Retete de Revelion:
Chiftelute cu salata de cartofi
17 September 2012O reteta de chiftelute cu salata de cartofi din: cartofi, ceapa, supa, otet, sare, piper, chifla, unt, ou, amestec de carne tocata, patrunjel, mustar, castravete si ulei de rapita. Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 200 ml supa 6 linguri otet sare piper 1 chifla veche de 1 zi 3 linguri unt topit 1 ou…
Read more »
Păstrăv umplut cu legume
17 September 2012O reteta de pastrav umplut cu legume din: pastravi, ciuperci, rosii, ulei, castravete, patrunjel verde, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4 pastravi potriviti 1 kg ciuperci 400 g rosii 200 ml ulei 1 castravete patrunjel verde sare piper 1 lamaie Mod de preparare: Cureţi peştele, îl treci prin făină, adaugi sare şi piper după…
Read more »
Prăjitură cu brânză şi piersici
17 September 2012O reteta de prajitura cu branza si piersici din: oua, sare, unt, zahar, suc si coaja de lamaie, gris, budinca de vanilie, praf de copt, mac, branza dulce, frisca, piersici si zahar pudra. Ingrediente: 5 oua 1 praf de sare 125 g unt moale 225 g zahar sucul si coaja de la o lamaie 75…
Read more »
Mâncare de morcovi
17 September 2012Mancare de morcovi din: morcovi, ceapa, piept de pui, bulion, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 7 morcovi 2 cepe 1 piept de pui 3 linguri de bulion busuioc sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi o căleşti. Morcovii, tăiaţi cubuleţe, îi fierbi separat. Când ceapa s-a călit, adaugi pieptul…
Read more »
Baghete de pizza cu carne de vită
17 September 2012Baghete de pizza cu carne de vita din: carne slaba de vita, pasta de rosii si chilli, mozzarella, frunze de busuioc si bagheta. Ingrediente: 500 g carne slaba de via, tocata 350 g pasta de rosii si chilli, din borcan 25 g mozzarella, scursa si rupta in fasii 1 mana frunze de busuioc, rupte 1…
Read more »
Punci cu visine
17 September 2012O reteta simpla de Punci cu visine din: ananas, mandarina, visine, lichior de cirese, ceai negru si zahar vanilat. Ingrediente: 1 bucata ananas din conserva 1 lingura de mandarina din conserva 12 visine din compot 1/8 lichior de cirese 1/2 ceai negru 2 lingurite de zahar vanilat Mod de preparare: Lasam ananasul, mandarine si…
Read more »
Sos de crap
17 September 2012O reteta de sos de crap din: peste, apa, ulei, vin alb, bulion, frunze de dafin, piper, patrunjel, usturoi, ceapa, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg peste 1 pahar de 100 ml apa 1 pahar de ulei 1 pahar de vin alb 50 bulion 2 frunze de dafin piper 4-5 fire patrunjel 2 catei de…
Read more »
Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei
17 September 2012Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei din: ceapa, usturoi, morcov, ulei de masline, carne tocata, oregano, sare, piper, sos de rosii, supa, vin rosu, ardei gras si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata 1 lingurita oregano sare piper 3…
Read more »
Prajitura delicioasa cu fructe
17 September 2012O reteta de prajitura delicioasa cu fructe din: faina, migdale, sare, zahar vanilinat, oua, unt, budinca de vanilie, lapte, zahar, fructe si glazura de tort. Ingrediente: aluat: 400 g faina 250 g migdale macinate 1 praf de sare 100 g sare 2 pliculete zahar vanilinat 2 oua 250 g unt moale topping: 2 pachete budinca…
Read more »
Homar la grătar
17 September 2012Incălziţi o tigaie cu grătar suficient de mare ca să aşezaţi homarul pe ea. Condimentaţi partea tăiată a homarului cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi ungeţi-o cu puţin ulei de măsline. Aşezaţi homarul pe grătar cu partea tăiată în jos şi apăsaţi-l cu un capac; astfel carnea se va lipi de…
Read more »
Salata Floarea-soarelui
17 September 2012Salata floarea-soarelui din: piept de pui, ciuperci, oua, cascaval, masline, porumb, sare, piper, mustar, ulei, ardei grasi si rosii. Ingrediente: 1 piept de pui 4 ciuperci 2 oua fierte 100 g cascaval masline feliate porumb din conserva sare piper ulei de masline pentru maioneza: 1 ou intreg mustar zeama de lamaie 1 ceasca de ulei…
Read more »
Prăjitură cu alune şi fructe
17 September 2012O reteta de prajitura cu alune si fructe din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, alune, lapte, amaretto, coacaze si fulgi de migdale. Ingrediente: 300 g unt 300 g zahar 2 linguri zahar vanilinat 6 oua 750 g faina 1 1/2 pachet praf de copt 300 g alune macinate circa 200 ml…
Read more »
Platou de gratar
17 September 2012Platou de gratar din: spanac, file de porc, piper, frunze de salvie, kaizer, masline, mozzarella, rosii, snitele de porc, frunze de busuioc, samburi de pin, ceapa, usturoi, crema de branza, rosii si ulei. Ingrediente: 200 g spanac congelat 500 g fil de porc piper 12 frunze de salvie 6 felii de kaizer 12 masline verzi…
Read more »
Salata de sfecla rosie
17 September 2012Salata de sfecla rosie din: sfecla rosie, cartofi, boabe de fasole, usturoi, iaurt, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 250 g sfecla rosie 2 cartofi boabe de fasole din conserva 1 catel de usturoi (sau ceapa) 125 g iaurt 3 linguri maioneza sare si piper Mod de preparare: Fierbi sfecla şi o dai apoi pe…
Read more »
Reteta zilei: Salata mixta
16 September 2012O reteta de Salata mixta din: varza, salata verde, varza rosie, nuci, branza, rosii, avocado, morcovi, fasole, crutoane, sare, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 1/2 varză alba 1 salata verde 1/2 varza rosie nuci branza rosii avocado morcovi fasole crutoane sare ulei otet balsamic Mod de preparare: Spalati si tocati atat varza alba, cat…
Read more »
Obleţel marinat
16 September 2012Obleţel marinat din: obletel, apa, sare grunjoasa, otet, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar si ulei. Ingrediente: 1,5 kg obletel de Dunare proaspat 1 l apa 1 lingura mare de sare grunjoasa 0,5 l otet 6 foi de dafin 1 lingura de boabe de piper 1 lingura boabe de mustar 100 ml…
Read more »
Tort cu martipan şi fructe de pădure
16 September 2012Tort cu martipan şi fructe de pădure din: faina, unt, galbenus, frisca, zahar, sare, martipan, migdale, suc de lamaie, albus, frisca, zahar vanilinat si fructe de padure. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt 1 galbenus 1 lingura frisca 50 g zahar sare umplutura: 50 g martipan varsat 200 g migdale macinate 4-5 linguri…
Read more »
Briose cu mure
16 September 2012O reteta de briose cu mure din: oua, ulei, zahar, iaurt, faina, praf de copt, sare, mure si dulceata de mure. Ingrediente: 2 oua 100 ml ulei 100 g zahar 200 g iaurt 300 g faina 1 praf de copt 1 varf cutit sare 30 g mure proaspete sau congelate 1/2 borcan dulceata de mure…
Read more »
Retete culinare: Pui cu vinete
16 September 2012O reteta de pui cu vinete din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 pui 3 vinete mijlocii 1 ceapa 1 lingura faina 3-4 linguri ulei sare patrunjel verde tocat Mod de preparare: Tai vinetele pe lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărezi bucăţile şi le laşi…
Read more »
Cum se prepara Pizza greceasca (video)
16 September 2012O reteta video despre cum se prepara pizza greceasca, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: pizza base or dough 55 g feta 5 – 6 kalamata olives 1 garlic cloved, finely chopped 1 fresh tomato, finely sliced 1/4
Mâncare de crab
16 September 2012Dacă tânjiţi după o mâncare mai deosebită, rapidă şi delicioasă, trebuie să încercaţi această reţetă în stil asiatic. Eu am folosit o gamă întreagă de mirodenii, însă sunt atât de uşoare şi aromate, încât nu vor pune în umbră dulceaţa cărnii de crab.Iar dacă folosiţi la sos carnea maro şi adăugaţi carnea albă la sfârşit,…
Read more »
Mâncare de păstăi galbene cu cartofi şi pui
16 September 2012Mancare de pastai galbene cu cartofi si pui din: pui, pastai galbene, usturoi, suc de rosii, ulei, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 pui 1 kg pastai galbene 5 cartofi 6 catei de usturoi 200 ml suc de rosii ulei sare piper verdeata Mod de preparare: Carnea porţionată o pui într-o cratiţă cu ulei…
Read more »
Tartă picantă cu dovlecei
16 September 2012O reteta de tarta picanta cu dovlecei din: faina, ou, unt, sare, dovlecei, sana, jambon, oua, ardei gras, piper, cimbru, nucsoara si ulei de masline. Ingrediente: 225 g faina 1 ou 100 g unt un varf cuti tsare pentru umplutura: 500 g dovlecei 200 g sana 300 g jambon 2 oua ardei gras rosu piper…
Read more »
Prajitura cu fructe (caise)
16 September 2012O reteta de prajitura cu fructe din: caise, faina, zahar, ulei, praf de copt, esenta si nuca. Ingrediente: 1 kg caise (sau ce preferi) 10 linguri faina 10 linguri zahar 8 linguri uilei 2 prafuri de copt esente dupa gust 1 cana nuca sau alune Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri, freci gălbenuşurile…
Read more »
Salată de vară cu piept de pui
16 September 2012Salata de vara cu piept de pui din: piept de pui, fasole verde, mazare, cartofi, ardei rosu, gulie, ciuperci, telina, verdeata, crutoane, rosii cherry, ulei de masline, mustar si iaurt. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 1 mana de fasole verde fiarta 1 mana de mazare fiarta 2-3 cartofi fierti 1 ardei rosu 1/3 gulie…
Read more »
Gratar de porc
16 September 2012O reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei, ceafa de porc, unt si foaie de dafin. Ingrediente: 8 cartofi mici 8 ciuperci de dimensiuni medii sare piper 1 lingura ulei 4 bucati ceafa de porc 30 g unt 1 foaie de dafin Mod de preparare: Spălaţi cartofii, fierbeţi-i cca 20…
Read more »
Doradă cu ierburi
16 September 2012Dorada cu ierburi din: dorada, sare, piper, suc de lamaie, rozmarin, cimbru, foi de dafin, rosii uscate, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 dorade curatate (a 350 g) sare piper 1 lingurita suc de lamaie 6 crengute rozmarin 10 crengute cimbru 4 foi de dafin 8 rosii uscate 2 catei de usturoi 2 linguri…
Read more »
Ciorbă picantă de vită
16 September 2012O reteta de ciorba picanta de vita din: rasol de vita cu os, ceapa, praz, patrunjel, telina, morcovi, ardei, gogosar, telina verde, patrunjel, ardei iute, smantana, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 rasol de vită cu os 1 ceapă 1 fir praz 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină țelină 2 morcovi 1-2 ardei…
Read more »
Tarta cu pepene galben
15 September 2012O reteta de tarta cu pepene galben din: piscoturi, miez de pepene galben, unt, gelatina, zahar, frisca, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 200 g piscoturi 500 g miez de pepene galben 150 g unt 1 plic gelatina 100 g zahar 200 g frisca zahar vanilat fructe pentru ornat dupa preferinta sau fulgi de ciocolata …
Read more »
Aperitiv: Vinete umplute
15 September 2012O reteta de vinete umplute din: vinete, ceapa, rosii, ardei gras, sare, piper, chimen si ulei. Ingrediente: 1 kg vinete 1 ceapa 5 rosii 1 ardei gras sare piper 1/3 lingurita chimen 4 linguri ulei Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai în două pe lungime. Scoţi miezul din interior, cu ajutorul unei…
Read more »
Retete pentru weekend #24
15 September 2012Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Varza de Bruxelles cu sos de mustar O reteta de varza de bruxelles cu sos de mustar din: varza de bruxelles, ceapa, mustar,…
Read more »
Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete
15 September 2012Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspetedin: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, ciocolata alba, lichior de portocale, frisca si fructe de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 70 g zahar 1 plic zahar vanilinat 80 g faina in plus: 300 g ciocolata alba 2 oua proaspete 2 linguri lichior de portocale 600 g frisca 500…
Read more »
Cocktail Black Passion Fruit Tea
15 September 2012Cocktail Balck Paassion Fruit Tea din: passion fruit puree, fresh lemon si strong cold black infusion. Ingrediente: 25 ml passion fruit puree 20 ml fresh lemon sau lime juice 100-150 g strong cold black tea infusion Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si se amesteca puternic…
Read more »
Ardei umpluţi – cu gust picant de ciuperci
15 September 2012O reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, chifle, unt, ciuperci champignon, ceapa, usturoi, patrunjel, lapte, ou, sare, piper, nucsoara si supa. Ingrediente: 4 ardei grasi 4 chifle de o zi 4 linguri unt 100 g ciuperci champignon 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura patrunjel tocat 125 ml lapte fierbinte 1 ou sare…
Read more »
Salata picanta de pui cu pepene galben
15 September 2012O reteta de salata picanta de pui cu pepene galben din: pui, pepene galben, zarzavat de supa, ceapa, ardei iute, salata verde, boabe de piper, suc de lamaie, suc de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 pepene galben 1 legatura zarzavat de supa 1 ceapa 1 ardei iute mic 1 salata verde…
Read more »
Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine
15 September 2012Prajitura crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare, scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si inghetata de vanilie. Ingrediente blat: 3/4 ceasca făină 1/3 ceasca de zahar brun 1 lingura de zahar 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de scorțișoară 1/2 cana nuci pecan…
Read more »
Ardei umpluţi, pe grătar
15 September 2012Ardei umpluţi, pe grătar din: ardei capia, sare, stafide, unt cu usturoi, supa, cuscus, ceapa, curry, sos sambal oelen, migdale, seminte de pin, piper si unt. Ingrediente: 8 ardei capia rosii sare 100 g stafide 1 lingura unt cu usturoi pisat 350 ml supa 150 g cuscus instant 1 ceapa curry 1 varf de cutit…
Read more »
Tarte cu branză şi pere
15 September 2012O reteat delicioasa de tarta cu: aluat foitaj, pere, branza cu mucegai albastru, mascarpone, miere, migdale, ou. Ingrediente: 400g de aluat foitaj 2-3 pere tari 200g de brânză cu mucegai albastru 2 linguri de mascarpone (se poate înlocui cu unt moale) 3 linguri de miere lichidă 1 pumn de migdale, tăiate fâşii, coapte într-o tigaie…
Read more »
Zacuscă cu mere
15 September 2012O reteta de zacusca cu mere din: gogosari, ardei gras, mere, morcovi, telina, ceapa, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg mere 1 kg morcovi 1 kg telina 1/2 kg ceapa 1 l bulion 500 ml ulei sare piper Mod de preparare: Se coc pe plită…
Read more »
Budinca de vinete cu cascaval
15 September 2012O reteta de budinca de vinete cu cascaval din: vinete, cartofi, cascaval, bulion, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 5 cartofi 250 g cascaval 5 linguri bulion 1 lingurita boia iute sare si piper dupa gust Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert, apoi îi cureţi d
Prăjitură cu prune
15 September 2012O reteta de prajitura cu prune din: prune, oua, faina, cacao, zahar pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie, sare, ciocolata cu lapte, frisca, fulgi de migdale, unt, lichior de migdale, menta si scortisoara. Ingrediente: un kg prune 8 oua 8 linguri faina 2 linguri cacao 10 linguri zahar pudra esenta de vanilie…
Read more »
Retete culinare: Vinete umplute
15 September 2012O reteta de vinete umplute din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, ulei de masline, ou, busuioc, sare, piper si unt. Ingrediente: 2 vinete (a 250 g) 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g carne tocata de vita 2 linguri ulei de masline 1 ou fiert tare…
Read more »
Ciorbă deasă de legume
15 September 2012O reteta de ciorba deasa de legume din: varza, patrunjel, cartofi, telina, morcovi, ceapa verde, arde gras, pastarnac, fasole verde, fasole neagra, bors, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza mica 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 telina mica 2 morcovi 2 fire ceapa verde 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 pastarnac…
Read more »
Cocktail Red Tea
15 September 2012O reteta simpla de Cocktail Red Tea din: rasperry puree, fresh lemon si strong cold berry tea infusion. Ingrediente: 25 ml rasperry puree 20 ml fresh lemon sau lime juice 100-150 ml strong cold berry tea infusion Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si se amesteca…
Read more »
Tarta cu vinete
15 September 2012O reteta de tarta cu vinete din: faina, drojdie, lapte, amrgarina, sare, zahar, vanata, broccoli, masline, praz, usturoi, oua, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 300 ml lapte 150 g unt/margarina sare 1 lingurita rasa de zahar 1 vanata 250 g broccoli 150 g masline tocate fin 1 fir de praz…
Read more »
Guguluf glazurat cu prune
15 September 2012O reteta de guguluf glazurat cu prune din: oua, unt, ulei de floarea soarelui, sare, drojdie, lapte, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar pudra, prune, nuci, smantana, unt, scortisoara si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 oua 200 g unt 4 linguri ulei de floarea soarelui un praf sare 70 g drojdie proaspata 175 ml…
Read more »
Legume cu cărnăciori
15 September 2012O reteta de legume cu carnaciori din: carnati de curcan, ceapa, usturoi, chilli, ardei gras, fasole verde, porumb, fasole boabe, ulei, rosii, sare, piper cayenne, suc de lamaie, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 400 g carnati de curcan 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 2 chilli 2 ardei grasi 250 g fasole verde 200 g…
Read more »
Barbecue de pasăre
15 September 2012O reteta de barbecue de pasare din: miere, sos barbecue, suc de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper, ulei, aripi curcan, pulpe de pui, porumb, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: marinata: 3 linguri miere 4 linguri sos barbecue 1 lingura suc de lamaie 1 1/2 lingurita boia de ardei dulce sare piper 4 linguri…
Read more »
Tartă cu prune caramelizate
15 September 2012O reteta de tarta cu prune caramelizate din: oua, unt, smantana, sare, zahar pudra, faina, zahar vanilat, zahar tos, scortisoara, lapte, unt si prune. Ingrediente: 8 oua 220 g unt 4 linguri smantana un praf sare 6 linguri zahar pudra 6 linguri faina un plic zahar vanilat 150 g zahar tos scortisoara 2 linguri lapte…
Read more »
Cum se prepara Supa crema de cartofi (video)
15 September 2012O reteta video despre cum se prepara supa crema de cartofi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 olive oil 1/2 onion, chopped 1 parsley, chopped 4 medium potatoes, chopped pepper salt 400 ml vegetable stock Cum se prepara Supa crema de cartofi Pofta buna!
Read more »
Frigărui picante
15 September 2012O reteta de frigarui picante din: ceapa, usturoi, dovlecel, carne tocata de vita, boia de ardei iute, ou, pesmet, pasta de ardei, sare, piper, ardei gras si ulei. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 dovlecel mic 750 g carne tocata de vita 1/2 lingurita boia de ardei iute 1 ou 3 linguri pesmet…
Read more »
Pui in sos dulce-acrisor
15 September 2012O reteta de pui in sos dulce acrisor din: piept de pui, pesmet, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, ardei, rosii, sare grunjoasa, piper, ulei, otet balsamic, ceapa verde si miere. Ingrediente: 800 g piept de pui 100 g pesmet ulei de floarea soarelui 2 cepe rosii 4 ardei 2 rosii sare grunjoasa piper negru…
Read more »
Rulouri din curcan
15 September 2012O reteta de rulouri din curcan: piept de curcan, suc de lamaie, sare, fulgi de chilli, praz, ricotta, patrunjel, caise si ulei de masline. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri suc de lamaie sare mare fulgi de chilli 1 fir praz 100 g ricotta 1/2 legatura patrunjel tocat 100 g caise uscate, tocate…
Read more »
Zacuscă de gogoşari cu hrean
15 September 2012O reteta de zacusca de gogosari cu hrean din: gogosari, hrean, morcovi, telina, bulion, ceapa, miere de albine, ulei, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 3 kg gogosari 1/2 hrean 1/2 morcovi 1 kg telina 1 l bulion 200 g ceapa 3 linguri miere de albine 500 ml ulei 70 g otet de mere…
Read more »
Briose cu dovlecei
15 September 2012O reteta de briose cu dovlecei din: dovlecei, morcovi, oua, marar, faina, pesmet, margarina, sare, piper, ceapa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 4 oua o legatura marar 4 linguri faina 2 linguri pesmet 100 g unt sau margarina sare piper macinat o legatura ceapa smantana patrunjel pentru ornat Mod de preparare:…
Read more »
Retete culinare: Somon cu legume
15 September 2012O reteta de somon cu legume din: orez salbatic, sare, dovlecel, usturoi, rosii cherry, piper, marar, file de somon si suc de lamaie. Ingrediente: 90 g amestec orez salbatic sare 1 dovlecel mic 1 catel de usturoi 200 g rosii cherry piper 1/2 legatura marar 400 g file de somon fara piele 4 linguri suc…
Read more »
Cocktail Green Mango Tea
15 September 2012O reteta simpla de Cocktail Green Mango Tea din: mango puree, fresh lemon si strong cold green tea infusion. Ingrediente: 25 ml mango puree 20 ml fresh lemon sau lime juice 100-150 ml strong cold green tea infusion Mod de preparare: Se toarna toate ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si se…
Read more »
Omleta direct din cuptor
15 September 2012O reteta de omleta din: dovlecei, ardei gras, busuioc, ulei de masline, branza, oua, sare, piper si unt. Ingrediente: 200 g dovlecei cate 1 ardei gras verde si rosu 1 legatura busuioc 2 linguri ulei de masline 150 g branza pentru pizza 8 oua sare si piper putin unt Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul…
Read more »
Crostini delicioase de crab
15 September 2012O reteta de crostini delicioase de crab din: carne de crab, frunze de fenicul, ardie iute, lamaie, ulei de masline extravirgin, ciabatta, sare de mare, piper, usturoi si maioneza. Ingrediente: 400 g carne de crab alba 150 g carne de crab maro o mana de frunze de fenicul, tocate marunt un ardei iute rosu proaspat,…
Read more »
Paste aromate cu peste
15 September 2012O reteta de paste aromate cu peste din: spaghete, file de cod, ceapa, ciuperci, cimbru verde, sare, piper negru, ulei de masline, otet balsamic, unt si masline verzi. Ingrediente: 300 g spaghete 200 g file de cod o legatura ceapa 4 ciuperci 4 catei usturoi cimbru v
Ficat de vită în sos aromat
15 September 2012O reteta de ficat de vita in sos aromat din: ficat de vita, lapte, rozmarin, unt, ulei de masline, vin, mierea, usturoi, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 800 g ficat de vita un litru lapte o crenguta rozmarin 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline 100 ml vin rosu demidulce o lingura mierea 5-6…
Read more »
Inghetata de banane
15 September 2012O reteta de inghetata de banane din: banane, zeama de lamaie, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 3 banane 20 ml zeama de lamaie 300 ml smantana dulce 100 g zahar pudra esenta de vanilie Mod de preparare: Mixează la viteză maximă smântână cu zahărul pudră. Separat, zdrobeşte bananele cu furculiţa şi…
Read more »
Paste cu vinete coapte, roşii şi busuioc
15 September 2012O reteta delicioasa de paste cu: vanata, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, zahar tos, busuioc. Ingrediente: 1 vânătă mare, tăiată bucăţi 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi mari, nedecojiţi 300g de roşii cherry 1 lingură de oţet balsamic 1 linguriţă de zahăr tos 1 mână frunze de busuioc, plus…
Read more »
Pepene verde, salată cu brânză feta şi pâine uscată
15 September 2012O reteta delicioasa de salata cu: pepene verde, braza feta, masline, patrunjel, menta, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 1/2 de pepene verde (aprox. l,5kg), fără coajă si seminţe, tăiat în bucăţi 200g de brânză feta, tăiată cubuleţe 1 mână sănătoasă de măsline negre 1 mână frunze de pătrunjel mari frunze de mentă…
Read more »
Friptură cu sos verde
14 September 2012Friptura cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, capere, sardele, otet din vin rosu, ulei de masline, sare, piper si fileuri de vita. Ingrediente: 1 legatura patrunjel cate 10 frunze de busuioc si menta 1 catel usturoi 1 lingura mustar 1 lingura capere 2 fileuri sardele 1 lingurita otet din vin rosu 150 ml…
Read more »
Ciorba de pui cu legume
14 September 2012O reteta de ciorba de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, ardei, morcovi, rosii, dovlecei, praz, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 4 rosii 2 dovlecei un fir praz o legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se fierb…
Read more »
Rulouri cu legume
14 September 2012O reteta de rulouri cu legume din: carne de vitel, sare, piper, prosciutto crudo, branza ricotta, pasta de tomate, ardei grasi, rosii, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati carne de vitel (a 120 g) sare piper 4 felii prosciutto crudo (sau kaizer) 75 g branza ricotta 4 linguri pasta de masline…
Read more »
Salată cu paste şi vinete
13 September 2012O reteta de salata cu paste si vinete din: vinete, sare, ulei de masline, piper, paste, rosii, usturoi, zahar, oregano, busuioc si mozzarella. Ingrediente: 300 g vinete sare 5 linguri ulei de masline piper 300 g paste scurte 500 g rosii 2 catei de usturoi 2 linguri zahar 1/2 legatura oregano 2 crengute busuioc 200…
Read more »
Frigaruie picanta de carnaciori
13 September 2012O reteta de firgaruie picanta de carnaciori din: boabe de ienupar, cuisoare, foaie de dafin, cimbru, rozmarin, ulei, carnaciori, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, smantana, hrean si suc de lamaie. Ingrediente: 4 boabe de ienupar 1 lingurita boabe de piper negru 2 cuisoare 1 foaie de dafin 1/2 lingurita cimbru 1 varf de cutit…
Read more »
File de somon si cartofi
13 September 2012O retete de file de somon si cartofi din: file de somon, sare grunjoasa, piper, lamaie, ulei de masline, frunze marar, cartofi, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare grunjoasa piper negru macinat si boabe o lamaie 2-3 linguri ulei de masline 3-4 frunze marar un kg cartofi mici o…
Read more »
Paste cu mazăre la tigaie
13 September 2012O reteta de paste cu mazare la tigaie din: mazare, chifla, amestec de carne tocata, ou, ceapa, mustar, sare, piper, unt, ardei grasi, sos de vita, amidon, farfalle si brandy. Ingrediente: 500 g mazare proaspata (pastai) 1 chifla veche de 1 zi 300 g amestec de carne tocata 1 ou 1 ceapa mica 1-2 linguri…
Read more »
Carne tocată pe grătar
13 September 2012O reteta de carne tocata la gratar din: usturoi, cimbru, boia de ardei dulce, sare, piper, carne tocata, pesmet, seminte de anason, fruct stea, rosie, branza feta, ou si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce sare piper 1 kg carne tocata 2 linguri pesmet cate…
Read more »
Aperitiv cu dovlecei
13 September 2012O reteta de aperitiv cu dovlecei din: dovlecei, marar, oua, crema de branza, unt, malai, sare grunjoasa, piper, ceapa verde, ou, smantana, mustar, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 3 dovlecei 2 legaturi marar 2 oua 150 g crema de branza 150 g pesmet 50 g unt 3 linguri malai sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »
Ficăţei de curcan la cuptor
13 September 2012O reteta de ficatei de curcan la cuptor din: ficat de curcan, lapte, ulei de masline, otet balsamic, unt, ceapa rosie, sare, susan, coniac, ardei, orez, supa si busuioc. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 300 ml lapte 2-3 linguri ulei de masline 2-3 linguri otet balsamic 100 g unt o ceapa rosie sare 100…
Read more »
Cheesecake cu fructe de pădure
13 September 2012O reteta de Cheesecake cu fructe de pădure din: biscuiti, unt, gelatina, afine, mure, zmeura, branza de vaci, iaurt, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti integrali 125 g unt topit 8 foi gelatina 300 g afine 300 g mure 300 g zmeura 800 g branza de vaci 300 g iaurt 120…
Read more »
Tarte cu mure şi cremă de vanilie
13 September 2012Tarte cu mure şi cremă de vanilie din: faina, coaja de lamaie, zahar, sare, unt, mure, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, amidon si frisca. Ingrediente: blat: 350 g faina 1 lingurita coaja de lamaie rasa 120 g zahar sare 240 g unt in plus: 250 g mure 85 gg zahar 250 ml lapte miezul de…
Read more »
Reteta zilei:Fondue picant cu branza cheddar
13 September 2012O reteta de fondue picant cu branza cheddar din: vin alb, amidon de porumb, branza cheddar, branza pepper chesse, boia de ardei, ardei jalapeno si usturoi. Ingrediente: 1 ceasca de vin alb sec 2 linguri amidon de porumb branza Cheddar tocata branza pepper chesse 1 lingurita boia de ardei 3-4 ardei jalapeno prajiti, tocati 1…
Read more »
Ficătei îmbrăcaţi în bacon
13 September 2012O reteta de ficatei in bacon din: ficatei de pui, lapte, rozmarin, boabe de piper, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, dulceata de ceapa si bacon. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 300 ml lapte 2 crengute de rozmarin 2-3 boabe piper 30 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru macinat 2…
Read more »
Supă-cremă de ardei gras
13 September 2012O reteta de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper, zahar, busuioc si smantana. Ingrediente: 4 cepe frantuzesti 5 ardei grasi (portocalii sau roșii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru 250 g rosii decojite (conservă) 1 foaie de…
Read more »
Chiftele cu legume – un adevarat deliciu
13 September 2012O reteta de chiftele cu legume din: morcovi, ceapa, cartofi, fasole verde, ulei, supa, rosii, patrunjel, carne tocata de vita, mustar, pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 250 g cartofi 250 g fasole verde 2 linguri ulei 100 g fasole verde 750 ml supa 250 g rosii 1 leg
Cocktail Berry Wine
13 September 2012O reteta simpla de Cocktail Berry Wine din: sirop de mure, vin alb si suc de mere. O combinatie reusita, fara a avea un volum mare de alcool, vine in intampinarea amatorilor de vin alb cu un mix bun de arome, mar si mure. pahar: flute decor: mura Ingrediente: 20 ml sirop de mure 100…
Read more »
Tort de cafea si mure
13 September 2012O reteta de tort de cafea si mure din: cafea solubila, cacao, oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, mure, frisca, gelatina, zahar pudra si drajeuri de ciocolata. Ingrediente: 2 lingurite cafea solubila 1 lingurita cacao 4 oua 150 g zahar 1 praf sare 75 g faina 75 g amidon 1/2 lingurita praf de…
Read more »
Busuiocul: parfum proaspăt
13 September 2012Din bucătăria gurmandului nu ar trebui să lipsească un ghiveci cu busuioc. Astfel, va avea mereu la dispoziţie frunze proaspete, gata să-i umple de aromă cele mai diverse preparate. Frunzele proaspete de busuioc nu se pun însă la fiert cu mâncarea, deoarece aroma are mult de suferit. Ele se adaugă numai după ce mâncarea este…
Read more »
Minitarte cu legume
13 September 2012O reteta de minitarte cu legume din: spanac, sare, ardei grasi, rosii, dovlecei, mozzarella, aluat de foi, galbenus, piper si ulei de masline. Ingrediente: 150 g spanac sare 2 ardei grasi rosii 4 rosii 2 dovlecei 200 g moazzarella 400 g aluat de foi (refrigerat) 1 galbenus piper 2 linguri ulei de masline Mod…
Read more »
Zacuscă cu spanac
13 September 2012O reteta de zacusca cu spanac din: spanac, ceapa, ardei capia, gogosari, ulei, usturoi, ardei iute, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac fiert, scurs, racit 2 kg ceapa 1 kg ardei capia 1 kg gogosari 1 l ulei 5 capatani de usturoi 3 ardei iuti 2 foi de dafin sare piper…
Read more »
Peşte cu cartofi prăjiţi (Fish and chips)
13 September 2012Fish and chips este considerată mâncarea naţională a britanicilor. într-adevăr, peştele cu cartofi prăjiţi a devenit un adevărat simbol naţional încă din perioada victoriană, câştigându-şi popularitatea datorită faptului câ se putea lua la pachet. Cu toate că britanicii au experimentat în perioada de după război şi gusturi mai exotice, aceasta a rămas o mâncare foarte…
Read more »
File de porc cu fasole şi roşii
13 September 2012O reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare 600 g file de porc 2 linguri ulei piper 2 cepe 250 g rosii cherry 100 g gorgonzola 150…
Read more »
Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla
13 September 2012O reteta de Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla din: boabe de porumb, ardei copti, ciuperci, suc de limeta, sos samba oelek, sare, piper, supa, usturoi, carne de vita tocata, ou, pesmet, avocado, tortilla si ulei. Ingrediente: 1 conserva boabe de porumb (285 g) 100 g ardei copti (de la borcan) 80 g…
Read more »
Curechi dulce
13 September 2012O reteta de curechi dulce din: cartofi, ceapa, rosii, morcovi, orez, varza, marar verde, ulei, smantana, sare, piper si boia. Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant şi tonifiant şi este preferabil să fie consumată în stare crudă, pentru a i se păstra proprietăţile şi virtuţile tămăduitoare. Un consum regulat de varză are efect…
Read more »
Paste cu smântână şi ciuperci
13 September 2012O reteta de paste cu smantana si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, taitei, sare, unt, oregano, supa, amidon, smantana, patrunjel si piper. Ingrediente: 1 conserva ciuperci Champignon feliate (850 ml) 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g taitei lati sare 2 linguri unt 1/2 lingurita oregano uscat 100 ml supa 1 lingurita amidon 200…
Read more »
Zacuscă din gogoşari cu măsline
13 September 2012O reteta de zacusca din gogosari cu masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, masline, pasta de rosii, ulei, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg ceapa alba 1 kg ceapa rosie 300 g masline negre fara samburi 4 linguri pasta de rsoii 600 ml ulei 3…
Read more »
Piept de pasăre cu prune
12 September 2012O reteta de piept de pasare cu prune din: piept de pui, prune, ulei de masline, nuci, marar si sare. Ingrediente: 800 g piept de pui (curcan) 20 prune 2 linguri ulei de masline 10 nuci 1 legatura marar sare Mod de preparare: Tăiaţi carnea de pui în fâşii. Condimen- taţi-le cu sare şi…
Read more »
Salată cu friptură
12 September 2012Salata cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si germeni de soia. Ingrediente: 600 g felii de carne de vita marinate (se pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare) 300 g rosii cherry 200 g salata verde…
Read more »
Cocktail Rose Royal
12 September 2012O reteta simpla de Cocktail Rose Royal din: sirop de trandafir si sampanie. Usor de preparat, dulce spre demisec, o varianta deosebinta a vestitutlui Kir Royale. Ingrediente: 15 ml sirop de trandafir 100 ml sampanie sau vin spumant Mod de preparare: Se toarna ingredientele cu mare atentie in pahar, pe rand, amestecand usor continutul.
Read more »
Paste cu ţelină, măsline si fasole roşie
12 September 2012O reteta de paste cu telina, masline si fasole rosie din: paste, cascaval, fasole rosie, masline, usturoi, rosii, ulei de masline, telina, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 100 g cascaval 1 cana fasole de boabe rosie fiarta 1 cana masline 2 catei de usturoi 2 cani rosii taiate in cubulete 2 linguri…
Read more »
Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei
12 September 2012O reteta de Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei din: usturoi, carne de vita, ou, oregano, pesmet, sare, piper, ulei, rosii, mozzarella, gnocchi, dovlecel, unt, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 catel de usturoi 500 g carne de vita tocata 1 ou 1 lingurita oregano tocat 4 linguri pesmet sare piper 2…
Read more »
Picioici noi cu chimion
12 September 2012Pecioici nou cu chimion din: cartofi, seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, castarveti, patrunjel verde, sare si boia dulce. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 1 lingura seminte de chimion 6 linguri ulei de masline 1 ceapa alba 2 cepe rosii 500 g castraveti 1 legatura patrunjel verde sare boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
Păstrăvi cu cartofi
12 September 2012O reteta de pastravi cu cartofi din: pastravi, ulei, lamaie, marar verde, patrunjel verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 linguri ulei 1 lamaie 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 400 g cartofi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i bine şi ştergeţi-i cu un…
Read more »
Muşchi de viţel gratinat
12 September 2012Muschi de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel, mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2 linguri parmezanproaspat ras sare piper boia …
Read more »
Cocktailuri: Sangria
12 September 2012O reteta de sangria din: sangria sirop, fresh de lamaie, vin rosu, portocala, lamaie si lime. Dulce acrişor, sec, un cocktail bogat în arome! Cocktail-urile pe bază de vin încep să revină în atenţia clienţilor. Sunt uşor de preparat şi sunt foarte potrivite pentru sezonul cald. In plus, vinul – o băutură