Pâine
cu măsline si ardei iute din: faina, drojdie, apa, unt, sare, masline,
ardei iute, ardei capia, ceapa, ulei de masline, piper, patrunjel,
cascaval, branza de vaci, marar. Ingrediente: 500…
Chec
delicios cu nuci din: faina, zahar, ulei, nuca, cacao, oua, praf de
copt, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr
100 ml ulei 300…
Paste
cu dovlecei, ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, dovlecel, ulei
de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g
papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50…
Gulii
cu fructe de mare din: gulii, amestec de fructe de mare, ulei de
masline, usturoi, gorgonzola, vin, smantana, boabe de porumb, marar,
sare, chili, piper. Ingrediente: 6 gulii 400…
Briose
delicioase cu ciocolata din: faina, iaurt, zahar, cacao, ciocolata,
praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 200 g iaurt 150 g zahăr 20 g
cacao 300 g ciocolată 1…
Cocktail
de creveti cu lamaie: creveti, patrunjel, lamaie, sos ketchup, hrean,
zahar, sare, piper, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi.
Ingrediente: 16-24 creveti medii sau mari, decorticati, fierti patrunjel
si…
Rosii
cu usturoi din: rosii, usturoi, frunze de dafin, frunze de vita de
vita, seminte de mustar, frunze de visin, sare grunjoasa, otet, piper
boabe. Ingrediente: 2 kg rosii din…
Chiftelute
cu paste si sos de rosii din: carne de porc, usturoi, piper negru,
oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin alb, busuioc, fulgi
de ardei rosu, parmezan,…
Ciuperci
cu oua si rosii din: ciuperci, oua de prepelita, patrunjel, salata
verde, rosii cherry, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci 8 oua de
prepelita patrunjel salata verde rosii cherry…
Paste
cu rosii cherry, sardine si masline verzi din: spaghete, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii cherry, sardine, masline verzi, capere si
frunze de patrunjel. Ingrediente: 100 g spaghete 1…
Omleta
cu ficatei de pasare din: ficatei de pasare, oua, faina, sare, piper
macinat, lapte, ulei, unt, verdeata, rosii. Ingrediente: 6-10 ficatei de
pasare 6 oua 1 lingurita cu faina…
Păstăi
de fasole cu mărar din: fasole pastai, usturoi, marar verde, boabe de
piper negru, seminte de mustar, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg fasole
pastai 2 capatani de usturoi un…
Pulpă
de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde din: pulpa de miel,
ciuperci, ceapa verde, patrunjel, ou, lamaie, ulei, supa de legume,
sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel…
Mâncărică
picantă cu vită din: cartofi, mrocovi, ceapa, ardei iute, telina,
vanata, rosii cherry, carne de vita, masline, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi. Ingrediente: 4…
Gogonele
murate din: gogonele, otet, apa, zahar, sare, seminte de marar, boabe
de piper, usturoi, frunze de dafin. Ingrediente: 2-4 kilograme de
gogonele 2 cani otet 2 cani apa…
Dovlecei
cu carne tocata de vita din: dovlecei, carne tocata de vita, orez,
rosii, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei medii
400 g carne tocata de vita 50…
Sos
de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper,
sare. Ingrediente: 10 kg rosii 5 kg ardei (gogosar si capia) 1 crenguta
de cimbru 100 gr…
Castraveti
murati din: castraveti, sare, zahar, otet, rondele de morcov, rondele
de ceapa. Ingrediente: 4 borcane de 720 ml 1,4 kg de castarveti (350
g/borcan) 100 g sare (25 g/borcan)…
Salata
cu ceapa rosie, masline si bacon afumat din: ceapa rosie, ulei de
masline, mazare, otet de vin, mustar Dijon, bacon afumat, paine, salata
verde. Ingrediente: 1 ceapa rosie, taiata…
Supa
de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc din: morcovi, pastarnac,
ceapa, ghimbir, unt, zahar brun, supa de pui, sare, piper, smantana,
busuioc. Ingrediente: 350 g morcovi curatati si taiati…
Briose
delicioase cu afine din: unt, zahar, faina, lapte, afine, oua, praf de
copt, zahar vanilat. Ingrediente: 120 g unt 150 g zahăr 200 g făină 50
ml lapte 200…
Chec
cu branza din: margarina, zahar, oua, branza de vaci, lamaie, stafide,
sare, faina, vanilie, zahar farin. Ingrediente: 150 g margarina 1 pahar
cu zahar 3 oua 200 g branza…
Foitaj
cu piept de pui si ceapa rosie din: foitaj, piept de pui, ceapa rosie,
cimbru verde, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g
aluat foitaj 400 g…
Castraveti
murati in otet balsamic din: castraveti, otet, apa, otet balsamic,
zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric.
Ingrediente: 4 castraveți 1 ceasca oțet 1 cana apa…
Ardei
umpluti cu piept de pui din: ardei, piept de pui, ceapa, orez, seminte
de dovleac, ulei, supa de legume, rosii, zaharina, piper, cimbru, sare,
marar, iaurt. Ingrediente: 8 ardei…
Budinca
cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale din: gris, branza de vaci,
unt, zahar, lapte, oua, cirese, fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g
griș 200 g brânză…
Vin
cu portocale si miere din: vin alb, portocale, miere. Ingrediente: 400
ml vin alb-dulce 2 portocale 2 lingurițe de miere Mod de preparare: Se
pune vinul la fiert.…
Rulada
din muschi de porc cu gogosari din: muschi de porc, gogosari, ceapa,
ghimbir, ou, pesmet, patrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente:
1,5 kg muschi de porc (bucata intreaga) 2-3…
Bruschete
cu ciuperci si usturoi din: ciuperci, unt, ulei de masline, usturoi,
paine prajita, patrunjel. Ingrediente: ciuperci unt ulei de masline
usturoi paine prajita patrunjel Mod de preparare: Feliază…
Retete video: Cum se prepara rulouri de vinete cu rosii calite si busuioc
Salata
de ananas cu lapte de cocos din: ananas, portocale, capsuni, struguri,
iaurt, lapte de cocos, esenta de vanilie, nuca de cocos. Ingrediente: 1
ananas proaspat o portocala 1…
Biftec
tartar cu boia din: muschi de vita, galbenusuri, ceapa, sare, piper,
boia iute, paine, unt, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g muschi de
vita tocat fin 4 galbenusuri 1 ceapa…
Budincă
de paste cu portocale din: macaroane, branza de vaci, telemea desarata,
zahar tos, oua, zahar vanilinat, esenta de rom, scortisoara,
Salata
din arpacas, ciuperci si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
arpacas, supa de legume, frunze de spanac, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa…
Cuscus
cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry din: cuscus, praz,
usturoi, ardei gras, dovlecei, rosii uscate, pudra de curry, oregano,
sare, piper, ulei de masline, scortisoara, nucsoara,…
Dovlecei
cu brânză şi ierburi din: dovlecei, cartofi, branza telemea, branza de
vaci, smantana, oua, patrunjel verde, oregano, unt, sare, piper.
Ingrediente: 4 dovlecei (zucchini) 4 cartofi 200 g branza…
Cocktail
cu vin si fructe din: vin roze, portocala, lamaie, menta, miere.
Ingrediente: 400 ml vin roze 1 portocală 1 lămâie mentă miere Mod de
preparare: Se toarnă vinul…
Orez
cu piept de pui şi legume din: orez, fasole verde, dovlecel, morcovi,
ardei gras, piept d epui, usturoi, scortisoara, sos de soia, sare,
piper, ulei, marar, lapte de cocos.…
Cartofi
cu bacon si broccoli din: cartofi, bacon, smantana, broccoli, sare,
piper. Ingrediente: 8 cartofi 200 g bacon 240 ml smantana maturata
broccoli sare piper pentru creme fraiche: 240 ml…
Andive
in sos de branza din: andive, sunca, cascaval, smantana dulce, unt,
sare. Ingrediente: 6 andive 6 felii de sunca 200 g cascaval 200 ml
smantana dulce 50 g unt…
Bruschete
cu mozzarella, pesto si rucola din: paine prajita, mozzarella, rucola,
parmezan, pesto. Ingrediente: paine prajita mozzarella rucola parmezan
pesto Mod de preparare: Pune pe 4 felii de pâine…
Budinca
de cartofi cu branza din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, faina
de grau integrala, smantana, sare, piper cayenne, branza, branza
cheddar, boia de ardei. Ingrediente: 4 cupe…
Supa
cu galuste de peste din: peste, morcov, telina, ardei gras, praz,
mazare, ciuperci, orez, oua, cartofi, ulei, ceapa, rosii, sare, piper,
patrunjel, faina, suc de lamaie. Ingrediente: 500 g…
Roşii
la cuptor cu piure din: rosii, conopida, miez de nuca, migdale, ceapa,
usturoi, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc,
smantana, ardei copti. Ingrediente: un kilogram rosii un…
Smoothie
de verdeata cu lamaie din: apa, patrunjel, marar, lamaie, zahar.
Ingrediente: 100 ml apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lămâie 2
lingurițe zahăr Mod de preparare:…
Calamar
umplut în sos de roşii din: calamari, ton, ceapa verde, rosii uscate,
capere, pesmet, rosii cherry, vin alb, ou, unt, usturoi, ulei, sare.
Ingrediente: 4 calamari mari sau 12…
Dovlecei
cu ton din: dovlecei, sos de rosii, mozzarella, ton, ulei, usturoi,
faina, unt, nucsoara, patrunjel, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg
dovlecei 350 g sos de rosii 200 g mozzarella…
Bruschete
cu rosii si ansoa din: rosie, fileuri de ansoa, usturoi, masline negre,
capere, ulei de masline, paine prajita. Ingrediente: 1 rosie bine
coapte 3 fileuri de ansoa 2 catei…
Castraveti
murati cu usturoi si marar din: castraveti, otet de mere, apa, sare,
usturoi, fulgi de ardei, marar, condimente. Ingrediente: 2 kg de
castraveti 1 3/4 cana otet de…
Cremă
de somon cu creveti din: crema de branza, creveti decorticati, somon
afumat, ardei capia, ceapa verde, mustar, marar, boia dulce, ulei, sare.
Ingrediente: 200 g crema de branza 200…
Smoothie
de sfecla rosie si morcovi din: sfecla rosie, morcovi. Ingrediente: 2
sfecle roșii mici 2 morcovi Mod de preparare: Se curăță și se spală
legumele. Se taie…
Conopida
imbracata din: conopida, sare, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper,
oua, pesmet, legume de sezon. Ingrediente: 1 conopida mijlocie 2 linguri
cu sare 1/2 lamaie 4-6 tije de patrunjel 2…
Ciorba
falsa de burta cu pleurotus din: bureti pleurotus, morcov, patrunjel,
telina, ceapa, usturoi, suc de lamaie, smantana de soia, foaie de dafin,
boabe de piper, concentrat de zarzavat, ulei,…
Piept
de pui cu ceapa si sos de rosii din: piept de pui, ulei, suc de rosii,
rosii, ceapa, condimente. Ingrediente: 4 bucati mici de piept de pui 200
ml…
Crochete
de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, oua, ceapa, usturoi,
patrunjel verde, sare, piper macinat, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 1
conopida mare 1 1/4 kg cartofi 3 oua 1…
Gnocchi
cu usturoi, pancetta afumata si spanac din: gnocchi, usturoi, ulei de
masline, smantana, nucsoara, pancetta afumata, spanac, coaja de lamaie,
parmezan, seminte de pin. Ingrediente: 500 g gnocchi 1…
Suc
de castraveti din: castraveti, lamaie, frunze de patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 2 castraveți ½ lămâie frunze de pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Se decojesc castraveții. Se taie…
Fasole
verde murata din: fasole verde, usturoi, marar, ardei chili, piper,
apa, otet, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 catei de usturoi 1
lingurita de marar uscat 2…
Rulouri
cu somon, kaizer si brânză din: kaizer, somon afumat, vin, rosii,
marar, ulei, sare. Ingrediente: 200 g kaizer 100 g somon afumat 400 g
gorgonzola 100 ml vin alb…
Salată
de creveţi cu mango si ceapa verde din: fructe de mango, ceapa verde,
zeama de lime, sos de peste, zahar, usturoi, ardei iute, creveti, frunze
de salata, lamaie, sare,…
Biscuiţi
cu lămâie si cimbru din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, piper,
cimbru uscat, zahar, seminte de susan, seminte de in, unt, zeama de
lamaie, lapte, mustar. Ingrediente: 225 g…
Paste
cu dovlecei la cuptor din: paste, pesto din busuioc, creme fraiche,
dovlecei, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 400 g de paste
(rigatoni, farfalla sau macaroni) 190 g de pesto…
Smoothie
de piersici cu miere din: piersici, miere. Ingrediente: 6 piersici 1
linguriță miere Mod de preparare: Se decojesc piersicile, se taie
cuburi și se pun în blender…
Exista
trei mari varietăţi de cicoare, dar cea mai comună este Witloof, sau
cicoarea belgiană. Are un cap compact şi alungit, numit chicon, care
poate fi gătit sau servit în…
Colesterolul
ridicat dă bătăi de cap multor români, iar bolile cardiovasculare rămân
principala cauză de mortalitate în România. Pe lângă tratamentul
medicamentos, cei cu probleme trebuie să fie atenţi şi…
Muşeţelul
roman se plantează de obicei pe peluză şi emană un miros liniştitor în
serile de vară. Cel sălbatic se foloseşte mai mult ca plantă medicinală,
Artrita
se defineşte ca fiind o inflamaţie a unei articulaţii. Este o eroziune,
o deteriorare treptată a cartilajului care acoperă osul unei
articulaţii ce începe să se uzeze. Apare odată…
Gălbenelele
pot fi folosite în cosmetică, în medicină, ca vopsea pentru haine şi în
bucătărie. Vechii egipteni îi venerau proprietăţile tămăduitoare, iar
perşii şi grecii din Antichitate ornau mâncarea cu…
De
la calciu sau magneziu până la potasiu sau vitamina C, o serie de
nutrienţi sunt necesari corpului pentru o rezistenţă bună a oaselor.
Totuşi, cel mai important este să…
Piersici
coapte cu mascarpone si miere din: piersici, ulei, mascarpone, miere.
Ingrediente: 5 piersici, taiate jumatati, fara samburi ulei 1 cutie
crema mascarpone miere Mod de preparare:…
Papricas
de vita cu taitei din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa,
rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei,
patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 500 g…
Gulas
de pasare cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina,
pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 500 g piept de
pasare 250 g praz…
Colţunaşi
cu şuncă si ciuperci din: faina, oua, sunca, ciuperci, ardei capia,
rozmarin, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, miez de
nuca, migdale. Ingrediente: 300 g faina 3…
Dovlecei
cu carne de vită si usturoi din: carne de vita, dovlecei, ulei, ceapa,
vin, faina, rosii, usturoi, pasta de tomate, marar, smantana, piper,
sare. Ingrediente: 500 g carne de…
Prajitura
cu miez de nuca si merisoare din: faina integrala de grau, faina, praf
de copt, zahar brun, margarina, sirop de artar, ou, ulei de migdale,
margarina, zahar brun, miez…
Crap
cu sos de soia si miere din: fileuri de crap, miere, sos de soia, ulei,
lamaie, portocala, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de crap 3
linguri miere 2 linguri…
Drob
cu ciuperci umplute din: carne tocata amestec, oua, morcovi, gris,
paine, lapte, ceapa verde, patrunjel, margarina, pesmet, ciuperci,
mazare, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4…
Supă
cremă de berbecuţ din: carne de berbecut, morcov, radacina de
patrunjel, telina, ceapa, galbenusuri, smantana, sare. Ingrediente: 700 g
carne de berbecut 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1…
Minitort
cu nuci din: oua, sare, zahar, unt, faina, miez de nuca, zahar, sare,
unt, whiskey. Ingrediente: aluat: 5 oua sare 115 g zahar 60 g unt 100 g
faina…
Sandwich
cu friptura de vita si ceapa crocanta din: maioneza, smantana, hrean,
miere, mustar dijon, sare, piper, lapte, ulei vegetal, faina, ardei
iute, boia de ardei iute, chifle, branza cheddar, friptura…
Salata
de telina cruda cu fructe din: telina, mere, morcov, agrise, visine,
busuioc, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 2 teline 2 mere 1 morcov 1
cana cu agrise, mure sau afine…
Tarta
cu pui si ciuperci din: aluat, piept de pui, dovlecel, ciuperci, ceapa,
usturoi, branza de vaci, seminte de susan, oua, piper, sare.
Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 1…
Broccoli
pane din: broccoli, oua, faina, parmezan, ulei, sare. Ingrediente: 500 g
broccoli 2 oua 6 linguri cu faina 1 lingurita cu parmezan ulei sare
Mod de preparare: Pune…
Paste
orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta din: ulei vegetal, ceapa
rosie, sfecla rosie, paste orzo, supa, marar, branza feta. Ingrediente:
ulei vegetal 1 ceapa rosie, tocata 250…
Chiftelute
cu crab din: ulei de masline, ceapa verde, carne de crab, ou, maioneza,
faina de mustar, biscuiti sarati, boia iute, praf de usturoi,
scortisoara, nucsoara, sare, piper, pesmet. Ingrediente:…
Suc
de sfecla rosie din: sfecla rosie. Ingrediente: 4 sfecle roșii (mici și
cu coaja netedă) Mod de preparare: Se curăță sfecla și se taie
cuburi. Se storc…
Castraveti
murati in saramura din: castraveti, seminte de coriandru, seminte de
mustar, boabe de piper negru, marar, frunze de dafin, usturoi, sare,
apa. Ingrediente: 5 castraveți 1/2 lingurita seminte…
Negresa
cu nuca de cocos din: unt, zahar, zahar vanilinat, faina, oua, cacao,
praf de copt, dulceata, nuca de cocos, unt. Ingrediente: 250 g unt sau
margarina 300 g zahar…
Spaghete
cu pesto si parmezan din: spaghete, spanac, mazare, busuioc, pesto,
smantana, parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 100 g spanac tanar
mazare congelata 1 legatura mica de busuioc, frunzele culese…
Portofele
cu pasta de masline din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, sare,
masline, usturoi, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat:
400 g faina 20 g drojdie 250 ml…
Coaste
picante din: coaste de porc, rosii, vin rosu, zahar, seminte de susan,
otet balsamic, ulei, usturoi, oregano, cimbru, ardei iute, frunze de
dafin, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg coaste…
Risotto
cu creveti din: creveti, supa de pui, vin alb, unt, usturoi, fulgi de
ardei iute, ceapa, orez, patrunjel. Ingrediente: 300 g creveti
decorticati sau cozi de creveti 5 cani…
Plăcintă
cu cremă de alune din: foietaj, alune, zahar tos, oua, unt, coniac,
sare. Ingrediente: 500 g foietaj 150 g alune 100 g zahar tos 3 oua 100 g
unt…
Tarta
cu oua, kaizer si cascaval din: oua, smantana, kaizer, cascaval,
patrunjel, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou, sare, rozmarin,
ulei. Ingrediente: 6 oua 250 g smantana 200 g…
Chiftele
cu sos de migdale din: amestec de carne tocata, paine, ceapa, ou,
usturoi, patrunjel, sare, piper, migdale, ulei, unt, smantana, nucsoara,
sare. Ingrediente: 700 g amestec de carne tocata…
Muraturi
asortate din: otet, zahar tos, sare, castarveti, ceapa rosie, boabe de
piper, marar. Ingrediente: 1 2/3 cana otet 2/3 ceasca + 2 linguri de
zahar tos 1/2 lingurita…
Lasagna
cu carnati de porc, ciuperci si rosii din: ulei de masline, carnati de
porc, usturoi, ciuperci, cimbru, pasta de rosii uscate, rosii cherry,
creme fraiche, mustar dijon, branza cheddar,…
Smoothie
de portocale si kiwi din: portocale, kiw. Ingrediente: 4 portocale 2
kiwi Mod de preparare: Se curăță și se spală fructele. Se storc
portocalele. Sucul obținut se…
Prajitura
cu fructe, marmorata din: oua, faina, praf de copt, zahar, unt, esenta
de vanilie, cacao, lapte integral, sare, nectarine, fructe
Paste
la cuptor cu branza Cheddar si parmezan din: dovleac, ulei de masline,
paste scurste, unt, faina, pudra de mustar, lapte, branza cheddar,
parmezan. Ingrediente: 1 dovleac mare, curatat de…
Fiind
o plantă cunoscută bucătarilor, se crede că limba-mieiului înveseleşte
şi inspiră curaj. Reputaţia ei de a „ridica moralul” datează de pe
vremea lui John Gerard, care a inclus-o în…
Biscuiti
spritati cu lamaie din: unt, zahar, zahar pudra cu aroma de vanilie,
oua, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar
vanilinat, faina. Ingrediente: 300 g unt…
Germanii
şi danezii folosesc hreanul într-un sos pentru peşte, în timp ce în
Marea Britanie e asociat cu tradiţionala carne de vită prăjită şi cu
budinca de Yorkshire. Hreanul are…
Deşi
nu e prea aromat, tarhonul are o uşoară aromă de piper, cu o urmă vagă
de anason. Nu se ştie de unde provine, dar probabil că e originar din…
Cum
toamna bate la usa, a venit momentul sa-ti schimbi un pic meniul
zilnic! Este important sa incluzi in alimentatia ta fructe si legume de
sezon, care sa-ti asigure o…
Prajitura
cu ciocolata si caramel din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt,
zahar brun, ou, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, caramel.
Ingrediente: 1 2/3 cani faina 3/4 lingurita…
Pulpa
de berbec cu rosii umplute din: pulpa de berbec, vin rosu, morcov,
radacina de patrunjel, ceapa, peste afumat, sunca, cimbru, unt, supa de
legume, faina, bulion, rosii, spanac, orez,…
Tarta
cu rosii, parmezan si busuioc din: faina, lapte, drojdie, miere,
parmezan, galbenus, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g faina 300 ml lapte 10 g drojdie…
Tocanita
de conopida cu masline din: conopida, pulpa de rosii, masline, ceapa,
ardei gras, praz, vin alb, praf de usturoi, sare, piper, ulei,
patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare 400 g…
Tort
de nuci cu fructe din: miez de nuca, unt, miere, oua, faina, praf de
copt, cacao pudra, foite de gelatina, portocale, unt, galbenusuri,
mascarpone, lichior de portocale. Ingrediente: aluat:…
Pui
in sos de smantana din: pui, ceapa, morcov, telina, ardei gras,
radacina de patrunjel, sos de rosii, faina, unt, smantana, rozmarin,
sare, piper. Ingrediente: 1 pui potrivit 1 ceapa…
Chec
cu masline si gogosari din: oua, faina, gris, masline negre, gogosari
murati, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 linguri cu faina 4
linguri cu gris 100 g masline…
Suc
de mar si morcov din: morcovi, mere. Ingrediente: 6 morcovi 2 mere
Mod de preparare: Se curăță morcovii și merele. Se taie bucăți mici și
se…
Fusecuri
cu mac din: faina, zahar, zahar vanilinat, seminte de mac, ou, unt,
dulceata. Ingrediente: 2 cani faina 1 cana zahar 1 plic zahar vanilinat 2
linguri seminte de mac…
Creveţi
fripţi cu sos de unt şi usturoi din: creveti, usturoi, sare, piper,
zeama de lime, ulei de masline, unt, sos worcestershire, suc de lamaie,
hot sauce, usturoi, sare. Ingrediente:…
Smoothie
de pepene cu menta din: pepene, frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene
frunze de mentă Mod de preparare: Se taie pepenele felii și se scot
toți sâmburii.…
Placinta
aromata cu prune din: faina, faina de migdale, zahar, unt, apa, iaurt,
esenta de migdale, prune, unt, faina, zahar, cimbru, ou. Ingrediente:
pentru aluat: 150 g faina 40 g…
Vita
Sichuan din: carne de vita, supa de pui, otet de orez, ulei de chili,
telina, praz, sos chili, sos de soia, amidon de porumb. Ingrediente: 1
bucata carne…
Smoothie
de capsune din: capsune, frisca, frunze de menta. Ingrediente: 500 g
căpșune 200 g frișcă frunze de mentă Mod de preparare: Se mixează
fructele în blender. Se adaugă…
Prajitura
rapida cu prune din: faina, zahar, praf de copt, oua, zahar vanilinat,
smantana, faina cu migdale, prune, unt. Ingrediente: 200 g faina 80 g
zahar un plic praf de…
Salata
picanta cu cartofi si kaizer din: cartofi, kaizer, ceapa verde, sare,
smantana, usturoi, ulei, marar. Ingrediente: 5-6 cartofi 300 g kaizer 1
legatura de ceapa verde sare pentru sos:…
Ciuperci
umplute cu ceapa verde si rosii din: ciuperci, ceapa, rosii, seminte de
marar, piper, unt, branza. Ingrediente: 15-16 ciuperci maricele 2-3
cepe potrivite (sau 4-5 fire de ceapa verde)…
Chec
aperitiv cu suc de rosii din: faina, oua, margarina, cascaval, rosii,
ciuperci, praf de copt, vin rosu, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g
faina 4 oua 200 g margarina 150…
O
reteta delicioasa de salata cu: peste, cartofi, rosii, salata verde,
ardei gras, lamaie, ulei, patrunjel. Ingrediente: 150 g peşte fiert (de
apă dulce) 3-4 felii cartofi 3-4 felii roşii…
Supa
de broccoli cu branza si cascaval din: ceapa, morcovi, ulei de masline,
faina de grau, lapte, smantana, supa de pui, piper cayenne, nucsoara,
sare, piper, branza cheddar, cascaval, broccoli.…
Sepii
cu umplutură picantă din: apa, orez alb, sepii, stafide, seminte de
pin, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de masline,
rosii, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute,…
Prajitura
cu prune si mar din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, mere,
prune, unt. Ingrediente: 5 oua 10 lingurita cu zahar 5-6 linguri cu ulei
8-9 linguri cu…
O
reteta delicioasa de sarlota cu: faina, unt, smantana, sare, zahar
pudra, oua, lapte, zahar vanilat, gelatina, frisca, kiwi, portocala,
cirese confiate, topping de ciocolata. Ingrediente foi: 300 g făină…
O
reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, rosii, sare, masline
negre, telemea, ceapa, otet, apa, concentrat de legume, zahar, ulei.
Ingrediente: 600 g fasole verde 500 g roşii mici…
Chec
aperitiv cu seminte din: oua, faina, telemea de oaie, lapte, ulei, praf
de copt, cascaval, seminte de dovleac, rosii, ardei gras, sare, piper.
Ingrediente: 6 oua 200 g faina…
Smoothie
cu afine din: frisca, afine. Ingrediente: 400 g frișcă 100 g afine
Mod de preparare: Se spală fructele. Se păstrează câtevă pentru decor
iar restul se pun…
Chec
simplu din: cartofi, oua, sare, zahar, nuci, cacao, lamaie, zahar
vanilinat, zahar de copt, unt. Ingrediente: 600 g cartofi 5 oua 1 praf
de sare