felii şi le prăjeşti într-o tigaie […]
Cum se prepara Galuste de cartofi (VIDEO)
Galuste de cartofi: Cum se prepara Galuste de cartofi: Pofta buna!
Prajitura cu miere, nuci si ciocolata
Prajitura cu miere, nuci si ciocolata din: nuci, ouă, făină, miere, bicarbonat stins cu oţet, zahăr pudră, zahăr vanilat, smântână, cremă de ciocolată, ciocolată cu lapte. Ingrediente: 30 nuci măcinate 4 ouă 500 gr făină 2 linguri miere 2 linguriţe bicarbonat stins cu oţet 300 g zahăr pudră Pentru cremă: 3-4 linguri cu vârf de zahăr pudră […]
Vinete umplute cu carne, ciuperci si cascaval
Vinete umplute cu carne, ciuperci si cascaval din: vinete, ciuperci, carne de vită tocată, ceapa, sare, piper negru, caşcaval, parmezan, roşii, ulei de măsline, pesmet, unt, smântână, cimbru. Ingrediente: 3-4 vinete 200 g ciuperci 500 g carne de vită tocată 2-3 cepe sare piper negru 100 g caşcaval 50 g parmezan 400 g roşii 3-4 linguri ulei de măsline 3-4 linguri pesmet […]
Budinca de mere cu cuscus si banane
Budinca de mere cu cuscus si banane din: mere, banană, cuşcuş, ouă, zahăr, scorţişoară. Ingrediente: 1 kg mere 1 banană 125 g cuş- cuş (1/2 pachet) 6 ouă 8 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Intr-o cratiţă de 2,5 – 3 l topeşti 6 linguri de zahăr, amestecând bine să nu se ardă. […]
Pandispan de lamaie cu zmeura si vanilie
Pandispan de lamaie cu zmeura si vanilie din: oua, zahăr pudră, coaja rasă de lămâie, sare de lămâie, vanilie, făină, suc de portocale, zmeură proaspătă sau congelată. Ingrediente: 12 albuşuri la temperatura camerei 250 g zahăr pudră coaja rasă de la 3 lămâi 1 1/4 linguriţă sare de lămâie 1 linguriţă esenţă de vanilie 140 g făină Pentru […]
Reteta zilei: Salata de spanac cu portocale si branza feta
Salata de spanac cu portocale si branza feta din: spanac baby, portocale, ceapa rosie, branza feta, ulei de masline, sare de mare, otet. Poate te intereseaza si: Salată de spanac şi mere Salata de spanac cu branza feta Salata de spanac cu parmzan si arahide Salata de spanac cu bacon si ou fiert Salata de […]
Betisoare delicioase cu nuci si stafide
Betisoare delicioase cu nuci si stafide din: gălbenuşuri, făină, unt, sare, nuci măcinate, zahăr, albuşuri, stafide, esenţă de rom. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 280 g făină 280 g unt sare Pentru cremă: 200 g nuci măcinate 160 g zahăr 6 albuşuri bătute spumă 50 g stafide esenţă de rom Mod de preparare: Amesteci untul cu făina, adaugi gălbenuşurile, sarea, frămânţi, […]
Ardei umpluti cu sarmalute delicioase
Ardei umpluti cu sarmalute delicioase din: ardei graşi, sare, piper boabe si macinat, foi de dafin, ulei, carne amestec (sau de pui, porc sau vită, simplă), orez, ceapa, foi de viţă de vie, foi de varză acrăsau de varză dulce opărită. Ingrediente: 4-5 ardei graşi mari,diferiţi la culoare sare piper boabe piper măcinat foi de dafin 2-3 linguri ulei 400 […]
Supa-crema bicolora cu morcov si cartof
Supa-crema bicolora cu morcov si cartof din: morcovi, cartofi, ceapă, ţelină, sare. Ingrediente: 3-4 morcovi 3-4 cartofi potriviţi 1 ceapă potrivită 1 rădăcină mică de ţelină un praf de sare Mod de preparare: Fierbi legumele întregi în apă cu sare. Când sunt fierte, le scurgi de zeamă, apoi le pasezi (eu le-am dat la […]
Biscuiti cu nuca si rom
Biscuiti cu nuca si rom din: oua, zahar, ulei, apă, praf de copt, esenţă de rom, făină, gem călduţ, nucă măcinată sau nucă de cocos. Ingrediente: 1 ou şi 1 gălbenuş 120 g zahăr 120 ml ulei 1 lingură apă 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguri esenţă de rom 300 g făină o ceşcuţă […]
Oua cu cascaval si smantana la cuptor
Oua cu cascaval si smantana la cuptor din: caşcaval, ouă, unt, smântână, sare, piper. Ingrediente: 300 g caşcaval 6 ouă 30 g unt 1 pahar cu smântână sare piper Mod de preparare: Razi pe răzătoarea mică caşcavalul şi aşterni jumătate din cantitate într-un vas de inox, bine uns cu unt. Peste caşcaval spargi ouăle, cu atenţie, să […]
Retete gustoase si usoare
Retete gustoase si usoare: Reteta zilei: Supa crema de broccoli cu branza cheddar Supa crema de broccoli cu branza cheddar din: ceapa, broccoli, supa de legume, branza cheddar. Poate te intereseaza si: Supa crema de conopida cu parmezan Cum se prepara Supa crema… Read more » Reteta zilei: Cartof dulce copt Cartof dulce copt din: […]
Retete gustoase cu Pui
Retete gustoase cu Pui: Reteta zilei: Pui in crusta de boia Pui in crusta de boia din: boia de ardei, boia de ardei afumat, sare, praf de ceapa, cimbru uscat, praf de usturoi, piper cayenne, piper negru, ceapa, rozmarin, lamaie, usturoi,… Read more » Reteta zilei: Pui cu ghimbir si sos de soia Pui […]
Reteta zilei: Smoothie de menta cu fulgi de ciocolata
Smoothie de menta cu fulgi de ciocolata din: lapte de migdale, iaurt, menta, spanac, indulcitor, fulgi de cicocolata, gheata, frisca. Poate te intereseaza si: Smoothie de cirese cu banane Smoothie de pepene galben cu nectarine Smoothie de banane cu sirop de ciocolata Smoothie de dovleac cu aroma de scortisoara Smoothie de kiwi Ingrediente: 1 […]
Musaca de vinete cu rosii, cascaval si smantana
Musaca de vinete cu rosii, cascaval si smantana din: vienete, carne de porc, ceapa, grasime, oua, patrunjel, rosii, cascaval, ardei capia (proaspeţi, congelaţi, la borcan), sare, piper, smantana, făină. Ingrediente: 2-3 vinete mai lungi 500 g carne de porc 4 cepe 3 linguri grăsime 3 ouă 2 legături pătrunjel 500 g roşii 300 g caşcaval 6-8 ardei capia (proaspeţi, […]
Salata verde cu ficatei de pui, miere si nuca
Salata verde cu ficatei de pui, miere si nuca din: salată verde, ceapă roşie, mere, oţet de mere, sare, piper, zahăr, muştar, linguri ulei, măghiran uscat, sâmburi de nucă, ficăţei de pui, făină. Ingrediente: 150 g salată verde 1 ceapă roşie 3 mere (450 g) 4 linguri oţet de mere sare piper zahăr 1 linguriţă muştar 8 […]
Mancare de hribi cu oua si untura
Mancare de hribi cu oua si untura din: hribi, untură, ouă, sare. Ingrediente: 1 kg hribi 1 lingură de untură 6 ouă sare Mod de preparare: Cureţi hribii, îi speli, îi tai felii mai grosuţe şi îi speli din nou în mai multe ape. încingi untura într-o cratiţă, adaugi hribii şi sare după […]
How to make Milk chocolate meringue pie (VIDEO)
Milk chocolate meringue pie How to make Milk chocolate meringue pie
How to make Sausage meatballs in sauce (VIDEO)
Sausage meatballs in sauce How to make Sausage meatballs in sauce
Chisalita olteneasca
Chisalita olteneasca din: corcoduşe roşii, zahăr, făină (sau amidon) Ingrediente: 1 kg corcoduşe roşii 6 linguri zahăr 2 linguri făină (sau amidon) Mod de preparare: Culegi corcoduşele roşii, cu grijă să nu fie stricate, le speli bine şi le scoţi sâmburii. Pui apoi corcoduşele la fiert în apă cu 6 linguri de zahăr. Când […]
Piept de pui cu cartofi in sos alb
Piept de pui cu cartofi in sos alb din: piept de pui, cartofi, smântână slabă, unt, pătrunjel. Ingrediente: 1 piept de pui 4-5 cartofi 200 g smântână slabă 2-3 linguri unt 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai cubuleţe, apoi îi aşezi într-un vas de […]
Reteta zilei: Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor
Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor din: ciocanele de pui, sare, piper, ardei iute, rosii cherry, ceapa, ardei gras, praz, ienibahar, ulei de masline, patrunjel, cimbru, sos worcestershire, ghimbir, usturoi. Poate te intereseaza si: Pulpe de pui cu sos de mere si lamaie Rulouri de pui cu spanac si sos de rosii […]
Rulada cu mure, mascarpone si glazura de ciocolata
Rulada cu mure, mascarpone si glazura de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, zahăr vanilat bourbon, mascarpone, frisca, zahar pudra, dulceaţă de mure (sau de afine), ciocolată, frişcă lichidă, unt. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 plic zahăr vanilat bourbon Pentru cremă: 125 g mascarpone 125 g frişca 100 g zahăr pudră 1/2 plic zahăr […]
Sarmale cu urda, marar si patrunjel
Sarmale cu urda, marar si patrunjel din: orez, urdă, ceapă, pătrunjel, mărar, verza sau frunze de viţă de vie, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 1 kg urdă 200 g ceapă 1 legătură pătrunjel 2 legături mărar 2 verze sau frunze de viţă de vie sare piper Mod de preparare: Speli orezul, îl opăreşti şi […]
How to make Prosciutto wrapped melon (VIDEO)
Prosciutto wrapped melon How to make Prosciutto wrapped melon
Aperitiv din clatite cu salata verde
Aperitiv din clatite cu salata verde din: ouă, lapte, zahăr, făină, sare, ulei pentru aperitiv, salată verde, maioneză, salata preferată, pe care o consumi de regulă. Ingrediente: 2 ouă 2,5 pahare lapte 1 linguriţă zahăr 1,5 pahar făină un praf de sare 1 linguriţă ulei pentru aperitiv salată verde maioneză, salata preferată, pe care o consumi […]
Zacusca de dovlecel cu ardei si boia iute
Zacusca de dovlecel cu ardei si boia iute din: dovlecei, ardei gras roşu, ceapă, bulion de roşii, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, boia iute. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 kg ardei gras roşu 1/2 kg ceapă 1,5 l bulion de roşii 250 ml ulei de floarea-soarelui sare piper boia iute (sau praf chilii) Mod […]
Reteta zilei: Supa de sparanghel cu naut
Supa de sparanghel cu naut din: ulei de masline, usturoi, ceapa, sparanghel, naut, sare, piper, apa, suc de lamaie. Poate te intereseaza si: Supa cu legume si bacon Supa crema de dovlecei cu legume Supa de praz cu smantana si crutoane Supa crema de telina cu usturoi Supa cu cartofi, praz si telina Ingrediente: […]
How to make Homemade sour cream rolls (VIDEO)
Homemade sour cream rolls How to make Homemade sour cream rolls
Ciuperci cu smantana si usturoi
Ciuperci cu smantana si usturoi din: urechiuse (ciuperci), ceapă, usturoi, ulei, smântână, făină albă, lapte, sare, frunze de pătrunjel. Ingrediente: 500 g urechiuse (ciuperci) 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi 50 ml ulei 150 g smântână 1 lingură făină albă 100 ml lapte sare frunze de pătrunjel Mod de preparare: Speli urechiuşele în 2-3 […]
Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie
Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie din: lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână), brânză de oi frământată, caş de oaie, făină de porumb, unt, sare. Ingrediente: 1,5 l lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână) 250 g brânză de oi frământată 250 g caş de oaie 500 g făină de porumb 150 g […]
Supa italiana cu macaroane si branza
Supa italiana cu macaroane si branza din: fasole uscată, morcov, pătrunjel rădăcină, ceapă, fasole verde, cartofi, varză, conopidă, dovlecel, roşii sau bulion, macaroane, brânză telemea, ulei, usturoi, măghiran. Ingrediente: 1/4 kg fasole uscată 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 ceapă 1/4 kg fasole verde 2-3 cartofi 1/4 varză 1 conopidă 1 dovlecel 2-3 roşii sau […]
How to make Macaroni and cheese (VIDEO)
Macaroni and cheese How to make Macaroni and cheese
Crenvursti in alaut
Crenvursti in alaut din: crenvurşti, ouă, lapte gras, apă minerală, mălai, făină, sare, piper, făină pentru crenvurşti, ulei. Ingrediente: 16 crenvurşti 2 ouă 1 ceaşcă lapte gras 1 ceaşcă apă minerală 3/4 ceaşcă mălai 2 ceşti făină sare piper 2 linguri făină pentru crenvurşti ulei pentru prăjit Mod de preparare: Amesteci ouăle cu laptele, apă […]
Salata cu kaizer, carnati si ciuperci
Salata cu kizer, carnati si ciuperci din: frunze de salată, ceapa verzde, cârnaţi afumaţi, kaizer, oţet din vin, suc de lămâie, usturoi, ciuperci marinate, caşcaval, smântână, muştar, maioneză, sare, piper, ketchup. Ingrediente: 2 frunze de salată 2 cepe verzi 200 g cârnaţi afumaţi 150 g kaizer 1 lingură oţet din vin 1 lingură suc de lămâie […]
Reteta zilei: Morcovi copti
Morcovi copti din: morcovi, uleide masline, praf de curry, sare, coriandru. Poate te intereseaza si: Morcovi copţi cu sos de maioneză Morcovi copti cu mozzarella si coriandru Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie Ingrediente: 7-8 morcovi 1 lingura ulei de masline ½ lingura praf de curry ¼ linguriță de sare coriandru proaspăt […]
Vinete cu rodie si migdale
Vinete cu rodie si migdale din: vinete, roşii, migdale sau fistic, zeama de lămâie, usturoi, ulei de măsline, pătrunjel verde, boabe de rodie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 3 roşii mari 1 pahar migdale sau fistic zeama de la 2 lămâi 1 căpăţână de usturoi potrivită 1 pahar de ulei de măsline 2 linguri de pătrunjel verde […]
Mancare de gulii cu morcov si ardei gras
Mancare de gulii cu morcov si ardei gras din: gulie, morcovi, ardei gras verde, ceapa, orez, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 gulie mare crudă 2 morcovi 1 ardei gras verde 2 cepe 3 pumni mici de orez frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt. într-o tigaie mare, căleşti ceapa în puţin ulei, apoi […]
Cartofi la tigaie cu costita afumata si boia dulce
Cartofi la tigaie cu costita afumata si boia dulce din: untură de porc, cartofi, costiţă afumată, ceapă, sare, piper, cimbru, boia dulce. Ingrediente: o lingură de untură de porc 250 g cartofi fierţi în coajă 100 g costiţă afumată 500 g ceapă sare piper cimbru boia dulce Mod de preparare: Cartofii se despieliţează şi se […]
Vinete gratinate cu carne si cascaval
Vinete gratinate cu carne si cascaval din: vinete, ulei, sare, ceapa, carne tocată de porc, bulion, piper boabe şi măcinat, caşcaval, frunze de salată pentru ornat, cimbru uscat. Ingrediente: 2 vinete medii 3 linguri ulei sare 2 cepe 500 g carne tocată de porc 2 linguri bulion piper boabe şi măcinat 150 g caşcaval frunze de […]
Salata de gogonele cu mustar
Salata de gogonele cu mustar din: ulei, gogonele, ceapă, ardei graşi, gogoşari, morcovi, rădăcină de pătrunjel, muştar dulce, oţet, sare, piper măcinat, foi de dafin. Ingrediente: 250 ml ulei 3 kg gogonele 500 g ceapă 6 ardei graşi mari 6 gogoşari mari 6 morcovi mari 6 bucăţi mari rădăcină de pătrunjel 1 borcan de muştar […]
How to make Bacon chocolate chip cookies (VIDEO)
Bacon chocolate chip cookies How to make Bacon chocolate chip cookies
How to make Tomato and basil couscous (VIDEO)
Tomato and basil couscous How to make Tomato and basil couscous
Placinte cu mere, scortisoara si coaja de lamaie
Placinte cu mere, scortisoara si coaja de lamaie din: aluat pentru foietaj, mere, unt, scorţişoară, zahăr, coaja de lamaie, zahăr vanilat, zeama de lamaie, pesmet alb, ou. Ingrediente: aluat pentru foietaj 800 g mere 100 g unt o linguriţă scorţişoară 100 g zahăr coaja de la o lămâie 1-2 pliculeţe zahăr vanilat zeama de la o lămâie 2-3 linguri pesmet […]
Supa cu spanac, sfecla rosie si boabe de mustar
Supa cu spanac, sfecla rosie si boabe de mustar din: sfeclă roşie, spanac, rădăcini de pătrunjel, extract de carne, usturoi, hrean ras, smântână, lămâie, pătrunjel verde, sare, piper, cimbru, dafin, boabe de muştar sau muştar cu hrean. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 kg spanac 1 kg rădăcini de pătrunjel 100 ml extract de carne o […]
Reteta zilei: Tocanita de fasole cu legume
Tocanita de fasole cu legume din: praz, ardei gras, morcov, cartof dulce, rosie, ardei iute, usturoi, seminte de telina, fasole uscata, supa de legume, boia de ardei afumat, spanac, paine, orz. Poate te intereseaza si: Tocanita de fasole verde cu piept de porc Tocanita de fasole cu carnati de pui Tocanita de fasole cu pui […]
Extract de vita cu morcov si pastarnac
Extract de vita cu morcov si pastarnac din: oase sparte de vită cu măduvă, morcov, ceapă întreagă, păstârnac, piper boabe, pătrunjel verde, sare. Ingrediente: 4 kg oase sparte de vită cu măduvă 300 g morcov 200 g ceapă întreagă 50 g păstârnac piper boabe pătrunjel verde (buchet) sare Mod de preparare: Toate produsele se pun la fiert într-o oală […]
Perisoare de pui in sos tomat
Perisoare de pui in sos tomat din: pipet de pui, paine, lapte, pătrunjel, marar, oua, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de măsline, suc de roşii, apa, foi de dafin, busuioc proaspăt (facultativ). Ingrediente: 1 piept de pui (400 g) 2 felii de pâine 2 linguri de lapte 2 linguri de pătrunjel tocat 1 lingură de mărar tocat 2 […]
Prajitura delicioasa cu crema de ciocolata si rom
Prajitura delicioasa cu crema de ciocolata si rom din: oua, zahar pudra, zahar vanilat, unt, praf de copt, faina de patiserie, budincă de ciocolată, esenţă rom, cacao, zahar, apa. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr pudră un plic zahăr vanilat 2 linguri unt o jumătate linguriţă praf de copt 150 g făină de patiserie Pentru cremă: 2 plicuri […]
Retete culinare de Post (2015)
Retete culinare de Post: Bruschete cu rosii si busuioc Bruschete cu rosii si busuioc din: paine, rosii, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 paine feliata 4 rosii 4-5 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi… Read more » Tocanita de legume cu rozmarin Tocanita de legume cu rozmarin din: rosii, […]
Bors rosu de peste cu leustean
Bors rosu de peste cu leustean din: peşte (crap, somn, ştiucă sau peşte de mare), morcov, patrunjel, telina, ceapă, ardei graşi, roşii, borş (zeamă de lămâie, de varză, oţet), leustean, untdelemn, sare. Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, ştiucă sau peşte de mare) morcov pătrunjel ţelină 1 ceapă mare 1-2 ardei graşi 2 roşii de mărime mijlocie borş, sau […]
Pui la tigaie cu prune si nuca
Pui la tigaie cu prune si nuca din: prune, ceapa, piept de pui, ulei, boabe ienibahar, boabe de piper, sare, piper măcinat, supă de pui, oţet, miez de nucă, brânză. Ingrediente: 150 g prune proaspete 2 cepe 4 fileuri de piept de pui 2 linguri ulei 2 boabe ienibahar 2 boabe de piper sare piper măcinat […]
Reteta zilei: Paste cu ciuperci si parmezan
Paste cu ciuperci si parmezan din: unt, usturoi, ciuperci, salata creata, supa de pui, paste, sare, parmezan, piper. Poate te intereseaza si: Paste cu mazare si sunca Paste cu piept de pui si legume la tigaie Paste la cuptor cu ciuperci, kaizer si smantana Paste la cutor cu cas de oaie si usturoi verde Paste […]
Placintele de cartofi cu jambon si carnati afumati
Placintele de cartofi cu jambon si carnati afumati din: cartofi, cârnaţi afumaţi, jambon afumat, pătrunjel verde, sare, piper, chimion. Ingrediente: 150 g piure din cartofi fierţi în coajă 50 g cârnaţi afumaţi 100 g jambon afumat pătrunjel verde sare piper chimion Mod de preparare: Se taie jambonul în 3-4 felii care se prăjesc foarte puţin la […]
Retete Prajituri
Retete Prajituri: Reteta zilei: Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat, condimente pentru dovleac, sare, unt, ulei de canola, lapte batut, ou, galbenus, zahar… Read more » Reteta zilei: Prajituri cu fulgi de ciocolata […]
Vinete si dovlecei cu sos bechamel
Vinete si dovlecei cu sos bechamel din: vinete, dovlecei, rosii, sare, piper negru macinat, ulei de masline, unt, pesmet, lapte dulce, faina, nucsoara, cimbru macinat. Ingrediente: 3 vinete medii 2 dovlecei 4 rosii sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei de masline Pentru sosul bechamel: 200 g unt 3-4 linguri pesmet 200 ml lapte dulce 2 lingurite faina un praf nucsoara cimbru macinat […]
Lichior de vin negru cu nuci
Lichior de vin negru cu nuci din: vin roşu bun, nuci verzi, alcool, zahăr. Ingrediente: 1 l vin roşu bun 8-10 nuci verzi 1/4 l alcool 1/4 kg zahăr Mod de preaprare: Amesteci alcoolul cu vinul şi cu nucile verzi într-un borcan şi laşi amestecul la macerat timp de 40 de zile, mişcând zilnic borcanul. […]
Budinca rece italiana cu fructe rosii
Budinca rece italiana cu fructe rosii din: smântână dulce (32% grăsime), lapte, zahar, gelatina, zahăr vanilat, sare, ulei, lamaie, zahăr, zmeură sau alte fructe, dulceaţă de fructe. Ingrediente: 450 ml smântână dulce (32% grăsime) 200 ml lapte 60 g de zahăr 1 lingură de gelatină (20 g) 1 plic zahăr vanilat (opţional) 1 vârf de cuţit de sare 1 lingură de […]
Rosii in frunze de vita cu marar
Rosii in frunze de vita cu marar din: frunze de viţă, roşii, mărar verde, sare. Ingrediente: 1 kg frunze de viţă 4 kg roşii 1/2 kg mărar verde 5 linguri sare Mod de preparare: Alegi roşii potrivite, le speli şi le înveleşti în frunze de viţă de vie. Iei roşiile astfel învelite şi le pui în borcane, […]
Sandwich cu pui la gratar, branza si ananas
Sandwich cu pui la gratar, branza si ananas din: piept de pui dezosat şi degresat, sos Teriyaki, branză elveţiană, ananas, chifle din făină integrală, ceapă roşie, ardei iute. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui dezosat şi degresat (120-170 g fiecare) sos Teriyaki 4 felii de branză elveţiană 4 felii de ananas (ccal cm grosime) 4 chifle din făină integrală, tăiate […]
Ardei la tava cu peste si vin rosu
Ardei la tava cu peste si vin rosu din: ardei graşi rosii, ardei graşi verzi, ardei graşi galbeni, ceapa, usturoi, patrunjel, vin rosu, conserve de peşte în ulei, sare, piper, puţin ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de culori diferite pentru un aspect deosebit: 2 roşii, 2 galbeni şi 2 ardei verzi 2 cepe, 4 căţei de usturoi […]
Reteta zilei: Salata de legume cu dressing de iaurt
Salata de legume cu dressing de iaurt din: mazare, conopida, castraveti, ridichi, menta, praz, iaurt, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, miere, usturoi, fulgi de chili, verdeata. Poate te intereseaza si: Salata de pui cu vinegreta de lamaie Salata de cartofi cu maioneza Salata de gutui cu ceapa caramelizata Salata de quinoa cu […]
Retete culinare de Post
Retete culinare de Post: Macaroane cu tofu la cuptor Macaroane cu tofu la cuptor din: macaroane, legume, branza tofu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g macaroane 1 punga de legume congelata 500 g branza tofu ulei sare piper … Read more » Drob de soia cu albusuri Drob de soia cu albusuri din: snitele de […]
Salata cu mere, varza si crutoane
Salata cu mere, varza si crutoane din: mere ionatane, varza rosie, ceapa rosie, chimen, branza feta, ulei de măsline, oţet de mere, oţet balsamic, sare, piper alb şi negru, crutoane, miere, unt, vin, usturoi, pătrunjel verde. Ingrediente: 5-6 mere ionatane o varză roşie o ceapă roşie 10 g chimen 200 g brânză feta 3-4 linguriţe ulei de măsline 2 linguriţe oţet de […]
Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara
Prajitura cu mere, biscuiti si scortisoara din: ulei, frojdie, zahar, faina, mere, esenţe de vanilie ( migdale, lămâie, rom, portocale), zahăr vanilat, miere de albine, scorţişoară măcinată, biscuiţi petit beurre (griş), zahăr pudră, ciocolată amăruie. Ingrediente: o cană ulei un cub drojdie o cană şi jumătate apă 2-3 linguri zahăr făină cât cuprinde Pentru umplutură: 1,3 kg mere esenţe de vanilie, […]
Vinete cu susan si cimbru in saramura
Vinete cu susan si cimbru in saramura din: vinete, susan, unt, ulei de măsline, cimbru verde, roşii, sare, piper boabe şi măcinat, usturoi, otet balsamic, soia. Ingrediente: 4 vinete 100 g susan 30 g unt Pentru saramură: 4 linguri ulei de măsline 2 crenguţe cimbru verde 2-3 roşii sare piper boabe şi măcinat 6 căţei usturoi 30 ml oţet […]
Parjoale cu ou si maghiran
Parjoale cu ou si maghiran din: oua, carne tocată de porc, pâine, sare, ulei, usturoi, maghiran, unt, piper, pătrunjel. Ingrediente: 6 ouă 500 g carne tocată de porc 2 felii de pâine sare 50 ml ulei un gălbenuş 5-6 căţei de usturoi un vârf de cuţit maghiran 50 g unt piper o legătură pătrunjel Mod de preparare: Se […]
Reteta zilei: Burger de peste
Burger de peste din: somon, ardei gras, ceapa, mustar dijon, capere, pesmet, marar, maioneza, ulei de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si: File de pastrav cu ierburi aromatice si ardei gras Midii cu sos si foi de dafin Chiftelute de peste cu verdeata si boia Somon cu sos de ardei iute Paste cu scoici […]
Retete Peste (2015)
Retete Peste: Salata de praz cu masline si peste Salata de praz cu masline si peste din: măsline negre, castraveţi muraţi, fir de praz, peşte alb afumat, fulgi de migdale, ulei de măsline. Ingrediente: 50 g măsline negre 4-5 castraveţi muraţi 1 fir de praz… Read more » Chiftele de peste cu patrunjel si sos Chiftele de peste cu patrunjel si […]
Retete delicioase cu Peste (2015)
Retete delicioase cu Peste: Peste la cuptor cu mazare si linte Peste la cuptor cu mazare si linte din: crap, mazăre congelată, linte, ceapă, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un crap de circa 1,5 kg 250 g mazăre congelată 200 g linte o ceapă 2 linguri… Read more » Tocanita delicioasa de peste Tocanita delicioasa de peste din: ulei de […]
How to make Cream of pimiento soup (VIDEO)
Cream of pimiento soup How to make Cream of pimiento soup
Retete delicioase cu Peste
Retete delicioase cu Peste: Tocana de peste cu dovlecel si masline Tocana de peste cu dovlecel si masline din: cod decongelat, dovlecei, ardei graşi, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg cod decongelat 2 dovlecei 2 ardei graşi o ceapă… Read more » File de peste pe pat de legume File de peste pe […]
Retete usoare cu Peste (2015)
Retete usoare cu Peste: Somon cu susan, ghimbir si sos teriyaki Somon cu susan, ghimbir si sos teriyaki din: ulei de susan, sos teriyaki, usturoi, ghimbir proaspăt, coaja si zeama de lamaie, file de somon, ulei de floarea soarelui, seminţe de susan, orez fier, fasole fiarta, lamaie, pătrunjel… Read more » Peste cu mere, legume si rozmarin Peste cu mere, legume si […]
How to make Parmesan creamed spinach (VIDEO)
Parmesan creamed spinach How to make Parmesan creamed spinach
How to make Chocolate cashew scones (VIDEO)
Chocolate cashew scones How to make Chocolate cashew scones
Retete usoare cu Peste
Retete usoare cu Peste: Reteta zilei: Somon pe pat de legume cu sos wasabi Somon pe pat de legume cu sos wasabi din: maioneza, pasta wasabi, ghimbir, usturoi, file de somon, sare de mare, piper, bok choy, varza, ciuperci, ulei de masline, ceapa. Poate… Read more » Reteta zilei: Somon cu sos picant de rosii […]
Desert cu biscuiti, pepene si rodie
Desert cu biscuiti, pepene si rodie din: limetă, biscuiţi cu cremă, caise confiate, kiwi, scorţişoară, pepene verde, rodie. Ingrediente: 4 felii subţiri de limetă doi biscuiţi cu cremă două caise confiate o felie de kiwi 2 batoane de scorţişoară două triunghiuri subţiri de pepene verde câteva boabe de rodie Mod de preparare: Ţineţi caisele confiate în […]
Extract de pasare cu morcov si pastarnac
Extract de pasare cu morcov si pastarnac din: tacâmuri de pasăre, morcov, ceapă, păstârnac, piper boabe, pătrunjel verde, sare. Ingredinte: 4 kg tacâmuri de pasăre 300 g morcov 200 g ceapă întreagă 50 g păstârnac piper boabe pătrunjel verde (buchet) sare Mod de preparare: Toate produsele se pun la fiert într-o oală cu 10 litri […]
Reteta zilei: Supa cu legume si bacon
Supa cu legume si bacon din: ceapa, telina, morcov, usturoi, cartofi, varza, supa de legume, bacon, dafin, piper. Poate te intereseaza si: Supă de legume cu găluşte gustoase Supa de legume cu usturoi Supa de legume cu fidea si verdeata Supa de legume cu carne de carnati si parmezan Supa de legume cu smantana Ingrediente: […]
Salata de taitei cu sunca si ciuperci
Salata de taitei cu sunca si ciuperci din: paste făinoase (tăiţei, dar şifusilli sau rigatone), mazăre din conservă, castraveţi în oţet, ciuperci din conservă sau în stare proaspătă, cremvurşti de vită, şuncă de porc afumată, salată verde, smântână grasă, oua, ulei, muştar iute, zeama de lămâie, sare, piper alb, tarhon, pătrunjel verde. Ingrediente: 800 g paste […]
Cum se prepara Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa (VIDEO)
Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa: Cum se prepara Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa:
Rulada de porc cu caise si sos de mure
Rulada de porc cu caise si sos de mure din: fleică de porc, conopida, caise tari, broccoli, sos de mure, unt, ulei, zeama de lămâie, sare, piper. Ingrediente: 800 g fleică de porc, groasă de 4 degete o conopidă mică 12 caise tari un broccoli sos de mure 100 g unt 100 ml ulei […]
Prajitura cu migdale si scortisoara
Prajitura cu migdale si scortisoara din: amidon de porumb, dzahar, apă, unt topit, ulei de floarea-soarelui, migdale crude, scorţişoară. Ingrediente: 1 pahar de amidon de porumb 2 pahare de zahar 2-3 pahare de apă 2 linguri unt topit 5-6 linguri ulei de floarea-soarelui 2 pahare de migdale crude (fără coajă şi bine mărunţite cu cuţitul) scorţişoară Mod de preparare: Intr-un […]
Cele mai bune Retete cu Peste (2015)
Cele mai bune Retete cu Peste: Reteta zilei: Salata calda cu peste sarat Salata calda cu peste sarat din: salata chinezeasca, cod sarat, piper, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de masline, caju, migdale. Ingrediente: 2 salate chinezesti 1 cana cod sarat 1/2… Read more » Reteta zilei: Mancare de varza murata cu peste Mancare […]
Miel cu prune si ghimbir
Miel cu prune si ghimbir din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, ghimbir, sofran, patiunjel, ulei de masline, prune uscate, miere. Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel 2 cepe 2-3 catei de usturoi 2 linguri de ghimbir dat prin razatoare sofran o tegatura de patiunjel ulei de masline 2 maini de prune uscate o jumatate de cana cu miere […]
Supa cu ficat de pasare si patrunjel
Supa cu ficat de pasare si patrunjel din: ficăţei de pasăre (preferabil de gâscă sau de pui), pâine uscată, ouă, supă din extract de vită, pătrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre (preferabil de gâscă sau de pui) 200 g pâine uscată 13 ouă supă din extract de vită două legături de pătrunjel […]
Retete simple cu peste (2015)
Retete simple cu peste: Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi O reteta de peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt… Read more » Reteta zilei: Rosii umplute cu pasta de […]
Reteta zilei: Sote de cartofi si fasole verde
Sote de cartofi si fasole verde din: cartofi, fasole verde, ulei de masline, usturoi, sare, oregano, piper. Poate te intereseaza si: Sote de mazare si fasole verde cu cimbru Sote de ciuperci cu usturoi Sote de legume cu ciuperci Sote de rinichi Sote de ficat de porc Ingrediente: 1 kg cartofi, cuburi 500gr fasole […]
Sos de hrean cu lamaie
Sos de hrean cu lamaie din: sos alb, oţet de mere, hrean ras, smântână, zeamă de lămâie. Ingrediente: sos alb oţet de mere hrean ras smântână zeamă de lămâie Mod de preparare: Diluăm o cantitate de sos alb cu oţet de mere, în proporţia de unu la doi. Adăugăm hrean ras din belşug, smântână şi zeamă de lămâie. […]
Cele mai bune retete cu Peste
Cele mai bune retete cu Peste: Reteta zilei: Peste la tigaie cu salata de legume coapte Peste la tigaie cu salata de legume coapte din: ceapa, vanata, ardei, ulei de masline, otet sherry, sare de mare, unt, file de biban, piper, fulgi de ardei rosu, suc… Read more » Reteta zilei: Peste la tigaie cu […]
Extract de porc cu morcov si pastarnac
Extract de porc cu morcov si pastarnac din: oase de porc fără măduvă, morcov, ceapă întreagă, păstârnac, piper boabe, pătrunjel verde, sare. Ingrediente: 4 kg oase de porc fără măduvă 300 g morcov 200 g ceapă întreagă 50 g păstârnac piper boabe pătrunjel verde (buchet) sare Mod de preparare: Toate produsele se pun la fiert într-o oală […]
Retete cu peste
Retete cu peste: este cu caise, alune si cuscus Peste cu caise, alune si cuscus din: peşte alb, praz verde, morcov, cuscus, caise uscate, alune de padure, unt, usturoi, coriandru, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g peşte alb 1 fir… Read more » Somon cu sos de smantana si struguri Somon cu sos de smantana si […]
Retete simple cu peste
Retete simple cu peste: Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu Peste in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare. Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de… Read more » Reteta zilei: Peste la cuptor pe pat de fenicul Pește la […]
Reteta zilei: Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar
Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat, condimente pentru dovleac, sare, unt, ulei de canola, lapte batut, ou, galbenus, zahar brun, piure de dovleac, esenta de vanilie, sirop de artar. Poate te intereseaza si: Gogosi cu dulceata de visine Gogoşi cu glazura de ciocolată albă […]
File de peste cu sos de ardei iute
File de peste cu sos de ardei iute din: ardei iute, rosii, usturoi, mustar, ulei, apa, seminte de mustar, curcuma, file de peste, chili, amidon, ulei, coriandru. Ingrediente: 2 ardei iuţi verzi 150 g roşii 2 căţei de usturoi 3 linguri muştar 5 linguri ulei 150 ml apă 1 lingură seminţe de muştar negru 1 […]
Cartofi in crusta de cascaval
Cartofi in crusta de cascaval din: cartofi, cascaval, sare, piper, muraturi. Ingrediente: 750 g cartofi curăţaţi 500 g cascaval piper, sare murături asortate (cepe, ştiuleţi de porumb, castraveţi) Mod de preparare: Cartofii se fierb în apă cu sare cca 20 min. Se păstrează la cald. Se lasă să se topească feliile de caşcaval […]
Mancare de vinete cu rosii si patrunjel
Mancare de vinete cu rosii si patrunjel din: vinete, ceapa, rosii, ulei, patunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete medii 1 ceapă 3 roşii ulei pătrunjel sare piper Mod de preparare: Taie vinetele cubuleţe. Presară deasupra sare şi lasă-le să se scurgă. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cubuleţele de vinete şi […]
Tocana olteneasca cu praz si ciolan afumat
Tocana olteneasca cu praz si ciolan afumat din: cioian afumat fiert, cartofi mici, praz, ardei graşi, pastă de tomate, ardei iute, vin alb, smântână, patrunjel. Ingrediente: bucăţi de cioian afumat fiert 1 kg cartofi mici 1 fir de praz 2 ardei graşi 3 roşii mari 2 linguri cu pastă de tomate 1 ardei iute 1 pahar cu vin alb 200 g […]
Bezele cu kiwi, pepene si lime
Bezele cu kiwi, pepene si lime din: bezele, kiwi, pepene verde, limeta. Ingrediente: 4 bucăţi de bezele (din comerţ) 1 buc. kiwi o felie subţire de pepene verde feliuţe subţiri de limetă Mod de preparare: Curăţaţi şi zdrobiţi uşor bucata de kiwi. Tăiaţi jumătate din felia de pepene, scoateţi miezul şi-l feliaţi fideluţă. Cu imaginaţie şi […]
Frigarui de fructe cu menta
Frigarui de fructe cu menta din: boabe mari de struguri albi, de struguri negri, pepene verde, dulceaţă de fructe de pădure, frunze proaspete de mentă, beţişoare de frigărui. Ingrediente: boabe mari de struguri albi boabe mari de struguri negri sfere mici din miez de pepene verde dulceaţă de fructe de pădure frunze proaspete de mentă beţişoare […]
Fasole scazuta cu ciolan afumat
Fasole scazuta cu ciolan afumat din: ciolan afumat fiert, cârnaţi, fasole fiartă, vin roşu, ceapă, morcov, bulion, foi de dafin, pătrunjel. Ingrediente: bucăţi de ciolan afumat fiert 2-3 cârnaţi 500 g fasole fiartă 1 păhărel cu vin roşu 1 ceapă 1 morcov 1 lingură cu bulion 1 foaie de dafin pătrunjel Mod de preparare: Căleşte ceapa în ulei. Adaugă fasolea fiartă […]
Lichior de macese cu tuica de pere
Lichior de macese cu tuica de pere din: boabe de măceşe, zahăr candel, ţuică de pere, mere sau cireşe. Ingrediente: 500 g boabe de măceşe 1250 kg zahăr candel 1 sticlă de ţuică de pere, mere sau cireşe Mod de preparare: Se spală măceşele, se lasă să se zvânte, se taie în două […]
Salata de naut cu ciolan afumat si scortisoara
Salata de naut cu ciolan afumat si scortisoara din: ciolan afumat fiert, năut fiert, ceapă, morcov, roşii, scorţişoară, pătrunjel, salvie. Ingrediente: bucăţi de ciolan afumat fiert 250 g năut fiert 1 ceapă 1 morcov 2 roşii 2 bucăţi de scorţişoară pătrunjel salvie Mod de preparare: Căleşte ceapa cu morcovul tăiat cubuleţe. Adaugă bucăţile de ciolan şi boabele de năut fiert. Stinge […]
Marmelada de macese
Marmelada de macese din: măceşe, zahăr, apă. Ingrediente: 5 kg măceşe 5 kg zahăr 5 l apă Mod de preparare: Măceşele se culeg toamna, cât mai târziu, ca să fie moi, sau se lasă întinse pe hârtie, 10 zile, după ce se culeg, să li se înmoaie coaja. Se spală bine în apă multă […]
Reteta zilei: Tacos cu pui, sos de legume si sos de iaurt
Tacos cu pui, sos de legume si sos de iaurt din: sare, boia de ardei, oregano, piper, piper rosu, chimen, ulei de masline, pui, lamaie, usturoi, ardei gras, castravete, rosii cherry, ceapa rosie, patrunjel, iaurt degresat, tortilla, branza feta. Poate te intereseaza si: Tacos cu pui si ardei iute Tacos de pui cu chili şi […]
Prajitura caramelizata cu pere si scortisoara
Prajitura caramelizata cu pere si scortisoara din: făină, zahăr, unt, coajă rasă de lămâie, pere, zahăr, zahăr vanilat, unt, nucşoară, scorţişoară. Ingrediente: 250 g făină 50 g zahăr 100 g unt 1 linguriţă coajă rasă de lămâie Pentru umplutură: 5-6 pere tari 100 g zahăr 1 pilculeţ zahăr vanilat 150 g unt 1 praf de nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară măcinaţă Mod […]
Pulpe de pui cu sos de mere si lamaie
Pulpe de pui cu sos de mere si lamaie din: mere, pulpe de pui, lămâie, ulei, pătrunjel, sare, piper, unt, miere. Ingrediente: 6 mere 6 pulpe de pui o lămâie ulei pătrunjel sare piper 200 g unt 4 linguri miere Mod de preparare: Pulpele se spală, se sărează şi se piperează, apoi se pun la marinat […]
Prajitura cu mere, migdale si vanilie
Prajitura cu mere, migdale si vanilie din: mere, oua, zahar, ulei, faina, fulgi de migdale, esenta de vanilie, zahar pudra. Ingrediente: 6 mere mari 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri ulei 1 cana faina 30 g fulgi migdale 1 esenta de vanilie zahar pudra pentru decor Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu […]
Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume
Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume din: fasole, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei, ceapa, ulei, sare, pasta de rosii, bors, leustean verde. Ingrediente: 2 cani de fasole cu bob mic 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 ardei tocat 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingurita sare 3 linguri […]
Rechin cu bame in sos tomat
Rechin cu bame in sos tomat din: fileuri de rechin, bame, ulei, ceapa, usturoi, ardei gras, bulion sau suc de roşii, zeamă de oase, verdeata, oregano, oţet, vin roşu, sare, piper. Ingrediente: 600 g fileuri de rechin 500 g bame 4 linguri ulei 2 cepe 4 căţei de usturoi 2 ardei graşi 3 linguri bulion sau suc de roşii […]
Retete de Chiftele (2015)
Retete de Chiftele: Chiftele cu masline si ardei gras Chiftele cu masline si ardei gras din: carne tocată de vită, ardei gras roşu, rosii, sos pesto, muguri de pin, măsline negre, sare, piper, cartofi, legume. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită un ardei… Read more » Chiftele de pui cu cartof si cascaval Chiftele de pui cu cartof si […]
Reteta zilei: Supa de vita cu orz si fasole
Supa de vita cu orz si fasole din: ulei de masline, faina, supa de vita, pasta de peste, dafin, cuburi concentrat, orz, morcov, cartofi, ceapa, usturoi, fasole, mazare, porumb, cimbru, piper, sare. Poate te intereseaza si: Supa de vita cu dovleac si cartofi dulci Supa de vita cu orez Supa de vita cu legume si […]
Placinta cu struguri si nuci
Placinta cu struguri si nuci din: oua, faina, zahar, unt, lapte, struguri rosii si albi, zahar vanilat, nuci, zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 200 g faina 80 g zahar 180 g unt 30 ml lapte 300 g struguri rosii si albi 1 pachet zahar vanilat 100 g nuci zahar pudra pentru decor Mod de preparare: Separi galbenusurile de albusuri. Amesteci faina […]
Cum se prepara Oua cu castraveti (VIDEO)
Oua cu castraveti: Cum se prepara Oua cu castraveti: