Retete de Revelion:
Reteta zilei: Salata de cruditati cu branza feta
30 August 2012O reteta de Salata de cruditati cu branza feta din: castravete, ceapa rosie, patrunjel, branza feta, ulei extravirgind e masline, suc de lamaie si piper. Ingrediente: 1 castravete mare 1/4 ceapa rosie, tocata marunt 1/2 ceasca Patrunjel tocat 1/4 ceasca branza feta maruntita 2 lingurite ulei extravirgin de măsline 1 lingura suc de lămâie piper…
Read more »
Cum se prepara Sos sarat de caramel (video)
30 August 2012O reteta video despre cum se prepara sos sarat de caramel, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 cup white sugar 5 tbsp butter, cut in slices 1/2 cup plus 1 tbsp heavy whipping cream (*Sorry, don’t ask me about substitutions. This needs cream!) sea salt to taste (any…
Read more »
Ceai asiatic
30 August 2012Ceai asiatic din: ceai, apa, vin rosu, cuisoare, vanilie, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 lingurite de ceai Assam 3/4 apa 1 sticla de vin rosu 2 cuisoare 1 pastaie de vanilie 2 linguri de zahar zeama de lamaie Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 3-4 minute.…
Read more »
Cârnati cu sos de miere si lămâie
30 August 2012Intr-un castron, amestecă zeama şi coaja rasă de la o lămâie, o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat, un ardei iute mic, tocat, şi o lingură de miere. Cu acest sos, unge 500 g cârnaţi de porc. Pune-i pe grătar şi întorce-i pe toate părţile, să se pătrundă bine (10-15 minute). Pofta buna!
Read more »
Choux a la creme
30 August 2012Choux a la creme din: apa, oua, faina, unt, sare, fructe de padure, indulcitor, frisca, branza de vaci si ciocolata. Ingrediente: aluat: 220 ml apa 3 oua 140 g faina 80 g unt sare crema: 200 g fructe de padure 1/2 lingurita indulcitor fluid 100 g branza de vaci 150 ml frisca 2 linguri ciocolata…
Read more »
Somon cu cartofi dulci
30 August 2012O reteta delicioasa de somon cu:ceapa, cartofi dulci, broccoli, porumb, ghimbir, usturoi, ulei de alune, alune, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o ceapă doi cartofi dulci 500 g broccoli 200 g porumb din conservă o lingură cu ghimbir feliat 4 căţei de usturoi 120 ml ulei de alune 100 g alune sare piper…
Read more »
Coaste de porc cu sos iute
30 August 2012Pune 1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15 minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos Worcester. Frige-le pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin crocante. Intr-o…
Read more »
File de pastrav la gratar
30 August 2012O reteta de file de pastrav la gratar din: pastravi, cimbru, sare, piper, usturoi, rosii cherry, foid e dafin, lamai, baghete, ulei de masline, boia dulce, usturoi si busuioc. Ingrediente: 6 pastravi cimbru sare piper rosu piper alb 6 catei de usturoi 400 g rosii cherry 2 foi de dafin 1 lamai 2 baghete 2…
Read more »
Piept de pui marinat cu ceapă verde
30 August 2012Intr-un castron, amestecă 1 linguriţă pudră de ghimbir cu 1 linguriţă miere şi 2 linguriţe sos Tabasco. Din două bucăţi de piept de pui dezosat, taie cuburi cu latura de cca 3 cm, dă-le prin sosul de miere, apoi înfige-le pe frigărui. Frige-le pe grătar 10 minute. Pregăteşte un sos din zeama şi coaja rasă…
Read more »
Supă cu broccoli
30 August 2012O reteta delicioasa de supa cu:tortellini cu spanac, broccoli, rosii galbene, telina, morcov, ardei capia, praz, ulei, frunza de dafin, sare, piper, smantana, suc de lamie, patrunjel. Ingrediente: 300 g tortellini cu spanac 500 g broccoli 4 roşii galbene o felie de ţelină un morcov un ardei iute doi ardei capia praz 100 ml ulei…
Read more »
Frigărui de pui cu cârnăciori si rozmarin
30 August 2012Taie cuburi 250 g piept de pui şi 6 cârnăciori chorizo în felii subţiri. Pe fiecare frigăruie, înfige, alternativ, bucăţi de piept de pui, felii de cârnăciori, rămurele de rozmarin. Unge frigăruile cu ulei de măsline apoi presară piper proaspăt măcinat. Pune frigăruile pe grătarul bine încins timp de aproximativ trei-patru minute, învârtindu-le pe toate…
Read more »
Roşii umplute cu kaizer
30 August 2012O reteta delicioasa de rosii cu: branza de vaci, cascaval, oua, praz, kaizer, cimbru verde, sare, piper, castraveti, usturoi. Ingrediente: 16 roşii prunişoare 200 g brânză de vaci 100 g caşcaval două ouă o jumătate de fir de praz 300 g kaizer o lingură cu cimbru verde sare piper castraveţi verzi usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Biscuiţi cu rozmarin şi cafea
30 August 2012O reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, desert, biscuiti, branza de vaci, unt, rozmarin, cafea, sare, zahar vanilat, zahar tos, praf de copt, ou, sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 50 g brânză de vaci 50 g unt o crenguţă de rozmarin o linguriţă cu cafea măcinată un sfert de linguriţă cu sare două…
Read more »
Piure de conopidă cu cârnaţi
30 August 2012O reteta delicioasa de piure cu:conopida, usturoi, lapte dulce, unt, ulei de masline, otet balsamic, ceapa, ardei gras, carnati oltelesti, oregano verde, sare, piper. Ingrediente: o conopidă 6 căţei de usturoi 125 ml lapte dulce 50 g unt 75 ml ulei de măsline o lingură cu oţet balsamic o ceapă un ardei gras 500 g…
Read more »
Zacusca sarbeasca
30 August 2012O reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, vinete, ulei, sare, piper, delikat. Ingrediente: 250 g gogoşari 200 g vinete 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper delikat Mod de preparare: Gogoşarii se opăresc, iar vinetele se coc pe grătar. După ce se curăţă bine de coajă, se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie şi…
Read more »
Mamaliga cu ardei
29 August 2012O reteta de mamaliga cu ardei din: ardei grasi, ulei de masline, sare, piper, apa, supa de legume, malai grisat, unt si cimbru. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 3 linguri ulei de masline sare piper 800 ml apa 320 ml supa de legume 180 g malai grisat instant 40 g unt moale sau 2 linguri…
Read more »
Copanele de pui in sos de caise
29 August 2012O reteta de copanele de pui in sos de caise din: copane de pui, vin dulce, compot de caise, ulei, unt, patrunjel, sare, piper, orez, salata verde, ceapa rosie, castravete, zeama de lamaie, marar, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 4 copane de pui 75 ml vin dulce un compot de caise 3 linguri ulei 50 g…
Read more »
Vită în sos roşu
29 August 2012O reteta de vita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de floarea soarelui si lamaie. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 5 bucata morcovi 400 g ceapă albă mică 300 g pastă de roşii 1 lingura pastă de ardei capia…
Read more »
Tocana olteneasca
29 August 2012O reteta de tocana olteneasca din: carnaciori, praz, ardei grasi, rosii, cartofi, vin, marar, ardei iute, patrunjel, untdelemn, sare si carne de manzat. Ingrediente: 200 g carnaciori 5 tulpini de praz 2 ardei grasi 3 rosii mari, rascoapte 6 cartofi mari 1 ardei iute 1 legatura de marar 1 pahar de vin alb 1 legatura…
Read more »
Tartă de zmeură
29 August 2012O reteta de tarta de zmeura din: faina, zahar, sare, unt, ou, gem de zmeura si zmeura. Ingrediente: aluat fraged: 250 g faina 75 g zahar sare 150 g unt 1 ou si: 200 g gem zmeura 500 g zmeura Mod de preparare: Amestecaţi făina şi zahărul pe o suprafaţă de lucru, adăugaţi amidonul…
Ciocănele în stil mediteranean
29 August 2012Amestecă 3 linguri pastă de tomate cu 4 rămurele de rozmarin, tocate, şi o lingură oţet balsamic. Cu acest sos, unge 8 ciocănele de pui, cât mai uniform. Frige ciocănelele pe grătar circa 20 minute, până cand se patrund bine, intorcandu-le. Pofta buna!
Read more »
Salată cu pui şi legume
29 August 2012O reteta delicioasa de salata cu:piept de pui, praz, ciuperci murate, linte, nuca, alune, limeta, ardei capia, maioneza, smantana, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui un fir de praz 200 g ciuperci murate 100 g linte fiartă 100 g miez de nucă 50 g alune prăjite o limetă un ardei capia o…
Read more »
Mâncare de ciuperci cu cimbru
29 August 2012O reteta delicioasa de mancare cu: ciuperci, ceapa, ardei capia, ardei gras, praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde, sare, piper, smantana, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci un ardei capia un ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi 5 roşii mai mari o lingură cu pastă de tomate 150…
Read more »
Reteta zilei: Salata picanta de morcovi cu menta
29 August 2012O reteta de Salata picanta de morcovi cu menta din: morcovi, menta, coriandru, ceapa verde, suc de lamaie, sos tabasco, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g morcovi tocati 1/2 cana de menta tocata fin 1/2 cana coriandru tocat marunt 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde 2 linguri suc de lămâie 1/2…
Read more »
Ceai Cherry
29 August 2012Ceai Cherry din: ceai, miez de vanilie, zeama de lamaie, cherry brandy si zahar. Ingrediente: 1 lingurita de ceai Darjeeling miezul unei jumatati de vanilie zeama de lamaie 2 cl Cherry brandy zahar Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si vanilie si-l lasam la infuzat 3 minute. Adaugam lichiorul de cirese si…
Read more »
Rulada de iepure
29 August 2012O reteta de rulada de iepure din: pulpa de iepure, mustar de dijon, sare, piper, sunca de pui, patrunjel, ulei si supa de legume. Ingrediente: 600 g pulpa de iepure fara os 1 lingura mustar de Dijon sare piper asortat pisat 4 felii sunca de pui 4 linguri patrunjel tocat 1 lingura ulei 350 ml…
Read more »
Lipie umplută cu legume şi pui
29 August 2012Taie 600 g piept de pui în cubuleţe de înfipt în frigărui. Unge- le cu puţin ulei de măsline, boia de ardei dulce, apoi frige-le pe grătar timp de trei-patru minute, până sunt bine pătrunse. Taie un avocado cubuleţe, apoi amestecă-l cu un ardei roşu, curăţat şi măruntit, două roşii, fără seminţe, tăiate cuburi, şi…
Read more »
Ruladă de zmeură
29 August 2012O reteta de rulada de zmeura din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina, zmeura, branza dulce, zahar, suc de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 6 oua 125 g zahar 80 g faina 60 g amidon 8 foite gelatina 500 g zmeura 500 g branza dulce 100 g zahar 3 linguri suc de lamaie 1 lingura zahar…
Read more »
Burgeri aromaţi cu legume
29 August 2012Amestecă 500 g carne tocată de vită, 4 linguri pesmet, 3 linguri ceapă roşie, o linguriţă oregano uscat, 3 linguriţe mentă uscată sau proaspătă, măruntită, şi asezonează cu sare şi piper. Imparte amestecul în şase părţi şi, cu mâinile unse cu ulei, modelează şase burgeri. Dă-i la frigider până în momentul în care îi pui…
Read more »
Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana
29 August 2012Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita, morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute, smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg burtă de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină mică 1 lingura…
Read more »
Ciocanele de pui
29 August 2012Ciocanele de pui din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele de persona Mod de preparare: Se…
Read more »
Ciuperci cu brânză Feta la gratar
29 August 2012Frige pe grătar 4 pălării de ciuperci mari, cu lamele în jos. După cinci minute, întoarce-le şi unge-le cu unt, presară câte jumătate de căţel de usturoi zdrobit şi câteva rămurele de cimbru. Frige apoi ciupercile pe grătar încă 5-10 minute. Taie o baghetă de pâine felii subţiri, unge-le cu puţin ulei de măsline şi…
Read more »
Cum se prepara Frittata cu cartofi si piper (video)
29 August 2012O reteta video despre cum se prepara frittata cu cartofi si piper, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 12 large eggs 1 tbsp olive oil 6 slices of bacon or pancetta 1 1/2 cups sliced peppers 1 1/2 cups cubed, cooked potatoes OR about 3 cups of any summer…
Read more »
Vinete la cuptor cu sparanghel
29 August 2012O reteta delicioasa de vinete cu: miez de nuca, migdale, stafide, rosii uscate, sparanghel, parmezan, masline, pesmet, sare, piper, ulei de masline, oregano, smantana. Ingrediente: două vinete mai mari 100 g miez de nucă 100 g migdale 30 g stafide 100 g roşii uscate din conservă 500 g sparanghel 175 g parmezan 100 g măsline…
Read more »
Retete cu gust
29 August 2012Retete cu gust: Salată de cartofi noi copţi O reteta de salata de cartofi noi copti din: cartofi, patrunjel, chives, coaja de lamaie, ceapa verde, rosii, ardei iute si otet din vin alb. Ingrediente: 1,5kg de cartofi noi 1 legătură mică de pătrunjel, tocată 2 linguri de chives, tocat coaja rasă de la 1 lămâie…
Read more »
File de somon cu legume si seminţe de fenicul
28 August 2012O reteta de file de somon cu legume si seminte de fenicul din: file de somon, suc de lamaie, ardei grasi, ceapa, usturoi, supa, sare, piper, seminte de fenicul si ulei de busuioc. Ingrediente: 4 file de somon fara piele (a circa 150 g) 2 linguri suc de lamaie cate 2 ardei grasi galbeni si…
Read more »
Frigărui din falafel de cartofi
28 August 2012Fierbe 500 g cartofi noi până se înmoaie. Scurge-i şi lasă-i să se răcească. într-un robot, mărunţeşte două baghete de pâine până se fac pesmet, adaugă 400 g mazăre din conservă, o ceapă roşie, o linguriţă amestec de condimente orientale, cartofii fierţi şi o legătură de pătrunjel tocat. Amestecă până obţii un piure. Unge-te cu…
Read more »
Porumb copt cu crema de unt si verdeata
28 August 2012O reteta de porumb copt cu crema de unt si verdeata din: stiuleti de porumb, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 10 stiuleti de porumb 5 linguri unt nesarat, la temperatura camere (daca se foloseste unt sarat, nu se mai pune sare) 3 linguri patrunjel proaspat 1 catel de usturoi tocat sare piper proaspat…
Read more »
Bărcuţe de piersici cu kiwi
28 August 2012O reteta delicioasa de barcute cu: piersici, miere, lamaie, frisca, kiwi, scortisoara, branza de vaci, zahar vanilat, apa, rom. Ingrediente: 8 piersici 150 ml miere o lămâie 200 ml frişcă 4 kiwi o linguriţă cu pudră de scorţişoară 100 g brânză de vaci două pliculeţe zahăr vanilinat 250 ml apă o lingură cu rom Mod…
Read more »
Brioşe cu nectarine şi zmeură
28 August 2012O reteta delicioasa de briose cu:oua, zahar, cacao, praf de copt, lapte dulce, unt, nectarine, zmeura, miere, amidon, scortisoara, sare, frisca. Ingrediente: două ouă 200 g zahăr tos 100 g cacao un pliculeţ praf de copt 160 ml lapte dulce 150 g unt 4 nectarine 300 g z
Reteta zilei: Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor
28 August 2012O reteta de Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor din: cartofi, supa de pui, ulei extravirgin de masline, otet balsamic, cimbu, sare, piper, ciuperci si patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi dulci 3 cani supa de pui 2 linguri ulei extravirgin de măsline 2 linguri otet balsamic 1 linguriță cimbru uscat sare piper negru proaspăt măcinat 500…
Read more »
Curcan cu lămâie si broccoli
28 August 2012O reteta de curcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa, broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 125 g orez sare 1 ceapa medie 750 g broccoli 250 ml supa 4 snitele de curcan (a 150 g) 1 lingura ulei piper sucul de la 1 lamaie 1…
Read more »
Pâinici cu legume
28 August 2012Taie pe lat o baghetă de pâine, în felii mai groase. Taie fiecare felie în două, unge fiecare parte cu unt şi umple-le apoi cu 125 g mozzarella tăiată felii, 150 g sos pesto, 300 g măsline felii, 300 g ardei graşi, tăiaţi fâşii. Pune câte o frunză de busuioc pe fiecare felie. Fă-le apoi…
Read more »
Coaste de porc
28 August 2012Coaste de porc din: coaste, apa, otet de mere, zahar brun, piper, ceapa, mustar de dijon, zeama de lamaie si sos worcester. Ingrediente: 2 coaste/persoana 2 cani de apa 1/2 cana otet de mere 5 linguri zahar brun 5 linguri zahar 1/2 lingura piper proaspat macinat 1/2 lingura ceapa tocata 1 cana mustar de Dijon…
Read more »
Legume cu fidea şi muştar
28 August 2012O reteta delicioasa cu:dovlecel, broccoli, rosii galbene, mustar, fidea, ceapa, vin alb demisec, smantana, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, muguri de soia. Ingrediente: un dovlecel 500 g broccoli 8 roşii galbene două linguri cu muştar 200 g fidea o ceapă 50 ml vin alb demisec 150 ml smântână sare piper ulei de măsline pătrunjel…
Read more »
Inghetata cu menta
28 August 2012O reteta de inghetata cu menta din: menta, lapte, frisca, zahar si fulgi de ciocolata. Ingrediente: o mana frunze menta tocate 230 ml lapte gras 230 ml frisca lichida 100 gr zahar o mana fulgi de ciocolata Mod de preparare: Intr-o oala amesteca frisca lichida, laptele gras si menta. Pune-le pe foc si da…
Read more »
Cum se prepara biscuiti din seminte de in (video)
28 August 2012O reteta video despre cum se prepara biscuiti din seminte de in, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 cups (500ml) soaked flax seeds 3 cups (750ml) water 1 grated carrot 1 chopped red pepper 1/2 red onion 1 lemon 2 tamuri 1/2 tsp cumin seeds 1 lemon juicer 1…
Read more »
Năut cu pui şi sos alb
28 August 2012O reteta delicioasa de naut cu:carne de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, ardei capia, dovlecel, ardei iute, smantana, iaurt, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g năut din conservă 4 pulpe de pui 200 g ciuperci două cepe doi căţei de usturoi doi ardei capia un dovlecel un ardei iute mic 200 ml smântână 100 ml…
Read more »
Supă pescărească
28 August 2012O reteta de supa pescareasca din: ceapa, ulei, cartofi, morcovi, supa de legume, sofran, piper, chimen, sare, peste, iaurt si susan. Ingrediente: 2 cepe 1 lingura ulei 350 g cartofi 250 g morcovi 2 cuburi supă de legume șofran piper măcinat chimen sare 400 g pește file (cod) 200 g iaurt 20 g susan …
Read more »
Chipsuri cu peşte afumat
28 August 2012O reteta delicioasa de chipsuri cu:apa, drojdie, faina, peste, rosii uscate, parmezan, capere, sare, piper, patrunjel, ulei, lamaie. Ingrediente: 125 ml apă 15 g drojdie 250 g făină 500 g peşte afumat un borcan cu roşii uscate în ulei 100 gparmezan două linguri cu capere sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui o lămâie Mod de…
Read more »
Somon sashimi
28 August 2012Somonul se potriveşte foarte bine cu complicata tehnică japoneză de feliere a peştelui crud (sashimi înseamnă „carne găurită”). Pestele folosit trebuie să fie absolut proaspăt; de asemenea, ar fi bine ca somonul să fie pescuit în perioada în care carnea sa este foarte bogată în uleiuri naturale, adică vara. Modul de prezentare a somonului sashimi…
Read more »
Pateuri cu legume
28 August 2012O reteta delicioasa de pateuri cu: foitaj, praz, marar, morcov, ardei gras, ardei capia, ciuperci, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un pachfet aluat foitaj un fir de praz o legătură de mărar un morcov un ardei gras un ardei capia 100 g ciuperci doi căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui o lingură…
Read more »
Sardine în crustă de mălai
28 August 2012O reteta delicioasa de sardine cu:smantana, iaurt, curry, malai, lapte dulce, porumb, ardei capia, masline, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: un kilogram sardine 300 g mălai un litru lapte dulce 4 porumbi 200 ml smântână 100 ml iaurt o linguriţă cu pudră de curry un ardei capia 100 g măsline feliate ulei de floarea-soarelui sare…
Read more »
Gazpacho de iarnă
28 August 2012O reteta de gazpacho de iarna din: suc de rosii, morcovi, ardei, ceapa, telina, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 litru suc de roşii 4 morcovi 2 ardei 1 ceapă 200 g ţelină 1 cana orez frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se spală legumele, se curăţă şi se taie cubuleţe.…
Read more »
Plăcintă cu legume şi susan
28 August 2012O reteta delicioasa de placinta cu:faina, lapte dulce, ulei de masline, branza telemea, oua, drojdie, unt, morcov, cartofi, ceapa, salata verde, usturoi, susan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte dulce 150 ml ulei de măsline 100 g brânză telemea 3 ouă 20 g drojdie 50 g unt un morcov doi cartofi…
Read more »
Bulete cu carpaccio
28 August 2012O reteta delicioasa de bulete cu:cascaval, branza de vaci, branza telemea, ardei iute, carapaccio, faina, oua, praf de copt, morcov, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g caşcaval 200 g brânză de vaci 300 g brânză telemea un ardei iute mic 300 g carpaccio 200 g făină două ouă un pliculeţ praf de copt un morcov…
Read more »
Curcan cu sparanghel
27 August 2012O reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui, ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de lamaie, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 750 g piept de pui 1 lingura ulei 1 lingurita unt sare piper 400 ml supa 100 g smantana 1 legatura hasmatuchi…
Read more »
Tocăniţă de peşte delicioasă
27 August 2012Tocanita de peste delicioasa din: usturoi, maioneza, zeama de lamaie, midii, scoici de rau, ulei de masline, vin, rosii, biban de mare, barbun, scorpie de mare, crevet, paine, frunze de fenicul, ulei de masline extravirgin, busuioc, sofran, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 2 căţei de usturoi curăţaţi maioneză preparată în casă sau 250…
Read more »
Retete culinare: Porc dulce-acrisor
27 August 2012O reteta de porc dulce acriosr din: file de porc, ou, zahar, sare, ceapa, ardei grasi, sos worcester, vin, sos de soia, ketchup, ananas, amidon si ulei. Ingrediente: 400 g file de porc 1 ou 4 linguri zahar sare 1 ceapa mare cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 lingura sos Worcester 1 lingura…
Read more »
Friptură de vită cu ceapă
27 August 2012O reteta de friptura de vita cu ceapa din: peperoni, arpagic, usturoi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, chimen, sare, piper, carne de vita, ceapa si coriandru. Ingrediente: 2 peperoni verzi 2 bulbi arpagic 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 70 ml ul
Cuiburi cu sos de mărar
27 August 2012O reteta de cuiburi cu sos de marar din: fidea, smantana, crema de branza, cascaval, unt, nucsoara, mazare, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 200 g fidea 150 ml smantana pentru gatit 2 linguri crema de branza 100 g cascaval ras 1 lingura cu unt 1 varf de lingurita de nucsoara 1 ceasca de mazare…
Read more »
Gulaş cu cârnaţi
27 August 2012O reteta de gulas cu carnati din: ceapa, morcovi, unt, sare, piper, curry, carnati, pasta de rosii, ketchup, fulgi de chilli, smantana, supa de carne, mustar si arpagic. Ingrediente: 2 cepe medii 350 g morcovi 2 linguri unt sare piper 2 lingurite praf de curry 500 g carnati 1 lingura pasta de rosii 150 ml…
Read more »
Salată Nisa cu fasole verde
27 August 2012O reteta de salata Nisa cu fasole verde din: cartofi, sare, fasole verde, ceapa, rosii, ton, maioneza, smantana, otet din vin alb si piper. Ingrediente: 500 g cartofi mici sare 150 g fasole verde 1 ceapa 4 rosii carnoase 2 conserve (a 150 g) ton in sos natural 100 g maioneza 4 linguri smantana fermentata…
Read more »
Salata calda cu broccoli si mazare
27 August 2012O reteta de salata calda cu broccoli si mazare din: broccoli, porumb dulce, mazare, morcovi, fasole verde, busuioc, unt, sare, piper, suc de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 capatana de broccoli 1 cutie de porumb dulce 1 cutie cu mazare 3-4 morcovi 1 mana de fasole verde 1 lingurita cu busuioc pisat 1-2…
Read more »
Omleta cu rosii uscate
27 August 2012O reteta de omleta cu rosii uscate din: oua, sare, piper, ceapa verde, rosii uscate si ulei de masline. Ingrediente: 4 oua 1 praf de sare piper negru macinat 1 legatura mare ceapa verde 50 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se sparg ouale, se bat…
Read more »
Sushi cu somon afumat
27 August 2012O reteta de sushi cu somon afumat din: orez, apa, otet de orez, alge, somon afumat, castraveti, wasabi, sos de soia si ghimbir murat. Ingrediente: 1 cană şi jumătate de orez japonez pentru sushi 1 cană şi jumătate de apă 4 linguri oţet de orez 1 pachet de nori (alge) 200g de somon afumat 4…
Read more »
Piept de pui învelit în şuncă cu legume
27 August 2012O reteta de Piept de pui învelit în şuncă cu legume din: file de pui, suc de lamaie, sare, piper, frunze de salvie, bacon, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, praz, zahar, mustar si rosii cherry. Ingrediente: 4 bucati file de pui (a 180 g) 3 linguri suc de lamaie sare piper 8 frunze de…
Read more »
Tarta cu mazare si sunca
27 August 2012O reteta de tarta cu mazare si sunca din: aluat, mazare verde, ceapa verde, sunca, praz, oua, branza telemea, cascaval, sare, piper si ulei. Ingrediente: 350 g aluat de pizza sau fraged 200 g mazare verde 1 legatura de ceapa verde 100 g sunca (kaizer, prosciutto, bacon) 1 fir de praz 4 oua 200 g…
Read more »
Paste cu rosii cherry
27 August 2012O reteta de paste cu rosii cherry din: spaghetti, sare, fasole verde, ceapa, sunca, rosii cherry, sos de rosii cu ricotta, supa, piper si zahar. Ingrediente: 400 g spaghetti sare 450 g fasole verde 2 cepe mici 100 g sunca 400 g rosii cherry 250 ml sos de rosii cu ricotta 200 ml supa piper…
Read more »
Terină de avocado şi somon afumat
27 August 2012O reteta de terina de avocado si somon afumat din: ulei de floarea soarelui, somon afumat, branza de capra, chives, avocado, suc de lamaie, sos dulce de chilli, frunze de salata si vinegreta. Ingrediente: ulei de floarea-soarelui, pentru uns 450g felii subţiri de somon afumat 100g brânză de capră, ruptă în bucăţi mici 3 linguri…
Read more »
Omletă cu spaghete
27 August 2012O reteta de omleta cu spaghete din: ulei de masline, usturoi, ceapa, dovlecei, patrunjel, sos de branza, spaghete si oua. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi zdrobit 1 ceapă, tocată 2 dovlecei, raşi 2 linguri de pătrunjel, tocat 300g sos de brânză 200g de spaghete, fierte 2 ouă Mod de…
Read more »
Punci de ceai chinezesc
27 August 2012Punci de ceai chinezesc din: ceai Assam, apa, zahar, lamaie, vin si arrak. Ingrediente: 4 lingurite de ceai Assam 1/2 l apa 80 g de zahar 1 lamaie 1/2 sticla de vin alb 4 cl Arrak Mod de preparare: Turnam apa fierbinte pe ceai si lasam sa se inguzeze 5 minute. Il indulcim cu…
Read more »
Vinete cu roşii la cuptor
27 August 2012O reteta de vinete cu rosii la cuptor din: vinete, sare, iaurt, pasta de curry, ulei de masline, rosii cherry si coriandru verde. Ingrediente: 2 vinete sare 200 ml iaurt 1 lingurita praf sau pasta de curry 2 linguri ulei de masline 1 ramura de rosii cherry (circa 300 g) 1 mana de coriandru verde…
Read more »
Cannelloni cu urda si spanac
27 August 2012O reteta de cannelloni cu urda si spanac din: cannelloni, spanac, urda, lapte, cascaval, oua, usturoi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g cannelloni 500 g spanac 200 g urda 200 ml lapte 100 g cascaval ras 3 oua 3-4 catei de usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Spală şi opăreşte spanacul, apoi…
Read more »
Orez spaniol cu fructe de mare
27 August 2012Orez spaniol cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, orez, supa de legume, sofran, suc de lamaie, amestec fructe de mare si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 1 ardei roşu şi unul galben, fără seminţe şi feliaţi 2 căţei de usturoi, feliaţi 250g de orez…
Read more »
Sandivs italiano
27 August 2012O reteta de sandvis italiano din: ciabatta, usturoi, ulei de masline, pesto, rosii, mozzarella, sunca si frunze de ruccola. Ingrediente: 4 paini ciabatta 1 catel de usturoi 100 ml ulei de masline 2 linguri pesto 6 rosii 2 bilute mozzarella 100 g sunca frunze de ruccola Mod de preparare: Se taie in doua painile…
Read more »
Inghetata cu ceai
27 August 2012O reteta de inghetata cu ceai din: sare, zahar, ceai, lapte gras, frisca si galbenusuri de ou. Ingrediente: un praf de sare 150 gr zahar 2-4 pliculete de ceai 1 cana lapte gras 2 cani frisca 4 galbenusuri de ou Mod de preparare: Se combina intr-o cratita frisca, laptele, o jumatate din cantitatea de…
Read more »
Reteta zilei: Briose cu zucchini, ardei iute si branza
27 August 2012O reteta de Briose cu zucchini, ardei iute si branza din: dovlecel, ardie iute, branza, parmezan, lapte batut, oua, faina, zahar, sare de mare, bicarbonat de sodiu si praf de copt. Ingrediente: 1 1/2 cani de dovlecel ras 1 ardei iute verde fin tocat 3/4 ceasca branza rasa degresata 1/4 ceasca parmezan ras 1/4 ceasca…
Read more »
Prăjitură cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuni
27 August 2012O reteta de Prăjitură cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuni din: inghetata de capsuni, inghetata de ciocolata, zahar brun, oua, faina si amidon de porumb. Ingrediente: 1l îngheţată de căpşuni 1,5l îngheţată de ciocolată albă sau de vanilie pentru blat: 170g de zahăr brun 4 ouă 60g de făină obişnuită 35g amidon de porumb…
Read more »
Melcisori cu carne tocata
27 August 2012O reteta de melcisori cu carne tocata din: melcisori, carne tocata, ceapa, morcov, telina, oregano, rosii in bulion, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g melcisori 300 g carne tocata amestec vita si porc 1-2 ceapa 1 morcov 1 telina mica 1 lingurita cu oregano sau cim
Sos Aioli cu lamaie si ardei iute
27 August 2012O reteta de sos aioli cu lamaie si ardei iute din: hrean, arde iute, suc de lamaie, frisca, maioneza, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 lingurita hrean ras 1 1/2 lingurita ardei iute tocat marunt sucul de la 1 lamaie 2 linguri frisca 120 ml maioneza facuta in casa sau cumparata 1-2 catei usturoi 1 lingurita…
Read more »
Cum se prepara sushi vegetarian (video)
27 August 2012O reteta video despre cum se prepara sushi vegetarian, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 250 g cooked sushi rice 1 nori sheet 1/2 avocado 1/2 cucumber, thinly sliced 1/2 red pepper, thinly sliced 2 strips egg roll 2 slices egg roll 15 g dill 1 tsp wasabi sauce 1/2…
Read more »
Semifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto
27 August 2012Semifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto din: caise, suc de mere, zahar brun, galbenusuri, amaretto, mascarpone si biscuiti cu amaretto. Ingrediente: 500g de caise, tăiate în jumătăţi şi curăţate de sâmburi 300ml suc de mere 200g de zahăr brun 2 gălbenuşuri mari 2 linguri de amaretto 250g de mascarpone 100g de biscuiţi cu amaretto…
Read more »
Vinete in otet
27 August 2012O reteta de vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina, morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita. Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru) 1,4 kg vinete tari 3 ardei iuti 8 catei de usturoi 4 fire de telina vede 5 morcovi 500 ml apa 3 linguri…
Read more »
Despre creveti
27 August 2012La fel ca homarul şi crabul, creveţii sunt crustacee protejate de o carapace tare. In mod ideal, ar trebui să fie vii când îi cumpăraţi, iar dacă au murit deja, trebuie să fie lucioşi şi să nu miroasă a altceva decât a mare. Creveţii trăiesc în toată lumea, mai ales în apele calde, iar în…
Read more »
Budincă cu prosciutto
27 August 2012Budinca cu prosciutto din: penne, smantana, cascaval de oaie, oua, prosciutto, busuioc, sare, unt si praz. Ingrediente: 500 g penne 50 ml smantana de gatit 100 g cascaval de oaie 2 oua 100 g prosciutto sau muschi de porc afumar si feliat 1 lingura cu busuioc verde tocat + cateva frunze pentru decor sare unt…
Read more »
Peste umplut cu sos de rodie
27 August 2012O reteta de peste umplut cu sos de rodie din: sofran, suc de lime, suc de rodie, coaja de portocala confiata, piper, nuca, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare si peste alb. Ingrediente: 1/4 lingurita sofran dizovlat in 2 linguri de apa fierbinte 2 linguri suc de lime 200 ml suc de rodie 1 lingura…
Read more »
Supa cu vitamine
27 August 2012Supa cu vitamine din: cartofi, fasole verde, spanac, ulei de masline, ceapa, ardei iute, concentrat pentru supa, rosii, otet, marar, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 12 cartofi potriviţi sau 6 mai mari 1 conservă mică de fasole verde 150 g spanac congelat 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată fin 1-2 ardei iuţi sau…
Read more »
Punci de mure
27 August 2012O reteta de punci de mure din: lichior de mure, rom brun, zeama de lamaie, cuisoare, ceai negru si lamaie. Ingrediente: 3 cl lichior de mure 1 cl rom brun 1 lingurita de zeama de lamaie 1 cuisoare ceai negru fierbinte o felie de lamaie Mod de preparare: Se pun intr-un pahar de lichior,…
Read more »
Sos picant nefiert
26 August 2012O reteta de sos picant nefiert din: rosii, usturoi, ardei iute, sare grunjoasa, aspirine, otet, zahar, piper si cimbru. Ingrediente: 5 kg rosii 300 g usturoi 300 g ardei iute 3 linguri de sare grunjoasa, neiodata 3 aspirine 150 ml otet 3 linguri zahar 3 linguri piper 2 linguri cimbru Mod de preparare: Se…
Read more »
Spaghete cu roşii
26 August 2012O reteta de spaghete cu rosii din: spaghete, pulpa de rosii, usturoi, bacon, capere, busuioc, patrunjel, rosii cherry, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 300 g spaghete 400 g pulpa de rosii 3-4 catei de usturoi 100 g bacon 1 lingura de capere busuioc patrunjel cateva rosii cherry sare piper ulei de masline …
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de capsuni cu continut scazut de calorii
25 August 2012O reteta de Inghetata de capsuni cu continut scazut de calorii din: capsuni, zahar si iaurt. Ingrediente: 2 cesti de căpsuni proaspete, curatate, taiate in jumatati sau sferturi 1/2 cană de zahăr 2 cesti de iaurt 0% grăsime Mod de preparare: Se spală căpsunile, se pun in procesorul de alimente si se bat pana…
Read more »
Bulion cu miere de albine
25 August 2012O reteta de bulion cu miere de albine din: rosii si miere. Ingrediente: 10 kg rosii aproximativ 10 linguri miere Mod de preparare: Se spala rosii, se curata de cotoare si se trec prin separatorul de seminte si coji. Se toarna sucul obtinut intr-o oala mare sau in 2-3 vase mici. Se fierbe sucul…
Read more »
Îngheţată marmorată de coacăze negre
25 August 2012O reteta de inghetata marmorata de coacaze negre din: coacaze negre, suc de mere, zahar brun, frisca, lapte condensat si extract de vanilie. Ingrediente: 400g de coacăze negre 100ml suc de mere 200g de zahăr brun 570ml frişcă lichidă (smântână dulce) 1 conservă (397g) de lapte condensat îndulcit (se găseşte la magazinele arăbeşti) 2 linguriţe…
Read more »
Castraveciori muraţi
25 August 2012O reteta de castraveciori murati din: castraveti, boabe d epiper, morcovii, ceapa, hrean, usturoi, marar, apa, otet, zhar, sare, boabe de mustar, cuisoare si foi de dafin. Ingrediente: 1,2 kg castraveciori cornison 12 boabe de piper 24 felii de morcovi 2 cepe 12 felii de hrean sau 1 ardei iute 6 catei de usturoi 6…
Read more »
Penne cu spanac
25 August 2012O reteta de penne cu spanac din: penne, spanac, smantana, mozzarella, branza albastra, usturoi, sare, piper rosu si unt. Se potriveste cu un vin alb demisec. Ingrediente: 500 g penne 500 g spanac 100 ml smantana de gatit 200 g mozzarella 50 g branza albastra 2-3 catei de usturoi sare piper boabe rosu 2 linguri…
Read more »
Supă de porumb cu chipsuri
25 August 2012O reteta de supa de porumb cu chipsuri din: porumb, unt, sare de mare, piper alb, chilli, ceapa verde si chipsuri tortilla. Ingrediente: 500 g porumb congelat (sau boabe de porumb proaspăt) 2 lingura unt sare de mare piper alb măcinat 1 praf chilli 300 ml apă 2 bucati ceapă verde chipsuri tortilla Mod…
Read more »
Gem din trei fructe
25 August 2012Gem din trei fructe din: zmeura, caise, visine si miere. Ingrediente: 2 kg zmeura 1 kg caise 1 kg visine sau cirese 1 1/2 kg zahar sau miere Mod de preparare: Se spala fructele, separat, sub jet de apa. Se curata visinele de codite si de samburi, iar caisele se curata numai de samburi.…
Read more »
Midii la aburi cu fenicul si smântână
25 August 2012O reteta de midii la aburi cu fenicul si smantana din: fenicul, ceapa, cimbru, usturoi, ardei iute, sare de mare, piper, midi, vin alb, smantana si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un bulb mare de fenicul, cu frunze cu tot 0 ceapă albă mare, curăţată de coajă frunzele de la 2 fire de cimbru proaspăt…
Read more »
Dulceata de caise cu levantica
25 August 2012O reteta de dulceata de caise cu levantica din: caise, vin, zahar gelifiant si flori de levantica. Ingrediente: 1 kg caise vin alb 500 g zahar gelifiant 1-2 linguri flori de levantica Mod de preparare: Se decojesc 1 kg caise, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se cântă