Meniuri si retete culinare de Craciun
Vita cu prune uscate
Vita cu prune uscate din: pulpa de vita, prune uscate, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 20 g prune uscate 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 ml vin rosu rozmarin ulei sare Mod de preparare: Taie pulpa in bucati lungi si subtiri. Bate bucatile de…Read more »
Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha
Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha din: bacon, carnati, castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si unt. Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de Sriracha 2 linguri de sos teriyaki…Read more »
Aperitiv cu branza
Aperitiv cu branza din: sunca de praga, ficat de pui, unt, ceapa, telemea, branza de burduf, alune de padure, ceapa verde, branza topita, sare, piper, cimbru, rozmarin si gelatina. Ingrediente: 8 felii sunca de Praga 500 g ficat de pui 100 g unt 2 cepe 250 g telemea grasa 200 g branza de burduf 100…Read more »
Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic
Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic din: lapte de soia, sare, gris, zahar, zahar vanilat, oua, piersici, margarina si fistic. Ingrediente: 1 l lapte soia sare 250 g gris 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 1 cutie(850 ml) piersici 2 linguri margarina 2 linguri fistic taiat marunt Mod de preparare:…Read more »
Pui la tavă cu rosii si sos
Pui la tavă cu rosii si sos din: pulpe de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, cartofi, rozmarin, ulei de masline, supa, usturoi verde si sos de rosii cu branza. Ingrediente: 2 pulpe de pui sare piper 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g cartofi 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de masline 200…Read more »
Fasole verde cu usturoi
Garnituri: Fasole verde cu usturoi din: fasole verde, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 300 g fasole verde, decongelata 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline Mod de preparare: Firbe fasolea in apa clocotita timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Apoi scurge-o si las-o putin deoparte. Intre timp, tumeneste usor usturoiul…Read more »
Retete de sarbatori: Pastrav umplut
Pastrav umplut din: pastrav, masline, usturoi, apa, rosie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: doua bucati de pastrav 100 grame de masline verzi si negre doi catei de usturoi o ceapa de apa o rosie ulei de masline sare piper Mod de preparare: Curatati pestele de solzi, indepartati branhiile de la nivelul capului…Read more »
Pui cu ciuperci învelit în felii de şuncă
Pui cu ciuperci învelit în felii de şuncă din: file din piept de pui, ciuperci, salvie, ceapa, ulei, crema de branza, ou, pesmet, sare, piper, sunca afumata, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucati file din piept de pui (a 160 g) 500 g ciuperci champignon 5 fire salvie 2 cepe 2 linguri ulei 2 linguri…Read more »
Friptura de vita cu cimbru si sos
Friptura de vita cu cimbru si sos din: piper, boabe de mustar, seminte de fenicul, muschi de vita, ulei de masline, mustar cu boabe, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, amidon, supa de vita, jeleu de coacaze si vin rosu. Ingrediente: 2 linguri boabe mixte de piper 2 linguri boabe de mustar 2 lingurite seminte…Read more »
Cocktail Tiebreaker
Cocktail Tiebreaker din: banana, bautura din fructe tropicale si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 banana 1 sticla de bautura din fructe tropicale 1 lingura zeama de lamaie Mod de preparare: Facem piure din banana si mixam bine cu bautura din fructe tropicale si cu zeama de lamaie.Read more »
Salata de hering si cartofi
Salata de hering si cartofi din: hering marinat, cartofi, ceapa, oua, grepfrut, maioneza, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 250 g hering marinat 3 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 2 oua fierte tari 1/2 grepfrut 2 linguri maioneza 1 praf de nucsoara macinata sare piper Mod de preparare: Cureţi de coajă cartofii fierţi, îi…Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu castravete si votca
Cocktail cu castravete si votca din: votca, castravete, sirop de porumb, apa, gheata si castraveti. Ingrediente: 1 cana votca 1 castravete, feliat 1/3 ceasca de sirop de porumb 2 cutii de apa gazoasa 2 cesti de gheata zdrobita Bastoane castraveti, pentru ornat Mod de preparare: Se înmoaie feliile de castravete in votca timp de…Read more »
Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere
Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere din: capere, ceapa, rosie, smantana, iaurt, suc de lamaie, sare, piper, cartofi, friptura, unt, piper cayenne si sos pesto. Ingrediente: 2 linguri capere 1 ceapa 1 rosie 100 g smantana dulce 150 g iaurt slab 1-2 linguri suc de lamaie sare piper 800 g cartofi 4…Read more »
Cotlet in aluat
Cotlet in aluat din: cotlet de porc, aluat, zeama de varza, usturoi, mustar, ou, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 1 foaie aluat de foitaj 2 l zeama de varza 1 capatana de usturoi 1 lingura cu mustar 1 ou cimbru ulei piper Mod de preparare: Fierbe cotletul în zeamă…Read more »
Roşii umplute cu spanac
Roşii umplute cu spanac din: rosii, spanac, mustar, cas, oua, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 roşii mari cărnoase 400 g spanac proaspăt 1 lingură de muştar fin 150 g caş proaspăt 2 ouă sare şi piper un pic de nucşoară rasă Mod de preparare: Spălaţi spanacul şi gătiţi-l 10 min. la aburi. Pt.…Read more »
Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor
Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor din: cartofi, lamai, pui, sare, piper, usturoi, scortisoara, salvie, unt, rozmarin si vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi 2 lamai 1 pui (circa 1,5 kg) sare piper 10 catei de usturoi 1/2 baton de scortisoara 1/2 legatura salvie 3 linguri unt 2 fire de rozmarin 150 ml…Read more »
Retete de sarbatori: Salata cu creveti
Salata cu creveti din: grepfruturi, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, marar, creveti, castravete, ceapa, frunze de salata, rucola si seminte de rodie. Ingrediente: 2 grepfruturi, coaja rasa si zeama de la 1 grepfrut si miezul rupt in segmente de la celalalt 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet de vin rosu…Read more »
Pulpe picante cu orez si legume
Pulpe picante cu orez si legume din: pulpe de pui, cimbru, usturoi, miere, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, orez, curcuma, rosii cherry, spanac, masline si stafide. Ingrediente: 4 pulpe de pui (circa 180 g) 4 fire de cimbru 1 catel de usturoi 1 lingura miere 2 linguri suc de lamaie 3 linguri…Read more »
Piept de curcan cu sos de portocală
Piept de curcan cu sos de portocală din: piept de curcan, sare, piper, prune, ulei, portocale, piper verde marinat, ceapa, zahar, carne de pasare, marmelada de portocale si unt. Ingrediente: 800 g piept de curcan sare piper 150 g prune fara samburi 3 linguri ulei 3 portocale 1 lingura piper verde marinat 4 cepe frantuzesti…Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac
Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac din: piept de pui, unt, ulei de masline, vin, suc de lamaie, usturoi, ceapa, spanac, bacon, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de
Cartofi cu ierburi aromate
Cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, frunze de dafin, coaja de lamaie si supa de pui. Ingrediente: 1,5 cartofi fainosi, curatati 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobiti 3 fire de cimbru 2 crengute de rozmarin 3 frunze de dafin coaja de la 1 lamaie, taiata…Read more »
Pizza cu legume şi carne tocata
Pizza cu legume şi carne tocata din: chifla, rosii, ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, usturoi, mozzarella, carne tocata, oua, cimbru si oregano. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 4 rosii cate un ardei gras rosu, verde, galben 2 cepe rosii 2 linguri ulei de masline sare piper 2 catei de usturoi 100 g…Read more »
Chifteluţe în sos de capere
Chifteluţe în sos de capere din: ceapa, ansoa, unt, paine, coaja de lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, carne tocata, faina, supa, smantana, galbenus, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 2 cepe 4 ansoa marinate 4 linguri unt 60 g paine alba coaja razuita de la 1/2 lamaie 1 ou sare piper nucsoara rasa 500 g…Read more »
Rulouri de hering marinat
Rulouri de hering marinat din: hering marinat, varza, morcovi, ardei, ceapa rosie, sare, piper, chimen, ulei de masline, otet balsamic, foi de dafin si salata verde. Ingrediente: o cutie hering marinat o varza mica alba 1-2 morcovi un ardei verde o ceapa rosie sare piper negru macinat 30 g chimen 3-4 lingurite ulei de masline…Read more »
Ciorba acra de porc
Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un morcov o telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii 200 ml zeama de varza o legatura de…Read more »
Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune
Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, gelatina, ciocolata alba, branza de vaci, suc de lamaie, frisca, crema de alune, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: blat: 3 oua 90 g zahar fin 80 g faina 1 lingurita praf de copt 3 linguri cacao umplutura: 3…Read more »
Reteta zilei: Milkshake cu turta dulce si scortisoara
Milkshake cu turta dulce si scortisoara din: inghetata de vanilie, lapte cu ciocolata, cuisoare, nucsoara, sirop de scortisoara, turta dulce, scortisoara si zahar. Ingrediente milkshake: 1-2 cupe inghetata de vanilie 250 ml de lapte cu ciocolată 1/4 lingurita cuișoare 1/4 lingurita nucsoara 1 lingura de sirop de scortisoara simplu turta dulce faramitata Scortisoara Ingrediente sirop…Read more »
Chec din carne cu varza si sunca
Chec din carne cu varza si sunca din: chifla, ceapa, unt, oua, maghiran, amestec carne tocata, chimen, sare, piper, foi de varza si sunca. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 lingura unt 2 oua 1 lingurita maghiran 800 g amestec carne tocata circa 2 linguri pesmet chimen macinat sare piper 6…Read more »
Retete de sarbatori: Filet mignon
Filet mignon din: muchi de vita sau de vitel, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g muschi de vita sau vitel 30 ml ulei 30 ml cognac 1 ceapa 50 g unt 3 fire patrunjel sare piper Mod de preparare: Incepeti prin a curata carnea de tendoane si pielite, apoi…Read more »
Cozonac nemtesc
Cozonac nemtesc din: faina, praf de copt, sare, lamaie, oua, esenta de vanilie, unt, lapte, fructe uscate, migdale, martipan, rom, zahar, drojdie si zahar pudra. Ingrediente: 580 g faina 2 lingurite cu praf de copt 1/4 lingurita cu sare 1 lamaie 2 oua mari 1 lingurita cu esenta de vanilie 100 g unt topit 225…Read more »
Racitura de curcan
Racitura de curcan din: sunca de curcan, gelatina, ceapa, morcovi, pastarnac, mazare, usturoi, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 300 g sunca de curcan 10 g gelatina 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 2 linguri mazare din conserva 1 catel de usturoi patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Speli, cureti legumele,…Read more »
Piept de pui dulce picant cu ananas
Piept de pui dulce picant cu ananas din: piept de pui, rondele de ananas, pastai de mazare, ceapa rosie, porumb, ulei de susan, sos sweet chilli si sos de soia. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rondele de ananas 4-5 pastai de mazare 1 ceapa rosie 2-3 bucati porumb tanar 2 linguri ulei de susan…Read more »
Caracatita cu legume
Caracatita cu legume din: caracatita, ceapa verde, usturoi, ardei capia, rosii cherry, patrunel verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: doua caracatite de jumatate de kilogram fiecare doua fire de ceapa verde un catel de usturoi doi ardei capia patru rosii cherry o legatura de patrunjel verde ulei de masline extravirgin sare si…Read more »
Deliciu cu crema de ciocolata si alune
Deliciu cu crema de ciocolata si alune din: oua, zahar, arahide, migdale, faina, scortisoara, ciocolata, crema de alune, gelatina, frisca si rom. Ingrediente: aluat: 4 oua 80 g zahar 75 g arahide macinate 75 g migdale macinate 40 g faina 1 varf de cutit scortisoara crema: 200 g ciocolata menaj neagra 175 g crema de…Read more »
Retete culinare de Craciun (2012)
Retete de Craciun: Ciorba de vita cu perisoare Ciorba de vita cu perisoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, rosii in bulion si vita. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2…Read more »
Budinca de branza cu mere si merisoare
Budinca de branza cu mere si merisoare din: mere, merisoare, suc de portocale, oua, nectar de pere, branza de vaci, coaja de lamaie, sare, gris si praf de copt. Ingrediente: 4 mere (circa 500 g) 4 linguri merisoare uscate 75 ml suc de portocale 4 oua 100 g nectar de pere 500 g branza dulce…Read more »
Cocktail Black Star
Cocktail Black Star din: rum, sambuca black, caribbean rum si strong cold espresso. Ingrediente: 30 ml aged rum 30 ml Sambuca black 30 ml carribbean rum 25 ml strong cold espresso Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele in Boston shaker, se strecoara continutul in snifter plin trei sferturi cu gheata cuburi.Read more »
Rata in sos de coniac
Rata in sos de coniac din: rata, ceapa, portocale, coniac, sos de soia, unt si sare. Ingrediente: 1 rata 6 cepe mici 3 portocale 50 ml coniac 3 linguri cu sos de soia 1 lingura cu unt sare Mod de preparare: Taie pasarea: scoate bucatile de piept de pe os fara sa tai pielea…Read more »
Sufleu de pateuri şi cremă de vanilie
Sufleu de pateuri şi cremă de vanilie din: budinca de vanilie, lapte, zahar pudra, scortisoara, mere, pateuri si menta. Ingrediente: 1 pachet budinca de vanilie 750 ml lapte 4 linguri zahar pudra 1 lingurita scortisoara macinata 2 mere dulci acrisoare 6
Budinca de ciocolata cu lichior si frisca
Budinca de ciocolata cu lichior si frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, smantana, oua, zahar tos, rulada de ciocolata lichior kahlua si frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, plus inca putin pentru ornat 50 g ciocolata cu lapte 40 ml smantana 3 oua, separate 25 g zahar tos 500 g rulada…Read more »
Rulada de peste cu crema de branza
Rulada de peste cu crema de branza din: somon, branza, marar, suc si zeama de lamaie, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 200 g somon sau macrou afumat 150 g branza tartinabila 1 legatura marar proaspat, tocat sucul si coaja de la 1⁄2 lamaie o bagheta, taiata rondele subtiri 2 linguri ulei de masline …Read more »
Tartă cu bezea, merişoare şi portocale
Tartă cu bezea, merişoare şi portocale din: unt, faina, zahar pudra, galbenusuri, merisoare, amidon, zeama de lamaie si zeama de portocale. Ingrediente: pentru aluat: 140 g unt rece, taiat cuburi 250 g faina, plus extra pentru presarat 100 g zahar pudra 2 galbenusuri pentru umplutura: 250 g de merisoare proaspete sau congelate 3 linguri de…Read more »
Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata
Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata din: varza alba, sare, usturoi, chifla, amestec de carne tocata, ou, piper cayenne si unt. Ingrediente: 8 frunze de varza alba sare 2 catei de usturoi 1 chifla veche de 1 zi 750 g amestec de carne tocata 1 ou piper Cayenne 4 linguri unt lichid Mod…Read more »
Cocktail Matchball
Cocktail Matchball din: mango, bautura din fructe tropicale, tonic si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g mango din conserva 0,2 l bautura din fructe tropicale 0,1 l tonic 2 linguri de zeama de lamaie Mod de preparare: Mixam mango-ul si amestecam cu bautura din fructe tropicale. Turnam in pahare inalte si completam cu tonic,…Read more »
Pateu de macrou cu paine prajita
Pateu de macrou cu paine prajita din: macrou afumat, branza, coaja si suc de lamaie, patrunjel si paine. Ingrediente: 300 g macrou afumat, fara oase si piele 300 g branza tartinabila coaja si sucul de la 1 lamaie mica, plus cateva sferturi de lamaie pentru servit 1 legatura de patrunjel, tocat 4 felii de paine…Read more »
Budincă de varză cu bacon
Budincă de varză cu bacon din: varza, ceapa, bacon, patrunjel, leustean, cartofi, lapte, smantana, ulei, ou, piper, bulion, boia dulce si sare. Ingrediente: 750 g varza alba 1 ceapa 1 legatura ceapa 100 g bacon 1 legatura patrunjel 1/4 legatura leustean 500 g cartofi 200 ml lapte 100 ml smantana 100 ml ulei 1 ou…Read more »
Andive cu creveti
Andive cu creveti din: creveti, mango, ardei iute, zeama de lamaie si andive. Ingrediente: 400 g creveti in conserva 1⁄2 mango, taiat cuburi mici 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 legatura patrunjel, tocat zeama de la 1 lamaie 3 andive Mod de preparare: Amesteca crevetii cu mango, ardeiul iute, patrunjelul…Read more »
Spaghetti bolognese – clasic si delicios
Spaghetti bolognese din: morcov, telina, ceapa, usturoi, sunca afumata, ulei de masline, carne tocata, pasta de rosii, vin rosu, supa, sare, piper, rosii, spaghetti si patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 100 g telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 50 g sunca afumata cubulete 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata 1 lingura pasta…Read more »
Retete de sarbatori: Tort de ciocolata
Tort de ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, oua, lapte, ulei, vanilie, apa, ciocolata si smantana. Ingrediente: 225 g faina 350 g zahar 85 g cacao 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1 1/2 lingurite cu bicarbonat 2 oua 250 ml lapte 125 ml ulei 2 lingurite cu vanilie 250 ml…Read more »
Curcan umplut cu varza calita
Curcan umplut cu varza calita din: curcan, unt, varza, kaizer, ulei, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, ceapa, suc de rosii, marar, vin alb, sare, piper si ienibahar. Ingrediente: 1 curcan (3 kg) 200 g unt 800 g varza 100 g kaizer 100 ml uei 2 foi de dafin 10 boabe de piper 1…Read more »
Friptura de gasca
Friptura de gasca din: gasca, chimen, sare, mere si ceapa. Ingrediente: 1 gasca tanara 1 lingura chimen sare 2 mere 1 ceapa Mod de preparare: Se taie aripile gâştei, apoi se spală, se şterge şi se sărează în interior şi în exterior. Se umple pasărea cu mere decojite şi tăiate bucăţi, precum şi cu…Read more »
Pateuri Vol-au-vents
Pateuri Vol-au-vents din: aluat, unt, ulei de masline, ciuperci, usturoi, sos pesto, urda, parmezan si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 300 g aluat fraged, gata preparat 25 g unt 1 lingurita ulei de masline 250 g ciuperci feliate 2 catei de usturoi, maruntiti 2 linguri sos pesto, gata preparat 250 g urda 25 g Parmezan,…Read more »
Gustari: Felii de pepene galben cu sunca
Felii de pepene galben cu sunca din: pepene galben si prosciutto. Ingrediente: pepenele galben felii sunca prosciutto Mod de preparare: Doar taie pepenele felii si infasoara-le in felii foarte subtiri de sunca prosciutto (ai nevoie de 10 felii).Read more »
Muschi la cuptor cu garnitura de mere
Muschi la cuptor cu garnitura de mere din: sirop de artar, mustar, zahar brun, pulpa de porc, mere, ceapa, cidru si supa de pasare. Ingrediente: 1/4 ceasca de sirop de artar 2 linguri mustar 2 linguri zahar brun 1,5 pulpa de de porc cu piele 3 mere mari 1 ceapa 250 ml cidru 1 dl…Read more »
Gazpacho (supa rece de rosii)
Gazpacho din: rosii, sare cu aroma de telina, ardei iute, patrunjel, piper, vodca si sucul de lamaie. Ingrediente: 500 g rosii 1⁄2 lingurita sare cu aroma de telina 1⁄2 ardei rosu iute, maruntit patrunjel tocat piper macinat 50 ml vodca sucul de la 1⁄2 lamaie Mod de preparare: Amesteca intr-un robot 500 g rosii…Read more »
Reteta zilei: Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati
Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati din: carne de carnati, bagheta, crema, parmezan si ceapa verde. Ingrediente: carnea de la 4-5 carnati 1 Bagheta crema de branza 1/4 ceasca parmezan proaspat ras 3 linguri ceapa verde tocata Mod de preparare: Puneti carnea de carnati intr-un castron pe prosoape de hartie pentru a fi…Read more »
Cod la cuptor cu legume provensale
Cod la cuptor cu legume provensale din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin, rosii, masline, busuioc, cod, oregano, boia, usturoi, busuioc, patrunjel, coaja de lamaie si foccacia. Ingrediente: 2 buc ardei gras roşu, taiat bucati 2 buc ardei galben, taiat bucati 3 cepe rosii, taiate sferturi 3 dovlecei, taiati felii 1…Read more »
Pui cu orez in stil indian
Pui cu orez in stil indian din: ulei de floarea soarelui, capane de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru, chimen, fenicul, smanana, supa de pui, nuci cajun, orez basmati, scortisoara, chilli, seminte de chilli, castravete si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 1,2 copane de pui, dezosate si fara pielita,…Read more »
Spata de porc rumenita
Spata de porc rumenita din: condimente cajun, zahar tos, zeama si coaja de lamaie, spata de porc, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, dovlecei, porumb, ardei gras si lipii. Ingrediente: 3 linguri condiment Cajun 2 linguri zahar tos zeama si
Muschi la cuptor cu garnitura de mere
Muschi la cuptor cu garnitura de mere din: sirop de artar, mustar, zahar brun, pulpa de porc, mere, ceapa, cidru si supa de pasare. Ingrediente: 1/4 ceasca de sirop de artar 2 linguri mustar 2 linguri zahar brun 1,5 pulpa de de porc cu piele 3 mere mari 1 ceapa 250 ml cidru 1 dl…Read more »
Spata de porc rumenita
Spata de porc rumenita din: condimente cajun, zahar tos, zeama si coaja de lamaie, spata de porc, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, dovlecei, porumb, ardei gras si lipii. Ingrediente: 3 linguri condiment Cajun 2 linguri zahar tos zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2 kg spata de porc dezosata pentru…Read more »
Ciorba acra de porc
Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un morcov o telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii 200 ml zeama de varza o legatura de…Read more »
Cotlet in aluat
Cotlet in aluat din: cotlet de porc, aluat, zeama de varza, usturoi, mustar, ou, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 1 foaie aluat de foitaj 2 l zeama de varza 1 capatana de usturoi 1 lingura cu mustar 1 ou cimbru ulei piper Mod de preparare: Fierbe cotletul în zeamă…Read more »
Friptura de porc aromata
Friptura de porc aromata din: piept de porc, cartofi, bere neagra, cuisoare, foaie de dafin, unt, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc 1 kg cartofi 1,5 l bere neagra 1 lingurita de cuicoare 1 portocala 1 foaie de dafin 2 linguri cu unt 1 fir de rozmarin sare Mod de preparare:…Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu carne de porc si fenicul murat
Bruschete cu carne de porc si fenicul murat din: coaste de porc dezosate, slanina, usturoi, cimbru, supa de pui, fenicul, chimen, cimbru, zahar, sare, otet, apa si boabe de piper negru. Ingrediente: Coaste de porc dezosate Slanina Usturoi Cimbru proaspat supa de pui Ingrediente fenicul murat: Fenicul taiat rondele Chimen Cimbru Zahar Sare Oțet Apa…Read more »
Ruladă cu carne de porc si slanina
Ruladă cu carne de porc si slanina din: carne de porc, slanina, paine, lapte, ceapa, ulei, faina, oua, verdeata, scortisoara, cuisoare, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 g slănină 1 felie de pâine 50 ml lapte 2 cepe 6 lingurițe ulei 4 linguri făină 2 ouă 1 legătură verdeață 1…Read more »
Mazare cu fleica de porc
Mazare cu fleica de porc din: mazare, fleica de porc, morcov, ceapa, boia de ardei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare congelata 700 g fleica de porc 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 lingura boia de ardei dulce 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Tăiaţi fleica în bucăţi potrivite…Read more »
Rulou de porc cu spanac
O reteta savuroasa de Rulou de porc cu spanac din: file de porc, oua, faina, spanac, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 5 ouă 1 lingură făină 300 g spanac conservat 4 morcovi 4 cepe mijlocii 4 linguri ulei piper sare Mod de preparare: Speli bucata de file…Read more »
Ciorbă de porc ardelenească
Ciorbă de porc ardelenească din: carne de porc, carnati, varza acra, zeama de varza, apa, ulei, faina, ceapa, boia de ardei, piper, sare si smantana. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cârnați 1 varză acră mică 2 l apă 3-4 căni zeamă de varză 2 linguri ulei 1 lingură făină 1 ceapă mică boia…Read more »
Friptura de porc cu sos de cimbru
12 December 2012Friptura de porc cu sos de cimbru din: pulpa de porc, ceapa, ulei, cartofi, pasta de rosii, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 5 cepe mari 4 linguri ulei 6 cartofi poriviti 2 linguri pasta de rosii 1 lingurita cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Tăiati pulpa în felii…
Read more »
Şorici la grătar
Şorici la grătar din: sorici de porc, usturoi, ulei, smantana, sare grunjoasa, piper si boia. Ingrediente: 500 g sorici proaspat de porc 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 4 linguri smantana sare grunjoasa piper boia Mod de preparare: Curăţaţi şoriciui şi spălaţi-l bine. Tăiaţi-I apoi în fâşii pe care ştergeţi-le de apă şi…Read more »
Piept de porc la gratar cu cartofi dulci
Piept de porc la gratar cu cartofi dulci din: piept de porc, cartofi, cimbru uscat, maghiran, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 12 felii piept de porc fara os 4 cartofi dulci 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita rasa maghiran uscat 1 lingurita coriandru macinat 50 ml ulei 1 lingurita pudra de…Read more »
Costite de porc cu sos dulce acrisor
Costite de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, pasta de tomate, ulei, cimbru, vin rosu, zahar brun, miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu os (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 800 g rosii in bulion 2 linguri…Read more »
Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor
Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor din: morcovi, patrunjel, piper negru, enibahar, foi de dafin, cotlete de porc, sare, bere neagra, zahar brun, cidru, chilli, ceapa, piper si verdeata asortata. Ingrediente: 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 8 boabe de piper negru 5 boabe de enibahar 2 foi de dafin 3 kg cotlete…Read more »
Rulada de porc cu ciuperci
Rulada de porc cu ciuperci din: muschi file de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, vin, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi file de porc, bucata intreaga 300 g ciuperci 1 ceapa 2 catei de usturoi 10 ml vin alb 20 g cascaval 40 g sunca de porc 20…Read more »
Friptură de porc crocantă cu mere pentru sarbatori
Retete de sarbatori: Friptură de porc crocantă cu mere din: muschi de porc, ulei de masline, mere, ceapa, foi de dafin, cimbru, suc de mere, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg mușchi de porc (de pe spate, cu tot cu șorici) 2 linguri ulei de măsline 3 mere 3 cepe 3 foi…Read more »
Rulada de porc
Rulada de porc din: pulpa de porc, carne tocata de vita, morcov, oua, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 400 g carne tocata de vita 1 morcov mare 2 oua fierte tare 1 lingurita cimbru uscat sfaramat 3-4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curatati, spalati…Read more »
Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi
Retete de sarbaroi: Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi din: muschiuleti de porc, usturoi, ulei de masline, cimbru, boia de ardei, cognac, sare si piper. Ingrediente: 4 muschiuleti de porc 8 catei de usturoi 100 ml ulei de masline 5-6 fire de cimbru verde 2 linguri boia de ardei 50 ml cognac sare…Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde
Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de porc, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin si miere. Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin,
Friptura de porc la tava cu sos de struguri
Friptura de porc la tava cu sos de struguri din: cotlet de porc, ceapa, stafide, vin, unt, seminte de chimen, zahar brun, cimbru, sare si piper. Ingrediente: un cotlet de porc dezosat sau doi muschiuleti intregi 20 cepe mici (arpagic) doua linguri de stafide sau o cana mare de boabe de struguri 150 ml vin…Read more »
Rulada de porc cu caise uscate
Rulada savuroasa de porc din: muschiulet de porc, sunca de parma, umplutura pentru carnati, ceapa, salvie, caise uscate, usturoi, vin rosu si gem de coacaze. Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 200 g sunca de Parma (aprox. 16 felii) Pentru umplutura: 225 g umplutura pentru carnati 3 cepe mici, tocate marunt 1 lingura salvie tocata…Read more »
Sendvis din carne de porc
Sendvis din carne de porc din: sare, paprika, pudra de chilli, chimen, ardei chilli, pulpa de porc, ceapa, zahar brun, ketchup, cidru de mere, pasta de rosii, apa, sos worcestershire si sos de ardei iute. Ingrediente: 1 lingurita de sare 1 lingurita de paprika 1 lingurita de pudra de chilli 1/2 lingurita de chimen 1/8…Read more »
Tocană siciliană cu carne de porc
Tocană siciliană cu carne de porc din: carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb, masline si orez. Ingrediente: 800 g carne de porc sau de vitel 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 3 ardei 1 legatura patrunjel…Read more »
Cotlet de porc cu orez
Cotlet de porc cu orez din: cotlet de porc, sare, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin, cimbru, oregano, zahar, orez, unt, apa, ciuperci, pesmet si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os sare piper ulei de floarea soarelui o ceapa mare rosie 2-3 catei usturoi 100 ml vin rosu…Read more »
Porc cu legume si orez
Porc cu legume si orez din: cotlet de porc, ulei de floarea soarelui, sare, piper, sos de soia, morcov, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde, broccoli si orez. Ingrediente: 500 g cotlet de porc fara os 3-4 linguri ulei de floarea soarelui sare piper alb si rosu macinat sos de soia un morcov o ceapa…Read more »
Lasagna cu porc si telemea
Lasagna cu porc si telemea din: foi de lasagna, carne de porc, telemea, cascaval, pasta de tomate, suc de rosii, ceapa, unt, vin, foi de dafin, saer, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie cu foi de lasagna 500 g carne de porc 400 g telemea 100 g cascaval 100 g pasta de tomate 1 cescuta…Read more »
Cotlet de porc cu ciuperci
Cotlet de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, sare, piper, unt, ulei de masline, sparanghel, nucsoara, zeama de portocala, ciuperci, cimbru si usturoi. Ingrediente: 4 bucati cotlet de porc sare piper negru macinat 100 g unt 3-4 linguri ulei de masline 400 g sparanghel un praf nucsoara zeama de la o portocala 300 g…Read more »
Muschi umplut cu morcovi
O reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare, morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…Read more »
Porc cu pere si rădăcinoase
O reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc, ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3 morcovi 2 radacini de pastarnac 2…Read more »
Pulpă de porc cu ţelină
O reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1 legatura patrunjel 1 lingura…Read more »
Carne de porc cu legume
O reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt, ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si mazare. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 75 g unt 2-3 linguri ulei de masline 4-6 catei de usturoi sare piper macinat 2 cepe rosii 4-6 morcovi 6…Read more »
Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă
Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez basmati si salbatic 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm grosime 2 linguri de piper negru, macinat grosier 1 ceapa rosie mare, taiata felii 150…Read more »
Cotlet de porc cu cartofi
Cotlet de porc cu cartofi din: cotlete de porc, cartofi, slanina afumata, branza, foi de dafin, cimbru, mustar si condimente. Ingrediente: 8 cotlete de porc 5 cartofi 100 g slanina afumata 200 g branza 2 foi de dafin 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingura mustar condimente Mod de preparare: Bateţi cotletele, presăraţi-le cucondimente…Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc aromat la capac
O reteta de Rasol de porc aromat la capac din: rasol de porc, zahar brun, boia de ardei, piper, chilli, ceapa, usturoi, sare si piper cayenne. Ingrediente: 1 rasol de porc ½ ceasca de zahar brun 3 linguri de boia de ardei afumat 1 lingura piper negru 1 lingura praf de chili 1 lingura praf…Read more »
Sarmale cu carne de porc
Sarmale cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet, patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt. Ingrediente: 1 capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri rondele de ceapa verde…Read more »
Cotlet de porc cu legume
O reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc, vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru macinat…Read more »
Cotlet cu sos de piper
Cotlet cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc sare piper 100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahar nucsoara o lingurita faina 100 g nuca macinata…Read more »
Gulas unguresc
Gulas unguresc din: pulpa de porc, ceapa rosie, gogosari, morcovi, piure de rosii, paprika, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, unt, piper, patrunjel, cartofi si cimbru. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 4 cepe rosii 4 gogosari 2-3 morcovi 500 g piure de rosii o lingurita paprika 20 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa…Read more »