Retete de Craciun:
File de somon cu legume si seminţe de fenicul
28 August 2012O reteta de file de somon cu legume si seminte de fenicul din: file de somon, suc de lamaie, ardei grasi, ceapa, usturoi, supa, sare, piper, seminte de fenicul si ulei de busuioc. Ingrediente: 4 file de somon fara piele (a circa 150 g) 2 linguri suc de lamaie cate 2 ardei grasi galbeni si…
Read more »
Frigărui din falafel de cartofi
28 August 2012Fierbe 500 g cartofi noi până se înmoaie. Scurge-i şi lasă-i să se răcească. într-un robot, mărunţeşte două baghete de pâine până se fac pesmet, adaugă 400 g mazăre din conservă, o ceapă roşie, o linguriţă amestec de condimente orientale, cartofii fierţi şi o legătură de pătrunjel tocat. Amestecă până obţii un piure. Unge-te cu…
Read more »
Porumb copt cu crema de unt si verdeata
28 August 2012O reteta de porumb copt cu crema de unt si verdeata din: stiuleti de porumb, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 10 stiuleti de porumb 5 linguri unt nesarat, la temperatura camere (daca se foloseste unt sarat, nu se mai pune sare) 3 linguri patrunjel proaspat 1 catel de usturoi tocat sare piper proaspat…
Read more »
Bărcuţe de piersici cu kiwi
28 August 2012O reteta delicioasa de barcute cu: piersici, miere, lamaie, frisca, kiwi, scortisoara, branza de vaci, zahar vanilat, apa, rom. Ingrediente: 8 piersici 150 ml miere o lămâie 200 ml frişcă 4 kiwi o linguriţă cu pudră de scorţişoară 100 g brânză de vaci două pliculeţe zahăr vanilinat 250 ml apă o lingură cu rom Mod…
Read more »
Brioşe cu nectarine şi zmeură
28 August 2012O reteta delicioasa de briose cu:oua, zahar, cacao, praf de copt, lapte dulce, unt, nectarine, zmeura, miere, amidon, scortisoara, sare, frisca. Ingrediente: două ouă 200 g zahăr tos 100 g cacao un pliculeţ praf de copt 160 ml lapte dulce 150 g unt 4 nectarine 300 g zmeură 100 ml miere o linguriţă cu amidon…
Read more »
Reteta zilei: Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor
28 August 2012O reteta de Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor din: cartofi, supa de pui, ulei extravirgin de masline, otet balsamic, cimbu, sare, piper, ciuperci si patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi dulci 3 cani supa de pui 2 linguri ulei extravirgin de măsline 2 linguri otet balsamic 1 linguriță cimbru uscat sare piper negru proaspăt măcinat 500…
Read more »
Curcan cu lămâie si broccoli
28 August 2012O reteta de curcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa, broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 125 g orez sare 1 ceapa medie 750 g broccoli 250 ml supa 4 snitele de curcan (a 150 g) 1 lingura ulei piper sucul de la 1 lamaie 1…
Read more »
Pâinici cu legume
28 August 2012Taie pe lat o baghetă de pâine, în felii mai groase. Taie fiecare felie în două, unge fiecare parte cu unt şi umple-le apoi cu 125 g mozzarella tăiată felii, 150 g sos pesto, 300 g măsline felii, 300 g ardei graşi, tăiaţi fâşii. Pune câte o frunză de busuioc pe fiecare felie. Fă-le apoi…
Read more »
Coaste de porc
28 August 2012Coaste de porc din: coaste, apa, otet de mere, zahar brun, piper, ceapa, mustar de dijon, zeama de lamaie si sos worcester. Ingrediente: 2 coaste/persoana 2 cani de apa 1/2 cana otet de mere 5 linguri zahar brun 5 linguri zahar 1/2 lingura piper proaspat macinat 1/2 lingura ceapa tocata 1 cana mustar de Dijon…
Read more »
Legume cu fidea şi muştar
28 August 2012O reteta delicioasa cu:dovlecel, broccoli, rosii galbene, mustar, fidea, ceapa, vin alb demisec, smantana, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, muguri de soia. Ingrediente: un dovlecel 500 g broccoli 8 roşii galbene două linguri cu muştar 200 g fidea o ceapă 50 ml vin alb demisec 150 ml smântână sare piper ulei de măsline pătrunjel…
Read more »
Inghetata cu menta
28 August 2012O reteta de inghetata cu menta din: menta, lapte, frisca, zahar si fulgi de ciocolata. Ingrediente: o mana frunze menta tocate 230 ml lapte gras 230 ml frisca lichida 100 gr zahar o mana fulgi de ciocolata Mod de preparare: Intr-o oala amesteca frisca lichida, laptele gras si menta. Pune-le pe foc si da…
Read more »
Cum se prepara biscuiti din seminte de in (video)
28 August 2012O reteta video despre cum se prepara biscuiti din seminte de in, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 cups (500ml) soaked flax seeds 3 cups (750ml) water 1 grated carrot 1 chopped red pepper 1/2 red onion 1 lemon 2 tamuri 1/2 tsp cumin seeds 1 lemon juicer 1…
Read more »
Năut cu pui şi sos alb
28 August 2012O reteta delicioasa de naut cu:carne de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, ardei capia, dovlecel, ardei iute, smantana, iaurt, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g năut din conservă 4 pulpe de pui 200 g ciuperci două cepe doi căţei de usturoi doi ardei capia un dovlecel un ardei iute mic 200 ml smântână 100 ml…
Read more »
Supă pescărească
28 August 2012O reteta de supa pescareasca din: ceapa, ulei, cartofi, morcovi, supa de legume, sofran, piper, chimen, sare, peste, iaurt si susan. Ingrediente: 2 cepe 1 lingura ulei 350 g cartofi 250 g morcovi 2 cuburi supă de legume șofran piper măcinat chimen sare 400 g pește file (cod) 200 g iaurt 20 g susan …
Read more »
Chipsuri cu peşte afumat
28 August 2012O reteta delicioasa de chipsuri cu:apa, drojdie, faina, peste, rosii uscate, parmezan, capere, sare, piper, patrunjel, ulei, lamaie. Ingrediente: 125 ml apă 15 g drojdie 250 g făină 500 g peşte afumat un borcan cu roşii uscate în ulei 100 gparmezan două linguri cu capere sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui o lămâie Mod de…
Read more »
Somon sashimi
28 August 2012Somonul se potriveşte foarte bine cu complicata tehnică japoneză de feliere a peştelui crud (sashimi înseamnă „carne găurită”). Pestele folosit trebuie să fie absolut proaspăt; de asemenea, ar fi bine ca somonul să fie pescuit în perioada în care carnea sa este foarte bogată în uleiuri naturale, adică vara. Modul de prezentare a somonului sashimi…
Read more »
Pateuri cu legume
28 August 2012O reteta delicioasa de pateuri cu: foitaj, praz, marar, morcov, ardei gras, ardei capia, ciuperci, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: un pachfet aluat foitaj un fir de praz o legătură de mărar un morcov un ardei gras un ardei capia 100 g ciuperci doi căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui o lingură…
Read more »
Sardine în crustă de mălai
28 August 2012O reteta delicioasa de sardine cu:smantana, iaurt, curry, malai, lapte dulce, porumb, ardei capia, masline, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: un kilogram sardine 300 g mălai un litru lapte dulce 4 porumbi 200 ml smântână 100 ml iaurt o linguriţă cu pudră de curry un ardei capia 100 g măsline feliate ulei de floarea-soarelui sare…
Read more »
Gazpacho de iarnă
28 August 2012O reteta de gazpacho de iarna din: suc de rosii, morcovi, ardei, ceapa, telina, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 litru suc de roşii 4 morcovi 2 ardei 1 ceapă 200 g ţelină 1 cana orez frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se spală legumele, se curăţă şi se taie cubuleţe.…
Read more »
Plăcintă cu legume şi susan
28 August 2012O reteta delicioasa de placinta cu:faina, lapte dulce, ulei de masline, branza telemea, oua, drojdie, unt, morcov, cartofi, ceapa, salata verde, usturoi, susan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte dulce 150 ml ulei de măsline 100 g
Bulete cu carpaccio
28 August 2012O reteta delicioasa de bulete cu:cascaval, branza de vaci, branza telemea, ardei iute, carapaccio, faina, oua, praf de copt, morcov, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g caşcaval 200 g brânză de vaci 300 g brânză telemea un ardei iute mic 300 g carpaccio 200 g făină două ouă un pliculeţ praf de copt un morcov…
Read more »
Curcan cu sparanghel
27 August 2012O reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui, ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de lamaie, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 750 g piept de pui 1 lingura ulei 1 lingurita unt sare piper 400 ml supa 100 g smantana 1 legatura hasmatuchi…
Read more »
Tocăniţă de peşte delicioasă
27 August 2012Tocanita de peste delicioasa din: usturoi, maioneza, zeama de lamaie, midii, scoici de rau, ulei de masline, vin, rosii, biban de mare, barbun, scorpie de mare, crevet, paine, frunze de fenicul, ulei de masline extravirgin, busuioc, sofran, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 2 căţei de usturoi curăţaţi maioneză preparată în casă sau 250…
Read more »
Retete culinare: Porc dulce-acrisor
27 August 2012O reteta de porc dulce acriosr din: file de porc, ou, zahar, sare, ceapa, ardei grasi, sos worcester, vin, sos de soia, ketchup, ananas, amidon si ulei. Ingrediente: 400 g file de porc 1 ou 4 linguri zahar sare 1 ceapa mare cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 lingura sos Worcester 1 lingura…
Read more »
Friptură de vită cu ceapă
27 August 2012O reteta de friptura de vita cu ceapa din: peperoni, arpagic, usturoi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, chimen, sare, piper, carne de vita, ceapa si coriandru. Ingrediente: 2 peperoni verzi 2 bulbi arpagic 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 70 ml ulei de floarea soarelui 120 ml…
Read more »
Cuiburi cu sos de mărar
27 August 2012O reteta de cuiburi cu sos de marar din: fidea, smantana, crema de branza, cascaval, unt, nucsoara, mazare, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 200 g fidea 150 ml smantana pentru gatit 2 linguri crema de branza 100 g cascaval ras 1 lingura cu unt 1 varf de lingurita de nucsoara 1 ceasca de mazare…
Read more »
Gulaş cu cârnaţi
27 August 2012O reteta de gulas cu carnati din: ceapa, morcovi, unt, sare, piper, curry, carnati, pasta de rosii, ketchup, fulgi de chilli, smantana, supa de carne, mustar si arpagic. Ingrediente: 2 cepe medii 350 g morcovi 2 linguri unt sare piper 2 lingurite praf de curry 500 g carnati 1 lingura pasta de rosii 150 ml…
Read more »
Salată Nisa cu fasole verde
27 August 2012O reteta de salata Nisa cu fasole verde din: cartofi, sare, fasole verde, ceapa, rosii, ton, maioneza, smantana, otet din vin alb si piper. Ingrediente: 500 g cartofi mici sare 150 g fasole verde 1 ceapa 4 rosii carnoase 2 conserve (a 150 g) ton in sos natural 100 g maioneza 4 linguri smantana fermentata…
Read more »
Salata calda cu broccoli si mazare
27 August 2012O reteta de salata calda cu broccoli si mazare din: broccoli, porumb dulce, mazare, morcovi, fasole verde, busuioc, unt, sare, piper, suc de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 capatana de broccoli 1 cutie de porumb dulce 1 cutie cu mazare 3-4 morcovi 1 mana de fasole verde 1 lingurita cu busuioc pisat 1-2…
Read more »
Omleta cu rosii uscate
27 August 2012O reteta de omleta cu rosii uscate din: oua, sare, piper, ceapa verde, rosii uscate si ulei de masline. Ingrediente: 4 oua 1 praf de sare piper negru macinat 1 legatura mare ceapa verde 50 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se sparg ouale, se bat…
Read more »
Sushi cu somon afumat
27 August 2012O reteta de sushi cu somon afumat din: orez, apa, otet de orez, alge, somon afumat, castraveti, wasabi, sos de soia si ghimbir murat. Ingrediente: 1 cană şi jumătate de orez japonez pentru sushi 1 cană şi jumătate de apă 4 linguri oţet de orez 1 pachet de nori (alge) 200g de somon afumat 4…
Read more »
Piept de pui învelit în şuncă cu legume
27 August 2012O reteta de Piept de pui învelit în şuncă cu legume din: file de pui, suc de lamaie, sare, piper, frunze de salvie, bacon, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, praz, zahar, mustar si rosii cherry. Ingrediente: 4 bucati file de pui (a 180 g) 3 linguri suc de lamaie sare piper 8 frunze de…
Read more »
Tarta cu mazare si sunca
27 August 2012O reteta de tarta cu mazare si sunca din: aluat, mazare verde, ceapa verde, sunca, praz, oua, branza telemea, cascaval, sare, piper si ulei. Ingrediente: 350 g aluat de pizza sau fraged 200 g mazare verde 1 legatura de ceapa verde 100 g sunca (kaizer, prosciutto, bacon) 1 fir de praz 4 oua 200 g…
Read more »
Paste cu rosii cherry
27 August 2012O reteta de paste cu rosii cherry din: spaghetti, sare, fasole verde, ceapa, sunca, rosii cherry, sos de rosii cu ricotta, supa, piper si zahar. Ingrediente: 400 g spaghetti sare 450 g fasole verde 2 cepe mici 100 g sunca 400 g rosii cherry 250 ml sos de rosii cu ricotta 200 ml supa piper…
Read more »
Terină de avocado şi somon afumat
27 August 2012O reteta de terina de avocado si somon afumat din: ulei de floarea soarelui, somon afumat, branza de capra, chives, avocado, suc de lamaie, sos dulce de chilli, frunze de salata si vinegreta. Ingrediente: ulei de floarea-soarelui, pentru uns 450g felii subţiri de somon afumat 100g brânză de capră, ruptă în bucăţi mici 3 linguri…
Read more »
Omletă cu spaghete
27 August 2012O reteta de omleta cu spaghete din: ulei de masline, usturoi, ceapa, dovlecei, patrunjel, sos de branza, spaghete si oua. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi zdrobit 1 ceapă, tocată 2 dovlecei, raşi 2 linguri de pătrunjel, tocat 300g sos de brânză 200g de spaghete, fierte 2 ouă Mod de…
Read more »
Punci de ceai chinezesc
27 August 2012Punci de ceai chinezesc din: ceai Assam, apa, zahar, lamaie, vin si arrak. Ingrediente: 4 lingurite de ceai Assam 1/2 l apa 80 g de zahar 1 lamaie 1/2 sticla de vin alb 4 cl Arrak Mod de preparare: Turnam apa fierbinte pe ceai si lasam sa se inguzeze 5 minute. Il indulcim cu…
Read more »
Vinete cu roşii la cuptor
27 August 2012O reteta de vinete cu rosii la cuptor din: vinete, sare, iaurt, pasta de curry, ulei de masline, rosii cherry si coriandru verde. Ingrediente: 2 vinete sare 200 ml iaurt 1 lingurita praf sau pasta de curry 2 linguri ulei de masline 1 ramura de rosii cherry (circa 300 g) 1 mana de coriandru verde…
Read more »
Cannelloni cu urda si spanac
27 August 2012O reteta de cannelloni cu urda si spanac din: cannelloni, spanac, urda, lapte, cascaval, oua, usturoi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g cannelloni 500 g spanac 200 g urda 200 ml lapte 100 g cascaval ras 3 oua 3-4 catei de usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Spală şi opăreşte spanacul, apoi…
Read more »
Orez spaniol cu fructe de mare
27 August 2012Orez spaniol cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, orez, supa de legume, sofran, suc de lamaie, amestec fructe de mare si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 1 ardei roşu şi unul galben, fără seminţe şi feliaţi 2 căţei de ust
Sandivs italiano
27 August 2012O reteta de sandvis italiano din: ciabatta, usturoi, ulei de masline, pesto, rosii, mozzarella, sunca si frunze de ruccola. Ingrediente: 4 paini ciabatta 1 catel de usturoi 100 ml ulei de masline 2 linguri pesto 6 rosii 2 bilute mozzarella 100 g sunca frunze de ruccola Mod de preparare: Se taie in doua painile…
Read more »
Inghetata cu ceai
27 August 2012O reteta de inghetata cu ceai din: sare, zahar, ceai, lapte gras, frisca si galbenusuri de ou. Ingrediente: un praf de sare 150 gr zahar 2-4 pliculete de ceai 1 cana lapte gras 2 cani frisca 4 galbenusuri de ou Mod de preparare: Se combina intr-o cratita frisca, laptele, o jumatate din cantitatea de…
Read more »
Reteta zilei: Briose cu zucchini, ardei iute si branza
27 August 2012O reteta de Briose cu zucchini, ardei iute si branza din: dovlecel, ardie iute, branza, parmezan, lapte batut, oua, faina, zahar, sare de mare, bicarbonat de sodiu si praf de copt. Ingrediente: 1 1/2 cani de dovlecel ras 1 ardei iute verde fin tocat 3/4 ceasca branza rasa degresata 1/4 ceasca parmezan ras 1/4 ceasca…
Read more »
Prăjitură cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuni
27 August 2012O reteta de Prăjitură cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuni din: inghetata de capsuni, inghetata de ciocolata, zahar brun, oua, faina si amidon de porumb. Ingrediente: 1l îngheţată de căpşuni 1,5l îngheţată de ciocolată albă sau de vanilie pentru blat: 170g de zahăr brun 4 ouă 60g de făină obişnuită 35g amidon de porumb…
Read more »
Melcisori cu carne tocata
27 August 2012O reteta de melcisori cu carne tocata din: melcisori, carne tocata, ceapa, morcov, telina, oregano, rosii in bulion, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g melcisori 300 g carne tocata amestec vita si porc 1-2 ceapa 1 morcov 1 telina mica 1 lingurita cu oregano sau cimbru uscat 300 g rosii in bulion sare piper…
Read more »
Sos Aioli cu lamaie si ardei iute
27 August 2012O reteta de sos aioli cu lamaie si ardei iute din: hrean, arde iute, suc de lamaie, frisca, maioneza, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 lingurita hrean ras 1 1/2 lingurita ardei iute tocat marunt sucul de la 1 lamaie 2 linguri frisca 120 ml maioneza facuta in casa sau cumparata 1-2 catei usturoi 1 lingurita…
Read more »
Cum se prepara sushi vegetarian (video)
27 August 2012O reteta video despre cum se prepara sushi vegetarian, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 250 g cooked sushi rice 1 nori sheet 1/2 avocado 1/2 cucumber, thinly sliced 1/2 red pepper, thinly sliced 2 strips egg roll 2 slices egg roll 15 g dill 1 tsp wasabi sauce 1/2…
Read more »
Semifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto
27 August 2012Semifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto din: caise, suc de mere, zahar brun, galbenusuri, amaretto, mascarpone si biscuiti cu amaretto. Ingrediente: 500g de caise, tăiate în jumătăţi şi curăţate de sâmburi 300ml suc de mere 200g de zahăr brun 2 gălbenuşuri mari 2 linguri de amaretto 250g de mascarpone 100g de biscuiţi cu amaretto…
Read more »
Vinete in otet
27 August 2012O reteta de vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina, morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita. Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru) 1,4 kg vinete tari 3 ardei iuti 8 catei de usturoi 4 fire de telina vede 5 morcovi 500 ml apa 3 linguri…
Read more »
Despre creveti
27 August 2012La fel ca homarul şi crabul, creveţii sunt crustacee protejate de o carapace tare. In mod ideal, ar trebui să fie vii când îi cumpăraţi, iar dacă au murit deja, trebuie să fie lucioşi şi să nu miroasă a altceva decât a mare. Creveţii trăiesc în toată lumea, mai ales în apele calde, iar în…
Read more »
Budincă cu prosciutto
27 August 2012Budinca cu prosciutto din: penne, smantana, cascaval de oaie, oua, prosciutto, busuioc, sare, unt si praz. Ingrediente: 500 g penne 50 ml smantana de gatit 100 g cascaval de oaie 2 oua 100 g prosciutto sau muschi de porc afumar si feliat 1 lingura cu busuioc verde tocat + cateva frunze pentru decor sare unt…
Read more »
Peste umplut cu sos de rodie
27 August 2012O reteta de peste umplut cu sos de rodie din: sofran, suc de lime, suc de rodie, coaja de portocala confiata, piper, nuca, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare si peste alb. Ingrediente: 1/4 lingurita sofran dizovlat in 2 linguri de apa fierbinte 2 linguri suc de lime 200 ml suc de rodie 1 lingura…
Read more »
Supa cu vitamine
27 August 2012Supa cu vitamine din: cartofi, fasole verde, spanac, ulei de masline, ceapa, ardei iute, concentrat pentru supa, rosii, otet, marar, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 12 cartofi potriviţi sau 6 mai mari 1 conservă mică de fasole verde 150 g spanac congelat 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată fin 1-2 ardei iuţi sau…
Read more »
Punci de mure
27 August 2012O reteta de punci de mure din: lichior de mure, rom brun, zeama de lamaie, cuisoare, ceai negru si lamaie. Ingrediente: 3 cl lichior de mure 1 cl rom brun 1 lingurita de zeama de lamaie 1 cuisoare ceai negru fierbinte o felie de lamaie Mod de preparare: Se pun intr-un pahar de lichior,…
Read more »
Sos picant nefiert
26 August 2012O reteta de sos picant nefiert din: rosii, usturoi, ardei iute, sare grunjoasa, aspirine, otet, zahar, piper si cimbru. Ingrediente: 5 kg rosii 300 g usturoi 300 g ardei iute 3 linguri de sare grunjoasa, neiodata 3 aspirine 150 ml otet 3 linguri zahar 3 linguri piper 2 linguri cimbru Mod de preparare: Se…
Read more »
Spaghete cu roşii
26 August 2012O reteta de spaghete cu rosii din: spaghete, pulpa de rosii, usturoi, bacon, capere, busuioc, patrunjel, rosii cherry, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 300 g spaghete 400 g pulpa de rosii 3-4 catei de usturoi 100 g bacon 1 lingura de capere busuioc patrunjel cateva rosii cherry sare piper ulei de masline …
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de capsuni cu continut scazut de calorii
25 August 2012O reteta de Inghetata de capsuni cu continut scazut de calorii din: capsuni, zahar si iaurt. Ingrediente: 2 cesti de căpsuni proaspete, curatate, taiate in jumatati sau sferturi 1/2 cană de zahăr 2 cesti de iaurt 0% grăsime Mod de preparare: Se spală căpsunile, se pun in procesorul de alimente si se bat pana…
Read more »
Bulion cu miere de albine
25 August 2012O reteta de bulion cu miere de albine din: rosii si miere. Ingrediente: 10 kg rosii aproximativ 10 linguri miere Mod de preparare: Se spala rosii, se curata de cotoare si se trec prin separatorul de seminte si coji. Se toarna sucul obtinut intr-o oala mare sau in 2-3 vase mici. Se fierbe sucul…
Read more »
Îngheţată marmorată de coacăze negre
25 August 2012O reteta de inghetata marmorata de coacaze negre din: coacaze negre, suc de mere, zahar brun, frisca, lapte condensat si extract de vanilie. Ingrediente: 400g de coacăze negre 100ml suc de mere 200g de zahăr brun 570ml frişcă lichidă (smântână dulce) 1 conservă (397g) de lapte condensat îndulcit (se găseşte la magazinele arăbeşti) 2 linguriţe…
Read more »
Castraveciori muraţi
25 August 2012O reteta de castraveciori murati din: castraveti, boabe d epiper, morcovii, ceapa, hrean, usturoi, marar, apa, otet, zhar, sare, boabe de mustar, cuisoare si foi de dafin. Ingrediente: 1,2 kg castraveciori cornison 12 boabe de piper 24 felii de morcovi 2 cepe 12 felii de hrea
Penne cu spanac
25 August 2012O reteta de penne cu spanac din: penne, spanac, smantana, mozzarella, branza albastra, usturoi, sare, piper rosu si unt. Se potriveste cu un vin alb demisec. Ingrediente: 500 g penne 500 g spanac 100 ml smantana de gatit 200 g mozzarella 50 g branza albastra 2-3 catei de usturoi sare piper boabe rosu 2 linguri…
Read more »
Supă de porumb cu chipsuri
25 August 2012O reteta de supa de porumb cu chipsuri din: porumb, unt, sare de mare, piper alb, chilli, ceapa verde si chipsuri tortilla. Ingrediente: 500 g porumb congelat (sau boabe de porumb proaspăt) 2 lingura unt sare de mare piper alb măcinat 1 praf chilli 300 ml apă 2 bucati ceapă verde chipsuri tortilla Mod…
Read more »
Gem din trei fructe
25 August 2012Gem din trei fructe din: zmeura, caise, visine si miere. Ingrediente: 2 kg zmeura 1 kg caise 1 kg visine sau cirese 1 1/2 kg zahar sau miere Mod de preparare: Se spala fructele, separat, sub jet de apa. Se curata visinele de codite si de samburi, iar caisele se curata numai de samburi.…
Read more »
Midii la aburi cu fenicul si smântână
25 August 2012O reteta de midii la aburi cu fenicul si smantana din: fenicul, ceapa, cimbru, usturoi, ardei iute, sare de mare, piper, midi, vin alb, smantana si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un bulb mare de fenicul, cu frunze cu tot 0 ceapă albă mare, curăţată de coajă frunzele de la 2 fire de cimbru proaspăt…
Read more »
Dulceata de caise cu levantica
25 August 2012O reteta de dulceata de caise cu levantica din: caise, vin, zahar gelifiant si flori de levantica. Ingrediente: 1 kg caise vin alb 500 g zahar gelifiant 1-2 linguri flori de levantica Mod de preparare: Se decojesc 1 kg caise, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se cântăreşte pulpa de caise şi…
Read more »
Frigărui cu carne de miel
25 August 2012Se amesteca 1 pachet carne tocata de miel cu 1 ceapa rosie data prin razatoare, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 praf de fulgi de chilli, 2 cuisoare macinate, ½ lingurita de chimion macinat si patrunjel tocat. Se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se asaza pe frigarui in forma de carnati. Se ung…
Read more »
Lasagna cu carne şi sos alb
25 August 2012O reteta de lasagna cu carne si sos alb din: foi de lasagna, sos bolognese, ceapa, carne de vita, carne de porc, cascaval, vin, unt, lapte, faina, smantana, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 cutie de foi 500 g sos balognese 500 g carne tocata amestec vita si porc 3-4 cepe 200 g cascaval 80…
Read more »
Pacheţele de ardei şi feta
25 August 2012O reteta de pachetele de ardei si feta din: ceapa rosie, dovlecei, rosii cherry, masline, feta, busuioc, ulei de masline si ardei rosii. Ingrediente: ½ ceapă roşie, curăţată de coajă şi tăiată în sferturi 4 dovlecei, tăiaţi în jumătate, apoi în felii 16 roşii cherry 16 măsline mici, negre 200g de feta 2 linguri de…
Read more »
Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâie
25 August 2012O reteta savuroasa de Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâie din: linte, foi de dafin, usturoi, cartofi, rosie, patrunjel, otet de vin rosu, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, zeama de lamaie, sparanghel, pancetta, scoici saint jacques si frunze de salvie. Ingrediente: 300 g linte o foaie…
Read more »
Pitta greceasca cu halloumi
25 August 2012Se pun pe gratar felii groase de halloumi pana cand devin aurii. Se transfera pe un platou si se stropesc cu un dressing facut din ardei iute rosu tocat, 1 salota tocata marunt, suc de lamaie, ulei de masline si masline verzi tocate. Se serveste cu pitta calde si humus. Pofta buna!
Read more »
Dressing de castravete, chives şi iaurt
25 August 2012O reteta de Dressing de castravete, chives şi iaurt din: castravete, sare de mare, chives si iaurt grecesc. Ingrediente: 1 castravete 2 linguriţe sare de mare 1 lingură de chives tocat 300g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) Mod de preparare: Se taie castravetele în jumătate şi se scot seminţele cu o linguriţă.…
Read more »
Ceai pentru zile reci
25 August 2012Ceai pentru zile reci din: ceai, rom, lamaie si candel. Ingrediente: 2 lingurite de ceai 2 paharele de rom 2 felii de lamaie candel Mod de preparare: Facem infuzie de ceai, lasandu-l in apa 3-4 minute, dupa preferinta. Adaugam romul, turnam in 2 pahare si indulcim cu candel. Asezam o felie de lamaie pe…
Read more »
Penne cu roşii la cuptor
25 August 2012O reteta de penne cu rosii la cuptor din: penne, rosii, mozzarella, pasta de rosii, ceapa verde, usturoi, busuioc, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g penne/rigatoni 500 g rosii cherry 200 g mozzarella 2-3 linguri cu pasta de rosii 1 fir de ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingurita cu…
Read more »
Sunca cu cimbru si ciuperci
25 August 2012Se amesteca ulei de masline cu cimbru tocat si putin usturoi zdrobit si se asezoneaza cu sare si piper. Se ung cu acest amestec ciuperci cu palaria plata, apoi se infasoara fiecare palarie in cate doua felii de sunca. Se pun pe gratar pana cand ciupercile devin zemoase, iar sunca devine crocanta. Pofta buna!
Read more »
Cum se prepara supa de rosii (video)
25 August 2012O reteta video despre cum se prepara supa de rosii, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 cups (250ml) cashews 1 1/2 cups (380ml) of tomatoes 8 sundried tomatoes salt and pepper 1 1/2 cups (380ml) of water 1 blender Cum se prepara supa de rosii Pofta buna!
Read more »
File de somon la grătar cu lămâie şi mărar
25 August 2012O reteta de file de somon la gratar cu lamaie si marar din: fileuri de somon, marar, chives, lamai si ulei de masline. Ingrediente: 2 fileuri de somon, de câte 750g fiecare, cu piele 1 mână mare de mărar, tocat grosier 2 linguri de chives, tocat grosier 2 lămâi, tăiate în felii subţiri ulei de…
Read more »
Dulceata de cocaze
25 August 2012O reteta de dulceata de coacaze din: coacaze, zahar, apa si lamaie. Ingrediente: 1 kg coacaze rosii sau negre 1 1/2 zahar 3 pahare apa 1/2 lamaie Mod de preparare: Se spală fructele fără a se curăţa de codiţe şi se lasă să se scurgă. Se pune apa să clocotească. Se aleg bobiţele şi…
Read more »
Pui cu capere, seminţe de pin şi pătrunjel
25 August 2012Se amestecă laolaltă 1 lingură de capere, 2 linguri de seminţe de pin, 1 căţel de usturoi, 1 legătură mică de pătrunjel tocat şi puţin ulei de măsline. Se întinde jumătate din amestec pe partea fără piele a 6 pulpe superioare de pui dezosate. Se rulează şi se fixează cu o scobitoare. Se pun pe…
Read more »
Mâncare de orez cu miel
25 August 2012O reteta delicioasa de mancare cu: orez, carne de miel, ceapa, usturoi, rosii, pasta de ardei dulce, ardei iute, linte, menta, ulei, sare, piper, ardei gras, morcov. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel două cepe 4 căţei de usturoi 500 g roşii o lingură cu pastă de ardei dulce un ardei iute 150 g…
Read more »
Prăjitură cu mascarpone şi mentă
25 August 2012O reteta de prajitura cu mascarpone si menta din: biscuiti, fulgi de ovaz, cacao, unt, branza mascarpone, frisca, zahar, esenta de menta, colorant, gelatina, ciocolata, merisoare si menta. Ingrediente: 100 g biscuiti 2 linguri cu fulgi de ovaz 2 linguri cu cacao 100 g unt
Salată de cartofi noi copţi
25 August 2012O reteta de salata de cartofi noi copti din: cartofi, patrunjel, chives, coaja de lamaie, ceapa verde, rosii, ardei iute si otet din vin alb. Ingrediente: 1,5kg de cartofi noi 1 legătură mică de pătrunjel, tocată 2 linguri de chives, tocat coaja rasă de la 1 lămâie 1 legătură de ceapă verde, cu partea verde…
Read more »
Chec cu ciocolata
25 August 2012O reteta de chec cu ciocolata din: oua, faina, unt, zahar, ciocolata menaj, cacao, praf de copt, esenta de rom, sare si frisca. Ingrediente: 6 oua 100 g faina 150 g unt 150 g zahar 100 g ciocolata menaj 1 lingura cu cacao 1 pliculet cu praf de copt esenta de rom sare pentru glazura:…
Read more »
Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin
25 August 2012O reteta de coaste de miel marinate cu mustar si rozmarin din: rozmarin, usturoi, mustar de dijon, ulei de masline si cotlete de miel. Ingrediente: 2 crenguţe de rozmarin, tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 4 linguri muştar de Dijon ulei de măsline 3 şiruri de cotlete de miel (a câte 6 cotlete fiecare) …
Read more »
Jeleuri aromate
25 August 2012O reteta de jeleuri aromate din: gelatina, suc de merisoara, apa, zahar, limeta, zahar tos fin si esenta de vanilie. Ingrediente: 50 g gelatina 200 ml suc de merisoare 200 ml apa 80 g zahar 2 limete 200 g zahar tos fin esenta de vanilie Mod de preparare: înmoaie gelatina în apă şi las-o…
Read more »
Cocktail Bacardi Fireside
25 August 2012O reteta simpla de Cocktail Bacardi Fireside din: rom, zahar, ceai, lamaie si scortisoara. Ingrediente: 2-4 cl rom alb 1 lingurita de zahar sau candel 1 ceasca de ceai negru fierbinte 1 felie de lamaie 1 scortisoara Mod de preparare: Punem zahar si o felie de lamaie intr-un pahar mai mare de ceai sau…
Read more »
Ciorbă haiducească
25 August 2012O reteta de ciorba haiduceasca din: fasole, mazare, morcovi, ardei, cartofi, ceapa, varza, telina, sare, piper, ulei, rosii, leustean, bors si zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g fasole albă uscată 300 g verde păstăi 200 g mazăre 2 bucata morcovi 2 bucata ardei 3 bucati cartofi 2 bucati cepe mari 1 bucata varză mică 1…
Read more »
Deliciu cu zmeură
25 August 2012O reteta de deliciu cu zmeura din: faina, unt, zahar, oua, cacao, lapte, gem de zmeura, esenta de vanilie, praf de copt, zmeura, unt si sare. Ingrediente: 250 g faina 230 g unt 130 g zahar 4 oua 60 g cacao 120 ml lapte 180 g gem de zmeura 1 lingurita cu esenta de vanilie…
Read more »
Retete pentru weekend #23
25 August 2012Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Păstrăv umplut cu verdeaţă O reteta de pastrav umplut cu verdeata din: pastravi, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, vin, lamaie, sare si piper. Ingrediente:…
Read more »
Retete culinare: Nasi goreng
24 August 2012O reteta delicioasa de nasi goreng:orez, ulei, oua, ceapa, chili, usturoi, praz, chimion, carne de pui, creveti. Ingrediente: 350 g orez cu bobul lung 2 linguri de ulei 3 ouă o ceapă doi chili un căţel de usturoi un praz o linguriţă de coriandru şi una de chimion măcinate 250 g carne de pui 250…
Read more »
Pui cu ananas
24 August 2012O reteta delicioasa de pui cu tet, sare, piper, frunza de dafin, usturoi, apa, ananas, rosie. Ingrediente: 1,5 kg pui tăiat în bucăţi o jumătate de cană de oţet o lingură de sare un sfert de linguriţă de piper o frunză de dafin 3 căţei de usturoi un sfert de cană de apă 100 g…
Read more »
Reteta zilei: Somon in crusta
24 August 2012O reteta de Somon in crusta din: file de somon, fileuri, creveti, marar, aluat, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente 820g file de somon 190g fileuri peste plat 5 creveti 10 g marar tocat 340g aluat de patiserie 1 galbenus de ou Sare piper Mod de preparare: Curatati bine pestele si crevetii. Puneti…
Read more »
Cocktail cu fructe şi votcă
24 August 2012O reteta de cocktail cu fructe si votca din: zmeura, capsuni, zahar brun, vanilie, votca, zmeura, afine, nectarine si vin spumant. Ingrediente: 350g de zmeură 800g de căpşuni, curăţate şi tăiate în sferturi coaja rasă de la 1 lămâie (preferabil necerată) 200g de zahăr brun fin 1 baton de vanilie, tăiat în jumătate 700ml de…
Read more »
Salată de sparanghel cu seminţe de fenicul
24 August 2012O reteta de salata de sparanghel cu seminte de fenicul din: sparanghel, fenicul, ulei de masline, otet de xeres, mustar de dijon, oua de prepelita, migdale, rucola, capere, sunca, patrunjel si ciabatta. Ingrediente: 2 legături de sparanghel, cu partea lemnoasă înlăturată 3 căpăţâni mici de fenicul, tăiate în felii subţiri ulei de măsline 2 linguri…
Read more »
Prăjitură cu morcov şi caise
24 August 2012O reteta de prajitura cu morcov si caise din: morcov, caise, faina, oua, zahar, ulei, bicarbonat, praf de copt, scortisoara, esenta de vanilie, zahar pudra si sare. Ingrediente: 340 g morcov 7 caise 260 g faina 4 oua 300 g zahar 240 ml ulei 1 lingurita cu bicarbonat 1 1/2 lingurite cu praf de copt…
Read more »
Cum se prepara biscuiti cu lamaie (video)
24 August 2012O reteta video despre cum se prepara biscuiti cu lamaie, un desert absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 250 g self-raising flour 80 g butter 50 g sugar 100 ml milk 1 medium lemon 2 medium eggs flour for rolling scone cutter Cum se prepara biscuiti cu lamaie Pofta buna!
Read more »
Dulceata de agrise
24 August 2012O reteta de dulceata de agrise din: agrise, zahar, apa, lamaie si vanilie. Ingrediente: 1 1/2 kg agrise 1 kg zahar 2 pahare apa 1 lamaie 1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare: Se spala agrisele sub jet de apa si se scurg. Cu ajutorul unui ac sau al…
Read more »
Desert cu lime şi zmeură
24 August 2012O reteta de desert cu lime si zmeura din: frisca, zahar, suc de lime si zmeura. Ingrediente: 200ml de frişcă lichidă 4 linguri de zahăr fin 3 linguri suc de lime (stoarce aproximativ 3 limes), plus coaja rasă de la 1 lime zmeură, pentru decor Mod de preparare: Se aşază frişca lichidă şi zahărul…
Read more »
Scoici Saint-Jacques cu ghimbir, sos de soia şi coriandru
24 August 2012Puneti in tava de copt doua cochilii, impreuna cu carnea. Curatati si radeti o bucata de ghimbir de 2,5 cm adaugand 2 linguri de sos de soia, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie verde, o lingurita de zahar, o lingurita de ulei de susan si cateva fire de coriandru proaspat, tocat marunt.…
Read more »
Supă cu germeni de fasole
24 August 2012O reteta de supa cu germeni de fasole din: legume, ulei, fulgi de ovaz, supa de legume, germeni de fasole, sare si creson. Ingrediente: 100 g legume rădăcinoase 2 lingura ulei 50 g fulgi de ovăz 1 litru supă de legume 200 g germeni încolţiţi de fasole mungo sare creson proaspăt pentru decor Mod de…
Read more »
Dovlecei gratinati, cu telemea si rosii
24 August 2012O reteta de dovlecei gratinati, cu telemea si rosii din: dovlecei, telemea, sunca de curcan, rosii, busuioc, cimbru, sare, piper, oua si ulei de masline. Ingrediente: 500 g dovlecei 400 g telemea 200 g sunca de curcan feliata 500 g rosii de gradina 1/2