Retete de Revelion:
Rata cu bame si ceapa caramelizata
4 October 2012O reteta de rata cu bame si ceapa caramelizata din: piept de rata, bame, ceapa, zahar, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 600 g bame 2 cepe mari 1 lingura zahar 2 catei de usturoi 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Spălaţi pieptul de raţă, scurgeţi-l şi…
Read more »
Prăjitură tropicală
3 October 2012Prajitura tropicala din: miere, ananas, mango, coaja si zeama de lamaie, unt, zahar brun, oua, faina, scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara si rom. Ingrediente: 4 linguri miere 250 g ananas, taiat bucati de 2 cm 1 mango, taiat bucati de 2 cm coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 200 g unt +50 g pentru…
Read more »
Peşte întreg la grătar
3 October 2012Multă lume consideră că, dacă vrei să faci un grătar, ai nevoie de biftec, de cotlet sau de cârnaţi. Totuşi, în ţările în care clima o permite, există şi tradiţia de a prăji la grătar peşte întreg. Atunci când folosiţi grătarul, temperatura este relativ blândă. Pe de altă parte, carnea multor specii de peşte devine…
Read more »
Pepene galben umplut cu budinca
3 October 2012Pepene galben umplut cu budinca din: pepene galben, budinca de ciocolata, zahar, lapte si nuca de cocos. Ingrediente: 2 bucati mari de pepene galben sau 4 pepeni mai mici 2 pachete de budinca de ciocolata sau caramel 6 linguri zahar 1 l lapte 4 linguri de nuca de cocos pentru decor sau cateva frunze de…
Read more »
Ciorbă de ardei copţi
3 October 2012O reteta de ciorba de ardei copti din: carne de vita, ardei capia, morcovi, telina, ceapa, patrunjel, bulion si sare. Ingrediente: 300 g carne de vita 4-5 ardei capia 2-3 morcovi 1 telina cu tot cu frunze 2 cepe 1 radacina de patrunjel 1 lingura cu bulion sau 2-3 rosii sare Mod de preparare:…
Read more »
Clatite in sos de vanilie
3 October 2012O reteta de clatite in sos de vanilie din: branza de vaci, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, sare, smantana si albusuri. Ingrediente: pentru umplutura: 250 g branza de vaci 3 galbenusuri 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o portocala un praf de sare pentru sos: 500 g smantana…
Read more »
Saramură de peşte sau carne de pui
3 October 2012Saramură de peşte sau carne de pui din: peste, concentrat de legume, piper, boia de ardei, ardei iute, patrunjel, marar, frunze de dafin, ulei, usturoi si rosii. Ingrediente: 1,5 kg peste 50 g concentrat de legume 1 lingurita piper 1 lingurita boia de ardei 1 ardei iute patrunjel marar 2 frunze de dafin 50 ml…
Read more »
Panna cotta cu vanilie şi sos de zmeură
3 October 2012Panna cotta cu vanilie şi sos de zmeură din: lapte, gelatina, coaja de lamaie, pastai de vanilie, bobite de cardamom, zahar, zmeura, zahar si amidon. Ingrediente: 240 ml de lapte 4 foi de gelatina (sau 3 lingurite de gelatina la plic) 240 ml de smantana pentru frisca coaja de la 1 lamaie 2 pastai de…
Read more »
Cocktail Passion Fruit Collins
3 October 2012O reteta simpla de Cocktail Passionfruit Collins din: vodka, lemon juice, fructul pasiunii, zahar, apa minerala si gheata. Ingrediente: 50 ml Vodka 25 ml lemon juice 1 fructul pasiunii 2 lingurite zahar Apa minerala Gheata pisata Mod de preparare: Se pune jumatate de pahar cu gheata pisata, se adauga ingredientele si se amesteca puternic.…
Read more »
Tocana de iepure
3 October 2012O reteta delicioasa de tocana de iepure din: pulpe de iepure, morcovi, telina, ceapa, usturoi, vin rosu, pasta de rosii, oregano, nucsoara, foi de dafin, masline, sare si piper. Carnea de iepure este foarte sănătoasă, are mai puţin colesterol decât cea de pui sau curcan, mai multe proteine şi se digeră uşor, fiind recomandată în…
Read more »
Piept de pui cu sos de ardei
3 October 2012Piept de pui cu sos de ardei din: ardei grasi, piept de pui, ulei, unt, boia iute, sos pesto, curry, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 5 ardei grasi galbeni 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 bucati piept de pui 1 canita ulei 2 linguri unt boia iute 1 lingurita de sos pesto…
Read more »
Plăcintă cu peşte, creveţi şi spanac
3 October 2012O reteta de placinta cu peste, creveti si spanac din: aluat, spanac, fileuri de peste, creveti, usturoi, ulei de masline, busuioc, cimbru, menta, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 500 g spanac congelat 300 g fileuri de peste alb (cod merluciu, salau) 300 g creveti decorticati 1 capatana de usturoi 2-3 linguri…
Read more »
Tarta cu mure şi cremă de migdale
3 October 2012O reteta de tarta cu mure si crema de migdale din: aluat, migdale, unt, zahar, oua, faina, esenta de migdale, lapte, gem de mure, mere si mure. Ingrediente: 400 g aluat fraged 200 g migdale macinate 175 g unt+40 g pentru mere 200 g zahar +25 g pentru mere 4 oua 75 g faina cu…
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole neagra cu porumb si rosii
3 October 2012O reteta de supa de fasole neagra cu porumb si rosii din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, praf de chilli, chimen, piper, supa de legume, fasole neagra, porumb si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 morcovi, feliati 4 catei de usturoi, tocati 2 linguri praf de chili 1 lingura…
Read more »
Carnaciori proaspeti cu ardei
3 October 2012Carnaciori proaspeti cu ardei din: carnaciori, ardei gras, masline umplute cu ardei, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti (circa 500 g) 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 100 g masline umplute cu ardei 200 ml vin alb 1 canita ulei de masline sare piper Mod de…
Read more »
Retete culinare: Salată rusească
3 October 2012O reteta de salata ruseasca din: cartofi, morcovi, mazare, telina, sunca, castraveciori acri, maioneza, mustar, sare si piper. Ingrediente: 5-6 cartofi mari 4-5 morcovi 200 g mazare 1 telina mica 500 g sunca 4-5 castraveciori acri 300 g maioneza 2 linguri cu mustar sare piper Mod de preparare: Pune la fiert în apă rece…
Read more »
File de pangasius cu mac
3 October 2012O reteta de file de pangasius cu mac din: file de pangasius, oua, faina, mac, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg file de pangasius sau alt peste 3 oua 3 linguri faina 3 linguri mac macinat sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli şi porţionezi peştele şi îl presari cu sare…
Read more »
Salata pescarului
3 October 2012O reteta de salata pescarului din: file de peste, orez, ardei iute, morcovi, rosii cherry, maioneza, ulei de masline si otet. Ingrediente: 300 g file de peste 250 g orez 1 ardei iute verde 1 fir de usturoi verde 3 morcovi 3 rosii cherry 75 g maioneza 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu…
Read more »
Rigatoni alla bolognese
3 October 2012Rigatoni alla bolognese din: carne de vita, sos de rosii, usturoi, ceapa, morcov, supa de vita, vin rosu, ulei de masline, paste rigatoni si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 400 g sos de rosii 2 catei de usturoi, tocati fin 1 ceapa medie, tocata fin 1 morcov, dat pe razatoare 150 ml…
Read more »
Suc de roşii
3 October 2012O reteta de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, zahar brun, piper si busuioc. Ingrediente: 5 kg rosii sare grunjoasa (neiodata) 1-2 linguri cu zahar brun piper busuioc Mod de preparare: Dă roşiile prin separatorul ataşat maşinii de tocat de două ori. Toarnă sucul colectat într-o oală şi
Cartofi umpluţi cu peşte afumat
3 October 2012O reteta delicioasa de cartofi cu:peste afumat, sfecla rosie, morcov, telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi. Ingrediente: cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o sfeclă roşie un morcov o felie de ţelină 200 g brânză de vaci două linguri cu smântână o limetă sare piper mărar usturoi Mod de preparare: Cartofii…
Read more »
Cocktail Jamaica Banana Bay
3 October 2012O reteta simpla de Cocktail Jamaica Banana Bay din: apricot brandy, lichior de banane, rom jamaica si lichior de cirese. Ingediente: 1 cl Apricot brandy 1 cl lichior de banane 3 cl rom Jamaica 1 strop de lichior de cirese Mod de preparare: Turnam intr-un pahar Apricot Bandy-ul, lichiorul de banane, romul si un…
Read more »
Conserva de ceapa cu chilli
3 October 2012Conserva de ceapa cu chilli din: sare grunjoasa, ceapa, ardei iute, otet de mere, otet de cidru si zahar tos. Ingrediente: 300 g sare grunjoasa 1 kg ceapa mica sau esalote, curatate 4-8 bucati ardei iute (circa 1-2 la borcan, dupa gust) 350 ml otet de mere 350 otet de cidru 225 g zahar tos…
Read more »
Smoothie cu ananas, piersici şi mure
3 October 2012Smoothie cu ananas, piersici şi mure din: piersici, ananas, mure si frunze de menta. Ingrediente: 2 piersici 2 felii de ananas 1 ceasca cu mure frunze de menta pentru decor Mod de preparare: Mixezi fructele pe rând şi pui conţinutul în cupă. Prima dată mixezi murele, urmează piersicile decojite şi ananasul. Mixatul nu trebuie…
Read more »
Pateuri cu brânză telemea
3 October 2012O reteta de pateuri cu branza telemea din: aluat, telemea, oua, lamaie, ulei, chimen, cascaval si sare. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 300 g telemea 2 oua (doar galbenusurile) 1 lamaie 20 ml ulei putin chimen si cascaval ras (pentru presarat deasupra) sare Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Razi coaja de lămâie.…
Read more »
Biscuiţi cu coacăze
3 October 2012O reteta de biscuiti cu coacaze din: branza de vaci, lapte, ulei de floarea soarelui, zahar, ou, faina, praf de copt, zahar vanilat, sare, coacaze si fulgi de migdale. Ingrediente: 175 g branza de vaci 6 linguri lapte 6 linguri ulei de floarea soarelui 75 g zahar 1 ou 300 g faina 1 pachetele praf…
Read more »
Zacusca de dovlecei
3 October 2012Zacusca de dovlecei din: dovlecei, vinete, ardei, ceapa, rosii, piper boabe, foi de dafin, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 3 kg dovlecei 3 kg vinete 3 kg ardei rosii 2 kg ceapa 2 kg rosii 250 ml ulei piper boabe foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar sare piper Mod de preparare: Coace ardeii…
Read more »
Kalakukko
3 October 2012Kalakukko din: file de hering, slanina afumata, unt, faina de secara, faina de grau, oua, drojdie de bere si sare. Ingrediente: 500 g file de hering 150 g slanina afumata 200 g unt 125 g faina de secara 300 g faina de grau 2 oua 1 lingurita drojdie de bere sare Mod de preparare:…
Read more »
Lasagna cu pui
3 October 2012O reteta delicioasa de lasagna cu pui din: piept de pui, supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagna, mozzarella, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 1 kg piept de pui 300 ml supa de pui sau de legume 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 2…
Read more »
Sos BIoody Mary
3 October 2012O reteta de sos bloody mary din: ulei de masline, ceapa, coriandru, ardei iute, usturoi, piure de rosii, sos tabasco, sos worchestershire, sare de telina, piper, rosii, zahar, otet de vin alb si votca. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata marunt 1 lingurita coriandru macinat 1 ardei iute, tocat 1 catel…
Read more »
Ecler cu sos de fructe de pădure
3 October 2012O reteta delicioasa de ecler cu:apa, sare, unt, faina, oua, budinca, lapte, ciocolata, frisca, fructe de padure, zmeura, mure. Ingrediente: 220 ml apă un vârf de linguriţă cu sare 125 g unt 150 g făină 4 ouă un plic cu budincă de caramel 500 ml lapte dulce 100 g ciocolată cu cafea 500 m frişca…
Read more »
Budincă cu hribi şi costiţă
3 October 2012O reteta delicioasa de budinca cu: paine, lapte, oua, hribi, unt, branza telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana, castraveti. Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3 ouă 250 g hribi 50 g unt 180 g brânză telemea 300 g costiţă o ceapă doi căţei de usturoi o lingură cu cimbru sare piper…
Read more »
Salată cu şprot afumat
3 October 2012O reteta delicioasa de salata cu: sprot, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capia un ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă cu…
Read more »
Gofre cu cremă de frişcă şi pepene
3 October 2012O reteta delicioasa de gofre cu: faina, ou, zahar pudra, lapte dulce, unt, drojdie, frisca, esenta de vanilie, branza de vaci, pepene rosu, ananas. Ingrediente: 250 g făină un ou 100 g zahăr pudră 100 ml lapte dulce 150 g unt jumătate de linguriţă cu drojdie proaspătă 500 ml frişcă o linguriţă cu esenţă de…
Read more »
Tort aperitiv
2 October 2012O reteta de Tort aperitiv din: cascaval, friptura, pastrama, parizer de pui afumat, unt, gogosar, branza de vaci cu verdeata si masline. Ingrediente: 1 roata de cascaval (aproximativ 400 g ) 3 felii subtiri de friptura rece 3 felii de pastrama sau muschi file 3 felii de parizer de pui afumat 200 g unt 2…
Read more »
Fasole verde frantuzeasca
2 October 2012Fasole verde frantuzeasca din: fasole verde, faina, unt, ulei, ceapa, lapte, oua, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri faina 50 g unt 80 ml ulei 100 g ceapa 200 ml lapte 2 oua sare piper patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi fasolea, o fierbi pe jumătate, o speli…
Read more »
Sote de ciuperci de pădure cu roşii
2 October 2012Sote de ciuperci de pădure cu roşii din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper alb si rozmarin. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure asortate 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde sau 2 fire de praz 400 g rosii bine coapte 2 linguri ulei de masline sare piper alb macinat…
Read more »
Sos picant pentru iarna
2 October 2012Sos picant pentru iarna din: rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe si cimbru. Ingrediente: 6 kg rosii 1,5 kg ardei capia 500 g ardei iute 3 kg ceapa 1 capatana de usturoi 500 ml ulei 3 linguri cu sare 8 linguri cu zahar foi de dafin…
Read more »
Bors de vita
2 October 2012O reteta savuroasa de bors de vita din: oase de vita, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, pulpe de rosii, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg oase de vita cu carne pe ele 2 cartofi 1 ceapa mare 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras 200…
Read more »
Salata de vinete (Patlicon salatasi)
2 October 2012O reteta de salata de vinete din: vinete, usturoi, iaurt, patrunjel, ulei, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 500-600 g vinete coapte 1 catel de usturoi 150 g iaurt simplu patrunjel 50 ml ulei suc proaspat de la 1/2 lamaie sare dupa gust Mod de preparare: Vinetele coapte, le cureţi de coajă şi
Gogoşari de iarnă
2 October 2012Gogosari de iarna din: gogosari, apa, miere, zahar brun, otet, sare grunjoasa, hrean, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de dafin si frunze de telina. Ingrediente: 2 kg gogosari curatati 1 l apa 100 g miere 100 g zahar brun 200 ml otet 2 linguri cu sare grunjoasa 1 hrean 20 g boabe de…
Read more »
Supa cu orez si usturoi
2 October 2012O reteta de supa cu orez si usturoi din: orez, usturoi verde, margarina, ulei de masline, galbenusuri, apa, concentrat de legume si piper. Ingrediente: 100 g orez 1 legatura usturoi verde 2 linguri margarina 1 lingura ulei de masline 3 galbenusuri 2 l apa 5 linguri concentrat de legume piper Mod de preparare: Alegi…
Read more »
Gulaş de pui cu praz
2 October 2012Gulas de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina, pasta de tomate, boia, piper si sare. Ingrediente: 500 g piept de pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri pasta de tomate boia dulce piper si sare Mod de preparare: Speli pieptul…
Read more »
Lasagna cu sos bolognez
2 October 2012O reteta delicioasa de lasagna cu sos bolognez din: kaizer, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ulei de masline, oregano, carne, sare de mare, piper, rosii, busuioc, parmezan, foi cu ou si creme fraiche. Ingrediente: pentru sosul bolognez: 2 felii kaizer 2 cepe potrivite 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 teline ulei de masline 2 lingurite…
Read more »
Brânzoaice cu cremă si mărar
2 October 2012O reteta de Brânzoaice cu cremă si mărar din: faina, drojdie, ou, ulei, apa, sare, branza de oaie, oua, marar, frunze de ceapa si ulei. Ingrediente: 1 kg faina 25 g drojdie proaspata 1 ou 2 linguri ulei 400 ml apa calduta sare pentru umplutura: 500 g branza de oaie 4 oua 1 legatura marar…
Read more »
Omleta italiana cu cartofi noi
2 October 2012Omleta italiana cu cartofi noi din: ceapa rosie, ardei, ulei de masline, dovlecei, boabe de porumb, oua, branza de burduf, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie medie 1 ardei rosu mic 2-3 linguri ulei de masline 350-400 g cartofi rasi 150 g dovlecei rasi 3 linguri boabe de porumb conservate 6 oua 150…
Read more »
Roşii in saramură
2 October 2012Rosii in saramura din: rosii, sare, dafin, piper boabe, usturoi si apa. Ingrediente: rosii sare dafin piper boabe usturoi apa Mod de preparare: Alege roşii micuţe, spală-le şi înţeapă-le din loc în loc cu un ac sterilizat (trecut prin flacăra de la argaz) şi pune-le în borcane fără să le presezi. Pe măsură ce…
Read more »
Ardei umpluti juma-juma
2 October 2012Ardei umpluti: carne tocata, orez, morcovi, ceapa, ceapa verde, usturoi, ardei gasi, rosii, bulion, marar, patrunjel, branza topita, smantana si ou. Ingrediente: 350 g carne tocata amestec de porc cu vita 1 cescuta de orez 1 morcov 1 ceapa uscata potrivita 1 fir de ceapa verde 2 catei de usturoi 5 ardei grasi galbeni 3…
Read more »
Cartofi copţi cu şuncă si caşcaval
2 October 2012O reteta de cartofi copti cu sunca si casaval din: cartofi, sunca, cascaval, ceapa verde, rosie, ulei, sare, piper, iaurt, ceapa si usturoi. Ingrediente: 8 cartofi medii 100 g sunca fiarta 200 g cascaval 1 legatura ceapa verde 1 rosie 2 linguri ulei sare piper alb macinat pentru sos: 300 ml iaurt 1 ceapa arpagic…
Read more »
Sos arrabbiata
2 October 2012Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Sotează timp de 5 minute 1 ceapă, tocată mărunt şi 5 căţei de usturoi, zdrobiţi. Stinge cu 1/2 cană de vin roşu, după care adaugă 2 linguri de zahăr brun, 2 linguri de busuioc proaspăt, tocat, 2 linguriţe fulgi de chilii, 1/4 linguriţă piper negru măcinat,…
Read more »
Limonada cu mure
2 October 2012Portioneaza in 4 pahare 150 g mure, 2 linguri zeama de lamaie, 8 linguri zahar tos si o mana de frunze de menta. Zdrobeste cu sucitorul, adauga gheata zdrobita si completeaza cu apa minerala carbogazoasa.
Read more »
Morcovi întregi la cuptor
2 October 2012Morcovi întregi la cuptor din: morcovi, ulei de masline, otet de vin rosu cu ierburi aromate, sare de mare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: 750 g morcovi tineri, de culori diferite dacă e posibil, spălaţi şi răzuiţi de coajă ulei de măsline oţet de vin roşu sau cu ierburi aromate sare de mare şi piper…
Read more »
Ciorba cu zer
2 October 2012O reteta de ciorba cu zer din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, rosii, marar, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer (sau 500 g iaurt diluat cu apa) o mana de mazare o mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii 1…
Read more »
Clatite cu svaiter
2 October 2012O reteta de clatite cu svaiter din: faina, oua, svaiter, apa, unt si piper. Ingrediente: 300 g faina 3 oua 350 g svaiter 1 l apa 3 linguri unt piper Mod de preparare: Fierbi apa cu untul şi adaugi toată făina, amestecând re- ipede pe foc, până devine o pastă fină care se desprinde…
Read more »
Reteta zilei: Sos de branza cu rosii si coriandru
2 October 2012Sos de branza cu rosii si coriandru din: branza, cascaval, ardei gras, ceapa rosie, ulei vegetal, coriandru, rosie si lapte. Ingrediente: brânză albă, maruntita cascaval ras 1 ardei gras, fara semințe și tocat 1/2 cana ceapa rosie 1 lingura ulei de canola sau ulei vegetal coriandru proaspat, tocat 1 rosie proaspata, fara semințe și taiata…
Read more »
Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri
2 October 2012Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri din: cartofi, bacon, salam, sunca, margarina, ceapa, ardei gras, smantana, oua, ciuperci, cascaval, mustar, patrunjel, maghiran, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g bacon 200 g salam 200 g sunca 1 margarina 2 cepe 1 ardei gras rosu (sau capia sau gogosar) 200 g smantana degresata…
Read more »
Castraveti în saramură
2 October 2012O reteta de castraveti in saramura din: castraveti, boabe de mustar, usturoi, sare grunjoasa, marar uscat, tarhon, hrean si dafin. Ingrediente: castraveti mici boabe de mustar usturoi sare grunjoasa marar uscat tarhon hrean dafin Mod de preparare: Pune pe fundul fiecărui borcan (de minimum 700 g şi cu gura mai largă) mărar uscat, frunze…
Read more »
Sos puttanesca proaspat
2 October 2012Pune intr-un bol mare 250 g de rosii cherry tocate, 2 linguri de capere, 1/2 catel de usturoi zdrobit, 1 ardei iute tocat fin, 12 masline verzi tocate, 1 legatura mica de patrunjel si zeama de la 1 lamaie. Adauga 3 linguri ulei de masline, asezoneaza si amesteca bine.
Read more »
Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi
2 October 2012Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi din: pui, rosii, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 1 pui 7-8 rosii coapte bine 5-6 catei de usturoi 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Puiul îl ungi cu puţin ulei, îl sărezi şi îl pui pe grătar. Aşezi roşiile pe lângă pui, pe grătar…
Read more »
Friptură de porc şi salată de mere cu ardei
2 October 2012O reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente: 2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si
Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere
1 October 2012O reteta de Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere din: piept de pui, sare, piper, miere, condimente si ulei de masline. Ingrediente: Piept de pui dezosat Sare și piper miere mix de condimete ulei de măsline Mod de preparare: Asezoneaza fiecare bucata de pipet de pui piept cu sare…
Read more »
Retete culinare: Salată de fasole verde
1 October 2012O reteta de salata de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar si boabe de mustar. Ingrediente: 450 g fasole verde, curatta 4 cepe, tocate fin 1 1/2 lingura ulei de masline 3 linguri otet de vin rosu 1 1/2 lingura de zahar 1 lingura boabe de mustar…
Read more »
Pateuri cu brânză
1 October 2012O reteta simpla de pateuri cu branza din: faina, untura, ou, drojdie, sare, lapte, branza, chimen si ou. Ingrediente: 700 g faina 250 g untura 1 ou 1 cub drojdie sare si lapte cat cuprinde pentru umplutura: branza chimen 1 ou Mod de preparare: Amesteci ingredientele şi faci un aluat pe care îl laşi…
Read more »
Morcovi la cratita
1 October 2012O reteta de morcovi la cratita din: morcovi, unt, foid e dafin, sare de mare si piper. Ingrediente: 800 g morcovi mijlocii, curatati un cub de unt cateva foi de dafin sare de mare si piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Tăiaţi morcovii pe lungime în bucăţi de circa 6 cm, apoi găsiţi…
Read more »
Ciuperci cu praz la cuptor
1 October 2012O reteta de ciuperci cu praz la cuptor din: broccoli, praz, ciuperci, orez, oua, smantana, ulei, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 broccoli 1 praz 10 ciuperci pleurotus 2 cani orez 4 oua fierte 1 ou crud 4 linguri smantana ulei sare piper cascaval ras Mod de preparare: Tai prazul şi îl căleşti în…
Read more »
Pate de patrunjel
1 October 2012O reteta de pate de patrunjel din: patrunjel, branza de vaci, unt, ulei, ceapa, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 radacini de patrunjel date pe razatoarea mica 200 g branza de vaci proaspata 2 linguri unt 2 linguri ulei 1 ceapa tocata marunt zeama de la 1/2 lamaie patrunjel verde tocat Mod de…
Read more »
Cocktail Daiquiri cu votca si zmeura
1 October 2012Fierbe un sirp de 100 ml apa si 125 g zahar tos. Lasa sa se raceasca complet. In tocatorul electric marunteste 250 g zmeura, 150 ml votca, zeama de la 2-3 lamai; adauga siropul. Toarna in pahare pline cu gheata zdrobite si serveste sau marunteste cu gheata pentru a obtine Daiquiri granita.
Read more »
Platica la cuptor cu cartofi
1 October 2012Există mai multe variante atât în bucătăria spaniolă, cât şi în cea italiană, unde acest fel de a găti peştele se numeşte al horno, respectiv al forno. Aşadar, peştele întreg, eviscerat şi curăţat de solzi, este prăjit la cuptor pe un pat de cartofi tăiaţi în felii subţiri. Uneori, peştele se acoperă cu un strat…
Read more »
Murături bulgăreşti
1 October 2012O reteta de muraturi bulgaresti din: conopida, morcovi, gogosari, telina, usturoi, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, otet de mere si apa. Ingrediente: conopida morcovi gogosari telina usturoi sare grunjoasa (20 g/1 kg legume) zahar (40 g/1 kg legume) foi de dafin (1 frunza/1kg legume) piper boabe otet de mere (200 ml/1kg legume) apa…
Read more »
File de porc cu castraveti
1 October 2012O reteta de file de porc cu castraveti din: file de porc,c astraveti, ceapa, ulei, sos de soia, usturoi, ardei iute, ghimbir si susan. Ingrediente: 500 g file de porc 250 g castraveti 2 cepe 2 linguri ulei 3 linguri sos de soia 1 catel de usturoi 1 ardei iute mic 30 g ghimbir, susan…
Read more »
Buseuri de mini burgeri
1 October 2012O reteta de Buseuri de mini burgeri din: ulei de masine, ceapa rosie, carne de vita, ansoa, pesmet, rozmarin, castravete, marar, otet, zahar, sare, chifle si sos tzatziki. Ingrediente: 1 1/2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie, mare, taiata bucati 400 g carne de vita tocata 1 conserva de ansoa, tocate 50 g pesmet…
Read more »
Tocană din carne de vită cu vin roşu
1 October 2012O reteta de Tocană din carne de vită cu vin roşu din: faina, sare, piper, carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, cartofi, morcovi, pastarnac, supa de vita, vin rosu, foaie de dafin, verdeata si varza. Tocana e mai bună dacă o consumi a doua zi, astfel aromele au timp să se amestece si să se…
Read more »
Budinca cu ciuperci
1 October 2012O reteta delicioasa de budinca cu: cascaval, branza de vaci, branza telemea, hribi, ceapa rosie, smantana, oua, sare, piper, oregano, gris, unt, pesmet. Ingrediente: 150 g caşcaval 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g hribi 150 ml smântână două cepe roşii 4 ouă o linguriţă cu sare un sfert de linguriţă…
Read more »
Macrou la gratar cu sos de ardei
1 October 2012O reteta de macrou la gratar cu sos de ardei din: fileuri de macrou, ulei, ciabatta, patrunjel, salvie, ardei capia, usturoi, condimente, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 6 fileuri de macrou 2 linguri ulei 1 ciabatta, taiata orizontal in doua si apoi taiata in 3 felii, rumenite pentru sosul de ardei: 1…
Read more »
Carne stratificată cu şuncă si brânză
1 October 2012Carne stratificată cu şuncă si brânză din: carne de porc, cascaval, sunca, bacon, oua, sare, piper, ulei, pesmet, maioneza, smantana, porumb, usturoi, sare, piper, zahar si patrunjel verde. Ingrediente: 15 felii carne de porc (sau pui) 15 felii cascaval 15 felii sunca presata cateva felii de bacon 3 oua intregi sare piper 2 linguri ulei…
Read more »
Amestec in otet
30 September 2012Amestec in otet din: castraveti, gogosari, ardei iuti, otet, apa, sare, zahar, piper boabe si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg castraveti 500 g gogosari 500 g ardei iuti 500 ml otet 1,5 l apa 2 linguri cu sare 4 linguri cu zahar piper boabe boabe de mustar Mod de preparare: Spală castraveţii (alege-i…
Read more »
Pui aromat si fasole in stil toscan
30 September 2012încinge grătarul şi frige puiul câte 20-25 de minute pe fiecare parte, până devine auriu, crocant şi pătruns. Dacă ai un grătar cu capac, nu uita să îl foloseşti. Dacă nu ai aşa ceva, aşază peste pui o tavă adâncă sau un vas termorezistent. între timp, pregăteşte fasolea în cuptor ca în reţeta şi adaugă…
Read more »
Cocktail The Emmy
30 September 2012O reteta simpla de Coctail The Emmy din: sampanie, suc de rodie, suc de lamaie, lichior si votca. Ingrediente: sampanie 1 ½ parti suc de rodie 1 ½ parti suc de lamaie 1 parte lichior St. Germain 1 ½ parti de votca Mod de preparare: Combina toate ingredientele intr-un shaker, mai putin sampania, si…
Read more »
Frigărui din piept de pui
30 September 2012O reteta de frigarui din piept de pui: piept de pui, ceapa rosie, ardei grasi, ciuperci, dovlecei, vanata, rosii cherry si bete pentru frigarui. Ingrediente: 1 piept de pui pentru gratar 1-2 bucati ceapa rosie 2 ardei grasi 3-4 ciuperci 2 dovlecei 1 vanata 1 mana de rosii cherry bete pentru frigarui Mod de…
Read more »
Tort cu pere
30 September 2012O reteta de tort de pere din: oua, pere, unt, lapte, zahar, faina, zahar vanilat, praf de copt, scortisoara, sare si ciocolata. Ingrediente: 3 oua 8 pere 120 g unt 120 ml lapte 150 g zahar 250 g
Rulouri de peste si sunca
30 September 2012O reteta de rulouri de peste si sunca din: fileuri de pastrav, sunca de praga, zeama si coaja de lamaie, cimbru, hrean si tepuse de lemn. Ingrediente: 4 fileuri de pastrav 8 felii de sunca de Praga, pliate in doua pe lungime 1/2 lamaie, zeama si coaja cateva fire de cimbru, tocat 2 linguri hrean…
Read more »
Retete savuroase: Vinete umplute
30 September 2012O reteta de vinete umplute din: vinete, ardei, rosii, muschiulet, cascaval, sare, piper, usturoi, condimente, legume deshidratate si ulei de masline. Ingrediente: 1 vanata mai mare 3 vinete mai mici si subtiri 2 ardei verzi, 2 rosii 400 g rosii in bulion cateva felii de muschiulet cateva felii de cascaval sau branza topita feliata sare…
Read more »
Saramura de pui cu rosii
30 September 2012O reteta de saramura de pui cu rosii din: carne de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, concentrat de legume, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de pasare 100 g ceapa 400 g ardei gras 450 g rosii proaspete sau in bulion 1 lingurita concentrat de legume 2 catei de usturoi 1 legatura mica de…
Read more »
Musaca de telină
30 September 2012O reteta de musaca de telina din: carne tocata, telina, ceapa, ardei, rosii, sare, bulion, oua, smantana, piper, verdeata, faina, ulei si supa de carne. Ingrediente: 750 g carne tocata amestec 6-8 teline 2 cepe 1 ardei 1/2 kg rosii sare 1 lingura bulion 2 oua 2-3 linguri smantana piper verdeata (marar si patrunjel) 3…
Read more »
Turn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură
30 September 2012Turn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură din: albusuri, unt, faina, zahar, rom, extact de vanilie, ricotta, coaja de lamaie, zahar brun, zmeura, limes si dulceata de zmeura. Ingrediente: 5 albusuri 160 g unt cu 82% grasime, topit 150 g faina 150 g zahar fin 1 lingura de rom 1 lingurita extract de…
Read more »
Aripioare în stil mediteranean
30 September 2012O reteta de aripioare in stil mediteranean din: aripioare de pui, masline, ulei de masline, rozmarin, salvie, usturoi, lamaie, zeama de lamaie, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 10 aripioare de pui 200 g masline 5-6 linguri ulei de masline 1 crenguta rozmarin 1 crenguta de salvie 1 capatana de usturoi 3 catei de…
Read more »
Arancini
30 September 2012Arancini este o specialitate a bucătăriei siciliene. Este vorba despre o minge de orez prăjit, cu diametrul de 8-10 cm, umplută cu ragu (carne tocată), mozzarella şi mazăre boabe. Numele derivă din culoarea tipică ce seamănă cu cea a portocalei, în partea orientală a insulei, arancinile pot fi întâlnite şi cu o formă conică. Ingrediente:…
Read more »
Sos picant de ardei
30 September 2012O reteta de sos picant de ardei din: rosii, ardei capia, ceapa, ardei iute, usturoi, telina, cuisoare, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 kg roşii 1 kg ardei capia roșu și verde 7 cepe 7 ardei iute 5 căței de usturoi frunze de ţelină cuişoare sare piper 300 ml ulei Mod de preparare: Spală…
Read more »
Friptura de porc marinata
30 September 2012O reteta de friptura de porc marinata din: muschi de porc, arahide, cimbru, ulei de floarea soarelui, sos de soia, sos de stridii, usturoi, chimbir si chilli. Ingrediente: 2 bucati muschi file de porc, taiat felii de 1,5 cm grosime 50 g arahide, rumenite cateva fire de cimbru pentru marinata: 1 lingura ulei de floarea…
Read more »
Clătite dulci cu mascarpone şi fructe de pădure
30 September 2012Clătite dulci cu mascarpone şi fructe de pădure din: oua, faina, lapte, zahar vanilat, ulei, sare, praf de copt, mascarpone, rom, zahar brun si fructe de padure. Ingrediente: 3 oua 350 g de faina 400 ml de lapte integral 1 lingurita de zahar vanilat 1 lingura de ulei 1 praf de sare 1 varf de…
Read more »
Granita cu piersici si kiwi
30 September 2012O reteta de Granita cu piersici si kiwi din: piersici, zahar, kiwi, apa, lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 150 g piersici curatate si taiate cubulete 180 g zahar 150 g kiwi curatate si taiate cubulete 250 ml apa 1/2 lamaie pentru decor: 1 piersica 2 kiwi frunze de menta Mod de preparare: Prepari…
Read more »
Cupe cu avocado, creveti si costita
30 September 2012Cupe cu avocado, creveti si costita din: creveti, costita, avocado, mango, ceapa rosie si salata verde. Ingrediente: 24 bucati creveti mari 12 felii de costita, taiata pe jumatate 1 avocado, taiat bucati 1/2 mango bine copt, tocat marunt 1/2 ceapa rosie, mica, tocata marunt 2 bucati salata verde Mod de preparare: Inveleste fiecare crevete…
Read more »
Friptura ungureasca cu vinete
30 September 2012O reteta de friptura ungureasca cu vinete din: muschi de vaca, ulei, vinete, cartofi, unt, ceapa, boia de ardei, ardei grasi, bulion de rosii si sare. Ingrediente: 800 g muschi de vaca 140 g ulei 2 vinete 1/2 kg cartofi 40 g unt 3 cepe 1 lingurita boia de ardei dulce 4 ardei grasi 2…
Read more »
Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez
30 September 2012Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez din: aripioare de pui, oua, faina, bere, sare, piper, ulei, orez, ardei gras, ceapa rosie si ciuperci. Ingrediente: 6 aripioare de pui doua oua 4-5 linguri faina 250 ml bere sare piper pentru prajire 250 ml ulei pentru granitura: 100 g orez un ardei gras…
Read more »
File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei
30 September 2012File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei din: fileuri de somon, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, usturoi, rosii si cimbru verde. Ingrediente: 4 fileuri de somon (somn sau cod) sucul de la o lamaie mica 2 linguri ulei de masline sare si piper pentru garnitura de legume: 2 dovlecei…
Read more »
Aspic de fructe de padure cu vin
30 September 2012O reteta de aspic de fructe de padure cu vin din: fructe de padure, vin, foi de gelatina, zahar, menta, zahar si frisca. Ingrediente: 400 g amestec de fructe de padure 300 ml de vin de desert 4 foi de gelatina 200 g zahar 15 g de menta proaspata 150 g zahar frisca si fruze…
Read more »
Supa cu sparanghel
29 September 2012O reteta delicioasa de supa cu:sparanghel, ardei gras, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, masline, morcov, cartofi, fasole verde, sare, piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi ardei graşi 3 roşii, un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…
Read more »
Ruladă de biscuiţi cu rodii
29 September 2012O reteta delicioasa de rulada cu:biscuiti, cacao, unt, zahar pudra, lapte, rom, rodie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon. Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao 250 g unt 150 g zahăr pudră 250 ml lapte dulce o lingură cu rom o rodie 100 g migdale o lingură cu menta tocată 200…
Read more »
Vinete cu legume şi kaizer
29 September 2012O reteta delicioasa de vinete cu:ardei capia, ceapa, ardei gras, rosii, kaizer, salata verde, ulei, cartofi. Ingrediente: 4 vinete doi ardei capia o ceapă albă un ardei gras verde 3 roşii 300 g kaizer o salată verde ulei de floarea-soarelui legume de sezon cartofi Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie în câte trei…
Read more »
Dovlecei umpluţi cu orez şi legume
29 September 2012O reteta delicioasa de dovlecei cu:orez, fasole verde, fasole rosie, porumb, ceapa, dovlecei, ulei, sare, piper, rosii, patrunjel. Ingrediente: 100 g orez 100 g fasole verde o conservă fasole roşie 100 g boabe de porumb o ceapă 4 dovlecei 100 ml ulei de